Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu si am cateva nelamuriri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17011)

FlaviusM 05.01.2014 23:01:14

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546448)
Atunci contesta "opinia oficiala" dar cu argumente.

Cred ca vorbim despre lucruri diferite. Eu nu sunt credincios, pentru mine exista 30,000 de culte crestine, fiecare cu particularitatile lui. Evident ca din punctul de vedere al istoriei bisericesti sau al teologiei, fiecare dintre aceste culte are propria varianta. E posibil ca in mare parte ceea ce afirma ortodocsii sa fie adevarat (ca respecta cel mai bine crestinismul original, etc), dar asta are o foarte mica importanta si nu schimba pentru mine realitatea faptului ca exista astazi un mare numar de culte crestine, printre care este si ortodoxia.

Chiar va asteptati ca un ateu sa considere ortodoxia ca fiind "revelare Dumnezeiasca sau calea adevarata" si sa-i acorde, ca si voi, tratament preferential in comparatie cu alte culte?

florin.oltean75 05.01.2014 23:05:01

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546411)
Ce? Altfel spus Adam si Eva nu au fost liberi? Ce "date" le lipseau pentru a fi liberi?

De exemplu, cam ce sunt/au fost ei insisi cu adevarat.

Ar fi evitat aceasta inchipuire inselatoare "sa fim si noi ca Dumnezeu."

Inchipuirile bolnave apar din necunostinta.

De exemplu, cam ce ar fi suferinta, moartea si iadul, tinand cont ca traiau in rai si iadul nu exista.

Citat:

Aveau de respectat o sigura porunca si nu au facut-o. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca stiau si care va fi consecinta. Si pentru ca nu ne este prezentat in Sf Scriptura nu putem spune ca nu stiau ce va presupune moartea.
Vorbim de moartea ca iad ( nu ca neant) ...in esenta de SUFERINTA.

Cum poti sa stii ce este SUFERINTA daca nu o experimentezi?

Poti cunoaste ce este dulce sau acru din vorbe? Lumina sau intuneric din vorbe?

Raiul nu a fost creat in natura suferintei - Suferinta s-a "intrupat" in fiinta lor odata cu pacatul.

Citat:

Oricum blasfemie ca asta... sa dai vina pe Dumnezeu ca a cazut omul....
Este evident ca atunci cand alegi gresit nu esti perfect.

TAUTOLOGIC: Cand gresesti nu esti perfect!

Se greseste pentru ca nu se cunoaste ce trebuie cunoscut, in consecinta nu se cunoaste ce este BINE.

LUCIFER si ADAM nu au fost perfecti.

------------------------

Punctul meu de vedere este ca de fapt nu stim nimic.

-------------------

FACEREA este valoroasa nu ca informatie istorica / pentru ca are fisuri logice - ci ca perspectiva morala si sens spiritual.

Nici budismul nu are explicatii privind cauza manifestarii ignorantei - ea insasi cauza tuturor relelor.

FlaviusM 05.01.2014 23:05:27

Citat:

În prealabil postat de Amistad (Post 546431)
Sa ii vorbesti despre minuni palpabile, sa vada ca sunt multe si verificabile, despre sfinti, sa creada ca are suflet si ca exista suflet.

De curiozitate, cum definiti voi sufletul si cum dovediti existenta lui?

iuliu46 05.01.2014 23:38:41

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 546458)

Cum dovedesti ca Mozart a fost un geniu ? :71:
Cum este definit sufletul scrie in Dogmatica. Daca eu sunt pictor si ma duc pe un forum de electronisti de exemplu, nu ii intreb : De curiozitate cum definiti voi rezistenta electrica ? Se presupune ca invat notiunile de baza inainte sa ma duc acolo.

Lucian008 05.01.2014 23:42:04

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 546456)
Cred ca vorbim despre lucruri diferite. Eu nu sunt credincios, pentru mine exista 30,000 de culte crestine, fiecare cu particularitatile lui. Evident ca din punctul de vedere al istoriei bisericesti sau al teologiei, fiecare dintre aceste culte are propria varianta. E posibil ca in mare parte ceea ce afirma ortodocsii sa fie adevarat (ca respecta cel mai bine crestinismul original, etc), dar asta are o foarte mica importanta si nu schimba pentru mine realitatea faptului ca exista astazi un mare numar de culte crestine, printre care este si ortodoxia.

Chiar va asteptati ca un ateu sa considere ortodoxia ca fiind "revelare Dumnezeiasca sau calea adevarata" si sa-i acorde, ca si voi, tratament preferential in comparatie cu alte culte?

Ma astept ca un ateu sa nu acuze ortodocsia ce au facut alte culte crestine. Si nici sa nu acuze ortodoxia pentru ce au facut unii autodeclarati ortodocsi. Faptele personale sunt fapte personale. La altii a fost "program oficial vanatoarea de vrajitoare".

FlaviusM 05.01.2014 23:51:16

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546469)
Ma astept ca un ateu sa nu acuze ortodocsia ce au facut alte culte crestine. Si nici sa nu acuze ortodoxia pentru ce au facut unii autodeclarati ortodocsi. Faptele personale sunt fapte personale. La altii a fost "program oficial vanatoarea de vrajitoare".

Corect, si nici nu cred ca am facut vreodata asta. Eu m-am referit explicit la istoria Imperiului Bizantin si la legile pe care le-a aplicat acest stat. Am si dat un exemplu: Codul lui Iustinian http://en.wikipedia.org/wiki/Corpus_Juris_Civilis.

Lucian008 05.01.2014 23:51:42

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 546457)

De exemplu, cam ce ar fi suferinta, moartea si iadul, tinand cont ca traiau in rai si iadul nu exista.

Exista si Iadul. Diavolul pe acolo "isi facea veacul". Nu umbla asa dezlegat cu puteri depline".
Inchipuire inselatoare? Azi nu sunt unii care se vor dumnezei? Nu exista circumstante atenuante. Si nu acuzam alti oameni, protoparintii erau reprezentantii firii umane. Firea umana a pacatuit si cazut atunci.

Citat:

Vorbim de moartea ca iad ( nu ca neant) ...in esenta de SUFERINTA.

Poti cunoaste ce este dulce sau acru din vorbe? Lumina sau intuneric din vorbe?

Raiul nu a fost creat in natura suferintei - Suferinta s-a "intrupat" in fiinta lor odata cu pacatul.

Nu pentru ca asta ar fi presupus ascultarea de frica. Si se limita libertatea. Acum, omul cunoscand binele si rau, dar fiind si urmarea firii cazute are libertatea in a alege Binele nu de frica.

Citat:

Se greseste pentru ca nu se cunoaste ce trebuie cunoscut, in consecinta nu se cunoaste ce este BINE.

Nu era vorba de bine si de rau, era vorba despre ascultare. Asta a lipsit, asta a dus la incalcarea poruncii.

Citat:

LUCIFER si ADAM nu au fost perfecti.

Doar Dumnezeu e perfect.

Citat:

Stim ce e relevant pentru noi, adica ce e relevant pentru mantuire. Asta e asemanarea cu Adam. Si el stia ce era necesar. Alegerea e a noastra.

Citat:

FACEREA este valoroasa nu ca informatie istorica / pentru ca are fisuri logice - ci ca perspectiva morala si sens spiritual.

Asta L-ar face pe Dumnezeu ilogic si nu e cazul.

florin.oltean75 05.01.2014 23:54:48

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546469)

Un om ar trebui tot timpul sa se astepte sa fie acuzat, cu atat mai mult daca este crestin.

Aceasta este esenta nevointei.

florin.oltean75 06.01.2014 00:04:51

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546473)
Exista si Iadul. Diavolul pe acolo "isi facea veacul". Nu umbla asa dezlegat cu puteri depline".
Inchipuire inselatoare? Azi nu sunt unii care se vor dumnezei? Nu exista circumstante atenuante. Si nu acuzam alti oameni, protoparintii erau reprezentantii firii umane. Firea umana a pacatuit si cazut atunci.

Nu pentru ca asta ar fi presupus ascultarea de frica. Si se limita libertatea. Acum, omul cunoscand binele si rau, dar fiind si urmarea firii cazute are libertatea in a alege Binele nu de frica.

Nu era vorba de bine si de rau, era vorba despre ascultare. Asta a lipsit, asta a dus la incalcarea poruncii.

Doar Dumnezeu e perfect.

Stim ce e relevant pentru noi, adica ce e relevant pentru mantuire. Asta e asemanarea cu Adam. Si el stia ce era necesar. Alegerea e a noastra.

Asta L-ar face pe Dumnezeu ilogic si nu e cazul.

Cunoasterea perfecta de sine
(adica sa stii care tie locul) este lumina de care nu se atinge intunericul inselarii.

Lucifer si Adam nu au avut-o.

Noi trebuie sa ne smerim ca sa o gasim.

Cand cunoasterea de sine este perfecta nu mai este pericol de cadere in mandrie.

Caci mandria isi are sursa in inchipuire, iar inchipuirea in ignoranta.

FlaviusM 06.01.2014 00:18:02

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 546467)
Cum dovedesti ca Mozart a fost un geniu ? :71:

Nu se poate dovedi asta. Notiunea de "geniu" nu are o definitie stiintifica exacta.

iuliu46 06.01.2014 00:41:08

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 546476)
Nu se poate dovedi asta. Notiunea de "geniu" nu are o definitie stiintifica exacta.

Poti dovedi stiintific ca parintii te iubesc ? Sau ca ti-e dor de cineva ?

Lucian008 06.01.2014 00:44:36

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 546475)

Cunoasterea perfecta de sine
(adica sa stii care tie locul) este lumina de care nu se atinge intunericul inselarii.

Lucifer si Adam nu au avut-o.

Noi trebuie sa ne smerim ca sa o gasim.

Cand cunoasterea de sine este perfecta nu mai este pericol de cadere in mandrie.

Caci mandria isi are sursa in inchipuire, iar inchipuirea in ignoranta.

Ascultarea neconditionata de poruncile lui Dumnezeu este singura lumina de care nu se atinge intunericul inselarii.
Asta nu au avut nici Adam, nici Lucifer.
Macar Adam s-a cait.
Pe diavol il putem acuza de multe, dar nu cred ca ignoranta este una dintre ele.

delia31 06.01.2014 01:22:56

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 546408)
"A darui cuiva posibilitatea de a alege" fara sa-i prezinti toate datele problemei (in esenta cunostinta corecta a propriului sine), nu stiu cum se numeste....

Moartea (suferinta) era cunoscuta ca fenomen in rai? - astfel incat sa fie constientizata de Adam si Eva - si evitata ca optiune?

In Rai? Moartea nu are cum sa existe in prezenta Vietii, asa cum Intunericul nu are cum sa prinda fiinta in prezenta Luminii.

Singurul lucru care li s-a cerut initial lui Adam si Evei, a fost sa tina cont de spusele lui Dumnezeu. Nimic altceva pentru varsta copilariei lor duhovnicesti.

Ramanand in apropierea lui Dumnezeu, prin respectarea celor spuse de El, Adam nu era in nici un pericol, pentru ca raul nu are loc acolo unde omul alege sa tina cont de spusele lui Dumnezeu, indiferent cat de nedesavarsit/infantil era din punct de vedere al cunoasterii de sine si de lume.

Raul prinde substanta numai prin neascultarea/sfidarea/uitarea/incalcarea celor spuse de Dumnezeu.
Raul se naste prin indepartarea de bine, prin respingerea celor spuse de Dumnezeu si alegerea celor contrarii.
Or, nu era greu ca Adam si Eva sa-si dea seama ca oferta sarpelui e tocmai contrariul celor spuse de Dumnezeu. Dar au preferat-o.

Nu aveau nevoie de mai multe date ale problemei, ci doar sa compare in paralel spusele lui Dumnezeu cu spusele sarpelui, sa sesizeze ca sunt contradictorii si sa le respinga pe ale acestuia din urma.

A insinua ca de aceea ar fi esuat omul, fiindca Dumnezeu nu i-a dat toate datele problemei, inseamna ca singura cale prin care omul n-ar fi esuat, ar fi fost daca Dumnezeu l-ar fi facut pe om de la inceput egalul Sau in materie de atotstiinta. Ca doar El e singurul care poate avea toate datele problemei, nu?

Cunostinta binelui si raului nu e altceva decat o cale care poate fi parcursa in doua sensuri opuse. La alegere.
Primul sens - cel recomandat/propus de Dumnezeu. Daca la momentul alegerii, Adam ar fi respins oferta sarpelui si nu pe cea a lui Dumnezeu, ar fi facut primul sau pas pe aceasta cale, urmand ca ulterior, prin alte ascultari/testari, sa inainteze mai departe.

Iar celalalt sens – e cel opus, contrariul lui. Un drum care prinde fiinta doar cand pasesti pe el prin intoarcerea de la celalalt. Ceea ce s-a si intamplat. Inca se mai putea reveni, daca Adam si-ar fi recunoscut greseala.

Initial, raul exista doar ca simpla optiune, care putea ramane doar teoretica.
Omul avea inca de invatat ca aceasta posibilitate nu trebuie actualizata, ci doar constientizata. Nu trebuie neaparat savarsita efectiv.

Trebuia doar sa tina cont de spusele Lui Dumnezeu care l-a avertizat ca nu-i de bine sa afli pe propria piele ce e moartea, si sa nu aleaga tocmai opusul cuvintelor Lui.

Daca omul n-ar fi avut cele doua optiuni, ci doar una, atunci nu ar fi fost cu adevarat liber. Ar fi fost obligat la singura cale, fara sa aiba vreun merit personal ca merge pe calea lui Dumnezeu. Ar fi fost un fel de robot actionat cu telecomanda, or Dumnezeu nu asta a vrut, ci fapturi care sa ajunga la asemanarea cu El prin propria lor alegere libera.

ioanna 06.01.2014 08:36:51

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546244)
4 - Tatal, fiul si sfantul duh. De ce nu exista si o mama?

Prin paternitatea si fiitate nu se intelege ca ipostasele fiintei divine sunt predeterminate de "natura", deci nu mai gandi "de ce nu exista mama daca exista tata", caci la altceva se refera denumirile lexicale alese Poti face abstractie de ele, daca-ti creeaza confuzii si gandeste-te ca Fiinta divina nu doar exista, ci isi realizeaza “cumva” existenta, din moment ce exista. Prin “Sfanta Treime” noi intelegem modul in care se realizeaza existenta lui Dumnezeu, , cu constiinta de sine, cu actiune si vointa proprie.

Numele “Tata” arata ca ipostaza cauzala a fiintei nu se cunoaste, nici nu exista prin sine si pentru sine, exista ca “nascator” al Fiului si ca cel de la care “purcede” Duhul. “Fiul” apare in constiinta “Tatalui” prin actul nasterii ca o alta sine, deci “Fiul” sau Cuvantul (Ioan 1:1-3) e ipostasa constiintei personale de sine. Fiul e Cuvant al Tatalui, iar Duhul e Duh al Tatalui , alter-Euri.

Dumnezeu nu vine mai aproape de om decat a facut-o in Hristos, Cuvantul Sau intrupat. Prin intrupare, Cuvatul (Ratiunea suprema) se face el insusi subiect al ratiunii umane aducand-o la deplina conformitate cu ratiunea Sa , deci Cuvantul si-a impropriat firea umana, toata natura omeneasca a lui Iisus centrandu-se in Dumnezeu-Cuvantul.

p.s
ma surpinde ca ai venit cu pasaje biblice arbitrar alese si ne-ai luat la un ping-pong verbal, spunandu-ne ca tratezi "ezoteric" Biblia, insa tu excluzi din start posibilitatea existentei unei entitati supraexistente, a cauzei fara de cauza. Cum crezi atunci ca poti patrunde tainele biblice daca nu esti deschis spre necunoscut?

DragosP 06.01.2014 09:01:00

Întotdeauna m-a fascinat zicala aia cu prostul, piatra, apa și înțelepții.
Am uitat-o acum.:25:

Florin-Ionut 06.01.2014 10:08:16

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546298)
Va inteleg perfect conceptia si langa celalte valori crestine are sens. Va respect pentru asta.
Eu nu sunt de acord pentru ca nu vad rostul acestei intregi proceduri.

E o metodă aleasă de Dumnezeu să creeze ființe veșnice care să aleagă ele pentru sine ce fel de existență preferă să aibă în continuare. Trebuie să încerci să privești spre eternitate și să înțelegi că Domnul nu crează roboței, fie ei oameni sau îngeri.

AlinB 06.01.2014 10:47:11

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546281)
iuliu46 cu tot respectul, v-ati impus punctul dumneavoastra de vedere cu ajutorul retoricii si nu pe baza contradictiei constructive.
John Lennon nu se refera o anumita religie ci la toate religiile. Sa fim pe aceeasi pagina neutra toti, in pace si intelegere. Pacea si iubirea totusi, sunt totusi idealuri crestine nu? Daca ar exista numai acestea? Cum ar fi lumea?

De ce sunt oamenii rai?
De ce nu se inteleg unii cu altii, chiar si in cadrul familiei uneori?
Ce i-ar face sa se schimbe?

Asa cum spuneai, si ateul are nevoie de un motiv pentru o schimbare.
Ce motive au nevoie cei care sunt rai pentru a deveni buni?
Ce i-ar face sa se inteleaga si sa ia deciziile bune, indiferent de situatie?

AlinB 06.01.2014 10:54:25

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546275)
Concluzia mea este ca dumnezeu alege sa nu-si foloseasca in totalitate puterile care l-ar ajuta sa incheie totul brusc cu un numar de oameni in rai si altul in iad, ci sa urmareasca firul omenirii. E cat de cat ok interpretarea?

Asa si asa.
La un moment dat tot o sa se incheie si va fi cam brusc pentru multi.

Citat:

Eu ma refeream la faptul ca intotdeauna o religie si-a dorit extinderea numarului de credinciosi si atunci cand una a trecut peste cealalta, s-a lasat cu sange, moarte si nu de putine ori, genocid.
Incearca si alta viziune: unii oameni s-au folosit de religie pentru a-si satisface dorinta de putere, glorie, etc.

Citat:

Dumnezeu este: Tatal - Fiul - Sfantul Duh
Fiul ar trebui sa aibe o mama, corect? Maria este mama lui. Dar Maria este om, care s-a nascut. Deci fiul s-a "nascut"(el nu are inceput) inaintea mamei?
Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546298)
In viziua mea, nu poate o entitate sa aibe titlul de "tata" daca nu are doua componente obligatorii:
1 - o "mama" cu care a dat nastere la...
2 - un "copil"

Am invatat ca Tatal si Fiul sunt din totdeauna asta ar inseamna ca exista si o mama din totdeauna.

Daca intelegi ca o exceptie intareste regula, iti dai seama ca exceptia nu e chiar atat de greu de asimilat.
Plus, cele doua naturi ale lui Hristos: divina (nascut inainte de veci) si umana (nascut in timp).

Citat:

Ateul nu este destept. Ateul este intotdeauna insetat de cunoastere si cu fiecare informatie noua intiparita in creierul sau plin de neuroni, va fi mai putin prost ca mai inainte.
E o definitie ultrasimplista.
Exista o gama foarte variata de atei cu foarte multe motive (scuze?).
Inteligenta nu e neaparat legata de cantitatea de informatie.

Daca ar fi cum zici tu, un calculator cu un harddisk de 1TB va fi mai destept decat poti fi tu vreodata.

Citat:

De ce trebuie sa fim buni doar de frica iad-ului si nu puteam sa fim buni pentru ca avem umanitate si compasiune fata de semeni?
1. Nu zice nimeni ca asta trebuie sa fie motivatia.
Pentru inceput merge, dar trebuie sa reusesti sa mergi mai departe de atat.
CIne nu reuseste, ei bine..probabil ca si-a ratat chemarea

2. Pentru ca nu este in natura umana cazuta decat cel mult la un nivel superficial.
E nevoie de efort constient si ajutor de Sus (Har) ca sa ajungi acolo, adica omul sa se transforme (interior) in directia asta.

Citat:

Eu am o maserie tehnica insa in putinul timp liber incer sa imi aduc contributia in societatea. Sunt voluntar Pompieri/SMURD, unde contribuia mea infima a pus urmarul la salvarea a multor vieti, particip la acte de caritate ori de cate ori imi permite buzunarul si timpul. Nu am ranit niciodata pe nimeni si am iubit intotdeauna natura sub toate formele ei. Insa nu am facut asta pentru ca asa a zis cineva de sus si nici pentru a scapa de o eventuala pedeapsa. Voi unde credeti ca merit sa ajung?
Judecata asta apartine lui Dumnezeu.
Care nu cred ca are cont pe forum sa-ti raspunda, trebuie sa gasesti o alta cale sa-L intrebi.

Citat:

Am inteles cu Abel acum. Partea cu incestul sunt plauzibila. Trebuiau cumva sa se inmulteasca.
Incestul a devenit condamnabil prin prisma probemelor de ordin genetic care le genereaza, insa chiar si cand se stia de problema asta a fost practicat, mai ales in familii nobiliare si chiar pana nu de mult.

Foarte probabil ca la inceputurile inceputurilor, codul genetic era mai "curat", incestul nu a generat astfel de probleme.

Citat:

O sa povestesc o intamplare care m-a marcat. Acum cateva saptamani, intr-o duminica, ma intorceam de la pescuit cu prietenii. Am oprit, cum facem intotdeaua, la un magazin de cartier sa bem o cutie de coca-cola. Prin fata noastra trecea o batranica amarata care mergea greu. Unul din prietenii mei i-a dat 5 lei eu am ales sa o ajut sa treaca strada.
Eu fiind imbracat in camuflaj, bunica a crezut ca sunt in armata. Mi-a povestit ca fiul ei era in armata si era trista ca a decedat anul trecut de leucemie, iar la doua saptamani i-a murit sotul de suparare. Are o fiica maritata prin tari straine care nu o mai viziteaza. Era singura si bolnava si saraca. Am imbratisat-o, am consolat-o, i-am sarutat mana si i-am dat niste bani. M-a strans la piept ca pe copilul ei. De ce permite dumnezeu asa ceva? El nu plange cand vede asa ceva?
Unul din raspunsuri ar fi ca este asa ca sa dea unuia ca tine sansa sa ofere mai mult decat "niste bani" si cateva vorbe.
Pentru ca darauind, vei dobandi.

Al doilea, ca oamenii fac alegeri in viata iar alegerile au consecinte.
Noi de cele mai multe ori vedem doar consecintele si nefiind atotstiutori nu putem inelege ce alegeri au dus acolo.

Chiar omeneste daca stai sa te gandesti, a face doar un singur copil si a pune in el toata greutatea ta afectiva, e un risc asumat.

AlinB 06.01.2014 11:07:34

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546244)
1 - Daca dumnezeu este atotputernic, atotstiutor, etc, teoretic nu ar trebuie sa stie din totdeaua cine se va mantui si va ajunge in rai sa se bucure de viata vesnica si cine va ajunge in iad la chinul etern? Pentru ce deranjul?

Exista deja cateva topice despre prestiinta vs predestinare.
Pe scurt, o explicatie, zic eu rezonabila, este ca intelegem prestiinta gresit.
Dumnezeu cunoaste viitorul insa raportat la alegerile noastre curente.
O data ce ele se schimba, si viitorul (probabil, pentru ca nu e batut in cuie - predestinat) se modifica.

Citat:

2 - Cele mai religioase tari din lume, in general sunt tari sub dezvoltate, cu o economie la pamant, guverne corupte si sisteme de sanatate aproape inexistente. De ce dumnezeu, cu puterea lui nu eradica epidemia de polio si HIV care curma vietile a sute de mii de oameni in Africa si Asia?
Nu orice religie este una autentica.
Crestinismul (autentic) nu-si propune sa faca mai buna viata omului pe durata a cateva decenii, ci in vesnicie.
Nici sa ofere o viata vesnica in "formula" actuala (natura umana, omul - corupte de pacat).
De altfel asta este si ratiunea mortii - ca sa nu devina pacatul (si starea decazuta a omului) vesnica.
Starea paradisiaca va fi restaurata la Parusie.

Citat:

1 - Dupa ce lucrarea divina s-a incheiat, dumnezeu a fost multumit de munca sa. Cateva capitole mai tarziu se declara nemultumit de om si ii pare rau ca l-a facut. Dumnezeu si-a dat seama ca a gresit? Dar nu stia asta de dinainte?
Trebuie sa intelegi ca relatarea, chiar daca inspirata, este facuta de om pentru oameni.

Citat:

2 - Dumnezeu nu stia de dinainte ca Adam si Eva vor manca din fruct ispititi de sarpe? De ce nu l-a oprit pe sarpe sa-si duca la bun sfarsit planul? Si de ce si-a trimis fiul sa sufere pentru pacatul lor cand toata istoria crestina, uneori tragica, putea fi evitata prin simpla sa interventie in acele secunde de slabiciune al oamenilor naivi.
La fel de bine poti intreba de ce nu l-a facut fara sansa de a gresi.
Sau l-a ferit de aceasta ispita.
Raspunsul tine de relatia intre dragoste si libertate.
Fara libertate nu este dragoste.
Fara sacrificiul Lui, probabil ca omul nu ajunge sa cunoasca dragostea Lui.

AlinB 06.01.2014 11:17:35

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 546293)
Oricum, si statele ortodoxe au persecutat oamenii de alte religii. De exemplu, istoria Imperiului Bizantin este plina de lupte intre diverse factiuni care sustineau versiuni rivale ale crestinismului sau de persecutii indreptata impotriva unor culte crestine minoritare. Legile acestui stat promovau in mod deschis persecutarea si lipsirea de drepuri a ne-crestinilor (http://en.wikipedia.org/wiki/Corpus_Juris_Civilis).

Pai si cine a dat aceste legi, Statul sau Biserica?

Poate iti vine greu sa asimilezi informatia asta, dar Statul si Biserica au fost si sunt destul de separate.

Ca Statul s-a folosit de BIserica si Biserica de Stat, e alt aspect, oricum n-a fost niciodata o relatie ideala iar mai devreme sau mai tarziu Biserica tot a trebuit sa plateasca un pret pentru asta.

AlinB 06.01.2014 11:27:49

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546325)
Nu se poate comunicarea in antiteza intre religiosii si atei? Am vazut multe discutii atei-religiosi la viata mea si intotdeauna religiosii s-au simtit lezati si au devenit retorici, au ridicat tonul.
Rabdarea nu este o vrirtute crestina?
Eu ca ateu va respect convingerile dar imi si expun punctul de vedere.

Asa cum spectrul ateismului e destul de larg, la fel si cel al credintei.
Intr-un fel, e ca la scoala: unii sunt in clasa I, altii la facultate, masterat, doctorat, etc.
Nu poti astepta de la cineva in clasa I sa-ti rezolve ecuatii diferentiale.

Sunt sigur ca sunt destui atei carora le sare si lor tzandara.

Citat:

Inainte ca lumea(vazuta/nevazuta) sa existe "Tatal" cum era numit?
Pai ar trebui sa intrebi un inger.

Citat:

Si cu martorii lui Ierhova imi place sa socializez insa sunt putin cam rigizi si nu o scoti la capat.
Serios? Tare sunt curios cum poti socializa cu ei.

Citat:

Intrebare
Daca si Adam si Eva au inceput sa distinga binele de rau dupa ce au mancat fructul, cum ar fi putut sa inteleaga ca nu este bine daca il mananca inainte sa faca asta?
Stiau intr-un fel de bine si de rau, stiau ca "a muri" (daca maninca din fructul oprit) este un lucru rau de exemplu, chiar si fara a experimenta moartea, chestie care o stie orice copil pana la urma, nu trebuie sa moara ca sa stie asta.

Insa incalcand porunca, raul a devenit parte din ei, nu au mai avut doar cunoasterea lui teoretica,
In felul acesta trebuie inteles faptul ca dupa pacat s-au rusinat fiind goi, deoarece prin neascultare golindu-se de har, goliciunea fizica a inceput sa se asocieze cu ispita si pacatul.

Citat:

Dumnezeu vrea sa ma salveze de ce o sa se intample cu mine daca nu-l las sa ma salveze?
Sa zicem ca refuzi sa mai maninci. Ce crezi ca se intampla?

AlinB 06.01.2014 11:48:35

Citat:

Cum este scris si in Sf. Scriptura:

Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ține și pe celălalt îl va disprețui. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona." (Luca 16:13).

Nu poti aplica conceptele budiste la revelatia crestina.

Desi pe alte topice faci pe conciliatorul si incerci sa intinzi punti inexistente intre cele doua religii, aici iti arati adevarata credinta.

Crestinismul il urasti (dispretuiesti) si budhismul (mamona) il iubesti (neconditionat).

Citat:

Prin compasiune.
Prin revelatie.

Omul avea cunostinta binelui si al raului, altfel nu ar fi fost pus sa aleaga intre bine si rau, dar nu o avea experimental - asta a dobandit-o alegand raul, ceea ce a fost materializarea experientei teoretice care o avea.

Citat:

Este evident ca atunci cand alegi gresit nu esti perfect.
Evident de unde? Din textele tale budhiste?

Citat:

TAUTOLOGIC: Cand gresesti nu esti perfect!
Ia-o asa, poate pricepi si tu: nu exista bine si rau, exista alegeri si consecinte.
Insa strict in contextul discutiei.
Sa vedem cat esti de capabil sa gandesti in afara cutiutei budhiste.

Citat:

Cu adevarat TU nu stii nimic.
Sau sa nu fim rai: nu mare lucru, nu ceva care sa-ti foloseasca spiritual.

Citat:

Are fisuri din perspectiva altei religii (budismul) pe care tu o impartasesti.

Citat:

Nici budismul nu are explicatii privind cauza manifestarii ignorantei - ea insasi cauza tuturor relelor.
Budismul este doar o filosofie omeneasca si in consecinta cu limitele ei.

Nu crezi ca e putin ironic?
Sa oferi o explciatie pentru rau dar nici o cauza a aparitiei lui?
Atat a putut mintea omului..

AlinB 06.01.2014 11:51:24

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 546458)

Sunt curios cum ai putea tu da unui taran din ala care abia a invatat dupa 4 decenii sa-si scrie numele, definitia atomului si demonstratia lui convingatoare.

Florinvs 06.01.2014 14:06:44

Daca omul nu ar aveea suflet si ar fi numai carne si oase, atunci implicit nu ar aveea nici ratiune nici sentimente, ci am fi ca si animalele, care reactioneaza doar pe baza instinctelor primare !

Hitchens 06.01.2014 17:35:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 546512)
Stiau intr-un fel de bine si de rau, stiau ca "a muri" (daca maninca din fructul oprit) este un lucru rau de exemplu, chiar si fara a experimenta moartea, chestie care o stie orice copil pana la urma, nu trebuie sa moara ca sa stie asta.

Insa incalcand porunca, raul a devenit parte din ei, nu au mai avut doar cunoasterea lui teoretica,
In felul acesta trebuie inteles faptul ca dupa pacat s-au rusinat fiind goi, deoarece prin neascultare golindu-se de har, goliciunea fizica a inceput sa se asocieze cu ispita si pacatul.

Daca din start nu poti distinge binele de rau, cum poti cunoaste ca "a muri" este un lucru rau? Cum poti intelege termenul de "pacat" ?
Nedistingerea dintre bine si rau este primul semn al psihopatiei. Puteau "pacatui" fara a intelege.

ioanna 06.01.2014 17:42:31

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546584)
Daca din start nu poti distinge binele de rau, cum poti cunoaste ca "a muri" este un lucru rau? Cum poti intelege termenul de "pacat" ?
Nedistingerea dintre bine si rau este primul semn al psihopatiei. Puteau "pacatui" fara a intelege.

Constiinta- legea firii, e prima data de Dumnezeu.
Omul trebuie sa-si foloseasca capul, nu sa gaseasca scuze pentru prostie.
Daca cineva iti spune " nu fa aia", tu si de-al naibii actionezi, fara sa gandesti sau gandesti prima data "a avut un motiv sa-mi spuna asta, care? merita sa-mi asum acest risc?"

Dupa pacatul neascultarii si-au format dimensiunea morala (laica), ca aceasta nu e un act spontan ci e rezultatul unui sir de actiuni.

AlinB 06.01.2014 19:40:01

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546584)

Nu cred ca ai citit cu atentie ce am scris mai sus, inclusiv mesajul pentru florin.oltean75.

Daca omul n-ar fi stiut ca este rau sa mori (chiar si fara a experimenta personal moartea) Dumnezeu nu ar fi mentionat aceasta consecinta a incalcarii poruncii iar diavolul nu ar fi incercat sa o nege ("nu veti muri" Facerea 3:4) pentru a depasi retinerile femeii.

Cred ca iti dai seama ca majoritatea oamenilor stiu ce este moartea si fara sa trebuiasca sa moara efectiv mai intai.

Abia prin pacat (neascultare), omul a capatat inclusiv experienta personala a mortii.

Inca o dovada ca stiau deja ce e bine si rau:

"De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el." (Facerea 3:6).

florin.oltean75 06.01.2014 20:53:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 546514)
Omul avea cunostinta binelui si al raului, altfel nu ar fi fost pus sa aleaga intre bine si rau.

Asta era!!

Nu stiu cum de nu mi-am dat seama?

Felicitari.

florin.oltean75 06.01.2014 21:04:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 546601)
Cred ca iti dai seama ca majoritatea oamenilor stiu ce este moartea si fara sa trebuiasca sa moara efectiv mai intai.

Excelent!

Uite, nu m-am gandit la asta.

Minoritatea afla ce este moartea dupa ce mor. Cool!

Ce sa mai o dam de gard - Adam a fost o exceptie. A stiut ce este moartea umana inainte ca ea sa existe ca fenomen!!!

Felicitari. Bine argumentat. De acord.

florin.oltean75 06.01.2014 21:15:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 546514)
Omul avea cunostinta binelui si al raului, altfel nu ar fi fost pus sa aleaga intre bine si rau.

Cineva trebuia sa-l anunte si pe Adam ca deja avea discernamant!

Nu sa fie momit ca-l va dobandi.

Ceea ce dovedeste ca Adam era confuz.

--------

Un om care nu constientizeaza ca are discernamant, are discernamant cu adevarat?
Ca este BINE sa asculti de Dumnezeu si RAU sa nu asculti?

Hitchens 06.01.2014 21:31:28

Colegul Florin mi-a luat vorba din gura.

AlinB 06.01.2014 21:44:22

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 546623)
Excelent!
Uite, nu m-am gandit la asta.
Minoritatea afla ce este moartea dupa ce mor. Cool!

Nop, ca de obicei te repezi si tragi concluzii gresite.

In contextul asta "a sti" -ul pe care l-am mentionat are doua aspecte:
1. aspectul personal (stiu/intuiesc cum e sa mor, este o perspectiva care ma afecteaza si imi afecteaza alegerile)

2. aspectul teoretic (da, oamenii mor, dar personal nu simt nimic fata de aceasta idee,fac oricum ce ma taie capul).
Sunt oameni la care viata sau crezurile personale (ateismul de exemplu) le-a redus sensibilitatea vizavi de moarte pana la cvasi-ignoranta totala a fenomenului (chiar daca il cunosc teoretic).
Astia cred ca sunt totusi o minoritate.

Majoritatea cred desi au intuitia/angoasa mortii, cred ca prefera sa nu se gandeasca la moarte cand fac alegeri majore in viata.

Citat:

Ce sa mai o dam de gard - Adam a fost o exceptie. A stiut ce este moartea umana inainte ca ea sa existe ca fenomen!!!
Iar te grabesti:

E posibil ca moartea sa fi existat in afara Raiului (ne referim, desigur, la animale)

A doua posibila explicatie: somnul (nu stim, dar se poate presupune ca protoparintii mai si dormeau) - este o mica moarte.

A treia posibila explicatie: cunoastere intuitiva, atavica sau supranaturala - la alegere.

Cam asta este treaba cu credinta si revelatia, daca tu crezi ca textul este revelatie, incerci sa pui lucrurile cap la cap si sa extragi intelesul din acel text.

Daca ai alte convingeri insa, dimpotriva, cauti sa respingi aprioric orice inteles care vine in conflict cu convingerile care le ai deja.

florin.oltean75 06.01.2014 22:49:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 546628)
Nop, ca de obicei te repezi si tragi concluzii gresite.

In contextul asta "a sti" -ul pe care l-am mentionat are doua aspecte:
1. aspectul personal (stiu/intuiesc cum e sa mor, este o perspectiva care ma afecteaza si imi afecteaza alegerile)

2. aspectul teoretic (da, oamenii mor, dar personal nu simt nimic fata de aceasta idee,fac oricum ce ma taie capul).
Sunt oameni la care viata sau crezurile personale (ateismul de exemplu) le-a redus sensibilitatea vizavi de moarte pana la cvasi-ignoranta totala a fenomenului (chiar daca il cunosc teoretic).
Astia cred ca sunt totusi o minoritate.

Majoritatea cred desi au intuitia/angoasa mortii, cred ca prefera sa nu se gandeasca la moarte cand fac alegeri majore in viata.

Iar te grabesti:

E posibil ca moartea sa fi existat in afara Raiului (ne referim, desigur, la animale)

A doua posibila explicatie: somnul (nu stim, dar se poate presupune ca protoparintii mai si dormeau) - este o mica moarte.

A treia posibila explicatie: cunoastere intuitiva, atavica sau supranaturala - la alegere.

Cam asta este treaba cu credinta si revelatia, daca tu crezi ca textul este revelatie, incerci sa pui lucrurile cap la cap si sa extragi intelesul din acel text.

Daca ai alte convingeri insa, dimpotriva, cauti sa respingi aprioric orice inteles care vine in conflict cu convingerile care le ai deja.

Alin, esti simpatic! Dar tu stii asta deja.
Ti-am mai spus-o.

Somnic, intuitie atavica??, animalute dandu-si duhul la portile Raiului...ca daca dadeau coltul prin Rai, atunci Raiul nu e Rai.

Un Rai fara animalute...un Rai trist. Apropo, imi plac animalele.
(sau prin inferenta...animalele din Rai sunt nemuritoare/ moartea si raiul nu se pupa)

Revelatie - uau - (ce stiu eu ce este aia REVELATIE?) este raspunsul la TOATE ENIGMELE. Ce sa ne mai batem atata capul cu ratiunea cand e grele.

O papleasca de posibilitati - numai sa-mi intre odata in cap.

Uite asa ... Daca nu cred sunt un respingaret, dar nu unul oarecare - ci unul aprioric??? - era mai simplu sa-mi spui "un incapatanat, domne...". Ahaa...in sfarsit imi vine mintea la cap.

Urmarindu-te cu atentie, incep sa cred ca lui Adam, de fapt, ii era somn. De-aia a muscat si n-a ascultat.

----------------------------------------
Ca sa nu ne prapadim de ras (sau de plans), orice filosofie sau credinta trebuie sa o lase mai moale cu logica atunci cand vine vorba sa explice de ce existam, ne bucuram si mai ales suferim. Din acest punct de vedere sunt echidistant fata de orice abordare.

paduretu 07.01.2014 12:05:04

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 546640)
Apropo, imi plac animalele.

Nu mai mult decat lui Dumnezeu,dar spre deosebire de El, nu stii scopul lor, care se termina o data cu aceasta lume.

Citat:

Revelatie - uau - (ce stiu eu ce este aia REVELATIE?) este raspunsul la TOATE ENIGMELE. Ce sa ne mai batem atata capul cu ratiunea cand e grele.

Revelatia e data tocmai pentru ca omul nu poate accesa adevarul cu puterile lui . Mintea iti foloseste sa primesti Adevărul , nu ca sa-l descoperi tu.
Citat:

incep sa cred ca lui Adam, de fapt, ii era somn. De-aia a muscat si n-a ascultat.

Adam n-a ascultat din cauza unei "credinte" noi ,nu din cauza rațiunii. Rațiunea a folosit-o sa accepte credinta noua(adusa de sarpe) ca pe un adevar, nu pentru ca era adevarata ci pentru finalitatea ei, EGALITATEA CU CEL MAI MARE decat el. Atragatoare. Adam a "decis" ce e adevarat pe baza unui alt criteriu decat rațiunea,si anume dorinta de a fi EGAL cu "Cel ce Este" .Adam a cazut pentru ca a IGNORAT rațiunea.

Citat:

Ca sa nu ne prapadim de ras (sau de plans), orice filosofie sau credinta trebuie sa o lase mai moale cu logica atunci cand vine vorba sa explice de ce existam, ne bucuram si mai ales suferim. Din acest punct de vedere sunt echidistant fata de orice abordare.

Ortodoxia nu e credinta ci e Adevarul care se primeste prin credinta. O mare diferenta. Adevarul are enervanta calitate de a fi unul singur si inaccesibil dinspre om ,e o usa cu mâner numai de partea lui Dumnezeu;in schimb, credinta e o usa cu mâner numai de partea omului. Arata-mi o credinta care explica suferinta mai bine ca Ortodoxia.

Hitchens 07.01.2014 17:48:25

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 546697)
Nu mai mult decat lui Dumnezeu,dar spre deosebire de El, nu stii scopul lor, care se termina o data cu aceasta lume.

Au acelasi scop ca si noi, sa supravietuiasca si sa se inmulteasca cat mai mai mult.

Citat:

Revelatia e data tocmai pentru ca omul nu poate accesa adevarul cu puterile lui . Mintea iti foloseste sa primesti Adevărul , nu ca sa-l descoperi tu.

Tocmai de aceea suntem mai speciali. Noi cercetam mistere si descoperim adevaruri zilnic.

Citat:

Adam n-a ascultat din cauza unei "credinte" noi ,nu din cauza rațiunii. Rațiunea a folosit-o sa accepte credinta noua(adusa de sarpe) ca pe un adevar, nu pentru ca era adevarata ci pentru finalitatea ei, EGALITATEA CU CEL MAI MARE decat el. Atragatoare. Adam a "decis" ce e adevarat pe baza unui alt criteriu decat rațiunea,si anume dorinta de a fi EGAL cu "Cel ce Este" .Adam a cazut pentru ca a IGNORAT rațiunea.

Exista un poem scris de Aleister Crowley, numit "Hymn to Lucifer", care priveste din postura "sarpelui" toata povestea.

"Ware, nor of good nor ill, what aim hath act?
Without its climax, death, what savour hath
Life? an impeccable machine, exact
He paces an inane and pointless path
To glut brute appetites, his sole content
How tedious were he fit to comprehend
Himself!"
More, this our noble element
Of fire in nature, love in spirit, unkenned
Life hath no spring, no axle, and no end.

And spiced with sorrow the dull soul of sense,
Breathed life into the sterile universe,
With Love and Knowledge drove out innocence
The Key of Joy is disobedience.

(Nu e complet. Am scos cateva versuri care nu faceau subiectul discutiei)

Citat:

Ortodoxia nu e credinta ci e Adevarul care se primeste prin credinta. O mare diferenta. Adevarul are enervanta calitate de a fi unul singur si inaccesibil dinspre om ,e o usa cu mâner numai de partea lui Dumnezeu;in schimb, credinta e o usa cu mâner numai de partea omului. Arata-mi o credinta care explica suferinta mai bine ca Ortodoxia.

In fraza ta, inlocuieste Ortodoxia cu Catolicismul sau Islam. Sau hai sa o zic pe ateieste:

Ateismul nu e credinta ci e Adevarul care se primeste prin utilizarea creierului. O mare diferenta. Adevarul are enervanta calitate de a fi unul singur si accesibil dinspre om ,e o usa cu mâner numai de partea libertatii si cunoasterii;in schimb, credinta e o usa cu mâner numai de partea omului. Arata-mi o credinta care explica suferinta mai bine ca Medicina.

Suna ok?

iuliu46 07.01.2014 18:46:03

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546746)
Ateismul nu e credinta ci e Adevarul care se primeste prin utilizarea creierului. O mare diferenta. Adevarul are enervanta calitate de a fi unul singur si accesibil dinspre om ,e o usa cu mâner numai de partea libertatii si cunoasterii;in schimb, credinta e o usa cu mâner numai de partea omului. Arata-mi o credinta care explica suferinta mai bine ca Medicina.

Care e legatura dintre ateism si medicina ? Si pe ce te bazezi cand spui ca-ti folosesti creierul ? Ca daca a aparut la intamplare nu face nici cat o ceapa degerata. Ce te face sa crezi ca atomii aia care se misca aiurea prin capul tau iti spun adevarul ?
Asta e ateismul - Credinta ca in capul tau e haos dar cumva poti discuta rational.
Iar scientismul este Declararea ( metafizica a ) empiricismului ca singura cale a cunoasterii. :103:

Si poate te gandesti de doua ori inainte sa postezi poezii scrise de satanele alea in care crezi tu. Nu e chiar cel mai placut lucru pe care-l poti posta pe un forum ortodox.

Hitchens 07.01.2014 18:56:49

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 546756)
Care e legatura dintre ateism si medicina ? Si pe ce te bazezi cand spui ca-ti folosesti creierul ? Ca daca a aparut la intamplare nu face nici cat o ceapa degerata. Ce te face sa crezi ca atomii aia care se misca aiurea prin capul tau iti spun adevarul ?
Asta e ateismul - Credinta ca in capul tau e haos dar cumva poti discuta rational.
Iar scientismul este Declarearea ( metafizica a ) empiricismului ca singura cale a cunoasterii. :103:

Si poate te gandesti de doua ori inainte sa postezi poezii scrise de satanele alea in care crezi tu. Nu e chiar cel mai placut lucru pe care-l poti posta pe un forum ortodox.

Nu ai inteles nimic din ce am zis.

iuliu46 07.01.2014 19:04:18

Citat:

În prealabil postat de Hitchens (Post 546757)
Nu ai inteles nimic din ce am zis.

Pai asta ar fi o predictie buna daca ateismul e adevarat. Poate nu ne-am putea intelege.

Ai spus : Ateismul este adevarul care se primeste prin utilizarea creierului.

Daca organul respectiv a aparut din intamplare iar gandurile sunt produse de miscarea aiurea a atomilor prin creier ( ca altceva nu ai in creier decat materie si energie ), atunci ce te face sa crezi ca poti sa afli adevarul ? Inclusiv faptul ca atomii iti zburda prin creier ? Normal ar fi sa nu ne intelegem, unul sa scrie A si tu sa intelegi B.

delia31 07.01.2014 19:07:11

Citat:

Exista un poem scris de Aleister Crowley, numit "Hymn to Lucifer", care priveste din postura "sarpelui" toata povestea.

Cine e Lucifer pentru un ateu? Despre care sarpe vorbesti, in calitate de ateu?

paduretu 07.01.2014 19:28:08

Citat:

Au acelasi scop ca si noi, sa supravietuiasca si sa se inmulteasca cat mai mai mult.

Nu exista scopuri in naturalism. Scopurile sunt niste "smecherii " introduse de Inteligenta. Inteligenta si atomii n-au nici o legatura cauzala.Un ateu afirma, practic, ca un hard a creat informatia de pe el.Fireste e o prostie, dar e "nevoit" s-o recite pentru ca n-are alta optiune. Trupul omului e hardul, informatia e pe 2 nivele fara libera alegere(ADN-ul) si cu libera alegere(rațiunea care are interfata numita creier).

Citat:

Tocmai de aceea suntem mai speciali. Noi cercetam mistere si descoperim adevaruri zilnic.
Nope, nici un mister. Învațătura ortodoxa se gaseste pe toate drumurile. Atomii dintr-un hard pot sa se dea peste cap miliarde de ani, nu vor ajunge sa creeze nici o informatie, nici macar o melodie de cateva secunde. Tocmai de aia exista inteligenta numita om care scrie informatia.

Citat:

Exista un poem scris de Aleister Crowley
Tu crezi ca niste litere aruncate constituie un raspuns? De fapt, asta cred materialistii, rastorni un sac de litere pe masa si iese ...o poezie.

Citat:

In fraza ta, inlocuieste Ortodoxia cu Catolicismul sau Islam. Sau hai sa o zic pe ateieste:
Nope, pana si cea mai copilareasca credinta , e superioara ateismului dintr-un motiv foarte simplu : NU A IDENTIFICAT NIMENI, NICIODATA CA EXISTA UN PROCES PRIN CARE POATE APARE SPONTAN INTELIGENTA.Abia DUPA aceea discutam despre inlocuirea ...unor concepte cu altele. Tu vii cu Pink Unicorn(ateismul) si vrei sa fii bagat in seama?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:47:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.