![]() |
Ai evitat politicienește răspunsul la întrebarea mea cât se poate de directă: soțul tău, prin mila și voia Domnului, preot ortodox, ce părere are că tu urezi "paște fericit" catolicilor/protestanților/etc pe un forum ORTODOX în ziua de 31.03.2013? :39:
Măi oameni buni: voi confundați (vă rog să mă iertați) iubirea cu prostia. Vreți să le faceți urări? Foarte bine: pe acasă.ro. pe mamici.ro, pe easterbynny.ro, pe credintabatjocorita.ro etc-etc. Dar NU pe un forum ortodox! În fine, să fiți sănătoși! Post binecuvântat (cu toate că se pare că ieri v-ați ciocănit niște ouă cu frații voștri)! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Sunt de acord cu domnul N. Priceputu si cu Lore86.
Nu cred ca savarsim nici un pacat daca uram unui catolic Hristos a Inviat ! Noi stim ca el a Inviat pentru toti. Daca spunem Hristos a Inviat si ateilor, cu siguranta putem sa spunem si unui catolic. Stiti postarile mele de pe acest forum. Cu siguranta nu ma puteti acuza de ecumenism. Dar aici nu e vorba de compromisuri dogmatice. Dupa cum atitudinea fanatica si radicala plina de ura fata de catolici nu inseamna traditionalism. Aceasta este parerea mea. |
Citat:
Așa și acum. Nu știu unde vezi tu ură, dar decât să spui o prostie mai bine taci. P.S. Aștept în continuare, în câteva cuvinte, punctul de vedere al soțului presbiterei Lore. |
Dragos stai linistit,nu va ia nimeni locul in Rai.O sa fiti doar voi intre voi,nu te mai supara,intr-o zi nu ne vei mai vedea niciodata.Numai voi aveti dreptate asa ca mai suportati-ne putin ca pe niste rataciti si apoi totul va fi bine.Nu fi suparat pe fratii tai pt ca eternitatea cu ei ti-o vei petrece.Ce frumos ar fi daca oamenii ar fi tot atat de credinciosi in cele mari precum sunt si in cele mici dar Dumnezeu stie cum isi uneste fiecare gandul cu fapta.Tu sa ai un post linistit in continuare,nu te tulbura,iarta-le greseala,acoperind-o cu rugaciunea ta si Dumnezeu sa fie cu tine.
|
Citat:
Dar si un articol pe site: http://www.crestinortodox.ro/paste/s...re-135556.html Adrian scrie: "Sarbatoarea Sfintelor Pasti nu este comemorarea unui eveniment din trecut, ci serbarea Invierii Domnului. De Pasti nu suntem chemati de Biserica sa ne aducem aminte de ceva ce nu mai este, ci sa participam la Invierea lui Hristos care s-a petrecut si se petrece tainic si in zilele noastre. Nu intamplator cantam in timpul Liturghiei pascale: "Astazi toate s-au umplut de lumina, cerul si pamantul si cele de sub pamant" (din Canonul Sfintelor Pasti)." |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Să ne rugăm în continuare pentru unitatea în Adevăr a credinței! Doamne ajută! |
Domnul N. Priceputu vrea sa spuna ca Invierea e mereu actuala, asa cum cred ca reiese si din cantarile Pastilor. De fapt, noi sarbatorim Invierea duminica de duminica cand mergem la Sf. Liturghie. Duminica este ziua a opta, ziua Invierii.
Eu asa inteleg. Dar ar fi bine sa ne lumineze un preot ca sa intelegem mai bine. |
Citat:
|
Citat:
|
Sunt intru totul de acord cu Dragos. Se pare ca e singurul, deocamdata, care se tine pe pozitie.
Suntem noi ortodocsii dispusi sa ne calcam in picioare postul doar pentru a fi pe plac "fratilor" nostri? Oare cu aceeasi dragoste cu care se primeste milostenia nu se poate explica ca noi inca postim? sau merge sa aplicam principiul " o fi bine si asa"? Mai tinem cont de invataturile sfintilor parinti? Cunoasteti pilda cu ucenicul care aflandu-se in deplasare in oras, pe cale s-a intalnit cu cineva de alta confesiune.? Dupa ce a ascultat "invatatura" persoanei respective, ucenicul, din mila si dragostea spus: "o fi si asa cum spuneti". Cunoasteti ce a urmat cand a juns la staretul sau, nu? Daca fratele catolic te-ar fi invitat la masa si l-ai fi refuzat, indiferent de motiv, nu l-ai fi ranit? L-ai fi ranit doar daca refuzai carnea, ouale si cozonacul? Dar daca afla mai tarziu ca darurile lui au ajuns la gunoi cum s-ar fi simtit? De ce sa le accept eu si sa le dau mai departe unui amarat din strada? De ce? Sau ce exemplu de crestin ortodox as fi daca primesc darurile iar fratele meu catolic ar spune altui catolic: "ei, uite, vezi, ortodul mananca si in post bucate de dulce, i-am dat eu! La astia numai gura e de ei". POSTUL Pastelui la ortodosci nu este un post al bucuriei cum este cel al Craciunului, eu asa stiu. Noi inca nu ne bucuram, noi inca suferim, inca plangem.Pana la Ziua Bucuriei mai avem de facut pocainta. Multa pocainta. Caci ortodocsi noi ne numim! Sau....nu? |
Citat:
Smerenia mandriei pe forumul ortodox. Sau...mandria smereniei? Cine poate sti....? |
.Tu sa te rogi in felul tau cu ai tai,eu cu ai mei,fiecare pt ce-i spune constiinta si Dumnezeu cu mantuirea si judecata,de ce sa fim prilej de pacatuire unul pt altul.Doamne ajuta![/quote]
Asa zicem si noi.Si ca sa nu fim prilej de pacatuire unii pentru altii, fiecare sa stea acasa la el. Nu-i mai corect asa? |
Floricica eu sunt cel mai mandru de pe acest forum,nu te mai ingrijora si tu.Fa invers de ce vezi la mine,eu sunt pilda rea,si totul va fi bine.Sa stii ca nu intru in casa nimanui cu forta,eventual bat la usa dar nu dau buzna si nici nu ma asez la masa neinvitat.De un oaspete nepoftit ai scapat,era o gura-n plus de hranit.Ma dau singur afara daca simt asta :)
|
Citat:
Nu mai umbla pe aici in piele de miel ca nu tine! Las-o asa si drum bun de la usa mea! |
Citat:
|
Unitatea credintei de fapt nu se refera la unirea cultelor, ci la ceva aproape opus, la pastrarea curata a credintei, fara invataturi gresite. Un articol din ziarul Lumina, cu titlul "Sinoadele ecumenice au păstrat unitatea credinței și mărturisirea acesteia." http://www.ziarullumina.ro/interviu/...sirea-acesteia
Stim ca la Sinoadele ecumenice s-a condamnat invatatura gresita si cei ce o acceptau erau indepartati din Biserica (cel putin pana renuntau la ea). |
Nu socotiți că ne stricăm postul pentru că spunem Hristos a înviat! unui catolic sau îi dorim să se bucure, atunci când crede el, de învierea Domnului.
Însă îmi pare rău că iar s-au iscat tulburări, și în loc de a face bine facem rău. Vă cer iertare celor pe care v-am tulburat sau întristat. |
Floricica la usa ta n-am batut si ce spui tu eu nu am spus.Daca sunt prilej de pacatuire pentru tine atunci Dumnezeu te va apara daca inima iti este curata.Daca chiar ai suflet bun nu pe mine sa mai dai afara ci pe cel din spatele meu,daca crezi ca este cel rau si in acest mod vei lupta cu pacatul si vei iubi omul.Asa te invata scrierile patristice.Nu cu omul te lupti ci cu puterile intunericului care il tin rob.Cataline,sorry,ramine sa discutam cu alta ocazie,acum am treaba cu buchetul de flori din fata mea care ma mangaie cu matura in timp ce eu ii fac serenade sub geam cu un florilegiu patristic pe post de buchet de ,,nu ma uita".
|
intrebare:
Bine, bine, e pe 5 mai. atunci Sarbatori Fericite e politically correct? |
Paște fericit , multă liniște și bucurii alături de cei dragi vouă !:1::53:
|
Citat:
Nici prin gand nu-mi trece sa ma lupt cu cel din spatele tau.Daca mi-ai bate la usa ti-as tranti usa in nas. Dar nu tie personal, ci celui pe care il duci in spate. Deci eu in bunatatea inimii mele,asa cum spui tu, vreau sa te primesc, dar cum nu ma pot lupta cu cel rau din spatele tau, ma vad nevoita sa-ti inchid usa. Deci eu ce vina am ca umbli cu cel rau dupa tine? Si ma mai acuzi si de neospitalitate! |
Citat:
Dar tot e bine să ne rugăm. Cât despre cine și cui ia locul în Rai, ai fost rău. Dar probabil că am meritat-o, știe Bunul Dumnezeu mai bine! Doamne ajută să ajungem toți la Adevăr! |
Citat:
|
Floricica nu te-am acuzat de nimic,nu-ti face griji.Vad ca mai mult te supar,nu ma baga in seama,ai tu dreptate si post binecuvantat,sa nu-ti fiu eu prilej de tulburare.Doamne ajuta.Dragos ce am avut sa ne spunem ne-am spus si cred ca este mai bine sa lasam lucrurile asa,nu mi-ai gresit cu nimic si sa imi ierti rautatea.Post linistit si numai bine.
|
Citat:
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi! |
Citat:
" COMEMORÁ, comemorez, vb. I. Tranz. A celebra solemn amintirea unei personalități sau a unui eveniment important. – Din fr. commémorer, lat. commemorare. " Ilustrul profesor Ene Braniste vorbeste atat de frumos despre Sarbatoarea pascala, utilizand in repetate randuri cuvantul comemorare. Am nadejdea ca parintele profesor doctor, autor a atator carti de liturgica, precum si a dictionarilor enciclopedice de cunostinte religioase avea discernamant in folosirea termenilor. Chiar am gasit extras dintr-o carte a parintelui. http://www.crestinortodox.ro/liturgi...sti-70676.html Conotatia pe care o da societatea laica nu ar trebuie sa resfranga si in Biserica.(vedem ce sens da societatea laica expresiei de "sarac cu duhul"). Ei cu ale lor, noi cu ale noastre. |
Citat:
Am ajuns de rasu-plansu. pe mine m-a ajutat tare mult sa inteleg clar ce inseamna ecumenismul cartea despre Valeriu Gafencu. |
Ce super e! Spui tot ce- ti trece prin cap, faci ce vrei.. dar esti scuzat ca doar ai pus la semnatura: "Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!"
"Supara" in continuare ca doar iti ceri scuze pt tot ce zici :D Tare de tot! |
Cei care au probleme si nelamuriri ar trebui sa intrebe mai intai pe duhovnicul/preotul lor, inainte sa scrie aici cu rautate. S-ar putea sa faca pacate mai mari.
Chiar va rog, daca aveti preoti/duhovnici mai buni, mai stiutori, sa intrebati si sa ne spuneti si noua cum este bine (Dragos, Antonia si alti suparati). Am mai rugat asta si cu alte ocazii. Macar daca ne certati sa ne si invatati cum e bine. Verificati inainte, poate cine stie, mai gresiti si voi. Voi aveti preotul la usa voastra. Si intrebati daca trebuie urati oamenii de alte confesiuni, care nu sunt vinovati ca asa au fost nascuti si botezati. Eu le doresc sarbatori in pace si bucurie colegilor de alte confesiuni. |
Citat:
Deci eu pot sa spun ca duhovnicul meu chiar a zis-o! In rest,multa tulburare pentru lucruri mici,asa cum zicea cineva. |
Citat:
Cum in ce fel?Nasterea si Invierea Domnului se petrece aievea in fiecare an? Am sentimentul ca sunt singura care afla asta la urma,eu am"comemorat"aceste evenimente ca pe unele care s-au petrecut in trecut,in istorie ... Ah,ca in mod simbolic traiesc in fiecare an amintirea acestor evenimente cu sentimentul ca evenimentele ar fi reale... |
Citat:
știm că la catolici nu prea se fac pomeni. ea,s-a luat după ortodocși și da de pomană. iar soțul ei a murit anul trecut la câteva zile după Paște. cum puteam să-i spun că nu primesc? |
Citat:
N-am de ce: fiecare pasăre pe limba ei piere. Eu știu care este părerea duhovnicului meu, nu e cazul să-l întreb. Dar o s-o fac mâine, dacă are importanță. Cât despre ’vina’ celor botezați în alte rit-uri/religii: nu e vina lor decât în măsura în care refuză Adevărul, dar asta nu înseamnă că eu trebuie să fiu de acord cu ei și, mai mult, să particip la sărbători care contrazic/neagă sărbătorile mele. |
Citat:
|
Citat:
dacă te nasteai în Italia erai catolic și spuneai că ortodocșii sunt cei rupți de Biserica, în Afganistan erai musulman cu kalasnikovul în mâna și urlai "Allah e mare", în Tibet te intrebai ce ai fost în viața anterioara și tot așa. tine de geografie. |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 17:16:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.