![]() |
Moamăă câtă profunzime-n ultimele două postări, evident, mai puțin a mea.:105:
Hai, mai sicrieți. |
Citat:
Te rog sa citesti scurta explicatie din link-ul pe care l-am dat de multe ori: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...locatia#p57096 Bilocatia nu apare la niciun sfant, doar la sfintii catolici de dupa schisma. E confundata uneori cu translatia (parcurgerea unei distante in timp scurt, exemplu Sfantul Ambrozie) sau cu inainte vederea (cand sfantul vede cu ochii ce se petrece in alt loc, fara a fi prezent si fizic acolo). Bilocatia e imposibila in crestinism, pentru ca doar Domnul are proprietatea ubicuitatii (omniprezenta), nici ingerii nu pot fi prezenti in doua locuri simultan (chair a fost o discutie de curand pe tema asta pe forum). In schimb este posibila in panteism, unde materia fiind in acelasi timp si energie divina are si aceleasi proprietati ca divinitatea. O intalnim in paranormal si religiile pagane. Explicatia din punct de vedere crestin (ortodox) e ca a doua entitate e o aparitie a unui inger cazut, care se manifesta in plan fizic. Citatul dat de tine e corect, pentru ca Domnul are aceasta proprietate, omniprezenta. Citat:
Cautand sa explice ceea ce nu puteau experimenta bineinteles ca fost influentati de explicatiile pagane unii din ei. Asa cum filozofia evolutionsita era o ideea din paganismul antic. Pentru ca ai amintit de stralucitul Einstein, acesta era un admirator al lui Spinoza (pentru ca erau ambii evrei), si impartasea aceeasi credinta cu acesta: panteismul. E interesat de observat cum e foarte posibil ca aceste conceptii sa-l fi influentat in cercetarea sa. Relativismul, panteismul, se regasesc in teoriile sale, panteismul vazand divinitatea ca o energie impersonala care se regaseste in toate lucrurile. Citat:
|
Citat:
1. Ceea ce zice 1 nu 10 oamenii de stiinta poate fi verificat pe loc. Intradevar, nu trebuie sa crezi, dar poti sa verifici aici si acum. Dupa care te vei lamuri, adica vei sti exact. La ce altceva te refereai cand spuneai ca nu trebuie sa crezi, adica ce altceva in afara de cunoasterea stiintifica mai poate fi verificat, testat si constatat fara dubiu ? 2. Despre partea cu adventistii, fara sa am nici o afiliere cu acestia, mie mi se pare ca nu numai ei o tin asa pana in panzele albe. Se pare ca toti credinciosii o fac, altfel nu s-ar mai chema credinciosi. Ei trebuie sa creada pana la capat, indiferent de ce spun oamenii de stiinta si alti credinciosi de alta natura. |
Da, Catalin, fizica cuantica e produsul ecumenismului. Si al New Age, fireste. Ce bine ca le rezolvi tu pe toate in acest mod!
Intrebare: Cine era Acela, Care, proaspat Inviat cu trupul, era pe drumul de Emaus cu doi apostoli, si in acelasi timp, si in Cer? Daca nu e bi/multilocatie, cum se cheama? Sau, in VT, cind Daniel era si cu prizonierii de razboi, si la nu stiu ce riu, unde a avut o viziune. |
Citat:
Fizicienii din cuantica de azi care experimenteaza (si o folosesc cu succes in tot mai multe domenii)dar habar nu au sa-si explice lor insisi si cu atat mai putin altora , (ca si concept fundamental teoretic)sunt ca niste aborigeni care n-au vazut in viata lor un laptop si s-au trezit cu unul in fata lor .Ei apasa pe un buton si vad ecranul ca se aprinde si se creaza asocierea cauzala buton -culoare ,desi un producator de laptopuri ti-ar putea explica cate sute sau mii de etape cauzale sunt inlantuite intre buton si ecran ,aborigenul stie ca butonul lumineaza ecranul tot asa cum ciomagul alunga hiena, dar daca butonul ala are mai multe optiuni in cazul unei apasari lungi scurte repetate de 2 ori deja aborigenul nu mai stie ce sa creada despre butonul buclucas. Cam asta e treaba cu cuantica, nimic stiintifico-fantastic, nimic transcedental .Pur si simplu natura. A naibii de bine organizata dar inca necunoscuta si tocmai de aia aduce un aer de curiozitate, teama, ceva misticism ca orice lucru neinteles. In ce priveste determinismul din acest univers nu am(motive sa am) dubii dar determinismul se opreste la natura nu exista determinism la suflet .Sufletul e un univers de sine statator in universul mare. A nu se confunda creierul cu sufletul tot asa cum nu se confunda (sper)softul cu procesorul. |
1. Nu stiu nimic despre tanti Mercedessa, asa ca nu te contrazic, s-ar putea sa ai dreptate.
2. N-am uitat de "wave function collapse". Cred ca daca as numara decate ori am scris despre asta in threadul asta, ar fi cam de 10 ori. Cum de nu ai observat ? Tu citesti ce scriu eu ? Nu e nevoie sa citesti, stai linistit, nu te obliga nimeni. 3. Nu inteleg analogia intre aborigeni si fizicieni. In orice caz, ce ai scris tu aici este mult mai elevat decat ar putea vreodata sa scrie vreun fizician, stai linistit. 4. Ai dreptate, nu e nimic SF cu cuantica. Dar cine a zis ca e SF ? Sau cum ti-a venit aceasta idee ca ar fi SF ? Tu credeai ca e SF ? Ma mir. 5. Despre determinism ai zis bine. In ceea ce priveste omul, se pare ca nu se supune determinsmului clasic. Eu am presupus ca nici materia nu este determinista. Dar aceste presupuneri sunt doar o fata a monedei, exista si cealalata la fel de legitima. Vezi ca poti? Mai trebuie sa filtrezi un pic din stilul impulsiv, si ajungi sa te intelegi si cu altii. |
Citat:
Legat de ironie, a spus cineva o prosite din nestiinta odata pe forum si unii s-au luat ca oile dupa el. Noi avem in plus fata de animale ratiunea, care face parte din chipul lui Dumnezeu din om, nu e nevoie sa copiem fara sa ne gandim. De ce unii aleg sa nu o foloseasca, atat pentru a rationa, cat si pentru a cauta informatii? Asadar, scrie la obiect, ai inteles de ce bilocatia si evolutionismul tin de ideile pagane, deci de new-age? Eu am explicat clar in mesajul meu, daca nu ai timp sa cauti pe net. Unde am spus eu de fizica cunatica? Am spus doar de teoria relativitatii. Niciodata nu am contestat ceva adevarat, care s-a dovedit prin experimente ca e adevarat. |
Citat:
2. Asa este, toti sustin ceea ce cred cu tarie, eu am spus doar de adeventisti. Problema e ca sunt unii care sustin si ca pamantul e plat, ca soarele se invarte in jurul pamantului sau alte ciudatenii. Toti au dreptate? Nu. Cum afli care are dreptate si care nu? Cercetand care e adevarul si deosebesti in functie de asta. |
Citat:
Mai ales partea cu "pare", orice sens o fi avand.. Inclin sa cred ca e ateu, data fiind echivalenta apriorica intre creer si suflet. Citat:
Citat:
Cam greu de asimilat asta cu inteligenta, dar daca astea sunt standardele atee.. :) Citat:
Of. of.. Citat:
Citat:
Citat:
Trimitere (inca o data) la paragraful cu taranul. Restul nu mai comentez ca desi dpdv al valorii cognitive se incadreaza tot aici, continutul umorist e mult diluat de explicatiile fistichii. Citat:
Citat:
Citat:
Deci.. |
Citat:
O masa de cuvinte impopotonate cu termeni sofisticati, nu inseamna neaparat eruditie, adevar, profunzime, etc.:) Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Lasa-ti copii sa vina la mine, ca a celor ca ei e imparatia cerurilor". La fel si cu taranii. Citat:
Nu e o definitie a inteligentei. E o incercare de a explica ratiunea prin mecanisme pur "mecanice". Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." "Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă. Sau nu vă cunoașteți voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? Afară numai dacă nu sunteți netrebnici." "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume." |
Citat:
Citat:
Citat:
Ideea "inteligentei materiei" nu este noua si da, este de origine atee, tocmai pentru a oferi un (patetic) substitut la ideea de Dumnezeu, din perspectiva "inteligent design" care nu poate fi combatatuta altfel. Adica o materie destepta dar impersonala, pentru ca ceea ce deranjeaza mai mult pe anti-teu este pana la urma ideea unui Dumnezeu personal, mai exact Iisus Hristos si mesajul Evangheliei care ii pune in fata unor alegeri spirituale la care ei se dovedesc practic ratati cu toate consecintele de rigoare. Dar banuiesc ca ne consideri atat de prosti, ca nimeni nu trebuia sa se prinda. Citat:
Se chama "lama lui Occam" si e foarte draga ateilor. Ma mir ca tie nu iti este. Citat:
Citat:
Tradus in termeni actuali, este ca fiecare om poate avea certitudini in acest sens, cele care le poate aduce credinta, problema este ca prefera sa creda in alte lucruri, alea mai aproape de pantace si ce mai e legat de el. |
Citat:
Problema se rezolva in felul urmator: legile despre care vorbesti au rolul de a schimba interactiunile din cadrul creierului astfel incat comportamentul omului se schimba. Cu alte cuvinte, creierul este supus unor perceptii (legile societatii) care produc schimbari in dinamica acestuia si astfel au efect asupra comportamentului. Cei care au facut legile asta au avut ca scop. Sa schimbe comportamentul oamenilor. Creierul invata si se adapteaza conditiilor exterioare printr-un mecanism de feedback. Legile sunt conditiile exterioare in acest caz. Si mai simplu: daca pui mana pe un obiect care e fierbinte (fara sa fi stiut inainte) si te-ai ars, a doua oara nu mai pui mana pentru ca creierul tau a invatat ca acel obiect e periculos. La fel si cu legile. |
Citat:
Inca un + pentru liberul arbitru, indiferent in care directie alege sa mearga pana la urma omul. In plus, legile nu sunt totul - depinde foarte mult cum se aplica. Sistemul moral al omului primeste semnale cam contradictorii in societatea actuala, inclusiv din partea legii. |
Citat:
|
Uite aici logica si fizica cuantica : :71:
"Ca unul care mi-am dedicat toata viata stiintei, studiului materiei, dupa ce am cercetat atomii va pot spune atat : Nu exista materie ca atare. Toata materia isi are originea si exista datorita unei forte care face ca particulele dintr-un atom sa vibreze si tine tot acest sistem solar in miniatura al atomului impreuna. Trebuie sa asumam ca in spatele acestei forte exista o minte inteligenta. Aceasta minte este matricea intregii materii. " Max Planck |
Citat:
Ignora-i pe cei care au dovedit, cu raspunsurile lor pe 6 pagini, ca habar n-au ce inseamna logica. Ei confunda “materia” invatata in scoala numita “logica” cu adevarata logica. Da, cineva care sustine ca observatorul determina realitatea e complet lipsit de logica. Cineva care sustine ca subiectul observatiei isi schimba starea conform observatiei e lipsit complet de logica. Ma refer desigur la adevarata logica, nu la cea ultra-matematicalizata in “scoli”. Mai grav, asemenea enunturi nu sunt decit ecoul a ce a zis diavolul in Eden; “veti fi (ca niste) dumnezei”. Adica erezie in cel mai inalt grad. Cum niste oameni care se pretind Crestini nu pot remarca asta (evolutionistii teisti), e de neinteles pentru mine. Si cum tot le plac celor care se pretind stiintifici predictiile, uite ca fac si eu una: precum ai patit tu, Bin000, prezic ca, pentru enunturile mele de mai sus, o sa fiu facut cu ou si cu otet, ceva in genul: “habar n-ai ce-i stiinta”, “nu intelegi”, “esti un prost”, si asa mai departe. Ce nu inteleg insa acesti “amicali” participanti la forum e ca daca accepta minciuna ca adevar atunci adevarul li se va parea minciuna. Iar daca accepta absurdul ca logica, atunci logica li se va parea absurda. Si ei, desigur au nevoie de aceste absurditati, ca sa poata evita pe Dumnezeu (vezi de exemplu ultima carte a lui Hawking, si la fel cea a lui Krauss). Caci NUMAI despre asta e vorba – permanent: cum sa faca tot felul de teorii ca se evite realitatea: Dumnezeu. Faptul ca ajung sa pretinda, ca sa evite aceasta realitate, 10^500 universuri, nu arata decit, din nou, cit de absurda e mintea lor pierduta. Ironic, ei sunt fortati sa proclame 10^500 universuri tocmai pentru ca universul acesta singular ii contrazice atit de flagrant. Si cum asta ar fi doar “special pleading”, evident ca in final indivizii astia sunt fortati sa proclame o infinitate de universuri… O multime de oameni se grabesc sa-i numeasca pe acesti indivizi “oameni de stiinta”, ei insa o sa-i numesc ceea ce sunt de fapt: nebuni. |
AlinB, daca tot mentionezi lama (sau briciul) lui Occam (sau Ockam, sau Ockham), de ce nu o si folosesti? Hai sa vedem ce mai ramine din paradigmele oficiale in urma unei astfel de operatiuni… Ironia e cu atit mai mare cu cit, asa cum ai mentionat, aceasta “arma” face practic parte din arsenalul ateilor…
|
Citat:
Poti sa citezi lucrarea, eventual capitol si pagina sau e un produs teist adhoc? :) Nu de alta, dar aia cu "sistemul solar in miniatura" a fost o abstractizare cam de multisor depasita.. |
Citat:
Citat:
Wau, vedeti? Asa s-a intamplat, sunt un geniu de fapt. |
Citat:
Sau doar ai uitat sa enunti ipotezele la care ar urma chipurile sa se aplice o anumita abordare demonstrativa? |
Citat:
Nu stiu de ce mereu ceri "lucrarea, capitolul si pagina ". Max Planck a spus asta intr-o cuvantare, probabil exista textul acela pe undeva pe internet. Nu inteleg de ce e asa de greu de crezut ca multi oameni de stiinta au putut intrezari ca exista ceva dincolo de materialism. http://todayinsci.com/P/Planck_Max/P...Quotations.htm La fel daca il asculti pe George Ellis stergand pe jos cu ateismul : http://www.youtube.com/watch?v=tq8-eLGpEHc Probabil nu o sa gasesti asta scris intr-o lucrare, capitol si pagina. Dar cineva o sa foloseasca la un moment dat lucrurile spuse acolo, si altcineva o sa-l intrebe de pagina. |
http://todayinsci.com/P/Planck_Max/P...Quotations.htm
"As a man who has devoted his whole life to the most clear headed science, to the study of matter, I can tell you as a result of my research about atoms this much: There is no matter as such. All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter. — Max Planck Lecture, 'Das Wesen der Materie' [The Essence/Nature/Character of Matter], Florence, Italy (1944). Archiv zur Geschichte der Max-Planck-Gesellschaft, Abt. Va, Rep. 11 Planck, Nr. 1797. Excerpt in Gregg Braden, The Spontaneous Healing of Belief: Shattering the Paradigm of False Limits (2009), 334-35. Note: a number of books showing this quote cite it as from Planck's Nobel Prize acceptance speech (1918), which the Webmaster has checked, and does not see this quote therein Lectie de viata: intotdeuna sa citesti si ce scrie cu litera mica. S-ar putea ca de fapt acolo sa se ascunda cheia mesajului. Stii tu, ca la "promotii", etc. |
Citat:
Nu inteleg ce vrei sa spui. Asa, unele carti au gresit. Si asta dovedeste ce anume ? |
Ca citatul ala e pura inventie.
|
Citat:
|
Tu n-ai putut produce o sursa de incredere.
Daca nu stii engleza, acolo la "Note" se spune clar ca citatul respectiv apare in mai multe locuri, avand indicata o sursa (discursul in cauza) care a fost verificata si de fapt nu e prezent. Deci inca o data, inventie. De atlfel este clar o combinatie naiva intre ignoranta in materie de fizica si "new age". |
Citat:
Inteleg ca suna a New Age, in general oamenii de stiinta si-au construit idei personale despre ce se afla dincolo, dar asta nu are nimic de-a face cu faptul ca a spus chestia respectiva sau nu. Si nici macar nu e important ca a spus asta, e doar o parere a unuia din zecile de mii de oameni de stiinta cu care umanitatea se mandreste. :1: |
Citat:
As putea sa-ti dau link-uri individuale, dar in schimb o sa-ti un singur link, catre o hirtie stiintifica care nu numai ca citeaza acele lucruri (si mentioneaza si cui apartin, caci vad ca ori ai uitat ori nici nu ai stiut vreodata – desi le-au zis si altii) dar iti spulbera universul, si inca in mai multe feluri, asta ca sa te simti “bine” si sa renunti la tonul acela superior de atotstiitor. http://arxiv.org/abs/1301.4253 Si hai sa-ti zic anticipat citeva chestiuni privind lucrarea, ca sa stii ca o sa te simti foarte “bine” citind-o: Vezi cum sta treaba cu spatiutimpul, care desigur nu exista, nici in lumea micro (tema lucrarii) nici in lumea macro (precum arata lucruri ca GPS, lipsa undelor gravitationale, si altele). Apoi vezi cum sta treaba cu eterul acela pe care tu, considerind drept adevar ce ai fost “invatat” in scoala, consideri ca nu exista. (Si apoi afla cum si lumea macro sustine acelasi eter – vezi de exemplu, din nou, GPS). Apoi vezi cum e spulberat un alt mit dintre cele sustinute oficial: imposibilitatea de a distinge, experimental, intre Einstein (SR) si Lorentz (si vezi cum acelasi GPS sustine din nou pe Lorentz, prin MLET a lui Hatch, si nu pe Einstein; adica atit lumea micro cit si cea macro sustin acelasi lucru: eterul). Ironic, hirtia a fost prezentata la a o conferinta ghici despre ce? Da, exact despre spatiutimp. Interesant, nu-i asa? Sa apara unul (pardon, n-a fost numai unul, acea conferinta a fost chiar interesanta) care sa le zica tututor participantilor ca de fapt tema reuniunii nici nu are acoperire in realitate. Adica nu exista. Hai sa te vad cit de superior te mai simti de acum... Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Note: a number of books showing this quote cite it as from Planck's Nobel Prize acceptance speech (1918), which the Webmaster has checked, and does not see this quote therein" Traducere aproximativa : Nota : Un numar de carti in care apare acest citat il prezinta ca fiind extras din cuvantarea lui Planck la acceptarea Premiului Nobel (1918), cuvantare pe care webmaster-ul a verificat-o si unde citatul respectiv nu se regaseste. Dar ti se da in acelasi timp si locul exact unde se gaseste : Lecture, 'Das Wesen der Materie' [The Essence/Nature/Character of Matter], Florence, Italy (1944). Archiv zur Geschichte der Max-Planck-Gesellschaft, Abt. Va, Rep. 11 Planck, Nr. 1797. Excerpt in Gregg Braden, The Spontaneous Healing of Belief: Shattering the Paradigm of False Limits (2009), 334-35. Deci daca sustii ca-i fals corespondeaza cu societatea Max Planck si intreaba-i daca a spus asa ceva in cuvantarea respectiva. |
Adica tu arunci o piatra impreuna cu un tampit NewAgist ca Gregg Braden si eu ar trebui sa o scot, nu?
Cand e sa-ti hranesti piticutii, tare repede pierzi discernamantul si chiar si un NewAgist e bun daca le da de mancare, nu conteaza ce.. |
Citat:
Scrie-le alora de pe site-ul respectiv si cere-le dovada. Sau cauta sa vezi daca mai exista cineva care contesta citatul respectiv in afara de tine. Daca o sa cauti pe site-urile germane o sa vezi ca citatul este mult mai lung si chiar spune ca putem numi "mintea " respectiva Dumnezeu. Si ca de aici fizica trebuie sa lase locul filozofiei. Dar nu te inteleg, e a doua oara cand faci asta fara ca macar sa ai nici un capat de ata de care sa te legi, doar pentru ca vrei tu sa fii gica contra. La ce ti-o folosi sa te scarpini cu mana dreapta in urechea stanga chiar nu inteleg. :71: |
Piticii sa traiasca si sa creasca cu newage -ul pe masa.
Sau cum brava credinta crestina mai are nevoie si de un mic ajutor newage sa scoata capul la lumina. |
Citat:
|
Se mai discuta fizica cuantica aici sau nu?
|
Citat:
Concret: vad un parau curgand, deci ma gandesca exista un izvor. Daca praraul nu are izvor inseamna ca Nimicul ar trebui sa fie izvor. Daca Nimicul este izvor, inseamna ca Nimicul exista ca forta deci nu mai este Nimic. Redenumind Nimicul, pentru a nu cadea in ridicol, aleg un nume care imi place mie, si care are legatura cu fenomenul studiat. Astfel numesc Nimicul = Creatorul. Are logica? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:29:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.