Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Descoperire istorică ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18117)

iuliu46 30.09.2015 10:02:44

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 601796)
lumea spirituala, "cerul" din Geneza 1:1

Pai care e legatura cu subcuanticul ? Pare o expresie desprinsa din emisiunile lui Oreste. :71:

ovidiu b. 30.09.2015 10:05:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 601764)
Nu-i nimic de temut in asta , caci toata creația lui Dumnezeu , si cea văzută si cea nevăzută, e plină de "viața ".
Atenție la acest aspect deloc de neglijat .
Tot Universul este plin de "viață "!
Apoi , dacă se va găsi pe Marte sau oriunde in altă parte o musculita sau un mic gandacel, care e problema pana la urmă ?

Problema este că ajungem să credem în lucruri imaginate de oameni care vor cu orice preț să-L excludă pe Dumnzeu din ecuație.

stefan florin 30.09.2015 10:38:28

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 601798)
Pai care e legatura cu subcuanticul ? Pare o expresie desprinsa din emisiunile lui Oreste. :71:

nu amice. Acesta expresie este folosita de ceva timp in fizica. Remarca mea a fost adresata amicului cristi care a afirmat ca tot universul este plin de viata. Faptul ca universul fizic (cuantic) ar fi plin de viata, nu poate fi dovedit, iar Biblia nu spune nimic in cazul acesta. Universul spiritual (subcuantic), cel al ingerilor, este plin de viata

cristiboss56 30.09.2015 11:09:46

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 601799)
Problema este că ajungem să credem în lucruri imaginate de oameni care vor cu orice preț să-L excludă pe Dumnzeeu din ecuație.

Fara Dumnezeu nimic nu există!
Toate cele văzute si nevăzute sunt Creația Lui.
Fara Dumnezeu nici acea ecuație de care vorbesti nu poate exista .
Nici o descoperire stiintifică nu l-a exclus pe Dumnezeu, ci dimpotrivă a arătat măretia Lui .
Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

ovidiu b. 30.09.2015 13:09:50

Tu continuă să crezi în bau-bauri de genul "că în urmă cu 4,5 miliarde de ani pe planeta Marte a existat...".
Dumnezeu îngăduie. :)

cristiboss56 30.09.2015 13:19:28

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 601810)
Tu continuă să crezi în bau-bauri de genul "că în urmă cu 4,5 miliarde de ani pe planeta Marte a existat...".
Dumnezeu îngăduie. :)

Dacă mesajul îmi este adresat mie , răspunsul este : NU categoric !
Cred in Măreția lui Dumnezeu demonstrată si prin unele descoperiri ale stiintei si nu numai .
Orice descoperire reală este făcută cu voia Lui

ovidiu b. 30.09.2015 13:28:08

Din moment ce postezi o știre/descoperire presupune că și crezi în ea.

cristiboss56 30.09.2015 13:33:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 601812)
Din moment ce postezi o știre/descoperire presupune că și crezi în ea.

Stirea principală se refera la existența apei , in rest fiecare alege si înțelege ce si cum vrea .
Existența apei este tema ( stirea) principală! :)

cristiboss56 30.09.2015 13:38:42

Presupunerile ca acum patru miliarde de ani a existat un ocean. . ., sunt doar niste simple presupuneri , precum scrie si in comunicatul lor !

ovidiu b. 30.09.2015 13:48:20

Mda, fiecare citește și înțelege ce vrea...eu văd în știre o afirmație clară și nu o presupunere. Apropoul este posibilitatea descoperirii unor forme de viață, descoperirea apei este doar pastila.

cristiboss56 30.09.2015 14:01:28

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 601816)
Mda, fiecare citește și înțelege ce vrea...eu văd în știre o afirmație clară și nu o presupunere. Apropoul este posibilitatea descoperirii unor forme de viață, descoperirea apei este doar pastila.

Existența unor forme de viață in acest Univers il elimină pe Dumnezeu ?
Cum poți sa elimini pe Cineva care a creat totul din nimic si care este omniprezent .

DragosP 30.09.2015 14:07:41

Cristian, hai s-o lăsăm cum a căzut.
Tu zici corect ceea ce zici, da' colportorii inițiali ai știrii au băgat de la ei mai multe.

cristiboss56 30.09.2015 14:12:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 601819)
Cristian, hai s-o lăsăm cum a căzut.
Tu zici corect ceea ce zici, da' colportorii inițiali ai știrii au băgat de la ei mai multe.

Nici o problemă Dragos !:)

ovidiu b. 30.09.2015 14:16:38

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 601818)

Bineînțeles că nu.

Citat:

Cum poți sa elimini pe Cineva care a creat totul din nimic si care este omniprezent .

Ia întreabă-i pe cei de la NASA dacă sunt de aceeași părere.

ovidiu b. 30.09.2015 14:19:12

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 601819)
....da' colportorii inițiali ai știrii au băgat de la ei mai multe.

Cel mai probabil tot NASA va dezminți această știre.

The Willful One 30.09.2015 14:36:13

Stefan Florin,un Univers in care ar exista doar oameni si ingeri ar fi cumplit de plictisitor. Prin viata inteleg felurimea splendida de pe Pamant, nu tot felul de mutre eterice inaripate, bune sau rele.

iuliu46 30.09.2015 19:47:03

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 601824)
Stefan Florin,un Univers in care ar exista doar oameni si ingeri ar fi cumplit de plictisitor. Prin viata inteleg felurimea splendida de pe Pamant, nu tot felul de mutre eterice inaripate, bune sau rele.

Alta acum, ar fi universul plictisitor. :4:
In ce sens ar fi universul plictisitor ? Cine s-ar plictisi ? Noi ? Universul ? Dumnezeu ?

The Willful One 30.09.2015 19:54:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 601835)
Alta acum, ar fi universul plictisitor. :4:
In ce sens ar fi universul plictisitor ? Cine s-ar plictisi ? Noi ? Universul ? Dumnezeu ?

Tu, cand vezi felurimea, cum ii spuneau parintii Bisericii la diversitatea din Creatie, nu te bucuri? Nu te incanta multitudinea de fapturi, chiar daca au viata uneori atat de scurta (si aici, evident intram si "noi")? Pe mine unul, da.
O lume in care ar fi doar sentienti (celesti - ingerii, biologici inviati - oamenii dupa Judecata), chiar daca vorbim despre Rai, eu as gasi-o teribil de monocroma si plictisitoare.
Daca nu stiu cat de frumoasa poate fi rasplata a ce se numeste "mantuire", lupta pentru ceva atat de vag definit sau prea sarac descris nu prea mai are puteri sau motivatie, nu crezi?
Prefer sa ma bucur daca ajut un semen sau hranesc o pisicuta, decat daca vad un inger. Prima imi este fireasca, a doua situatie m-ar ingrozi.

iuliu46 30.09.2015 20:02:49

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 601838)
Tu, cand vezi felurimea, cum ii spuneau parintii Bisericii la diversitatea din Creatie, nu te bucuri? Nu te incanta multitudinea de fapturi, chiar daca au viata uneori atat de scurta (si aici, evident intram si "noi")? Pe mine unul, da.
O lume in care ar fi doar sentienti (celesti - ingerii, biologici inviati - oamenii dupa Judecata), chiar daca vorbim despre Rai, eu as gasi-o teribil de monocroma si plictisitoare.
Daca nu stiu cat de frumoasa poate fi rasplata a ce se numeste "mantuire", lupta pentru ceva atat de vag definit sau prea sarac descris nu prea mai are puteri sau motivatie, nu crezi?
Prefer sa ma bucur daca ajut un semen sau hranesc o pisicuta, decat daca vad un inger. Prima imi este fireasca, a doua situatie m-ar ingrozi.

Pai nu vorbim despre rai aici ca ala se afla in alt plan. Vorbim despre universul asta pe care-l avem. Te plictisesti rau daca nu ai vazut vreo pisica pe Marte ?
Cand vorbim despre mantuire, cred ca plictiseala de dupa ar trebui sa fie ultima noastra grija. :)

iuliu46 30.09.2015 20:10:15

Uite aici mare experta :

http://www.nationalreview.com/articl...V3eFWwjFPjS.01

Te doare capul cand vezi cine ne sunt expertii. :24:

Cred ca de aia nu ne-au contactat alienii pana acum. Suntem bigoti. :)

Copacel 30.09.2015 23:12:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 601843)
Uite aici mare experta :

http://www.nationalreview.com/articl...V3eFWwjFPjS.01

Te doare capul cand vezi cine ne sunt expertii. :24:

Cred ca de aia nu ne-au contactat alienii pana acum. Suntem bigoti. :)

Dr. Jill Stuart, considered an expert on the “politics” of space

"expert on the “politics” of space", lol, socola

AlinB 30.09.2015 23:44:54

Citat:

Nu, doar pe om ca si "Coroana a Creatiei" :)

AlinB 30.09.2015 23:46:09

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 601802)
nu amice. Acesta expresie este folosita de ceva timp in fizica. Remarca mea a fost adresata amicului cristi care a afirmat ca tot universul este plin de viata. Faptul ca universul fizic (cuantic) ar fi plin de viata, nu poate fi dovedit, iar Biblia nu spune nimic in cazul acesta. Universul spiritual (subcuantic), cel al ingerilor, este plin de viata

Nimeni nu ofera vreo certa echivalenta Universul spiritual = universul cuantic = universul ingerilor.

cristiboss56 01.10.2015 00:00:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601850)
Nu, doar pe om ca si "Coroana a Creatiei" :)

Forme de viața care n-au legătură cu această "Coroană a Creației ".
M-am referit să zic asa , la forme simple de viața , si in nici un caz la presupusii omuleți verzi , sau la cei din romanele sf.cu ochii cât cepele si capatani ascuțite :)

AlinB 01.10.2015 00:03:18

Si ce rost aveau "formele simple de viata" taman acolo?

Adam era cumva dotat cu rachete?

cristiboss56 01.10.2015 00:07:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601856)
Si ce rost aveau "formele simple de viata" taman acolo?

Adam era cumva dotat cu rachete?

Multe chestii sunt trase de par, adăugate de ei pentru audiență, dar pot exista forme simple de viața asa pentru decor :)

oitza ratacita 01.10.2015 00:40:18

Un foarte posibil raspuns la eterna dilema
s-a gasit pe Marte: https://youtu.be/7mOxQghay9w

(Sa stii domnu' Copacel ca e gluuma; ca sa evitam discutiile degeaba.)

Copacel 01.10.2015 00:52:17

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 601861)
Un foarte posibil raspuns la eterna dilema
s-a gasit pe Marte: https://youtu.be/7mOxQghay9w

(Sa stii domnu' Copacel ca e gluuma; ca sa evitam discutiile degeaba.)

Sa stii ca "inventiile" NASA despre asa zisa apa pe Marte au mare legatura
cu pretul petrolului.Nu, nu este o gluma.

oitza ratacita 01.10.2015 01:06:01

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 601864)
Sa stii ca "inventiile" NASA despre asa zisa apa pe Marte au mare legatura
cu pretul petrolului.Nu, nu este o gluma.

Deci nu evitam discutiile degeaba. Filmul postat de mine este o gluma, un fake. Daca il urmaresti pana la capat poti constata singur.
Dar e bine ca ai raspuns ca m-am lamurit care-i treaba cu tine: lipsa de rabdare si deficit de atentie. De aici incurci toate borcanele.

AlinB 01.10.2015 09:44:19

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 601857)
Multe chestii sunt trase de par, adăugate de ei pentru audiență, dar pot exista forme simple de viața asa pentru decor :)

Pot sau speri sa?

Ca pana la urma nu e nimic. Fact based.

iuliu46 01.10.2015 10:09:04

Mai degraba au legatura cu un film care se va lansa in 2 saptamani in SUA. :21:

http://www.imdb.com/title/tt3659388/

cristiboss56 01.10.2015 11:22:19

Citat:

În prealabil postat de alinb (Post 601879)
pot sau speri sa?

. . . . .:)

stefan florin 01.10.2015 18:12:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 601879)
Pot sau speri sa?

asta nu putem stii sigur. Universul e MARE amice!

iuliu46 16.10.2015 11:14:24

Care te duci sa cureti lentilele telescopului Kepler ? Ca astia deja descopera megastructuri artificiale prin cosmos. :21:

http://news.discovery.com/space/alie...ure-151014.htm

The Willful One 16.10.2015 11:52:54

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 602981)
Care te duci sa cureti lentilele telescopului Kepler ? Ca astia deja descopera megastructuri artificiale prin cosmos. :21:

http://news.discovery.com/space/alie...ure-151014.htm

E o uriasa nava de lupta a Rakata; s-au intors in istoria galactica si bulesc interesele imperialiste: Putin e servul lor.
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Cred ca sunt niste muci uscati ai aluia de se chioraste prin el, sariti pe lentila. Sau nu prea are obiceiul sa isi curete urdorile cand se trezeste dimineata.
:24::24::24:

iuliu46 16.10.2015 12:04:51

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 602983)
E o uriasa nava de lupta a Rakata; s-au intors in istoria galactica si bulesc interesele imperialiste: Putin e servul lor.
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Cred ca sunt niste muci uscati ai aluia de se chioraste prin el, sariti pe lentila. Sau nu prea are obiceiul sa isi curete urdorile cand se trezeste dimineata.
:24::24::24:

E Babylon 5 ... sau 6. Acolo se aduna alienii sa-si imparta planetele spre care sa trimita primele molecule care se pot multiplica asa incat peste miliarde de ani oamenii de stiinta sa descopere teoria evolutiei...si megastructuri artificiale in cosmos. :p

The Willful One 16.10.2015 12:30:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 601881)
Mai degraba au legatura cu un film care se va lansa in 2 saptamani in SUA. :21:

http://www.imdb.com/title/tt3659388/

Daca nu e cu Valkorion, Darth Marr sau Darth Malgus, nu ma intereseaza. :))))))))))))))))))

Cu toata seriozitatea, cel putin infantilismul meu nu duce in ratacire popoare intregi, cum o fac scientificii ideologizati.

iuliu46 16.10.2015 12:34:12

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 602986)
Daca nu e cu Valkorion, Darth Marr sau Darth Malgus, nu ma intereseaza. :)

Poate acum cand au descoperit astia megastructura. Poate e Death Star. :)

The Willful One 16.10.2015 12:41:35

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 602987)
Poate acum cand au descoperit astia megastructura. Poate e Death Star. :)

Poate sa fie si Star Forge sau Yuuzhan'tar, daca ii pocneste pe imperialisti e ok. :))))))))))))))))))

Acum, pe bune, cum naiba sa fie oameni care chiar sa creada toate pseudo-stirile aglutinate ideologic sub steag ale astora? La mine cel putin pasiunea pentru SWTOR si KOTFE e macar un foarte constient si controlat refugiu din fata realitatii tot mai imputite, un soi de "am terminat munca pentru corporatistii astia lacomi, joc solitaire pana adorm"(bine, colegul Copacel lucreaza pentru corporatiste sadice in cizme de piele, de pilda). Si nici macar nu epuizez gadgeturile si timpul cu a juca, doar urmaresc firul povestii. Care poveste, culmea, e mai coerenta decat minciunile de la NASA.
Eu sunt deschis la orice realitate. Ca Pamantul e tanar sau batran, ca Universul e practicalmente infinit sau cu o circumferinta cat de aici pana la Edessa, mi se rupe. Conteaza doua lucruri: ca Universul e creat si ca trebuie sa ascultam de Dumnezeu. Ca vad ateismul ca pe o solutie politica ideala, impozabila unor popoare prea fanatice in credinta lor e una (le numesc pe cele care in acest moment fac baie de sange in numele religiei lor, de pilda), dar eu nu pot fi ontologic ateu si/sau evolutionist.

iuliu46 16.10.2015 12:46:09

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 602989)
Poate sa fie si Star Forge sau Yuuzhan'tar, daca ii pocneste pe imperialisti e ok. :))))))))))))))))))

Acum, pe bune, cum naiba sa fie oameni care chiar sa creada toate pseudo-stirile aglutinate ideologic sub steag ale astora? La mine cel putin pasiunea pentru SWTOR si KOTFE e macar un foarte constient si controlat refugiu din fata realitatii tot mai imputite, un soi de "am terminat munca pentru corporatistii astia lacomi, joc solitaire pana adorm"(bine, colegul Copacel lucreaza pentru corporatiste sadice in cizme de piele, de pilda). Si nici macar nu epuizez gadgeturile si timpul cu a juca, doar urmaresc firul povestii. Care poveste, culmea, e mai coerenta decat minciunile de la NASA.

Eu ma jucam Elite acum multi ani. Si intr-o zi frate-meu se uita pe geam. Si vede o lumina aiurea pe cer. Si ma cheama repede - vino ma sa vezi ! Si eu ma ridic din fata calculatorului - televizorului ma uit asa vreo 2 secunde inainte sa ma asez iar la joaca si spun - A e un ozeneu, da-l in colo. De parca era ceva banal. Dar eu deja vazusem sute in jocul meu. :24:

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 602989)
Ca vad ateismul ca pe o solutie politica ideala, impozabila unor popoare prea fanatice in credinta lor e una (le numesc pe cele care in acest moment fac baie de sange in numele religiei lor, de pilda), dar eu nu pot fi ontologic ateu si/sau evolutionist.

Eu cred ca asta cu baia de sange in numele religiei e o privire simplista. In partea aia de lume, crestinismul si islamul au deja o istorie comuna milenara. Gandesc ca daca era o problema i-ar fi omorat pana acum.
Mai degraba as crede ca daca am sapa mai adanc in spatele alora care omoara oameni in numele credintei vom descoperi niste organizatii ateiste ( daca nu sataniste de-a dreptul ). Si care-i manipuleaza pe aia impuscand in felul asta toti iepurii pe care vor sa-i impuste.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:55:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.