![]() |
Asta am incercat si eu sa-i explic dar nu vrea sa priceapa!
|
Am trait sa o aud si pe asta:preoti platiti sa discute pe Forumuri...???
|
Ati putea scrie un roman politist...imaginatie este.
|
:)Padre ai inceput sa devii ironic???
|
Citat:
|
Prefer sa devin ironic decat sa ma enervez cand vad atata prejudecata,lipsa de respect si atac la persoana.
|
N-ar fi recomandat sa ma provoace cineva la o disputa ironica;ca fost epigramist as fi pe terenul meu.
|
Nu neg ca ati fi epigramist bun chiar daca Dumneavoastra va indoiti ca eu as fi preot.
|
Citat:
|
Puteti sa imi dati exemplu pe cine as fi jignit?Sau chiar faptul de a fi preot catolic jigneste?
|
Citat:
|
Am fost sfatuit de unii laici catolici sa nu mai scriu pe un Forum ce nu e catolic pentru a nu fi jignit.Am raspuns ca nu cred ca un credincios ar jigni un preot( chiar daca preotul este catolic).
|
Citat:
|
Aroganta nu ma caracterizeaza.Probabil (datorita timpului putin) spun intotdeauna putine fraze si asta da impresia ca nu as vrea un real dialog.
Daca nu m-ar interesa sincer dialogul cu fratii ortodocsi cu siguranta nu as fi si aici. |
Citat:
|
Nu cred in izolare ci in dialog. Izolarea si refuzul dialogului nu pot ajuta crestinismul de azi ce se confrunta cu secularismul.Deci cred in dialog in ciuda faptului ca nu e totdeauna nici simplu nici usor.Cred total in regasirea unitatii crestine.
|
Citat:
|
Aveti alta solutie?
|
Citat:
|
Nu cred ca BC si ortodoxia inteleg acelasi lucru prin "intoarcerea la credinta cea adevarata"
|
Citat:
Si daca nu inteleg acelasi lucru sunt dispuse la compromisuri? Asta credeti? |
Nu e vorba de compromisuri ci de un dialog teologic profund, sincer si bazat pe Sf. Scriptura si Sf.Traditie.
|
Citat:
|
Nu poate fi decat o comuniune ecleziastica completa, o comuniune euharistica.
|
Citat:
|
In acest moment (din perspectiva catolica) Bisericile ortodoxe se afla in comuniune aproape perfecta cu Biserica Catolica.
|
Citat:
Cred ca in acest dialog mai intai ar trebui definita sinceritatea; nu fata de oameni, ci fata de Hristos. |
Cand e vorba de Sfintii Parintii BC ii recunoaste atat pe cei occidentali cat si pe cei orientali.
|
Citat:
|
Obisnuitele prejudecati anticatolice vad ca domina mintile multora.Nu va vine sa credeti ca BC doreste si face un dialog sincer si fara compromisuri.Nu va inteleg mentalitatea sa fiu sincer.
|
Citat:
|
Nici eu nu prea va inteleg mentalitatea adica nu vad logica in ce afirmati.
|
Vorbeam doar de prejudecati care mi se par evidente.BC e vazuta ca mandra, plina de "erezii" etc.
|
Citat:
|
Nu stiu cine acuza asa ceva.Nu mi se pare ca BC ar acuza pe ortodocsi de ceva.
|
Citat:
|
Credeti ca intotdeauna oamenii spun ceva si gandesc altceva sau se ascund in dosul unor cuvinte mestesugite?De ce nu puteti crede ca persoana cu care vorbiti spune pur si simplu ceea ce spune fara alte lucruri implicite?
|
Citat:
|
Ma refeream in general la cei ce refuza dialogul.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:00:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.