![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
de bine ca ele si stii la fel de bine ca sunt multe cazuri de paranoia feminina (un fel de expresie a unei geloziei ascunse, nemarturisite partenerului). |
Citat:
Persoane care vin din familii cu traume, nu de putine ori le mostenesc. Exista si posibilitatea ca parintii tai sa vada/intuiasca anumite lucruri pe care tu, ca o persoana indragostita sa nu le vezi. Poate el vede casatoria doar ca o prelungire a relatiei cu tine si nimic mai mult. Esti sigura ca atunci ca poate sa se descurce cu ideea de familie, copiii, etc? Ati discutat despre lucrurile astea? Sunt cazuri in care unii nu s-au putut adapta la noua realitate si au continuat, tot cu prietenii, tot cu betiile, poate si ceva in plus, femeia a ramas practic singura si cu serviciu si cu casa si cu copii pe cap, au aparut frustrarile, etc. Tu de exemplu acum esti o persoana multumita, dar daca ar face niste lucruri care nu ti-ar fi pe plac, cum ai reactiona? Ca sofer de tir, s-ar putea sa lipseasca multe zile de acasa, esti de acord cu asta? Nu esti o persoana geloasa, nu te-ai gandi pe unde este, daca este cu cineva, etc? Sigur, ar putea fi relatii pasagere, dar ai trece peste asta? |
Citat:
Ce ai vrea sa faca, sa angajeze un detectiv sa-l urmareasca? Sau doar vrei sa-i inoculezi germenul geloziei? |
Citat:
Cunosc persoane foarte decente, ca oameni, si care se ameteau chiar si de la un pahar de bere, au inceput insa de la "un pahar cu prietenii" si destul de repede si-au dat seama ca au ajuns mai departe decat s-ar fi gandit vreodata. N-ai idee cat de mult poate modifica alcoolul comportamentul unui om, mai ales daca a mostenit si traume din familie. Acum poate n-ai ocazia sa-l vezi intr-o astfel de situatie, probabil nu te ia cu tine in situatii de genul asta, poate nu are prea multe motive sa bea, etc. Insa casatoria nu e lapte si miere, poate fi un hop destul de serios si poate scoate la suprafata multe lucruri nu tocmai placute din oameni. Citat:
Desigur, ar trebui sa-ti ofere sfaturi, nu sa te preseze. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Poate n-ai facut ceva atat de rau, sau intentiile tale au fost bune, dar n-au fost primite cum trebuie. |
Citat:
|
Citat:
Tocmai de asta imi e greu cand ma gandesc sa o iau de la capat cu aceleasi discutii,in caz ca iau o hotarare. |
Iar legat de casatorie,familie si copii am avut discutii si vad ca isi doreste la fel ca mine. Cei drept nu ma incanta ideea cu cursele si ca o sa fie plecat de acasa,dar daca lui asta ii place eu nu pot decat sa il sustin. Nu am dreptul sa hotarasc eu pt el,nu cred ca ar fi corect sa il oblig sa faca ceva ce nu ii place.
|
Citat:
Aici- daca spuneti ca-l iubiti din tot sufletul pe acest om si doriti sa va casatoriti cu el si sa va intemeiati o familie cu el- trebuie sa-l iubiti asa cum este, atat ca om in familie si in societate, cat si in privinta meseriei! Nu este absolut nimic injositor, iar meseria de sofer nu este cu nimic mai prejos decat orice alta meserie. Intr-o societate, este nevoie de absolut toate meseriile (legale, cinstite si demne), iar la progresul general al societatii trebuie sa contribuie absolut toate meseriile- si tractoristii, si tamplarii, si soferi, si instalatorii, si doctorii, etc! Incercati sa ganditi si sa analizati cu mintea si inima dumneavoastra, nu sa spuneti ce cred altii (inclusiv mama dumneavoastra). Iar cu faptul ca din cand in cand mai bea o bere nu este nimic de condamnat- cred ca orice barbat mai serveste o bere din cand in cand (mai ales pe caldurile astea). Important este sa nu se depaseasca masura si sa nu se ajunga la betie! |
Crezi prost :)
|
Citat:
Cand spui ca e normal tu intelegi ca e foarte raspandit, dar normal e sa gandesti dumnezeieste, adica moral, asa cum regreta ea ca a facut invers(asa e normal), presata de mama ei, care-i orbita de bani. __________________ Citat:
Semnatura ta e perfecta pentru ce a spus gura ta ca a gandit inima ta. De aceea Bublisor e lamurita ca a gresit cand a cerut sfaturi pe acest forum. |
Citat:
Tu l-ai facut sa se simta inferior fiindca mama ta te-a evaluat inferior, in banii pe care-i vei castiga, nu in vietile pe care le vei salva. Daca el nu e de nivelul tau, mama ta ce meserie are? Habar n-am cum ai mai putea acum sa-l faci sa se simta superior, mandru si fericit ca ai asteptat 8 ani ca sa-i spui ce i-ai spus. Cred ca nici cu lacrimi n-ai sa reusesti... Mama ta se ocupa de ”fericirea ta”, iar faptul ca sunteti certati, o face pe ea înmiit fericita. Cine traieste viata ta, tu sau mama ta? P.S. Sa nu uiti ghilimele, ca vei avea nevoie de ele mereu la nivelul ala. |
Acum ce a fost, si faptul ca ati gresit fata de prietenul dumneavoastra (reprosandu-i meseria care o practica sau facandu-l prin asta sa se simta chipurile inferior), a trecut (aici numai dumneavoastra puteti sti cum sa faceti sa uite acel episod).
Important este ce veti face de acum incolo, si mai ales sa nu mai lasati pe nimeni sa intervina sau sa va influienteze (nici macar pe mama dumneavoastra), in relatia (si viitoarea casatorie) cu omul respectiv! Si daca vreodata vor mai aparea neintelegeri sau divergente, incercati sa le rezolvati numai voi doi, fara implicarea unei a treia persoane, indiferent cine ar fi aceea persoana. |
Regret lucrurile pe care i le.am spus pt ca stiu cat de mult l.am ranit,si eu daca as fi fost in locul lui ma simteam la fel. Din fericire am trecut peste desi stiu ca niciodata nu va uita asta dar eu trebuie sa ii fiu alaturi macar pe viitor in planurile lui profesionale. Am trecut si peste cearta de acum,cred ca e ceva ce ne leaga daca ne intoarcem mereu unul la celalalt. Acum urmeaza partea mai putin frumoasa,va trebui sa ii dau vestea mamei mele ca suntem din nou impreuna si nu stiu cum voi face asta. Deja imi imaginez ce scandal se va produce.
|
Citat:
Citat:
Citat:
dupa 5 ani de medicina urmeaza perioada de rezidentiat.Iar ea nu-ti vede un viitor prea stralucit alaturi de el. Sincer eu n-am vazut niciodata cupluri la care diferenta de activati si interese intelectuale sa fie mare.Adica ambii erau din aceiasi bransa. Exista insa si exceptii.Poti intalni cupluri cu diferente mari de interese intelectual-sociale in urmatoarele situatii: dependenta de bani a unui partener dependenta de sex a unui partener depdendenta de bani & sex a unui parterner Apoi mama ta mai are o grija de care nu-ti spune. Ce o sa faceti voi cand o sa dati de greutati si el va recurge la bautura ? Ca daca se intampla asta, atunci urmeaza bataile si apoi crima. |
Citat:
|
Citat:
Si de aici provin majoritatea problemelor, ca multi nu inteleg asta. Crezi ca ai sa te obisnuiesti cu lipsa prelungita de acasa care o implica meseria care si-o vrea el? Eu cred ca nu, de altfel poate fi un pretext pentru a-si asigura mai multa libertate decat e cazul. Ai putea sa-i sugerezi sa incerce din nou cu facultatea cand va veti stabiliza financiar, daca respinge categoric ideea, "placerea" pentru meseria asta s-ar putea sa nu fie pe baze prea ...ortodoxe. |
Citat:
Intradevar, va trebui sa-i spuneti si mamei dumneavoastra de decizia luata (si prin asta i veti arata ca sunteti un om matur, capabila sa ia propriile decizii, si care nu se ascunde si spune deschis ce gandeste si ce-si doreste). Incercati sa faceti acest lucru cu tact, calm dar si cu fermitate. Iar daca mama dumneavoastra recurge la jigniri, violenta verbala sau amenintari, singurul lucru care-l puteti face este sa o lasati un timp sa se calmeze si sa se obisnuiasca cu situatia, si dumneavoastra sa va concentrati pe viitorul dumneavoastra, alaturi de omul respectiv! |
Citat:
Insa, decat pentru mama, eu mai degraba mi-as face griji pentru "priza" care o are el la pahar. Ce se va intampla daca la un moment dat "placerea" asta va deveni ingrijoratoare (deja este, dar probil nu-ti dai inca seama), va renunta la ea pentru tine? Sau crezi ca principiul de baza a unei relatii este ca fiecare trebuie sa-si caute placerea lui? |
Cu diferenta de profesii, nu cred ca este o problema! Orice om care practica o meserie este doctor numai la spital, este sofer numai când este la bordul autocamionului, etc!
Acasa si in viata de familie, indiferent ce meserie am aveea fiecare, suntem cu totii oameni, soti, sotii. Intradevar, doi oameni care decid sa se casatoreasca si sa fie impreuna toata viata , trebuie sa aibă si niste pasiuni comune (anumite activitati pe care le fac cu placere in timpul liber amandoi- activitati sportive, culturale, filme, piese de teatru, muzica, etc) si subiecte comune de discutii. Dar cultura generala a unui om nu are legatura cu meseria pe care o practica acel om, si nici cu pregatirea scolara (sunt oameni care de exemplul termina o scoala profesionala sau un liceu industrial si au o cultura generala solida si ai ce discuta cu ei, si sunt si oameni care au facute cate doua-3 facultati si sunt tufe de Venetia si te sperii când deschid gura). Iar cu bautura. Asa cum am zis, ca prietenul dumneavoastra mai serveste din când in când o bere nu este un lucru de condamnat. De altfel si doctorii recomanda de exemplul cate un pahar de vin natural (nu porcariile din comert) , servit din când in când la masa. Insa important este sa nu depaseasca masura, sa nu se ajunga la betie, sau sa devina violent. |
Florinele, ia zi-ne tata, ca tu esti expertul, exista si bere naturala, nu porcarii din comert?
|
Citat:
clasic cand vine beat acasa si apoi da vina pe ea ca din cauze ei se intampla si o bate cu sticla pana o invinteste si apoi o ia la bataie cu pumnii, despre cazul asta vorbim. Sau pe tine faptul ca te-a vazut cineva ca bei o bere te-a etichetat drojdier din alte motive ? :71: |
Citat:
|
Eu sper sa nu se ajunga vreodata la exemplele dat aici,dar nu se stie niciodata. Vreau totusi sa cred ca se poate controla si nu va cadea in patima asta. Am avut ocazia sa il vad ametit si daca nu il provoci nu se comporta urat.
|
Citat:
Exista asa-numita bere de casa, dar a carei reteta si mod de preparare il cunoaste putina lume! In plus pentru asta iti trebui spatiu mai mare, anumite ustensile, timp , materiile prime din care sa o prepari! Este intradevar mult mai naturala si sanatoasa decat cea din comert (nu este pasteurizata si nu are tot felul de E-uri, etc), insa nu oricine are conditiile necesare sa o prepare. Mai ales pentru cine sta in mediul urban la bloc, nu are conditiile necesare sa o poata prepara. |
Citat:
|
Căsătoriți-vă.
|
Citat:
|
Înseamnă că aveți șanse să nu vă căsătoriți prea curând.
|
Citat:
"daca nu il provoci nu se comporta urat" mie totusi mi se pare destul de grav. Cu alcoolicii e o problema bine cunoscuta - nu te Uite pe scurt: faptul ca are poate un viitor mai putin stralucit profesional/financiar ca tine, nu e un impediment in calea casatoriei. Dar, faptul ca vine dintr-o familie cu probleme (n-ai idee cum se mostenesc chestiile astea), are si probleme cu bautura, in plus, nici unul din voi nu e cine stie ce credincios ca sa cautati ajutor pe linia asta - sunt niste aspecte care trebuie luate foarte in serios. Eu as zice asa, sa-i propui sa se lase de baut, pentru tine si viitorul vostru, daca va face asta si nu ai sa-l mai vezi "ametit", merita sa continui relatia, daca va zice ca nu e de acord si e dreptul lui si etc. sau promite si nu face, vezi-ti de drumul tau. Altfel, bine nu va fi.. |
Totusi trebuie sa constientizezi ca relatiile intime în afară căsătoriei reprezintă un păcat. Mare. Aveti nevoie de binecuvântarea lui Dumneze
Mai exista un aspect. El poate fi influentat de prieteni. Spiritul practic redus al intelectualilor poate fi un defect major în ochii lui. Un intelectual iti mai ierta un praf nesters, însă un om complexat va găsi astfel de momente pentru a-si etala superioritatea. Apoi, ferească Dumnezeu sa nu devină gelos... Adică, sa descoperi în timp un intelectual finut, pe gustul tău din toate punctele de vedere. O perioada de abstinenta dublata de post si rugăciune ar atrage binecuvântarea lui Dumnezeu si ai putea sa analizezi singura solutia. Fără binecuvântarea lui Dumnezeu, nu vei putea distinge sfaturile bune de cele rele. Exista un pret al relatiilor bazate pe interese. Si odată si-odata acesta se plăteste. Daca-l iubesti, continua, iar dacă îi apreciezi doar bunătatea în speranta că te va sustine material, atunci întrerupe relatia. |
Citat:
|
Le.am dat vestea alor mei si nu le.a picat prea bine,ba chiar mama s.a suparat ca se astepta sa nu ne mai impacam. Logic au urmat reprosurile ca nu stiu ce fac,ca o sa rada lumea de mine,ca eu la prestigiul meu ma marit cu un sofer etc
|
Cu alte cuvinte, lucrurile au mers cum te asteptai :)
Alte neclaritati? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:39:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.