Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Spiritualitatea ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5072)
-   -   Crucea fiecăruia și nădejdea în Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17506)

Copacel 14.07.2016 10:33:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 625844)
De ce, tu chiar asa faci? Pe bune?

Yes sir am si pe tel si pe PC.

forever... 14.07.2016 10:37:07

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 625839)

Muzica asta ma face sa rezonez cum as vrea :
https://www.youtube.com/watch?v=AE1FzSC8DBs Divna Ljubojeviæ
sau https://www.youtube.com/watch?v=aLDL...qD__dc&index=5 Enya
Doamne ajuta!

Superbă piesa cântată de Divna Ljubojeviæ și interpretarea ei, mulțumesc mult!

forever... 14.07.2016 11:19:51

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 625792)
Oare?

31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele.
33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.

38. Și pe când mergeau ei, El a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei.
39. Și ea avea o soră ce se numea Maria, care, așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. 40. Iar Marta se silea cu multă slujire și, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute.
41. Și, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești;
42. Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea.

Cu discernamant, in cele lumesti, pe cele pe care le poti lasa, lasa-le, iar pe cele pe care trebuie sa le faci, fa-le. In felul asta, te vei elibera de unele treburi inutile si vei avea posibilitatea sa faci mai multe pentru sufletul tau, pentru mantuire.

Personal, incerc sa ma multumesc cu ce am, sa nu umblu dupa lucruri care nu-mi sunt neaparat necesare si sa ma axez mai mult pe partea duhovniceasca. Ea e prioritara si pentru e aducatoare de adevarata liniste si bucurie.
Restul sunt conexe - le tin in stare de functionare dar nu tin musai sa fac performanta in directia asta, pentru ca m-as obosi si stresa inutil.

Crinrin, mulțumesc pentru mesaj! Ai dreptate, deși mi s-a părut că ai o duritate a ta în a vedea/ tranșa lucrurile... Probabil ce am numit eu apropiere de Dumnezeu era doar o fugă de lume, poate de responsabilități (?) Problema e că ceea ce trebuie să fac îmi mănâncă mult, mult timp și mă epuizează.
Oricum, mulțumesc încă o data. Voi reflecta la ce mi-ai scris.

AlinB 14.07.2016 11:35:16

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 625855)
Crinrin, mulțumesc pentru mesaj! Ai dreptate, deși mi s-a părut că ai o duritate a ta în a vedea/ tranșa lucrurile... Probabil ce am numit eu apropiere de Dumnezeu era doar o fugă de lume, poate de responsabilități (?) Problema e că ceea ce trebuie să fac îmi mănâncă mult, mult timp și mă epuizează.
Oricum, mulțumesc încă o data. Voi reflecta la ce mi-ai scris.

NU e musai sa te epuizeze si spiritual.

Rugaciunea de dimineata si seara sunt foarte importante, cea de dimineata iti da energie duhovniceasca care poate sa dureze destul de mult iar cea de seara te ajuta sa te "recuperezi".

Intre, cel mai bine e sa te obisnuiiesti sa-ti deschizi mintea spre Dumnezeu.
Fa-ti o socoteala cam cate din ceea ce faci iti ocupa mintea in asa fel incat sa nu poti face asta.

Probabil foarte putine activitati, in restul timpului stam cu o minte golita de rugaciune unde oricine/orice isi poate gasi loc.

Mai rau, incercam sa o umplem cu trivialitati, ganduri obsedante, etc.

Pentru asta exista "rugaciunea de toata vremea", prin cuvantul interior sau mintea orientata catre Dumnezeu.

E pacat daca dupa atata canon de rugaciune n-am dobandit inca exercitiul de a tine mintea spre Dumnezeu chiar si dupa ce se termina cuvintele din carte.

De fapt, nu ne e imposibil sa facem asta, doar ca nu ne-am obisnuit cu ideea ca trebuie sa facem asta, gandim segmentat, asta e ora de munca, astea sunt minutele de rugaciune, ce se intampla cu mintea si cu sufletul intre doua rugaciuni lasam la voia intamplarii.

forever... 14.07.2016 11:50:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 625858)
NU e musai sa te epuizeze si spiritual.

Rugaciunea de dimineata si seara sunt foarte importante, cea de dimineata iti da energie duhovniceasca care poate sa dureze destul de mult iar cea de seara te ajuta sa te "recuperezi".

Mea culpa și mi-e rușine să spun, dar de multe ori nu apuc să mai citesc rugăciunile. Mă atrage somnul, iar dimineata ma trezesc greu. Și nu stau să pierd vremea la tv. Văd somnul ca pe o metodă de a uita ce nu îmi convine.

Citat:

Intre, cel mai bine e sa te obisnuiiesti sa-ti deschizi mintea spre Dumnezeu.
Fa-ti o socoteala cam cate din ceea ce faci iti ocupa mintea in asa fel incat sa nu poti face asta.

Probabil foarte putine activitati, in restul timpului stam cu o minte golita de rugaciune unde oricine/orice isi poate gasi loc.

Mai rau, incercam sa o umplem cu trivialitati, ganduri obsedante, etc.

Pentru asta exista "rugaciunea de toata vremea", prin cuvantul interior sau mintea orientata catre Dumnezeu.

E pacat daca dupa atata canon de rugaciune n-am dobandit inca exercitiul de a tine mintea spre Dumnezeu chiar si dupa ce se termina cuvintele din carte.

De fapt, nu ne e imposibil sa facem asta, doar ca nu ne-am obisnuit cu ideea ca trebuie sa facem asta, gandim segmentat, asta e ora de munca, astea sunt minutele de rugaciune, ce se intampla cu mintea si cu sufletul intre doua rugaciuni lasam la voia intamplarii.
Gândurile obsedante de genul nu sunt bună la serviciu, sunt prea leneșă, prea mândră, prea egoistă etc. sunt la ele acasă în capul meu.

Greu de găsit calea de mijloc.

crinrin 14.07.2016 12:52:09

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 625862)
Mă atrage somnul, iar dimineata ma trezesc greu. Și nu stau să pierd vremea la tv. Văd somnul ca pe o metodă de a uita ce nu îmi convine.

Stiu cum e sa dormi ca sa nu mai stii si sa nu te mai gandesti la nimic. Am trait asta insa la un nivel si mai acut.
Eram atat de stresata incat ajunsesem sa adorm si cand nu prea era momentul. Incepusem sa ma tem serios ca problema se va agrava si ca ma va apuca subit somnul, te pomenesti, si cand m-as fi aflat pe strada sau cine stie pe unde... Asta ar fi fost chiar culmea sa adorm oriunde si in orice moment al zilei, fara sa ma pot controla.
Asa ca m-am dus la parinte si i-am spus ce mi se intampla. Si Dumnezeu a gasit o solutie salvatoare pentru situatia in care ma aflam.

Observ ca si la tine starea de stres se manifesta tot cu somnolenta, cumva iti gasesti refugiul in somn - sa dormi si sa nu mai stii de nimic.
Daca nu poti iesi singura din starea care-ti provoaca stres maxim, te va scoate Dumnezeu, numai sa-I ceri ajutorul.

Jonnyw2013 17.07.2016 23:34:52

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 625843)
Daca vrei sa renunti la abonament din start trebuie sa te astepti la o "penalizare" de macar o luna din clipa care vrei sa reziliezi contractul!(sa mai platesti cel putin o chitanta)

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 625843)
Pentru prima faza, cand iti baga servicii pe gat fara sa ceri -> OPC si se rezolva.

Restul, e vina ta ca nu citesti contracte inainte sa le semnezi.

Da' vezi ca si pentru asta e lege, nu mai esti legat de glie cu perioada contractuala + penalitati.
Decat daca iei ceva hardware moca (gen telefon, laptop) si alea vrei nu vrei, trebuie sa le platesti.

Chipurile, asa stau lucrurile, practic, nu vrem sa suparam investitorii, dreptate trebuie sa-ti faci tot manual.
Gasesti pe net sau live un avocat sa-ti tocmeasca o hartiora care sa le-o trimiti si se rezolva.

M-am exprimat eu mai sus gresit, daca vrei ca sa scapi sa iti mai vina facturi acasa dupa ce s-a terminat contractul pe doi ani ,trebuie sa te astepti la o "penalizare " de macar o luna din clipa in care ai dus cererea la un ghiseu Telekom! Inca o factura cel putin din clipa in care ai depus cererea.
Aline nu am inteles bine, daca ptr toate aiurelile din lumea asta, avem nevoie de avocat, ce ne facem nene, cand apar problemele adevarate,ne papa aia nene toti bani!!?...

Legat de contracte necitite.Le poti face, daca respecti oamenii ,ca acele contracte sa fie usor citibile.Uita-te si aici pe Forum daca vrei sa scoti in evidenta ceva intr-un mesaj, il faci Bold ca omul sa citeasca printre randuri sa vada ce e mai important. Daca nu te intereseaza parerea clientului poti sa mai adaugi o pagina, doua la contract,ca omul in agitatia zilei de azi sa se piarda complet si sa nu il mai citeasca.
P.S. Scuze ca sunt cam offtopic, dar am vrut sa lamuresc treaba asta.

crinrin 20.07.2016 13:15:45

SIMPLIFICATI-VA VIATA! - fragment extras din cartea “Cu durere si cu dragoste pentru omul contemporan” - Sfantul Cuvios Paisie Aghioritul - http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/...rteze-stresul/

AlinB 20.07.2016 13:57:34

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 626099)
M-am exprimat eu mai sus gresit, daca vrei ca sa scapi sa iti mai vina facturi acasa dupa ce s-a terminat contractul pe doi ani ,trebuie sa te astepti la o "penalizare " de macar o luna din clipa in care ai dus cererea la un ghiseu Telekom! Inca o factura cel putin din clipa in care ai depus cererea.
Aline nu am inteles bine, daca ptr toate aiurelile din lumea asta, avem nevoie de avocat, ce ne facem nene, cand apar problemele adevarate,ne papa aia nene toti bani!!?...

Acum si tu, ce mai conteaza o luna cand scapi de multe altele?

Sau chiar asa stai prost cu banii incat luna aia sa faca o diferenta asa mare la buzunar?

Citat:

Legat de contracte necitite.Le poti face, daca respecti oamenii ,ca acele contracte sa fie usor citibile.Uita-te si aici pe Forum daca vrei sa scoti in evidenta ceva intr-un mesaj, il faci Bold ca omul sa citeasca printre randuri sa vada ce e mai important. Daca nu te intereseaza parerea clientului poti sa mai adaugi o pagina, doua la contract,ca omul in agitatia zilei de azi sa se piarda complet si sa nu il mai citeasca.
P.S. Scuze ca sunt cam offtopic, dar am vrut sa lamuresc treaba asta.
Legea nu cere ca lumea sa fie simplificata pentru ...sa zicem "cazuri speciale" :)

Sunt ape infestate de rechini, ori ai grija pe unde umbli, ori esti papat.

Jonnyw2013 20.07.2016 22:47:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 626278)
Acum si tu, ce mai conteaza o luna cand scapi de multe altele?

Sau chiar asa stai prost cu banii incat luna aia sa faca o diferenta asa mare la buzunar?
.

Nu e vorba numai de bani .Am de unde plati diferenta de 0.6 euro.
Problema e de cuvant dat –de respect. Am multe de spus legat de Telekom si ce e mai jalnic ca a devenit firma germana, dar are tot vechile metehne.

Cand am vorbit atunci cu ei ,am spus mai sus de cazul cu cele trei programe Viasat, si ca am facut contract cu ei.Nu te poti baza pe ei. Imi spune soacramea ca nu stiu de ce a venit factura (la tara unde sta ea) mai mare, incep si ma uit pe factura.Pe langa alte chestii vad Abonament ptr Midnight.Eu nu am cerut asa ceva si am sa le cer prin intermediul OPC sa imi dea inregistrarea vocala, in care au spus ca imi dau si midnight pe langa Viasat-uri.Suma e mica .Dar ma deranjeaza ideea.
Adica putem face orice ca firma, ca nimeni nu va zice nimic?Sunt sigur ca sunt nenumarati parinti care nu stiu sa blocheze anumite programe dinastea bagate „benevol” de catre firma Telekom.Si nu stiu daca Midnight asta opereaza numai dupa 12 noaptea ,nu cred.
Incercarile vor fi mari si nu peste foarte multa vreme, fiindca nu luam o pozitie :"Nu Domne, nu imi trebuie Midnight!Ti-am cerut ?NU! Si atunci???..."
Caldicei,caldicei,...usurel,usurel,...
A venit vremea cand noi trebuie sa luptam, macar in casa noastra, ptr o ordine si o normalitate.

Crinrin frumoasa adresa prezentata.Dar, cred ca m-ai inteles ca de fapt eu vreau sa imi simplific viata si ei mi-o complica.
Doamne ajuta!

AlinB 20.07.2016 23:19:01

Poti sa o simplifici destul de simplu: renunta la tv :)

Jonnyw2013 21.07.2016 23:08:15

Nu esti numai tu intr-o casa, si nu poti fi rupt complet de lume.Dar trebuie pastrate niste granite in viata.Era in urma cu vreo 22-25 de ani era la TV o emisiune in care Iuliana Marciuc raspunea telespectatorilor din partea TVR la mai multe intrebari ale telespectatorilor.La un moment dat cineva a intrebat de filme erotice.Raspunsul a fost ca niciodata si niciunde pe postul national nu se va da asa ceva.Dar emisunea urmatoare foarte multi erau indignati de intrebarea pusa si au scris catre prezentatoare.

Acum opinia publica este zero.Imi baga pe gat ce vor ei in contracte private. Si spui sa renunt la TV.Te poti tot trage in spate, dar sa stii ca la un moment dat trebuie sa iei o pozitie.
Sunt copii sau tineri in formare care erotismul zilnic fara frau le deformeaza mintile.
Daca nimeni nu spune nimic,nimeni nu ia nici o pozitie nu e bine.Cum spune la psalmul 14:
1. Doamne, cine va locui în locașul Tău și cine se va sălășlui în muntele cel sfânt al Tău?
2. Cel ce umblă fără prihană și face dreptate, cel ce are adevărul în inima sa,

Cum facem dreptate tacand,sau evitand la infinit lupta.Ti-am spus vin momente cand nu ai ce face esti, cu spatele la zid si nu mai ai incotro s-o apuci.Nu poti evita la infinit lupta.
Cum spune psalmul 58:
1. Oare, tacand, faceti voi dreptate? Oare asa judecati voi fara partinire, fiii oamenilor?

Am facut greseala sa fac la un moment dat un abonament pe Net la Telekom.El era o valoare cand a venit fisa acasa cu plata alta valoare.Cand faci o comanda la o carte sau un produs iti vine in casuta un mesaj cum ca ai comandat cutare, in valoare de atata.La Telekom nu a venit asa ceva.Numai contractul dupa ceva vreme.Adica daca va faceti contracte dinastea pe Net scrieti pe o bucata de hartie pret+configuratie.Eu am avut surpriza sa citesc dupa cand am vazut ca nu corespundea ce am comandat cu pretul ca de fapt era valabil doar daca nu ai mai avut contract la ei.
Concluzia sunt in cautare de un furnizor de telefonie care sa aiba si fix ca la tara nu e semnal.
Doamne indura-te spre noi!

AlinB 21.07.2016 23:27:55

Chiar si televziunea plain & simple tampeste. :)

Distracția care ne omoară… educația

https://logec.ro/distractia-care-ne-omoara-educatia/

Dragi părinți, e greu ca școala să vă mai educe copiii, când acasă vi-i educă televizorul

http://republica.ro/dragi-parinti-e-...ca-televizorul

Cum am renunțat la televizor
http://republica.ro/cum-am-renunc-at-la-televizor

Mihnea Dragomir 22.07.2016 08:39:34

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 626359)
Nu esti numai tu intr-o casa, si nu poti fi rupt complet de lume. (...) sa stii ca [b]la un moment dat trebuie sa iei o pozitie

Ei bine, exact asta am facut. De la 1 februarie am terminat-o cu tembelizorul. Nu mi-am dorit neaparat asta, dar asa s-a potrivit: ne-am mutat si, in noua locuinta, nu avem contract de televiziune. Am tot amanat contractarea de la o zi la alta, de la o saptamana la alta. Nu numai eu, dar nimeni din familia mea nu pare nici grabit, nici ingrijorat ca noi nu avem televizor de 6 luni. La urma urmei, televizor avem, ca am mutat plasma de la vechea locuinta si am agatat-o in cui la noua locuinta. O folosim, uneori, ca sa vizionam mai bine filmele bune in jurul carora ne adunam o data pe saptamana. M-am mai uitat cam doua ore in ultimele 6 luni la o televiziune, folosind in acest scop smart-phone-ul meu. Pot, oricand vreau, sa il cuplez direct la plasma. Oricum, cele doua ore au constat in vizionarea unui canal alternativ, care nici nu emite altfel decat pe net. Si e departe de a fi singurul. Sunt si radiouri pe net.
Nu avem televiziune de 6 luni nu din cine stie ce optiune ideologica, sau de strategie parentala, ci fiindca pur si simplu nu am simtit nevoia. Viata fara televizor e minunata. Conectarea la stiri ? In fiecare dimineata imi beau cafeaua citind stirile. Nu dau un euro pe niciun cotidian, citesc stirile de pe net. Sunt abonat la vreo 6 periodice, dar la niciun cotidian. Sunt periodice fie de specialitate, pe care le citim in scop profesional, fie publicatii catolice la care m-am abonat nu ca sa le citesc, ci ca sa le sprijin. Sunt chiar mai bine informat decat inainte, cand pierdeam cel putin o ora pe zi privind la televizor stiri manipulate sau false emisiuni de opinie, in care concluzia, ca si invitatiile, erau rezultatul unei strategii fixate de producator inainte de emisiune. Filmele ? Le iau fie gratis, de pe net, fie platesc in medie un euro pe DVD-uri cumparate din talciocuri, criteriul fiind: "voi vrea sa vad acest film de mai multe ori ?".

Cum spuneam, este minunata viata fara televizor. Iar pasul necesar este, privind retrospectiv, foarte usor de facut. Curaj !

tabitha 23.07.2016 22:10:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 626363)
Cum spuneam, este minunata viata fara televizor.

Subscriu! Și la noi televizorul este mai mult de decor, de câtiva ani buni. Mai vedem F1 si ceva evenimente sportive din când în când. Sau filme "de colectie" pe care nu mă pot abtine să nu le cumpăr full price, ca să le am si să le văd când vreau. :)

ioana5760 26.07.2016 17:17:56

Crucea fiecaruia

Ni se pare ca viata celorlalti parca decurge mai lin, cu mai putin efort in a realiza ceva, ca au mai multe si mai rapizi sanse si realizari decat noi.... parca au o alta stralucire.
De ce oare ni se pare ca a noastra cruce este mai grea ca celor din jur?

Jonnyw2013 26.07.2016 22:50:50

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 626363)
...
Cum spuneam, este minunata viata fara televizor. Iar pasul necesar este, privind retrospectiv, foarte usor de facut. Curaj !

Ma bucur ptr ceea ce scrie-ti .Imi place ca ati luat o decizie impreuna cu familia.Eu i-as simti lipsa ptr programe gen Discovery sau Viasat.
Doamne ajuta!

Copacel 27.07.2016 09:10:11

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 626691)
Eu i-as simti lipsa ptr programe gen Discovery sau Viasat.
Doamne ajuta!

De fapt e dependenta psihica de tv.Adica tv-ul actioneaza ca un drog

AlinB 27.07.2016 10:39:09

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 626691)
Ma bucur ptr ceea ce scrie-ti .Imi place ca ati luat o decizie impreuna cu familia.Eu i-as simti lipsa ptr programe gen Discovery sau Viasat.
Doamne ajuta!

Tot un soi de dependenta este.
Daca stai sa te gandesti bine, toate acele emisiuni nu-ti folosesc la mare lucru.
Dar timpul trece.
Si daca ai copii, ei sigur nu se vor opri la astea.

crinrin 27.07.2016 15:56:19

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 626668)
Ni se pare ca viata celorlalti parca decurge mai lin, cu mai putin efort in a realiza ceva, ca au mai multe si mai rapizi sanse si realizari decat noi.... parca au o alta stralucire.
De ce oare ni se pare ca a noastra cruce este mai grea ca celor din jur?

Crucea fiecaruia nu e toata la vedere. Intr-o mare masura, singuri ne-o construim, prin patimile, greselile si propria fire. Am putea mult s-o usuram, daca am lucra cu noi insine.

veilur 03.08.2016 12:47:09

Eu nu ma mai uit la TV de ani buni. Se intimpla totusi sa ma uit din inertie atunci cand mai mananc ceva pe fuga in sufragerie, ca doar acolo exista TV. Si chiar si asa, pentru scurt timp, nu ma uit la emisiuni penibile de cancan si de duzina, prefer un documentar sau un canal de stiri cat mai "neutru", sa aflu ce se mai intimpla prin tara si Europa.
Pentru majoritatea din noi, TV-ul a fost inlocuit de Internet, jocuri si filme, un mediu din care putem alege cu ce sa ne petrecem timpul. E tot un fel de dependenta, dar macar e una custom-izata :)

forever... 17.05.2017 18:57:24

Hristos a înviat!

Stau în fața ecranului și îmi fac curaj să scriu. Nu am o structură bine definită a ceea ce îmi trece prin minte și aș vrea să împărtășesc cu voi.

Dar încerc. Sper să aveți timp și bunăvoință să răspundeți postării mele...

Slavă Domnului, nu am vreo problemă majoră.

Și totuși mi-e frică. Cred că asta vine din izolare, lene, fixisme/rigiditate, cât și din familie...

Este o frică de a nu-mi găsi locul în această lume, sau de a nu mă mai simți bine cu locul meu. O frică de a pierde zona de confort, din cauza izolării, a neîndeplinirii unor îndatoriri la nivelul așteptat, din cauza (auto)criticii neconstructive. Din cauză că mă feresc (ca să nu spun că, poate, mint/ mă mint...).

Viața mi se pare ... prea "lumească", sau prea solicitantă... Nu reușesc să adâncesc vreun aspect, domeniu sau vreo direcție... Nu reușesc să comunic direct ceea ce mă preocupă, îmi place sau îmi displace. Am vrut să fiu singură și am reușit... :-) Chiar dacă mai sunt unele persoane care încearcă să stabilească o relație... nu sunt pe același canal de ... afinități... Că și eu sunt fixistă...

Am scris cam amestecat și ambiguu. M-aș bucura se răspunsuri...deși am observat că în ultimul timp mai mult se monologhează pe forum.

Iorest 17.05.2017 20:13:45

.............................

forever... 17.05.2017 20:36:03

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648536)
Poate ai nevoie de o vacanță.

Posibil și aceasta. Dar abia în august voi avea o vacanță mai lungă. Până atunci am două zile libere săptămâna viitoare și voi merge într-o excursie organizată în zona Buzăului.

Mihnea Dragomir 17.05.2017 21:30:35

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 648533)
Este o frică de a nu-mi găsi locul în această lume, sau de a nu mă mai simți bine cu locul meu.

Adevarul este ca locul nostru nu este in aceasta lume. Pe de alta parte, Dumnezeu are un plan cu fiecare, in cadrul caruia cere colaborarea noastra si ne cheama. De cate ori spunem "da!" si mergem pe drumul pe care ne cheama el, ne simtim bine cu locul nostru.

Citat:

Viața mi se pare ... prea "lumească", sau prea solicitantă... Nu reușesc să adâncesc vreun aspect, domeniu sau vreo direcție... Nu reușesc să comunic direct ceea ce mă preocupă, îmi place sau îmi displace. Am vrut să fiu singură și am reușit... :-) Chiar dacă mai sunt unele persoane care încearcă să stabilească o relație... nu sunt pe același canal de ... afinități... Că și eu sunt fixistă...
De cercetat daca nu aveti o chemare speciala. Petreceti un timp intr-o manastire, sau pe langa ea, sau intr-o comunitate de viata evanghelica. Cereti sprijin si indrumare spirituala.

Jonnyw2013 18.05.2017 23:12:46

Binecuvantata fii sora forever,da,ptr totdeauna !
Uneori si un simplu gest ca este important cel cu care vorbesti, ii ridica tonusul unui om.Nu prea aveam in cap ce sa iti scriu,aveam de gand sa iti scriu ceva orice, dar acum mi-am adus amimte ca aveam de gand sa pun aici pe Forum, o foarte frumoasa conferinta care nu era inca tradusa in romana atunci cand am vazut-o prima oara ,dupa vreo 5 zile de la postare.Atunci deja avvea aproape 900.000 de vizualizari.Titlul ei este :" De ce singurul viitor demn de construit ne include pe toți” cu un autor surpriza Papa Francisc .
https://www.ted.com/talks/pope_franc...guage=ro#t-951
Mie mi-a placut .Sper ca sa iti placa de asemenea.

0:11[Sanctitatea Sa Papa Francisc filmat în Vatican. În premieră la TED2017]
0:15Bună seara - sau bună dimineața, nu sunt sigur ce oră e acolo la voi. Indiferent de oră, mă bucur să iau parte la conferința voastră. Îmi place mult titlul The future you pentru că deși e orientat către viitor, ne invită să pornim un dialog chiar azi. Să ne uităm la viitor printr-un tu.Viitorul Tu. Viitorul e făcut din tine, adică din întâlniri, pentru că viața se scurge prin relațiile noastre cu alții. Mulți ani de viață mi-au întărit convingerea că existența fiecăruia e strâns legată de cea a celorlalți: viața nu e doar timpul care trece, viața e timpul presărat cu întâlniri.

1:27Când îi întâlnesc sau îi ascult pe cei bolnavi, pe imigranții ce înfruntă greutăți teribile în căutarea unui viitor mai bun, pe deținuții care poartă infernul în suflete și pe acele persoane, mai ales tineri, ce nu-și pot găsi o slujbă, mă întreb adesea: „De ce ei și nu eu?” Eu însumi m-am născut într-o familie de imigranți. Tatăl meu, bunicii mei, ca mulți alți italieni, au plecat în Argentina și au avut soarta celor care rămân cu nimic. Și eu aș fi putut foarte ușor să ajung printre cei „respinși”. De aceea mă întreb mereu, în adâncul inimii: „De ce ei și nu eu?”
2:34În primul rând, mi-ar plăcea foarte mult dacă această conferință ne-ar aminti că avem nevoie unii de alții, nici unul dintre noi nu e o insulă, un eu autonom și independent, separat de ceilalți, că putem construi viitorul doar împreună, fără a exclude pe nimeni. Nu ne gândim la asta prea des, dar totul este interconectat și trebuie să ne readucem legăturile la starea lor sănătoasă. Chiar și judecata aspră pe care o țin în suflet pentru fratele sau sora mea, rana deschisă care nu s-a vindecat niciodată, răul care nu a fost iertat, ranchiuna care îmi va face doar rău, . sunt părți ale unei bătălii care sălășluiește în mine, un licăr încrustat adânc în suflet care trebuie stins înainte să izbucnească în flăcări, lăsând doar cenușă în urmă.
3:38Astăzi mulți dintre noi par a crede că un viitor fericit e imposibil de atins. Deși astfel de griji trebuie luate în serios, acestea nu sunt de nedepășit. Pot fi depășite dacă nu ne închidem în noi înșine. Fericirea poate fi descoperită ca un dar al armoniei dintre întreg și fiecare componentă în parte. Chiar și știința, iar voi o știți mai bine decât mine, indică o înțelegere a realității ca fiind un loc unde fiecare element se conectează și interacționează cu toate celelalte.
4:27Iar asta mă aduce la al doilea mesaj: Cât de frumos ar fi dacă o creștere în inovații științifice și tehnologice ar veni cu mai multă egalitate și incluziune socială! Cât de frumos ar fi ca în timp ce descoperim planete îndepărtate, am redescoperi nevoile fraților și surorilor din jurul nostru. Cât de frumos ar fi dacă fraternitatea, acest cuvânt frumos și uneori incomod, nu ar fi redusă doar la asistența socială, ci ar deveni în schimb atitudinea de bază în alegerile politice, economice și științifice, dar și în relațiile dintre indivizi, oameni și țări. Doar educând oamenii în spiritul fraternității, solidarității adevărate, vom putea să trecem peste „cultura deșeurilor”, care nu are de-a face doar cu mâncare și bunuri, dar mai ales cu persoanelecare sunt date la o parte de sistemele noastre tehno-economice care, fără să realizeze, se concentrează pe produse în loc de oameni.
6:08Solidaritatea e un termen pe care mulți îl vor șters din dicționar. Solidaritatea totuși nu e un mecanism automat. Nu poate fi programată sau controlată. E un răspuns liber născut în inima fiecăruia. Da, un răspuns liber! Când descoperim că viața, chiar în mijlocul atâtor contradicții, e un dar, că dragostea e sursa și sensul vieții, cum am putea să rezistăm pornirii de a face bine unei alte ființe?
6:50Pentru a face bine avem nevoie de memorie, de curaj și de creativitate. Mi s-a spus că TED reunește multe minți creative. Da, dragostea are nevoie de o atitudine creativă, concretă și ingenioasă. Nu sunt de ajuns bunele intenții și formulele rituale, folosite atât de des pentru a ne liniști conștiința. Să ne ajutăm reciproc, să ne amintim că celălalt nu e o statistică sau un număr. Celălalt are un chip. Acel tu e întotdeauna un chip concret, un frate de care să ne îngrijim.
7:52Există o pildă spusă de Iisus care ne ajută să înțelegem diferența dintre cei care ar prefera să nu fie deranjați și cei care au grijă de alții. Sunt sigur că ați mai auzit-o: e pilda bunului samaritean.
Când Iisus a fost întrebat: „Cine e aproapele meu?” sau: „De cine ar trebui să am grijă?”, Iisus a relatat această poveste, povestea unui om care a fost atacat, jefuit, bătut și abandonat la marginea drumului. Când îl văzură, un preot și un levit, două persoane respectabile ale vremii, au trecut pe lângă el fără a se opri să-l ajute. Apoi, un samaritean, o etnie disprețuită în vremea aceea, a trecut pe acolo. Văzându-l pe omul lovit întins pe jos, nu l-a ignorat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În schimb, a simțit compasiune pentru acest om, ceea ce l-a făcut să acționeze foarte concret. A turnat untdelemn și vin pe rănile omului neajutorat, l-a dus la un han și a plătit din propriul buzunar ca să fie ajutat.
9:26Pilda bunului samaritean e pilda umanității de azi. Drumurile oamenilor sunt pline de suferințepentru că totul se axează pe bani și pe lucruri în loc de persoane. Există acest obicei al oamenilor ce se cred „respectabili”, de a nu avea grijă de ceilalți, lăsând astfel în urmă mii de ființe umane sau popoare întregi, pe marginea drumului. Din fericire există și cei care creează o lume nouă având grijă unii de alții chiar din buzunarul propriu. Maica Tereza din Calcutta a și spus: „Nu se poate iubi decât pe propria cheltuială”.
10:26Avem atâtea de făcut și trebuie să le facem împreună.
Dar cum le putem face cu tot răul pe care-l respirăm în fiecare zi? Slavă Domnului, niciun sistem nu ne poate anihila dorința de a ne deschide către bine, de a avea compasiune și capacitatea de a reacționa împotriva răului,toate acestea izvorând din adâncul inimii. Acum îmi veți spune: „Sigur, sunt cuvinte frumoase, dar eu nu sunt nici bunul samaritean și nici Maica Tereza din Calcuta.” Dimpotrivă, suntem prețioși, fiecare dintre noi. Niciunul dintre noi nu poate fi înlocuit în ochii lui Dumnezeu. În întunericul conflictelor de azi, fiecare dintre noi poate deveni o candelă strălucitoare, o încurajare că lumina va învinge întunericul, niciodată invers.

11:27Pentru noi creștini, viitorul are un nume, iar acela e speranța. Să ai speranță nu înseamnă să fii un optimist naiv și să ignori tragediile cu care se confruntă umanitatea. Speranța e virtutea unei inimi care nu se închide în întuneric, care nu rămâne în trecut, care nu lâncezește în prezent, ci știe să vadă ziua de mâine. Speranța e ușa ce se deschide spre viitor. Speranța e o sămânță umilă și ascunsă a vieții care, cu timpul, se va dezvolta într-un copac mare. E ca o drojdie invizibilă care lasă aluatul să crească, care dă savoare tuturor aspectelor vieții. Și poate face atât de multe pentru că un licăr micuț de lumină care se hrănește din speranță, e de-ajuns să spargă scutul întunericului. Un singur om e de ajuns ca speranța să existe, iar acel om poți fi tu. Iar apoi va mai fi un tu și încă un tu și se transformă într-un noi. Dar speranța începe când avem un noi? Nu! Speranța a început cu tine. Când există un noi, atunci începe o revoluție.

Jonnyw2013 18.05.2017 23:14:36

Mesajul era prea lung asa ca l-am desfacut in doua.
13:16Al treilea si ultimul mesaj pe care as vrea să-l transmit azi e despre revolutie: revolutia tandretii. Dar ce e tandretea? E iubirea care se apropie si e concretă. E o miscare care începe din inimă si ajunge la ochi, la urechi si la mâini.[b] Tandretea înseamnă să folosim ochii pentru a-l vedea pe celălalt, să ne folosim urechile să-i auzim pe ceilalti, să-i ascultăm pe copii, pe săraci, pe cei cărora le e frică de viitor. Să ascultăm plânsetul mut al casei noastre comune, al pământului nostru bolnav si poluat. Tandretea înseamnă să ne folosim mâinile si inimile pentru a-l mângâia pe celălalt, pentru a avea grijă de el.

14:13Tandretea e limbajul celor mai mici, al acelora care au nevoie de altii. Dragostea de mamă si de tată a copilului creste prin atingerea lor, prin privire, prin voce, prin tandrete. Îmi place când aud părintii vorbindu-le bebelusilor cu voce de copil, împărtăsind acelasi nivel al comunicării. Asta e tandretea: să cobori la nivelul celuilalt. Dumnezeu Însusi a coborât prin Iisus la nivelul nostru. E acelasi drum urmat de bunul samaritean. E acelasi drum urmat de Iisus Însusi. S-a pogorât si a pătruns întreaga existentă umană cu limbajul adevărat, concret al iubirii.

15:23Da, tandretea e calea aleasă de cei mai puternici si curajosi bărbati si femei. Tandretea nu e o slăbiciune, ci o putere. E calea solidaritătii, calea smereniei. Vă rog să-mi permiteti să o spun clar si tare: cu cât esti mai puternic, cu cât actiunile tale vor avea un impact mai mare asupra oamenilor, cu atât mai mare responsabilitatea de a fi umil. Dacă nu, puterea te va ruina, iar tu îi vei ruina pe ceilalsi. Există un proverb în Argentina: â"žPuterea e ca atunci când bei gin pe stomacul gol.” Te ameteste, te îmbată, te face să-ti pierzi echilibrul si vei ajunge să te rănesti pe tine si pe cei din jur, dacă nu pui împreună cu puterea si smerenia si tandretea.Pe de altă parte, prin smerenie si dragoste concretă, puterea, cea mai de sus si mai de pret, devine slujire, o fortă a binelui.

16:52Viitorul umanitătii nu stă doar în mâinile politicienilor, a marilor lideri, a marilor companii. Da, acestia au o responsabilitate enormă. Dar viitorul e, mai presus de toate, în mâinile acelor oameni care îl recunosc pe celălalt ca fiind un tu, iar pe ei însisi ca fiind parte din noi. Avem nevoie unii de ceilalti. Asa că vă rog să vă gânditi si la mine cu tandrete, ca să-mi pot îndeplini misiunea încredintată în slujba binelui celorlalti, a fiecăruia dintre noi, a tuturor.Multumesc!

forever... 20.05.2017 16:21:35

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 648541)
Adevarul este ca locul nostru nu este in aceasta lume. Pe de alta parte, Dumnezeu are un plan cu fiecare, in cadrul caruia cere colaborarea noastra si ne cheama. De cate ori spunem "da!" si mergem pe drumul pe care ne cheama el, ne simtim bine cu locul nostru.

Vă mulțumesc pentru răspuns!
Mă gândeam, totuși, că eternitatea cuprinde și clipa de față, iar felul în care mă simt acum este un indiciu a ceea ce am "agonisit" pentru viața viitoare.

Tot aspirând la lumea celestă, se pare că nu mai văd frumusețea vieții acesteia. Dar Dumnezeu ne-a dăruit viața și trebuie/ e de dorit să ne bucurăm de ea. Împreună cu aproapele nostru...

O să mă rog ca Domnul să îmi arate drumul. Din păcate nu mi-e clar.

Citat:

De cercetat daca nu aveti o chemare speciala. Petreceti un timp intr-o manastire, sau pe langa ea, sau intr-o comunitate de viata evanghelica. Cereti sprijin si indrumare spirituala.
Părintele duhovnic mi-a dat de înțeles că nu-s făcută pentru mănăstire...

forever... 20.05.2017 16:25:37

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 648558)
Binecuvantata fii sora forever,da,ptr totdeauna !
Uneori si un simplu gest ca este important cel cu care vorbesti, ii ridica tonusul unui om.Nu prea aveam in cap ce sa iti scriu,aveam de gand sa iti scriu ceva orice, dar acum mi-am adus amimte ca aveam de gand sa pun aici pe Forum, o foarte frumoasa conferinta care nu era inca tradusa in romana atunci cand am vazut-o prima oara ,dupa vreo 5 zile de la postare.Atunci deja avvea aproape 900.000 de vizualizari.Titlul ei este :" De ce singurul viitor demn de construit ne include pe toți” cu un autor surpriza Papa Francisc .

Mulțumesc pentru mesaj și pentru conferință! Este întotdeauna de folos să-mi aduc aminte că iubirea, altruismul vindecă rănile și ne luminează viața.

tabitha 21.05.2017 09:49:17

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 648558)
".. viata se scurge prin relatiile noastre cu altii. Multi ani de viată mi-au întărit convingerea că existenta fiecăruia e strâns legată de cea a celorlalti: viata nu e doar timpul care trece, viata e timpul presărat cu întâlniri.

Foarte frumos spus, si cât de adevărat ! :53:

Yasmina 21.05.2017 23:35:50

Adevarat a inviat si bine te-am gasit !
Ai vrut sa ajungi singura si chiar ai reusit...

Si eu de multe ori m-am intrebat de ce cand am reusit sa dau de tine pe un canal de socializare main stream ,unde puteam comunica mai usor si pastra legatura ,de ce nu participi?
Probabil traiesti dupa canoanele societatii si iti este teama de judecata si osanda familistilor ,pt care lucrurile sunt clare,ori esti casatorit ,ori esti calugar.

Daca ne-am pune mintea cu lumea,am fi morti deja ...ca pana si cel mai fruntas bisericos il pizmuieste pe altul si-l judeca pt niste aspecte neintelese de o minte densa.
Nu esti nimanui datoare cu explicatii ,vietuieste prin lume ,fa lucruri bune de care oamenii sa-si aduca aminte,spune cuvinte calde sau intelepte dupa situatie si traieste normal ,neizolata ca o paria.

Daca dorinta de a te izola provine din faptul ca nu te integrezi in societatea traditionala, atunci nu este o izolare cu folos ci frica de a nu fi descoperita si pusa in fata interogatoriului.
Cum am mai zis,nu esti datoare cu explicatii decat lui Dumnezeu si ocazional,duhovnicului.
Cu lumea trebuie sa fi ferma,sa spui cu claritate pana unde pot judeca si ce anume pot intreba. Daca merg prea departe cu mojiciile ,le poti spune senin ca nu esti pregatita sa vb despre asta si nici macar nu le foloseste lor la ceva,sa stie.

De fapt nu trebuie sa te izolezi tu singur,te izoleaza ea,lumea -daca nu esti pe placul ei :)

Yasmina 21.05.2017 23:57:39

În prealabil postat de Jonnyw2013
".. viata se scurge prin relatiile noastre cu altii. Multi ani de viată mi-au întărit convingerea că existenta fiecăruia e strâns legată de cea a celorlalti: viata nu e doar timpul care trece, viata e timpul presărat cu întâlniri.

Desigur este nevoie de niste explicatii...

Existenta noastra are nevoie de un substrat spiritual, daca imi petrec zilele intalnindu-ma la pranz cu o cunostiinta care nu are cu cine barfi pe moment colegii de serviciu si rudele nu se mai cheama ca viata este presarata cu intalniri.
Eu deja am lupta mea cu barfa si judecata aproapelui, de ce sa pacatuiesc de 2 ori?

Si eu traiesc intr-o izolare perfecta,am o singura prietena si ceva cunostiinte(vecini si colegi) ,ii ajut cu mare placere daca au nevoie dar prefer sa raman in izolare cand ma contacteaza pt flecareala si plangeri in general. Imi provoaca neplacere.
Poate ca la randul lor s-ar astepta ca si eu sa ma vait si sa ne plangem impreuna,ceea ce mie imi displace enorm.
Am observat ca si daca le dai solutii la probleme continua in vechiul stil astfel incat sa se poata plange din nou ca nu este bine.

Personal consider ca relatia cu aproapele trebuie sa fie de genul Samariteanului milostiv , nu de Miss popularitate.

forever... 23.05.2017 17:04:06

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 648591)
Si eu de multe ori m-am intrebat de ce cand am reusit sa dau de tine pe un canal de socializare main stream ,unde puteam comunica mai usor si pastra legatura ,de ce nu participi?
Probabil traiesti dupa canoanele societatii si iti este teama de judecata si osanda familistilor ,pt care lucrurile sunt clare,ori esti casatorit ,ori esti calugar.

Nu cred că se poate construi o relație mai profundă pe fb.
Nu mi-e teamă de judecata familiștilor, nici de a nefamiliștilor... Cred că Dumnezeu ne-a pus între niște oameni mai apropiați (familie, prieteni, colegi de serviciu) cu scopul de a crea punți de legătură cu aceștia. Însă eu sunt prea sensibilă la diferențele de opinie, și de aceea am tendința de a mă izola. De-asta vorbeam și de rigiditate.

Jonnyw2013 23.05.2017 21:44:44

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 648592)

Desigur este nevoie de niste explicatii...

Existenta noastra are nevoie de un substrat spiritual, daca imi petrec zilele intalnindu-ma la pranz cu o cunostiinta care nu are cu cine barfi pe moment colegii de serviciu si rudele nu se mai cheama ca viata este presarata cu intalniri.
Eu deja am lupta mea cu barfa si judecata aproapelui, de ce sa pacatuiesc de 2 ori?

Si eu traiesc intr-o izolare perfecta,am o singura prietena si ceva cunostiinte(vecini si colegi) ,ii ajut cu mare placere daca au nevoie dar prefer sa raman in izolare cand ma contacteaza pt flecareala si plangeri in general. Imi provoaca neplacere.
Poate ca la randul lor s-ar astepta ca si eu sa ma vait si sa ne plangem impreuna,ceea ce mie imi displace enorm.
Am observat ca si daca le dai solutii la probleme continua in vechiul stil astfel incat sa se poata plange din nou ca nu este bine.

Personal consider ca relatia cu aproapele trebuie sa fie de genul Samariteanului milostiv , nu de Miss popularitate.

Ma bucur ca te mai aud Yasmina.
Da, de multe ori nu este usoara schimbarea ,chiar si cand iti arata cineva drumul.Uneori e bine sa ai oarecata rabdare cu oamenii,si sa le repeti.

Ma uit cat s-a schimbat societatea in ultimii 25 de ani, asta ca vorbesti de singuratate si lipsa unei comunicari eficiente.Vorbeam cu unii de prin strainatate ziceau ca nu se intalneau cu proprietarul locuintei decat la cateva luni.Totul acum se desfasooara electronic.Imia aduc aminte de niste rude mai volubile cand venea postarita la ele cu pensia ,le faceau o cafea si poveteau te miri cat,ma rog erau consateni de ani de zile.
Se lua curentul in ultimii ani inainte de revolutie cate o ora doua pe zi.Vorbeam cu niste vecini de pe scara inainte sa ne intalnim,si "sarbatoream" pana de curent impreuna,povesti ca la sezatoare... doar cu o lumanare in fata.

"Noi nu iubim pe oamenii pentru lucrurile în care sunt puternici, noi iubim pe oameni pentru lucrurileîn care sunt slabi. Fragilitătile ne tin laolaltă, neputintele ne unesc."-Par. Constantin Necula
http://citateortodoxe.ro/autor/const...-ne-unesc-1526
Societatea in sine insusi inainte facea sa avem nevoie unii de altii. Toata agricultura se desfasura lucrand mult impreuna.Societatea actuala ne-a facut mai independenti,si nu avem atat de mult nevoie unul de altul.Ceea ce e rau. Fiindca oamenii trebuie sa faca un efort sustinut ca sa pastreze o Retea sociala de sprijin minimala.Ceea ce inainte se desfasura firesc ptr ca asa cum scrie mai sus parintele Necula, aveai nevoie unul de altul mai mult,acum trebuie sa te stradui.Ramane intrebarea ce e de facut?

Eu ce ma stradui sa fac .Am hotarat ca ma duc la toate nuntile rudelor ,macar atunci sa mai pastrez o legatura cu cei mai departe ,sau mai comozi ,asa ca mine,:-(.
I-am invitat pe niste cunostinte pe munte si dupa cateva luni a venit si invitatia lor la munte in alta zona. Deci trebuie sa facem noi un pas, ca si cei de langa noi se simt datori,si fac si ei un pas.
Domnul sa te aiba in paza Yasmina.

Jonnyw2013 23.05.2017 21:54:00

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 648586)
Foarte frumos spus, si cât de adevărat ! :53:

Ma bucur ca iti place.Doamne ajuta!

Yasmina 24.05.2017 10:16:34

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 648644)
Nu cred că se poate construi o relație mai profundă pe fb.
Nu mi-e teamă de judecata familiștilor, nici de a nefamiliștilor... Cred că Dumnezeu ne-a pus între niște oameni mai apropiați (familie, prieteni, colegi de serviciu) cu scopul de a crea punți de legătură cu aceștia.
Însă eu sunt prea sensibilă la diferențele de opinie, și de aceea am tendința de a mă izola. De-asta vorbeam și de rigiditate.

Este opinia ta, dar nu neaparat impartita de mine si de altii.
Eu nu am avut de gand sa ma indepartez de prietenii vechi,de fostii colegi din Romania,de rude.
Este adevarat ca nu-i vad fata in fata,insa ...comunicam, cum, necum stiu de vietile lor si ei de a mea, nu suntem niste straini carora nu ne mai pasa.

Daca Dumnezeu ne pune intre niste oameni apropiati ,atunci cum se face ca nu te-ai apropiat de niciunul dintre acestia?
Si daca chiar crezi in acest concept ce rost mai are sa socializam aici si sa ne facem prieteni si favoriti printre membrii acestui forum,ca doar nu toti locuiesc in proximitatea noastra?

Important este sa discutam si sa ne facem intelesi cu acele persoane cu care impartasim aceleasi valori si credinte,cu care avem ceva in comun.
Bun de stiut, nu stiam ca sunt nedorita in cercul tau .

Yasmina 24.05.2017 10:42:06

Ma bucur si eu sa te gasesc tot aici Johnny :)
Mai ales ma bucur ca postezi lucruri folositoare si nu te lasi antrenat in scandaluri.

Viitorul umanitatii arata...urat!
Prin US oamenii sunt chiar mandri ca sunt autisti,neintelesi si singuri-cuc.
Am intrat si eu de curiozitate intr-un club de introverti ca sa vad ce invart pe acolo si e de groaza!
O gramada de tineri pe pastile si tratamente; oameni care nu pot dormi noaptea,care nu pot iesi in lume,care nu suporta sa vorbeasca cu alti oameni,care viseaza sa fie serviti si asistati de roboti,nu intampinati de o fiinta umana.
Sunt mandri de asta, oscileaza fie intre groaza, fie intre scarba de a fi in comunitate. Vorbim doar de prezenta oamenilor in jur, prietenia,intimitatea este deja ceva deplasat la acesti oameni.

Oare cine sunt ei, de unde au aparut si cum vor schimba lumea?

In Japonia sunt deja roboti care servesc in restaurante iar in NY este un restaurant(tot de inspiratie japoneza) unde nu te serveste nimeni; fiecare client intra intr-o camaruta care are la capat un ghiseu mascat prin care nu se vede cine este dincolo. Acolo incercuiesti un menu cu ce iti doresti,deschizi ghiseul ,cineva nevazut ia comanda si tot asa nevazut iti aduce si mancarea. Idea nu este atat de mult servitul ci prezenta altor oameni care ii stanjenesc pe acestia si le reduc sansele de a iesi din casa sa manance; camarutele sunt doar pt 1 client.

Asemenea exemple extreme sunt pe placul multora si nu-si ascund admiratia pt a se populariza localurile de acest gen cat mai rapid.
Parintele Chifan spunea ca este inceputul bolii mintale sa fi printre oameni iar tu sa te simti singur.

forever... 24.05.2017 11:36:25

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 648682)
Daca Dumnezeu ne pune intre niste oameni apropiati ,atunci cum se face ca nu te-ai apropiat de niciunul dintre acestia?
Si daca chiar crezi in acest concept ce rost mai are sa socializam aici si sa ne facem prieteni si favoriti printre membrii acestui forum,ca doar nu toti locuiesc in proximitatea noastra?

Nu am spus că doar oamenii apropiați sunt importanți... era doar o constatare că și față de aceștia sunt mai puțin deschisă, și cam critică. Și autocritică. Mă gândesc că măsura iubirii mele de semeni se vede din relațiile cu acești apropiați, pentru că se zice că pentru a-L iubi pe Dumnezeu trebuie să începem cu vecinul de vis-à-vis sau cu fratele nostru. Și îmi pare că nu stau bine la acest capitol.

Nu vreau să spun să sunt un monstru. Nici nu aș vrea să mă lamentez, voiam doar să explic ce obstacole întâlnesc (sau îmi ridic eu însămi) în calea iubirii și a bucuriei.

Citat:

Important este sa discutam si sa ne facem intelesi cu acele persoane cu care impartasim aceleasi valori si credinte,cu care avem ceva in comun.
Bun de stiut, nu stiam ca sunt nedorita in cercul tau .
De acord cu prima parte și în dezacord cu a doua. Nu ești nedorită! Doar că aici s-a discutat despre subiecte unde nu știam cum să particip iar tu nu ai mai scris de mult. Iar fb nu mi se pare locul potrivit pentru a oferi detalii despre viața mea.

tabitha 28.05.2017 08:06:37

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 648592)
".. viata se scurge prin relatiile noastre cu altii. Multi ani de viată mi-au întărit convingerea că existenta fiecăruia e strâns legată de cea a celorlalti: viata nu e doar timpul care trece, viata e timpul presărat cu întâlniri."

Desigur este nevoie de niste explicatii... (...)

Personal consider ca relatia cu aproapele trebuie sa fie de genul Samariteanului milostiv , nu de Miss popularitate

Nu era vorba de a fi popular, ci de a trăi momentul prin relatia cu aproapele. Ar fi mai multe de spus, dar sunt prea obosită... poate altă dată :)

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 648686)
Parintele Chifan spunea ca este inceputul bolii mintale sa fi printre oameni iar tu sa te simti singur.

Ceva îngrozitor cu adevărat, să nu fie !

Iorest 16.06.2017 00:47:10

.............................

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:54:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.