![]() |
O mica erata, nu este vorba de un sfant necalcedonian, ci de unul nestorian.
|
Citat:
|
Citat:
Nu, Sfântul Chiril al Alexandriei, nu era nestorian. Dă-mi citate de nestorianism din Sfântul Chiril. Nu există. Numa' gura lumii, că folosește un limbaj mai nestorian, vezi Doamne. Nici Sfântul Isaac Sirul, acuzat "de capetele (i)luminate ale teologiei" de aceași istorie că folosește un limbaj al ereticilor, dar nu folosește, ci luptă împotriva ereticilor cu propriile lor arme, ca majoritatea Sfinților. Dar nu are expresii ale ereziei. Sfântul Paisie Aghioritul ne spune în volumul 2 din 5, la "Trezire duhovnicească", că i s-a arătat Sfântul Isaac Sirul și i-a spus: "nu, eu nu sunt eretic, dar a trebuit să folosesc limbajul lor, ca să le explic și să înțeleagă mai ușor." Și l-a văzut și pe Sfântul Constantin cel Mare, mai târziu și i-a spus: "O, Paisie, dacă aș fi știut ce plată minunată au monahii în Ceruri, aș fi lepădat purpura împărătească și aș fi luat haina cea aspră monahală, căci mi-a arătat Domnul nostru Hristos Împăratul Împăraților, că acum aici în Ceruri, ei sunt cinstiți de zeci de ori mai mult decât era cinstit Solomon Împăratul pe pământ, iar eu, am mică plată, comoara mea e mică, dar măcar mă odihnesc întrun loc de pace și bucurie. Ce mult mi-aș fi dorit să fiu și eu ca voi, monahii... " Speachless... :) Citat:
Trecând peste faptul că ai o gândire foarte murdară și ispitită de scalvie e unirii trupești. Hai că nu sunt aspru, e un atac creștinesc, bine? :) Io' măcar am un servici, mulțumesc Domnului. Tu? Tu ce servici ai? Că tu stai și Sfânta Duminică, în timpul Sfintei Liturghii pe forum. Ești lipit de forum. Ești "Master of the forum", nu? Vezi? De ce ursu n-are coadă? :) Că vulpea o are prea lungă... Mămăliga ei... Să-ți ajute Dumnezeu să găsești un serviciu bun și să fi mulțumit și sănătos în el. Dar asta după ce-ai să mergi la Sfânta Liturghie, în fiecare Sfântă Duminică, ca să primești belșug de har, și biruință în luptele cu ispitirile și întărirea virtuțiilor. |
Ma emiliane, neosfantul internetului.
Pai ce treaba ai tu cu ce lucrez eu, si ce legatura are munca cu liturghia? Pai la liturgie nu merg, ca nu ma intereseaza. Ce sa fac eu acolo? Mi-as pierde vremea cu o practica pe care nu o simt, si deci nu o cred. Stai tu linistit, ca am ce munci si am din ce trai. Nu e treaba ta sau a altcuiva ce. Nu lasa bietul caine sa moara de drum lung, ca nu e ortodox.
Sfantul de care vorbea Mihai este Mar Ishaq, adica Sfantul Isaac Sirul. Nici asta nu stiai, insecta filetista? Si crezi propagandismele educative din scrierile unor sfinti? Nu iti dai seama ca au scris la nivelul asta indeosebi pentru inculti si naivi, nu pentru ditamai masterandul sau doctorandul te-olog. 99% din literatura hagiografica e propaganda pentru minti simple. |
Sf. Isaac Sirul a facut parte din Biserica Asiriana a Rasaritului, care era nestoriana, si care nu era in comuniune cu Biserica Ortodoxa.
Deci, admiti ca apartenenta canonica la Biserica Ortodoxa nu este o conditie sine qua non a sfinteniei. |
Citat:
|
Citat:
Revenim. Am menționat de Sfântul Isaac Sirul, mai sus. Aici citit tot? Iar cu mințile simple de care vorbești, că vezi Doamne, mintea ta e foarte complicată, îți dedic versetul din semnătura mea, Matei 18, 3, copilaș complicat. Știi că acum, conform învățăturilor Sfinților Părinți, ar trebui să nu mai vorbesc cu tine, deloc, niciodată? Că te-ai lepădat de Adevărul Dreptei Credințe, Biserica Creștină, și nici la Sfânta Liturghie nu mergi, mai și acuzi credința noastră că-i mincinoasă, minunile petrecute în Duhul Sfânt și altele. Ar trebui. Dar, să văd cum îmi ajută Dumnezeu, că eu vreau să mai vorbesc cu tine. Dumnezeu să-ți ajute. Citat:
Iartă-mă și Dumnezeu să-ți ajute, să te lepezi de erezii și să te faci sănătos. |
Citat:
Emiliane, eu nu am spus ca e eretic,ci ca a fost membru canonic al unei biserici din afara comuniunii ortodoxe. Ceea ce inseamna ca poti sa fii crestin, fara erezii, ba chiar si sfant, fara sa faci parte din Biserica Ortodoxa. |
Citat:
Renunt sa mai aprofundez subiectul topicului. |
Citat:
Normal, că Sfântul Isaac era din altă Biserică. Fiecare Biserică are o zonă locală, unde există. Dar e tot ortodox, adică creștin. Nu-i eretic. E ca și cum spui că Sfântul Gherman de Alaska, sau Sfântul Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Francisco, fiind din Biserici diferite, unu american, unu rus de diaspora, nu sunt din aceași Biserică. Există Biserica Poloniei, a Albaniei, a Americii, a Macedoniei, a Africii, a Namibiei, a Antiohiei, etc. Dar tot ortodocși sunt. Cei care sunt... Înțelegi acuma? Biserici locale, care aparțin de Patriarhii, sau direct Patriarhii diferite. Cum există și în Biblie, Sfântul Pavel, scrie Bisericii din Filipe, Bisericii din Tesalonic, Bisericii din Corint, sau în Apocalipsă, câte un înger trimis să ducă scrisoare, la fiecare din cele 7 Biserici, la care Dumnezeu dorește să trimită. Dar ele sunt aceași Biserică, Ortodoxă, cea adevărată creștină. :) Ești comic... |
http://orthodoxwiki.org/Assyrian_Church_of_the_East
Biserica Asiriana, din care a facut parte Sf. Isaac Sirul, s-a separat de Biserica Ortodoxa dupa Sinodul ecumenic de la Efes. Tu nu esti comic, Botos Remus Emilian, ci esti tragicomic, cu pretentile tale de doctorand in teologie, daca nu stii aceste lucruri. |
Citat:
Păi mai înainte ți-am spus, că Sfântul Isaac Sirul locuia întro zonă, unde activa o erezie, adică exista o "biserică" sau o grupare mai bine zis, care cădea întro erezie. Dar Sfântul Isaac Sirul, nu era aparținător al acelei erezii, în acest caz, erezia nestorienă. Lupta aprig împotriva nestorienilor, deși folosea limbajul de exprimare nastorian, fiind crescut acolo, în Siria, în acea regiune, în zonă. E ca și cum spui că întro Biserică Ortodoxă, Albaneză, de exemplu, se naște o erezie, care combină Ortodoxia cu islamismul. Și ridică Dumnezeu de acolo un Sfânt, care folosește limbajul creștino-islamizat, sau islamizato-creștin, ca să le explice de ce ei greșesc. Dar acel Sfânt, pe tot parcursul vieții, își păstrează autentică și curată Ortodoxia, creștinismul. Înțelegi acum? Așa-i cu Sfântul Isaac Sirul. De aceea Sfânta Biserică, l-a studiat îndeaproape, atent și l-au analizat, să găsească ceva nastorian la el, dar n-au găsit. Era și este pur ortodox. Adică creștin. Și de aceea îl avem întrun volum întreg al Filocaliei, volumul 10. Să-l citești, e fascinant. Și are titlul de Sfânt. Datorită lui și altora ca el, a biruit Hristos, și s-a arătat Adevărul și creștinismul curat. De abicei Sfinții care au activat majoritar și principal, împotriva unei erezii, sunt foarte luminați și îndumnezeiți în exprimare, cum e Sfântul Isaac Sirul (contra nestorienilor), Sfântul Maxim Mărturisitorul (contra monofiziților), Sfântul Vasile cel Mare (contra lui eunomie), Sfântul Marcu al Efesului și Sfântul Fotie al Constantinopolului (contra franco-latinilor, "romano-catolicilor") și tot așa... Biserica Creștină, biruiește de fiecare dată împotriva ereziei, Ortodoxia arată unde este și de partea cui este, are Hristos grijă de asta prin Sfinții Lui, e important doar ca mai apoi să fie ascultată și urmată, ca să se mântuiască fiii ei. |
Botos Remus Emilian, Isaac Sirul s-a nascut si a facut parte dintr-o biserica care nu mai era in comuniune cu Biserica Ortodoxa de mai bine de 200 de ani.
Nu a fost botezat de un preot ortodox, a fost el insusi episcop al acestei biserici care nu mai era ortodoxa de 200 de ani, si nu a facut niciodata niciun act public prin care sa denunte Biserica sa ca fiind eretica sau schismatica. A murit ca si calugar intr-una din manastirile acestei biserici care nu mai era in comuniune cu Biserica Ortodoxa de mai bine de 200 de ani. Iar ideea ca ar fi activat majoritar impotriva ereziei nestoriene este o pura inventie de-a ta. |
Iconografia coptă – „un copil” ce ne umple inima de bucurie sfântă
Citat:
https://copilortodox.files.wordpress...pg?w=459&h=389Corabia lui Noe Expresivă, sinceră, naivă, radiind o inocentă bucurie, astăzi iconografia coptă ne cucerește asemeni unui copil nostim și dulce. Totuși nu e de prisos să știm că tradiția iconografică coptă s-a format sub influența artei grecești și egiptene. Trăsăturile caracteristice ale stilului iconografic copt se disting chiar în primele icoane datate din sec. al IV-lea: ochi mari, urechi mici în raport cu un cap mare, linii sigure, naivitatea imaginilor. De fapt copții sunt siguri că iconografia lor a luat naștere în Egipt, iar drept argumente sunt aduse similitudinile dintre canonul iconografic copt și arta egipteană timpurie. Apropo, cea mai răspândită icoană este bineînțeles, cea care reprezintă fuga în Egipt a Sfintei Familii. Din anii ’60 ai sec. al XX-lea tradiția iconografică coptă este urmată de școala igonografică neo-coptă. Vă invităm să urmăriți în continuare o uimitoare galerie de icoane copte mai noi și mai vechi. https://copilortodox.files.wordpress...pg?w=460&h=167Trecerea Mării Roșii https://copilortodox.files.wordpress...pg?w=463&h=177Fuga în Egipt a Sfintei Familii https://copilortodox.files.wordpress...pg?w=461&h=440 Mai multe aici : copilortodox.wordpress.com/2012/02/07/iconografia-copta-un-copil-ce-ne-umple-inima-de-bucurie-sfanta/ |
Multumim, Cristiboss.
|
Citat:
În Biserica Siriei, se "naște" o altă "Biserică" numită Biserica Asiriană, care erau defapt nestorienii, că n-or' fi proști la cap să se numească Biserica Nestoriană. Ei bine, Sfântul Isaac, scrie contra asirienilor, adică contra nestorienilor, folosind limbajul lor, dar era sirian, nu asirian, adică era ortodox, nu nestorian. Era botezat ortodox și făcea parte din Biserica Siriei (Ortodoxă), nu din Biserica Asiriei (nestoriană). Că de aia-i zice Sfântul Isaac Sirul, și nu Isaac Asirianul. E sirianul, e ortodox. Mai simplu de atât, nu știu explica. Iartă-mă. P.S.: CRISTIBOSS, personal, eu numesc acele icoane copte, icoane desacralizate. Transformate în glume și povești, în inocențe copilărești, vezi Doamne. Dar astfel, le-au ucis tot misticismul, toată simbolistica și chemarea, tot harul, tot Raiul din ele, parcă să arate că acolo nu mai e Duhul Sfânt. Compară Sfintele Icoane în stilul autentic creștinesc, dezvoltate de Ortodoxia Răsăriteană, ce sunt făcătoare de minuni, toate(!) cu... icoanele copte... Personal, pe cele copte, nu le suport deloc, mi se par o insultă și o jignire, batjocorire a creștinismului. |
Botos Remus Emilian, iarasi demonstrezi ca esti pe langa subiect.
Denumirea, in epoca, a bisericii respective era Biserica Persiei. Astazi este cunoscuta drept Biserica Asiriana a Rasaritului. |
Citat:
|
Citat:
Iar Sfântul Isaac Sirul era sirian, nu asirian, era ortodox, nu nestorian. Iartă-mă, dacă nu m-am ridicat la măsura așteptărilor tale. Deși mi-am dorit sincer, să înțelegi. Dumnezeu să ajute mai departe. Citat:
Deși cumva, caut să-i înțeleg, că-i modul lor de exprimare. Dar au făcut asta intenționat, ca se deosebească de ortodocși, ei monofiziți fiind. La fel ca și franco-latinii, "romano-catolicii", care după schismă, au schimbat cât mai mult posibil din practică creștinească răsăriteană, ce au avut-o până atunci, ca să se deosebească de Ortodoxia, de care ei singuri s-au despărțit, în mod voit. |
Emiliane, aberezi la greu. Asa zisa "Biserica Ortodoxa Siriana" nici nu exista.
Exista Biserica Ortodoxa Siriaca, din care n-a facut parte Sf. Isaac Sirul, si nici daca ar fi facut parte, tot n-ar fi fost ortodox, pentru ca aia e o biserica necalcedoneana. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Syriac_Orthodox_Church Eu zic ca te-ai facut suficient de ras pentru o singura seara, aratand ca esti bata in istorie eclesiastica, pe de o parte, si batjocorind sfintele icoane, pe de alta. Noapte buna. |
Creștinismul copt este una dintre cele mai vechi cinci biserici creștine din lume, alături de Biserica
Romano-Catolică, Biserica Ortodoxă, Biserica din Ierusalim și Biserica din Antiohia. Începuturile sale datează din anul 55 d.Hr. Adepții creștinismului copt susțin că fondatorul cultului este Marcu, unul din cei 72 de Apostoli trimiși de Iisus pentru a împărtăși oamenilor învățăturile Sale, autor dealtfel al Evangheliei care-i poartă numele. În activitatea sa apostolică, Marcu hirotonisește un episcop, pe nume Anianus se pare, și șase diaconi în Egipt, punând bazele astfel creștinismului în Alexandria. Conform tradiției copte, Marcu este legat de către păgâni de un cal cu o funie și întins până ce moare în chinuri cumplite, în anul 68, în chiar ziua sărbătoririi Paștelui. Copții îl consideră ca fiind primul din cei 118 patriarhi ai istoriei lor. Școala fondată de Marcu continuă să predea creștinismul ortodox și după moartea acestuia, ajungând prin anul 180 AD să fie un important centru de învățământ. Pe pângă teologie, profesorii școlii din Alexandria au oferit discipolilor învățături laice și cunoștiințe de spiritualitate timp de patru secole. Unul din liderii acestei școli a fost Atanasie, creatorul Crezului Atanasian, recitat și astăzi în bisericile creștine. În secolul al treilea, un călugăr copt pe nume Ava Antonie a stabilit o tradiție ascetică prezentă până astăzi în creștinismul copt. El a fost primul dintre "părinții din deșert", o succesiune de pustnici care s-au retras din comunitățile umane practicând munca manuală, postul și rugăciunea permanentă. Prima mănăstire coptă este acreditată a fi cea de la Tabennesi, în Egipt, fondată de Abba Pacomius (292 - 346). Tot atunci apare și primul set de reguli pentru călugări. Imperiul Roman i-a persecutat pe creștinii copți în timpul secolului III și IV, împăratul Dioclițian făcându-se vinovat de martirizarea unui număr de aproximativ 800.000 de bărbați, femei și copii din Egipt, care urmau învățăturile lui Iisus. Conciliul de la Calcedon, în 451 d.Hr., constituie momentul ruperii Bisericii Copte de Biserica Romano-Catolică. Cele două mari curente creștine, cel reprezentat de Roma și cel de la Constantinopol, i-au acuzat pe copți de faptul că-l consideră pe Iisus ca având o singură natură. Biserica Coptă recunoaște în egală măsură însă atât natura umană cât și natura divină a Mântuitorului, ca fiind unite inseparabil în "Unul Natura lui Dumnezeu Logosul întrupat." Politica a jucat un rol major în schisma de la Calcedon și acuzarea de erezie aruncată asupra creștinilor copți. Patriarhul copt a fost exilat, Bizanțul instalându-și favoriții în Alexandria. Pentru credincioși au urmat persecuții severe, numărul celor uciși fiind estimat la aproximativ 30.000. Cucerirea arabă a Egiptului în 645 d.Hr. vine cu noi legi pentru copți. Muhammad le permite creștinilor copți să-și practice religia lor cu condiția plății unui impozit "jizya", un fel de taxă de protecție. Copții s-au bucurat de o pace relativă până la începutul mileniului II, când restricțiile au îngreunat practicarea creștinismului, ducând la convertirea lor în mare parte la islam. Prin secolul 12, Egiptul era o țară majoritar musulmană. În 1855, taxa jizya a fost ridicată, copții primind dreptul de a servi în armata egipteană. În urma revoluției din 1919, drepturile de practicare a religiei le-a fost recunoscut pe deplin. Școala teologică din Alexandria a fost restaurată în 1893. De atunci, aceasta a deschis campusuri în Cairo, Sydney, Melbourne, Londra, New Jersey și Los Angeles. Există mai mult de 80 de biserici copte în Statele Unite astăzi, și 21 în Canada. Numărul creștinilor copți se ridică în zilele noastre la 12 milioane în Egipt și peste un milion în alte țări ca Franța, Australia, Italia, Germania, Elveția, Austria, Marea Britanie, Kenya, Zambia, Zair si multe altele. Biserica Ortodoxă Coptă poartă discuții cu bisericile creștine pentru unificarea teologiei și unitatea credinței în Iisus. |
Citat:
Iar "Biserica Asiriană", numai există. Nestorienii, s-au dizolvat prin anii 600. Probabil mai sunt reminiscențe, apărute de curând, finanțate de aceași mână, ca neo-protestanții, cu același scop, să dividă mai mult Biserica lui Hristos. În Siria, pe drumul Damascului, Saul vede pe Hristos și devine Pavel. Siria era creștină, încă dinainte să devină Pavel creștin. Din anul 35, după Hristos, se estimează că-i Siria creștină, printre primele zone ale lumii, devenite creștini, sunt sirienii. Noapte bună. |
Copții din Egipt „nu sunt creștini” – o spun falșii creștini
|
Ei, Adriane, ce ti-am spus eu, ca nu e bine sa pariezi ? :)
Dupa cum vezi, Emilian, incapabil sa-si recunoasca lipsa de cultura teologica, merge pana acolo incat inventeaza din nimic o intreaga biserica, numai pentru a rezista pe pozitiile lumii sale imaginare si a refuza sa recunoasca realitatea obiectiva. Emiliane, ne dai si noua un link, ceva, despre aceasta imaginara biserica ortodoxa siriana din care ar fi facut parte Sf. Isaac Sirul ? |
Citat:
Dacă faci referire la romano-catolicii de azi, ei sunt defapt franco-latini, nu sunt biserică, nu sunt ai lui Hristos, nu au har și taine, ei spun că harul este creat, sunt eretici, în total cu 24 de mari erezii. Biserica Ortodoxă e UNA, diferită de orice erezie. E aceași cu Biserica din Ierusalim, Antiohia, în total 14 Patriarhate, are Ortodoxia, și multe alte Biserici locale, aparținătoare. Citat:
Da, egiptenii creștini (nu copții, apăruți prin 440), au fost întemeiați de Sfântul Apostol Marcu. Citat:
Citat:
În Bisericile Creștine, se rostește crezul niceo-constantinopolitan, nu crezul atanasian. Sunteți în eroare, Cristiboss. Citat:
În secolul 3, călugărul acela Sfântul Antonie cel Mare, nu era copt, că pe atunci nu erau monofiziți, ei au apărut abea prin 440, iar Sfântul Antonie, a trăit între 251-356, când erezia monofizită era departe, dar creștinismul curat, ortodox, înflorea în Egipt. Citat:
Aia nu-i mănăstire coptă, e ortodoxă, în anii 292, nu existau monofiziți, repet. Doar ortodocși. Că a rămas a monofiziților/copților, după căderea lor în erezie, asta-i altceva. Cinste lor, să le fie spre îndreptarea din eres. Citat:
Nu a persecutat pe creștinii copți. Copții nu-s creștini, sunt monofiziți și au apărut în 440, repet. Împăratul i-a persecutate pe ortodocși, nu pe monofiziți. Când a apărut eresul monofizit, persecuțiile erau terminate oficial de aproximativ 127, din 313, până la 440, când apar monofiziții. Citat:
Azi, "romano-catolicii" sunt defapt franco-latini. Roma cade din Imperiul Roman, în anul 1009, cucerită de franci. Își pierde numele de romioi, deci "romano" și în 1054, își pierd și numele de creștini, devenind eretici, deci cad din catolicitate, din grecescul katolikoi. Dar ei își iau forțat acest nume "romano-catolic", violând termenul și degenerându-l de la adevăratul lui înțeles. Citat:
"Unul în natura lui Dumnezeu, logosul întrupat", e o expresie care arată monofizitismul. Deci erezie. Citat:
Majoritatea ereticilor, erau exilați dacă nu lepădau erezia lor, așa era atunci. Copții monofiziți, nu au fost uciși, asta-i minciună. Dacă erau uciși, numai continuau să existe, dar ei au continuat să existe până azi, adică nu a avut nimeni treabă cu ei, până la blestemații musulmani. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Copții, actualmente, nu știu ce să facă, sunt chemați și de Biserica Rusă, să (re)devină ortodocși adevărați, sau se gândesc și să devină franco-latini ("romano-catolici"). Să ajute Dumnezeu, să vină înapoi Acasă, în Ortodoxie, căci ei sunt ortodocși. Ne desparte o singură erezie, a monofizitismului. Față de "romano-catolicii", conduși de "papă", de care ne despart 24 de mari erezii, majoritatea apărute după 1054. Hristos a înviat. |
Citat:
Asirienii si-au păstrat credinta chiar si cand persii, arabii, turcii ii masacrau cu sutele de mii. Romanii, când au venit dupa 1990 unele denominatiuni cu "ajutoare", au uitat de ortodoxie. Cred ca e clar cam ce popor are mai multă vână. Teologu', tu te rogi vreodată pentru oamenii aceia, vanati de statul islamic? Eu, aconfesional, ma rog zilnic. Stiu ca nu ajung nici la călcâiul unui copil copt sau asirian. Tu? Tu esti o caricaturizare a ideii de preot crestin. |
Citat:
Site-ul se numește "în linie dreaptă" - "conservatori români", dar pune ca imagine în lateral dreapta sus, imagini cu președinți americani, nu români, care nici nu erau conservatori. În lateral arată soldați americani, care arată semne sataniste cu degetele. Site pro-american, adică instigator la dezbinare, pe stindardul "divide and conquer", desparte și cucerește. Cucerirea, adică anume sub un guvern mondial. Per general este un site/blog politic, combinat, pentru a promova falsa inocență, cu un soi de creștinism ortodoxo-politico-emotivo-mascat, și deci, eretic. Semnal de alarmă, pentru creștini, (ortodocșii), să evite acel site. Nu este de ajutor pentru mântuire, ci spre odândire. P.S.: Vitiate, frățior, Doamne ferește, eu nu am clocit niciodată de ură, contra nimănui. Cu atât mai mult, nici acum, când mai înțeleg câte una alta. N-am o lume imaginară a mea, Doamne ferește. E lumea reală. Și aici, pe forum, doar mărturisesc pe Hristos și nu sunt preot, frățior. Ai grijă de tine. Aparține de Biserica fără erezie, când te rogi, de Ortodoxie, că nu este mântuire înafara Bisericii. GMihai, din nou ai lipsă de colegialitate, dar ne iertăm, suntem creștini. Biserica Ortodoxă a Siriei, aparține de Patriarhia Antiohiei. |
Cata teorie "teologic- ortodoxa " ar putea alina astfel de suferinte," omule " ???
http://inliniedreapta.net/wp-content...ctime-Isus.jpg Zidurile Bisericii Sfinților din Alexandria sunt marcate cu sângele creștinilor uciși de Anul Nou
|
Am spus deja în alt post:
Oamenii care sunt uciși de alți oameni, indiferent ce este cel ucis, adică ateu, păgân, eretic, în momentul când este ucis, devine automat ortodox, prin sângele vărsat, sub indiferent ce motiv. De ce? Pentru că i s-a luat șansa acelui om, de criminalul care l-a ucis, să caute Ortodoxia, să caute pe Hristos, să devină creștin, să lepede erezia, ateismul, păgânismul și să se mântuiască. Pentru că în libertatea lui, omul se face criminal al altui om, Dumnezeu îl face ortodox pe cel ucis, prin tainicele, botez și împărtășanie de Hristos, prin sângele vărsat al celui ucis, și se mântuiește. Cu condiția să fi spus măcar "Doamne miluiește", înainte de moartea lui, precum tâlharul de pe cruce. Acel sânge de pe perete, e sânge de Sfânt Mucenic, sânge de ortodox, plin de har și iubire, a unui om care s-a mântuit, nicidecum a unui eretic copt, sau a unui păgân sau ateu, plecând de la prezumția că a spus un "Doamne miluiește" înainte de moarte. Dar cine vede cu adevărat acest lucru ? |
D-l Cristian a zis-o cel mai bine, si Mihai la fel. Igore, esti clovnul teologic perfect. Partea proasta e ca vei ajunge probabil preot, astfel incat ponderea ateismului va creste exponential in stravechiul oras de pe Bega. Sa speram ca mai degraba devii racket.
|
Citat:
Dacă greșesc cu ceva, te rog să mă ajuți, să mă îndrepți și să mă înveți. Iar dacă nu greșesc, te rog "să stăm bine, să luăm aminte". Hristos în mijlocul nostru. |
|
Citat:
Multumesc mult, frate. |
Pelerin, ai postat o icoană ucisă. Desacralizată. Prin urâțenia ei, i s-a furat tot misticismul, toată chemarea, e lipsită de taină, de har, e goală. E... artă. Sfânta Icoană nu trebuie să fie artă. Iar cele copte-monofizite, sunt o artă antică, nicidecum Sfântă și mai ales nu făcătoare minuni.
Uite cât de urâtă poate fi o icoană monofizită: http://www.hamillgallery.com/ETHIOPI...iptych07dp.jpg NA ! Închinți-vă voi la asta, că eu nu pot. Îmi repugnă. E oribilă. Icoană batjocorită, necinstită, diformă, inestetică... De cealaltă parte, nebuniile franco-latinilor, icoanele renascentiste "romano-catolice", definiția mândriei. Adică arată de ce sunt singuri de sine blestemați. Din nou, desacralizate. Devin tablouri, picturi de nu-știu-ce-pictor. Urâte! http://www.gfmer.ch/Art_for_Health/I...i_Triptych.jpg Pe când în Ortodoxie, la Sfințenie... pot respira! Aici e aerul curat! Fără parfumuri obositoare, ci tămâia cea curată, cu bun miros, adavăratul speacheless: http://aidanharticons.com/wp-content...iguration1.jpg http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-4791270..._2272_84070310 |
Toate trei sunt frumoase, fiecare infelul sau. Cele ortodoxe/catolice/orientale nu sunt nimic mai deosebite. Conteaza din ce cultura vii. Punct.
|
Citat:
|
Viti, contează din ce cultură vi?
E ca și cum spui: m-am născut întro țară musulmană. Trebuie să rămân și să mor musulman. Serios? De ce? Adică ai datoria să cercetezi. Să cauți. Să afli. Să fi curios. Avem discernerea între bine și rău, plătită cu prețul căderii din grădina Edenului, dar care prin libertatea asumată, mai mult decât grădina Edenului ne va da, anume Împărăția Cerurilor, cu locurile pregătite de Hristos, cum El spune, fiecare după câtă comoară adună acolo. Deci dacă mă nășteam musulman sau hindus orice altceva, cred că la câtă dorință de cercetare am avut (neacceptând ușor să fiu ortodox) și curiozitate să înțeleg, clar aș fi devenit din hindus sau musulman, creștin, adică ortodox. La fel și cu icoanele. Te naști întro cultură. Bun. Și asta înseamnă că o accepți orbește? Legat la ochi? Nu vrei să compari, să înțelegi, să simți? Tripticul franco-latin de mai sus, primul personaj din partea dreaptă ține în mână un bici cu noduri, cu 3 părți, adus pentru special pentru "c"ristos, să-l flageleze de mic. E și pregătit "c"ristos, e în pielea goală, acoperit doar cu o parte din haina de pe cap a "Imaculatei". Exprimă clar gândirea pedofilă a pictorului, transmisă ca un semn încă din acele timpuri, că slujitorii "bisericii" apusului, vor cădea în pedofilie. "Imaculată" a cărei expresie parcă zice: na, dacă nu deveniți "romano-catolici", a-ți pus-o, ardeți în flăcările purgatoriului. No more comment... din nefericire... E ciudat totuși, că monofiziții, deși nu vor să recunoască niciun alt sinod după primele 3, totuși, au rămas cu practica Sfintelor Icoane (stilul lor), deși acestă descoperire se revelează ca dogmă definitivă mântuitoare abea la sinodul 7, când creștinii devin din nou Sfinți Mucenici, apărându-le, fiind dovedite purtătoare de Duh Sfânt. Până la Sinodul 7, erau practicate încă din primul secol creștin, doar ca simțire personală, copții păstrând mare parte din canonul ortodox pe care l-au avut înainte de căderea în monofizitism, canon existent în întreg creștinismul. Din Cartagina, Antiohia, Ierusalim, Constantinopol, până la Roma, având cu toții Sfinte Icoane, încă din secolul 1. |
Lasand la o parte ura ta acerba fata de romano-catolici si insulta grosolana cum ca chipurile romano-catolicsimul ar...cumva, predispune la pedofilie (cea mai oribila insulta confesionala intalnita de mine pe internet vreodata; nici macar adve si martorii lui iehova nu vorbesc in halul asta de Sf. Biserica Catolica), merita sa subliniez un aspect important in cele zise de tine: tocmai faptul ca poporul egiptean a pastrat cultul icoanelor, desi nu au participat la elaborarea si acceptarea horosului de la conciliul a VII-lea ecumenic, este dovada ca revelatia practicii Bisericii a fost completa de la inceput, y compris cultul Preasfintei sau al icoanelor, si nu cica ar fi "evoluat pe parcurs".
Merita de subliniat, si ai facut bine ca ai spus-o. Iti sugerez sa ceri scuze colegilor nostri catolici. Fa-i eretici cat poftesti, daca atata puteti intelege, tu si ceilalti ucenici ai lui Romanides, dar ce ai zis, nu are limite. Auzi, cica: "Tripticul franco-latin de mai sus, primul personaj din partea dreaptă ține în mână un bici cu noduri, cu 3 părți, adus pentru special pentru "c"ristos, să-l flageleze de mic. E și pregătit "c"ristos, e în pielea goală, acoperit doar cu o parte din haina de pe cap a "Imaculatei". Exprimă clar gândirea pedofilă a pictorului, transmisă ca un semn încă din acele timpuri, că slujitorii "bisericii" apusului, vor cădea în pedofilie. " Tu realizezi ce ai scris? |
Btw, tocmai pentru ca nu am acceptat orbeste am iesit din Biserica, si asa voi ramane pana voi muri, sper. Acum ce zici? Ti-am folosit propriul argument.
|
Adrian, eu nu lupt împotriva ta și tu nu lupți împotriva mea. Fiecare luptăm împotriva unei ideologii. Fie că vrei să accepți sau nu, Ăsta e Adevărul.
Clericii "romano-catolicii", da, mulți sunt pedofili. De câteva sute de ani bune. Asta e consecința uneia dintre marile lor erezii: celibatul obligatoriu al preoților. E Adevărul. Să-mi cer scuze că spun Adevărul? Datorită "bisericii romano-catolice" există protestanții și neoprotestanții. Au ieșit din sânurile lor, fiindcă nu au mai suportat destrăbălările care erau în romano-catolicism, în anii 1500, când inchiziția ajunge la apogeu, controlau politicile statelor și nimeni nu mai putea fi împotriva lor. Atunci s-au ridicat protestanții. Toată erezia care este azi în lume, miile de secte de neo-protestanți, există datorită romano-catolicilor. Tot ateismul, care există în Occident, există datorită ereziilor apusului care s-au format rând pe rând, de-a lungul secolelor. Vroiau să repare o erezie, dându-le însă alta. Și-au jurat, odată cu reforma iluminată-iezuită, că prin ecumenism vor unii înapoi pe protestanți cu ei și atunci ortodocșii vor începe să fie prigoniți. Au pregătit asta, încă din din acele timpuri, ale anilor 1700, cu ăntemeierea Americii, testele făcute prin cele două războaie, etc. Noua ordine mondială, un guvern mondial, totul este pus la cale de "romano-catolici", președinte al guvernului mondial, fiind Patriarhul eretic al Romei, "papa". Și nu, nu cred în conspirații. Astea le-am citit pe net și îmi par plauzibile. Suficiente "conspirații" există în Apocalipsă, mie-mi ajung. Și fie că vrei să crezi sau nu, eu nu-i urăsc, nu am nimic împotriva lor. Nici dacă sunt adevărate conspirațiile, nici dacă se va instala "Noua Ordine Mondială", nici dacă "papa" va fi conducătorul "ordinii". N-am nimic cu nimeni, atâta vreme, cât mă lasă să fiu creștin. Să fiu ortodox. Să mă închin, să slujesc, să mă bucur ortodox. Când cineva nu mă lasă, va trebui să mă ridic cu cuvântul împotriva lui. Dar îi iubesc. Orice dușman al lui Hristos, este și dușmanul meu, și cum Domnul îi iubește, așa îi iubesc și eu. Ideologia împotriva căreia lupt eu, este erezia. Lupt în cuvânt, atât cât pot, cât mă duce capu', cât îmi dă Dumnezeu, lupt împotriva oricui schimbă Iubirea, Dreptatea, Calea, Adevărul și Viața. Lupt împotriva celor care pervertesc acestea, întunericul, demonii care conduc pe oamenii slujitori ai lor, făcându-i eretici. Pentru că Ortodoxia nu are nimic rău și greșit în ea. Oricât încercam să găsesc ceva rău în ea, nu am găsit, și mă uimeam tot mai mult. Și încă mă uimesc de ea. Ea e cu adevărat Biserica. Nu știu ideologia împotriva căruia lupți tu, Adriane, dar după cum simt, lupți împotriva Ortodoxiei și lupți împotriva lui Hristos, a Mielului. Ai primit și tu, ca mulți alții, în viața ta, un hristos mincinos. E alegerea ta. Să știi că nu te pot opri. Și chiar dacă aș putea, nu vreau să te opresc. Fiindcă e libertatea dată de Hristos ție, să faci ce vrei cu ea. Nu mie îmi vei da socoteală. Ci Lui. Și Sfinților. Asta e valabil pentru orice om care a trăit, trăiește și va trăi pe pământ. Iar ce spui tu cu "revelația Bisericii care a fost completă", e copilăresc. Știi de ce? Revelație, înseamnă o descoperire a lui Dumnezeu, către oameni. Dumnezeu care se descoperă omului. Ori Dumnezeu e infinit. Omul e creatură, nu Creator. Omul niciodată nu va putea cuprinde vreodată pe Dumnezeu. Iar Dumnezeu niciodată nu vrea să se descopere, să se reveleze deplin omului, fiindcă l-a creat mărginit, deși liber și suficient. Revelația pe care o arată Dumnezeu omului, adică cât se descoperă Dumnezeu omului, este atât cât are nevoie omul pentru mântuire, în secolul respectiv, sau anul respectiv. De aceea "Revelația" s-a făcut în etape și niciodată nu va fi deplină și completă. Revelația e Dumnezeu. Și Dumnezeu se revelează omului exact atât cât are nevoie omul, atunci când se poticnește, când se împiedică și nu știe ce să facă, pentru mântuirea lui. Așa a făcut în decursul istoriei, mereu. Ca să ne mântuiască. Astăzi, 2015, avem tot ce ne trebuie, întro revelație completă pentru mântuirea noastră. Când va mai apărea vreo erezie, Dumnezeu, din nou se va revela omului, se va arăta, se va descoperi omului, atât cât va fi nevoie, pentru ca omul să înțeleagă unde-i erezia și unde-i Adevărul, cum a făcut Dumnezeu, în fiecare secol până acum. Biblia, în principal Noul Testament, ne este toată revelația de care avem nevoie. Ne-a trimis Dumnezeu pe vasele Sale, Sfinții Părinți, ca să înțelegem revelația Bibliei, apoi ne-a învățat și ne-a arătat la Sfintele Sinoade Ecumenice, cele 9, ce să facem și ce să nu facem pentru mântuirea noastră, ce să luăm de bun mântuitor și ce să aruncăm de rău osânditor și acum știm Calea spre Împărăția Cerurilor. Dacă vom rătăci de la ea, Dumnezeu ni se va revela încă puțin, atunci, ca să ne arate din nou drumul cel strâmt și îngust și greu, care duce la mântuire, la viață, pe care puțini îl află. Amin :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:26:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.