![]() |
Citat:
Ideea era ca lui Fallen i-ar prinde bine sa schimbe anturajul si sa caute oameni care sa o respecte, sa nu o mai abuzeze, pt ca sint ei infranati (care inteleg/aleg sa vada in orice om chipul lui Dumnezeu din om?). Dupa ce va gusta faptul ca merita si poate fi respectata ca om, asa cum este ea, poate ca dupa aceea va face fata si abuzatorilor, cu alta raportare. |
Citat:
De prost gust acea 'gluma' a d'nului nasta... |
Citat:
Sa revenim la ale topicului iar daca cineva face o gluma mai deocheata mai bine ignoram decat sa facem discutii lungi despre socul pe care ni l-a produs acea gluma. |
Citat:
Topicul, e fortat ..cine poate spune ca :'da, e fain sa maltratram aproapele....!!!' Din pacate, supravietuirea in lumea civilizata, a ajuns sa fie o jungla , in care nu se maltrateaza doar, ci se si 'ucide'... |
Se cunoaste cine sta cu amenintarea deasupra capului :)
Reala sau imaginara.. De satira ati auzit? |
Citat:
Nici un om nu e mai presus de ispita. |
Citat:
Hai măi frățioare. Ești ca lemnul. Iar ai scris prostii. Tocmai de aia sunt ispitele îngăduite de Dumnezeu, ca să le înfrîngem. Și reușim. Sau nu. Dreptul Iov, a reușit ! Și le-a înfrînt toate. De a turbat diavolul de individie. Și pustnicii, majoritatea au înfrînt toate ispitele. Și majoritatea monahilor și monahiilor. Și Sfinții Apostoli, și multă, multă lume, plăcută lui Dumnezeu. Deci virtuțiile sunt întotdeauna mai presus de ispite. Cu atît mai mult oamenii, care practică acele virtuți. Bucurii. |
Fiecare dintre voi are dreptate, in felul lui. Unoeri e bine sa ramanem pasivi, alteori sa luam atitudine. Chiar si dl. Nastase; desigur sa-ti gasesti sotul /sotia in patul tau cu altcineva e strigator la cer, scandalos, iar dpdv crestinesc e un lucru rau, gresit care nu poate fi trecut cu vederea sau ignorat si cu atat mai mult incurajat. Insa aici sunt multe posobilitati de actiune, fiecare avand la randul ei posibilitati si limite:
1. Daca sti si ignori, poti risca sa incurajezi ratacirile celuilalt; poate lua tacerea pasivitatea ta drept acceptare tacita si va continua pana se va plictisi sau nu va mai gasi ceea ce cauta; 2. Daca faci scandal, protestezi, te faci "a dracului" (cum se intampla de obicei) - il incurajezi sa plece si sa-si caute linistea in alta parte sau sa aleaga o viata in desfrau, fara obligatii 3. Daca pleci tu, poate vine dupa tine si-ti promite ca nu mai face, sau te roaga sa-i treci cu vederea, sau poate nu, poate se bucura ca s-a eliberat; daca nu il accepti, iarsi e posibil sa se resemneze in rataciri si desfrau 4. daca rabzi cu mucenicie, sunt si mai multe posibuilitati:1) sa continue pana tot asa nu mai are succes, si apoi sa se resemneze cu mancarea calda si acoperisul tau; 2) sa-si dea seama relativ rapid ce sotie buna are si cat e el de dobitoc ca umbla aiurea;3) sa se simta prea complexat de calitatile tale comparativ cu ale lui, si sa numai vina acasa, considerand ca nu te merita (Asta in ce priveste casniciile) Daca e sa analizam la modul general, cand sa ramai pasiv si cand sa iei atitudine, in viata, in lume, la scoala , etc: in prima faza pare mai usor, mai la indemana sa nu te lasi afectat, sa ignori, sa ierti, sa nu cauti drepate sau razbunare; insa cand apuca sa te loveasca patima maniei, si ii dai curs, atunci nu te mai lasa si-ti va fi de omie de ori mai greu sa ignori si sa terci peste; Daca suntem indreptatiti vreodata sa 'agresam' pe altul iarasi e posibil, mai ales cand e vorba de cei aflati ingrija sau subordimnea noastra- copii, frati mai mici, elevi, subalterni, etc - normal ca trebuie mustrati, certati, criticati, amenintati si chiar pedepsiti atunci cand nu fac treaba pt care suntem noi desemnati sa ii coordonam; desigur trebuie sa avem o limita a bunului simt, sa ne stapanim mania, sa nu jignim, ocaram, defaimam, descurajam sau sa stimulam agresivitatea celuilat, si sa nu simta din atitudinea noastra lipsa de sprijin si amenintarea unei eventuale excluderi din comunitate, grup, etc. Am citit deunazi o pilda cu niste calugari are incercau sa il indrepte pe un parinte cazut in patimi, iar un avva mai batran le-a zis ca odata era un om inamolit intr-o mlastina si incercand sa-l scoata afara, ceilalti oameni binevoitori au reusit sa-l infunde si mai rau... (eu cunosc o persoana care desi nu a fost niciodata, nici chiar in copilarie, batuta sau alungata de acasa sau pedepsita grav - nemancat, coji de nuci, etc, poate cel mult criticata si facuta de rusine, totusi a ramas cu o chestie, de cand se intampla sa nu stie ceva, ce raspuns sa dea, sau se simte penibil, ca se face de ras intr-o situatie, se infurie atat de rau ca sparge tot in cale; odata i s-a spus ca nu e o buna sotie si de furie si-a rupt lantul de aur de la gat, de la mama ei; in contrast, partenerul ei care |
Citat:
http://stirileprotv.ro/stiri/social/...ui-muncii.html |
Citat:
Citat:
Citat:
|
TERMINATI CU IPOCRIZIA !...bre...:4:
|
Citat:
A, si inca ceva bre, de ce doamnele sunt asa de 'scandalizate' si 'socate' de 'gluma' lu' io ?...mare dilema, bre, mare... |
Citat:
Eu nu sunt socata,dar trebuie si dvs sa recunoasteti ca nu trebuia sa fiti atat de explicit cu gluma aia,ca daca eu nu ma sochez,uite se socheaza adolescente sau doamne venerabile care mai citesc forumul. In fine,se mai intampla,ramaneti sanatos! |
Citat:
Imi pare sincer rau pentru adolescentele si venerabilele cu pricina... Da, se mai intampla...sa ridicam ipocrizia la rang de virtute. Deasemeni, ramaneti cu bine!:6: |
Citat:
Stai o clipa, nu deja face asta? Viata in desfrau, fara obligatii..? Daca vorbim de concubinaj obligatii ba, desfrau da, daca vorbim de casatorie e clar ca a renuntat la ceva obligatii cand a facut pasul asta, de desfrau nu mai vorbim, etc. O reteta absoluta nu exista, casatoria e o ecuatie f. complexa, mai ales daca sunt si copii la mijloc iar motivele pentru care oamenii inseala sunt multe, unele se pot trata din mers, altele mai greu sau deloc.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iulian, frățior, Iasmina e creștină, e ortodoxă, doar că ea atît s-a smintit de tare, cînd fratele "antiecumenism" a vorbit de rău de cîinii, încît, nu numai că nu l-a iertat mai bine de un an, dar și-a și schimbat confesiunea, acolo la profil. Deci pentru ea, ortodoxia ei, stă în păcatul lui "antiecumenism". Iarto dacă te-a smintit, poate o să-l ierte și ea pe "antiecumenism", că avînd acolo altă confesiune bănuiam că va sminti, măcar un creștin și roagă-te și pentru ea, să-și pună înapoi ortodoxă la profil, ca să mărturisească pe Hristos Domnul și roagă-te și pentru frățiorul "antiecumenism" să nu mai smintească pe cei mai mici. Și nu mai pune atîta la suflet tot ce spune fiecare, suntem cu toții încercați de vrăjmaș, ca să ne răcim iubirea, credința, nădejdea, și toate cele bune și să le pierdem, sau să pierdem cît mai multe din cele bune, asta vor puterile întunericului. Să nu fie ! Bucurii. |
De obicei barbatii, capii de familie, isi motiveaza eventualele nedreptati sau abuzuri prin faptul ca ei sunt cei mai stresati, fiind responsabili de intretinerea intregii familii, care e formata in majoritate din trantori (ite) si/sau paraziti ... (sotii, fii, fiice, frati, surori, parinti, socri, cumnati, etc) care nu fac altceva decat sa paraziteze si sa manance banii truditi de el din greu, ei chiar daca lucreaza castiga f prost si isi ocupa si tot timpul facand munci sub demnitatea lor, de multe ori, copiii tinuti pe cheltuiala in scoli si facultati nu-si gasesc apoi de lucru sau prefera joburi lejere si mai putin stresante si profitabile, etc, si pe deasupra mai fac si galagie si mizerie in casa. deranjandu-i pe cei care muncesc. necuviinta "masculului dominant" poate fi in acest caz, un mesaj subliminal cum ca i-ar fi mai bine, mai placuta si mai usoara viata fara toti ceilalti care i-o paraziteaza...
|
Iar pt cazul meu, nu cred ca e nevoie sa va mai agitati; pt ca la cat rau si neajunsuri am facut, si cat sunt de neproductiva, cred ca e indrepatatit sa ma si omoare...sa-mi lege o piatra de gat sis a-ma dea in garla, sau sa ma duca la marginea pdurii, cum se duc animalele care fac stricaciuni in curtile oamenilor... si nunumai el, oricine ar fi nevoit sa ma suporte; niciodata si nicaieri nu suntem indreptatiti sa facem umbra pamantului degeaba si sa stricam maimult decat producem. Iar cei care mai suntem si pericol public, care stricam, distrugem, atacam alti oameni...astia ar trebui internati, ori impuscati direct (vb lui Eminescu : si in doua temniti large...)
|
Citat:
La intrebarea ta care deschide topicul acesta,am si gasit un raspuns: I:Suntem indreptati in unele cazuri sa ne maltratam aproapele? R:Numai in cazurile in care ni se permite,in cazurile in care o persoana consimte de deplin acord sa fie pedepsita si maltratata. Este destul de simplu cand suntem maltratati,rupem relatia cu agresorul ne cautam alt job,alti prieteni,alt logodnic... Desigur afacerea in sine devine mai dificila atunci cand respectivul iti este sot/sotie fiind legati prin Sf. Cununie. Daca ma intrebi pe mine,eu nu sunt de acord cu maltratarea nimanui -nici nu fac asta si nici nu accept in ruptul capului sa mi se intample mie. Trebuie sa intelegi ca Dumnezeu ne-a creat egali,nimeni nu are drept de osanda asupra ta(cu exceptia duhovnicului tau care desigur te"osandeste"cu blandete si intelepciune). Aud mereu in povestea ta ca exista neintelegeri cand iesi sifonata din certurile cu el,pe motivul banilor ,al ocupatiei tale,a faptului ca ai scapat telefonul pe jos etc. Eu simt ca explodez cand citesc astfel de lucruri! Apoi in final ne spui sa nu-ti purtam de grija caci este indreptatit sa se poarte asa,caci tu intradevar meriti toate acestea ... Imi pare rau sa te contrazic dar pedeapsa pt ce suntem sau am fost o luam numai de sus,repet nu este nimeni indreptatit sa ne osandeasca ! Sper sa nu te superi pe mine pt acest comentariu,nu mai puteam sa tin doar pt mine! |
Cand il vad atat de nefericit alaturi de mine imi dau seama cat rau i-am facut in toti anii astia. Avea si el niste asteptari: sa strangem bani (adic asi eu, nu numai el), sa ne luam o casa, sa facem un copil,s a intemeiem o familie. El lupta pt astea inca decand era cu rima sotie, care si ea a fost un model de femeie luptatoare in acest sens, pana cand a avut un moemnt de ratacire si deznadejde si a abandonat cauza (adica a calcat stramb, apoi a incrcat sa revina, dar...el nu a putut trece peste aceasta ratacire, infidelitate a ei). apoi si-a pus toata nadejdea in mine, insa si eu l-am dezamagit, esuand profesional si cazand intr-o stare de... blazare, de lasare in voia Domnului. Lasare pe care el nu ovede cu ochi buni, ci ca pe o incetare a luptei pt existenta, ca pe o resemnare si renuntare la orice ambitii...si asta a fost inceputul sfarsitului...
Partea proasta e ca acum mi-a facut bucata urat de tot: a zis sa plec la mama si s ama intorc luni seara...dc ar fi pt el, nu m-as mai intoarce ever, ca m-a cam lovit cu chestia asta, ce e la mama, hotel, sa stai acolo pana-i trec lui nervii? Insa saptamana viitoare e canonul cel mare si voiam neaparat sa merg la noi la biserica, seara cand veneam de la munca...asa ca pt asta fac orice sacrificiu, ca dc nu era biserica plcam de mult. Stiu ce nu e corect fata de el, e ipocrizie crasa, dar...Despartira de el ar insemna despartirea si de biserica si de duhovnic, ceea ce ar fi deosebit de dureros. Nu stiu daca as mai gasi in alta parte atmosfera care am gasit-o aici si ma tem ca dupa cateva cautari as renunta. Prea multa lume spune ca multi isi fac treaba doar pt bani si unii chiar nici macar nu cred in Dumnezeu...Imi pare rau, stiu ca e pacat mare sa-l urasc pe al meu din cauza asta, si sa ma doara mai rau ca ma desparte de biserica si de duhovnic decat ca ma despart de el, dar...this is how i feel right now...stiu ca a gresit si el si greseste in continuare ca in tot ceeea ce face exclude pe Dumnezeu din ecuatie, ceea ce e foarte rau, si il deplang pt asta, dar...asa sunt majoritatea oamenilor din pacate, si majoritatea prietenilor mei, afara de voi siinca cativa, si chiar fratii si parintii mei, ma vor considera vinovata sau mai bine zis vor considera biserica si credinta vinovata de aceasta ratacire care va urma.... |
Citat:
Ea inca nu a constientizat ca si ea este un om creat de Dumnezeu, la fel ca si ceilalti si ca nu e ok sa maltratezi nici un om - nici pe altul, nici pe tine. Sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze valoarea ei in ochii lui Dumnezeu, faptul ca si pe ea o iubeste El la fel ca si pe ceilalti, sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze dragstea Lui pt ea! Citat:
|
Citat:
Citat:
Nu biserica e vinovata, ci tu care iei deciziile proaste. Tu crezi ca Sf Andrei Criteanul i-ar placea mai mult sa ramai linga un om cu care nu ai o viata dupa voia lui Dumnezeu (certuri, injuraturi, etc)? Ai curajul sa ii spui duhovnicului tau toate astea pe care ni le-ai spus noua? Ai curajul sa printezi postarea asta a ta si sa o duci duhovnicului sa i-o citesti data viitoare cand te vei spovedi? Ca sa-ti dea el sfaturile lui. Poti si sa il si intrebi daca te-ai muta, cum sa procedezi sa iti ramana duhovnic. |
Mai Fallen,
luni e prima zi din Postul Mare. NU ti se pare ca ti se intinde o mana pentru a te ajuta sa iesi din ...locul in care esti? Sa incepi ...cealalta parte a vietii tale, cea in care te apropii cu adevarat de Biserica si de Hristos? Si nu te indepartezi, dupa cum crezi tu? Ce situatie exemplara: el te goneste si iti da timp de gandire pana in prima zi din Postul Mare; tu crezi ca in felul asta te indepartezi de biserica, dar de fapt te apropii de Biserica! Te-ai prins? Curaj si sa te ajute Dumnezeu! |
Citat:
Probabil ca ce ti-as spune ar fi destul de subiectiv si nu cred ca ar fi corect. Mai apoi,urasc sa fiu eu aia care te impinge sa te desparti de acest om ca mai incolo sa-mi reprosezi mereu acest lucru,adica nu-mi iau aceasta raspundere :) Numai Dumnezeu stie ce va rezerva viata impreuna,va puteti pocai amandoi si va puteti schimba ca oameni noi...sau nu! Voiam doar sa-ti ofer o imbratisare virtuala,asa ca intre surori,sa te fac sa te simti mai bine,mai iubita si mai acceptata in toate aceste lupte interioare,care te macina. Incearca sa te ierti mai mult,sa nu dai atata importanta greselilor commune :telefoanele se sparg cel mai des... pe al meu l-am scapat in Jacuzzi la cateva luni dupa cumparare;acum o saptamana am spart o sticluta de ulei esential de oregano,pe gresie in bucatarie si nici acum nu a iesit mirosul...in ziua urmatoare,am spart vasul de la blender,care s-a facut tandari,la fel pe gresia din bucatarie :) Ce pot sa fac acum?Ma bucur ca a fost numai atat,ca nu m-am ranit eu si nu am ranit pe altcineva. Asta este cel mai important! PS-imi amintesc care era"educatia"parinteasca romaneasca neaosa.Cand pierdeam ceva sau stricam din neatentie,eram pedepsita si privata de lucrul respectiv caci ei nu-mi mai cumparau altul daca s-a intamplat ceva cu primul obiect. Tocmai,ca nu sunt de acord cu acest fel de abordare,mai ales ca am invatat asta la modul cel mai greu,pe spinarea mea.Adica eu am ales sa nu duc mai departe,generatiilor viitoare,copiilor mei(daca voi avea)acest gen de"educatie". Cred ca aveam vreo 11-12 ani cand dr.stomatolog a observant ca am dintii cam ingramaditi si m-a trimis sa-mi faca aparat ortodontic.Zis si facut,toate bune si frumoase,abia ce aveam aparatul de vreo 2 luni ,l-am dat jos din gura pt ora de sport(nu stiu de ce,minte de copil),l-am pus in buzunarul gecii,am bagat geaca in banca si am plecat.Cand m-am intors,ia aparatul de unde nu-I...Ce scandal mi-au facut ai mei acasa,este de anticipat...Problema este ca s-au razbunat pe mine si nu mi-au mai luat alt aparat asa ca m-am trezit cu tot felul de probleme dentare chiar cand paseam spre 20 de ani.Trecand peste orice jena si dezgust a trebuit sa port aparatul la maturitate. Pana unde poate sa ajunga aceasta educatie dusa la extrem! Adica ce asteptari inalte poti avea de la un copil? Chiar si de la un adult?! Poti avea asteptari care tin mai degraba de morala,de etica,de bune maniere dar nu de banalitati(sa jignesti pe cineva ca si-a uitat jacheta la restaurant,ca-i prost sau idiot). Fleacuri!!! |
[quote=adam000;552806]Adica exact ce face Fallen in citatul dat de tine. Ea consimte sa fie maltratata (se maltrateaza chiar ea pe ea, aratand prin asta ca este de principiu de acord; de fiecare data cand ea se maltrateaza singura, ea pe ea, transmite mesajul ca i se pare ca exista unele cazuri cand este indreptatit ca cineva sa maltrateze un om - pt ca exact asta face cu ea isasi) si apoi se mira de ce i se intimpla sa fie maltratata de altii... Este ceea ce zicea Alin cu ispititul hotului. Daca pina si pe blanda Yasmina a reusit sa o faca sa gandeasca asa, apoi cat de mult ispiteste pe unul agresiv...
Ea inca nu a constientizat ca si ea este un om creat de Dumnezeu, la fel ca si ceilalti si ca nu e ok sa maltratezi nici un om - nici pe altul, nici pe tine. Sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze valoarea ei in ochii lui Dumnezeu, faptul ca si pe ea o iubeste El la fel ca si pe ceilalti, sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze dragstea Lui pt ea! Dar cand "agresorul" sintem noi insine (cum face Fallen in citatul pe care l-ai dat tu mai sus), de cine trebuie sa se rupa?[/QUOTE] Din cate am mai citit din carti de psihologie,in toate cazurile ceea ce ni se intampla in afara se intampla mai intai in noi. Daca avem o rafuiala cu noi insine initial,in plan secund apar si rafuielile cu ceilalti;desigur noi percepem doar neintelegerile cu ceilalti,in timp ce neintelegerea/nemultumirea cu noi insine ramane nerelevata. Si nu intelegem de ce mereu suntem victime si mereu altii au ceva cu noi... Daca la polul opus suntem multumiti de noi insine si mentinem un respect vizavi de fiinta noastra(la un nivel decent,fara a cadea in trufie) si altii vor percepe acest lucru si nu ne vor trata lipsiti de respect. Si pt a raspunde la intrebare,cand agresorul suntem noi insine,avem nevoie de ajutor din exterior-sub forma unui terapeut specializat cu astfel de lucruri. Bineinteles tot acest efort dublat si de prezenta unui preot cu experienta cat si de propriul nostru input sub forma de rugaciune,post,milostenie. Dar pt a ajunge atat de departe,avem nevoie sa constientizam problema noastra,sa fim convinsi ca avem nevoie de ajutor,ca trebuie sa ne schimbam in mai bine,in ceea ce am fost candva la intrupare. Pacat ca nu mai sunt psihologi pe forum,ei ar fi putut interveni mult mai bine. Cezar a fost bannat,iar Heaven nu mai intra din cauza violentei si trivialitatii vizavi de subiectul animalelor fara stapan(sau doar a animalelor in general). |
Doamne ajută.
Să nu vă așteptați, ca, trăind în adulter, să vă meargă bine în viață. Depărtați de Dumnezeu, să fie toate bune. Și dacă nu sunt toate bune, măcar aveți puterea și nu dați vina pe Dumnezeu. Mai bine singură, decît în adulter. Poți să ai și 100 de părinți duhovnici, dacă nu ASCULȚI și te supui ÎNDEPLNIND, n-ai nici unul ! Fallen, ești mai rău ca un copil răsfățat, ești mereu nemulțumită, ești agitată, ești îngrijorată. N-ai nici un strop de pace, nu mulțumești lui Dumnezeu pentru nimic. Scrii de despărțire, apoi de despărțirea de Biserică și de duhovnic, cu așa o lejeritate, de parcă toate astea sunt așa... să fie ! Și te poți despărți de ele, cînd vrei... De parcă nu ar mai fi duhovnici și parcă Biserica e vinovată pentru necredința ta. Fă-ți ordine serioasă în viață. Ai o vîrstă, ai capul pe umeri, nu mai ești adolescentă, știi ce e bine și ce e rău, nu depinzi de nimeni, pune mîna și aruncă gunoaiele din mintea și sufletul tău. Începe prin a fi mulțumită ! Cu ce ai, cu ce ai primit, cu ce ți-ai așternut, așa dormi. Fi mulțumită ! Întotdeauna vor fi alții întro situație mai rea decît tine, în Africa, etc. Găsește pace ! Pace ! Cu tine însuți, cu Dumnezeu ! Nu sunt teorii. Blîndețe. Pune mîna pe rugăciune. Ai un caracter foarte interesant, vrei să primești totul, dar nu vrei să oferi mai nimic ! Na așteaptă atunci că o să tot primești. Of, multe de spus, dar nu sunt eu duhovnicul tău. Dar crede-mă sincer că îți vreau binele. Dar trebuie să îți vrei și tu binele. Bucurii. (Bucurați-vă pururea - I Tes. 5, 16) |
Citat:
|
Citat:
Nu stiam ca simpla rubrica de confesiune a userului cu numele meu reprezinta marturisirea credintei mele sau este totuna cu asta! In fine,unii m-au smintit rau de tot anul trecut dar noroc cu alti frati si surori care mi-au spus ca gresesc facand corespondenta intre antiecumenism(userul)si ortodoxia(religia). Fiecare are un nivel al lui propriu,in relatia cu Dumnezeu si eu asta am dorit sa subliniez ca incerc sa fiu o ortodoxa pacifista,fara sa violentez,jignesc si ranesc alte persoane intr-un dialog controversat! Mai multa toleranta nu strica unor ortodocsi turbati care se identifica cu fariseii sau cu musulmanii extremisti aproape in fiecare comentariu. Nu cu astfel de atitudine ne mantuim,nu cu astfel de atitudine ii pocaim pe altii,ci mai mult ii smintim si ne aducem osanda si noua insine oricat de bune intentii am avea! Tocmai ca ma atrage ortodoxia dpadv ,ca se vrea a fi o religie a non-violentei,a iubirii si a respectului pt toata suflarea. O religie a celor smeriti,si nu semeti; o religie a celor milostivi nu a celor inganfati si trufasi. PS- de ce va asumati lucruri nexprimate de mine? Sunteti vazator in duh :-) De unde aveti informatia ca "nu l-am iertat pe antiecumenism Inca"? Sa fim noi sanatosi,caci la cate pacate zilnice inregistram,purtarea de ura a fratelui ar fi ca si cireasa de pe tort! Slava Domnului ca nu lasa ca rautatile altora sa-mi invartoseze inima! Slava Lui pt toate ! |
Citat:
|
Din pacate asta e greseala pe care o fac multi oameni in ziua de azi...
Bineinteles ca am sa spun duhovnicului tot ce s-a intamplat, totul e sa mai ajung la el, dc nu o sa incerc sa ajung la altul, in ultima instanta; problema e ca biserica unde mergeam este langa casa prietenului meu, era in drumul meu spre munca, puteam trece in fiecare dimineata si seare, etc; canonul incepe ceva mai tarziu, mai apuc si eu macar sfarsitul cand vin de la munca; azi de exemplu am fost la manastire in Popesti si acolo vor tine canonul de la ora 4 (16); cine ajunge, ca eu de ex ies la 7 (19)...si asa, cu programul asta al meu e greu de gasit orice duhovnic, pe al meu il mai gaseam tot asa in timpul posturilor, ramanea seara pana mai tarziu sa spovedeasca; e greu de gasit chiar si un doctor, la nevoie, intre 8 si 9 dimineata (sunt de gasit, dar probabil f aglomerati) sau dupa 7 seara, in weekend nici atat, poate doar daca ajungi la camera de garda in urgenta, Doamne fereste... Iar cu psihologii pe forum, ce sa zic, e regretabil ce s-a intamplat, dar se pare ca cam asta e tendinta la nivel national; asa ar pati si preotii in alte contexte, ar fi luati peste picior big time....daca mai continuau discutiile despre animale, probabil veterinarii ar fi fost urmatorii excomunicati, fiind considerati imorali pt ca iau bani pt tratarea animalelor... Din cate vad tendinta oamenilor e sa ceara sfaturi gratuite, oriunde si nu la specialisti, inc are nu au incredere, si sa primeasca remedii universale, si asa extemporaneu, fara investigatii, fara informatii suplimentare, fara nici o truda din partea lor, ca de-aia m-am si enervat la serviciu de am ajuns sa sparg si sa trantesc; pt ca se vine ca la biroul de informatii din gara sa mi se ceara leacuri si remedii ad-hoc pt cele mai diverse si ciudate situatii: de ce stranuta pasarile, ca le curge ceva din cioc, sau din fund, sau nu se ingrase, sau nu se oua, etc; pt ca apoi sa zica "dar eu nu ma duc decat duminica la ele, nu pot sa le dau tratament mai multe zile, toata saptamana sunt singure; si nici la caine nu pot sa-i dau pastile ca le scuipa, sau ma musca...si eu ce-ar trebui sa le fac in situatia asta ??? Dar probabil tot asa se duc si la preot cu diverse necazuri si neajunsuri, dupa care cand li se spune ce sa faca incep cu motive ca n-au timp, ca nu pot tine post, ca nu pot veni la slujbe, ca etc si altele...chiar nu se poate face o minune asa acum aici pe loc, sa se rezolve toate, si sa nici nu coste mult??? (ca dc costa prea mult mai bine isi iau altele :)) |
Uite ce am gasit, ca sa inveselesc putin situatia:
http://www.radufconstantinescu.ro/20...le-spunem.html |
Citat:
|
Drumul spre Inviere: vocatia de a ierta
,,.Să știți că toți avem o vocație de la Dumnezeu, dar de cele mai multe ori nu o descoperim. Însă, când o descoperim, vocația devine har al Duhului Sfânt, pururea lucrător în viața noastră.Acum, așa cum am spus la început, aș vrea să vă vorbesc despre o vocație pe care noi ne-o manifestăm foarte rar: vocația de a ne ierta pe noi înșine.(...)Vocația întotdeauna vizează discursul de adâncime. Putem să cosmetizăm unele păreri, însă vreau să vă spun că, Biserica nu este un spațiu unde să ne putem împlini plăcerile și dorințele. Biserica nu este spațiul împlinirii plăcerilor. Vocația nu înseamnă că îți împlinești o plăcere în permanență. Vocația, uneori, este o greutate pe care trebuie să o porți cu destindere. Vocația devine cu adevărat dătătoare de mântuire, pentru că vocația noastră finală este să devenim Sfinți, precum și Tatăl nostru Cel din ceruri Sfânt este, așadar să devenim Sfinți prin împlinirea profesională a micilor noastre vocații.
Primul gest pe care Îl face Mântuitorul Iisus Hristos după Înviere, este oferirea iertării. Mulți nu înțeleg cum Dumnezeu stă Răstignit pe Cruce, iar toți Apostolii L-au părăsit, căci erau în pericol de moarte și au început să tremure. Dar când au auzit de Înviere nu le-a fost ușor să creadă. În mod rațional, pentru ei, era mai ușor de înțeles Moartea Mântuitorului Iisus Hristos, decât Învierea Lui. Ei au crezut că totul se termină pe Muntele Golgota, după ce au petrecut o vreme alături de Mântuitorul Iisus Hristos, au mâncat împreună, L-au însoțit în călătoriile Lui pentru propovăduirea Evangheliei, au fost martorii la minunile Lui. Deși Mântuitorul le-a vorbit despre Învierea Lui, mintea lor rațională, fără ajutorul divin, nu puteau concepe acest lucru, ci ai crezut în continuare că totul se termină cu Răstignirea Mântuitorului, după ce mai înainte a cântat cocoșul de trei ori și Petru a plâns cu amar.Mântuitorul Iisus Hristos le arată, însă, că nu se termină totul la Muntele Golgota, așa cum au crezut ei, ci vine la ei pe când erau strânși într-un foișor de frica iudeilor, care îi prigoneau căutându-i ca să-i ucidă. Pe de altă parte, erau cuprinși de teamă, pentru că auziseră de la câteva femei că a Înviat Domnul. Iată că acum Mântuitorul Iisus Hristos intră prin ușile încuiate, stă în mijlocul ucenicilor (care erau temători) și zice: "Pace vouă!". Mântuitorul Hristos le spune că le dă pace ca un Dumnezeu, ca să ierte și ei păcatele: "Câte le iertați pe pământ să fie iertate și în cer, câte nu le iertați, nu le dezlegați pe pământ, să nu fie dezlegate nici în cer". Primul dar al Mântuitorului Iisus Hristos către mica Lui comunitate apostolică a fost oferirea iertării. Mântuitorul Iisus Hristos ne vrea părtași la mântuire, nu doar spectatori ai propriei noastre mântuiri, nu comentatori ai mântuirii altora și nici cârtitori ai propriei noastre mântuiri.Atunci când vorbiți de vocație, gândiți-vă ce capacitate aveți de a ierta.Nu să iertați cu inima îndoită, căci atunci nu ați înțeles nimic din această iertare. Iertarea profundă ne face să fim oameni adevărați și ne menține de fiecare dată în cea mai impresionantă dintre structurile pe care le avem, de oameni integri nu doar fizic, ci și sufletește. Dumnezeu nu cheamă niciodată la Sine pe nimeni decât ca să-i împlinească la nesfârșit misiunea pentru care l-a chemat la viață, (la viața veșnică). Cu alte cuvinte, vocația noastră nu încetează odată cu încetarea vieții noastre pământești. Mântuitorul Iisus Hristos (spune că "Nu am venit să aduc pace, ci sabie") și de aceea a fost socotit de majoritatea oamenilor timpului său deranjant. Ori, Mântuitorul Iisus Hristos pentru acest lucru a venit: să atenționeze de fiecare dată că lumea nu este făcută doar din șefi și roboți, ci din oameni care își împlinesc propria vocație, iertându-se pe sine pentru a putea merge de fiecare dată mai departe cu demnitate." (Pr.Conf.Univ.Dr Constantin Necula, fragmente dintr-un interviu gazduit pe www.doxologia.ro),interviul integral aici |
Citat:
Chiar ai reusit sa crezi asta. Intr-adevar o performanta. Daca ar fi avut asteptari de genul asta de la tine, incepea prin a te lua de nevasta. Dar se pare ca ai sa fii mereu in perioada de proba. Cel putin pana gaseste ceva mai bun. |
Citat:
Din pacate ceea ce nu pare a vedea Fallen este ca EA a ales sa ramana mereu in peripoda de proba. Ar fi trebuit de mult sa ii puna problema: ce are el de gand? Fie casatorie si sa ramana impreuna, fie sa caute/aleaga pe altul, ca doar lumea e larga, iar timpul curge in defavoarea ei. |
Fiti si voi mai blanzi cu Fallen,in definitiv ea sufera si nu trebuie ocarata pt ca a avut increde in cineva.Amandoi poarta o parte din vina,desi o felie mai mare de vina i se cuvine barbatului care profita de situatie,alege sa-i fie bine si caldut dar fara sa dea totul.
Nu stiu cum s-a facut,dar majoritatea colegilor pe care I-am avut ,s-au casatorit pe la 30+ dupa mai bine de 10 ani de relatie cu aceasi persoana,fie ca traiau impreuna in aceiasi casa,fie ca inca locuiau la parinti. Cu toate ca nu recomand nimanui o astfel de modalitate de relatie spre casatorie,adevarul este ca nu toate relatiile de concubinaj sfarsesc prost ca doar am vazut cu ochii mei multe relatii din astea ajungang bine la biserica. Nu fac apologia concubinajului,Doamne iarta-ma,dar noi nu stim ce este in casa la ea,ce isi doreste cealalta persoana implicata,ce ganduri are...nu are rost sa ne dam noi cu presupusul,din marea noastra intelepciune ce se va intampla si cum va ramane Fallen cu buza umflata;la fel de bine se poate ca sa ajunga si la altar intr-o buna zi,de ce nu? Eu sunt realista numai in situatiile pe care le cunosc si care ma privesc pe mine personal,numai atunci as putea sa aduc un input cat mai corect in identificarea problemei;cum nu cunosc in mici detalii situatia lui Fallen si a prietenului ei,nu ma gandesc decat la lucruri bune! |
Fallen, un sfat: Pune-ti ordine in viata si gandeste-te si la tine.
Doare sa zic ce iti voi spune, dar, nu vezi ca lui ii place sa te faca in fel si chip, ii place sa te injoseasca? Nu vezi ca are un complex de superioritate care il face sa creaca ca face dce vrea cu tine? (din pacate ii cam si iese). Fallen, am citit aproape tot ce ai scris despre relatia voastra prin forum, si asta nu e o relatie ok; e o relatie toxica, care, mai devreme sau mai tarziu o sa te faca sa cedezi in vreun mod (de obicei nu se termina bine pentru victima; in cazul asta tu). Te rog, te implor chiar, ia o pauza de cateva zile, singura, gandeste-te la tot ce a fost, cum a fost, cand a fost bine, cand a fost rau; plusuri si minusuri. Si nu te mai lasa calcata in picioare. Doar pentru ca ti-ai schimbat profesia, si nu mai esti medic, ci vanzatoare, nu ii da dreptul sa te trateze asa. Ce, cat aduceai mai multi bani in casa erai buna, iar acum nu? Iar in ceea ce priveste spartul telefonului... e un obiect...oricum mai devreme sau mai tarziu se strica; si suntem oameni, gresim, ma scapam lucruri, mai sticam una-alta... nu-mi zice ca el e domnul perfect... Foarte tare m-am enervat pe atitudinea ta, Fallen; nu suport ca un om, fie el barbat sau femeie, sa fie sclavul emotional al altora; detest santajul emotional, mai ales daca e ascuns. Nu suport ca, cuiva sa ii scada stima de sine sub nivelul marii din cauza altei persoane. E bine sa ai stima de sine (bine-nteles, sa nu se ajunga la trufie si mandrie) pentru ca asa avansezi mai usor in viata; daca ai putina stima de sine, te impulsionezi mai usor sa faci ceva... Te rog, fallen, ai grija e tine si gandeste-te bine ce fci. Iar celor care ii zic ca de-aia e asa relatia ca sunt necununati...nu fiti asa siguri... Daca erau cununati poate trebuiau sa divorteze. E pacat sa stai ncununat, dar e si mai pacat sa divortezi, mai ales daca nu e voba de adulter. Si sincer, sa stai sa te complaci intr-o casnicie unde esti carpa cuiva doar pentru ca "e pacat", iar nu e bine. Pacat, nepacat, suntem oameni, cu pacate si neputinte, cu suflet si minte; ne bucuram, suferim, iar cand e totul prea mult, nu mai putem suporta... Iertare daca am jugnit sau suparat pe cineva. Dumnezeu sa te ajute sa iei deciziile corecte, fallen, in ceea ce priveste viata ta. Te imbratisez cu drag >:D< |
Citat:
In cazul asta nu mai e incredere ci e incredere oarba sau neghioaba. Citat:
De multe ori din pacate, agresorul are si consimtamantul victimei, care accepta sa fie victima. Citat:
Asta cred ca intra la categoria smintelilor grave. As mai fi inteles daca ceva de genul asta venea de la cineva cum e "Corinusha" dar de la tine, in nici un caz. Asta din punct de vedere pedagogic. Statistic, nu cred ca ai acoperirea necesara pentru ca ce spui tu mai sus sa fie reprezentativ. Eu stiu la cei din jurul meu cel putin vreo 7-8 relatii care au inceput prin concubinaj si nu s-au finalizat altfel decat cu despartire, unele dupa multi ani de "relatie". Un singur caz stiu ca s-a terminat in cassatorie, asta dupa ce ea a pus capat relatiilor intime dar chiar si acum este o relatie cu multe probleme. Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:14:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.