Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dezvoltare personala-carti, filme, documentare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18310)

iuliu46 30.01.2016 22:48:45

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612326)
Alta varianta fanatic-ticnita era a unuia care zicea ca fosilele au fost puse de Creator in Pamant, ca sa ne incerce credinta. Am ras o jumatate de ora, citind tampenia asta.

De ce nu ar fi o varianta fanatic ticnita ca acele fosile au zeci de milioane de ani vechime ?

flying 30.01.2016 22:50:00

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612326)
Am ras o jumatate de ora, citind tampenia asta.

Dupa ras de bunavoie ...intotdeauna vine plans(de ...nevoie)
Nu e neaparat rau sa crezi gresit un lucru,ci motivul pentru care crezi un lucru.In Athos era un parinte atat de simplu...credea ca Bunavestirea e o sfanta...si acea "sfanta" ii aducea de mancare pesti .

Pelerin spre Rasarit 30.01.2016 22:53:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 612331)
Acum trebuie sa credem ca aia chiar au ajuns pe Luna in 1969. :71: .

In ceea ce te priveste pe tine s-ar putea face o exceptie, tinand cont de circumstante :)

iuliu46 30.01.2016 22:58:54

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612334)
In ceea ce te priveste pe tine s-ar putea face o exceptie, tinand cont de circumstante :)

Sunt dubios. Nu am incredere in autoritati.Cu siguranta e ceva in neregula cu mine. :)

Pelerin spre Rasarit 30.01.2016 23:04:43

Nu am vrut sa spun asta, eu vroiam sa zic ca esti mai sceptic in privinta lor dar poate eram prea diplomat si ai zis sa fie lucrurile clare :)

Intrarea Vagonului 30.01.2016 23:34:46

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 612333)
Dupa ras de bunavoie ...intotdeauna vine plans(de ...nevoie)
Nu e neaparat rau sa crezi gresit un lucru,ci motivul pentru care crezi un lucru.In Athos era un parinte atat de simplu...credea ca Bunavestirea e o sfanta...si acea "sfanta" ii aducea de mancare pesti .

Aha. si de ce ar fi de plans ca prefer sa cred o anumita tabara in aceasta privinta si nu pe cealalta tabara? Zici ca virgula cred gresit. Sincer, si aici ne legam in sfarsit cu tema topicului, prefer sa fiu cinstit pana la cinism cu mine si cu restul, pentru ca doar cultivand sinceritatea pana la ultimele consecinte putem fi noi si nu o compilare din ce vor "ceilalti" sa sculpteze din ce ne voise de fapt Facatorul sa fim. Si acesta sinceritate, in cazul de fata, ma indeamna sa spun ca pur si simplu nu imi place cum suna Facerea, si nici staruinta/intransigenta vecina cu fanatismul, a unora de lega adoptarea fara rezerve aliteralismului de mantuirea proprie si mai ales a altora. Serios, limbajul de acolo imi evoca ceva vechi, plin de praf si mucegai.

Intrarea Vagonului 30.01.2016 23:37:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 612336)
Sunt dubios. Nu am incredere in autoritati.Cu siguranta e ceva in neregula cu mine. :)

Nici eu nu am incredere in autoritati, pentru mine statul este un uzurpator si ideologiile si legile bice ale Dr..., dar totusi cred sincer (fiindca vreau sa cred, na!) ca Pamantul e batran.

iuliu46 30.01.2016 23:40:31

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612351)
Nici eu nu am incredere in autoritati, pentru mine statul este un uzurpator si ideologiile si legile bice ale Dr..., dar totusi cred sincer (fiindca vreau sa cred, na!) ca Pamantul e batran.

Normal. Ca altfel nu se putea intampla nimic a long time ago in a galaxy far far away. :21:

Intrarea Vagonului 30.01.2016 23:46:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 612353)
Normal. Ca altfel nu se putea intampla nimic a long time ago in a galaxy far far away. :21:

Abia astept Chapter 10 din KOTFE. Sunt curios cum va crapa Arcann. Daca as fi eu CEO la Bioware, as scrie o poveste/un joc cu forumisti de aici... :24:Inca ceva: Mass Efect 3 ma atrage, in ultima vreme, ca si Transformers, de altfel.

May the Force enlighten us all!

flying 31.01.2016 01:55:34

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612350)
Aha. si de ce ar fi de plans ca prefer sa cred o anumita tabara in aceasta privinta si nu pe cealalta tabara?

Nu e de plans o alegere ci motivele [reale]ce stau in spatele alegerii.Toti avem masti ,dar e o diferenta intre masca si motivul pentru care "cumparam" si ne afisam cu acea masca.

Citat:

prefer sa fiu cinstit pana la cinism cu mine si cu restul, pentru ca doar cultivand sinceritatea pana la ultimele consecinte

:21:Sa nu mai spui la nimeni ca tu [crezi ca] esti ortodox.Tine pentru tine.

Citat:

Si acesta sinceritate, in cazul de fata, ma indeamna sa spun ca pur si simplu nu imi place cum suna Facerea, si nici staruinta/intransigenta vecina cu fanatismul, a unora de lega adoptarea fara rezerve aliteralismului de mantuirea proprie si mai ales a altora. Serios, limbajul de acolo imi evoca ceva vechi, plin de praf si mucegai.

Da asa pare ,cand creierul e spalat de jocuri pe calculator si ...altele.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...96895030b1.jpg

RedRose 01.02.2016 09:57:22

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612330)
http://www.la-psiholog.ro/info/psihologie-umanista
Conceptul de dezvoltare personala este unul central in "psihologia umanista".
Sunt mai multe note definitorii ale acestui concept-umbrela, insa ma voi opri numai la doua din ele, mai exact la doua notiuni subiacente: potentialul, respectiv blocajul de dezvoltare.
Pe scurt, potentialul de dezvoltare al unui om poate fi blocat din variate pricini (lipsa stimularii adecvate, "mediu educogen viciat/carentat", evenimente traumatice etc.). Sarcina psihologiei umaniste ar fi una de actualizare, adica de a pune in act(ivitate), in proces, in fluxul devenirii personalitatii, continuturile potentialului omenesc din fiecare.
De aici o intreaga poveste...:)

Rogers, cu maniera lui "nondirectiva" de a lucra, cu respectul lui autentic fata de omenesc, a parut multora un ... "mistic".
In sedintele "rogersiene" de dezvoltare personala s-au intamplat si se intampla si azi lucruri minunate.

Dar sensul termenului de dezvoltare personala s-a pervertit cu vremea, cu impostorii, cu prostii... Asa cum se intampla cu orice lucru bun cazut pe mana barbariilor lumii in care traim. Din pacate.

Sugerez sa se inteleaga (si sa se studieze/experieze) ca nu orice "dezvoltare" din viata unui om este tocmai "dezvoltare personala". Dimpotriva, de cele mai multe ori, astfel de "dezvoltari" sunt chiar formele de exprimare ale blocajelor noastre, ale stagnarii si ratacirii etc.

Frumos spus si perfect adevarat! Totusi, te mai intreb:exista cine fara blocaje sau cineva care nu s-a ratacit niciodata?

Misuar 01.02.2016 10:08:31

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 612455)
Frumos spus si perfect adevarat! Totusi, te mai intreb:exista cine fara blocaje sau cineva care nu s-a ratacit niciodata?

N-ai cum sa te ratacesti daca nu te compari cu nimeni. Mandria inseamna a te compara cu ceilalti oameni, a te raporta la ei. Daca nu te raportezi la nimeni, ci doar la evolutia ta in relatia cu Dumnezeu, se numeste bucurie.
Nu cred ca e gresit sa te bucuri ca mergi pe calea corecta, ca incepi sa te indrepti.

RedRose 01.02.2016 10:11:26

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612322)
aceste practici trebuie supuse unei remodelari in context crestin. Pur si simplu, aplicarea cu buna voie si minte deschisa a versetului "toate le cercetati...". Evident, fara plecaciuni lingusitor-aglutinate fata de practici de la apus de Dunare, adica "fara forme fara fond" (degeaba ne-a mustrat Maiorescu!). Trebuie ca intelegem ca putem si mai ales trebuie sa selectam ce are nevoie societatea noastra sa aduca de "dincolo" sau, cea mai buna optiune, sa se conceapa ideatic si sa se produca material aici, dar sub semnul calitatii, nu sa se sara calul in partea opusa, a originalitatii-cu-orice-pret, ca pe vremea Regretatului.

De acord cu tine: pastram fondul, inlaturam forma... "forma fara fond este de-a dreptul stricacioasa deoarece nimiceste cultura". Niciodata nu mi-am propus ca target sa sar un cal..poate doar coarda , la sala...:)

RedRose 01.02.2016 10:41:12

Citat:

În prealabil postat de Misuar (Post 612456)
N-ai cum sa te ratacesti daca nu te compari cu nimeni. Mandria inseamna a te compara cu ceilalti oameni, a te raporta la ei. Daca nu te raportezi la nimeni, ci doar la evolutia ta in relatia cu Dumnezeu, se numeste bucurie.
Nu cred ca e gresit sa te bucuri ca mergi pe calea corecta, ca incepi sa te indrepti.

Si totusi suntem oameni..comitem pacate "cu stiinta, fie din nestiinta, cu cuvantul sau cu fapta, sau cu gandul, sau cu cugetul ,cu deprinderile si cu toate simturile ".Cadem si ne ridicam, ne murdarim si fugim sa ne curatim, gresim si ne-ndreptam.
Calea corecta e mereu acolo, ba chiar e si luminata ca sa-ti atraga mereu atentia si chiar daca te-ai ratacit, sa o vezi.

RedRose 02.02.2016 13:40:20

Multumesc tuturor celor care au avut timp si rabdare sa-mi raspunda ...Multe dintre carti/filme le-am parcurs, altele sunt noi pt mine si ma voi ocupa de ele in viitor...Orice discutie sau noutate o consider benefica...chiar si aia cu pterodactilii...:)
Multumesc inca o data pentru opiniile voastre!

Pelerin spre Rasarit 03.02.2016 21:04:24

Recomandare film

Dupa drama cu acelasi nume scrisa de Marele Will, o ecranizare cu Michael Fassbender si Marion Cotillard in rolurile principale: MACBETH. Trailer-ul filmului il puteti viziona aici

RedRose 04.02.2016 10:20:33

Mersi , Pelerin...Shakespeare e unul din preferatii mei..

stefan florin 04.02.2016 12:16:09

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 612714)

iti recomand si filmul Ben Hur cu Charlton Heston

RedRose 04.02.2016 13:15:44

Multumesc,Stefan..este un film clasic briliant, l-am vazut deja...O recomandare superba!

Pelerin spre Rasarit 04.02.2016 16:21:00

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 612714)

Impartim asadar aceiasi pasiune, ma bucur :) Intradevar excelenta recomandarea lui Stefan Florin, un film clasic intr-un stil disparut azi, care merita vazut. Numai bine !

RedRose 05.02.2016 09:15:10

Cred ca impartim mai mult de o singura pasiune, dragul meu Pelerin...daca intr-adevar esti fan literatura si cultura britanica, asa cum deduc dupa avatarul tau, se pare ca avem multe in comun.
Sunt curioasa daca doar Shakespeare este pe gustul tau sau iti place ceva si din victorianism,romantism sau realism.Modernismul si post modernismul mi se par mai dificile...

stefan florin 05.02.2016 09:53:04

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 612732)
Multumesc,Stefan..este un film clasic briliant, l-am vazut deja...O recomandare superba!

si filmul The Ten Commandments cu Charlton Heston si Yul Brynner merita vazut

RedRose 05.02.2016 10:16:06

Si pe asta vazutu-l-am..:) Iti plac filmele clasice...si mie...

Pelerin spre Rasarit 05.02.2016 13:00:50

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 612854)
Cred ca impartim mai mult de o singura pasiune, dragul meu Pelerin...daca intr-adevar esti fan literatura si cultura britanica, asa cum deduc dupa avatarul tau, se pare ca avem multe in comun.
Sunt curioasa daca doar Shakespeare este pe gustul tau sau iti place ceva si din victorianism,romantism sau realism.Modernismul si post modernismul mi se par mai dificile...

Scotia este intradevar inima mea :) As mai adauga pe lista preferintelor culturale pe Robert Burns, Gwyneth Lewis, Harold Pinter, Alfred Tennyson, William McIlvanney,WB Yeats, lista este foarte lunga :) As mai recomanda o ecranizare a lui Hamlet cu o distributie de exceptie https://m.youtube.com/?#/watch?v=-rd74Gniz-A si una dupa Negutatorul din Venetia, cu o interpretare exceptionala a lui Al Pacino https://m.youtube.com/?#/watch?v=mdbzRtxVtns

PS: Stefan Florin continua recomandarile excelente !

ahilpterodactil 05.02.2016 14:48:58

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612870)
Scotia este intradevar inima mea :)

...:( Si cu F.C. Liverpool cum ramane?

RedRose 05.02.2016 15:05:30

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612870)
Scotia este intradevar inima mea :) As mai adauga pe lista preferintelor culturale pe Robert Burns, Gwyneth Lewis, Harold Pinter, Alfred Tennyson, William McIlvanney,WB Yeats, lista este foarte lunga :) As mai recomanda o ecranizare a lui Hamlet cu o distributie de exceptie https://m.youtube.com/?#/watch?v=-rd74Gniz-A si una dupa Negutatorul din Venetia, cu o interpretare exceptionala a lui Al Pacino https://m.youtube.com/?#/watch?v=mdbzRtxVtns

PS: Stefan Florin continua recomandarile excelente !

Normal ca nu putea lipsi poetul national al Scotiei, celebru domn Burns..si nici Gwyneth..nu degeaba a primit laurii Welshi...ma bucur ca-ti place si poezia victoriana..stii in epoca aia s-a scris putina poezie, la moda erau romanele..Cat despre McIlvanney..ce-ti place mai mult proza sau poezia?
Bineinteles, WB Yeats e unul din clasici..ma bucur ca-ti place si literatura irlandeza.
Merci mult pt linkurile pieselor de Shakespeare...el e universal placut de toti..:)

Pelerin spre Rasarit 05.02.2016 15:07:05

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612876)
...:( Si cu F.C. Liverpool cum ramane?

YNWA imi va curge mereu prin vene :) RedRose revin mai pe seara, sa nu te superi. Indatoriri de tata :)

RedRose 05.02.2016 15:47:50

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612881)
YNWA imi va curge mereu prin vene :) RedRose revin mai pe seara, sa nu te superi. Indatoriri de tata :)

Vai vai..sa nu se rataceasca vreun fan Chelsea sau Arsenal pe la voi ca o pateste ca-n reclama la carburantul OMV MaxxMotion Diesel :)
https://www.youtube.com/watch?v=Ge5CZtgYh7M

Pelerin spre Rasarit 05.02.2016 19:01:37

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 612886)
Vai vai..sa nu se rataceasca vreun fan Chelsea sau Arsenal pe la voi ca o pateste ca-n reclama la carburantul OMV MaxxMotion Diesel :)
https://www.youtube.com/watch?v=Ge5CZtgYh7M

:)) In cazul lui McIlvanney cartea mea preferata este ,,Docherty". Care sunt primele cinci carti fav pt tine? :)

RedRose 08.02.2016 15:47:08

Mi-e cam greu sa ma limitez doar la 5, zau asa...:) Dar pt tine, ca-mi esti simpatic, fac un efort...Deci top 5 , din literatura britanica si americana, ar fi asa:
1.Charles Dickens -Great Expectations(da, ador realismul...si va ramane pururea nr.1 pt mine cartea asta)
2.Nathaniel Hawthorne-Scarlet Letter ( ce sa fac, imi place si literatura americana)
3.Emily Bronte-Wuthering heights
4.Jane Austen-Pride and Prejudice(asa, ca sa nu zici ca nu-mi place victorianismul)
5.Charlotte Bronte-Jane Eyre

Cat despre poetry, ma tem ca trebuie sa lasam asta pentru data viitoare, asa ca sa nu le amestecam.:)

Pelerin spre Rasarit 08.02.2016 23:47:38

Ma simt onorat, mai ales ca nu sunt deloc un tip simpatic de felul meu :) La prima pozitie subscriu si celelalte mi-au placut dar prima in mod special. Ramane pentru viitor poezia.Numai bine !

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:05:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.