Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   ETERNA INCHIZITIE VESTICA si nu se poate oprii, nu se poate opri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18290)

ahilpterodactil 01.02.2016 16:58:50

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 612390)
"Copiii unui român din Norvegia au fost luați din familie cu Poliția. Părinții ar fi fost denunțați pentru „creștinism radical și îndoctrinarea copiilor“
Marius și Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, care a locuit în România până în urmă cu 10 ani, locuind în prezent în Norvegia, au rămas fără cei cinci copii după ce micuții au fost luați de Protecția Copilului din Norvegia. Fratele lui Marius Bodnariu, care locuiește în România, a relatat cazul susținând că din primele date acțiunea ar avea la bază chestiuni de ordin religios.

Printr-un apel transmis pe mai multe site-uri creștine și pe rețeaua de socializare Facebook, creștinii din România sunt chemați să susțină în rugăciune familia unui român stabilit în Norvegia, Ruth și Marius Bodnariu, cărora autoritățile norvegiene le-au luat zilele trecute copiii. Familia românului, care era membră a Bisericii Penticostale Philadelphia din București înainte de a se muta în Norvegia, a rămas într-o primă fază fără cei patru copii mai mari, ulterior rămânând și fără copilul cel mai mic, în vârstă de doar trei luni. Cei cinci copii au fost luați din familia Bodnariu în cursul săptămânii trecute, informația fiind făcută publică de fratele lui Marius Bodnariu, care locuiește în România, Daniel Bodnariu.

„Luni 16 noiembrie cele două fete, Eliana și Naomi sunt luate de la școala de Protecția Copilului și duse într-un loc secret. Apoi, Protecția Copilului împreună cu Poliția vin acasă și iau și pe cei doi băieți Matei și Ioan, iar Ruth cu bebelușul Ezekiel (trei luni) este arestată și dusă la Poliție. După mai multe ore de interogatoriu, Marius și Ruth au fost lăsați să plece acasă împreună cu bebelușul. De atunci și până la această oră, nici Marius și nici Ruth nu i-au mai văzut pe cei patru copii mai mari”, scrie fratele românului din Norvegia, pe Facebook. Potrivit aceleiași surse, ziua următoare, în 17 noiembrie „Protecția Copilului, însoțită de patru politiști, vine acasă și ia bebelusul de trei luni de la mamă, pentru că au considerat mama ca fiind periculoasă. Tot atunci i-au spus lui Ruth despre copii, că sunt dați la două familii, că s-au integrat foarte bine și nu le este dor de părinți”.

Daniel Bodnariu povestește că miercuri, cei doi părinți s-au întâlnit cu un avocat care le-a spus că aveau dreptul să fie informați despre acuzațiile ce li se aduc. „De asemenea au aflat că mama care alăptează are dreptul de a-și hrăni bebelușul. Tot miercuri am reușit pentru prima oară să vorbesc cu Marius câteva minute. Tot atunci au aflat și că bebelusul a fost trimis în Bergen, oraș aflat la o distanță de 3-4 ore de mers cu mașina de localitatea lor”, a mai relatat fratele românului din Norvegia. Bărbatul povestește că joi părinții au plecat spre Bergen pentru a-și vedea bebelușul, însă doar mama a putut să stea pentru câteva ore cu copilul.

Membru în Comisia de Protecție a Copilului de la Sectorul 1 București, de profesie avocat și psiholog, pastorul Florin Ianovici, apropiat al familiei Bodnariu, a declarat că trebuie așteptată ziua de luni pentru a se vedea exact care sunt acuzațiile aduse părinților. Florin Ianovici a declarat că autoritățile norvegiene au intervenit, foarte probabil, în baza principiului interesului superior al copilului, care permite să se intervină la prima bănuială și să se ia copilul până când se clarifică situația."

https://www.youtube.com/watch?v=stn_29gb_P8

Him...
Din textul de mai sus mi se pare posibil sa se fi intamplat asa: norvegienii au considerat, in acord cu filosofia lor de viata, ca parintii acestia sunt nici mai mult nici mai putin decat deranjati la mansarda. Nu stiu daca o fi asa, dar cred ca astfel au gandit norvegienii.

"Crestinism radical si indoctrinarea copiilor" imi pare o formulare (diplomatica) pentru a denumi o psihoza religioasa, o "nebunie in doi", un delir.
Personal nu exclud posibilitatea asta, desi sunt constient ca o atare ipoteza trebuie verificata cu atentie. Si sper ca tocmai asta se si petrece acum in Norvegia - se cerceteaza in detaliu cum stau lucrurile cu cei doi parinti.

Mie un lucru imi pare cam bizar: numele dat bebelusului - Ezekiel... Oare pastorul nu a avut nici un amestec?....
Eu cred ca doi parinti linistiti si lucizi, tinind cont ca traiesc intr-o tara straina dar ca sunt, totusi, si romani, ar fi avut de ales dintre multele si frumoasele nume romanesti sau, pentru ca locuiesc acum in acea tara iar mama e norvegianca, ar fi putut pune un nume de acolo, de-al oamenilor din comunitatea unde traiesc.
Crestini fiind, ar fi putut alege Andrei, Pavel (Paul), Ioan, Mihail, Nicolae etc. Cum de au ales taman Ezekiel nu-mi dau seama.

Intrarea Vagonului 01.02.2016 17:24:07

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612498)
Him...
Din textul de mai sus mi se pare posibil sa se fi intamplat asa: norvegienii au considerat, in acord cu filosofia lor de viata, ca parintii acestia sunt nici mai mult nici mai putin decat deranjati la mansarda. Nu stiu daca o fi asa, dar cred ca astfel au gandit norvegienii.

"Crestinism radical si indoctrinarea copiilor" imi pare o formulare (diplomatica) pentru a denumi o psihoza religioasa, o "nebunie in doi", un delir.
Personal nu exclud posibilitatea asta, desi sunt constient ca o atare ipoteza trebuie verificata cu atentie. Si sper ca tocmai asta se si petrece acum in Norvegia - se cerceteaza in detaliu cum stau lucrurile cu cei doi parinti.

Mie un lucru imi pare cam bizar: numele dat bebelusului - Ezekiel... Oare pastorul nu a avut nici un amestec?....
Eu cred ca doi parinti linistiti si lucizi, tinind cont ca traiesc intr-o tara straina dar ca sunt, totusi, si romani, ar fi avut de ales dintre multele si frumoasele nume romanesti sau, pentru ca locuiesc acum in acea tara iar mama e norvegianca, ar fi putut pune un nume de acolo, de-al oamenilor din comunitatea unde traiesc.
Crestini fiind, ar fi putut alege Andrei, Pavel (Paul), Ioan, Mihail, Nicolae etc. Cum de au ales taman Ezekiel nu-mi dau seama.

Chestia asta mi-a sărit și mie în ochi. Deh, unii NP au o obsesie, atît ca indivizi, cît și la nivel confesional, cu vechiul testament și miturile și personajele de acolo, pe care le consideră foarte eroice și le iau ca modele și, iată, și ca nume pentru ei și copiii lor. Mă rog, fiecare persoană și/sau confesiune cu stolul de ciripitoare și corul de voci din cap. (Și te asigur, înainte să mă întrebi, că îmi țin mica țicneală ludică în frîu: nu o să îmi botez copilul ”Darth Marr„). Ca să nu mai vorbesc de faptul că fetele cîntau psalmi/pricesne la școală.
Am mai spus-o: respectul meu pentru penticostali, deja mare, a crescut mult în urma acestui eveniment, văzînd solidaritatea lor cu adevărat excepțională. Însă, obiectivitatea ne obligă să observăm că e posibil să fi fost ciocnirea nefericită dintre două orgolii/fanatisme: cel ultrasecularist și ultraetatist, al statului norvegian prin Barnervernet, și cel religios, al familiei Bodnariu.

AlinB 01.02.2016 18:27:12

Citat:

Taman asta era problema...
Neoprotestanti (din mai multe confesiuni) isi boteza copii dupa V.T.

La ei mai dureaza pana ajung la N.T. Deocamdata e mai mult asa, ceva ceva din auzite.. :)

AlinB 01.02.2016 18:28:40

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612500)
Ca să nu mai vorbesc de faptul că fetele cîntau psalmi/pricesne la școală.
Am mai spus-o: respectul meu pentru penticostali, deja mare, a crescut mult în urma acestui eveniment, văzînd solidaritatea lor cu adevărat excepțională. Însă, obiectivitatea ne obligă să observăm că e posibil să fi fost ciocnirea nefericită dintre două orgolii/fanatisme: cel ultrasecularist și ultraetatist, al statului norvegian prin Barnervernet, și cel religios, al familiei Bodnariu.

Asta o au in reflex si nu e ceva neaparat rau.
Dar probabil nu prea erau bine informati vizavi de tara in care traiau, nu prea cred ca s-au riscat pana acolo, doar din orgoliu.

Oricum, incet, incet, incepe sa se vada si fatza hada, bine ascunsa pana acum, a tarilor "civilizate si avansate economic" dupa care saliva bunul nostru roman credincios si cu sufletul la cer.

Fix comunism (daca nu si mai rau) revizia 2.0 imbunatatita economic.

Bine zicea cineva: "A venit Apocalipsa? Nici o problema, mutati-va in Romania, noi suntem cu 20 ani in urma".

Din pacate, nu este deloc exclus ca astea sa ajunga si la noi, dar macar cat timp romanul va fi la dieta, isi va pastra, poate, cat de cat, mintea lucida, in ciuda cozilor de topor care il guverneaza.

AlinB 01.02.2016 18:33:43

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 612388)
Deci vrei sa spui ca nu este un caz real, ci doar o poveste sau un film de TV.

Este un caz real, cu doua fetze.

Daca ai sa urmaresti cum jurnalismul a prezentat cazul, ai sa intelegi si unde e manipularea.

Daca tot nu pricepi, am sa-ti explic.

catalin2 01.02.2016 19:31:02

Citat:

Toti neoprotestantii de care am auzit dau nume din Vechiul Testament copiilor. Ei sunt impotriva sfintilor, asa ca pentru ei ar fi culmea sa dea nume de sfinti copiilor.

catalin2 01.02.2016 19:36:57

De fapt nu religia a fost motivul luarii copiilor. Probabil parintii au insistat pe tema asta ca sa fie sprijiniti de comunitatea lor. Prima daca am citit ca din cauza religiei si m-am gandit ca, fiind penticostali, poate a mers cineva la o adunare unde se vorbeste in limbi si s-a speriat, facand reclamatie.
Apoi am auzit la tv ca motivul ar fi fost bataia. De fapt parintii spuneau ca ar fi declarat copiii ca erau batuti in fiecare zi, desi nu se intampla asta. Deci nu o palma, ci faptul ca ar fi fost batuti zilnic era motivul invocat de autoritati.

GMihai 01.02.2016 19:42:35

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 612508)
Toti neoprotestantii de care am auzit dau nume din Vechiul Testament copiilor. Ei sunt impotriva sfintilor, asa ca pentru ei ar fi culmea sa dea nume de sfinti copiilor.

Ia vezi, Cataline, cum ii cheama pe copii familiei Bodnariu: Eliana, Naomi, Matei, Ioan si Ezekiel.

catalin2 01.02.2016 19:47:46

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612512)
Ia vezi, Cataline, cum ii cheama pe copii familiei Bodnariu: Eliana, Naomi, Matei, Ioan si Ezekiel.

Numele Apostolilor, nu sfintilor.

GMihai 01.02.2016 19:52:33

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 612513)
Numele Apostolilor, nu sfintilor.

Am inteles. Deci Apostolii nu ar fi sfinti, dupa tine.

Pelerin spre Rasarit 01.02.2016 19:54:04

Eu nu inteleg de ce este gresit sa-i dai unui copil numele unui om sfant din VT. In lumea crestina de la noi, printre altele, se dau nume cum ar fi acesta: Lacramioara.Nu vine de la o sfanta crestina ci de la o floare. Foarte frumos si delicat nume.Doar ca obiceiul de a-ti boteza copii cu nume de flori/elemente ale naturii/animale este nu pagan ci foarte pagan, o ramasita a timpurilor primitive ale umanitatii. Pe langa acel nume se mai adauga, cateodata, si unul crestin. Adica crestinismul si paganismul la un loc, bine merci si nu mai deranjeaza pe nimeni :)

GMihai 01.02.2016 19:57:04

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612516)
Eu nu inteleg de ce este gresit sa-i dai unui copil numele unui om sfant din VT.

Fiindca asa fac pocaitii !!!! De aceea e gresit.

Ce conteaza ca Ezekiel e numele unui profet biblic si inseamna "Dumnezeu sa te intareasca" ? Un ortodox nu poate da asa nume copilului !

Si mai este un aspect. Tot aud despre numele "romanesti" Gheorghe, Pavel, Ioan, Andrei, Mihai etc. Toate acestea sunt fie grecesti, fie evreiesti.

Nume romanesc ar fi Basarab, dar de fapt se pare ca este nume cuman. Sau Vlad, dar se pare ca e slav. Sau Dragos - slav. Etc.

Pelerin spre Rasarit 01.02.2016 20:02:22

Eu am probleme clare cu pocainta dar daca ne mai binecuvanteaza Dumnezeu cu un baiat promit sa-l cheme Noah :) Acum realizez ca nu am dat nici un nume din VT si gratie colegilor de forum voi corecta problema :)

Intrarea Vagonului 01.02.2016 20:33:25

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612519)
Eu am probleme clare cu pocainta dar daca ne mai binecuvanteaza Dumnezeu cu un baiat promit sa-l cheme Noah :) Acum realizez ca nu am dat nici un nume din VT si gratie colegilor de forum voi corecta problema :)

Să vă trăiască!
No, acum despre Asirieni, care sunt, ca și Armenii, creștini mai vechi decît noi, ce se poate spune decît că sunt tare simpatici cu unele nume frumoase și păgîne, de pildă Sargon. Pe vremea cînd dacii foloseau încă lănci de silex, băieții cu nume din astea fondau un imperiu...
Pentru mine păgînismul e tare departe de a fi ceva negativ. E ceva la fel de natural ca și plantele ce țîșnesc din palmele Pămîntului, pentru a crește, înflori și odrăsli, și în final întorcîndu-se în solul primitor. A fost o etapă incipientă, frumoasă și bogată în felurime din istoria a ce numim om.

ahilpterodactil 01.02.2016 20:37:37

Citat:

Eu nu inteleg de ce este gresit sa-i dai unui copil numele unui om sfant din VT. In lumea crestina de la noi, printre altele, se dau nume cum ar fi acesta: Lacramioara.Nu vine de la o sfanta crestina ci de la o floare. Foarte frumos si delicat nume.Doar ca obiceiul de a-ti boteza copii cu nume de flori/elemente ale naturii/animale este nu pagan ci foarte pagan, o ramasita a timpurilor primitive ale umanitatii. Pe langa acel nume se mai adauga, cateodata, si unul crestin. Adica crestinismul si paganismul la un loc, bine merci si nu mai deranjeaza pe nimeni :)

Un dialog imaginar intre Pelerinul si prietenii lui:
- Salut, Noe! Ce faci frate?
- Bine merci Matusaleme, p-aci cu Leana si cu amaratul ala de Iezekel.
- Da ce-a mai facut, nefericitul? Iar s-a inhaitat cu Zmeurica si cu Iona?
- Mai rau, a fost azinoapte in club cu Sirah si l-au batut pe Isus. Cand o auzi fratsu, Moise, mi-e ca-i omoara!
- Pai sa ia legatura cu Abel. Sau cu Ieremia.
- As, te bagi cu astia... S-au inhaitat cu alde Avraam a lu Caligula si acum fac afaceri cu Nabucodonosor a lu Vetuta.

Intrarea Vagonului 01.02.2016 20:40:45

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612517)
Fiindca asa fac pocaitii !!!! De aceea e gresit.

Ce conteaza ca Ezekiel e numele unui profet biblic si inseamna "Dumnezeu sa te intareasca" ? Un ortodox nu poate da asa nume copilului !

Si mai este un aspect. Tot aud despre numele "romanesti" Gheorghe, Pavel, Ioan, Andrei, Mihai etc. Toate acestea sunt fie grecesti, fie evreiesti.

Nume romanesc ar fi Basarab, dar de fapt se pare ca este nume cuman. Sau Vlad, dar se pare ca e slav. Sau Dragos - slav. Etc.

„Darth” e de origine Rakatană.
:)))))
Serios acum, era previzibil ca în această zonă să nu existe, din motive istorice, ceva original și propriu romînesc. Nici o supărare; doar daciștii au o problemă cu asta. Mie îmi plac Arie, Teodor, Diodor, Nestorie, Sever, Dioscor, etc. :24:
Un nume semit vechi e Tiamat. Sau Nergal.

ahilpterodactil 01.02.2016 20:46:17

Citat:

In lumea crestina de la noi, printre altele, se dau nume cum ar fi acesta: Lacramioara.

Da, dar se pronunta Lala.
Vine de la ...Ilie...:)))

catalin2 01.02.2016 20:47:10

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612515)
Am inteles. Deci Apostolii nu ar fi sfinti, dupa tine.

Nimic nou, intotdeauna intelegi doar ce vrei. Si multi din dreptii Vechiului Testament sunt tot sfinti in ortodoxie.

Intrarea Vagonului 01.02.2016 20:47:20

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612526)
Un dialog imaginar intre Pelerinul si prietenii lui:
- Salut, Noe! Ce faci frate?
- Bine merci Matusaleme, p-aci cu Leana si cu amaratul ala de Iezekel.
- Da ce-a mai facut, nefericitul? Iar s-a inhaitat cu Zmeurica si cu Iona?
- Mai rau, a fost azinoapte in club cu Sirah si l-au batut pe Isus. Cand o auzi fratsu, Moise, mi-e ca-i omoara!
- Pai sa ia legatura cu Abel. Sau cu Ieremia.
- As, te bagi cu astia... S-au inhaitat cu alde Avraam a lu Caligula si acum fac afaceri cu Nabucodonosor a lu Vetuta.

Să nu afle Azazel de la SRI și Azrael de la DNA...

Intrarea Vagonului 01.02.2016 20:48:42

Dar Lana? E un nume fain. Lana Beniko, de pildă.

ahilpterodactil 01.02.2016 20:54:51

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612534)
Să nu afle Azazel de la SRI și Azrael de la DNA...

Zise Intrarea Vagonului!
Catre-ahilpterodactil!!! .....:)))

catalin2 01.02.2016 20:58:50

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612517)

Nu se poate sa-i cheme pe toti Decebal, Burebista, Scorilo. In primul rand dau nume de sfinti, ca sa-i ocroteasca, nu nume de daci, doar ca sa fie daci.

Intrarea Vagonului 01.02.2016 21:02:46

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612540)
Zise Intrarea Vagonului!

Ehei, strada aia e un simbol pentru mine...îți dai seama ce înseamnă pentru spiritul unui copil o linie de tren intraurbană...necunoscutul, interzisul... Nu avui curajul să iau pe șestache garnitura aia 4 a trip 2 unknown, dar am furat cu toții chile întregi de semințe de acolo... Ce vremuri stabile, în care Statul ne dădea multe, și puteam să și îl furăm puțin...

GMihai 01.02.2016 21:03:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 612542)
Nu se poate sa-i cheme pe toti Decebal, Burebista, Scorilo. In primul rand dau nume de sfinti, ca sa-i ocroteasca, nu nume de daci, doar ca sa fie daci.

Pai eu nu am intrebat despre nume de daci, ci despre nume romanesti.

Ce nume stii tu, care nu e dacic, nu e grecesc, nu e latinesc, dar e romanesc ?

Intrarea Vagonului 01.02.2016 21:03:41

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612540)
Zise Intrarea Vagonului!

Ehei, strada aia, de la care luai acest ID forumist, e un simbol pentru mine...îți dai seama ce înseamnă pentru spiritul unui copil o linie de tren intraurbană...necunoscutul, interzisul... Nu avui curajul să iau pe șestache garnitura aia 4 a trip 2 unknown, dar am furat cu toții chile întregi de semințe de acolo... Ce vremuri stabile, în care Statul ne dădea multe, și puteam să și îl furăm puțin...

Pelerin spre Rasarit 01.02.2016 21:03:57

Apostoli mai schimbau numele unor oameni, aveau motive, dar oameni precum aceia se gasesc mai greu in zilele noastre si tinand cont de acest lucru ramanem fiecare cu ce nume ne-au pus parintii :)

Intrarea Vagonului 01.02.2016 21:07:33

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612548)
Apostoli mai schimbau numele unor oameni, aveau motive, dar oameni precum aceia se gasesc mai greu in zilele noastre si tinand cont de acest lucru ramanem fiecare cu ce nume ne-au pus parintii :)

La ce te referi?

Pelerin spre Rasarit 01.02.2016 21:21:37

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612550)
La ce te referi?

Context: Faptele Apostolilor. Indicativ: capitolul 4,versetul 36. Profil al persoanei: evreu convertit. Nume initial: Iosif. Categorie: levit. Loc de bastina: Cipru. Locatie noua: Ierusalim. Nume nou dat de apostoli: Barnaba. Talcuire: fiul mangaierii. Motiv schimbare de nume: stia sa daruiasca, sa aline, cel mai probabil atent si sensibil la nevoile altora. Semn distinctiv: si-a vandut singura proprietate din Cipru si a pus banii in comun pt crestinii din Ierusalim. Upgrade: spirit de sacrificiu, lipsa de egoism, sinceritate. Portrete in antiteza cu el: Anania si Safira. Tema de studiu: relatia lui cu Apostolul Pavel, modul cum a stiut, plin de modestie sa-si asume un rol secundar smerit. Doar pt nivel maxim bonus: portretlui lui in NT, lectie de crestinism aplicat. A nu se cauta in zilele noastre printre: uscatii hipercorecti, ipocritii de duminica, palavragii de internet si orice alta categorie suficient de mare sa ne cuprinda pe toti :)

Transmisiunea de pe D'Qar incheiata :)

Intrarea Vagonului 01.02.2016 21:28:54

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612555)
Context: Faptele Apostolilor. Indicativ: capitolul 4,versetul 36. Profil al persoanei: evreu convertit. Nume initial: Iosif. Categorie: levit. Loc de bastina: Cipru. Locatie noua: Ierusalim. Nume nou dat de apostoli: Barnaba. Talcuire: fiul mangaierii. Motiv schimbare de nume: stia sa daruiasca, sa aline, cel mai probabil atent si sensibil la nevoile altora. Semn distinctiv: si-a vandut singura proprietate din Cipru si a pus banii in comun pt crestinii din Ierusalim. Upgrade: spirit de sacrificiu, lipsa de egoism, sinceritate. Portrete in antiteza cu el: Anania si Safira. Tema de studiu: relatia lui cu Apostolul Pavel, modul cum a stiut, plin de modestie sa-si asume un rol secundar smerit. Doar pt nivel maxim bonus: portretlui lui in NT, lectie de crestinism aplicat. A nu se cauta in zilele noastre printre: uscatii hipercorecti, ipocritii de duminica, palavragii de internet si orice alta categorie suficient de mare sa ne cuprinda pe toti :)

Transmisiunea de pe D'Qar incheiata :)

Mulțumesc pentru transmisiune. :)

AlinB 01.02.2016 21:52:08

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612512)

Asa mai merge :)

ahilpterodactil 01.02.2016 23:49:08

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612546)

Bula!.....:)))))))

stefan florin 02.02.2016 08:35:39

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612546)
Pai eu nu am intrebat despre nume de daci, ci despre nume romanesti.

Miorita...!

Intrarea Vagonului 02.02.2016 09:44:49

Crenguța, de pildă. Un nume frumos.

Ion Pop 02.02.2016 19:21:37

M-a scuzati ca va intrerup....

uite si in Ro, mama daca isi pastreaza copiii ....primeste.....nimic

Dar daca adopta copii ...."orfani"......se inbogateste.....

Proiect: Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani primesc o indemnizație de 1.700 de lei

Deputații din Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților au amendat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, la propunerea deputaților PNL, pentru ca mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de "o indemnizație de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referință) și de concediu de acomodare de maxim 12 luni", acordate la cererea părintelui adoptator, deși Guvernul propusese o perioadă de 6 luni.

Deputatul PNL Florica Chercheș a explicat ca mamele care adopta copii cu vârsta mai mare de 2 ani ar urma să primească o indemnizație de aproximativ 1700 de lei pe lună, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizația de creștere a copilului.

Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopție pentru copiii români, în România.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional.

http://www.mediafax.ro/social/proiec...e-lei-15022701

AlinB 02.02.2016 22:10:50

Daca nu ma insel, indemnizatia aia se da pentru un an de zile, atat.

Pelerin spre Rasarit 03.02.2016 19:18:39

Un detaliu interesant sau surprinzator in cazul Bodnariu: tatal lui Ruth Bodnariu a fost, in trecut, seful local al Barnevernet.

Intrarea Vagonului 03.02.2016 19:34:05

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612689)
Un detaliu interesant sau surprinzator in cazul Bodnariu: tatal lui Ruth Bodnariu a fost, in trecut, seful local al Barnevernet.

Stai că devine, vorba lui Mihai, nuanțat de-a dreptul. Înseamnă că cineva a plătit o poliță tatălui, prin toată această afacere? Cine mai știe?

Pelerin spre Rasarit 03.02.2016 19:41:41

Habar nu am dar situatia este cel putin ciudata, este loc cat cuprinde pt orice ipoteza :) Vom vedea cum va evolua pana la final.

Ion Pop 04.02.2016 23:49:46

Evolutia finale este acum mai mult ca sigura..... nu vor fi recuperati copiii de familia lor iubitoare.

S-au cel putin statul va face jumi juma, jumatate pastreaza el si jumatat lasa de la el.

Ion Pop 04.02.2016 23:51:12

Nu am auzit cazuri de familii cu multi copii care sa fi putut sa recupereze intreaga suma...ma scuzati pe toti copilasi lor de la stat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:13:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.