Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Omule, incotro? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17546)

Ioan_Cezar 10.09.2015 19:50:44

Dar de proverbul românesc "răzbunarea-i arma prostului", nu zice nimic?

tabitha 10.09.2015 21:46:41

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 600383)
Dar de proverbul românesc "răzbunarea-i arma prostului", nu zice nimic?

Nu, probabil pentru că autorul fiind un rus, nu prea s-a înghesuit să studieze proverbele românilor.

Ioan_Cezar 10.09.2015 23:27:02

Mda.... Ce să mai zic. Mare, da.... Curios că tocmai ție ți se întâmplă lucruri din astea. Pare inexplicabil, la prima vedere.

tabitha 11.09.2015 00:47:16

"Mai mult decât la iertare, Hristos cheamă la iubirea vrăjmașilor. Or, tocmai în virtutea acestei iubiri, se impune vindecarea acestora, orientarea lor pe drumul care să-i conducă la mântuire. Sigur, este vorba despre acea iubire compătimitoare și mereu gata de jertfă, despre care ne spune Apostolul Pavel în Întâia Epistolă către Corinteni, iubire care "€žrabdă îndelung"€ (13, 4), "€žpe toate le suferă"€, "€žpe toate le rabdă"€ (13, 7). Dar -€“ atenție! -€“ nu trebuie nici o clipă uitat că este, în același timp, o iubire care "€žde adevăr se bucură"€ (13, 6). Cu alte cuvinte, o iubire autentică, capabilă să aducă o bucurie adevărată, paradisiacă, este numai aceea care se însoțește cu adevărul. Asta uită mulți dintre cei care propovăduiesc o toleranță cu orice preț, fiind adepți ai relativismului și laxismului în raport cu adevărul."

- extras din prefata lui Costion Nicolescu la cartea "Zeul tolerantei" si decrestinarea crestinismului

Ioan_Cezar 11.09.2015 11:05:32

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600394)
"Mai mult decât la iertare, Hristos cheamă la iubirea vrăjmașilor.

Iar unii au înțeles de aici că pe ceilalți, nevrăjmașii, să îi disprețuim și să îi urâm. Să ni-i facem vrăjmași mai întâi, ca apoi, avîndu-i în sfârșit vrăjmași , să putem împlini așa chemarea Domnului, iubindu-i....
Amuzant, dacă n-ar fi mai înainte de plâns.
Dar fiecare cu libertatea lui de a fi cum alege. Și cu toate consecințele.

tabitha 11.09.2015 18:13:22

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 600420)
Iar unii au înțeles de aici că pe ceilalți, nevrăjmașii, să îi disprețuim și să îi urâm. Să ni-i facem vrăjmași mai întâi, ca apoi, avîndu-i în sfârșit vrăjmași , să putem împlini așa chemarea Domnului, iubindu-i....
Amuzant, dacă n-ar fi mai înainte de plâns.
Dar fiecare cu libertatea lui de a fi cum alege. Și cu toate consecințele.

Nu cred că a înteles nimeni asa ceva. Paranoia comentariilor tale n-are nimic amuzant, e chiar de plâns.

delia31 11.09.2015 18:24:43

Mirela, Ioan Cezar
Ce mai faceti dragilor? Sunteti bine?

Ioan_Cezar 11.09.2015 20:41:22

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 600472)
Mirela, Ioan Cezar
Ce mai faceti dragilor? Sunteti bine?

Ei, merci de întrebare. Ne descurcăm și noi cum putem, fiecare pe cont propriu, se pare...:)
Deși mai nou mi-e greu să țin pasul, Mirela propovăduind în ultimul timp, așa cum se vede în postarea ei de mai sus, "o iubire autentică, ..., paradisiacă". Greu lucru pentru muritorul de rând!...:)
Dar mă străduiesc. Am plămâni mari, sunt obișnuit să îmi refac suflarea.

Parascheva16 13.09.2015 01:32:21

Citat:

Postarea anterioară este oarecum vizavi de starea unei persoane, care, profitând de faptul că are telefonul meu, are tupeul să-mi trimită mesaje text în miez de noapte, insistând că vrea să mă sune ca să discute despre faptul că eu cică o persecut aici pe forum. Mare ti-e grădina, Doamne!
Poate fi vorba de diferenta de fus orar?

tabitha 13.09.2015 03:36:24

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 600556)
Poate fi vorba de diferenta de fus orar?

1. dacă ai sământă de artag nu te apuci să sâcâi oamenii cu telefoanele, ci stai în banca ta.
2. dacă nu stii să calculezi nici măcar o diferentă de fus orar, cu atât mai mult.
3. dacă îti lipsesc notiuni de bază din codul bunelor maniere, si mai grav.

Ioan_Cezar 13.09.2015 05:17:03

Pe vremea când în România funcționa din plin telefonul cu taxă inversă (nu știu dacă mai e de actualitate), un domn, filolog și poet de oarece stimă printre poeți, era foarte apreciat de o doamnă, filoloagă și poetesă... Cu sau fără vreo inspirație deosebită, poeta îl suna uneori (iar cu vremea a început să-l sune deseori) și stăteau la taclale nevinovate, îndeosebi noaptea... De-ale poeților!
De la o vreme, domnul se cam săturase însă de clișeul discuțiilor pe care nu le declanșa, dar pe care, din amiciție, delicateță ori din spirit de breaslă, le suporta. A încercat să-i sugereze doamnei că ar fi bine să o mai rărească, un pic. Măcar că domnul mai avea și familie și obligații profesionale și noi apucături literare (începuse să lucreze la un roman), precum și-un început de cardiopatie (care, am aflat de curînd, l-a și răpus). Inutil demers, telefoanele reveneau și, ca un făcut, parcă chiar se prelungeau. Uneori pe banii domnului, alteori pe cheltuiala doamnei.
În fine, sătul de atâtea delicatețuri și nereușind omul să spună clar ce îl supăra (ciudate inhibiții au și poeții ăștia uneori! - mai ales când e vorba de admiratoare înfocate), domnul a hotărât să încheie în forță toată tărășenia. A procedat astfel:
Într-o seară, motivînd că nu poate suporta bănește convorbirea din motivul x, a rugat-o pe admiratoare să accepte o convorbire "numai 5 minute, dragă!" cu taxă inversă. Era în jur de opt, ora locală, la munte. I-a "mărturisit" doamnei că avea o revelație, o viziune, o inspirație colosală care se cere musai împărtășită etc. - altfel spus i-a livrat, cunoscîndu-și bine omul, o chestie care place mult amatorilor și amatoarelor de pretext de poezie. Și a subliniat că ar dori ca ea să fie prima (evident!) care să afle "taina". Căzînd în plasă, doamna s-a arătat foarte fericită de întâmplare și s-a grăbit să fie confidenta norocoasă. Atunci, omul, un orator extraordinar (l-am auzit nu o dată vorbind ore, fără să ai impresia că au trecut mai mult de câteva minute; rămâneam cu toții cu gura căscată și cu regretul că maestrul s-a oprit), s-a apucat să "meșterească" o snoavă cum numai el știa... Un roman consumat oral, pe care, dacă-l scria, ar fi luat o mențiune, ceva, la vreun concurs cu chiolhanuri prin provincie... E drept că n-a dormit omul toată noaptea, dar în dimineața zilei care a urmat a lăsat prin nordul Moldovei, total bulversată și ultraindignată, și evident vindecată, o doamnă cu o notă de telefon care depășea pe atunci cel puțin două salarii de profesoară....
Așa s-a încheiat, în sfârșit, povestea cu telefoanele nocturne. Știu pățania asta mai întâi de la doamna - care nu reușise să îl ierte nici după ani buni de la pățanie. Ulterior mi-a confirmat-o, cu un aer încă plictisit de acele vremuri, însuși poetul.
Curioase lucruri se petrec uneori între oameni. De dragul poeziei și nu numai. Pe firul telefoanelor nocturne.

Parascheva16 13.09.2015 07:49:54

Citat:

1. dacă ai sământă de artag nu te apuci să sâcâi oamenii cu telefoanele, ci stai în banca ta.
2. dacă nu stii să calculezi nici măcar o diferentă de fus orar, cu atât mai mult.
3. dacă îti lipsesc notiuni de bază din codul bunelor maniere, si mai grav.

Sa nu exageram. Multi stau treji pana tarziu, uitandu-se la tv sau online. Si daca nu vrei sa fi deranjat, inchizi telefonul dupa o anumita ora si/sau ignori e-mail-urile etc.

Parascheva16 13.09.2015 07:53:44

@Cezar

Interesanta si putin amuzanta povestea.
Totusi, eu personal prefer persoanele directe. Spune direct care iti e oful, nu ma lasa sa ghicesc in stele. :)

tabitha 13.09.2015 07:57:37

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 600571)
Sa nu exageram. Multi stau treji pana tarziu, uitandu-se la tv sau online. Si daca nu vrei sa fi deranjat, inchizi telefonul dupa o anumita ora si/sau ignori e-mail-urile etc.

N-am exagerat deloc.
Data viitoare ti-o pasez tie să te certi cu ea pe telefon. :D
Înteleg că prin alte părti nu se poartă "codul bunelor maniere".
Să fie acolo la voi !

Parascheva16 13.09.2015 12:45:34

Citat:

N-am exagerat deloc.
Să fie acolo la voi !
Codul bunelor maniere nu e ceva batut in cuie. Difera de la tara, la tara; si de la om, la om. Unii oameni sunt mai stricti, alti mai lejeri. Pe mine personal nu ma deranjeaza cand cineva imi da mesaj/ma suna la ora tarzie, mai ales daca sunt treaza, si daca am o relatie amicala cu acea persona. Daca nu vreau sa vb., ignor pana a doua zi. Daca vreau o seara linistita, imi inchid telefonul sau il pun pe mut. Cand e vb de somn, iar imi imi inchid telefonul, sau il pun pe mut. De aceea am spus ca mie, personal, mi se pare putin exagerat.
Fiecare om e diferit, si nu e nimic rau in asta.

Ioan_Cezar 13.09.2015 14:50:58

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 600572)
@Cezar

Interesanta si putin amuzanta povestea.
Totusi, eu personal prefer persoanele directe. Spune direct care iti e oful, nu ma lasa sa ghicesc in stele. :)

N-am nici un of, soro, e totul O.K.
Pur și simplu, prin nu știu ce asociere mi-am amintit de întâmplarea asta citind postările de aici.
Îți mulțumesc frumos pentru grijă....:) Doamne ajută!

Mosh-Neagu 14.09.2015 01:56:47

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600573)
N-am exagerat deloc.
Să fie acolo la voi !

Cred ca stiu la cine faci referire si imi pare rau sa aud astfel de lucruri, mai ales ca va stiam prietene. Dar - iertata sa-mi fie indrazneala - nici cu tine nu mi-e rusine... Ca atare, daca il cunosti pe admin atat de bine, poate imi pui o pila sa devin... moderator... Cred ca stii bine la ce ma refer. Am fost surprins neplacut sa constat ca ii avansezi o astfel de propunere unei persoane care nici macar nu figureaza ca membru pe forumul nostru. Tu cum te-ai cataloga in acest caz, sau mai exact, ce impresie ti-ar face cineva care ar proceda asa cum ai procedat tu? Si-apoi ce-ai fi facut daca persoana ar fi acceptat? I-ai fi spus: "Scuze, am glumit!"? Sau chiar crezi ca ai atata influenta pe forum? Ca daca-i asa, e grav!!!
Asadar, chiar daca persoana care te supara, se incadreaza sau nu in acea categorie a judecatii tale, nu uita ca toti facem gafe mai mici sau mai mari, si n-ar trebui sa "le spalam" in public!!! Incheiati-va socotelile pe "privat"!...

tabitha 14.09.2015 02:02:47

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 600613)
Ca atare, daca il cunosti pe admin atat de bine, poate imi pui o pila sa devin... moderator... Cred ca stii bine la ce ma refer. Am fost surprins neplacut sa constat ca ii avansezi o astfel de propunere unei persoane care nici macar nu figureaza ca membru pe forumul nostru.

Moshule, te cam înseli... persoana chiar este membru al forumului. :) Si da, i-am facut propunerea mai mult în glumă, decât în serios (pe FB). Ah, si relaxează-te. Nu am intentia să pun pile la admin, nu am asa influentă.

Mosh-Neagu 14.09.2015 02:42:03

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600614)
Moshule, te cam înseli... persoana chiar este membru al forumului. :) Si da, i-am facut propunerea mai mult în glumă, decât în serios (pe FB). Ah, si relaxează-te. Nu am intentia să pun pile la admin, nu am asa influentă.

Relaxarea ne-o cream noi, noua insine. Chiar de vrem sa fim relaxati, lamentarile celorlalti ne pun la grea incercare. Acum negi, ce? Ai spus: "poate vrei să fii moderator pe forumul crestinortodox.ro" Daca persoana n-ar fi raspuns: "Îmi pare rău că trebuie să te refuz tocmai pe tine (dacă ai influentă acolo)... dar eu nu prea pot să fac fată cum trebuie nici la site-ul meu (de la care încă sper ceva...)." , as fi fost tentat sa te cred ca face parte dintre useri. Oricum, tot nu se cade sa faci asta, indiferent de situatie. Pentru ca daca tot s-ar merge pe pile si-aici, toata poliloghia nostra despre morala este desarta.
As fi tacut si mi-as fi vazut de drum, considerandu-ti propunerea cel putin hazardata, si-atat. Dar daca tot faci atata caz de fosta ta prietena si colega noastra de forum, (chiar daca e foarte posibil sa ai dreptate), atunci trebuie sa stii ca nimeni nu-i perfect si cu-atat mai putin eu, care-mi permit sa te pun la colt...
Oricum... nu esti obligata sa-ti recunosti vreo vina in asta... Pastreaza-ti demnitatea imaculata!...

tabitha 14.09.2015 02:49:42

Omule, nu-ti înteleg înversunarea comentariilor. Persoana chiar face parte din forum, am spus si mă repet. Nu am obiceiul să mint. Ai fi putut realiza si tu treaba asta [că e membru] dacă ai fi făcut o minimă cercetare înainte de a te hazarda în comentarii. Cam atât, nu am de gând să duc o polemică cu tine în seara asta. Crezi ce vrei... Noapte bună!

Mosh-Neagu 14.09.2015 03:38:41

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600617)
Omule, nu-ti înteleg înversunarea comentariilor. Persoana chiar face parte din forum, am spus si mă repet. Nu am obiceiul să mint. Ai fi putut realiza si tu treaba asta [că e membru] dacă ai fi făcut o minimă cercetare înainte de a te hazarda în comentarii. Cam atât, nu am de gând să duc o polemică cu tine în seara asta. Crezi ce vrei... Noapte bună!

Inversunarea mea este asupra acelor persoane care doresc sa treaca drept foarte evlavioase si care mai bine ar crapa decat sa spuna cuiva "Iarta-ma, sora/frate, am gresit!" Si nu din complezenta, ci fiindca asa simte in sufletul pe care si-l doreste curatit de patimi.
Persoana respectiva nu cred ca figureaza pe numele real in forumul nostru, si am spus, chiar daca ar fi, nu impotriva persoanei am ceva, fiindca e posibil sa fie un om cu totul deosebit, ci impotriva acelora care se trezesc vorbind, dupa care foarte senin spun: "Ei si ce?" Pai daca e "Ei si ce?" pentru tine, atunci trebuie sa fie si pentru cei pe care ii blamezi pe foc-automat! Nu sunt singurul care constat asta. Nimeni nu te condamna si nimeni nu te judeca, in momentul in care tu insuti te recunosti un om slab. Dar cand ridici capul deasupra altora, mereu se va gasi cineva sa te puna la pamant. Nu fac rugby si invit pe oricine sa ma puna la pamant in cazul in care las cuiva impresia ca ma ridic mai sus decat imi este locul. De tine "m-am luat" fiindca vrei sa pari buna la suflet dar NU IERTI si NU-TI CERI IERTARE cand gresesti. Si nu ti-o spun sa te supar desi asta e efectul, ci fiindca asa as dori sa se comporte orice bun prieten cu mine in cazul in care ma contrazic!
Si-acu' iarta-ma, daca mai ai putere si mai incap pe lista aia luuunga pe care ai mototolit-o de tot!...

tabitha 14.09.2015 04:55:08

Moshule, insisti în greseală, si totusi te iert, că am inima largă. Să-ti fie de bine!

PS: nu vreau să par nicicum, sunt ceea ce sunt, pur si simplu. Si nu crăp deloc să-mi cer iertare atunci când e cazul.

DragosP 14.09.2015 08:21:39

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600617)
Nu am obiceiul să mint.

Poate-i patimă, nu obicei...:65:

tabitha 14.09.2015 10:40:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 600625)
Poate-i patimă, nu obicei...:65:

Nu, domnule, nu mint.

DragosP 14.09.2015 11:25:01

Mi se pare corect.

ovidiu b. 15.09.2015 00:28:17

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600620)
Moshule, insisti în greseală, si totusi te iert, că am inima largă

Nu te mai minți. :)

Ioan_Cezar 15.09.2015 00:34:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 600717)

Nu, nu se minte, ci spune adevărul. Garantez eu pentru ea (împreună cu alții, probabil; de fapt e sigur).
Numai că unde e inimă largă trebuie și o ușă pe măsură, bine păzită. Foarte bine păzită! Iar asta nu-i deloc ușor, uneori, după cum bine știi, frate Ovidiu!...:)

tabitha 15.09.2015 19:24:59

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 600717)

Mda, carevasăzică si tu, Brutus.. :)

Problema nu e usa inimii, ci faptul că unii tin mortis să sară gardul.

Avea cineva o vorbă pe-aici: "Prietenii rămân prieteni. Cei care nu rămân... înseamnă că n-au fost."

Omul frumos în ziua de azi e cel ce urcă invers pe scară, înfruntând nu numai turma care coboară, ci si insultele ei! - Dan Puric

ovidiu b. 15.09.2015 22:37:47

Un prieten adevărat nu-și unge prietenul cu toate alifiile tocmai când acesta sare gardul. Asta nu înseamnă că nu mai rămân prieteni. :)

ps: din punctul meu de vedere tu ai sărit gardul (chestiunile private nu au ce căuta într-o discuție publică), iar o "inimă largă" nu înfruntă într-un asemenea mod turma...acel citat este ca nuca-n perete dacă-l corelezi cu ultimele tale meseje.

ovidiu b. 15.09.2015 22:42:50

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 600720)
Nu, nu se minte, ci spune adevărul. Garantez eu pentru ea (împreună cu alții, probabil; de fapt e sigur).

Știu frate și nu neg. Am încerat să tai puțin craca surioarei care vorbea se sine...înțelegi tu mai departe.

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 600720)
Numai că unde e inimă largă trebuie și o ușă pe măsură, bine păzită. Foarte bine păzită! Iar asta nu-i deloc ușor, uneori, după cum bine știi, frate Ovidiu!...:)

Așa este. Mulțumesc. :)

tabitha 15.09.2015 23:43:19

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 600799)
acel citat este ca nuca-n perete dacă-l corelezi cu ultimele tale mesaje.

Păi nu e deloc ca nuca-n perete. Că dă turma peste tine si... restul Domnul stie. Gata, am încheiat discutiile pe tema asta.

Ioan_Cezar 15.09.2015 23:46:59

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600777)
Omul frumos în ziua de azi e cel ce urcă invers pe scară....

Cum adică urcă ... invers?
Pășind cu spatele?
Pe partea cealaltă a scării? (asta e mai degrabă pentru purec, decât pentru om).
Sau cum vine cu urcușul ăsta?.....
P.S. Ca să nu fie interpretări și supărări, din nou, vreau să precizez clar că îl admir mult mai mult pe Dan Puric în arta lui, decât în incursiunile băgărețe din ultimii ani. Desigur, actorul poate zice și face tot ce vrea, mai ales că are farmec și istețime cât cuprinde, precum și oarece mimă de cultură, însă cred că aparițiile lui publice ar fi fost ideal să rămână la cele pe care le practică de minune.

ovidiu b. 16.09.2015 00:19:48

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600811)
Păi nu e deloc ca nuca-n perete. Că dă turma peste tine si... restul Domnul stie. Gata, am încheiat discutiile pe tema asta.

Concluzia era că nu ai dat un răspuns potrivit turmei...în cazul de față inima nu este prea largă cum pare să fie, dacă vrei să pricepi, dacă nu ține nasul pe sus, îți șade "bine"...facem și o poză să o punem pe topicul Lucruri minunate in imagini. :))

stefan florin 16.09.2015 11:32:50

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 600777)

Avea cineva o vorbă pe-aici: "Prietenii rămân prieteni. Cei care nu rămân... înseamnă că n-au fost."

dar mai este o vorba: apara-ma Doamne de prieteni...!

Ioan_Cezar 16.09.2015 14:25:30

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 600841)
dar mai este o vorba: apara-ma Doamne de prieteni...!

Hai, nu mai pune și tu sare pe răni...:)

Ioan_Cezar 17.09.2015 02:03:24

Mirela, dacă aș alege un cuvânt de-al lui Dan Puric (e chiar în volumul "despre omul frumos", la pagina 143), unul care să îmi placă la modul sănătos, l-aș alege mai degrabă pe acesta:

Sunt femei ale acestui neam care sunt sfinte și care au ajutat să nu se piardă credința.
Deasupra Craiovei era un duel aerian. O țărăncuță, undeva în marginea Craiovei, printr-un sat, urmărea înspăimântată cum trăgeau cu mitralierele în aer unul într-altul; și, la un moment dat, un avion românesc cade în flăcări.
Și ce-a putut să facă femeia aia?
A luat niște lumânări și, de pe câmp, în goană, a strâns niște floricele, să-i ducă pilotului mort, acolo, la căpătâi,
pentru că știa că are și ea un copil care este pilot.
Și alergînd cu lumânările și cu florile - avionul era în flăcări -, ea se ducea suspinînd,
fără să știe că cel din avion era chiar fiul ei.

Spre deosebire de alte texte, pline de emfază și de pretenția că informează ori învață (ce să învețe excesul de artificiu retoric, cabotin?), acest fragment face un lucru foarte bun, foarte sănătos: emoționează puternic, mai exact încununează un sentiment frumos (provocat de gestul femeii) cu măreția tragică (moartea fiului, pe care ea îl cinstește fără să știe, sub puterea tainei).
Nu poți citi un astfel de text fără să te simți chemat în miezul marilor experiențe ale vieții. Noi oamenii de azi (mai ales) nu avem nevoie de frecții la picior de lemn precum dulcegăriile sentimentale și gâdilările rafinate ale egoului din lumea babiloniei contimporane, ci de povești ca acestea - simple, cutremurătoare, înălțătoare. Altminteri, inclusiv patriotismul - ca să amintesc un sentiment înălțător - va pieri în derizoriu, ca multe altele... Câte n-au pierit dizolvate în bancuri și glumițe pe valurile neiertătoare ale istoriei!...

stefan florin 17.09.2015 12:32:00

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 600864)
Hai, nu mai pune și tu sare pe răni...:)

chiar NU am vrut sa fac asta!

Copacel 17.09.2015 22:27:00

https://www.youtube.com/watch?t=48&v=JZyo2G42SeM
Nu cumva este vorba de moschea care este construita pe locul unde
a fost templul lui Solomon ?
Era o profetie parca (s-ar putea sa ma insel) ca Antihristul se va inscauna
in viitorul templu al lui Solomon, unde este acum aceasta moschee.
Asta insemna ca din "greseala" moschea se va darma.

DragosP 18.09.2015 07:05:44

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 600948)
chiar NU am vrut sa fac asta!

...doar puțin ardei iute...

Mosh-Neagu 16.11.2016 00:16:28

Parintele Paisie Olaru

Am ezitat o vreme daca sa continui sa postez pe unul dintre topicele incinse de orgolii, sau in alta parte. Ce-i drept am incercat si acea varianta, dar spiritele raman incinse, desi postul a inceput deja. Si pentru ca a inceput, poate n-ar strica o pregatire pentru spovedanie...
Am mai spus-o si cu alte ocazii, iar acum cu atat sunt mai convins de sfintenia Parintelui Paisie Olaru. Am urmarit toate conferintele Parintelui Rafail Noica, despre Parintele Sofronie, caruia i-a fost ucenic si care a intrat in randul sfintilor. Atat de patrunzator vorbeste despre el incat nu poti sa nu fii miscat si cu adevarat convins ca Parintele Sofronie a fost cu adevarat un om sfant. Si totusi, nici nu stim ca avem chiar aici, in preajma noastra un Parinte care a fost cel putin la inaltimea sfinteniei Parintelui Sofronie. Am fost in doua randuri si am privegheat la mormantul Parintelui Sofronie. Nimic nu ma grabea, nimic nu-mi tulbura prezenta, fiind singur cu gandurile mele. Nu asteptam si nu cautam sa se intample ceva anume, fiindca nu eram acolo pentru a mi se indeplini o dorinta, ci fiindca eram in acea lume doar pentru o vreme, si acel loc era de departe cel mai plin de sfintenie, dupa parerea mea. Nu voiam sa pierd acele sanse. Era ca si cum as trece prin Grecia, si nu m-as opri la Sf Nectarie, sau Sf Ioan Rusu...
In cimitirul din Sihastria, era mereu cate cineva la crucea parintelui Cleopa... Multe femei veneau, se asezau un genunchi si plangeau in hohote... M-am asezat undeva la distanta pe o banca, aproape fara ganduri, dar cu toata pacea in suflet. Un monah se strecura printre cruci, adaugand ulei in fiecare candela, si avand grija ca tote sa fie curate si aprinse... Si deodata, fara motiv, am fost coplesit de o smerenie care n-o mai simtisem niciodata in acel fel. Imi venea sa plang, dar nu isteric, nu patimas, ci undeva in interior, in adancul inimii... Parca era o boare de iubire care-mi coplesea intreaga fiinta, si care venea de undeva... Directia era catre mormantul Parintelui Cleopa, si m-am ridicat apropiindu-ma incet, in timp ce plangeam aparent fara motiv... Si cu cat ma apropiam, cu atat sentimentul era mai puternic. Am ocolit crucea Parintelui Paisie, dand sa ma apropii de cea a Parintelui Cleopa. Si totusi, NU de acolo venea acea "adiere", ci chiar de la Parintele Paisie... Nu stiu cat a durat totul. Poate 2 minute, poate 3, poate 5... Nu stiu... Dar as fi vrut sa nu se mai ternine... Am sarutat crucea si am multumit lui Dumnezeu pentru tot. Dar eu nu eram acolo sa cer ceva, sau sa caut ceva... Eram... in trecere... De-atunci, pentru mine, Parintele Paisie Olaru, nu are egal intre duhovnicii Romaniei. Pentru mine! Din fotografia inramata, si asezata pe birou, ma priveste zilnic, cu ochi usor dojenitori si mainile impreunate... Mi-e atat de drag incat nu stiu cum sa-i fac mai mult loc in inima mea, ca parca niciodata nu-i deajuns... Acum am gasit ceva nou despre Parinte. Si cum e timpul postului si al spovedaniei, si cum as dori ca duhul pacii sa se aseze macar pe durata postului, pe forumul nostru... ortodox, as zice sa lasam orgoliile, sa nu ne mai facem tulburare unii altora, ci sa privim mai mult in interiorul nostru, ca avem ce vedea!...

Iata si mesajul de care vorbeam:
http://www.ganduridinierusalim.com/d...intele-paisie/

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:29:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.