Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Bioenergii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1973)

mirrela 02.11.2010 21:24:33

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 287419)
Aici cred ca a gresit binecuvantatul. Se intampla si la case mai mari. Exista multi duhovnici care spun clar ca nu este bine sa apelam la acest tip de tratament. Exista energii demonice si divine. Cine ii garanteaza bolnavului ca primeste energia divina? Se poate ca pentru iluzia de sanatate astfel obtinuta sa plateasca un pret: demonizarea.

Femeia cu scurgere de sange doar s-a atins de haina Mantuitorului si s-a vindecat. Nu s-a dus sa faca nu stiu cate proceduri contra cost. Aceea s-a vindecat cu ajutorul lui Dumnezeu. De ce sa nu alergam la Dumnezeu si acum? Este mai comod sa mergem la bioenergetician, caci nu ne cere nici sa ne spovedim, nici sa postim, nici sa ne rugam!

Adica, iata ca omul zilelor noastre cauta solutii de a se descurca fara ajutorul lui Dumnezeu! Pai, daca n-avem noi nevoie de Dumnezeu, nici Dumnezeu n-are nevoie de asa oameni! Si, daca vine vaiul peste noi, n-avem decat sa ne rugam tot la bioenergetician sa ne ajute cumva...

Eu totusi nu cred ca se intampla"si la case mari" pt ca parintele era informat (stia dansul ceva,nu precum alti sfinti parinti care,sa mi se ierte,stau in chilia lor si sunt "sigilati" de societate.D-zeu nu incurajeaza singuratatea pt ca El spune ca suntem cu totii frati si mai repede te mantuiesti cand ai ocazii sa faci fapte bune-dovezi- decat sa te rogi-cu toate acestea nu combat rugaciunea-).Dupa cum relateaza in carte "nu m-a ajutat cu nimic pana acum"inseamna ca nu numai ca s-a informat,dar a si apelat.Personal,nu consider acupunctura sau homeopatia un lucru rau.Gandeste-te:homeopatia se bazeaza pe o reteta naturista cu pastile 100% organice,nu se apeleaza la substante chimice ascunse,care sa faca bine pe o parte si in cealalta parte sa-ti provoace alte boli.Personal,apelez cu mai mare incredere la suplimente naturiste decat cele conventionale.
IAr omul din zilele noastre nu face un pacat pt ca apeleaza la un "medic".Iniante medicina alopata era considerata o erezie'culmea tot de Crestinism,iar acum?uite-o unde a ajuns....atat de sus incat e considerata stiinta!Ca bioenergicienii nu te indeamna la rugaciune si post?NU as crede acest lucru.Un bioenergician adevarat(cu dau de Sus) mereu in terapiile lui(cristaloterapie sau altele)pune omul sa spuna o rugaciune in gand sau sa-si invoace ingerul pazitor(repet ca nu la toti )

calator prin ploaie 28.02.2011 11:03:32

open mind

Citat:

În prealabil postat de CM (Post 36074)
Subiectul este deosebit de generos pentru a-l putea sintetiza in cateva fraze.
Si tu poti sa faci acelasi lucru cu propriile tale maini pentru tine.
cat timp omul se simte bine daca vecina pune mana pe el, nu vad cum ar putea fi convins sa sufere mai departe pentru ca a citit nu stiu ce intr-un articol. De asemenea, probabil ca participarea la slujbe si ritualuri nu i-a adus nici o alinare si acesta este motivul pentru care Biserica isi pierde adeptii practicanti, din lipsa de rezultate concrete. Lumea nu are timp sa astepte viata de apoi, omul vrea sa fie sanatos si fericit acum si aici, ceea ce din pacate, nemafiind nici un Iisus prin preajma, altii nu pot oferi. Daca ne amintim Iisus a cucerit si convins lumea prin faptele sale de vindecare si miracolele infaptuite nu prin trimitere la texte, oricum pe vremea aia nu prea cred ca stia lumea sa citeasca.
Vorbim dar nu oferim nici o solutie practica, omul nu Simte ceea ce Biserica sustine ca ar trebuie sa simta.
Din pacate, refuzul de a accepta aceasta realitate si lipsa unei educatii spirituale sanatoase face ca fenomenele paralele, gen secte religioase, vrajitorie, etc sa prospere intr-un mod spectaculos.
Pentru cel intitulat bate_vantul: vad ca esti reticent si temator fata de ce se intampla cu ai tai, lasa-i in pace daca ei se simt bine asa. Daca tu ai dubii, trebuie sa studiezi mult si sa ai o practica indelungata a rugaciunii pentru ca sa poti discerne tu insuti ce face acea vecina si ce nu face ea, asa ca stai la distanta atata timp cat nu cunosti fenomenul, este lucrul cel mai bun.

ABSOLUT DE ACORD! Ma inclin!:53:

Raoul 28.02.2011 15:19:45

Treaba asta cu energiile este inca o inselare diavoleasca! In niciun caz nu are vreo legatura cu ortodoxia!

costel 28.02.2011 15:31:32

Harul care aduce tamaduire, nu se obtine prin tehnici, ci prin unirea cu Hristos. Aceasta este chemarea Bisericii spre tamaduire. Iar unirea cu El nu se face prin bioenergii, ci prin impartasirea cu Trupul si Sangele Sau.

xanixade 28.02.2011 20:43:40

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 342898)
Treaba asta cu energiile este inca o inselare diavoleasca! In niciun caz nu are vreo legatura cu ortodoxia!

Din punctul meu de vedere sunt Duhul Sfânt și alte duhuri... necurate. Nu există energii pozitive și negative... În momentul în care omul începe să creadă că există și alte energii pe lângă Duhul Sfânt, este înșelat... iar cel ce lucrează cu bioenergii e vrăjitor de o speță mică... iar în homeopatie sunt de obicei rețete de plante care formează un medicament după mai degrabă ritualuri... deci oricât de frumos ar suna, ar fi mai bine să ne ferim... cine vrea...

Raoul 28.02.2011 21:26:51

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 342903)
Harul care aduce tamaduire, nu se obtine prin tehnici, ci prin unirea cu Hristos. Aceasta este chemarea Bisericii spre tamaduire. Iar unirea cu El nu se face prin bioenergii, ci prin impartasirea cu Trupul si Sangele Sau.

Asa este :1:

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 343058)
Din punctul meu de vedere sunt Duhul Sfânt și alte duhuri... necurate. Nu există energii pozitive și negative... În momentul în care omul începe să creadă că există și alte energii pe lângă Duhul Sfânt, este înșelat... iar cel ce lucrează cu bioenergii e vrăjitor de o speță mică... iar în homeopatie sunt de obicei rețete de plante care formează un medicament după mai degrabă ritualuri... deci oricât de frumos ar suna, ar fi mai bine să ne ferim... cine vrea...

Exista si alte duhuri,scrie si in Scriptura,dar sunt duhuri rele,de la diavol! Trebuie sa le deosebim. In orice caz in "bioenergii" nu e nimic de la Dumnezeu ci de la vrajmasul...

constantin1 08.03.2011 16:15:44

Pai si daca parintele Teofil Paraian, unul din marii duhovnici ai Romaniei, spune ca este de la Dumnezeu, eu pe cine sa cred?
Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 342898)

camy_d 08.03.2011 16:17:27

Citat:

În prealabil postat de constantin1 (Post 345981)
Pai si daca parintele Teofil Paraian, unul din marii duhovnici ai Romaniei, spune ca este de la Dumnezeu, eu pe cine sa cred?

A zis Pr. Teofil Pârâian că bioenergia e de la Dumnezeu? Unde? Trebuie să văd și eu.

constantin1 08.03.2011 17:59:36

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 345982)
A zis Pr. Teofil Pârâian că bioenergia e de la Dumnezeu? Unde? Trebuie să văd și eu.

http://www.slideshare.net/FrescatiSt...-luati-bucurie

calator prin ploaie 09.03.2011 09:02:24

Acest subiect nu-si are rostul aici....In general vorbind se emit teorii vizavi de ceva nestudiat ca lumea de marea majoritate si pt unii/altii au anumite vederi, fiind si post mai bine lasati-o balta...

xanixade 09.03.2011 09:55:01

Citat:

În prealabil postat de constantin1 (Post 345981)

A mai zis și părintele Rodion că nu sunt bune (Oameni și Demoni). Și poate și Seraphim Rose ar trebui să zică ceva, asta nu știu.
Eu mai degrabă m-aș feri de așa ceva, și decât o ședință de bioterapie, mai degrabă aș participa la un maslu, șamd.
Tu dacă în mod special vrei să cunoști o asemenea chestie, cum crezi tu, dar eu personal, asta dacă ar conta părerea mea, aș zice că sunt metode suspecte de vindecare...

Mai consider că cei care susțin asemenea lucru- vindecarea cu bioenergii, mai degrabă se inspiră din hinduism, yoga, care sunt lucruri idolești, păgâne, și care atrag și cheamă demonii asupra practicanților...
Un exemplu era o vindecătoare cunoscută din Rusia, care efectiv prelua energii de la oamenii bolnavi, nu știu ce fel de energii, pe motiv că ea îi vindeca. Și o ducea acea vindecătoare o viață de noapte plină de activitate, dimineața fiind foarte obosită, când trebuia să asiste la asemenea vindecări. Dar cineva a observat că de fapt, după câteva astfel de vindecări, vrăjitoarea a început să capete dintr-un oarecare motiv, din ce în ce mai multă energie, iar seara, în loc să fi fost obosită că de fapt ea a vindecat până la urmă o grămadă de oameni, ea era plină de viață așa încât să poată să își continue viața de petreceri... Plus că un bolnav vindecat în asemenea fel se va simți bine o perioadă foarte scurtă de timp, în așa fel că va trebui să se întoarcă înapoi la vindecător... într-o stare mai gravă ca cea dinainte, presupun...
Citiți Oameni și demoni Părintele Rodion, vă dau și link

http://zona4.arhiva-ortodoxa.info/4....i%20demoni.PDF

camy_d 09.03.2011 15:17:43

Citat:

În prealabil postat de constantin1 (Post 346015)

Deci zice că ideile prin care cineva ia contact cu radiestezia nu sunt ortodoxe, dar că ea în sine e o descoperire a omului, nu lucrarea vrăjmașului și că ar putea exista așa ceva și în ortodoxie. Trebuie să mai meditez, mi-a dat peste cap toate convingerile. :21:

Melissa 09.03.2011 15:30:14

Ca sa nu mai meditezi..:-)

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346205)
Deci zice că ideile prin care cineva ia contact cu radiestezia nu sunt ortodoxe, dar că ea în sine e o descoperire a omului, nu lucrarea vrăjmașului și că ar putea exista așa ceva și în ortodoxie. Trebuie să mai meditez, mi-a dat peste cap toate convingerile. :21:

INTREBARE:Este conformă radiestezia cu învățăturile Ortodoxiei?

RASPUNDE PARINTELE TEOFIL PARAIAN:
"Nu prea cunosc radiestezia, dar am aflat că ideile prin care se introduce cineva în radiestezie în general nu sunt ortodoxe. Dacă e vorba să studiezi știința spirituală a lui Rudolf Steiner ca să te învețe el ce ai de făcut și nu iei aminte la Evanghelie, înseamnă că ești mai prejos, de Ortodoxie în orice caz, pentru că Ortodoxia este superioară oricărei alte învățături. Să știți că și eu am cunoscut aici în Timișoara, când am fost eu elev de liceu, am fost în legătură cu un cerc de antropozofi, de aici din Timișoara, nu știu dacă mai trăiește cineva din aceia de atunci. Și bineînțeles că după ce m-am dus la Teologie și am văzut cât eclectism există și câtă încercare de sistematizare a unor lucruri care le-au gândit ereticii în special, am părăsit din toate puterile. Acum mă țin de Ortodoxie pentru că sunt sigur că mă duce unde trebuie."

INTREBARE :Am învățat la radiestezie că suntem înconjurați de așa-zise entități malefice care ne agresează și pe care le putem alunga prin concentrare.Ce parere aveti?

"Nu toate influențele negative sunt din puterea vrăjmașului. Sunt multe influențe negative care au altă explicație. De exemplu Domnul Hristos spune că "din prisosința inimii grăiește gura" (Matei 12, 34), sau că "din inima omului purced gândurile cele rele" (Matei 15, 19). Ori Domnul Hristos știa și El de influențele malefice. În Pateric se spune de pildă că la un părinte s-a dus un frate și i-a spus: "Părinte, ce să fac că mă luptă dracii". Și părintele respectiv zice: "Ce zici, frate, pe tine te luptă dracii? Nu se poate, nu se luptă dracii cu noi, ci cu aceia ca Moise și ca Ilie, patimile noastre sunt dracii noștri". Și spune undeva tot în Pateric că la un părinte s-a dus un frate că era luptat de duhul desfrânării și l-a rugat să se roage pentru el. Și părintele a început să se roage, și acesta tot nu era liniștit. Se duce din nou și zice: "Părinte, roagă-te pentru mine că sunt bântuit de duhul desfrânării, te-am rugat să te rogi". Și atunci părintele s-a rugat lui Dumnezeu mai cu osârdie și i s-a descoperit, a venit vrăjmașul și i-a zis: "Eu de atunci de când ai zis întâi m-am depărtat, numai că el are dracul lui - zice -, lăcomia pântecelui și somnul mult".

Deci eu nu vad nimic care sa-ti dea convingerile peste cap!:-)

camy_d 09.03.2011 19:11:56

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346214)
INTREBARE:Este conformă radiestezia cu învățăturile Ortodoxiei?

"Nu prea cunosc radiestezia, dar am aflat că ideile prin care se introduce cineva în radiestezie în general nu sunt ortodoxe. Dacă e vorba să studiezi știința spirituală a lui Rudolf Steiner ca să te învețe el ce ai de făcut și nu iei aminte la Evanghelie, înseamnă că ești mai prejos, de Ortodoxie în orice caz, pentru că Ortodoxia este superioară oricărei alte învățături. Să știți că și eu am cunoscut aici în Timișoara, când am fost eu elev de liceu, am fost în legătură cu un cerc de antropozofi, de aici din Timișoara, nu știu dacă mai trăiește cineva din aceia de atunci. Și bineînțeles că după ce m-am dus la Teologie și am văzut cât eclectism există și câtă încercare de sistematizare a unor lucruri care le-au gândit ereticii în special, am părăsit din toate puterile. Acum mă țin de Ortodoxie pentru că sunt sigur că mă duce unde trebuie."

INTREBARE :Am învățat la radiestezie că suntem înconjurați de așa-zise entități malefice care ne agresează și pe care le putem alunga prin concentrare.Ce parere aveti?

"Nu toate influențele negative sunt din puterea vrăjmașului. Sunt multe influențe negative care au altă explicație. De exemplu Domnul Hristos spune că "din prisosința inimii grăiește gura" (Matei 12, 34), sau că "din inima omului purced gândurile cele rele" (Matei 15, 19). Ori Domnul Hristos știa și El de influențele malefice. În Pateric se spune de pildă că la un părinte s-a dus un frate și i-a spus: "Părinte, ce să fac că mă luptă dracii". Și părintele respectiv zice: "Ce zici, frate, pe tine te luptă dracii? Nu se poate, nu se luptă dracii cu noi, ci cu aceia ca Moise și ca Ilie, patimile noastre sunt dracii noștri". Și spune undeva tot în Pateric că la un părinte s-a dus un frate că era luptat de duhul desfrânării și l-a rugat să se roage pentru el. Și părintele a început să se roage, și acesta tot nu era liniștit. Se duce din nou și zice: "Părinte, roagă-te pentru mine că sunt bântuit de duhul desfrânării, te-am rugat să te rogi". Și atunci părintele s-a rugat lui Dumnezeu mai cu osârdie și i s-a descoperit, a venit vrăjmașul și i-a zis: "Eu de atunci de când ai zis întâi m-am depărtat, numai că el are dracul lui - zice -, lăcomia pântecelui și somnul mult".

Deci eu nu vad nimic care sa-ti dea convingerile peste cap!:-)

Mai zice că totuși nu sunt demoni acolo. Acum am mai văzut un loc unde zice mai clar, la „Bioenergie”, că e bună, și ea, și acupunctura, păcat că nu pot da copy+paste. Zice că-i bună. Nu știu ce să mai cred. Era o întâmplare într-o carte, „Patericul mirenilor”, unde un om ajunsese bioenergetician și zicea că face minuni, iar duhovnicul i-a zis că ori biserică, ori bioenergie. El n-a înțeles de ce e rea, dar și-a zis că mai bine renunță la ea, decât la biserică și atunci toate lucrurile din casă au plutit. L-a sunat pe duhovnic și i-a zis că-i de bine, că dracul a făcut asta pentru că s-a supărat că l-a părăsit.

calator prin ploaie 09.03.2011 19:46:46

Sa-mi fie iertat....dar asa ma pot amuza...desi cu suras totusi plin de rezerve...

Melissa 09.03.2011 21:43:58

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 346262)
Sa-mi fie iertat....dar asa ma pot amuza...desi cu suras totusi plin de rezerve...

Cine sau ce te amuza Calatoareo???

Melissa 09.03.2011 22:05:00

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346245)
Mai zice că totuși nu sunt demoni acolo.

Nu a spus asa ceva.A spus ca nu prea cunoaste readiestezia ,deci nu putea face o asemenea afirmatie.Daca o facea, atunci spunea "cunosc radiestezia" si ne impartasea ce stia.Mai spune ca demonii nu sunt singurii care ne provoac raul.Ci si patimile din noi.Asta iar nu inseamna ca a exclus demonii din radiestezie!

Citat:

Nu știu ce să mai cred.

Ce ai Camy?Te ia sminteala in post????:4:

Raoul 09.03.2011 22:17:40

Pentru numele lui Dumnezeu,terminati odata cu bioenergiile si toate lucrurile de genul asta care nu sunt decat de la diavol! Nu va lasati inselati de vrajmasul care cauta sa piarda sufletele noastre! Cum spunea cineva pe topicul cu visele,in citatul lui Ioan Scararul: diavolu ne face sa ne credem prooroci,prevestindu-ne deseori anumite lucruri in vise si ne face sa ne ghidam viata dupa ele. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva si sa respingem orice astfel de atac diavolesc!

catalin2 09.03.2011 22:43:32

Citat:

Mai zice că totuși nu sunt demoni acolo. Acum am mai văzut un loc unde zice mai clar, la „Bioenergie”, că e bună, și ea, și acupunctura, păcat că nu pot da copy+paste. Zice că-i bună. Nu știu ce să mai cred. Era o întâmplare într-o carte, „Patericul mirenilor”, unde un om ajunsese bioenergetician și zicea că face minuni, iar duhovnicul i-a zis că ori biserică, ori bioenergie. El n-a înțeles de ce e rea, dar și-a zis că mai bine renunță la ea, decât la biserică și atunci toate lucrurile din casă au plutit. L-a sunat pe duhovnic și i-a zis că-i de bine, că dracul a făcut asta pentru că s-a supărat că l-a părăsit.

Parintele Teofil Paraianu are mai multe greseli, nu putem lua ca litera de lege tot ce a spus. De exemplu mai zicea ca un ortodox se poate impartasi la catolici daca nu are o biserica in apropiere.
Parintele avea unele pareri diferite fata de ceilalti duhovnici.

Melissa 09.03.2011 22:46:53

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346298)
Parintele Teofil Paraianu are mai multe greseli, nu putem lua ca litera de lege tot ce a spus. De exemplu mai zicea ca un ortodox se poate impartasi la catolici daca nu are o biserica in apropiere.

Siiiigur ca da! Ne permitem noi acum sa spunem ca parintele Teofil, ARE MAI MULTE GRESELI! Bravo Cataline! Poti da mana cu Colaps!

catalin2 09.03.2011 23:17:25

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346300)
Siiiigur ca da! Ne permitem noi acum sa spunem ca parintele Teofil, ARE MAI MULTE GRESELI! Bravo Cataline! Poti da mana cu Colaps!

Desigur, fata de Osho e chiar prea conservator. De ce oare toti cei care stiu putine, iar cele ce stiu sunt in mare parte gresite pot da sfaturi si condamna pe cei ce nu le impartasesc ideile?
Iata cateva greseli, neintalnite la alti parinti sau mari duhovnici. Acestea se cunosc de multi ortodocsi. http://saccsiv.wordpress.com/2009/10...eofil-paraian/
Asa cum si sfintii isi permit sa aiba greseli sau chiar erezii (sf. Grigorie de Nissa, apocatastaza) si unii duhovnci pot avea greseli. Chiar daca un sfant sau duhovnic greseste, toti nu pot gresi.
P.S. Cum sfantul Grigorie e sfant in ciuda greselii, si parintele are invataturi bune in afara greselilor.

Raoul 10.03.2011 00:35:15

Eu nu as considera greseli ceea ce a spus parintele Teofil Paraian. Depinde cum interpreteaza fiecare...

Melissa 10.03.2011 00:43:22

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346309)
De ce oare toti cei care stiu putine, iar cele ce stiu sunt in mare parte gresite pot da sfaturi si condamna pe cei ce nu le impartasesc ideile?

Asta intreaba-te pe tine.Ca tu indraznesti sa spui ca parintele Teofil a facut mari greseli.Mai mult, il si compari cu Osho.
Mai multa smerenie Cataline!

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 346316)
Eu nu as considera greseli ceea ce a spus parintele Teofil Paraian. Depinde cum interpreteaza fiecare...

Bravo Raoul! :6: Ma bucur ca vezi lucrurile bine!

catalin2 10.03.2011 01:37:16

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346317)
Asta intreaba-te pe tine.Ca tu indraznesti sa spui ca parintele Teofil a facut mari greseli.Mai mult, il si compari cu Osho.
Mai multa smerenie Cataline!

Nu il comparam cu Osho, ci faceam referire la ce ai scris la subiectul cu Osho. Nu am spus ca a facut mari greseli (desi si acestea sunt destul de mari), ci am spus greseli.
Daca toti sfintii si marii duhovnici spun ceva, iar un duhovnic spune ceva invers insemna ca acel duhovnic greseste, nu toti sfintii. Nu eu spun ceva, ci spun ce spun sfintii si duhovnicii. Deci nu mai spune ca eu spun, te rog.

catalin2 10.03.2011 01:46:08

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 346316)

Dar ce sunt, revelatii?
Citez de acolo: "Pe toti cati m-au intrebat daca e bine sa foloseasca bioenergie, le-am spus ca da."
"Daca el simte ca-l ajuta treaba asta poate sa se duca, ca nu-i de la vrasmasul, ii de la Dumnezeu."
"asa cum te duci la un izvor de apa termala, la izvoare de apa minerala si te poti folosi de acestea, cam asa te poti duce si la un bionergetician."

Apoi: “Eu pe oamenii care n-au posibilitate să se impartaseasca la ortodocsi în strainatate, de exemplu cei care stau acolo ani de zile si-s departe de Biserica Ortodoxa, n-am nimic impotriva dacă vor să se impărtăsească la catolici.
Cum stim de la cazul IPS Corneanu, Sfantul Sinod a hotarat ca toti cei ce se impartasesc la catolici sunt caterisiti sau opriti de la impartasanie si comuniunea cu Biserica (pentru o perioada).
Practic parintele recunostea tainele catolicior.

Eu sa stiti ca am o consideratie fata de Papa de la Roma. Nu in intelesul ca ar fi conducatorul meu si ca ma orientez dupa el. Nu. Ci pentru ca este si el un Episcop al Bisericii, al Bisericii Universale."
Eu nu am auzit pana acum de Papa ca episcop al BO. Biserica Universala e un fel de ideal new-age.

Daca mai gasiti un sfant sau un mare duhovnic sa spuna aceste lucruri inseamna ca nu sunt greseli.
Sa luam doar ce e bun de la parintele.

Melissa 10.03.2011 09:54:55

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346320)
Nu il comparam cu Osho, ci faceam referire la ce ai scris la subiectul cu Osho.

Ahaaa esti JMEKER...

Citat:

Daca toti sfintii si marii duhovnici spun ceva, iar un duhovnic spune ceva invers insemna ca acel duhovnic greseste, nu toti sfintii.

De unde ai scos tu regula asta? Nu te-ai gandit macar 1 secunda ca poate tocmai parintele Teofil are dreptate?Poti garanta tu care este ADEVARUL lui Dumnezeu?

Citat:

Nu eu spun ceva, ci spun ce spun sfintii si duhovnicii. Deci nu mai spune ca eu spun, te rog.

Foarte rau ca in loc sa procesezi informatiile in capul tau, dai copy-paste!Invata sa gandesti SINGUR.Nu mai repeta papagaliceste toate informatile care le citesti.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346321)
Daca mai gasiti un sfant sau un mare duhovnic sa spuna aceste lucruri inseamna ca nu sunt greseli.

Adevarat ca multi vor fi mirati pe cine vor intalni in Rai si MAI MULT DECAT mirati, pe cine NU VOR INTALNI IN RAI!

constantin1 10.03.2011 11:22:53

Ia uite cate dispute s-au pornit! Sincer, pe mine treaba asta cu bioenergia nu prea ma intereseaza. Ceea ce am vrut sa punctez este ca inversunarea cu care sustinem niste lucruri( de ex. "bioenergia este de la diavol") nu cred ca ne ajuta cu nimic. In cazul acesta: majoritatea ortodocsilor sunt foarte transanti in ceea ce priveste bioenergia, o considera ceva rau. Este suficient ca o autoritate in teologie sa spuna altceva, pentru a ne mai pune pe ganduri. Pana la urma tot niste oameni ne-au spus ca nu e buna, nu?

Melissa 10.03.2011 11:53:14

Citat:

În prealabil postat de constantin1 (Post 346370)
Ia uite cate dispute s-au pornit! Sincer, pe mine treaba asta cu bioenergia nu prea ma intereseaza. Ceea ce am vrut sa punctez este ca inversunarea cu care sustinem niste lucruri( de ex. "bioenergia este de la diavol") nu cred ca ne ajuta cu nimic. In cazul acesta: majoritatea ortodocsilor sunt foarte transanti in ceea ce priveste bioenergia, o considera ceva rau. Este suficient ca o autoritate in teologie sa spuna altceva, pentru a ne mai pune pe ganduri. Pana la urma tot niste oameni ne-au spus ca nu e buna, nu?

Nici pe mine nu ma intereseaza treaba cu bioenergia.Ma deranjeaza tocmai atitudinea unora care se cred deosebit de buni ortodocsi dar nu se sfiesc sa arunce cu pietre in memoria parintelui Teofil.Care atat de smerit a fost incat se considera mult prea mic si pacatos sa cunoasca TOT ADEVARUL.

catalin2 10.03.2011 13:25:43

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346347)
Ahaaa esti JMEKER...

Putin... :)
Citat:

De unde ai scos tu regula asta? Nu te-ai gandit macar 1 secunda ca poate tocmai parintele Teofil are dreptate?Poti garanta tu care este ADEVARUL lui Dumnezeu?

Nu prea inteleg de ce te-ai luat de mine, vad ca si altii au scris la topicul acesta ca parintele se inseala. Dar pe tine nu parintele te interesa, ci faptul ca cineva contrazice ratacirea aceasta numita bioenergie, in care si tu crezi. Ca un ecumenist fara new-age e ca mancarea fara sare.
Asadar ai gasit singurul parinte care spune ca bioenergia e buna si cine spune altceva te iei de el.
Eu am spus ca a gresit si e simplu: daca bioenergia e buna inseamna ca ceea ce a spus despre bioenergie e adevarat si ceilalti sfinti si parinti s-au inselat, iar new-age ar trebui primit cu mai mult considerare.
Iar daca bioenergia nu e buna inseamna ca parintele s-a inselat. E logic pana aici?
Citat:

Foarte rau ca in loc sa procesezi informatiile in capul tau, dai copy-paste!Invata sa gandesti SINGUR.Nu mai repeta papagaliceste toate informatile care le citesti.

Parerile mele sunt la fel cu cele ale Bisericii si ale sfintilor. Nu doar pentru ca nu ma cred mai mare decat sfintii, ci si pentru ca am cercetat si am vazut ca toate sunt bune. Cerceteaza si tu mai mult cele crestine decat sa citesti Osho si vei ajunge la aceeasi parere ca si mine.

Am fost ironic, dar eu nu sunt suparat pe tine.

Melissa 10.03.2011 15:03:14

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346407)
Dar pe tine nu parintele te interesa, ci faptul ca cineva contrazice ratacirea aceasta numita bioenergie, in care si tu crezi. Ca un ecumenist fara new-age e ca mancarea fara sare.

Eeeee uite cum vorbeste "smerenia" din tine..Stii tu ce ma interesa pe mine?Esti tu capabil sa pui etichete?Te-ai trezit si tu sa arati cu degetu`?? Am spus clar mai sus, ca NU ma intereseaza bioenergia.Fa bine si cauta toate postarile mele vis-a-vis de parintele Teofil si ai sa vezi ca parintele ma intereseaza nu altceva.Si de cate ori cineva da un bolovani in parintele Teofil, de atatea ori am sa ma revolt! Si mai bine ai lua aminte la dragostea de oameni pe care o practica parintele si nu doar o vorbea ca altii!Ca doar avem porunca, SA NE IUBIM APROAPELE! Dar tu vad ca-i selectezi!

Citat:

Cerceteaza si tu mai mult cele crestine decat sa citesti Osho si vei ajunge la aceeasi parere ca si mine.

Iarasi vezi cu raze gama, vorba lui Andrei! Stii tu ce citesc eu mai Cataline,mai? Vezi ca te-ai mai repezit la mine si cu samanismul si te rog eu frumos, calmeaza-te,ca-i post.Nu vreau sa-ti dau o replica,pe tonul "muzical" pe care-l ai cu mine!

Citat:

Am fost ironic, dar eu nu sunt suparat pe tine.

Nu ai fost ironic.Ai vrut sa imi arati ca imi esti net superior.Asta-i diferenta esentiala intre noi doi : eu iau in calcul si varianta asta, pe cand tu, NU poti lua in considerare varianta inversa: ca eu iti sunt tie net superioara!

Nici eu nu sunt suparata pe tine.Dar ma mai accelerez pe loc cand ,repet, se arunca cu bolovani in parintele Teofil.

camy_d 10.03.2011 15:08:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346298)

Aici sunt de acord, mai bine la catolici, decât deloc.

camy_d 10.03.2011 15:09:45

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346286)
Nu a spus asa ceva.A spus ca nu prea cunoaste readiestezia ,deci nu putea face o asemenea afirmatie.Daca o facea, atunci spunea "cunosc radiestezia" si ne impartasea ce stia.Mai spune ca demonii nu sunt singurii care ne provoac raul.Ci si patimile din noi.Asta iar nu inseamna ca a exclus demonii din radiestezie!

Citește capitolul „Bioenergii”!

camy_d 10.03.2011 15:10:38

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 346289)
Pentru numele lui Dumnezeu,terminati odata cu bioenergiile si toate lucrurile de genul asta care nu sunt decat de la diavol! Nu va lasati inselati de vrajmasul care cauta sa piarda sufletele noastre! Cum spunea cineva pe topicul cu visele,in citatul lui Ioan Scararul: diavolu ne face sa ne credem prooroci,prevestindu-ne deseori anumite lucruri in vise si ne face sa ne ghidam viata dupa ele. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva si sa respingem orice astfel de atac diavolesc!

Așa ziceam și eu, dar Pr. Teofil Pârâian susține contrariul.

catalin2 10.03.2011 21:00:58

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346438)
Eeeee uite cum vorbeste "smerenia" din tine..Stii tu ce ma interesa pe mine?Esti tu capabil sa pui etichete?Te-ai trezit si tu sa arati cu degetu`??

Pai ia uitata-te Melissa draga si vezi ca eu nu am postat un comentariu legat de tine cand am intrat pe forum, ba chiar am raspuns lui camy_d.
Tu ai venit apoi sa lipesti etichetele.
Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346438)
Ai vrut sa imi arati ca imi esti net superior.Asta-i diferenta esentiala intre noi doi : eu iau in calcul si varianta asta, pe cand tu, NU poti lua in considerare varianta inversa: ca eu iti sunt tie net superioara!

Nu sunt deloc superior, net cu atat mai mult. Daca tu vrei sa fii net superioara eu nu am nimic impotriva.
Intotdeauna ma va deranja cand cineva va sustine paganisme si ii ca indemna si pe altii la asta.

catalin2 10.03.2011 21:08:14

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346440)
Aici sunt de acord, mai bine la catolici, decât deloc.

De la declaratia parintelui s-a mai intamplat ceva si un ortodox ce se impartaseste la catolici este oprit de la impartasanie pana isi revine.
Cu ocazia Cazului IPS Corneanu Sfantul Sinod a hotarat ca
"În legătură cu comportamentul sacramental și liturgic al ierarhilor, preoților, diaconilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relație cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtășească euharistic în altă Biserică creștină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine și Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă și, în consecință, vor suporta sancțiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, și oprirea de la împărtășanie a credincioșilor mireni. "
http://www.basilica.ro/ro/stiri/deci...ortodocsi.html
Asadar cei ce se impartasesc la catolici sunt exclusi din BO.

Melissa 10.03.2011 21:23:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346610)
Pai ia uitata-te Melissa draga si vezi ca eu nu am postat un comentariu legat de tine cand am intrat pe forum, ba chiar am raspuns lui camy_d.
Tu ai venit apoi sa lipesti etichetele.

Nu sunt deloc superior, net cu atat mai mult. Daca tu vrei sa fii net superioara eu nu am nimic impotriva.
Intotdeauna ma va deranja cand cineva va sustine paganisme si ii ca indemna si pe altii la asta.

Ma rezum la o singura intrebare: ce paganisme am sustinut eu?

Melissa 10.03.2011 21:25:43

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346611)
De la declaratia parintelui s-a mai intamplat ceva si un ortodox ce se impartaseste la catolici este oprit de la impartasanie pana isi revine.
Cu ocazia Cazului IPS Corneanu Sfantul Sinod a hotarat ca
"În legătură cu comportamentul sacramental și liturgic al ierarhilor, preoților, diaconilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relație cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtășească euharistic în altă Biserică creștină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine și Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă și, în consecință, vor suporta sancțiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, și oprirea de la împărtășanie a credincioșilor mireni. "
http://www.basilica.ro/ro/stiri/deci...ortodocsi.html
Asadar cei ce se impartasesc la catolici sunt exclusi din BO.

Am mai spus la alt topic acum ceva vreme, ca eu m-am spovedit si impartasit la catolici din curiozitate! Si nu m-a oprit nimeni de la impartasania ortodoxa ulterior, desi m-am spovedit.

catalin2 10.03.2011 21:36:34

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346620)
Am mai spus la alt topic acum ceva vreme, ca eu m-am spovedit si impartasit la catolici din curiozitate! Si nu m-a oprit nimeni de la impartasania ortodoxa ulterior, desi m-am spovedit.

Sinodul a fost in 2008. Nu cred ca sta Sfantul Sinod sa ii urmareasca pe fiecare ortodox. Prin impartasira la alte culte te excluzi automat din Biserica, asa cum scrie in comunicat rupi comuniunea cu Biserica Ortodoxa.
Dar prin pocainta si parere de rau o poti reface din nou. La fel cum si IPS Corneanu a fost iertat pentru ca si-a cerut iertare si a spus ca regreta (cel putin aparent, ca apoi a spus ca nu regreta).
Citeste ce spun sfintii despre impartasirea la cei ce nu sunt in Biserica, la eretici sau schismatici. E acelasi lucru si pentru eretici si pentru schismatici.
Eu ti-am dat sfaturi, daca vrei le urmezi daca nu nu.

Melissa 10.03.2011 21:41:57

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 346623)
Sinodul a fost in 2008. Nu cred ca sta Sfantul Sinod sa ii urmareasca pe fiecare ortodox. Prin impartasira la alte culte te excluzi automat din Biserica, asa cum scrie in comunicat rupi comuniunea cu Biserica Ortodoxa.
Dar prin pocainta si parere de rau o poti reface din nou. La fel cum si IPS Corneanu a fost iertat pentru ca si-a cerut iertare si a spus ca regreta (cel putin aparent, ca apoi a spus ca nu regreta).
Citeste ce spun sfintii despre impartasirea la cei ce nu sunt in Biserica, la eretici sau schismatici. E acelasi lucru si pentru eretici si pentru schismatici.
Eu ti-am dat sfaturi, daca vrei le urmezi daca nu nu.

Intamplarea a fost acum vreo 15 ani..:10: ..cand eram mai tanara si mai curioasa...

catalin2 10.03.2011 21:41:59

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346617)
Ma rezum la o singura intrebare: ce paganisme am sustinut eu?

Ai spus chiar in mesajul precedent ca poate parintele nu s-a inselat, deci bioenergia ar fi buna. Punem si comentariul despre Osho. Dar tu stii mai bine, nu stau eu sa analizez. Nu intru pe forum sa vorbesc in contradictoriu, ci incerc doar sa expun ideile ortodoxe.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:23:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.