Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Propovadirea Evangheliei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18249)

Ionel28 15.01.2016 22:32:35

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610258)
Păi eu nu cred, eu știu de unde: de la Celsus.

Tu pui întrebări din prostie sau din reavoință. Toate întrebările tale au deja răspunsurile de muuuultă vreme.

Nu din rea voita si nici din prostie . Si tocmai ca intrebarile astea la care nu prea da nimeni raspuns , ca supara pe cei ma multi . Pai din moment ce la astfel de intrebari cei mai multi in loc sa raspunda imediat il face pe autorul intrebarii sectant sau mason , sau eretic atunci este clar modul de gandire a persoanelor respective. https://www.youtube.com/watch?v=qKXPRSzfGz8 Vezi aici un documentar despre Svastika dacica simbolul nostru patrimonial.

DragosP 15.01.2016 22:34:39

Legătura dintre prefectură și scula ascuțită folosită de cizmar, fiind...?

Ionel28 15.01.2016 22:41:51

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 610256)
Eu am citit ca masonii ar fi inventat cultul Martorii lui Iehova. Ba am si vazut un clip pe youtube in legatura cu asta. Sigur e adevarat. :15:

Nu este adevarat , eu am vazut mai demult o emisiune pe National TV , unde erau invitati trei maestrii sau nu stiu exact cum le zice , masoni cu rang inalt , emisiunea fiind tocmai despre originea si rolul masoneriei in lume. La un moment dat cineva din invitatii jurnalisti a intrebat ceva catre domnul Olimpian Ungherea despre Martorii lui Iehova daca si ei fac parte sau sant masoni,,, etc. Raspunsul a fost nu , nicidecum , nu are cum sa fie masoni din moment ce ei studiaza Biblia,,,,,. Iar in randurile masoneriei din lumea intreaga sant acceptati si primiti si oameni de rand( chiar daca foarte putini) , restul sant oameni cu influenta si putere politica , presedinti , oameni de stat din armata etc, afeceristi . Toti acesti oameni trebuie sa fie religiosi ,adica pot fii ortodocsi , catolici , musulmani , budisti , hindusi, deci sa nu fie ATEI . Asta e regula. Un fel de coktail de rahat ca un babilon antic .Si atunci normal sa nu se puna problema intre acesti oameni de intelegere a Scripturii si credintei in Iisus Hristos si Dumnezeu. Ca nu se pot intelege.

Ionel28 15.01.2016 22:43:18

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 610250)
Astea nu sant elucubratii domnule Dragomir. Faptul ca dumneavoastra nu intrati nicaieri pe Internet sa vedeti ca nu va obliga nimeni desigur sa vedeti asemenea documentare , etc nu inseamna ca altii nu pot vedea sa ceva. Si oricum mai dai peste asemenea lucruri interesante despre care multi nu stiu nimic si fara sa vrei cand cauti cu totul altceva. Si in privinta tiarei sau mitrei nu are importanta cum se numeste acolo se arata o asemanare in acele gravuri din paganismul babilonian cu ceea ce se poarta ca forma pe capul inaltilor prelati. Deci nu sant elucubratii , sant lucruri adoptate din preistorie , nu inteleg de ce , in mod voit , constient , sau nu se putea evita asa ceva , aici este interesant. Si oricum ar fii si daca nu credeti , am citit ca exista o colaborare atat a Bisericii Ortodoxe stramosesti si a celei Catolice cu Masoneria si in trecut si astazi.

https://www.youtube.com/watch?v=qKXPRSzfGz8 Un documetar scurt despre Zvastika dacica simbolul nostru patrimonial

DragosP 15.01.2016 22:50:54

De zvastikă ne poți zice ceva? :39:

ovidiu b. 16.01.2016 00:32:21

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610261)
Și am eu sau altcineva vreo vină?

Avem frate, avem.

bob2909 16.01.2016 03:09:25

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610332)
Legătura dintre prefectură și scula ascuțită folosită de cizmar, fiind...?

Limba de interlocutor. Alambic organic forumist. Duhoreala forumista. Mai exact distilare ideologica. Adica basini teologice.

Ionel28 16.01.2016 21:35:41

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610336)
De zvastikă ne poți zice ceva? :39:

Pai uite-te pe Internet la documentarele despre stramosii nostrii si spiritualitatea lor , sau pe Wikipedia ca o sa gasesti destule informatii despre originea Zvasticii la stramosii nostrii. A fost si este un vechi simbol SOLAR , indiferent in ce directie avea bratele , sau ca Hitler s-a dus in Tibet si de acolo a luat-o. Ea era acolo deoarece si tibetanii erau urmasi ai popoarelor plecate de pe teritoriul Europei asa ca,,,. Si cand au plecat din zona asta au dus cu ei si Zvastica evident. Si cand au ajuns Conchistadorii spanioli la populatiile bastinase din America sa-i crestineze (?) , au vazut ca si ei venereaza o cruce inscrisa intr-un cerc si s-au mirat crezan-d ca au ajuns cineva inaintea lor si i-au crestinat. Dar nu era asa. Si ei o aveau tot din preistorie. Fiind un simbol asa de venerat in intreaga Europa , la aparitia crestinismului a fost foarte greu sa fie inlaturat din cultura popoarelor ce urmau sa fie crestinate. Desigur ca la inceputul crestinismului nu s-a pus problema adoptarii lui deoarece se stia ca este un simbol precrestin pagan al Soarelui . Dar pe urma dupa ce au fost acceptati tot mai multe persoane cu TOT BAGAJUL de superstitii , s-a dat cale libera si acestui simbol . E mult de vorbit aici , mai bine vizionezi documentarele ca e mai sigur.

Ionel28 16.01.2016 21:37:13

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 610405)
Pai uite-te pe Internet la documentarele despre stramosii nostrii si spiritualitatea lor , sau pe Wikipedia ca o sa gasesti destule informatii despre originea Zvasticii la stramosii nostrii. A fost si este un vechi simbol SOLAR , indiferent in ce directie avea bratele , sau ca Hitler s-a dus in Tibet si de acolo a luat-o. Ea era acolo deoarece si tibetanii erau urmasi ai popoarelor plecate de pe teritoriul Europei asa ca,,,. Si cand au plecat din zona asta au dus cu ei si Zvastica evident. Si cand au ajuns Conchistadorii spanioli la populatiile bastinase din America sa-i crestineze (?) , au vazut ca si ei venereaza o cruce inscrisa intr-un cerc si s-au mirat crezan-d ca au ajuns cineva inaintea lor si i-au crestinat. Dar nu era asa. Si ei o aveau tot din preistorie. Fiind un simbol asa de venerat in intreaga Europa , la aparitia crestinismului a fost foarte greu sa fie inlaturat din cultura popoarelor ce urmau sa fie crestinate. Desigur ca la inceputul crestinismului nu s-a pus problema adoptarii lui deoarece se stia ca este un simbol precrestin pagan al Soarelui . Dar pe urma dupa ce au fost acceptati tot mai multe persoane cu TOT BAGAJUL de superstitii , s-a dat cale libera si acestui simbol . E mult de vorbit aici , mai bine vizionezi documentarele ca e mai sigur.

https://www.youtube.com/watch?v=qKXPRSzfGz8

Ionel28 16.01.2016 21:41:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 610210)
Aha, si cunostintele alea de unde le-ai dobandit?
Ca nu cred ca te-ai nascut cu ele.

Ia citeaza si tu niste titluri de unde ti s-a tras "eruditia" ca sa clarificam lucrurile.

Desi daca ai citat deja prima data "Youtube", probabil ca nici nu mai merita continuata discutia..

https://www.youtube.com/watch?v=w-sAqUSOhhg Zvastica vechi simbol de-al nostru patrimonial

Ionel28 16.01.2016 21:42:18

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610261)
Și am eu sau altcineva vreo vină?

https://www.youtube.com/watch?v=w-sAqUSOhhg Este foarte interesant.

iuliu46 16.01.2016 23:30:08

Mai aminteste-ne si despre cartea domnului Gabriel Gheorghe din cand in cand, nu o baga doar pe asta cu zvastica. :)

iuliu46 16.01.2016 23:35:34

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 610333)
Nu este adevarat , eu am vazut mai demult o emisiune pe National TV , unde erau invitati trei maestrii sau nu stiu exact cum le zice , masoni cu rang inalt , emisiunea fiind tocmai despre originea si rolul masoneriei in lume. La un moment dat cineva din invitatii jurnalisti a intrebat ceva catre domnul Olimpian Ungherea despre Martorii lui Iehova daca si ei fac parte sau sant masoni,,, etc. Raspunsul a fost nu , nicidecum , nu are cum sa fie masoni din moment ce ei studiaza Biblia,,,,,.

Ar fi bine daca ar citi Biblia dar eu vad ca isi pierd timpul uitandu-se la svastici pe youtube sau citind cartea nu stiu carui ins. Dupa care bineinteles ca intra pe forumuri ortodoxe pretinzand ca-s ortodocsi dar ca au niste nelamuriri. :71:

Ionel28 17.01.2016 13:05:21

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 610428)
Ar fi bine daca ar citi Biblia dar eu vad ca isi pierd timpul uitandu-se la svastici pe youtube sau citind cartea nu stiu carui ins. Dupa care bineinteles ca intra pe forumuri ortodoxe pretinzand ca-s ortodocsi dar ca au niste nelamuriri. :71:

Pai oricum nelamuriri sant , se vad din orce documentar vizionezi , oricine isi poate da seama de asta. Iar despre cartea domnului Gabriel Gheorghe nu am ce sa mai amintesc , o poate avea cine vrea daca o vrea. Acolo scrie la capitolul despre originea cuvantului ,,Craciun,, ca primii crestini(?) , nu au sarbatorit deloc nasterea Mantuitorului. Altceva ce ne mai trebuie daca asta e un lucru adevarat care nu poate fii contestat de nimeni.Si nu inteleg ce e rau sa te uiti pe Youtube la asemenea documentare despre originile si simbolistica stramosilor nostrii. Ba din contra , asa putem vedea si afla multe lucruri pe care inca nu le stiam. Sau sa nu citim cartea nu stiu carui ins , sa o consideram eretica , sau neavenita sau cum. Astea sant carti de cultura generala , de istorie etc, si nu cartile unor alte culte asa ca,,,,,. In urma vizionarii documentarului cu Zvastica dacica sau cele cu ,, Noi Aryanii daci,, invatam tocmai spiritualitatea stramosilor nostrii , si vedem ce s-a preluat de catre Biserica in ritualurile sale. Aici dupa cum se poate vedea din documantare , Biserica este cea care a preluat si duce mai departe simbolistica traco-geto-daca , atat prin gesturile sale , ritualuri , traditii , simbolistica etc. Asa s-a intamplat nu e o rusine. Chiar daca din punct de vedere scriptural este total opusul.

Ionel28 17.01.2016 13:08:04

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 610427)
Mai aminteste-ne si despre cartea domnului Gabriel Gheorghe din cand in cand, nu o baga doar pe asta cu zvastica. :)

https://www.youtube.com/watch?v=GO-GGdZvkrw Uita-te atent la documantar mai ales la varietatea simbolurilor solare si unde apar ele.

Ionel28 17.01.2016 13:10:27

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 610169)
Iehovista, v-a mai spus.

https://www.youtube.com/watch?v=GO-GGdZvkrw Vezi documantarul asta interesant , mai ales originea si perpetuarea simbolului solar , numit Vartelnita , Roata solara , crucea pelasgica , Zvastica.

DragosP 17.01.2016 13:12:17

Așa Ionică. Așa.
O idee dar și aia fixă.
Bravos.

Ionel28 18.01.2016 16:57:37

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610467)
Așa Ionică. Așa.
O idee dar și aia fixă.
Bravos.

Ce idei fixe domnule . astea sant documentare despre originea culturii si simbolisticii noastre ca popor , si dumneavostra spuneti ca sant idei fixe. Sau nu ar trebui dupa dvs sa le vada nimeni , sant interzise , eretice. Aici cine le vede nu mai poate sa spuna nimeni ca nu sant adevarate lucrurile care se spun acolo.Oricum inca sant multi romani nestiutori inca,,,, care nu stiu ca stramosii nostrii venerau zvastica simbol solar , crezan-d ca este doar un simbol hindus sau de-al lui Hitler. Asta nu e o rusine . Necunostiinta asta e.

DragosP 18.01.2016 17:00:25

Indubitabil de clar.

ovidiu b. 18.01.2016 17:09:25

https://www.youtube.com/watch?v=XUEtAQAiuCA&t=00m35s

Copacel 18.01.2016 18:35:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 610666)

https://www.youtube.com/watch?v=n9REwzXWiWQ

Ionel28 24.01.2016 12:57:43

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 610669)

D , pai o sa mai vine sera pe la noi , sau voi sigur daca se poate , si de baut asa mai beau cateodata vin rosu pentru ca e bun pentru inima. Dar asta este nu toti santem pe placul altora ce sa-i faci. https://www.youtube.com/watch?v=360qwrHQpd0 vezi aici discursul lui Vlad Tepes cu Episcopul .

Intrarea Vagonului 24.01.2016 13:30:43

Ionele, romanii se trag din romulani? Si cum e cu crucea aia precrestina, de care nu a auzit nimeni, decat de pe youtube? :24::24::24:

Ionel28 24.01.2016 20:43:45

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 611408)
Ionele, romanii se trag din romulani? Si cum e cu crucea aia precrestina, de care nu a auzit nimeni, decat de pe youtube? :24::24::24:

Nu , nu din romulani , ci din stramosii nostrii traco-geto-daci , care au migrat in toata Europa la un moment dat. Si despre ,,cruci precrestine,, a auzit si vazut o lume intreaga nu numai pe Internet , sant prezente peste tot , poate nu le vad multi ca sant orbi de-a binelea asta e altceva. De la Giulgiul lui Negru Voda de la Targoviste brodat cu zvastici , pana la Octoihul slavonesc cu un vultur cu o zvastica in cioc , sau ramasite de simboluri solare pe troite , lazi de zestre , costume populare. Cum sa nu se stie lucrurile astea . Mai ales ca stramosii nostrii odata cu migrarea lor au dus si cultura si credinta lor cu ei evident , si atunci si renumitul simbol solar numit , Vartelnita , sau cruce pelasgica , zvastica sa numit apoi la populatia vorbitoare de limba sanscrita din India formata din stramosii nostri . Deci in consecinta,,,,,

Copacel 24.01.2016 20:44:46

Citat:

Ionele, romanii se trag din romulani?

Ba da, se trag.

ahilpterodactil 25.01.2016 01:49:19

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 610662)
... stramosii nostrii venerau zvastica simbol solar...

Ma pui in dificultate. Nu ma asteptam sa venereze simbolul, ci pe acela de care se legau prin simbol...
Eu credeam ca semnul si simbolul sunt ca o punte de legatura, de trecere intre doua lumi: a mea si a Celuilalt. Credeam ca folosim un semn sau un simbol pentru a ne apropia de Celalalt, pentru a ajunge la El - nu pentru a ramane capturati, blocati in semn.

Pentru comparatie, nu stiu cat de buna: folosim semnele alfabetului si notele muzicale pentru a ajunge unii la altii, de la inima la inima. Nu pentru a ramane atarnati/suspendanti/incremeniti in litere si note...

ahilpterodactil 25.01.2016 01:53:53

http://www.info98.ro/nanu/texte/afistext.php?numar=167

Ideal pierdut în noaptea unei lumi ce nu mai este,
Lume ce gîndea în basme și vorbea în poezii,
O! te vad, te-aud, te cuget, tînără și dulce veste
Dintr-un cer cu alte stele, cu-alte raiuri, cu alți zei.

Venere, marmură caldă, ochi de piatră ce scînteie,
Braț molatic ca gîndirea unui împărat poet,
Tu ai fost divinizarea frumuseții de femeie,
A femeiei, ce și astăzi tot frumoasă o revăd.

Ionel28 25.01.2016 12:44:59

Citat:

Mai uita-te si tu pe Internet la documentarele despre stramosii nostrii, sau i-a carti despre Culturile ,Cucuteni, Gumelnita , Vadastra , Turdas, etc Si romulanii daca au existat de unde se trageau? .Veneau cumva de pe Luna ? Atunci e clar ca toti provin dintr-o populatie europeana alba . Si evreii , sau romanii de unde veneau de unde se trageau. Sant desigur si in unele documentare aberatii , sau tampenii de genul , ca Iisus Hristos era dac sau mai nou acuma am vazut undeva zicea cineva ca era ungur(?). Si pe Fecioara Maria daca o picteaza cineva imbracata in ie romaneasca o sa zicem ca era o romanca de aici din Ardeal.

Motronea 25.01.2016 13:06:02

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 610428)

Bună asta :))

iuliu46 25.01.2016 13:44:36

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 611542)
Mai uita-te si tu pe Internet la documentarele despre stramosii nostrii, sau i-a carti despre Culturile ,Cucuteni, Gumelnita , Vadastra , Turdas, etc Si romulanii daca au existat de unde se trageau? .Veneau cumva de pe Luna ? Atunci e clar ca toti provin dintr-o populatie europeana alba . Si evreii , sau romanii de unde veneau de unde se trageau. Sant desigur si in unele documentare aberatii , sau tampenii de genul , ca Iisus Hristos era dac sau mai nou acuma am vazut undeva zicea cineva ca era ungur(?). Si pe Fecioara Maria daca o picteaza cineva imbracata in ie romaneasca o sa zicem ca era o romanca de aici din Ardeal.

E limpede ca romulanii sunt rezultatul contopirii dintre klingonieni si ferengi. Exista documentare pe youtube. :)

AlinB 25.01.2016 13:52:59

Reptilienii, nu uita reptilienii: verzi, gri, albastri, etc. :24:

iuliu46 25.01.2016 19:46:38

Oare asta cu cine-s romulanii nu tine de cultura generala ? :71:

Intrarea Vagonului 25.01.2016 19:56:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 611641)

Ionele, daca nu stii cine sunt Rakata, nota doi si te dau pe mana Barnervernetului.
Imperiul Rakata Infinit. Yeah! http://starwars.wikia.com/wiki/Infinite_Empire
Sigur noi romanii ne tragem din astia. Cam tuguiati la devla, dar merge, cu ceva ajustari genetice adaptative, de-a lungul eonilor.

Ionel28 26.01.2016 17:57:24

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 610249)
Exact ce ziceam mai sus.

Da ce are Youtube , nu sant si lucruri bune , nu sant documentare despre Istorie , arheologie , simbolistica , stramosii nostrii etc. Nu are voie un crestin sa se uite pe Youtube. E un canal eretic, sau francmason cumva? Asa gandeste un crestin despre cultura generala. Ca daca spuneai , in felul urmator ,,ca da e adevarat sant si lucruri bune si documentare , dar sant si aberatii si lucruri fale de care crestinul trebuie sa se fereasca era altceva.

AlinB 26.01.2016 17:59:00

Are voie si sa taie lemne cu toporu' dar daca are brate la fel de bune cum ai tu discernamant, nu mai ajunge nici macar pana la transfuzie..

Ionel28 26.01.2016 17:59:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 611641)

Da cum sa nu tina de cultura generala ,dar romulanii de unde veneau? Ei de unde proveneau.

Ionel28 26.01.2016 18:01:51

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 611648)
Ionele, daca nu stii cine sunt Rakata, nota doi si te dau pe mana Barnervernetului.
Imperiul Rakata Infinit. Yeah! http://starwars.wikia.com/wiki/Infinite_Empire
Sigur noi romanii ne tragem din astia. Cam tuguiati la devla, dar merge, cu ceva ajustari genetice adaptative, de-a lungul eonilor.

Deci chiar asta crezi tu ca si ,,crestin,, fanteziile astea . Intersant .

GMihai 26.01.2016 18:40:50

Si semidoct si fara simtul umorului. Portretul slasic de Martor al lui Iehova.

ovidiu b. 26.01.2016 21:00:07

Romulanii la pescuit https://www.youtube.com/watch?v=UNZ5KJJNb54

cristiboss56 26.01.2016 21:47:10

Ia aminte la Pildele lui Solomon !

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 611452)
Nu , nu din romulani , ci din stramosii nostrii traco-geto-daci , care au migrat in toata Europa la un moment dat. Si despre ,,cruci precrestine,, a auzit si vazut o lume intreaga nu numai pe Internet , sant prezente peste tot , poate nu le vad multi ca sant orbi de-a binelea asta e altceva. De la Giulgiul lui Negru Voda de la Targoviste brodat cu zvastici , pana la Octoihul slavonesc cu un vultur cu o zvastica in cioc , sau ramasite de simboluri solare pe troite , lazi de zestre , costume populare. Cum sa nu se stie lucrurile astea . Mai ales ca stramosii nostrii odata cu migrarea lor au dus si cultura si credinta lor cu ei evident , si atunci si renumitul simbol solar numit , Vartelnita , sau cruce pelasgica , zvastica sa numit apoi la populatia vorbitoare de limba sanscrita din India formata din stramosii nostri . Deci in consecinta,,,,,

Pana cand, prostilor, veti iubi prostia? Pana cand, nebunilor, veti iubi nebunia? Si voi, nestiutorilor, pana cand veti uri stiinta?
Intoarceti-va iarasi la mustrarea mea si iata eu voi turna peste voi duhul meu si va voi vesti cuvintele mele.
Chematu-v-am, dar voi n-ati luat aminte! Intinsu-mi-am mana si n-a fost cine sa ia seama!
Ci ati lepadat toate sfaturile mele si mustrarile mele nu le-ati primit.
De aceea si eu voi rade de pieirea voastra si ma voi bucura cand va veni groaza peste voi,
Cand va veni peste voi necazul ca furtuna si cand nenorocirea ca vijelia va va cuprinde.
Atunci ma vor chema, dar eu nu voi raspunde; din zori ma vor cauta si nu ma vor afla,
Pentru ca ei au urat stiinta si frica de Dumnezeu n-au ales-o,
Fiindca n-au luat aminte la sfaturile mele si cercetarea mea au dispretuit-o.
Manca-vor din rodul caii lor si de sfaturile lor satura-se-vor,
Caci indaratnicia omoara pe cei prosti si nepasarea pierde pe cei fara minte;
Iar cel ce ma asculta va trai in pace si liniste si de rele nu se va teme

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:32:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.