![]() |
Citat:
Din textul de mai sus mi se pare posibil sa se fi intamplat asa: norvegienii au considerat, in acord cu filosofia lor de viata, ca parintii acestia sunt nici mai mult nici mai putin decat deranjati la mansarda. Nu stiu daca o fi asa, dar cred ca astfel au gandit norvegienii. "Crestinism radical si indoctrinarea copiilor" imi pare o formulare (diplomatica) pentru a denumi o psihoza religioasa, o "nebunie in doi", un delir. Personal nu exclud posibilitatea asta, desi sunt constient ca o atare ipoteza trebuie verificata cu atentie. Si sper ca tocmai asta se si petrece acum in Norvegia - se cerceteaza in detaliu cum stau lucrurile cu cei doi parinti. Mie un lucru imi pare cam bizar: numele dat bebelusului - Ezekiel... Oare pastorul nu a avut nici un amestec?.... Eu cred ca doi parinti linistiti si lucizi, tinind cont ca traiesc intr-o tara straina dar ca sunt, totusi, si romani, ar fi avut de ales dintre multele si frumoasele nume romanesti sau, pentru ca locuiesc acum in acea tara iar mama e norvegianca, ar fi putut pune un nume de acolo, de-al oamenilor din comunitatea unde traiesc. Crestini fiind, ar fi putut alege Andrei, Pavel (Paul), Ioan, Mihail, Nicolae etc. Cum de au ales taman Ezekiel nu-mi dau seama. |
Citat:
Am mai spus-o: respectul meu pentru penticostali, deja mare, a crescut mult în urma acestui eveniment, văzînd solidaritatea lor cu adevărat excepțională. Însă, obiectivitatea ne obligă să observăm că e posibil să fi fost ciocnirea nefericită dintre două orgolii/fanatisme: cel ultrasecularist și ultraetatist, al statului norvegian prin Barnervernet, și cel religios, al familiei Bodnariu. |
Citat:
Neoprotestanti (din mai multe confesiuni) isi boteza copii dupa V.T. La ei mai dureaza pana ajung la N.T. Deocamdata e mai mult asa, ceva ceva din auzite.. :) |
Citat:
Dar probabil nu prea erau bine informati vizavi de tara in care traiau, nu prea cred ca s-au riscat pana acolo, doar din orgoliu. Oricum, incet, incet, incepe sa se vada si fatza hada, bine ascunsa pana acum, a tarilor "civilizate si avansate economic" dupa care saliva bunul nostru roman credincios si cu sufletul la cer. Fix comunism (daca nu si mai rau) revizia 2.0 imbunatatita economic. Bine zicea cineva: "A venit Apocalipsa? Nici o problema, mutati-va in Romania, noi suntem cu 20 ani in urma". Din pacate, nu este deloc exclus ca astea sa ajunga si la noi, dar macar cat timp romanul va fi la dieta, isi va pastra, poate, cat de cat, mintea lucida, in ciuda cozilor de topor care il guverneaza. |
Citat:
Daca ai sa urmaresti cum jurnalismul a prezentat cazul, ai sa intelegi si unde e manipularea. Daca tot nu pricepi, am sa-ti explic. |
Citat:
|
De fapt nu religia a fost motivul luarii copiilor. Probabil parintii au insistat pe tema asta ca sa fie sprijiniti de comunitatea lor. Prima daca am citit ca din cauza religiei si m-am gandit ca, fiind penticostali, poate a mers cineva la o adunare unde se vorbeste in limbi si s-a speriat, facand reclamatie.
Apoi am auzit la tv ca motivul ar fi fost bataia. De fapt parintii spuneau ca ar fi declarat copiii ca erau batuti in fiecare zi, desi nu se intampla asta. Deci nu o palma, ci faptul ca ar fi fost batuti zilnic era motivul invocat de autoritati. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu nu inteleg de ce este gresit sa-i dai unui copil numele unui om sfant din VT. In lumea crestina de la noi, printre altele, se dau nume cum ar fi acesta: Lacramioara.Nu vine de la o sfanta crestina ci de la o floare. Foarte frumos si delicat nume.Doar ca obiceiul de a-ti boteza copii cu nume de flori/elemente ale naturii/animale este nu pagan ci foarte pagan, o ramasita a timpurilor primitive ale umanitatii. Pe langa acel nume se mai adauga, cateodata, si unul crestin. Adica crestinismul si paganismul la un loc, bine merci si nu mai deranjeaza pe nimeni :)
|
Citat:
Ce conteaza ca Ezekiel e numele unui profet biblic si inseamna "Dumnezeu sa te intareasca" ? Un ortodox nu poate da asa nume copilului ! Si mai este un aspect. Tot aud despre numele "romanesti" Gheorghe, Pavel, Ioan, Andrei, Mihai etc. Toate acestea sunt fie grecesti, fie evreiesti. Nume romanesc ar fi Basarab, dar de fapt se pare ca este nume cuman. Sau Vlad, dar se pare ca e slav. Sau Dragos - slav. Etc. |
Eu am probleme clare cu pocainta dar daca ne mai binecuvanteaza Dumnezeu cu un baiat promit sa-l cheme Noah :) Acum realizez ca nu am dat nici un nume din VT si gratie colegilor de forum voi corecta problema :)
|
Citat:
No, acum despre Asirieni, care sunt, ca și Armenii, creștini mai vechi decît noi, ce se poate spune decît că sunt tare simpatici cu unele nume frumoase și păgîne, de pildă Sargon. Pe vremea cînd dacii foloseau încă lănci de silex, băieții cu nume din astea fondau un imperiu... Pentru mine păgînismul e tare departe de a fi ceva negativ. E ceva la fel de natural ca și plantele ce țîșnesc din palmele Pămîntului, pentru a crește, înflori și odrăsli, și în final întorcîndu-se în solul primitor. A fost o etapă incipientă, frumoasă și bogată în felurime din istoria a ce numim om. |
Citat:
- Salut, Noe! Ce faci frate? - Bine merci Matusaleme, p-aci cu Leana si cu amaratul ala de Iezekel. - Da ce-a mai facut, nefericitul? Iar s-a inhaitat cu Zmeurica si cu Iona? - Mai rau, a fost azinoapte in club cu Sirah si l-au batut pe Isus. Cand o auzi fratsu, Moise, mi-e ca-i omoara! - Pai sa ia legatura cu Abel. Sau cu Ieremia. - As, te bagi cu astia... S-au inhaitat cu alde Avraam a lu Caligula si acum fac afaceri cu Nabucodonosor a lu Vetuta. |
Citat:
:))))) Serios acum, era previzibil ca în această zonă să nu existe, din motive istorice, ceva original și propriu romînesc. Nici o supărare; doar daciștii au o problemă cu asta. Mie îmi plac Arie, Teodor, Diodor, Nestorie, Sever, Dioscor, etc. :24: Un nume semit vechi e Tiamat. Sau Nergal. |
Citat:
Vine de la ...Ilie...:))) |
Citat:
|
Citat:
|
Dar Lana? E un nume fain. Lana Beniko, de pildă.
|
Citat:
Catre-ahilpterodactil!!! .....:))) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ce nume stii tu, care nu e dacic, nu e grecesc, nu e latinesc, dar e romanesc ? |
Citat:
|
Apostoli mai schimbau numele unor oameni, aveau motive, dar oameni precum aceia se gasesc mai greu in zilele noastre si tinand cont de acest lucru ramanem fiecare cu ce nume ne-au pus parintii :)
|
Citat:
|
Citat:
Transmisiunea de pe D'Qar incheiata :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Crenguța, de pildă. Un nume frumos.
|
M-a scuzati ca va intrerup....
uite si in Ro, mama daca isi pastreaza copiii ....primeste.....nimic Dar daca adopta copii ...."orfani"......se inbogateste..... Proiect: Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani primesc o indemnizație de 1.700 de lei Deputații din Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților au amendat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, la propunerea deputaților PNL, pentru ca mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de "o indemnizație de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referință) și de concediu de acomodare de maxim 12 luni", acordate la cererea părintelui adoptator, deși Guvernul propusese o perioadă de 6 luni. Deputatul PNL Florica Chercheș a explicat ca mamele care adopta copii cu vârsta mai mare de 2 ani ar urma să primească o indemnizație de aproximativ 1700 de lei pe lună, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizația de creștere a copilului. Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopție pentru copiii români, în România. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional. http://www.mediafax.ro/social/proiec...e-lei-15022701 |
Daca nu ma insel, indemnizatia aia se da pentru un an de zile, atat.
|
Un detaliu interesant sau surprinzator in cazul Bodnariu: tatal lui Ruth Bodnariu a fost, in trecut, seful local al Barnevernet.
|
Citat:
|
Habar nu am dar situatia este cel putin ciudata, este loc cat cuprinde pt orice ipoteza :) Vom vedea cum va evolua pana la final.
|
Evolutia finale este acum mai mult ca sigura..... nu vor fi recuperati copiii de familia lor iubitoare.
S-au cel putin statul va face jumi juma, jumatate pastreaza el si jumatat lasa de la el. |
Nu am auzit cazuri de familii cu multi copii care sa fi putut sa recupereze intreaga suma...ma scuzati pe toti copilasi lor de la stat.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:13:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.