Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Apel la rugaciune pentru Ionut si pace in tara (situatia escaleaza) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16774)

DragosP 09.09.2013 14:20:18

Musca nu mușcă, ciupește.
(mama lor de diacritice!)

Florin-Ionut 09.09.2013 18:43:05

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 533179)
Indiferent ce a fost, sa ne rugam pentru sufletul lui.

Citat:

Sa ne rugam pentru acel copil care a murit si alte victime ca el.
Sophia,

Copilul e sus la Dumnezeu acum, e un Sfințișor între Sfinți. Pentru ce să ne rugăm noi pentru el? Mai degrabă să-l rugăm pe el să ne ierte indiferența care i-a răpit posibilitatea de a duce o viață lungă pe pămînt, să-l rugăm să pună o vorbă bună înaintea Domnului pentru mîntuirea noastră de orice fel de rău, atît fizic, cît și duhovnicesc.

sophia 09.09.2013 19:17:30

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 533281)
De fapt nu e nicio dezbinare, nu stiu de ce se face atata caz si atatea referendumuri. La Brasov nu mai sunt caini pe strazi, care apare e luat repede. Desi in zona a actionat si Bardot, pana la urma rezolvarea a fost eutanasierea. Deci care primar vrea face singur treaba, fara sa anunte pe toate posturile si sa consulte populatia din Cel putin jumatatate din tarile Europei. Bineinteles ca asociatiile de protectie au intentat procese, dar sa fie sanatoase. Probabil referendumul nu o sa fie valabil, nu sunt intrebatis i bucurestenii care s-au dus in strainatate, o sa astepte sa ii eutanasieze Bardot sau Vadim, doar atunci se va rezolva.
Ca sa fie clar, nu s-a rezolvat nimic din cauza lui Vadim si a iubitorilor de animale, legea era data, dar s-a facut de Marinescu alta lege care sa creeze confuzie. Asta cu sterilizarea si adapostul e valabila cand nu mai niciun caine pe strada si mai apare cate unul la o luna.
P.S. Cred ca Oprescu spunea ca 95% din cetateni nu au nicio problema cu orice solutie s-ar lua, inclusiv eutanasierea, doar 5% sunt cu protectia animalelor, numai ca aia 5% fac o galagie mai mare decat cei 95%.

De unde ai cifrele astea? Eu nu prea cred ca este asa. Sunt multi care sunt impotriva eutanasierii.

Acum daca tot scriem pe acest fir diverse comentarii am sa pun si eu cateva observatii.

1. Toata lumea doreste sa se faca ordine si sa se ia masuri sa nu mai fie caini pe strada. Pana aici e bine, este consens.
Dar...si aici apare dezbinarea. Multi nu sunt de acord cu solutia eutanasierii.
Ma uitam zilele astea pe forumul care organizeaza acele demonstratii in Bucuresti si ei au observat acest lucru: si anume ca multi nu vin la demonstratie pentru ca ei sunt pentru inlaturarea cainilor, dar nu prin omorare.

Repet, sunt doua probleme diferite: adunatul de pe strazi si omoratul.

2. Observ ca multi sunt orbiti de furie si ura si nu vor sa mai accepte si ale probleme.
Exista acum o ura imensa impotriva cainilor. Ei sunt singurii si marii vinovati.
Si toata lumea pare sa stie cu precizie ce s-a intamplat la locul faptei. Toti au fost acolo si au vazut. Oare? Si ce anume ati/au vazut? De la ce au sarit cainii?
Eu una n-am fost si nu pot sti decat ce scrie presa. De aceea am unele lamuriri si imi pun niste probleme. Poate voi stiti mai bine si puteti sa-mi spuneti.

- unde s-a intamplat fapta? In parc, sau in afara lui, pe un teren privat? Cunoaste cineva din voi zona?
- cui apartinea terenul? cum se putea intra in el? Cum au intrat copiii acolo?
- erau caini maidanezi, sau de rasa?
- cainii acestia eliberati de ONG-uri unde sunt lasati liberi: sunt dusi in diverse zone ale orasului, sau pe langa sediul ONG, sau cum se face?
- de ce bunica nu i-a tinut pe langa ea, sau sa-i fi dus la leagane, la nisip? (Acolo unde este normal sa se joace niste copii mici.)
- fratele lui Ionut a povestit totusi ceea ce s-a intamplat?

http://comunitate.desprecopii.com/fo...ica-lui/page-9

Tot pe acel site si despre manifestatiile de ieri si azi impotriva maidanezilor.

2. Acum niste observatii de ordin general:
- m-am uitat pe un link pus de voi, catre un site exclusiv "antimaidanez" si unde erau insirate victimele cainilor.
Ei acolo am observat ca majoritatea copiilor muscati au fost gasiti nu in parcuri, nu pe langa case sau blocuri ci : pe terenuri izolate, virane, in cimitire (?), pe campuri, maidane etc. Nu erau supravegheati.
Ce cauta copiii in asemenea locuri?

3. Intr-o vreme auzeam mereu al stiri despre copii rapiti, disparuti, unii mai rau. Si ma intreb: nici acum nu se gandesc parintii sa-i supravegheze mai bine.
Se intampla probleme cu maidanezii. Dar restul pericolelor? Daca ei se duc in locuri din astea aiurea si sunt nesupravegheati, se poate intampla orice si din partea unor oameni.
Oare chiar parintii nu au nici o vina ca nu se ocupa de copii, ca nu-i invata in legatura cu posibile pericole?

4. Scria cineva aici undeva ca multi au aruncat pui in orase, ei venind de la sate. De aceea sunt multi maidanezi in orase si nu in sate.

5. Nu are nici o legatura alimentatia cu iubirea de animale. Pot exista vegetarieni care nu iubesc animalele si invers. A consuma produse animale nu inseamna ca nu iubesti animalele.
Mai intai ca sunt animale diferite. Pe urma conteaza si cum sunt crescute. Pe urma cine spune ca trebuie sa iubesti toate animalele. Unii iubesc cainii, altii pisicile, altii serpi sau crocodili, pesti, pasari, sau insecte, sau mai stiu eu.

Si mai exista si oameni care iubesc si plantele (pomi, flori). Si altii care nu le iubesc.

6. Legat de bolile transmise de caini: este partial adevarat.
Cainii de unde iau bolile? Din depozite de gunoi care exista tot pe strazi si pe care nu le aduna nimeni. In rest nu stiu.
Dar exista si destule pisici pe strazi. Stiati asta? Si pisicile transmit boli, inclusiv cele din casa. Ca nu sunt vaccinate pentru tot. De toxoplasmoza ati auzit?

7. Strazile sunt pline de porumbei, gugustiuci si ciori si alte pasari. Si ele transmit boli si fac mizerie si galagie.
Povestesc oamenii si am patit-o si eu: cuiburi in balcoane, mor apoi pui, sau adulti, fac mizerie. Sunt ingrozita acum.
Ce facem cu pasarile astea?

Deci probleme sunt multe. Dar exista acum ura pe caini. Este ura pur si simplu. Si nu ei se vor pe strazi flamanzi si chinuti. Ei nu au vrut asta.
De ce nu ne luma si de oamenii care i-au adus in situatia asta?

Si ce facem, cum ne aparam de oameni. Mie nu mi-a facut rau nici un caine pana acum. Eu nu am vazut sa sara asa neprovocati, sau sa fie asa fiorosi.
In schimb sunt ingrozita de oameni. Am fost agresata sexual de oameni pe strada (si cand am fost copil) si nu o data. Am stiut sa procedez si am scapat, dar am ramas cu frica. Si nu pot uita.

Azi am citit despre o fetita de 8 ani omorata in mod de neimaginat. E drept ca in alta tara. A fost casatorita cu un barbat cu mult, mult mai in varsta si a murit prin ruptura de uter. Pentru ce?
De ce nu se iau masuri si impotriva oamenilor rau-facatori? De ce? Ca aia sunt vinovati, au creier si fac in mod deliberat, chiar daca de multe ori fiind bolnavi psihic.

8. Inca ceva - oameni care ar adopta caini or fi multi. Dar multi nu au cum. Nu au unde sa-i tina. La bloc nu poti ca nu te lasa vecinii nici cu din aia de rasa. Cica este si o lege in acest sens, impotriva celor ce au animale la bloc. Nu stiu ce spune. Dar stiu ca sunt destui care urasc animalele si creeaza multe greutati celor care tin un caine. Ba ca latra, ba ca nu mai stiu ce. Si stiu cazuri de oameni civilizati si care tin animalele curat si bine.

Cainii de talie mare trebuie tinuti la curte. Deci tot la sat este solutia.

Mai multe nu mai scriu acum.
Eu ma rog la Dumnezeu sa se gaseasca o solutie buna si sa revina pacea.

Am uitat: spuneam de lupta pe organe de transplantat. Acolo deja este o lupta om contra om. Si nu este normala nici asta. Doamne, unde am ajuns? Si unde vom mai ajunge.

De asta ma gandesc si spun: deja este sfarsitul lumii. Numai sa ne rugam mai putem.

aubergine 09.09.2013 22:27:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 533281)
De fapt nu e nicio dezbinare, nu stiu de ce se face atata caz si atatea referendumuri. La Brasov nu mai sunt caini pe strazi, care apare e luat repede. Desi in zona a actionat si Bardot, pana la urma rezolvarea a fost eutanasierea. Deci care primar vrea face singur treaba, fara sa anunte pe toate posturile si sa consulte populatia din Cel putin jumatatate din tarile Europei. Bineinteles ca asociatiile de protectie au intentat procese, dar sa fie sanatoase. Probabil referendumul nu o sa fie valabil, nu sunt intrebatis i bucurestenii care s-au dus in strainatate, o sa astepte sa ii eutanasieze Bardot sau Vadim, doar atunci se va rezolva.
Ca sa fie clar, nu s-a rezolvat nimic din cauza lui Vadim si a iubitorilor de animale, legea era data, dar s-a facut de Marinescu alta lege care sa creeze confuzie. Asta cu sterilizarea si adapostul e valabila cand nu mai niciun caine pe strada si mai apare cate unul la o luna.
P.S. Cred ca Oprescu spunea ca 95% din cetateni nu au nicio problema cu orice solutie s-ar lua, inclusiv eutanasierea, doar 5% sunt cu protectia animalelor, numai ca aia 5% fac o galagie mai mare decat cei 95%.

Pai daca la Brasov nu mai sunt caini, inseamna ca se poate si atunci concluzia logica este ca cei mai multi prosti sunt in Bucuresti. In frunte cu Vadim si Oprescu care vrea referendum.

aubergine 09.09.2013 22:35:50

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 533316)

2. Observ ca multi sunt orbiti de furie si ura si nu vor sa mai accepte si ale probleme.
Exista acum o ura imensa impotriva cainilor. Ei sunt singurii si marii vinovati.
Si toata lumea pare sa stie cu precizie ce s-a intamplat la locul faptei. Toti au fost acolo si au vazut. Oare? Si ce anume ati/au vazut? De la ce au sarit cainii?
Eu una n-am fost si nu pot sti decat ce scrie presa. De aceea am unele lamuriri si imi pun niste probleme. Poate voi stiti mai bine si puteti sa-mi spuneti.

- unde s-a intamplat fapta? In parc, sau in afara lui, pe un teren privat? Cunoaste cineva din voi zona?
- cui apartinea terenul? cum se putea intra in el? Cum au intrat copiii acolo?
- erau caini maidanezi, sau de rasa?
- cainii acestia eliberati de ONG-uri unde sunt lasati liberi: sunt dusi in diverse zone ale orasului, sau pe langa sediul ONG, sau cum se face?
- de ce bunica nu i-a tinut pe langa ea, sau sa-i fi dus la leagane, la nisip? (Acolo unde este normal sa se joace niste copii mici.)
- fratele lui Ionut a povestit totusi ceea ce s-a intamplat?

http://comunitate.desprecopii.com/fo...ica-lui/page-9

Tot pe acel site si despre manifestatiile de ieri si azi impotriva maidanezilor.

2. Acum niste observatii de ordin general:
- m-am uitat pe un link pus de voi, catre un site exclusiv "antimaidanez" si unde erau insirate victimele cainilor.
Ei acolo am observat ca majoritatea copiilor muscati au fost gasiti nu in parcuri, nu pe langa case sau blocuri ci : pe terenuri izolate, virane, in cimitire (?), pe campuri, maidane etc. Nu erau supravegheati.
Ce cauta copiii in asemenea locuri?

3. Intr-o vreme auzeam mereu al stiri despre copii rapiti, disparuti, unii mai rau. Si ma intreb: nici acum nu se gandesc parintii sa-i supravegheze mai bine.
Se intampla probleme cu maidanezii. Dar restul pericolelor? Daca ei se duc in locuri din astea aiurea si sunt nesupravegheati, se poate intampla orice si din partea unor oameni.
Oare chiar parintii nu au nici o vina ca nu se ocupa de copii, ca nu-i invata in legatura cu posibile pericole?

4. Scria cineva aici undeva ca multi au aruncat pui in orase, ei venind de la sate. De aceea sunt multi maidanezi in orase si nu in sate.

5. Nu are nici o legatura alimentatia cu iubirea de animale. Pot exista vegetarieni care nu iubesc animalele si invers. A consuma produse animale nu inseamna ca nu iubesti animalele.
Mai intai ca sunt animale diferite. Pe urma conteaza si cum sunt crescute. Pe urma cine spune ca trebuie sa iubesti toate animalele. Unii iubesc cainii, altii pisicile, altii serpi sau crocodili, pesti, pasari, sau insecte, sau mai stiu eu.

Si mai exista si oameni care iubesc si plantele (pomi, flori). Si altii care nu le iubesc.

6. Legat de bolile transmise de caini: este partial adevarat.
Cainii de unde iau bolile? Din depozite de gunoi care exista tot pe strazi si pe care nu le aduna nimeni. In rest nu stiu.
Dar exista si destule pisici pe strazi. Stiati asta? Si pisicile transmit boli, inclusiv cele din casa. Ca nu sunt vaccinate pentru tot. De toxoplasmoza ati auzit?

7. Strazile sunt pline de porumbei, gugustiuci si ciori si alte pasari. Si ele transmit boli si fac mizerie si galagie.
Povestesc oamenii si am patit-o si eu: cuiburi in balcoane, mor apoi pui, sau adulti, fac mizerie. Sunt ingrozita acum.
Ce facem cu pasarile astea?

Deci probleme sunt multe. Dar exista acum ura pe caini. Este ura pur si simplu. Si nu ei se vor pe strazi flamanzi si chinuti. Ei nu au vrut asta.
De ce nu ne luma si de oamenii care i-au adus in situatia asta?

Si ce facem, cum ne aparam de oameni. Mie nu mi-a facut rau nici un caine pana acum. Eu nu am vazut sa sara asa neprovocati, sau sa fie asa fiorosi.
In schimb sunt ingrozita de oameni. Am fost agresata sexual de oameni pe strada (si cand am fost copil) si nu o data. Am stiut sa procedez si am scapat, dar am ramas cu frica. Si nu pot uita.

Azi am citit despre o fetita de 8 ani omorata in mod de neimaginat. E drept ca in alta tara. A fost casatorita cu un barbat cu mult, mult mai in varsta si a murit prin ruptura de uter. Pentru ce?
De ce nu se iau masuri si impotriva oamenilor rau-facatori? De ce? Ca aia sunt vinovati, au creier si fac in mod deliberat, chiar daca de multe ori fiind bolnavi psihic.

8. Inca ceva - oameni care ar adopta caini or fi multi. Dar multi nu au cum. Nu au unde sa-i tina. La bloc nu poti ca nu te lasa vecinii nici cu din aia de rasa. Cica este si o lege in acest sens, impotriva celor ce au animale la bloc. Nu stiu ce spune. Dar stiu ca sunt destui care urasc animalele si creeaza multe greutati celor care tin un caine. Ba ca latra, ba ca nu mai stiu ce. Si stiu cazuri de oameni civilizati si care tin animalele curat si bine.

Cainii de talie mare trebuie tinuti la curte. Deci tot la sat este solutia.

Mai multe nu mai scriu acum.
Eu ma rog la Dumnezeu sa se gaseasca o solutie buna si sa revina pacea.

Am uitat: spuneam de lupta pe organe de transplantat. Acolo deja este o lupta om contra om. Si nu este normala nici asta. Doamne, unde am ajuns? Si unde vom mai ajunge.

De asta ma gandesc si spun: deja este sfarsitul lumii. Numai sa ne rugam mai putem.

Daca d-voastra nu ati fost muscata de caini nu inseamna ca altii nu au fost si sa stiti ca sar neprovocati si sunt forte fiorosi ca niste lupi, fiare salbatice, ma mir cum de nu ati patit asa ceva, locuiti in tara?

Nu este furie sau ura impotriva maidanezilor ci este o dorinta de aparare care intrece orice altceva.

Nu este sfarsitul lumii, nu mai exagerati, nimeni nu stie cand vine sfarsitul.

Yasmina 10.09.2013 00:12:42

Sophia eu am fost muscata de caine la 5 ani,dar nu am dezvoltat frica sau ura vizavi de caini.
O femeie matura,a fost cu idea ca s-o apuc de mana in timp ce ne privea cainele ei,ca sa se amuze cat de vigilent si credincios era in ceea ce o priveste pe ea.
Am facut ce mi-a zis(asa-s copiii naivi si creduli)iar cainele a fost promt bineinteles si m-a muscat de fata. Chiar daca aveam 5 ani pe atunci,am inteles ca femeia respectiva a fost o mare cretina si nu cainele care este dobitoc prin definitie.
In fine,nu am ramas cu cicatrici si nici nu imi este frica de caini,dupa incident.

Or fi oamenii mai pretiosi decat animalele,insa Sfintii care au spus asta s-au referit la OAMENII INDUMNEZEITI,la aceia prin a caror inima vorbeste si se gazduieste Duhul Sfant oricat de simpli ar fi pe scara sociala.
Este Hitler un astfel de exemplu?

Cat de valoros mai este un om care moare in stare de apostazie?sau un calau international de talia lui Hitler? Ei dupa moarte nu isi mai pot schimba oprtiunile si raman ceea ce au fost adica uneltele diavolului.
Cat de valoroase sunt uneltele diavolului?

Da,un om care traieste in Domnul ,valoreaza mult,este inestimabil pt imparatia lui Dumnezeu;dar uneltele diavolului cat mai valoreaza?cine mai pune pret pe ele?Mai rascumpara Dumnezeu sufletele haine si rele din iad?Nu se mai poate,valorezi ceva prin ceea ce esti si ceea ce ai facut,nu prin faptul ca esti om.Omul poate fi si sfant poate fi si diavol,intr-un caz valoreaza mult in celalalt nimic.

Are Dumnezeu mila de ei?Mai sunt valorosi criminalii,curvarii,betivii,mincinosii si schingiuitorii dupa ce dau ortul popii in starea in care au trait?
Pai nu prea mai valoreaza nimic pt nimeni din moment ce ajung in iad in regrete eterne,dar omului ii place sa se creada buricul pamantului din start.
Valorezi ceva atata timp cat existenta ta reflecta asta in randul omenirii si a Dumnezeirii,dar vezi ca exista si suflete care nu mai valoreaza nimic deoarece s-au purtat in viata mai rau decat orice fiare salbatice si se duc unde le este locul.

Un om care s-a dat diavolului poate face lucruri inimaginabile pt o fiinta umana dar si pt o fiara;un astfel de om este cu mult mai pervers si mai lugubru decat o fiara care te ataca din motive de supravietuire.
O natura diabolica combinata cu o minte inteligenta de om poate naste cei mai absurzi monstri pe care nu-i vei gasi in cartile de zoologie.
Concluzia este ca UNII oameni nu pot valora nici cat o ceapa degerata,darmite cat o furnica nevinovata.

Pelerin spre Rasarit 10.09.2013 00:22:09

Yasmina pui problema complet gresit,fie si dpdv patristic.Omul,la modul general,este mai valoros decat orice animal,nu vei gasi,din ce stiu eu,nici macar un singur Parinte care sa afirme contrariul.Asta pt ca,pana in ultima clipa a vietii lui,fiecare om are posibilitatea mantuirii,cel putin dpdv patristic.Pt animale,oricat de dragute ar fi ele,nu exista aceasta posibilitate,nu au parte de suflet sau de mantuire si nu te intalnesti cu ele dincolo decat in religii orientale.Pe rationamentul tau talharul de pe cruce era deja terminat.Cat timp exista suflet si posibilitatea mantuirii nu exista termen de comparatie ca sa nu mai spun ca,din ce stiu,BO ia in considerare posibilitatea ca prin rugaciunile Bisericii si ale celor vii Dumnezeu sa schimbe inclusiv destinatia finala a sufletului unui pacatos.Posibilitate care pt Grivei nu exista.Nu exista termen de egalitate intre om si animal dpdv al doctrinei ortodoxe,din ce stiu eu.Prin urmare comparatia ta este cel putin fortata din punctul meu de vedere,mergi putin la extrem pt a apara(?)pozitia canina.In plus nu exista absolut nimeni care sa fi spus,sau stiut, vreodata cu exactitate cum il va judeca Dumnezeu pe fiecare om din istorie,in sensul ce va hotari cu el individual,altfel nu am mai avea nevoie de Judecata :)

Ps.Se va decide eutanasiera dupa un termen scurt de adoptie,o sa vezi,proiectul este deja pe linie cum se spune.Ti-se pare nedrept?

Yasmina 10.09.2013 00:41:31

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 533347)
Yasmina pui problema complet gresit,fie si dpdv patristic.Omul,la modul general,este mai valoros decat orice animal,nu vei gasi,din ce stiu eu,nici macar un singur Parinte care sa afirme contrariul.Asta pt ca,pana in ultima clipa a vietii lui,fiecare om are posibilitatea mantuirii,cel putin dpdv patristic.Pt animale,oricat de dragute ar fi ele,nu exista aceasta posibilitate,nu au parte de suflet sau de mantuire si nu te intalnesti cu ele dincolo decat in religii orientale.Pe rationamentul tau talharul de pe cruce era deja terminat.Cat timp exista suflet si posibilitatea mantuirii nu exista termen de comparatie ca sa nu mai spun ca,din ce stiu,BO i-a in considerare posibilitatea ca prin rugaciunile Bisericii si ale celor vii Dumnezeu sa schimbe inclusiv destinatia finala a sufletului unui pacatos.Posibilitate care pt Grivei nu exista.Nu exista termen de egalitate intre om si animal dpdv al doctrinei ortodoxe,din ce stiu eu.Prin urmare comparatia ta este cel putin fortata din punctul meu de vedere.

Nu m-am legat de cazul talharului,deoarece el nu intra aici nedandu-si duhul inainte de a-l recunoaste pe Dumnezeu(totusi sa nu ne culcam pe o ureche ca toti putem fi talhari si avem aceasi sansa de a-L intalni pe Domnul chiar pe cruce,so convenient!).

Am explicat de ce cei care au murit in starea lor initiala fara a se cai sau a-si regret viata haina ajung in iad unde nu mai sunt aceiasi oameni care mai valoreaza ceva,asa-i nu-i asa??
Mie imi este clar ca valoarea unui om este data de faptele sale,de optiunile sale in viata,ba chiar si de vorbe uneori,de atitudine(fericiti iubitorii de pace,caci aceia vor mosteni imparatia Domnului).
Toti oamenii sunt valorosi by default la nastere,insa pe parcurs fie inmultesc talantii fie ii pierd si ajung sa nu mai valoreze nimic.
Un suflet din iad unde se situeaza pe piata monetara ?

Ps=raspuns: deja cainii se omoara salbatic prin toate cartierele de catre civili,nici macar nu au ajuns patrulele de caini la treaba caci s-a inscat o isterie generala,iar oamenii care isi plimba pasnic cainii prin fata blocului,in lesa sunt injurati,improscati cu apa de la balcoane si li se spune in toate felurile.
Da,sunt oamenii care au adoptat javre de pe strazi,asa cum au sugerat toti desteptii,iar acum tot nu este bine,de ce i-au adoptat?
Se vede ca nu suntei hotarati,ce anume vreti de fapt?Daca ii adopta si ii iau in casa,sunt injurati si facuti in toate felurile,daca nu-i iau sunt mincinosi si ipocriti.Daca vor sa le faca tarcuri,iar nu este bine.Daca vor sa plateasca bani personali iar nu este bine,de ce nu ii doneaza.Si tot asa. Nu exista o iesire care sa nu implice violenta,in cazul vostru.

Pelerin spre Rasarit 10.09.2013 00:48:03

Habar nu am,nu am fost in iad (inca) :) dar ce pot sa-ti spun este ca nu exista animale care sa faca rau cat face omul dar cu toate acestea omul este deasupra lor cel putin dpdv al creatiei.Am caine,am avut caini.Crezi ca as ucide cu usurinta un caine?Ps.cainele meu sigur nu a facut cat rau am facut eu si prin urmare logic este mai bun ca mine.Asta insa nu-l va duce in Rai ,in schimb eu posibil sa am aceasta posibilitate.Cam asta vreau,cumva,sa spun intr-un mod mai confuz.

Yasmina 10.09.2013 00:54:56

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 533353)
Habar nu am,nu am fost in iad (inca) :) dar ce pot sa-ti spun este ca nu exista animale care sa faca rau cat face omul dar cu toate acestea omul este deasupra lor cel putin dpdv al creatiei.Am caine,am avut caini.Crezi ca as ucide cu usurinta un caine?Ps.cainele meu sigur nu a facut cat rau am facut eu si prin urmare logic este mai bun ca mine.Asta insa nu-l va duce in Rai ,in schimb eu posibil sa am aceasta posibilitate.Cam asta vreau,cumva,sa spun intr-un mod mai confuz.

Inteleg,toti avem posibilitatea asta teoretic by default.
Totusi practic este uneori imposibil si atunci toata existenta noastra se reduce la valoarea unui ciorap folosit,daca ma intelegi :)

Povestea lui "daca"si cu" parca" nu va fi niciodata o certitudine.

Pelerin spre Rasarit 10.09.2013 01:03:00

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 533355)
Inteleg,toti avem posibilitatea asta teoretic by default.
Totusi practic este uneori imposibil si atunci toata existenta noastra se reduce la valoarea unui ciorap folosit,daca ma intelegi :)

Povestea lui "daca"si cu" parca" nu va fi niciodata o certitudine.

Te inteleg perfect,sunt constient de propria mea inconstienta :) si,din cand in cand,cand mai ma cercetez am fix acel sentiment cu ciorapu de care zici tu.Certitudinile mele sunt exceptionale :) si de aceea le tin doar pt mine,vorba unuia:,,daca taci zice lumea ca esti prost da daca vorbesti se vor convinge de asta" :)

Parascheva16 10.09.2013 01:04:09

Nu exista om fara de pacat. Cititi patericul egiptean si sa o sa va minunati ce pacate grave au facut acei oameni inainte sa ajunga sfinti.

Omul este un mic cosmos, animalul este animal si atat.

Yasmina 10.09.2013 08:55:18

Pe un alt post,Lucian spune ca insasi cei mai de temut pacatosi care infunda tenebrele cele mai de jos ale iadului,valoreaza mai mult decat orice alta forma materiala...
Ce fel de teorie crestina este aceasta?
Intrebare:ce anume ne mai face sa fim atrasi sa ducem o viata bineplacuta Domnului sa nu iesim din ascultarea Sa din moment ce pacatosii cei mai josnici inca sunt bineplacuti si bine vazuti in ochii Domnului?

Haideti sa traim in haos si anarhie,sa fim ucigasi si golani, sa traim viata la maximum in mod egoist,Dumnezeu ne iubeste oricum!

Ma cam pierdeti la fazele astea...
Desigur cred ca glumiti!

Pelerin spre Rasarit 10.09.2013 10:40:27

Yasmina tu esti centrata pe o idee si judeci totul din perspectiva ei,detasaza-te putin.Lucian nu a spus ce intelegi tu ci ca omul,avand suflet si fiind creat de Dumnezeu precum se arata in Geneza, isi pastreaza o importanta daca vrei si in cele mai joase situatii.Nimeni si nimic din creatie(regnul animal sau vegetal)nu au aceasta valoare sau aceiasi valoare.Chiar si in Iad sufletul omului ramine important pt Dumnezeu pt ca EL simte cum noi nu intelegem durerea acelui suflet si durerea de a se pierde de la mantuire.Nici macar acolo omul nu este uitat de Dumnezeu si doar EL stie toate detaliile acestor lucruri greu de inteles.Animalele nu au parte de acest lucru,existenta lor este limitata la aceasta viata,nu au suflet sau existenta dincolo.Eu sincer nu iti inteleg neclaritatile.Da,pana si pe cel mai nenorocit il iubeste Dumnezeu Yasmina,Hristos pt pacatosi a venit nu pt cei ,,drepti".Tu practic cazi in capcana fariseilor care nu intelegeau cum de Hristos statea la masa cu cei mai pacatosi si ii mai si iubea,doar si pentru un singur moment de pocainta adevarata dupa o viata de desfrau.

Daca Dumnezeu ne-ar judeca pe fiecare dupa o dreptate stricta si ar cerceta cat de mult am vrut sa fim sfinti,clipa de clipa,in viata noastra o sa ramina cam gol Raiul.Dumnezeu stie ca nu toti vor fi precum sfintii din biserici si de aceea a pus o cruce potrivita pentru slabiciunea fiecaruia.Categoric ca multi dintre noi o lepadam si pe aceea dar pana la ultima suflare Dumnezeu iti lasa timpul intoarcerii si al pocaintei.Precum talharul de pe Cruce.Ideal este sa fim toti cum spui tu,spre asta trebuie sa tinda fiecare, practic mila lui Dumnezeu este mai mare decat esescul nostru,EL stie cel mai bine ce facut cu adevarat fiecare suflet,chiar si cel mai ticalos sau aparent bun,pt ca pacatele nevazute de noi nu sunt cu nimic mai putin grave decat cele vazute(vezi Predica de pe Munte).La animale nu exista o asemenea discutie.

AlinB 10.09.2013 11:00:13

Este vorba de dificultatea de a unifica cele notiuni aparent la poli opusi, dragostea si libertatea.
Putini reusesc sa le cuprinda pe ambele din aceeasi privire a mintii:)

Adica pe scurt: da, te iubesc, chiar si daca alegi sa mergi in iad (pilda cu fiul cel ratacitor).

AlinB 10.09.2013 11:02:48

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 533353)

Nu este mai bun ca tine, dintr-un simplu motiv: in structura lui, nu exista optiunea raului.
Un robot nu poate fi nici bun nici rau, el face ceea doar ceea ce este programat sa faca.

Pentru ceea ce e aparent rau in firea animalului, ortodoxia ne invata ca de vina este tot caderea omului care a tras dupa el si o buna parte din Creatie.

AlinB 10.09.2013 11:06:48

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 533352)
Ps=raspuns: deja cainii se omoara salbatic prin toate cartierele de catre civili,nici macar nu au ajuns patrulele de caini la treaba caci s-a inscat o isterie generala,iar oamenii care isi plimba pasnic cainii prin fata blocului,in lesa sunt injurati,improscati cu apa de la balcoane si li se spune in toate felurile.
Da,sunt oamenii care au adoptat javre de pe strazi,asa cum au sugerat toti desteptii,iar acum tot nu este bine,de ce i-au adoptat?
Se vede ca nu suntei hotarati,ce anume vreti de fapt?Daca ii adopta si ii iau in casa,sunt injurati si facuti in toate felurile,daca nu-i iau sunt mincinosi si ipocriti.Daca vor sa le faca tarcuri,iar nu este bine.Daca vor sa plateasca bani personali iar nu este bine,de ce nu ii doneaza.Si tot asa. Nu exista o iesire care sa nu implice violenta,in cazul vostru.

Nu te lua dupa ce vezi la televizor.

Media e platita pentru a intretine o stare de confuzie, astfel incat pana la urma din toata valmaseala sa epuizeze energia psihica a combantilor pana la sila de subiect si practic sa nu se faca nimic concret.

Apropo, mi s-a adus aminte ieri ca vinovata de starea actuala de fapt este de fapt Curtea Constitutionala (cea care a salvat pielea lui Base).

Ei au respins eutanasierea animalelor ca cica "nu e constitutionala". Unde ar fi trecuta asta in Constitutie, poate ma lamureste si pe mine cineva.

Ma mir ca lucruri de genul asta nu ies in evidenta in media.

Pelerin spre Rasarit 10.09.2013 11:10:00

Deci Alin deci te rog,prin urmare,sa nu te iei de robotei.Eu am auzit primul mesaj transmis de Kirobo de pe Statia Spatiala Internationala,acum o luna.A spus clar:,,Buna dimineata tuturor celor de pa Pamant.Va vorbeste Kirobo.Sunt primul robot cosmonaut vorbitor.Incantat de cunostiinta".Deci prin urmare deci te inseli,deci au sentimente (hihi).Deci sa revenim deci la discutie :)

Yasmina 10.09.2013 11:22:53

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 533386)
Yasmina tu esti centrata pe o idee si judeci totul din perspectiva ei,detasaza-te putin.Lucian nu a spus ce intelegi tu ci ca omul,avand suflet si fiind creat de Dumnezeu precum se arata in Geneza, isi pastreaza o importanta daca vrei si in cele mai joase situatii.Nimeni si nimic din creatie(regnul animal sau vegetal)nu au aceasta valoare sau aceiasi valoare.Chiar si in Iad sufletul omului ramine important pt Dumnezeu pt ca EL simte cum noi nu intelegem durerea acelui suflet si durerea de a se pierde de la mantuire.Nici macar acolo omul nu este uitat de Dumnezeu si doar EL stie toate detaliile acestor lucruri greu de inteles.Animalele nu au parte de acest lucru,existenta lor este limitata la aceasta viata,nu au suflet sau existenta dincolo.Eu sincer nu iti inteleg neclaritatile.Da,pana si pe cel mai nenorocit il iubeste Dumnezeu Yasmina,Hristos pt pacatosi a venit nu pt cei ,,drepti".Tu practic cazi in capcana fariseilor care nu intelegeau cum de Hristos statea la masa cu cei mai pacatosi si ii mai si iubea,doar si pentru un singur moment de pocainta adevarata dupa o viata de desfrau.

Daca Dumnezeu ne-ar judeca pe fiecare dupa o dreptate stricta si ar cerceta cat de mult am vrut sa fim sfinti,clipa de clipa,in viata noastra o sa ramina cam gol Raiul.Dumnezeu stie ca nu toti vor fi precum sfintii din biserici si de aceea a pus o cruce potrivita pentru slabiciunea fiecaruia.Categoric ca multi dintre noi o lepadam si pe aceea dar pana la ultima suflare Dumnezeu iti lasa timpul intoarcerii si al pocaintei.Precum talharul de pe Cruce.Ideal este sa fim toti cum spui tu,spre asta trebuie sa tinda fiecare, practic mila lui Dumnezeu este mai mare decat esescul nostru,EL stie cel mai bine ce facut cu adevarat fiecare suflet,chiar si cel mai ticalos sau aparent bun,pt ca pacatele nevazute de noi nu sunt cu nimic mai putin grave decat cele vazute(vezi Predica de pe Munte).La animale nu exista o asemenea discutie.

Bine,bine am sa-mi iau o tema de gandire maine si mai vedem .

Iar despre capcana fariseica nu stiu daca este vorba deoarece nu fug din calea oamenilor cu probleme.Pacatele oamenilor si patimile lor nu ma sperie sau indeparteaza,desi am o hiba-sunt alergica si intolerabila cu cei violenti,cu cei care fac rau si traumatizeaza.
In fata acestor gen de oameni imi este tare greu!

Cred ca sunt destul de confuza acum cu evenimentele actuale .

Pelerin spre Rasarit 10.09.2013 11:29:14

Yasmina,daca te consoleaza cu ceva,mai toti oamenii cad pentru mai mult sau mai putin timp in aceea capcana si cred ca toti avem,intr-un fel sau altul,nelinistile tale sau ne lovim de ce spui tu.Si eu voi incerca sa inteleg mai bine pozitia ta,iti inteleg foarte bine dragostea pt animale,toti suntem subiectivi intr-un fel sau altul.O zi minunata in continuare,frumos avatar desi pt mine cel mai tare avatar,o spun cu invidie nedisimulata :) este cel din prezent al lui Decebal da nu spun de ce cred asta :)

Yasmina 10.09.2013 11:30:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 533390)
Este vorba de dificultatea de a unifica cele notiuni aparent la poli opusi, dragostea si libertatea.
Putini reusesc sa le cuprinda pe ambele din aceeasi privire a mintii:)

Adica pe scurt: da, te iubesc, chiar si daca alegi sa mergi in iad (pilda cu fiul cel ratacitor).

Eii,nu-mi mai aduce aminte :)
Cred ca aveam vreo 15-16 ani cand am auzit aceasta pilda si ce m-am mai revoltat si suparat ,cum de este posibil asa ceva? Ce fel de intelepciune este asta? Deh,judecata omeneasca"dreapta".

Yasmina 10.09.2013 11:32:30

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 533401)
Yasmina,daca te consoleaza cu ceva,mai toti oamenii cad pentru mai mult sau mai putin timp in aceea capcana si cred ca toti avem,intr-un fel sau altul,nelinistile tale sau ne lovim de ce spui tu.Si eu voi incerca sa inteleg mai bine pozitia ta,iti inteleg foarte bine dragostea pt animale,toti suntem subiectivi intr-un fel sau altul.O zi minunata in continuare,frumos avatar desi pt mine cel mai tare avatar,o spun cu invidie nedisimulata :) este cel din prezent al lui Decebal da nu spun de ce cred asta :)

Multumesc frumos,o zi buna si tie si numai de bine :)
Avatarul lui Decebal ma duce cu gandul la Alice din Tara Minunilor...oare ??

catalin2 10.09.2013 12:53:28

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 533352)

De fapt astfel de stiri false cred ca sunt raspandite de "iubitorii de animale" de la noi, care sunt foarte vocali. Si o cantareata cunoscuta a fost indusa in eroare, spunea ca a palns o zi intreaga cand a vazut ca unor caini (sau pui de caini) li s-au dat foc. Ea credea ca asta s-a intamplat acum in Romania, dar era de fapt un clip mai vechi din Rusia, iar cei ce faceau asta erau niste sadici, nu doreau sa scape orasul de caini.
Mai este raspandita o stire falsa, chiar Paula Iacob o repeta, ca UE este impotriva eutanasierii cainilor si aceasta actiune ar contravine Constitutiei UE. De fapt e ca la noi, UE condamna omorarea animalelor in general, dar are un amendament special pentru cainii comunitari, in care se spune ca fiecare tara are libertatea sa rezolve cum considera aceasta problema. Culmea e ca toate tarile din vest prevad eutanasierea dupa un timp scurt (doua saptamani e cel mai indelungat termen). Din cauza asta nu vezi caini pe strada la ei, pentru ca sunt luati si apoi eutanasiati. De aceea eu nu doar ca nu vad care e problema, nici macar nu inteleg de ce e o problema.
Legat de atacarea celor cu caini, e de fapt ceva ce a povestit fosta asistenta a lui Teo (Tanta). Plimba cainele adoptat si un tanar cu bicicleta a scuipat-o. Ea a spus ca din cauza cainelui, probabil nu din aceasta cauza. Oricum, e cunoscuta ca o mare aparatoare a drepturilor cainilor, e posibil ca din cauza ca a tot aparut la tv pe tema asta. Tanta nu are copii, iar sotul a parasit-o acum 5-6 ani (a plecat la cumparaturi si nu s-a mai intors, din ce a spus ea), majoritatea persoanelor care militeaza pentru aceste lucruri sunt de obicie femei mai in varsta sau care nu au copii. Stiu si din viata reala ca asa este. Mai este o categorie, vedete care au o oarecare stabilitate financiara si nu mai alte preocupari existentiale.

catalin2 10.09.2013 12:58:20

Citat:

De unde ai cifrele astea? Eu nu prea cred ca este asa. Sunt multi care sunt impotriva eutanasierii.

Oprescu le-a spus, dar nu cred ca se referea doar la eutanasiere, ci la apararea drepturilor maidanezilor. Si cred ca e o cifra exagerata, cea de 5%, probabil sunt sub 1%. In Brasov nu au fost demonstratii, nu a protestat nimeni, doar o persoana este mai preocupata cu drepturile cainilor maidanezi, dar acea persoana a facut si un adapost si a creat si o rezervatie pentru ursi.

sophia 10.09.2013 13:26:54

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 533346)
Sophia eu am fost muscata de caine la 5 ani,dar nu am dezvoltat frica sau ura vizavi de caini.
O femeie matura,a fost cu idea ca s-o apuc de mana in timp ce ne privea cainele ei,ca sa se amuze cat de vigilent si credincios era in ceea ce o priveste pe ea.
Am facut ce mi-a zis(asa-s copiii naivi si creduli)iar cainele a fost promt bineinteles si m-a muscat de fata. Chiar daca aveam 5 ani pe atunci,am inteles ca femeia respectiva a fost o mare cretina si nu cainele care este dobitoc prin definitie.
In fine,nu am ramas cu cicatrici si nici nu imi este frica de caini,dupa incident.

Or fi oamenii mai pretiosi decat animalele,insa Sfintii care au spus asta s-au referit la OAMENII INDUMNEZEITI,la aceia prin a caror inima vorbeste si se gazduieste Duhul Sfant oricat de simpli ar fi pe scara sociala.
Este Hitler un astfel de exemplu?

Cat de valoros mai este un om care moare in stare de apostazie?sau un calau international de talia lui Hitler? Ei dupa moarte nu isi mai pot schimba oprtiunile si raman ceea ce au fost adica uneltele diavolului.
Cat de valoroase sunt uneltele diavolului?

Da,un om care traieste in Domnul ,valoreaza mult,este inestimabil pt imparatia lui Dumnezeu;dar uneltele diavolului cat mai valoreaza?cine mai pune pret pe ele?Mai rascumpara Dumnezeu sufletele haine si rele din iad?Nu se mai poate,valorezi ceva prin ceea ce esti si ceea ce ai facut,nu prin faptul ca esti om.Omul poate fi si sfant poate fi si diavol,intr-un caz valoreaza mult in celalalt nimic.

Are Dumnezeu mila de ei?Mai sunt valorosi criminalii,curvarii,betivii,mincinosii si schingiuitorii dupa ce dau ortul popii in starea in care au trait?
Pai nu prea mai valoreaza nimic pt nimeni din moment ce ajung in iad in regrete eterne,dar omului ii place sa se creada buricul pamantului din start.
Valorezi ceva atata timp cat existenta ta reflecta asta in randul omenirii si a Dumnezeirii,dar vezi ca exista si suflete care nu mai valoreaza nimic deoarece s-au purtat in viata mai rau decat orice fiare salbatice si se duc unde le este locul.

Un om care s-a dat diavolului poate face lucruri inimaginabile pt o fiinta umana dar si pt o fiara;un astfel de om este cu mult mai pervers si mai lugubru decat o fiara care te ataca din motive de supravietuire.
O natura diabolica combinata cu o minte inteligenta de om poate naste cei mai absurzi monstri pe care nu-i vei gasi in cartile de zoologie.
Concluzia este ca UNII oameni nu pot valora nici cat o ceapa degerata,darmite cat o furnica nevinovata.

Asa gandesc si eu Yasmina.
Uite azi am gasit intamplator un articol interesant:

http://stiri.acasa.ro/monden-124/ved...or-184397.html

Cred ca depinde foarte mult de oameni. Nu stiu cine este acest Puya, dar nu era potrivit sa-l puna acolo.
Si uite ca mai sunt si oameni care chiar muscati de caine, totusi nu au ura impotriva lor.

Am mai dat si linkul catre un forum de parinti. Si acolo sunt discutii mari si con tradictorii.
Ii inteleg ca le este frica pentru copiii lor.
Totusi mi se pare exagerata cumva si ura lor si gandirea lor.
Nu cred ca din acest caz au invatat multi ce au de facut referitor la copiii lor. Numai sa ucida caini.

Problema cu eutanasierea nu este asa simpla. Se da un ragaz pentru adoptie.
Dar cati pot sa ia acesti caini si unde? La bloc? Se gandeste cineva?
E vorba de orase, de Bucuresti!!! Unde sa tii caini si mai ales unii mari, ca sunt caini in general mari maidanezii?
Vor fi omorati toti si cu cruzime. Eu asa vad lucrurile. Este prea multa ura, nimeni nu mai judeca si nu mai simte altceva.

Si apoi totusi eutanasiere inseamna moarte, indiferent cum o dai. Si va fi moarte in masa, si va fi ura. Vor fi luati cu bata de pe strazi si chinuti.
Doar a mai fost asa.
Cum poate sa spuna cineva, ca vai, va fi ceva frumos pentru caini, o moarte frumoasa, fina!?

Cataline, nu este asa, cum sa fie mai putin de 5 % aia care nu accepta eutanasierea? Sunt mult mai multi.
Repet, toti vor sa dispara de pe strazi, dar multi nu vor auetanasierea.
Poate confunzi cu adunatul de pe strazi. Acolo s-ar potrivi cifrele.

Or sa fie prigoniti si cei care merg cu cainii lor in lesa, de rasa, sau nu.
Nu stiu, mie mi-e frica de ceea ce o sa fie.

Si nu stiu, exista atatea probleme grave in tara si in lume si astea nu intereseaza pe nimeni. Nu se mai revolta nimeni.

Si nu gasesc potrivit sa punem toti oamenii mai presus decat cainii.
O fi fost asa la inceputuri, in scripturi.
Dar acum sunt atatia oameni care nu-si merita numele si caini care pot fi numiti Oameni. Chiar dintre maidanezi.

catalin2 10.09.2013 13:55:11

Citat:

1. Toata lumea doreste sa se faca ordine si sa se ia masuri sa nu mai fie caini pe strada. Pana aici e bine, este consens.
Dar...si aici apare dezbinarea. Multi nu sunt de acord cu solutia eutanasierii.

Cred ca ai inteles gresit, ca si apna acum solutia propusa de "iubitorii de animale" este sterilizarea lor si apoi reteritorializarea, adica sa fie adus cainele pe strada de unde a fost luat. Si legea lui Cernea tot asta propune. Si la fel s-a procedat si pana acum, de cand cu legea noua. In toate orasele unde nu mai sunt caini s-au eutanasiat. De exemplu primarul din Targu Mures spunea ca e rezolvat problema cainilor de acum 12 ani.
Nimeni nu sustine sa bage toti cainii in adaposturi pentru ca e imposibil, ar trebui alocat apropae jumatate din bugetul sanatatii doar pentru a hrani toti cainii din tara.
E complet gresita si interpretarea asta cu oameni care urasc caini. Tu urasti viteii sau porcii?
Am inteles ca stai in Franta, cerceteaza ce se intamapla in Franta, se eutanasiaza cainii dupa mai putine zile decat doua saptamani, cat prevede noua noastra lege. De aceea cand tu iesi pe strada nu dai de caini, pentru ca autoritatile s-au preocupat sa-i adune si sa-i eutanasieze. De ce tot pe romani trebuie sa-i manace cainii si pe cei din alte tari nu?

aubergine 10.09.2013 23:20:31

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 533420)
Asa gandesc si eu Yasmina.
Uite azi am gasit intamplator un articol interesant:

http://stiri.acasa.ro/monden-124/ved...or-184397.html

Dar acum sunt atatia oameni care nu-si merita numele si caini care pot fi numiti Oameni. Chiar dintre maidanezi.

Nu ati gasit altceva mai bun de facut decat sa ii plangeti pe bietii caini dar de copii nu spuneti nimic. Ar trebui sa va fie rusine. Iar cu ultima fraza ati luat-o rau de tot pe aratura.

Yasmina 11.09.2013 08:18:31

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 533416)
De fapt astfel de stiri false cred ca sunt raspandite de "iubitorii de animale" de la noi, care sunt foarte vocali. Si o cantareata cunoscuta a fost indusa in eroare, spunea ca a palns o zi intreaga cand a vazut ca unor caini (sau pui de caini) li s-au dat foc. Ea credea ca asta s-a intamplat acum in Romania, dar era de fapt un clip mai vechi din Rusia, iar cei ce faceau asta erau niste sadici, nu doreau sa scape orasul de caini.
Mai este raspandita o stire falsa, chiar Paula Iacob o repeta, ca UE este impotriva eutanasierii cainilor si aceasta actiune ar contravine Constitutiei UE. De fapt e ca la noi, UE condamna omorarea animalelor in general, dar are un amendament special pentru cainii comunitari, in care se spune ca fiecare tara are libertatea sa rezolve cum considera aceasta problema. Culmea e ca toate tarile din vest prevad eutanasierea dupa un timp scurt (doua saptamani e cel mai indelungat termen). Din cauza asta nu vezi caini pe strada la ei, pentru ca sunt luati si apoi eutanasiati. De aceea eu nu doar ca nu vad care e problema, nici macar nu inteleg de ce e o problema.
Legat de atacarea celor cu caini, e de fapt ceva ce a povestit fosta asistenta a lui Teo (Tanta). Plimba cainele adoptat si un tanar cu bicicleta a scuipat-o. Ea a spus ca din cauza cainelui, probabil nu din aceasta cauza. Oricum, e cunoscuta ca o mare aparatoare a drepturilor cainilor, e posibil ca din cauza ca a tot aparut la tv pe tema asta. Tanta nu are copii, iar sotul a parasit-o acum 5-6 ani (a plecat la cumparaturi si nu s-a mai intors, din ce a spus ea), majoritatea persoanelor care militeaza pentru aceste lucruri sunt de obicie femei mai in varsta sau care nu au copii. Stiu si din viata reala ca asa este. Mai este o categorie, vedete care au o oarecare stabilitate financiara si nu mai alte preocupari existentiale.

Imi pare rau dar chiar aveam pretentii de la dvs.
V-ati molipsit si dvs de la colegul guardian care incearca sa forteze nota impingand iubirea de animale spre un alt inteles?

Oare asta ati vazut la manifestatie?Numai femei insingurate?
Va spun eu,din datele pe care le am de la o asociatie din Cluj,la manifestare au participat barbati,femei si copii(unii copii chiar in caruciare),fie cu caini de rasa in lesa fie cu maidanezi adoptati.
Doriti o poza calda?

Mai sa fie,dar nu ati vazut familii cu copii care au si caine si pisica in casa?
Fratilor,unde traiti?Intr-o cutie?

Mama si tatal meu ar rade in hohote daca ar vedea ce scrieti;la fel si alti prieteni si rude care au si copii si caini.
(parintii mei au adoptat 2 caini maidanezi,au plasat zeci si sute de alti caini,sterilizat si tratat alti o gramada,locuiesc intr-un apartament de 2 camere,hranesc gugustiucii in balconul lor si sponsorizeaza 2 verisoare sarace pe parcursul anilor de facultate+mai tin in viata si pe alti cersetori din familie).
Asta fac ei,asta am invatat si eu,ADNul nu se desminte.Astia suntem noi!

Yasmina 11.09.2013 08:42:31

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 533484)
Nu ati gasit altceva mai bun de facut decat sa ii plangeti pe bietii caini dar de copii nu spuneti nimic. Ar trebui sa va fie rusine. Iar cu ultima fraza ati luat-o rau de tot pe aratura.

Ai scris vreo 60 si ceva de mesaje pe forumul asta toate cu aceiasi obsesie:se vorbeste despre caini si nu despre copii...

Mai diversifica putin comentariile,caci toate sunt la fel.Mai ai si altceva in vocabular?
De asemeni mai sunt si alte topicuri(fiind un forum religios)in care poti active si adduce contributia ca membru,ca observ ca-ti tot faci veacul numai pe treadurile cu caini fiind foarte prolifica in domeniul asta.

Uite,pe mine ma irita cum ii vorbesti Sophiei.Si tu si alti"iubitori de oamenii".
Sunteti agresivi si deoarece vi s-au terminat replicile treceti la vulgaritati,la fraze spuse cu tupeu,la obscenitati.
Ei daca ati iubi oamenii asa cum declarati...dar va vede Dumnezeu ce roade aduceti.

De fapt,va este frica de caini si aceasta fobie personala pe care o aveti numai voi va face sa credeti ca doriti moartea cainilor dintr-un sentiment nobil fata de intrega umanitate.De ce nu recunoasteti cinstit ca frica de caini sau alte animale va face sa le doriti moartea?

sophia 11.09.2013 12:35:35

As vrea si eu totusi sa inteleg de ce vedeti voi o incompatibilitate intre iubirea de animale/caini si cea de oameni.
Adica un om daca iubeste animale automat nu iubeste oamenii? De unde aceasta concluzie?
Un om nu poate iubi si animalele si oamenii?
Ba as spune ca este invers.

Un om care iubeste animalele este mai cald si mai milos si cu oamenii. Are un suflet mai bun.
Unul care uraste animalele inseamna ca nu are suflet, ca are mult sange rece (daca le si doreste moartea).
O spun din observatiile mele practice.

Faceti si un exercitiu de imaginatie: stati in fata unui caine de pe strada care nu va face nimic si imaginati-va cum il omorati, cum moare in fata voastra, privindu-va in ochi si cerand mila. Va impresioneaza? Va este mila? Il omorati?

Eu iubesc si copiii si animalele. Si nu pot alege intre ei.
Si totusi exista imprejurari in care stau pe ganduri - exista si copii rai care imi fac mult rau.

Si eu am vazut multi oameni care au acasa sau in curte atat copii cat si animale si care fac bine tuturor. Si copii sau tineri care voluntariat la adaposturi de animale.

Problema se va rezolva cam asa: cainii vor fi luati (daca vor fi prinsi) si omorati cu cruzime. Asta cu eutanasierea si moarte lor bland, eu n-o cred. N-or sa poata multi sa adopte, ca nu au unde sa-i tina.

Insasi prinderea va fi o chinuire asa cum am inteles ca se face in tara.

Si dupa ce se va termina tot omorul, vor fi toti ferciti pana la adanci batranete.

Cei care au sau isi doresc animale de companie o au si o vor avea tot mai greu, tot din cauza celor care urasc animalele.

Si as vrea sa stiu un lucru: totusi cum isi educa parintii copiii in a se purta cu animalele? Ce ii invata? Sa le omoare? Sa le fie frica?

http://www.lumeanimalelor.ro/revista...video_pg_0.htm

Si cititi aceasta poveste:

http://neamtu.wordpress.com/2011/05/

Povestea unui caine (ajuns si la eutanasiere). O pun si mai jos:

sophia 11.09.2013 12:43:02

Cum ai putut?
Autor: Jim Willis, 2001

Cand eram un catelus te binedispuneam cu impleticelile mele, te faceam sa razi. Ziceai ca sunt copilul tau si, indiferent de cate perechi de pantofi ti-am distrus, de cate perne am smotocit, am devenit prietenul tau cel mai bun. Cand eram ‘rau’, imi aratai degetul si ma intrebai ‘Cum ai putut?’. Apoi te uitai in ochi mei nevinovati, te cuceream si ma rostogoleai, ne jucam si ma mangaiai pe burtica. A durat ceva pana am invatat ca treburile se fac afara, dar eram primul tau catel si tu erai teribil de ocupat. Intr-un final am inteles, chiar daca nu ai stiut cum sa-mi spui, si, impreuna, am depasit barierele de comunicare. Imi amintesc noptile in care ma strecuram langa tine in pat si iti ascultam confidentele si visele secrete. Sa fiu langa tine era tot ce-mi doream, chiar si atunci cand pareai absent. Au fost clipele in care credeam ca viata e perfecta.

Am strans atatea amintiri placute alaturi de tine incat imi vor ajunge pentru mai multe vieti. Tin minte plimbarile lungi prin padure, alergatul prin parc, excursiile cu masina, imi amintesc inghetatele savurate impreuna (eu rontaiam cornetul, ‘inghetata nu-i buna pentru caini’, ziceai). Dupa-amiaza motaiam cumintel la soare asteptand sa vii acasa, oricat de tarziu apareai. Treptat, ai inceput sa petreci tot mai mult timp la serviciu, trebuia sa-ti cladesti o cariera. Ai inaintat in varsta si ai vrut sa-ti cauti pereche. Te-am asteptat cu rabdare, ti-am stat alaturi si te-am consolat cand veneai cu inima zdrobita. Nu ti-am judecat niciodata deciziile, nici chiar atunci cand erai si tu constient ca te inseli. Am suferit alaturi de tine, dar incercam sa ma arat vesel cand te intorceai acasa, imi doream sa te fac sa zambesti. Una dintre cele mai fericite zile din viata mea a fost cea in care ai adus-o acasa. Am stiut, de cum v-am vazut, ca ea este aleasa. Am mirosit ca nu prea iubeste cainii, dar nu mi-am facut probleme. Am primit-o in casa noastra, am indragit-o si am ascultat-o. Eram fericit pentru ca tu erai fericit. Pentru mine, doar asta conta. Apoi au aparut copilasii vostri. M-am bucurat ca si cum ar fi fost ai mei. Eram fascinat de culoarea lor rozalie, de mirosul lor, de scancetele firave. Voiam sa-i ingrijesc asa cum ii ingrijeati voi, doar ca va era teama sa nu-i ranesc. Asa ca imi petreceam timpul inchis in cealalta camera sau in cusca pe care mi-ai construit-o in curte. Stateam cu botul pe labe si visam cu ochii deschisi. Visam ca sunt cu voi langa puiutii vostri, ca suntem o familie mare si fericita. Numai eu stiu cum ii iubeam si cum imi doream sa fiu langa ei. Am ajuns ‘prizonierul iubirii’.

Dupa ce au mai crescut, le-am devenit prieten. Se agatau de blana mea, se sprijineau pe spinarea mea ca sa-si poata tine echilibrul pe picioarele lor micute. Imi bagau degetele in ochi, imi cercetau curiosi urechile, imi dadeau sarutari pe nas. Ma simteam la fel ca la inceput. Iubeam atingerile lor, ale tale erau din ce in ce mai rare. Simteam ca viata mea are din nou un rost. Simteam ca traiesc din nou. Am fost cel care le-a vazut primii pasi, asa ca am sters cu buretele toate suferintele. Am simtit ca rabdarea si stradaniile mele de a va fi pe plac au fost rasplatite. Ma strecuram in patul lor si le ascultam respiratia usoara, le vegheam visele asa cum faceam noi doi cand eram puiandru. I-as fi aparat cu pretul vietii mele daca ar fi fost nevoie.
A fost o perioada in care purtai fotografia mea in portofel si le povesteai tuturor cat de bine ne intelegeam. In ultimul timp, insa, ziceai doar ‘da, am caine’ si schimbai subiectul. Cand ti-a fost mai greu cu banii, jucariile mele si zgarda pe care o primeam in fiecare primavara au fost primele taiate de pe lista. La inceput am fost ’cainele tau’, acum eram ‘doar un caine’.

Ti s-a oferit apoi sansa de a te muta cu serviciul in alt oras, pentru un job mai bine platit. Trebuia sa locuiesti cu familia intr-un apartament in care animale de companie nu aveau voie. Ati hotarat sa faceti asta pentru ca era cel mai bine pentru ‘familie’. Uitasesi vremea in care eu ti-am fost singura ‘familie’. M-a incantat plimbarea cu masina pana la adapostul de animale. Odata ajunsi am simtit un miros ciudat, de caini, de pisici …. de frica. Parea un loc lipsit de speranta, un loc uitat pana si de bunul Dumnezeu. Ai completat documentele si le-ai spus tinerilor de acolo ‘stiu ca veti gasi o casa buna pentru el’. Au dat din umeri si au coborit privirea in pamant. Cunosteau greutatile cu care se confrunta un caine de varsta mijlocie, chiar si unul cu ‘acte’, asa ca nu au promis nimic. A trebuit sa-i rogi pe copii sa dea drumul zgarzii, apoi a trebuit sa le desfaci degetelele inclestate pe lesa. Tin minte cum strigau, cum te rugau, cum implorau “Nu, tati! Te rugam sa nu-i lasi sa ne ia cainele!” M-am ingrijorat pentru ei, pentru modul in care vor intelege viata si respectul pentru viata, prietenia, loialitatea, dragostea, responsabilitatea. Tu m-ai mangaiat usor pe cap, de bun ramas, mi-ai evitat privirea. Am plecat si eu capul in timp ce, politicos, ai refuzat sa pastrezi ca ultima amintire zgarda si lesa. Aveai o intilnire la care trebuia sa ajungi. Aveam si eu una …
Apoi ai plecat. Tinerii s-au apucat sa puna la loc hartiile, spunand ca ar fi trebuit sa incerci sa-mi gasesti o familie care sa ma vrea. Unul dintre ei si-a intors capul si, in timp ce isi stergea lacrimile, a intrebat ‘Cum ai putut?‘ Nu vreau sa ma plang, sunt foarte draguti cu noi. Incearca sa-si faca timp pentru fiecare, sa ne aduca o raza de speranta, desi programul lor este foarte incarcat. Cu mancarea nu e problema, doar ca nu prea mai am eu pofta sa mananc. La inceput, in zilele de vizita, saream in fata sperand ca te-ai razgandit.. Speram sa fii printre oamenii care veneau sa adopte. Speram ca totul sa fi fost doar un vis urit. Cand mi-am dat seama ca nu se va intampla asta, am sperat ca printre vizitatori sa fie unul care sa ma placa, sa vrea sa fiu catelul lui, sa ma salveze. Apoi am vazut in jurul meu puiandrii care nu isi puteau face loc in fata. Mi-am zis ca nu e corect sa concurez cu ei si am hotarat sa le dau lor o sansa. Erau dragalasi, aveau o viata inainte, asa ca m-am retras intr-un colt si am asteptat.

I-am auzit pasii, stiam ca a venit dupa mine. Era la sfarsitul zilei. Am mers tacuti de-a lungul unui coridor, intr-o camera separata. Era o camera goala, doar cu o masa, iar intr-un colt o carte de rugaciuni luminata de flacara jucausa a lumanarii. O camera goala, dar plina de liniste binecuvantata. M-a ridicat pe masa, si-a plimbat mainile pe capul si pe urechile mele, mi-a soptit sa nu am nicio teama. Inima a inceput sa-mi zvacneasca nebuneste. Brusc, m-am simtit liber, mi-am dat seama ca zilele mele de prizonierat in dragoste s-au terminat. Printre visuri si aduceri-aminte, am simtit ca sufletul ii era plin de remuscari. Am simtit ca mi-a luat grijile toate asupra ei. Mi-a strans garoul pe un picior din fata in timp ce o lacrima i-a alunecat de pe obraz. I-am lins lacrima de pe mana, asa cum te lingeam si pe tine cand cautai alinare. Am simtit o intepatura, apoi lichidul rece imprastiindu-se in corpul. Mi-am lasat capul pe-o parte, privirile ni s-au intalnit. Ochi in ochi, am murmurat ‘Cum ai putut’. Ca si cum ar fi inteles, m-a imbratisat si mi-a raspuns ‘Imi pare asa de rau’. S-a grabit sa-mi explice ca rolul ei este sa-mi asigure drumul catre un loc mai bun, un loc in care nu voi mai fi ignorat, abuzat sau abandonat. Rolul ei este sa ma trimita intr-un loc plin de dragoste, plin de lumina, care nu seamana cu nimic din viata pamanteasca. Cu ultimele farame de energie am incercat sa-i transmit, printr-o bataie din coada, ca acel ‘Cum ai putut’ nu ii era adresat. Iti era adresat tie, bunul si iubitul meu stapan. Si in ultimele momente din viata gandul mi-a fost indreptat spre tine. Ma voi gandi mereu la tine si te voi astepta in lumea minunata spre care ma indrept acum. Sper ca toti cei dragi sa-ti fie loiali si sa te iubeasca macar atat cat te-am iubit eu .

———— ——— ——
Sfarsit

Sursa: http://neamtu.wordpress.com/2011/05/

Pelerin spre Rasarit 11.09.2013 13:15:56

Sophia sa-ti spun si eu o poveste,una reala.In dimineata aceasta,in centrul orasului Targu Jiu,o mama a iesit in parc cu copilul la plimbare in carut.Cand a vrut sa-l scoata din carut un maidanez s-a repezit din senin la copil.Mama,in ultima clipa,a reusit sa fereasca copilul,astfel incat maidanezul nu i-a muscat decat urechea,daca mama reactiona mai greu il musca direct de gat si aveam un alt copil mort.Conform martorilor acel caine era demult pe acolo si pana azi nu mai atacase,a atacat din senin si tot un copil.A fost stirea la Antena1.

Asta este realitatea nu texte lacrimogene precum cel de mai sus,in care in mod fals cainele este prezentat cu trairi omenesti.Nu are asa ceva,are doar instinct.Intrebare pentru tine:ce ai fi facut in locul acelei mame daca ti-ar fi omorat copilul in fata ta?Treziti-va la realitate,nu de povesti patetice avem nevoie ci de masuri,uite ca ce s-a intimplat nu este un accident izolat.Mai trebuie sa moara si alti copii pt ca cei ca tine sa inteleaga realitatea?

Dalian 11.09.2013 13:30:04

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 533524)
Si in ultimele momente din viata gandul mi-a fost indreptat spre tine. Ma voi gandi mereu la tine si te voi astepta in lumea minunata spre care ma indrept acum.

Să fim recunoscători cerului că acest cățeluș nu mai trăiește drama unei vieți de câine ci a ajuns într-un loc de fericiri: Raiul Cățelușilor Cuminți.

Și să-i ajutăm pe toți acei maidanezi care nu vor fi adoptați de părinții cățelofili ai patriei, să meargă fără grijuri și fără dureri direct în acea lume minunată ce le este pregătită. Dar să-i ajutăm repede. Repede de tot. Să ne mișcăm prompt și cu talent.

E spre binele cățelușilor.
Și al copilașilor noștri.

Yasmina 11.09.2013 13:35:42

Ziarista arestata pt ca a vrut sa se implice personal in actiune

Raluca Bibiri iubește animalele și a decis împreună cu mama sa să ia câțiva câini din zona Pieței Crângași din Capitală și să îi ducă la un adăpost în afara Bucureștiului. Găsiseră și sponsor din America pentru a ține câinii. Doar că a fost săltată de polițiștii de la secția 20 pe motiv că nu are autorizație, singurii care pot face acest lucru fiind cei de la ASPA. Reușiseră să prindă 5 din cei 14 câini. Doi câini au rămas tranchilizați în mașină.

„Polițiștii au fost alertați de oamenii din zonă. Inițial s-au legat de lipsa autorizației. Le-am explicat că președintele Traian Băsescu este cel care a declarat că putem lua câini acasă, fără să specifice nimic de autorizație. În acel moment, polițiștii și-au redirecționat acuzațiile înspre modul de tranchilizare folosit. Am dat declarație că nu știu ce tranchilizant s-a folosit, dar că sunt sigură că e totul în regulă. Acum ducem cei doi câini rămași înspre adăpost. I-am fi luat pe toți 14 din zona pieței Crângași dacă am fi fost lăsați”, a declarat pentru De Ce News Raluca Bibiri.

catalin2 11.09.2013 14:18:51

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 533505)
Imi pare rau dar chiar aveam pretentii de la dvs.
V-ati molipsit si dvs de la colegul guardian care incearca sa forteze nota impingand iubirea de animale spre un alt inteles?
Mai sa fie,dar nu ati vazut familii cu copii care au si caine si pisica in casa?
Fratilor,unde traiti?Intr-o cutie?

Eu m-am referit la altceva, in mesajele anterioare am facut si precizarile necesare.
Daca observi am pus "iubitori de animale" intre ghilimele din doua motive. In primul rand ma refeream la cei ce sustin cu un fel de inversunare cauza cainilor maidanezi si se declara tot timpul "iubitori de animale" si in al doilea rand cred ca este o expresie gresita. Cei ce se autoproclama asa cred ca ei sunt iubitori de animale, iar restul nu. De fapt nu este asa, nu exista iubitori de animale si uratori de animale decat in conceptia celor ce cred ca sunt iubitori. Cum am mai spus in alt mesaj adevaratii iubitori de animale sunt taranii care cresc animale, dragostea aceasta de care se tot vorbeste mi se pare mai mult o exagerare, o dragoste exagerata combinata si cu o intelegere deformata a aceea ce este un animal. Posibil aceasta intelegere moderna (doar pentru unele persoane) are oarecare influente si din evolutionism, care spune ca omul e doar o specie, la fel ca celelalte, doar mai evoluata, sau din religiile orientale, care sustin ca animalele au suflet ca si oamenii.
Eu mi-am petrecut copilaria la bunici, iar dupa ce a inceput scoala eram tot timpul in vacante acolo. Aveau nu doar caine, ci si o gramada de alte animale, inclusiv cal si manz la un moment dat. Cei ce cresc animale mai taie din cand in cand din ele si le mananca. Chiar si asa nu le omorau ei, bunicul meu nici pasari nu putea sa taie pentru ca ii era mila si nu suporta. Exista o persoana care taia animalele, toti din comuna chemau o astfel de persoana cand vroiau sa taie un porc, de exemplu. Toti tineau cainii in lant dupa ce cresteau si nu mai erau pui. Nu-i urau deloc pe caini.

Monnis 11.09.2013 15:39:38

[quote=sophia;
.......
Dar acum sunt atatia oameni care nu-si merita numele si caini care pot fi numiti Oameni. Chiar dintre maidanezi.[/QUOTE]

E trist ca deschideți un topic în care invitați la rugăciune pentru Ionuț și pace în țară și dumneavoastră postați de zor tot felul de (hai să folosesc un eufemism) bazaconii, alimentând controversele.

Încercați să vă imaginați cam ce impresie produce o persoană care nu mai locuiește în țară, nu are copii, dar se erijează în apărătoarea maidanezilor, în contextul în care recent, în București, un copil a fost sfâșiat.

În speranța că poate, pe viitor, o să gândiți mai mult înainte de a posta fraze gen *caini care pot fi numiti Oameni*, vă invit să vă răspundeți la întrebarea: Oare pentru Grivei o fi imnul din Panihidă: “Chipul slavei Tale celei negrăite sunt, deși port rănile păcatelor...” ?

Ekaterina 11.09.2013 18:35:26

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 533527)
Raluca Bibiri iubește animalele și a decis împreună cu mama sa să ia câțiva câini din zona Pieței Crângași din Capitală și să îi ducă la un adăpost în afara Bucureștiului. Găsiseră și sponsor din America pentru a ține câinii. Doar că a fost săltată de polițiștii de la secția 20 pe motiv că nu are autorizație, singurii care pot face acest lucru fiind cei de la ASPA. Reușiseră să prindă 5 din cei 14 câini. Doi câini au rămas tranchilizați în mașină.

„Polițiștii au fost alertați de oamenii din zonă. Inițial s-au legat de lipsa autorizației. Le-am explicat că președintele Traian Băsescu este cel care a declarat că putem lua câini acasă, fără să specifice nimic de autorizație. În acel moment, polițiștii și-au redirecționat acuzațiile înspre modul de tranchilizare folosit. Am dat declarație că nu știu ce tranchilizant s-a folosit, dar că sunt sigură că e totul în regulă. Acum ducem cei doi câini rămași înspre adăpost. I-am fi luat pe toți 14 din zona pieței Crângași dacă am fi fost lăsați”, a declarat pentru De Ce News Raluca Bibiri.

Este normal Yasmina sa se intample asa. Daca dupa doi ani adapostul unde i-a dus nu mai functioneaza si ziarista binevoitoare nu doreste sa ii ia acasa, ei raman pe strada. Daca sunt agresivi si musca sau omara, cine raspunde pentru ei? Mi se pare normal ca de acum incolo nu doar sa-i hranim si sa-i iubim de la distanta, ci mai mult decat atat sa raspundem de ceea ce fac acesti caini intr-un mod cat se poate de direct.

In alta ordine de idei un om sadic poate sa faca acelsi lucru: sa spuna ca ii ia sa-i duca la un adapost si sa-i omoare cu cruzime la marginea campului. Nu vrem ca acesti caini sa fie torturati si omorati cu cruzime, eutanasierea nu face acest lucru. Vrem sa traim intr-un oras in care sa nu fim amenintati de haite de caini infometati si agresivi. Vrem ca in parcuri copiii sa fie in siguranta.

Yasmina 11.09.2013 18:36:48

Citat:

În prealabil postat de Monnis (Post 533538)
E trist ca deschideți un topic în care invitați la rugăciune pentru Ionuț și pace în țară și dumneavoastră postați de zor tot felul de (hai să folosesc un eufemism) bazaconii, alimentând controversele.

Încercați să vă imaginați cam ce impresie produce o persoană care nu mai locuiește în țară, nu are copii, dar se erijează în apărătoarea maidanezilor, în contextul în care recent, în București, un copil a fost sfâșiat.

În speranța că poate, pe viitor, o să gândiți mai mult înainte de a posta fraze gen *caini care pot fi numiti Oameni*, vă invit să vă răspundeți la întrebarea: Oare pentru Grivei o fi imnul din Panihidă: “Chipul slavei Tale celei negrăite sunt, deși port rănile păcatelor...” ?

Cainii nu pot fi oameni este clar pt oricine,dar din maretia rasei noastre grandioase trebuie sa fim milosi dar mai ales sa rezolvam problema curat,fara baie de sange.
Dar de fapt ce mai gandesc eu asa,cand vad la stiri ca omul nu mai reprezinta nimic pt multi si sunt atatea bai de sange intre oameni.

Referirile facute Sophiei sunt sub forma unor magarii cu care doresti s-o palmuiesti peste fata,pt curajul ei de a spune un cuvant bun pt o faptura.
Sophia nu are copii ca nu poate,nu pt ca ar avea vreun simt matern denaturat,orientat catre jivine.
De asemeni,locuieste cand in tara ,cand pe afara;deci nu este rupta de Romania.
Si chiar si asa,nu stiu in care context orice destept se trezeste atacand cetatenii romanii emigranti.
Daca inca guvernul Romaniei ne da dreptul sa votam din diaspora deci INCA avem drepturi politice nu stiu de ce unii de'alde aubergine si mata va roadeti unghiile de ciuda ca inca ne mai doare grija de Romania!
Bazele familiei noastre sunt acolo,poate inca tragem nadejde sa ne mai intoarcem,nu suntem dezradacinati,mai venim pe acasa,nu suntem dintre cei care mint prin tari straine ca au alta nationalitate.
Ne intereseaza si ne pasa de unde am plecat.

Si de fapt ce legatura are asta cu isteria sangeroasa din tara? Insasi cetatenii altor tari sunt oripilati de nemernicia slab evolutiva a noastra si de cum"eutanasiam" cainii cand cu otrava cand cu lopeti.
Da,si ei eutanasiaza dar in alte conditii in care toti rudimentarii de Romania nu vor ajunge prea curand.

Yasmina 11.09.2013 18:50:29

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 533550)
Este normal Yasmina sa se intample asa. Daca dupa doi ani adapostul unde i-a dus nu mai functioneaza si ziarista binevoitoare nu doreste sa ii ia acasa, ei raman pe strada. Daca sunt agresivi si musca sau omara, cine raspunde pentru ei? Mi se pare normal ca de acum incolo nu doar sa-i hranim si sa-i iubim de la distanta, ci mai mult decat atat sa raspundem de ceea ce fac acesti caini intr-un mod cat se poate de direct.

In alta ordine de idei un om sadic poate sa faca acelsi lucru: sa spuna ca ii ia sa-i duca la un adapost si sa-i omoare cu cruzime la marginea campului. Nu vrem ca acesti caini sa fie torturati si omorati cu cruzime, eutanasierea nu face acest lucru. Vrem sa traim intr-un oras in care sa nu fim amenintati de haite de caini infometati si agresivi. Vrem ca in parcuri copiii sa fie in siguranta.

Copiii nu vor fi in siguranta niciodata daca nu sunt supravegheati!
Aviz amatorilor!

Asta nu inseamna ca sunt de acord ca haite de caini sa locuiasca in parc,dar sunt deosebit de furioasa pe bunica aceia natanga si cam dusa cu Duhul care i-a lasat haihui sa ajunga singuri destul de departe-practic ei nemaifiind in parc.La cat de relaxata ii lasa sa se piarda,ca nu mureau din cauza cainilor si isi gaseau o alta cauza in curand,in paza ei!

AlinB 11.09.2013 19:12:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 533555)
Asta nu inseamna ca sunt de acord ca haite de caini sa locuiasca in parc,dar sunt deosebit de furioasa pe bunica aceia natanga si cam dusa cu Duhul

"dusa cu Duhul"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:40:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.