![]() |
Citat:
|
Nimic. Doar o să-ți adaugi o minciună-n portofoliu.
Și nu, nu era nici un argument în cele zise de mine. |
Citat:
Citat:
În plus dacă vrei facem invers, punem toate denominatiile din crestinism în aceasi oală si adăugăm restul de religii din lume si tot ajungi la un procentaj foarte mic. Se estimează că sunt în jur de 4000 de religii (în ziua de azi), adică matematic ca religia ta să fie cea adevărată este de 0.025%. Si dacă as sti cu absolută certitudine că există una adevărată dar nu se stie care din cele 4000 eu tot as refuza să joc la această ruletă când sunt 99.97% sanse să o aleg pe cea gresită si să îmi irosesc timpul pretios care îl am pe acest pământ slujind. Ori cum o iei ajungi la aceasi concluzie si anume că nu toate pot fi adevărate, dar toate pot fi false. |
Citat:
Desigur, poti intreba "de unde stim ca Biblia, si nu Cartea Tibetana a Mortilor, este adevarata" ? Ei bine, asta e alta intrebare. Te rog: un topic, o intrebare. Citat:
|
Citat:
La cât de multe religii sunt (prezent și trecut) nu cred că îți ajunge o viață pe acest pământ să le studiezi pe toate ca să poți face o alegere informată dacă nu corectă. Tu de exemplu cum ai ajuns la religia ta? Probabil te-ai născut într-o familie creștină și așa ai fost crescut. Cam așa este cazul la marea majoritate, toți joacă la această „ruletă” în funcție de locația geografică unde se naște, perioada de timp și familia în care se naște. Citat:
Și în ziua de azi mai sunt populații indigene care nu au auzit niciodată de aceste învățături, unde este șansa lor? Nu pot decât să vă urez baftă la acest joc și sper că merită pentru voi să vă lipsiți de acest timp prețios, și să vă lipsiți de percepția reală a universului în toată splendoarea lui. |
Dragule, șansa de care zici cu atâta iubire umanistă e ... cât e...
Omul a avut șansa lui pe care a ratat-o epic, aș zice. De atunci se tot afundă-n rahat. Apoi a venit Hristos, Domnul și Dumnezeul nostru și ne-a mai întins o mână. De care s-a aflat, cu siguranță, peste tot în lume. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In Africa,religia cea mai raspandita este Voodoo,prin care isi fac practici vrajitoresti unii altora... |
Citat:
|
Citat:
Ce dovezi iti trebuie pentru afirmatia asta? Este o afirmatie de logica. Citat:
|
.................
|
Citat:
|
|
|
Citat:
Ca este valabil in orice context si experienta cognitiva. Ca este stiintific argumentativ, observabil direct si poate fi probat foarte simplu. Si odata ce l-ai priceput, poti sa vezi ca toate religiile exprima acest adevar, in felul ei, insa dogmatic - nu stiintific. |
Citat:
Poate e perfect in regula ca ei sa aiba Papa, si ortodocsii gresesc; poate e invers. Dar cum avem mpresia, ca, dupa 2000 si ceva de ani de crestinism (ca vb doar de cresinism acum), lucrurile sunt pastrate si transmise cu o acuratete e 100%? Si, lucru interesant, probabil toate religiile mari contin aceleasi legi principale de moralitate (cele 10 porunci). Alin, n-o sa imi aschimb confesiunea pt ca asa crezi tu ca "am nevoie"; nu esti in pozitia sa imi spui asta; de fapt, nimeni nu e. Nu ar fi mai bine sa lasam ura asta intre confesiuni/denominatiuni/religii sa sa invatam sa traim in armonie fara sa ii judecam pe toti; fara sa ii punem la zid ca nu sunt ca noi, ca s-au nascut si crescut cu alta religie? Pana la urma suntem toti oameni. Nu au fost destule onflice din cauza religiei in lume, in trecut? Oare nu ne-am saturat? |
Citat:
Una singura e revelata , nu vine de la om, de la interpretare sa. Restul religiilor nu pot zice ca sunt revelate ,pentru ca se vede de la o posta ca sunt umane, prin facultatile sufletesti la care fac apel Doar Hristos,ca prototip al omului dar si Dumnezeu , a stiut sa atinga aceea fibra a sufletului , care nu mai e de origine umana , ci miraculoasa . Hristos e singurul Adevar descoperit omului ,restul sunt doar adevaruri umane care au o oarecare armonie , dar sunt neputincioase ,ca tot ce e uman |
Caci numai prin uman gasim umanul din uman.
Umanul Dumnezeu. Caci prin contemplarea celor firesti ajungem la cele suprafiresti. Caci cel suprafiresti nu sunt altceva decat cele firesti privite cu o minte si inima curata. |
Citat:
Umanul si inima curata de care vorbesti , sunt intradevar cerute de Dumnezeu,dar nu pot fi cunoscute sau dobandite fara ajutorul sau. Noi putem doar afirma cu mintea ca aceste insusiri sunt necesare,dar nu putem sa le dobandim singuri ,sau ajutati de cine stie ce filozofie , pentru ca, daca ar fi fost posibil,omul s-ar fi mantuit singur. Pasul acela mic catre a fi umani,e de fapt un pas urias, si nu poate fi facut de om singur , ci doar ajutat de Dumnezeu . Fara Hristos suntem doar niste idealisti frumosi ,umanisti si armoniosi ,pana ce se trezeste unu sa ne dea o palma, cand ne transformam brusc in precupete |
Citat:
Una din multitudinea de virtuti este gandul omului: Eu nu am nicio virtute/putere, Dumnezeu le are pe toate. Ceea ce este de observat la acest gand, ca este tot un gand al omului! Acest gand genereaza o stare de profunda relaxare sufleteasca. Este o simpla cauzalitate psihologica, insa de mare efect. Goleste sufletul de tensiuni ca sa primeasca intelesuri din ce in ce mai inalte. Aceasta goliciune este temelia prin care sufletul primeste puteri de intelegere fara insa a se face proprietar/stapanul lor. Omul se gandeste, Dumnezeu il umple cu intelesuri. Caci Harul nu este altceva decat Duh Intelegator. In principiu, pe lumea aceasta nu exista decat o singura Taina, faptul ca intelegem. Prozaic, relatia dintre om si Dumnezeu este ca cea dintre Tom Cruise si Cuba Gooding Jr., in filmul Jerry Maguire - Help Me to help you, Help Me to help you, Help Me to help you... ----- Sufletul se aduna progresiv in el insusi prin ascultare/cumintenie/smerenie. Smerenia - prin raportare la Dumnezeu si ceilalti, il dezbraca de multe pareri de sine. Insa sufletul se poate goli si mai profund intelegand corect sinele. |
Pt cei ce cauta credinta adevarata in mod sincer semnul lui Iona este de ajuns!Pentru cei ce cauta pricina de critica,inger din cer dec ar veni sa le arate religia adevarata si tot nu o vor putea tine in suflet si vor carti!
|
Citat:
|
Citat:
Omului ii e proprie golirea iar lui Dumnezeu umplerea La acel nivel nu se mai stie insa deosebirea dintre smerenie si mila Smerenia cheama mila , intr-o inlantuire perfecta Dar ,degeaba e omul smerit , daca se smereste doar in fata sa insusi,si nu in fata lui Dumnezeu Sinele meu dispare pana la ignorare , atunci cand revelatia dumnezeirii imi acopera cerul . |
Citat:
poate "in inima" Lui Dumnezeu sau "in Dumnezeu din adancul inimii mele" --- sunt gandiri cu referinta, sunt gandiri "in chipuri". --- smerenia adanca este fara niciun chip, fara plasmuiri, schitari de gandire "in fata", "inlauntru" aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa apelam la ele - altfel, ar trebui sa renuntam la toate rugaciunile vorbite si scrise, caci toate sunt inchipuiri |
Tot timpul , Dumnezeu e de fata ....
|
nu te pune cu filosofia pseudo-budhista moderna, nu poti razbi prin nonsens :)
|
Citat:
Sau mai bine zis Adevarul este unul singur ,Hristos, si se rasfrange in toate. Florin intotdeuna are dreptate la partea de lupta interna,proprie si ortodoxiei dar nu face jonctiunea cu Dumnezeu -omul . E un fel de dumnezeu-florin ,subiectiv , dupa chipul si asemanarea sa |
Falsa smerenie te pune sa spui prostii.
Nu exista trairea autentica fara Hristos sau cu un Hristos "downgradat" la dogma budhista. |
Citat:
De accord ca Hristos nu poate fi downgradat , dar unele dintre idei ,care seamana mult cu ortodoxia ,pot face parte din acel unic adevar . Este ideea mea modesta ,care cu timpul prinde contur , ca exista un singur Dumnezeu ,cel revelat in Treime ,si ca orice e frumos sau vrednic pe acest pamant vine doar de la El. Dar la aceasta mi se reproseaza ca Hristos nu poate fi inlocuit,ceea ce si eu subscriu intru totul . Nu poate fi inlocuit,dar poate fi dovedit si prin alte culturi si religii ,ca o pregatire,o dovada in plus pentru adevarul revelat,care inca odata subliniez ca e Hristos Aceasta abordare nu ar face decat sa intareasca ca Dumnezeu este al intregului pamant, si ca restul sunt doar palide copii sau inspiratii din adevar |
Este suficient sa intelegem adevarul necompus, dincolo de chipuri, ca fiind Hristos Dumnezeu, dragostea netarmurita, si atunci budismul este "upgradat" la crestinism.
Simplu. |
Citat:
Al științei, care-i o superstiție, ce se tot schimbă la fiecare an ? Sau care Adevăr? Al lui Hristos?... :) Sau Hristos, Cel care este defapt Adevărul, Calea și Viața ? Nu-ți prea convin cuvintele astea... :) Citat:
1. Islamismul: 72 de femei virgine după moarte? Dar sufletul lor unde-i? Nu se bucură și ele de libertate, nici după moarte? Un dumnezeu, allah, care instigă la crimă, la război, la sînge, uciderea infidelilor? Deci dumnezeul care urăște și care obligă? Ce cruzime! Din contră, e religia cea mai brutală. Ar trebui izolată doar în anumite regiuni și cine vrea să fie musulman, să meargă să locuiască acolo. Cu ei nu se poate discuta, mai ales când devin majoritari undeva și chiar și înainte. Că scot sabia și strigă de jihad. Ce aiureală ieftină. Cum să fie asta credința cea adevărată ? Niciodată. Imposibil. 2. Hinduismul: 30 de milioane de zei. Pământul ud, nămol, e un zeu, pământul uscat, e alt zeu. Omenirea e visul zeilor. Ce poveste urâtă spune hinduismul. Au zeița morții. Au învățături despre uniri intime. Cu ce scop ? Unde-i iubirea adevărată, pură, curată, veșnică? Deci nici asta nu-i adevărată. 3. Budismul: golirea de tine însuți, și integrarea în Nirvana, să devenim ca Budha. Da? Ne golim de noi și ne integrăm în... nimic? Explicația budismului e prostie. Apoi reîncarnarea? Păi ănseamnă că Dumnezeu e neputincios. Nu a putut crea decât un număr limitat de suflete, care se tot reîncarnează? Deci nici asta nu-i credința adevărată. 4. Iudaismul: adică să nu crezi în Hristos. Cum să nu crezi în cea mai înaltă iubire din câte a existat pe pământ? Deci și asta cade. 5. Creștinismul: "romano-catolic": inchiziție, cruciade, indulgențe, practicate și azi, purgatoriu, deci nu există iad, Hristos a venit degeaba, "papa" e Sfânt declarat, el nu poate greși în ce spune, e fără de greșeală, infailibil, a dat voie căsătoriilor homosexuale, deci sodomia care-i anti-Biblie, e spus că "extratereștrii sunt prietenii noștrii". Deci cum să fe asta credința cea adevărată? 6. Creștinismul: protestant, neo-protestant: exclude toată practica creștinilor vreme de 1500 de ani, că nu ar fi biblică, că nu mântuiește, ei vin și reinventează creștinismul, de parcă ar fi fost ceva în neregulă cu creștinismul (ortodox) până să vină ei. Totul e relativ, totul e interpretabil. Nu țin cont de istorie, de Sinoade, de Canoane, de fostele erezii combătute de Sfinții Părinți. Scot Sfintele cele 7 Taine, le batjocoresc, spun că nu-s taine, scot slujirea la Sfântul Altar, scot slujbele, Sfânta Liturghie, tot. Biblia o înțelege fiecare cum vrea. Cum să fie asta credința cea adevărată? 7. Creștinismul: ortodox: n-a schimbat nimic din practica creștinismului, încă din secolul 1, n-a ucis niciodată pe nimeni, în inchiziție, cruciade, nu, în cel mai rău caz, s-au apărat de atacatori și atât, deși puteau să nu facă asta. Dar Dumnezeu ne iartă dacă cerem înainte de moarte iertarea. Sfânta Lumină, din 4 "biserici", vine doar la ortodocși, oare de ce? Apa Sfințită, la ortodocși, se curăță în mijlocul sfințirii, și devine microbiologic pură, oare de ce? Sfintele Moaște, miros frumos, fac minuni, la fel și Sfintele Icoane, și e dovedit biblic. Nu te poți speria de Sfintele Moaște ortodoxe. Oare de ce? E cel mai autentic și mai pur creștinism, dintre toate. Avem Sfinții Părinți, plini de Duhul Sfânt, care au vorbit despre Biblie și cum să fie Biserica și de ce. Ortodoxia este cea mai înaltă iubire și iertare, moralitate și virtuți, din câte a cunoscut omenirea vreodată, de când există oameni. Creștinismul cel mai după Biblie, exprimat mai simplu. E imposibil ca aceasta să nu fie credința cea adevărată. Pur și simplu simți harul în rugăciunea curată de la Sfintele Slujbe, care nu te scutură, nu te obosește, simți simplitatea, nevinovăția, inocența, bucuria, dorirea mântuirii din fiecare zi. Asta-i credința cea adevărată ! Amin. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Măi Emiliane, tu chiar n-ai nicio limită ? |
Sărăcuțul de tine... Mi-e milă de tine, te compătimesc, dar tot te iubesc, ca un frățior rătăcit, ce să facem? Atâta poți, atâta accepți, atâta iubești, atâta înțelegi, atâta trăiești. Dar noi vă iubim, ăștia sunt creștinii, iubim pe oricine, eretici, atei, păgâni, orice-ar fi.
Nădăjduiesc și cred sincer în îndreptarea ta. Dumnezeu să-ți ajute. |
Și mie îmi e milă de tine.
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu am mințit cu nimic.
Prezența purgatoriului, nu este amintită niciunde, în nicio scriere a Sfinților Părinți, nici în Biblie. "Romano-catolicii" au forțat câteva versete care conțin cuvântul foc, să delimiteze în mintea lor, existența unui purgatoriu. Dar ca definiție exactă, cum o dau ereticii franco-latini, că este un loc dintre Rai și Iad, unde se merge pentru curățirea păcatelor ce nu au fost plătite de indulgențe, în Biblie nu există nimic. Dacă ar exista purgatoiu, înseamnă că jertfa lui Hristos e în zadar, Hristos a venit degeaba. Ar însemna că Iadul nu există, că lumea trece prin purgatoriu, și apoi direcția Rai. Sau dacă există iad, e doar pentru cei care nu au plătit indulgențele, ca să poată trece prin purgatoriu, să meargă în Rai. E o minciună sfruntată a Patriarhului eretic al Romei. În Biblie spune că este chinul veșnic, viermele neadormit, cum există și fericirea veșnică. Deci nu chinul parțial și temporar, prin purgatoriu. E erezie. Apoi inchiziția, cruciadele, indulgențele, sunt minciuni ? Serios ? Te-ai îmbătat, frăția ta ? Apoi, Patriarhul eretic al Romei, nu e el declarat Sfânt ? Nu se folosește formula de adresare SFÂNTUL părinte, SFÂNTUL scaun, SFÂNTUL papă ? Câtă hulă și minciună ! E SFÂNTUL demonilor, al legiunilor întunericului. Apoi nu se declară infailibil ? Care înseamnă că nu poate greși ? Cred că vorbești de pe pereți. Unde este minciuna ? Apoi nu a spus el, francisc în avion: "Cine sunt eu să-i judec pe homosexuali?" Nu a ales Irlanda, țară profund "romano-catolică", prin referendum, aprobarea căsătoriilor homosexuale ? "Preoții" desigur vor trebui să-i căsătorească, altfel sunt în afara legii. Nu sunt ei "preoții romano-catolici" și pedofili și homosexuali, cu atâtea dovezi și scandaluri, prin media și prin lume ? Nu a caterisit benedict al 16-lea, peste 20 de "preoți" pedofili? Așa de ochii lumii, să nu spună lumea că el chiar nu face nimic. Dar câte sute de cazuri mai sunt... Cu ce am mințit în afirmațiile mele ? Dovedește că eu am mințit, sau să-ți fie rușine de acuzațiile tale mincinoase, și de ereziile în care accepți ca un orb să te scalzi. Tu ești cel mincinos ! Eu dovedesc maxim de limpede și de transparent că nu mint, dar tu nu poți dovedi că nu minți. Dumnezeu să te ierte și să te ajute să ieși din nebuniile ereziilor și întunericului. |
Citat:
Citat:
Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:06:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.