Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Iudaismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5033)
-   -   Analizarea iudeului-crestin-ortodox-Cuvant, Moroco! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19621)

Moroco 19.04.2021 21:03:04

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667550)
Se pripesc flatulentele logice in tine una dupa alta.

Logica ta este "pripita".

Folosesti un cuvant care nu inyrlegi ce inseamna ca sa iti ascunzi rahateii de ineptii sub cuvinte... De advundere.

Nu iti.mai "pripi rahateii" care ii produci ca tot rahatei pripiti raman.

Cand folosesti cuvantul pripit urmeaza un rahatel sau o diaree ilogica, parfumata inainte cu "pripit". Adica utmeaza sa dai un rahat siii pregatesti pe toti sa.le spui ca "miroase" princuvantul pripiy.

Pripiy la tine este egal cu basina logica si cu rahat puturos.

Opreste&te cu ineptii din astea canu tin. Nu cu mine

Tot ce produci estr rahat pripit, priponit de cuvantul "pripit" aruncat inainte pentru fraieri ca scuza prntru o basina si un rahat ilogic.

Ia-ti pripelile puturoase si.muta-lr in alta parte.

Ma umilesti incontinuu cu tot felul de judecati pripite si josnice, dezinformezi si minti fara sa-ti pese, iar asta te dovedeste de luxiferianist, de mitoman, de aberant, de ratacit. Nu realizezi? Nu poti? Nu vrei?

Te crezi mare ca baronul de Miunhauzen dar esti cazut rau in necredinta, in inselare, esti un pripit care nu se poate opri sa nu toarne toate mizeriile, toate minciunile. Habar n-am de ce faci asta.

Nu-ti dai seama ca minti, ca umilesti, cat minti?

Nu realizezi ca te-a inghitit minciuna?

gpalama 19.04.2021 21:49:37

Pripel, asa-i ca ascunzi cu mare pripeala toate priprlile tale pripite nelogice?

Pripel, manualul de fizica si de geagrafie ti-e strain si dusman, la fel ca si dogma ortodoxa, dar satanelile eretice sunt scriptuta ta?

Pripel, de fizica nu te atingi dar dai teorii care mai de care mai halucinante?

Pripel tu stii exact despre ce e vorba in propozitie?

Ca pana acum doar ai refulat chestii invatate pe de rost.

Dar la bani marunti nu ai nici 2 clase si esti un incult fara bruma de cultura in directiile in care arunci cu chestii cu aplomb mare. In care iti construiest un monument al "prostului fudul".

Pai nu ai ce sa zici ca esti intr-un rol prost. Schimba rolul ca acum est prostul fudul cu figuri si care produce ineptii.

gpalama 19.04.2021 22:07:15

Bai baiatule deci tu esti certat rau de tot cu fizica si geografia dar si cu bunul simt.

Nici putin bun simt nu ai dar fudulie si aplomb pana la cer.

Adica pune si tu mana pe un manual si vexi ce scrie acolo ca ajungi mai rapid la o concluzie.

Si lasa elucubratiile pe forumuri ca totce docedwsti este ca nu ai pus mana pe un manual de fizica.

Treci in banca si fa-ti lectiile si cele catvea clase de fizica.

Cam asa sunteti toti platistii o colectie de repetenti cu aplomb, mistici, care prin credinta aplatizeaza pamantul..

Trezeste-te, termin-o cu aroganta asta ca le stii pe toate si FA ASCULTARE.

Se observa clar de la o posta ca mergi dupa capul tau si estiin neascultarr.

Toate astea nip, platismul, nu vezi ca le faci in neascuktare?

Nu vezi ca mergi doar dupa capul tau?

Moroco 20.04.2021 12:40:49

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667555)
Pripel, asa-i ca ascunzi cu mare pripeala toate priprlile tale pripite nelogice?

Pripel, manualul de fizica si de geagrafie ti-e strain si dusman, la fel ca si dogma ortodoxa, dar satanelile eretice sunt scriptuta ta?

Pripel, de fizica nu te atingi dar dai teorii care mai de care mai halucinante?

Pripel tu stii exact despre ce e vorba in propozitie?

Ca pana acum doar ai refulat chestii invatate pe de rost.

Dar la bani marunti nu ai nici 2 clase si esti un incult fara bruma de cultura in directiile in care arunci cu chestii cu aplomb mare. In care iti construiest un monument al "prostului fudul".

Pai nu ai ce sa zici ca esti intr-un rol prost. Schimba rolul ca acum est prostul fudul cu figuri si care produce ineptii.

Citat:

Bai baiatule deci tu esti certat rau de tot cu fizica si geografia dar si cu bunul simt.

Nici putin bun simt nu ai dar fudulie si aplomb pana la cer.

Adica pune si tu mana pe un manual si vexi ce scrie acolo ca ajungi mai rapid la o concluzie.

Si lasa elucubratiile pe forumuri ca totce docedwsti este ca nu ai pus mana pe un manual de fizica.

Treci in banca si fa-ti lectiile si cele catvea clase de fizica.

Cam asa sunteti toti platistii o colectie de repetenti cu aplomb, mistici, care prin credinta aplatizeaza pamantul..

Trezeste-te, termin-o cu aroganta asta ca le stii pe toate si FA ASCULTARE.

Se observa clar de la o posta ca mergi dupa capul tau si estiin neascultarr.

Toate astea nip, platismul, nu vezi ca le faci in neascuktare?

Nu vezi ca mergi doar dupa capul tau?
Miunhauzene, esti un flasnetar amarat, esti sluga de barmaghedon. Vrei mereu sa te scoti deasupra, sa fii luat de marele terorist bun care "apara" ortodoxia, mintind despre mine tot ce te taie capul.

Esti mincinos si ma faci mincinos pe mine,
esti pripit si ma faci pe mine pripit,
esti analfabet si umplii toate postarile cu porci de cerneala ca colt de arginti si ma faci pe mine incult,
esti repetent si uituc-viclean si ma faci pe mine nici cu doua clase,
esti las, kkcios, umplii toate firele de discutie cu diareea ta la adresa mea si a Trambitelor si spui despre mine ca scriu rahatei,
esti prost la logica, la mate-fizica si nu respecti lucruri elementare din fizica cea mai simpla, fugi si eviti argumentul APA, ca nu poate sa se adune decat avand suprafete plate, nu poate forma dealuri, damburi de apa si spui despre mine ca evit si ca nu stiu fizica elementara,
vrei una-intruna sa te lauzi la maxim cu "judecatorii', cu politia, cu inchiztia, cu exclusivistii, cu teroristii, cu privilegiatii, cu rasa superioara, cu teologii corupti care rescriu si "respecta" canoanele si dogmele si vrei sa te tii de scaun, la putere, la privilegii si arunci pe mine ca cica eu ma laud, ca eu sunt prostul fudul care nu e prost destul.

Ti se pare ca-s prost daca cred ortodoxiei, daca primesc Cele 7 Tr.Ap. impreuna cu milioanele de martori care au crezut si daca lupt in contra globalailor si platistilor farfuristi? Asta ma face prost?

Se vede ca tu esti prostul oricat minti-barfesti ca si cum ai stii si se vede ca te-ai inhaitat cu haita de lupii "intelegatori" si te razbuni pe mine pentru idolii tai: globul-magic de tarot, necredinta si negarea ta trufase la adresa celor 7Tr.Ap. si repeti judecarea asta pripita a celor care l-au silnicit pe Irineu sa-si blesteme lucrarea la infinit ca un paduche. S-a supus sarmanul dar nu i-a blestemat pe copii si cu inima ci doar asa ca sa se supuna mai marilor lumii, celor corciti in credinta si mari colaborationisti in tinerea in sclavie a poporului credincios. Repeti cu obedienta faptele de trista amintire din perioada de trista amintire si le intaresti raul sustinand ca a fost bun si iei faptele astea triste si rele de bune cu maxima lasitate obedienta asa ca un pui-PILAS, intarind cu "dreptate" osandirea de acum 2000 de ani a Domnului Iisus, osandirea tuturor mucenicilor, osandirrea credinciosilor din vremea comunista, osandirea celor 7 Trambite Apocaliptice, si iata ma sosandesti mereu si pe mine ca prostul sustinand ca eu sunt prostul fudul care iti prezint Adevarul de Dreapta Credinta.

Nu tu esti baronul de Miunhauzen? Nu tu ma confunzi cu Ewald Frank-en-stain?.. sustinand ca el e trimisul lui Dumnezeu si ca eu sunt sectarul?

Chiar crezi ca o sa-ti ridice pripitii statuie?

Chiar crezi ca ma pripesc cand zic ca esti pripit?

Cred si am credinta asa ca nu vreau sa neg evidenta, nu vreau sa fac pe orbul si surdul! De ce sa neg milioanele de martori, vindecarile, viata incoruptibila, saracia, fecioria, calugaria, umilinta, preotia, necorceala, necolaborationismul, rabdarea, smerenia, proorociile implinite, bunatatea, mila, iubirea de Dumnezeu si de aproape, lucrarea duhovniceasca, toate faptele bune? De ce sa neg mesajele suflate prin Trambite, de ce sa nu vad Invatatura Sfanta? De ce sa nu recunosc Adevarul Divin? De ce sa sustin minciuni cand se vede clar ca Cele7Tr.Ap. sunt ale Domnului Iisus Hristos-Cuvantul si e evidenta manifestarea lui Dumnezeu intre oameni, pentru oameni, se vede mila, mila multa si buna?

Rahatel turcesc, ti se pare ca ma pripesc? Ti se pare ca mint? Ti se pare ca nu-s ortodox cand sustin evidenta? Cand vreau sa respect fizica elementara, argumentul Apa? Ti se pare ca visez cand scriu si cred in teoria PacMan3D-nD ca sa contrazic minciunile globalailor si platistilor-farfuristi?

Hai raspunde si nu mai invarti la flasneta ruginita ca sa chichirizezi galceava asmutind la arderea vrajitoarelor pe rug rasucind in rana marota sectelor, raspunde cine minte si se pripeste? Cine s-a inhaitat cu teroristii ca sa se laude impreuna cu ei ca un mare barmaghedon?

Nu ma confunda cu Ewald Frank-en-stain si vezi ca te lupti cu un mirean crestin-ortodox! Roaga-te sa pierzi batalia caci daca te las sa castigi iti va fi mai rau!

Suntem in Post si de aia te iert in duh ortodox pentru toate mizeriile afirmate la adresa mea. Pentru josniciile la adresa Trambitelor te iarta Hristos-Cuvantul. Poate te linistesti, poate se linisteste fiara necredintei din tine!

Doamne ajuta!

gpalama 20.04.2021 13:04:47

Tu nu ai 4 clasa nu stii fizica dogma, dar te Dai in spectacol de mare amploare ca ai fi buricul stiintei si al teologiei.

Bai baiatule, citeste 1-2 carti intai si apoi vino sa ne explici ce ai invatat, te corectam, iti aratam ce mai ai de invatat pana inveti si tu alfabetul bunului simt, ceva fizica elementara si greografie. Asa cat sa putem purta o conversatie.

Pana atunci muta-ti catrafusele in alta parta, ifosele si incultura ca nu merg astea.

Inapoi la scoala!!! Ai nevoie intai de 7 ani de acasa di 2-3 carti citite. Tu nu stii pe ce lume te afli si ne expkici niua din incultura ta crasa..

Cu aburelile astea "apa", "pamant plat" parca ai fi vrajitoare, parca ai da in bobi... "Veniti la morco, va da el apita de se face pamantul plat"... Vrajitor ordinar ce esti.

Tu nu esti capabil sa deschizi o carte de fi,zica. Nu exista prostia pe care o spui tu in cartea de fizica. Ce zici tu este incultura monumentala a unui afon semidoct care nu le stie dar le potriveste.

Ia pune mana pe manuale si mai invata. Si da-ne poza din manual dupa ce citesti. Ca pana acum doar ai arstat nivelul tau de incultura si aplombul nesimtit

Moroco 20.04.2021 13:16:04

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667559)
Tu nu ai 4 clasa nu stii fizica dogma, dar te Dai in spectacol de mare amploare ca ai fi buricul stiintei si al teologiei.

Bai baiatule, citeste 1-2 carti intai si apoi vino sa ne explici ce ai invatat, te corectam, iti aratam ce mai ai de invatat pana inveti si tu alfabetul bunului simt, ceva fizica elementara si greografie. Asa cat sa putem purta o conversatie.

Pana atunci muta-ti catrafusele in alta parta, ifosele si incultura ca nu merg astea.

Inapoi la scoala!!!

Care voi? Voi repetentii, pripitii, analfabetii, tembeologii, judecatorii corupti, idolistii, corcitii, coruptii, voi slugile barmaghedonului, voi puii lui Ewald Frank-en-stain? Voi ati ajuns sa corectati ortodoxia si Cele 7 Trambite Apocaliptice ale lui Hristos-Cuvantul?

Putorile-lenese infailibile in stiinta lor pripita trimit la scoala ortodocsii.

S-au intros lucrurile cu fundul in sus. Teroristii exclusivisti se cred sfinti si aparatori ai ortodoxiei.

Fii sobru, esti decat un flasnetar amarat si pe flasneta ai judecatile pripite ale inchizitiei, ale mai marilor lumii, nu ai nimic in comun cu Dumnezeu. Folosesti mereu un noi, rasa superioara, va credeti impreuna si drepti voi, voi bogatii, voi lupii... defapt sunteti voi comunisurile, voi uniunea celor dezbinati care nu puteti crede si dezbinati tot ce prindeti de Dumnezeu inchipuindu-va ca stati in unitate.

Nu exista niciun voi caci Dumnezeu locuieste cu sfintii si nu cu teroristii si pripitii, nu locuieste Domnul impreuna cu voi exclusivistii, voi privilegiatii, voi .... care voi? Nu vezi ca esti singur?

N-am catrafuse! Voi-tu singur insa ai caci blestemul si grijile lumii sunt averea voastra-ta.... voi-tu... voi-tu haita cu gandul la toate catrafusele si idolii lumii!

gpalama 20.04.2021 13:19:44

Papagalule, pune mana pe cartea de fizica si geografie si nu neinjura pe noi cei ortodocsicare ne tinem de biserica.

Lasa vrajelike ca tot repetent esti pe toata linia. Nu stii boaba decultura generala estiun afon cu figuri caruia nu i-a explicat nimeni sa puna mana pe carte.

De aia nu te duce capul ca nu ai carte. Inainte sa dai teorii si dogme puna mana pe carte. Ca aici esti pe zero... Ai invatat pe de rost si nu ti-a explicat nimeni ca esti pe aratura...

Cele 7 trambite sunt isprava unui nebun sectar xare si-a facut o lista care are si demonizati... Sectare valea acasa la tine la secta

Nu vezi ca esti sectar condamnat de bor si de sfinti ? Nu te mai ascunde dupa cuvibtele ca nu s-a pripit nimeni ci e o judecata dreapta.

Sectar esti di sectar o sa mori
Eu singur? Am un sinod in spate si o biserica, o dogma.. ma bucura singuratatea asta. Un sinod care te-a condamnat.

Tu ai o duhoare putiare sectara in care esti... cu toti dracii.

Uite cum un demonizat moroco plimba ati demonizati ca veronica aia pe un forum ca fiind mare sfanta..

Moroco 20.04.2021 14:34:22

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667561)
Papagalule,

Tu repeti cantecul trist de flasneta si ma faci pe mine papagal. Tu esti cu papa, cu inchizitia, tu slujesti crearea marelui papalâc inchizitorial, tu esti cu globalaii sau cu platistii farfuristi. De ce arunci pe mine porecla ta?

Citat:

pune mana pe cartea de fizica si geografie si nu neinjura pe noi cei ortodocsicare ne tinem de biserica.
Tu ma injuri la fiecare postare. Miunhauzene, eu va injur? Tu ma injuri vazand rosu in fata ochilor ori de cate ori te trimit la fizica elementara, la argumentul APA-PLATA la suprafata! Care voi? Voi-tu-barmaghedonul? Voi care va tineti de ”biserica” lui Ewald Frank-en-stain? Nu sunteti ortodocsi ci sunteti sectarii-ortodocsi, corciturile lumii, tu baronul de Miunhauzen si seful tau Ewald Frank-en-stain, da-da sunteti doi, sunteti voi care va tineti dupa Biserica ortodoxa ca s-o prigoniti, s-o compromiteti, s-o amagiti cu necredinta voastra.

Citat:

Lasa vrajelike ca tot repetent esti pe toata linia. Nu stii boaba decultura generala estiun afon cu figuri caruia nu i-a explicat nimeni sa puna mana pe carte.
Nu-s carturar si nu umblu cu vrajeli insa constat ca porcii de cerneala cu colti de arginti care apar pe aici ies din postarile tale. Probabil ca stai cu mana pe asul de trefla sau pe joker? Inteleg din prima, n-am nevoie de explicatii, nu e nevoie sa-mi explice cineva ce figuri teroriste ai in cap. Repetentul plin de porci care neaga argumentul Apa-Plata la suprafata se crede invatat.

Citat:

De aia nu te duce capul ca nu ai carte.
Nu-s carturar, nu adun carti, nu-mi fac avere sau biblioteci. Duhul e pentru crestinii ortodocsi, nu cartile lumii care v-au facut sa va credeti stiutori, plini de stiinta, de trufie.

Citat:

Inainte sa dai teorii si dogme puna mana pe carte. Ca aici esti pe zero... Ai invatat pe de rost si nu ti-a explicat nimeni ca esti pe aratura...
Miunhauzen nu-s pe aratura ci tu esti uslamist, esti terorist, esti sluga barmaghedonului.

Citat:

Cele 7 trambite sunt isprava unui nebun sectar xare si-a facut o lista care are si demonizati... Sectare valea acasa la tine la secta
Negi Apocalipsa, negi Ortodoxia, negi Credinta... esti decat un terorist analfabet, un necredincios infiltrat in ortodoxie, invartesti la flasneta: secta, trompete, valea..., penibil, te crezi aparatorul ortodoxiei. Esti ca viclenii de acum 2000 de ani care au lasat Israelul fara Mantuitor aparandu-l de Dumnezeu.

Citat:

Nu vezi ca esti sectar condamnat de bor si de sfinti ? Nu te mai ascunde dupa cuvibtele ca nu s-a pripit nimeni ci e o judecata dreapta.
NU VAD! Tu esti sluga barmaghedonului! Ce vorbesti tu de sfinti in timp ce folosesti cele mai josnice afirmatii la adresa sfintelor Trambite? Nu pricepi ca BOR l-a pus pe Irineu sa-si blesteme ce a binecuvantat? Pe el l-au condamnat nu pe mine! Nu pricepi ca sinodul respectiv seamana ca doua picaturi de apa grea cu siniedrul de acum 2000 de ani? Irineu e un fel de Iisus-Hristos. Ce au facut cu Irineu repeti tu aici cu mine. Nu numai ca esti pripit asa ca cei ce s-au pripit judecand pripit ci esti si las, intaresti o judecata monstruoasa sustinand ca e dreapta. De ce e dreapta? Irineu nu a gresit cu nimic CREZAND! E de condamnat cel ce crede in Dumnezeu? E de condamnat Domnul si Sfintele Trambite ale Sale? Daca asta crezi atunci esti pripit!.. las, viclean, esti sluga barmaghedonului.

Citat:

Sectar esti di sectar o sa mori
Sa fii binecuvintat, iti doresc sa ai parte de tot binele posibil!

Citat:

Eu singur? Am un sinod in spate si o biserica, o dogma.. ma bucura singuratatea asta. Un sinod care te-a condamnat.
Ti se pare ca ai in spate un sinod fiindca esti pripit. Ti se pare ca m-a condamnat caci esti pripit! Defapt esti singur si te pripesti crezand ca ai spatele asigurat. Sinodul-Sinedriul l-au condamnat pe Iisus-Irineu nu pe mine! Tu esti doar un Pilas din Prost! Un flasnetqar amarat!

Citat:

Tu ai o duhoare putiare sectara in care esti... cu toti dracii.
Duhoarea vine de afara, de la necredinta ta! Iar drqacii care ma bantuie sunt uneltele tale ”domnule” Miunhauzen!!!

Citat:

Uite cum un demonizat moroco plimba ati demonizati ca veronica aia pe un forum ca fiind mare sfanta..
Uite-te la tine ca esti decat un baron Miunhauzen, rasa superioara, ariana, sluga lui barmaghedon care plimba ursul caraiarizeu asteptandu-l pe Ewald Frank-en-stain ca sa i se supuna cu obedienta caracteristica cozilor de topor.

gpalama 20.04.2021 14:44:59

Necredinta in satana de la nip?

Asta e necredinta mea???

Sau este de fapt necredinta ta in bor..

Vezi ca tot ce zici este impotriva ta.

Si asta pentru ca esti iesit din biserica in toate dimensiunile?

Cine produce "teorii" ? Vezi-ti de barnele din ochii tai si lasa pairle din ochii altora.

Moroco 20.04.2021 14:54:18

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667563)
Necredinta in satana de la nip?

Asta e necredinta mea???

Nu in satana de la NIP ci in Dumnezeul de la NIP si in Cele 7 Tr.Ap. si in Cuvantul lui Dumnezeu suflat prin ele. N-as vrea sa crezi in satana ci in Dumnezeu.

Citat:

Sau este de fapt necredinta ta in bor..
Eu cred in BOR, nu si in pripelile unora care au osandit Cele 7Tr.Ap.

Citat:

Vezi ca tot ce zici este impotriva ta.
Te crezi judecatror? Urmeaza sa ma arzi pe rug? Ce zic este impotriva minciunii si necredintei! Daca ma iau dupa unii Pilasi din Prost ca tine atunci ce zic este si impotriva mea.

Citat:

Si asta pentru ca esti iesit din biserica in toate dimensiunile?
Din biserica aia inchipuita de tine, din biserica barmeghedonilor mari baroni de Miunhauzen care-ti asigura spatele nici nu vreau sa fac parte! Eu fac parte din BOR, din ortodoxia crestina veritabila care primeste toate Cele 7 Tr.Ap.!

Citat:

Cine produce "teorii" ? Vezi-ti de barnele din ochii tai si lasa pairle din ochii altora.
Faci afirmatii asa la plezneala, la nimereala, doar doar pune careva botul si te crede ca am barna in ochi si ca tu ai paie...

Vine Ewald Frank-en-stain si te ia cu sacul plin de paie ca sa formati voi ”biserica” barnei.

gpalama 20.04.2021 15:59:53

BOR are oameni destepti nu fraieri cu 4 clase carenu fac diferenta intre fizica, cultura generala si obscurantism religios.

Sunteti o secta de analfabeti cu o pregatire semidocta in care prosuceti eluxubratii pt ca nu aveti educatie de baza.

Moroco 20.04.2021 16:20:24

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667565)
BOR are oameni destepti nu fraieri cu 4 clase carenu fac diferenta intre fizica, cultura generala si obscurantism religios.

Sunteti o secta de analfabeti cu o pregatire semidocta in care prosuceti eluxubratii pt ca nu aveti educatie de baza.

Tocmai, ai dreptate perfecta, doar ca ea e de partea mea, sunt mirean din poBOR si asta dovedeste ca BOR nu e ce-ti inchipui tu si iata crede si in Cele7Tr.Ap.! BOR nu e plina de necredinciosi teroristi, de Miunhauzeni analfabeti ce se cred mari cu barmaghedonii si Torquemadazii, care se cred cu spatele asigurat la Ana si Caiafa si care nu fac diferenta intre fizica elementara si pripism religios-obscurantist negand cu vehementa fizica elementara a apei in natura, nevrand sa vada ca APA e intotdeauna plata la suprafata cand se aduna in ceva.

Nu e nimic obscur in a sustine legile elementare naturale ale apei: curgerea, adunarea in vase, acelasi nivel in vase comunicante si suprafata perfect plata, ca apa nu poate forma dealuri sau damburi de apa!

Tot repeti aruncand o ceata neagra plina de afirmatii de flasnetar amarat prin care negi evidenta, repeti ca-s sectant, ca-s obscurantist, ca-s semidoct, ca elucubrez... faci tu separatia oilor de capre impartind oamenii in noi si in voi.

Miunhauzene, degeaba repeti, adevarul e ca tu esti ceea ce tot repeti!.. decat un tap ce s-a suit la privilegii si care arunca in prapastie toate oile care incearca sa mearga dupa Pastorul cu Crucea si cu Cele 7Tr.Ap.

Te iert si te binecuvintez: sa fii sanatos si sa ai parte de tot binele.

gpalama 20.04.2021 16:39:04

Citat:

Nu in satana de la NIP ci in Dumnezeul de la NIP si in Cele 7 Tr.Ap. si in Cuvantul lui Dumnezeu suflat prin ele. N-as vrea sa crezi in satana ci in Dumnezeu.
Exista un singur Dumnezeu, si nu este la NIP. Dumnezeul tau este satana. Ce zici tu este ca tu nu crezi in Dumnezeul BOR ci in Dumnezeul de la NIP.

Cu gura ta ai scris si ai marturisit ALT DUMNEZEU.

Si ai marturisit ceva ce Biserica NU MARTURISESTE.

Asa ca esti sectar iesit din Biserica. Si ce sufla in demonizatii aia este diavolul.

Ce zici tu este satanism. Crezi in satana, care a insuflat-o pe verginica aia, care era demonizata si vorbea in stare de transa.

Starea de transa a lui Verginica era a demonizatilor Aia nu stia ce zice.

Tu esti un sectar ordinar nu ai nici cateva clase necesare.

Te apuci si dai teorii aburistice pe forumuri cu fizica si altele cand nu aici nici cultura generala necesara.

Du-te la scoala si termin-o si tu cateva clase. Si apoi vin-o sa ne dai cateva lectii.

Tu nu esti in BOR nu mai vorbi prostii. Cei din BOR te recunoastem clar dupa aroma sectara ca nu esti in BOR.

Inainte sa ne explici ce e cu fizica, cu pamantul rotund, iti sugerezi sa iti iei si tu o diploma de gimnaziu si sa recapitulezi cursurile de fizica si geografie generala. Alea de baza, nimic avansat, ca poate e prea greu pentru tine.

Succes, da-ne de stire cand iti cumperi manualele si cand iti iei certificatul de absolvire a 8 clase.

Citat:

Nu-s carturar si nu umblu cu vrajeli
Tu nu esti carturar ci esti prost de-a binelea. Si fudul mai ales. Ca ne dai lectii la toti cu teorii despre fizica dar ... uite unde este fudulul care o face pe smeritul.

O dai mare si tare cu teoriile despre fizica cu explicatii mari despre gps si restul dar acum o dai cotita ca nu esti carturar. Tocmai ne-ai explicat foarte "stiintific" cum sta asta cu fizica si cu pamantul... asa ca daca o faci pe carturarul dar la sfarsit o dai cotita... ca de fapt ai doar 2 clase..

S-a vazut ca ai 2 clase, du-te si invata "carturarul".

Umbli cu ineptii de om incult cu cateva clase si ne explici la toti cum e cu credinta si cu fizica.

Bai baiatule du-te la scoala si gura mai mica, ti-ar sta mai bine, in loc sa te fudulesti ca prostul pe un forum ca te-ai trezit tu fizicianul lui peste.

Nu ai 4 clase facute si ne dai lectii.

Moroco "carturaru'". Nearticulat... Ti-ar prinde bine in semnatura...

Care a adus contributii in fizica, in teologie, care a dat lectii pe forumuri in toate directii, asa ca "un pripit" ce este, cu judecata "sanatoasa" dar pripita...

Deja esti mare, mai ai un nivel si esti academician.

Fudulache mai putin e mai mult, asa mai cu smerenie cu ne prinde bine, nu cu fuduleala cand esti prost gramada.

Te ia la bani marunti cienva cel putin sa ai bun simt cand vorbesti fudulache nu sa ne improsti cu rahat pe toti si apoi sa o dai ca esti victima.

Moroco 20.04.2021 17:22:13

Citat:

Exista un singur Dumnezeu, si nu este la NIP. Dumnezeul tau este satana. Ce zici tu este ca tu nu crezi in Dumnezeul BOR ci in Dumnezeul de la NIP.
Miunhauzen te pripesti, e acelasi!
Citat:

Cu gura ta ai scris si ai marturisit ALT DUMNEZEU.
Mereu am zis ca e acelasi, tu spui ca e altul, ca defapt e un duh rau.

Citat:

Si ai marturisit ceva ce Biserica NU MARTURISESTE.
Eu fac parte din poBOR si marturisesc. Deci prin mine si altii ca mine BOR marturiseste!

Citat:

Asa ca esti sectar iesit din Biserica. Si ce sufla in demonizatii aia este diavolul.
Asa ca te pripesti baronule de Miunhauzen. Diavolul te-a suit pe casa si de acolo arunci in prapastie oile din BOR. Habar nu ai ce faci caci esti orb si mincinos. Te lauzi ca stii cine sufla in timp ce negi si nu cercetezi. Ti-am zis ca exista manastiri si poti merge in pelerinaje la OD, la Maglavit, Recea, Prislop, Draganescu, Vladimiresti, SC-NIP si poti studia marturiile oamenilor, cartile scrise si apoi poti sa emiti o parere. Tu repeti niste pripeli la infinit sustinand ca stii ca sunt secte, ca sunt trompete si ca sufla satana. Eu stiu mai bine ca tine ca acolo sufla Hristos-Cuvantul prin Trambite si se vede din fapte.

Citat:

Ce zici tu este satanism. Crezi in satana, care a insuflat-o pe verginica aia, care era demonizata si vorbea in stare de transa.
Nu vorbea in stare de transa ci in stare de somn profund. Dar pe langa ea a mai fost sora sa Maria care auzea pe Iisus, si acum e Trambita Mihaela. Au mai fost Ciobanul de la Maglavit, par. Arsenie Boca, par. Ioan Iovan si sora Veronica de la Vladimiresti. Deci argumentul transa nu sta in picioare ca demonizarea e duhul trufiei iar asa ceva sf. Verginia nu avea. Tu esti insa plin si nu realizezi ca esti demonizat. Tu 'aperi' ortodoxia de Cele7Tr.Ap. si de Cuvantul lui Dumnezeu. Tu esti demonizatul, rau, rau de tot!

Citat:

Starea de transa a lui Verginica era a demonizatilor Aia nu stia ce zice.
Sigur ca nu stia ce zice in somn profund. Dar iata ca zicea Cuvantul lui Dumnezeu. Deci nu era demonizata ci TRAMBITA, sufla Domnul mesajele Sale prin ea. Dar apoi a vorbit ca sa auda doar unii. Nu crezi? Sf. Pavel de ce doar el l-a auzit si l-a vazut pe Iisus in drumul Damascului pe cand facea lucrare de Saulifer asa ca tine? L-o fi demonizat Hristos? Esti pripit. N-ai auzit si vazut faptele sf. ap. Pavel? Tu pui obroc peste Lumina si peste faptele ei! Esti pe post de Miunhauzen, sluga barmaghedonilor si marilor justitiari Ana si Caiafa ca un fel de Pilas din Prost!

Citat:

Tu esti un sectar ordinar nu ai nici cateva clase necesare.
Ma confunzi cu Ewald Frank-en-stain. Vezi ca vine sa te laude pentru munca pe care o faci si pentru ca aperi globul de tarot.

Citat:

Te apuci si dai teorii aburistice pe forumuri cu fizica si altele cand nu aici nici cultura generala necesara.
Nu-s carturar si nu ma laud cu bibliotecile, nu-s soarece de biblioteca. Nu-mi trebuie nicio cultura ca sa-mi dau seama cine minte, cine se pripeste, cine face jocurile terorismului mondial, cine-l urmeaza pe Ewald Frank-en-stain.

Citat:

Du-te la scoala si termin-o si tu cateva clase. Si apoi vin-o sa ne dai cateva lectii.
Iar sunteti mai multi cu spatele asigurat la Pilas din Prost si la Ana si Caiafa? Nu-ti dau lectii, ci tu esti cel care se da plin de cultura si de ani si clase de studii, care ma trimite la scoala. Nu realizezi cine se crede invatat si de ascultat, de urmat, de crezut, care da porunci ca sefu?

Citat:

Tu nu esti in BOR nu mai vorbi prostii. Cei din BOR te recunoastem clar dupa aroma sectara ca nu esti in BOR.
Aroma sectara? Tu nu stii ce e o secta din moment ce confunzi Cele 7Tr.Ap, fecioria, ascultarea, saracia cu sectele pline de bani si de pui.

Citat:

Inainte sa ne explici ce e cu fizica, cu pamantul rotund, iti sugerezi sa iti iei si tu o diploma de gimnaziu si sa recapitulezi cursurile de fizica si geografie generala. Alea de baza, nimic avansat, ca poate e prea greu pentru tine.
Inainte sa ma trimiti la scoala mai bine ai accepta elementarul, argumentul APA: curgere, vase comunicante cu apa la acelasi nivel, suprafata plata, imposibilitatea existentei de damburi sau dealuri de apa care stau pe apa.

Citat:

Succes, da-ne de stire cand iti cumperi manualele si cand iti iei certificatul de absolvire a 8 clase.
Nu e nevoie de scoala pentru argumentul APA! Orice copil de gradinita isi da seama ca nu minti cand ii spui si-i arati frumos un bazin sau un lac sau un pahar cu apa. Tu pare-se ca esti mai pripit si mai refractar. Nu te fortez daca nu vrei, daca te-ai indragostit de globul de tarot ca sa te lauzi impreuna cu lumea stiintifica, sa te crezi mare cu oscarul si nobelul care se acorda celor care tin cu globul.

Citat:

Tu nu esti carturar ci esti prost de-a binelea. Si fudul mai ales. Ca ne dai lectii la toti cu teorii despre fizica dar ... uite unde este fudulul care o face pe smeritul.
Apa nu-i o teorie si nu dau lectii ci e o chestie de bun simt ca sa recunosti evidenta, curgerea, suprafata plata, acelasi nivel in vase comunicante, ca nu exista damburi-dealuri de apa.

Citat:

O dai mare si tare cu teoriile despre fizica cu explicatii mari despre gps si restul dar acum o dai cotita ca nu esti carturar. Tocmai ne-ai explicat foarte "stiintific" cum sta asta cu fizica si cu pamantul... asa ca daca o faci pe carturarul dar la sfarsit o dai cotita... ca de fapt ai doar 2 clase..
Nu e nevoie de doua clase pentru a accepta evidenta. APA si apoi discutam de gps si alte "dovezi" absurde.

Citat:

S-a vazut ca ai 2 clase, du-te si invata "carturarul".

Umbli cu ineptii de om incult cu cateva clase si ne explici la toti cum e cu credinta si cu fizica.
Tu esti toti? Tie-ti explic, dar nu te lasi, nu vrei sa accepti argumentul APA. Deci nu explic nimanui fiindca cei ca tine nu se lasa. Se incapataneaza ca sa sustina ca apa face dealuri si damburi. Unde ai vazut asta? Nicaieri. Doar apa plata dar persisti in teoria globului. Nu te fortez sa-ti lepezi iubirea, globul de tarot bun de pacalit fraieri ca sa-i scoata din ortodoxie, din Adseavr si sqa-i faca sectanti, ultrasi anti ortodocsi, slugile lui Ewald Frank-en-stain.

Citat:

Bai baiatule du-te la scoala si gura mai mica, ti-ar sta mai bine, in loc sa te fudulesti ca prostul pe un forum ca te-ai trezit tu fizicianul lui peste.
Nu ma fudulesc deloc. Tu esti cel te lauzi si terorizezi cu inchizitia, cu aruncatul in prapastie de pe post de mare tap, cu datul afara din BOR, tu esti Miunhauzen mare baron ce osandeste ortodocsii, ce se lauda ca stie.

Citat:

Nu ai 4 clase facute si ne dai lectii.
Nu-ti dau lectii, tu-mi dai facandu-ma prost sau fara scoala. Nu pricepi? Chiar asa pripit esti?

Citat:

Moroco "carturaru'". Nearticulat... Ti-ar prinde bine in semnatura...
Nu-s carturar si nici fariseu ca tine, nu-s stiutor in globul de tarot.

Citat:

Care a adus contributii in fizica, in teologie, care a dat lectii pe forumuri in toate directii, asa ca "un pripit" ce este, cu judecata "sanatoasa" dar pripita...
Am cautat Adevarul si l-am gasit si l-am marturisit. Asta e datoria oricarui credincios, sa nu mai minta si sa creada si sa propovaduiasca Adeavrul.

Citat:

Deja esti mare, mai ai un nivel si esti academician.
Ma confunzi cu tine. Nu e nevoie de scoala ca sa pricepi ce spun, ce scriu.

Citat:

Fudulache mai putin e mai mult, asa mai cu smerenie cu ne prinde bine, nu cu fuduleala cand esti prost gramada.
Vorbesti de smereni dar habar nu ai ce e aia. Pai smerenia e sa iei vina aproapelui asupra ta si nu sa il judeci si sa-l osandesti trufindu-te pana acolo incat sa ajungi sa-l judeci si sa-l osandesti inclusiv pe Domnul Hristos-Cuvantul sustinand ca nu El sufla prin Trambitele Sale sfinte.

Ce mai esti pripit, te iert ca esti prizonier.

gpalama 20.04.2021 17:46:22

Am inteles tu te multumesti sa fii prost pe limba ta si iti este suficient.

Si numesti semianalfabetismul exploziv de care dai dovada... Cultura.

Si mai esri si la nivelul la care tii prelegeri publice dedpre religie teologie fizica.

Esti mare... in putinul tau. Un mare **.

Deci tu trebuie sa te mai cultivi putin sa pui mana pe o carte doua si apoi sa vii cu smerenie sa ne dai sa ne inpadtasesti ce a zis biserica.

Tu faci parte din secta nip nu bor..

Somn profund.. ai verificat-o tu?? Erai acolo?

Nu vezi ca lesina ca toti deminizatii si ca nu era somn? Chiar nu iti da de gandit ca sfintii vorbesc constienti in picioare si aia era.. in tramsa? Ce duh face asta? Exact ca baba vanga.

Trezeste-te ca e diavolul acolo!!!!

Nu iti trebuie cultura ca te balacesti in propria ignoranta sectara. Esti un sectar ignorant si... Cam asta esti.. e suficienta putina ta cultura care iti tine loc de.. nu stiu de ce.

O tii pe asta cu apa pentru ca esti incult si nu stii mai mult. Ai o limitare de cunosstere. Adica esti incult si nubpoti produce ceva mai.. clar elevat si.. din cultura de baza.
Deci amice tu esti un needuxat cu aplomb. Cu fudulie de nu se poate.

Te expumezi pe forum de 10 ani de zile cu toate ineptiile produse de o minte bolnava.

Amice de la onposta mirosi a prea putina cultura ca sa poti sa iti dai cu parerea pe chestii..

Asa ca gurita mica si treci la facut lectii.

Apropo, manualul de fizica ti-e dusman sau ce ai cu el de nu il folosesti?? Sau nu ai auzit niciodata de fizica... Stiinta aia care destupa mibtea la prosti?

Pana acum ai facut apologia ignorantei si prostiei numindu-o "credinta"...

Pai sfintii citeau tataie nu gluma nu erai ca papagalii nip.

Sfintii le stiau pe toate de aia erau intelepti nu erau cu "nu atinge manualul de fizica, te frige"... Fripturism din asta obscur sectar nu e ortodox...

Ortodocsii muncesc si invata, citesc sunt pregatiti nu traiesc in obscurantism.

Deci daca esti prost esti credincios? Ca sa te proceseze orixe secta de nu stii ce e cu tine si apoi repeti ca orbul toate de la secta?

gpalama 20.04.2021 17:57:08

Moroco, vajnicul aparator al prostiei ignorantei si obscurantismului.

Aparatorul ignorantei. Care le rezolva pe toate.

gpalama 20.04.2021 18:01:04

Citat:

Am cautat Adevarul si l-am gasit si l-am marturisit
Vorba de om fara minte.

Adevarul mare cat o zi de post era in fata ta in Biserica.

Zici ca l-ai cautat?

Iti Zic ca esti incult de bubui. Ca nu ai citit o boaba din dogma ortodoxa si ca ai frunzarit 2-3 rahaturi sectare..

Asa ca bombita, incultura ta te-a condus spre... "nip" si nu spre adevarul "in care erai".

Asa ca un incult nunpoate ajunge decat unde il duxe propria incultura.

Ca de fapt aici e radacina ratacirii tale.

Esti prea putin pregatit dar cu fudulie epica si "te-ai apucat sa cauti ce era in fata ta"...

Ai gasit diabolul si ai iesit din biserixa.

Nu te mai incurca in cuvinte ca nu stii ce vorbezti

gpalama 20.04.2021 18:05:38

Citat:

. Eu stiu mai bine ca tine ca acolo sufla Hristos-Cuvantul prin Trambite si se vede din fapte.

Ti se pare doar.

Te hranesti cu iluzii ca ai fi mai destept decat altii.

Adica de 10 ani de zile tu o faci pe desteptul cand esti prost si incult.

Mai destept decat Biserica nu esti. Mai bine ca Biserica nu poti sti si nu stii.... Din nou, Biserica a zis ca acolo sufla dracul.

Si daca in Biserica sufla Hristos acolo la nip cine sufla? Hristosi mincinosi...

Ce "ai gasit tu" este exact ceea ce prostii gasesc, pe diavol. Doar prostii gasesc exact ceea ce ai gasit tu... Cat te pricepi la fizica te pricepi si la teologie... Ai gasit.. ingeri de lumina, pe care ii numiti Trambite..

Vezi ca o faci pe desteptul in teologie si procedezi la fel ca si in fizica.

Exact cum in fizica esti incult la fel esti si in teologie si ai incurcat rau lucrurile.

Exact la fel de mari greseli faci pe toata linia. Esti in greseala in ratare pe toata linia.

Amice vezi ca ai ratat-o in serie...

O tii tare in sus cu apa cand nu e vorba despre apa ci despre gravitatie si despre studiul gravitatiei la o scala extinsa.

Esti un incult la scala mare cu un vocabular de incult. Care nu stie decat "apa", dar care nu stie sa deschida un manual de fizica.

Cu mare aplomb iti dovedesti prostia si incultura...

Moroco 21.04.2021 13:02:14

Citat:

În prealabil postat de gpalama
........

Citat:

........

Citat:

........

Citat:

........

:44:ninoninonino....:9:ninonino....nino.:56:

Moroco 21.04.2021 14:24:11

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667569)
Am inteles tu te multumesti sa fii prost pe limba ta si iti este suficient.

Te-ai pripit.

Citat:

Si numesti semianalfabetismul exploziv de care dai dovada... Cultura.
Nu spun asa ceva. Tu spui ca as spune. Nu spun, nu numesc. Nascocesti.

Citat:

Si mai esri si la nivelul la care tii prelegeri publice dedpre religie teologie fizica.
Nu tin prelegeri publice ci discut pe forum la nivel de mirean din poBOR. Nu dau lectii... aici suntem pe un forum de discutii ortodoxe libere si imi exprim punctul de vedere, parerile in care cred.

Citat:

Esti mare... in putinul tau. Un mare **.
Ma mir ca te-ai cenzurat si nu ti-ai permis sa ma hulesti si sa ma umilesti la fiecare propozitie asa cum iti sta in caracter, complet aiurea si fara niciun temei, doar pentru ca tu nu poti crede si nu vrei a crede si pentru ca nu poti si nu vrei sa-mi permiti a crede ce cred. Esti asa ca un creber terorist pripit.

Citat:

Deci tu trebuie sa te mai cultivi putin sa pui mana pe o carte doua si apoi sa vii cu smerenie sa ne dai sa ne inpadtasesti ce a zis biserica.
Nu sunt proorcul bisericii ca sa spun eu ce a zis BOR. Nu doresc sa fiu purtatorul de Cuvant al BOR sau sa ma erijez in a spune si eu ce spune Biserica. Nu vreau sa fiu ascultat ci sa ascult. Nu am nevoie de carti si de cultura ca sa ma erijez sa ma asculte altii pe mine ci ascult cat ascult daca ascult.

Citat:

Tu faci parte din secta nip nu bor..
Confunzi SC-NIP cu neoprotestantii. Incurci manastirile cu sectele! Sunt mirean din poBOR care cred si in Cele7Tr.Ap. si in Hristos-Cuvantul lui Dumnezeu impreuna cu sfintii. Nu stiu de ce repeti la infinit minciuna ca asa fi sectant sau ca nu sunt mirean din BOR. Nu poti accepta relaitatea? Nu ma poti crede? Crezi ca te mint? Crezi ca am interes sa te pacalesc, sa amagesc pe cineva? Crezi ca nu stiu ce cred? Ce-ti inchipui de nascocesti astfel de afirmatii cu valoare de stiinta, de adevar, de infailibilitate: secta, sectar, nu faci parte din BOR?

Citat:

Somn profund.. ai verificat-o tu?? Erai acolo?
Au afirmat-o martorii. Adica, sfanta adormea dupa o zi de munca si rugaciuni impreuna cu apropiatele si in somn profund prin gura si glasul ei vorbea Hristos-Cuvantul si sora ei Maria si apropiatele notau si scriau in carte crezand. Atunci cand se trezea nu stia ca prin gura ei a vorbit un Duh si citea si ea ca sa vada ce a grait Domnul, ce a suflat prin Trambita nr.6.

Citat:

Nu vezi ca lesina ca toti deminizatii si ca nu era somn? Chiar nu iti da de gandit ca sfintii vorbesc constienti in picioare si aia era.. in tramsa? Ce duh face asta? Exact ca baba vanga.
Nu tinea prelegeri si nu lesina ca neoprotestantii. Pai ea se deosebeste de sfinti caci e o sfanta Trambita foarte umila si smerita, e altceva, sfintii nu sunt Trambite. Dar cu baba Vanga ce ai? Si baba Vanga spune lucruri de dincolo, unele reale, are si ea o forma de credinta, vede si ea tot felul de lucruri pe care altii nu le vad desi ei au ochi iar ea e oarba. De ce o condamni ca pe un rau, de ce susti ca e ceva rau, ca ar fi demonizata? Spune ce vede, ce crede ca se va intampla... n-are voie? Eu o cred si pe baba Vanga ca nu minte, dar o cred cu discernamant, nu e trufasa, nu e fatarnica-fariseu deci nu e demonizata nici baba Vanga asa cum iti permiti tu sa-ti bati joc si de ea.

Citat:

Trezeste-te ca e diavolul acolo!!!!
Bineinteles ca diavolul ataca acolo sa-i indoiasca asa ca tine si-i rupe pe credinciosi de Hristos-Cuvantul tarandu-i afara din manastire inapoi in lume ca sa-i duca la pierzare. Tu spui ca Hristos-Cuvantul e doiavolul? FALS! Nimic nu demonstreaza ca ar fi diavolul ci din contra, totul demonstreaza ca Cel ce graieste si invata credinciosii e insusi stapanul Emanuel, Domnul Iisus Hristos-Cuvantul, Fiul lui Dumnezeu, care implineste Apocalipsa asa cum a proorocit apostolul sau Ioan Avanghelistul acum 2000 de ani.

Citat:

Nu iti trebuie cultura ca te balacesti in propria ignoranta sectara. Esti un sectar ignorant si... Cam asta esti.. e suficienta putina ta cultura care iti tine loc de.. nu stiu de ce.
Cele 7Tr.Ap. nu sunt neoprotestanti cu avere si cu copii din casatorii lumesti, sunt romani umili care au intrat in legatura cu Imparatia Cerurilor si Domnul Iisus i-a crescut si i-a invatat si a lucrat Apocalipsa prin ei, toti au Trambitat mesajul divin pentru vremurile de azi si din urma si pentru innoirea intregii creatii. Hristos-Cuvantul si sfintii sunt cea mai inalta cultura.

Citat:

O tii pe asta cu apa pentru ca esti incult si nu stii mai mult. Ai o limitare de cunosstere. Adica esti incult si nubpoti produce ceva mai.. clar elevat si.. din cultura de baza.
Domnule am facut fizica si exista capitole intregi despre apa, fluide.
Nu stiu de ce nu vrei sa accepti legea naturala elementara ca apa curge din pricina greutatii, nivelul apei in vasele comunicante e acelasi si ca apa in vase are o suprafata perfect plata! Asta tine de cunoasterea si naturala si fizica si experimentala. De ce vrei sa ignori acest argument simplu si elementar: apa nu poate forma damburi-dealuri de apa pe mari pentru ca sa avem intre doua puncte nivele de apa mai sus decat punctele alese. De aici rezulta clara ca avem cercuri de pamant-continente-insule inconjurate de ape plate! De ce nu poti sa accepti FIZICA asta simpla? Ce ma tot umilesti pe mine ca am limitari de cunoastere sau ca-s incult. Tu nu accepti si nu iei in serios acest argument simplu si clar. Ce treaba ai tu cu mine daca problema e la tine? Vrei sa ma faci sa cred ca exista damburi de apa pe mari si oceane? NU EXISTA! Apa curge in toate partile din pricina greutatii si a presiunilor din ea ce se formeaza! Orice om inteligent isi da seama si recunoaste acest adevar simplu si incepe sa nu mai creada in glob. Dumneata ma faci pe mine in toate felurile umilindu-ma! Nu te ajuta decat sa te ti deasupra ca un cerber pripit in cercul idiotilor ignoranti care se cred mari si tari!

Citat:

Deci amice tu esti un needuxat cu aplomb. Cu fudulie de nu se poate.
Te pripesti. Problema e la tine: te pripesti si umilesti crezand ca tapii ca asa te ti la inaltime daca ma arunci in prapastie. Nu pricepi ca esti sus impreuna cu minciuna?

Citat:

Te expumezi pe forum de 10 ani de zile cu toate ineptiile produse de o minte bolnava.
Boala e a ta daca tot negi evidenta: apa nu sta damb-deal decat dac-o ingheti!

Citat:

Amice de la onposta mirosi a prea putina cultura ca sa poti sa iti dai cu parerea pe chestii..
Te insala mirosul fiindca-ti ti nasul pe sus in kurul sefilor lumii, chiar daca s-au spalat si s-au dat cu parfum tot in capul tau se kaka la infinit. De aia nu poti mirosi diferenta dintre neo protestanti si sfintele Trambite Apocaliptice. Te lauzi ca mirosi, ca-ti dai seama, ca vezi, ca ai logica, ca intelegi, cand colo tu esti cazut in abisul necredintei si nu vrei sa recunosti si te ti ca un cerber-obroc terorist, ca un tap slugarnic pe varf de munti cu nasul in kurul sefilor rai ai lumii care te-au pacalit si amagit ca sa le aperi minciunile.

Citat:

Asa ca gurita mica si treci la facut lectii.
De atat de mult cat ai mirosit putarea teroristilor te crezi seful meu. Dai porunci,

Citat:

Apropo, manualul de fizica ti-e dusman sau ce ai cu el de nu il folosesti?? Sau nu ai auzit niciodata de fizica... Stiinta aia care destupa mibtea la prosti?
Folosirea manualului, a experientelor, a mate-fizicii te duce la acceptarea ideii ca apele se aduna in vase, bazine, lacuri, mari perfect plate la suprafata! Tu nu vrei sa recunosti evidenta si induci ideea falsa ca fizica ar spune altceva decat sustin. Doar mincinosii au ajuns la concluzii absurde negand fizica pe care o invata. Inteleptii cunoscatori de mate-fizica recunosc asa ca mine ca argumentul apa e foarte tare si ca acesta desfinteaza ideea de pamant planeta-glob.

Citat:

Pana acum ai facut apologia ignorantei si prostiei numindu-o "credinta"...
Nu te cred. Esti pripit. Nu poti sa crezi ce cred eu si atunci ca un infailibil-pripit susti ca stii ca... sunt prost si igorant. Totusi tu esti cel ce ignori argumentul APA -plata.

Citat:

Pai sfintii citeau tataie nu gluma nu erai ca papagalii nip.
Tu esti flasnetarul care n-ai citit nimic din cartile Albe decat pe dos ca un analfabet si apoi ca papagalii repeti ca stii despre ce e vorba, ca nu-s sfinti, ca nu-i Domnul, ca Trambitele sunt neoprotestanti, ca e diavolul... deci tu esti papagalul care emiti blablauri. Unii ca mine care fac afirmatii sunt acoperiti de cercetare, au o baza serioasa cand sustin ceva si asa au procedat sfintii care vin si graiesc impreuna cu Hristos-Cuvantul. Tu esti in cerber-obroc care te pripest cu tupeu infailibil facand afirmatii teroriste.

Citat:

Sfintii le stiau pe toate de aia erau intelepti nu erau cu "nu atinge manualul de fizica, te frige"... Fripturism din asta obscur sectar nu e ortodox...
Procedez ca sfintii, folosesc si tin seama de argumentul APA, fizica fluidelor si pe baza lui imi dau cu parerea despre creatie prin teoria PacMan-3D-nD. Tu esti cel obscur care invarte fizica si manualele de fizica, cartile si cultura, marota sectelor ca sa incurce mintile cititorilor si sa nu vada ca ignora argumentul cel mai simplu si elementar APA-plata! Deci tu esti Miunhauzen slujitorul minciunii care neaga evidenta!

Citat:

Ortodocsii muncesc si invata, citesc sunt pregatiti nu traiesc in obscurantism.
Asta fac.Nu e ceva obscur sa susti evidenta: APA-plata, deci nu exista glob-planeta!

Citat:

Deci daca esti prost esti credincios? Ca sa te proceseze orixe secta de nu stii ce e cu tine si apoi repeti ca orbul toate de la secta?
Intreaba-te pe tine asta! Tu esti sectarul-neo-protestant, cerberul-obroc, tapul cu nasul in kkurul haitei de lupi ce doboara credinciosii ca sa nu tina seama de argumentul APA si sa nu ia aminte la cele 7 Tr.Ap.

Moroco 21.04.2021 15:17:30

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667570)
Moroco, vajnicul aparator al prostiei ignorantei si obscurantismului.

Aparatorul ignorantei. Care le rezolva pe toate.

Ma confunzi cu globalaul Ewald Frank-en-stain.

”Eu (Mircea) imi apar saracia si nevoile si neamul, si de-aceea tot ce misca-n tara asta, raul, ramul, mi-e prieten numai mie iara tie dusman este, dusmanit vei fi de toate far-a prinde chiar de veste... caci iubirea de Moisie (vezi mosul Dumnezeu de la Maglavit) e un zid care nu se-nfioreaza de-a ta faima Baiazid!”

Moroco 21.04.2021 15:57:09

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667571)
Citat:

Am cautat Adevarul si l-am gasit si l-am marturisit
Vorba de om fara minte.

Adevarul mare cat o zi de post era in fata ta in Biserica.

Sigur ca era si este, tocmai de aia L-am si gasit: Cele 7Tr.Ap. sunt de la Dumnezeu, Hristos-Cuvantul sufla prin ele. Am scris si teoria PacMan3D-nD tinand seama de argumentul APA si e valabil si conform scripturii ce afirm contra globalailor si platistilor-farfuristi. Tu stai degeaba in biserica ca un cerber-obroc fiindca in tine creste idolul glob-tarot si nebunia ca cele 7 Tr.Ap. sunt neo-protestanti-sectari si ca au lucrat nu de la Imparatia Cerurilor ci de la doiavolul fiind defapt niste demonizati. Niciunul nu s-a trufit ca sa fie demonizat decat sora Veronica de la Vladimiresti s-a bagat in lux si a pierdut o vreme darul proorociei, ”cartea lui Veronica a mancat-o pisica” dar apoi a revenit pe bari-cada si a reprimit staretia de la BOR si manastirea de la Vladimiresti si asa a trecut la Domnul ca o fiica buna, credincioasa care s-a pocait.

Asta dovedeste ca sunt mirean din poBOR caci nu stau degeaba in Biserica ci caut sa cunosc Adevarul, Îl cred si-L urmez! Tu te crezi infailibil in stintele minciunilor tale. Esti pripit si crezi ca stii Adevarul... nu real ci asa ca o cultura, ca un carturar, ca un fizician ipocrit. Nu vrei sa vezi, nu vrei sa crezi nici macar cel mai simplu argument: APA, deci esti o neghina infiltrata in sanul bisericii care te-ai suit pe munti si ca un tap-cerber-obroc obedient crezi ca aperi oile cand colo le arunci in prapastie! Cele 7Tr.Ap. apara oile de lupii ”intelegatori” si prin ele Domnul implineste Apocalipsa. Negi pe sf. Ap. Ioan Teologul care a scris Apocalipsa? Negi Adevarul? Pentru ce te dai ortodox daca tu nu cauti ADEVARUL? Crezi ca il ai pe tot? Ce adevar ai? Toate minciunile si umilintele pe care le invarti la adresa mea? Asta iti este Adevarul pe care il ai, ce ti-a scris artistul lui antihrist pe flasneta ruginita?

Citat:

Zici ca l-ai cautat?
Iti Zic ca esti incult de bubui. Ca nu ai citit o boaba din dogma ortodoxa si ca ai frunzarit 2-3 rahaturi sectare..
Nu crezi ca Hristos-Cuvantul exista si in Imparatia Cerurilor? Ca implineste Apocalipsa? Macar in icoane, in BOR, in DUHUL crezi ca exista? Tu-l stii din cartile lumii... asa ca pe ceva istoric. Vorbesti de dogme dar nu le pricepi ca ele se refera exact la cunoasterea lui Dumnezeu pastorit fiind de Hristos-Cuvantul! Ma umileste mereu necredinta si tupeul tau de mare pripit. Crezi ca crezi, crezi ca stii, crezi ca sfintii sunt de partea ta, crezi ca BOR e de partea ta, crezi ca Dumnezeu e de partea ta, crezi ca ai Adevarul cand defapt tu esti doar un baron de Miunhauzen, un tap-cerber obroc care arunci oile Domnului in prapastia lumii.

Citat:

Asa ca bombita, incultura ta te-a condus spre... "nip" si nu spre adevarul "in care erai".
Nu incultura mi-a deschis ochii ci Credinta! Adevarul BOR in care eram e acelasi caci Hristos-Cuvantul e Dunezeul proporvaduit de BOR si e acelasi cu Iisus dar are nume nou asa cum este in Apocalipsa, vine pe un calut alb si se numeste Cuvantul lui Dumnezeu si va carmui toate neamurile! Mie mi-e clar. Tu ai nevoie de cercetare, de altii mai mari ca sa-ti arate, sa te invete, sa te ajute sa crezi, sa te sfatuiasca.

Citat:

Asa ca un incult nunpoate ajunge decat unde il duxe propria incultura.
Nu e vorba de culte si de cultura ci de Apocalipsa.
Acolo este scris despre trambitarea celor 7 ingeri Apocaliptici. Astia sunt care ti i-am prezentat!

Citat:

Ca de fapt aici e radacina ratacirii tale.
Nu-s ratacit si nu e nevoie de cultura sa crezi ci de Credinta de Adevar, de cautare, cunoastere si de ramanere in Credinta... e nevoie de iubire de Dumnezeu.

Citat:

Esti prea putin pregatit dar cu fudulie epica si "te-ai apucat sa cauti ce era in fata ta"...
Vad ca pentru tine e prea greu sa vezi Adevarul care era in fata ta, in BOR, in dogme si scripturi, in sfintele Taine, in Lege, in Har.

Citat:

Ai gasit diabolul si ai iesit din biserixa.
Am gasit Adevarul si ti l-am marturisit. Tu insa nu crezi. Nu te fortez. Nu te silnicesc. Incepe sa accepti argumentul APA, scapi de globalai si poate incepi sa crezi iesind din trufia infailibila.

Citat:

Nu te mai incurca in cuvinte ca nu stii ce vorbezti
Nu te cred ca nu stiu ce vorbesc. Tu ca un baron de Miunhauzen ametesti cititorii cu afirmatiile tale pripite, de parca ai stii, de parca ai avea dreptate, de parca ai apara ortodoxia, de parca ai stii fizica, de parca ai avea cultura sau altele... defapt esti un tap pripit care arunca oile in prapastie cu necredinta lui infailibila!

gpalama 21.04.2021 16:14:15

Citat:

Sigur ca era si este, tocmai de aia L-am si gasit:
  1. Cele 7Tr.Ap. sunt de la Dumnezeu, Hristos-Cuvantul sufla prin ele.
  2. Am scris si teoria PacMan3D-nD tinand seama de argumentul APA
  3. si e valabil si conform scripturii ce afirm contra globalailor si platistilor-farfuristi.

De fapt astea sunt 3 lepadari si iesiri din Biserica.

Ai scris mai sus despre "Dumnezeul de la NIP".

Esti un sectar iesit din Biserica, si marturisessti altceva decat Biserica.

Esti un sectar care nu stie nici o boaba de fizica si le incropeste din putina lui incultura.

Inapoi la carte baiatule, ca nu stii nici dogma, nici fizica nici nimic, dar "ai gasit tu", mai bine decat toti cei din Biserica...

Pai daca tu nu te pricepi, cum puteai tu sa gasesti, un nepriceput ca tine???

Si ce ai gasit, un alt Dumnezeu?

Bai nepriceputule, tu nu stii decat cuvantul "apa", ca fizica nu stii nimic. Doar o tii cu prostii de 2 lei pe care nu le intelegi dar pe care le tot tipi peste tot.

Inapoi la carte baiatule, ca mai ai nevoie demulta carte inainte sa iti dai cu parerea pe un forum si inainte sa inveti pe altii..

Moroco 21.04.2021 16:45:01

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667572)
Citat:

Eu stiu mai bine ca tine ca acolo sufla Hristos-Cuvantul prin Trambite si se vede din fapte.
Ti se pare doar.

Ti se pare ca mi se pare.

Citat:

Te hranesti cu iluzii ca ai fi mai destept decat altii.
Asta-i foarte adevarat... ai dreptate, nu sunt mai destept ci mai prost.
Duhurile rele, haita de lingusitori care-mi da tarcoale, bondarii, ia-daii care te ajuta ca sa te ia sunt rai ca lupii si eu ca prostul trag sa ma inhaitez cu ei ca sa lepad BOR sau pe Hristos-Cuvantul si sa ma laud si sa ma iubesc pe mine ca orice lupulet naiv ce crede ca haita e buna si-l va ajuta si ca va fi fericit in haita caci lumea va fi a lor, a lupilor travestiti in bondari, in dumnezei, in zei, in ajutoare.... deci cad si eu din crunta prostie dar ma intorc la mila lui Iisus care ma reprimeste mereu. Si eu ma pripesc ca prostul naiv maxim crezandu-ma bun daca ma las inhaitat cu lupii-bondari-muste. Dar ce bine putem forma impreuna daca eu sunt rau, ei sunt rai, haita cum oare va fi mai buna sau mai rea?

Citat:

Adica de 10 ani de zile tu o faci pe desteptul cand esti prost si incult.
De 20 de ani de zile nu ma crede nimeni. Sunt luat de toti de nebun si de prost. Dar nu e vorba de mine ci de Cele 7 Tr.Ap. Toti au fost niste copii banali, saraci, umili, prostuti dar din ei a facut Domnul iisus niste Trambite vrednice de Imparatia Cerurilor si de dreptatea (sfintenia) si intelepciunea ei.

Citat:

Mai destept decat Biserica nu esti. Mai bine ca Biserica nu poti sti si nu stii.... Din nou, Biserica a zis ca acolo sufla dracul.
Fac parte din poBOR si zic ca acolo sufla Hristos-Cuvantul lui Dumnezeu.
Sigur ca exista multi pripiti pe care tu ii numesti biserica. Biserica aia care s-a inaltat pe sine ca sa osandeasca (Trambitele) se va smeri iar biserica aia care s-a smerit va fi inaltata!

Citat:

Si daca in Biserica sufla Hristos acolo la nip cine sufla? Hristosi mincinosi...
Prin Cele 7Tr.Ap. sufla Hristos-Cuvantul lui Dumnezeu asa cum este scris in Apocalipsa ca va fi si asa este!

Citat:

Ce "ai gasit tu" este exact ceea ce prostii gasesc, pe diavol. Doar prostii gasesc exact ceea ce ai gasit tu... Cat te pricepi la fizica te pricepi si la teologie... Ai gasit.. ingeri de lumina, pe care ii numiti Trambite..
Acolo l-am gasit pe Arhanghelul Mihail, ingerul Domnului, pe preasfanta Maria fecioara, maica lui Iisus si pe sfintii Apostoli, tot asa cum i-am gasit si in BOR.

Citat:

Vezi ca o faci pe desteptul in teologie si procedezi la fel ca si in fizica.
Nu fac pe niciun destept. Tu ma contrazici si vrei sa ma convingi de necredinta ta. Tu crezi ca Trambitele sunt demonizati si trompete sectare si ca diavolul a suflat prin ei. E parerea ta nu a mea. Tu te cezi destept cu parerea ta incat imi nimicesti credinta mea cu desteptaciunea si siguranta ta infailibila.

Citat:

Exact cum in fizica esti incult la fel esti si in teologie si ai incurcat rau lucrurile.
Tu incurci Trambitele cu neo-protestantii si pe mine cu Ewald Frank-enstain si ignori si negi argumentul APA din fizica. Iar in teologie esti exact pe dos daca tu ai invatat stiinta lumii, trufie si faci osandire umilind si batjocurind ca sa te ti deasupra cand Domnul a zis ”Mila voiesc si nu jertfe!”. Mergi deci de invata ce ti-a zis Domnul sa inveti, sa inveti ca sa stii care este voia Lui!

Citat:

Exact la fel de mari greseli faci pe toata linia. Esti in greseala in ratare pe toata linia.
Nimeni nu greseste daca crede in Cele 7 Tr.Ap. si in Cuvantul lui Dumnezeu care implineste Apocalipsa. Nici daca crede in teoria PacMan3D-nD nu gresesc daca cred. Asta nu inseamna ca nu pacatuiesc si ca nu gresesc in tot ceasul.

Citat:

Amice vezi ca ai ratat-o in serie...
Nu trag la poarta ca sa am ce rata. ”Cine se va rata pentru Mine se va realiza.” o parafraza din memorie referitoare la grija de suflet.

Citat:

O tii tare in sus cu apa cand nu e vorba despre apa ci despre gravitatie si despre studiul gravitatiei la o scala extinsa.
La oricat ai extinde scara, apa din pricina greutatii nu poate sa formeze deal intre doua puncte de apa! Legile naturale elementare de fizica apei, a fluidelor trebuie respectate la ce scara vrei tu. Scara nu schimba legea naturala elementara. Nu poti zica ca in vas, in bazin, in lac apele sunt plate dar la o scara mai mare nu mai e valabila legea. Legea naturala elementara e valabila la orice scara caci scara nu poate contrazice legea, curgerea, acelasi nivel, imposibilitatea existentei damburilor-dealurilor de apa! E simplu si clar. Tu arunci totul in ceata, ca ar fi ceva mai complicat, ce necesita cunostinte mai multe si calcule mai laborioase. E simplu: aici jos avem ape plate peste tot!

Citat:

Esti un incult la scala mare cu un vocabular de incult. Care nu stie decat "apa", dar care nu stie sa deschida un manual de fizica.
Abea dupa ce accepti argumentul apa putem trece la altele. Ti-am dat multe argumente dar graul pe care ti l-am dat de macinat, dupa ce l-ai facut faina l-ai aruncat pe apa strambetei ca sa-mi impui globul-tarot!

Citat:

Cu mare aplomb iti dovedesti prostia si incultura...
Te pripesti. Scriu ceea ce cred si de ce ma dovedesc se va vedea la sfarsit. Abea in Ceruri ne vom primi fiecare rasplata (buna) cuvenita!

De grijile si parerile lumii nu-mi pasa!

gpalama 21.04.2021 16:46:39

Citat:

Asta fac.Nu e ceva obscur sa susti evidenta: APA-plata, deci nu exista glob-planeta!
Prostul fudul si incult...

Nu stie fizica, nu stie ce este gravitatia si studiul macroscopic al fenomenelor dar o da pe babisme si obscurantism religios in care daca ce vezi e drept in fata ta si la nivel macroscopic e drept, pe suprafete mari...

Prostie fudulie sustinuta cu aplomb de o gramada de inculti putin scoliti

Citat:

La oricat ai extinde scara, apa din pricina greutatii nu poate sa formeze deal intre doua puncte de apa! Legile naturale elementare de fizica apei, a fluidelor trebuie respectate la ce scara vrei tu.

Scara nu schimba legea naturala elementara. Nu poti zica ca in vas, in bazin, in lac apele sunt plate dar la o scara mai mare nu mai e valabila legea. Legea naturala elementara e valabila la orice scara caci scara nu poate contrazice legea, curgerea, acelasi nivel, imposibilitatea existentei damburilor-dealurilor de apa! E simplu si clar. Tu arunci totul in ceata, ca ar fi ceva mai complicat, ce necesita cunostinte mai multe si calcule mai laborioase. E simplu: aici jos avem ape plate peste tot!
Incultura la cea mai joasa speta.

Esti un incult cu aplomb. Nici nu le stii dar iti si sustii prostia cu mare mare naturalete larghete si fudulie.

E simplu si clar pentru prostii care nu stiu fizica.

Ce e simplu si clar este urmatorul lucru:

1. Datorita dimensiunii uriase pamantul pare plat pe suprafete foarte mari.

2. Datorita gravitatiei centrice, directionata spre centrul pamantului apa se muleaza peste pamant.

Ce refuzi este ca argumentul tau local de fapt nu poate fi extins ca unul general.

TU NU AI UN CRITERIU REAL PRIN CARE SA POTI SA FACI ACEASTA EXTINDERE..

Extinderea asta are nevoie de un criteriu care sa permita, de o punte logica.

Daca e drept aici (daca pare drept aici) trebuie sa fie drept peste tot. Nimic mai fals.

Daca e drept aici, nu ai cum sa spui daca e drept la nivel macroscopic ca acolo intervin alte fenomene.

Iar la nivel macroscopi e nevoie de observabilitatea DIRECTA - in toate dimensiunile, pe gravitatie, pe curba, pe traiectorie.

Tu ai doar un argument DEDUCTIV INDIRECT.

Dar nu poti furniza un ARGUMENT DE OBSERVABILITATE DIRECTA MACROSCOPICA.

Tu nu stii pe ce lume te afli, nu stii sa vorbesti nu stii sa construiesti un argument, nici 4 clase nu ai, dar repeti si tu ce gasesti la altii.

Argumentul tau deductiv indirect are o carenta - nu poate fi extins la nivel global.

Argumentul de observabilitate directa macroscopica este singurul care poate fi acceptat - iar tu nu ai un argument de tipul asta..

Pamantul e rotund pentru ca se vede asta si se masoara si se observa pe traiectorie pe calcule... asta e observabilitate directa macroscopica masurabila.

Ce zici tu sunt fraze de incult fara 2 clase de fizica. Inapoi la scoaala fa-ti lectiile

Moroco 21.04.2021 17:03:18

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667581)
Citat:

Prostul fudul si incult...

Nu stie fizica, nu stie ce este gravitatia si studiul macroscopic al fenomenelor dar o da pe babisme si obscurantism religios in care daca ce vezi e drept in fata ta si la nivel macroscopic e drept, pe suprafete mari...

Prostie fudulie sustinuta cu aplomb de o gramada de inculti putin scoliti

Baronule de Miunhauzen, crezi ca daca ma umilesti si creezi obnubilatie vrajitoreasca aruncand cu cuvinte ametitoare (babisme, obscurantism, fudulie, prost, incult, etc) poti nega argumentul APA-plata?

Cum contrazici tu apa plata? Cu marimea suprafetei? Daca suprafata creste atunci apa isi schimba proprietatile si poate sta si forma dealuri-damburi? Nu pricepi ca greutatea dambului-dealului de deasupra nivelului plat face sa existe presiuni in damb-deal si apa curge in toate directiile sau e inghitita de apa de dedesubt si-si creste nivelul peste tot dand peste margini? Chiar daca greutatea fiecarei picaturi ar converge intr-un punct tot nu poate sta damb-deal! Intre doua puncte de la baza dambului apa damb ar curge si ar da peste margini si ar creste nivelul!

Nu poti pricepe ceva atat de elementar?

Visezi o nebunie globalista, ca daca creste suprafata atunci apa nu se mai comporta ca apa obijnuita si face dealuri-damburi. Nu pricepi ca esti pripit crezand in glob-tarot? Nu pricepi ca esti hipnotizat? Tu esti fraierul pacalit de baronii de Miunhauzen ai lumii pe care o idolizezi ca sa te pripesti si sa crezi ca apa sta asa facand damburi-dealuri.

Orice fizician serios ar accepta ca apa e plata la suprafata si asta nu tine de marimea vasului sau de scara ci de faptul ca avand greutate picaturile se aduna si apar presiuni in volumul de apa format, presiuni care apasa in toate directiile incat daca apa nu da de marginile sau fundul vasului atunci se imprastie si curge, iar daca se umple vasul si mai cad picaturi atunci apa da peste margini sau isi ridica nivelul general!

Moroco 21.04.2021 17:42:37

Citat:

Citat:

La oricat ai extinde scara, apa din pricina greutatii nu poate sa formeze deal intre doua puncte de apa! Legile naturale elementare de fizica apei, a fluidelor trebuie respectate la ce scara vrei tu.

Scara nu schimba legea naturala elementara. Nu poti zica ca in vas, in bazin, in lac apele sunt plate dar la o scara mai mare nu mai e valabila legea. Legea naturala elementara e valabila la orice scara caci scara nu poate contrazice legea, curgerea, acelasi nivel, imposibilitatea existentei damburilor-dealurilor de apa! E simplu si clar. Tu arunci totul in ceata, ca ar fi ceva mai complicat, ce necesita cunostinte mai multe si calcule mai laborioase. E simplu: aici jos avem ape plate peste tot!
Incultura la cea mai joasa speta.

Esti un incult cu aplomb. Nici nu le stii dar iti si sustii prostia cu mare mare naturalete larghete si fudulie.

E simplu si clar pentru prostii care nu stiu fizica.

Afirmi aiureli pripite despre mine crezand ca te inalti, crezand ca umilirea mea tine de argument. Fraierii teroristi o sa puna botul si pentru terorism, pentru inhaitare o sa creada ca stii ce spui. Defapt umilesti pe banda rulanta nestiind ca pe tine te surpi!

Citat:

Ce e simplu si clar este urmatorul lucru:

1. Datorita dimensiunii uriase pamantul pare plat pe suprafete foarte mari.

2. Datorita gravitatiei centrice, directionata spre centrul pamantului apa se muleaza peste pamant.
Asta e vrajitorie, obscurantism, pripeala crasa... un fel de dogma stiintifica.
1. Nu pare ci apele sunt plate!
2. Nu se muleaza chiar daca gravitatia-greutatea ar fi convergenta intr-un punct ci stau in vase avand o suprafata plata.

Citat:

Ce refuzi este ca argumentul tau local de fapt nu poate fi extins ca unul general.
De ce nu poate fi extins? Nu-mi dai tu voe? Tocmai ca asta e realitatea, oricat extinzi scara, apa tot plata e deasupra. Demonstratia e simpla. Daca am avea un damb de apa, atunci apa dintre doua puncte ale bazei dambului ar curge peste puncte sau ar creste nivelul general peste puncte incat punctele uscate ar fi intotdeauna deasupra nivelului apei!

Citat:

TU NU AI UN CRITERIU REAL PRIN CARE SA POTI SA FACI ACEASTA EXTINDERE..
Cum sa nu am criteriu. Vas, bazin, lac se vede clar. Ti-am explicat experimental mate-fixic ca apa nu poate sta damb caci apa peste doua puncte aflate la baza dambului curge. Logic pe baza asta poti crede simplu ca toate marile sunt la acelasi nivel! Daca nu ar fi la acelasi nivel, atunci ar exista un damb de apa dar apa curge peste doua puncte aflate la baza dambului chiar daca dambul ar fi un sector sferic si greutatea picaturilor ar converge intrun punct! Orice om normal, orice mate-fizician ar accepta ca toate marile si oceanele sunt plate si aflate la acelasi nivel. Chiar asta si sustin cei cu topirea ghetarilor de la poli. Dac se incalzeste si se topesc ghetarii la Venetia ar putea creste nivelul prea mult incat apa ar inghiti casele.

Citat:

Extinderea asta are nevoie de un criteriu care sa permita, de o punte logica.

Daca e drept aici (daca pare drept aici) trebuie sa fie drept peste tot. Nimic mai fals.
Poate ca e logic la tine: daca e drept aici, e drept si aici atunci peste tot e damb-deal! Contrazici evidenta! Susti ca pare ca e drept, ca e fals. Afirmi tu cu tupeu maxim!

Apa e plata peste tot! Cea mai simpla logica asta ne spune! Vas, bazin, lac, lac mai mare, mare, ocean, oceane comunicante. Avem acelasi nivel a unui mare vas cu apa-plata!

Citat:

Daca e drept aici, nu ai cum sa spui daca e drept la nivel macroscopic ca acolo intervin alte fenomene.
Vrajeala. Vise! Nu intervine nimic altceva! Iata obscurantismul: acolo intervin alte fenomene, necunoscute, imposibil de stiut care iata fac ca apa sa formeze dealuri-damburi, sa nu curga in parti. Nu exista decat Dumnezeu, greutatea, apa si vasul in analiza noastra!

Citat:

Iar la nivel macroscopi e nevoie de observabilitatea DIRECTA - in toate dimensiunile, pe gravitatie, pe curba, pe traiectorie.
Obscurantism, vrajeala, blablauri, obnubilatie... aiureala!

Citat:

Atat cat vezi o vezi plata! Pricepi si fizic ca apa nu poate sta damb si cum nu intervin alte forte la scara mai mare caci poti parcela toata scara in parcele mai mici atunci e clar ca avem o suprafata de apa imensa PLATA!

Citat:

Tu nu stii pe ce lume te afli, nu stii sa vorbesti nu stii sa construiesti un argument, nici 4 clase nu ai, dar repeti si tu ce gasesti la altii.
Ca ma umilesti mereu te dovedeste de incompetent si ca teolog si ca mate-fizician. Nu tine nici de argument cate clase sau studii am la activ. Argumentul e simplu: vas, lac, lac mai mare, mare, ocean parcelat, peste tot avem apa ce nu poate forma damburi-dealuri. Deci tot nivelul apelor e plat caci apa aflata in vase comunicante sta la acelasi nivel!

Citat:

Argumentul tau deductiv indirect are o carenta - nu poate fi extins la nivel global.
Nu vrei tu sa accepti! Daca tu nu vrei ca-ti crapa globul-tarot nu inseamna ca nu pot extinde. Pot extinde si crede foarte simplu ca apa e plata peste tot!

Citat:

Argumentul de observabilitate directa macroscopica este singurul care poate fi acceptat - iar tu nu ai un argument de tipul asta..
Ca zici tu, excluzi argumente, ti se pare ca esti destept. Adica spui tu ce poate si ce nu poate fi acceptat. Nu zau. Iti convine sa excluzi argumente! Exlcuzi toate argumentele care-ti invalideaza teoria glob-tarot! De ce sa excluzi argumentul cel mai simplu nsi clar? De ce sa nu crezi ca daca apa e plata pe parcele si ca nu poate forma damburi pe parcele atunci prin adunarea parcelelor apa e plata peste tot? Nu e valabila adunarea sau acelasi nivel al apei in vasele comunicante? Nu vrei sa accepti evidenta si concluzia simpla si clara: Apele sunt plate si la acelasi nivel!

Citat:

Pamantul e rotund pentru ca se vede asta si se masoara si se observa pe traiectorie pe calcule... asta e observabilitate directa macroscopica masurabila.
Vrajitorii, obscurantism, nu se observa si nu se masoara ci se potrivesc niste harti pe o sfera, glob-tarot. Esti hipnotizat si ti-ai pierdut mintile daca ai pus botul la vrajeala lumii stintifice. Nu poti sa mai crezi ce vezi, nu mai poti sa judeci cu mintea ta fenomenele naturale? Trebuie sa-ti arate vrjitorii un glob-tarot si tu sa crezi ca apele formeaza damburi? Esti pripit, esti naiv, esti un fraier si ma faci pe mine in fel si chip!

Citat:

Ce zici tu sunt fraze de incult fara 2 clase de fizica. Inapoi la scoaala fa-ti lectiile
Ce zic sunt notiuni elementare de gradinita. Tu le negi, negi, negi, negi evidenta apei plate! Te-au cumparat ei cu ceva... cu terorismul, ca un las in loc sa crezi Adevarului, sa-ti dai seama, sa judeci cu capul tau, sa te increzi in sfatul sfintilor care au sustinut ca pamantul e partea cea mai de jos, tie ti-e mai caldut cu lumea, langa teroristii globalai si te rusinezi de Dumnezeu, de ce ti-a dat in dar, ochi, simturi, inteligenta, credinta...

Decat un las asta esti! Mai bine negi apa plata decat sa te lupti cu globalaii si platistii! N-ai Credinta ci esti obedient lumii si te rusinezi de Hristos!

Mi-e mila de tine!

gpalama 21.04.2021 18:10:09

Citat:

Apa e plata peste tot! Cea mai simpla logica asta ne spune! Vas, bazin, lac, lac mai mare, mare, ocean, oceane comunicante. Avem acelasi nivel a unui mare vas cu apa-plata!

Atat cat vezi o vezi plata! Pricepi si fizic ca apa nu poate sta damb si cum nu intervin alte forte la scara mai mare caci poti parcela toata scara in parcele mai mici atunci e clar ca avem o suprafata de apa imensa PLATA!
Deci pe tine nu te duce capul asta e problema ta.

Daca te dai cu fundul de pamantul tau, ca daca tu vezi "apa ca este plata aici"... atunci ca si consecinta TREBUIE SA FIE PLATA PESTE TOT.

Tu faci o extindere de argument ilegala.

Adica faci o DEDUCERE INDIRECTA INCORECTA.

Adica nu prea intelegi cum iti merge mintea si argumentul. Si fortezi ca daca tie ti se pare ca vezi ca e plata pe 5-10 kilometri trebuie sa fie plata pe 60.000 km.

In primul rand nu ai inteles ce am spus. Ca tu ai un argument deductiv indirect.

Si ca e nevoie pentru a pputea generaliza concluzia, PENTRU CA TU FACI O GENERALIZARE, ai nevoie de ... suport pentru generalizare.

Tu faci o generalizare, dar nu intelegi asta, si nu prea te pricepi sa intelegi ca aici e greseala ta in generalizare.

Ce se intampla la 50.000 kilometri de apa nu se poate discuta prin ce vezi tu in 10 kilometri de apa.

Aici ai nevoie de alte argumente si nu sa te dai cu curu de pamanat ca daca esti incult si vezi "apa plata" atunci ca si consecinta e plata oriunde si la nivel macroscopic.

Deci nu ai inteles in primul rand argumentul tau, generalizarea ta si nici nevoia de a avea suport logic pentru generalizare.

Citat:

Ca ma umilesti mereu te dovedeste de incompetent si ca teolog si ca mate-fizician. Nu tine nici de argument cate clase sau studii am la activ. Argumentul e simplu: vas, lac, lac mai mare, mare, ocean parcelat, peste tot avem apa ce nu poate forma damburi-dealuri. Deci tot nivelul apelor e plat caci apa aflata in vase comunicante sta la acelasi nivel!
Nu poti folosi pentru generalizare "VASE COMUNICANTE" pentru ca este o prostie monumentala.

Si daca sunt vase comunicante, asta ar presupune ca ... se poate extinde platitudinea ??? De unde ai scos ineptia asta? ESTE O PROSTIE ILOGICA.

VASELE COMUNICANTE SUNT EGALE DPDV FIZIC CU GRAVITATIA SI PRESIUNEA.. Sper sa nu te depaseasca fraza asta ca vad ca nu stii prea multe din fizica. Esti foarte limitat in exprimare si in cunostinte.

IN PRIMUL RAND NU ESTI CAPABIL SA TE EXPRIMI CORECT STIINTIFIC, SI APOI NU ESTI CAPABIL SA ITI CONSTRUIEST ARGUMENTUL.

Si tot ce faci este sa vorbesti ca un incult fara bruma de cunostinte de fizica.

DECI TU NU IMI SERVI PLACA ASTA DE VASE COMUNICANTE CA E O PROSTIE.

TU TREBUIE SA ARATI LA NIVEL MACROSCOPI CA GRAVITATIA E PARALELA SI NU CENTRICA.

Iar aici nu prea intelegi ce inseamna observabilitate directa macroscopica. NU STII FIZICA DAR LE POTRIVESTI SI TU SI DUCI O DEZBATERE IN FIZICA FOOSIND INEPTII.

Citat:

Ce zic sunt notiuni elementare de gradinita. Tu le negi, negi, negi, negi evidenta apei plate!
Pana acum nu ai zis nici o notiune elementara ai spus doar babisme si ineptii simpliste, care nu au legatura reala cu fizica aplicata in aceasta problema.

Nu esti capabil sa spui nimic despre gravitatie si observabilitate directa macroscopica, care este subiectul si discutia si o tii cu babisme, cu apa si vasele comunicante. Pentru ca ai invatat pe de rost, atata te duce capul, atata poti tu in fizica.

Si tocmai ca eviti discutia despre observabilitate macroscopica si gravitatie arata ca nu poti sa sustii astfel o discutie...

Pamantul este rotund. Argumentul tau de platitudine locala, generalizat in platitudine generala este doar daca esti incult si nu stii fizica.

Singura modalitate de a deduce si generaliza este UN ARGUMENT DE OBSERVABILIATE.

Tu nu ai un argument de observabilitate.

Cand zici "vasele comunicante" ce ascuzni tu este o prostile de ilogica.

Vasele comunicante extind in mod incorect un argument cand nu se poate face asta. Vasele comunicante sunt tot un efect local, care simuleaza platitudinea, SI CARE NU POATE FI FOLOSIT PENTRU EXTINDERE MACROSCOPICA NEFIIND UN ARGUMENT DE EXTINDERE MACROSCOPICA..

Adica degeaba imi tot reciti vase comunicante, cand vasele comunicante nu arata, nu transfera si nu pot mosteni si nu sunt un arguemtn pentru platitudine generalizata

VASELE COMUNICANTE LOCALE !!! nu pot fi folosite pentru a zice VASELE COMUNICANTE GENERALIZATE !!!

Mai ai de invatat pana sa iti permiti sa vorbesti pe un forum!!! Mai fa putina carte, ca tot ceea ce spui sunt ineptii!

Iar aici discutia este mult mai corecta vorbind despre gravitatie macroscopica pentru ca prostia asta care o zici tu iti da IMPRESIA ca ar fi platitudine, dar de fapt ascunde un efect local...

Mai maciucel in fizica, fa si tu o bruma de exercitiu de logica si de bun simt si pune mana pe cartae de fizica sa vezi ce zici legat de "vase comunicante". Ca alea sunt un efect al "platitudinii locale"... efect care nu poate fi extins ca global.

Nu poti sa urmaresti un fir logic, ce sa mai gandesti logic. Tine-o in continuare pe apa, ca la nivelul de cunostinte la care esti atata poti produce. Ineptii, fara bruma de cunostinte de fizica.

Cand zici apa e plata si vasele comunicante zici de fapt "gravitatia atrage apa si aduce 2 efecte, ca apa pare plata si ca apa se agalizeaza in vase comunicante".

Sunt consecinte ale GRAVITATIEI.

Daca vrei sa discuti despre "apa si vase comunicante" este pentru ca nu prea intelegi ce e cu tine. Este un limbaj din topor care arata neintelegerea fenomenelor fizice si imposibilitatea de a folosi un limbaj stiintific corect.

gpalama 22.04.2021 14:26:28

Tu trebuie sa aduci un argument ABSOLUT si nu un argument RELATIV.

In momentul asta tu aduci exclusiv argumente de observabiiltate directa imediata locala:

- apa e plata - gravitatie locala
- vase comunicante - gravitatie locala
- avionul se mica egal de pamant - pozitie relativa locala

Iar apoi deduci ca ar fi asa ar fi la nivel macroscopic.

Si folosesti o generalizare din RELATIV si LOCAL in ABSOLUT si GENERAL.

Din pacate tu nu ai nici o modalitate de a lega RELATIVUL SI LOCALUL de ABSOLUT si GENERAL.

Adica tu trebuie sa arati:
- ca gravitatia este paralela si nu centrica pe distante mari
- ca o punctele de pe traiectoria avionului sunt linie si nu curba.

Din pacate tu iti construiesti argumentul PRIN GENERALIZARE si nu prin OBSERVABILITATE DIRECTA MACROSCOPICA - ceea ce arata limitarea metodei tale, si faptul ca ascunde o imposibilitate de a utiliza observabilitatae directa mascroscopia.

De fapt voi fortati o generalizare improprie in acest caz, pentru ca daca v-ati uita atent la forma pamantului s-ar vedea clar ca este rotund.

Iar in generalizare folosesti un pas ilogic care nu iti permite generalizare. De la ceva local zici ca e si general, cand nu poti sa faci afirmatia asta si extinderea asta.

Nu ai nici o punte de a generaliza decat propria ta ambitie ca sa fie si general....

Pe scurt tu zici asa: local parte plat DECI TREBUIE SA FIE SI GENERAL PLAT.
Problema este ca nu ai cum sa legi localul de general... pentru ca nu ai un liant pentru asta.

Moroco 22.04.2021 15:03:46

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667584)
Citat:

Citat:

Deci pe tine nu te duce capul asta e problema ta.

Deci, deci... Concluzie pripita! Nu-l las sa ma duca in ispita. Pe tine te-a dus si nu te lasa sa mai iesi deci problema e a ta.

Citat:

Daca te dai cu fundul de pamantul tau, ca daca tu vezi "apa ca este plata aici"... atunci ca si consecinta TREBUIE SA FIE PLATA PESTE TOT.

Tu faci o extindere de argument ilegala.

Adica faci o DEDUCERE INDIRECTA INCORECTA.
Ce e incorect? Vas-apa plata, bazin-apa plata, lac-apa plata, lac mai mare-apa plata, mare-apa plata, ocean vrem sa credem ce e tot apa plata, toate oceanele vrem sa credem ca e apa plata. E incorect sa parcelezi oceanul? In fiecare parcela demonstrezi ca nu exista damb, ca apa e plata si apoi aduni parcelele. Rezulta ca avem apa plata peste tot. Mai ramane sa demonstrezi ca intre parcele nu exista unghi si pentru asta faci o parcela cu granita dintre parcele pe mijloc si vezi ca acolo apa e tot plata. E clar deci ca toate oceanele comunicante contin apa plata aflata la acelasi nivel!!! Nu e asta deducerea corecta pentru ca zici tu?

Citat:

Adica nu prea intelegi cum iti merge mintea si argumentul. Si fortezi ca daca tie ti se pare ca vezi ca e plata pe 5-10 kilometri trebuie sa fie plata pe 60.000 km.
Daca e plata pe parcele de 1m demonstrezi ca e plata pe 10m si tot asa pana ajungi la 5km apoi aduni 5000 de parcelele si ai apa plata pe 25.000Km.

Nu mi se pare mie ci e plata plata peste tot!!

Citat:

In primul rand nu ai inteles ce am spus. Ca tu ai un argument deductiv indirect.

Si ca e nevoie pentru a pputea generaliza concluzia, PENTRU CA TU FACI O GENERALIZARE, ai nevoie de ... suport pentru generalizare.
Suportul e parcelarea si demonstrarea pe doua parcele ca nu avem damburi de apa ci apa plata si apoi pe parcela ce contine granita dintre parcele demonstram iar ca e apa plata deci nu exista unghiuri intre parcerle. Rezulta prin adunarea tuturor parcelelor si generalizare ca apa e plata peste tot.

Citat:

Tu faci o generalizare, dar nu intelegi asta, si nu prea te pricepi sa intelegi ca aici e greseala ta in generalizare.
Nu te cred ca nu pricep si nu te cred ca fac vreo gresala. Tu umblii cu vrajeala, cu obnubilatia, cu obscurantismul, cu greseli ascunse, nedetectabile, cu nevoia de mate-fizica superioara, de fenomene necunoscute la scara macro, te ascunzi dupa iluzii, dupa neputinte, dupa fenomene oculte... blablabla!

Citat:

Ce se intampla la 50.000 kilometri de apa nu se poate discuta prin ce vezi tu in 10 kilometri de apa.
Cum sa nu pot discuta, cum sa nu pot sa-mi dau seama? Tu nu vrei sa poti vedea ca apa e plata fiindca esti hipnotizat cu globul-tarot si te ascunzi dupa detalii sau mate-fizici superioare care nu schimba cu nimic datele problemei!

Citat:

Aici ai nevoie de alte argumente si nu sa te dai cu curu de pamanat ca daca esti incult si vezi "apa plata" atunci ca si consecinta e plata oriunde si la nivel macroscopic.
N-am nevoie de alte argumente. Minti ca e nevoie de alte argumente. Notiunile elementare si mate-fizica de gimnaziu ne arata ca scripturile nu mint. Apa e plata si partea uscata a pamantului de pe care apele s-au scurs e deasupra nivelului apei tuturor marilor si oceanelor.

Citat:

Deci nu ai inteles in primul rand argumentul tau, generalizarea ta si nici nevoia de a avea suport logic pentru generalizare.
Deci, deci... pripeala si vrajeala!

Suportul logic e format din cunoasterea fizicii fluidelor, a deosebirii dintre starea lichida si cea solida sau gazoasa. In starea lichida apa se aduna si se comporta unitar, apa-lichidele sunt incompresibile, nu se pot comprima asa ca si gazele. Daca adaugi apa sau obiecte, apa din vas isi creste nivelul peste tot din pricina aparitiei presiunii care se manifesta peste tot in toate directiile. Nicaieri nu se poate forma damb-deal de apa. Apa nu poate sta damb, statica fluidelor. Parcelezi si studiezi parcelele locale si le insumezi si obtii apa plata peste tot! Nu pricepi logica asta simpla? Mai ai nevoie de altceva ca sa poti afirma? Poate de Adevarul de la Dumnezeu. In sfintele scripturi se afirma exact la fel, apele s-au scurs de pe pamant ca sa se arate uscatul si s-au adunat formand marile. Deci uscatul e deasupra apelor! Nu te cred ca mai ai nevoie de alte argumente, de alte calcule si logici speciale!

Citat:

Nu poti folosi pentru generalizare "VASE COMUNICANTE" pentru ca este o prostie monumentala.

Cum sa fie prostie? Marea Neagra comunica cu Marea Mediterana prin stramtoarea Bosfor si Dardanele. Din fizica fluidelor aflam ca apa din vasele comunicante se afla la acelasi nivel, deci putem stii si crede ca nivelul marii din cele doua mari e acelasi!!!

Citat:

Si daca sunt vase comunicante, asta ar presupune ca ... se poate extinde platitudinea ??? De unde ai scos ineptia asta? ESTE O PROSTIE ILOGICA.
Nu este nicio prostie! De ce nu se poate extinde? Pui la rand cate vase comunicante vrei si vei vedea ca apa sta la acelasi nivel in toate. Ineptie? Prostie? Nu stii ce vorbesti! Esti pripit si te crezi mare, nu lasi tu sa existe deductia, generalizarea, extrapolarea, nu vrei tu sa faci demonstratia asta simpla, ca sa te tii tu asa in obscurantism, sa-ti crezi afirmatiile tale ce neaga evidenta cum ca la nivel macro ”totusi” apa ”formeaza” damburi-dealuri de apa!

Citat:

VASELE COMUNICANTE SUNT EGALE DPDV FIZIC CU GRAVITATIA SI PRESIUNEA.. Sper sa nu te depaseasca fraza asta ca vad ca nu stii prea multe din fizica. Esti foarte limitat in exprimare si in cunostinte.
Gravitatia nu se manifesta altfel decat ca o forta de greutate a fiecarei picaturi. Greutatea dambului-dealului, a volumului apei, pe suprafata baza a dambului-dealului la care se adauga presiunea atmosferica iti da presiunea ce se manifesta impingand picaturile de apa in toate directiile caci apa este incompresibila.

Citat:

IN PRIMUL RAND NU ESTI CAPABIL SA TE EXPRIMI CORECT STIINTIFIC, SI APOI NU ESTI CAPABIL SA ITI CONSTRUIEST ARGUMENTUL.
Te pripesti. Nu e vorba de capacitatea mea, nu e vorba de niciun argument, de nicio constructie a argumnetului. Sunt lucruri elementare de gradinita!

Citat:

Si tot ce faci este sa vorbesti ca un incult fara bruma de cunostinte de fizica.
Faci afirmatii pripite pe care le tot repeti!

Citat:

DECI TU NU IMI SERVI PLACA ASTA DE VASE COMUNICANTE CA E O PROSTIE.
Nu-ti servesc nimic, e ceva arhicunoscut in fizica de gimnaziu, de liceu. E o chestie clara. Vrei s-o ignori? Vrei s-o contrazici? Pai in practica experimentala principiul vaselor comunicante ne spune ca apa sta la acelasi nivel! Nu crezi? Experimenteaza!

Citat:

TU TREBUIE SA ARATI LA NIVEL MACROSCOPI CA GRAVITATIA E PARALELA SI NU CENTRICA.
Nu trebuie sa arat asta. Chiar daca fortele de greutate ar fi convergente in centrul unei sfere, picaturile sectorului sferic de deasupra suprafetei plate ar forma un damb-deal de apa. Presiunea atmosferica, aia care apasa in lateral la baza dambului ar fi mai mica decat suma dintre presiunea atmosferica de deasupra dambului + plus greutatea volumului de apa de deasupra pe suprafata-baza a dambului. Deci apa din pricina presiunii si a faptului ca lichidele sunt incompresibile ar curge in partile laterale deoarece la baza dambului de apa in lateral, in interior, ar exista o presiune mai mare decat presiunea atmosferica exterioara chiar in conditiile fortelor de greutate ce converg concentric si care actioneaza la nivelul fiecarei picaturi. Deci picaturile de apa nu stau asa sector sferic caci se formeaza o presiune mai mare pe interior in toate directiile, coborand spre adancime, spre baza dambului, deci cu cat dambul e mai mare si mai inalt, din pricina greutatii volumului de deasupra, apa de la baza se va varsa in partile laterale, va curge pana ce dambul se va nivela, se va platifica si nivelul general va creste! Asta se intampla chiar in conditiile presupuse ca fortele de greutate converg concentric in centrul unui ”glob”!!!

Citat:

Iar aici nu prea intelegi ce inseamna observabilitate directa macroscopica. NU STII FIZICA DAR LE POTRIVESTI SI TU SI DUCI O DEZBATERE IN FIZICA FOOSIND INEPTII.
Afirmatii pripite fara nici o baza reala! Le repeti ca o flasneta pe post de argumente obscure, vrajitoresti, aiuritoare... vrei sa zapacesti cititorii.

Citat:

Pana acum nu ai zis nici o notiune elementara ai spus doar babisme si ineptii simpliste, care nu au legatura reala cu fizica aplicata in aceasta problema.
Ti se pare! Te pripesti si o dai la intors. Nu e niciun babism sau obscuramtism in ce scriu! Hotul vrajitor hipnotizat striga hotii! Nu mai induce idei fara acoperire. Nu mai practica hipnoza ca sa zapacesti cititorii vrand sa te creada pe cuvant de pioner.

continuarea mai jos

Moroco 22.04.2021 15:08:20

continuare

Citat:

Nu esti capabil sa spui nimic despre gravitatie si observabilitate directa macroscopica, care este subiectul si discutia si o tii cu babisme, cu apa si vasele comunicante. Pentru ca ai invatat pe de rost, atata te duce capul, atata poti tu in fizica.
Ti-am spus ca exista forte de greutate peste tot, in toate marile si oceanele. Asa se manifesta ”gravitatia” prin existenta fortelor de greutate. Deci peste tot avem greutatea picaturilor de apa ce compun volumele mari de apa adunate in mari si oceane comunicante. Suma greutatilor tuturor picaturilor ale unui deal-damb de apa formeaza greutatea comuna a dambului. La aceasta greutate ce apasa pe suprafata bazei dambului-dealului se adauga presiunea atmosferica rezultand in dambul de apa o presiune ce se manifesta in toate directiile deoarece lichidele sunt incompresibile. Deci la baza dambului vom avea o presiune egala cu suma dintre greutatea volumului de apa pe suprafata bazei dambului plus presiunea atmosferica. Aceasta suma este presiunea care se manifesta asupra picaturilor de la baza impingandu-le in orice directie, in toate directiile. Aceasta presiune P=G/S+H face ca apa sa se imprastie si sa curga in parti sau daca dambul e inghitit de apa atunci face sa creasca nivelul apei peste tot! E simplu de tot. Ma mir ca nu poti pricepe elementarul. Deci la baza dambului de apa, la suprafata de separatie dintre apa si aer, avem presiunea atmosferica H << P=G/S+H. Rezulta ca picaturile de apa vor curge in parti si dambul se va aplatiza pana cand H=0/S+H.
Citat:

Si tocmai ca eviti discutia despre observabilitate macroscopica si gravitatie arata ca nu poti sa sustii astfel o discutie...
Peste tot avem aceleasi forte de greutate a picaturilor. Chiar daca greutatea fiecarei picaturi ar converge concentric intr-un punct (”centrul” ”planetei” pamant) nu se schimba nimic esential incat apele sa formeze damburi.

Citat:

Pamantul este rotund. Argumentul tau de platitudine locala, generalizat in platitudine generala este doar daca esti incult si nu stii fizica.
Te pripesti. Acelasi local e peste tot. Parceland obtii o suma de platitudini locale. Le aduni si ai platitudine peste tot. Nimic mai simplu. Mai demonstrezi doar ca intre parcele nu exista unghiuri printr-o reparcelare la aceiasi rezolutie diferita de parcelarea anterioara. Cum pe parcelele locale apa e plata si cum pe o parcela ce contine granita a doua parcele alaturate apa e plata rezulta ca apa e plata pe suma parcelelor deci e plata peste tot! Daca mai adaugi si imposibilitatea existentei dambului-dealului de apa, poti crede linistit ca toate marile si oceanele se afla la acelasi nivel al apelor palte!

Citat:

Singura modalitate de a deduce si generaliza este UN ARGUMENT DE OBSERVABILIATE.

Tu nu ai un argument de observabilitate.
O poza facuta in photosop e singurul argument ”valabil” ca asa zici tu? Doar masluirea probelor e valabila, excluderea si negarea celorlalte argumente? Nu te cred! Poza lor cu globul, cu curbura e trucata. Observabilitatea cinstita da dreptate apelor plate. Pozele luate din balon, de pe munti, de deasupra, cu cat urci se vede clar ca marile sunt plate si se vede un cerc luminos in jurul tau. Baietii bombeaza pozele un pic mai mult ca sa ti se para ca e curbura planetei. In realitate, se vede pe orice film din balon, cu cat te inalti pe verticala ca orizontul se ridica odata cu tine ca o linie perfect dreapta si vezi de jur imprejurul tau un cerc. Asa ceva nu s-ar putea intampla daca te-ai ridica-inalta deasupra unei sfere caci orizontul in loc sa se ridice odata cu tine ar trebui sa coboare treptat dupa sfera incat sa apleci capul ca sa-l vezi tot mai jos. Deci si observabilitatea e tot in sprijinul apelor plate. Daca tu te uiti la poze trucate si sustii ca e singurul argument valabil atunci inseamna ca singur vrei sa te pripesti ca un fraier si sa ramai asa pana la sfarsit! Nu te silesc.

Citat:

Cand zici "vasele comunicante" ce ascuzni tu este o prostile de ilogica.
Nu ascund nimic. Nu e nicio prostie. E fizica de gradinita!

Citat:

Vasele comunicante extind in mod incoret un argument cand nu se poate face asta. Vasele comunicante sunt tot un efect local, care simuleaza platitudinea, SI CARE NU POATE FI FOLOSIT PENTRU EXTINDERE MACROSCOPICA NEFIIND UN ARGUMENT DE EXTINDERE MACROSCOPICA..

Adica degeaba imi tot reciti vase comunicante, cand vasele comunicante nu arata, nu transfera si nu pot mosteni si nu sunt un arguemtn pentru platitudine generalizata

VASELE COMUNICANTE LOCALE !!! nu pot fi folosite pentru a zice VASELE COMUNICANTE GENERALIZATE !!!

Mai ai de invatat pana sa iti permiti sa vorbesti pe un forum!!! Mai fa putina carte, ca tot ceea ce spui sunt ineptii!
Lichidele fiind incompresibile, presiunea datorata greutatii dambului de apa se transmite in toata masa lichidului facand ca dambul sa fie inghitit de apa si nivelul apei sa creasca peste tot.

Citat:

Iar aici discutia este mult mai corecta vorbind despre gravitatie macroscopica pentru ca prostia asta care o zici tu iti da IMPRESIA ca ar fi platitudine, dar de fapt ascunde un efect local...

Mai maciucel in fizica, fa si tu o bruma de exercitiu de logica si de bun simt si pune mana pe cartae de fizica sa vezi ce zici legat de "vase comunicante". Ca alea sunt un efect al "platitudinii locale"... efect care nu poate fi extins ca global.
Presiunea datorata greutatii si presiunii atmosferice se manifesta in lichid peste tot din pricina ca lichidele sunt incompresibile si se transmite aceiasi presiune la mii de km. Cum sa nu poti extinde. Nu vrei? De ce nu vrei sa accepti extinderea? Apa se manifesta similar in vas, bazin, lac, lacuri comunicante, mari comunicante, oceane comunicante, peste tot!

Citat:

Nu poti sa urmaresti un fir logic, ce sa mai gandesti logic. Tine-o in continuare pe apa, ca la nivelul de cunostinte la care esti atata poti produce. Ineptii, fara bruma de cunostinte de fizica.
E fizica elementara, degeaba contesti la infinit mintind ca mai ai nevoie de dovezi, de argumente, ca nu poti demonstra, ca nu poti extinde. Vrajeli si blablauri de obscurantist stiintific ce vrea sa ascunda evidenta in calcule laborioase, in fenomene inexistente, in alte legi la scara mare...

Citat:

Cand zici apa e plata si vasele comunicante zici de fapt "gravitatia atrage apa si aduce 2 efecte, ca apa pare plata si ca apa se agalizeaza in vase comunicante".

Sunt consecinte ale GRAVITATIEI.

Nu exista nicio gravitatie ci exista fortele de greutate ce actioneaza pe directia verticala, in sens in jos, asupra picaturilor. E defapt despartirea apelor de ape asa ca in Teoria PacMan3D-nD si asa ca in sfintele scripturi. Peste tot aicea jos e la fel.

Citat:

Daca vrei sa discuti despre "apa si vase comunicante" este pentru ca nu prea intelegi ce e cu tine. Este un limbaj din topor care arata neintelegerea fenomenelor fizice si imposibilitatea de a folosi un limbaj stiintific corect.
Ti-ascunzi pripeala dupa cuvinte superioare.

In concluzie e simplu. Fizica de gradinita. Pe film ne arata legea lui Pascal. Considarand dambul-dealul de apa uleiul din vas vedem ca greutatea lui face ca nivelul apei sa se ridice peste tot caci fluidele fiind incompresibile presiunea suplimentara se exercita in tot fluidul.

Deci oriunde s-ar afla, dambul-dealul de apa ar fi inghiti de apa si nevelul general ar creste sau daca ar exista un damb de apa pe o suprafata plana tare atunci P=G/S+H ar face ca apa sa curga in partile laterale pana ce P=H.

Practic nu poate exista damb de apa chiar daca converg fortele de greutate concentric deci apa e plata peste tot!

gpalama 22.04.2021 15:36:20

Tare greu sa discuti cu unul care are putina stiinta si pune pe hartie doar "apa si dambul"... vocabularul tau te da de gol.

O sa iti raspund din nou, ca vad ca ignoranta ta "rezolva" ce spun eu.

Unde nu te pricepi incepi sa arunci si sa o dai in sarade: pripit, nu te intereseaza, nu exista. Adica rezolvi prin ignoranta orice nu pricepi.

Si propui "simplificarea si prostia, dar si ilogica si incultura" unor argumente rationale. Adica mai bine as fii prost si sa nu intelegi si sa ignori decat... decat sa te duca putin mintea.

Pe scurt prostul le rezolva pe toate oricat de complicate ar fi ele. Sau le simplifica, sau le ignora, sau nu il intereseaza. Cam asta e ce zici tu pe unde nu le intelegi.

De fapt tu nu ai citit miezul la ce ti-am zis. Si ai SARIT peste el. Asta este "raspunsul lui Moroco", saritul peste argumentele incomode la care nu poate raspunde.

Moroco 22.04.2021 16:05:35

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667588)
Tu trebuie sa aduci un argument ABSOLUT si nu un argument RELATIV.

In momentul asta tu aduci exclusiv argumente de observabiiltate directa imediata locala:

- apa e plata - gravitatie locala
- vase comunicante - gravitatie locala
- avionul se mica egal de pamant - pozitie relativa locala

Iar apoi deduci ca ar fi asa ar fi la nivel macroscopic.

Si folosesti o generalizare din RELATIV si LOCAL in ABSOLUT si GENERAL.

Din pacate tu nu ai nici o modalitate de a lega RELATIVUL SI LOCALUL de ABSOLUT si GENERAL.

Adica tu trebuie sa arati:
- ca gravitatia este paralela si nu centrica pe distante mari
- ca o punctele de pe traiectoria avionului sunt linie si nu curba.

Din pacate tu iti construiesti argumentul PRIN GENERALIZARE si nu prin OBSERVABILITATE DIRECTA MACROSCOPICA - ceea ce arata limitarea metodei tale, si faptul ca ascunde o imposibilitate de a utiliza observabilitatae directa mascroscopia.

De fapt voi fortati o generalizare improprie in acest caz, pentru ca daca v-ati uita atent la forma pamantului s-ar vedea clar ca este rotund.

Iar in generalizare folosesti un pas ilogic care nu iti permite generalizare. De la ceva local zici ca e si general, cand nu poti sa faci afirmatia asta si extinderea asta.

Nu ai nici o punte de a generaliza decat propria ta ambitie ca sa fie si general....

Pe scurt tu zici asa: local parte plat DECI TREBUIE SA FIE SI GENERAL PLAT.
Problema este ca nu ai cum sa legi localul de general... pentru ca nu ai un liant pentru asta.

Generalul plat e o suma de locale. Daca e plata local oriunde am alege acel local si e plata si intre doua nivele locale atunci e plata in general deoarece generalul plat nu e altceva decat o suma de locale plate.

Daca nu poate exista damb-deal de apa oriunde am alege experimentul local atunci el nu poate exista la nivel macro general caci nu poate exista damb de apa.

Un sector sferic format din picaturi de apa cu fortele de greutate ce converg concentric ar avea in interior presiunea P=Suma tuturor forteleor de greutatea a picaturilor componente / S-baza plana a sectorului sferic, a dambului + H presiunea atmosferica ce apasa pe suprafata sferica a sectorului sferic= G/S+H

Cum la baza dambului de apa in exterior avem H exterior << P interior = G/S+H rezulta, din pricina faptului ca apa nu e compresibila si ca presiunea din ea se manifesta peste tot, rezulta ca apa curge in partile laterale pana ce H exterior = 0/S interior + H.

Deci dambul aflat pe o suprafata plana se va aplatiza!

Moroco 22.04.2021 16:08:53

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667591)
Tare greu sa discuti cu unul care are putina stiinta si pune pe hartie doar "apa si dambul"... vocabularul tau te da de gol.

O sa iti raspund din nou, ca vad ca ignoranta ta "rezolva" ce spun eu.

Unde nu te pricepi incepi sa arunci si sa o dai in sarade: pripit, nu te intereseaza, nu exista. Adica rezolvi prin ignoranta orice nu pricepi.

Si propui "simplificarea si prostia, dar si ilogica si incultura" unor argumente rationale. Adica mai bine as fii prost si sa nu intelegi si sa ignori decat... decat sa te duca putin mintea.

Pe scurt prostul le rezolva pe toate oricat de complicate ar fi ele. Sau le simplifica, sau le ignora, sau nu il intereseaza. Cam asta e ce zici tu pe unde nu le intelegi.

De fapt tu nu ai citit miezul la ce ti-am zis. Si ai SARIT peste el. Asta este "raspunsul lui Moroco", saritul peste argumentele incomode la care nu poate raspunde.

Crezi ca spui lucruri elevate si invarti la flasneta si ies doar blablablauri si baubauri...

Asta se intampla in realitate. Apa plata!!! Crezi?

gpalama 22.04.2021 16:14:52

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667592)
Generalul plat e o suma de locale. Daca e plata local oriunde am alege acel local si e plata si intre doua nivele locale atunci e plata in general deoarece generalul plat nu e altceva decat o suma de locale plate.

Daca nu poate exista damb-deal de apa oriunde am alege experimentul local atunci el nu poate exista la nivel macro general caci nu poate exista damb de apa.

Deci dambul aflat pe o suprafata plana se va aplatiza!

Ti-am mai spus mai sus, dar vad ca nu pricepi.

Nu poti face generalizarea aia de la tine putere.

Si asta faci...

Ti-am scris exact cuvintele astea mai sus, ca aici sta problema in argumentul tau.

Nu ai nici o optiune nici o legatura intre local-relativ si general-absolut.

Ce zici tu poate exista si pe plat si pe rotund. Iti trebuie un alt argument care sa arate platitudinea generala.

Platitudinea general NU SE POATE deduce din platitudine locala. Este ilogic ce zici.

De unde ai scos asta??? ca nu poate exista? ca asa vrei tu?

Ce trebuie sa arati este ca GRAVITATIA, pentru ca PRESIUNEA VINE DIN GRAVITATIE, si aerul e greu, ca gravitatia ESTE intr-un fel la nivel macroscopic.

Vezi ca noi vorbim in mare aici de gravitatie si de presiunea din gravitatie - ce zici tu FORTA ... este de fapt forta gravitatiei - si aerul e greu si apa are greutate. Fortele astae sunt GRAVITATIE.

O LINIE ESTE RECTILINIE DOAR DACA ARATI CA E CAP COADA RECTILINIE.

Cum vrei tu sa demonstrezi ca linia e rectilinie este ca te uiti la cateva puncte si fiind extrem de lunga dai si tu de la tine putere ca este rectilinie... NU MERGE ASA.

Tu nu ai nici un argument ca sa arate efectiv rectilinitatea intre oricare 2 puncte. Iar asta cu vasele comunicante este o prostie ilogica si nu se poate aplica, fiind o chestie care merge si pe pamant rotund si pe pamant plat si nu poti deduce platitudinea generala.

Si fiind o problema de rectilinitate ESTE OBLIGATORIU CA TU SA ARATI CA ORICE PUNCTE SUNT ACCESIBILE DIRECT.

POTI SA ARATI LUCRUL ASTA??? CUM?

Moroco 22.04.2021 16:32:50

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667594)
Ti-am mai spus mai sus, dar vad ca nu pricepi.

Nu poti face generalizarea aia de la tine putere.

Si asta faci...

Fac fiindca se poate. Daca spui tu inseamna ca ce? Daca interzici sau spui tu nu inseamna ca gata, trebuie sa ne inchinam tie si sa ne supunem.... zice Miunhauzen ca nu se poate si noi trebuie sa-l credem. Fii serios!

Citat:

Ti-am scris exact cuvintele astea mai sus, ca aici sta problema in argumentul tau.
Nu e nicio problema in argumentul meu. Problema e in ce zici tu. Sustii ca nu se poate. Se poate si e foarte simplu!

Citat:

Nu ai nici o optiune nici o legatura intre local-relativ si general-absolut.
Cum sa nu. Apa face legatura intre local si general! E plat local in mic, e la fel in mai mare, in si mai mare si e la fel in general absolut. Apa e plata si ea face lagutara!

Citat:

Ce zici tu poate exista si pe plat si pe rotund. Iti trebuie un alt argument care sa arate platitudinea generala.
Exact, pe sfera apele tot plate ar fi! Nu-mi trebuie alt argument. Cum avem 71% apa care pe sfera nu poate fi decat plata inseamna ca globul e 71% plat! Restul e deasupra pamantul-insule-continente de pe care apele s-au scurs ca sa se arate uscatul.

Citat:

Platitudinea general NU SE POATE deduce din platitudine locala. Este ilogic ce zici.
Fii sobru. Se poate. Tu zici ca nu se poate cand defapt se poate si ti-am aratat! E de gradinita! Greutate, Presiune exterioara, Presiune interioara ce apare din pricina greutatii si a presiunii exterioara, lichidele sunt incompresibile... iti dai sema rapid ca in general apa e plata si ca nu poate fi altfel avand acelasi nivel peste tot.

Citat:

De unde ai scos asta??? ca nu poate exista? ca asa vrei tu?

Ce trebuie sa arati este ca GRAVITATIA, pentru ca PRESIUNEA VINE DIN GRAVITATIE, si aerul e greu, ca gravitatia ESTE intr-un fel la nivel macroscopic.

Vezi ca noi vorbim in mare aici de gravitatie si de presiunea din gravitatie - ce zici tu FORTA ... este de fapt forta gravitatiei - si aerul e greu si apa are greutate. Fortele astae sunt GRAVITATIE.
”Gravitatia” se manifesta prin greutatea fiecarei picaturi care in cazul unui damb se insumeaza si formeaza greutatea dambului de apa G. Aerul de deasupra se manifesta prin presiunea atmosferica H. S baza dambului.

P=G/S+H.

La baza dambului H<<<<<<<P deci lichidul va curge in parti din zona de presiune P in cea cu presiune H pana ce P la suprafata de separatie va fi egal cu H si atunci nu va mai curge apa in parti si nivelul general al apei nu se va mai ridica nicaieri.

Tu chiar nu poti intelege sau nu vrei?

gpalama 22.04.2021 16:37:43

Citat:

Cum vrei tu sa demonstrezi ca linia e rectilinie este ca te uiti la cateva puncte si fiind extrem de lunga dai si tu de la tine putere ca este rectilinie... NU MERGE ASA.

Tu nu ai nici un argument ca sa arate efectiv rectilinitatea intre oricare 2 puncte. Iar asta cu vasele comunicante este o prostie ilogica si nu se poate aplica, fiind o chestie care merge si pe pamant rotund si pe pamant plat si nu poti deduce platitudinea generala.

Si fiind o problema de rectilinitate ESTE OBLIGATORIU CA TU SA ARATI CA ORICE PUNCTE SUNT ACCESIBILE DIRECT.

In primul rand ai refuzat si eviti sa arati ca orice 2 puncte sunt accesibile direct

Tot ce faci este sa deduci indirect ca pamantul ar fi plat.

Insa refuzi sa ne arati clar ca orice 2 puncte de pe suprafata sunt accesibile direct.

De ce nu te uiti pe asta???? De ce refuzi si iti alegi doar ce vrei sa comentezi?

Adica tu te apuci in postul de mai sus si rontaiesti ce vrei acolo dar refuzi sa ne arati tu teoria ta ca orice doua puncte sunt VIZIBILE DIRECT SI ACCESIBILE DIRECT... LOL ...

gpalama 22.04.2021 16:41:25

Citat:

Cum sa nu. Apa face legatura intre local si general! E plat local in mic, e la fel in mai mare, in si mai mare si e la fel in general absolut. Apa e plata si ea face lagutara!

Cum poti sa demonstrezi asta?

Arata-mi si mie orice 2 puncte de pe suprafata pamantului ca sunt accesibile direct si vizibile.

In ce sens "apa" ???

Pentru ca nu apa ci rectilinitatea OBSERVATA DIRECTA - adica ce zic eu, OBSERVABILITATE MACROCOPICA.

Acum fugi ca nu poti raspunde la asta, platitudinea locala nu poate fi extinsa in platitudine generala fara a arata ca orice 2 puncte sunt accesibile direct.

Pana acum tot ai spus prostii despre EXTINDERE si GENERALIZARE DE ARGUMETN, dar NIMIC DESPRE ACCESIBILITATE DIRECTA - sau OBSERVABILITATE MACROSCOPICA....

Dai si tu din gura ca nu stii ce sa zici.

Faptul ca te dai in spectacol si tot arunci prostia asta "apa" nu ne dovedeste ca ai avea prea multa inteligenta si ca ai avea ceva in spatele acestei fraze.

Doar ca te incapatanezi si ca nu le stii dar iti sustia prostia cu aplomb ignoranta si tupeu.

Problema ta este TUPEUL OBRAZNIC prin care te legi atat de Biserica cat si de orice, de fizica. Esti un obraznic tupeist si nesimtit, fara urma de rusine. Care atunci cand nu le stie le ignora, si nu il intereseaza. Esti un nesimtit pe scurt care isi permite orice cu oricine.

Vezi ca ai iesit din poezia invatata de tine pe de rost si nu prea te descurci. Chiar esti convins de prostiile tale, un prost cu convingere mare...

Acum te-ai prins ca argumentul tauare o problema? intelegi care eeste?

Moroco 22.04.2021 17:19:04

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667596)
Citat:

Daca linia e prea lunga o imparti in segmente (apa in parcele). Local e clar ca apa e plata (vezi vas-apa plata, bazin-apa plata, lac-apa plata, marea si oceanul trebuie sa le demonstrezi) deci segmentele de linie locale sunt fiecare in parte segmente de linie dreapta. Pentru ca sa demonstrezi ca intre doua segmente alaturate nu exista unghi, mergi pe granita dintre ele si analizezi apa de pe granita dintre segmente. Constati ca e plata. Prin urmare oricare segment e drept si oricare doua segmente alaturate au o granita plata, unghi de 180 grade, se poate constata local ca apa e plata. Aduni toate segmentele si obtii toata dreapta si spui despre ea ca e plata!

Daca mai folosesti si faptul ca nu poate exista damb de apa nicaieri pe dreapta deoarece presiunea din interiorul dambului egala cu greutatea dambului pe suprafata, baza a dambului, plus presiunea atmosferica face ca apa sa curga pe dreapta in ambele parti pana dambul se aplatizeaza deoarece lichidele sunt incompresibile.

Deci cum pe dreapta-canal de apa nu poate exista damb de apa si cum pe fiecare segment de canal apa e plata si cum doua segmente alaturate au comuniune plata insemna clar ca tot canalul-dreapta oricat de mare o vrei va fi perfect dreapta si apa din canal-dreapta va fi plata. Simlu ca buna ziua!

Citat:

In primul rand ai refuzat si eviti sa arati ca orice 2 puncte sunt accesibile direct
N-am de ce se arat asta! Nu evit, n-am de ce sa arat sau sa demonstrez aiureli.
Citat:

Tot ce faci este sa deduci indirect ca pamantul ar fi plat.
Apele sunt plate la suprafata, nu pamantul! Observ si deduc direct si-mi dau seama din fizica fluidelor ca nu poate fi altfel.

Citat:

Insa refuzi sa ne arati clar ca orice 2 puncte de pe suprafata sunt accesibile direct.
Pai orice doua puncte de pe suprafata plata a marilor sunt accesibile direct. Te poti deplasa in oricare punct de pe mari si oceane. Nu am de ce sa demonstrez evidenta.

Citat:

De ce nu te uiti pe asta???? De ce refuzi si iti alegi doar ce vrei sa comentezi?
N-am la ce sa ma uit. Nu refuz nimic, nu e nevoie de mai mult pentru a-ti da seama ca apele sunt plate peste tot si apoi sa crezi ca e asa.

Citat:

Adica tu te apuci in postul de mai sus si rontaiesti ce vrei acolo dar refuzi sa ne arati tu teoria ta ca orice doua puncte sunt VIZIBILE DIRECT SI ACCESIBILE DIRECT... LOL ..
Pai oricare punct de pe mari e accesibil si acolo apa se comporta la fel, e plata la suprafata. Cum sa refuz evidenta?

gpalama 22.04.2021 17:47:14

Citat:

Daca linia e prea lunga o imparti in segmente (apa in parcele). Local e clar ca apa e plata (vezi vas-apa plata, bazin-apa plata, lac-apa plata, marea si oceanul trebuie sa le demonstrezi) deci segmentele de linie locale sunt fiecare in parte segmente de linie dreapta. Pentru ca sa demonstrezi ca intre doua segmente alaturate nu exista unghi, mergi pe granita dintre ele si analizezi apa de pe granita dintre segmente. Constati ca e plata. Prin urmare oricare segment e drept si oricare doua segmente alaturate au o granita plata, unghi de 180 grade, se poate constata local ca apa e plata. Aduni toate segmentele si obtii toata dreapta si spui despre ea ca e plata!
Nu pot spune decat: CE PROST ESTI !!!

CAT DE PROST POTI FI...

ADICA DACA TU MUTI LA DREAPTA SEGMENTUL PLAT, ATUNCI TI SE PARE CA ESTE PLAT.

Dar tu refuzi sa te uiti la capetele liniei...

Adica din nou, muti discutia de la global la local ca sa recuperezi o infromatie globala dintr-o informatie locala.

Cat de incapabil poti fi in logica...

De fapt tu doar ai reformulat problema dar din nou incerci din local sa demonstrezi ca e dreapta global.... si nu prea poti iesi din mizeria asta pe care incerci sa o produci. Incerci sa iti gasesti o scapare in local cand.. nu prea ai unde. Vezi ca din local nu poti extrapola decat cu vrajeli cu abureli de logica - astea or sa fie tot "localisme" inepte.

Din nou, daca segmentele tale sa zicem de 10km sunt plate, si daca observi la fiecare 10km, ca ce 10 km pe care te uiti sunt drepti... cum poti trage concluzia ca punctele capete sunt drepte ???? Pentru ca e vorba pana la urma despre o impartire putin diferita...

Cat de incapabil poti fi....

Eu iti zic ca ai probleme si cu geometria si matematica in general, nu doar cu fizica. Vad ca si aici esti cam asa ... pripit, nu doar corijent dar lipsit de baza de notiuni si de concepte.

Iti trebuie niste analiza aici, niste discutii despre limite, materie de bacalaureat, sa inteleg si tu ce inseamna limita la infinit a unei functii asimptotice, care tinde undeva...

Dragule, ia-ti si tu bacalaureatul inainte sa postezi chestii pentru care ai nevoie de o cultura generala, de matematica, fizica, geografie, chestii din materia de bacalaureat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:15:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.