Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Sensul suferintei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17379)

florin.oltean75 14.08.2014 10:42:05

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 565520)
In Scripturi nu scrie ca suntem pedepsiti pt pacatele vecinului.
Desi pt starea decazuta a societatii de azi toti suferim : cataclisme ,boli ,etc.
In Scripturi scrie :"parintii mananca agurida si la copii se strepezesc dintii".
Dumnezeu nu pedepseste ,in psalmi scrie "Domnul m-a certat dar mortii nu m-a dat" .Mai grav e cand il maniem pe Dumnezeu.

Crestinismul este in esenta comunitar.

Daca avem partasie cu dragostea altora, de ce sa nu avem partasie si cu pedeapsa cuvenita lor?

In toate impreuna - la bine si la rau. Fie ca este vecinul, prietenul sau dusmanul nostru.

Daca unul greseste, in esenta toti gresesc.

Daca unul sufera pedepsa, in esenta aceasta trebuie purtata cu dragoste si de ceilalti.

Bianca1994 14.08.2014 15:17:24

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 565503)
Dacă putem vorbi de o cunoaștere, eu cred că este prin Descoperire de Sus. O altă cunoaștere e cel mult o gnoză, adică o iluzie fabricată din abaterea consecventă de la calea Crucii, a Evangheliei.
Nu cred că ajută să căutăm sens logic suferinței, dar să găsim fiecare sensul ontologic al suferinței personale sau/și colective. Sensul care învie, omorâre a morții din noi.
Suferința prilejuiește (dacă e asumată în Duhul lui Hristos) o deșertare de sine, o kenoză și o înaintare în devenirea întru Ființă.

Iată câteva gânduri despre suferință ale unui bărbat înduhovnicit:

"Inima îmi era ca ceara înfierbântată.
Însă durerea-i era, în chip curios, de viață făcătoare.
O oarecare moarte scârboasă se mistuia de către lacrimile fierbinți, așa cum se mistuia murdăria..."

"Nu este lipsă mai cumplită decât a nu cunoaște pe Adevăratul Dumnezeu.
În întunerecul necunoașterii (lui Dumnezeu - n.m.), nu numai durerile și suferințele, ci până și bucuriile și mulțumirile, și îndeobște totul își pierde sensul.
Dimpotrivă, un dar mai mare ca întâlnirea cu Dumnezeul Cel Viu nu există.
În lumina acestei cunoașteri, nu numai stările plăcute, ci și cele întristătoare și chinuitoare sunt pline de sens, și drept aceea devin cu putință a le purta, se îndreptățesc."
(Arhim, Sofronie Saharov - "Vom vedea pe Dumnezeu precum Este.")

Multumesc si pentru articolele din ”Taina suferintei” de Simeon Kraiopoules.
Deci ,sa inteleg ca suferinta in principal ajuta la descoperirea lui Dumnezeu de catre om,ca numai in suferinta omul isi da seama de neputinta lui si se afla in starea lui cea mai sincera in fata lui Dumnezeu;numai suferinta duce la o intoarcere completa a inimii omului catre Dumnezeu.Totodata ,mai inteleg ca suferinta celorlalti este ingaduita de Dumnezeu pentru a spori solidaritatea si iubirea noastra fata de aproapele nostru.Dar,in societatea actuala,acest ”sens” al suferintei nu este vizibil absolut deloc.Multi copii bolnavi sunt condamnati la moarte pentru ca nu au bani pentru un transplant ,de exemplu,in timp ce mass-media promoveaza ”vedete” care cheltuiesc mii de euro pe o pereche de pantofi.Am ajuns la concluzia ca ,daca la inceput il ”invinuiam ” intr-un fel pe Dumnezeu pentru suferinta noastra am ajuns la concluzia ca eu sunt vinovata pentru suferinta celui de langa mine pentru ca nu pot renunta la ”capriciile mele ”pentru a-l ajuta.Totodata,nici macar de BOR nu am auzit sa se foloseasca vreodata de acest sens al suferintei ,nu am auzit sa plateasca operatia vreunui copil ,in timp ce risipeste bani pentru dialogurile inter-religioase.
Acestea le-am inteles din ceea ce mi-ati explicat cu totii,iar in ceea ce priveste suferinta copiilor care sunt nevinovati cred ca aici este o mare taina pe care numai Dumnezeu o cunoaste...dar stiu ca acesta ne poate fi noua de ajutor pentru a ne vedea rautatea noastra si pentru a ne spori iubirea.

Bianca1994 14.08.2014 15:24:54

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 565493)

Aceste trupuri au diferite consistente. Ele sunt baza manifestarii suferintelor ca efecte ale pacatelor anterioare.

Pe ce temei scripturistic afirmati aceasta ? Care sfant parinte face referire la faptul ca sufletul imbraca mai multe trupuri ?

oaie_cugetatoare 14.08.2014 16:09:48

Citat:

În prealabil postat de Bianca1994 (Post 565538)
Pe ce temei scripturistic afirmati aceasta ? Care sfant parinte face referire la faptul ca sufletul imbraca mai multe trupuri ?

Pai el nu se refera la dogma ortodoxa, el este cu budismul/taoismul/hinduismul .Religii pagane, fara Hristos.Secte :D
Si pentru ca nu este bagat in seama , se baga singur in seama.Scopul lui nedeclarat este de a racola crestini-ortodocsi spre ai convertii la religii pagane.De aceea se baga in topicuri cu teme ortodoxe.

florin.oltean75 14.08.2014 20:36:22

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 565540)
Pai el nu se refera la dogma ortodoxa, el este cu budismul/taoismul/hinduismul .Religii pagane, fara Hristos.Secte :D
Si pentru ca nu este bagat in seama , se baga singur in seama.Scopul lui nedeclarat este de a racola crestini-ortodocsi spre ai convertii la religii pagane.De aceea se baga in topicuri cu teme ortodoxe.

Este adevarat ca "sunt si cu budismul" dar nu este adevarat ca racolez crestini ortodocsi.

Expun opinii si interpretari utilizand ambele religii. Aici se rezuma atat scopul declarat cat si cel "nedeclarat".

Parerea mea este ca cele doua religii sunt foarte asemanatoare in aspectul lor fundamental.

Iar pana in prezent acest forum a permis dezbaterea de idei religioase.

Ioan_Cezar 14.08.2014 23:08:54

Citat:

În prealabil postat de Bianca1994 (Post 565537)
Multumesc si pentru articolele din ”Taina suferintei” de Simeon Kraiopoules.
Deci ,sa inteleg ca suferinta in principal ajuta la descoperirea lui Dumnezeu de catre om,ca numai in suferinta omul isi da seama de neputinta lui si se afla in starea lui cea mai sincera in fata lui Dumnezeu;numai suferinta duce la o intoarcere completa a inimii omului catre Dumnezeu.Totodata ,mai inteleg ca suferinta celorlalti este ingaduita de Dumnezeu pentru a spori solidaritatea si iubirea noastra fata de aproapele nostru.Dar,in societatea actuala,acest ”sens” al suferintei nu este vizibil absolut deloc.Multi copii bolnavi sunt condamnati la moarte pentru ca nu au bani pentru un transplant ,de exemplu,in timp ce mass-media promoveaza ”vedete” care cheltuiesc mii de euro pe o pereche de pantofi.Am ajuns la concluzia ca ,daca la inceput il ”invinuiam ” intr-un fel pe Dumnezeu pentru suferinta noastra am ajuns la concluzia ca eu sunt vinovata pentru suferinta celui de langa mine pentru ca nu pot renunta la ”capriciile mele ”pentru a-l ajuta.Totodata,nici macar de BOR nu am auzit sa se foloseasca vreodata de acest sens al suferintei ,nu am auzit sa plateasca operatia vreunui copil ,in timp ce risipeste bani pentru dialogurile inter-religioase.
Acestea le-am inteles din ceea ce mi-ati explicat cu totii,iar in ceea ce priveste suferinta copiilor care sunt nevinovati cred ca aici este o mare taina pe care numai Dumnezeu o cunoaste...dar stiu ca acesta ne poate fi noua de ajutor pentru a ne vedea rautatea noastra si pentru a ne spori iubirea.

Domnul fie lăudat!
Societatea actuală are prioritățile și dumnezeii ei. Sacrificiile sunt tot mai des umane. Pe de altă parte, nici Biserica (fecioare înțelepte și nebune laolaltă, mulți chemați etc.) nu mai e cum a fost...
Copiii cei nevinovați nu sunt, însă, izolați de restul omenirii. Lumea întreagă formează un Atotom înlăuntrul căruia funcționează principiul tranzitivității - păcatul meu afectează întreaga omenire, virtutea mea priește omenirii întregi. Nu suntem chiar așa rupți între noi, precum pare (prin lentila fumurie și mânjjită cu sânge a individualismului). Purtăm fiecare, oricât ar suna de (doar aparent!) pompos, responsabilitatea și șansa întregii lumi. Lumea e un macrosistem în care fiecare influențează pe fiecare, mai mult sau mai puțin evident și puternic. Sunt grade variate de interinfluență.

Cât privește BOR, dacă nu o reducem la declarațiile oficiale din întâlnirile cu presa, cercetăm și găsim, slavă Domnului, că Biserica noastră a înțeles și a trăit întotdeauna suferința în sensul Evangheliei, al Crucii.
BOR e formată și din creștinii vrednici ai neamului, din cuvioși și din sfinți, din mucenici și martiri, din sfinții închisorilor, din creștinii anonimi care au dus o viață evlavioasă, de muncă cinstită și rugăciune și care pe toate le-au primit ca din Mâna Domnului, spunînd, precum Iov, "Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Domnului lăudat!"
Suferința este o poartă prin care putem păși în adevărata noastră identitate și devenire ca fii ai lui Dumnezeu. Nu trebuie să căutăm suferința cu lumânarea, întrucât de iconomia ei se ocupă, în taină, Însuși Dumnezeu, Învățătorul și Proniatorul nostru. Putem doar să o acceptăm și să o utilizăm (preschimbată, dincolo de cea mai tare alchimie, prin puterea dragostei lui Dumnezeu) ca pe cel mai nobil "combustibil" în ascensiunea noastră către Cer. Cu puterea Harului Dumnezeiesc, cu rugăciunile sfinților Părinților noștri și ale fraților de credință împreună trăitori cu noi.

Nu în clipele de odihnă și de huzur ne dăruim cu adevărat Vieții și Împărăției.
Ci în testul aspru al încercărilor, al suferinței, când ne arătăm sau nu gata să Îl primim pe Hristos. Învățînd de la El, din modelul pe care ni L-a oferit neîncetat în timpul slujirii Lui pe pământ, printre noi.
Nu suferim prostește, ci cu un scop mai nobil decât tot aurul lumii: acela de a dobândi starea și modul de a fi care să ne apropie de Iubirea lui Dumnezeu. Pentru că noi, noi singuri prin modul în care trăim, ne-am depărtat de Ea.

Un discurs lămuritor pe tema sensului suferinței la omul creștin puteți găsi în cartea "Jurnalul Fericirii" sau în colecția de reviste "Memoria". Precum și în toate cărțile bune...:)

http://revista.memoria.ro/?location=view_article&id=839

Ioan_Cezar 15.08.2014 00:04:22

A suferi cu sens creștinesc

"Frica, groaza ne cuprinde când se deschid înaintea noastră ultimele trepte ale suferinței.
Însă lucrul prin care se deosebește calea creștină
este tocmai faptul că, paralel cu pogorârea în latura chinurilor, devine cu putință
înălțarea duhului omenesc în tărâmurile Luminii Nefăcute.
Când cad asupra noastră sfâșieri de nesuportat, așa cum ne apar nouă,
atunci neașteptat ni se deschide ieșirea
către
acel nețărmurit prinos al vieții; atunci începem a cunoaște mai adînc pe Hristos,
și în Omenirea Sa, și în Dumnezeirea Sa.
Iar duhul nostru prăznuiește
și se uimește de minunea pe care a făcut-o cu noi Dumnezeu."
(Arhim. Sofronie Saharov - "Vom vedea pe Dumnezeu precum Este")

florin.oltean75 15.08.2014 09:08:51

Citat:

A suferi cu sens creștinesc
Citat:

"Frica, groaza ne cuprinde când se deschid înaintea noastră ultimele trepte ale suferinței.
Însă lucrul prin care se deosebește calea creștină
este tocmai faptul că, paralel cu pogorârea în latura chinurilor, devine cu putință
înălțarea duhului omenesc în tărâmurile Luminii Nefăcute.
Când cad asupra noastră sfâșieri de nesuportat, așa cum ne apar nouă,
atunci neașteptat ni se deschide ieșirea
către
acel nețărmurit prinos al vieții; atunci începem a cunoaște mai adînc pe Hristos,
și în Omenirea Sa, și în Dumnezeirea Sa.
Iar duhul nostru prăznuiește
și se uimește de minunea pe care a făcut-o cu noi Dumnezeu."
(Arhim. Sofronie Saharov - "Vom vedea pe Dumnezeu precum Este")
Cand Eul intra in criza si iese la suprafata din barlogul lui, in mare suferinta, poate fi vazut si inteles in integralitatea sa.

Aceasta este vindecarea vesnica.

Caci duhul necunostintei este nimicit.

Tomita 15.08.2014 10:25:56

- sa fim mai buni daca acceptam suferinta
- sa cunoastem mai mult
- sa apreciem binele prin comparatie
- sa trecem testul unei eventuale razvratiri impotriva lui Dumnezeu
- sa fim mai uniti intre noi
- sa se arate ajutorul lui Dumnezeu/al celorlati prin vindecare
- daca avem mostenite anumite inclinatii spre rau sa fie corectate sau "platite" in avans
- etc.

antoniap 15.08.2014 16:33:49

Paradoxul invins

Să trăim curați într-o lume murdară, să fim lumină în întuneric, să mulțumim când avem și eșecuri, să rămânem în picioare când alții s-au prăbușit, să slujim când toți vor să se relaxeze, să binecuvântăm pe cel ce ne blesteamă, să facem bine celui ce ne face rău, să facem măcar un pas în plus când toți s-au oprit… Asta e dorința lui Hristos cu privire la noi. Un ansamlu de paradoxuri.

Paradoxul este o ciudățenie. O absurditate. Este o părere contrară adevărului unanim recunoscut. El ridică o barieră: “Pe aici, nu se trece!” În spatele ei unii se blochează, alții se lamentează și cei mai mulți dau dosul, fug înapoi. Totuși, cineva mearge liniștit înainte.

Paradoxul e un enunț contradictoriu dar în același timp și demonstrabil. Asta face Creștinismul versus celelalte religii. Creștinul în raport cu lumea. Paradoxul creștinismului e că vedem lucrurile care nu se văd; câștigăm atunci când renunțăm; suntem înălțați atunci când ne smerim; suntem mari atunci când ne facem mici; ne odihnim atunci când purtăm jugul; suntem stăpâni atunci când slujim; devenim liberi atunci când ne facem robi; ne îmbogățim atunci când dăruim; trăim atunci când murim!
Sf. Pavel ne spune că demonstrăm paradoxul când trăim în belșug deși avem sărăcie, ne bucurăm când suntem întristați, suntem tari atunci când suntem slabi. Iar toate lucrurile sunt ale noastre fiindcă noi numai suntem ai noștrii.

Ce ne-ar mai trebui pentru o viață fericită? Dinamică. Plină de evlavie. De bucurie? Atunci, de ce n-o avem? Căcii unii dintre creștini suntem mohorâți de nefericire. Nu doar acasă, nu doar pe străzi. Ci și în biserici! Iar un creștin nefericit, e adevărat paradox!

glykys 15.08.2014 19:00:54

Raspuns la postarea lui Marcel Ionut:

Poti sa-i recomanzi sa se uite la filmul Letters to God, e foarte bun e facut dupa un caz real :)

Film inspirat dupa fapte reale . Un tânar băiat (Tyler Doherty), care suferă de cancer, îi scrie scrisori lui Dumnezeu, zilnic . El este iubit de comunitatea in care traiește și de catre familia sa. Scrisorile sale ajung in mâna poștașului Brady McDaniels care crede că scrisorile nu sunt o coincidența deși la început era confuz și nu știa ce să facă cu ele . Brady se imprietenește cu familia băiatului si totul ia un efect miraculos, împotriva tuturor șanselor. __________________

Cred ca este vorba despre cartea lui E. Em. Schmitt - Oscar si tanti Roz, in care un baietel de zece ani, condamnat sa moara de cancer pentru ca nu ii reusise operatia, se intreaba si el care e sensul acestei suferinte. Indemnat de o asistenta inimoasa, ii scrie zilnic scrisori unui Dumnezeu in care nu era invatat sa creada si incearca sa dea sens celor catorva zile pe care le mai are de trait.

Cartea se gaseste pe internet, are pana in 100 de pagini - https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=...+tanti+roz+pdf

Bianca1994 15.08.2014 21:23:36

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 565605)

Cred ca este vorba despre cartea lui E. Em. Schmitt - Oscar si tanti Roz, in care un baietel de zece ani, condamnat sa moara de cancer pentru ca nu ii reusise operatia, se intreaba si el care e sensul acestei suferinte. Indemnat de o asistenta inimoasa, ii scrie zilnic scrisori unui Dumnezeu in care nu era invatat sa creada si incearca sa dea sens celor catorva zile pe care le mai are de trait.

Cartea se gaseste pe internet, are pana in 100 de pagini - https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=...+tanti+roz+pdf

Multumesc de recomandare! O sa incep sa o citesc; am reusit sa vad si jumatate din film :)

Ioan_Cezar 16.08.2014 04:33:27

Sensuri și sensuri

Suferința fiind un ingredient nelipsit din compoziția vieții omenești pe pământ, cred că nu e om care să nu fi fost pus în fața problemei suferinței. Când conștiința omului se înfiripă apar, probabil, și primele provocări ale suferinței. Iar omul, avînd vocația de ființă cugetătoare, începe deîndată, în mod spontan, să "rumege" bobul tare al suferinței pe măsura puterilor lui înțelegătoare și simțitoare.
Care să fi fost răspunsurile omenirii la problema suferinței, înainte de Hristos?
Pesemne că întreaga istorie a culturii și a civilizației constituie un răspuns.
Fiecare familie, fiecare comunitate, fiecare popor dă un set de răspunsuri la problema suferinței, teoretic și practic.
Așa se face, de pildă, că unii văd în suferință un rău ce trebuie imediat alungat, fie și prin opusul ei - plăcerea, ori surorile ei. Oameni care își "tratează" suferința, în prelungirea unei lungi tradiții, cu alcool, cu variate patimi, cu opiul pestriț al paliativelor de tot soiul...
Alții văd în suferință o ... plăcere. Caută suferința cu lumânarea și dezvoltă varii mecanisme de a se delecta cu suferința. A lor sau a altora...

Dintre căile (pe care îmi tot repet că sunt firești, sănătoase ale) răspunsului la suferință, prețuiesc în special două: munca și creația, căi care dealtfel se și împletesc.
Creația îmi pare activitatea cea mai uimitoare de "metabolizare" ori transfigurare a suferinței. Capodoperele omenirii în materie de artă (deși nici știința ori tehnica nu sunt de lepădat) au folosit, fără excepție, combustibilul suferinței.
Cântecele de dragoste ori de jale, prohodirile, doinele ...
Marea poezie a lumii...
Pictura, dansul, etc.
Acceptăm îndeobște că arta își extrage seva din iubire-suferință. Altminteri nu depășește stadiul de făcătură.

Atât arta cât și munca împlinesc, atunci când omul a învățat alchimia prelucrării suferinței, funcția de înălțare a sufletului de la pământ la cer. Omul care bate suferința integrînd-o unui sens mai înalt decât ea în sine, se înalță deasupra condiției terestre (telurice) și prinde zbor sufletesc. Se simte liber și împlinit. Se simte așa cum dealtfel și este: frumos!

Și totuși... acestea sunt doar prefigurări ori manifestări nedepline ale posibilităților omenești.
Găsim prin Hristos că în mod minunat omul poate trăi o experiență transfiguratoare a suferinței care îl duce în văzduhurile deplinătății, ale desăvârșirii și Veșniciei.
Ceea ce cred că oferă specificul acestui travaliu aparte, cu totul excepțional, este că sensul suferinței nu îl mai dă, acum, omul. De data aceasta sensul este dat din afara omului, mai precis sensul este revelat. Dumnezeu Omul îi predă Atotomului făclia tainei suferinței.

A trebuit să avem parte de Hristos Răstignit și Înviat pentru a recupera deplinul și bunul sens al suferinței.
După Hristos, cred că picăm în mare ratare și cădere dacă ne mai batem capul cu problema sensului suferinței. Sarcina aceasta a aparținut omenirii când încă se afla în răspăr cu Dumnezeu.
Dar când Dumnezeul nostru, din Marea lui Milă și Iubire Jertfelnică, a intervenit în istorie prin Întruparea Fiului și prin Lucrarea Lui, atunci Iubirea a făcut ceea ce omul nu reușea în ruptul capului să facă: din suferință a născut învierea și înfierea noastră. Și tot drumul primenirii noastre întru Lumină, întru Sfânta Pace, întru Ființă ne-a devenit fiecăruia accesibil și totodată poruncă. "Fiți sfinți...!"

Suferinței îi șade bine cu Harul. Altminteri e ca rubinul într-un rât de porc.
Doar dacă omul se arată cu totul dispus să conlucreze cu Harul, renunțînd la orice alte concubinaje urât mirositoare înaintea Domnului, el primește rostuirea fecundă a suferinței întru devenire și împlinire. Operă și destin.

Dar cine ne învață să primim suferința și sensul ei nou, transfigurator? Cine ne poartă de mână de la abecedar la desăvârșire?
Maica noastră Biserica, Sfânta Biserică, păstrătoarea tuturor Tainelor - a porților și meșteșugului îndumnezeirii omului. Cea care ne arată un cosmos nou și care ni-l păstrează nealterat, prin Sfânta ei Tradiție, înaintea ochilor sufletului: Cosmosul Hristocentric.

Mare e taina suferinței și fericiți sunt cei care se țin cu bărbăție smerită înlăuntrul ei!

Ioan_Cezar 17.08.2014 02:37:50

Suferința - tâlcuire a Părintelui Galeriu

http://www.crestinortodox.ro/sarbato...lui-96535.html

"Suferinta este consecinta raului, a rupturii, a despartirii de Dumnezeu. Dar suferinta nu e raul in ea insasi.
De aceea a si luat-o Hristos, purtand Crucea. A luat suferinta si a descoperit atunci - taina a Dumnezeirii - calea iesirii din rau, facand din suferinta un mijlocitor, un leac, un inger vestitor care iti arata, te anunta ca a patruns in tine riscul distrugerii; te anunta ca viata ta e opera divina si trebuie s-o aperi.
Si daca tu in suferinta iesi din ruptura, ai iesit din lucrul demonului; pentru ca demonul este ruptura si faramitare, sfasiere, stricaciune si moarte.
..........
Dar daca tu, in suferinta ta lupti sa refaci legatura cu Dumnezeu, sa ajungi din nou la nedespartire de Dumnezeu, sa strigi, sa te rogi, tu ai iesit atunci din lumea stricaciunii, din lumea demonului. Atunci suferinta te poate inalta."

Demetrius 17.08.2014 08:56:14

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 565151)
... Suferinta este o suferinta grea, cauzata de caderea in ispita prin departarea de Dumnezeu.

Nu ai ce sa intelegi din suferinta asta. Nu este suferinta pentru indreptare, nu este suferinta pentru folos. Este suferinta venita datorita vietii departate de Dumnezeu.

S-a ajuns in situatia asta pentru ca oamenii au stat departe de Dumnezeu...

Oare vrei să spui că mult încercatul Iov a fost îndepărtat de Dumnezeu?
Exemplul lui Iov este o suferință nu pentru îndreptare, dar pentru confirmare, deci cu mare folos.

Paradoxal, însă și pentru cei apropiați de Dumnezeu există suferință, dar care nu este percepută ca suferință, ci ca o recunoaștere a vredniciei, cu confirmare în viața multor sfinți creștini.

29. Căci vouă vi s-a dăruit, pentru Hristos, nu numai să credeți în El, ci să și pătimiți pentru El,
30. Ducând aceeași luptă, pe care ați văzut-o la mine și o auziți acum despre mine.(Filipeni 1,29-30)

Un creștin adevărat își ia crucea și-L urmează pe Hristos aidoma pe Calea Sa spre mântuire, adică chiar și-n suferințele Sale, pentru că doar în suferințe se poate dovedi vrednicia.

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6)

Modelul creștinesc este extrem de greu de aplicat în cazul violului, dar se poate accepta situația cu asumarea cu umilință a situației rezultate(sarcină, gura lumii...).

Un ultim verset despre cum e bine sa privim beneficiile suferintei:

1. Așadar, fiindcă Hristos a pătimit cu trupul, înarmați-vă și voi cu gândul acesta: că cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul,(1Petru 4,1)

Psalm 23 14.10.2021 15:14:57

"Victoria reala nu este sa trăiești în siguranță, sa scapi de necazuri, să-ți păstrezi viata cu grija și prudenta. Victoria reala este sa înfrunți tot ce poate face răul mai rău și dacă este nevoie sa fii credincios pana la moarte" (William Barclay)

Moroco 14.10.2021 15:28:33

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669412)
"Victoria reala nu este sa trăiești în siguranță, sa scapi de necazuri, să-ți păstrezi viata cu grija și prudenta. Victoria reala este sa înfrunți tot ce poate face răul mai rău și dacă este nevoie sa fii credincios pana la moarte" (William Barclay)

Credincios cui? Papalâcului cel mare sau coroanei imperiale a marii britanii?

Oamenii se asigura punandu-si filtru la tigara si bani la banca nestiind ca asta ii face sa cada. In minte vor dobandi un filtru pe dos, vor deschide ochii ca sa vada mai bine fiara blonda si sa declanseze operatiunea monstru dupa care vor fugi de desfranare fara sa le pese de petele si de scursura de la frecatul pantalonilor pe madularul satanic buclucas pentru ca au bani destui in banca sa-si angajeze taiwaneze tinere ca menajere.... menaj en troi.

Deci vorba asta ”inteleapta” ne face sa fim credinciosi cui si sa ne asiguram casa, masina, viata si banii unde?

Psalm 23 14.10.2021 18:58:50

Moroco ești ca o reclama în timpul filmului :) No way sa ma enervez, tu îți faci rău doar ție. PS. Era scoțian, ceva foarte diferit de scurt metrajul în care joci tu :) Bye!

Moroco 14.10.2021 20:18:26

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669435)
Moroco ești ca o reclama în timpul filmului :)

Vezi ca de la reclamele astea subliminale ajungi de nu te poti abtine si cazi in recidiva... iar cafea, iar tigari cu filtru, iar vrei sa-ti arati fiara blonda....

Citat:

No way sa ma enervez, tu îți faci rău doar ție.
De ce crezi ca as vrea sa te enervezi? De drag iti scriu. Adevarul insa doare.

Citat:

PS. Era scoțian, ceva foarte diferit de scurt metrajul în care joci tu :) Bye!
E clar acuma ca buna ziua carei patimi sunt ei foarte credinciosi.

Cica tatal unui scotian se indura de fiul sau care face 18 ani si cum nu i-a cumparat nimic toat viata merge cu el prin piata si-i cumpara o felie de pepene, nu un cantalup ci doar o felie din care bineinteles ca gusta si el aproape jumate.

Peste 22 de ani se reintalneste fiul cu tata-so si cum era cald afar ii zice lui tata-so: hai da si tu o bere ca am facut 40 de ani. La care scotianul al batran ii zice:

-Bere dupa pepene?

Ei bine asa sunteti toti astia cu necredinta, desi credeti toate prostiile si dracovneiile lumii nu puteti si nu vreti sa credeti ca Trambitele sunt de la Dumnezeu si nu de la cel rau!

De ce oare nu puteti? De la circulara? Toti ati pus botul si ati inghitit-o?

V-am zis: de la circulara interna vi se trage tot circul interior ce duce la lepadare de Credinta! E mai rea ca pandemia!

Daca pandemia va ucide trupul atunci cu siguranta circulara va ucide sufletul, pic cu pic tinadnu-va in puscarie!

Hai incercati sa ignorati circulara si sa cautati mesajle celor 7 Tr.Ap. si veti vedea ca veti incepe sa Credeti cu adevarat in ortodoxie si in Dumnezeu!

Hai incercati sa credeti ca Neo dar nu in oracol si in Morfeus ci in Cele 7 Tr.Ap. si in mesajul lor, in Cuvantul lui Dumnezeu! Citind veti incepe sa credeti exact asa cum credti ori de cate ori cititi un roman sau vedeti un film sau auziti o barfa sau o poveste. Nu e greu si va fi bine!

Credeti ca va mint? De ce v-as minti?

Iata ca mai marii nostrii ne-au mintit si v-au bagat in puscarie!
Nu indemn la revolta ci la iertare, iertati si voi pe mai marii nostrii si ne va ierta si pe noi Dumnezeu precum iertam!... din toata inima!

Psalm 23 14.10.2021 22:52:05

Moroco cred ca singurul motiv pt care vegetezi pe aici este ca le_ai trântit si diliilor din nip o sarabanda de postări obsesiv-compulsive si au cedat săracii, le-ai stins lumina. Vb lu Celentano, au închis prăvălia. Adică sa aibă parte si de tine după bălăriile neîmplinite ale verginicai a fost pur si simplu prea mult :)

Moroco 15.10.2021 12:43:25

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669444)
Moroco cred ca singurul motiv pt care vegetezi pe aici este ca le_ai trântit si diliilor din nip o sarabanda de postări obsesiv-compulsive si au cedat săracii, le-ai stins lumina. Vb lu Celentano, au închis prăvălia. Adică sa aibă parte si de tine după bălăriile neîmplinite ale verginicai a fost pur si simplu prea mult :)

Ce mah? Ce zici tu acolo? Halucinezi ravnind dupa Aspirina la umbra betiei lui Celentano?

Stii povestea Doamnei Sussana din Scripturi?

Vezi ca te-a imbarligat si pe tine cei doi babalâci ”judecatori” corupti!!

Unde ai vazut-o pe sf. Virginia desfranand ipocritule (nu te supara te rog ca ti-am zis asa) ? Sub salcam sau sub mesteacan?

Pe proorocul Daniel l-a crezut poporul dar voi nu vreti sa credeti Cele 7 Tr.Ap.!!!
De ce oare? De la circulara interna si de la ”indreptarea” calendarului vi se trage boala asta incurabila?

Mergeti de invatati... mergeti faceti-va temele de casa.... (Mila, mila, mila vrea Dumnezeu, mila, mila, mila nu jertfe, mila, mila... hai ca se poate....)

Psalm 23 15.10.2021 13:22:37

Așa-zisele viziuni ale verginicai sunt strict de competenta unui psihiatru. Freud ar fi fost gelos pe un asa material de studiu. Deși e cam de Kafka sa muti Ierusalimul la Pucioasa. Sau de stand-up comedy, depinde de gusturi :)

Moroco 15.10.2021 13:35:29

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669451)
Așa-zisele viziuni ale verginicai sunt strict de competenta unui psihiatru. Freud ar fi fost gelos pe un asa material de studiu. Deși e cam de Kafka sa muti Ierusalimul la Pucioasa. Sau de stand-up comedy, depinde de gusturi :)

Asa-i ca e ceva rau sa-L vezi pe Dumnezeu in vise si vedenii si sa graiasca poporului prin gura ta Cuvantul Vietii cand te aflii in somn profund? :71:

Culmea fiind ca proorociile din Carte s-au implinit si se implinesc dar e unii ca tine care nu vor sa citeasca si sa creada. Nu pot ei sa inteleaga cum de s-a mutat vechiul Ierusalim fix la Glodeni Vale, Pucioasa, Dambovita si ditamai marele templu cubic din Ierusalim a capatat asa un aspect de Floricica cu 3 Corole si 12 Usi aparat de o manuta de strajeri.

Nu pricepi mesajul subliminal transmis de Hristos-Cuvantul?
”Dumnezeul lui Ioan si al meu este acelasi!” (raspuns al M.B. Vezi Filocalia)

Psalm 23 15.10.2021 13:40:32

Știi ce e plictisitor la secte? Funcționati după același tipar și stereotipuri. Măcar în primele secole creștine erau mai diversificate, cu imaginație mai bogata. Acum.....atat de sterpe teologic ca ucid pana și curiozitatea analizei.

Moroco 15.10.2021 14:17:38

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669453)
Știi ce e plictisitor la secte? Funcționati după același tipar și stereotipuri. Măcar în primele secole creștine erau mai diversificate, cu imaginație mai bogata. Acum.....atat de sterpe teologic ca ucid pana și curiozitatea analizei.

Ai halucinatii, visezi secte si ti se pare ca ai stii ce vorbesti.

Intai de toate exista o comunitate de credinciosi strajeri care locuiesc in manastire, prin Glodeni Vale si prin Pucioasa.

Mai sunt comunitati prin Targoviste, Bucuresti, Cluj si prin fiecare judet care se roaga impreuna si mergeau de sarbatori, de vreo 4-5 ori pe an acolo asistand la program si mancand si band la masa Domnului sub Marele Cort Alb in Gradina Intalnirii.

Eu fac parte din ortodocsii care dupa ce au aflat de Trambite pe net si au citit din Cuvantul de pe site si au crezut in Hristos-Cuvantul au mers 2-3 ani la rand pana acum 2 ani cand a venit pandemia. Nu ma pot declara ucenic ci doar asa un musafir.

Tu iti inchipui asa o comunitate de neoprotestanti care se intrunesc zilnic si saptamanal ca sa tina ei cuvantari proprii avand un pastor sau doi care face circ pe scena interpretand scriptura dupa capul sau. Iti inchipui prost.

Din ce vorbesti afirmand ca si Cuvantul lui Dumnezeu ar fi sterp teologic si ca ar ucide analiza imi dau seama ca n-ai citit deloc din Cuvant, ca n-ai avut curiozitatea sa intri pe site si sa citesti macar asa pe sarite din anii de inceput si din ultimii ani dar iata iti dai cu parerea confundand sterpitatea cu fecioria.

Acolo se tine foarte strict nu numai saracia ci si fecioria duhovniceasca si trupeasca... si cu toate astea se mai cade in pacat incat feciori s-au indragostit de fecioare si au parasit lucrarea.

Deci nu exista sterpitate teologica duhovniceasca. Mi-e clar ca nu ai cercetat ci asa ca o putoare foarte ”stiutoare” doar iti exprimi necredinta si necunoasterea visand cu ochii deschisi secte neoprotestante si lovesti in ele in asentimentul marelui papalâc inchizitorial.

Acolo se practica cel mai mult rugaciunea pentru iertarea, odihna si invierea mortilor, rugaciuni de lauda, acatiste ortodoxe, ascultarea de Cuvant si pazirea vietuirii sfinte si curate conform Hrisovului Manastirii legat de Irineu Pop Bistriteanul.

Daca ai fi citit de curiozitate de pe site ai fi priceput ca n-are cum fi de la om caci nu pot oamenii scrie sau vorbi asa Mangaietor si minunat ca Dumnezeu si ai fi priceput ca Domnul prin Cuvant innoieste tot Cerul si Pamantul caci lucrurile spuse sunt taine necunoscute de niciun muritor si sunt facere de innoire si prospetime duhovniceasca.

Inainte de a emite pareri sceptice sau rele oare n-ar fi mai bine sa cercetezi un pic? N-ar fi mai bine sa te documentezi, sa citesti, sa mergi sa cunosti, sa vezi cu cohii tai si sa auzi cu urechile tale?

Ti-e frica sa-L cauti pe Dumnezeu din pricina pandemiei sau din cauza circularei unde esti amenintat cu caterisirea daca crezi?

Norocul meu este ca sunt mirean caci altfel, daca as fi crezut si as fi promovat Cuvantul in biserica de frica imediat unii ar fi pus cainii rosii pe mine!

Pe de alta parte ma confunzi, nu eu sunt ca reclamele din timpul filmului ci cel ce-mi trage gpalme, el deviaza orice subiect de discutie ca sa osandeasca si sa huleasca pe maimicii lui Dumnezeu spre a sa pierzare. Eu doar ii raspund la provocari si iata, pentru ca nici tu nu crezi, zici ca eu fac reclama. N-as face, am creat doua subiecte separate special pentru asta dar sunt nevoit sa raspund pe fiecre fir deviind de la subiect. Pe mine ma vezi searbad si sterp teologic ca o reclama in timpul filmului nevrand sa vezi ca defapt cel ce da drumul la reclame pe toate firele de discutie e colegul tau de necredinta in Trambite si de credinta oarba in circulara foarte provocator.

Va e frica sa nu va dea afara din preotie daca nu va supuneti orbeste? Oare nu se merita sa fi dat afara ca orbul din nastere care a marturisit pe Hristos-Mesia dupa ce i-a redat vederea, lucru care nu s-a mai auzit sa faca cineva de la Adam si Eva.

Pai ascultarea de mai mari se face doar in ceea ce priveste ascultarea lor de Dumnezeu nu si in ce priveste necredinta si neascultarea lor.

”Fiti urmatorii mei precum sunt urmator al lui Hristos!” (Sf.Ap. Pavel)

Fara acest precum sunteti decat niste slugarnici ipocriti si lasi! N-aveti nicio credinta!

”Iubiti-va unii pe altii precum v-am iubit cat am fost cu voi si precum va iubesc” (Hristos-Mesia-Cuvantul)

Voi aplicati pe dos: osanditi pripit mereu precum au osandit pripit mai marii vostrii desi Domnul nu a venit sa judece si sa osandeasca ci sa caute oaia cea pierduta. Zice si sf. Ap. Pavel sa nu cumva sa cadem in judecata dar iata ca voi, molipsindu-va de la ”sfanta” inchizitie ati ajuns sa slujiti ”sfintei” ratiuni ca sa va inchinati ei ca la marele babilon si alunecati mereu nu numai in judecata ci in osandiri, blesteme, chemari la inhaitare in kukuxclan prozelit, lapidare publica, razbunare si curatenie de parca voi ati fi ingerii de la sfarsitul veacurilor care vor smulge si vor despartii graul de neghina aruncand pleava si neghina inapoi in mare sau intrun foc nestins, dar ce zic eu ca va inchipuiti si va credeti sfintii arhangheli, voi va credeti si va inchipuiti direct Tatal Mirelui care dati afara de la nunta pe cel fara haina de nunta sau chiar mai mult, voi sunteti deasupra tuturor ca niste atot stapanitori si atot stiutori luxiferici.

Deci acest precum trebuie aplicat corect si nu pripit si pe dos!

Dar fara iubire duhovniceasca (vorba par. Cleopa) si fara credinta cum ati putea voi aplica oare corect acest PRECUM?

Deci intai iubire si credinta multa multa pe Cale si abea apoi PRECUM!

Psalm 23 15.10.2021 20:07:17

Nu ma pot decide care a fost mai dilie: Verginica, Maria Tudorache sau Mihaela Tarcuta. Ultimele auzeau în scafarlie vocea primei. O splendoare, cucu-land :)

Psalm 23 15.10.2021 20:41:27

Ceva muuuult mai tare :) Este adevărat ca voi credeți ca Dumnezeu l-a făcut pe Adam din pământ de la Pucioasa? :))) pls răspuns cu da sau nu, orice peste aceste doua litere este doar de competenta celor de la Obregia :) Ma voi sunteți țăcăniti reali, este o problema cât discernământ aveți.

gpalama 15.10.2021 21:33:42

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 669454)
Ai halucinatii, visezi secte si ti se pare ca ai stii ce vorbesti.

Intai de toate exista o comunitate de credinciosi strajeri care locuiesc in manastire, prin Glodeni Vale si prin Pucioasa.

Mai sunt comunitati prin Targoviste, Bucuresti, Cluj si prin fiecare judet care se roaga impreuna si mergeau de sarbatori, de vreo 4-5 ori pe an acolo asistand la program si mancand si band la masa Domnului sub Marele Cort Alb in Gradina Intalnirii.

Eu fac parte din ortodocsii care dupa ce au aflat de Trambite pe net si au citit din Cuvantul de pe site si au crezut in Hristos-Cuvantul au mers 2-3 ani la rand pana acum 2 ani cand a venit pandemia. Nu ma pot declara ucenic ci doar asa un musafir.

Tu iti inchipui asa o comunitate de neoprotestanti care se intrunesc zilnic si saptamanal ca sa tina ei cuvantari proprii avand un pastor sau doi care face circ pe scena interpretand scriptura dupa capul sau. Iti inchipui prost.

Din ce vorbesti afirmand ca si Cuvantul lui Dumnezeu ar fi sterp teologic si ca ar ucide analiza imi dau seama ca n-ai citit deloc din Cuvant, ca n-ai avut curiozitatea sa intri pe site si sa citesti macar asa pe sarite din anii de inceput si din ultimii ani dar iata iti dai cu parerea confundand sterpitatea cu fecioria.

Acolo se tine foarte strict nu numai saracia ci si fecioria duhovniceasca si trupeasca... si cu toate astea se mai cade in pacat incat feciori s-au indragostit de fecioare si au parasit lucrarea.

Deci nu exista sterpitate teologica duhovniceasca. Mi-e clar ca nu ai cercetat ci asa ca o putoare foarte ”stiutoare” doar iti exprimi necredinta si necunoasterea visand cu ochii deschisi secte neoprotestante si lovesti in ele in asentimentul marelui papalâc inchizitorial.

Acolo se practica cel mai mult rugaciunea pentru iertarea, odihna si invierea mortilor, rugaciuni de lauda, acatiste ortodoxe, ascultarea de Cuvant si pazirea vietuirii sfinte si curate conform Hrisovului Manastirii legat de Irineu Pop Bistriteanul.
...

In curand Moroncel, cu aprobarea si binecuvantarea adminilor va face si marturisirea de credinta a sectei NIP.

Deja putin din asta este mai sus.

Hai Moroncele, nu faci un post/thread pentru marturisirea de credinta NIP?

Sa vedem si noi ce puteti si voi.

Ar fi frumos sa stim si noi ce invatati voi.

Te pricepi sa ne inveti si pe noi din "frumusetile" NIP? Poti sa faci o expunere a credintei NIP sa o vada cu totii ?

Ce zici ?

Sau doar scapi pe ici pe colo, mai recent cu multa putere prin toate threadurile si posturile, cate putin din "intelepciunea de la Glodeni"?

Sau tu dai cu tzaraita din "intelepciune", asa cate putin pe fiecare thread ca sa primeasca din lingurita NIP si din binefacerile NIP cu totii, dar cate putin, prosteala la lingurita nu la pahar, ca acolo e evident?

Moroncele, te ridici la inaltimea misiunii? Marturisitor al NIP? Faci si tu o marturisire de creidnta, asa sa ramana, vrednica de crezare?

Zi-le pe alea cu Veronica, trambitele, apocalipsa, glodeni, toate de la voi, sa le vedem la un loc, sa stim cu cine discutam.

Psalm 23 15.10.2021 21:54:53

F bună propunerea! Pune Moroco cea mai buna mărturisire de credință a voastră. Orice grupare din creștinism, cât de mica ar fi ea are asa ceva, indiferent cât de dilie sau dezlanata ar fi aceea mărturisire. Dacă nu aveți asa ceva nici măcar secta adevărată nu sunteți :)

gpalama 16.10.2021 01:26:11

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669469)
F bună propunerea! Pune Moroco cea mai buna mărturisire de credință a voastră. Orice grupare din creștinism, cât de mica ar fi ea are asa ceva, indiferent cât de dilie sau dezlanata ar fi aceea mărturisire.

Dacă nu aveti asa ceva nici măcar secta adevărată nu sunteti :)

Foarte frumos zis si comic.:21:

Vorba lui Trahanache, tradare, tradare, dar cel putin sa o stim si noi.

Citat:

Caragiale, O Scrisoare Pierduta

Farfuridi: Da, așa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie.

Brânzovenescu: Dar cel puțin s-o știm și noi! (Trahanache vrea să-i întrerupă, fără să izbutească.)
Ca sa ne mai destindem si noi putin de la atata incrancenare.

Moroco 18.10.2021 14:02:14

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669463)
Nu ma pot decide care a fost mai dilie: Verginica, Maria Tudorache sau Mihaela Tarcuta. Ultimele auzeau în scafarlie vocea primei. O splendoare, cucu-land :)

Ce e diliu aici? Esti vinovat ca auzi? Esti vinovat ca auzi sfinti si ca vorbesti cu Dumnezeu?

Cu idolii satanismului sau ai lumii mortilor e rau sa vorbesti si sa-i auzi vorbindu-ti, e rau sa slujesti idolii astroa crescuti in tine.

Voi osanditi Trambitele la fel ca astia de la neuro-psiho-psihiatrii ca sunt oameni care aud voci si daca aud ei si voi nu atunci sunt nebuni, pai poate fi cineva invinovatit doar pe motiv ca aude? De ce nu-i credeti ca ei aud si voi nu si cu toate astea nu sunt nebuni?

De ce nu-l invinovatiti atunci si pe sf. Pavel care L-a auzit pe Iisus in drumul Damscului si L-a vazut intro Lumina orbitoare daca nu crezi in timp ce altcineva nimeni nu L-a vazut?

Ce credinta dreapta si fara discriminari aveti voi? Pai chiar sf. Pavel a zis ca auzea voci dar stia sa deosebeasca vocile, care sunt ale sfintilor Ingeri sau ale Domnului si care sunt de la cel rau. Sau poate ca sf. Pavel era mai vrednic decat Trambitele atunci cand sub numele de Saul prigonea biserica Domnului de i s-a aratat si i-a vorbit Domnul?

Chiar sf. Ioan Botezatorul a trait numai in natura de mic ca un orfan, in pustietati departe de orice om caci mama si tatal lui au fost omorati cand era micut, deci cine l-a invatat si pe cine a ascultat el ca a ajuns cel mai mare sfant nascut din femeie si cel mai mic in imparatia Cerurilor?

Sigur ca pentru voi e usor sa credti in cei mari, Moise, sf. Ilie, Ioan Botezatorul si sf. Pavel ca lor le-a vorbit si li s-a aratat Dumnezeu dar sf. Virginia sau Maria si Mihaela sunt dilii si lor le vorbeste cel rau, nu-i asa? Cat de ipocriti puteti sa fiti citind Cartile Albe ca sa sustineti asa ceva? Ati citit din ele? Poate vreun om sau vreun duh rau sa vorbeasca asa? Poate vreun sfant filocalic sau vreun sfant inger? Poate vreun arhiereu sau vreau patriarh? Si daca si-ar lucra o lucrare de doctorat si ar tot corecta-o si recorecta-o la infinit nu ar fi atat de Adevarata si Luminoasa.

Dovedesti ca n-ai citit dar stii tu ca e ceva diliu acolo.

Moroco 18.10.2021 14:12:00

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669465)
Ceva muuuult mai tare :) Este adevărat ca voi credeți ca Dumnezeu l-a făcut pe Adam din pământ de la Pucioasa? :))) pls răspuns cu da sau nu, orice peste aceste doua litere este doar de competenta celor de la Obregia :) Ma voi sunteți țăcăniti reali, este o problema cât discernământ aveți.

Bineinteles ca credem ce scrie Dumnezeu in Cartile albe. Deci DA - bineinteles!

Din Pamantul ascultarii l-a plamadit pe primul om, si se pare ca la Facerea, primul pamant de pe care apele s-au scurs si care s-a aratat curat si ascultator a fost pamantul vechii Dacii, al Romaniei actuale caci de aia si muntii daca privesti de sus formeaza litera D de la Dumnezeu, de la Domnul! La fel, la potopul lui Noe, tot pamantul Romaniei a fost primul care a iesit la Lumina si in zona asta a trait Noe dupa ce a acostat cu corabia in muntele Ararat caci din Romania s-au imprastiat toate animalele ca sa umple pamantul si la noi aratul inseamna ceva legat de Cuvant. Aici a plantat vii si aici oamenii au cinstit vinul ca de la Dumnezeu iar grecii l-au zeificat pe un oarecare mare betiv sub numele de Bahus care sustinea ca ”in vino-veritas!”. Era un intelept dac, Valahus se numea de-i ziceau pe scurt Bahus ca alint, care iti dadea sa bei si te tragea de limba cu tot felul de discutii pana afla in cine crezi si ce vrei! Traditia bahica era defapt respectarea parintelui nostru Noe care a iesit din potop si a multumit lui Dumnezeu!

Nu e nimic egoist in marturisirea asta si nu e vorba de buricie ca cica ca niste nebuni ne-am crede noi romanii buricul pamantului ci e vorba ca locuim pe cel mai frumos si mai bun pamant dar si cel mai ascultator (pacat ca e locuit de noi necrediciosii, vorba unora).

De ce nu crezi? Stiai ca Raiul a fost in Romania? Pai noi suntem Raiul din Edem intre Tigru si Eufrat, aici e tara Havila plina de aurul cel bun si de aici din D-ul muntilor izvoraste izvorul Raiului care se imparte in 4 brate! Cain de aici a fugit pe Don de frica sa mai vada fata Domnului, de aici a fugit in tinutul NOD si acolo s-a inmultit si aici la noi l-a ingropat pe fratele sau Abel a carui sange viu striga si se roaga inca din pamant catre Dumnezeu. De aia se zice ca dacii beau vin rosu gros, puterea ursului, aproape negru, ca sa aiba in ei puterea ursului, a bourului, a vulturului iar cand era vorba de a apara acest pamant sfant sa aiba puterea haitei de lupi si intelepciunea si viteza de reactie a sarpelui cu corn.

Nu-ti dai seama? Esti orb din pricina necredintei, de aia nu poti vedea in trecut, prezent si viitorul apropiat.

Moroco 18.10.2021 14:52:58

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 669467)
In curand Moroncel, cu aprobarea si binecuvantarea adminilor va face si marturisirea de credinta a sectei NIP.

Deja putin din asta este mai sus.

Hai Moroncele, nu faci un post/thread pentru marturisirea de credinta NIP?

Sa vedem si noi ce puteti si voi.

Ar fi frumos sa stim si noi ce invatati voi.

Te pricepi sa ne inveti si pe noi din "frumusetile" NIP? Poti sa faci o expunere a credintei NIP sa o vada cu totii ?

Ce zici ?

Sau doar scapi pe ici pe colo, mai recent cu multa putere prin toate threadurile si posturile, cate putin din "intelepciunea de la Glodeni"?

Sau tu dai cu tzaraita din "intelepciune", asa cate putin pe fiecare thread ca sa primeasca din lingurita NIP si din binefacerile NIP cu totii, dar cate putin, prosteala la lingurita nu la pahar, ca acolo e evident?

Moroncele, te ridici la inaltimea misiunii? Marturisitor al NIP? Faci si tu o marturisire de creidnta, asa sa ramana, vrednica de crezare?

Zi-le pe alea cu Veronica, trambitele, apocalipsa, glodeni, toate de la voi, sa le vedem la un loc, sa stim cu cine discutam.

Noi credem in Simbol, tu insa nu poti uitand si ignorand mereu ca unii suntem si ortodocsi din BOR asa ca mine!

”1. Cred Intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor;

2. si intru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut. Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.

3. Care pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut om;

4. si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pilat din Pont, si a patimit si S-a ingropat;

5. si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;

6. si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;

7. si iarasi va sa vina cu slava sa judece viii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit;

8. si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci;

9. intru una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica;

10. Marturisesc un botez, intru iertarea pacatelor;

11. Astept invierea mortilor;

12. si viata veacului ce va sa vie. Amin!”

Si nu ne oprim aici ci continuam cu Apocalipsa:

”11.Si-am vazut cerul deschis; si iata, un cal alb; si Cel ce sedea pe el Se numeste Credincios si Adevarat, si'ntru dreptate judeca si Se razboieste.

12.Iar ochii Lui, ca para focului; si pe capul Sau, numeroase steme; avand un nume scris, pe care nimeni nu-l stie decat numai El.

13.Si este'mbracat intr'o mantie stropita cu sange; si numele Lui se cheama Cuvantul-lui-Dumnezeu.”

Pe scurt: Domnul Iisus Hristos-Cuvantul lui Dumnezeu... care se marturiseste peste pamant si se vesteste intru venirea Sa scriindu-se in Cartile Albe!

Credeti?

Nu credeti dar nici pe cei ce cred nu vreti sa-i lasati sa creada facandu-i unaintruna dilii si nebuni si rai si demonizati si prosti si eretici si sectanti chemandu-va fraierii la prozelitismul Uhuxclanului vostru din klanul Mc.Luud ca sa va razbunati pe maimicutii nemuritori pentru ca voi nu puteti nicicum sa credeti caci tare v-a placut gustul de la circulara interna si mirosul de la sfintii arsi pe rug de inalta poarta corcita cu ”sfanta” inchizitie care au instaurat ”sfanta” ratiune spiritista a aplicarii legii pe dos asa ca bordelatorii E-Uhuxclani transgenderi mafioti care au confiscat Credinta si au pus obroc peste Lumina!

Psalm 23 18.10.2021 19:23:32

Eu de aberații sectare sunt satul pt ca sunt repetitive și fără sens. Dacă mai sunt și de tip dacopat atunci chiar nu îmi irosesc timpul. Scrii aceleași aberații de fiecare data, fără logica și nucleu teologic, elucubrații sectare de foarte proasta calitate. Adică fix ce poate produce o secta marginala. Sa ma apuc sa îți comentez fiecare aberație ar însemna o fac pe timpul meu și fără sens, tot asta vei scrie de fiecare data. Am tot sperat sa dau măcar o singura data peste un sectar cu un minim echilibru sau cultura teologica. Aceea zi nu a venit și evident ca în acest caz nu mai am de ce sa continui vreun dialog. Este dincolo de puterea mea de înțelegere de îngăduința de care beneficiezi pt a polua efectiv forumul. Dar nu este problema mea, ci a unor useri gen palama care, de înțeles,, ajung la exasperare. Nu le pot dori decât multă răbdare în continuare, Dumnezeu are căile Lui, uneori greu de înțeles, de a perfecționat răbdarea duhovniceasca.

Moroco 19.10.2021 14:25:28

Citat:

În prealabil postat de Psalm 23 (Post 669483)
Eu de aberații sectare sunt satul pt ca sunt repetitive și fără sens. Dacă mai sunt și de tip dacopat atunci chiar nu îmi irosesc timpul. Scrii aceleași aberații de fiecare data, fără logica și nucleu teologic, elucubrații sectare de foarte proasta calitate. Adică fix ce poate produce o secta marginala. Sa ma apuc sa îți comentez fiecare aberație ar însemna o fac pe timpul meu și fără sens, tot asta vei scrie de fiecare data. Am tot sperat sa dau măcar o singura data peste un sectar cu un minim echilibru sau cultura teologica. Aceea zi nu a venit și evident ca în acest caz nu mai am de ce sa continui vreun dialog. Este dincolo de puterea mea de înțelegere de îngăduința de care beneficiezi pt a polua efectiv forumul. Dar nu este problema mea, ci a unor useri gen palama care, de înțeles,, ajung la exasperare. Nu le pot dori decât multă răbdare în continuare, Dumnezeu are căile Lui, uneori greu de înțeles, de a perfecționat răbdarea duhovniceasca.

Am scris simbolul credintei si din textul Apocalipsei care sunt baza a credintei ORTODOXIEI intregi!

Sunt ortodox!.. practicant! Vad ca tu tot repeti minciunle cu secta si sectarul ca altii!!!De ce nu ma crezi ce spun ci crezi in minciuni?

Care sunt aberatiile ”sectare” repetitive? Crezul si Apocalipsa pe care se bazeaza ortodoxia intreaga?

Crezi ca am mintit in ce priveste informatiile dacogetice? Nu crezi ca Dacia e buricul pamantului si ca Romania e tara Stralucirii asa cum a fost proorocit la Daniel?

Ce tot bolborosesti acolo si te unesti cu teologul de mucava @gpalama ca sa sustineti ca eu poluez forumul tragandu-mi voi impreuna la nesfarsit gpalme in timp ce va dati victime si va apreciatii unii pe altii ignorand cat mintiti, cat osanditi si denigrati... ortodoxia!!!... haituindu-ma si infierandu-ma si blestemandu-ma dupa care va aratati victime trecand la santaje emotionale.

Ai inghitit si tu circulara interna si nu poti crede si in Cele 7Tr.Apocaliptice si incerci sa spui ca Fenomenul Noul Ierusalim e ceva minor, marginal, ca tot Cuvantul lui Dumnezeu scris in Cartile Albe si toate mesajele si invataturile celor 7 Tr.Ap. sunt ceva de neluat in serios, in seama, ceva mincinos, rau si de ignorat?

Pai stii dumneata ca aproape toata Romania a fost la Maglavit si ca Petrache Lupu a discutat cu armata si cu regele, ca a spus proorocii care s-au implinit?

Stii cati ortodocsi au intrat in Oastea Domnului si ce fel de ortodocsi luptatori si demni erau?

Stii ca ziarul Lumina al ortodoxiei isi trage numele de la Ziarul Lumina Stelelor al preotului Iosif Trifa creat la cererea expresa a patriarhului de atunci pentru a lupta cu secularizarea?

Stii ca priciesnele cantate dupa liturghie sunt scrise de poeti ai OD?

Stii de eroismul sorei ortodoxe Veronica si a preotului ortodox Ioan Iovan care dupa ce au ridicat manastire pe pamantul parintesc nu s-au supus regimului care inchidea toate manastirile si nici mai marilor care au colaborat cu regimul si au facut puscarie pentru Hristos? Dupa ei s-a inspirat si parintele Iustin Parvu si preaf. Daniel incat toata averea personala au daruit-o manastirii sau ortodoxiei.

Stii ca sora Verginia a fost prigonita de vechiul regim si a fost dusa in puscarie si la spital si a fost batuta si executata dar Tatal a tinut-o in viata? A ajuns pana la Dej si acesta nemaiavand ce face cu ea a lasat-o in pace. Stii astea?

Stii ca la Prislop si la Draganescu, la Arsenie Boca, la Nil Dorobantu au mers si merg mereu in pelerinaje sute de mii de credinciosi nu numai ortodocsi?

Ti se par astea informatii sectare?

Ti se pare ca repet minciuni?

Nu esti in stare sa porti un dialog ci doar arunci cu insinuari, cu victimizari, cu polutii, cu sectarisme si tot felul de caraieli laudand mitomaniile si haituielile colegului gpalama?

Ma voi sunteti orbi? Nu aveti nici urma de coloana vertebrala ca sa recunoasteti evidenta?

NU SUNT SECTE ci TRAMBITE APOCLIPTICE si asta va tot repet nu ca sectant ci ca ortodox practicant!!!
NU-S SECTAR si ce scriu nu-s sectarisme ci ADEVARURI! Aia repet, ADEVARURILE din ultima 100 de ani pe care ca ortodocsi ar trebui sa le cunoasteti si nu sa le negati cu atata indarjire si incapatanare triumfalista.

Daca nu ai citit din Cartile Albe ca sa pricepi ca nimeni nu e in stare sa scrie asa ceva afara de Dumnezeu ce tot imi dai replici ca orbul, surdul si habarnisul?

NU pricepi ca Hristos-Cuvantul isi pregateste poporul si ortodoxia si crestinatatea si omenirea in vederea venirii Sale intru Judecata?

Ce e sectarism aici? E APOCLIPSA pe Calea Ortodoxa, nicidecum cale sectara, neo protestanta sau eretica.

Ma iarta, dar chiar nici n-are rost sa continuam o discutie a orbilor si surdomutilor care nu fac altceva decat stramba din nas dandu-se victimele mele neavand curajul sa citeasca si sa se documenteze in timp ce se corcesc cu toate paganismele lumii sustinand ca ipocritii ca respecta kanonul sau linia ”partidului”.

Si ce anume ti-am facut ca ”sectant” de te tot plangi?

Oare n-am dreptul sa cred si in Ortodoxie si in Cele 7 Tr.Ap.?.. ca vin unii si ma fac incontinuu sectant, de aia ca nu fac asa ca ei, ca nu vreau sa inghit circulara interna si sa bag capul in nisip ca strutul inghitind minciuna si pripeala?

Nu v-am osandit ca nu credeti, ca nu puteti si nu vreti sa credeti sau ca ma haituiti pe toate firele de discutie scotand numai inventii si minciuni despre mine sau despre Trambite dar cat de ipocriti se poate sa fiti ca sa sustineti ca tot eu poluez, negand voi evidenta in timp ce va laudati intre voi ca ma haituiti si ma hartuiti lansand tot felul de inventii si de minciuni, hule si blesteme la adresa mea bune pentru constructia marelui cuc-Uhuxclan antihrist?

Ma tu esti normal la cap sa ma tot faceti pe toate threadurile sectant si nebun, diavol si indracit in timp ce va dati apoi victime?

Daca ati fi citit pilda SEMANATORULUI ati fi inteles ca si acolo e vorba de Cuvantul Lui Dumnezeu si ati fi priceput cine sunt diavolii!!! (Aia sunt diavolii: pasarile ”cerului” care va manca Cuavantul din voi cazut langa drum ca sa nu-L mai impliniti, sa va ia lumea in bordelatorie si comert ca sa umpleti localurile alea puse pe langa toate drumurile mai circulate si iata cum voi intrati si jucati bar-but, 6-6 poarta-n casa, vrand sa-mi dati mie gol.)

Chiar nu pricepeti ca ati incurcat BORcanele si ati luat TransOrientExpressul de Buftea ca sa ajungeti sa va imbarcati pe Titanic?

De ce nu vreti sa ma credeti?

Crezi ca te (va) mint? :68:

Iata v-am recomandat inca odata sa cititi (din Cuvantul lui Dumnezeu, din Cartile Albe si nu din cartile neoprotestantilor) ca sa va lamuriti, sa credeti si sa nu mai fiti ipocriti si necredinciosi pana la sfarit!

Demetrius 19.10.2021 15:35:52

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 669489)
Am scris simbolul credintei si din textul Apocalipsei care sunt baza a credintei ORTODOXIEI intregi!

Sunt ortodox!.. practicant! Vad ca tu tot repeti minciunle cu secta si sectarul ca altii!!!De ce nu ma crezi ce spun ci crezi in minciuni?

Care sunt aberatiile ”sectare” repetitive? Crezul si Apocalipsa pe care se bazeaza ortodoxia intreaga?

Nu este la nicio liturghie pe tot parcursul anului vreo citire din Apocalipsa, asa ca, prin urmare, ortodoxia nu se bazeaza pe ea; din ce amobservat eu, tocmai protestantii (toti, toti!) o propovaduiesc si asta ii caracterizeaza.

Psalm 23 19.10.2021 16:06:24

https://www.pemptousia.ro/2013/02/ap...mplul-nezidit/

Moroco 19.10.2021 16:14:23

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 669490)
Nu este la nicio liturghie pe tot parcursul anului vreo citire din Apocalipsa, asa ca, prin urmare, ortodoxia nu se bazeaza pe ea; din ce amobservat eu, tocmai protestantii (toti, toti!) o propovaduiesc si asta ii caracterizeaza.

Daca ar fi asa cum zici atunci ar fi o rusine pentru noi si o cinste pentru ei neoprotestantii, bineinteles daca ar crede si n-ar intelege ei proorociile dupa capul lor visand momente false ale judecatii, parusiei si ale sfarsitului lumii.

Pai o ortodoxie fara proorocie nu e ortodoxie intreaga caci biserica pe Duhul Sfant se bazeaza care a grait prin prooroci. Cum toate proorociile vechi testamentare au fost implinite prin Rastignirea, Moartea si Invierea Domnului a ramas ca baza a bisericii sa fie Apocalipsa lui Ioan Teologul exilat pe insula Patmos si marturisirile sf. Ap. Pavel care zicea ca vor invia mortii cei vrednici si noi care am mai ramas vii vom fi rapiti impreuna cu ei la Cer in nori in glas de Trambite Apocaliptice si asa vom fi in vesnicie cu Domnul Hristos. Au mai proorocit si ceilalti apostoli despre vremurile din urma si proorciile lor stau de asemenea la baza ortodoxiei bisericii.

Fara asta n-avem credinta, n-avem asteptare si pregatire, n-avem dor si umilinta, sfiala si smerenie, n-avem decat un trecut pe care il tot rasfoim si-l rastalmacim spre a noastra pierzare.

Cele 7 Tr.Ap. nu rastalmacesc proorociile si nici nu interpreteaza Apocalipsa dupa capul lor ci sunt in comunicatie si iubire cu Dumnezeu si cu sfintii, au fost prooroci ai vremurilor noastre deci e cu totul si cu totul altceva decat ce se intampla la neoprotestantii care cred ei ca au descifrat timpurile si vremurile nu pe baza duhului proorociilor ci pe baza ”deslusirii” textelor si cifrarilor ascunse incercand mereu sa ne talmaceasca Biblia cum o stiu ei talmaci ca sa le iasa lor de acolo invataturile lor (gresite) cu care se lauda foarte fara sa se mai pocaiasca vreodata de pacatele de dupa botezul lor.

Nu e bine sa creati confuzii.

In Apocalipsa se vorbeste de Iisus ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu, Cuvantul cel nou al Lui Dumnezeu pe cand neoprotestantii spun despre toate proorociile vechi testamentare si despre ce a grait Iisus Hristos acum 2000 de ani ca fiind Biblia: Cuvantul Lui Dumnezeu si asa se formeaza confuzia si amestecul incat aveti impresia ca ar fi sectarism cand vorbesti de Cuvantul lui Dumnezeu din Cartile Albe.

Iisus Hristos-Cuvantul lui Dumnezeu este doar ceea ce s-a suflat si se sufla prin Cele 7 Tr.Ap. in ultima 100 de ani.

Inainte s-a suflat de la Dumnezeu Facerea, apoi Traditia si Credinta lui Abel, Set, Enoh, Noe si Avraam, apoi s-a suflat Legea prin prooroci si psalmi, apoi s-a intarit Legea prin Hristos si Ioan Botezatorul si s-a inceput Harul odata cu pocainta si invierea si intemeierea bisericii si abea acum la sfarsit prin Domnul Iisus Hristos-Cuvantul lui Dumnezeu se pregateste venirea Domnului intru judecata, deci chiar daca din vesnicie este Fiul lui Dumnezeu, una cu Tatal si cu Duhul, prin care graieste Dumnezeu totusi astazi doar prin Domnul Iisus se sufla Cuvantul lui Dumnezeu si este scris in Cartile Albe si acesta este numele lui Iisus Hristos, numele Lui cel nou, deci nu are cum sa se fi chemat astfel de la inceputuri asa cum va amagesc neoprotestantii creind confuzii cand vorbesc ei pe baza intregii Biblii de Cuvantul lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:08:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.