![]() |
Omul asta e pe jumatate clovn.
E un clovn care zice ca e preot. |
Citat:
E un clovn care zice ca e preot.”:71: ”Stii” tu si zici si tu de parintele Constantin ca defapt e doar un om, pe jumatate clown, adica un om care cand zice ca e preot (al neamului) devine clown in intregime? Dupa ce ai mai revenit pe forum? Sa sari in cap de pe aripa templului?.. sa-i faci in ciuda la Iisus (Dumnezeu)? Daca taceai filozof ramaneai. Iata ca asa, rapid de tot, tu esti cel care ai ajuns iar si iar un mare... un foarte mare......... ......... clown.:34::61: Stii tu ”hotul striga hotii” ca sa se laude uitand ca ”cine zice ala e”! Stupid. La comportamentul sinucigas ma refer. Dar e libertatea ta, dreptul tau, viitorul tau si nu ma priveste pe mine ce o sa patesti de la atatea sarituri accelerate in....... ”stiinta”. |
Citat:
https://youtu.be/qqUrHTfVOLo?t=69 Oricum, faptul că a făcut și post-electoral 2014 este echivalent și cu ante-electoral 2019, că Iohannis e la al doilea mandat. De asemenea este de observat din linkul de mai sus că „părintele” Necula se înscrisese în acea mișcare de propagandă de tipul „hai la vot” (mă refer strict la afirmațiile dumnealui din acel video), mișcare care a fost vînturată în acei ani, 2014, 2015, apoi și prin 2019 și despre care vedeam și atunci și vedem și acum ce orientări a avut, în special vorbim despre anti-PSD, anti-Ponta și ulterior anti-Dragnea, și care nu a fost folosită doar în siajul lui Iohannis și al PNL, ci și în cel al USR-ului (neomarxist, anticreștin și antiromân). Mai mult, încă de pe la începutul anului 2015, Necula se declara ca fiind „un copil al lui Iohannis”, oarecum ca o figură de stil, dar noi putem să înțelegem mai multe și dincolo de aceste figuri de stil, mă refer la susținerea lui Iohannis de către „părintele” Neculă. https://www.turnulsfatului.ro/2015/0...uo-rdquo-29483 Mai mult, Necula a făcut declarații de admirație la adresa lui Iohannis anul trecut, dar retroactiv vizând inclusiv perioada de dinainte de alegerile din 2014, vizându-l pe Iohannis în fostele sale funcții de inspector școlar și de primar, deci anterioare cu mult anului 2014. Apropo de „filiația” lui Necula la Iohannis, cu nu multă vreme în urmă George Becali l-a apostrofat în public la o televiziune pe Necula, nemenționându-i numele, dar pomenind de faptul că poartă pălărie, și reproșându-i insinuarea unei anumite „inferiorități” a ortodocșilor față de luterani (asta era părerea lui Becali, nu știu dacă Necula a vrut să insinueze așa ceva, dar se referea cel mai probabil la acea „filiație” de care vorbea Necula în linkul de mai sus). Ce-i drept, este cam tardivă apostrofarea publică a lui Becali, avînd în vedere și faptul că, pe lângă cele menționate mai sus, „părintele” Necula este printre cei care au tăcut sistematic în Eparhia Sibiului, deși este și preot și consilier al „protopopului” IPS Streza, în ceea ce privește problematica sesizată de mine public la dezbaterea despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Se înțelege foarte clar că „părintele” Necula nu a vrut în mod sistematic și foarte conștient să îl „deranjeze” pe Iohannis și nici pe cei de la FDGR, astfel se explică tăcerea lui pe marginea acestui subiect extrem de grav de la nivelul Eparhiei Sibiului. Și cred că e de înțeles de oricine că evitarea creării de „probleme” cu acești factori politici nu este chiar așa de întîmplătoare nici din partea lui Streza și nici a lui Necula. O vinovăție din culpă îl vizează din acest punct de vedere și pe „părintele” Neculă, așa cum îl vizează și pe IPS Streza, chiar dacă în cazul IPS-ului Streza chestia e mult mai gravă, fiind factor decizional. |
Citat:
El poate doar să predice, dacă ar zice să se voteze cu un partid naționalist, ar zice lumea cu care că au făcut ciupercăria de pseudonaționaliști, special ca să rupă procente de la singurul partid cu șanse să se ducă în top, sau i-ar reproșa că se bagă în politică. Necula are gura mare, a recunoscut și el în repetate rânduri, nu cred că lumea a votat Iohannis peste 10 milioane de oameni, pt că a zis el pe undeva prin vreo conferință într-un colțișor din țară ceva laudativ despre sas. Apoi Necula mai făcea niște glume cu rezist șamd până i s-a spart emoția post colectiv în față când s-a dat cu pietre în Catedrala de la Sibiu și a deschis el ușile și a întâmpinat mulțimea, a zis că acela a fost un moment greu. Iar în 2014 greșeala recunoscută și de Ponta e că antena 3 făcea o campanie sulfuroasă anti-iohannis, care i-a băgat procente electorale în tolbă, în loc să-l lase să scadă în liniște ca un necunoscut, chiar zicea sasul, că decât să fiu mârlan mai bine să pierd. Iar Ponta spunea după 2014, că s-a greșit cu agresivitatea unor mesaje și emisiuni pe A3 și RTV, poate și în acel context s-a exprimat Necula și alții că nu le plăcea presiunea mediatică făcută în campanie și au ales pe celălalt. Până la urmă dacă Necula e pro Iohannis, asta nu-i anulează munca sau unele vorbe spuse bine, sau efortul prin țară, nu merge prin țară să vorbească despre nemți. |
Citat:
Faptul că Necula s-a „băgat slugă” la Iohannis, și parțial și la FDGR, este o chestiune de mai mare amplitudine decât pare la prima vedere, pentru că unele fapte ale lui Iohannis sau care vizează FDGR prezintă niște aspecte ceva mai complicate și mai complexe decât pare la prima vedere, și anumite aspecte sau explicații deja le-am precizat în cadrul dezbaterii despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Oricum, „părintele” Necula are toată libertatea să iasă în spațiul public și să precizeze orice documente, sesizări pe care le-a înaintat ÎPS Streza, sau ÎPS Antonie Plămădeală, sau chiar și Patriarhiei, dacă a făcut vreodată așa ceva, cu privire la problemele sesizate de mine public la dezbaterea despre dezastrul fără precedent din Eparhia Sibiului. Eu personal nu l-am auzit vreodată să vorbească despre așa ceva, și în niciun caz în mod critic la adresa lui Iohannis și a FDGR, însă eu n-am de unde să știu tot ce a emis public fie la predici, fie la așa-zisele lui „conferințe”, fie în sesizări interne ale BOR, fie în nenumăratele sale cărți scrise așa cam „pe bandă rulantă”. |
Citat:
De altfel, eu n-am auzit ca „părintele” Necula să fi fost vreodată prigonit de cineva, pentru adevăr, pentru Hristos, dar asta nu înseamnă și că nu a fost prigonit. Poate s-a întîmplat și nu știu eu. Oricum, pentru mine un șmecheraș de-ăsta de popă care s-a fofilat și s-a pus bine cum necum cu tot felul de factori de putere (și Iohannis și FDGR sînt doar unii dintre aceștia), și care deci s-a sustras prin astfel de aranjamente de la orice prigoană pe care ar fi putut-o suferi dacă ar fi avut curajul să spună și să facă niște lucruri „tari”, pentru mine un astfel de personaj nu prea are cum să fie un reper de-adevăratelea, mai ales că vedem cu toții în ce lume trăim. Nu spun că toți preoții sau ierarhii trebuie să fie sau să fie tot timpul asemenea lui Ioan Botezătorul, dar chiar așa să nu „răsufle” mai nimic, să îmi fie cu iertare dar asta trădează o lipsă clară de mărturisire și de luptă cu vrăjmașul, din anumite puncte de vedere. Deci să mă ierte Dumnezeu și oamenii dar când compar atâția oameni care au fost sacrificați cu popa Necula, supranumit și „nababul în sutană” de către cei de la „ziariștii.com” chiar nu pot să nu observ care oameni sînt adevărate repere (nu îi absolutizez și nici nu-i idolatrizez, au avut și ei păcatele lor). „Iar Irod tetrarhul, mustrat fiind de el pentru Irodiada, femeia lui Filip, fratele său, și pentru toate relele pe care le-a făcut Irod, a adăugat la toate și aceasta, încât a închis pe Ioan în temniță.” (Luca 3, 19-20) Apropo de Ioan Botezătorul, mulți avem ideea că el a fost întemnițat pentru mustrarea privind-o pe Irodiada. De fapt, Evanghelia menționează că au fost multe alte fapte pentru care Irod a fost mustrat de marele Ioan. Nu știu ce tot vorbește popa Necula pe la multele „conferințe” și cărți, eu zic însă că a avut destul timp să arate și ceva cavalerism, că după „război” știm că mulți „viteji” se-arată sau vor să se-arate. Nu știu dacă a făcut-o sau nu, eu însă nu am auzit de așa ceva. |
Citat:
12. Și toți care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniți.(2Tim3,12) |
Citat:
E responsabilitatea părinților unde-și înscriu copiii, ce religie fac, ei pot doar să atenționeze în predici. De unde reiese că ÎPS Streza e de acord sau la curent cu tot ce declară pr Necula sau alt preot din eparhie, poate are sute în subordine. Necula e doar un preot funcția de prodecan e trecătoare, faptul că noi vb despre el atâta îl face să pară nu știu cum, lui îi merge bine merci probabil că va continua să facă conferințe prin țară și cu 30 de oameni, nu-i pasă, îi place să facă călătorii misionare pe unde e invitat, nu se dă în lături că drumul e nașpa, că e caniculă pe tren șamd. Nu a obligat Necula pe nimeni să-l asculte, nu s-a prezentat pe sine ca pe un deținător al adevărului unic, nu văd de ce irită așa rău de parcă ne-ar fura bani sau ne-ar impune taxe, ar fi enervant doar dacă ar fi impus cuiva peste voința lui. Cei care nu-l plac nu au scuze, că mai sunt și alți preoți pe care îi pot lua model sau ca duhovnici. Prea multe valuri și cu pr Necula dar și notorietatea lui ar intra ușor într-un con de umbră dacă nu s-ar mai vb atâta despre el. |
Citat:
https://r3media.ro/directorul-stiril...a-afirmand-ca/ Directorul interimar al Știrilor TVR, Laurențiu Ciocăzanu, a scris, în 2021, articole care au făcut parte dintr-un contract cu PNL, în valoare totală de peste 30.000 de euro, fără ca materialele să fie marcate ca publicitate politică. Iar Cartianu a fost scos de pe nașul tv de Radu Moraru că avea tot felul de agende la prezidențiale, deci tu citești intoxicările la ăștia doi și ce mai zic ateii de la Turnul Sfatului din Sibiu și ai pretenția să fii imparțial. Cum să crezi orice ar scrie ciocâzanu, am văzut că după ce l-au promovat pe Mihai Neamțu au început să-l denigreze de frică să nu meargă la AUR, deci ăștia tot ce fac, fac să protejeze procentele PNL care sunt comanditarii lor, sau cine dă banul mai gros, poate dă USR mai mult. Pentru mine nu mai au credibilitate jurnaliștii care au luat bani de la Ludovic Orban să facă teroare bio-politică în pandemie, să amenințe nevaccinații să facă emisiune liberă de nevaccinați cum a făcut realitatea, care acum încearcă o diversiune promovând-o pe șoșoacă când atacă aur. Mai lipsea să citezi din Lucian Mândruță sau din newsweek Sabin Orcan cum a făcut alt coleg pe aici, mi-ar fi rușine să merg la Biserică și să iau drept surse de informare oameni care sunt ostili unei societăți conservatoare, care sunt analfabeți liturgic, ăștia să-mi dicteze pe cine să votez sau să-mi formeze opiniile politice și interpretările evenimentelor. |
Citat:
Oricum relevanță are în primul rînd conținutul. Nu am auzit ca popa Necula să conteste în spațiul public conținutul acelui articol. |
Citat:
Momentul unde am dat trimitere nu este la început, este la începutul „neculismelor” „preaduhovnicești”, dar cine vrea, să asculte toată predica și citirea de la început: https://youtu.be/kwJAs0hB-5w?t=278 E adevărat că se și contrazice de câteva ori, dar ce mai contează, oricum din punctul meu de vedere lucrurile sînt destul de clare, iar ceea ce am auzit de la „marele” Necula nu face decât să confirme ceea ce spuneam mai înainte despre „creștinismul de cale largă” al lui Necula. Asta ca să nu mai vorbesc despre exprimări de genul „colegii de sinaxar” și așa mai departe. Voi reveni asupra acestor lucruri, că aici mi se pare că Necula s-a demascat singur destul de bine, a dat o adevărată mărturie despre „creștinismul lui de „nabab””. |
Citat:
Cât privește pr Necula, la câți îl critică nu cred că are timp să dea câte un răspuns la ce scrie un colț de ziar, sau un comentariu, sau vreun weblog, mai aruncă niște pastile în conferințele lui. În timpul cât ar sta să răspundă, mai face o conferință, o deplasare în alt județ din țară sau diaspora, mai scrie ceva, mai dă un interviu, el nu trebuie să convingă pe nimeni să-l asculte sau să-l urmeze, nu e politician, va da socoteală în fața lui Dumnezeu pt pastorația lui. |
Prin predica menționată mai sus, „părintele” Necula nu a făcut decât să îmi confirme încă o dată afirmațiile pe care le făcusem despre „dumnealui”, evident fără să fi ascultat înainte această predică, pe care nici nu o consider ortodoxă, pare mai apropiată de o predică de sectant protestant dintr-aceia cu „evanghelia succesului”.
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Trebuie neapărat să fie carne sfârtecată pe undeva sau tortură pt a te mântui ? Nu existau și în vechime călugări la începutul vieții duhovnicești cărora li s-a spus fiindcă nu puteau răbda prigoana să plece spre alte zone. Dacă doar pătimitorii ar fi sfinți, ce rol mai au Cuvioșii. Mai era și o profeție că în vremurile din urmă cei care vor avea discernământ duhovnicesc și vor răbda ispite, se vor asemăna cu primii viețuitori din Pateric. |
Citat:
„Pace” a fost pentru nababi ca Necula, Streza și alții ca ei care au dus-o bine pe spatele harului lui Hristos, în timp ce lumea se prăbușea în jurul lor, sau mai bine zis era dărîmată efectiv. Uită-te la oameni ca părintele Ilie Moldovan sau poetul Ioan Alexandru, care într-adevăr au iubit acest popor, plus că erau niște valori clar superioare unuia ca Necula. Mai știe cineva azi de ei? Unde sînt ei promovați de Biserică? În schimb ce vedem, îl vedem pe personajul ăsta pus bine cu mai tot Sistemul, pe toate gardurile yt, pe el, un șmecheraș care dacă mâine vin rușii, ar fi în stare, după ce ieri jignea pe Putin și Biserica Rusă, să îi ridice în slăvi pe aceiași. Păi chiar ne facem că nu vedem cu cine avem de-a face? |
Citat:
Mie îndemnurile respective, dincolo de faptul că nu mi se par ortodoxe în integralitatea lor, mi se par chiar lipsite de respect la adresa sfinților, ba chiar jignitoare indirect la adresa sfinților martiri și chiar și la adresa altor sfinți, învățători, cu ale căror îndemnuri spirituale și morale nu seamănă mai deloc anumite sporovăieli ale popii Necula. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
În Evanghelia după Matei se menționează de exemplu ce atitudine și simțăminte avea Mîntuitorul față de mulțimi. Și acestea trebuie să fie modelul, nu cinismul de tip clericalist care vrea să fugă de răspundere. „Și văzând mulțimile, I s-a făcut milă de ele că erau necăjite și rătăcite ca niște oi care n-au păstor.” (Matei 9, 36) De aici se poate vedea că pasivitatea absolut nesimțită și abjectă a unora ca IPS Streza sau popa Necula la acele fenomene vine datorită faptului că ei nu iubesc acest popor, ei își iubesc mai mult (și poate exclusiv, cel puțin în cazul sinistrului Streza) comoditatea și „bunele relații” cu asupritorii românilor, ai ortodocșilor, decât binele poporului. |
Citat:
Nu cred că au niște pălmași bani să dea la școli cu predare în limbă germană sau la grădiniță cu program de lb germană. Citat:
Citat:
Putea pr Necula să ajungă la titlul de profesor mult mai repede, cumva toate aceste conferințe l-au încetinit de la lucrările lui, că putea să facă ca alții numai să se axeze pe o ramură de activitate, stând la adăpost de orice eveniment negativ în care populația vine mânioasă asupra B.O.R. |
Citat:
El de fapt e chemat din toate părțile, nu am auzit să zică vreunul că Necula i-a zgâriat ușile să vină sau s-a autoinvitat. Asta e munca de a merge prin conferințe începând cu 2004 a dat roade acum, de ce nu își asumă alți preoți deplasarea prin țară cu trenul, avionul, mașina altuia, Necula nu cred că are nici măcar carnet, asta e un alt subiect mult deschis interpretării. |
Iata ce inseamna sa fi roman binecuvantat de un preot al neamului!
|
chiar unii oameni nu cunosc vorba populara: sa faci cu spune popa si sa nu faci ce face popa?! Sa faca tot ceea ce ii invata pr. Necula (daca nu le place faptele pr. Necula, sa le ignore) si in felul acesta se vor putea mantui. Nu imi aminteasc ca Hristos cand a spus "Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac" (Mtei 23:3) a spus sa-i si criticam pe farisei! Atunci nu inteleg de unde atata inversunare impotriva unui preot, chiar daca uneori criticile "par indreptatite".Si pe el il va rasplati Domnul dupa masura faptelor sale, bune sau rele, dar criticand un preot al lui Dumnezeu, sa nu ne aflam luptatori impotriva Domnului.
ps: cel fara de pacat, sa arunce primul piatra |
Citat:
Nu se vede că el de fapt renunță la zona lui confort pt a merge prin țară, pt a fi provocat uneori în diferite medii, nu se vede emisiunea de pe tvr unde nici nu e cu glumițe nesărate, nici nu e nimic necanonic. Cine împiedica alți 100 de preoți din vreo 15 mii să bată țara și diaspora în lung și lat cu conferințe tematice pe diferite subiecte ortodoxe, să ferească ruralul și orașul mic și mediu de acțiunea prozelită neoprotestantă prin prezența B.O.R. și în locuri unde unii predicatori au preluat din misiunea de omiletică a Bisericii. Dacă alții ar face efortul lui pr Necula în mod sigur el nu ar chibița la adresa lor și nu i-ar privi cu invidia îndreptată împotriva lui. A încetat vreodată datoria călătoriilor misionar-pastorale de la Apostolul Pavel încoace ? Alte țări ortodoxe fac misionariat în Africa și Orientul Îndepărtat și noi nu putem merge prin vreo 41 de județe și 10 țări cu pondere semnificativă de români din diaspora. |
Citat:
|
Citat:
(Fac însă o paranteză, din ceea ce am auzit, sînt destule posturi de preoți și, ceea ce am auzit mai nou chiar și de profesori de religie, cel puțin aferente anumitor zone, care se dau pe bani, fără mită nu are cineva șanse la anumite posturi, inclusiv de profesori de religie, dacă s-a mai pomenit așa ticăloșie. Bineînțeles că există și preoți sau chiar și laici care au vocație teologică și și-o exercită și ei fiecare cât poate și cât îl ajută Dumnezeu, însă nu putem să nu luăm în calcul aceste zvonuri care nu sînt chiar lipsite de realitate despre preoți și mai nou chiar profesori de religie simoniaci. Păi cine, simoniacii să facă misiune? Hai că devii simpatic.) Întorcîndu-mă la „părintele” Necula, numai recent, umblând printr-o librărie, ce să vezi, am dat de niște cărți ale „părintelui”. Unele cică erau cu povestiri despre viața lui Iisus pentru copii, ceva de genul. Aproape toate exemplarele, dincolo de prețul piperat al cărților (3 cărți în acea serie, în jur de 50 de lei fiecare; deci ca să citești viața lui Iisus povestită de popa Necula pentru copii ar trebui să dai în jur de 150 de lei, ceea ce mi se pare extrem de exagerat, e adevărat că popii Necula probabil că nu i se pare, doar lui „i se cuvine”, e clar), deci aproape toate exemplarele erau băgate în țiple de-ălea de plastic, numai că ce vezi, una avusese ruptă acea țiplă, așa că am putut arunca niște priviri în ea. N-am stat să citesc textul, însă n-am putut să nu observ ilustrația cărții, care evident că n-a fost desenată de popa Necula, însă, avînd în vedere că este publicată cu acceptul „dumnealui”, din punctul meu de vedere și-a asumat-o. Ei bine, niciun desen de acolo nu avea asemănare cu icoanele sau picturile bisericești ortodoxe. Nu existau aureole în cazul sfinților și nici măcar în cazul lui Hristos, așa cum nu era prezentă nici mențiunea HO ON în cazul lui Hristos. Practic este vorba despre niște desene heterodoxe, ca să nu zic direct, eretice, care nu au nicio legătură, din punctul meu de vedere cu arta creștină și în special cu cea ortodoxă. Dar este (aparent doar) problema popii Necula că a acceptat să facă bani cu așa ceva. Mai mult, Iisus apare ca un soi de tînăr cu plete, cu păr foarte lung, de multe ori parcă are păr de femeie, așa lung, împrăștiat, despletit, iar barba este frezată și scurtă; aproape că nu știi la un moment dat dacă imaginea respectivă reprezintă un bărbat tînăr sau „o femeie cu barbă” (și apropo, parcă a câștigat la eurovision cu ceva vreme în urmă parcă „o femeie cu barbă”). Un alt aspect este că la începutul cărții, popa Necula apare ținînd în mână o carte pe care scrie Triodul. Să îmi fie cu iertare, dar să asociezi Triodul cu asemenea imagerie, din punctul meu de vedere este pur și simplu neortodox, ca să nu zic heterodox sau antiortodox. Nu am citit textul cărții, dar pentru mine este suficient și că am văzut atâta ca să mă conving că o astfel de carte nu are ce căuta în mâna unui creștin ortodox. Apropo, cartea nu are binecuvîntare din partea niciunui episcop al BOR, adică nici din partea IPS-ului Streza, dar parcă ce mai contează când discutăm despre așa-zisul „standard al ortodoxiei”. E drept că nici așa-zisul „masterclass” de care se vorbea nu avea vreo binecuvîntare, sau cel puțin nu știu să fi avut, dar asta nu oprea cel puțin până la o vreme să curgă bănișorii în buzunarele și-așa pline cu bănet ale popii Necula. Și așa, ca o cireașă pe tort, la un moment dat cică i se adresa un copil. Ce să vezi, acel copil i se adresa cu „Părinte” cu P mare, deși cuvîntul, adresarea nu era la începutul propoziției. De, popii Necula nici nu i s-ar fi cuvenit altceva, că doar la cât e el de „mare”, și cuvîntul „părinte” trebuie scris tot cu literă P, că așa i se „cuvine”. Ce smerit este popa Necula ))))) |
Citat:
Mie mi-ar plăcea să pot vorbi cât vorbește omul acesta într-o săptămână de cursuri didactice, predică, conferințe pastoral-misionare prin țară, interviuri la tv, emisiuni tv, podcasturi, radiofonie. Citat:
Plus că ești sărac ca și profesor de religie, adică pentru 30 de milioane lei vechi nu merită să te bată la cap un jeg de director școlar pus politic de PNL sau PSD, când dacă te duce capul faci mii de euro pe lună din mediul privat. Citat:
Nu e un pudibond crescut la pension. Citat:
Cred că popa Necula e unul din top 3 oameni cu care nu te plictisești niciodată la câte ghidușii și expresii are în el. Citat:
|
Citat:
Cred că dacă întrebi pe cineva de pe stradă dacă a ținut minte ceva de la Necula, întîi că există șanse ca să nu fi auzit de el, iar dacă totuși a auzit de el, cred că nu reține mai nimic altceva decât faptul că i se tot spune și își spune el singur sieși „Părintele”, cel mai probabil nu pentru că ar fi văzut ceva părintesc în el, ci mai degrabă lumea zice așa pentru că așa merge vorba la modă. Oricum de exemplu și pornografia are propagare în mentalul colectiv, și ea are popularitate, și „știrile de la ora 5” aveau la o vreme o anumită popularitate, deci nu văd în așa-zisa „popularitate” a „Părintelui” Necula neapărat un semn bun pentru el, ci mai degrabă dimpotrivă. „Părintele” Necula pare mai degrabă un experiment eșuat, din acest punct de vedere. |
Citat:
|
Citat:
La fel a fost și cu cartea pe care i-am găsit-o fără țiplă în librărie, numai ce am văzut imaginile acelea eretice care n-au legătură cu arta creștină și în special cu cea ortodoxă, răsăriteană; acceptul lui Necula ca scriitura lui să fie asociată cu acea imagerie face ca în mod clar acea carte să fie neortodoxă, ba chiar de natură să smintească, să înșele duhovnicește prin duhul eretic, neortodox al acelei imagerii, pe copiii și părinții ortodocși, și în general pe oricine, care și-ar arunca privirea asupra acelei / acelor 3 cărți „pentru copii”. Oricum, opinia mea este că el nu este frecventat de mulți decât în acel duh consumist, lumesc, la care de fapt el s-a adaptat, s-a coborît sau mai bine zis s-a înjosit singur, sau poate ăla este nivelul lui „maxim”, în acel duh de a consuma, de a privi ceva care pare la modă, așa „cu turma”, cum se mai zice. Nu văd o lucrare autentic duhovnicească, ba dimpotrivă spre exemplu la ceea ce s-a dedat în emisiunea aia de la canalul turcesc cu Denise Rifai este incalificabil. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ce ai vrea să fac, să demonizez un om, pe care cu greșelile lui nu pot să-l urăsc, pt că rațiunea îmi spune că nu e un om rău intenționat, nu e un ticălos, nu persecută pe alții mai mici, cel mult mai sare calul sau mai calcă în străchini cu unele exprimări. Dar și așa emite mii de ore de discurs pe an, unele filmate, altele nu, și din alea mii se extrage numai ce poate fi dubios, discutabil, interpretabil. Eu muncind văd că numai cine nu muncește nu face greșeli vizibile și cu cât muncești mai mult, te expui la mai multe situații și la diferiți oameni care pot fi negativi. |
Citat:
Sa urmam exemplul Arhanghelului Mihail. E m-ai intelept! Citat:
|
Citat:
Tu ești în multe erori și ai impresia că ai dreptul să le scuzi altora, pentru că nu cred că le prea ai cu teologia. Am menționat că acele cărți nu au binecuvîntarea niciunui ierarh al BOR, este clar că personajul își face de cap așa cum și-a făcut și cu alte ocazii, ai văzut și cazul recent cu așa-zisul „masterclass”, care între timp a fost eliminat de pe acea platformă. Referitor la cărțile respective, uite am să dau și două linkuri ca să vezi, că poate nu ai văzut, și eventual să vadă și alții ce fel de imagerie a acceptat să își asocieze așa-zisul „Părinte” Necula: https://assets.bkz.ro/upload/produse...a-bkz-bg1.webp https://assets.bkz.ro/upload/produse...2-bkz-bg1.webp În aceste imagini încă mai se vede așa vreo dîră de „lumină”, însă cartea văzută de mine este plină de imagini de acest fel care n-au nicio legătură din punctul meu de vedere cu arta creștină ortodoxă, eu le consider eretice, sînt pur și simplu multe desene în care Iisus apare așa la fel ca orice alt om, ba mai mult, apare ca un tînăr cu plete lungi cam ca ale unei muieri, și cu o bărbiță rasă și frezată, de la un moment dat în anumite imagini nu știi dacă e un bărbat tînăr sau o „muiere cu barbă”. Acest fapt este aproximativ echivalent cu a avea în biserică astfel de „icoane” sau picturi pe ziduri. Atitudinea este pur și simplu neortodoxă și în mod evident sancționabilă, iar cărțile respective ar fi trebuit de mult să fie retrase de pe piață. Oricum „Părintele” Necula dă multe semne că nu le prea are cu Ortodoxia, așa încât stau și mă întreb cât mai este ținut pe o funcție, și mă refer în special la cea de preot, când dă astfel de dovezi de impostură și de șmecherie în materie de credință, că acolo nu sînt niște „simple imagini” cum încearcă naivii să ne facă să credem. |
Citat:
Mai degrabă pr. Necula îl ajută pe ilustrator să-și facă un debut, poate e o carte debut pt acel ilustrator nici nu știi ce cotă ia Editura, Tipografia, cât îi rămâne părintelui, cât ilustratorului, care sunt costurile de producție acum când a crescut prețul hârtiei. Citat:
Dacă nu ai studii de teologie de ce mă ataci pe mine pe tema asta ? Citat:
Citat:
Era doar o narațiune ilustrată. Citat:
E rău că apare literatură cu narațiuni lgbt pt copii servită pe post de mare creație, nu că se readuc aminte întâmplări descrise de Biblie pe o ilustrație făcută ca să fie mai dinamică decât un simplu text. Citat:
Faci niște extrapolări eronate ! Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Am vazut intr-o biserica improvizata niste icoane in care la dreapta usilor imparatesti Iisus era imbracat intr-o haina rosie(si nu albastra!) si am remarcat icoana asta ca o icoana protestanta, care pentru tine e doar "naratiune ilustrata", nu ceea ce trebuie sa fie. Pentru tine e totuna, nu-i asa? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Insa trebuie sa observ si sa subliniez ca nu numai Dumnezeu, ci chiar tu ai formulat si deci il astepti "la pocăință, la desăvârșire, la despătimire, la o primenire." 3. Iar Pilat L-a întrebat, zicând: Tu ești regele iudeilor? Iar El, răspunzând, a zis: Tu zici.(Lc23,3) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:06:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.