![]() |
Citat:
|
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu aceasta ocazie Suveranul Pontif a amintit de povestea evocata in Biblie despre convertirea primilor pagani la crestinism, potrivit unei stiri publicate de Radio Vatican si preluata de The Independent. Papa Francisc a spus ca religia catolica a fost o biserica a "usilor deschise", unde crestinii au acceptat Duhul Sfant. "Daca, spre exemplu, maine o expeditie a martienilor ar veni la noi si unul ar spune 'Vreau sa fiu botezat!', ce se va intampla?", a spus Papa. "Cine suntem noi sa inchidem usile Duhului Sfant?", aceasta a fost intrebarea pe care Papa Francisc a repetat-o in timpul predicii sale, la liturghia de la Casa Santa Marta, Vatican. "Duhul Sfant este prezenta vie a lui Dumnezeu in Biserica. El face ca Biserica sa existe, pastreaza Biserica sa mearga mai departe. Mereu si mereu, dincolo de limite. Duhul Sfant cu darurile Sale calauzeste Biserica", a explicat Papa Francisc. mai mult" Mai are si alte predici pe aceste teme... |
Citat:
Restul nu este decat manipulare si cautare a senzationalului. Uite un exemplu de manipulare, diversionism si interpretare tendentioasa a unor afirmatii care nu sunt reproduse. http://adevarul.ro/international/eur...eb8/index.html |
da, treaba cu extraterestrii era doar un exemplu ipotetic.
Ca daca zicea poate sa vina si un negru, sau un eschimos, sau un roman(nu am nimic cu poporul meu, doar ca sa vedeti cum ar fii daca ne-ar da exemplu pe noi), imediat ar sari lumea cu "da, ce au domne' negrii/eschimosii/romanii de sunt un exemplu de decadere spirituala? Rasistule!" |
Citat:
|
Inteleg ce vreti sa spuneti dar eu inteleg ca Vatcanul chiar este deschis spre ideea extraterestilor(nu stiu daca Papa chiar crede in ei sau doar poate ca sa atraga/sa nu piarda pe cei atrasi de sf-uri):
"Jose Gabriel Funes, astronomul sef al Vaticanului si consilierul stiintific al Papei Benedict al XVI-lea, a declarat ca pot exista extraterestrii si acestia sunt o parte a creatiei lui Dumnezeu. Funes spune ca nu exista niciun conflict intre credinta in Dumnezeu si posibilitatea ca alte civilizatii extraterestre sa fie mai evaluate decat oamenii, informeaza Daily Galaxy. "In opinia mea, aceasta posibilitate exista. Nu putem exclude ca viata s-ar fi putut dezvolta in alta parte. Numarul mare de galaxii, cu propriile lor planete, face posibil acest lucru", a spus reverendul Funes, directorul Observatorului Vaticanului si consilierul stiintific al Papei Benedict al XVI-lea, intr-un interviu acordat ziarului Vaticanului, 'L'Osservatore Romano'." "Jose Gabriel Funes, directorul Observatorului Vaticanului, a spus ca teoria Bing Bang-ului nu este in contradictie cu mesajul religios al Bibliei, iar viata inteligenta extraterestra, daca s-ar descoperi, reprezinta tot creatia lui Dumnezeu. Directorul Observatorului Vaticanului a spus ca biserica este deschisa teoriei stiintifice, potrivit careia lumea a aparut in urma unei explozii cosmice, de acum miliarde de ani, potrivit Catholic News Agency. "Teoria Bing-Bang-ului nu este in contradictie cu credinta", a declarat Jose Gabriel Funes, cu ocazia anuntului facut de Vatican, despre expozitia ce se va deschide si care va cuprinde fotografii, instrumente de observare si minerale de pe Luna si Marte." ... deci daca oficialii de la Vatican si Papa(si Francisc si Benedict) vorbesc despre asa ceva si chiar au un departament de cercetare in aceasta directie nu cred ca e vorba de dilpomatie sau doar un exemplu. Parerea mea e ca catolicismul iarasi cauta sa se conformeze noilor mode doar ca sa fie pe placul oamenilor zilelor noastre... adica poti crede in ce vrei tu despre pacat si aparitia omulu sau altele... numai venti la noi La fel au spus si cu gay-ii ca cine suntem ca sa-i judecam... (desi poate ar fi trebuit sa sustina ca in fata lui Dumnezeu nu e un lucru bun) E doar parerea mea. |
La asta cu extraterestrii, si eu cred ca poate exista viata nteligenta pe undeva prin univers. Dumnezeu a creeat toate stelele, planetele, sorii etc. si e foarte posibil sa se fi dezvoltat viata si pe alte planete. De ce nu? Dumnezeu are o putere mult mai mare decat ne imaginam noi; de nu ar fi putut crea si alte civilizatii? Oare chiar asa speciali ne credem, noi pamantenii?
|
Citat:
Poti sa citesti in "Ortodoxia si Religia Viitorului" de Serafim Rose(sau si in alte surse) acolo explica mai clar viziunea ortodoxa asupra "extraterestrilor". Referitor la "dezvoltat viata si pe alte planete" pare mai degraba a evolutionism ceea ce se contrazice cu invataura ortodoxa. Iarasi recurg la o carte a lui Serafim Rose(Cartea Facerii, crearea lumii și omul începuturilor) unde este lamurita foarte clar cu cele mai importante invataturi ale Sf. Parinti cu privire la facere si in general la univers. Dumnezeu a facut lumea in 6 zile normale si nu mii, milioane de ani. Da, Dumnezeu are o asa de mare putere, dar universul acesta vazut de care spui a fost creat pentru noi oamenii care "ne credem" atat de speciali... si poate noi ne credem nedemni de asa ceva insa Dumnezeu intr-atat a iubit omul incat la dat pe Fiul Sau patimilor si mortii pentru noi. Chiar i-ti recomand "Cartea Facerii, crearea lumii și omul începuturilor" pe mine ma lamurit pe deplin in ce priveste evolutia, stiinta si altele cu privire la aparitia vietii - cartea atinge toate ideile aparute in aceasta privinta si le combate punct cu punct. Apropo de catolicism... ideea evolutiei sau imbinarii ei cu creatia lui Dumnezeu a aparut tot datorita ideilor catolicior de la schisma incoace - total gresit cu ce ne invata ortodoxia. |
"Jose Gabriel Funes, astronomul sef al Vaticanului si consilierul stiintific al Papei Benedict al XVI-lea, a declarat ca pot exista extraterestrii si acestia sunt o parte a creatiei lui Dumnezeu.
Adevărul e că au dreptate și se vor întâlni negreșit cu ei la moarte. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si totusi, Sfinii Parini se pot insela cu privire la extraterstii, ca ar fi ingeri cazuti. Nu zic ca s-au inselat, zic doar ca exista o posibilitate. Nu am zis ca cred cu tarie in extraterestrii, dar Universul e cam mare sa existam doar noi... |
Si totusi, Sfinii Parini se pot insela cu privire la extraterstii, ca ar fi ingeri cazuti. Nu zic ca s-au inselat, zic doar ca exista o posibilitate.
Nu s-au putut înșela tocmai pentru că de aceea sunt Părinți Sfinți. Or fi avut și ei păcate ale neputinței, dar în înșelare nu au căzut. Iar dacă ar fi așa atunci, ori nu au avut pe Duhul Sfânt și toată învățătura lor e zadarnică și nefolositoare, ori Biserica Ortodoxă este în înșelare de-i ține la mare cinste dar respinge această ”posibilitate” a existenței altor ”civilizații” extraterestre. Și dacă tot am ajuns aici trebuie să ne punem întrebarea dacă nu cumva Dumnezeu Tatăl mai are alți fii gata a se jertfi pentru acei extratereștri. Iar dacă nu are, poate există și alți dumnezei. Sigur că e ușor să relativizăm, este chiar una din principalele arme îndreptate împotriva Ortodoxiei: ”există o posibilitate”, nimeni nu deține adevărul absolut, trebuie să ținem cont de toate părerile, toate credințele duc la Dumnezeu și tot așa. Șarpele a spus-o și el: nu veți muri. |
Citat:
"Și s-a făcut seară, și s-a făcut dimineață, zi una. Sfântul Vasile urmează astfel: „Seara este hotarul comun dintre zi și noapte, iar dimineața este vecinătatea nopții cu ziua. Așadar, ca să dea zilei cinstea de a fi fost făcută înainte, Scriptura a vorbit mai întâi de sfârșitul zilei, apoi de sfârșitul nopții, pentru că zilei îi urmează noaptea. Starea în lume înainte de facerea luminii nu era noaptea, ci întunericul; noapte s-a numit atunci când Dumnezeu a despărțit întunericul de zi, și întunericul a primit numire nouă, ca să se deosebească de zi. [...] Pentru ce nu a spus "ziua întâia", ci "zi una" ? Doar era firesc să o numească "ziua întâia", căci avea să-i adauge ziua a doua, a treia, a patra, pentru că era în fruntea celor care vin după ea. A spus "una" pentru că voia să determine măsura zilei și a nopții.” "Ziua întâi a facerii (indiferent cât de „lungă” s-ar presupune că este) pune început ciclului de șapte zile (fiecare cu „ziua” și „noaptea” ei) ce se continuă până în zilele noastre." Sfantul Efrem: "Desi atat lumina, cat si intunericul au fost zidite intr-o clipita, totusi atat ziua cat si noaptea Zilei intai au tinut cate douasprezece ceasuri fiecare." ...deci de ce a spus "ziua unu" sau chiar de ar fi si "intai"... putea sa zica ca: a facut noaptea, ziua, cerul plantele si altele si abia dupa ce facuse luminatorii cerului sa pomeneasca de "zi"... Citisem undeva ca defapt in Biblie trebuia de scris "zi una" nu "ziua intai"(sa scris asa din cauza traducerii - cand sa tradus printre primele dati in romana Biblia) |
Și zise Dumnezău: ”Să să facă lumină!” Și să făcu lumină. Și văzu Dumnezău lumina că iaste bună, și osebi Dumnezău între mijlocul luminii și între mijlocul întunearecului. Și numi Dumnezău lumina zio și întunearecul numi noapte. Și să făcu sară și să făcu dimeneață, zi una.
Biblia 1688 |
Citat:
|
Pai din cauza asta ca luminatorii cerului i-a facut in a 4 a zi e posibil ca o "zi" din Biblie sa fie o perioada de timp, o era, etc. nu neaparat 24 de ore. In Biblie nu se pomeneste de 24 de ore, ci de "zi".
Alin, arata-mi te rog unde am zis ca eu nu ma pot insela. Chiar te rog. Am zis doar ca si altii se pot insela, fie ei si Sfinti Parinti. OAMENII se insala |
Citat:
|
Si Sfinii Parinti nu oameni au fost? Si cum sti tu sau eu sau oricine ca au dobandit Duhul Sfant? Chiar nu inteleg chestia asta. Asa pot spune ca si Calvin cand a venit cu reforma a dobandit Sfantul Duh, a avut o revelatie, asa a vrut Dumnezeu.
|
Pomul după roade se cunoaște.
|
Citat:
Iar Sfântul Ambrozie zice: „La această poruncă, apele îndată și-au ivit odrăslirea. Râurile erau în chinurile facerii. Iezerele zămisleau partea lor de viață. Marea însăși începu a naște tot felul de târâtoare… Nici că putem pomeni mulțimea numirilor tuturor soiurilor aduse într-o clipită la viață de către dumnezeiasca poruncă. Căci forma materialnică și suflarea de viață întru o aceeași clipită au fost aduse la ființare… Aceeași clipă și aceeași putere ziditoare au adus la existență și chitul, și broasca.” la fel si cu celelalte faceri - intr-o clipita au iesit din pamant copacii mari cu seminte in ei(asa ne invata Sf. Parinti))... caci dumnezeu nu este neputincios... sunt prea multe de discutat pe aceste teme(de aceea am recomandat cartea... mi se pare cea mai cuprinzatoare si interesanta in domeniu - i-ti da cam toata stiinta peste cap, cel putin mie) |
Citat:
... poate Calvin si cei asemenea lui, daca s-au simtit revoltati fata de credinta catolica si au sesizat ca invata lucruri false, trebuiau sa se intoarca la origini sa caute unde a gresit catolicismul, ce invatau cei de pana la schisma(cum fac cei din SUA si nu numai, care se convertesc in zilele noastre la ortodoxismul despre care unii din ei nici nu auzisera... invataturile catolicismulu sau ale altor confesiuni nu le satisface constiinta(nu are viata) si asa cauta originile crestinismului... si sa vezi surpriza: acea credinta/invataturi/traditii din inceputuri inca exista, undeva prin estul Europei) iar nu sa caute problema adevarului doar in capul lor. |
Primul revoluționar s-a aflat în Grădina Raiului, unde a pus la îndoială cele stabilite de Dumnezeu. Reformator convins și bun orator, de atunci, nu încetează să cheme omenirea la ”schimbare”, în numele ”progresului”, ”pentru o viață mai bună”. Astfel, cele ”vechi” sunt ”anacronice”, o stavilă în calea ”fericirii omului”. Pentru aceasta a inventat un termen - ”știința” - cu care combate cunoașterea revelată. Adevărul - zice el - nu vine din Biserică, prin revelație (descoperire) de la Duhul Sfânt ci din lume prin ”descoperire științifică”. Nu cele de la Dumnezeu ci acelea de la om sunt adevărate! Dar cum să legitimezi ”știința” de nu ai și propovăduitori ai acesteia? Au apărut, deci, ”oamenii de știință” - un fel de ”preoți” ce răspândesc și ei ”lumina” lumii, promițând fericirea omenirii, chiar nemurirea! doar dacă lumea se va lepăda de ”obscurantismul religios” și de ”dumnezeul cel nemilos” care nu dorește ”libertatea omului” ci-l tiranizează cu amintirea iadului și o grămadă de alte porunci nedemne de ”epoca luminilor” în care ne aflăm Astfel, ”libertatea” a căpătat cu totul alte înțelesuri precum libertatea de a face ce vrei, a crede ce vrei, a contesta ceea ce nu-ți convine și a cere să-ți fie respectate acțiunile pentru că ”toți avem aceleași drepturi”, adică drepturile omului. Dar ce sunt ”drepturile omului”? Un fel de ”decalog” lumesc, vițelul de aur, prin care omul își acordă lui însuși drepturi, închizând ușa lui Hristos. Am intrat acum în noua eră, a rebeliunii generalizate, urmată de toată cohorta de păcate strigătoare la cer. Sfinții sunt prăfuiți și la urma urmei cam exagerați. Suntem oameni și vrem să ne ”bucurăm” de ”viață” mai ales că ”descoperirile recente” au scos ”la lumină” tot felul de detalii necunoscute (ascunse) ale vieții sociale din vremea lui Hristos. Știința ne învață că a pune totul la îndoială este un semn de înțelepciune a secolului prezent în contradicție cu ”credința oarbă” a ”mediului ev întunecat”.
|
Citat:
|
Coroana de Spini a Mantuitorului pusa in slujba ecumenica de la Catedrala Notre-Dame de Paris prin care, in rugaciune, se pregateste intalnirea Papei Francisc cu Patriarhul Bartolomeu
Marti, 20 martie 2014 a avut loc la Catedrala Notre-Dame de Paris o slujba ecumenica, pentru a pregati, in rugaciune, intalnirea dintre Papa Francisc si Patriarhul Bartolomeu in Tara Sfanta, prevazuta pentru 24-26 mai, pentru a marca cei 50 de ani de la intalnirea predecesorilor lor, Papa Paul al VI-lea si Patriarhul Athenagoras. http://corortodox.blogspot.ca/2014/0...i-pusa-in.html http://corortodox.blogspot.ca/ http://www.aeof.fr/articol_51724/sre...de-parist.html Domnilor sar putea ca dupa ce ati ramas de caruta catholica, sa ramineti si de caruta orthodoxa... Mare eveniment... |
IonJohn, satisfacția răutăcioasă cu care scrii acestea îmi arată că tu nu urmărești decât izbânda lumească și prea puțin îți pasă de adevăr. Veți primi și tu și papa izbânda pentru un ceas dar un lucru ați scăpat din vedere: behăiți cam gros pentru o oaie.
|
Citat:
Pe scurt, toate minunile ortodoxe sunt la fel ca cele din primul mileniu, minunile catolice sunt diferite de minunile crestine si sunt la fle cu cele din religiile pagane, date de ingerii cazuti. Acum intelegi? Nu a fost BC sau BO prima, in primul mileniu a fost o singura Biserica, in care era si cea din Apus si cea din Rasarit. Si in credinta avem date, nu doar pareri. Aceste cunostinte trebuie citite, de exemplu in meseria ta nu te accepta nimeni daca ai doar pareri si nu ai studiat. Nu trebuie neaparat facultati, ci citit cate ceva. Si revelatia e informatie, informatie care trebuia aflata. |
Nu sint decit 2 carute. De aia le-am mentionat pe amindoua.
|
Citat:
In concluzie, nu are nicio importanta ce face Patriarhul, care de fapt are in patriarhia sa aproximativ 5000 de otodocsi, cam cat are parohia de la mine, daca e in contradictie cu adevarul el singur isi face rau si se face de ras fata de ortoodcsi. Nu ca ar fi prima data. |
Citat:
Vorbesti de Patriarch fara respectul ce i se cuvine. Alt pacat. |
Citat:
Biserica este intreaga de 2000 de ani, doar unii s-au tot desprins din ea. In prezent Biserica este intreaga, se numeste Biserica Ortodoxa, pentru a se deosebi de cea care isi spune fara niciun drept catolica, o falsa biserica, la fel ca toate cultele si cultuletele desprinse din aceasta mare erezie. La fel ca intotdeauna, tot ce trebuie sa faca orice om e sa vina in Biserica, fie el hindus, musulman, catolic, adventist, sau alte astfel de religii inventate de oameni cu ajutorul ingerilor cazuti. |
IonJohn, Biserica lui Hristos n-a fost nici o clipă despărțită, separată, fărâmițată sau neunită. Mai devreme ți s-a dat un răspuns referitor la toți care într-un fel sau altul s-au despărțit de Biserică și și-au creat după placul lor alte biserici. Aceste organizații lumești pot fi numeroase și puternice, pot avea fast și bogăție, pot amăgi mulțimile dar în final nu sunt decât fală omenească. Biserica lui Hristos nici porțile iadului n-o pot birui, cum poți crede că minciuna ar putea aduce o cât de mică rană Adevărului? Unde este adevăr și iubire nu există dezbinare. Oare nu zice Hristos că de vor fi doi sau trei adunați în numele Său acolo va fi și El? Și ce poate diavolul acolo unde este Hristos? Dacă Biserica lui Hristos ar fi fost despărțită de diavol rezultă de aici că ori Hristos e neputincios și la ce bun mai vorbim acum? ori ne punem nădejdea că noi oamenii, la sfârșitul veacului, plini de păcate și necunoscând nici cu mintea trăirea celor de acum 1000 de ani, vom face ce n-au făcut strămoșii noștri. Dacă din 2000 de ani de la Hristos jumătate din această perioadă și ultima ar fi o biserică șchioapă și batjocorită, eu cu siguranță n-aș mai avea motiv să-mi dau un deget ca jertfă, necum viața mea.
Papa poate să facă câte uniri vrea, câtă vreme nu se pocăiește tot eretic rămâne și va merge și el lângă ai lui. De ani de zile se tot duce ”muncă de lămurire” și aici și aiurea ca să priceapă ortodoxul cum stă treaba, că e musai să se unească că ”așa vrea Domnul”. Domnul nu vrea ”uniri” de ”biserici surori” că nu e lider religios ci cheamă la pocăință și trăirea unei vieți autentice de creștin. Mintea papei zboară la extratereștrii și găsește că ”și sodomiții iubesc pe Dumnezeu” și face tumbe și echilibristică strecurându-se ca șarpele și evitând să numească păcatul pe nume iar lumea cade în extaz: iată în sfârșit un lider echilibrat și iubitor de păcătoși. Sărac, sărac, modesc, modesc, ”tolerant cu mariajele de același sex”, iubitorul tuturor căci ”cine este el să-i judece pe sodomiți?”. E numai bun să stea de-a dreapta antihristului... de nu se va găsi niciunul mai bun pentru aceasta, dar să nu subestimăm resursele ”bisericii” catolice. |
Citat:
"Puternica Biserică Catolică din Brazilia s-a declarat joi în favoarea uniunii civile între persoane de același sex, aflate deja în vigoare în această țară, în contextul în care era împotriva acesteia în urmă cu un an." |
I-auzi Ioane Joane: s-a dat liber la ghei la catolicii brazileni.
|
Citat:
|
Citat:
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=49&id=65 |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:32:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.