Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   26 de ani de la revoluție! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18230)

AlinB 18.12.2015 13:18:04

Tot din gama "Sa traiati bine" si "Nu mai traim in frig ca inainte".

Șeful ANRSC vrea să interzică închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare: "Șmecheria" de a beneficia de căldura venită prin pereți e o încălcare a Constituției

http://www.mediafax.ro/social/seful-...utiei-12034713

De ce?

"Pe doamna Tatiana am gasit-o astazi cu 3 din 4 calorifere inchise. Are caldura doar in dormitor, dar si acolo cu portia. Femeia nu are bani sa incalzeasca toata casa.
"Eu tremur de frig si imi pun 10 cojoace pe mine si cand stau la TV in sufragerie imi pun si patura pe picioare si iau si ceva pe mine. Ei nu au dreptul sa vina la mine in casa sa verifice daca inchid sau nu repartitoarele", spune femeia.
Daca propunerea devine obligatie, pe robinetul termostatat va fi montata o piedica astfel incat proprietarii sa nu poata roti mai jos de 2 sau 3, in functie de tipul repartitorului.
Ca in orice disputa exista doua parti. La fel de nemultumiti sunt si aceia care considera ca platesc mai mult din cauza vecinilor care stau in frig."

Legea caloriferului imparte Romania in doua. Cum ar putea deveni repartitoarele pe care am dat bani inutile

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...sanctiuni.html

cristiboss56 18.12.2015 14:22:08

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608249)
Și acum e la fel.

Pentru putori si puturosi , căci atunci P.C.R.-ul avea grijă si de "semenii" tăi din această categorie :))))

ahilpterodactil 18.12.2015 14:33:05

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 608256)
Poate de aceea Hristos nu ne-a lăsat vreo învățătură cu privire la politică.

Poate, cumva, "Dați Cezarului..."?

DragosP 18.12.2015 14:36:04

Măi nenea Cristian doar atât îți zic: să fii iubit! Și Dumnezeu să te binecuvânteze cu încâ cel puțin 26 de ani fericiți în această orânduire minunată!
Papa!

cristiboss56 18.12.2015 17:00:46

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608273)
Măi nenea Cristian doar atât îți zic: să fii iubit! Și Dumnezeu să te binecuvânteze cu încâ cel puțin 26 de ani fericiți în această orânduire minunată!
Papa!

Mulțumesc asemenea , nenea Dragos , si matale sa fi iubit , sănătos si fericit in această orînduire , căci alta mai bună încă nu a apărut la orizont , si nici omenirea nu a inventat alta, dovadă ca tot la capitalism am ajuns după o pauză de 50 de ani :)
Te pup !

DragosP 18.12.2015 17:08:02

Eu încă sper că tu faci mișto. Pe cuvânt!

Pelerin spre Rasarit 18.12.2015 17:08:26

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 608256)
Hristos nu ne-a lăsat vreo învățătură cu privire la politică.Că de ne-am pocăi, ar străluci lumina Lui Hristos în lume și am construi un sistem politic cum n-a mai fost vreodată în istorie: cu iubire de Dumnezeu și de oameni.

Exceptional.

Pelerin spre Rasarit 18.12.2015 17:16:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 608246)
Oameni ca el au mare cautare.Orice sistem are nevoie de el.

Corect. Primul copil nascut din rasa umana, cazuta-n pacat, a fost un ucigas. De atunci au tot urmat pe acest drum si altii, servind un interes sau altul, dar cu aceiasi sursa intunecata.

cristiboss56 18.12.2015 17:16:49

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608296)
Eu încă sper că tu faci mișto. Pe cuvânt!

Acești primi 26 de ani au reprezentat un lung șir de etape atât de necesare dezvoltării unui stat capitalist. După atât de mulți ani petrecuți în comunism, în care totul s-a construit pe baza acelui sistem, consider că suntem pe drumul cel bun mai ales din punct de vedere al mentalității care începe să se schimbe și să se apropie mult mai mult de mentalitatea unor state cu o istorie îndelungată din punct de vedere democratic.

Chiar dacă 26 de ani înseamnă mult, să nu uităm că reformarea unui sistem se face în primul și în primul rând cu ajutorul noilor generații, generații care s-au născut nealterate de conceptul comunist.
Comunismul a reprezentat drumul cel mai scurt de la capitalism la capitalism .
Bun sau rău , Capitalismul a rămas si va rămâne in picioare tovarășe Dragos P. :)

ovidiu b. 18.12.2015 18:23:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 608301)
După atât de mulți ani petrecuți în comunism, în care totul s-a construit pe baza acelui sistem, consider că suntem pe drumul cel bun mai ales din punct de vedere al mentalității care începe să se schimbe și să se apropie mult mai mult de mentalitatea unor state cu o istorie îndelungată din punct de vedere democratic.

Ce spui tu acolo?

cristiboss56 18.12.2015 18:31:08

Marți, 22 decembrie 2015, în toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român în decembrie 1989.

La Catedrala patriarhală, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiată după Sfânta Liturghie, de la orele 12.00.

De asemenea, în zilele de 21, 22 și 23 decembrie 2015, la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară, ierarhi, preoți și diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 26 de ani.

În București, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate la troița din cimitirul Eroilor Tineri (cartierul Pieptănari, sector 4), la troițele de la Piața Universității, Piața Romană, Radio și Televiziune, Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluției (Piața Revoluției), Monumentul Eroilor căzuți la Revoluție (bulevardul Timișoarei, sector 6) și la Monumentul Eroilor Jandarmi (Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni).

AlinB 18.12.2015 18:46:20

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 608307)
Ce spui tu acolo?

Ca e pro-secularism si pro-gay :)

cristiboss56 18.12.2015 18:53:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 608310)
Ca e pro-secularism si pro-gay :)

Cred că tu esti pro-mitocănie si pro-nesimțire, si mult mai mult de atât !

DragosP 18.12.2015 18:55:23

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 608307)
Ce spui tu acolo?

Încearcă să mă spele pe creier. Și mă acuză de tovărășizme.

Să înțeleg că nu faci mișto, bade Cristian?:43:

AlinB 18.12.2015 18:57:41

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608313)

Stii vorbea aia a lui Einstein? Cu cele doua lucruri infinite? :4:

DragosP 18.12.2015 19:01:06

Dap, de al 2-lea-s din ce în ce mai sigur.

ovidiu b. 18.12.2015 19:02:35

Se pare că omul este destul de serios.

cristiboss56 18.12.2015 19:03:06

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608313)
Încearcă să mă spele pe creier. Și mă acuză de tovărășizme.

Ti-au mai fost sterse niste postari in urmă cu două zile de Admin , dar văd ca continui sa scri in batjocură, pueril si fără conținut, folosind si cuvinte țigănești si uiți pe ce site te afli.
Rusine sa-ti fie !

ovidiu b. 18.12.2015 19:04:39

Bun așa. Eu îmi dau demisia. :))
N-ai voie, domn'le, să mai spui ceva.

cristiboss56 18.12.2015 19:04:39

În decembrie 1989, mii de tineri au ieșit în stradă pentru a-și revendica dreptul la o nouă viață. Mulți dintre ei nu împliniseră încă 18 ani. Unii au plătit cu prețul vieții faptul că au îndrăznit să strige "Libertate!". Nicoleta Matei avea atunci 14 ani. A ieșit în stradă cu fratele și tatăl ei. Pentru ea, au urmat nopți și zile dramatice, în arest la Jilava și apoi la o școală de corecție.

Nicoleta Matei are 40 de ani. A studiat dreptul și jurnalismul și traiește, alături de soțul ei și cei doi copii, Luca și Alexis în București. În fiecare seară, cei doi parinți îi iau pe micuți de la școală și creșă. O familie fericită și totuși altfel. Nicoleta și Cătălin sunt parte din istoria scrisă cu sacrificii de tinerii români în decembrie 1989. Au fost printre cei care au avut curajul să rămână în stradă în noaptea de 21 decembrie când Ceaușescu încă nu căzuse.
Fiul cel mare al Nicoletei, Alexis, are 9 ani. Își dorește să devină arhitect, să studieze în străinătate, apoi să revină în România să construiască clădiri... cu multe ieșiri de urgență. Povestește despre viitoarea lui carieră cu multa seriozitate. Despre revoluția românilor din decembrie 1989, vorbește ca un om mare.
„Oamenii au ieșit ca să schimbe ceva în România de atunci. Și chiar s-a întâmplat asta,” spune Alexis Matei.
Acum, familia se pregătește pentru Crăciun. Însă, de 26 de ani, Nicoleta și soțul ei, Cătălin, nu așteaptă venirea sărbătorilor de iarnă așa cum o facem cei mai mulți dintre noi. Pentru ei, luna decembrie este cea mai tristă perioadă a anului.
În 1989, tatăl lui Cătălin a murit în timpul evenimentelor din decembrie. Ieșise în stradă să-și caute fiul plecat la Revoluție. A devenit, asemeni altor mii de români ieșiți în stradă, ținta gloanțelor.
„Eu l-am luat pe tata de pe jos de pe caldarâm, l-am dus într-o spălătorie și l-am spălat cu un vecin, la 16 ani jumate. ....și acum, după 26 de ani ei claseză dosarul,” povestește Cătălin Giurcanu, revoluționar.
Nicoleta Matei este și ea unul dintre copiii Revoluției. În decembrie 89, avea 14 ani. Ieșise în stradă să ceară libertate, alături de tatăl și fratele ei. Se săturaseră de frig, de făcut temele la lumina lumânării, de nopțile state la cozi pentru un litru de lapte.
„Visam o Românie liberă pentru că în nopțile alea la revoluție am mâncat bătaie pentru că am avut curajul să strig libertate, și e cuvântul cel mai sfânt din viața mea. Și eram sigură că vom fi liberi. O libertate care pur și simplu îmi invada sufletul,” își amintește Nicoleta Matei.
Însă, clipele de coșmar prin care au trecut și umilințele la care au fost supuși Nicoleta și fratele ei, în noaptea de 21 decembrie 1989, nu-i dau pace nici astăzi, 26 de ani mai târziu.
„Am fost martor la prima baricadă de la Inter, iar de acolo totul s-a declanșat. Noaptea, cine nu a murit, cine n-a udat caldarâmul cu sângele lui, în noaptea aia a ajuns la Jilava. Steagul ăsta este de atunci. A fost călcat în picioare și este plin de sânge, este pătat. Este bijuteria noastră de familie. Eu și Cătălin îl iubim la fel de mult precum ne iubim băieții,”
spune Nicoleta.
În seara de 21 decembrie 1989, Nicoleta și fratele acesteia au fost duși la circa 14 Miliție, unde au fost bătuți crunt. De acolo au fost transferați la Jilava unde au primit același tratament. Apoi, în aceeași noapte, au fost transportați la Școala de corecție. Nicoletei îi fusese întocmit dosar de prostituată, iar fratelui ei, dosar pentru delincvență juvenilă.
„Ne-au pus în genunchi și ne-au pus să ne rugăm, să ne cerem iertare la tabloul în care era fotografia lui Ceaușescu c-am ieșit în stradă și-am avut puterea să strigăm libertate,” mai spune Nicoleta.
Reporter: „Cum te-au împlinit pe tine ăștia 26 de ani?”
Nicoleta: „Cum m-au împlinit? Nu s-a schimbat nimic. Am ajuns să muncim pentru copiii securiștilor, am ajuns să ne simțim umiliți în propria țară, în care ne rugăm în fiecare zi s-avem putere să ne creștem copiii, să-i instruim și să-i învățăm cu profesorii de aici care încă mai sunt oameni.”
Nicoleta și Cătălin au crezut mereu în adevăr, în dreptate, într-o Românie civilizată, care își respectă cetățenii. Pentru ea au ieșit în stradă în decembrie 89, și tot pentru ea au ieșit și acum, la protestele Colectiv. Au regăsit în tinerii de azi aceeași furie și aceeași dorință de schimbare pe care ei înșiși au trăit-o în urmă cu 26 de ani.
Nicoleta Matei: “Chiar cu soțul meu vorbeam, cum a fost și cum este poporul ăsta încercat: atunci a fost focul de armă care ne-a nimicit și ne-a terminat și au fost foarte mulți morți atunci, peste 1000, iar acum tot, după atâția ani tot focul i-a mistuit și i-a terminat pe tinerii de la Colectiv.”
Nicoleta Matei: “În primul rând, am regăsit, a fost tânărul acela care a murit, a intrat și a salvat alte vieți, Adrian Rugină, tot respectul, Dumnezeu să-l odihnească. Am zis că omul ăla e un adevărat erou.”
Nicoleta a crezut în tinerii care au îngenunchiat comunismul în decembrie 89. Astăzi, un sfert de secol mai târziu, crede tot în tineri.
Nicoleta Matei: " Cei care au murit acum la Colectiv, generația de acum e mult mai puternică decât noi. Și sunt convinsă că poate să facă mult mai mult. Pentru că sunt copii instruiți, copii care au acasă părinți care au suferit la fel ca și mine. Poate mulți dintre ei au părinți care știu ce a fost atunci. Și au în ei puterea, forța necesară de-a lupta, de-a merge mai departe și de a nu mai șterge cu buretele."
Cea mai mare dorință a Nicoletei, însă, este alta: ca Luca și Alexis să prindă vremuri mai bune, să trăiască într-o țară care-și respectă cetățenii și care nu-și lasă tinerii să plece.

DragosP 18.12.2015 19:12:02

Frate Cristian, îmi cer smerit iertare. Din fericire și țiganii e uameni, unii chiar creștini. Ba și ortodocși.

Și postarea mi-a fost ștearsă pentru că tu le cam încurci cu socotelile.

Din nou, iertare.

P.S. Pe 23.12 se împlinesc 26 de ani triști de când cumnatul meu Florin s-a dus la Domnul, ucis fiind de o rafală de akm, în fața primăriei din Brăila. Așa că mai ușor cu mandolina pe trepte. Dumnezeu să-l ierte și să-i odihnească cu drepții pe toți cei secerați atunci.

cristiboss56 18.12.2015 19:15:38

De ce nu există un muzeu al comunismului?

Petru Guran : „Singurul muzeu al comunismulu - și anume Memorialul de la Sighet - este o întreprindere privată, a doi oameni curajoși și foarte energici, Ana Blandiana și Romulus Rusan, și a unei echipe în jurul lor de oameni devotați acestei nevoi de memorie. În schimb, statul roman nu numai că nu s-a ocupat să aibă o istorie a comunismului, dar a impiedicat timp de 25 de ani receptarea corecta a acestei perioade.
De ce e important ca Bucureștiul să aibă acest muzeu? Pentru că, pe de o parte, e orașul cel mai mare, tinerii cei mai numeroși sunt aici, oamenii activi. Pe de altă parte, Bucureștiul a fost sediul puterii comuniste. Deci o serie de instituții-cheie ale regimului comunist se află la București. Și monumentele cele mai terifiante ale teroriii comuniste se află la București. Între altele, celebrul Fort 13 Jilava. Or, cred că inima comunismului zace în teroare și e primul lucru care ar trebui arătat, denunțat, astfel încât niciodată să nu se poată repeta această formă de violență extremă, cea mai sistematică formă de violență”.
Dumitru Mazilu : „Să facem dezbaterea asta în viziunea pe care o avea unul dintre cei mai mari istorici ai românilor, Nicolae Iorga. Care spunea așa: vrem să ne cunoaștem prezentul și să descifrăm viitorul, trebuie să cunoaștem trecutul. Cine nu vrea să prezinte trecutul în realitățile sale dureroase înseamnă că nu vreas să cunoască bine prezentul și să descifreze căile spre viitor. Sigur, de muzee avem nevoie. Eu cred că în primul rând, princopalul element de reținut din istorie se referă la statutul cetățeanului de azi. Dacă am învăța din istorie ce trebuie, dacă am eliminat tot ce e rău din istorie și nu am reținut acest rău în viața de zi cu zi de azi înseamnă că am învățat ce trebuie. Dacă nu, putem să facem muzee.
Ați văzut că noul președinte s-a și pronunțat în sensul organizării unui muzeu. E bine ca tinerii să cunoască exact ce s-a întâmplat înainte de 1989, anul care a schimbat în mare măsură Europa.
Petre Guran : Cred că nu am încheiat războiul civil pe care l-a presupus regimul comunist. A fost un război civil de 50 de ani, care se află oarecum într-o fază de acalmie acum, dar nu e stins. Nu a existat o viziune unitară între dreapta și stânga, între grupul social masiv și violent al statului postcomunist și cei care denunțau falsitatea regimului imediat după 89 ca o continuare a regimului dinainte de 89.

Despre abdicarea regelui
Și pentru că discuția a avut loc într-o zi istorică, 30 decembrie, invitații au evocat abdicarea forțată a regelui:
Dumitru Mazilu : Problema românilor azi e să prezentăm în mod corect evenimentele de atunci (30 decembrie 1947, abdicarea regelui – n.r.). Pentru că pretutindeni în lume, când ocupantul e stăpân în acea țară, își dictează comandamentele. Iar unul era să se proclame un nou sistem politic, adică o republică populară. (...) Să rețunem că s-a produs sub stăpânire străină, rămâne un act al stăpânului din acea țară, stăpânul fiind Uniunea Sovietică.
Armand Goșu : Au fost presiuni inclusiv cu amenințare fizică asupra regelui. Momentul decembrie 1947 a fost un șantaj la rege: ai grijă că sunt sute de studențp încă, cei arestați în 1945, care pot oricând să dispară în închisori, deci e în interesul tău și al cauzei tale să semnezi acest act de abdicare pentru ca ei să scape cu viață. S-a înregistrat o presiune psihică asupra monarhului. Între timp au apărut și documente, putem reface destul de amănunțit momentul respectiv.
Absurdități ale austerității comuniste

Cei trei invitați ai Elenei Vijulie au vorbit și despre tehnicile perfide de inducere a terorii practicate de regimul comunist și și-au împărtășit câteva amintiri despre anii din urmă ai regimului Ceaușescu, cei mai crunți din punct de vedere al privațiunilor, în care se întâmplau lucruri atât de absurde, încât pentru epoca de azi par imposibile.
Armand Goșu : „Frigul...Înghețam și cei din generația mea își amintesc cum tremurau, stăteau în paturi, învățau pentru examene de multe ori la lumânare, pentru că se stingea lumina. Am prins foame, foame. Am rămas cu obsesia faptului că nu găsești nimic de cumpărat în magazine.
Totul se vindea pe cartelă, de la pâine până la zahăr, ulei, făină. Și nu era război atunci. Îmi ieșeau ochii de foame la un moment dat și încercam să iau ceva de pui. Și era un magazin celebru pe vremea aia în București, aproape îmi curgeau lacrimile și după două ore de stat la coadă mi-au spus că nu, că nu am buletin de București. Ai fi ros și colțul ierbii, asta însemna foamea aceea cumplită.
Călătoream cu nașul din provincie și căram de acasă mâncare. Dar mâncarea aceea cărată în borcane, o mazăre, lucruri așa....ținea două zile, trei zile. După care de miercuri până sâmbătă la ora 14 când încheiai cursurile și puteai să pleci în provincie, de unde erai....dar aveam colegi care erau cu borcane mari de untură, colegi din Ardeal fericiți că aveau untură. La un moment dat în untura respectivă fuseseră și niște cârnați. Și luau așa, cu degetul, niște untură. Deci s-a trăit greu, astea nu sunt glume”
Dumitru Mazilu : „Fiul meu scria cu mănuși în mână. Păi, când vedeai ce se întâmplă, puteai să suporți?”
Armand Goșu : „La orice bibliotecă din țară s-a redus programul până la ora 17, ca să nu aprindă becurile. Nu mai funcționa mina de pix din cauza frigului”.
Petre Guran : „Mergeam să stăm la coadă cu rândul, pentru că dura câteva ore. Când ajungeai în sfârșit, luai două pachete de unt, cum eram noi, patru, și asta era pe o lună. O altă amintire erau cozile interminabile la benzină. Vă dați seama ce irosire de energie, de inteligență....”

cristiboss56 18.12.2015 19:30:29

Cea mai mare cursă din istoria omenirii. Este definiția dată comunismului de filosoful Gabriel Liiceanu, într-o discuție, în premieră, la Digi24, cu Andrei Pleșu și Horia-Roman Patapievici. La 26 de ani de la Revoluție, încă mai există zvâcniri ale comunismului, spun cei trei scriitori, și asta pentru că românii nu au reușit să înțeleagă ce a însemnat, de fapt, regimul totalitar sub care au trăit patru decenii.

În volumul "O idee care ne sucește mințile" , scriitorii Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu și Horia Roman Patapievici încearcă să explice, la 26 de ani de la căderea comunismului, răul care a stat la baza unui sistem politic aparent ideal.
Gabriel Liiceanu: „Cum să explici că oroarea e oroare? Cei care l-au trăit nu vor să își mai aducă aminte. Cei care nu l-au trăit, occidentalii, li s-ar rapi odată cu comunismul ideea că ar putea realiza perfecțiunea aici, pe pământ”.
Andrei Pleșu: „Comunismul are defectul că scoate ce e mai rău în oameni și pune în lucru acest rău latent în oricare dintre noi”
Horia-Roman Patapievici: „Nu are nicio legătură cu egalitate, libertate, fraternitate. Cine invocă aceste idealuri pentru a justifica construcția statală comunistă comite un fals flagrant”.
Meteahna societății românești este că nu conștientizează gravitatea regimului comunist, care a distrus reperele și destinul românilor, explică Horia-Roman Patapievici.
Horia-Roman Patapievici: „Oameni transformați în cadavru în fiecare minut și nu o singură dată un singur minut, ci minut de minut, oră de oră, zi de zi, timp de 60 de ani, fără întrerupere. Asta a facut comunismul.
Andrei Pleșu: „Eu zic că locul unde supraviețuiește comunismul e nostalgia comunismului”.
Gabriel Liiceanu: „Apropo de această asimetrie a memoriei, ideea că exista o votcă cu numele Stalin, pe care oamenii o beau cu conștiința împăcată, e din punct de vedere a clarității morale o monstruozitate”.
Provocat să explice unui tânăr care nu a trăit experiența comunismului ce au însemnat acele vremuri, Andrei Pleșu evocă o închisoare: „O pușcărie e foarte bine așezată, adică sunt ore fixe de trezire, ore fixe de masă, meniu clar, adăpost garantat, securitate garantată. Prin urmare, sigur că atunci când ieși de acolo te simți puțin depășit. Trebuie să îți faci rost singur de mâncare, de adăpost, trebuie să te ocupi. Acolo se ocupă alții. Tu ești doar cu suferința”

ovidiu b. 18.12.2015 19:33:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608322)
P.S. Pe 23.12 se împlinesc 26 de ani triști de când cumnatul meu Florin s-a dus la Domnul,

De ce triști, dacă s-a dus la Domnul? :)

Citat:

ucis fiind de o rafală de akm, în fața primăriei din Brăila. Așa că mai ușor cu mandolina pe trepte.

Și eu am pierdut un unchi, Vasile, milițian la circulație, avea 28 de ani și a avut doi copii. :)

Citat:

Dumnezeu să-l ierte și să-i odihnească cu drepții pe toți cei secerați atunci.

Amin. Domnul să-i ierte!

AlinB 18.12.2015 19:36:00

Au murit ca fostii comunisti, noii capitalisti, sa-i incalece pe cei ramasi.

DragosP 18.12.2015 20:27:29

Triști Ovidiu, pentru că a murit ca un câine, singur, la morga spitalului.
Dar veseli pentru cei harnici, puturosul de mine.

cristiboss56 18.12.2015 20:44:33

Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, eroii Patriei, parintii si fratii nostri si pe toti cei care intru dreapta credinta s-au savirsit, si iarta-le lor toate greselile pe care cu cuvintul sau cu lucrul, sau cu gindul le-au savirsit si-i aseaza pe ei, Doamne, la locuri luminoase, in locuri cu verdeata, in locuri de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si supararea si unde cercetarea fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac.
Daruieste-le lor si noua imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfirsite si fericite.
Ca Tu esti invierea si odihna adormitilor robilor Tai , Hristoase, Dumnezeul nostru si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfintitului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.
Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletele adormitilor robilor Tai, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfirsit.

Pelerin spre Rasarit 18.12.2015 21:56:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608329)
Triști Ovidiu, pentru că a murit ca un câine, singur, la morga spitalului.
Dar veseli pentru cei harnici, puturosul de mine.

Nu a murit prietene ca un caine, el a fost numarat de Dumnezeu, printre cei care si-au dat viata desi ,,lumea nu era vrednica de ei", dupa cum spunea Apostolul Pavel. In Imparatia Lui va stralucii cu dreptii iar cand Dumnezeu isi va pogori Imparatia Lui, in care nu mai exista lacrimi, durere sau moarte, cei ca el vor mosteni pamantul inoit. Bucura-te caci nici un drept nu se va pierde. Dumnezeu sa-l aiba mereu in dragostea Lui.

AlinB 18.12.2015 21:59:56

S-ar putea sa exagerezi nitel.

DragosP 18.12.2015 22:09:35

Ba, ca om, a murit ca un câine. A fost luat pe sus și aruncat, plin de sânge, viu, direct la morgă.
Și câți alții or fi fost ca el...

Pelerin spre Rasarit 18.12.2015 22:23:33

Dumnezeu, in atotputerea Lui, ingaduie un timp si un fel de moarte pentru fiecare. Fiul Sau, fara de pacat, a murit pe cruce plin de sange, in durere, chinuit si batjocorit. Martirii,stiuti sau nestiuti, multi dintre ei, au murit singuri si in chinuri oribile.Fiecare om isi poarta crucea lui de la Dumnezeu si nimic nu este fara rost in fata Lui, totul este ingaduit cu un rost. Nici un sacrificiu nu este inutil chiar daca raul din lume incearca sa-i ofere o haina groaznica dar Dumnezeu preschimba raul si suferinta in bine si slava spre gloria Lui. In prima zi dupa Inviere, din Gibraltar si pana in China, raul a continuat sa existe dar timpul lui se apropie de sfarsit si cel rau stie asta.Este timpul lui de pe urma. La Judecata fiecare dintre noi va vedea cu uimire fata in fata, cati drepti ai Lui au fost in lume, cat de diferite sunt judecatile Lui de ale noastre si cum slava Lui va straluci asupra lor.

AlinB 18.12.2015 22:32:46

Da, frumos, poetic, dar stii care e tragedia?

Nu stiu cati au vrut sa fie martiri, adica chiar au vrut sa-si puna viata pentru o cauza si mai ales martiri pentru regimul Iliescu si restul cozilor de topor ce se tot perinda la conducerea tarii astea de 26 ani.

Nu prea exista consolare pentru asa ceva.

Pelerin spre Rasarit 18.12.2015 22:49:06

Mantuitorul a spus ca nici macar o pasare nu cade pe pamant fara voia lui Dumnezeu. Credeti ca moartea unui om, chiar daca noua ne poate parea oribila sau fara sens, sau inutila, este fara sens in fata Lui? Exista credinta in inviere si in vietuirea vesnica a dreptilor cu Hristos. Este inima credintei crestine, daca ne-am pune speranta doar in lumea asta sau in cat intelegem noi am fi pierduti.Tot ce este rau va fi spulberat de Dumnezeu.Aici putem muri, si tuturor poate ne-a murit cineva drag in conditii greu de inteles, dar cand Hristos va veni se vor implini cele spuse de Apostolul Pavel in I Tes 4.14-17. Apostolul spune ,,mangaiati-va unii pe altii cu aceste cuvinte". Cat despre cei rai judecata Lui va fi crancena, uitati-va in Apocalipsa 19.13-16 pentru ca va fi implinirea profetiei din Isaia 63.2-4.

Nici lumea si nici moartea nu-i vor desparti de dragostea lui Dumnezeu.Pierderea e grea si doare dar nadejdea si credinta sunt mai puternice si daca simtim ca ne doboara tristetea si ca ziua de maine pare a fi de neindurat atunci aduceti-va aminte de cuvintele lui Ieremia, rostite in imprejurari tragice: ,, Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se inoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare!"

Eu asta am avut de spus si deja am vorbit mai mult decat trebuia. Credeti cum stiti voi mai bine si Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va lumineze.

AlinB 18.12.2015 22:56:41

Asta ce e determinismul fatalist calvinist dus la extrem intr-un ton pozitiv?

Cu o farama de apocatastaza in el?

DragosP 18.12.2015 22:58:10

Amândoi aveți, în egală măsură, dreptate.
Nu mai zic de mine...:5:

Pelerin spre Rasarit 18.12.2015 23:09:23

La final Alin, in Ziua Domnului, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde. Asa spune Apostolul Petru. Dar nu va fi spre anihilare ci spre inoire pt ca Apostolul Ioan a vazut un cer nou si un pamant nou, Dumnezeu va locui cu oamenii si va sterge orice lacrima, orice durere si moartea nu va mai fi.Calea spre Imparatia este stramta dar in fata Lui, va sta o multime ce nu va putea fi numarata, imbracata in haine albe si cu ramuri de finic. Apostolul Ioan a vazut asta, cu ochii lui si a dat marturie. Insusi Hristos va sta in mijlocul lor, va fi pastorul lor, ii va duce la izvoarele apelor vietii si Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lor. Judecatile lui Dumnezeu nu sunt precum ale oamenilor.

Ce spun eu puteti sa nu credeti. Dar pe Parintele Galeriu il puteti crede :)
https://irinamonica.wordpress.com/20...vom-fi-liberi/

Doamne ajuta

Intrarea Vagonului 19.12.2015 08:51:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608342)
Amândoi aveți, în egală măsură, dreptate.
Nu mai zic de mine...:5:

Putu-rossssss-uleeeeee! :P

Serios acum, daca si tu esti lenes, atunci promit sa mananc pietre.

cristiboss56 19.12.2015 10:35:20

Marți , 22 decembrie 2015 , în toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român în decembrie 1989.
La Catedrala patriarhală, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiată după Sfânta Liturghie, de la orele 12.00 .
De asemenea, în zilele de 21, 22 și 23 decembrie 2015 , la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară, ierarhi, preoți și diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 26 de ani.
În București, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate la troița din cimitirul Eroilor Tineri
(cartierul Pieptănari, sector 4), la troițele de la Piața Universității, Piața Romană, Radio și Televiziune, Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluției (Piața Revoluției), Monumentul Eroilor căzuți la Revoluție (bulevardul Timișoarei, sector 6) și la Monumentul Eroilor Jandarmi (Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni).
Biroul de Presă al Patriarhiei Române

ahilpterodactil 20.12.2015 14:31:14

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 608337)
Ba, ca om, a murit ca un câine. A fost luat pe sus și aruncat, plin de sânge, viu, direct la morgă.
Și câți alții or fi fost ca el...

Nu a murit ca un câine. Ci a fost ucis în chip bestial.
Domnul nu poate fi indiferent față de asta. Domnul este gentleman, Domnul este milostiv, Domnul este drept! Domnul l-a răsplătit.

cristiboss56 23.12.2015 00:31:32

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la pomenirea eroilor din decembrie 1989, care și-au jertfit viața pentru libertatea și demnitatea poporului român (22 decembrie 2015):
Pomenirea eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român în decembrie 1989 este o datorie morală a românilor de pretutindeni. De aceea, sunt oficiate slujbe de pomenire în toate bisericile și mănăstirile ortodoxe ale Patriarhiei Române, din țară și străinătate.
Comemorarea sau pomenirea eroilor din decembrie 1989 în stare de rugăciune sau comuniune spirituală este un act de recunoștință și de prețuire a jertfelnicei lor, precum și expresia cea mai profundă a cultivării legăturii noastre de iubire fraternă cu ei, iubire mai tare decât moartea trupului și opacitatea mormântului . Iar dacă nu-i pomenim pe eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului nostru, înseamnă că îi „îngropăm” în uitarea noastră. Însă pomenirea eroilor în nădejdea Învierii și a vieții veșnice înseamnă recunoașterea demnității lor și speranța odihnei lor în lumina Împărăției lui Dumnezeu care „ este dreptate, pace și bucurie în Duhul Sfânt ” ( Romani 14, 17).
Cei care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român în decembrie 1989 au fost, în general, tineri. Acești tineri au arătat nu numai curaj, ci și foarte multă credință, moștenită de la părinții și bunicii lor. Mulți dintre ei au îngenuncheat în stradă și au rostit rugăciunea Tatăl nostru, deși în școlile publice nu se permitea predarea religiei în timpul regimului comunist ateu.
Tinerii au simțit lucrarea iubirii lui Dumnezeu în dorința lor pentru eliberarea poporului din absurditatea ideologiei politice atee, a minciunii și a dictaturii opresive . De aceea, în mod spontan, ei au strigat în multe locuri din țară: „Dumnezeu este cu noi!” sau „Murim, dar vom fi liberi!”
Acești tineri eroi, care s-au jertfit pentru credința, libertatea și demnitatea poporului român, ne cheamă azi să nu despărțim darul libertății de recunoștința față de Dumnezeu și față de eroii neamului .
Comemorarea eroilor români din decembrie 1989 ne îndeamnă, de asemenea, să nu uităm cât de mare este prețul jertfei și cât de necesară este lucrarea de vindecare și înnoire a societății umane, când e bolnavă de patimi egoiste, rănită de ură și violență, de intoleranță și indiferență, de multe forme ale degradării fizice și spirituale.
Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel răstignit și înviat, pentru ca jertfa celor care și-au dăruit viața pentru libertatea și demnitatea poporului român, în decembrie 1989, să fie roditoare de speranță și de comuniune frățească mai intensă.
Veșnică pomenire eroilor români din decembrie 1989!
† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:11:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.