Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Deznadejde si iar deznadejde (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18008)

cristi190 17.07.2015 13:53:20

Citat:

În prealabil postat de autunit (Post 595933)
Pune mana pe catehism odata!!!! Sau, trollezi?!

Nu trolez, nici nu sti in ce stare ma aflu acum.

AlinB 17.07.2015 14:26:52

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595918)
Pai daca nimeni nu e fara de pacat, de ce mai ajung unii in Rai?

Pentru ca s-au pocait.

AlinB 17.07.2015 14:28:08

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595923)
Bun, am inteles asta. Dar de ce religia este impotriva homosexualitatii?E o chestie cu care te nasti si nu poti alege. In plus, sunt multe specii de animale care sunt homosexuale.

Asta cu "asa s-au nascut" zi-mi si mie cum ai ajuns sa o crezi?
Ca de demonstrat, nu e demonstrata.

Si altceva, daca te-ai nascut sa zicem cu un picior lipsa, inseamna ca esti obligat sa stai toata viata in pat?

AlinB 17.07.2015 14:34:39

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595932)
Mai am o intrebare: nu mai stiu sigur cui i-a derut Dumnezeu sa-si ucida fiul epntru a-asi arata credinta in El...de ce ar face asta Dumnezeu?

Pai sa zicem ca tu vrei sa ajungi undeva.
A cui indicatii ai sa le accepti, a cuiva care n-a mai fost niciodata pe acolo si iti spune la modul teoretic ce ar trebui sa faci ca sa ajungi la destinatie sau a cuiva care a facut deja drumul in cauza?

cristi190 17.07.2015 14:40:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 595947)
Pai sa zicem ca tu vrei sa ajungi undeva.
A cui indicatii ai sa le accepti, a cuiva care n-a mai fost niciodata pe acolo si iti spune la modul teoretic ce ar trebui sa faci ca sa ajungi la destinatie sau a cuiva care a facut deja drumul in cauza?

Ale celui care a facut drumul in cauza, de ce?

AlinB 17.07.2015 14:42:24

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595950)
Ale celui care a facut drumul in cauza, de ce?

Ca sa dea omului directia, singura cale prin care poate sa se izbaveasca din starea de pacat si sa ajunga In Rai: Golgota + Cruce.

cristi190 17.07.2015 15:12:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 595952)
Ca sa dea omului directia, singura cale prin care poate sa se izbaveasca din starea de pacat si sa ajunga In Rai: Golgota + Cruce.

Multumesc pentru raspuns!

AlinB 17.07.2015 15:56:54

Trebuie sa intelegi ca efectul pacatului asupra firii umane este atat de dramatic, incat nu exista o alta cale, fara Golgota, Cruce, Moarte si Inviere, omul nu poate veni la Viata.

Actul de credinta este o subscriere totala la acest drum, aminteste-ti asta atunci cand ai sa treci prin propria ta Golgota pe drumul credintei.

Poate dintr-o perspectiva exterioara unii primesc un drum mai dificil, altii aparent mai comod, insa angajamentul trebuie sa fie acelasi, nimic mai putin iar Pilda o avem deja.

ortodoxul73 18.07.2015 13:43:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 595943)
Pentru ca s-au pocait.

Si au facut si fapte bune, si virtuti, plus marturisirea credintei care e de mai multe feluri.

tabitha 20.07.2015 03:07:26

Cea mai bună demonstrație a existenței lui Dumnezeu

O demonstratie cum nu ati mai intalnit. In acest articol veti citi despre o demonstratie facuta de un elev profesorului sau de filosofie. Spun ca este o demonstratie cum nu ati mai intalnit, fiindca au mai fost facute o multime de demonstratii, dar aceasta a ramas in istorie.

http://www.ganduridinierusalim.com/w..._R-590x443.jpg

Într-o sală de clasă a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie.

– Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie.
Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare.
– Esti crestin, nu-i asa, fiule?
– Da dle, spune studentul.
– Deci crezi in Dumnezeu?
– Cu siguranta.
– Dumnezeu e bun?
– Desigur, Dumnezeu e bun.
– E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice?
– Da.
– Tu esti bun sau rau?
– Biblia spune ca sunt rau.
Profesorul zambeste cunoscator.
– Aha! Biblia!
Se gandeste putin.
– Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca?
– Da, dle. As incerca.
– Deci esti bun.
– N-as spune asta.
– Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu.

Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua.

– El nu ajută, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Iisus sa-l vindece. Cum de Iisus e bun? Poti raspunde la asta?
Studentul tace.
– Nu poti raspunde, nu-i asa?
El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze.
– Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun?
– Pai, da, spune studentul.
– Satana e bun?
Studentul nu ezita la aceasta intrebare:
– Nu.
– De unde vine Satana?
Studentul ezita.
– De la Dumnezeu.
– Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume?
– Da, dle.
– Raul e peste tot, nu-i asa? Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?
– Da.
– Deci cine a creat raul?
Profesorul a continuat.
– Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau.
Din nou, studentul nu raspunde.
– Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista?
Studentul se foieste jenat.
– Da.
– Deci cine le-a creat?
Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea.
– Cine le-a creat?
Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti.
– Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Iisus Hristos, fiule?
Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos.
– Da, dle profesor, cred.
Batranul se opreste din marsaluit.
– Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt. a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Iisus?
– Nu, dle. Nu L-am vazut.
– Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Iisus al tau?
– Nu, dle, nu l-am auzit.
– L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Iisus sau a lui Dumnezeu?
– Nu, dle, ma tem ca nu.
– Si totusi crezi in el?
– Da.
– Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule?
– Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea.
– Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare.
– Dle profesor, exista caldura?
– Da.
– Si exista frig?
– Da, fiule, exista si frig.
– Nu, dle, nu exista.
Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta.
Studentul incepe sa explice.
– Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit „frig”. Putem ajunge pana la 273,15 de grade C sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig. Daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -273,15 de grade C. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut, -273,15 grade C, inseamna absenta totala a caldurii. Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, d-le, ci doar absenta ei.
Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan.
– Dar intunericul, domnule profesor? Exista intunericul?
– Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric?
– Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa?

Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun.

– Ce vrei sa demonstrezi, tinere?
– Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs. filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita.
De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza.
– Gresite? Poti explica in ce fel?
– Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul. Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta?
– Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da.
– Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle?
Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar.
– Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. nu predati studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator? Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge.
– Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer.
Studentul se uita in jurul sau, in clasa.
– E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul domnului profesor?
Clasa izbucneste in ras.
– E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune – cu tot respectul, dle – ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle?
Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila.
In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde.
– Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu…
– Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul.
– Acum, dle, exista raul?
Acum nesigur, profesorul raspunde:
– Sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul.
La asta, studentul a replicat:
– Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina.
Profesorul s-a asezat…

PS: Studentul era Albert Einstein.

Ioan_Cezar 20.07.2015 04:00:02

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595884)
4. Daca Dumnezeu este atotstiutor, de ce l-a strigat pe Adam sa-l intrebe unde e? Și a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam și i-a zis: "Adame, unde ești?"(Geneza 3:9)

*
Unii creștini înțeleg prin modul de a Se purta cu Adam, semnul nesfârșitei Iubiri și Înțelepciuni a lui Dumnezeu pentru om. Modul exemplar de a a avea grijă de omul aflat la mare pierdere, la cumplit necaz (și ce pierdere mai mare ar fi putut suferi Adam? Ce necaz mai cumplit ar fi putut trăi?)
Găsindu-l deci pe Adam în nenorocirea stării căzute, am putea înțelege că Domnul procedează cu desăvârșită înțelepciune, avînd grija ca mai întâi Adam să își dea seama ce i se întâmplă. Face aceasta, ajutîndu-l să conștientizeze schimbarea radicală a lui și a relației cu Făcătorul lui, vorbindu-i altfel ca de obicei - pe măsura schimbării suferite de Adam. "Unde ești Adame?" ar putea însemna, printre altele, "Iată, Eu nu te mai găsesc împreună cu Mine". Și implicit: Adam, ce s-a întâmplat? Ce-ai făcut, copilul meu drag - înțelegi tu oare, acum, de ce te povățuisem să nu faci acel lucru? Îți dai seama ce e cu tine?
Este, implicit, invitația la acțiune, la fapta salvatoare pe care Adam o avea înainte și o putea alege în prezența și cu sprijinul Părintelui său.

Este o invitație la cercetarea de sine, la conștientizarea de sine a celui aflat într-o nouă stare pe care, firește, nu putea să o înțeleagă tocmai atunci și numai de unul singur. Ne putem imagina, să zicem așa, că Adam era într-o stare de șoc (am zice noi astăzi cu limbajul nostru psihologist) și că nu putea cu nici un chip să înțeleagă (să își dea seama) ce i s-a întâmplat de fapt. Dumnezeu îl ajută cu întrebări, așa cum un părinte îl ajută pe copil sau cum un profesor îl ajută pe elev etc.
Ținta este, deci, conștientizarea de sine și realizarea în conștiință a faptului că trăia ruptura de Dumnezeu. Următorul pas ar fi fost asumarea totală a greșelii, recuperarea responsabilității de sine și, prin aceasta, a puterii originare care stătea în legătura harică cu Făcătorul. Aceasta nefiind însă posibilă fără înțelegerea profundă a schimbării suferite de Adam.
Însă Adam nu apucă Mâna întinsă... El alege să se complacă în mocirla schimbării; se complace, alterat deja profund în funcționarea sa sufletească, se complace așadar cu răul, cu lipsa adâncă din "compoziția" noii lui stări. El dă vina pe Eva care îl găsește responsabil pe șarpe etc. Amândoi refuză să își exercite darul responsabilității, resping lucrul cel mai bun pe care îl aveau de făcut - lucrarea de sine, cererea cu smerenie a ajutorului. Într-un cuvânt, recuperarea Puterii. Se închid astfel, definitiv, în propria greșeală. În slăbiciune, în lipsă. Ca și cum, curios lucru, parcă ar prețui-o mai mult decât își prețuiau condiția anterioară... Se vede de aici cât de mult li se alterase deja limpezimea conștiinței, cât li se tulburase inima și ce funcționare stranie aveau de acum puterile lor sufletești... Ceva le lipsea... Cineva...

Exact la fel facem și noi de câte ori refuzăm starea de a fi în pocăință, în contact așadar cu Dumnezeu prin rugăciunea cu duh umilit, cu inimă înfrântă și smerită. Ne îndepărtăm de Dumnezeu pentru ca apoi, răniți și jefuiți, să răspundem strâmb la întrebările care ne-ar putea salva de întunericul minții noastre. Ne așezăm în duhul deșertăciunii și al dezbinării (al rupturii de Creatorul și Proniatorul nostru) apoi ne mirăm că Dumnezeu nu ne ajută, nu ne răspunde etc. Ajungem chiar să Îi negăm Prezența.
Ceea ce avem de făcut e un singur lucru: să ne ridicăm mintea la El, coborîndu-ne fruntea cu o anumită amărăciune și rușine (îmi e rușine, zic, că am fost atât de prost și m-am lăsat păcălit atât de ușir) dar și cu neștirbită nădejde. Domnul ne ajută deîndată, spontan!
O spun din experiență statornică, repetată, slavă lui Dumnezeu pentru Marea Lui Milă!

*
În concluzie, Cristi, poți nega, desigur, că Domnul este Atotcunoscător. Aceasta ar implica, printre altele, că Scriptura e profund contradictorie. Poți crede și așa.
Dar la ce ți-ar folosi?
Tocmai spuneai că ești în deznădejde...

*
Deci, ce voiești de fapt: să ieși din starea de deznădejde?
Sau, mai degrabă, să o cultivi...
Iată, aceasta ține tocmai de liberul tău arbitru. Poți alege!

Mihnea Dragomir 20.07.2015 04:13:34

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 596132)
deoarece caldura este energie.

Am un mic dubiu ca Einstein a putut spune aceasta propozitie, chiar si pe vremea cand era elev. E o propozitie cel putin reductionista.

Adevarul este ca nu stim sigur daca Einstein era sau nu credincios. Ceea ce stim sigur este ca nu s-a batut niciodata in piept cu credinta lui. Mai stim ca avea un mare respect pentru Biserica.

Mihnea Dragomir 20.07.2015 04:43:46

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 596135)
*
Și implicit: Adam, ce s-a întâmplat? Ce-ai făcut, copilul meu drag

Daca dam cateva pagini mai incolo, cu aceste cuvinte "ce-ai facut ?" se adreseaza lui Cain. Pe care il si intreaba "unde este Abel, fratele tau?". Semn, iarasi, ca Dumnezeu stie despre ce se intampla in rai mai putin decat taranul despre ce se intampla in gradina din spatele casei.

AlinB 20.07.2015 11:50:01

Ce relevanta are daca Eistein era credincios sa unu?

A fost o autoritate intr-un anumit domeniul al fizicii, si nici macar n-a fost infailibil, nu in teologie.

Ioan_Cezar 20.07.2015 13:39:01

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 596138)
Daca dam cateva pagini mai incolo, cu aceste cuvinte "ce-ai facut ?" se adreseaza lui Cain. Pe care il si intreaba "unde este Abel, fratele tau?".

Da, Mihnea... Amare pagini găsim în Scriptură. Amare, pentru că înțelegem din textul Bibliei ce ni s-a întâmplat de fapt și cum suntem noi, oamenii, după cădere...
Eu înțeleg că întrebările puse de Dumnezeu sunt forma cea mai potrivită de ajutor pe care o pune înaintea noastră.
Prin întrebări, Domnul îi trage pe cei căzuți mai întâi înapoi în realitate. Dar ei fug... Se mențin la distanță, în vălul minciunii. Rămân, așadar, răzvrătiți, adică picați din condiția hărăzită lor. Refuză să își păstreze starea, așezarea în har.
Așa înțeleg și, de aici, aflu cum Domnul e prezent mereu lângă om pentru a-l ajuta să revină în relația harică.
De ce refuză Adam, Eva, Cain (și ceilalți din lungul și durerosul șir de exemple oferit de textul biblic) să se folosească de cuvintele Domnului, ca de o scară, pentru a reveni în realitate?
Să fie oare durerea conștientizării realității păcatului mai mare decât nădejdea recuperării?
Să fie frica de pedeapsă mai mare decât nădejdea în iubirea mântuitoare?
Să fie alte motive?....
Cert e că dialogurile dintre Dumnezeu și om arată, cel puțin în paginile evocate, că omul tinde să rămână într-o lume străină iar Dumnezeu face tot ce e potrivit ca fiul risipitor să se întoarcă acasă. Dar el nu voiește...
*
Trebuie că e o mare tristețe aici și o mare nedreptate... Respectiv o adâncă suferință, puternică în mecanismele ei paralizante și, desigur, vicleană foarte...
*
Mă folosesc de prilej ca să arăt, încă odată, poziția mea față de discursul moralist/moralizator.
În încercarea de a-l aduce pe om înapoi la Fericire, Domnul nu folosește un discurs moralizator. Nu pune sus un etalon, nu flutură o poruncă pentru a-l învinovăți pe om, nu îl face responsabil (în sensul de a rămâne dator cu o plată pentru o abatere gravă) ci, dimpotrivă, îl cere înapoi la iubire, la părtășie. Și totuși, omul se poartă de parcă i-ar fi frică de o pedeapsă, de parcă ar fi amenințat. Glasul Iubirii îi sună, acum, ca tunetul care anunță grindina...
Cum a fost posibilă o asemenea pervertire a rațiunii inimii?
Cum de-a intrat în așa hal frica în oameni de au început ca până și pe Cel al cărui Nume este Iubire, să îl perceapă răsturnat, hidos?....
Despre această Taină ne vorbește întreaga Scriptură, ne vorbește Biserica, ne tălmăcește Hristos prin oamenii Lui.
Și mai pricepem noi câte ceva, uneori, ca o fulguială de lumină blândă, în toiul rugăciunii când se lasă aceasta peste noi prin Marea Milă a Duhului Sfânt.
O, noi oamenii avem atât de multe și de mult de plâns!......
Și încă mai multe de trăit, din nou! Doamne ajută!

bluester 20.07.2015 20:58:57

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595862)
Din titlu cred ca va dati seama ca ma aflu in deznadejde, una foarte mare: pun la indoiala existenta lui Dumnezeu. Este foarte greu pentru mine, pentru ca am citit pe site-uri ateiste despre dovezi care afirma ca Dumnezeu nu exista, si par chiar logice. Nu ma simt deloc bine, in interiorul meu este o lupta cum nu va puteti imagina.
Ce este de facut?am nevoie de ajutor

Prin asemenea momente am trecut si eu...Tin minte ca eram intr-o dezorientare cumplita si credeam ca traiesc ultimele clipe de religiozitate... dar acum , cand ma gandesc la ele , consider ca mi-au facut rau pe moment dar mi-au facut bine pe termen lung. Acele ispite au fost ca un vaccin - ajutandu-ma sa "prind rezistenta".

Trebuie sa ai rabdare si sa-ti folosesti gandirea (ca nu degeaba ne-a dat-o Domnul)... Nu stiu ce "dovezi" si argumente ateiste ai gasit, dar trebuie doar sa privesti creatia din jurul tau si o sa il vezi pe Dumnezeu. Natura este atat de complexa incat nu ar fi putut aparea de una singura... Gandeste-te la complexitatea organismului uman : Acum foarte multi ani niste atomi de carbon,hidrogen,azot si oxigen zaceau degeaba si dintr-o data au format legaturi intre ei dand nastere aminoacizilor, monozaharidelor si acizilor grasi. Din aminoacizi s-au realizat proteine , din acizi grasi s-au format lipide... iar lipidele, proteinele,zaharidele s-au aranjat intr-o armonie perfecta formand membrana, nucleul si diferite organite celulare. Iar acestea din urma formeaza celula. Nu mai stau sa povestesc si despre comportamentul celulei cat si legaturile dintre celule. Astfel , alaturandu-se, celulele au dat nastere tesuturilor, iar acestea din urma alcatuiesc diferite organe.
Totul se afla intr-un echilibru si armonie perfecta : incepand de la cele mai mici componente ale unei celule pana la cele mai banale lucuri (cum ar fi defecatia care implica o multime de nervi si hormoni). Anatomia, fiziologia , biochimia si biologia celulara cu greu pot fi cuprinse intr-o biblioteca... Iata omul... Iata o mica parte din natura.

De obicei, ateii ne acuza pe noi de credulitate fiindca credem in Dumnezeu... dar ei nu isi dau seama (sau nu vor sa-si dea seama) ca ei sunt cei mai mari naivi: sa crezi ca niste elemente chimice, fara vreun motiv anume, s-au combinat si au dat nastere intregului univers - este intr-adevar o dovada de credulitate.

In concluzie , nu intra in panica, roaga-te la Domnul si admira creatia Sa, caci privind natura vei ajunge sa vezi slava Lui Dumnezeu.

Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire -Epistola catre Romani 1,20
Cerurile povestesc slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria -Psalmul 18.

Lucian008 20.07.2015 21:15:02

Citat:

Mai am o intrebare: nu mai stiu sigur cui i-a derut Dumnezeu sa-si ucida fiul epntru a-asi arata credinta in El...de ce ar face asta Dumnezeu?

Nu ti se pare ca ai pretentia sa intelegi ceva despre care nu ai nici cele mai elementare cunostinte?
Cum sa contesti ce invata Biserica atat timp cat tu nu stii ce invata?
Cum sa ai pretentia ca unii au dreptate, cand nu stii care sunt argumentele celor care nu sunt de acord cu ei?

Unii te trimit la duhovnic (cel mai bun sfat), pentru ca nu cred ca ai sa o faci, eu iti recomand sa pui mana pe niste carti. Dar nu dintr-alea unde ai "citit" ca Hristos a spus sa vine peste 2000 de ani (bine nu prea am inteles de cand).

bob2909 23.07.2015 14:03:27

4 luni ai rezistat ... cam putin! Igor se afla unde trebuie, la fel si tu... toti o apa si-un pamant!

iliegh 27.07.2015 19:21:39

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 595916)
Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre. Ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui.

Asta poate sa insemne ca parintii unor infractori si criminali notorii care o duc bine au fost oameni foarte cumsecade.

antoniap 27.07.2015 21:19:20

Citat:

Din titlu cred ca va dati seama ca ma aflu in deznadejde, una foarte mare: pun la indoiala existenta lui Dumnezeu. Este foarte greu pentru mine, pentru ca am citit pe site-uri ateiste despre dovezi care afirma ca Dumnezeu nu exista, si par chiar logice. Nu ma simt deloc bine, in interiorul meu este o lupta cum nu va puteti imagina.

Cred ca i-ai facut loc necuratului in suflet cu buna stiinta. Daca ai crede in Dumnezeu si daca ai simti caldura si pacea Duhului Sfant, ai sti ce inseamna prezenta lui Dumnezeu. Simti lupta pentru ca Dumnezeu vrea sa o simti, ca sa-L cauti. Iti dai seama cat de mult te iubeste Cel pe care tu il tagaduiesti?

Ia citeste Catehismul ortodox:
http://www.credo.ro/catehism.php

Igor_Paslusnik 29.07.2015 16:21:58

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595884)
1. Iisus spunea ca sa va intoarce peste 2000 de ani....au trecut 2015 si inca n-a aparut
2. De ce Dumnezeu ne-a mai lasat liberul arbitru daca doar 1 varianta avem de ales?
3. Dumnezeu stia dinainte ca Satana va dori sa-I ia locul, de ce ne-a pedepsit tocmai pe noi, oamenii, cu el pe Pamant?
4. Daca Dumnezeu este atotstiutor, de ce l-a strigat pe Adam sa-l intrebe unde e? Și a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam și i-a zis: "Adame, unde ești?"(Geneza 3:9)

Astea sunt argumentele ateilor ? :)

Ci figură ești, măi Cristi. Ți-a răspuns Ovidiu B., cu exemple patristice, foarte frumos, în răspunsul 9 pe acest post.

Adu-le aici, să le vorbim, argumentele alea ale ateilor, că sunt tare curios ce-i de capu' argumentelor lor, dar dacă-s în altă limbă, tradu-le în romînă.

Or' mai fi apărut alte "argumente" noi... Nu le-am mai citit, decând eram în seminar, că mă râdeam de ele ca prostu', de mă prăpădeam :) ce poate să mai intre în capul oamenilor... din comoditate, sau nu știu... Și nu le-am mai citit.

Hai să le luăm pe rînd deocamdată, pe cele 4 expuse de tine... :) Deci, răspunsuri:

1. Unde spune Iisus că se va întoarce peste 2000 de ani? E o prostie :) Spune că se va întoarce la parusie, să judece lumea, vii și morții, iar când va fi Judecata, sau Ziua Mâniei Domnului și a răsplătirii tuturor, nu știe nici Hristos, care-i Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, știe numai Tatăl, spune Scriptura. De ce? Fiindcă fiecare persoană a Sfintei Treimi, deși sunt un singur Dumnezeu cu adevărat, au totuși atribuțiile personale ale fiecăruia, de acea sunt 3 persoane, întro singură ființă, Dumnezeu Unul.

2. Unde spune că avem doar o variantă de ales? Avem mii și mii de opțiuni care le putem alege în fiecare secundă a vieții noastre. Iar în funcție de cum ne petrecem întregă viața noastră, prin hotărîrile noastre de fiecare zi, așa alegem Raiul sau Iadul. Nu poate fi doar o variantă. Asta-i altă prostie. :)

3. Dumnezeu știa dinainte, dar nu l-a obligat pe satana să dorească să-i ia locul lui Dumnezeu. Dumnezeu știe dinainte toate miile de variante care le poate alege creaturile Sale, dar nu obligă nici pe satana, nici pe oameni să aleagă ceva. Fiindcă orice ființă rațională crează Dumnezeu, cum sunt îngerii sau oamenii, le crează liberi, căci El, este Libertatea.

4. E o întrebare retorică. Dumnezeu știa unde-i Adam, știa de ce este ascuns, dar vroia ca Adam să-și recunoască greșeala, să-și ceară iertare și Dumnezeu l-ar fi iertat. Dar în loc de iertare, Adam îl acuza pe Dumnezeu, că Dumnezeu e de vină că el, Adam, a căzut, din cauza femeii, pe care i-a dat-o Dumnezeu. Iar femeia acuza șarpele, deci tot Dumnezeu era de vină, că a creat șarpele. De ce Dumnezeu nu i-a dat peste mână să-i spună: "Adame, și-am spus să nu mănînci din pomul acesta?" Tocmai, fiindcă de aia era pusă singura poruncă din Rai, ca să vadă dacă Adam ascultă, Adam nefiind încă îndumnezeit, nefiind desăvîrșit, trebuia să fie ispitit, ca să se dovedească calitatea lui. La fel, cum și azi suntem ispitiți, cum și Hristos a fost ispitit. Dumnezeu știe toate miile de variante ce le putem alege fiecare din noi toți, în fiecare secundă, dar nu va veni să aleagă Dumnezeu în locul nostru, precum am spus deja.

Mai ești deznădăjduit acuma? :)

Of, of, of, greu cu cititul cărților nu? Când avem laptop, mergem la atei, le ascultăm idioțeniile și gogoșăriile, și le înghițim, mai spunem și ce delicioase, sunt, nu?

Of, măi copil zăpăcit... :) Hai, te aștept cu drag, bănuiesc că mai sunt și alte "argumente"... Adu-le încoace, toate, toate... :)
Or' fi apărut altele noi, sunt tare curios de ele, să râd iar :) că n-am mai râs demult de gândirea ateistă :)

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595923)
Bun, am inteles asta. Dar de ce religia este impotriva homosexualitatii?E o chestie cu care te nasti si nu poti alege. In plus, sunt multe specii de animale care sunt homosexuale.

Cine spune că te naști sodomit? Nu există așa ceva. E propagandă evoluționistă.

Păi noi suntem animale?
Noi suntem oameni, nu animale. Avem rațiune, voință și sentiment.
Numai noi ne sinucidem, avortăm, ceea ce animalele nu fac, numai noi ne sodomizăm: bărbat cu bărbat, sau bărbatul cu femeia, sau femeia pe bărbat, sau femeia pe femeie. Scârbos.

Animalele or avea înclinații sodomice, dar toate sunt deocamdată teorii, nu există videori cu animale ce fac sodomie, decât extrem de rare. Ori la sutele de milioane de animele câte există, trebuie să le cauți cu lupa și cu lumânarea să le găsești. Și chiar și atunci, afirm și susțin, noi nu suntem animale.
Și exemplele sunt extrem, repet, extrem de rare și de scăzute. Dar sunt date exemple, din cauza propagandei evoluționiste, de încurajare a sodomiei.

De ce a prezentat Dumnezeu sodomia ca păcat? De ce a ars sodoma și gomora din temelii? Fiindcă prin sodomie (homosexualitate), omul NU se mai poate înmulți, nu mai poate avea copii, nu mai are atracție către sexul opus, nu mai dorește familie și moare. Iar Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului.

Puterile economice ale lumii, care spun că planeta e suprapopulată, susțin aspecte și atitudini pe care le pot lua oamenii, ca să nu se mai înmulțească, ca să nu se mai suprapopuleze planeta:
1. homosexualitatea sau sodomia
2. avortul
3. concubinajul și divorțul
4. sexualizarea copiilor
5. îmbolnăvirea populațiilor
și altele.
Toate cu un singur scop: să nu mai rămână femeile însărcinate, să nu mai dorească oamenii să-și întemeieze familii, să nu mai aibe morală și idealuri și desigur... astfel, să nu se mai suprapopulaeze planeta.
Ăsta-i scopul lor: să lupte împotriva a tot ceea ce Dumnezeu vede și consideră bun și mântuitor, împotriva Lui și a poruncilor Lui.
Dar planeta suprapopulată e o prostie mare, însăși natura îi contrazice, alături de studiile de specialitate, fiind o teorie nedemosntrabilă vreodată. Dar aici e alt subiect.

Lămurit, frățior ? :)

Citat:

Dar nu l-a lăsat totuși să-l omoare, nu?
A spus asta, pentru a-i testa credința. Și nu a văzut șovăială în credința lui și i-a făcut promisiunea că din coapsele lui va scoate pe poporul ales, lucru care s-a și petrecut cu evreii, poporul fără neam și fără țară, nomazi și călători, cei mai smeriți oameni de pe pământ, asta până la Hristos, când de atunci, creștinii devin acel neam fără neam și fără țară.
Deci ne amintim, că a scos din tufișuri un berbecuț, și i-a dat la Avram să jertfească, în locul copilului lui.

Ce minunat e Dumnezeu... Cu adevărat. Trebuie doar să crezi în El.

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 596236)
4 luni ai rezistat ... cam putin! Igor se afla unde trebuie, la fel si tu... toti o apa si-un pamant!

Nu înțeleg, Bobiță, fi mai explicit... :) Unde ști tu că mă aflu eu și eu nu știu ?

beniamin 23.12.2015 02:47:54

Citat:

Un preot papistas se chinuia de cativa ani sa intre in audienta la Papa. Când in sfarsit ajunge acolo, este intrebat : - Ce ai patit fiule?
- Sanctitate, eu nu mai cred in Dumnezeu.
I s-a raspuns : Prefa-te fiule, prefa-te! !!
Uneori, si noi astia mai batrani, ar trebui sa facem asa, chiar daca suntem ortodocsi! Adica, mai ales !

Eu sunt Doamne umbra firului de praf iscat in urma sandalei vamesului, milostiv fi mie !

sergiuran 27.12.2015 00:42:00

Citat:

Argumentele de care amintesti de pe site-urile ateiste sunt de fapt pseudo-argumente, adica niste aberatii.
1. Exista mai multe dimensiuni dupa cum spun tot mai multi savanti. Mai tii minte Geneza? Dumnezeu a facut nu cerul si pamantul cum au tradus gresit unii, ci Cerurile (shamayim) si Pamantul. Cerurile=dimensiunile? Oricum ar fi noi nu avem acces in afara dimensiunii noastre asa ca ne e greu sa ne exprimam parerea cu privire la cum e dincolo.
Geneza 3:24 24. Și izgonind pe Adam, l-a așezat în preajma grădinii celei din Eden și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții.
Putem presupune ca acel pom al vietii se afla in alta dimensiune decat cea accesibila noua.
Si atunci cum poate sa vina un "savant" si sa ne spuna ca Dumnezeu nu exista daca el nu a putut verifica toate dimensiunile? Ce nu intelege lumea e ca ateismul este o religie. Ateistul "crede" ca Dumnezeu nu exista. El nu are cum sti, ci doar crede.

sergiuran 27.12.2015 12:12:04

Citat:

În prealabil postat de cristi190 (Post 595912)
Si inca ceva: Dumnezeu e iubitor, e atotstiutor, e corect, drept, dar intrebarea este: ce vina are un copil care se naste, sa zicem cu o malformatie sau o boala grea, adica ce vina are acel copil, care se naste asa, ca doar nu a pacatuit inainte sa se nasca?

Copilul nu are nici o vina, dar parintii/bunicii au o vina clara. Cineva din familia lor a rupt legatura cu Dumnezeu si locul Lui a fost preluat de diavol. De acolo, din lipsa harului, se nasc acesti copii cu defecte. E si un verset: parintii au mancat agurida si la copii li s-au strepezit dintii. Acesta tocmai arata aceasta legatura pe care nebunii o ignora.

abaaaabbbb63 27.12.2015 13:05:19

Citat:

În prealabil postat de sergiuran (Post 608882)
Copilul nu are nici o vina, dar parintii/bunicii au o vina clara. Cineva din familia lor a rupt legatura cu Dumnezeu si locul Lui a fost preluat de diavol. De acolo, din lipsa harului, se nasc acesti copii cu defecte. E si un verset: parintii au mancat agurida si la copii li s-au strepezit dintii. Acesta tocmai arata aceasta legatura pe care nebunii o ignora.

Deci copiii cu malformatii se chinuie o viata intreaga pentru greselile altora? Foarte just, da.

bin000 27.12.2015 16:37:03

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 608883)
Deci copiii cu malformatii se chinuie o viata intreaga pentru greselile altora? Foarte just, da.

Da,e just pentru ca copiii nu apar din jobenul unui iluzionist ci din trupurile altora.

abaaaabbbb63 27.12.2015 16:40:18

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 608899)
Da,e just pentru ca copiii nu apar din jobenul unui iluzionist ci din trupurile altora.

Ok, deci daca tie ti se ia permisul pentru ca tatal tau a mers cu 110 in localitate, e just, nu?

bin000 27.12.2015 16:52:37

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 608900)
Ok, deci daca tie ti se ia permisul pentru ca tatal tau a mers cu 110 in localitate, e just, nu?

De ce te faci tu judecator despre ce e just si ce nu ,cand nici macar nu te cunosti pe tine insuti ,ce sa mai vorbim de toate amanuntele dintr-un neam intreg?Eu zic sa-ti dai cu parerea despre lucruri pe care le poti cuprinde si cunoaste real,nu despre imaginatiile din capul tau.

abaaaabbbb63 27.12.2015 16:54:12

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 608901)
De ce te faci tu judecator despre ce e just si ce nu ,cand nici macar nu te cunosti pe tine insuti ,ce sa mai vorbim de toate amanuntele dintr-un neam intreg?Eu zic sa-ti dai cu parerea despre lucruri pe care le poti cuprinde si cunoaste real,nu despre imaginatiile din capul tau.

Pentru ca nu sunt eu primul care a spus ca a fi pedepsit pentru greselile altora nu este just. Este chiar logic, si au spus-o unii mult mai destepti ca noi acum mult timp.

AlinB 27.12.2015 19:25:39

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 608900)

Dar ti se pare just sau injust ca tatal merge cu 110 la ora in localitate, derapeaza si omoara si copilul sau aflat pe bancheta din spatele masinii? Sau sotia din drepta?

AlinB 27.12.2015 19:28:46

Citat:

În prealabil postat de beniamin (Post 608590)
Un preot papistas se chinuia de cativa ani sa intre in audienta la Papa. Când in sfarsit ajunge acolo, este intrebat : - Ce ai patit fiule?
- Sanctitate, eu nu mai cred in Dumnezeu.
I s-a raspuns : Prefa-te fiule, prefa-te! !!
Uneori, si noi astia mai batrani, ar trebui sa facem asa, chiar daca suntem ortodocsi! Adica, mai ales !

Eu sunt Doamne umbra firului de praf iscat in urma sandalei vamesului, milostiv fi mie !

Cred ca era mai frumos daca ii facea o trimitere la Marcu 9:24

abaaaabbbb63 27.12.2015 20:14:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 608913)
Dar ti se pare just sau injust ca tatal merge cu 110 la ora in localitate, derapeaza si omoara si copilul sau aflat pe bancheta din spatele masinii? Sau sotia din drepta?

Cred ca este injust, dar mi se pare ca dogma crestina zice ca fiecare plateste dupa moarte pentru ce a facut in viata.

bob2909 27.12.2015 20:33:19

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 608926)
Cred ca este injust, dar mi se pare ca dogma crestina zice ca fiecare plateste dupa moarte pentru ce a facut in viata.

Nu-ti face probleme ca schimbam dupa cum ne convine.

https://media.giphy.com/media/14ocerBBCOlDNe/giphy.gif

RedRose 27.12.2015 21:14:04

Imi permit si eu sa vin cu o opinie personala..sper ca subiectul sa nu se fi perimat intre timp..Vad ca thread-ul a fost inceput in iulie, si iata azi e 27 decembrie 2015, a treia zi de Craciun.Sper din suflet ca initiatorul,Cristi, sa treaca macar din curiozitate sa vada ce i-am mai scris noi...Desi vad ca este banned..dar bineinteles, asta nu l-ar impiedica macar sa vizualizeze opiniile noastre..
Cristi, ai scris aici pentru ca vrei sa fii ajutat..Mai mult decat orice, postarea ta e un strigat de deznadejde.Vrei sa crezi in Dumnezeu cu toata puterea sufletului tau, pentru ca simti ca asta ar fi salvarea ta.De asta ai venit la noi..:)
Viata ta nu este asa cum ar trebui sa fie..E evident ca suferi, e evident ca ai multe neimpliniri, frustrari, complexe de inferioritate si intrebari....Toata lumea a sarit sa te ajute, nu cred ca vrea cineva sa te judece ci doar sa-ti deschida ochii, pentru ca in fond si la urma urmei, toti simtim ca esti un om bun..Doar nu ti-ai gasit drumul corect...
Permite-mi sa-ti citez in acest sens un poem drag sufletului meu.Eu personal il prefer in engleza, dar aici voi posta o traducere excelenta- "The Road Not Taken", Robert Frost

Drumul pe care nu l-am urmat

Se departau in codru doua drumuri,

Si trist ca nu pot merge pe-amandoua
Si ca sunt doar un singur calator
Oprii si lung eu ma uitam la unul

Care cotea departe prin padure.

Pornii pe celalalt, frumos si el,
avand ceva ciudat, imbietor,

cu iarba lui, si dornic sa ma poarte;

Desi, atunci in zori ele-aratau
La fel aproape si zaceau sub frunze

Pe care nici un pas nu le-nnegrise.

O, mai privi nostalgic catre primul

Si-mi promisei c-o sa-l strabat candva...

Dar eu stiam ca drumurile-s multe
Si nu ma mai intorc din calea mea.

Le-oi povesti cu un suspin acestea

De-acum incolo secole intregi:

Se departau in codru doua drumuri;
Eu l-am ales pe cel mai neumblat-

Si iata, asta toate le-a schimbat.

Ai grija ce drum alegi in viata...De obicei un drum duce la altul si altul si tot asa...si daca vreodata te razgandesti si vrei sa te intorci la drumul initial..cam greu, ca sa nu zic imposibil.Ai dreptul si obligatia de a alege ce-i mai bine pentru tine in viata...Arata-ti ca te respecti si-ti pasa de tine, pentru ai fost cumparat scump..Iisus si-a dat sangele pentru tine,si pentru noi toti.
Nu am sa vin cu argumente rationale, concrete si logice..ceilalti membri care ti-au scris sunt mai bine documentati ca mine si au pus punctul pe i. Toti am vrea sa aflam ca ai ales drumul corect si cel mai bun pentru tine.
Si daca tu crezi ca numanui nu-i pasa de tine, te inseli amarnic..Atatia oameni ti-au sarit in ajutor,atatia ti-au argumentat pro ..tot din cauza ca ne pasa de tine...Arata-ne ca am castigat un suflet pentru Dumnezeu.

ahilpterodactil 27.12.2015 21:36:32

Foarte frumos poem!
Cu multumiri...)

sergiuran 28.12.2015 01:32:21

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 608883)

Poate nu este just din punctul tau de vedere dar acest lucru are la baza o imensa dragoste a lui Dumnezeu.

AlinB 28.12.2015 15:58:15

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 608926)
Cred ca este injust,

De ce este injust? Legile fizicii sunt injuste?

Citat:

dar mi se pare ca dogma crestina zice ca fiecare plateste dupa moarte pentru ce a facut in viata.
Nu doar, si in viata asta.

abaaaabbbb63 28.12.2015 16:12:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 608998)
De ce este injust? Legile fizicii sunt injuste?

Pentru ca nu cred ca este drept ca un copil sa plateasca intr-un mod crunt pentru iresponsabilitatea tatalui sau.

RedRose 28.12.2015 16:16:50

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 608940)
Foarte frumos poem!
Cu multumiri...)

Cu multa placere, aphilpterodactil..Un poem frumos care vine in sprijinul pariului lui Toma D'Aquino.Am promis ca nu vin cu argumente concrete si rationale, asadar "Summa Theologiae" si cele 5 moduri de a percepe existenta lui Dumnezeu ca reala, poate nu-si au locul aici.
Au fost si altii care au venit cu argumente la fel de logice si solide, cu citate si exemple stiintifice super clare.Poate am pierdut din vedere ca toti ne nastem cu cu un creier dar si cu o inima.
Si cateodata inima izbandeste unde celelalte arme esueaza.Cele mai grele lanturi pot cadea printr-un cuvant bun..:)

AlinB 28.12.2015 16:49:57

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 609001)
Pentru ca nu cred ca este drept ca un copil sa plateasca intr-un mod crunt pentru iresponsabilitatea tatalui sau.

Se pare ca n-ai priceput.

Nu e vorba de drept/nedrept, ci legatura cauza si efect - e la fel de impersonal ca si legile fizicii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:57:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.