Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce guvern generos!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17991)

AlinB 10.07.2015 15:07:15

Si cine s-a gasit sa-si faca pe eroul: expiratul Basescu.

Moschea/Universitatea aia daca se face sau NU, nu se decide in Romania.

Dar se poate si mai rau, ghici ce Stat european a fost facut bucati cu bombele pentru a face pe placul unei minoritati musulmane.

DragosP 10.07.2015 15:25:47

Stiu eu, stiu eu!

E chiar cu religie majoritar ortodoxa!

Zic?

Vitiate 10.07.2015 18:34:52

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 595351)
Stiu eu, stiu eu!

E chiar cu religie majoritar ortodoxa!

Zic?

Lord Joke, minoritatea musulmana de la noi, sa o tina Dumnezeu: oameni cumsecade, buni de dat ca exemplu. La turci si tatari extremismul religios nu prinde.
Stiu ce vreti sa ziceti, tu si Alin. Insa atunci au suferit si croatii si slovenii catolici.

DragosP 10.07.2015 19:03:01

De parcă e vorba de cei autohtoni....

abaaaabbbb63 11.07.2015 10:32:34

România, model de tolerant›ă! După musulmani, s™i evreii au primit teren gratis, ca să-s™i facă bancă

http://www.timesnewroman.ro/life-dea...-si-faca-banca

:))

GMihai 13.07.2015 20:30:10

Soția mea este dintr-un orășel din vestul țării. Populație în jur de 10.000. În esență, un sat mai mare, genul de localitate în care toată lumea cunoaște pe (aproape) toată lumea.

Ortodocși, majoritatea, există o parohie romano-catolică, o parohioară greco-catolică, penticostali, adventiști și acum de curând, din câte înțeleg, au apărut și niște iehoviști.

În condițiile acestea, nu mică mi-a fost mirarea acum câteva luni când pe o clădire din orășel, proaspăt zugrăvită în verde, am observat o firmă, destul de măricică, care spune așa: "Centru Cultural Islamic".

M-am grăbit să întreb pe mama soacră și pe tata socru, care sunt băștinași cu state vechi, ce se întâmplă. Am mai întrebat și alte cunoștințe din orășel, a întrebat și soția: sunt musulmani în oraș ? A cui e "Centrul" ? Care-i treaba ?

Răspunsurile au fost că nu știe nimeni niciun musulman în oraș, că nu se știe al cui e "Centrul" și în general nu se știe nimic.

O perioadă a dispărut firma de pe clădire și am crezut că a fost o greșeală. Săptămâna trecută firma a reapărut.

Incidental, clădirea e situată vis-a-vis de una dintre bisericile ortodoxe din oraș.

AlinB 13.07.2015 23:56:26

Or fi pe undeva vreo 5-6 musulmani.

Daca nu sunt, vor veni, pentru ca exista macar "Centru Cultural Islamic".

Asa procedeaza si adventistii, pentru 5-6 oameni dintr-un satuc (ce, 10.000 e mult) deschid ditamai "casa de rugaciune", ca o promisiune a bunastarii pentru cei care ii vor calca pragul pentru a se lasa jumuliti de fapt prin sistemul zeciuelii.

Adevarul trist este ca vrem nu vrem, peste 2-3 generatii musulmanii vor fi majoritari.
Spre deosebire de crestini (atei nu mai vorbim) lor nu le este frica sa aiba mai mult de 2 copii.

ovidiu b. 14.07.2015 00:08:44

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 594975)
Cum se justifică ridicarea unei construcții de asemenea proporții într-o țară în care comunitatea musulmană reprezintă 0,3% din totalul populației? Mai multe semne de întrebare în articolul de aici.

Nimic nu este îmtâmplător și cred că Dumnezeu îngăduie toate acestea, cu siguranță, pentru binele nostru, bine pe care noi nu întotdeauna îl vedem. Noi știm că, în decursul a două mii de ani de existență, creștinismul reînvie în raport direct proporțional cu încercările de a-l stinge. Paradox, nu?

Faptul că Sf. Apostol Pavel scrie "din lanțuri", că mai apoi avea să guste și cea de-a doua captivitate sub Nero, este foarte grăitoare pentru poziția clasică a creștinismului față de Cezar, ca reprezentant al autorității lumii acesteia. Apostolul Pavel tâlcuiește autoritatea lumii acesteia ca provenită din autoritatea lui Dumnezeu, și cine se împotrivește stăpânirii, lui Dumnezeu se împotrivește. Reacționismul este un păcat, este o atitudine fals religioasă. Din acest motiv, creștinii trebuie să dea Cezarului ce este la Cezarului și să se roage pentru el. Supunerea față de stăpânire este din rațiuni divine: din iubire universală de oameni și nu din oportunism sau frică...

Florinvs 14.07.2015 07:48:04

Acum depinde si ce fel de stapanire este aceasta! Daca stapanirea reprezinta un regim politic sau social criminal, care procedeaza la exterminarea sistematica a populatiei, cum a au fost regimurile criminale ale lui Hitler, Stalin, Pol Pot in Cambodgea, sau unele dictaturi militare care ucid in masa populatia civila (precum cele din zona Africii), atunci poporul nu mai are nici o obligatie de a se supune unei astfel de stapaniri, si are tot dreptul de a se impotriva- inclusiv prin forta armata- unei astfel de stapaniri criminale.

Florinvs 14.07.2015 07:57:59

In privinta subiectului topicului, sunt de acord ca trebuie si este de dorit a aveea relatii economice si politice foarte bune cu Turcia si alte state musulmane (cum de altfel colaboram economic foarte bine inainte de 1989 cu state precum Siria, Irak, Iran, Turcia, Egipt, etc), de asemenea trebuie spus ca in Romania comunitatea musulmana (turcii si tatarii din Dobrogea in special) au avut si au o atitudine de buna intelegere si convietuire pasnica cu majoritatea romaneasca si nu au intreprins nicioadata actiuni ostile statului national unitar roman (cum de altfel au intreprins unii reprezentanti ai minoritatii maghiare), si sunt de acord ca si musulmanii trebuie sa aiba posibilitatea a-si practica religia lor.

Insa ceea ce se doreste cu aceasta mega-moschee este cu totul exagerat. Si nu zic asta ca un lucru impotriva musulmanilor din Romania, ci ca ceva logic- pur si simplu nu vad utilitatea unei asemenea mega-moschei in Romania, unde procentul populatiei musulmane (in special in Bucuresti) este foarte mic!

Daca se construia o astfel de mega-moschee la Paris sau Londra- unde exista un mare numar de musulmani- atunci ar fi fost ceva mai logic.

ovidiu b. 14.07.2015 09:55:38

Da, da, logica primează, nu mai contează voia Domnului și nădejdea în ajutorul Lui, că doar suntem creștini. Mai lipsesc grupurile de credincioși "evlavioși" în frunte cu câțiva preoți și călugări care să protesteze prin București împotriva acestei hotărâri.

În loc să ne pierdem timpul cu proteste și împotriviri, mai de folos ar fi să ne plecăm la rugăciune și să ne căim de greșelile noastre, fapt pentru care Domnul îngăduie toate aceste lucruri.

Florinvs 14.07.2015 10:08:03

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 595629)
Da, da, logica primează, nu mai contează voia Domnului și nădejdea în ajutorul Lui, că doar suntem creștini. Mai lipsesc grupurile de credincioși "evlavioși" în frunte cu câțiva preoți și călugări care să protesteze prin București împotriva acestei hotărâri.

În loc să ne pierdem timpul cu proteste și împotriviri, mai de folos ar fi să ne plecăm la rugăciune și să ne căim de greșelile noastre, fapt pentru care Domnul îngăduie toate aceste lucruri.

In cazul acelor regimuri politice sau sociale criminale (precum cele amintite), acestea nu cred ca s-au instaurat la timpul respectiv din vointa Domnului!
Nu puteti afirma, la modul serios, ca un regim criminal precum cel a lui Hitler sau Stalin s-a instaurat din vointa Domnului!

Asadar cei care au luptat, inclusiv prin forta armata, pentru inlaturarea acestor regimuri criminale, au fost complet indreptatiti sa procedeze astfel, si cei care au luptat in Europa impotriva ocupantilor nazisti sau sovietici trebuie apreciati.
La fel si cei care au luptat impotriva unor regimuri criminale mai recente- precum cel a lui Pol Pot in Cambodgea, a lui Idi Amin in Uganda, etc merita apreciati.

CristianR 14.07.2015 10:29:35

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 595615)
Nimic nu este îmtâmplător și cred că Dumnezeu îngăduie toate acestea, cu siguranță, pentru binele nostru, bine pe care noi nu întotdeauna îl vedem. Noi știm că, în decursul a două mii de ani de existență, creștinismul reînvie în raport direct proporțional cu încercările de a-l stinge. Paradox, nu?

Faptul că Sf. Apostol Pavel scrie "din lanțuri", că mai apoi avea să guste și cea de-a doua captivitate sub Nero, este foarte grăitoare pentru poziția clasică a creștinismului față de Cezar, ca reprezentant al autorității lumii acesteia. Apostolul Pavel tâlcuiește autoritatea lumii acesteia ca provenită din autoritatea lui Dumnezeu, și cine se împotrivește stăpânirii, lui Dumnezeu se împotrivește. Reacționismul este un păcat, este o atitudine fals religioasă. Din acest motiv, creștinii trebuie să dea Cezarului ce este la Cezarului și să se roage pentru el. Supunerea față de stăpânire este din rațiuni divine: din iubire universală de oameni și nu din oportunism sau frică...

Sunt de acord că nu trebuie să fim reacționari, că nu trebuie să ne antrenăm în lupte în care se pierd liniștea și harul. Dar cred și că suntem datori să nu fim absenți din lumea în care trăim și să aducem în ea lumina pe care ne-a dat-o Hristos. Adică să n-o punem sub obroc, pe ideea că trebuie să ne supunem stăpânirii. În vremea noastră nu mai vorbim propriu-zis de o stăpânire, ci de o administrație pe care noi o punem acolo; care ne reprezintă, care seamănă cu noi. Dacă noi am avea o conștiință luminată de Hristos, reflectată în faptele noastre, la fel ar fi și cei care ne conduc.

De aceea, cred că nu este greșit să formăm sau să ne încadrăm într-un curent de opinie pentru că Biserica trebuie să aibă opinie; și are, adesea influențând deciziile politice. Trăim în lume, chiar dacă suntem creștini, și, spre deosebire de începuturi, se cheamă că trăim chiar într-o țară creștină. Cred că ar trebui să o facem să și arate ca atare. Dar luptând, evident, cu armele specifice creștinului, fără a pierde pacea și dragostea.

stefan florin 14.07.2015 10:35:36

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 595632)
In cazul acelor regimuri politice sau sociale criminale (precum cele amintite), acestea nu cred ca s-au instaurat la timpul respectiv din vointa Domnului!
Nu puteti afirma, la modul serios, ca un regim criminal precum cel a lui Hitler sau Stalin s-a instaurat din vointa Domnului!

Asadar cei care au luptat, inclusiv prin forta armata, pentru inlaturarea acestor regimuri criminale, au fost complet indreptatiti sa procedeze astfel, si cei care au luptat in Europa impotriva ocupantilor nazisti sau sovietici trebuie apreciati.
La fel si cei care au luptat impotriva unor regimuri criminale mai recente- precum cel a lui Pol Pot in Cambodgea, a lui Idi Amin in Uganda, etc merita apreciati.

pai amicul Ovidiu a spus caDumnezeu a ingaduit astfel de regimuri politice, si nu ca asta ar fi fost dorinta lui Dumnezeu, Una e sa ingadui ceva si alta este sa-ti doresti tu acel ceva

ovidiu b. 14.07.2015 10:59:52

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 595632)

Ei, uite că eu mă încăpățânez să cred că nimic, dar nimic, nu se întâmplă fără voia, fără îngăduința Domnului. Nu e musai să fii de acord cu mine. :)

Totuși, acest aspect poate îl lămurești mai bine cu părintele tău duhovnic.

Florinvs 14.07.2015 11:59:57

Am deschide o intreaga discutie referitor la faptul ca de ce Dumnezeu a ingaduit existenta unor astfel de regimuri criminale de-a lungul istoriei, care depaseste cadrul acestui topic.
Oricum, va respect parerea si pana la urma este normal sa existe mai multe opinii.

stefan florin 14.07.2015 12:23:30

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 595648)
Am deschide o intreaga discutie referitor la faptul ca de ce Dumnezeu a ingaduit existenta unor astfel de regimuri criminale de-a lungul istoriei, care depaseste cadrul acestui topic.

liberul arbitru

antoniap 16.07.2015 12:52:06

Ponta: Patriarhia va primi teren in Istanbul ca sa faca un camin pentru pelerini la schimb pentru moscheea din Bucuresti. Nu se poate face Biserica

http://revistapresei.hotnews.ro/page...cleId=20301069 Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ca Patriarhia Romana va primi un teren in Istanbul ca sa ridice un camin pentru pelerini la schimb pentru terenul acordat de guvern pentru construirea unei moschei la Bucuresti.

Ponta spune ca nu este vorba despre o construirea unei biserici ortodoxe la Istanbul deoarece legea turceasca interzice acest lucru.

"Nu stiu care este parerea presedintelui Iohannis pe aceasta tema ca nu am discutat cu el", a declarat seful guvernului.

Victor Opaschi, secretarul de stat pentru Culte si muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al comunitatii musulmane din Romania, au oferit, luni, primele explicatii oficiale referitor la moscheea care ar urma sa se construiasca in Capitala pe bd. Expozitiei.

Astfel, lacasul de cult ar urma sa aiba o capacitate de circa 1.000 de locuri, un parc pentru copii, o fantana arteziana si un loc de ablutiune (spalare) si o sala de clasa pentru maxim 20 de copii care doresc sa studieze abecedarul religiei musulmane. Muftiul Iusuf Murat spune ca initial a propus ca moscheea sa fie finantata de statul turc, costurile ridicandu-se la circa 1 milion de euro, insa daca nu se doreste acest lucru, statul roman poate da bani pentru edificiu.

Erdogan nu vrea reciprocitate, dar vrea o moschee in fiecare tara pe care o viziteaza, chiar si in Cuba

Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, ca moscheea care se doreste a fi construita la Bucuresti ar fi cea mai mare din Europa si nu ar trebui sa existe un astfel de centru al tinerilor selectati din Islam la noi in tara.

Fostul presedinte a mai spus intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii "X-Press", difuzata la B1 TV, ca aceasta moschee ar trebui sa aiba aceleasi dimensiuni ca biserica ortodoxa care ar trebui construita la Istanbul.

"Acesta este proiectul si nu este un proect inventat acum. De mult se discuta problema unei moschei construita de statul turc la Bucuresti, dar niciodata nu s-a ajuns la un echilibru. Noi am vrut o biserica ortodoxa la Istanbul si la partitate sa se construiasca o moeschee la Bucuresti.

Acum inteleg ca domnul Ponta a negociat o moschee si o universitate, circa 6.000 de tineri sa fie scolarizati. N-as zice ca sunt cel mai neinformat om din Romania, sa contrazica Ponta.

Bucurestiul nu poate fi un astfel de centru de pregatire al tinerilor selectati din Islam. Am o informatie si am pus-o in dezbatere publica: la asta se va ajunge, asta e tendinta, ca pe langa cea mai mare moschee din Uniunea Europeana sa functionze si o universitate. Am doar informatia ca se intentioneaza dezvoltarea celei mai mari moschei din Europa", a afirmat Basescu.

"Imi sunt foarte bine cunoscute problemele minoritatii, dar aici discutam despre tentatia presedintelul Erdogan cu care recunosc ca am o relatie foarte buna, dar totul pana la interese, de a expanda islamismul pana in Europa. Fiind un politician resposabil, spun nu, nu se poate construi o moschee mai mare decat biserica ortodoxa care se va construi la Istanbulul la paritate", a mai declarat fostul presedinte.

Sursa:
http://revistapresei.hotnews.ro/stir...rici-acolo.htm

GMihai 16.07.2015 13:08:21

A permite statului turc sa construiasca moschei in Romania sau in orice alta tara, in conditia in care ei refuza (sau interzic prin lege) costruirea de biserici la ei in tara mi se pare o dovada de imbecilitate crasa.

Nu e nimic complicat, nu e vorba de considerente de oportunitate, de ecumenicitate, de drepturile minoritatilor sau alte asemenea cuvinte complicate.

E pur si simplu tampenie.

Pelerin spre Rasarit 16.07.2015 13:14:20

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 595644)
Ei, uite că eu mă încăpățânez să cred că nimic, dar nimic, nu se întâmplă fără voia, fără îngăduința Domnului.

La fel cred si eu.

DragosP 16.07.2015 13:15:32

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 595796)
E pur si simplu tampenie.

Știi tu: dacă-i ordin, cu plăcere.
Nimic nu e întâmplător, nici măcar "tâmpenia" conducătorilor noștri.

abaaaabbbb63 16.07.2015 14:18:23

Cica nici macar nu construim biserica la Istambul, ci un camin pentru pelerini. Of of of...

DragosP 16.07.2015 14:26:47

Eu unul sunt devastat.

autunit 16.07.2015 18:26:21

http://www.ziare.com/social/religie/...uloasa-1373132

Asa e, sau asa o fi. Cine stie?

abaaaabbbb63 16.07.2015 19:40:21

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595824)

Ai steagul uniunii europene la profil, deci nu esti Adrian.

iuliu46 16.07.2015 20:15:52

Daca mai sare calul o data si ia iar ban, la urmatorul profil va avea poza cu curcubeul. Uite asa se da lumea pe brazda. :)

tabitha 16.07.2015 21:02:11

Nu cred că Adrian a mai fost banat vreodată, ci pur si simplu si-a sters ID-urile anterioare. Probabil că nici acum n-ar fi fost, dat fiind că si-a venit în fire si a sters postarea cu pricina. Dar bineînteles că s-au găsit unii săritori nevoie mare, care să-l reclame la admin. Credinciosi din ăstia de paradă, care nu stiu ce-i remuscarea, si nici iertarea. Decât din cărti, ah, da. Uitasem.

antoniap 16.07.2015 21:06:00

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595824)

Din articolul cu pricina reiese ca ar fi vorba despre un acord mai vechi, despre care Basescu stie foarte bine. In final, cei care critica aceasta generozitate a conducatorilor nostri ( numele nici nu mai conteaza) sunt acuzati de intoleranta. Turcii au voie sa fie intoleranti. Noi nu.

autunit 16.07.2015 21:24:56

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 595831)
Daca mai sare calul o data si ia iar ban, la urmatorul profil va avea poza cu curcubeul. Uite asa se da lumea pe brazda. :)

Fereasca Dumnezeu. Dar, m-am gandit ca si fanatismul meu, care in exprimare avea deseori accente isteroide, a purtat o parte mai mult decat semnificativ din vina nestapanirii mele. Asa incat, cum scria Isaac Asimov in "Soarele Gol", " oamenii au instincte oricum slabe". Inclusiv instinctul de a isi urma cugetul/parerile proprii, bune sau rele. Prefer oricand sa renunt la povara unor convingeri, mai ales la pachet cu un mod orbeste-coleric de a le sustine, ca sa ma integrez mai bine intr-o colectivitate, fie ea si cea virtuala a unui forum. Din tot scandalul asta, macar un lucru e sigur: nu as putea fi vreodata un fanatic, cipophobic-style, sau ceva de genul. Integrarea si sanatatea sociale sunt preferabile oricand excluderii, la orice scara.
Acum Iuliu o sa zica ca marturia asta seamana cu o autojustificare de colaborationist din vremea reeducarii. Cam asa e; impulsul e acelasi.
Mirela, iti multumesc din inima pentru sustinere. Intr-adevar, nu mai fusei banned pana acum; fuse o experienta interesanta. Oricum, ma voi stapani.
On-topic: nu a observat nimeni ca shiitii sunt, in comparatie cu anume ramuri sunite efectiv descreierate, prieteni cu crestinii? Ar trebui facuta o comparatie intre felul in care isi practica crestinii din Iran sau Turkmenistan credinta, respectiv ca niveluri de impediment/persecutie, si felul, adica halul, in care sunt tratati in Egipt, chiar Turcia, si, needless to say, "progresista" si "prooccidentala" monarhie saudita. Pe bune, in Arabia Saudita a fi crestin la modul public asumat e o ruleta ruseasca.

ovidiu b. 16.07.2015 21:30:22

...:)))) la primul mesaj ai fost mirosit. :)))
M-am abținut să scriu ceva, deși aveam convigerea că ești tu.

autunit 16.07.2015 21:52:51

Ovi, cred ca aba4 tre' sa dea la Psihologie sau S.R.I. M-a filat din prima. :))))
Bine, nici nu era sa de greu; am obiceiul asta cu semnaturile...
On-topic: cred sincer ca trebuie o apropiere fata de elementele musulmane sincretiste; multi din ei iubesc sincer nu doar crestinii, ci crestinismul, sau anume parti dogmatice din el. Pacat ca vechea noastra colega ioanna nu mai posteaza; era toba de carte privind lumea musulmana. Insa va pot supune ca daca cititi cum scrie Ibn Arabi de Domnul Iisus, o sa credeti ca de fapt e un citat din vreun parinte timpuriu din desertul siriac sau copt. Nu am pe compul asta operele, le mai caut prin ceva sdcarduri, si rpomit ca voi posta la topicul corespunzacios, zilele astea. O mostra: el scria ca Duhul lui Dumnezeu L-a nascut pe Issa (Iisus) din Maria. Asta este in...Crez. Unul ca Ibn Arabi, nu mai vorbesc de Rumi, daca ar fi trait nowadays, nu ar fi fost un criminal wahhabit sau salafist, ucigas de crestini.

iuliu46 16.07.2015 21:53:25

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595837)
Fereasca Dumnezeu. Dar, m-am gandit ca si fanatismul meu, care in exprimare avea deseori accente isteroide, a purtat o parte mai mult decat semnificativ din vina nestapanirii mele. Asa incat, cum scria Isaac Asimov in "Soarele Gol", " oamenii au instincte oricum slabe". Inclusiv instinctul de a isi urma cugetul/parerile proprii, bune sau rele. Prefer oricand sa renunt la povara unor convingeri, mai ales la pachet cu un mod orbeste-coleric de a le sustine, ca sa ma integrez mai bine intr-o colectivitate, fie ea si cea virtuala a unui forum. Din tot scandalul asta, macar un lucru e sigur: nu as putea fi vreodata un fanatic, cipophobic-style, sau ceva de genul. Integrarea si sanatatea sociale sunt preferabile oricand excluderii, la orice scara.
Acum Iuliu o sa zica ca marturia asta seamana cu o autojustificare de colaborationist din vremea reeducarii. Cam asa e; impulsul e acelasi.
Mirela, iti multumesc din inima pentru sustinere. Intr-adevar, nu mai fusei banned pana acum; fuse o experienta interesanta. Oricum, ma voi stapani.

Nu zic nimic pentru ca oricum nu seamana - nu e aceeasi miza, e mai curand ca in bancul cu presedintele asociatiei de locatari din blocul Z12 scara A, care in urma criticilor locatarilor declara: Popor nerecunoscator ! Asta e soarta noastra a presedintilor. :71:

Pare ciudat modul asta de auto reeducare - imi impun sa cred ca troica nu mai e troica si komisarii nu mai sunt komisari, si cumva asta o sa ma ajute sa ma cumintesc, dar daca tu crezi ca o sa functioneze nu am nimic impotriva. Sa nu fie insa ca in Seinfeld - Serenity now...insanity later. :25:

autunit 16.07.2015 21:58:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 595843)
Nu zic nimic pentru ca oricum nu seamana - nu e aceeasi miza, e mai curand ca in bancul cu presedintele asociatiei de locatari din blocul Z12 scara A, care in urma criticilor locatarilor declara: Popor nerecunoscator ! Asta e soarta noastra a presedintilor. :71:

Pare ciudat modul asta de auto reeducare - imi impun sa cred ca troica nu mai e troica si komisarii nu mai sunt komisari, si cumva asta o sa ma ajute sa ma cumintesc, dar daca tu crezi ca o sa functioneze nu am nimic impotriva. Sa nu fie insa ca in Seinfeld - Serenity now...insanity later. :25:

Stai linistit. Desi nu m-as defini ca insane, totusi... :39: A bit hysteroid, da, am cam fost...cam mult...

iuliu46 16.07.2015 22:00:20

Am vazut o stire din Canada zilele astea - despre unul pe care il paste puscaria pentru ca s-a contrat cu feministele pe Twitter, asa ca in curand o sa avem toti steagul UE sau ONU la profil si o sa le multumim conducatorilor ca ne ingaduie libertatea de a ne tine gura. :71:

autunit 16.07.2015 22:09:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 595847)
Am vazut o stire din Canada zilele astea - despre unul pe care il paste puscaria pentru ca s-a contrat cu feministele pe Twitter, asa ca in curand o sa avem toti steagul UE sau ONU la profil si o sa le multumim conducatorilor ca ne ingaduie libertatea de a ne tine gura. :71:

Aoleu. Asta e...Domnul Insusi ne-a prevenit ca urmeaza show-ul de pe urma al incornoratilor si aliatilor lor, asa ca...cum spune si semnatura mea, toate sunt in mana Domnului. Tot ce avem de facut (pentru mantuirea noastra, bineinteles) este sa Il primim ca Mantuitor, cu tot ce porunceste Biserica in aceasta privinta.
Celor care se vand intunericului spiritual, ala de Jos le va spune ca Darth Malgus lui Ven Zallow in cinematicul respectiv din SWTOR: "You were deceived...".

iuliu46 16.07.2015 22:14:07

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595851)
Aoleu. Asta e...Domnul Insusi ne-a prevenit ca urmeaza show-ul de pe urma al incornoratilor si aliatilor lor, asa ca...cum spune si semnatura mea, toate sunt in mana Domnului. Tot ce avem de facut (pentru mantuirea noastra, bineinteles) este sa Il primim ca Mantuitor, cu tot ce porunceste Biserica in aceasta privinta.
Celor care se vand intunericului spiritual, ala de Jos le va spune ca Darth Malgus lui Ven Zallow in cinematicul respectiv din SWTOR: "You were deceived...".

Ar fi interesant daca fiecare dintre noi si-ar imagina scena din Fratii Karamazov cu Marele Inchizitor. - Hristos venind in lumea de astazi. Si cati dintre noi nu ne-am repezi sa intetim focul rugului pe care ar urma sa arda maine.

Editat - cea care s-a prins prima a fost colega noastra Delia. De fapt cred ca singur te-ai dat de gol in momentul in care ai inceput sa trimiti cereri in prietenie, asa ca nu a fost greu pentru cei care au urmarit ce s-a intamplat, sa te descopere. :p

autunit 16.07.2015 22:22:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 595852)
Ar fi interesant daca fiecare dintre noi si-ar imagina scena din Fratii Karamazov cu Marele Inchizitor. - Hristos venind in lumea de astazi. Si cati dintre noi nu ne-am repezi sa intetim focul rugului pe care ar urma sa arda maine.

Acum intrevezi de ce multi, printre care ma prenumar, banuiesc ca ierarhia ecleziastica contemporana poate deveni ceva gen Marele Inchizitor? Si ca alegerea ascultarii devine din ce in ce mai suspecta de fals spiritual? Masele, deh, vor face "ascultare" de "inchizitor". Nu o sa inteleg in veac gloria de a fi oaie. Ah, sa stii ca si Satan asculta de Creator (vezi Iob), si komisarii care asculta de Satan tot uneltele Domnului, fara voia lor, ba chiar impotriva voii lor, sunt, e una, si sa asculti mai mult de om decat de Dumnezeu e altceva. Problema ultimelor timpuri va fi: cum sa gasesti vointa de a pune legea naturala si cea a Scripturii deasupra obedientei oarbe instilate de o ierarhie cazuta din Har? Caci pana si Sf. Scriptura va fi modificata de astia. O spun multi Parinti, inclusiv Sf. Paisie Aghioritul sau Sf. Serafim de Virita.

Off-topic: Sora Delia e o lady a spiritului.

Ioan_Cezar 16.07.2015 22:54:57

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595853)
... pana si Sf. Scriptura va fi modificata .....

Ei și?
Sunt mulți care o vor păstra mereu, neștirbită, în inimile lor.
Ghici cum!

ovidiu b. 16.07.2015 23:05:05

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595853)
O spun multi Parinti, inclusiv Sf. Paisie Aghioritul sau Sf. Serafim de Virita.

Și cum se face că acești Sfinți au fost mereu sub ascultare (de duhovnic și de Biserică)?
Faptul că apreciezi doar frânturi (care îți justifică alegerea) din ceea ce spun acești Sfinți, ridică un mare semn de întrebare. :)

autunit 16.07.2015 23:27:16

Ovidiu, ca de obicei, topciul a luat o nuua directie. :)))
Bun, sa o exprim public: e un paradox sa asculti de o ierarhie care, la comanda sistemului, poate adopta fara sa clipeasca orice i se cere. Sa asculti de cineva care se "vinde" pentru siguranta sau chiar dintr-o ovinizare sincera a atitudinii in raportul cu autoritati mundane e...bizar.
Domnul a zis ceva de intelepciunea sarpelui si de blandetea porumbelului, ca absolut necesare crestinului. Cristos este Cel marturisit ca Mantuitor, nu cine vorbeste in numele Lui. Si da, Biserica nu consta doar in duhovnici sau ierarhie. Daca, sa zicem, toti cei din "esaloanele superioare" cad, Biserica NU cade: ea subzista in ultimii credinciosi, care prefera moartea, decat sa achieseze la o eventuala foarte corecta politic "evolutie" a invataturii. Sincer cred ca se cultiva prea mult, mai mult, ascultarea de pastori decat de Stapan. Ovidiu si ceilalti, daca ati fi soldati, si comandantul tradeaza, ce faceti? Tradati patria sau ignorati comandantul? Intrebare retorica, fireste... Nu stiu de ce nu vezi ca NU echivalez ierarhia cu Biserica. Nu e din Traditia ortodoxa aceasta atitudine? De Biserica vreau sa scult. Dar Biserica poate sta in...primul om, cand ies pe strada sau pasesc in curtea unei biserici, care imi poate spune un cuvnat de folos. Ca e in cler sau nu, crezi ca se impiedica Duhul de asta? Poate ai auzit de vestitul pelerin, de la inceputul sec. XX, mos Gheorghe, cel ce mergea descult. Ei bine, compara asa un om cu vreun preot din anii de teroare ai bolsevismului, care transforma Taina spovezii in combustibil pentru un dosar curat la DGSP/KGB, sau cu vreun mitropolit (e un astfel de ciiudat in finlanda, cauta si vei vedea ca asa e; e nu spun fapte false) care pocneste calcaiele in fata euroneomarxismului urator de familie, si vrea sa bage in Biserica, pe usa din dos, femeile in cler (bleah) si sodomitii sau concubinii la impartasire (chiar mai dezgustator!).
Cristos, Care se dezvaluie in citirea Scripturilor, a Parintilor si in sfanta rugaciune este al fel de real ca si Cristos euharistic. Si El este Stapanul. Avem un Stapan Care nu acvea macar o locuinta proprie, era pandit spre a fi asasinat, si a fost ucis dupa un fals proces, intr-un mod a carui povestire insasi doare, si a inviat cu propriile Sale puteri. Daca Il avem pe El in inima si minte, ce nevoie avem de altii? A gresit Domnul vreodata? In schimb, multi din cei ce au vorbit, inn Apus si rasarit, in Sud si Nord, in razboi si pace, de pe tronuri sau in mijlocul maselor, in Numele Lui, au putut gresi, si au gresit.
De la abel, Abraham, moise, iov si altii incoace, oamenii despre care Dusmanul nu poate spune cu satisfactie hada "toti oamenii au un pret" sunt putini, foarte putini. Si s-ar putea sa nu ii vedem unde vedem de obicei semnele unei autoritati spirituale oficiale...
Ovidu, stii cat vorbea Sf. Paisie de discernamant. Si el nu era un sceptic, cu atat mai putin un stilist sau dizident.
Ok, haideti sa fim cu totii disciplinati, :) sa ne reintoarcem on-topic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:10:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.