Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Mărturii despre viața de dincolo. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17134)

Lucian008 29.05.2014 23:31:03

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560489)
Asa ca Domnul Isus vroia sa spuna ca moartea va fi vesnica.

N-a fost "inspirat" Hristos sa te numeasca nici consilier, nici purtator de cuvant. Asta crezi tu ca a vut Hristos sa spuna, doar ca nu asta a spus. Hristos a vorbit de focum de vesnic, despre pedeapsa vesnica, despre faprul ca pacatosii vor sta acolo pana vor plati ce vor fi facut. Si e cam greu sa platesti cand nu ai nimic. Deci vorbim despre vesnicie. Nu exista, decat daca se interpreteaza tendentios Scriptura, nici un temei in sustinerea "suprimarii" existentei.
Si ca moartea este despartirea de Dumnezeu de fapt o dovedeste certificarea Cuvantului car i-a spus lui Adam ca in mimentul in care v-a manca din pomul cunoasterii Binelui si raului v-a muri negresit. Si asta s-a intamplat. Doar ca moartea nu a presupus suprimarea existentei lui Adam.

Lucian008 29.05.2014 23:44:29

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560669)
Oh ba interacționează, să știți că de fiecare dată când ne apropiem de Trupul și Sîngele Domnului în chip vrednic vestim moartea Lui și vom face acest lucru pană-l vom revedea venind pe norii de slavă.

Unde va apropiati? Unde este la voi real Trupul si Sangele lui Hristos?

Lucian494 30.05.2014 15:09:43

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560681)

Chiar nun= înțeleg ce vrei să spui... bizar...te rog formulează întrebări coerente...cum adică ”unde”..la biserică ne apropiem...acu la a doua întrebare nuj cum să-ți răspund.

gpalama 30.05.2014 18:09:56

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560669)
Oh ba interacționează, să știți că de fiecare dată când ne apropiem de Trupul și Sîngele Domnului în chip vrednic vestim moartea Lui și vom face acest lucru pană-l vom revedea venind pe norii de slavă.

A.
Vorbesti prostii monumentale, iar realitatile din textele Scripturii au cu totul alta directie/sens/utilitate decat ce spui tu.

"Luati mancati, acesta este trupul meu.
Beti dintru acesta toti, acesta este sangele meu, care pentru voi si multi se varsa SPRE IERTAREA PACATELOR.
Aceasta sa faceti INTRU POMENIREA MEA".

Ce inseeamna aceste cuvinte? Inseamna asa:
1. Ca Duhul Sfant a prefacut painea si vinul in Trupul si Sangele lui Hristos.
2. Ca Sangele si Trupul lui spala pacatele.
3. Ca Hristos ne porunceste sa facem "ACEASTA", adica cererea catre Duhul Sfant sa transforme painea si vinul in Trup si Sange,
iar noi SA MANCAM Trupul si Sangele Lui SPRE IERTAREA PACATELOR SI SPRE SFINTIRE.

B.
Hristos nu a venit ca sa puna sarbatori fara rost.
Impartarsirea nu este o sarbatoare nefolositoare, simbolica.
HRistos nu a venit sa ne invete sa mancam paine si vin. Asta stiam si noi. Si nu a venit sa ne amageasca cu paine si vin si sa zica ca de fapt sunt sangele si trupul Lui.

C.
Impartasirea este SFINTIRE SI CURATIRE DE PACATE.
Impartasirea nu este un SIMBOL, si nici o COMEMORARE VIITOARE.
Impartasirea nu este o COMEMORARE a unui eveniment istoric.
Toti stim ca Hristos a murit pe cruce, iar painea si vinul nu sunt simboluri pentru moartea lui.

Moartea lui Hristos este simbolizata prin cruce.

D. Hristos implineste in EL intreaga Lege.
In Legea veche sange de animale era folosit pentru spalare de pacate.
In Legea noua Sangele lui Hristos se varsa pentru spalare si curatire.

gpalama 30.05.2014 18:11:25

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560681)

Asa cum Apostolii (12) au mancat Trupul si Sangele LUI dar ei vedeau paine si vin asa si noi ortodocsii
mancam Trupul si Sangele Lui dar noi vedem paine si vin.

La noi lucrurile sunt exact cum scrie in Scriptura si fara adaosuri si lipsuri si simbolica inventata.

gpalama 30.05.2014 18:30:03

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560485)
Dacă într-adevăr este Biserica adevărului de ce apar practici precum Închinarea la moaște, la apostoli, de ce praznice de ce rugăciuni pentru iertarea unei persoane moarte? Doresc argumente Biblice.

Eu unul am găsit Adevărul și acel adevăr este Isus Hristos.
Și acum vă întreb pe dumneavoastră ce aș avea eu de câștigat?
Ce interes aș avea eu?
Ce câștig aș primi decît moartea veșnică dacă este așa cum spuneți dumneavoastră că predic aceste erezii...dați-mi exemplu de o erezie pe care eu am spus-o.

eu nu caut adepți, eu doar doresc să dezbat anumite subiecte pe care nu le înțeleg

Dai dovada de semi-doctism. Adica ai invatat pe de rost niste fraze ieftine dar nu stii ce este in spatele lor. Nu ai citit nici macar o boaba despre ortodoxie si o condamni precum fatarnicii, cu argumentele tale, cu vorbele tale.

Ia pune mana si citeste si tu de pe net ca e plin netul de ce:

A. ne inchinam la moaste (pentru ca trupul este TEMPLU AL DUHULUI SFANT, iar cei sfinti sunt temple vrednice de cinstire, iar Dumnezeu salasluieste in ele - adica il cinstim pe Dumnezeu)

a nu cinsti sfintele moaste este NECINSTINRE DE DUMNEZEU si BATAIE DE JOC - si vezi si tu in Scriptura ca moastele (oasele) proorocului Elisei au inviat morti - si asta se intampla si la noi in ORtodoxie, de asta noi le cinstim, pentru ca SUNTEM ADEVARATII MOSTENITORI AI HARULUI !!!

B. Rugaciunea catre Apostoli, Sfinti

Daca Moise si Ilie erau langa Hristos in permanenta si vorbeau cu El pe Tabor, si Apostolii sunt la fel de apropiati cu Hristos.

Iar daca DUmnezeu ne trece cu vederea rugaciunile noastre pentru pacatele si rautatea noastra, pe Apostoli si pe cei care sunt Temple ale Duhului Sfant nu-i trece cu vederea.

De aceea cautam si alte ajutoare in fata lui HRistos, exact cum zice in Evanghelie (pe care nu o cunosti), in care Apostoli si multi altii IL RUGAU PE HRISTOS PENTRU ALTII.

Iar argumentul MAXIM pentru care noi ne rugam unii pentru altii este:
"Porunca am: sa va IUBITI UNII PE ALTII".
Ori Aposstolii implinesc deplin aceasta porunca a iubirii, care cere sa AJUTI si sa CERI AJUTORUL de la Dumnezeu pentru altii.

C. Citesti Scriptura dar habar nu ai de iubirea de aproapele

Apostolii si toti cei de langa HRistos ajuta pe cei vii in toate necazurile lor.
Asta este o dovada de iubire.
Dupa cum zice Scriptura: "NOI TOTI SUNTEM FRATI IN HRISTOS, SI APOSTOLI SI CEI MAI MICI CRESTINI, SUNTEM UNA IN HRISTOS".

Dar daca suntem una in Hristos, atunci cum sa nu ne cerem ajutor unii altora ?

Ce zici tu este MARE ISPITA DE LA DIAVOL, pentru a te impiedica pe tine sa apelezi la OAMENII MARI AI LUI DUMNEZEU.

TOT CE SPUI ESTE GRESIT.
Adica TOTUL. Complet, integral, fara nici o virgula de adevar.
Si crede-ma ca asa este.
Si vrei dovada suprema ca gresesti?

Dovada suprema ca gresesti este in mainile tale.

Erezii:
- sa nu te inchini la moaste: ce spui tu inseamna sa nu il cinstesti pe Dumnezeu
- sa nu te ceri ajutorul Apostolilor si oamenilor apropiati lui Dumnezeu: asta este o aroganta maxima si contrara invataturilor Evangheliei care zice clar ca TOTI SUNTEM FRATI si TOTI NE AJUTAM UNII PE ALTII
- rugaciune pentru persoanele moarte:
poate tu esti mort, ca scriptura zice ca toti suntem vii si vom trai in vesnicie.

Noi suntem facuti dupa CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU: iar primul atribut al lui Dumnezeu este VESNICIA: LA FEL CA SI DUMNEZEU, DUHUL NOSTRU ESTE VESNIC.

Hristos ne atentioneaza de mii de ori in Evanghelie ca sufletul valoreaza mai mult decat lumea tocmai pentru ca ESTE VESNIC.

Hristos a trimis Apostolii sa propovaduiasca "EVANGHELIA: VESTEA BUNA A DOBANDIRII IMPARATIEI LUI DUMNEZEU PENTRU VESNICIE".

Hristos este insa si mila si iubire. Asa cum a iertat pacatele a mii de oameni pe pamant la fel le iarta si oamenilor care s-au lepadat de trupul pamantesc.

CONFORM EVANGHELIEI NU EXISTA MOARTE !!!!
NOTIUNEA PRIMARA CARE DEFINESTE OMUL CONFORM EVANGHELIEI ESTE SUFLETUL CARE ESTE DE LA DUMNEZEU SI ESTE VESNIC SI NU TRUPUL.

Omul, suflet si trup, se desparte de trup ca si de o haina, iar sufletul vesnic asemenea lui Dumnezeu este judecat pentru faptele sale, dupa cum zice Scriptura.

Vezi ca tu practici studiul Scripturii exact ca si fariseii rataciti: cauti cuvinte care sa-ti justifice ratacirile.

Dar Hristos NU A FACUT O ANALIZA PE CUVINTE CI PE SENSUL si LOGICA SCRIPTURII.
Hristos NU A DAT CITATE ci a EVIDENTIAT IDEI.

AP. Pavel a spus clar: Litera ucide, duhul este cel care da viata: adica sensul literal inteles gresit (cum fac protestantii) omoara pe omul nepriceput, iar logica si ideea este cea care da viata.

Scriptura nu se analizeaza pe "cuvintele". Sscriptura este o imensitate de idei, TOATE LEGATE INTRE ELE de la un capata la altul.
Scriptura este o SUMA DE PRINCIPII si nu o suma de textulete si de citate disparate care se citeaza distinct.

Hristos nu a "dictat citate" ci HRistos a formulat texte si logici simple si complexe.

Lucian008 30.05.2014 19:36:02

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560706)
Chiar nun= înțeleg ce vrei să spui... bizar...te rog formulează întrebări coerente...cum adică ”unde”..la biserică ne apropiem...acu la a doua întrebare nuj cum să-ți răspund.

Ai inteles tu ce spun, doar ca eviti sa raspunzi pentru ca nu ai un raspuns. Bine, in afara de faptul ca pe un alt topic ti s-a cam desfintat orice posibilitate de a avea dreptate, dar acolo nu ai gasit nici un argument.
Dar sa revenim la intrebare, voi nu recunoasteti ca in potir se afla in mod real, nu simbolic, Trupul si Sangele lui Hristos. Si daca invatatura voastra stramba ar marturisi asa ceva nu ar fi Trupul si Sangele lui Hristos pentru ca nu aveti continuitatea harica si puterea de a savarsi taina pe care o pot savarsi doar preotii. Asa ca, inca o data, unde va apropiati voi de Trupul si Sangele lui Hristos.

Lucian494 31.05.2014 10:05:08

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 560709)
A.
Vorbesti prostii monumentale, iar realitatile din textele Scripturii au cu totul alta directie/sens/utilitate decat ce spui tu.

"Luati mancati, acesta este trupul meu.
Beti dintru acesta toti, acesta este sangele meu, care pentru voi si multi se varsa SPRE IERTAREA PACATELOR.
Aceasta sa faceti INTRU POMENIREA MEA".

Ce inseeamna aceste cuvinte? Inseamna asa:
1. Ca Duhul Sfant a prefacut painea si vinul in Trupul si Sangele lui Hristos.
2. Ca Sangele si Trupul lui spala pacatele.
3. Ca Hristos ne porunceste sa facem "ACEASTA", adica cererea catre Duhul Sfant sa transforme painea si vinul in Trup si Sange,
iar noi SA MANCAM Trupul si Sangele Lui SPRE IERTAREA PACATELOR SI SPRE SFINTIRE.

B.
Hristos nu a venit ca sa puna sarbatori fara rost.
Impartarsirea nu este o sarbatoare nefolositoare, simbolica.
HRistos nu a venit sa ne invete sa mancam paine si vin. Asta stiam si noi. Si nu a venit sa ne amageasca cu paine si vin si sa zica ca de fapt sunt sangele si trupul Lui.

C.
Impartasirea este SFINTIRE SI CURATIRE DE PACATE.
Impartasirea nu este un SIMBOL, si nici o COMEMORARE VIITOARE.
Impartasirea nu este o COMEMORARE a unui eveniment istoric.
Toti stim ca Hristos a murit pe cruce, iar painea si vinul nu sunt simboluri pentru moartea lui.

Moartea lui Hristos este simbolizata prin cruce.

D. Hristos implineste in EL intreaga Lege.
In Legea veche sange de animale era folosit pentru spalare de pacate.
In Legea noua Sangele lui Hristos se varsa pentru spalare si curatire.

Că Cina Domnului este o participare la simbolurile trupului și sîngelui lui Isus, ca o expresie a credinței în El, Domnul și Mîntuitorul nostru. În această experiență a comuniunii, Hristos este prezent pentru a Se întîlni cu poporul Său și a-l întări . Împărtășindu-ne cu bucurie, noi vestim moartea Domnului pînă ce El va reveni. Pregătirea pentru Cina Domnului cuprinde cercetarea de sine, pocăința și mărturisirea. Învățătorul a rînduit serviciul spălării picioarelor, care înseamnă o reînnoire a curățirii, o expresie a dispoziției de a sluji unul altuia în umilință, asemenea lui Hristos , și de a uni inimile noastre în dragoste.
Serviciul Cinei este deschis tuturor credincioșilor creștini.

Celebrarea Cinei Domnului. Printre protestanți, numele cel mai obișnuit pentru serviciul comuniunii este „Cina Domnului" (1 Cor. 11, 20). Alte denumiri
sînt „masa Domnului" (1 Cor. 11, 2), „frîngerea pîinii" (Fapte 20, 7; 2, 42) 6 și Euharistia - cu referire la aspectul de mulțumire și binecuvîntare al serviciului
(Matei 26, 26. 27; 1 Cor. 10, 16; 11, 24).

Cina Domnului trebuie să fie o ocazie de bucurie și nu un timp de tristețe. Serviciul spălării picioarelor, care precede actul Cinei, oferă o ocazie de cercetare de sine, de mărturisire a păcatelor, de iertare. Primind asigurarea că sînt curățiți prin sîngele Mîntuitorului, credincioșii sînt gata să intre într-o comuniune specială cu Domnul lor. Ei se îndreaptă spre masa Sa cu bucurie, stînd în lumina salvatoare a crucii și nu în umbra ei, gata de a sărbători biruința răscumpărătoare a lui Hristos.

Semnificația Cinei Domnului. Sfînta Cină înlocuiește sărbătoarea Paștelui din perioada vechiului legămînt. Paștele și-a găsit împlinirea cînd Hristos, Mielul
Pascal, Și-a dat viața. Mai înainte de moartea Sa, Domnul Hristos Însuși a instituit înlocuirea lui cu marele festival al Israelului spiritual sub noul legămînt. Astfel, rădăcinile multor simboluri ale Cinei Domnului vin din trecut, din serviciul Paștelui.

a) Pîinea și rodul viței. Isus a folosit multe metafore pentru a învăța diferite adevăruri despre Sine. El a spus: „Eu sînt ușa" (Ioan 10, 7), „Eu sînt calea" (Ioan 14, 6), „Eu sînt adevărata viță" (Ioan 15, 1) și „Eu sînt pîinea vieții" (Ioan 6, 35). Noi nu putem lua nici una din aceste expresii ad litteram, pentru că El nu este prezent în fiecare ușă, cale sau viță. În schimb, ele ilustrează adevăruri profunde.

La data cînd, în mod supranatural, El a hrănit 5000 de oameni, Isus a descoperit pro- funda semnificație a trupului și sîngelui Său. Cu privire la
adevărata pîine, El a spus: „Adevărat, adevărat vă spun, că Moise nu v-a dat pîine din cer, ci Tatăl Meu vă va da adevărata pîine din cer". „Doamne", I-au zis ei, „dă-ne totdeauna această pîine". Isus le-a zis: „Eu sînt Pîinea vieții. Cine vine la Mine, nu va flămînzi niciodată; cine crede în Mine, nu va înseta niciodată" (Ioan 6, 32-35). El Și-a oferit trupul și sîngele Său ca să satisfacă foamea și setea nevoilor și dorințelor noastre profunde (Ioan 6, 50-54).

Pîinea pascală pe care Isus a mîncat-o era nedospită și rodul viței era nefermentat. 7 Aluatul (drojdia)care produce fermentarea și face ca pîinea să
crească era considerat un simbol al păcatului (1 Cor. 5, 7. 8), astfel că era nepotrivit să reprezinte pe Mielul „fără cusur și fără prihană" (1 Petru 1, 19). 8
Numai pîinea fără aluat sau nefermentată putea simboliza trupul fără păcat al lui Hristos. Tot la fel, numai rodul nestricat al viței - mustul nefermentat - simboliza, în mod potrivit, perfecțiunea fără pată a sîngelui curățitor al Mîntuitorului. 9

b) A mînca și a bea. „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă nu mîncați trupul Fiului omului și dacă nu beți sîngele Lui, n-aveți viață în voi înșivă. Cine mănîncă trupul Meu și bea sîngele Meu, are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi" (Ioan 6, 53. 54).

A mînca trupul lui Hristos și a bea sîngele Său este o expresie simbolică pentru asimilarea Cuvîntului lui Dumnezeu, prin care credincioșii mențin comuniunea cu cerul și sînt în stare să aibă viață spirituală. El spunea: „Cuvintele pe care vi le spun Eu sînt duh și viață" (Ioan 6, 63). „Omul nu trăiește numai cu pîine, ci cu orice cuvînt care iese din gura lui Dumnezeu" (Matei 4, 4).

Credincioșii sînt hrăniți cu Hristos, Pîinea vieții, prin părtășia Cuvîntului vieții - Biblia. Prin acest Cuvînt vine puterea de viață a lui Hristos. În serviciul
comuniunii, noi ne împărtășim cu Hristos, asimilînd Cuvîntul Său prin Duhul Sfînt. Pentru acest motiv, predicarea Cuvîntului însoțește fiecare Sfîntă Cină.
Deoarece ne însușim, prin credință, beneficiile jertfei ispășitoare a Domnului Hristos, Cina Domnului este mult mai mult decît o simplă masă ceremonială.
Participarea la serviciul Cinei Domnului înseamnă o revitalizare a vieții noastre prin puterea susținătoare a lui Isus, care ne-a înzestrat cu viață și bucurie. Pe
scurt, simbolismul arată că noi „sîntem tot atît de dependenți de Hristos pentru viața spirituală, pe cît sîntem de dependenți de hrana și apa de băut pentru viața fizică. " 10

În timpul serviciului Sfintei Cine, noi „binecuvîntăm" paharul (1 Cor. 10, 16). Aceasta înseamnă că așa cum Hristos „a mulțumit" pentru pahar (Matei 26, 27), tot astfel și noi ne exprimăm gratitudinea noastră pentru sîngele lui Isus.

Lucian494 31.05.2014 10:24:58

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 560712)
Dai dovada de semi-doctism. Adica ai invatat pe de rost niste fraze ieftine dar nu stii ce este in spatele lor. Nu ai citit nici macar o boaba despre ortodoxie si o condamni precum fatarnicii, cu argumentele tale, cu vorbele tale.

A. ne inchinam la moaste (pentru ca trupul este TEMPLU AL DUHULUI SFANT, iar cei sfinti sunt temple vrednice de cinstire, iar Dumnezeu salasluieste in ele - adica il cinstim pe Dumnezeu)

a nu cinsti sfintele moaste este NECINSTINRE DE DUMNEZEU si BATAIE DE JOC - si vezi si tu in Scriptura ca moastele (oasele) proorocului Elisei au inviat morti - si asta se intampla si la noi in ORtodoxie, de asta noi le cinstim, pentru ca SUNTEM ADEVARATII MOSTENITORI AI HARULUI !!!

Daca Moise si Ilie erau langa Hristos in permanenta si vorbeau cu El pe Tabor, si Apostolii sunt la fel de apropiati cu Hristos.

Iar daca DUmnezeu ne trece cu vederea rugaciunile noastre pentru pacatele si rautatea noastra, pe Apostoli si pe cei care sunt Temple ale Duhului Sfant nu-i trece cu vederea.

De aceea cautam si alte ajutoare in fata lui HRistos, exact cum zice in Evanghelie (pe care nu o cunosti), in care Apostoli si multi altii IL RUGAU PE HRISTOS PENTRU ALTII.

Ori Aposstolii implinesc deplin aceasta porunca a iubirii, care cere sa AJUTI si sa CERI AJUTORUL de la Dumnezeu pentru altii.

Apostolii si toti cei de langa HRistos ajuta pe cei vii in toate necazurile lor.
Dupa cum zice Scriptura: "NOI TOTI SUNTEM FRATI IN HRISTOS, SI APOSTOLI SI CEI MAI MICI CRESTINI, SUNTEM UNA IN HRISTOS".

Ce zici tu este MARE ISPITA DE LA DIAVOL, pentru a te impiedica pe tine sa apelezi la OAMENII MARI AI LUI DUMNEZEU.

TOT CE SPUI ESTE GRESIT.
Si crede-ma ca asa este.

Erezii:
- sa nu te inchini la moaste: ce spui tu inseamna sa nu il cinstesti pe Dumnezeu
- sa nu te ceri ajutorul Apostolilor si oamenilor apropiati lui Dumnezeu: asta este o aroganta maxima si contrara invataturilor Evangheliei care zice clar ca TOTI SUNTEM FRATI si TOTI NE AJUTAM UNII PE ALTII
poate tu esti mort, ca scriptura zice ca toti suntem vii si vom trai in vesnicie.

Noi suntem facuti dupa CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU: iar primul atribut al lui Dumnezeu este VESNICIA: LA FEL CA SI DUMNEZEU, DUHUL NOSTRU ESTE VESNIC.

Hristos ne atentioneaza de mii de ori in Evanghelie ca sufletul valoreaza mai mult decat lumea tocmai pentru ca ESTE VESNIC.

Hristos a trimis Apostolii sa propovaduiasca "EVANGHELIA: VESTEA BUNA A DOBANDIRII IMPARATIEI LUI DUMNEZEU PENTRU VESNICIE".

Hristos este insa si mila si iubire. Asa cum a iertat pacatele a mii de oameni pe pamant la fel le iarta si oamenilor care s-au lepadat de trupul pamantesc.

NOTIUNEA PRIMARA CARE DEFINESTE OMUL CONFORM EVANGHELIEI ESTE SUFLETUL CARE ESTE DE LA DUMNEZEU SI ESTE VESNIC SI NU TRUPUL.

Omul, suflet si trup, se desparte de trup ca si de o haina, iar sufletul vesnic asemenea lui Dumnezeu este judecat pentru faptele sale, dupa cum zice Scriptura.

Vezi ca tu practici studiul Scripturii exact ca si fariseii rataciti: cauti cuvinte care sa-ti justifice ratacirile.

AP. Pavel a spus clar: Litera ucide, duhul este cel care da viata: adica sensul literal inteles gresit (cum fac protestantii) omoara pe omul nepriceput, iar logica si ideea este cea care da viata.

Scriptura nu se analizeaza pe "cuvintele". Sscriptura este o imensitate de idei, TOATE LEGATE INTRE ELE de la un capata la altul.
Scriptura este o SUMA DE PRINCIPII si nu o suma de textulete si de citate disparate care se citeaza distinct.

Hristos nu a "dictat citate" ci HRistos a formulat texte si logici simple si complexe.

Să știi că mă înfior chiar mă înfior la citirea aberațiilor pe care le spui..dar nu e vina ta ci a duhurilor necurate la care tu le dai frîu liber să vorbească...dar nu deznădăjdui..cere-I cu sinceritate Domnuliui Hristos să te elibereze.

În primul rînd nu pun mîna pe net ci pe Biblie.

A. •Drept raspuns, Isus i-a zis: "Inapoia Mea, Satano! Este scris: "Sa te inchini Domnului Dumnezeului tau si numai Lui sa-I slujesti." (Luc.4:8) ce spui tu acolo în paranteză ca să justifici erezia nu are nici o valoare.( Arată-mi în Biblie cum poate sta Duhul Sfînt într-un mort)

Îți spun eu sigur, tu nu ești nici un moștenitor dacă continui să dai ascultare unor astfel de duhuri. Lasă tu netu lasă tradiția și uită-te la Cuvîntul Domnului.

Aș vrea să mă refer la un pasaj din cartea biblică 2 Împărați, de unde aflăm că împăratul Ezechia, care a domnit peste regatul lui Iuda, „a făcut ce este plăcut înaintea Domnului". Și ce anume i-a plăcut Domnului? I-a plăcut că acest împărat „a îndepărtat înălțimile, a sfărâmat stâlpii idolești, a tăiat Astarteele și a sfărâmat în bucăți șarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră până atunci tămâie înaintea lui: îl numeau Nehuștan" (2 Împărați 18:4). Acest șarpe din bronz fusese întocmit pe vremea lui Moise, când poporul Israel a fost atacat, în deșert, de șerpi veninoși. Potrivit poruncii divine, Moise a făcut șarpele și l-a așezat pe o prăjină. Oricine era mușcat și privea la șarpele de bronz, se vindeca și trăia (Numeri 21:4-9). Nu știm exact când anume a devenit acest șarpe de bronz un obiect venerat de evrei. În mod sigur profetul Moise nu a îngăduit așa ceva în timpul vieții lui. Oricum, nu surprinde această deraiere de la închinarea la Dumnezeu spre venerarea unui obiect neînsuflețit, prin care Dumnezeu a săvârșit o minune. Șarpele de bronz a fost distrus odată cu idolii și altarele păgâne, fiind asociat cu idolatria. Similar, se poate spune că transformarea oaselor sau a veșmintelor unor oameni credincioși în obiecte de cult, venerate, este idolatrie.

B Numai Hristos este mijlocitor (I Tim II, 5), altcineva nu exista! și eu mă dacă mă rog pentru tine nu înseamnă că sunt Sfânt.

DragosP 31.05.2014 10:48:00

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560746)
Să știi că mă înfior chiar mă înfior la citirea aberațiilor pe care le spui..dar nu e vina ta ci a duhurilor necurate la care tu le dai frîu liber să vorbească...

Eu mă înfiorez de altele...
Citat:

dar nu deznădăjdui..cere-I cu sinceritate Domnuliui Hristos să te elibereze.
Începe tu.

Lucian494 31.05.2014 10:49:09

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 560712)

TOT CE SPUI ESTE GRESIT.
Si crede-ma ca asa este.

Erezii:

A)
Aș vrea să mă refer la un pasaj din cartea biblică 2 Împărați, de unde aflăm că împăratul Ezechia, care a domnit peste regatul lui Iuda, „a făcut ce este plăcut înaintea Domnului". Și ce anume i-a plăcut Domnului? I-a plăcut că acest împărat „a îndepărtat înălțimile, a sfărâmat stâlpii idolești, a tăiat Astarteele și a sfărâmat în bucăți șarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră până atunci tămâie înaintea lui: îl numeau Nehuștan" (2 Împărați 18:4). Acest șarpe din bronz fusese întocmit pe vremea lui Moise, când poporul Israel a fost atacat, în deșert, de șerpi veninoși. Potrivit poruncii divine, Moise a făcut șarpele și l-a așezat pe o prăjină. Oricine era mușcat și privea la șarpele de bronz, se vindeca și trăia (Numeri 21:4-9). Nu știm exact când anume a devenit acest șarpe de bronz un obiect venerat de evrei. În mod sigur profetul Moise nu a îngăduit așa ceva în timpul vieții lui. Oricum, nu surprinde această deraiere de la închinarea la Dumnezeu spre venerarea unui obiect neînsuflețit, prin care Dumnezeu a săvârșit o minune. Șarpele de bronz a fost distrus odată cu idolii și altarele păgâne, fiind asociat cu idolatria. Similar, se poate spune că transformarea oaselor sau a veșmintelor unor oameni credincioși în obiecte de cult, venerate, este idolatrie.

B Numai Hristos este mijlocitor (I Tim II, 5), altcineva nu exista! Eu dacă mă rog Tatălui pentru tine nu înseamnă că sunt sfînt.

În primul rînd atît Pavel cît și apostolii au fost oameni ca și noi ... și nu înțeleg de ce aș apele la Pavel care doarme liniștit în mormînt și nu la Dumnezeu care e viu în veci de veci...chiar îmi place foarte mult să folosesc versetul din Biblie pentru a închide gura duhurilor necurate care susțin lucrul acesta.

Fapte. 10:24-26
24. A doua zi, s-a sculat si a plecat cu ei. L-au insotit si cativa frati din Iope. In cealalta zi au ajuns la Cezareea. Corneliu ii astepta cu rudele si prietenii de aproape, pe care-i chemase.

25. Cand era sa intre Petru, Corneliu, care-i iesise inainte, s-a aruncat la picioarele lui si i s-a inchinat.

26. Dar Petru l-a ridicat si a zis: "Scoala-te, si eu sunt om!"

În legătură cu ce spui despre erezii:
-nu văd în Biblie o necinstire față de Dumnezeu prin faptul că nu mă închin la niște oase de oameni ca și mine, mai bine mi-aș da trupul la moarte decît să mă închin unor oase de om.
-cer ajutor oamenilor vii, Pavel, Petru și apostolii nu mă pot ajuta cu nimic, dacă nu mă pot ajuta frații mei vii apelez la Tatăl.
-cu ce-i ajută rugăciunea mea pe bunicii mei care se odihnesc în țărîna pămîntului?
-Aberații, noi avem suflarea de viață dată de Dumnezeu așa cum o au și animalele, doar creștinii adevărați care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința în Isus au Duhul Sfînt. Atunci dacă în Hristos este viața cum se poate ca cineva care nu-l are pe Hristos să aibă viața?
-Fa-mi o mancare, cum imi place mie, si adu-mi s-o mananc, ca sa te binecuvanteze sufletul meu inainte de a muri." (Fac.27:4)
-Sufletul care pacatuieste, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau! Neprihanirea celui neprihanit va fi peste el, si rautatea celui rau va fi peste el. (Ezec.18:20)
-Cred că și sufletul moare, dar doar acela care nu este a lui Dumnezeu, doar acela care nu are viața, adică pe Hristos.
-nuj ce aberații ai citit însă eu în viața mea n-am auzit o astfel de explicație a protestanților.

Lucian494 31.05.2014 10:57:17

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560715)
Ai inteles tu ce spun, doar ca eviti sa raspunzi pentru ca nu ai un raspuns. Bine, in afara de faptul ca pe un alt topic ti s-a cam desfintat orice posibilitate de a avea dreptate, dar acolo nu ai gasit nici un argument.
Dar sa revenim la intrebare, voi nu recunoasteti ca in potir se afla in mod real, nu simbolic, Trupul si Sangele lui Hristos. Si daca invatatura voastra stramba ar marturisi asa ceva nu ar fi Trupul si Sangele lui Hristos pentru ca nu aveti continuitatea harica si puterea de a savarsi taina pe care o pot savarsi doar preotii. Asa ca, inca o data, unde va apropiati voi de Trupul si Sangele lui Hristos.

Nu evit doar că mi-e lene să scriu, nu văd nici un interes în discuție,o dezbatere ceva și, decît să spun vorbe în vînt cu privire la secte culte și alte lucruri ce tin de religie mai bine tac...unde se vorbește din Cuvîntul lui Dumnezeu sunt și eu unde nu,nu sunt nici eu pentru că eu nu cunosc tradiții si altele..ceea ce cunosc și vreau să aprofundez este Cuvîntul lui Dumnezeu.

DragosP 31.05.2014 12:01:24

Nu'ș ce se făcea uomenirea dacă nu apărea 5costalii, advenții și alții ca ei.
Nu'ș cum a rezistat creștinismul în erezie după erezie 1,8k ani!
Așa ceva!:21:

Lucian494 31.05.2014 13:51:32

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 560756)
Nu'ș ce se făcea uomenirea dacă nu apărea 5costalii, advenții și alții ca ei.
Nu'ș cum a rezistat creștinismul în erezie după erezie 1,8k ani!
Așa ceva!:21:

E omenirea NU UOMENIREA si e daca nu apareau nu DACĂ NU APĂREA...probabil așa pot apărea și interpretări greșite ale Scripturii. Te rog frumos nu te abate de la discuție, dacă ai ceva de spus răspunde la argumentele mele orice altceva nu bag în seamă. Cred că ar fi omenesc ca pe un forum creștin să fie folosit un limbaj literar nu ”de cartier”.
Mulțumesc!

IvanTurbinca 31.05.2014 14:22:01

Găsesc folositor a argumenta cu sectanții câtă vreme discuția este publică, așa cum este aici pe forum, pentru a se lămuri și alții mai slabi în credință. Dar în privința lor, a rătăciților, nu e nimic de făcut. Mai ușor se vindecă lumea de beție și curvie decât să scape de rătăcire. Fără speranță, aproape...

Lucian494 31.05.2014 14:53:05

Citat:

În prealabil postat de IvanTurbinca (Post 560761)
Găsesc folositor a argumenta cu sectanții câtă vreme discuția este publică, așa cum este aici pe forum, pentru a se lămuri și alții mai slabi în credință. Dar în privința lor, a rătăciților, nu e nimic de făcut. Mai ușor se vindecă lumea de beție și curvie decât să scape de rătăcire. Fără speranță, aproape...

Foarte bine punctat, este foarte greu pentru o inimă împietrită să fie vindecată, dar nu imposibil...Dumnezeu poate orice...chiar vă rog să nu-i condamnăm pe rătăciți.

DragosP 31.05.2014 15:26:50

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560760)
E omenirea NU UOMENIREA si e daca nu apareau nu DACĂ NU APĂREA...probabil așa pot apărea și interpretări greșite ale Scripturii. Te rog frumos nu te abate de la discuție, dacă ai ceva de spus răspunde la argumentele mele orice altceva nu bag în seamă. Cred că ar fi omenesc ca pe un forum creștin să fie folosit un limbaj literar nu ”de cartier”.
Mulțumesc!

Uomenesc ar fi să te duci pe un forumde pemticostali și să combați acolo.

IvanTurbinca 31.05.2014 17:51:21

Dragă Lucian, era vorba de tine...

Lucian008 01.06.2014 12:46:24

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560749)
Nu evit doar că mi-e lene să scriu,

Mi se pare mie sau lenea e un pacat?

Citat:

nu văd nici un interes în discuție,o dezbatere ceva și, decît să spun vorbe în vînt cu privire la secte culte și alte lucruri ce tin de religie mai bine tac

Eu sunt de acord cu tine. Problema este ca nu esti consecvent. Daca ai fi tacut era o treaba. Problema ta e ca taci cand nu ai raspuns. Si problema nu e ca nu le stii pe toate, problema e ca nu ai raspuns in punctele cheie care ar trebui sa iti defineasca tie credinta.

Citat:

...unde se vorbește din Cuvîntul lui Dumnezeu sunt și eu unde nu,

"Multi Imi vor spune in ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu in numele Tau am profetit? si nu in numele Tau demoni am scos? si nu in numele Tău multe minuni am făcut?
Si atunci le voi marturisi: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati fărădelegea!"

Citat:

nu sunt nici eu pentru că eu nu cunosc tradiții si altele

Nu le cunosti pe cele mantuitoare. Le cunosti pe cele instituite de cativa rataciti de maxim cateva sute de ani. Doar ca nu recunosti sau nu constientizezi asta. Oricare variata e la fel de grava.
Citat:

...ceea ce cunosc și vreau să aprofundez este Cuvîntul lui Dumnezeu.

Tocmai de asta nu dai dovada.

antoniap 01.06.2014 14:32:35

ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...upa_moarte.pdf

Lucian494 01.06.2014 14:41:33

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560823)
Mi se pare mie sau lenea e un pacat?

Eu sunt de acord cu tine. Problema este ca nu esti consecvent. Daca ai fi tacut era o treaba. Problema ta e ca taci cand nu ai raspuns. Si problema nu e ca nu le stii pe toate, problema e ca nu ai raspuns in punctele cheie care ar trebui sa iti defineasca tie credinta.

"Multi Imi vor spune in ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu in numele Tau am profetit? si nu in numele Tau demoni am scos? si nu in numele Tău multe minuni am făcut?
Si atunci le voi marturisi: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati fărădelegea!"

Nu le cunosti pe cele mantuitoare. Le cunosti pe cele instituite de cativa rataciti de maxim cateva sute de ani. Doar ca nu recunosti sau nu constientizezi asta. Oricare variata e la fel de grava.

Tocmai de asta nu dai dovada.

Da așa este și mă rog Domnului să-mi dea biruință împotriva acestui păcat...

În primul rînd am răspuns Biblic la toate întrebările tale pe cînd tu la ale mele nu ai.

Așa cum am mai spus...la mine tradițiile sunt egal cu 0 ce contează pentru mine e Cuvîntul lui Dumnezeu nu povești spuse la 200 de ani după moartea apostolilor.

O întrebare la o erezie de-a ta...Cum ne poate mîntui Fecioara Maria care se odihnește în țărîna Pămîntului? A murit ea pentru noi păcătoșii ca să ne mîntuiască?

Și chiar vă rog frumos toți care nu aveți un subiect Biblic de discutat nu vă mai obosiți să scrieți că nu vă voi răspunde. Vă spun astfel pentru că știu că după spuneți că nu am ce spune,evit astfel de discuții pentru că nu vreau să păcătuiesc, eu am venit aici să lămuresc lucruri esențiale nu vreau să pierd vremea cu discuții despre culte și nu mai știu ce.
Vă mulțumesc

Patrie si Credinta 01.06.2014 15:13:06

Citat:

În prealabil postat de Lucian494 (Post 560832)

În primul rînd am răspuns Biblic la toate întrebările tale pe cînd tu la ale mele nu ai.

Așa cum am mai spus...la mine tradițiile sunt egal cu 0 ce contează pentru mine e Cuvîntul lui Dumnezeu nu povești spuse la 200 de ani după moartea apostolilor.

Indraznet raspuns, dar o mica intrebare:
Care Biblie? Din Pastorul lui Hermas de ce nu citezi, ca era si el in canonul biblic la inceput(canon biblic care a oricum a aparut abia la niste secole dupa Inviere)?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Codex_Sinaiticus

Citat:

O întrebare la o erezie de-a ta...Cum ne poate mîntui Fecioara Maria care se odihnește în țărîna Pămîntului? A murit ea pentru noi păcătoșii ca să ne mîntuiască?

Nu, Mantuitorul a facut-o.
Dar nu uita, minunea cu vinul nu era nici in puterea ei de a o face, nici nu era "planificata".
Sper ca te prinzi unde bat.

Lucian008 01.06.2014 20:54:22

Citat:

Sa stii ca rugaciunea nu este suficienta daca nu faci si efortul de a te schimba tu.

Citat:

În primul rînd am răspuns Biblic

Ai un raspuns biblic la cum se face ca daca voi ati fi Biserica lui Hristos si ati aparut la multe sute de ani dupa, aceasta nu a fost biruita asa cum ne-a invatat El.

Citat:

la toate întrebările tale pe cînd tu la ale mele nu ai.

La care intrebare nu am raspuns (nu eu, Biserica).

Citat:

Așa cum am mai spus...la mine tradițiile sunt egal cu 0

Traditiile Bisericii la tine sunt egal cu zero. Conteaza traditiile si invataturile sectei din care faci parte.
Niciodata, niciodata, niciodata nu o sa aveti un raspuns la intrebarea: cum se face ca daca oricine poate interpreta Sf Scriptura se ajunge la atatea concluzii si totusi voi, care sustineti ca nu aveti traditie, aveti invatatura adevarata pe care o invatati de la cei din secta voastra. Am sa mai spun o data in mai multe propozitii ca dupa sa nu simulezi ca nu ai fi inteles.
Daca fiecare poate interpreta Sf Scriptura, conform invataturilor acesteia, si asta i-ar fi suficient pentru a intelege invataturile lui Hristos nu ar trebui sa se ajunga la mai multe pareri.
Daca voi sustineti ca nu aveti traditie si nici nu aveti nevoie de o traditie nu ar trebui sa ii invatati pe altii invatatura, ar trebui sa ii lasati sa o descopere din Sf Scriptura. Si totusi voi ii invatati pe altii pentru ca dupa sa sustineti ca ei au ajuns la concluzia asta. Daca ar fi lasat cineva sa interpreteze Sf Scriptura fara "asistenta" esti sigur ca ar ajunge la concluziile voastre? Daca nu, inseamna ca aveti traditie. Mai mult, cum nu puteti avea traditie apostolica, aveti o traditie perversa a unor nebuni. Tind sa cred ca esti adventist si atunci traditia este a unor nebuni care "profeteau" date ale sfarsitului lumii. Cum invatatura aia a fost gresita te las pe tine sa ghicesti cum sunt restul.

Citat:

ce contează pentru mine e Cuvîntul lui Dumnezeu nu povești spuse la 200 de ani după moartea apostolilor.

Auzi, dar daca Duhul Sfant a fost Cel care i-a invatat pe apostoli, conform profetiilor Mantuitorului, care sunt invataturile noi, pe care nu le invatase deja Hristos?

Ps: Mai grav este ca tu crezi povesti spuse la 1800 de ani dupa moartea apostolilor, in schimb, "povestile de la 200 de ani dupa" de fapt nu au aparut la 200 de ani dupa moartea apostolilor ci atunci au fost scrise. Ele deja existau.

[quote=Lucian494;560832]O întrebare la o erezie de-a ta...Cum ne poate mîntui Fecioara Maria care se odihnește în țărîna Pămîntului? A murit ea pentru noi păcătoșii ca să ne mîntuiască?[quote=Lucian494;560832]
Vezi ce face necunoasterea? Biserica nu invata ca Fecioara Maria ne mantuieste.
Si pentru ca faci referire la semnatura mea, aceasta rugaciune de fapt este o cerere adresata Maicii Domnului pentru a se ruga Fiului Sau pentru noi pacatosii. Iar mantuirea, nu are in cazul de fata doar sensul dobandirii vietii vesnice, ci si ajutor in viata aceasta trecatoare.

Citat:

Și chiar vă rog frumos toți care nu aveți un subiect Biblic de discutat nu vă mai obosiți să scrieți că nu vă voi răspunde. Vă spun astfel pentru că știu că după spuneți că nu am ce spune,evit astfel de discuții pentru că nu vreau să păcătuiesc, eu am venit aici să lămuresc lucruri esențiale nu vreau să pierd vremea cu discuții despre culte și nu mai știu ce.
Vă mulțumesc

Pai ... ti-am spus cateva lucruri pentru care voi nu aveti temei scripturistic si pe care le ignori.

Lucian494 04.06.2014 13:52:53

[quote=Lucian008;560858]Sa stii ca rugaciunea nu este suficienta daca nu faci si efortul de a te schimba tu.

Ai un raspuns biblic la cum se face ca daca voi ati fi Biserica lui Hristos si ati aparut la multe sute de ani dupa, aceasta nu a fost biruita asa cum ne-a invatat El.

Traditiile Bisericii la tine sunt egal cu zero. Conteaza traditiile si invataturile sectei din care faci parte.
Niciodata, niciodata, niciodata nu o sa aveti un raspuns la intrebarea: cum se face ca daca oricine poate interpreta Sf Scriptura se ajunge la atatea concluzii si totusi voi, care sustineti ca nu aveti traditie, aveti invatatura adevarata pe care o invatati de la cei din secta voastra. Am sa mai spun o data in mai multe propozitii ca dupa sa nu simulezi ca nu ai fi inteles.
Daca fiecare poate interpreta Sf Scriptura, conform invataturilor acesteia, si asta i-ar fi suficient pentru a intelege invataturile lui Hristos nu ar trebui sa se ajunga la mai multe pareri.
Daca voi sustineti ca nu aveti traditie si nici nu aveti nevoie de o traditie nu ar trebui sa ii invatati pe altii invatatura, ar trebui sa ii lasati sa o descopere din Sf Scriptura. Si totusi voi ii invatati pe altii pentru ca dupa sa sustineti ca ei au ajuns la concluzia asta. Daca ar fi lasat cineva sa interpreteze Sf Scriptura fara "asistenta" esti sigur ca ar ajunge la concluziile voastre? Daca nu, inseamna ca aveti traditie. Mai mult, cum nu puteti avea traditie apostolica, aveti o traditie perversa a unor nebuni. Tind sa cred ca esti adventist si atunci traditia este a unor nebuni care "profeteau" date ale sfarsitului lumii. Cum invatatura aia a fost gresita te las pe tine sa ghicesti cum sunt restul.

Auzi, dar daca Duhul Sfant a fost Cel care i-a invatat pe apostoli, conform profetiilor Mantuitorului, care sunt invataturile noi, pe care nu le invatase deja Hristos?

Ps: Mai grav este ca tu crezi povesti spuse la 1800 de ani dupa moartea apostolilor, in schimb, "povestile de la 200 de ani dupa" de fapt nu au aparut la 200 de ani dupa moartea apostolilor ci atunci au fost scrise. Ele deja existau.

[quote=Lucian494;560832]O întrebare la o erezie de-a ta...Cum ne poate mîntui Fecioara Maria care se odihnește în țărîna Pămîntului? A murit ea pentru noi păcătoșii ca să ne mîntuiască?
Citat:

Si pentru ca faci referire la semnatura mea, aceasta rugaciune de fapt este o cerere adresata Maicii Domnului pentru a se ruga Fiului Sau pentru noi pacatosii. Iar mantuirea, nu are in cazul de fata doar sensul dobandirii vietii vesnice, ci si ajutor in viata aceasta trecatoare.

Pai ... ti-am spus cateva lucruri pentru care voi nu aveti temei scripturistic si pe care le ignori.

Acu să te întreb și eu un lucru.... de ce Biserica Ortodoxă s-a despărțit de cea Catolică și de ce Biserica Ortodoxă susține a fi cea adevărată cînd defapt are mai puțini credincioși și este în decădere spre deosebire de cea Catolică?De ce aveți învățături diferite?
Și încă ceva în legătură cu semnătura ta...cum îi poți cere Fecioarei Maria care este moartă să se roage pentru tine? E mijlocitoare? Din cîte știu Isus Hristos e singurul mijlocitor.

Dalian 10.06.2014 16:44:46

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560858)
Sa stii ca rugaciunea nu este suficienta daca nu faci si efortul de a te schimba tu.

Nu mai vorbiți cu sectanții!

Ne vorbește Sfântul Părinte Cleopa:

„Cu omul sectar atâta ai voie să vorbești: odată și de două ori (Tit 3, 10) și apoi să-ți fie ca un păgân și vameș.
Sf. Ioan Evanghelistul zice, să nu-i primim în casă, nici ziua bună să nu le dăm.

Sectarul spune: Uite ce scrie aici și omul crede; așa spun baptiștii, penticostalii și toți sectarii, dar n-avem voie nici să vorbim cu ei, n-avem voie să-i primim, nici să mergem la adunările lor.”

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:30:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.