Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parere mea despre sarbatoarea de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17416)

fallen 18.09.2014 13:07:20

Dar ia spuneti-mi mie, ( va rog frumos, buna ziua pe ziua de azi :)) , apropos de imparitati: mi-a zis cineva pe alt forum ca sufar de " tulburare tripolara"; este posibil asa ceva, sau a facut misto de mine? Poate avea un lucru, sau o stare, trei ( sau mai multi) poli ? ( franci, parale, lei, dolari, ludovici, guinee, etc, da, poate, insa...poli, in acest context, adica capete opuse, extreme, etc ???)

oaie_cugetatoare 18.09.2014 13:11:20

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567396)
Dar ia spuneti-mi mie, ( va rog frumos, buna ziua pe ziua de azi :)) , apropos de imparitati: mi-a zis cineva pe alt forum ca sufar de " tulburare tripolara"; este posibil asa ceva, sau a facut misto de mine? Poate

Fallen, sa stii ca pe lumea astea sunt multi care sufera de tulburari multi-polare(adica peste trei).Este de ajuns sa te uiti la actorii de pe scena politica
sa vezi tulburari multi-polare. :1:

fallen 18.09.2014 14:40:36

Uf, haideti ca ma bagarati in si mai ceata...
Imi vine sa sun doctoru sa-ntreb dc se poate asa ceva, da' sigur nu-mi raspunde, si-apoi mi-e si rusine sa-l deranjez cu asemenea stupiditati...

oaie_cugetatoare 18.09.2014 14:56:07

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567411)
Uf, haideti ca ma bagarati in si mai ceata...

Adica sa stai linistita ca sunt altii care au adevarate tulburari multi-polare
si ii vad pe altii ca fiind bolnavi.
Tu tine dreapta credinta, rugaciune, fapte bune pentru aproapele tau
si de restul de ocupa Dumnezeu.

fallen 18.09.2014 15:12:33

Tulburarea bipolara presupune ca astazi, acum, de ex, esti foarte " maniac", inversunat, hotarat sa faci ceva, hiperactiv, nelinistit chiar, parca nu tevpoate opri nimic, numai dormi, numai iti trebuie nici mancare,'nimic altceva decat ceea ce te preocupa obsesiv ( aici ai dreptate ca pot fi mai multe chestii, adica poti trece rapid de la obsesia pt ceva la altceva, sa ai mai multe preocupari obsesive sau idei delirante), iar maine, sau mai incolo, sau peste o perioada mai lunga de timp, zile, saptamani, brusc cazi intr-o stare opusa, respectiv depresia, apatia generalizata, cand numai ai chef, nu-ti mai trebe nimic, nu te mai intereseaza, numai ai nici o motivatie nici sa mananci, nici sa te scoli din pat, sa iesi din casa, sa meri la munca ori scoala, nici sa mai traiesti efectiv, in cazuri extreme....
Caracteristic in boala asta fazele evolutive alterneaza pe perioade mai lungi, saptamani sau chiar luni; cand alternanta e mai rapida, chiar in cursul aceleiasi zile, e o forma mai usoara care se chiama tulburare ciclotimica.
Ioan Cezar descrie mai in amanunt particularitatile acestei conditii, pe un alt topic.

Ce spuneti dvs de " multipolaritate", probabil va referiti la cei care se prefac, nu au niste principii constante, sunt ipocriti, joaca in multe tabere, se dau dupa cum bate vantul, etc...ca nu-mi vine acum termenul incetatenit.... ( versatili, perversi ???? In mitilogia greaca era un personaj numit "Proteus", precum microbul omonim - caretot de-acolo isi trage numele- si care nu avea o fata, mutra, figura proprie si putea lua infatisarea oricui....); intr-adevar sepoate ajunge la adevarate, autentice tulburari de personalitate, crize de identitate personala, cand individul impricinat efectiv nu se mai recunoaste, numai stie cine si ce e, ce reprezinta, in ce crede, etc...

oaie_cugetatoare 18.09.2014 15:14:35

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567415)
Tulburarea bipolara presupune ca astazi, acum, de ex, esti foarte " maniac", inversunat, hotarat sa faci ceva, hiperactiv, nelinistit chiar, parca nu tevpoate opri nimic, numai dormi, numai iti trebuie nici mancare,'nimic altceva decat ceea ce te preocupa obsesiv ( aici ai dreptate ca pot fi mai multe chestii, adica poti trece rapid de la obsesia pt ceva la altceva, sa ai mai multe preocupari obsesive sau idei delirante), iar maine, sau mai incolo, sau peste o perioada mai lunga de timp, zile, saptamani, brusc cazi intr-o stare opusa, respectiv depresia, apatia generalizata, cand numai ai chef, nu-ti mai trebe nimic, nu te mai intereseaza, numai ai nici o motivatie nici sa mananci, nici sa te scoli din pat, sa iesi din casa, sa meri la munca ori scoala, nici sa mai traiesti efectiv, in cazuri extreme....
Caracteristic in boala asta fazele evolutive alterneaza pe perioade mai lungi, saptamani sau chiar luni; cand alternanta e mai rapida, chiar in cursul aceleiasi zile, e o forma mai usoara care se chiama tulburare ciclotimica.

Pai de depresie in general mai toata lumea sufera.:36:

abaaaabbbb63 18.09.2014 15:37:47

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567417)
Pai de depresie in general mai toata lumea sufera.:36:

Nu confunda depresia gen "tristete" cu despresia, boala. Din cauza unor probleme hormonale, sau ale unor impacte emotionale majore, la unele persoane se opreste sau limiteaza secretia de dopamina. Asta ii determine sa fie depresivi. Chiar daca ar vrea, nu pot sa fie "fericiti".

oaie_cugetatoare 18.09.2014 15:50:51

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567418)
Nu confunda depresia gen "tristete" cu despresia, boala. Din cauza unor probleme hormonale, sau ale unor impacte emotionale majore, la unele persoane se opreste sau limiteaza secretia de dopamina. Asta ii determine sa fie depresivi. Chiar daca ar vrea, nu pot sa fie "fericiti".

Nu exista depresie "gen tristete".Exista doar depresie, care se poate trata
doar cu fericire.

abaaaabbbb63 18.09.2014 16:42:55

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567421)
Nu exista depresie "gen tristete".Exista doar depresie, care se poate trata
doar cu fericire.

De ar fi asa usor sa tratezi depresia...
Si da, exista depresie minora, temporara, si depresie de care cineva nu scapa asa usor, si are nevoie de stimulente de dopamina sau serotonina.

oaie_cugetatoare 18.09.2014 16:48:34

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567426)
De ar fi asa usor sa tratezi depresia...

Rugaciunea, ea alunga fortele intunericului , rugand-ul pe
Dumnezeu sa-si intoarca fata catre tine.Dumnezeu alunga depresia.
Tu doar trebuie sa-l rogi s-o faca.

abaaaabbbb63 18.09.2014 16:53:20

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567427)
Rugaciunea, ea alunga fortele intunericului , rugand-ul pe
Dumnezeu sa-si intoarca fata catre tine.Dumnezeu alunga depresia.
Tu doar trebuie sa-l rogi s-o faca.

Um.. ok.. cand ai apelat ultima data la un medic? Sau la medicamente?

Stiu pe cineva foarte credincios care a facut depresie dupa ce i-a murit mama, si dupa un an de depresie, de slabit 20 de kg si de mers la biserica la fiecare ocazie, s-a dus la doctor si intr-o luna era iar pe picioarele ei.

Pacat ca pe ea nu a vrut sa o ajute Dumnezeu...

oaie_cugetatoare 18.09.2014 16:55:30

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567428)

Acum 9 ani.

abaaaabbbb63 18.09.2014 17:06:58

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567430)
Acum 9 ani.

Si ai avut o experienta neplacuta?

Ioan_Cezar 18.09.2014 17:13:48

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567428)

Stiu pe cineva foarte credincios care a facut depresie dupa ce i-a murit mama, si dupa un an de depresie, de slabit 20 de kg si de mers la biserica la fiecare ocazie, s-a dus la doctor si intr-o luna era iar pe picioarele ei.

Pacat ca pe ea nu a vrut sa o ajute Dumnezeu...

Ba a ajutat-o, altminteri nu mergea la doctor.
Când creierul își schimbă metabolismul și se instalează biochimia bolii, nimic nu mai merge bine în minte, implicit nici rugăciunea. E drept că și sufletul modelează corpul, inclusiv creierul, dar atunci când sufletul este atașat prea puternic de cele lumești (de pildă de o persoană dragă, cum ar fi un părinte) el stă de fapt cu spatele la Dumnezeu. Merge în biserici, se roagă, dar inima e tot acolo, la cel pierdut... În acest caz harul de fapt nu e primit să lucreze cum ar lucra dacă omul nu ar fi atât de pătimaș legat de ceva sau de cineva din lumea aceasta trecătoare. Consecința este că creierul, care e parte a corpului, nu primește prin suflet ajutorul harului, și astfel își continuă modificările biochimice specifice depresiei sau altor forme de îmbolnăvire. Influențînd, astfel, la rândul său viața sufletească.

Medicamentele au rostul, precum ierburile din vechime, de a contracara procesul morbid instalat la nivel biochimic. Eliberează sufletul din mănușa de fier a biochimiei bolii. Iar odată eliberat, acesta își poate relua iar preocupările duhovnicești sanogene. Printre altele, acum își dă omul și seama cât greșea când era bolnav, cum își automenținea boala, cum se pedepsea pe sine pe nedrept (când particip la moartea unui om drag am și eu tendința de a muri într-un fel, pentru a nu-l lăsa singur... Face parte din doliu, psihologic vorbind, e un proces inevitabil care pe unii îi poartă departe, din păcate). Își recunoaște atașamentele, neîncrederea în Dumnezeu, greșelile și păcatele. Poate învăța de acum când și cum să facă la viitoarele încercări. Printre altele învață să nu-i mai disprețuiască pe medici. Se smerește.

Alții însă cad în gropi și mai mari: cred că medicul e Dumnezeu etc. etc.

oaie_cugetatoare 18.09.2014 17:27:06

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567431)
Si ai avut o experienta neplacuta?

In ce sens ?

abaaaabbbb63 18.09.2014 18:08:22

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567434)
In ce sens ?

Pentru ca mi se pare ca ai mai mare incredere in rugaciune decat in doctori.

abaaaabbbb63 18.09.2014 18:09:46

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 567432)
Ba a ajutat-o, altminteri nu mergea la doctor.

Deci in concluzie, Dumnezeu a trimis-o la doctor, in timp ce duhovnicul ei ii zicea sa nu faca asta, ci sa se roage.

Asta e destul de bine!

aubergine 18.09.2014 18:30:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 567353)
Prima, cu virgula dupa astazi, e o explicatie folosita doar de adventisti. E evident ca e o propozitie fara prea multa logica, in "adevarat iti spun astazi" cuvantul "astazi" e fara sens introdus, verbul "a spune" e deja folosit la prezent. Dar adventistii, ca sa justifice moartea sufletelor, au inventat virgula, ca sa nu spune ca sufletele ar merge in Rai si nu mor (pana la inviere, cum sustin ei).

Am uitat virgula in prima! My bad! Sunt de acord.

fallen 18.09.2014 18:40:47

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567437)
Deci in concluzie, Dumnezeu a trimis-o la doctor, in timp ce duhovnicul ei ii zicea sa nu faca asta, ci sa se roage.

Asta e destul de bine!

Cine ( cand, unde) a zis ca duhovnicul ii zicea sa nu mearga la doctor?

Stiu ca s-a mai discutat pe tema asta, insa eu una nu cred ca daca vreau sa merg la doctor imi poate interzice duhovnicul asta, asa cum nu imi poate interzice absolut nimic din ceea ce vreau sa fac...a, sa nu imi dea binecuvantarea, asta da, mi se pare normal, daca as vrea sa fac un lucru rau...dar daca as insista ca vreau sa merg la medic, cred eu ca m-ar putea ajuta, sau in alta parte, ar trebui sa ma lase sa incerc...( inteleg sa nu ma lase sa merg la vrajitoare, adik sa imi recomande " strongly" sa nu ma duc, dar bineinteles, nici macar asta nu ma poate opri...)
Daca insa m-as duce si m-as plange ca nu sunt multumita de medici, tratamente,'medicatie, etc, nu vad nicio imbunatatire, ba din contra ( credeti-ma is f multi si in situatia asta), atunci e clar ca problema e la nivel sufletesc, si acolo trebuie lucrat, in paralel eventual, dc e cazul, cu trat medical...

abaaaabbbb63 18.09.2014 18:43:45

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567439)
Cine ( cand, unde) a zis ca duhovnicul ii zicea sa nu mearga la doctor?

Cand restul familiei ii zicea sa mearga la doctor, ea zicea ca duhovnicul ei i-a zis sa nu, si ca sa o lase in pace. Duhovnicul ei este un calugar de la sihastria, din cate stiu eu. Mai tinerel asa.

Ioan_Cezar 18.09.2014 18:52:18

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567437)

Asta e destul de bine!

Dacă preferi să înțelegi așa... Eu ziceam altcumva, în fine...

fallen 18.09.2014 18:59:39

Asta insa nu inseamna neaparat ca ea ar i vrut sa mearga dar nu a lasat-o dansul...

Acum ce sa mai zic, lumea a sarit in sus cand a murit o psihopata intr-o manastire, insa cine stie cati nu mor si in spitale, sau la ei acasa refuzand tratamentul...
Si cand vezi atatia oameni nenorociti, practic, care nu primesc un tratamemt adecvat sau la care nu functioneaza, sau care nu se compliaza ( refuza sa-l mai ia, sau numai au discernamantul necesar), mai ca esti tentat sa crezi ca nu asta e solutia vindecatoare...
Si apoi chiar sunt persoane a caror suferinta este la nivel sufletesc si nu se poate vindeca fara ajutorul lui Dumnezeu, sau daca ele nu isi regasesc credinta in El, la acestea e posibil chiar sa nu functioneze nici o medicatie....dupa cum sunt multe alte boli grave, gen cancer, in care succesul terapeutic este influentat decisiv si in mare masura de voia lui Dumnezeu ( adica nimic nu e garantat ca poate functiona fara asta).

oaie_cugetatoare 18.09.2014 19:37:31

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567436)
Pentru ca mi se pare ca ai mai mare incredere in rugaciune decat in doctori.

Dumnezeu indica unde, si medicul aplica cele invatate cu mintea pe care
tot Dumnezeu i-a dat-o.Apoi dupa ce medicul a prescris tratamentul si
pacientul incepe sa faca tratamentul, Dumnezeu incepe sa vindece.

abaaaabbbb63 18.09.2014 20:03:06

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567446)
Dumnezeu indica unde, si medicul aplica cele invatate cu mintea pe care
tot Dumnezeu i-a dat-o.Apoi dupa ce medicul a prescris tratamentul si
pacientul incepe sa faca tratamentul, Dumnezeu incepe sa vindece.

Ei, vezi?

Deci in concluzie, pentru depresie grava, la medic.

oaie_cugetatoare 18.09.2014 20:46:07

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567448)
Ei, vezi?

Deci in concluzie, pentru depresie grava, la medic.

dar intai la Dumnezeu, apoi la medic si apoi iarasi la Dumnezeu.

abaaaabbbb63 18.09.2014 21:14:50

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567442)
Acum ce sa mai zic, lumea a sarit in sus cand a murit o psihopata intr-o manastire, insa cine stie cati nu mor si in spitale, sau la ei acasa refuzand tratamentul...
Si cand vezi atatia oameni nenorociti, practic, care nu primesc un tratamemt adecvat sau la care nu functioneaza, sau care nu se compliaza ( refuza sa-l mai ia, sau numai au discernamantul necesar), mai ca esti tentat sa crezi ca nu asta e solutia vindecatoare...
Si apoi chiar sunt persoane a caror suferinta este la nivel sufletesc si nu se poate vindeca fara ajutorul lui Dumnezeu, sau daca ele nu isi regasesc credinta in El, la acestea e posibil chiar sa nu functioneze nici o medicatie....dupa cum sunt multe alte boli grave, gen cancer, in care succesul terapeutic este influentat decisiv si in mare masura de voia lui Dumnezeu ( adica nimic nu e garantat ca poate functiona fara asta).

Chestia este ca... doctorii sunt oameni, si pot gresi. Nimeni nu este perfect. Dar ei isi dedica viata salvarii de vieti, si fac tot ce le sta in putere (bine... majoritatea).

Cand un doctor nu a putut salva un om, atunci este de inteles, deoarece doctorul este si el om (nu vorbesc aici de malpraxis. Desi si asta poate fi considerata o greseala omeneasca in unele cazuri).

abaaaabbbb63 18.09.2014 21:18:52

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567453)
dar intai la Dumnezeu, apoi la medic si apoi iarasi la Dumnezeu.

Daca nu e tratata cat mai rapid, depresia poate sa-l determine pe om sa se duca direct la Dumnezeu, fara sa mai ajunga la vreun medic...

Cred ca se pot face ambele in acelasi timp. Sa astepti un semn de la Dumnezeu ca sa te duci la medic nu mi se pare o solutie prea eficienta pentru vindecare...

oaie_cugetatoare 18.09.2014 21:51:08

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567462)
Cred ca se pot face ambele in acelasi timp.

Da.
Citat:

Sa astepti un semn de la Dumnezeu ca sa te duci la medic nu mi se pare o solutie prea eficienta pentru vindecare...
Dar n-am zis asta.De unde ai scos-o ?!!!!!!!!!

fallen 18.09.2014 22:44:36

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567462)
Daca nu e tratata cat mai rapid, depresia poate sa-l determine pe om sa se duca direct la Dumnezeu, fara sa mai ajunga la vreun medic...

...

Ma indoiesc ca la Dumnezeu...
( ma tem ca mai degraba la...)

fallen 18.09.2014 22:48:10

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 567460)
Chestia este ca... doctorii sunt oameni, si pot gresi. Nimeni nu este perfect. Dar ei isi dedica viata salvarii de vieti, si fac tot ce le sta in putere (bine... majoritatea).

Cand un doctor nu a putut salva un om, atunci este de inteles, deoarece doctorul este si el om (nu vorbesc aici de malpraxis. Desi si asta poate fi considerata o greseala omeneasca in unele cazuri).

In cazul depresiei ca si al celorlalte boli psihice, nu e neaparat vorba de erori umane in ce priveste terapia, ci ...de specificul lor in sine, particularitatile lor, raspunsul nefavorabil la tratament, in multe cazuri, necomplianta pacientilor, in altele, si, nu in ultimul rand, cred eu ("parerea mea"), lucrarea necuratului, in ultima instanta...( care probabil e desavarsita de cauzele favorizante mentionate anterior)

Chiar am vazut cu ochii mei, la o femeie " scapata de la balamuc", sau mb zis " eliberata", am inteles ca mergea acolo doar sa manance si sa doarma cateodata, dar toata vara, cat era ziua de lunga, zacea pe treptele unei farmacii, cand la soare,cand la umbra....si cateodata,'in unele zile, o apuca tipatul, strigatul, injuratul...initial credeam ca poate o supara cineva, ca-i e foame, sete, cald, vrea cafea, tigari, etc, insa nu o supara nimic si nici nu voia ceva anume ( ii dadea lumea de toate); ceea ce o determina sa faca ca toti dracii, din senin, era doar in capul ei...

Patrie si Credinta 18.09.2014 23:04:18

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567014)
In orice caz, ideea care s-a vehiculat era aceea ca Constamtin cel Mare ar fi eliberat crestinii nu din mila, ci pt a a castiga sustinerea lor dpdv politic;

E complicata treaba cu Constantin, desi personal cred ca a fost ca presedintele crestin al Taiwanului, care a pus Ziua Constitutiei pe 25 decembrie.
Atat convingere personala, cat si o treaba unficatoare.
Citat:

tot el ar fi ost cel care a cenzurat scripturile si doctrinele, ideologiile existente pana atunci, si chiar sunt voci, pareri care sustin ca Sf evangelie in forma de ai mu e cuvantul Domnului,ci al sinodului I sau cat a fost, de la Niceea sau wherever, cinstituit de Ctin cel mare...

Astea-s aiureli care pana si unii atei zic ca sunt tampenii.
Avem atat Scripturi vechi(vezi Codex Sinaiticus), copii ale marii majoritati ale apocrifelor exista pana in ziua de azi(http://www.sacred-texts.com/chr/index.htm), si avem copii ale scrisorilor episcopilor care au intocmit incet, incet, canonul inainte si DUPA Niceea.
Dar, ma rog, face parte din greseala mult mai mare si mai raspandita de a considera crestinismul ca fiind limitat la Imperiul Roman.

Citat:

Eu personal cred ca poate era mai bine ca crestinii sa ramana in ilegalitate si sa ie in continuare persecutati, pt ca atunci cand au ajuns de partea puterii au inceput ei la randul lor sa persecute masele....iar acum, desi sunt " la putere", in stat, nu mai sintem persecutati de istem, ci de catre popor, care in vremurile de acum are o influenta mult mai mare, fiind state democratice, si nu dictatoriale, acum poporil persecuta conucatorii, nu invers...nu vedeti reactiile poporului la construirea de biserici? Sistemul aproba, iar poporul picheteza, face manifestatii, nu e de acord ...
Pai i revenind, nu era mai in spiritul oiginal al crestiniamului, sa fim de partea celor multi si napastuiti, ai impotriva unui sistem rau si hain? Niciodata ideea de crestinism nu ar fi trebuit sa se alature puterii de stat, care e intodeauna urata de popor....
Este oare in spiritul crestinismului sa se construiasca biserici de milioane de lei sau euro, si sa nu se dea alocatii la copii, si asistenta meficala, pensii, etc?
Este ok ca lumea, poporul, care moare de foame, sa ajunga sa urasca pe Cristos pt ca este reptezentat pe lumea asta de niste oameni haini si lacomi, si perversi?

Eu nu sunt de acord cu viziunea asta masochista in care "mai bine ne torturau in continuare". Nu ajuta, si e romantizat doar de cei care nu au simtit acele vremuri.
Crestinii ca persecutori e chiar rezultatul acelor prigoane.
A fost demonstrat in studii ca atunci cand un grup oprimat ajunge in pozitia celorlalti, se comporta mai crud fata de fostii oprimatori.
Si eu sunt de acord ca Biserica si Statul trebuie sa ramana separate.

Si referitor la Iisus ca rebel anti-roman, pana si Scripturile arata ca, desi sacrificiul hristic e in prim plan, romanii l-au crucificat pentru ca il considerau un pericol.

fallen 19.09.2014 10:02:18

Romanii, ca si mai marii evrei, puteau invoca orice motiv, pretext pt a-l condamna pe Iisus sau pe orice altcineva, pt ei nu era o persoana asa importanta incat sa se justifice in fata poporului si a lumii....
Ceea ce invoca insa ateii este ca Christos nu s-ar fi sacrificat ca asa a vrut el, ci ca nu prea a avut incotro...
La fel cum spun si despre Brancoveanu si altimartiri, ca chiar daca s-ar fi rugat ei pt indurare, si ar fi fost dispusi la orice compromis, tot nu li s-a acordat.

Demetrius 20.09.2014 22:35:59

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567543)
....
Ceea ce invoca insa ateii este ca Christos nu s-ar fi sacrificat ca asa a vrut el, ci ca nu prea a avut incotro...

Sigur ca n-a avut incotro fiindca S-a supus Voii Tatalui.

42. Zicând: Părinte, de voiești, treacă de la Mine acest pahar. Dar nu voia Mea, ci voia Ta să se facă.(Lc22,42)

fallen 22.09.2014 18:52:14

Asta asa e, dar din pacate pe asta o credem doar noi... dusmanii Lui cred ca ar fi vrut sa scape dar n-a mai putut ca nu l-au lasat ei...
Intrebare : oare pe dusmanii lui Dumnezeu putem sa-i trimitem ( adica sa le sugeram sa se duca ) la naiba?
Sau sa le uram ceva referitor la idolii lor, si la sarbatorile lor, asacum ne ureaza si ei noua?

Demetrius 06.10.2014 02:00:36

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 567767)
Asta asa e, dar din pacate pe asta o credem doar noi... dusmanii Lui cred ca ar fi vrut sa scape dar n-a mai putut ca nu l-au lasat ei...
Intrebare : oare pe dusmanii lui Dumnezeu putem sa-i trimitem ( adica sa le sugeram sa se duca ) la naiba?
Sau sa le uram ceva referitor la idolii lor, si la sarbatorile lor, asacum ne ureaza si ei noua?

Nu trebuie să le urăm fiindcă ei oricum tot acolo se duc din moment ce se îndepărtează de Dumnezeu.

Adevărul este că Iisus Hristos a vrut să Se supună voii lui Dumnezeu.

fallen 07.10.2014 11:28:19

Intrebare

Daca un om rau, fara sa constientizeze asta ( ca faca rau), incearca tot posibilul sa ii indeparteze si pe altii ( ai lui, apropiati) de la credinta, si ulterior moare si ajunge in iad, cum ii va fi mai " bine": daca a reusit sa traga si pe altii dupa el, diavolul ii va fi cumva recunoscator, in vreun fel, dandu-i osanda mai usoara, sau mai grea daca nu reuseste? Sau diavolul nu-i face nimic, depinde doar de el cum considera: se bucura ca l-au urmat si ai lui si sufera imreuna cu el, sau sufera mai rau din cauza asta? Ar suferi mai mult sau mai putin daca ei nu l-ar fi urmat, si acum ar fi ei in sanul lui Avraam, si intre el si ei o prapastie de netrecut? Sau poate pentru el chiar numai conteaza asta, unde ii sunt cei dragi, pentru ca nu este sigur cat de autentice au fost sentimentele lui de iubire pentru ei? Daca ar fi fost asa cum trebuie, sigur s-ar bucura mai mult daca macar ei ar ajunge bine, iar durerea i-ar fi sporita daca ar suferi si ei, insa ma gandesc ca daca ar fi capabil de atare sentimente, poate nu ar mai ajunge nici el in iad...iar daca ar fi un om cu suflet rau care sa-si merite osanda, probabil s-ar bucura ca a tras si pe altii dupa el, sau i-ar pizmui daca nu l-ar urma si s-ar salva...

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:11:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.