Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Mai sunt baieti crestini? Unde? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18104)

alex190 21.09.2015 17:13:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601263)
Oricum,. probabil trece printr-o perioada dificila..

Si asta e o scuza?Toti trecem prin greutati.Ce ar fi daca am face toti asa, cum ar arata lumea asta?Si trec peste ce mi-a zis mie.Dar cum a putut vorbi asa cu Maria31?Sa lovesti in halul ala un om deja impovarat...Frumoasa demonstratie de credinta.

delia31 21.09.2015 22:38:36

Nu demult, Yasmina a fost foarte urat jignita de un alt membru al forumului, care nu era deloc la prima jignire pe forum, si care, n-a fost banat, ci i s-a socotit probabil o scuza faptul ca trece prin perioade dificile. Yasmina a hotarat sa paraseasca ea forumul fiindca nu i s-a parut normal ca nimeni din cei ce au asistat la acea discutie sa nu aiba nicio reactie.
Adminul s-a multumit doar sa stearga topicul respectiv si, mai departe, nu stiu daca a dat vreun avertisment sau ceva de genul.

Avem de-a face cu doua situatii diferite in care doua fete sunt jignite. Habar n-am ce a putut zice Ioan Cezar. Desi, ma surprinde foarte tare. Pe cat de sublim poate fi, prin ce taramuri apofatice se preumbla uneori, sunt foarte surprinsa sa aud ca ar fi zis ceva de nemaiauzit. Si ma intristeaza :(

Cu toate astea, unul din jignitori e banat instantaneu, celalalt, nu. Se poate sa fie vorba de mai multe detalii legate de regulament, despre care are stiinta doar adminul, altfel, pare un caz clasic de dublu-standard.

Sper sa revina, sa fie iertat si sa i se socoteasca si lui Ioan Cezar drept circumstanta atenuanta faptul ca o fi avand si el ranile lui inca nevindecate. La care si-a mai adaugat acum inca una. Si pesemne, ispite despre care multi dintre noi nu stim decat din auzite.
Cu alte cuvinte, sunt convinsa ca acest episod nefericit nu il defineste.

Sper ca Ioan Cezar sa-si faca un bine si sa nu-si adanceasca mai rau rana, asteptand prea mult pana sa-si ceara iertare.

La fel sper si in celalat caz. Iar Yasmina sa se intoarca.

Yasmina 22.09.2015 00:04:05

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 601306)
Nu demult, Yasmina a fost foarte urat jignita de un alt membru al forumului, care nu era deloc la prima jignire pe forum, si care, n-a fost banat, ci i s-a socotit probabil o scuza faptul ca trece prin perioade dificile. Yasmina a hotarat sa paraseasca ea forumul fiindca nu i s-a parut normal ca nimeni din cei ce au asistat la acea discutie sa nu aiba nicio reactie.
Adminul s-a multumit doar sa stearga topicul respectiv si, mai departe, nu stiu daca a dat vreun avertisment sau ceva de genul.

Avem de-a face cu doua situatii diferite in care doua fete sunt jignite. Habar n-am ce a putut zice Ioan Cezar. Desi, ma surprinde foarte tare. Pe cat de sublim poate fi, prin ce taramuri apofatice se preumbla uneori, sunt foarte surprinsa sa aud ca ar fi zis ceva de nemaiauzit. Si ma intristeaza :(

Cu toate astea, unul din jignitori e banat instantaneu, celalalt, nu. Se poate sa fie vorba de mai multe detalii legate de regulament, despre care are stiinta doar adminul, altfel, pare un caz clasic de dublu-standard.

Sper sa revina, sa fie iertat si sa i se socoteasca si lui Ioan Cezar drept circumstanta atenuanta faptul ca o fi avand si el ranile lui inca nevindecate. La care si-a mai adaugat acum inca una. Si pesemne, ispite despre care multi dintre noi nu stim decat din auzite.
Cu alte cuvinte, sunt convinsa ca acest episod nefericit nu il defineste.

Sper ca Ioan Cezar sa-si faca un bine si sa nu-si adanceasca mai rau rana, asteptand prea mult pana sa-si ceara iertare.

La fel sper si in celalat caz. Iar Yasmina sa se intoarca.

Eu nu ma intorc decat in conditia in care persoana care m-a jignit in mod gratuit,atribuindu-mi caractere scandaloase,se smereste, isi cere public scuze si imi face deosebita placere sa nu mai initieze dialog cu mine niciodata.

Dar pe cum il stiu,un monumentt de orgoliu si cult personal,o inima golita de insuccese de socializare si relatioanare,asta nu se va intampla decat peste cadavrul lui.

A luat o pauza de cateva zile,apoi a reiceput sa posteze lejer,cu acelasi sictir existential binecunoscut. Este de la sine inteles ca va ataca din nou.
La cat de grav a clacat,nu inteleg de ce nu a fost banat? Care sunt regulile jocului pe forum?

Nu cunosc dedesupturile acestui forum,nu mai intru de scarba!
Imi este sila,o sila imensa de oameni din astia bolnavi duhovniceste care te terfelesc si te improasca cu ura cand prind ocazia ,apoi isi pierd ziua postand scrieri alese,citate celebre,fragmente din carti si din Sfinti Parinti.
Asta este mai mult decat simpla ipocrizie,este o boala sufleteasca grava,o dedublare de personalitate.

Cred ca dupa asasinarea virtuala pe care o fac public,mereu,pe forum,urmeaza si adormirea propriei constiinte cu postari biblice si pseudo-duhovnicesti.

Imi pare rau de Cezar,el macar se smereste si chiar daca este intr-o pasa proasta,isi cere scuze in maxim 5 ore!
Fiecare are zile si toane proaste,numai ca astea se deosebesc usor de un caracter de tip maniacal care traieste permanent o toana proasta si nu-si scuza comportamentul dezgustator niciodata!

Ps-ca sa nu mai comentez absenteismul total al adminului care nu ia masuri decat cand primeste tone de atentionari,de la cat mai multi useri posibili...
Si iarasi ma intreb si ma minunez,daca oamenii nu pot avea conversatii pasnice ci numai josnice de genul atacurilor personale referitoare la felul in care te-a lasat Dumnezeu,de ce oare nu exista sub-administratori sau moderatori ,alesi din randul userilor preponderent activi,carora nu le scapa atacurile personale si pot pune aceste conflicte la pamant exact atunci cand incep ???!!!!

delia31 22.09.2015 00:46:40

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 601312)
Eu nu ma intorc decat in conditia in care persoana care m-a jignit in mod gratuit,atribuindu-mi caractere scandaloase,se smereste, isi cere public scuze si imi face deosebita placere sa nu mai initieze dialog cu mine niciodata.

Dar pe cum il stiu,un monumentt de orgoliu si cult personal,o inima golita de insuccese de socializare si relatioanare,asta nu se va intampla decat peste cadavrul lui.

A luat o pauza de cateva zile,apoi a reiceput sa posteze lejer,cu acelasi sictir existential binecunoscut. Este de la sine inteles ca va ataca din nou.
La cat de grav a clacat,nu inteleg de ce nu a fost banat? Care sunt regulile jocului pe forum?

Imi este sila,o sila imensa de oameni din astia bolnavi duhovniceste care te terfelesc si te improasca cu ura cand prind ocazia ,apoi isi pierd ziua postand scrieri alese,citate celebre,fragmente din carti si din Sfinti Parinti.
Asta este mai mult decat simpla ipocrizie,este o boala sufleteasca grava,o dedublare de personalitate.

Cred ca dupa asasinarea virtuala pe care o fac public,mereu,pe forum,urmeaza si adormirea propriei constiinte cu postari biblice si pseudo-duhovnicesti.

Imi pare rau de Cezar,el macar se smereste si chiar daca este intr-o pasa proasta,isi cere scuze in maxim 5 ore!
Fiecare are zile si toane proaste,numai ca astea se deosebesc usor de un caracter de tip maniacal care traieste permanent o toana proasta si nu-si scuza comportamentul dezgustator niciodata!

Ps-ca sa nu mai comentez absenteismul total al adminului care nu ia masuri decat cand primeste tone de atentionari,de la cat mai multi useri posibili...
Si iarasi ma intreb si ma minunez,daca oamenii nu pot avea conversatii pasnice ci numai josnice de genul atacurilor personale referitoare la felul in care te-a lasat Dumnezeu,de ce oare nu exista sub-administratori sau moderatori ,alesi din randul userilor preponderent activi,carora nu le scapa atacurile personale si pot pune aceste conflicte la pamant exact atunci cand incep ???!!!!

Welcome back, Yasmina :6:
Sper sa ramai, indiferent daca isi va cere sau nu iertare. Uite, chiar are ocazia sa arate ca toate scrierile alese pe care le-a postat nu-i sunt doar exterioare.

Daca nu, incearca sa nu pui la inima. Doar nu crezi ca cineva care a citit descrierea pe care ti-a facut-o chiar o ia de buna. Din contra, arata doar caracterul aceluia si atat.

Yasmina 22.09.2015 01:17:15

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 601314)
Welcome back, Yasmina :6:
Sper sa ramai, indiferent daca isi va cere sau nu iertare. Uite, chiar are ocazia sa arate ca toate scrierile alese pe care le-a postat nu-i sunt doar exterioare.

Daca nu, incearca sa nu pui la inima. Doar nu crezi ca cineva care a citit descrierea pe care ti-a facut-o chiar o ia de buna. Din contra, arata doar caracterul aceluia si atat.

Salutari Delia si multumesc ca ai adus la lumina acest subiect!

Din nou,am ajuns la concluzia ca nu se merita sa mai poposesc pe aici,tocmai pt ca ma doare foarte tare faptul ca nimeni nu m-a ajutat in acest atac.

Nimanui nu i s-a parut dubios si exagerat ca o femeie,care scrie aici de 5 ani ,cu o viata solitara si linistita,care promoveaza un regim de viata sanatos,in sanul naturii si in randuiala crestina,este descrisa de o persoana total straina ca fiind o curva,o usuratica care"s-a consumat in relatii cu barbati casatoriti"etc etc etc...
Nu stiu cand am sa-mi revin din soc...nu inteleg pe ce principii si criterii imi sunt atribuite aceste exagerari ?? Nu numai ca nu am avut vreodata vreo relatie alta decat amicitie,cu barbati insurati dar imi pare total dezgustator si trivial;cel care avanseaza o astfel de ipoteza nu stie ca ma iubesc destul si ma respect mult mai mult ca aceasta ipoteza sa devina vreodata realitate(sau cum ramane cu porunca a 10-a ?)

Relatiile cu barbatii insurati au nevoie de un anumit gen de femei cu care eu nu m-am identificat niciodata!

AlinB 22.09.2015 01:17:30

Citat:

În prealabil postat de alex190 (Post 601280)
Si asta e o scuza?Toti trecem prin greutati.Ce ar fi daca am face toti asa, cum ar arata lumea asta?Si trec peste ce mi-a zis mie.Dar cum a putut vorbi asa cu Maria31?Sa lovesti in halul ala un om deja impovarat...Frumoasa demonstratie de credinta.

Pai si tu acum ce faci? :)

AlinB 22.09.2015 01:18:46

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 601315)
Nimanui nu i s-a parut dubios si exagerat ca o femeie,care scrie aici de 5 ani ,cu o viata solitara si linistita,care promoveaza un regim de viata sanatos,in sanul naturii si in randuiala crestina,este descrisa de o persoana total straina ca fiind o curva,o usuratica care"s-a consumat in relatii cu barbati casatoriti"etc etc etc...
(...)
Relatiile cu barbatii insurati au nevoie de un anumit gen de femei cu care eu nu m-am identificat niciodata!

Pai putin mai sus nu asta ai facut?
S-au aruncat niste vorbe, e drept, ce te face sa crezi ca iti erau tie adresate in mod special?
Singura persoana de pe aici care a facut asocierea, se pare ca esti tu.

Pacat ca a fost sters topicul, probabil tot la insistentele tale, ca se putea dovedi asta.

AlinB 22.09.2015 01:22:27

Citat:

Asta de la parintele tau duhovnic citire?

Probabil asa ti-a zis ultima data la spovedanie, am un mesaj de la Hristos pentru tine: "smereste-te, cere-ti scuze public scuze pentru pacatele tale si sa-mi faci deosebita placere sa nu te mai prezinti pe aici vreodata".

In cazul asta se explica multe..

Yasmina 22.09.2015 01:30:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601317)
Pai putin mai sus nu asta ai facut?
S-au aruncat niste vorbe, e drept, ce te face sa crezi ca iti erau tie adresate in mod special?
Singura persoana de pe aici care a facut asocierea, se pare ca esti tu.

Pacat ca a fost sters topicul, probabil tot la insistentele tale, ca se putea dovedi asta.

Cum adica nu imi erau adresate?
Chiar nu iti este jena sa scrii asta?
Normal ca imi erau adresate pt ca ma tot cita,iar dialogul il purta cu mine nu cu altcineva.

Nu are rost sa-mi spui mie exact contrariul!

Yasmina 22.09.2015 01:34:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601318)
Asta de la parintele tau duhovnic citire?

Probabil asa ti-a zis ultima data la spovedanie, am un mesaj de la Hristos pentru tine: "smereste-te, cere-ti scuze public scuze pentru pacatele tale si sa-mi faci deosebita placere sa nu te mai prezinti pe aici vreodata".

In cazul asta se explica multe..

Probabil ca daca atacam o femeie o biserica cu aceleasi fraze de ocara,da... asta ar fi fost mesajul!
Sunt si preoti care li cam acreste de tine daca esti o lepadatura sau o persoana care persista in pacat ani la randul; nu mai vor sa te vada prin preajma,daca nu ti-o zic de la obraz,cel putin te cam ignora...
Am auzit de la unii(chiar aici pe forum) ...

Ca nu mai amintesc ca pui problema in mod pervers : cel care se prezinta la spovedanie,se prezinta smerit, in stare de pocainta si cainta!
Nu exista similaritati intre cazul discutat si mesajul de after-spovedanie.
Desi stiu unde bati,dar o tragi muuuuuuuuuuuult de coada!
Trage-o cu placere,numai sa nu se rupa ca este exagerata rau!

AlinB 22.09.2015 02:12:55

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 601319)
Cum adica nu imi erau adresate?
Chiar nu iti este jena sa scrii asta?
Normal ca imi erau adresate pt ca ma tot cita,iar dialogul il purta cu mine nu cu altcineva.

Nu are rost sa-mi spui mie exact contrariul!

Daca tu esti convinsa ca vorbele alea erau pentru tine, cine te poate contrazice?
Tu stii cel mai bine ce ti se potriveste, nu?

AlinB 22.09.2015 02:18:56

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 601320)
Probabil ca daca atacam o femeie o biserica cu aceleasi fraze de ocara,da... asta ar fi fost mesajul!

Tin sa-ti aduc aminte ca disputa a debutat cu o afirmatie misandrina dar relativ moderata de a ta.
Pe urma altii ti-au raspuns intr-un stil asemanator, dar la fel de moderat si totusi acid, la inceput.

Dar tu ai simtit nevoia, cu fiecare schimb de replici sa duci "dialogul" la un alt nivel, punand si mai mult gaz pe foc.
Iar ceea ce ti s-a replicat, nu a fost cu nimic mai prejos (si nici foarte presus) fata de ceea ce la randul tau ai afirmat.
Si la fel de vag, generic si imprecis.

Diferenta a fost atitudinea finala.
Cei care au facut obiectul afirmatiilor tale nu s-au simtit nici atinsi, nici vizati, nici ofensanti.
In orice caz, nu la modul sa urle si dupa 2 saptamani pe forum ca li s-a facut o mare nedreptate si sa arunce cu reprosuri in stanga si dreapta, pana la admin si inapoi.
Si binenteles, cerand sa fie sters in prealabil subiectul care demonstra ca persoana mult-ranita n-a fost cu nimic mai breaza decat "marsavii agresori".

Citat:

Sunt si preoti care li cam acreste de tine daca esti o lepadatura sau o persoana care persista in pacat ani la randul; nu mai vor sa te vada prin preajma,daca nu ti-o zic de la obraz,cel putin te cam ignora...
Am auzit de la unii(chiar aici pe forum) ...
Aha..la fel ca aia care zic ca mai sunt si preoti curvari, asa ca ei, de ce nu?

Citat:

Ca nu mai amintesc ca pui problema in mod pervers : cel care se prezinta la spovedanie,se prezinta smerit, in stare de pocainta si cainta!
Exact ce ai cerut. Dar fara sa oferi.

Citat:

Nu exista similaritati intre cazul discutat si mesajul de after-spovedanie.
Ba exista ca ai pretentii mari (de la altii) dar total pe langa valorile crestine.

Citat:

Desi stiu unde bati,dar o tragi muuuuuuuuuuuult de coada!
Trage-o cu placere,numai sa nu se rupa ca este exagerata rau!
Pai sigur ca da. Doar Crucea e o metafora pana la urma.

Yasmina 22.09.2015 02:25:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601321)
Daca tu esti convinsa ca vorbele alea erau pentru tine, cine te poate contrazice?

Este chiar atat de greu sa pricepi un fapt atat de simplu?
Hai ca te citez eu pe tine acum si iti alatur si niste cuvinte de ocara...se cheama ca ti le-am adreast nu?
Toata lumea o sa priceapa asta,mai putin tu?
O sa refuzi sa pricepi ca le-am adresat tie?

Ciudat...

Yasmina 22.09.2015 02:34:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601322)
bla bla bla.

Stii ceva?
Eu am asteptari duhovnicesti de la mine in secret,in taina...fara impresii.

Nu excelez pe forum in studii de teologie,nu urmez teologia ,patristica,nu ma umflu in pene sa fac studii de religie comparata si alte chestii inalte.
Ok eu sunt o persoana insignificativa dpdv spiritual,probabil ca nimeni nu are asteptari de la mine pt ca nu m-am prezentat ca o mare teoloaga...

Cu atat mai mult se asteapta de la cei care activeaza pe forum ca mari personalitati religioase si cuvioase ,care au tocit cartile si studiile dar au cazut lamentabil la cea mai mica diferenta de opinie aruncand mojicii si scotand draci pe gura!
La asta sa meditati!

AlinB 22.09.2015 03:00:33

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 601323)
Este chiar atat de greu sa pricepi un fapt atat de simplu?
Hai ca te citez eu pe tine acum si iti alatur si niste cuvinte de ocara...se cheama ca ti le-am adreast nu?
Toata lumea o sa priceapa asta,mai putin tu?
O sa refuzi sa pricepi ca le-am adresat tie?

Ciudat...

Mai bine citeaza de pe topic. Ala sters, si ne lamurim cu totii.

AlinB 22.09.2015 03:04:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 601324)
Stii ceva?
Eu am asteptari duhovnicesti de la mine in secret,in taina...fara impresii.

Stiu, in public, impresiile sunt altele. Chiar opuse.

Citat:

Nu excelez pe forum in studii de teologie,nu urmez teologia ,patristica,nu ma umflu in pene sa fac studii de religie comparata si alte chestii inalte.
Nu era vorba de studii, era o chestiune de atitudine si principii de baza.
Gen smerenie, iertare, etc. chestii elementare, de gradinita.

Citat:

Ok eu sunt o persoana insignificativa dpdv spiritual,probabil ca nimeni nu are asteptari de la mine pt ca nu m-am prezentat ca o mare teoloaga...
Ba dimpotriva, toata lumea avea asteptari de la tine pana la topicul cu pricina si circul de fata.
Acum sunt sigur ca nu mai au.
Sa fii fericita.

Citat:

Cu atat mai mult se asteapta de la cei care activeaza pe forum ca mari personalitati religioase si cuvioase ,care au tocit cartile si studiile dar au cazut lamentabil la cea mai mica diferenta de opinie aruncand mojicii si scotand draci pe gura!
La asta sa meditati!
Stii tu..mai sunt si preoti care daca ii scoti din sarite te reped cat colo.. (asta ca sa-ti raspund cu o melodie de a ta).

alex190 22.09.2015 05:21:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601316)
Pai si tu acum ce faci? :)

Imi exprim dezacordul fata de un act de agresiune, facut de cineva care il iubeste pe Hristos, asupra unui om impovarat.Ma refer la doamna in cauza, carevse afla intr-o situatie dificila.Pe langa asta e si mama unui copil mic, fiecare ar trebui sa avem grija la toate aspectele astea, nu poti sa stii cu reactioneaza omul si cum il afecteaza niste jigniri atat de puternice, chiar si numai pe un forum.Gresesc?

Personal imi pare rau pentru intamplare si cred ca se pierde mult prin absenta domnului Ioan Cezar.Sper sa revina.

delia31 22.09.2015 12:24:12

Nu esti deloc obiectiv, Alin. Te pomenesti acum ca Yasmina o fi vinovata si inca in exclusivitate pentru acel conflict, iar interlocutorul ei care i-a adresat acele cuvinte o fi vreun inocent fara pata, acuzat acum pe nedrept de jignire. Sau cum? Zici ca ai participat la acea discutie. Poti sa compari raportul dintre critica ideilor/atitudinilor si atacul personal din postarile celor doi?
I-a adresat si Yasmina jigniri strict personale de genul celor incasate de ea sau doar a facut referiri generice la anumite atitudini?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601321)

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601322)
Iar ceea ce ti s-a replicat, nu a fost cu nimic mai prejos (si nici foarte presus) fata de ceea ce la randul tau ai afirmat.
Si la fel de vag, generic si imprecis.

Nu stiu cat de generice, vagi si imprecise au fost schimburile de replici de pe acel topic, dar poti sa sustii ca replica de mai jos nu are tinta clara?

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 600314)
"La o țoapă transcontinentală cu aspect de mumie dar pretenții, fițe și apucături de zeiță porno plus un intelect aproape la nivelul speciei Gallus gallus , singurătatea e o alternativă muuult mai fericită."

Despre cel care a rostit cuvintele de mai sus adresate Yasminei, ce poti sa zici? Ca despre cea care le-a incasat, am vazut.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601326)
era o chestiune de atitudine si principii de baza.
Gen smerenie, iertare, etc. chestii elementare, de gradinita.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601326)
Ba dimpotriva, toata lumea avea asteptari de la tine pana la topicul cu pricina

Ok, si in cazul lui nu se aplica principii crestine, regulament forum, etc, etc. De la el n-ai nicio asteptare? Doar la Yasmina vezi ca are multe de indreptat?
Ok, ea a recunoscut de multe ori ca e impulsiva uneori in atitudini si are multe de corectat, dar n-am vazut inca la ea drept trasatura dominanta sa faca atacuri la persoana si referiri de genul celor care i s-au spus ei.
Sesizezi diferenta?

delia31 22.09.2015 12:52:15

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 601324)

La asta sa meditati!

Yasmina, uite un sfat de bun simt pe care l-a dat recent cel in cauza. Pe baza lui, daca si l-a dat intai de toate si lui insusi, eu cred ca lucrurile se vor indrepta.

[QUOTE;601174]Te întrebam dacă ai lăsat în urmă ceva ruine fumegânde, adică suferință, amărăciune, moarte sufletească... După modul cum îți prezinți situația, pare-se că ți-a venit nota de plată pentru niște vitejii nesăbuite din trecut. Posibil să nu fie așa, însă pentru orice eventualitate ar fi bine să verifici împreună cu un preot, sau prieten mai înțelept... nu de alta, dar cadavrele pe care le lăsăm în urmă cu frivolă detașare nu rămân necontabilizate, ți se trec pe factură până la ultimul. Iar într-o zi cum e aceasta, ajungi să te miri că paloșul tău înfricoșător nu mai impresionează pe nimeni.[/quote]

AlinB 22.09.2015 13:23:59

[quote=delia31;601345]Nu esti deloc obiectiv, Alin. Te pomenesti acum ca Yasmina o fi vinovata si inca in exclusivitate pentru acel conflict, iar interlocutorul ei care i-a adresat acele cuvinte o fi vreun inocent fara pata, acuzat acum pe nedrept de jignire. Sau cum?

Seriooos? Strawman! Sau mai bine sa zic "straw-woman"?
A scris cineva "Yasmina e vinovata exclusiv de acel conflict?"
Eu am scris clar:
1. l-a inceput
2. l-a perpetuat si l-a amplificat
3. acum se da lovita, la saptamani dupa conflict

Un crestin este responsabil, isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce a facut si face, nu o plaseaza in spatele celuilalt.

Daca nu e responsabil, care crezi ca ar fi sfatul crestinesc care ar trebui sa-l primeasca?

"Du-te si-l rupe in gura pe ala cu care s-a harjonit in hardcore verbal ca ca s-a uitat la ce a scris si i-a raspuns pe masura si n-a observat ca e vorba de o doamna."

Regula de baza: cand declansezi, perpetuezi si amplifici un conflict, asuma-ti integral consecintele, nu avea asteptari de la celalat sa se opreasca intr-un punct in care tu inca mai extragi satisfactie din povestea respectiva.

Ti-o iei pe coaja?
Transforma asta intr-o experienta pozitiva, in sensul ca, poti sa realizezi ca nu esti poate cel mai tare in gura si ca poti avea o alta abordare chiar si in chestiunile dificile.
La o adica poti sa spui ca ti s-a facut un serviciu, este o oportunitate de a arata mai mult bun simt si smerenie pe viitor.

Am vazut pe altii, nu putini, trecand prin experiente similare pe forumul asta si stii ce?
Pot zice ca dupa aceste experiente s-au regasit ca oameni mai buni si bravo lor.
Chiar si simpaticu tau Ioan Cezarul e un exemplu in acest sens, pacat ca a avut un "relapse".

Citat:

Zici ca ai participat la acea discutie. Poti sa compari raportul dintre critica ideilor/atitudinilor si atacul personal din postarile celor doi?
Sigur ca pot si am facut-o deja, dar aici fiecare poate sa aiba si o alta parere.

Citat:

I-a adresat si Yasmina jigniri strict personale de genul celor incasate de ea sau doar a facut referiri generice la anumite atitudini?
Din ambele directii zburau afirmatii "generice".
Ala mai slab de inger, le-a luat personal si a cedat nervos.

Citat:

Nu stiu cat de generice, vagi si imprecise au fost schimburile de replici de pe acel topic, dar poti sa sustii ca replica de mai jos nu are tinta clara?
Da pot.
Nu scrie "Yasmina, tu care..."

Citat:

Despre cel care a rostit cuvintele de mai sus adresate Yasminei, ce poti sa zici? Ca despre cea care le-a incasat, am vazut.
Ok, si in cazul lui nu se aplica principii crestine, regulament forum, etc, etc. De la el n-ai nicio asteptare? Doar la Yasmina vezi ca are multe de indreptat?
Regulamentul il aplica gazda si cred ca in general are o atitudine corecta chiar daca nu toata lumea o intelege sau accepta ca atare.

In ceea ce priveste cealalta parte a caftelei, a avut decenta sa nu se dea lovit si nu se da nici acum cand ea a venit iarasi cu un val de acuzatii si afirmatii injurioase, dupa ce conflictul a fost sters la modul cel mai propriu (tot topicul).

La fel putea sa faca si ea, si lucrurile erau ok iar discutia asta nu mai avea loc.
Multi am avut conflicte pe aici, dar cred ca cel mai important si tine de o decenta minimala este sa nu porti pica nimanui, daca nu poti face asta ai o problema grava.

Aprop de sters topicul - a fost o chestie destul de aiurea, pentru ca ar fi trebuit sterse strict postarile problema - multi au pierdut din timpul lor personal (care e mai important decat orgolii stupide) pentru a contribui cu o idee pe topicul respectiv.
Dar uite, nu ne dam loviti, jigniti, scandalizati.

Citat:

Ok, ea a recunoscut de multe ori ca e impulsiva uneori in atitudini si are multe de corectat, dar n-am vazut inca la ea drept trasatura dominanta sa faca atacuri la persoana si referiri de genul celor care i s-au spus ei.
Sesizezi diferenta?
Nu? Ia te uita, postarea de azi/ieri:

Citat:

Asta ce e? Mangaiere la persoana?

Inainte sa asigur pe altii de subiectivism, fa-ti o verificare.

mela me 22.09.2015 13:30:00

Oameni buni,

Haideti sa lasam fiecare de la noi si sa continuam discutia pe tema subiectului- daca vreti.
Viata-i scurta si plina de chestiuni negative, macar aici intre " ai nostri" sa pastram un ton omenesc si sa fie toata lumea impacata.
Daca mai sunt neclaritati, mai bine ne-am limita la mesaje private- parerea mea.
Oameni suntem toti.

AlinB 22.09.2015 13:32:24

Citat:

În prealabil postat de alex190 (Post 601333)
Imi exprim dezacordul fata de un act de agresiune, facut de cineva care il iubeste pe Hristos, asupra unui om impovarat.Ma refer la doamna in cauza, carevse afla intr-o situatie dificila.Pe langa asta e si mama unui copil mic, fiecare ar trebui sa avem grija la toate aspectele astea, nu poti sa stii cu reactioneaza omul si cum il afecteaza niste jigniri atat de puternice, chiar si numai pe un forum.Gresesc?

Personal imi pare rau pentru intamplare si cred ca se pierde mult prin absenta domnului Ioan Cezar.Sper sa revina.

Acela a fost modul unei persoane poate nu atat de echilibrate ca tine la momentul asta, de a-si arata dezaprobarea.
Cred ca poti intelege asta.

Mosh-Neagu 22.09.2015 13:39:42

@ Yasmina Ma bucur ca te-ai intors, dar ma pui pe ganduri pe alocuri. Pentru ca mesajul tau incepe trist si vreau sa stii asta. Parerea mea despre tine, o cunosti si nu mi-o schimb, indiferent de momentele prin care treci care te determina intr-un fel sau altul sa devii un fel de Cezar... Fii buna, Yasmina, si vei castiga TOT. Ridicand mingea la fileu, mereu te vei confunda cu cei pe care-i blamezi. Lupta-te pentru altii mai mult decat te lupti pentru tine. Numai asa vei scapa si vei avea toata pacea lumii. Nu vorbesc din carti, crede-ma.
Imi permit sa fragmentez putin primul tau mesaj, care a fost teribil de bun, cu exceptia inceputului care probabil te caracterizeaza, dar nu e de bun augur. Imi amintesc cum cu niste ani in urma aveam (pe privat) cam acelasi gen de discutie cu Lavinia, care nu putea ierta pe cei ce i-au facut mult rau in viata (cu mult mai mult decat crezi ca ti s-a facut tie). Draga mea, daca nu suntem capabili de iertare, ce fel de indrazneala putem avea sa ne indreptam catre Sfintele Taine? Gandeste-te la asta, te rog!...

Citat:

Conditiile de acest gen nu le punem noi, oamenii, draga mea, ci numai bunul Dumnezeu. Ridicandu-ne, nu facem decat sa ne afundam... Persoana cu pricina, asa cum scrii mai jos, nici macar nu constientizeaza trecerea in falsitate si fariseism, asa cum o faci tu. Si e mai demna de mila decat tine, care ne lasi tuturor impresia ca stii bine ce spui. Pentru ca daca stii, dar n-o faci, esti vinovata, Cristina! Am comentat mai sus mesajul lui Cezar. Ma vad nevoit sa adaug: prostii sunt ingaduiti pentru ca ceilalti sa devina intelepti!!! "Rau e sa fii prost!" - spune unul, la care celalalt raspunde: "Mie-mi spui?" Tendinta instantanee este aceea de a pune eticheta celui de-al doilea, dar bietul de el este cel care pricepe si suporta mojicia celuilalt. Pentru ca prostul nu simte durerea pe care o provoava celorlalti si deci nu are cum sa constientizeze un anume sistem de valori. In cazul de fata, tu esti cea care zici "Mie-mi spui?" Asadar... esti fericita. Crede-ma! Nu mandra, nu VIP, ci asa cum spune psalmistul: "Cele ascunse si cele nearatate ale intelepciunii Tale, mi le-ai aratat mie!" Deci, chiar de nu meriti mai mult, totusi Dumnezeu isi face mila de tine ca sa intelegi si sa stii, spre deosebire de altii pe care-i desoperi altfel si fata de care nu te poti tu pronunta!

Citat:

Faptul ca ii porti oarecum de grija, arata ca iti pasa. Iar daca iti pasa, castiga ea. Daca nu a primit bann, eu unul i-as fi dat in momentul in care a facut acea propunere hazardata pe facebook. Abia acolo am inteles ce fel de caracter se ascunde intr-un suflet plin de... evlavie... Daca gestul a fost trecut sub tacere, fara nici macar un avertisment, eu consider ca ori nu s-a aflat inca, ori persoana se afla in "gratiile" adminului, ceea ce e prea putin probabil si ca aceasta este doar falsa ei impresie!...

Citat:

Lehamitea e una, sila si scarba e alta. Ia seama, Yasmina, la ceea ce vrea Dumnezeu de la noi...

Citat:

Sa nu-ti fie sila, ci mila de ei. Repet: faptul ca tie ti s-a dat sa vezi, te obliga mai mult decat pe cei care inca sunt orbi. In plus, unii dintre ei, vad uneori la tine exact ceea ce tu sustii ca vezi la altii. Daca te trateaza cu rabdare si ingaduinta, e semn ca au inteles. Daca nu, cad in aceeasi greseala pe care tu o pui sub observatie. Toti gresim, toti avem nevoie de ajutor la un moment dat. Primind doar jigniri si suturi in fund, cred ca facem dovada unei comunitati cel putin ciudate din punct de vedere moral.

Citat:

Adormirea constiintei n-ar fi atat de grava, pentru ca mai avem sansa sa ne trezim. Mai rau este sa nu ne supralicitam constiinta, crezand sincer ca Adevarul se invarte doar in jurul celor spuse de noi, suntem infailibili, iar cine nu vede "iluminarea" noastra... "e prosti"! Nu e cazul tau, pentru ca zic eu ca te cunosc destul de bine, dar am constatat uneori si acest gen de atitudine... La tine este durerea dusa spre extrem, care asteapta un cuvant de pocainta, si care se incapataneaza sa nu apara... Draga mea, atat timp cat nu-l primesti, ai sanse mai mari sa te smeresti curat. Cand il vei primi, te vei mandri cu asta, fie si numai in adancul sufletului tau... Deocamdata esti in avantajul... umilirii, sora cu smerenia!...

Citat:

Adevarat, fara Cezar, forumul e mai sarac. Nu inteleg cum reuseste sa atinga din cand in cand aceste extreme... Dar sincer spun, merita ajutorul si rugaciunile noastre!

Despre celelalte nu vreau sa mai comentez, pentru ca incet-incet, cazi in plasa provocarilor. Si e trist cand vad ca nici n-ai venit bine si esti scuturata binisor... Cred ca unii considera forumul un teren de fotbal, in care daca ai intrat, e musai sa fii driblat sau faultat... Dar... intr-o zi vom raspunde pentru tot!...

Inca o data bine ai venit. Nu-ti spun sa treci pe banca de rezerve, ci mai degraba sa stai in aparare. Lasa-i pe "golgheteri" sa marcheze, cel putin pentru inceput. Nu toti se nasc "lideri"...

DragosP 22.09.2015 13:47:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601356)
Da pot.
Nu scrie "Yasmina, tu care..."

Aloo, domnu'!
La ora 2:15 Yasmina scrie ceva.
La 2:23, Mihai îi răspunde cu textul reclamat de Yasmina. Asta după ce o și citează.
Eu nu cred că se referea la mine. Ba mai mult, sunt convins că vorbea (chiar persoana a II-a singular o arată) cu Yasmina.

AlinB 22.09.2015 14:02:23

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 601360)
Parerea mea despre tine, o cunosti si nu mi-o schimb, indiferent de momentele prin care treci care te determina intr-un fel sau altul sa devii un fel de Cezar...

Nu ridici un om lovind in altul.
Nu inveti pe altul valentele iertarii aratandu-te tu insuti ca purtator de pica pe termen lung.

Citat:

Draga mea, daca nu suntem capabili de iertare, ce fel de indrazneala putem avea sa ne indreptam catre Sfintele Taine? Gandeste-te la asta, te rog!...
Consistenta observatie.

Sunt multe pacate care opresc de la Sf. Impartasanie dar cred ca cel mai grav sunt conflictele cu ceilalti.
Altii poate nu sunt dispusi sa te ierte, dar daca tu nu poti sa ierti pe ceilalti (si tine 100% de tine) indiferent cat de mare crezi ca e nedreptatea care ti s-a facut (si in multe cazuri nu e atat de mare pe cat crezi ba dimpotriva, poti fi tu vinovatul principal) n-ai voie cu nici un chip sa te apropii de Sf. Taine.

Citat:

Persoana cu pricina, asa cum scrii mai jos, nici macar nu constientizeaza trecerea in falsitate si fariseism, asa cum o faci tu.
Dar tu esti constient de asta in dreptul tau?
Pentru ca e a doua oara intr-o singura postare in care calci in strachina asta.

Nu ajuti cu nimic un om, blamand pe alt om si justificandu-i ura.
Pai daca celalat e fals si fariseu, merita sa-l urasc, trebuia sa-l urasc, ca si Hristos a urat fariseii, corect?
Si uite asa ajungem sa ne inchinam la un Dumnezeu al urii si mai ales sa predicam altora ura.

Citat:

Ma vad nevoit sa adaug: prostii sunt ingaduiti pentru ca ceilalti sa devina intelepti!!! "Rau e sa fii prost!" - spune unul, la care celalalt raspunde: "Mie-mi spui?"
Caz in care, cateodata merita sa te prostesti, chiar si intelept fiind, pentru a ajuta pe altul sa devina mai intelept, nu crezi?

Citat:

Tendinta instantanee este aceea de a pune eticheta celui de-al doilea, dar bietul de el este cel care pricepe si suporta mojicia celuilalt. Pentru ca prostul nu simte durerea pe care o provoava celorlalti si deci nu are cum sa constientizeze un anume sistem de valori. In cazul de fata, tu esti cea care zici "Mie-mi spui?" Asadar... esti fericita.
Cred ca deja renunt sa mai numar de cate ori ai calcat strachina cu pricina.

Deja mi se face mila si mi se pare jalnic cum sfaturi bune se amesteca cu o doza de ura, dispret si ipocrizie de pe platforma predarii altora invataturi pretioase despre valorile crestine.

Un exemplu clasic de ce nu oricine e duhovnic, chiar daca ii place sa se creada induhovnicit.

Citat:

Crede-ma! Nu mandra, nu VIP, ci asa cum spune psalmistul: "Cele ascunse si cele nearatate ale intelepciunii Tale, mi le-ai aratat mie!" Deci, chiar de nu meriti mai mult, totusi Dumnezeu isi face mila de tine ca sa intelegi si sa stii, spre deosebire de altii pe care-i desoperi altfel si fata de care nu te poti tu pronunta!
Sa pompezi orgoliu intr-un orgoliu excesiv si ranit tocmai din pricina dimensiunilor lui, este tot atata vindecare cat sa pui pamant pe o rana deschisa.

Citat:

Faptul ca ii porti oarecum de grija, arata ca iti pasa. Iar daca iti pasa, castiga ea. Daca nu a primit bann, eu unul i-as fi dat in momentul in care a facut acea propunere hazardata pe facebook. Abia acolo am inteles ce fel de caracter se ascunde intr-un suflet plin de... evlavie... Daca gestul a fost trecut sub tacere, fara nici macar un avertisment, eu consider ca ori nu s-a aflat inca, ori persoana se afla in "gratiile" adminului, ceea ce e prea putin probabil si ca aceasta este doar falsa ei impresie!...
Serios?
Inteligenta ta iti spune ca trebuie sa dai ban pe un forum public pentru ceea ce se intampla in privat intre terte persoane?

Ti se pare normal si moral sa bati apropouri dubioase pe un forum public despre ceea ce s-a intamplat sau s-ar fi intamplat in privat intre acele persoane?

Asta tine de un caracter josnic, barfitor si e chiar opusul omul sfatos spre care tinzi.

Citat:

Sa nu-ti fie sila, ci mila de ei. Repet: faptul ca tie ti s-a dat sa vezi, te obliga mai mult decat pe cei care inca sunt orbi. In plus, unii dintre ei, vad uneori la tine exact ceea ce tu sustii ca vezi la altii. Daca te trateaza cu rabdare si ingaduinta, e semn ca au inteles. Daca nu, cad in aceeasi greseala pe care tu o pui sub observatie. Toti gresim, toti avem nevoie de ajutor la un moment dat. Primind doar jigniri si suturi in fund, cred ca facem dovada unei comunitati cel putin ciudate din punct de vedere moral.
Personal consider mai putin periculos unul care iti spune "esti prost" sau orice alt apropo la calitatea vietii tale morale decat unul care iti serveste miere cu otrava, din spatele unor sfaturi aparent duhovnicesti mangaie, incurajeaza ba chiar stimuleaza orgolii fara de care conflictele n-ar fi existat de la bun inceput.

O ofensa (mai ales una reusita) este o oportunitatea extraordinara de a-ti de-construi orgoliul, o pseudo-mangiere duhovniceasca ca mai sus este exact opusul.

Citat:

La tine este durerea dusa spre extrem, care asteapta un cuvant de pocainta, si care se incapataneaza sa nu apara... Draga mea, atat timp cat nu-l primesti, ai sanse mai mari sa te smeresti curat. Cand il vei primi, te vei mandri cu asta, fie si numai in adancul sufletului tau... Deocamdata esti in avantajul... umilirii, sora cu smerenia!...
Exact!!!
Cu omisiunea grosiera, ca pocainta trebuie sa porneasca din interior, nu din exterior.
Exisa o singura cale prin care putem castiga smerenia altora: propria noastra smerenie.
Agresivitatea gratuita are de cele mai multe ori rezultatul exact opus.

Mosh-Neagu 22.09.2015 14:03:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 601361)
Aloo, domnu'!
La 2:23, Mihai îi răspunde cu textul reclamat de Yasmina. Asta după ce o și citează.
Eu nu cred că se referea la mine. Ba mai mult, sunt convins că vorbea (chiar persoana a II-a singular o arată) cu Yasmina.

Din cate inteleg de-aici, se pare ca cel vizat este un "el" nu o "ea" asa cum stiu eu din alte surse... Eu de acolo stiu ca asteapta Yasmina scuze, nu de la altcineva. Daca am gresit, imi pare rau si va rog in acest caz sa stati organizat la coada si sa nu va inghesuiti care sa va cereti primul iertare... Luati-va bonuri de ordine!...

Mosh-Neagu 22.09.2015 14:13:39

[quote=AlinB;601362]
Citat:

Parerea mea despre tine, o cunosti si nu mi-o schimb, indiferent de momentele prin care treci care te determina intr-un fel sau altul sa devii un fel de Cezar...

Nu ridici un om lovind in altul.
Nu inveti pe altul valentele iertarii aratandu-te tu insuti ca purtator de pica pe termen lung.

Draga mea, daca nu suntem capabili de iertare, ce fel de indrazneala putem avea sa ne indreptam catre Sfintele Taine? Gandeste-te la asta, te rog!...

Consistenta observatie.

Sunt multe pacate care opresc de la Sf. Impartasanie dar cred ca cel mai grav sunt conflictele cu ceilalti.
Altii poate nu sunt dispusi sa te ierte, dar daca tu nu poti sa ierti pe ceilalti (si tine 100% de tine) indiferent cat de mare crezi ca e nedreptatea care ti s-a facut (si in multe cazuri nu e atat de mare pe cat crezi ba dimpotriva, poti fi tu vinovatul principal) n-ai voie cu nici un chip sa te apropii de Sf. Taine.

Dar tu esti constient de asta in dreptul tau?
Pentru ca e a doua oara intr-o singura postare in care calci in strachina asta.

Nu ajuti cu nimic un om, blamand pe alt om si justificandu-i ura.
Pai daca celalat e fals si fariseu, merita sa-l urasc, trebuia sa-l urasc, ca si Hristos a urat fariseii, corect?
Si uite asa ajungem sa ne inchinam la un Dumnezeu al urii si mai ales sa predicam altora ura.

Caz in care, cateodata merita sa te prostesti, chiar si intelept fiind, pentru a ajuta pe altul sa devina mai intelept, nu crezi?

Cred ca deja renunt sa mai numar de cate ori ai calcat strachina cu pricina.

Deja mi se face mila si mi se pare jalnic cum sfaturi bune se amesteca cu o doza de ura, dispret si ipocrizie de pe platforma predarii altora invataturi pretioase despre valorile crestine.

Un exemplu clasic de ce nu oricine e duhovnic, chiar daca ii place sa se creada induhovnicit.

Sa pompezi orgoliu intr-un orgoliu excesiv si ranit tocmai din pricina dimensiunilor lui, este tot atata vindecare cat sa pui pamant pe o rana deschisa.

Serios?
Inteligenta ta iti spune ca trebuie sa dai ban pe un forum public pentru ceea ce se intampla in privat intre terte persoane?

Ti se pare normal si moral sa bati apropouri dubioase pe un forum public despre ceea ce s-a intamplat sau s-ar fi intamplat in privat intre acele persoane?

Asta tine de un caracter josnic, barfitor si e chiar opusul omul sfatos spre care tinzi.

Personal consider mai putin periculos unul care iti spune "esti prost" sau orice alt apropo la calitatea vietii tale morale decat unul care iti serveste miere cu otrava, din spatele unor sfaturi aparent duhovnicesti mangaie, incurajeaza ba chiar stimuleaza orgolii fara de care conflictele n-ar fi existat de la bun inceput.

O ofensa (mai ales una reusita) este o oportunitatea extraordinara de a-ti de-construi orgoliul, o pseudo-mangiere duhovniceasca ca mai sus este exact opusul.

Exact!!!
Cu omisiunea grosiera, ca pocainta trebuie sa porneasca din interior, nu din exterior.
Exisa o singura cale prin care putem castiga smerenia altora: propria noastra smerenie.
Agresivitatea gratuita are de cele mai multe ori rezultatul exact opus.

Vai, mai Alin, ce caciula mare ai? Aproape ca nu mai are nici o musca unde sa se aseze, decat pe caciula ta!... Dar stai linistit. Sub caciula se afla o minte sclipitoare care... "vede tot".
Felicitari. Daca vrei sa fii moderator, trebuie sa o rogi neaparat pe cea care se pretinde influenta. Altfel n-ai cum.
Cat despre "ale mele", spune-le frate si usureaza-te! Nu tine in tine. Daca te simti mai bine acum, ma bucur ca ti-am putut fi de folos!...

AlinB 22.09.2015 14:14:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 601361)
Aloo, domnu'!

Nu cred ca sunt persoana cea mai potrivita sa te invat gramatica.
De altfel nici nu stiu daca in limba romana se face diferenta ca in engleza intre pronumele personal si forma impersonala (care se refera la o persoana/persoane generice) dar eu din cate vad este forma impersonala in formularea respectiva adica "o" nu "tu".

Ah, daca reusesti sa te recunosti in tiparul respectiv desi sustii ca nu te caracterizeaza in nici un chip, atunci categoric ai o problema. Sau mai multe.

Si ca o mica pauza duhovniceasca de la ambitiile noastre de a ni se recunoaste un statut social anume pe care suntem dispusi sa-l aparam indiferent cate capete trebuie sa cauta, uite ce avem:

Spuneau unii despre avva Agathon că au venit unii la el, auzind că are duh al deosebirii, și vrând să-l încerce, i-au spus:
– Tu ești Agathon? Am auzit că ești curvar și îngâmfat.
– Da, așa e.
– Tu ești Agathon cel flecar și bârfitor?
– Eu sunt.
– Tu ești Agathon ereticul?
– Nu sunt eretic.
Și l-au întrebat: spune-ne, de ce ți-am zis atâtea, și le-ai primit, și cuvântul acesta nu l-ai răbdat? – Cu cele dintâi mă prihănesc singur, căci e spre binele sufletului meu; eretic înseamnă depărtarea de Dumnezeu, și nu vreau să mă îndepărtez de Dumnezeu.

AlinB 22.09.2015 14:20:11

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 601366)
Vai, mai Alin, ce caciula mare ai? Aproape ca nu mai are nici o musca unde sa se aseze, decat pe caciula ta!...

Esti sigur ca ai inteles ce vrea sa zica zicala?
Dimpotriva, la mine e capul mic si caciula pe masura deci nu au unde sa se aseze decat pe nas :)

Citat:

Dar stai linistit. Sub caciula se afla o minte sclipitoare care... "vede tot".
Felicitari.
Multumesc dar n-am ce sa fac cu laudele tale.
Mai bine spune ceva de "dulce" :21:

Citat:

Daca vrei sa fii moderator, trebuie sa o rogi neaparat pe cea care se pretinde influenta. Altfel n-ai cum.
Unde am scris eu ca vreau sa fiu?
Nu poti pazi o turma cvasi-exclusiva de berbeci, cand sunt majoritare oile da, berbecii nu sunt profitabili :21:

Citat:

Cat despre "ale mele", spune-le frate si usureaza-te! Nu tine in tine. Daca te simti mai bine acum, ma bucur ca ti-am putut fi de folos!...
Haha, ce amuzant esti, nu port nici o povara asa cum porti tu saracutul de tine pe bietul Cezar (si probabil si altii), Cezar pe care simti nevoia sa-l pui la stalpul infamiei - semn al unei ranchiuni mocnite de mult timp, in timp ce ai pretentia ca sfatuiesti pe altul cum sa aiba o abordare crestina a situatiilor conflictuale.

Ti-am atas atentia, punctual, ca esti la furat cu sfatosnicia, problema ta daca poti sa-ti calci pe orgoliul mascat de smerite vorbe goale si sa inveti ceva din asta sau nu.

DragosP 22.09.2015 14:31:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601367)
Nu cred ca sunt persoana cea mai potrivita sa te invat gramatica.

Tu chiar ai nevoie de un desen, bag seamă.
Caută pe gugle și vezi din cache-ul lui (încă e acolo) porțiunea relevantă din topicul respectiv.
Și dacă nici atunci nu pricepi cele ce reclamă punctual Yasmina...

Pe de altă parte, chiar dacă n-am mai zis-o, o repet: habar n-am și nici nu mă interesează cine, cui tre' să-și ceară scuze, eu doar mă bag în seamă. Ca de obicei.

Mosh-Neagu 22.09.2015 14:31:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601368)
Haha, ce amuzant esti, nu port nici o povara asa cum porti tu saracutul de tine pe bietul Cezar (si probabil si altii), Cezar pe care simti nevoia sa-l pui la stalpul infamiei - semn al unei ranchiuni mocnite de mult timp, in timp ce ai pretentia ca sfatuiesti pe altul cum sa aiba o abordare crestina a situatiilor conflictuale.

Nu stiu ce sa spun. Sunt uimit si dezamagit de mine. Daca am putut lasa o astfel de impresie, ori sunt cu adevarat fals, ori tu esti de un subiectivism dezarmant. Doar un lucru te rog. Afla de la Cezar, ce simt eu pentru el, si nu te grabi sa te pronunti. Cezar pentru mine a fost de la inceput omul care m-a impresionat placut si pentru care m-am facut "sabie" atinci cand a fost cazul. Chiar si acum ma vad in stare de astfel de gesturi pentru el. De aceea spun ca esti trist gandind astfel, tocmai la adresa lui. Totusi, in ciuda parerii tale, sa stii ca nu-mi incarc deloc sufletul cu ura fata de cineva. Singura persoana pe care o dezaprob fiindca in loc sa-si ceara scuze - nu mie, ca eu nu contez, ci adminului in primul rand si celor de pe forum - este Mirela, care si-a arogat "merite deosebite". Ceilalti... ca si mine... Pendulam intre bine si rau!...

AlinB 22.09.2015 14:46:01

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 601370)
Tu chiar ai nevoie de un desen, bag seamă.
Caută pe gugle și vezi din cache-ul lui (încă e acolo) porțiunea relevantă din topicul respectiv.
Și dacă nici atunci nu pricepi cele ce reclamă punctual Yasmina...

Deci dificila lectia despre pronumele personal/impersonal.
Lasa google, ia niste meditatii.

Citat:

Pe de altă parte, chiar dacă n-am mai zis-o, o repet: habar n-am și nici nu mă interesează cine, cui tre' să-și ceară scuze, eu doar mă bag în seamă. Ca de obicei.
Ca de obicei.
Pai..controleaza-te.

Grand Moff Hadrianus 22.09.2015 14:48:47

Alin, esti de un subiectivism notoriu. Tu si Mihailc sunteti cumva rude, sau wtf?1
Eu si Mihailc suntem aceeasi zodie (nu va luati dupa data nasterii pusa pe contul asta nou al meu). El pe 13 Mai, eu pe 11. Deosebirea e ca eu scuip mai degraba pe credinte si pe ce au oamenii "sfant", iar el ataca preventiv oamenii care il ataca sau il provoaca. Mno, i-am cerut iertare pe tel, si e ok. Dar in acest caz, el trebuie sa ceara scuze Yasminei. Repet, ii inteleg pe amandoi.
Acum, e deosebit de enervant ca noi romanii suntem lichele. Daca cineva e o personalitate, gata! ne guduram, sau cum zic eu, cu acest termen obsesiv, ne aglutinam. Eu voisem sa ma retrag acum doua saptamani, de frica ca Ioan Cezar, caci ma luasem cu ironii acide de asa-zisii sfinti necanonizati, ar putea sa dea pe goarna ceva despre mine. (De cand cu incidentul cu blestematul acela de geocentrist si porcul lui de duhovnic, care in 2012 m-au atacat public pe identiatea mea reala, fac atac de panica la ideea atacarii mele in public. Prefer sa rezolv totul in privat).
Acum, imi pasa ceva mai putin.
Dragos are dreptate, Alin. Mihailc are un mare talent al bitterness-ului... Eu, unul ii inteleg pe amandoi, si imi pare sincer foarte rau.
Eu vorbesc asa doar cand blasfemiez, lucru pe care il fac in ultima vreme cu o deosebita placere. (Blasfemia, adica). Si nu la adresa lui Dumnezeu sau a Bisericii, ci la adresa unor asa-zisi "sfinti". Dar asta e alta discutie.

alex190 22.09.2015 14:51:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601358)
Acela a fost modul unei persoane poate nu atat de echilibrate ca tine la momentul asta, de a-si arata dezaprobarea.
Cred ca poti intelege asta.

Ai dreptate, a fost si la mine doar un moment de aparent echilibru, stiu cum e sa iti pierzi rabdarea prea bine.Cum as putea sa nu inteleg?

AlinB 22.09.2015 14:59:03

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 601372)
Nu stiu ce sa spun. Sunt uimit si dezamagit de mine. Daca am putut lasa o astfel de impresie, ori sunt cu adevarat fals, ori tu esti de un subiectivism dezarmant.

Ia te rog punct cu punct ce ti-am scris si judeca, am sau nu dreptate in ce am scris?
Eu cred ca poti sa faci asta.

Doar un lucru te rog. Afla de la Cezar, ce simt eu pentru el, si nu te grabi sa te pronunti.

Nu ma intereseaza ce simti tu pentru, conteaza ce scrii tu despre.

Daca spui cuiva "sa nu ajungi asa rau ca si cutare" cred ca orice comentariu e de prisos.

Citat:

De aceea spun ca esti trist gandind astfel, tocmai la adresa lui.
Serioos? Eu?
Dar cine a sarit sa-l muste de fund intr-un context care nu-l priveste in nici un fel?

Citat:

indiferent de momentele prin care treci care te determina intr-un fel sau altul sa devii un fel de Cezar... Fii buna, Yasmina,

Tu esti chiar asa ipocrit si lipsit de simtul responsabilitatii sa plasezi in carca altora ceea ce tu scrii?

Citat:

Totusi, in ciuda parerii tale, sa stii ca nu-mi incarc deloc sufletul cu ura fata de cineva. Singura persoana pe care o dezaprob fiindca in loc sa-si ceara scuze - nu mie, ca eu nu contez, ci adminului in primul rand si celor de pe forum - este Mirela, care si-a arogat "merite deosebite". Ceilalti... ca si mine... Pendulam intre bine si rau!...
Acum ce treaba mai are si Mirela in chestia asta? Cui a mai facut ea si ce?

"dezaprob" nu cred ca este cuvantul potrivit pentru ce simti dar daca vrei sa te afunzi in ipocrizie..

DragosP 22.09.2015 15:04:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601375)
Deci dificila lectia despre pronumele personal/impersonal.

Tu de fapt acu' nu vorbești cu mine, nu?
Cu atât mai mult cu cât n-ai folosit nici un pronume.

Pe de altă parte, dialogul respectiv SIGUR s-a petrecut în românește. Unde (veste proastă pentru tine) nu există noțiunea de "pronume impersonal".

AlinB 22.09.2015 15:05:32

Citat:

În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus (Post 601376)
Alin, esti de un subiectivism notoriu. Tu si Mihailc sunteti cumva rude, sau wtf?1

Eu ti-as recomanda sa mai tai din portia cu "WTF" pe forumul asta, cu faze din astea de gradinita de maidan esti "cool' poate pe softpedia, aici faci impresie (deosebit de) proasta.
Acuma poate ai sa zici ca raul e deja facut, dar eu cred ca se poate si mai bine, nu neaparat la fel de sau mai rau.

Citat:

Eu si Mihailc suntem aceeasi zodie (nu va luati dupa data nasterii pusa pe contul asta nou al meu). El pe 13 Mai, eu pe 11. Deosebirea e ca eu scuip mai degraba pe credinte si pe ce au oamenii "sfant", iar el ataca preventiv oamenii care il ataca sau il provoaca. Mno, i-am cerut iertare pe tel, si e ok. Dar in acest caz, el trebuie sa ceara scuze Yasminei. Repet, ii inteleg pe amandoi.
Mai nou esti expert in psihologie zodiacala?
Eu zic sa mai tai din portia de radio-zu sau mai stiu unde se da pe acum zodiacul zilnic ca e ceva cu b (un cuvant care trebuie sa-ti placa ca sigur il folosesti).

Citat:

Acum, e deosebit de enervant ca noi romanii suntem lichele.
Stii cum se zice: vorbeste in dreptul tau.
Fii schimbarea care vrei sa o vezi in lume.
etc.

Citat:

Daca cineva e o personalitate, gata! ne guduram, sau cum zic eu, cu acest termen obsesiv, ne aglutinam.
Daca ai detectat un pasaj subiectiv si aglutinator in ceea ce am scris, te rog sa-l indici cu explicatiile de rigoare.

Citat:

Dragos are dreptate, Alin. Mihailc are un mare talent al bitterness-ului... Eu, unul ii inteleg pe amandoi, si imi pare sincer foarte rau.
Oh, ca "the other side nu are".
E chiar musai sa public "dialogul" integral dupa ce a fost sters un intreg subiect din cauza lui?
Diferenta este ca unul si-a inghitit galusca, celalat nu, 1-0 pentru cel care a putut sa faca asta.

Citat:

Eu vorbesc asa doar cand blasfemiez, lucru pe care il fac in ultima vreme cu o deosebita placere. (Blasfemia, adica). Si nu la adresa lui Dumnezeu sau a Bisericii, ci la adresa unor asa-zisi "sfinti". Dar asta e alta discutie.
Da, stim ca evlavia nu e tocmai unul din punctele tale forte.
Ce poate fi mai placut ca in loc sa-ti canalizezi energia spre lupta cu propriile probleme sa o indrepti spre problemele reale sau inchipuite ale altora?

Ca pana la urma despre asta e vorba chiar si in discutia de fata.

AlinB 22.09.2015 15:08:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 601380)
Tu de fapt acu' nu vorbești cu mine, nu?
Cu atât mai mult cu cât n-ai folosit nici un pronume.

Pe de altă parte, dialogul respectiv SIGUR s-a petrecut în românește. Unde (veste proastă pentru tine) nu există noțiunea de "pronume impersonal".

Nu e clasificat ca atare dar forma exista.
Raporteaza-te la gramatica lb. engleze ca acolo exista forma si corespondenta e usor de facut.
Dar poate nu si pentru cineva care doar se baga in seama, cum spuneai.

Daca lectia asta simpla n-ai priceput-o, restul nu mai merita comentat ca deja intram in chestii mult prea sofisticate pentru bagatul ocazional in seama.

Tragand linie, daca asta te satisface, nu este intr-adevar "fair play" dar cum spuneam si cu alte ocazii, pentru un conflict de asemenea proportii este nevoie de (cel putin) doi.

DragosP 22.09.2015 15:11:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601382)
Nu e clasificat ca atare dar forma exista.

În regulă, chiar nu mai avem ce comenta. "Nu există dar există", adică un fel de "apostaziat dar viu".
Mersi. Continuă.

P.S. Înțeleg că vrei să ai întotdeauna dreptate, dar chiar depășind limita penibilului?

AlinB 22.09.2015 15:13:27

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 601383)
În regulă, chiar nu mai avem ce comenta.
Mersi. Continuă.

Forma corecta era "nu mai am ce comenta".
Si asta, in dreptul tau, e chiar un lucru bun.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:05:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.