![]() |
Citat:
Tu negi, insa oricat negi nu poti nega evidenta si nici pe Domnul care ne zice ca nu putem sluji la doi stapani, la Dumnezeu si la mamona caci pe unul il iubim si pe unul il ascultam si implinim si astfel corciti in tradare ne infiem pacatului si lui satana-pacii lumii josnice si corupte pline de lupi justitiari, moralisti imbracati in haine de oi si de berbeci mari, religiosi mari pe functii mari si care consuma drogul ipocrismului si fatarniciei lingusindu-te in fata si barfindu-te si uneltind in dos ca sa parvina si sa adune... bani, sau suflete echivalate in bani si de la ei invata toti copiii sa se drogheze cu toate grozaviile greshizmului pervers si inselator, lasandu-se pecetluiti cu $$-&&-$$, cu semnul serpilor cu nume de om mare si insemnat, luandu-i de idoli si de model de realizare in viata, [asa cum ne-a invatat sf. par. prooroc Arsenie Boca (trambitza apocaliptica nr. 3) despre pecetea lui antihrist, &&, despre fiul cel mandru al pacatului care ar vrea sa ne infiem si noi ca el lumii tuturor faradelegilor si ipocrismelor "virtuoase" in botezul cu apa strambetei ca sa te ia si sa nu ne mai smerim si pocaim de atunci niciodata ajungand o troaca vibrationala ce hraneste si creste porcii care se intorc sa rupa, si lupii mandrii care nemultumesc foarte competent pe dos, parvenitor, ca sa prade, sa piarda si sa distruga respectiv iepurii fraieri tzepuitzi tzepuitori care se lauda sa strice vrand sa fie mancati impreuna cu mieii, iezii, puii, viteii, curcanii si pestii de Pasti si de sarbatori bine prajiti si rumeniti la barbecue, cue, cue pe care ti le bate antihrist impreuna cu toti mancatorii de carne (si tot ce iese din carne si din om si animale), direct in talpa, lipindu-te de scaunul de la bar, bar, barbecue ca sa nu mai poti urca duhovniceste de la atata bunastare babiloniaca materialista gonflationala in care de la bani se barfeste si se acuza inaltandu-se si se acuza pe dos si pe sfinvers marindu-se si inhaitandu-se unional vibrational]. |
Citat:
|
Citat:
Ce asociere mizerabila imi faci? Pentru bani? Citat:
Citat:
Citat:
Pentru ce iar te iei de ei? Pentru bani si parvenitism? Pentru prozelitism ortodox pripit? Nu ti-am zis sa nu ma folosesti sa-ti faci rau asa cum ma folosea @gpalama? El se pare ca a reusit sa se opreasca. Acuma vad ca ai inceput tu cu prigoana? Pentru ce? Daca nu pentru bani si parvenire desarta atunci pentru ce? Nu poti sa crezi? Daca tu nu poti atunci lasa pa altii sa creada si cauta si tu sa crezi pentru ca sa invii!!.. caci e vorba de a doua venire in Cuvant si e vorba acolo de Cuvantul invierii tuturor crestinilor si tuturor oamenilor si innoirea a toate! Iar io-ti recomand sa nu lovesti, sa nu defaimi si sa nu denigrezi (ca pripitul) ci sa citesti si sa crezi! N-o sa regreti deloc! (Si cum ti se pare ca te mandresti? Daca crezi si primesti Cuvantul pazindu-L sau daca-L refuzi in mod pripit si lash prigonindu-L?) |
Citat:
Cat despre trambitele tale, poti sa crezi ce vrei, dar le fortezi mereu in discutie ca si cand ar fi doctrina ortodoxa. Tine-le pentru tine daca te-or ajuta si duhovnicul tau te lasa. Tu esti cel ce faci prozelitism incercand mereu sa promovezi threadurile alea. Citat:
|
Citat:
Si oare, nu tu esti cel ce negi evidenta negand insasi scriptura si sfintii care ne invatza ca banii si averea e radacina tuturor relelor si patimilor? Nu tu-L negi pe Domnul Hristos care pune deosebire si delimitare de mamona, un zeu al banilor, averilor si proprietatilor desarte, al desfranarii idolesti, rezultand de aici ca pofta banilor si banul-ochiul dracului e un duh rau subtil care se amesteca in toate si asa te atrage de te ia si de te pierzi dorindu-ti o pita, un loc de munca si un acoperish deasupra capului, respectiv o papushe gonflabila si niste filme si jocuri pline de grozavii si sarcasm? Tu ar trebui sa-ti revi in fire, dragul Domnului Iisus, al meu mai putin, ca iata ma contrazici aiurea si nu te lasi, insisti sa te autodistrugi. (Si ti-am zis, Trambitele Apocaliptice sunt ale Domnului asa cum este scris la Apocalipsa, deci nu te juca (cu focul) spunand ca-s jucariile mele si ca vrei tu sa mi le strang si sa plec. Asa ca nu incerca aici sa ma scoti pe mine prostul care nu stiu ce fac si ce scriu si ce cred si altele cand ai venit abea de 1 luna pe acest forum. Vezi deci ca tu esti cel mandru care crezi ca le stii pe toate ca un infailibil (ortodox ce uita ca e si crestin), asa ca nu incerca sa o dai mereu la intors ca sa ma scoti pe mine gresit sau mai rau, pe smeritii si sfintii zilelor noastre, pe placutii Domnului.) |
Citat:
|
Citat:
Daca nu esti de acord e treaba ta, dar ca Trambitele sunt parte din credinta crestin-ortodoxa e foarte clar din moment ce viata lor virtuoasa si martirica a fost tinuta in ortodoxia-crestina si este scris despre ele in Apocalipsa si Domnul este cu ele si iata se scrie in Carte de aproape 70 de ani. Deci e drept sa crezi in mesajul lui Dumnezeu suflat prin ele si asta nu e sminteala ci sminteala si gresita si proasta precautie e sa nu citesti, sa nu primesti, sa nu crezi si sa te apuci sa defaimi si sa denigrezi ceea ce nu cunosti, ceea ce nu stii, ceea ce nu vrei sa cercetezi cinstit. Spui ca nu vrei sa smintesti si sa participi la sminteala, sa nu fi complice, insa procedand astfel te faci singur vinovat caci nu stai linisttit deoparte ci negi si osandesti si prigonesti si astfel smintesti oamenii departandu-i de Cuvantul lui Dumnezeu despre care e scris in Apocalipsa si de care tu si altii ca tine, pripiti si foarte "precauti" va delimitati nestiind ce pierdeti si cate pacate va faceti ca "mari" ortodocsi mai putin crestini care sustineti ca stiti ca sa osanditi! Inainte de a-ti da cu parerea citeste macar 1 an sau macar 1 luna din mesajele Cuvantului si apoi mai stam de vorba. Pana atunci ce rost are sa te dai ca stii tu mai bine ca oricine ca cica io smintesc pe altii sau ca Trambitele n-ar fi crestin-ortodoxe?... cand defapt tu esti cel ce smintesti! Stiu ca nu ma crezi insa candva in viitor te vei convinge, cand vei da cu ochii de Domnul aflat impreuna cu Cele 7 Trambite Apocaliptice ale Sale atunci sigur te vei smeri si vei inmarmuri!!!... vai tie va fi atunci, ca n-ai cercetat si n-ai vrut sa citesti si sa crezi, ca n-ai fost curios in sens bun, ca ai fost lenes si suficient si ca te-ai multumit sa osandesti si tu ca haita pripitilor dandu-te mare precaut ca liderii turmelor de pripiti care inchid usa in nas Pastorului cu Crucea, desi El e Capul Bisericii, iar o turma fara Pastor si fara Cap, unde crezi tu ca se duce?! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
(PS: Diferenta e ca bucatele ortodoxe nu s-au rupt ci au fost rupte in timp ce bucatelele neoprotestante s-au rupt asa ca si catolicii, protestantii si ca toti ereticii ce se rup de Vie si mladitele ce se rup de Domnul Iisus Hristos-Cuvantul sunt aruncate (de cel rau...) in foc si acolo ard. Daca toata via ortodoxa se rupe de Pastorul si Capul si Domnul ei ce sufla prin Cele 7 Trambite Apocaliptice ale Sale atunci situatia devine penibila si hilara si o sa o patim (oricat ne-am crede de mari ortodocsi, mari duhovnici sau mari ierarhi) ca in pilda cu lucratorii din vie care nu mai vroiau sa dea cezarului ce-i al cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu pismuind si urand pe Mostenitorul! "Iata deci Piatra (pietricica alba) pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului. Domnul a făcut lucrul acesta și este o minunăție înaintea ochilor noștri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm și să ne veselim în ea!" ) |
Vorbirea cu neoprotestanții
Doamne ajută!
Mai demult, cu opt ani și ceva în urmă, mergeam spre casă de la serviciu și mi-am făcut semnul crucii la vederea unei biserici din zare, la noi în oraș în Pitești. Și un tip s-a băgat în seamă cu mine: „Auzi? Ce a zis Iisus? A zis să [nu mai țin minte exact ce, posibil un citat biblic cu faptele bune], nu să vă faceți cruci!” „Sunteți protestant?” „Nu!” Și tot insista să știe dacă am citit Biblia, băgând la înaintare ce scrie în Biblie. Îl deranjase semnul Crucii și a tras rapid concluzia că nu citesc Biblia (din păcate nici eu nu prea o studiasem mai înainte-vreme; iar dacă interlopii de o anumită etnie - sau nu - au apanajul violenței fizice, sectanții îl au pe cel al violenței cuvintelor teologice, trebuie să fii excelent pregătit în viață ca să faci față cu succes unor asemenea oameni din oricare categorie, adică să ai toate armele). Când i-am zis că Biblia nu este totul și că există și Sfânta Tradiție, el spunea că „și tu crezi ceea ce îți spun oamenii”, cu o voce (prefăcut?) dezamăgită, iar când i-am spus că el nu este creștin adevărat, el mai întâi a întrebat înapoi „Tu ești creștin adevărat?”, iar când i-am argumentat „Nu sunteți ortodox”, el s-a depărtat cu o remarcă răutăcioasă de tipul „Ortodocșii sunt ultimii...” și așa s-a terminat. Spusese că este pastor la o „biserică” (nu am aflat la care, presupun că era ceva penticostal sau „evanghelic”, cu ghilimelele de rigoare, sau poate baptist, că în oraș avem câte ceva din fiecare, inclusiv catolici și un lăcaș de cult armenesc). Era și cu un copil mic de mână, așa că era susceptibil să îi ofere o pildă eretică de viață și fiicei lui celei mici. Dar măcar o parte bună în urma acestei întâlniri neașteptate a fost că am parcurs o dată cărțile Sfintei Scripturi în perioada următoare. Că oricum este bine să citim Biblia și dacă nu suntem protestanți, atât ca să știm prima sursă a Cuvântului Domnului, cât și ca să facem eficient față dacă se mai ia cineva de noi când facem gesturi religioase care „nu sunt din Biblie”! Așadar, de remarcat și îndrăzneala lui, și faptul că țintea rapid argumentul „Citiți Biblia?”, considera Sfânta Tradiție o invenție omenească și pentru ei „ortodocșii sunt ultimii”. Cum era vorba aceea: „În zilele noastre sunt mulți călători la Iad cu Scriptura în mână”. Păcat și de copiii care le calcă pe urme. Dacă noi am fi niște creștini mai bine pregătiți și duhovnicește, și cultural (unde cultural înseamnă cunoașterea temeinică a Sfintei Scripturi plus a Sfintei Tradiții), am rezista mai bine și poate i-am convinge și pe unii dintre ei să se lase de erezii, chiar atunci când ei abordează cu îndrăzneală pe stradă! Sau măcar să le închidem eficient gura când se înarmează cu citate memorate pe de rost din Scriptură. Că trebuie să recunoaștem că printre ei există ași în memorarea a texte întregi din Cartea Sfântă, dacă tot nu mai au și alte texte sfinte de preț. În cazul în care aș fi fost capabil să-i răspund direct cu argumente din Filocalie, de exemplu, sau din Patrologia greco-latină, precis ar fi dat un răspuns asemănător cu „faci ce îți zic oamenii” sau „Deci nu citești Biblia”. Dar dacă nu mi-aș fi făcut semnul Sfintei Cruci la vederea unei biserici, nici el nu ar fi zis nimic! Desigur, să nu ne rușinăm de Sfânta Cruce de frica ereticilor, că altfel și Domnul Se rușinează de noi sus în Ceruri. Iar când ei ne mai atacă, să avem la noi cuvintele potrivite și, și mai bine, starea de spirit cea bună! Să nu recurgem la atitudini de interlopi, căci nici violența fizică nu ajută la convertirea ereticilor cum ar trebui, și nici să nu fim rușinați din vorbe de către ei! Sau dacă totuși reușesc să ne rușineze, să întoarcem lucrul acesta în ceva bun precum citirea Bibliei, că m-a stimulat episodul acela să o fac :) . Seară frumoasă! |
Citat:
1 Corintieni 2, 4-5 Citat:
E bine sa citim Scriptura bineinteles, dar nu din motivele gresite. Nu facem concurenta cu neoprotestantii la memorat citate. Ti-ai facut cruce ca asa ti-a zis duhovnicul tau, arata smerenie si e mai convingator inimii razboinice decat sa stii nu stiu ce citate. Nu e vorba sa convingi pe loc, e vorba sa incolteasca ceva cald in inima lor care poate sa infloreasca in timp fara ca ei macar sa stie. De la caz la caz. |
Citat:
Chiar dacă ți-a vorbit mai aspru, ți-a prins bine. Dacă ți-ar fi vorbit pe limba ortodoxă, ai fi dormit în continuare și acum. Ar fi putut să-ți zică pe placul inimii tale, tot felul de aiureli, precum: „În zilele noastre sunt mulți călători la Iad cu Scriptura în mână”. În veac n-ai fi ajuns să citești și tu Biblia dacă nu ar fi călăuzit Domnul pe acel bun samaritean să vină și să te trezească. Ai fi rămas în halul în care e acum fratele RappY. Acum îți prinde bine, nu? Sau îți pare rău că ai citit Cuvântul lui Dumnezeu? |
Citat:
Deci nu e nicio aiureala, ci baietii "destepti" din enerergie (vibrationisti de troaca hranind si crescand demoni-porci agresivi ce-ti insufla vibrand placerea caderii in bani acuzand in cadere pilita cu lacomie libera infuriata pe dos asmutind sa faci pe placul vicleniei razbunandu-te din pisma pe sfinvers, lovind in nevinovati ca turbatul orbitcoin lash ce se crede coolrajos) ce umbla cu cartea in mana sa te ia sa te bage in apa strambetei se duc frumusel direct in fundul iadului pentru ca ei practic suprascriu pocainta si indreptarea cu o pocainta pe dos, pe sfinvers si cu o indreptarea asa k lumea cu interes materialist pecuniar afacerist gandindu-se numai la bani si la pacate, la asigurararea pe termen lung a pitei (aluatul fariseilor), a apei (apa strambetei cu care se adapa toata ziua sarbatorind strambata si calcand ca toti blestematii sfanta Duminica ziua Invierii Domnului), a unui loc de munca (muncile iadului) si a un acoperish (locul ascuns si ocult), facand bani si ascundere unde sa se poata juca cu papusha gonflabila vizionand filmele si jocurile plecerilor desfranarii si cruzimii ca mari beroi de benzi desenate, beroii apararii banilor lumii si a faradelegilor ei ca mari justitiari ai legilor "morale" ale cezarilor ce slujesc zeitele, aia legata la ochi ce umbla de nebuna cu balantza in mana amenintand cu puscaria si dand sperante desarte si aia cu faclia in mana aprinsa in amiza mare ce umbla cu lamele de cutit sub forma de coroana ca sa para asa ca niste raze de lumina pacalindu-te ca-ti da lumina si libertate, respectivele statui idolesti fiind defapt niste prostituate primite cadou de la cupi-momo, crupi-mamona, matroana cazinourilor si spectacolelor de tip moulain-rouge sau lupta de cococsi, caini turbati, gladiatori beroi ai meciurilor pe mize mari, si iata asta le e grija suprema toata ziua, vrand sa slugarniceasca la serviciile secrete propagandistice de informare si dezinformare aparandu-si demoncratia care nu scoate altceva din ei decat demoni, caci cezarul ce s-a autozeificat nu-i poate ajuta sa devina decat beroi ai razboaielor fratricide la comanda maimarilor subordonati ce mimeaza politicaly corect si apararea drepturilor omului si justitia dreptatii si lupta pentru binele comun, anticoruptia preschimband tarile in state politienesti, in colonii bune doar de muls pe termen lung, viclenind si uneltind asa ca toate marile imperii lumesti conduse de faraoni si pline de farisei. Deci toti acesti slugarnici naivi se duc in iad in mod sigur (daca nu se pocaiesc cu adevarat), tarand dupa ei multime de suflete naive, oricat se arata de mari coolrajosi cand e vorba sa loveasca in sfinti si in Calea, Adevarul si Viata crestina a ortodoxiei, singura care duce la mantuire prin Cuvant orice suflet. Nu i-a pus nimeni sa raspandeasca Biblia si sa duca Cuvantul lui Dumnezeu la neamuri caci nu sunt trimisi, nu sunt apostoli, nu sunt ai lui Hristos ci sunt toti eretici satei din goluz apartinand de marele papalâc baboilonian al mancatorilor de carne, "crestini" cu viatza pagana, crestini doar cu numele, botezati in apa strambetei ca sa nu se mai pocaiasca niciodata cu adevarat, adica niste ipocriti analfabeti asa cum se vede ca au stalcit numele Domnului caruia ii canta laude ca sa se laude pe ei insisi si sa se incante etalandu-si cu cinism portul crestin in spatele caruia locuieste un sherporc de caine lup, un luputz care se infiaza in permanenta si se apleaca cu slugarnicie spre sefii de haita lingusind ca un pui la VIPeresurile teologice si religioase ale lumii si la toti lupii moralisti imbracati in haine de oaie, mari berbeci, mari tzapi ce se dau mari indrumatori spirituali, mari pastori si predicatori care se lauda toata ziua ca stiu mai bine ca oricine ce este scris in Biblie cand defapt ei nu stiu ca Biblia nu e pentru stiinta ci pentru CREDINTA, caci stiinta te duce afara din Rai de la Dumnezeu in timp ce credinta credincioasa te tine curat langa Dumnezeu ca sa ai o sansa la mantuire daca rabzi pana la sfarsit neluat de ei! |
Citat:
|
Citat:
Practic cred in crestin-ortodoxie, in viata caii stramte, crestin-dreapta-credinta, fiind un mirean oarecare din poBOR participant activ la tainele, posturile si sarbatorile de peste an si la viata duhovniceasca liturgica de Credinta in Duhul dar cred si in Cele 7 Trambite Apocaliptice pentru ca pretuiesc in mod deosebit si aparte, mai mult ca orice, atat Harul Duhului Sfant al smeritei smerenii precum si Cuvantul lui Dumnezeu de la sfarsit de timp prin a Carui Suflare de viata vesnica fericita este distrus si alungat orice rau viclean, desfranat si marshav. Deci eu nu cred ca ucenicii Cuvantului ar fi eretici sau sectanti asa cum afirmi dumneata ca cica ai stii tu mai bine ca oricine ca ar fi ei asa ci cred ca confuzia asta si intretinerea ei la nesfarsit e lucrarea celui rau!!!... caci un om fara Pastorul cu Crucea, fara Har si adevarul Adevarat, fara Cuvant, fara Biserica crestin-ortodoxa e mult mai usor: de manipulat, de tinut in sclavia faradelegilor si pacatelor lumii, de dus in muncile vesnice si in chinuri si pierdut definitiv! Exista deci interes smintitor si la demoni-diavoli ingerii cazuti ce urasc la maxim pe om cat si la oamenii lumesti sau pripiti-smintiti, mari iubitori de placeri, de averi, luxuri, pupile si privilegii, inlesniri si de slava desarta deveniti stapani sau slugarnici la stapani pentru functii si avantaje care-si apara averile si interesele lor mai presus de orice. Din pacate, de frica, asa patesc si ortodocsii ca musulmanii de rand sau ca si comunistii de rand aflati sub tiran, din lashitate, oamenii si credinciosii, chiar crestinii sau chiar ortodocsii se lasa tzepuiti de propaganda, sau se pripesc si se autotzepuiesc singuri de frica fara macar sa citeasca si sa cerceteze indelung ca sa se lamureasca mai intai ei insisi si abea apoi sa asculte si pe altii pentru sfat, pentru precautie, dovedindu-se prin superficialitate si indolenta, lucrand astfel decat niste pripiti si niste fraieri nepasatori de viitorul si fericirea propriului lor suflet. Oare, omule, esti tu sigur ca nu o sa-ti para rau la sfarsit, dupa viata ta de pe pamant si dupa marea ta trecere la cele vesnice, ca ai fost un fraier, ca in loc sa-ti pese acum, sa cauti tu insuti acum, sa cercetezi acum, sa te lamuresti acum, in loc sa citesti cu buna credinta azi, sa audiezi cu urechile tale azi, sa primesti sa crezi si tu pe termen lung INVATATURA SFANTA innoitoare crezand si urmand cu buna credinta Cuvantul, ai pus botul ca barnaivul la vrajela casnicilor tai si la "judecata" celor mari, isi zic ei despre ei c-ar fi vrednici dandu-si pile-privilegii, premii, bani si case, si care te-au nedreptatit si au hotarat mereu in locul tau, ca acum 2000 de ani calcandu-ti drepturile, afirmand ei cu tupeu criminal sau pierzator de suflet cine si ce e de la Dumnezeu si cine nu? Cum poti deci ca si om sau ca si crestin ortodox sa lepezi Harul sau Cuvantul, sau pe amandoua si sa susti ca esti un slujitor al adevaratului Dumnezeu si faci voia Lui si ca inveti si calauzesti oamenii spre fericire in timp ce nici macar Legea nu o mai tii? Iar Duhul si Cuvantul nu sunt potrivnici intre ei sau contra desavarsirii duhovnicesti ci se marturisesc reciproc in conditiile in care gasesc credinta la acea comunitate (biserica, manastire) sau la acel suflet insingurat plin de dor de Dumnezeu, Tatal si facatorul tau, care te iubeste si pe care vrea sa te readuca in curatenie, cinste si binecuvantare scotandu-te fara silnicie din blestemul legii-faradelegii (caci rau, nedrept si blestemat este omul neascultarii si negarii de Dumnezeu, omul minciunii si silniciei, omul faradelegilor, pacatelor si greselilor care satisfac placerile rautatii si maririi iubirii de sine insusi si de firea cazuta in robia patimilor si a chinurilor mortii si iadului vesnic). |
Citat:
|
Citat:
Intr-un dialog serios, iti expui argumentele tale, faci o pledoarie serioasa si abea la sfarsit concluzionezi. Citat:
Nu am de unde sa stiu io daca majoritatea ortodocsilor sunt sau nu sunt cu adevarat ortodocsi. Iar faptul ca ei inca nu au auzit, n-au cautat, sau nu cred si in Cuvantul suflat prin Cele 7 Trambite Apocaliptice ale Sale nu-i face mai putin ortodocsi (cu numele) insa ignoranta sau necredinta lor nu-i poate duce in sus ci in mod evident vor fi victime naive adica niste tinte mai usor de tzepuit, deci niste ortodocsi mai usor de smintit si de pierdut. Citat:
Citat:
Nu dragul domnului Iisus, mai putin al meu, nu asa stau lucrurile, ci cel rau a sters numele Domnului Christos din numele bisericii Sale ca sa induca ideea unei dreptati ortodoxe, a unei drepte credinte fara de Domnul Iisus Hristos-Cuvantul si fara Crucea pastoririi si rabdarii Sale, a sters satana din numele bisericii si din mintile oamenilor pentru ca fara numele de crestin credinciosii din ea cel rau ar fi vrut ca ei sa devina mai rai si mai salbatici, mai cruzi, mai putin iubitori si jertfelnici, mai confuzi si mai putin credinciosi Domnului, asemanandu-se ei cu viata lor cu dreptatea si ortodoxia lumii, slujind justitiei lumii, cruzimilor si silniciilor ei. Deci Biserica Domnului nu e Biserica Ortodoxa si atat ci e Biserica CRESTIN-Ortodoxa in care la loc de mare cinste stau si Cele 7 Trambite Apocaliptice ale Sale, o biserica Apostolica crestina intemeiata de intaii chemati dintre apostoli, si o Biserica Apocaliptica in care proorociile daruite sf. Apostol si Evanghelist Ioan acum aproape 2000 de ani se implinesc de catre Cuvantul lui Dumnezeu ce se scrie in carti de aproape 70 de ani! |
Citat:
(1) Premiza: Exista o singura Biserica (scrie in Crez). (2) Premiza: Aceasta Biserica este "Biserica Crestin-Ortodoxa" (afirmat de tine). (3) Premiza: Doar acceptand trambitele ramai in crestin-ortodoxie (afirmat de tine). (4) Premiza: Majoritatea ortodocsilor nu accepta trambitele (usor observabil). (5) Concluzie: Din (1), (2), (3), si (4) rezulta ca majoritatea ortodocsilor nu sunt in Biserica. Daca nu vrei sa accepti aceasta deductie elementara, trebuie sa refuzi una din premize. Acea premiza va trebui sa fie (3). Cu alte cuvinte, nu mai spune ca doar acceptand trambitele ramai in [crestin-]ortodoxie si spune ca tu ai decis pentru tine si nu mai da in Biserica Ortodoxa si ortodocsi ca-ti faci doar tie rau, mai ales cand tu insuti te impartasesti cu noi. Citat:
|
Citat:
Citat:
Vad ca nu esti serios. Ai "dedus" tu, ai judecat tu si iata dai tu sentinta ta pripita "aparand" prin ea crestin-ortodoxia de Trambite si de mine, crestin-ortodoxul cel care le crede ca fiind ele adevaratele Trambite Apocaliptice ale Domnului Iisus Hristos-Cuvantul, deducand tu ca prin credinta mea si in Trambite dau in ortodoxie si dau in ortodocsi. Si cum dau? Marturisindu-mi credinta crestin-ortodoxa si in Trambite dau in Biserica si dau in crestin-ortodocsi? Oare nu cumva necredinta ta si in Trambite da? Oare nu cumva necredinta ta si in Trambite si in Cuvant da in mine si in Biserica si in crestinii ortodocsi invatandu-i sa dea si ei ca sa nu creada si sa se apere asa ca tine de Dumnezeu? Pai Cuvantul suflat prin Trambite vine sa loveasca prin suflarea Lui in antihrism, in satanism, in patimi-adictii si in faradelegii si pacate si in paganismele de tot soiul si nicidecum in oameni, in crestini, in crestini-ortodocsi sau in Biserica crestin-ortodoxa. Deci nu io dau ci tu dai si nu io-mi fac rau ci tu-ti faci folosindu-te de mine si cu atat mai mult cu cat te impartasesti cu voi cei care nu credeti spre deosebire de mine care ma impartasesc cu Domnul Iisus Hristos-Cuvantul si mai putin cu noi si mai putin spre deloc cu ereticii si paganii. Citat:
Pai de aia ti se pare ca io delirez si nu tu bazat pe necredinta ta si a altora caci dumneata ai impresia ca locul de mare cinste in Cer le este oferit lor de majoritatea ortodocsilor. Tzeapa. Cinstea le-o confera insusi Imparatul Maririi si Adevaratul Dumnezeu si Biserica crestin-ortodoxa Cereasca Biruitoare a sfintilor care asculta si cred in Dumnezeu iar pe pamant, doar sfintii si drept-marturisitori care citesc, aud si cred si nicidecum tot felul de majoritati. Deci e evident ca nu io te mint si nu io delirez din moment ce daca prin Trambite sufla Dumnezeu Cel mai mare dar al tuturor timpurilor, Cuvantul Sau Cel preaiubit si preacredincios si sfant scriindu-se in Cartile Albe de aproape 70 de ani asa cum a propmis si a proorocit in Apocalipsa, atunci e clar ca Trambitele sunt la loc de mare cinste in imparatia Lui si in Biserica Lui crestin-ortodoxa vesnica! Ce te doare si te nelinisteste defapt? Ca io cred si in Cuvant si tu nu si atunci vrei sa-mi demonstrezi mie si altora ca-s rau din moment ce lovesc, ca-s eretic sau nebun cu delir grav si ca io va silnicesc sa-L primiti cu forta si deasila, amenintandu-va io cu anatemizarea sau caterisirea? Pai io-s un biet mirean din poBOR fara nicio putere. Deci cine ar crede ca io am putere mai mare ca patriarhul si ca sfantul sinod al BOR ca sa fac ce vrea muschii mei? Nimeni! Nu vezi deci ca nu io te excomunic si nu io te anatemizez ci ca tu faci prigoana asta inchizitoriala? Nu vezi ca tu ma judeci si ma faci nebun pentru ca tu nu vrei sa crezi, nu vrei sa citesti, nu vrei sa cauti si sa te lamuresti socotind ca stii tu mai bine ca oricine ca nu e de primit Cuvantul cu o infailibilitate vrednica de marele papalâc al marelui babilon care o sa va ia pe toti daca nu vreti sa ascultati sfaturile si povetele Domnului? Ti-e lene sa citesti si sa audiezi si io-s vinovatul? Ma scoti eretic si nebun ca sa-ti satisfaci indolenta, suficienta, frica si lenea? Ma scoti ca lovesc si ca tu aperi? Nu pricepi ca e viceversa! Cuvantul apara si pazeste si voi care-L alungati si nu-L primiti si loviti in El va duceti ca fraierii singuri la pierzare sau cu toata haita necredinciosilor si potrivnicilor care creste de la o zi la alta? Deci asa nu ramaneti in Biserica crestin-ortodoxa, pentru ca va apucati voi sa stiti cu infailibilitate beroica si cu inchizitie de mare papalâc si loviti si nu va mai opriti din lovituri pana va treziti afara, in intunericu cel mai dinafara, oricat va inchipuiti ca ati fi in interior linistiti in necredinta voastra. Singuri va taiati craca de sub picioare caci daca nu poti sa crezi atunci mai bine stai in banca ta si te rogi sa crezi si tu si nu dai sa te apuci sa faci pe altii sa mearga si ei dupa necredinta ta sustinand ca lepadand Capul bisericii si pe Cuvantul lui Dumnezeu o sa poti ramane in adevarul Adevarat al Duhului Sfant, calauzitorul spre insusi Cuvantul Mangaietor de la care Duhul primeste si ia ca sa dea Bisericii sfintilor. |
Citat:
|
Citat:
Sunt obositor? :21: Pai asa se exlica. De lene si pentru ea cu o infailibilitate plina de suficienta si analfabetism functional in a pricepe cu buna credinta ce scriu, te rezumi sa-ti duci la implinire necredinta si apararea ei de "chinurile" de a audia si a citi Cuvantul ca sa te lamuresti, nestiind ca procedand astfel te inchizi afara. Ai patima si ti-o aperi cu ambitia celui ce-si castiga pierzarea! Cum ar putea fi intreaga orice biserica daca scoate si leapada din Taine, daca renunta la Cruce, daca elimina proorociile Apocaliptice sau daca nu primeste Cel mai mare dar al tuturor timpurilor Cuvantul lui Dumnezeu? Crezi ca daca zici tu ca ceva e intreg atunci e intreg? Cine te crezi? Ca sa fie ceva intreg trebuie sa respecte intregimea facuta de facatorul acelui ceva. Iar Facatorul Bisericii crestin-ortodoxe a scris si Apocalipsa prin sf. Ioan Teologul si implineste proorociile din ea prin Cuvantul lui Dumnezeu suflat prin Trambite. Asa sustin si neoprotestantii, asa ca tine, ca ei daca au Biblia in mana si o rastalmacesc stiind din ea tot felul de lucruri stand toata ziua cu degetul pe citatele pe care le folosesc atunci gata, sunt si ei biserica si sunt o biserica intreaga. Stii bine ca nu sunt nici biserica si ca nici intreaga nu e. Insa asta se aplica si in crestin-ortodoxie, vezi biserica Coptilor sau Armenilor sau alte biserici si vei constata ca nu sunt intregi intregi. Are rost sa continuam? Nu vezi ca devi tot mai nesimtit si impertinent la adresa mea? Nu vezi ca ma folosesti sa te autodistrugi si sa te scoti si sa te inchizi afara? |
Citat:
|
Citat:
Crede-ma ca ti-am raspuns cu toata aplecarea si buna credinta. Io vad ca pare ca ai dubla comanda si ca te comporti exact ca aia care vor sa te demonstreze si sa te decredibilizeze dupa cum i s-a ordonat de cineva mai mare in grad. Ai inceput sa spui de mine numai copilarii asa ca cei ce spun lucruri traznite, dorind sa intrii in gratiile baronului de mieunhauhauzen ca sa te infieze si sa te faca si pe tine mare conte. Asta imi trece prin cap. Ca esti pus de cineva sa ma iei la misto, sa ma provoci. Faci atacuri la persoana si ma provoci iar chestia asta e specifica tovarasilor din servicii ascunsi dupa o icoana de mare sfant, dandu-se mari aparatori ai ortodoxiei, uitand de crestinism cu tupeu infailibil de mitomani care se fac ca nu pot pricepe si din pricina asta haita sustine ca io as fi cel cu probleme. Penibil! Am mai trait filmul asta. Asa ca nu-ti fa iluzii, vei sfarsi prin a deveni tot mai penibil cu cat incerci sa ma discreditezi si sa ma defaimi in public. Dar nu e vorba de mine. Pacat ca te departezi tot mai mult de Cuvant risipindu-ti sansele la Fericirea ce se obtine primind acest mare dar, Cel mai mare dar al tuturor timpurilor. |
Citat:
Rappy, Moroco este un fiu al diavolului care s-a aciuat pe forum cu binecuvantarea administratorilor care il tin in brate. Iar lucrarea lui este: 1. Sa scrie posturi nebune, pe diferite subiecte - pamant plat, cele 7 Trompete ale Apocalipsei, alte tampenii. 2. Sa promoveze secta Noul Ierusalim 3. Sa scrie numai tampenii pe diferite subiecte si sa raspunda neortodox si sectar la ABSOLUT fiecare post adus de un ortodox 4. Huleste Ortodoxia, ierarhia, preotii ortodocsi si ii acuza continuu de nebunii 5. A fost scos de pe forum de 10 ori si a sarit gardul, s-a reformat, s-a transformat, a intrat pe te miri ce gaura inapoi - ca dracul. Moroco este fiul diavolului care se pretinde a fi ortodox, fiind sectar pana in maduva oaselor in fiecare gand si in fiecare fibra sufletului a sufletului sau. Si-a dedicat viata diavolului slujind sectei Noului Ierusalim. Lasa-l pe nebunul ala in pace, ca nu o sa te intelegi cu el. Mare pacat ca toata lucrarea asta draceasca si demonica adusa de Moroco nu e sanctionata de admini, care sunt ortodocsi pana in maduva oaselor dar care nu sunt in stare sa inteleaga si sa vada dracul din fata lor. Mare pacat ca adminii dorm, sunt niste naivi din aia cu state vechi, nu inteleg lucrarea dracului, nu inteleg nimic din oarecare responsabilitate pe care o au si ei la pastrarea curata a comunitatii... mare pacat ca avem niste admini atat de naivi, creduli, neexperimentati, prada rapida a diavolului, naivitatea "corectitudinii politice" de a-l pastra pe Morocel acoperindu-le ratiunea si gandirea pe subiect. Adminii forumului inca nu au inteles si nu s-au trezit din somnul pe care il dorm de ani de zile. Cam asa e si viata, cum fac adminii astia de pe forum, sa ai in fata dracul curat dar tu sa fii "corect politic", sa permiti dracului sa iti faca viata amara. Morocel face viata amara formului, troleaza si incurca toate posturile, deviaza discutiile si in fiecare discutie baga o stramba si sectarism - de asta trebuia scos de pe forum de ani de zile. Mare pacat nu e cineva care sa gandeasca putin rational pe subiect. Morocel trebuia scos acum ani de zile de pe forum si orice post facut de el trebuia sters, tocmai pentru a curata formului asta de orice lucrare a satanei. |
Citat:
Cat despre Noul Ierusalim, din cate stiu decizia BOR din 1993 a aplicat iconomie, aratand ingaduinta spre a nu-i osandi prea tare pe cei rataciti. Nu am gasit decizia s-o citesc online integral, dar din ce-am auzit a aratat ceva blandete pentru a le oferi o cale de reintoarcere. Ce vreau sa zic e ca pe la biserica gasesti tot felul de oameni, iar unii vorbesc si multe prostii. Ma gandesc daca Dumnezeu nu cumva vrea sa vada crestinii aratand si ingaduinta si blandete. Nu ma refer la ingaduinta pentru erezii si rataciri ci ingaduinta pentru oameni care au nevoie. Uneori e greu de despartit. Cat despre forum, suntem o mana de oameni pe-aici oricum. Mi s-ar parea mai gol si anost fara Moroco. Nu stiu, astea-s gandurile mele din ce-am vazut. Citat:
|
Citat:
Nu vezi cum tine minte el toate si cum se plange pe toate threadurile si de admin si cum va santajeaza emotional sa-i faceti pe plac, sa cereti si voi in cor de pripiti ca sa ma excluda pe nedrept asa ca predecesorii, vrand voi ca sa trimfe mitomania si laudarosenia lui recidivanta, mortodoxia lui ce se da mare victima vrednica desertandu-si peste tot durerile si lacrimile de crocodil si nevoia de a "apara" ortodoxia si oamenii si poporul ca nu cumva sa se contamineze ei de... de....de cine credeti?... de...de... Insusi Domnul nostru Iisus Hristos-Cuvantul, Pastorul Cel bun, Pastorul cu Crucea, Capul Bisericii Crestin Ortodoxe si de Cel mai mare Dar al tuturor timpurilor, care Sufla prin Trambite impotriva satanei si a omului antihrist si a proorocului mincinos si impotriva tuturor faradelegilor si pacatelor lumii care cauta sa strice, sa darame, sa distruga Biserica sau s-o aserveasca propriilor interese mamoniace pacatoase si ipocrite de mare papalâc eretic plin de satei travestiti? A tacut o vreme lunga tovarasul, stand el la panda si informandu-se si tacand complice cu raul ca sa rabufneasca acum cu forte si energii malefice proaspete si cu competenta tembeologica maxima incercand sa devieze si acest thread de la subiect spre trimfalismul neputinelor lui pismashe, caci nu-i place si nu suporta ca io pot crede si ca el nu poate crede in crestin-ortodoxie dar si in Cele 7 Trambite Apocaliptice si in Cuvantul suflat prin ele si de aceea ies din el toate calamitatile si dezastrele astea amenintatoare pana se va autodistruge de tot pierind de grija altora ca un kamikadze folosindu-se de mine si asta te-am sfatuit mai inainte, sa nu o iei si tu pe calea asta infundata, calea de inhaitare a lupilor camelehoti travestiti, ca sa n-o patesti si tu erectizandu-te ca iepurii impreuna cu unii care au urmat pe calea lui Cain, s-au aruncat în ratacirea lui Balaam din dorinta de castig, sfarsind in noaptea mintii, noaptea tuturor pripitilor si ipocritilor nestiind si neintelegand ca cei rataciti si refractari o sa ii faca demoni mari demoncrati iubitori de decizia majoritatii pripitilor careia i-ar supune tzepuindu-i pe toti orbeste daca i-a gasit de fraieri asa ca bahomed marele broferet si asa ca toti cezarii vanduti lui mamona, infiltrati prin Biserica si dandu-se drepti si intelepti! Si dragul Domnului Iisus, si al meu dupa ce ai zis despre mine frumos si bun, insa sa stii ca nu am idei paranoice si schizoide ca as fi urmarit si persecutat ci chiar sunt urmarit si persecutat, deci nu e vorba de paranoe ci sunt persecutat asa ca si orice om cinstit haituit de duhurile rele, de droghipocrizenie, de faradelegi, de patimi, de pacate, de greseli, de necredinta si semetia mea si a altora care cauta, pentru pofte, placeri si bani sa se scape si sa se lepede de Dumnezeu si de tot ce este si vine de la Dumnezeu ca sa triumfe faradelegea mamoniaca. Nu ma plang de mine sau de altii insa toti poftesc, ravnesc, dresc, cer, vor inhaitandu-se in coruri josnice de haite blestemate lumesti, din interiorul omului si din afara, fara sa-si dea seama, fara sa inteleaga, fara sa vada si fara sa se poata opune, vor ca pripitii-ipocritii sa lepede pe Dumnezeu, Sfanta Traditie de la adevaratul Adam si Eva-nghelia cu fiii lui Dumnezeu cei buni ca Abel, Set... Enoh si Noe, traditia cautarii Lui Dumnezeu cu buna credinta pana la Noe, apoi Traditia celor Drepti si binecuvantati de Dumnezeu prin Melchisedek, de la Ever, Avraam si pana la Moise, apoi Legea, Psalmii si Proorocii, Cartile Proorocilor pana la Domnul Iisus, apoi intarirea legii prin El si prin Crucea Lui impreuna cu marele dar al pocaintei si smereniei venit prin sfantul ILIoan si Domnul Iisus Hristos intemeietorul Bisericii Crestine pline de Harul pocaintei si al desavarsirii smereniei Marianice, apoi noua proorocie Apocaliptica pentru vremurile din urma ale sfarsitului daruita de Dumnezeu sf. Ap. si Evanghelist Ioan Teologul exilat pe insula Patmos impreuna cu a doua venire a Domnului in Cuvantul de inviere care este in desfasurare prin marele dar al tuturor timpurilor, Cuvantul lui Dumnezeu suflat prin Cele 7 Trambite Apocaliptice ale Sale, mai ales prin a 6-a si a 7-a care este insusi Domnul si ingerul Domnului prin care vine toata Dreptatea asa cum este scris, si in cele din urma revenirea Domnului din Cer cu Trupul si Judecata finala a tuturor sufletelor si invierea tuturor fapturilor asa cum a fost la inceput pentru viata vesnica in trupuri de carne si oase respectiv in trupuri duhovnicesti asa cum vor invia sfintii Cerului care au biruit ipocrismul, moartea-pacatul-faradelegeal! |
Protestantii ăstia mă fac cu capul. Am incercat sa intru in discutii cu ei, cand ne ataca Biserica oriunde in social media. Dezastru! In realitate oricum nu au tupeu.
Eu il urmaresc pe un baiat de 23 de ani (parca atat a zis ca are) pe nume Bandi, ceea ce imi place la el, e ca nu ataca ortodoxii, vorbeste lucruri generale de Dumnezeu, si nu incearca deloc sa convinga pe cineva sa creada ce crede el despre Dumnezeu etc. Posteaza poze, cu el in locatii, vorbeste de muzica, etc... Dar avem o alta latura de protestanti, adica cei care ataca Biserica noastra, si ma enervez, ori de cate ori intru in discutie cu ei, ma ataca cu fel de fel de lucruri ale lor. Uneori si eu o mai scap de coada, si incep sa ii judec, oriunde apare Biserica Ortodoxa, top si ei sa o critice. De ce va inchinati la idoli (icoane)? De ce va inchinati la cadavre (asa numesc ei moaste)? De ce va inchinati la oameni morti (sfinti) ? Unde scrie in Biblie ca te inchini la x si y? Pe langa argumentele mele, eu ma iau si de ei le zic: Dar de ce voi legalizati casatoria intre LGBT, de ce aveti traditia sa dansati in bisericile voastre in fata Domnului, de ce ati modificat biblia? In biserica nu se danseaza, te duci la festival si dansezi, nu in Biserica. Ei pe motiv gen: "Noi dansam ca asa si Regele David dansa in fata lui Dumnezeu"....mai fecior, mai. M-am uitat pe Internet, sa aflu, dansurile in fata lui Dumnezeu reprezinta o traditie a EVREILOR! Evreii danseaza in fata lui Dumnezeu. Deci protestanti care practica traditie evreiasca, pai mai este asta crestinism? Si eu le ziceam: "Mai, cand Iisus a fost rastignit, mama lui dansa acolo de bucurie? Nu stiti ce vorbiti!!" Dansul in fata Domnului nu e crestinism, ci iudaism. In concluzie, mi-a spus duhovnicul sa nu ii mai bag in seama, ca o parte din ei sunt indraciti, si nu se merita atentia. Incerc sa nu ma mai bag in seama cu ei acum. |
M-a agatat o penticostala pe strada care mi-a cerut s-o ajut cu niste bani. I-am cerut sa-si faca Cruce. Mi-a zis ca Crucea-i idol si ca si-a dat (pamantul) inima si viata in mana lui Isus. I-am zis ca ala-i satana-antihristul si i-am mai zis ca ceea ce atinge Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos-Cuvantul se face sfant si bun si mi-am facut cruce crestin-ortodoxa. N-a vrut sa ma creada si a inceput sa se mire cu indignari aparandu-si ideile pe care le baga in capul lor si ceea ce ii invata acolo in comunitatea lor. Nu i-am dat bani ca era mult mai grasa si carnoasa ca mine. De obicei cand ma intalnesc cu astfel de fete sau femei simt ca ma apuca o desfranare erectizanta de necontrolat. Poate asta simt si ei cand se intalnesc unii cu altii si asta le place, cearta asta sexy erectizanta. In concluzie, de acum daca mai imi cere cineva sa discut sau sa-i ajut cu bani sau altceva, ii pun mai inainte sa-si faca Cruce crestin-ortodoxa si apoi mai stam de vorba. Nu am de ce sa arunc banii sau painea fiilor la cainii morti si la viespii muscoci-doeglei lucios ce vor sa erectizeze toata lumea cu intepaturile lor gen musca tzetze. Pe de alta parte ei is mai bogati ca mine aici pe pamant ca toata ziua se plimba ca plimbaretii prin oras ca sa-si stranga bani vrand sa transforme bisericile in baruri unde sa aiba pe ce cheltui ca la shopping ca de aia danseaza si canta prin ele inaintea lui Dumnezeu facand circ la scena deschisa.
|
Citat:
Maica Domnului e mama lui Dumnezeu, oare ei cred ca la Judecata o sa-i laude Hristos ca au dispretuit-o pe Maica lui? Ei fac asa doar ca sa fie mai anti-catolici si anti-ortodocsi dar in acest proces isi fac rau mult ca n-au discernamant sa isi dea seama cand intrec masura. Si tot asa, cand ne judeca pe noi ca nu suntem crestini adevarati sau chiar ca nu suntem ortodocsi adevarati... In primul rand, mie nu mi-ar trece in veci prin cap sa judec un neoprotestant ca nu este neoprotestant adevarat. Nu e treaba mea ce inseamna sa fii neoprotestant adevarat. In al doilea rand, credinta e in inima, ei nu au o intelege a tainelor, de-aia nici nu mai au Sfintele Taine. Ei se uita doar la comportament si lucruri superficiale, nu inteleg ca nu poti vedea in inima unui om, nu stii cat se pocaieste seara, si nici nu e treaba ta sa judeci. Prin gandurile astea pe care la zic de multe ori isi fac foarte rau, asa mi se pare mie. Citat:
|
Citat:
A trebuit sa plec la biserica dupa ce am vorbit cateva vorbe sa le explic iar si iar, am fost ingandurat, dar la biserica m-am mai relaxat asa. Si toata ziua a fost mai bine ca nu ma mai gandeam la ereziile lor, sau ce sa le mai raspund. Preotul meu duhovnic, a spus ca poti vorbi cu ei o data, nu inteleg, le mai zici a doua oara, nu inteleg iar ii lasi in pace si nu ii mai bagi in seama, nici la masa sa nu stai cu ei. O parte din protestanti sunt si afurisiti din ce imi spunea. |
Citat:
|
Citat:
|
Noua măgărie spusă de Protestanti, sau neo-protestanti cum ii ziceti. Bag varianta in engleza:
Eu am zis: "Faith and good deeds will help you wash the sins by Jesus, is not how you guys think." Protestant din America, jucator de Hockey: "No good deeds. The will of the father will only satisfy him (ei fac apel doar la credinta, fara fapte bune). Good deeds don't satisfy God, it's a lie that has been told in all churches." Eu reply: "Then don't do good deeds, become selfish, see what happens with your soul." si aici am incheiat discutia cu ei. Uitati exemplu de comentariu primit la mine, de catre un Protestant. Cum comentati la asa aberatie? |
Citat:
Noi stim ca am fost creati dupa chipul lui Dumnezeu deci n-avem cum sa n-avem vointa libera la fel cum are si Dumnezeu. Ei mi se pare ca-s multumiti sa fie niste roboti fara autonomie numai sa fie convinsi ca pot intra in rai. Nu prea discut cu ei despre asta ca mi se pare o mentalitate lamentabila de sclav, dar nu sclav al lui Hristos ci sclav al fricii animalice. |
Citat:
|
Citat:
Ar trebui deci din ascultare si credinta sa le facem in armonie cu bunavoirea lui Dumnezeu. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Mai bine te-ai băga într-o trupă de colindat și ai merge la repetiții, la câte spectacole sau evenimente cu tematică de Crăciun ai mers în Constanța anul acesta, dar anul trecut ? Poate e un prilej să cunoști alți oameni de calitate, pe net nu prea sunt roade, e pierdere de timp și distrugere de ochi să stai în ecrane. Nu-și pierde și bruma de timp liber tot în virtual. Din ce știu un om care lucrează în IT, abia așteaptă să arunce pe geam device-urile și să iasă afară, să le închidă și să scape de capcana virtuală. |
Citat:
Nu ne-am certat ci am plecat linistiti dupa un dialog indelung purtat pe strada. Ma gandesc ce prost am putut fi pana acuma. Oare cati bani am tot dat la erectici si la tigani cersetori? Nu stiu daca in loc sa-mi strang comoara in cer nu cumva mi-am facut pacate. De obicei daca imi cere cineva dau fara sa-l intreb nimic. Mi-e suficeient sa-i vad starea nenorocita. Dar acuma am zis sa nu risipesc orzul pe gaste erectice care vor sa-ti deschida bucla imputzita egoista sa ai ceva relatii cu ele. Esti fraier daca te incurci cu vreuna fiindca nu-ti da copilul si-l face erectic ca si ele, ca astia dupa ce au fost inversati sau invartosati, apoi au devenit foarte neschimbabili in sfinverseala lor. E un narav pe care si la mine l-am descoperit. Dupa ce tradez sau ma smintesc cazand spre ceva comod apoi devin si foarte credincios la ”dreptatea” din sminteala. Te pacaleste dracul aruncandu-ti inversari-tradari dupa care iti arunca si o fidelitate si o credinta idolizanta in starea cazuta respectiva incat mereu tragi spre ea cu mandrie ca la o balta, ca acasa la parinti cand te distrai in pacate, in joaca beroica si in trandaveli si vacante. Sa n-o mai lungesc. Deci nu m-am certat si nu le-am agresat cu nimic ci doar le-am marturisit un pic de adevar si nu le-am fortat sa se pocaiasca pentru a reveni din indreptarea pe sfinvers practicata de neoprotestanti. E ceva similar cu ce s-a intamplat in trecut de au indreptat unii, nu dam nume, cei de fatza se exclud si calendarul, dupa care acuma nu-i mai poti scoate din treaba asta fiindca au devenit extrem de fideli si de credinciosi acestei decizii, acestei uramari de Credinta dupa inovatiile apusului. Nu-i gresala canonica insa e defazaj de 13 zile, iar asta inseamna un pamant de 13 ori mai mare, mai lat, in fusul orar, lucru care este categoric o minciuna. Defazajul in sarbatori nu poate depasi o zi fata de Cer insa iata ca ne-am autotzepuit luandu-ne dupa cei ce ne-au ”indreptat” mutand sarbatotile sfintilor cu 13 zile. Asa ne-au indreptat exact cum vor sa ne indrepte erecticii antichristi ce vin din averica sau din marea birtanie, sau de mai aproape, din Transilvania, care o sa zica peste tot asa ca masonii ca numai credinta conteaza indiferent care, ca nu e nevoie nici de cruce, nici de biserica, nici de icoane, nici de posturi si rugaciuni, nici de sfinti sau de exemple de sfinti, nici de preoti sau duhovnici, care o sa largeasca Calea la maxim ca sa faca pe plac fraierilor obositi de patimi si fraierii o sa-i creada si apoi toti in cor de ”neo-drepti” vor fi fideli la maxim si vor apara la maxim acea forma de credinta erectica, de ”dreptate” sustinand ca numai aia e buna si ca e tradare daca faci altfel decat ei, cand defapt sub aceasta haina moale a celor ce stau in casele imparatilor, care-ti vine pe tine ca o manuse, asa cum iti pofteste sufletelul, sub haina aia comoda si la moda de crestin modern sau de calugar prea stiutor, se ascunde un ipocrism, o necredinta, o idolizare la maxim caci sminteala asta e idolizare maxima, sa crezi cu mare credinta insa sa nu vrei sa si asculti de Dumnezeu deloc, ”credinta fara fapte e moarta”, as zice si io ca ”credinta fara ascultare e idolizare”, ca sa parafrazez vorbele apostolului, si credinta respectiva chiar daca ar fi buna si dreapta devine fara ascultare o astfel de idolizare exclusivista care nu mai suporta altceva socotind ca orice altceva ar fi tradare si atunci pentru idoli de sus de tipul asta se razbuna toti credinciosii si prozelitii ipocriti fatarnici cu maxima cruzime, distrugandu-te si fiind capabili de orice dupa o lapidare inchizitoriala pripita si o spalare pe maini pilita. Deci nu le mai dau nimic decat daca ii deosebesc ca fiind de-ai nostrii sau poate ca sa nu le cer nimic o sa le dau maxim 1 leu ca sa nu zica careva ca am lasat mana intinsa neluata in seama. |
Citat:
Ies si ma indrept spre serviciu si trec pe langa catedrala. Intru, ma aplec, ma inchin, cer iertare, pup moaste si icoane si ies si stau un pic in parcul din fatza. Ma intampina la iesirea din catedrala o erectica sau o credincioasa saraca dar ca s-o deosebesc o pun sa-si faca cruce (ortodoxa). Isi face. Bun. Ii dau catziva lei, 4-5 ron. Cobor treptele ma intampina alte doua feteiscane. Le zic ca daca-si fac cruce le dau. Ele in loc de cruce fac o comedie , defapt un romb fara sa zica nimic. Le arat cum se face, ce se zice si fac impreuna cu ele de cateva ori pana au reusit insfarsit. Sunt bucuroase ca au ascultat. Le dau la fiecare 3-lei. Mai vine una si imi cere incercand sa ma prosteasca. Era aceiasi la care i-am dat cand am iesit din biserica. Poate ma insel. Imi zice ca nu e ea ci ca are o sora geamana care a mers la farmacie. I-am zis sa vina cu ea si ii dau si ei catzva lei. N-a mai venit. Mai vine o fata-mama cu un copil in bratze. Ii zic sa-si faca cruce, incearca ceva hilar, ii iese tot un romb fara cuvinte. O intreb daca vrea sa-i arat. Vrea. Ii arat cum se face, ce se zice, cum se tin degetele. Fac cu ea cateva cruci ca la carte, drepte, frumoase, impecabile. Insa cand caut nu mai am bani. O rog sa ma astepte sa ma duc sa schimb niste bani, ca nu mai aveam marunti. Cumpar ceva si din rest ii dau 10 roni ca avea un copil in bratze. Dupa asta ce constat gandindu-ma in drum spre servici la intamplarea de ieri si de azi? Ca desi multe sunt erectice neschimbabile de frica comunitatii lor, iata ca totusi de sf. Andrei, s-a deschis Cerul si au avut aplecare, au stat la invatzat si s-au lasat dupa cum le-am cerut io in numele Domnului. Deci iata minune!.. de sf. Andrei cel minunat! Am ajuns la servici si am scris mesajul asta si ma pun pe sarbatorit imediat, si azi si maine, ca defapt maine e ziua Nationala a Romaniei in Cer, ca 1 decembrie 1918 a fost dupa calendarul vechi si asa tin toti cei ce au facut Romania intreaga. Io serbez si acum pentru ca asta cerem cand zicem Tatal nostru, sa fie asa si pe pamant precum in Cer. Deci se pare ca se poate sa scoti dracul iconoclast si idolicesc din tine si din erectice fara silnicie, daca vor si se lasa invatzate si indreptate cu duhul blandetii si al dialogului crestinesc cinstit, smerit, bun, milos. Pana acuma n-am putut insa se pare ca de sf. Andrei au fost mai deschise la inima si au reusit. Le-am zis ca daca mai exerseaza atunci le va ajuta Dumnezeu mult mai mult decat pana acuma. Deci sf. Andrei, de ziua lui in Cer, a facut mila cu ele si cu mine pacatosul, m-a iertat caci in timpul asta m-am cam erectizat un pic. S-au dat si norii la o parte si a iesit soarele si s-a facut din ziua inceputa prost cu sufocare si innecare, cu frig si mohoreala murdara ca guunoiul s-a spalat cu o ploaie fina si acum s-a facut o calda zi luminoasa, insorita, frumoasa, ca de primavara. La multi ani tuturor Andreelor, Andrianelor si Andreilor! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:53:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.