Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Homosexualitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5043)
-   -   Dupa 7 ani de la prima postare aici. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17645)

Ioan_Cezar 16.01.2015 12:59:37

Citat:

În prealabil postat de Wryetui (Post 577731)
Biserica noastra nu uraste pacatosii, toti suntem copiii lui Dumnezeu si in toti bate o inima data de El, dar uraste pacatul, adica ceea ce ne face rau.

Mă alătur și eu acestei opinii. Păcatul ne face rău atât acum, în această viață, cât și în veșnicie. Ne des-parte de Dumnezeu, făcînd să nu mai avem parte cu Viața-Iubire; ne aduce moarte, ne scoate din Ființă. Ne des-lipește, aduce în noi des-ființarea.
Duhul dez-binării aceasta voiește, asta lucrează neîncetat în lume. Oferind o re-alipire, ca surogat al unirii vieții adevărate. Ne smulge din unirea noastră firească și ne propune să ne unim cu neantul.

aubergine 16.01.2015 19:37:45

Citat:

În prealabil postat de Newage919 (Post 577643)
Catalin, mersi de raspuns si clarificare.

Dar din ce spui, reiese ca oricine este dispus homosexualitatii? De exmplu, tu te feresti de alti barbati pentru ca iti e frica sa nu devii dependent?

In orice caz, este foarte posibil - dupa cum spui tu - ca unii sa fi 'revenit' la heterosexualitate.

Dar nu este cazul meu. Sunt destul de sigur in ceea ce imi place.

Desigur, am amvut relatii cu alte fete cand eram adolescent. Am avut 3 prietene, dar bineinteles ca nu a mers - nu eram atras pur si simplu. :)

Daca nu erati atras de ele, nu inseamna ca sunteti gay, poate alte fete v-ar fi placut.

abaaaabbbb63 16.01.2015 21:06:43

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 577766)
Daca nu erati atras de ele, nu inseamna ca sunteti gay, poate alte fete v-ar fi placut.

Din pacate cateva gene si cativa hormoni se opun acestei posibilitati.

iuliu46 16.01.2015 21:39:31

A venit doftorul sa ne spuna ca daca ai genele nush cum esti ghei. Asa e ma, a facut unu un studiu si toti gheii aveau genele nush cum.
Daca ala care a facut studiul era ghei ? Sau era platit de ghei ca sa demonstreze ca oamenii se nasc asa ? :)

iuliu46 16.01.2015 22:03:27

Horus si Leviticul : :)

https://www.youtube.com/watch?v=4r2m_cffRjI&app=desktop

fallen 21.01.2015 16:11:41

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 577766)

Imi amintesc ceva amuzant: eram cu niste fete si vorbeam despre un tip, foarte aratos, e drept, despre care se spunea ca ar fi gay...iar una dintre ele, care nu auzise de aceasta posibilitate, dar se pare il admira cel mai mult, zice " vaaai, dar nu m-a cunoscut pe mine; cred ca eu l-as putea convinge sa-si schimbe orientare..."

abaaaabbbb63 21.01.2015 16:15:11

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 578379)
Imi amintesc ceva amuzant: eram cu niste fete si vorbeam despre un tip, foarte aratos, e drept, despre care se spunea ca ar fi gay...iar una dintre ele, care nu auzise de aceasta posibilitate, dar se pare il admira cel mai mult, zice " vaaai, dar nu m-a cunoscut pe mine; cred ca eu l-as putea convinge sa-si schimbe orientare..."

Si? A avut noroc? :))

Corinusha 22.01.2015 09:05:26

Cand va intelege o data pentru totdeauna ca oientarea sexuala nu se poate schimba cu adevarat?
Da, un gay isi poate intemeia o familie cu o tipa si aparent pare hetero, dar in sufletul sau tot gay ramane si, de obicei in relatia aceea cu tipa, sexul e inexistent dupa o scurta perioada din simplul motiv ca el nu este interesat de femei si s-a casatorit de ochii lumii, ca deh, religia si societatea l-a constrans sa fie cine nu e de fapt.

Am incercat sa ma pun in locul unui parinte care afla ca copilul lui e gay; stiti care mi-a fost primul gand?! Cum se va descurca fiul/fiica mea in lumea asta crunta care il judeca pentru ceea ce este? N-as dispera, nu mi-as renega copilul, nu nimic; l-as accepta exact asa cum e. N-ai cum sa schimbi ceva ce e in mare masura gentic; adica poti, in aparenta, si condamni omul la nefericire, depresie si, in cazuri urate de tot, sinucidere. Cazuri exista, inclusiv czuri mdiatizate.

anita 22.01.2015 09:55:08

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 578465)
Cand va intelege o data pentru totdeauna ca oientarea sexuala nu se poate schimba cu adevarat?
Da, un gay isi poate intemeia o familie cu o tipa si aparent pare hetero, dar in sufletul sau tot gay ramane si, de obicei in relatia aceea cu tipa, sexul e inexistent dupa o scurta perioada din simplul motiv ca el nu este interesat de femei si s-a casatorit de ochii lumii, ca deh, religia si societatea l-a constrans sa fie cine nu e de fapt.

Am incercat sa ma pun in locul unui parinte care afla ca copilul lui e gay; stiti care mi-a fost primul gand?! Cum se va descurca fiul/fiica mea in lumea asta crunta care il judeca pentru ceea ce este? N-as dispera, nu mi-as renega copilul, nu nimic; l-as accepta exact asa cum e. N-ai cum sa schimbi ceva ce e in mare masura gentic; adica poti, in aparenta, si condamni omul la nefericire, depresie si, in cazuri urate de tot, sinucidere. Cazuri exista, inclusiv czuri mdiatizate.

Corinusha ar trebui sa intelegi ca nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu.Asa ca ai grija sa te spovedesti si sa traiesti crestineste ca Dumnezeu sa iti dea un copil sanatos trupeste si sufleteste.

iuliu46 22.01.2015 10:19:02

Important e sa repetam ce auzim la TV. Nu ne putem schimba asa ca e bine sa renuntam la lupta.

Corinusha dar unul care e atras de animale se poate schimba ? Sau unul care e atras de propriile palme ? Sau mai stiu eu ce fetisuri are fiecare ? Poate unul nu reactioneaza decat la ciorapi de matase sau la un anumit tip de ruj sau naiba mai stie ce.
Cu ce e persoana gay diferita de astia de credem ca el e ok si astialalti au o problema psihologica ? Sau ca ei s-ar putea schimba dar gay-ul nu se poate schimba ? Cum de nu s-a gandit nimeni ca cititul in palma e determinat genetic, sau ca dragostea pentru curci, capre si ciorapi de matase sunt codate adanc in ADN-ul unora dintre noi ? :71:

iuliu46 22.01.2015 10:31:11

Uite am aflat acum despre dendrofili - Oameni care "iubesc" la propriu copaci. Cum e diferit unul ca asta de un gay, ce te face sa crezi ca omul nu se naste dendrofil si de ce crezi ca unul ca asta s-ar putea schimba dar un gay nu are nici o sansa ? Sa-i dam omului sansa sa fie fericit alaturi de copacul care il poate ajuta sa se implineasca...poate adopta si niste boscheti amandoi. :71:

DragosP 22.01.2015 10:31:14

Zici de doctorul care s-a încurcat cu o pacientă?:65:

Corinusha 22.01.2015 11:40:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 578475)
Important e sa repetam ce auzim la TV. Nu ne putem schimba asa ca e bine sa renuntam la lupta.

Corinusha dar unul care e atras de animale se poate schimba ? Sau unul care e atras de propriile palme ? Sau mai stiu eu ce fetisuri are fiecare ? Poate unul nu reactioneaza decat la ciorapi de matase sau la un anumit tip de ruj sau naiba mai stie ce.
Cu ce e persoana gay diferita de astia de credem ca el e ok si astialalti au o problema psihologica ? Sau ca ei s-ar putea schimba dar gay-ul nu se poate schimba ? Cum de nu s-a gandit nimeni ca cititul in palma e determinat genetic, sau ca dragostea pentru curci, capre si ciorapi de matase sunt codate adanc in ADN-ul unora dintre noi ? :71:

Foarte posibil ca nici un zoofil sa nu se poata schimba; din aceleasi motive ca si un homosexual.
Iar fetisurile sunt cu totul altceva fata de orientarile sexuale.
Totusi, cum se face ca prin terapie omul poate trai linistit fara fetusuri, pe cand orientarea sexuala nu se schimba, decat, eventual, in aparenta?

iuliu46 22.01.2015 12:06:46

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 578486)
Foarte posibil ca nici un zoofil sa nu se poata schimba; din aceleasi motive ca si un homosexual.
Totusi, cum se face ca prin terapie omul poate trai linistit fara fetusuri, pe cand orientarea sexuala nu se schimba, decat, eventual, in aparenta?

Ce inseamna ca-s altceva ? Ce e cu termenul asta scos din dictionarul Newspeak - orientare sexuala ? Adica unul care e indragostit de copaci sau de capre e orientat sexual ? Iar ala indragostit de ciorapii de matase nu e ?

De unde sti ca unii se pot schimba prin terapie dar altii nu ? Majoritatea betivilor, drogatilor si oamenilor supusi diferitelor patimi sfarsesc prin a se intoarce la patima - indiferent de ce terapie urmeaza. E foarte greu sa lupti - e foarte usor sa ramai in mocirla, mai ales daca lumea te incurajeaza si-ti spune ca asa esti tu, ca nu te poti schimba.

iuliu46 22.01.2015 12:11:28

Eu asa inteleg ca aparatul respectiv are un scop anume, atat la barbati cat si la femei. La fel cum sanii femeilor au un scop, nu le au pentru a avea barbatii la ce se holba. Numai in lumea noastra intoarsa cu fundul in sus ne inchipuim ca oamenii se "orienteaza sexual " adica exista moduri diferite de a-ti procura placerea, de parca avem organele respective pentru a ne juca in timpul liber, sau sanii pentru a-l impresiona pe barbat. Voi nu vedeti ca e o minciuna gogonata ?

Maine o sa ne explice altii ca unul care se hraneste printr-un furtun bagat cine stie pe unde in timp ce-si foloseste gura doar pentru a voma din cand in cand e "orientat bucal". Asa s-a nascut, nu simte nici o placere atunci cand mesteca fasolea. :)

anita 22.01.2015 12:39:12

Citat:

Corinusa ,homosexualitatea e desfrau si desfraul ca si alcolismul se poate vindeca.Eu ti-am scris ceva acolo ,dar nu ai luat seama.
In aceste cazuri poate ar fi bine ca si parintii sa faca pocainta .sa mearga pe calea bisericii pt fiul lor cel cazut

fallen 22.01.2015 18:57:42

Poate ar trebui luat in calcul si faptul ca unele " filii" nu se pot manifesta dcat ca abuzuri asupra altor persoane, fiinte sau chiar obiecte ( ma rog, nu stiu cat de imoral e sa abuzezi sexual de un obiect neinsufletit, cel putin nu din pct lui de vedere :)). Asemenea practici abuzive sunt pedofilia, necrofilia, zoofilia), ca si abuzurile sexuale de orice fel. Aici avem de-a face cu incalcarea drepturilor si libertatilor altor indivizi. Pecand in cazul relatiilor homosexuale consimtite de ambele parti, nu intotdeauna e vorba de un abuz fizic propriu-zis. Acum in orice relatie interumana fie ea ( hetero) sexuala sau nu pot aparea abuzuri de orice fel.
La fel e de adevarat ca multi dintre noi se auto-abuzeaza sau se lasa de buna voie abuzati.
Poate unii stiu din propria experienta sau a celor apropiati ca homosexualitatea se vindeca. Sau poate cred ca daca majoritatea oamenilor renunta la masturbare atunci cand isi gasesc o partenera, sau renunta la fumat, alcool sau alte teribilisme cand au altceva mai bun de facut, se poate renunta la orice...e adevarat, in oarecare masura, daca a fost o chestie facultativa, conditionata de mediul si conditiile de la acel moment.
Insa ma tem ca in cazul homosexualitatii vera, ca si in cazul alcoolismului, vindecare propriu-zisa nu se poate obtine, ci doar abtinere ( abstinenta) de la consum. Desi efectele alcoolismului sunt aparent mult mai grave si mai nocive atat asupra individului afectat, cat si a celor de langa el....

Lucian008 22.01.2015 19:29:25

Citat:

Si pe ce te bazezi cand spui crezi ca zoofilia, dentrifilia.... sunt fetisuri, iar homosexualitatea este orientare sexuala?
Si daca ai sa spui ca pe studii iti spun de acum ca nu ai cum sa demonstrezi stiintific nici ca homosexualitatea este boala, nici ca nu este.
Asa ca discutia poate fi daca homosexualitatea este normala sau nu. Si cum sexualitatea, are ca scop si finalitate (indiferent ca privesti lucrurile religios sau evolutionisto-ateu) reproducerea cam intrezarim raspunsul cu privire la normalitate sau anormalitate.

Si apropos, cititi "Dreptul de a fi tampiti" de pe site. Si dupa intrebati-va care este sursa "cunostintelor" cu privire la normalitatea homosexualitatii.

iuliu46 22.01.2015 20:04:08

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 578536)
Poate ar trebui luat in calcul si faptul ca unele " filii" nu se pot manifesta dcat ca abuzuri asupra altor persoane, fiinte sau chiar obiecte ( ma rog, nu stiu cat de imoral e sa abuzezi sexual de un obiect neinsufletit, cel putin nu din pct lui de vedere :)). Asemenea practici abuzive sunt pedofilia, necrofilia, zoofilia), ca si abuzurile sexuale de orice fel. Aici avem de-a face cu incalcarea drepturilor si libertatilor altor indivizi. Pecand in cazul relatiilor homosexuale consimtite de ambele parti, nu intotdeauna e vorba de un abuz fizic propriu-zis. Acum in orice relatie interumana fie ea ( hetero) sexuala sau nu pot aparea abuzuri de orice fel.
La fel e de adevarat ca multi dintre noi se auto-abuzeaza sau se lasa de buna voie abuzati.
Poate unii stiu din propria experienta sau a celor apropiati ca homosexualitatea se vindeca. Sau poate cred ca daca majoritatea oamenilor renunta la masturbare atunci cand isi gasesc o partenera, sau renunta la fumat, alcool sau alte teribilisme cand au altceva mai bun de facut, se poate renunta la orice...e adevarat, in oarecare masura, daca a fost o chestie facultativa, conditionata de mediul si conditiile de la acel moment.
Insa ma tem ca in cazul homosexualitatii vera, ca si in cazul alcoolismului, vindecare propriu-zisa nu se poate obtine, ci doar abtinere ( abstinenta) de la consum. Desi efectele alcoolismului sunt aparent mult mai grave si mai nocive atat asupra individului afectat, cat si a celor de langa el....

Iarasi vorbim vorbe.
Un individ are o anumita insusire din nastere indiferent daca asta face sau nu rau altei persoane sau fiinte. Nu e nici o legatura intre una si alta. Deci sa crezi ca doar homosexualii se nasc asa pentru ca ei n-ar face rau nimanui ( desi unii dintre ei chiar fac rau ) e o prostie.
Daca omul poate scapa sau se poate abtine de la unele dintre aceste activitati, atunci se poate abtine de la toate. Dar nu vrea, si mai nou e incurajat sa nu faca asta.

Corinusha 23.01.2015 10:03:25

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 578540)
Si pe ce te bazezi cand spui crezi ca zoofilia, dentrifilia.... sunt fetisuri, iar homosexualitatea este orientare sexuala?
Si daca ai sa spui ca pe studii iti spun de acum ca nu ai cum sa demonstrezi stiintific nici ca homosexualitatea este boala, nici ca nu este.
Asa ca discutia poate fi daca homosexualitatea este normala sau nu. Si cum sexualitatea, are ca scop si finalitate (indiferent ca privesti lucrurile religios sau evolutionisto-ateu) reproducerea cam intrezarim raspunsul cu privire la normalitate sau anormalitate.

Si apropos, cititi "Dreptul de a fi tampiti" de pe site. Si dupa intrebati-va care este sursa "cunostintelor" cu privire la normalitatea homosexualitatii.

pentru ca homosexualitatea nu se vineca. pe aia ma bazez. pur si simplu. homosexualitatea nu e boala si nu e viciu. Exct la fel e viciati ca un homosexual putem fi ei si hetero atunci cand avem elatii sexuale pasagere si altele asemnea.

catalin2 23.01.2015 15:11:29

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 578622)
pentru ca homosexualitatea nu se vineca. pe aia ma bazez. pur si simplu. homosexualitatea nu e boala si nu e viciu. Exct la fel e viciati ca un homosexual putem fi ei si hetero atunci cand avem elatii sexuale pasagere si altele asemnea.

Ti-am mai scris un mesaj si pe celalalt topic. Propaganda homosexuala zice ca homosexualitatea e innascuta si nu se pot schimba. Tu trebuie sa cauti adevarul, nu doar ce scriu unii.
Nu doar ca se vindeca, dar chiar exista si organizatii in strainatate. Si asta fara sa beneficieze de unelte mult mai puternice, ca Sfintele Taine.
Iata doar cateva marturii: http://www.homosexualitate.ro/marturii.html

"1. Așa m-am născut și nu mă pot schimba, pentru că este ceva genetic
Am înghițit această gălușcă. Am citit multe cărți ca să găsesc răspuns la întrebările mele - de ce sunt atras de același sex. Majoritatea cărților îmi spuneau că nu mă voi putea schimba, că nu există nici o soluție. Dar tot ce știam din cărțile pro-homosexualitate era că asta era ceva înnăscut și că trebuie să mă accept așa cum sunt. Nu voiam să fiu homosexual, dar când nu poți scăpa de ceva, trebuie să trăiești cu acel lucru. Așa că am adoptat răspunsul găsit într-o carte scrisă pentru tinerii homosexuali. Când cineva mă întreba ce anume cred că m-a făcut să fiu homosexual, răspundeam: Norocul. Majoritatea studiilor care erau publicate în reviste pro-homosexualitate afirmau că există dovezi că aceste atracții au o bază genetică.
Ceea ce m-a dezamăgit cu adevărat în legătură cu homosexualii a fost superficialitatea și obsesia pentru tineri. Apoi, era ceva absolut normal să ai 200 de parteneri sexuali pe an.
Ideea că homosexuali se vor sinucide dacă au de-a face cu vreuna dintre organizațiile pentru terapia homosexualității îmi fusese băgată în cap de activiștii homosexuali și ea este repetată de fiecare activist cu care încerci să discuți despre posibilitatea schimbării. Activiștii ți vor spune că este mult mai bine să te accepți așa cum ești și să fi tu însuți decât să încerci să fi ceva ce nu ești.
În ciuda tuturor acestor mituri promovate de activiștii homosexuali, pot spune că toți anii pe care i-am petrecut apelând la terapia pentru schimbare au dat roade. Mi-a luat mult timp și a fost un proces, nu un eveniment. Așa cum spunea și fostul homosexual Sy Rogers, nu spui hocus-pocus și dispare orice atracție homosexuală din mintea ta. Însă acum nu mai tânjesc după un bărbat care să mă iubească. Sunt atras de femei. Cred că va mai trece ceva timp până când lumea în general va ști că îți poți schimba orientarea sexuală. Activiștii homosexuali vor spune că asta este imposibil și vor răspândi o mulțime de minciuni în acest sens, în încercarea disperată de a-și apăra identitatea pe care și-au construit-o cu atâta luptă. Nu este ușor să-ți schimbi identitatea și să renunți la concepții greșite.
Într-un fel, astăzi mă simt înșelat de activiștii homosexuali. M-au mințit. Eu sunt mult mai mult decât atracțiile mele. Nu mai cred că m-am născut așa. Nu am putut găsi fericire în stilul de viață homosexual, deși chiar am încercat. Am găsit dragoste, dar relațiile homosexuale au în general viață scurtă."

ovidiu b. 23.01.2015 15:20:05

Citat:

Asta te învață știința. Poate ești intresată să vezi și alt punct de vedere: http://www.orthodoxphotos.com/readin...isoarea1.shtml

Lucian008 24.01.2015 11:50:21

Citat:

Si in asta ai spus tot. Argumentul tau la o afirmatie este ca afirmatia in sine care tu consideri ca are valoare intrinseca. Si asta in conditiile in care vorbim despre un lucru cu implicatii "stiintifice". Pentru tine este sucient ca tu crezi asta bazandu-te pe.... nimic.
Mai mult eu am adus doua argumente:
1. Nu ai cum sa demonstrezi stiintic nici ca este o boala (psihica, in principiu), nici ca nu este. Tot ce poti analiza este manifestarea.
2. Din punctul de vedere al implicatiilor homosexualitatea nu este sustinuta nici de credinta creationista, nici de cea evolutionista.

Parascheva16 24.01.2015 12:36:50

Homosexualitatea se vindeca. Este boala, dar nu fizica. Electrosocurile si medicamentele nu o vindeca. Biserca, insa, poate sa il vindece, ptr. ca e boala sufleteasca. Asa cum printre primii crestini au fost homosexuali si s-au Sfintit, asa si in prezent se poate. Vorbiti cu preotii care au avut homosexuali sub scaunul de spovedanie si s-au vindecat. Numai cine nu vrea sa stie, nu cunoaste lucrurile acestea.

Ioan_Cezar 24.01.2015 23:26:34

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 578654)
Asta te învață știința.

Da de unde...:)
Sau, mă rog, în ce mă privește nu prea am întâlnit așa învățătură științifică. Păreri rigide, partizane, da. Însă o conștiință științifică serioasă care să-și asume așa opinie eu nu am găsit - poate am citit prea puțin și am înțeles și mai puțin, e posibil.
Am aflat însă, din cărțile științifice propriu-zise că tulburările instinctului sexual (mulțime de tulburări, cine e dornic poate consulta DSM-ul, de pildă
http://www.bing.com/search?q=dsm+iv&pc=MOZI&form=MOZSBR) apar din întâlnirea unei mulțimi de factori.
Sunt așadar plurideterminate, au etiologie complexă, se mențin iarăși printr-un grup de stimuli situaționali (triggeri etc.) și se complică tot prin acțiunea corelată a mai multor factori.

În lumea științifică, în speță în științele psi (psihologie, antropologie, psihiatrie, psihopatologie), orice om care a avansat cât de cât în instruire s-a debarasat de obiceiul dăunător de a căuta mereu "un țap ispășitor". Așa ceva nu există, pur și simplu. Niciodată nu e "unul", ci sunt mereu unii.
Viața este relație, viul este organizat și funcționează sistemic.
Ceea ce pare a fi la prima vedere un fenomen unic e de fapt un grup de fenomene din care, însă, avem tendința să percepem doar acel fenomen (sau latură a lui) care ne sensibilizează mai intens ori pentru care suntem deja predispuși prin prejudecăți sau atașamente intelectuale. Sau pur și simplu prin anumite cunoștințe particulare care au rol de cadru semantic, ori montaj etc.

Homosexualitatea e o condiție aparte, extrem de complexă (sunt mii și mii de studii, cu mai multe sau mai puține rezultate aplicative) dar din păcate noi nu ne pricepem s-o abordăm și suntem ispitiți să o acceptăm ca stimul pentru reacții foarte agresive. Sau, dimpotrivă, prea "înțelegătoare"...

Ca bărbat și ca om creștin nu pot decât să mă rog Bunului Dumnezeu să ne dea înțelepciune față de această problemă amplu manifestată în ultimele decenii pe plan social, să ne ferească pe noi și pe copiii noștri de așa ceva, iar pe cei care se consideră homosexuali, ce să zic... Dumnezeu să îi ajute așa cum numai El o face cu Înțelepciunea și Puterea Lui.

Homosexualitatea nu îmi pare sub nici un motiv de dorit, după cum nici persecuția homosexualilor nu e un lucru folositor, bun sau frumos. Pentru nimeni.

Ioan_Cezar 24.01.2015 23:34:41

Sisteme de factori

http://www.scrigroup.com/educatie/so...LUI-S23584.php

"Asadar, motivatia comportamentului sexual – cu cele doua componente, dinamogena/energizanta si directionala/cantitativa – se formeaza prin interactiunea mai multor factori, a celor naturali, biologici, genetici (hormoni), cat si a celor sociali, dobanditi in experienta proprie de viata. Interactiunea acestor factori creaza starea de motivatie sexuala la un moment dat, care precede programarea si realizarea comportamentului sexual in toate secventele sale. Ea este un complex psihic determinat de existenta unor conditii organice, de actiunea unor stimuli externi si care in functie de experienta individului determina secvential raspunsuri in ce priveste copulatia partenerilor. Este adevarat ca la om studiul motivatiei ca si a comportamentului sexual este mai complicat datorita faptului ca dimensiunile naturale sunt preluate si socializate, sunt umanizate in procesele infinite ale educarii, ale socializarii omului, socialul dominand viata psihica; omul cu sentimentele sale de dragoste/ura care-l insotesc in comportament, poate realiza, refuza sau amana actul sexual, poate fi stimulat, rasplatit, incurajat pentru a-l realiza sau nu, dupa cum omul poate domina, agresiona, consola, mitui, dezarma, etc. in situatiile concret date pentru realizarea actului sexual. Un comportament sexual complet – ca reactie de raspuns la solicitarile legate de copulatie – este posibil in conditiile dezvoltarii dimensiunilor naturale, genetice, a structurilor hormonale sexuale care fac posibila copulatia si o experienta de viata acumulata de partenerii actului, experienta data de modelele culturale asimilate, invatate si practicate cu efecte benefice pentru coautorii actului, de manifestarea rol-sexului in aceasta relatie."

Mihnea Dragomir 24.01.2015 23:58:59

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 578652)
Cred că va mai trece ceva timp până când lumea în general va ști că îți poți schimba orientarea sexuală.

Culmea e ca "lumea", adica oculta care promoveaza viciul, stie foarte bine. Daca am fost heterosexual pana ieri si ma socotesc homosexual incepand de azi dimineata, cand m-a atras pentru prima data funduletul colegului meu de camin, nu numai ca mafia homosexuala ma va intelege si ma va primi la sanul ei cu bucurie, dar voi fi chiar incurajat sa-mi schimb oreintarea sexuala.

Ei bine, daca incerc viceversa, nu mai merge. Cu alte cuvinte, se accepta ca orientarea sexuala nu este innascuta cand e intr-un singur sens.

Mereu am ramas fascinat de asemenea exemple de lipsa de logica elementara a necredinciosilor, fie ei homosexuali sau heterosexuali.

Ioan_Cezar 25.01.2015 00:24:22

http://www.scrigroup.com/educatie/so...LUI-S23584.php

"Cauzele homosexualitatii nu sunt cunoscute pe deplin incat explicatiile date – bio-genetice, endocrinologice, psihologice etc- raman incomplete. Cert, insa, este faptul ca homosexualitatea reala, manifesta, este data de dezvoltarea inadecvata a personalitatii psihosexuale, barbatul/femeia fiind fixat/a pe un obiect sexual similar lui, din perspectiva sexului; ea, homosexualitatea , ramane o inversiune sexuala de origine psihica dar facilitata de un teren constitutional genetic predispozant la care se adauga si unele stigmate somatice heterosexuale (T. Stoica , 1972).

Pornind de la aceste specificitati naturale, hotaratoare raman in homosexualitate: mediul favorizant inversiunii sexuale, natura primelor relatii sexuale (cine cu cine s-a acuplat), traumatismele( in sens general) heterosexuale, erorile educative ale relatiilor sexuale ( teama de sexul opus), gradul de dezvoltare al personalitatii etc. In fata unui asemenea fenomen existent, societatea – pe terenul careia acest fenomen a aparut – are chemarea morala de a-l recunoaste ca existand pentru ca asa cum stim din meditatiile lui Goethe „natura nu trebuie sa justifice nimic, totul exista”, si de a actiona in acord cu ce exista, cu ce este dat. Practicile uzitate candva de a blama pana la excomunicarea sau privarea de libertate a acestor oameni, sau de a pune semn de egalitate intre cei care au aceasta orientare sexuala (barbati si femei) cu lumea pacatosilor, a viciatilor, monstruozitatilor, criminalilor etc. este contrar naturii lor naturale, psihologice si psihosociologice. Este posibil ca si din lumea homosexualilor sa existe indivizi cu asemenea delicte, dar ele nu sunt rezultanta orientarii lor sexuale, dupa cum este posibil ca pe terenul relatiilor homosexuale sa apara si stari emotionale nestapanite si sa conduca la acte condamnabile - ura,gelozie,crima etc. – specifice, de altfel si in toate structurile bio-psiho-sociale ale individului uman.

Nu este omis faptul ca homosexualitatea in plan social, are si efecte nedorite, cum ar fi incapacitatea cuplului in reproducerea speciei umane, minimizarea functiei de socializare si educare, efecte psihopatologice si crize de identitate la copii, instabilitate afectiva, atitudini agresive etc. Dupa cum realitatea contemporana, cand asistam la initierea unor proiecte de tolerare a acestei minoritati sexuale, prin generoasa Carta Drepturilor Omului, evidentiaza faptul ca homosexualitatea maximizeaza functia de solidaritate a comunitatii; posibilitatea de adoptie a copilului in lesbianism nu exclude maternitatea si nici convietuirea cu proprii copii (sau cu cei adoptati). Astazi – sustine Giddens ( 2000) – multi barbati si femei homosexuali traiesc in cupluri cu relatii stabile, unele finalizate prin „casatorii” cu sau fara rezonanta in fata legii. Toleranta societatii civilizate fata de homosexuali face posibila incredintarea custodiei copiilor, iar femeilor sansa de a avea copii si de formare a familiilor cu parinti homosexuali .Daca la inceput aceste „familii” erau formate din cupluri de femei, dupa 1960/1970, acestea s-au extins si la cuplurile formate din barbati. Intentiile de „casatorie” intre cuplurile de homosexuali sunt tot mai presante, iar unele parlamente (Olanda) au in discutie asemenea proiecte de legi."

Wryetui 28.01.2015 17:23:42

Daca cineva ca el simte aceste tendinte homosexuale, ce sfatuieste biserica noastra sa faca? Eu ma pun in locul lui si inteleg ce simte, in loc de atractie catre fete o simte catre baieti, il inteleg, dar sa zicem ca intr-o zi vrea sa isi stearga acest lucru, ce ar trebui sa faca pentru a nu o mai simti?

abaaaabbbb63 28.01.2015 19:22:41

Citat:

În prealabil postat de Wryetui (Post 579321)
Daca cineva ca el simte aceste tendinte homosexuale, ce sfatuieste biserica noastra sa faca? Eu ma pun in locul lui si inteleg ce simte, in loc de atractie catre fete o simte catre baieti, il inteleg, dar sa zicem ca intr-o zi vrea sa isi stearga acest lucru, ce ar trebui sa faca pentru a nu o mai simti?

Sa-si schimbe niste cromozomi si niste secretii hormonale prin corp.

Wryetui 28.01.2015 19:50:26

In cazul in care homosexualitatea ar fi innascuta, asa cum afirmi tu, nu ar putea. Dar nu este innascuta. Dovada sunt gemenii identici, chiar cunosc un caz, in care unul afirma ca i-ar placea baietii si altuia nu, dar daca sunt gemeni identici impartasesc majoritatea datelor genetice, nu-i asa? Atunci de ce nu impartasesc "orientarea" sexuala?

Niciodata nu mi-a placut termenul de orientare sexuala, oamenii vorbesc despre asta ca despre o orientare turistica sau altceva. Nu vad nici un motiv logic pentru care, daca un baiat alege sa faca sex cu altul, si o fata alege sa faca sex cu un pom sau cu un caine, nu s-ar considera o orientare sexuala si cea a fetei.

Homosexualitatea nu este o alternativa pentru heterosexualitate, Dumnezeu nu a creat nici o alternativa. Ei trebuie sa inteleaga care ii planul Creatorului pentru asa zisa sexualitate.

abaaaabbbb63 28.01.2015 20:09:43

Citat:

În prealabil postat de Wryetui (Post 579339)
In cazul in care homosexualitatea ar fi innascuta, asa cum afirmi tu, nu ar putea. Dar nu este innascuta. Dovada sunt gemenii identici, chiar cunosc un caz, in care unul afirma ca i-ar placea baietii si altuia nu, dar daca sunt gemeni identici impartasesc majoritatea datelor genetice, nu-i asa? Atunci de ce nu impartasesc "orientarea" sexuala?

Niciodata nu mi-a placut termenul de orientare sexuala, oamenii vorbesc despre asta ca despre o orientare turistica sau altceva. Nu vad nici un motiv logic pentru care, daca un baiat alege sa faca sex cu altul, si o fata alege sa faca sex cu un pom sau cu un caine, nu s-ar considera o orientare sexuala si cea a fetei.

Homosexualitatea nu este o alternativa pentru heterosexualitate, Dumnezeu nu a creat nici o alternativa. Ei trebuie sa inteleaga care ii planul Creatorului pentru asa zisa sexualitate.

Nu 100% genetic, dar genele favorizeaza o anumita stare, si impreuna cu alti factori, creeaza fenomenul de homosexualitate.

http://www.newscientist.com/article/...l#.VMklSf7LdrU

S-a gasit inclusiv regiunea care ar putea fi "vinovata" pentru aceasta predispozitie la homosexualitatea.

Inorogul 09.02.2015 13:33:46

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 578808)
Homosexualitatea se vindeca. Este boala, dar nu fizica. Electrosocurile si medicamentele nu o vindeca. Biserca, insa, poate sa il vindece, ptr. ca e boala sufleteasca.

Confirm cele spuse mai sus si aduc dovada incontestabila:

https://www.youtube.com/watch?v=jh0r7C63_J0

ovidiu b. 09.02.2015 14:11:34

Spectacol ieftin, nimic mai mult. Și eu pot să spun la un microfon ce vrei tu să auzi, în schimb, eu să fiu tocmai invers.
Și chiar dacă s-a vindecat de o boală, a dat în alta mai greu de vindecat.

AlinB 09.02.2015 15:11:03

Citat:

În prealabil postat de Wryetui (Post 579321)

E cam aceeasi problema cu orice patima trupeasca, fie ca e vorba de sex sau mancare.
Procesul se cheama despatimire si include o gama larga de metode, de la cele de ordin fizic, habitual pana la atitudine mentala si practica spirituala.

Cu homosexualitatea, sunt 3 aspecte:

1. Cei care au intr-adevar o problema hormonala si se simt mai putin masculini - dar nu cred ca ar apuca pe drumul homosexualitatii daca n-ar fi directionati in acest sens - sau chiar ar fi suficient ca problema sa fie ignorata si mediul ii da o orientare gresita.

2. Cei care au o problema de ordin psihologic, pornita de la relatiile din familie, probleme cu mama/tatal sau chiar amandoi, care il fac sa:
a) nu agreeze fetele/femeile - ca expresie a relatiei deficitare cu mama
b) sa caute un model masculin - ca expresie a relatiei deficitare cu tatal, model masculin care in conditiile in care capata si o tenta sexuala (prin corupere faptica/imaginar-pornografica)

3. Impatimirea sexuala, din cauza sexualizarii precoce + coruptiei sexuale (sexualitatea manifestata in afara vietii de familie) care daca nu isi afla satisfacerea intr-o persoana de sex opus ajunge intr-un concurs de imprejurari sa fie deterunata spre comportament homosexual.

Chiar este un topic deschis de alt "baiat gay" care spune ca asa i s-a intamplat, a descoperit sexualitatea prin pornografie, care initial era "normala" pe urma fanteziile au fost deturnate spre homosexualitate si asa au ramas.

Iar problema s-a extins asupra relatiilor in sine, pentru ca de fapt si de drept, datorita sexualitatii excesive + eventuale antecedente sociale, se produc modificari ale personalitatii in sensul ca acestor persoane le este dificil sa conceapa o relatie profunda in afara sexualitatii, iar cum fanteziile sexuale merg in directia persoanelor de acelasi sex, persoanele de sex opus sunt excluse din start.

Cred ca terapia ar trebui inceputa prin a lamuri aceste aspecte, unde se incadreaza problema din aceste puncte de vedere, rezolvat substratul psihologic si pe urma corectate tendintile, o data vindecate aspectele de ordin psihologic si patima sexualitatii excesive si "orientarea sexuala" se va aseza pe fagasul normalitatii.

Problema este ca psihologia actuala nu prea vrea sa recunoasca/defineasca o sexualitate excesiva/patima sexuala si chiar daca ar reusi cat de cat sa o incadreze, cu siguranta s-ar afla departe de perspectiva crestina, singura in masura sa puna omul pe fagasul normalitatii.

Ca sa nu mai vorbim ca "mainstreamul" nici de frica (sau tocmai de aia) nu mai vrea sa conceapa ideea ca ortientarea homosexuala se poate datora unor probleme de ordin psihologic, serioase chiar si care trebuiesc rezolvate in sine, dincolo de "orientare".

Inorogul 09.02.2015 16:27:02

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 580372)
Spectacol ieftin, nimic mai mult. Și eu pot să spun la un microfon ce vrei tu să auzi, în schimb, eu să fiu tocmai invers.

De ce credeti ca nu este adevarat?

1. Minuni exista;
2. Au existat o multime de martori;
3. Respectivul a spus cu gura lui: "I am gay no more!";
4. Chiar si reverendul care a reusit minunea a spus clar audientei ca l-a vindecat;
5. Ceilalti participanti nu s-ar fi bucurat si nu ar fi dansat daca nu ar fi crezut ca minunea a avut loc;
6. Este dovedit ca acei oameni si locatia in care a avut loc evenimentul chiar exista;

Cei care contesta afirmatiile sunt cei care trebuie sa dovedeasca/demonstreze ca nu este adevarat, in caz contrar ceea ce spune respectivul ramane stabilit ca fiind adevarat.

La modul cel mai sincer as dori sa stiu care este rationamentul pe care l-ati folosit in a stabili ca totul este un "spectacol ieftin".
Evident, sunt de acord cu dumneavostra dar doresc sa aflu cu ce difera rationamentul dumneavoastra "de aici" cu cel "de dincolo". De ce invierea lui Lazar este un fapt iar vindecarea unui gay este "spectacol"?

ovidiu b. 09.02.2015 17:08:38

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 580387)
Cei care contesta afirmatiile sunt cei care trebuie sa dovedeasca/demonstreze ca nu este adevarat, in caz contrar ceea ce spune respectivul ramane stabilit ca fiind adevarat.

Cel care adus "dovada incontestabilă" ar trebui să demonstreze că este adevărată "minunea". Punctele 1-6 nu sunt decât o simplă constatare dintr-o înregistrare, sunt pe departe a fi o demonstrație.

Inorogul 09.02.2015 17:39:22

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 580391)
Cel care adus "dovada incontestabilă" ar trebui să demonstreze că este adevărată "minunea". Punctele 1-6 nu sunt decât o simplă constatare dintr-o înregistrare, sunt pe departe a fi o demonstrație.

Daca mergem pe acelasi rationament:

Cel care afirma ca exista Dumnezeu, care si-a trimis Fiul pe Pamant (cel care a mers pe apa, care a inviat mortii, a vindecat bolnavii, a transformat apa in vin etc.), care mai apoi s-a ridicat la Ceruri este cel care trebuie sa demonstreze afirmatiile. In fapt sunt mii de alte afirmatii pe care religia le face, dar sa ne rezumam doar la acestea.

Admiteti faptul ca:

1. Exista minuni;
2. Au existat martori ai invierii lui Iisus;
3. Iisus i-a spus dupa inviere Mariei: "Nu te atinge de Mine, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Mergi la fratii Mei si le spune: Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru si la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru";
4. Si a venit Maria Magdalena, vestind ucenicilor ca a vazut pe Domnul si acestea i-a spus ei;
5. Ucenicii/adeptii lui Iisus nu ar fi pretins ca acesta a inviat daca nu credeau asta, pentru ca unii au platit chiar cu pretul vietii;
6. Existenta lui Iisus Hristos si a Galileei sunt dovedite istoric.

...nu reprezinta tocmai argumente convingatoare, ci simple constatari dintr-o carte scrisa acum mii de ani (preferam varianta video, sincer sa fiu).

Sunt de acord cu dumneavostra: afirmatiile extraordinare necesita dovezi extraordinare.

Din pacate punctele 1-6 reprezinta echivalentul "argumentelor" aduse in favoarea minunilor mentionate in Biblie. Cea pe care se insista in mod obsesiv este cea cu martorii si ca acestia nu s-ar fi sacrificat daca nu ar fi fost convinsi ca este adevarat ceea ce cred. ...Doar ca nici eu nu le consider dovezi, ci constatari.

Intrebare: ce i-ati spune unei persoane care ar declara: "eu cred ca acea minune este adevarata pentru ca am simtit asta in adancul sufletului si nu am nevoie de dovezi; ratiunea naste monstrii, nu am nevoie de ea"?

LE: am mai vazut si argumentul: "Iisus a spus: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine", adus in favoarea faptului ca acesta este ceea ce se prinde ca este :D.

CristianR 09.02.2015 18:03:21

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 580387)
Evident, sunt de acord cu dumneavostra dar doresc sa aflu cu ce difera rationamentul dumneavoastra "de aici" cu cel "de dincolo". De ce invierea lui Lazar este un fapt iar vindecarea unui gay este "spectacol"?

Cred că ar fi o greșeală, din partea unui credincios, să caute să explice „cu obiectivitate” astfel de realități. Cei ce ne considerăm creștini suntem subiectivi (nu știu dacă sunt în asentimentul tuturor) și cunoaștem Adevărul prin această prismă, a credinței în Hristos și în Biserică. Ne situăm pe o anumită poziție, într-o anumită relație cu Dumnezeu, nu ne situăm pe o poziție exterioară, obiectivă, de unde să putem constata un adevăr general valabil. Acesta este posibil, totuși, atunci când este vorba de cunoaștere empirică.

În rest, însă, constatăm că lucrurile capătă cu adevărat sens atunci când le privim prin această prismă a credinței, atunci când luăm de bune învățăturile lui Hristos și ale Bisericii, atunci când, în urma acestor învățături și practici, mintea ni se limpezește și dobândește o altă perspectivă asupra lumii.

Lumea o cunoaștem nu printr-o rațiune rece, ci în duh. Trăind în Duhul Bisericii respiri un anumit „aer”, te obișnuiești cu el, începi să-l recunoști atunci când îl întâlnești altundeva. De aceea mulți vor respinge manifestarea din filmul postat ca fiind cu totul străină de duhul în care obișnuim să trăim. Și tot de aceea vom spune că învierea lui Lazăr este întru totul potrivită Duhului Bisericii.

AlinB 09.02.2015 18:03:22

Musiu Inorog a lasant o capcana si Ovidiu a cazut in plasa.

Eu i-as fi dat dreptate Inorogului, cel putin in parte: e posibil sa fie o schimbare reala, dar nu neaparat o "minune".

Ex. chiar vindecarile medicale, unele pot fi miraculoase, o interventie divina, altele pur si simplu opera doctorului sau chiar mecanisme naturale mai putin cunoscute.

Din pacate, unii pun prea mare accent pe miracole, si mai rau, le cer celor care nu cred, sa creada prin prisma a ceea ce este adevarat doar pentru cel care are deja o credinta (si naiva uneori, din pacate).

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:54:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.