![]() |
Foarte interesant materialul postat de userul antiecumenism. Reflecta o realitate dura si trista cu care se confrunta femeile in maternitatile din Romania.
Imi amintesc ca la prima nastere citisem tot felul de materiale despre ce trebuie sa faci in timpul travaliului, dar in spital nu te lasau sa te ridici din pat. Cel mai frustrant este faptul ca esti la dispozitia personalului medical sa iti vezi copilul si ca este luat in mare graba imediat dupa nastere (cand iti doresti atat de mult sa-l strangi la piept, sa il cunosti). |
Citat:
Eu nu sunt de accord cu nasterea prin cezariana decat daca pe mama si copil ii paste un pericol eminent si numai astfel se pot salva,prin cezariana. Nasterea in apa pare sa fie cea ideala caci intreg corpul se relaxeaza si intensitatea durerii scade in acel mediu. Nu sunt de acord cu mediatizarea nasterii,cu filmarile chiar la capatul vaginului,filmari puse pe toate mediile internet,youtube facebook unde oricine de la copil la batran priveste in nestire. Cat despre nastere,daca este frumoasa luata ca atare cu toate membranele,lichidele si materiile fecale care isi fac aparitia tot atunci,ii las si pe altii sa-si dea cu parerea. Pt mine nu este un tablou unic si fascinant, de aceea dpmdv as sta cuminte in celula mea,fara barbat cu camera,fara catel si purcel si m-as concentra pe treburile mele decat sa-mi fac griji cum arat in fata celorlalti asa,ca nascatoare... Poate ca tine si de personalitatea fiecareia. |
"Cezariana" de Michael Odent nu este doar despre cezariana, nici despre nasterea vaginala versus cezariana... Este o carte despre nasterea fireasca, naturala. In opozitia ei sta nasterea asupra careia societatea intervine (nu numai doctorul cu oxitocina si peridurala). Cezariana este alternativa la nasterea abuzata (emotional si/sau fizic) si, dupa parerea lui este o alternativa mai buna, adica mai putin traumatizanta decat este nasterea nefireasca, nenaturala (asa cum avem parte de ea in spitalele din Romania).
Si pentru ca zici ca tu nu esti de acord cu participarea tuturor la eveniment, cu filmarea, etc, hai sa iti spun cum se incheie o ala carte despre nastere a aceluias autor: cartea se incheie cu o "scrisoare" interesanta. Viitoarea mireasa ii spune viitorului sot ce cursuri pregatitoare a facut pentru noaptea nuntii, cum ar vrea sa fie noaptea nuntii, il informeaza ca vrea sa fie totul cat mai natural, ca le va fi alaturi in noaptea nuntii profesoara care a antrenat-o la cursurile pregatitoare si ca totul va fi filmat de o alta prietena... INTELEGI din asta cam care e parerea autorului? Nici el nu este de acord cu prezente straine la nastere, nici cu filamarea. Nu pentru ca ar fi urata, animalica, etc (nici nu se pun astfel de probleme in intimitate) ci pentru ca este INTIMA. Exact asa cum te descurci sa faci sex fara ajutor medical sau prezenta familionului si a presei, tot asa O FEMEIE SE DESCURCA SA NASCA SINGURA. Indicatia acestui chirurg pentru moase si pentru obstetricieni este "sa invete sa croseteze" pentru ca nasterea se desfasaoara natural, iar ei nu au dreptul la nici un fel de interventie... ei trebuie sa astepte cu MAXIMA DISCRETIE (de preferat in dosul usii)... daca si numai daca apare vreo problema, abia atunci incepe rolul lor. Cartea are un titlu cam greu de digerat (aici pe forum), probabil ca e o problema de traducere, se numeste "Functiile orgasmelor", dar nu se refera in principal la orgasmele sexuale ci la descarcarile hormonale masive care asigura orgasmul sexual, expulzia copilului si ejectia laptelui. Si aceasta carte trebuie citita. |
Da,frumoasa pozitia autorului asa cred si eu ca nasterea trebuie sa fie intima.
Am sa citesc si eu cartea oricum,multumesc pt recomandare. |
Citat:
Nici nu-i vaccinam, sa fin siguri ca daca mor, mor de o boala "naturala" nu de ceva "artificial" de la homeopati citire. Si daca se imbolnavesc, chiar grav, ii tii acasa, nu-i duci la spital, ca doar cati au murit in spital, nu-i asa? Si personalul medical e asa si pe dincolo, vor spaga, industria farmaceutica, etc. De ce sa ne complicam, cand exista solutii mult mai simple, invatate de la bunicile noastre? Facem 6 copii cu moasa din sat, ca sa fii sigur ca macar 4 supravietuiesc nasterii acasa si bolilor copilariei si problema e rezolvata fara alte complicatii cu spitale, doctori, vaccinari, etc. Pai un sicriu, o cruce, popa, doi metri de pamant, 5 pahare de coliva, 10 de vin si 20 lumanari nu costa cat costa doctorii care sunt nesimtiti si hrapareti si vanduti companiilor farmaceutice. Viata poate fi simpla, noi o complicam inutil. |
Citat:
Eu vad se pune cel mai mult accent pe emotiile mamei, pe ce trebuie ea sa traiasca, cum sa se simta ea, etc. Mai mult, si tatal e prins in chestia asta, daca nu vede cum ii iese capul, nu-si mai poate iubi copilul, nu-l mai incearca nici o emotie, nimic. E nevoie de ceva extrem, pe jumatate traumatizant pe jumatate bucurie si usurare ca sa isi creeze o legatura cu fiul/fiica lui. Dar ce fel de legatura poate fi daca ea are la baza ceva organic, instinctual, cvasi-animalic? Nu zic nu, o fi mame atat de deprimate de sarcina si nastere incat au nevoie de chestia asta, or fi si tati cu handicapuri afective care daca il vad cu jumatate de ora intarziere, infasat sau doar cu pampers, li se pare dezgustator. Poate au nevoie de chestia asta. Dar semnul cel mai clar al faptului ca asta nu e decat o alta moda de oameni "de lume" este faptul ca nici unul din parintii astia mari fani ai "nasterii acasa" nu-si pun problema sigurantei copilului. Dar nici unul. Faptul ca exista de 3-4 ori mai multe sanse sa moara, nascut fiind acasa decat la maternitate, ii lasa rece. Pentru ei, viata copilului trece in planul doi, fata de emotiile personale, fata de adrenalina si confortul si emotiile pe care ei trebuie sa le experimenteze, cu orice pret. Nu e de mirare ca asta e un curent cu mare priza in Occident, unde multe blestematii sunt la mare drag, unde avortul e un gest natural, viata copilului trecand mereu in planul doi fata de nevoile parintilor. |
Citat:
|
Citat:
Ale mamei, ale tatalui.. Pai de asta si propunea o mana de smintiti printre care si un roman, "avortul dupa nastere". De dragul emotiilor mamei, daca e prea socata ca are un copil? Hatz! L-am rezolvat si pe asta, mai bine cu intarziere decat deloc. |
Tema asta ma cutremura.
Impartasesc categoric opinia Yasminei. Dar de fapt am intrat ca sa pun niste intrebari: 1. Totusi exista cineva acasa care ajuta femeia? La voi nu a fost nici macar o moasa, sau o femeie sa va ajute? Din ce stiu eu asa trebuie mai intai ingrijit copilul (ombilic, spalat, vazut daca nu se sufoca prin lichidul intrat in caile respiratorii, infasat). Trebuie vazut daca mama este bine, daca a iesit placenta, sa nu faca ceva infectii inauntru, sa nu faca hemoragie. Trebuie si ea spalata, schimbat pat si toate cele. Daca se rupe jos, trebuie cusuta. Ea singura nu poate face toate astea. Este obosita si slabita. Nu stiu, nu reusesc sa inteleg cum faceti voi. 2. Exista totusi riscuri, chiar daca mama este sanatoasa, si totul arata normal la control. Nu stii ce se poate intampla la nastere, brusc. Atat cu mama cat si cu pruncul. Nu stiu totusi cum puteti sa riscati atata. Si si pe ceilalti copii ai vostri, care ar putea ramane orfani, sau traumatizati. Si daca e nevoie de o cezariana de urgenta? 3. Cum faceti dupa, cand ajungeti totusi la medic pentru un control, pentru inregistrarea copilului? Si va da certificat de la spital totusi? Sau cum inregistrati copilul? Si aveti totusi pe cineva care sa vina acasa sa vada copilul (cum fac moasele ceva luni dupa nastere), daca nu aveti moasa? Ca eu am inteles ca voi refuzati orice personal medical. 4. Si spunea cineva ca femeile nu asa dureri, nu urla. Cum nu au asa dureri? Ca la dureri urli in orice situatie! Cum faceti voi? Si ce fac vecinii? Daca dureaza nasterea multe ori si zile? Sunt obligati sa suporte? Eu stiu ca in toate timpurile, fie la tara la cei mai saraci, fie la case regale, toate femeile chemau la nastere o moasa si daca era in zona si medicul. Moasa nu stia pe atunci sa faca multe. Mai ales daca era nevoie de o cezariana de urgenta... Singurele situatii de nastere total fara ajutor le stiu in cazurile in care femeia nu vrea sa se stie/afle de copil si mai naste in vreo toaleta (WC) , sau in sura, sau mai stiu eu, ascunsa undeva. Nu reusesc sa pricep. Si eu am mari probleme cu medici si spitale. Dar nasterea as face-o numai in spital. Si inca ceva: nu este adevarat ca in vest se prefera nasterea acasa. Ca sunt unele femei mai naturiste, se poate in orice tara. Dar marea majoritate se duce totusi la maternitate sau la spital (nu stiu care este diferenta). Adica as fi curioasa sa stiu in care tara se naste mai mult acasa. |
Citat:
"Funcțiile orgasmelor este o carte revoluționară, dedicată atât medicilor cât și tuturor celor interesați să se descopere și să se înțeleagă pe sine, care oferă o viziune uluitoare asupra sexualității umane. Michel Odent este acel celebru medic obstetrician care face, pentru prima dată în contextul științific european, puntea între stările orgasmice și cele ale transcendenței extatice. Citând-o pe Una Kroll, o femeie medic, preoteasă și mamă a patru copii, Michel Odent susține ideea că extazul uniunii sexuale are aceeași natură ca și rugăciunea extatică – aceasta este adevărata natură a iubirii. În același timp, Michel Odent privește nașterea ca pe o a doua etapă a actului sexual – și pe ambele în contextul acelei energii cosmice pe care o numim iubire. Asistând la numeroase nașteri în cariera sa medicală, el realizează că este imposibil să ne referim la dezvoltarea capacității de a iubi fără a lua în calcul importanța perioadei din jurul nașterii. Dragostea maternă este prototipul tuturor fațetelor iubirii, observă Michel Odent. Reprimările impuse timp de secole de biserică și societate, peste care s-a suprapus aparenta libertate oferită de mass media timpurilor noastre, ne-au pe mulți dintre noi în pragul unei imense confuzii legate de propria sexualitate. Depășind cu mult rigiditatea specifică științelor medicale vestice și extinzându-se mult în domeniile metafizicii, Funcțiile orgasmelor – căi spre transcendeță oferă acea abordare integratoare și acea deschidere, atât de necesare oricui este interesat de adevărata natură a Ființei." citat din capitolul 2: "“It happened in a London hospital. A woman was about to give birth to her first baby. A student midwife, an experienced doula and the father were invisible and silent, sharing the sacredness of the moment. At the very time when the ecstatic mother-to-be, who was standing up, started to say ‘What a pleasure!’, ‘It’s like making love’, ‘The baby is coming’, and at the precise moment when the perineum started moving, the door suddenly burst open. A female doctor entered the room, shouting: ‘I need to make an assessment. You must lie down on the table.’ The birthing woman repeated in an imploring tone: ‘Please, please, I beg you, I beg you…’ Some time later a drip of synthetic oxytocin was necessary to get the baby out… It is easy to interrupt an orgasm.” -imi miroase a tantra,meditatie transcedentala,yoga,new age.... -"stari orgasmice", "trascendenta extatica","energii cosmice" ..am mai auzit acesti termeni folositi cand eram la secta satanica M.I.S.A. |
Cand am postat despre experienta cu nasterea acasa am postat intr-o abordare mai emotionala ca doar ma adresam unor useri crestini ortodocsi - de la titulatura forumului. Raspunsurile date, unde s-a imbinat armonios ignoranta cu rautatea si spiritul veacului acestuia vorbesc de la sine. Cu cateva exceptii.
Nasterea acasa implica si alte aspecte: lipsa unui cadru intim la spital, faptul ca esti tratat pe banda fara prea multe empatie, faptul ca este sectionat imediat cordonul ombilical si nu se mai permite transferul de celule stem si altele, cam ce a fost scris si in articolul postat de Antiecumenist - care ar fi trebuit sa fie deschizatori de ochi. Fara a intra in detalii ca e si multa pierdere de timp, vreau cateva aspecte sa le punctez: @AlinB daca "matale" (ca sa folosesc peiorativul ieftin cu care ai aruncat o flegma si o samanta printre dinti cand mi te-ai adresat) consideri ca a avea incredere in Dumnezeu si in cuvintele Sfintei Scripturi, in cutumele existente de la facerea lumii cu privire la nasterea de copii inseamna a-L ispiti - iar a avea incredere in noua tehnica (de cand s-au oficializat nasterile in spital?!) medicala la pachet cu vaccinuri ca fiind nadejdea autentica pentru sanatatea si buna dezvoltare a copilului - atunci nu stiu de ce nu te adresezi pe un forum laic (nu ca ar fi mare diferenta). iar n ceea ce priveste ispitirea in desert esti mult in afara subiectului,... poate Marele Inchizitor din Fratii Karamazov va lamuri ceva. @yasmina Nasterea acasa nu iti incalca intimitatea, dimpotriva. Iti sunt respectate limitele mai mult decat la spital unde se uita o gramada de straini la tine. Tu confunzi ceva ce a fost facut in stilul american de show cu ceea ce presupune nasterea acasa in esenta. Sunt unii barbati care suporta sa se uite si femei care vor sa le fie alaturi. La fel cum sunt si barbati care sunt beti muci si mame care dau lapte praf din prima. Suntem diferiti, iar fiecare are libertatea sa se manifeste cum vrea. Ca sa nu fii in stare de soc, nu am stat cu ochii cat cepele sa vad dilatatia 10. Dar... hai un pic de efort sa trecem peste niste stereotipuri ca sa vedem contextul si esenta. Sa nu uit, daca tot esti asa de pudica, despre momentul in care faci copilul. Sau si atunci palesti de rusine? Ca daca nu, ce ai zis tu e o ipocrizie. Citat:
Citat:
Citat:
Nu a zis nimeni ca refuza personal medical, doar ca anumite practici, printre care a refuza sa mi se nasca copilul sedat extras cu forcepsul si intepat cu virusul hepatitei sau tuberculozei, dar nu ma lua in seama - sunt prea ciudat. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Da-mi niste procente de nasteri acasa, la spital, cezariene vs Romania. Multumesc! In final, comoditatea zilelor noastre face mult mai linistita o cezariana. |
|
Cine crede ca siguranta copilului nu e luata in calcul, de asemenea sa citeasca acele carti de care am vorbit si va vedea ca siguranta copilului este cel putin la fel de importanta ca siguranta mamei, daca nu mai importanta. Copilul este traumatizat atat datorita traumelor mamei, cat si direct prin faptul ca este fortat sa iasa mai devreme, ca nu are nimeni timp sa astepte o gravida pana-i vine ei nevoia de impins, pentru ca se naste intr-o pozitie nefiziologica care ii pune in pericol viata, pentru ca cordonul ombilical este taiat prea repede si copilul pierde sangele placentar, care, in cazul hipoxiei la nastere chiar l-ar salva de la cumplita tetrapareza spastica. Apoi este trauma psihica pentru ca este despartit de mama, lipsit total de alinarea si de normalizarea de care are nevoie in momentul intrarii intr-un mediu nou, ciudat, ostil, pentru ca este manevrat brutal (masurat, cantarit, apgarizat, infasat), pentru ca in loc sa ia contact cu microbii mamei pentru care are anticorpi... el ia contact cu microbii periculosi ai spitalului (stafilococi, streptococi, klebsiela, etc).
Acum sa facem si o comparatie: daca organismul mamei nu functioneaza la parametrii normali in timpul nasterii ar fi ca si cum ai merge la Formula 1 cu o masina cu motorul care cam face figuri si nu se stie de ce, cauciucurile sunt uzate, franele nu prind totdeauna, etc, iar noi am zice pilotului "stai fara grija, concurezi pe cea mai sigura pista din lume, plus ca sunt doctori care se ocupa de eventualele probleme pe care le-ai avea"... Ce ziceti? Eh, dar asta nu-i tot... Suntem in Romanica, deci se cade sa luam in discutie si "cea mai sigura pista din lume". O prietena a nascut cu cezariana de urgenta, a venit la control si s-a vazut ca copilul era in sferinta, mama nemaiavand lichid deloc, in ciuda membranelor intacte... deci urgenta... si intr-o ora a avut si o sala de operatie libera!!!!! O ORA!!! Si era la unul dintre doctorii mari de acolo... I s-a spus ca daca mai statea inca o ora, copilul nu mai era. La fel, cand eu am discutat cu unul din doctorii care m-au vazut mi-a pus in vedere urmatorul fapt: noi monitorizam copilul (care avea dubla circulara) si daca e vreo problema se face cezariana de urgenta, dar ce te faci daca nasti ziua, intre orele 9 si 3 cand salile de operatie sunt ocupate, se opereaza pe banda... pana se elibereaza sala (jumatate de ora, o ora, chiar si mai mult), copilul tau sta in suferinta fetala. Intr-o ora, nu va fie cu suparare, dar eu ajungeam la spital si pe jos, schimband un autobuz plus doua metrouri. |
Citat:
|
Citat:
V-am intrebat cat se poate de serios,daca asistarea la scoaterea capului va face un tata mai responsabil si mai bun(calitativ)? Daca un viitor tata rateaza acest moment nu mai este in stare sa-si iubeasca copilul?Nu mai poate fi atras emotional de catre copil? In rest v-am mai spus si acum cateva pagini ca dvs si sotia aveti dreptul sa faceti ce doriti atata timp cat nu recomandati si altora experienta dvs;tocmai pt ca fiecare este diferit si altele nu ar suporta pe nimeni prin preajma,la nastere. Eu am inteles ca ne-ati impartasit o experienta si va multumesc pt asta,totusi nu o recomandati cu aerul unuia care a trait degeaba pana in acest moment al nasterii pe viu. Tatii care pierd momentul dilatatiei au o viata intreaga sa dovedeasca ca-si iubesc copilul,nu credeti? Ipocrita nu sunt sau in orice caz tind sa nu fiu(macar atata);nu stiam ca relatia intima se produce stand cu ochii tinta la organele de reproducere a celuilalt,inseamna ca poti sa ramai insarcinata si la piscina daca cineva se uita mai insistent asa...ei,dar ce stiu eu? Sa fim seriosi si sa mutam discutia mai departe,ca sa ne intelegem,nu ma deranjeaza experienta dvs cu sotia ci doar indemnul ca toti tatii sa faca asta!Ce este asta? Un nou val?O noua moda? Dvs sunteti un trendsetter? Sa faca fiecare cum simte de cuviinta. In rest numai bine din parte mea,sunt o persoana care tolereaza destul de bine experientele si alegerile celorlalti tocmai datorita faptului ca stiu cat de diferiti suntem toti :) |
ITV1 Home delivery - Series 1(UK)
http://www.youtube.com/watch?v=8l97kN_pJQU The Face of Birth - original documentary teaser(Australia) http://www.youtube.com/watch?v=pFWH_IZWulE Face of Birth Experts - Dr Richard Porter on the best carer for women in childbirth http://www.youtube.com/watch?v=sQyxddzYOUs Home or Hospital? Holding the Space for Human Birth: Saraswathi Vedam at TEDxAmherstCollege http://www.youtube.com/watch?v=o5V723E9wvE Reducing fear of birth in U.S. culture: Ina May Gaskin at TEDxSacramento http://www.youtube.com/watch?v=S9LO1Vb54yk |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Toti isi sustin ideile pana in panzele albe fara sa ia in calcul ca mai exista si o alta varianta. Eu cred ca fiecare este responsabil pentru faptele sale, daca nasti acasa, iti asumi riscul sa iti moara copilul si apoi nu ai dreptul sa te plangi daca i se intampla ceva. Daca nasti la spital, esti mai in siguranta, si la fel, e optiunea ta. Dar in secolul nostru e mai normal sa nasti aici, ca doar nu suntem tot in epoca primitiva cand se nastea acasa, la tara la noi, si daca traia, traia, daca murea, murea. Nu mi se pare ok daca sotia ti-a nascut acasa sa vrei sa impui parerea ta tuturor si sa scoti din ecuatie spitalul definitiv, nu e ok. Exista optiuni si optiuni, dar cel mai bine este sa te gandesti la copil, cum e mai bine pentru el, sa nu il supui la un risc inutil, doar pentru o fita de-a ta. |
|
Citat:
Insa, problema nu a fost pusa asa ci la modul 'ce oameni dezaxati ca se uita la dilatatia nevestii in timp ce copilul isi scoate capul. scarbos'. Nu a fost chiar asa in timp real, dar de ex. eu am stomac sa ma uit live la lucruri fata de care multi si-ar intoarce capul, si pe strada daca vad pe cineva cazut pe jos in sange opresc masina si ma duc sa il ridic fara nicio repulsie (am avut multe cazuri). Nu e lauda sau virtute, dar pur si simplu imi lipseste acel ceva care sa imi faca sila. Exact cum spuneati, fiecare este diferit, dar sa nu punem pumnul in gura doar ca altii procedeaza diferit. @aubergine Tonul poate parea inflamat pentru ca discutiile s-au purtat in alb si negru. Eo tabara care considera ca nasterile acasa sunt facute de oameni dezaxati in cautare de senzational si mare show, iar ceilalti care spun ca e ceva normal intr-un sistem bolnav in care riscul mare nu e sa se imbolnaveasca copilul acasa ci sa ia vreun stafilococ din spital. Fiecare ia propria decizie. Numai sa fie in cunostinta de cauza si temeinic documentat despre toate variantele. Altfel... Doamne ajuta! |
Citat:
Aici v-am inteles deoarece ca si dvs am si eu acea caracteristica care ma face sa nu-mi fie sila la vederea unor grozavii,la care altii fie vomeaza,fie lesina. In fine,ce sa mai fac off topic degeaba,ma iertati daca v-am judecat gresit intentiile si mi-am facut opinii gresite despre cei care au sange rece sa priveasca o nastere in direct. Pana la urma nu multe sotii se pot lauda cu sotii lor in privinta asta,majoritatea fie lesina ,fie nu mai manca in ziua respectiva :D |
Citat:
Tare amuzant ca invocati asta cu informarea. Ati auzit de greseala cognitiva numita "cherry picking"? Adica din cos, iei doar ceea ce iti convien conform unor idei preconcepute si respingi orice contravine lor. Si la sfarsit te declari informat, in cunostinta de cauza si ca iei o decizie matura, chipurile. Toate statisticile care demonstreaza ca exista un risc de 3-4 ori mai mare pentru copil la nasterea acasa, sunt declarate false. De ce? Ca asa vreau eu sa cred. In schimb iti fabrici statistici imaginate, despre copii care se imbplnavesc de stafilococ pentru ca sunt nascuti in spital. Invinuiesti doctorii si mai stiu eu pe cine ca vor sa faca bani in felul asta, dar nu esti in stare sa spui cat ai dat la moasa pentru nasterea acasa. Moasele n-au interes sa faca reclama la chestia asta, nu ..ele o fac din pura generozitate. Pai normal, la pregatirea care o au, ar lua probabil in jur de 1000 ron/luna pentru care ar lucra 5 zile pe saptaman si ar ajuta sa vina pe lume cativa zeci de copii. De ce sa nu ia banii astia la o singrua nastere, in doar cateva ore? Mai rar o asa auto-iluzionare sa vezi "live" la cineva. De fapt am mai vazut, era un caz pe Internet de cineva care a ales tot asa sa nasca acasa si copilul a murit. Moasa, i-a zis ca nu se putea face nimic nici macar la spital si binenteles, a inghit pastila. Pai daca s-a mintit pana aici, de ce sa se opreasca tocmai acum? De ce sa-si asume vina pentru decizia ei "informata"? Ca tot asa ii dadea, ca s-a informat, si stia bine ce face. Dumnezeu e de vina, Universul, cei care indraznesc sa-i spuna ca n-a facut o alegere responsabila. Sa incercati macar copilul sa nu-l cresteti in ipocrizia asta cu o spoiala de credinta, ca nu-i va fi bine deloc in viata. Citat:
Nu cred ca faptul ca cineva se uita la o chestie la care altul ar lesina sau vomita este un argument in favoarea faptului ca merita sa risti viata copilului pentru confortul tau psihologic, emotional, etc. |
Nașterea acasă merită atenția dacă se face în prezența unei moașe și avînd la îndemînă planul B de chemat salvarea în caz de nevoie. Nu pentru că din spital se iau boli. Motivele principale sînt ca bebele să stea tot timpul cu mama sau cu tatăl, să nu i se reteze cordonul imediat după expluzie, să nu i se administreze deloc lapte praf, să nu fie vaccinat dacă părinții nu vor asta, să nu se declanșeze nașterea în mod forțat sau prin cezariană pentru că doctorul se grăbește să scape de încă o mamă în agonie.
Pentru toate astea merită să dai 1000 de lei unei moașe profesioniste decît poate dublu la ginecolog, neonatolog, asistenți șamd. |
O doza sau doua sau 10 de lapte praf nu omoara pe nimeni.
La fel, nici taierea imediata a cordonului ombilical. Copilul poate sta cu mama imediat ce mama se simte in stare sa aiba grija de el. Daca nu vrei sa fie vaccinat, faci inainte o cerere in acest sens. Cezariana se face in marea majoritate a cazurlor, pentru ca mamele o cer, de frica nasterii, nu pentru ca doctorul se grabeste. Asta cu "chemat salvarea in caz de nevoie" e doar o minciuna. In doar 3 minute fara oxigen creerul poate suferi daune majore, ireversibile. 5 minute e moarte sigura. O pierdere masiva de sange poate fi fatala in mai putin de un minut. Asa se mai naste in unele clinici private care nu au echipament de asistenta de urgenta si nici personal pregatit, cu ambulanta deja la usa, dar chiar si asa, iti garantez ca nu te incadrezi nici macar in alea 3 minute. Pentru cine crede ca riscul asta merita la schimb cu lista de "avantaje" scrisa mai sus..eu zic ca nu s-a gandit suficient. |
Nu cred că-l lasă cu mami care e cazată cu încă vreo 2-3 femei în salon. Cel puțin pe timpul nopții îl duc în altă parte. Și în loc de colostru va bea formulă cu bonus că va sta la lampă o vreme...
Știai că nou-născuții sînt în stare de ketoză pînă ce primesc lapte praf? Dacă ar fi alăptați exclusiv pînă la vreo 6 luni, metabolismul lor nu s-ar schimba și ar avea mult de cîștigat la capitolul sănătate. Tăierea cordonului duce la o tranziție mai bruscă spre noul stil de viață, micșorînd timpul adaptării la suptul țîței. Cît despre cele 3 minute, ai dreptate, e un risc în plus. Dar și la spital sînt situații care nu se pot rezolva. Chestiunile astea de viață și de moarte sînt hotărîte undeva Sus, zic eu, nu cred că doctorii sau altcineva influențează prea mult șansele mamei sau ale copilului de a trăi în cazurile limită. |
Citat:
Citat:
Citat:
Eu uite ce am gasit: "Formula has a higher protein content than human milk. However, the protein in breast milk is more easily and completely digested by babies. Breast milk has a higher carbohydrate content than formula and has large amounts of lactose, a sugar found in lower amounts in cow's milk. Research shows that animals whose milk contains higher amounts of lactose experience larger brain development." http://www.dummies.com/how-to/conten...east-milk.html Avand mai multi carbohidrati, mai degraba laptele de mama e incompatibil cu ketoza decat cel artificial, ca sa nu mai vorbim ca a consuma carbohidrati nu ie ca o "lovitura" de gratie data o data si definitiv ketozei, ketoza tine atat timp cat alimentatia este de asa natura. Pentru ketoza, hrana trebuie sa fie predominant alcatuita din proteine (mai putin) si grasimi (majoritatea) si ff. putin carbohidrati. Ori asta nu e cazul cu laptele de mama. Daca te uiti aici, ai sa vezi ca are cca. 1% proteina, 4% grasime, si mai mult decat astea la un loc, lactoza ( care e un zahar) 7%. Deci majoritatea energiei vine din lactoza (>70%, avand in vedere ca grasimea are si un rol specific), ceea ce e total incompatibil cu ketoza. Asa ca sa nu mai inghiti pe nemestecate toate povestile ridicole care le gasesti pe site -uri dubioase care nu de putine ori se dovedesc mult mai nocive pentru un vegan decat un purcelus de tzara bine gatit (amenintare simbolica :)), daca iti aduci aminte si de faza cu B12. Citat:
Citat:
Sau intr-o farmacie. Citat:
Exact genul de argument cu care, daca e sa fii consecvent, nu trebuie sa mai calci printr-un spital sau farmacie. |
Citat:
La urma am inteles ca nu este ce am banuit(ca putem gresi foarte usor in a-I judeca pe altii de rele intentii,nu-i asa?)ci ca dansul nu este un scortos din fire,de aici si experienta pe care nu a ocolit-o :acea cu nasterea live a copilului sau. Despre nasterea acasa...Am mai spus ca nu imi pare ideala(parerea mea)dar daca oamenii isi doresc asta eu nu am cum sa-i opresc;filozofia mea este sa-i las pe toti sa faca ce doresc ei pe propria lor raspundere. Mai ales ca eu nu le pot oferi experienta mea in domeniul asta,nu cred ca as fi foarte credibila in acest subiect :) Sa o luam ca pe o alegere personala,caci de fapt asta si este :) |
Nu ti-a cerut nimeni sa le interzici sa faca asta.
Discutia era daca este sau nu o decizie inteleapta, sa riste viata copilului pentru confortul lor emotional. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Progresul stiintific, in ce salveaza, e de Sus; in ce distruge, debilizeaza sau perverteste fizic si/sau spiritual, e din partea ailalta. Mai putin (sau deloc) misticism si mai multa logica "lumeasca" nu dauneaza nimanui. Dimpotriva. Salvarea vietii de mama si/sau prunc, vi se pare ca e inspirata de Stapinul acestei lumi?! |
Citat:
Ca sa discut pe marginea acestui subiect am nevoie de cunostiinte de neonatologie si macar cativa ani de practica in asistenta la nasteri. Poate abia atunci as avea o idee daca nasterea se poate face acasa fiind simpla ca 1-2-3 sau numai cu asistenta de specialitate fiind un caz de maxima urgenta si pericol. Am repetat de multe ori pe forum ca a fi in viata in fiecare zi este o adevarata minune :) |
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:48:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.