Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Politica pe paine (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=20259)

Iorest 06.08.2025 18:57:57

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682577)
PS prefer sa ma faci nesimtit dar sa vii cu solutii concrete , decat sa vorbesti politicos recitandu-ti ideile de marketing politic prefabricate de altii ," Critica intruna , zii ca totul e rau ,nu da explicatii,spune ca tot pe ce te bazezi e evident" pana ajunge sa fie luat ca un adevar de cei necajiti. Macar psd-ul le dadea bani inflationisti, patriotii o sa le dea doar ura fata de cei pe care ei decid ca sunt nepatrioti ,si au toate sansele sa reuseasca

Tu ești rău intenționat tu nu cauți soluții, dacă erai de bună credință înțelegeai că particularul nu se substituie puterii statului de cumpărare, nu că-i pui pe unii la muncă neplătită îți rezolvă ție problemele structurale.

Mai degrabă tu semeni cu un manager prost care încearcă hei-rupuri de ultim moment, făcând improvizații, trăgând de angajați până cedează, punându-i să facă lucruri care nu sunt în fișa postului doar ca să acoperi niște goluri în altă parte și creezi probleme dincolo.

După ce unul lucrează mai mult de 8 ore pe zi 7 din 7 uneori ca să plătească jegului de stat taxele nemeritate și neregăsite în investiții să-l mai arunci la lucru și în timpul lui de odihnă, mi se pare de o nesimțire crasă.

Iorest 06.08.2025 19:04:34

Citat:

Cand stii ca nu vei primi nimic pentru ca erai neasigurat 6000€ este mana cereasca.

A tinut figura cat a tinut, sa ai o locatie ca in povestile populare, langa un rau, de unde iti procuri " hrana ,apa, energie" si din pacate, tot ce-i bun ia sfarsit.
Toate vadurile se termina si esential este sa nu disperi ci sa ti asumi responsabilitatea ca la asta te asteptai in locul cu " fite" din Moldova si sa mergi mai departe in viata.
Evident ca poti invinui pe altii pentru alegerea facuta de tine, si mult succes cu demersul asta care, ba tine, ba nu tine figura.
Sa speram ca le va tine!
Chiar e amuzantă asta, la Broșteni e loc de fițe, nu cred că ține cu voluntariatul, cu voluntariatul cârpești, mai ales că unii mai mult încurcă dacă nu știu ce au de făcut dar o țin în distracții, glume și stau mai mult pe la masă și pauze.

Iorest 06.08.2025 19:11:03

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682574)
Si Iorest o sa fie primul care o sa traiasca dezamagirea (cum am trait-o si eu in cateva cilcuri electorale), si apoi o sa devina criticul lor,caci nu vor gandi la fel ca el.
Deci politica de pana acum e neputincioasa,nu neaparat gresita. Si la fel de neputincioasa este si iluzia ca simpla diferentiere ca unii ar fi mai tradatori de tara si de aia fac rau, va duce la coeziunea cu poporul a proaspetilor AUR isti ajunsi guvernananti.
Trebuie o schimbare radicala , nu doar de adversar cum pare acum, o schimbare de atitudine, o patrundere a valorilor in viata societatii, si a Cuvantului lui Dumnezeu in cetate.
Dilema nu este PNLSDSR sau AUR , dilema este politica sau credinta ? Si nimeni nu face nimic ca sa o transforme dintr-o dilema intr-o solutie

Tu tot bați apa în piuă pe prostii, nu există muncă silnică într-un stat democratic, așadar îți trebuie lucruri concrete când faci ceva, nu te bazezi că unii or să vină ei din proprie inițiativă.
Ți-am mai spus unii sunt prea munciți, alții sunt bolnavi și nu pot veni la voluntariat, nu poți obliga, nu are rost să aduci lume care încurcă neștiind nimic și pierzând și timpul pt că resursele de hrană și cazare, sunt limitate.

Eu nu o să am deziluzii findcă AUR nu va fi lăsat niciodată la putere și niciun alt partid suveranist, s-a trasat linie și România a căzut în zodia satanei ca și după al doilea război mondial, doar că acum nu va mai fi creștere demografică ci stârpire prin taxe și alte juguri.

Iorest 06.08.2025 19:14:41

Citat:

Adica astia au solutii dar uite asa de ai naibii ,de hoti ce sunt si de interesul familiilor lor, nu vor sa faca nimic pentru noi. Nu e oare o abordare simplista ca sa vii tot cu ideile lor, nu cu altrele noi ,si sa ne spui "Baieti ,planul e acelasi ,doar trebuie unii mai strong care sa il aplice" Suntem oare la HR sa ne cautam executantii de planuri,bolojenii, sa aruncam cu mocirla unii in altii care e mai capabil , sau suntem intr-o confruntare de idei, in care e de asteptat sa zici ca celalalt greseste atunci cand vii cu ceva nou.

Li se rupe vor doar să se îmbogățească până nu se schimbă liniile, nu se face nimic din prevenție sau cu o strategie pe 10-15-20 de ani de acum încolo.
Doar nu poți să zici că li s-a rupt ăstora sufletul de grija românului, decât dacă ești plecat cu capul.

Citat:

Nu .
Cand o venii cineva cu un calcul matematic sa arate unde sunt acei multi bani , si de ce e o simpla problema de alocare , poate as face-o. Ce vad eu e ca este risipa si decizii partizane pe putinii bani care sunt, dar nu vad pe cineva sa studieze in detaliu problema ,cati sunt ,pe ce prirotati se duc, care sunt riscurile de coruptie ,cum asiguri transparenta. Doar decizii din topor si solutii pe masura. La asa clasa politica,asa opozitie.

PS prefer sa ma faci nesimtit dar sa vii cu solutii concrete , decat sa vorbesti politicos recitandu-ti ideile de marketing politic prefabricate de altii ," Critica intruna , zii ca totul e rau ,nu da explicatii,spune ca tot pe ce te bazezi e evident" pana ajunge sa fie luat ca un adevar de cei necajiti. Macar psd-ul le dadea bani inflationisti, patriotii o sa le dea doar ura fata de cei pe care ei decid ca sunt nepatrioti ,si au toate sansele sa reuseasca

Uită-te că nu s-au atras nici măcar fondurile structurale, nu PNRR, nici măcar la 50% și tu-mi zici mie că nu sunt bani, tehnic sunt alocați bani depinde a cui e vina - a UE că pune niște condiții ca tu să nu atingi acele ținte și banii să se realoce tot către Franța Germania și profitorime, sau că ai guvernanți care nu vor să acceseze fonduri, poate știu ei de ce și la ce condiții te pun să te angajezi.

Iorest 06.08.2025 19:32:51

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682578)
A murit cel ce parea puternic !
Altadata unii (eu) il considerau cel mai mare dusman al vietii lor ,frana dezvoltarii noastre,calaul ce a orchestrat moartea unor nevinovati,sau macar nu a impiedicat-o,cel care a decis in numele nostru unde sa ne indreptam, manipuland frica oamenilor si nostalgia ( nu suna oare cunoscut? nimic nu e nou sub soare).
A avut insa o batranete demna, a stat deoparte, a fost un ascet al tentatiilor de imbogatire, si in interiorul Romaniei profunde a fost respectat. Romania aceea contradictorie, necajita dar cu speranta si luciditate, care si astazi o blamam pentru solutiile ei.

Daca Coposu ne a lasat prin moartea lui demnitatea cuiva care a suferit in tacere in asteptarea destinului Romaniei, Iliescu ne a lasat previziunea Romaniei profunde si ratacite, si intuitia aducerii ei catre normalitate.

Prietene vezi că peste 20 de ani o să zici aceleași lucruri și despre sistemul care a dat lovitura de stat în 2024, a anulat alegeri după bunul plac, a comasat alegeri în bătaie de joc, a fraudat, șamd.

Există chiar similitudini între sistemul lui Ion Iliescu și sistemul Muccifer-Bolojan, ambele au dat lovituri de stat, ambele controlează presa audio-vizuală, ambele benificiază de mase amorfe de imbecili care votează crezând că ei sunt cei mai deștepți, cei mai cultivați, populația urbană.

Votanții lui Iliescu în 1990 sunt strămoșii votanților usr-pnl de astăzi, și ăia erau majoritatea tineri în 1990 aveau 20-30 de ani și nu voiau bani, nu voiau valută ci pe Petre Roman și aluzie la revoluția sexuală, ăștia de acum vor banane și blugi.

Nu degeaba era sintagma cu popor de tâmpiți a lui Țuțea care s-a dovedit de mare acuitate.

CristianR 06.08.2025 20:49:08

Observ, Iorest, că atunci când cu argumente nu reușești să-ți atingi scopul de a convinge, recurgi la "bâtă" – un limbaj agresiv, jignitor, caracteristic, de altfel, partidului pe care-l susții cu înflăcărare. Și nu te mulțumești să lovești doar în interlocutorul de pe forum, ci jignești peste jumătate dintre români, respectiv pe cei care – tocmai de frica pe care tabăra cu care te identifici și de la care te-ai molipsit, din nefericire, de ură – au preferat să voteze pe oricine altcineva.

Mai demult, un astfel de comportament pe forum ducea destul de rapid la banare. Acum pare să treacă neobservat, probabil că nici măcar adminii nu prea mai citesc acest forum... decăzut.

P.S. Petre Țuțea i-a "alintat" pe votanții lui Iliescu de la 20 mai 1990 cu adjectivul "idioți", cel de "tâmpit" atribuindu-și-l sieși, cu referire la cei 13 ani de temniță zădărniciți de opțiunile politice ale românilor. Este, însă, o diferență între acei votanți și cei care acum au votat respingând U.R.A. Părerea mea.

iustin_dumitru 06.08.2025 21:09:48

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682591)
Prietene vezi că peste 20 de ani o să zici aceleași lucruri și despre sistemul care a dat lovitura de stat în 2024, a anulat alegeri după bunul plac, a comasat alegeri în bătaie de joc, a fraudat, șamd.

Există chiar similitudini între sistemul lui Ion Iliescu și sistemul Muccifer-Bolojan, ambele au dat lovituri de stat, ambele controlează presa audio-vizuală, ambele benificiază de mase amorfe de imbecili care votează crezând că ei sunt cei mai deștepți, cei mai cultivați, populația urbană.

Votanții lui Iliescu în 1990 sunt strămoșii votanților usr-pnl de astăzi, și ăia erau majoritatea tineri în 1990 aveau 20-30 de ani și nu voiau bani, nu voiau valută ci pe Petre Roman și aluzie la revoluția sexuală, ăștia de acum vor banane și blugi.

Nu degeaba era sintagma cu popor de tâmpiți a lui Țuțea care s-a dovedit de mare acuitate.

Nu trebuie sa astept 20 de ani, eu apreciez de acum sistemul actual ca cel mai mic rau posibil. Tocmai pentru ca a trecut prin multe incercari a ajuns la un echilibru.
Iar asupra loviturii de stat eu nu cred ca a fost asa ceva. Dar stiu ca tu crezi.
Pur si simplu numarul de vizualiari a lui CG a crescut vertiginos, si nu ar fi putut un om oricvat de talentat sa il genereze. A fost omul potrivit asociat cu nevoia rusilor, adica a avut si talent,dar si sustinere.
Daca nu interveneau rusii cu postacii, atunci da, era lovitura de stat .
Daca altcineva fi avut macar a zecea parte din sustinerea extra care a avut-o el, si un discurs echilibrat si critic ,castiga detasat. asa ca statul roman s-a aparat cum a putu,neavand o lege pentru acest caz. Am tot respectul pentru CG ,un mare talent, a adus discursul crestin in viata publica, dar fara sprijinul logistic al rusiei nu ajungea pur si simplu cunoscut.Nu putea statul sa se predea ,doar pentru ca cineva a fost mai rapid cu tehnologia.

Eu cred ca jumate din votantii sau fii votantilor lui Iliescu., ma refer la cei de la sate, din psd-ul traditional,sarmani ,s-au dus la AUR. E drept ca cealalata jumatate de la oras,batranii ,s-au dus catre PNLSDSR.

Eu nu as indrazni sa fac poporul roman tampit ,indiferent cu cine voteaza.Nici macar cand au votat cu nazistii germanii nu au fost tampiti, ci fermecati,frustrati .Poate ca Tutea a zis-o vazand unde a dus comunismul si cat a degradat el conditia umana, si modul in care comunismul a prins la cei saraci ,dar tot poporul ala de tampiti a facut si revolutia.

Si in plus nu era elogiul lui iliescu,ci constatarea mortiii urii mele fata de un om. Adica un poreludiu a aceluiasi sentiment care o sa il ai si tu peste 20 de ani,cand o sa constati ca i-ai urat degeaba pe unii,si ai sperat degeaba in altii. Cum esti tu acum eu eram cu CDR-ul acum 30 de ani, aceiasi revolta,aceiasi ura fata de cei care ne furau viitorul atunci psd-ul,aceiasi incrancenare cu care ne lasam manipulati in iluzoriile solutii.
Intre timp am vazut ca nici cei ce ii sustineam nu erau asa de buni,nici cei ce ii uram nu erau asa rai, ca politica este doar desertaciune, daca nu faci un mic bine in jur celorlalti.

Deci singura mea politica acum este pentru cei ce fac bine aproapelui ,oriunde s-ar afla ei,de o parte sau alta.

Iorest 06.08.2025 21:18:09

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682593)
Nu trebuie sa astept 20 de ani, eu apreciez de acum sistemul actual ca cel mai mic rau posibil. Tocmai pentru ca a trecut prin multe incercari a ajuns la un echilibru.
Iar asupra loviturii de stat eu nu cred ca a fost asa ceva. Dar stiu ca tu crezi.
Pur si simplu numarul de vizualiari a lui CG a crescut vertiginos, si nu ar fi putut un om oricvat de talentat sa il genereze. A fost omul potrivit asociat cu nevoia rusilor, adica a avut si talent,dar si sustinere.

Tu nu înțelegi că nu contează dacă ai milioane de vizualizări pe net că nu votează vizualizările, a fost votat de oameni cu CNP-uri cu nume și prenume, cu povești de viață.

Citat:

Daca nu interveneau rusii cu postacii, atunci da, era lovitura de stat .
Daca altcineva fi avut macar a zecea parte din sustinerea extra care a avut-o el, si un discurs echilibrat si critic ,castiga detasat. asa ca statul roman s-a aparat cum a putu,neavand o lege pentru acest caz.

Ai voie să-ți faci reclamă pe internet, nu te interzice nimeni, fii sigur că alții au avut susținere non-stop cum e Șordan, pe 90% din posturi de dimineață până seara, pe fiecare calup publicitar.
Vezi că în 2025 și Șordan creștea vertiginos pe aceiași algoritmi, deci îți arăt cât de falsă și ticăloasă e teza asta.
Sistemul securistic din statul român s-a apărat.

Citat:

Am tot respectul pentru CG ,un mare talent, a adus discursul crestin in viata publica, dar fara sprijinul logistic al rusiei nu ajungea pur si simplu cunoscut.Nu putea statul sa se predea ,doar pentru ca cineva a fost mai rapid cu tehnologia.

E de vreo 20 de ani în spațiul public, numai cine nu a vrut nu a auzit de el.

Citat:

Eu cred ca jumate din votantii sau fii votantilor lui Iliescu., ma refer la cei de la sate, din psd-ul traditional,sarmani ,s-au dus la AUR. E drept ca cealalata jumatate de la oras,batranii ,s-au dus catre PNLSDSR.

Tu crezi greșit pensionarii care s-au uitat la A3 au votat cu Șordan.

Citat:

Si in plus nu era elogiul lui iliescu,ci constatarea mortiii urii mele fata de un om. Adica un poreludiu a aceluiasi sentiment care o sa il ai si tu peste 20 de ani,cand o sa constati ca i-ai urat degeaba pe unii,si ai sperat degeaba in altii. Cum esti tu acum eu eram cu CDR-ul acum 30 de ani, aceiasi revolta,aceiasi ura fata de cei care ne furau viitorul atunci psd-ul,aceiasi incrancenare cu care ne lasam manipulati in iluzoriile solutii.
Intre timp am vazut ca nici cei ce ii sustineam nu erau asa de buni,nici cei ce ii uram nu erau asa rai, ca politica este doar desertaciune, daca nu faci un mic bine in jur celorlalti.

Deci singura mea politica acum este pentru cei ce fac bine aproapelui ,oriunde s-ar afla ei,de o parte sau alta.

Nu înțelegi că sistemul nu va lăsa AUR la putere, și pe niciunul, peste 20 de ani vei fi la fel doar că-i vei urâ pe ăștia de i-ai votat acum și-ți vei pune speranțele în alți rahați pe care ți-i dă sistemul PNL-USR-PD-l în față.

Nu cred că tu ai prins CDR-ul, tu ai maxim 20-25 de ani.

iustin_dumitru 06.08.2025 21:24:14

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682592)
Observ, Iorest, că atunci când cu argumente nu reușești să-ți atingi scopul de a convinge, recurgi la "bâtă" – un limbaj agresiv, jignitor, caracteristic, de altfel, partidului pe care-l susții cu înflăcărare. Și nu te mulțumești să lovești doar în interlocutorul de pe forum, ci jignești peste jumătate dintre români,

Daca intri pe tik tok e la fel, agresivitatea a devenit marca zilei de azi.
E drept ca si nemultumirea lor e mare, pentru ca pe undeva ei constata ca nu e in regula si de aceea este agresivitatea asta generala. E o generatie care se cauta. Dar asta se va mai stinge dupa ce vor trece si ei printr-un sir de deziluzii , si vor invata ca nu de la politica trebuie sa isi ia lumina , ci de la bucuria simpla ca ai cu cine schimba o vorba pe net ,ca cineva te asculta si iti raspunde. De aceea nici nu ma supara agresivitatea , ci doar ma necajeste ca i-o triggeruiesc. Poate si discursul meu sa fie cumva agresiv sau dezordonat, eu insa doar spun ce gandesc, de ce nu ne am lua fiecare asa cum suntem?

Iorest 06.08.2025 21:31:57

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682592)
Observ, Iorest, că atunci când cu argumente nu reușești să-ți atingi scopul de a convinge, recurgi la "bâtă" – un limbaj agresiv, jignitor, caracteristic, de altfel, partidului pe care-l susții cu înflăcărare. Și nu te mulțumești să lovești doar în interlocutorul de pe forum, ci jignești peste jumătate dintre români, respectiv pe cei care – tocmai de frica pe care tabăra cu care te identifici și de la care te-ai molipsit, din nefericire, de ură – au preferat să voteze pe oricine altcineva.

Frica e creștinească, nu e de la diavol, dacă te prostește presa cu aceleași teze de 35 de ani și vezi același ciclu satanic de fiecare dată ce constați ?

Când repeți aceeași greșeală de 35 de ani cum te numești ?
Știi cum definea Einstein prostia ?

Observ că nu faci remarci despre ura lui Iustin Dumitru față de Iliescu, care fie între noi vorba nu mai apărea în spațiul public de vreo 10-15 ani, deci cam era oale și ulcele.

Tocmai ăsta de ne făcea nouă apanajul echilibrului, propagă ură, când a murit un ins care nu mai făcea rău de mult, dar tîlharul de Băsescu care e tatăl sistemului ticăloșit de astăzi și a nenorocit multă lume care a făcut pușcărie nevinovată din cauza lui sau a avut probleme de trai e bine mersi cu privilegii.

Citat:

Mai demult, un astfel de comportament pe forum ducea destul de rapid la banare. Acum pare să treacă neobservat, probabil că nici măcar adminii nu prea mai citesc acest forum... decăzut.

Pe voi nu vă mai trezește decât adevărul spus mai dur, sau durerea provocată de un regim represiv și criminal care te lasă fără casă, te umple de juguri, biruri, te jefuiește și te muncește ca pe un rob.

Citat:

P.S. Petre Țuțea i-a "alintat" pe votanții lui Iliescu de la 20 mai 1990 cu adjectivul "idioți", cel de "tâmpit" atribuindu-și-l sieși, cu referire la cei 13 ani de temniță zădărniciți de opțiunile politice ale românilor. Este, însă, o diferență între acei votanți și cei care acum au votat respingând U.R.A. Părerea mea.

Tu nu-nțelegi că nu are treabă cu AUR-ul și Dan Dungaciu dacă ar fi candidat contra sistemului era ultimul om, așa acționează mecanismele astea satanice și perfide de manipulare.

Da boss s-a parafrazat
https://jurnalul.ro/editorial/tutea-...ti-619343.html

iustin_dumitru 06.08.2025 21:46:45

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682594)
Tu nu înțelegi că nu contează dacă ai milioane de vizualizări pe net că nu votează vizualizările, a fost votat de oameni cu CNP-uri cu nume și prenume, cu povești de viață.
Ai voie să-ți faci reclamă pe internet, nu te interzice nimeni, fii sigur că alții au avut susținere

In final da, datorita talentului sau construit anterior, a fost acceptat de oameni. A fost omul potrivit pentru ei. Dar sunt multi astfel de oameni potriviti ,care nu au insa o expunere brusca, si mor necunoscuti , pentru ca nimeni nu se poate promova singur.
Si lui CG i s-ar fi intamplat la fel, nimneni nu remarca ce construise el acolo anterior, daca nu aparea in prim plan pe tic tok
Deci hotaratoare a fost expunerea brusca si masiva ,aprecierea celor multi a venit abia pe urma, in ultimele zile,la care a contribuit si faptul ca au crezut ca si altii au fost impresionati.

Citat:

non-stop cum e Șordan, pe 90% din posturi de dimineață până seara, pe fiecare calup publicitar.
Vezi că în 2025 și Șordan creștea vertiginos pe aceiași algoritmi, deci îți arăt cât de falsă și ticăloasă e teza asta.
Eu nu vorbesc aici de promovarile celor politically corrects ca Nicusor, aceasta e de cand lumea, televiziunile sunt ale lor si nimeni nu le baga in seama. A fost promovat ca si Crin pentru a apara sistemul romanesc,statul,tot ce se construise pana atunci. Si pentru ca era o criza generala de moralitate,si nu mai erau lideri.
Vorbesc de cei ca noi,necunoscuti, agitati,care vrem sa facem bine,sa fim cunoscuti,dar care nimeni nu ne baga in seama , caci nu vorbim banalitatile care le zic cei din frunte.Noi nu avem nici o sansa,si zic de partide mici,organizatii, caci cei mari nu te lasa sa intri. De aceea sponsorizarea lui CG de catre rusi cu audienta a fost incorecta fata de miile de oameni revolutionari care au ceva de spus in tara asta.

Citat:

Nu înțelegi că sistemul nu va lăsa AUR la putere, și pe niciunul, peste 20 de ani vei fi la fel doar că-i vei urâ pe ăștia de i-ai votat acum și-ți vei pune speranțele în alți rahați pe care ți-i dă sistemul PNL-USR-PD-l în față.

.
Cum sa nu il lase daca are 40% si e in crestere .Sistemul a faultat doar pe CG ca s-a folosit de rusi,s-a bagat in fata,nu pe AUR care e printre noi ,unu din doi oameni cred in el.
Nu are cum sa nu castige tura viitoare , daca nu isi bate iar singur cuie in talpa si nu sperie iar populatia.In multe taril a venit extrema dreapta si in unele tari a si trecut entuziasmul , ca se vede ca sunt si ei doar niste vanzatrori de iluzii in plus,atunci cand nu provin dintr-o tara mare ca nazistii sau rusii.
Eu ti am zis despre mine ca ma feresc de iluzii ,si daca votez,votez rational ca sa imi conserv serviciul viata , din frica. Nu imi pun sperantele in guvernul actual sau in AUR, ci doar in valorile crestine care uneori mai patrund in politica pe unde nu te astepti

CristianR 06.08.2025 21:55:56

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682595)
De aceea nici nu ma supara agresivitatea , ci doar ma necajeste ca i-o triggeruiesc.

Am observat că suporți bine agresiunile adresate persoanei tale, însă am reacționat pentru că Iorest a jignit peste jumătate din poporul român – acela pe care AUR îl iubește atât de mult, încât vrea să-i facă bine cu forța.

Iorest 06.08.2025 21:59:00

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682597)
In final da, datorita talentului sau construit anterior, a fost acceptat de oameni. A fost omul potrivit pentru ei. Dar sunt multi astfel de oameni potriviti ,care nu au insa o expunere brusca, si mor necunoscuti , pentru ca nimeni nu se poate promova singur.
Si lui CG i s-ar fi intamplat la fel, nimneni nu remarca ce construise el acolo anterior, daca nu aparea in prim plan pe tic tok
Deci hotaratoare a fost expunerea brusca si masiva ,aprecierea celor multi a venit abia pe urma, in ultimele zile,la care a contribuit si faptul ca au crezut ca si altii au fost impresionati.

Nu are nicio treabă ce zici, C.G. creștea din 2020 ca definire a profilului politic, și pt mine a fost o surpriză, nu l-am votat dar recunosc că e singurul care a fost capabil să provoace un cutremur de proporții sistemului și pt asta o să-l respect până la proba contrarie.

Citat:

Eu nu vorbesc aici de promovarile celor politically corrects ca Nicusor, aceasta e de cand lumea, televiziunile sunt ale lor si nimeni nu le baga in seama. A fost promovat ca si Crin pentru a apara sistemul romanesc,statul,tot ce se construise pana atunci. Si pentru ca era o criza generala de moralitate,si nu mai erau lideri.

Presa încă are o putere de 2,3x mai mare decât internetul să controleze totul, ce-i doare pe ei e că nu au monopol.

Deci C.G. din start s-a aflat într-o confruntare extrem de dezechilibrată, la fel cum și Simion a fost demonizat non-stop să intre frica în oameni.

Citat:

Vorbesc de cei ca noi,necunoscuti, agitati,care vrem sa facem bine,sa fim cunoscuti,dar care nimeni nu ne baga in seama , caci nu vorbim banalitatile care le zic cei din frunte.Noi nu avem nici o sansa,si zic de partide mici,organizatii, caci cei mari nu te lasa sa intri. De aceea sponsorizarea lui CG de catre rusi cu audienta a fost incorecta fata de miile de oameni revolutionari care au ceva de spus in tara asta.

Nu există dovezi că au fost sponsorizări, cine sunt persoanele care au sponsorizat, l-au luat pe Bogpr care e un trader de criptomonede patriot, și el a nimerit ca musca în oală fiindcă le-a deranjat ăstora ploile.

Citat:

Cum sa nu il lase daca are 40% si e in crestere .Sistemul a faultat doar pe CG ca s-a folosit de rusi,s-a bagat in fata,nu pe AUR care e printre noi ,unu din doi oameni cred in el.
Nu are cum sa nu castige tura viitoare , daca nu isi bate iar singur cuie in talpa si nu sperie iar populatia.In multe taril a venit extrema dreapta si in unele tari a si trecut entuziasmul , ca se vede ca sunt si ei doar niste vanzatrori de iluzii in plus,atunci cand nu provin dintr-o tara mare ca nazistii sau rusii.
Eu ti am zis despre mine ca ma feresc de iluzii ,si daca votez,votez rational ca sa imi conserv serviciul viata , din frica. Nu imi pun sperantele in guvernul actual sau in AUR, ci doar in valorile crestine care uneori mai patrund in politica pe unde nu te astepti

Prietene tu nu ai dat dovadă că ai votat rațional, chiar tu ai recunoscut că ai deziluzii, ba mai aplici și o logică răsturnată - de vină sunt cei din opoziție și veți avea deziluzii cu opoziția nu cu puterea, curat -murdar.

Mai rău ca puterea nu te dezamăgește nimeni.

CristianR 06.08.2025 22:01:43

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682596)
Frica e creștinească, nu e de la diavol

Eu m-am referit la frica pe care AUR a inspirat-o unei bune părți din cei 54% care l-au votat pe N.D. Frica creștinească este aceea de a nu pierde dragostea lui Dumnezeu. E o diferență...

Mai departe, ai atribuit spusele mele lui Iustin.

Constat, însă, că nu prea ne întâlnim în dialog, rezultând mai degrabă niște monologuri paralele, fiecare încercând să exprime ce-l preocupe, fără să-l audă pe celălalt.

Iorest 06.08.2025 22:02:26

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682598)
Am observat că suporți bine agresiunile adresate persoanei tale, însă am reacționat pentru că Iorest a jignit peste jumătate din poporul român – acela pe care AUR îl iubește atât de mult, încât vrea să-i facă bine cu forța.

Frăția ta nu ai văzut cum recunoaște în vreo 2 postări Iustin Dumitru că se alimentează din ura față de Iliescu ?

Ești un om al corectitudinii și echilibrului sau nu ?

E echilibrat să mai urăști un mort care e deja la judecată ?

Iliescu nu mai apărea de când a pierdut Năstase alegerile, ce să înțeleg că un împăiat politic e mai ticălos decât unul care face jocuri încă precum tîlharul de Petrov deși și-a atins limitele biologice ?

Iorest 06.08.2025 22:05:57

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682600)
Eu m-am referit la frica pe care AUR a inspirat-o unei bune părți din cei 54% care l-au votat pe N.D. Frica creștinească este aceea de a nu pierde dragostea lui Dumnezeu. E o diferență...

Mai departe, ai atribuit spusele mele lui Iustin.

Constat, însă, că nu prea ne întâlnim în dialog, rezultând mai degrabă niște monologuri paralele, fiecare încercând să exprime ce-l preocupe, fără să-l audă pe celălalt.

Nu știu dacă l-au votat 54%, să nu uităm că s-a făcut vot multiplu cu turism electoral, deci ăla 54% poate e și mai jos, l-a votat lumea că a mințit că nu mărește TVA, deci le-a tras-o ca Băsescu cu să trăiți bine.

Tîlharul de Băsescu se temea de C.G. și Simion pt că știa cât e scorul real, plus încă lumea nu e în perspectiva de a pierde casa, serviciul, a găsi cu greu hrană, tu ai văzut că a explodat TVA la vitamine și medicamente ?

Da s-au intercalat unele citate, era al tău cel cu poporul de idioți, dar esența rămâne.

iustin_dumitru 06.08.2025 22:14:01

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682601)
Frăția ta nu ai văzut cum recunoaște în vreo 2 postări Iustin Dumitru că se alimentează din ura față de Iliescu ?

Ești un om al corectitudinii și echilibrului sau nu ?

E echilibrat să mai urăști un mort care e deja la judecată ?

Iliescu nu mai apărea de când a pierdut Năstase alegerile, ce să înțeleg că un împăiat politic e mai ticălos decât unul care face jocuri încă precum tîlharul de Petrov deși și-a atins limitele biologice ?

M-am exprimat gresit poate ,sau poate doar ai inteles tu asta. Ura mea a fost a unei generatii ,si a mea s-a estompat cu timpul, nu a fost toti anii astia.
In ultimii ani am trecut de la ura din tinerete la o oarecare apreciere, desi mortii de la revolutie se puteau evita. Iar odata cu moartea lui ,ne am trezit fara obiectul care ne-a alimentat atata timp ideologic, care a definit toate partidele de dreapta ca opozitie la Iliescu, caci ceilalti lideri PSD s-au dovedit a fi mai slabi. La acestea se referea epitaful meu,ca ura mea din tinerete nu a avut sens. Pana si PSD incepuse sa se debaraseze de el,caci nu mai dadea bine la generatia tanara.

CristianR 06.08.2025 22:15:57

Cu privire la Iustin, omul a făcut o mărturisire cu privire la trecut, un sentiment pe care, spre cinstea lui, am înțeles că l-a depășit.

Iorest 06.08.2025 22:26:03

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682581)
Aș fi dorit ca, măcar atunci când a văzut că sfârșitul se apropie, să facă o mărturisire completă, să dezvăluie tot adevărul referitor la ascensiunea sa, la legătura cu Rusia și Gorbaciov, la Revoluție și mineriade, și nu doar ceea ce a reușit să descopere cercetarea procurorilor. Avea această datorie față de poporul român – pe care l-a mințit enorm –, dar și-ar fi făcut cel mai mare bine și lui însuși, nelăsând totul pentru Judecata care vine.

Dumnezeu să-l ierte!

Mda, de la Băsescu nu așteptăm o mărturisire legată de apropierea de ruși, Kaz Munai Gaz și altele ?
De la Constantinescu nimic despre trădarea minorității românești din Ucraina ?

De la Iohannis despre lovitura de stat patronată seniorial șamd.

Iorest 06.08.2025 22:29:30

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682603)
M-am exprimat gresit poate ,sau poate doar ai inteles tu asta. Ura mea a fost a unei generatii ,si a mea s-a estompat cu timpul, nu a fost toti anii astia.
In ultimii ani am trecut de la ura din tinerete la o oarecare apreciere, desi mortii de la revolutie se puteau evita. Iar odata cu moartea lui ,ne am trezit fara obiectul care ne-a alimentat atata timp ideologic, care a definit toate partidele de dreapta ca opozitie la Iliescu, caci ceilalti lideri PSD s-au dovedit a fi mai slabi. La acestea se referea epitaful meu,ca ura mea din tinerete nu a avut sens. Pana si PSD incepuse sa se debaraseze de el,caci nu mai dadea bine la generatia tanara.

Am înțeles și care e vina mea că tu ai avut schimbări de percepție mari, dezamăgiri, de când cel care nu e la putere provoacă mai mari dezamăgiri decât cel de la putere ?

Cine are frâiele decizionale în mâini ?

La CDR, Băsescu și alții erau toate semnalele dezastrului anunțat fiindcă era soroș în spatele lor și tot felul de societăți deschise, la Simion văd că e demonizat de ăștia după ce a păcălit-o pe Pippidi.

iustin_dumitru 06.08.2025 22:31:17

Citat:

Prietene tu nu ai dat dovadă că ai votat rațional, chiar tu ai recunoscut că ai deziluzii, ba mai aplici și o logică răsturnată - de vină sunt cei din opoziție și veți avea deziluzii cu opoziția nu cu puterea, curat -murdar.
Am spus ca am votat rational, pentru ca AUR mi-a inspirat teama fata de viitor,si de pierderea celui mai important lucru din acesti 35 de ani: libertatea
Nu neaparat ca ne baga in inchisori,ca acum nu mai e asa, dar nu mi ar fi placut ca ei sa fie la putere si sa aud de dimineata pana seara minciuni si manipulari, cum era pe vremea lui Dragnea.Eu apreciez ca demagogie si minciuna ce zic ei, aceea de a explica comportamentul politicienilor actuali prin vanzarea de tara. E jignirea in corpore a unei generatii de politicieni,chiar daca slabi, dar totusi onesti in fata uniunii eurpene care ne a tras ea inainte.

iustin_dumitru 06.08.2025 22:44:44

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682600)

Da,poate ai dreptate. Dar nici nu ar fi rau sa fie paralele,fiecare sa isi spuna ideile lui. Mai rau este daca iti jignesti/superi/combati inutil/provoci interlocutorul.Cand te rogi sera te rogi pentru toate aceste pacatele fata de aproapele si mai mici decat acestea. Multumesc de feedback,chiar m-a ajutat,o sa incerc doar sa imi spun ideile,uneori si eu m-am mai luat de Ioreste dandu-i sfaturi sau criticandu-l. Dar observ ca are o mare pasiune pentru politica, si daca omu vrea sa vorbeasca de ce sa nu ne spunem toti opiniile,bune sau rele.
Daca ar tacea el sau eu sau unul din noi ar vorbi singur, atunci fiecare din noi nu si ar mai verifica si intari ideile. Dar promit sa ma abtn sa mai ating pe cineva, limitandu-ma la idei

Iorest 06.08.2025 22:44:55

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682607)
Am spus ca am votat rational, pentru ca AUR mi-a inspirat teama fata de viitor,si de pierderea celui mai important lucru din acesti 35 de ani: libertatea
Nu neaparat ca ne baga in inchisori,ca acum nu mai e asa, dar nu mi ar fi placut ca ei sa fie la putere si sa aud de dimineata pana seara minciuni si manipulari, cum era pe vremea lui Dragnea.Eu apreciez ca demagogie si minciuna ce zic ei, aceea de a explica comportamentul politicienilor actuali prin vanzarea de tara. E jignirea in corpore a unei generatii de politicieni,chiar daca slabi, dar totusi onesti in fata uniunii eurpene care ne a tras ea inainte.

Și acuma nu sunt minciuni și manipulări de dimineața până seara ?
Sau dacă le auzi de la digi sunt mai credibile ?

Deci tu ai vreo 50 de ani și ai îmbătrânit în spiritul maoist, așa ca un flăcăiandru din ăsta mereu în luptă cu stafii imaginare, tu și la 70 de ani o reacționezi pavlovian la mantrele haștagiste ?

Politicienii actuali ne-au băgat în groapă, că se mai trage câte o dâră de asfalt nu e evoluție, dacă judeci în principiile corporatiste de potențial maxim vs potențial atins sunt grave discrepanțe, dacă lucrau la patron erau concediați de buni administratori ce sunt pentru rezultatele lor.

iustin_dumitru 06.08.2025 22:55:24

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682609)
Și acuma nu sunt minciuni și manipulări de dimineața până seara ?
Sau dacă le auzi de la digi sunt mai credibile ?

Deci tu ai vreo 50 de ani și ai îmbătrânit în spiritul maoist, așa ca un flăcăiandru din ăsta mereu în luptă cu stafii imaginare, tu și la 70 de ani o reacționezi pavlovian la mantrele haștagiste ?

Politicienii actuali ne-au băgat în groapă, că se mai trage câte o dâră de asfalt nu e evoluție, dacă judeci în principiile corporatiste de potențial maxim vs potențial atins sunt grave discrepanțe, dacă lucrau la patron erau concediați de buni administratori ce sunt pentru rezultatele lor.

Acum sunt nu minciuuni, ca doar se spune unde am ajuns si se arata dezastrul. Acum este putina neglijenta , pentru ca ar trtebui mai multa empatie si analiza cu oamenii si grija la detalii atunci cand vrei sa le tai venituri. Deci sunt pe o cale gresita cred, si o sa sfarseasca ca si pdl in ura poporului,pentru ca nu stiu sa comunice,nu pentru ca sunt mincinosi.

Iar rezultatele slabe de care zici ,au fost asemanatoare si in evolutia altor tari, o societate se construieste cu zeile si sutele de ani.
Doar ca ai nostri au avut o gaselnita , aceasta a haiduciei , luam de la cei care mai au ceva, dam saracilor, si apoi ne mai facem si noi parte, ca doar avem imaginea ca avem grihja de popor deci ne permitem. Si iluziia aceasta pesedista vanduta ani intregi si care le a asigurat o anumita imunitate in a fura, nbe a facut sa stam pe loc,provocand in mare inflatie. Dar in paralel ,incet incet,uita te in jur,s-a mai si construit.
Nu trebuie sa ne acuzam prea tare, toater popoarele au avut o evolutie in istorie ,cu suisuri si coborasuri.
Iar despre AUR zic ca minte in a identifica corect cauzele inapoierii tarii . Nu obedienta fata de straini a fost, ca si PSD a avut un brand patriotic , ci targul politic care l-au facut: noi amantem viitorul tarii si al copiilor iar voi ne lasati sa ne vedem de treaba.

Iorest 06.08.2025 23:06:21

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682610)
Acum sunt nu minciuuni, ca doar se spune unde am ajuns si se arata dezastrul. Acum este putina neglijenta , pentru ca ar trtebui mai multa empatie si analiza cu oamenii si grija la detalii atunci cand vrei sa le tai venituri. Deci sunt pe o cale gresita cred, si o sa sfarseasca ca si pdl in ura poporului,pentru ca nu stiu sa comunice,nu pentru ca sunt mincinosi.

Aia cu semnați pt TVA nemodificat nu e o minciună și o regie ieftină și din partea prezentatorilor tv ?

Tu crezi că dacă iei din pensiile peste 3.000 de lei și banii ăia nu se văd nicăieri, oamenii o să uite ?

Nu mă-nțelege greșit, față de bătrânii care votează Nicușor Dan, față de profesorii care votează ND, față de studenți, olimpici ei au căutat-o cu mâna lor, mie mi-e milă de cei care nu votează sau sunt prinși la mijloc în malaxorul unor nenorociți, care-i ard pe toți, pt ei România e ca o pradă.

Citat:

Iar rezultatele slabe de care zici ,au fost asemanatoare si in evolutia altor tari, o societate se construieste cu zeile si sutele de ani.

Atunci de ce activul de partid al USR-PNL face scandal cu privire la alte partide, hai să facem un partid unic și așteptăm zeci de ani.

Citat:

Doar ca ai nostri au avut o gaselnita , aceasta a haiduciei , luam de la cei care mai au ceva, dam saracilor, si apoi ne mai facem si noi parte, ca doar avem imaginea ca avem grihja de popor deci ne permitem. Si iluziia aceasta pesedista vanduta ani intregi si care le a asigurat o anumita imunitate in a fura, nbe a facut sa stam pe loc,provocand in mare inflatie. Dar in paralel ,incet incet,uita te in jur,s-a mai si construit.

Eu nu cred că s-a construit mare lucru așa și un om în 35 de ani are alte condiții și evoluează anual, deci ai fi evoluat oricum.

Citat:

Nu trebuie sa ne acuzam prea tare, toater popoarele au avut o evolutie in istorie ,cu suisuri si coborasuri.
Iar despre AUR zic ca minte in a identifica corect cauzele inapoierii tarii . Nu obedienta fata de straini a fost, ca si PSD a avut un brand patriotic , ci targul politic care l-au facut: noi amantem viitorul tarii si al copiilor iar voi ne lasati sa ne vedem de treaba.

Păi asta fac și cei care fură în numele pro-europenismului, domnle ei au repetat poezia corect deci e în regulă să mai umble la bani și să fie la butoane, eu nu văd nicio diferență.

iustin_dumitru 06.08.2025 23:25:23

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682611)
Aia cu semnați pt TVA nemodificat nu e o minciună și o regie ieftină și din partea prezentatorilor tv ?

Tu crezi că dacă iei din pensiile peste 3.000 de lei și banii ăia nu se văd nicăieri, oamenii o să uite ?

Nu mă-nțelege greșit, față de bătrânii care votează Nicușor Dan, față de profesorii care votează ND, față de studenți, olimpici ei au căutat-o cu mâna lor, mie mi-e milă de cei care nu votează sau sunt prinși la mijloc în malaxorul unor nenorociți, care-i ard pe toți, pt ei România e ca o pradă.

Atunci de ce activul de partid al USR-PNL face scandal cu privire la alte partide, hai să facem un partid unic și așteptăm zeci de ani.

Eu nu cred că s-a construit mare lucru așa și un om în 35 de ani are alte condiții și evoluează anual, deci ai fi evoluat oricum.

Păi asta fac și cei care fură în numele pro-europenismului, domnle ei au repetat poezia corect deci e în regulă să mai umble la bani și să fie la butoane, eu nu văd nicio diferență.

Scuze ca nu mai pun QUOTE ca e enervant,dar iti raspund la ce ai zis

-Cu TVA a fost totusi mai transparenta treaba ,dar da, a sfarsit prost in incredere
-Cu luatul din 3000 de ron normal ca suna prost,dupa ce le ai dat mereu. Face parte din iluzia vanduta de psd,caci probabil si in alte tari se ia impozit pe pensie.
-E normala alternanta partidelor, e normal sa vina si AUR , problema e ca prin discursul lor sperie , dar asta nu ii impiedica sa ajunga maine la guvernare. Poate cine stie,trec chiar de 50% cu balbaielile celorlati si cu partenerii si atunci nu mai pot fi opriti.
Eu doar zic ca dpdv personal imi e greu sa suport minciuna pe fata care ei ar promova-o ,sa zica ca e alba cand e neagra, desi si cei de acum mai mint,dar in general in occident e cutuma sa se minta si fure mai pe ascuns.
-Esti nerecunoscator sa zici ca nu s-a construit nimic, pentru ca nu ai termen de comparatie. Eu stau in Cluj si pe vremea lui Funar s-a facut mai putin decat acum,multa propaganda si putina actiune. Deci chiar cu furaciunea care a existat in tara ,s-a si facut ,si au fost multi oameni devotati care au facut treaba in functii puiblicce ,apreciez ca hotii au fost undeva la 20% iar restul cinstiti. Dar e totusi mult , si ii strica si pe ceilalti

Iorest 07.08.2025 02:19:24

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682612)
Scuze ca nu mai pun QUOTE ca e enervant,dar iti raspund la ce ai zis

-Cu TVA a fost totusi mai transparenta treaba ,dar da, a sfarsit prost in incredere

Cu ce a fost transparentă treaba, ne-a mințit ca la alba neagra, evident că 6 milioane nu l-am crezut, dar vulgul da.

Citat:

-Cu luatul din 3000 de ron normal ca suna prost,dupa ce le ai dat mereu. Face parte din iluzia vanduta de psd,caci probabil si in alte tari se ia impozit pe pensie.

Până la urmă pensia muncită e un drept, să trăiești tu din 3000 de lei în orașe, că e vagabonțesc modul cum pui problema, li-i s-a dat, nu și-au sacrificat tinerețea muncind.

Citat:

-E normala alternanta partidelor, e normal sa vina si AUR , problema e ca prin discursul lor sperie , dar asta nu ii impiedica sa ajunga maine la guvernare. Poate cine stie,trec chiar de 50% cu balbaielile celorlati si cu partenerii si atunci nu mai pot fi opriti.

AUR nu va ajunge niciodată la guvernare, și nu doar AUR fiindcă sistemul poate demoniza pe oricine îi e incomod.

Citat:

Eu doar zic ca dpdv personal imi e greu sa suport minciuna pe fata care ei ar promova-o ,sa zica ca e alba cand e neagra, desi si cei de acum mai mint,dar in general in occident e cutuma sa se minta si fure mai pe ascuns.

Occidentul a tâlhărit cu bâta colonialismului, e tâlhărie pe față, doar proștii credeau că dacă vine capital străin ăia n-o să fure, sau n-o să facă șmecherii.

Citat:

-Esti nerecunoscator sa zici ca nu s-a construit nimic, pentru ca nu ai termen de comparatie. Eu stau in Cluj si pe vremea lui Funar s-a facut mai putin decat acum,multa propaganda si putina actiune.

De unde altundeva putea veni un ins care are astfel de idei, decât de la Cluj Napoca, oare de ce nu mă mir, mai lipsește să spui că ai ceva rădăcini ungurești.

Citat:

Deci chiar cu furaciunea care a existat in tara ,s-a si facut ,si au fost multi oameni devotati care au facut treaba in functii puiblicce ,apreciez ca hotii au fost undeva la 20% iar restul cinstiti. Dar e totusi mult , si ii strica si pe ceilalti

Omule și în Albania s-a construit, și în Kosovo și în Georgia, și în Bosnia, și în Belarus față de acum 35 de ani, în Kazahstan chiar sunt linii feroviare inmiit mai bune decât în România, și erau pe nicăieri acu 30 de ani.

Deci unde te uiți pe hartă sunt condiții mai bune ca acu 35 de ani, atunci ce nevoie mai aveam de UE, care a impus ca și condiție de preaderare o tâlhârire pe față a PETROMULUI și a altor active strategice.

CristianR 07.08.2025 09:13:59

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682608)
Multumesc de feedback,chiar m-a ajutat,o sa incerc doar sa imi spun ideile,uneori si eu m-am mai luat de Ioreste dandu-i sfaturi sau criticandu-l.

Cu plăcere, dar era pentru Iorest. Mai ales cu el trăiesc sezația că nu ne întâlnim decât rareori pe un subiect, având discursuri paralele. Cred că nu citește cu atenție mesajul interlocutorului, oprindu-se mai degrabă asupra declanșatorilor pe care-i identifică în el și folosind prilejul pentru a-și exprima nemulțumirile profunde, susținute adesea de judecăți parțiale ori chiar eronate, întrucât informațiile pe care se bazează s-au dovedit a fi tendențioase ori pur și simplu fake-uri.

Iorest 07.08.2025 20:58:20

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682615)
Cu plăcere, dar era pentru Iorest. Mai ales cu el trăiesc sezația că nu ne întâlnim decât rareori pe un subiect, având discursuri paralele. Cred că nu citește cu atenție mesajul interlocutorului, oprindu-se mai degrabă asupra declanșatorilor pe care-i identifică în el și folosind prilejul pentru a-și exprima nemulțumirile profunde, susținute adesea de judecăți parțiale ori chiar eronate, întrucât informațiile pe care se bazează s-au dovedit a fi tendențioase ori pur și simplu fake-uri.

Mda și pe tine te deranjează să fii contrazis, îți dau o sursă zici că aia e prea părtinitoare, tu mai degrabă ești setat să vezi doar răul la Simion și AUR și la oricare îți demonizează sistemul.
Cred că asta e, merge să ajute, ajută de când e pe băncile liceului, gata zici tu că face din interes, tu care stai la tastatură.

Când ai avut o problemă legată de servici acu niște ani îmi aduc aminte, nu mergeai la țintă o luai pe ocolite, te sperii de ce-ți dă presa la servite fără să te gândești că presa apasă intenționat de 35 de ani butoanele de panică din creierul omului.

Nu te gândești că toți ticăloșii care au nenorocit România au fost mângâiați pe creștet de presă în timp ce ceilalți erau prezentați ca ultimii oameni, n-ai învățat nimic din demonizarea lui Vadim în 2000, din demonizarea lui Rațiu și Câmpeanu în 90 șamd.

iustin_dumitru 07.08.2025 23:54:52

Oare este ok ca principala preocupare sa fie evitarea dezastrului bugetar? E adevarat ca e un subiect trist si nemilos, si daca nu iei masuri rapide , scade ratingul si urmeaza dezastrul lumii de pana acum. Caci toate s-a narui ,la dobanzi mari,in conditiile in care nooi traim pe imprumut.
Dar absolutizarea unei singure probleme, parca cumva taie elanul , parca lumea s-ar astepta si la o directie , la o motivatie, dincolo de posibilul dezastru. Adica cu ce vii tu nou ca sa schimbi modul de a interactiona al nnostru cu statul. Inteleg ca vii cu ideea ca dupa ce se face curatenie ,lucrurile vor merge altfel. Dar nu ai putea sa ne spui inca de acum cum vor merge? Nu de alta dar te ar ajuta sa ai un model. Ce se va face cu arbitrariul din CA uri? cu nepotismul? Cum vei preveni ciuma tentatiei furtului din insasi echipa ta? Cum vei aduce oamenii de partea ta si ii vei promova? Nu ar trebui orice abordare plitica sa inceapa cu un set de valori ,cu putere ,putere populara de a crede intr-o idee ? Ceva care sa ne dea putin umanism si collaborare intre noi, ca sa simtim ca tragem la aceiasi caruta ?
Pe vremuri era stanga si dreapta ,te grupai in jurul unor principii. Dar la acest sfarsit de lume totul s-a diluat , nici macar o urma de unitate nu mai gasesti, decat frica colectiva ca nu mai avem unde ne imprumuta , frica zilei de maine.
Mi ar place sa stiu daca e interesat cineva ,ce valori ar crede ca ar coagula cu adevarat o masa de oameni,un partid,o miscare, ca sa te simti cu adevarat increzator in ele, si sa nu mai facem doar politica pompieristica, ci cu adevarat actiune care sa te aduca in slujba cetatii, si fiecare sa simta ca are un rol al sau.

Iorest 09.08.2025 02:44:58

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682621)
Oare este ok ca principala preocupare sa fie evitarea dezastrului bugetar? E adevarat ca e un subiect trist si nemilos, si daca nu iei masuri rapide , scade ratingul si urmeaza dezastrul lumii de pana acum. Caci toate s-a narui ,la dobanzi mari,in conditiile in care nooi traim pe imprumut.

Nu am văzut să concedieze din posturile de conducere, din consilieri, șamd, sau să taie din bugetele structurilor de forță, deci austeritatea e doar pt cetățeni, pe vremea lui Boc, Elena Udrea spărgea milioane de euro pe reclame, cică făcea brandul de țară, iar idioții utili acreditau versiunea că trebuie să strângem cureaua.

Unii strâng cureaua, să aibă alții ce toca.

CristianR 10.08.2025 14:10:41

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682616)
Mda și pe tine te deranjează să fii contrazis, îți dau o sursă zici că aia e prea părtinitoare, tu mai degrabă ești setat să vezi doar răul la Simion și AUR și la oricare îți demonizează sistemul.
Cred că asta e, merge să ajute, ajută de când e pe băncile liceului, gata zici tu că face din interes, tu care stai la tastatură.

Când ai avut o problemă legată de servici acu niște ani îmi aduc aminte, nu mergeai la țintă o luai pe ocolite, te sperii de ce-ți dă presa la servite fără să te gândești că presa apasă intenționat de 35 de ani butoanele de panică din creierul omului.

Deja intri pe terenul atacului la persoană, poate pentru că ai luat-o personal. Eu atac ideile și faptele interlocutorului, n-am nimic cu persoana ta; ori a lui Simion, pe care te rog să observi că nu l-am caricaturizat vreodată, nici nu i-am stâlcit numele așa cum obișnuiești tu să faci cu cei pe care-i dușmănești.

În ce-l privește pe Simion, comentariul meu s-a referit la clipul pe care l-ai postat, corelat cu multe altele pe care le-a produs într-o manieră asemănătoare. Luându-mă după efectele vorbelor lui, respectiv ținta către care direcționează de fiecare dată ura oamenilor, pe care tot el caută să o aprindă și s-o întrețină, consider că intențiile lui nu sunt de a face bine, oricât ar pretinde el asta. Dacă faptele contrazic vorbele, atunci avem de-a face cu o minciună. La fel și în privința lui C.G. Dacă doreau să ajute, atât unul, cât și celălalt, se alăturau fără tam-tam și cu smerenie grupurilor de voluntari care chiar au construit și reparat case în zonele inundate, în mod coordonat, colaborând cu autoritățile locale și cu ISU.

În ce privește episodul din viața mea personală la care te referi (pe care am expus-o destul de mult, în vreme ce eu nu-ți cunosc nici măcar numele), am făcut un efort ca să-mi dau seama la ce te referi. Cred că am povestit ceva legat de serviciu, care s-a petrecut în urmă cu aproape 20 de ani, dar fie eu n-am fost destul de clar atunci, fie tu l-ai reținut distorsionat. A fost vorba despre o situație de corupție față de care nu aveam dovezi clare, fiind mai degrabă suspiciuni, care abia târziu aveau să mi se clarifice dincolo de orice dubiu. Nu am luat-o pe ocolite și am intrat în conflict deschis cu conducerea, iar regretul pe care mi l-am exprimat mai târziu pe forum ținea de faptul că – deși eu am plecat fără supărare, nefiind un loc de muncă pe care să mi-l mai doresc – am lăsat acolo un om care continua să comită nedreptăți față de colegii mei.

Iorest 10.08.2025 15:37:45

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682644)
Deja intri pe terenul atacului la persoană, poate pentru că ai luat-o personal. Eu atac ideile și faptele interlocutorului, n-am nimic cu persoana ta; ori a lui Simion, pe care te rog să observi că nu l-am caricaturizat vreodată, nici nu i-am stâlcit numele așa cum obișnuiești tu să faci cu cei pe care-i dușmănești.

Nu am vrut să atac la persoană, am văzut că tu te plângeai că pe vremuri erai blocat dacă erai puțin mai contondent, în mare parte cu politicieni și situații, nu cu oameni de pe forum.

Din ce văd nu a fost bună politica aceea de restricționare din orice motiv, fiindcă s-a golit forumul după 2014, eu când m-am înscris l-am prins aproape golit, a durat foarte mult să-l aducem la 30-40% din ce era între 2007 și 2015.

Citat:

În ce-l privește pe Simion, comentariul meu s-a referit la clipul pe care l-ai postat, corelat cu multe altele pe care le-a produs într-o manieră asemănătoare. Luându-mă după efectele vorbelor lui, respectiv ținta către care direcționează de fiecare dată ura oamenilor, pe care tot el caută să o aprindă și s-o întrețină, consider că intențiile lui nu sunt de a face bine, oricât ar pretinde el asta. Dacă faptele contrazic vorbele, atunci avem de-a face cu o minciună. La fel și în privința lui C.G. Dacă doreau să ajute, atât unul, cât și celălalt, se alăturau fără tam-tam și cu smerenie grupurilor de voluntari care chiar au construit și reparat case în zonele inundate, în mod coordonat, colaborând cu autoritățile locale și cu ISU.

Da, din ce văd Simion a fost de mai multe ori la Broșteni, fără tam-tam nu se filmeză de fiecare dată când merge, ba chiar a ajuns înaintea lui C.G. de multe ori și nu s-a filmat nici măcar când dădea la cazma

Cred că e o stare de spirit referitoare la dirijarea cu dărnicie de fonduri către profitori din R.M și UKr vs spolierea cu taxe a românilor, vs purtarea nerușinată și fără Dumnezeu față de românii din Ucraina.

Dacă ție ți se pare firească și canonică violența cu care sunt preluate Biserici ortodoxe acolo, cu persoane cagulate, înarmate cu bâte, cu preoți violentați te faci că nu vezi subiectul.

Eu nu te-am văzut decât pe tine să te îngrijești de nu mai poți de grija ucrainenilor, în viața reală dacă expunem părerile românilor față de cum profită ei,

- ba că draghează ilegal din Deltă și distrug ecosistemul,
- ba că ne inundă cu cereale ieftine și falimentează agricultorii,
-ba că ne aruncă miere îndoită și de calitate îndoielnică,
-ba că unii care vorbesc română, își iau cetățenie în ritm accelerat, chiar mai rapid decât Fritz
-ba că au avut cazare gratis și diurnă din partea statului când se închideau afaceri forțat
- ba pentru modul cum se comportă cu minoritățile românești și nu numai de acolo
- ba pentru felul brutal cum au intervenit în Transnistria de partea rușilor - cred că vreo 60-70% din români dezaprobă să aruncăm cu bani.

Iar în ceea ce privește banii către Republica Moldova, la fel, Maia Sandu și guvernele trecute profitau și cereau și dintr-o parte din România fonduri nerambursabile și din cealaltă gaz ieftin.

E clar că acolo există niște baroni locali care controlează politica și împreună cu serviciile fac pierdute miliarde de euro dinspre România pentru care nu se dă socoteală, pentru care nu există criterii de trasabilitate a banilor ca la fonduri europene.

Tu crezi că românii care realizează că aruncăm cu bani într-un stat ostil ideii de Românie unificată dacă ar fi întrebați ar vrea să se creeze în continuare deficit cu alocări de fonduri către vecini ostili sau profitori.
Uiți că sunt mulți moldoveni din Republica Moldova care vorbesc în rusă prin Italia ca să nu fie asociați cu românii ?

Citat:

În ce privește episodul din viața mea personală la care te referi (pe care am expus-o destul de mult, în vreme ce eu nu-ți cunosc nici măcar numele), am făcut un efort ca să-mi dau seama la ce te referi. Cred că am povestit ceva legat de serviciu, care s-a petrecut în urmă cu aproape 20 de ani, dar fie eu n-am fost destul de clar atunci, fie tu l-ai reținut distorsionat. A fost vorba despre o situație de corupție față de care nu aveam dovezi clare, fiind mai degrabă suspiciuni, care abia târziu aveau să mi se clarifice dincolo de orice dubiu. Nu am luat-o pe ocolite și am intrat în conflict deschis cu conducerea, iar regretul pe care mi l-am exprimat mai târziu pe forum ținea de faptul că – deși eu am plecat fără supărare, nefiind un loc de muncă pe care să mi-l mai doresc – am lăsat acolo un om care continua să comită nedreptăți față de colegii mei.

Eu îmi aduc aminte altceva, că era cineva care fura din gestiune și frăția ta nu știai cum să o dregi ca să ieși și tu bine dar și să elimini problema de integritate, mă bucur că ai împărțit pisica cum se zice și ai semnalat cazul, dacă e așa, dar nu înțeleg de ce mai deschisesei subiectul, dacă aveai rezolvarea ?

CristianR 10.08.2025 16:17:02

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682646)
Eu îmi aduc aminte altceva, că era cineva care fura din gestiune și frăția ta nu știai cum să o dregi ca să ieși și tu bine dar și să elimini problema de integritate, mă bucur că ai împărțit pisica cum se zice și ai semnalat cazul, dacă e așa, dar nu înțeleg de ce mai deschisesei subiectul, dacă aveai rezolvarea ?

Ar fi bine să găsești topicul la care te referi, pentru că nu mă regăsesc deloc în ceea ce spui că aș fi spus ori făcut. N-a fost vorba de un furt din gestiune, cu atât mai puțin de unul pe care aș fi vrut să-l acopăr.

Iorest 10.08.2025 16:30:23

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682647)
Ar fi bine să găsești topicul la care te referi, pentru că nu mă regăsesc deloc în ceea ce spui că aș fi spus ori făcut. N-a fost vorba de un furt din gestiune, cu atât mai puțin de unul pe care aș fi vrut să-l acopăr.

Eu nu m-am referit că tu ai fi vrut să acoperi pe cineva, ci să elimini cumva problema fără să ai de a face cu persoana care cauza problema.

Am observat că tu recunoști că frica te-a împins să votezi Nicușor, deci era doar o observație atât, nu un atac la persoană.

CristianR 10.08.2025 16:47:43

Eu am spus că ura și violența promovate de AUR a trezit în sufletele multora această frică, motiv pentru care s-au dus la vot să voteze orice altceva.

În ce mă privește, am votat rațional și pozitiv, nu de frică. Mă regăsesc mult mai mult în N.D. decât în G.S. ori C.G., iar pe Bolojan îl stimez în mod deosebit pentru modul tranșant în care abordează problemele și hotărârea de a schimba lucrurile în bine, dând în același timp dovadă de pricepere și echilibru.

Nu-mi plac personajele umorale, care preferă bâta în locul argumentelor, ori manipulatorii emoționali lipsiți de scrupule care vând teorii aberante ori ideologii neclare, promițând în schimb mântuirea neamului – fie ea și limitată la planul istoric.

iustin_dumitru 10.08.2025 16:55:04

Citat:

Din ce văd nu a fost bună politica aceea de restricționare din orice motiv, fiindcă s-a golit forumul după 2014, eu când m-am înscris l-am prins aproape golit, a durat foarte mult să-l aducem la 30-40% din ce era între 2007 și 2015.
Si eu sunt impotriva restrictionarii de orice fel. Oricum cred ca in paralel s-a mai produs si altceva care sa explice caderea de audienta , o migrare a publicului catre alte forme on-line. Sau poate ne-online, exista si asa ceva :)
Nu cred insa ca, cresterea audientei unui forum/comunitati etc online ,depinde de efortul cuiva, poate doar de un efort colectiv de a creste calitatea postarilor, cu lucruri care ii intereseaza cu adevarat pe oameni ,cat mai sincer expuse, si fara prea multa abstractie. Deci si cei care posteaza trebuie sa se intrebe ei insisi de ce o fac : sa intrebe, sa expuna ce gandesc, sa aiba dialoguri ? Sincer eu nu prea mai vad forma asta de dialog scris pe net ,cred ca si-a trait epoca in perioada de inceput,si poate si de aia a scazut audienta. Poate ar trebui in paralel sa postam si clipuri vorbind,ca parca am vazut ca accepta mp4 ca si link , poate ar fi mai interesant. Tare ma amuz inchipuindu ma cum as arata eu din bucatarie incercand sa ii explic lui Iorest ca l-am votat pe Nicusor nu doar din frica ci mai ales ca mi s-a parut o insula de bun simt , in acesta lume agitata. E excesiv de politicos uneori,aproape pana la neimplicare, "mi ar place sa" ,"as dori dacs se poate" dar in comparatie cu tupeul altora e totusi ceva rar. sa vedem totusi in final daca isi depaseste aceasta timiditate si isi da seama de potentialul acestui echilibru care il are.. Sper sa nu fie inca o dezamagire ca toti in care am crezut ca au potential,niciodata confirmat insa.

Iorest 10.08.2025 16:57:33

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682650)
Eu am spus că ura și violența promovate de AUR a trezit în sufletele multora această frică, motiv pentru care s-au dus la vot să voteze orice altceva.

Numai că AUR n-a provocat violențe, mai degrabă jandarmii fac exces de zel, din câte se vede sunt acuzați că nu au scos lumea în stradă după anularea alegerilor, cel puțin de asta îl acuza Târziu pe Simion.

Iar ura o provoacă USR față de știrbi, pesediști, asistați social, ceva mai vituperant și mai infect nu a existat în politica românească, vezi că acel Caramitru junior a numit BOR sectă criminală, vrei să îți caut articolul să nu zici că sunt dezinformări ?

Citat:

În ce mă privește, am votat rațional și pozitiv, nu de frică. Mă regăsesc mult mai mult în N.D. decât în G.S. ori C.G., iar pe Bolojan îl stimez în mod deosebit pentru modul tranșant în care abordează problemele și hotărârea de a schimba lucrurile în bine, dând în același timp dovadă de pricepere și echilibru.

Până acum nu a abordat nimic tranșant cum zici, mă refer numai la dezastrele ecologice de la Praid și lacul Bicaz.
Nu a avut de suferit niciun șmecher care făcea cumul de funcții, dar sunt în pericol tocmai unii din bugetarii care nu sunt pila nimănui ci sunt doar capabili.

Vezi că Bolojan și-a bătut joc de multă lume, a pierdut un proces în justiție cu ansamblul Crișana, după capul lui și ăștia erau niște paraziți
El se războia cu folclorul îți dai seama ce minte are ?
:

https://evz.ro/consiliul-judetean-bi...t-in-2021.html

Sunt foarte multe lucruri greșite făcute de acest ins în administrația locală, dar tu fiindcă nu ești din Bihor preiei din zbor ce-ți zice propaganda plătită tot de el din banii mei și ai altora pe care statul ni-i smulge cu forța prin taxe neavenite.

Citat:

Nu-mi plac personajele umorale, care preferă bâta în locul argumentelor, ori manipulatorii emoționali lipsiți de scrupule care vând teorii aberante ori ideologii neclare, promițând în schimb mântuirea neamului – fie ea și limitată la planul istoric.

Prietene vezi că manipulare emoțională s-a făcut împotriva lui Simion, de la țigan, la parazit, la homosexual, la destabilizator, că pică țara, vin legionarii, vin rușii, pică moneda națională, să-ți fie rușine că menționezi de aspectele astea și încerci să le pui în cârca altora.

CristianR 10.08.2025 17:10:55

N-am spus că a provocat, ci "a promovat" – un limbaj al urii, uneori la nivel de maidan. Sunt pline rețelele. Asta coboară foarte mult nivelul dezbaterii, nu mai rămâne loc de argumente, ci doar de acuzații, strigăte... înjurături.

A arăta cu degetul către cei pe care-i identifici ca adversari nu rezolvă problema. Cu siguranță și USR are propriile lui păcate, mai ales cele caracteristice Stângii moderne. Încă o dată, dacă e să fim onești, N.D. ar trebui apreciat și pentru că s-a desprins de aceștia, sacrificându-și chiar poziția de lider atunci când s-au opus Referendumului pentru familie.

Prefer să aleg oameni, nu partide, nu mă pot identifica cu o tabără ori alta. La nevoie, însă, caut să înclin balanța către cei pe care-i găsesc mai rezonabili, care par a dori și putea să facă ceva bun pentru oameni – în primul rând să aducă mai multă echitate în viața socială.

CristianR 10.08.2025 17:19:46

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682652)
Prietene vezi că manipulare emoțională s-a făcut împotriva lui Simion, de la țigan, la parazit, la homosexual, la destabilizator, că pică țara, vin legionarii, vin rușii, pică moneda națională, să-ți fie rușine că menționezi de aspectele astea și încerci să le pui în cârca altora.

Iorest, având în vedere că de multe ori îmi răstălmăcești vorbele, voi înceta să mai discut cu tine chestiuni politice. Eu nu am pus în cârca lui Simion ceea ce a făcut partea adversă, oricare ar fi fost ea. Nu stau pe tik-tok, dar nu neg că vor fi fost jigniri ori manipulări și de partea cealaltă. Într-adevăr, toți cei care vor să câștige alegeri sunt conștienți că au nevoie de emoțiile oamenilor, pentru că mulți n-ar ieși din case altfel.

Dacă atât unii, cât și ceilalți se dedau la jocuri murdare, treaba noastră ar fi să ne păstrăm ochiul curat și să încercăm să discernem, preferându-i pe cei care nu fac asta. Cum am mai spus: să ne uităm la fapte, iar informațiilor să le cercetăm veridicitatea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:52:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.