Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

georgeval 30.03.2008 18:35:40

Evanghelia duminicii a III-a din Post (a Sfintei Cruci)
Marcu 8, 34-38; 9, 1

34. Chemand la Sine multimea, (Iisus) impreuna cu ucenicii Sai, le-a zis: Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie.
35. Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine va pierde sufletul Sau pentru Mine si pentru Evanghelie, acela il va scapa.
36. Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul?
37. Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau?
38. Caci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului Se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui sau cu sfintii ingeri.
9, 1. si le zicea lor: "Adevarat graiesc voua ca sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, pana ce nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu, venind intru putere".

georgeval 31.03.2008 17:13:53

Evanghelia zilei: Crestinii, purtatori de cruce

Iisus a spus: "Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, si Fiul Omului va marturisi pentru el inaintea ingerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor, lepadat va fi inaintea ingerilor lui Dumnezeu. Oricui va spune vreun cuvant impotriva Fiului Omului, i se va ierta; dar celui ce va huli impotriva Duhului Sfant, nu i se va ierta. Iar cand va vor duce in sinagogi si la dregatori si la stapaniri nu va ingrijiti cum sau ce veti raspunde, sau ce veti zice, ca Duhul Sfant va va invata chiar in ceasul acela, ce trebuie sa spuneti." (Luca 12, 8-12)

georgeval 31.03.2008 17:16:37

Apostolul zilei: Sa ne rugam si pentru inaltele stapaniri

"Tot sufletul sa se supuna inaltelor stapaniri, caci nu este stapanire decat de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt randuite. Pentru aceea, cel ce se impotriveste stapanirii se impotriveste randuielii lui Dumnezeu. Iar cei ce se impotrivesc isi vor lua osanda. Caci dregatorii nu sunt frica pentru fapta buna, ci pentru cea rea. Voiesti, deci, sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele si vei avea lauda de la ea. Caci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tau. Iar daca faci rau, teme-te; caci nu in zadar poarta sabia; pentru ca ea este slujitoare a lui Dumnezeu si razbunatoare a maniei Lui, asupra celui ce savarseste raul. De aceea este nevoie sa va supuneti, nu numai pentru manie, ci si pentru constiinta. Ca pentru aceasta platiti si dari. Caci (dregatorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, staruind in aceasta slujire neincetat. Dati deci tuturor cele ce sunteti datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vama; celui cu teama, teama; celui cu cinstea, cinste." (Romani 13, 1-7)

georgeval 01.04.2008 22:15:03

Evanghelia zilei: Numara-te printre fiii imparatiei

"Alta pilda le-a pus Iisus lor inainte, zicand: «Asemenea este imparatia cerurilor omului care a semanat samanta buna in tarina sa. Dar, pe cand oamenii dormeau, a venit vrajmasul lui, a semanat neghina printre grau si s-a dus. Iar daca a crescut paiul si a facut rod, atunci s-a aratat si neghina. Venind slugile stapanului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semanat Tu, oare, samanta buna in tarina Ta? De unde, dar, are neghina? Iar El le-a raspuns: Un om vrajmas a facut aceasta. Slugile i-au zis: Voiesti, deci, sa ne ducem si s-o plivim? El insa a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, sa smulgeti odata cu ea si graul. Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris, si la vremea secerisului voi zice seceratorilor: Pliviti intai neghina si legati-o in snopi ca s-o ardem, iar graul adunati-l in jitnita mea». Dupa aceea, lasand multimile, a venit in casa, iar ucenicii Lui s-au apropiat de El, zicand: «Lamureste-ne noua pilda cu neghina din tarina». El, raspunzand, le-a zis: «Cel ce seamana samanta cea buna este Fiul Omului. tarina este lumea; samanta cea buna sunt fiii imparatiei; iar neghina sunt fiii celui rau. Dusmanul care a semanat-o este diavolul; secerisul este sfarsitul lumii, iar seceratorii sunt ingerii. si, dupa cum se alege neghina si se arde in foc, asa va fi la sfarsitul veacului. Trimite-va Fiul Omului pe ingerii Sai, vor culege din imparatia Lui toate smintelile si pe cei ce fac faradelegea, si-i vor arunca pe ei in cuptorul cu foc; acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor. Atunci, cei drepti vor straluci ca soarele in imparatia Tatalui lor. Cel ce are urechi de auzit sa auda»." (Matei 13, 24-30; 36-43)

georgeval 02.04.2008 18:56:53

Evanghelia zilei: Cu noi este Dumnezeu

Iisus a spus: "«Cel ce va asculta pe voi pe Mine Ma asculta, si cel ce se leapada de voi se leapada de Mine; iar cine se leapada de Mine se leapada de Cel ce M-a trimis pe Mine». si s-au intors cei saptezeci (si doi) cu bucurie, zicand: «Doamne, si demonii ni se supun in numele Tau». si le-a zis: «Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer. Iata, v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpii, si peste toata puterea vrajmasului, si nimic nu va va vatama. Dar nu va bucurati de aceasta, ca duhurile vi se pleaca, ci va bucurati ca numele voastre sunt scrise in ceruri». in acesta ceas, El S-a bucurat in Duhul Sfant si a zis: «Te slavesc pe Tine, Parinte, Doamne al cerului si al pamantului, ca ai ascuns acestea de cei intelepti si de cei priceputi si le-ai descoperit pruncilor. Asa, Parinte, caci asa a fost inaintea Ta, bunavointa Ta»." (Luca 10, 16-21)

costel 02.04.2008 22:48:15

Nu am gasit nici un raspuns la toate aceste postari ale lui George. Nu cred ca posteaza ca sa-si demonstreze siesi ca e capabil de acest lucru. Oare nu avem nimic de zis la aceste versete? Ne-am indestulat de cuvintele Domnului? Eu stiu ca atunci cand citesti ceva de la persoana draga, revii, recitesti, pentru ca acele randuri reprezinta pentru tine o intalnire cu persoana iubita. Lectura nu satisface setea de cunoastere ci dorul de persoana draga, iti indulceste inima.

mirelat 03.04.2008 03:58:47

:) Eu i-am multumit lui George pe MP (ca sa nu intrerup sirul postarilor la obiect)pentru gandul bun si efortul pe care il face sa ne impartaseasca si pe noi cu evanghelia si apostolul zilei.

De multe ori mi s-a intamplat sa constat cat de bine imi cad aceste citate din Biblie, cat de bine (mi) se potrivesc cu momentul/ ziua respectiva. Dar pentru ca le-am raportat la trairi si situatii strict personale nu am detaliat pe forum mai mult (ar fi insemnat o punere in tema mai de amploare si poate neinteresanta pentru altii).

PS : ai mare dreptate cu dorul de persoana draga, cand citesti si recitesti ca sa iti indulcesti inima.

georgeval 03.04.2008 11:53:14

Evanghelia zilei: Crestinii sunt lumina lumii

Iisus a spus: "Voi sunteti lumina lumii; nu poate o cetate aflata pe varf de munte sa se ascunda. Nici nu aprind faclie si o pun sub obroc, ci in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri. Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat zic voua: inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate. Deci cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor." (Matei 5, 14-19)

georgeval 03.04.2008 12:36:58

Multumesc, mirelat si costel. Postez pentru ca Scriptura este vie pentru mine nu este litera care ucide sau ideologie care constrange, spune Hristos: "Daca veti ramane in cuvintele Mele, adevarul va va face liberi". Consider ca Sf. Scriptura este acuala, cred ca multi se regasesc in starile sufletesti prezente in Sf Scriptura.

georgeval 04.04.2008 14:33:54

Evanghelia zilei: Pastorul cel Bun S-a jertfit pentru pacatele noastre

Iisus a spus: "Eu sunt usa: de va intra cineva prin Mine, se va mantui; si va intra si va iesi si pasune va afla. Furul nu vine decat ca sa fure si sa junghie si sa piarda. Eu am venit ca viata sa aiba si din belsug sa aiba. Eu sunt pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale. Iar cel platit si cel care nu este pastor, si ale carui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind si lasa oile si fuge; si lupul le rapeste si le risipeste. Dar cel platit fuge, pentru ca este platit si nu are grija de oi. Eu sunt pastorul cel bun si cunosc pe ale Mele si ale Mele Ma cunosc pe Mine. Precum Ma cunoaste Tatal si Eu cunosc pe Tatal. si sufletul imi pun pentru oi. Am si alte oi, care sunt din staulul acesta. si pe acelea trebuie sa le aduc, si vor auzi glasul Meu si va fi o turma si un pastor." (Ioan 10, 9-16)

getaballa 04.04.2008 20:21:02

Eu, ce-as putea spune?!Multumesc tie George si tuturor celor care adauga versetelor din Sf.Evanghelie comentarii care aprind in suflet dorul dupa Dumnezeu, dor ce nu poate fi stins nici cu un ocean de lacrimi.

Cu noi este Dumnezeu !

georgeval 05.04.2008 18:34:53

Evanghelia zilei: Viata viitoare se pregateste de pe pamant

Iisus a zis: "Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce asculta cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata. Adevarat, adevarat zic voua, ca vine ceasul si acum este, cand mortii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si cei ce vor auzi vor invia. Caci precum Tatal are viata in Sine, asa I-a dat si Fiului sa aiba viata in Sine; si I-a dat putere sa faca judecata, pentru ca este Fiul Omului. Nu va mirati de aceasta; caci vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi, cei ce au facut cele bune spre invierea vietii si cei ce au facut cele rele spre invierea osandirii. Eu nu pot sa fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis." (Ioan 5, 24-30)

georgeval 07.04.2008 11:30:16

Evanghelia zilei: Calea spre rai

Iisus a spus: "«Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce nu intra pe usa,in staulul oilor, ci sare pe aiurea, acela este fursi talhar. Iar cel ce intra prin usa este pastorul oilor. Acestuia portarulii deschidesi oile asculta de glasul lui,si oile sale le cheama pe numesi le mana afara.si cand le scoate afara pe toate ale sale, mergeinaintea lor,s i oile merg dupa el, caci cunosc glasul lui. Iar dupa un strain, ele nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru ca nu cunosc glasul lui». Aceasta pilda le-a spus-o Iisus, dar ei n-au inteles ce inseamna cuvintele Lui. A zis deci iarasi Iisus: «Adevarat, adevarat zic voua: Eu sunt usa oilor. Toti cati au venit maiinainte de Mine sunt furis i talhari, dar oile nu i-au ascultat. Eu sunt usa: de va intra cineva prin Mine, se va mantui;s i va intras i va iesis i pasune va afla»." (Ioan 10, 1-9)

georgeval 08.04.2008 18:13:59

Evanghelia zilei: Prin rabdare dobandesti vesnicia raiului

Iisus a spus: "isi vor pune mainile pe voi si va vor prigoni, dandu-va in sinagogi si in temnite, ducandu-va la imparati si la dregatori, pentru numele Meu. si va fi voua spre marturie. Puneti deci in inimile voastre sa nu ganditi de mai inainte ce veti raspunde; caci Eu va voi da gura si intelepciune, careia nu-i vor putea sta impotriva, nici sa-i raspunda toti potrivnicii vostri. si veti fi dati si de parinti si de frati si de neamuri si de prieteni, si vor ucide dintre voi. si veti fi urati de toti pentru numele Meu. si par din capul vostru nu va pieri. Prin rabdarea voastra veti dobandi sufletele voastre." (Luca 21, 12-19)

georgeval 09.04.2008 22:18:30

Evanghelia zilei: Fa loc primaverii in sufletul tau

"Si iata era un om in Ierusalim, cu numele Simeon; si omul acesta era drept si temator de Dumnezeu, asteptand mangaierea lui Israel, si Duhul Sfant era asupra lui. si lui i se vestise de catre Duhul Sfant ca nu va vedea moartea pana ce nu va vedea pe Hristosul Domnului. si din indemnul Duhului a venit la templu; si cand parintii au adus inauntru pe Pruncul Iisus, ca sa faca pentru El dupa obiceiul Legii, el L-a primit in bratele sale si a binecuvantat pe Dumnezeu si a zis: «Acum slobozeste pe robul Tau, dupa cuvantul Tau, in pace, ca ochii mei vazura mantuirea Ta, pe care ai gatit-o inaintea fetei tuturor popoarelor, lumina spre descoperirea neamurilor si slava poporului Tau Israel»." (Luca 2, 25-32)

georgeval 10.04.2008 11:31:38

Evanghelia zilei: Sa fiti fii ai Luminii!

Iisus a spus: "«Adevarat, adevarat zic voua ca daca grauntele de grau, cand cade in pamant, nu va muri, ramane singur; iar daca va muri, aduce multa roada. Cel ce isi iubeste sufletul il va pierde; iar cel ce isi uraste sufletul in lumea aceasta il va pastra pentru viata vesnica. Daca-Mi slujeste cineva, sa-Mi urmeze, si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca-Mi slujeste cineva, Tatal Meu il va cinsti». Deci le-a zis Iisus: «inca putina vreme Lumina este cu voi. Umblati cat aveti Lumina ca sa nu va prinda intunericul. Caci cel ce umbla in intuneric nu stie unde merge. Cat aveti Lumina, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai Luminii». Acestea le-a vorbit Iisus si, plecand, S-a ascuns de ei". (Ioan 12, 24-26, 35-36)

georgeval 10.04.2008 11:36:20

Iata, cum si-a preinchipuit Hristos jertfa Sa mantuitoare. El este bobul de grau, care pus fiind in mormant a adus rod insutit, pentru ca a iesit biruitor din mormant, nu singur, ci impreuna cu sufletele dreptilor Vechiului Testament. In "Prohod" Hristos este un "BOB cu doua firi".

georgeval 11.04.2008 13:59:31

Evanghelia zilei: Dreptatea lui Dumnezeu

"si fariseii si carturarii au adus la Iisus pe o femeie, prinsa in adulter si, asezand-o in mijloc, au zis Lui: «invatatorule, aceasta femeie a fost prinsa asupra faptului de adulter; iar Moise ne-a poruncit in Lege ca pe unele ca acestea sa le ucidem cu pietre. Dar Tu ce zici?». si aceasta ziceau, ispitindu-L, ca sa aiba de ce sa-L invinuiasca. Iar Iisus, plecandu-Se in jos, scria cu degetul pe pamant. si staruind sa-L intrebe, El S-a ridicat si le-a zis: «Cel fara de pacat dintre voi sa arunce cel dintai piatra asupra ei». Iarasi plecandu-Se, scria pe pamant. Iar ei auzind aceasta si mustrati fiind de cuget, ieseau unul cate unul, incepand de la cei mai batrani si pana la cel din urma, si a ramas Iisus singur si femeia, stand in mijloc. si ridicandu-Se Iisus si nevazand pe nimeni decat pe femeie, i-a zis: «Femeie, unde sunt parasii tai? Nu te-a osandit nici unul?». Iar ea a zis: «Nici unul, Doamne»». si Iisus i-a zis: «Nu te osandesc nici Eu. Mergi; de acum sa nu mai pacatuiesti»." (Ioan 8, 3-11)

georgeval 11.04.2008 14:01:19

Dreptatea lui Dumnezeu nu este o lege oarba, sau o lege inflexibila, asemenea unei legi juridice. Dreptatea lui Dumnezeu se manifesta cu iubire.

georgeval 12.04.2008 18:23:35

Evanghelia zilei: Tu cine crezi ca este Hristos?

"si a iesit Iisus si ucenicii Lui prin satele din preajma Cezareii lui Filip. si pe drum intreba pe ucenicii Sai, zicandu-le: «Cine zic oamenii ca sunt?». Ei au raspuns Lui, zicand: «Unii spun ca esti Ioan Botezatorul, altii ca esti Ilie, iar altii ca esti unul din prooroci». si El i-a intrebat: «Dar voi cine ziceti ca sunt Eu?». Raspunzand, Petru a zis Lui: «Tu esti Hristosul». si El le-a dat porunca sa nu spuna nimanui despre El. si a inceput sa-i invete ca Fiul Omului trebuie sa patimeasca multe si sa fie defaimat de batrani, de arhierei si de carturari si sa fie omorat, iar dupa trei zile sa invieze." (Marcu 8, 27-31)

georgeval 13.04.2008 14:58:50

Evanghelia duminicii a V-a din Post (Cererea fiilor lui Zevedeu)
Marcu 10, 32-45

32. si erau pe drum, suindu-se la Ierusalim, iar Iisus mergea inaintea lor. si ei erau uimiti si cei ce mergeau dupa El se temeau. si luand la Sine, iarasi, pe cei doisprezece, a inceput sa le spuna ce aveau sa I se intample:
33. Ca, iata, ne suim la Ierusalim si Fiul Omului va fi predat arhiereilor si carturarilor; si-L vor osandi la moarte si-L vor da in mana paganilor.
34. si-L vor batjocori si-L vor scuipa si-L vor biciui si-L vor omori, dar dupa trei zile va invia.
35. si au venit la El Iacov si Ioan, fiii lui Zevedeu, zicandu-I: invatatorule, voim sa ne faci ceea ce vom cere de la Tine.
36. Iar El le-a zis: Ce voiti sa va fac?
37. Iar ei I-au zis: Da-ne noua sa sedem unul de-a dreapta Ta, si altul de-a stanga Ta, intru slava Ta.
38. Dar Iisus le-a raspuns: Nu stiti ce cereti! Puteti sa beti paharul pe care il beau Eu sau sa va botezati cu botezul cu care Ma botez Eu?
39. Iar ei I-au zis: Putem. si Iisus le-a zis: Paharul pe care Eu il beau il veti bea, si cu botezul cu care Eu ma botez va veti boteza.
40. Dar a sedea de-a dreapta Mea, sau de-a stanga Mea, nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregatit.
41. si auzind cei zece, au inceput a se mania pe Iacov si pe Ioan.
42. si Iisus, chemandu-i la Sine, le-a zis: stiti ca cei ce se socotesc carmuitori ai neamurilor domnesc peste ele si cei mai mari ai lor le stapanesc.
43. Dar intre voi nu trebuie sa fie asa, ci care va vrea sa fie mare intre voi, sa fie slujitor al vostru.
44. si care va vrea sa fie intai intre voi, sa fie tuturor sluga.
45. Ca si Fiul Omului n-a venit ca sa I se slujeasca, ci ca El sa slujeasca si sa-si dea sufletul rascumparare pentru multi.

georgeval 14.04.2008 09:41:14

Evanghelia zilei: Cine il iubeste pe Iisus

Iisus a zis: "«Cel ce are poruncile Mele si le pazeste, acela este care Ma iubeste; iar cel ce Ma iubeste pe Mine va fi iubit de Tatal Meu si-l voi iubi si Eu si Ma voi arata lui». I-a zis Iuda, nu Iscarioteanul: «Doamne, ce este ca ai sa Te arati noua, si nu lumii?». Iisus a raspuns si i-a zis: «Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el. Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis»." (Ioan 14, 21-24)

georgeval 15.04.2008 16:06:03

Evanghelia zilei: Scara desavarsirii

"Era o sarbatoare a iudeilor si Iisus S-a suit la Ierusalim. Iar in Ierusalim, langa Poarta Oilor, era o scaldatoare, care pe evreieste se numeste Vitezda, avand cinci pridvoare. in acestea zaceau multime de bolnavi, orbi, schiopi, uscati, asteptand miscarea apei. Caci un inger al Domnului se cobora la vreme in scaldatoare si tulbura apa si cine intra intai, dupa tulburarea apei, se facea sanatos, de orice boala era tinut." (Ioan 5, 1-4)

mirelat 15.04.2008 20:17:12

George, de ce se numeste evanghelia zilei "Scara desavarsirii"? care e legatura cu scaldatoarea Vitezda?

georgeval 15.04.2008 21:02:41

Scaldatoarea Vitezda simbolizeaza Biserica. Iar omul in Biserica prin Hristos ajunge la desavarsire, Hristos este Calea, Biserica - Trupul lui Hristos, prin Sfintele Taine devine "laboratorul unde se realizeaza desavarsirea noastra"(Pr Staniloae). Prin fiecare Taina,Hristos parcurge drumul, cu fiecare dintre noi, pe care El personal L-a parcurs. De aceea Biserica poate fi scara sau drum sigur catre desavarsire. Putem schimba titlul. Orice sugestie este binevenita.

mirelat 16.04.2008 01:15:52

:) multumesc de explicatii. inteleg ca titlurile evagheliilor zilnice sunt alese de tine, eu credeam ca le iei de undeva impreuna cu textul propriu-zis.

georgeval 16.04.2008 11:31:13

Evanghelia zilei: Hristos - Doctorul sufletelor si al trupurilor.

"si trecand Iisus de acolo, a venit langa Marea Galileii si, suindu-Se in munte, a sezut acolo. si multimi multe au venit la El, avand cu ei schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi altii si i-au pus la picioarele Lui, iar El i-a vindecat. incat multimea se minuna vazand pe muti vorbind, pe ciungi sanatosi, pe schiopi umbland si pe orbi vazand, si slaveau pe Dumnezeul lui Israel." (Matei 15, 29-31)

7th_Brigade_TzHL 18.04.2008 10:32:25

Epistola Catre Evrei A Sfantului Apostol Pavel (6:13-20)
13. Caci Dumnezeu, cand a dat fagaduinta lui Avraam, de vreme ce n-avea pe nimeni mai mare, pe care sa Se jure, S-a jurat pe Sine insusi,
14. Zicand: "Cu adevarat, binecuvantand te voi binecuvanta, si inmultind te voi inmulti".
15. Si asa, avand Avraam indelunga-rabdare, a dobandit fagaduinta.
16. Pentru ca oamenii se jura pe cel ce e mai mare si juramantul e la ei o chezasie si sfarsitul oricarei neintelegeri.
17. in aceasta, Dumnezeu voind sa arate si mai mult, mostenitorilor fagaduintei, nestramutarea hotararii Sale, a pus la mijloc juramantul:
18. Ca prin doua fapte nestramutate - fagaduinta si juramantul - in care e cu neputinta ca Dumnezeu sa fi mintit, noi, cei ce cautam scapare, sa avem indemn puternic ca sa tinem nadejdea pusa inainte,
19. Pe care o avem ca o ancora a sufletului, neclintita si tare, intrand dincolo de catapeteasma,
20. Unde Iisus a intrat pentru noi ca inaintemergator, fiind facut Arhiereu in veac, dupa randuiala lui Melchisedec.

georgeval 18.04.2008 16:08:21

Evanghelia zilei: Hristos acuzat de farisei.

"Iar dupa ce Iisus a intrat in templu, s-au apropiat de El, pe cand invata, arhiereii si batranii poporului si au zis: «Cu ce putere faci acestea? si cine ti-a dat puterea aceasta?». Raspunzand, Iisus le-a zis: «Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant, pe care, de Mi-l veti spune, si Eu va voi spune voua cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan de unde a fost? Din cer sau de la oameni?». Iar ei cugetau intru sine, zicand: «De vom zice: Din cer, ne va spune: De ce, dar, n-ati crezut lui? Iar de vom zice: De la oameni, ne temem de popor, fiindca toti il socotesc pe Ioan de prooroc». si raspunzand ei lui Iisus, au zis: «Nu stim». Zis-a lor si El: «Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea»." (Matei 21, 23-27)

georgeval 19.04.2008 14:30:56

Evanghelia zilei: Invierea lui Lazar

„...Iisus i-a zis: «Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta?». Zis-a Lui: «Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume». si zicand aceasta, s-a dus si a chemat pe Maria, sora ei, zicandu-i in taina: «invatatorul este aici si te cheama». Cand a auzit aceea, s-a sculat degraba si a venit la El. .. Deci Maria, cand a venit unde era Iisus, vazandu-L, a cazut la picioarele Lui, zicandu-I: «Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit». Deci Iisus, cand a vazut-o plangand si pe iudeii care venisera cu ea plangand si ei, a suspinat cu duhul si S-a tulburat intru Sine. si a zis: «Unde l-ati pus?» Zis-au Lui: «Doamne, vino si vezi». si a lacrimat Iisus. Deci ziceau iudeii: «Iata cat de mult il iubea». Iar unii dintre ei ziceau: «Nu putea, oare, Acesta care a deschis ochii orbului sa faca asa ca si acesta sa nu moara?». Deci suspinand iarasi Iisus intru Sine, a mers la mormant. si era o pestera si o piatra era asezata pe ea. Iisus a zis: «Ridicati piatra». Marta, sora celui raposat, I-a zis: «Doamne, deja miroase, ca este a patra zi». Iisus i-a zis: «Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?». Au ridicat deci piatra, iar Iisus si-a ridicat ochii in sus si a zis: «Parinte, iti multumesc ca M-ai ascultat. Eu stiam ca intotdeauna Ma asculti, dar pentru multimea care sta imprejur am zis, ca sa creada ca Tu M-ai trimis». si zicand acestea, a strigat cu glas mare: «Lazare, vino afara!». si a iesit mortul, fiind legat la picioare si la maini cu fasii de panza si fata lui era infasurata cu mahrama. Iisus le-a zis: «Dezlegati-l si lasati-l sa mearga». Deci multi dintre iudeii care venisera la Maria si vazusera ce a facut Iisus au crezut in El.“ (Ioan 11, 1-45)

georgeval 20.04.2008 15:31:23

Evanghelia duminicii a VI-a din Postul Mare (a Floriilor)
Ioan 12, 1-18

1. Cu sase zile inainte de Pasti, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar, pe care il inviase din morti.
2. si I-au facut acolo cina si Marta slujea. Iar Lazar era unul dintre cei ce sedeau cu El la masa.
3. Deci, Maria, luand o litra cu mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Iisus si le-a sters cu parul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.
4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea sa-L vanda, a zis:
5. Pentru ce nu s-a vandut mirul acesta cu trei sute de dinari si sa-i fi dat saracilor?
6. Dar el a zis aceasta, nu pentru ca ii era grija de saraci, ci pentru ca era fur si, avand punga, lua din ce se punea in ea.
7. A zis deci Iisus: Las-o, ca pentru ziua ingroparii Mele l-a pastrat.
8. Ca pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna.
9. Deci multime mare de iudei au aflat ca este acolo si au venit nu numai pentru Iisus, ci sa vada si pe Lazar, pe care-l inviase din morti.
10. si s-au sfatuit arhiereii ca si pe Lazar sa-l omoare.
11. Caci, din cauza lui, multi dintre iudei mergeau si credeau in Iisus.
12. A doua zi, multime multa, care venise la sarbatoare, auzind ca Iisus vine in Ierusalim,
13. Au luat ramuri de finic si au iesit intru intampinarea Lui si strigau: Osana! Binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului, imparatul lui Israel!
14. si Iisus, gasind un asin tanar, a sezut pe el, precum este scris:
15. "Nu te teme, fiica Sionului! Iata imparatul tau vine, sezand pe manzul asine".
16. Acestea nu le-au inteles ucenicii Lui la inceput, dar cand S-a preaslavit Iisus, atunci si-au adus aminte ca acestea I le-au facut Lui.
17. Deci, da marturie multimea care era cu El, cand l-a strigat pe Lazar din mormant si l-a inviat din morti.
18. De aceea L-a si intampinat multimea, pentru ca auzise ca El a facut minunea aceasta.

georgeval 22.04.2008 18:34:26

Evanghelia zilei: Martorii ultimelor zile ale Mântuitorului Iisus Hristos

Iisus a zis: "Iar de ziuasi de ceasul acela nimeni nustie, niciingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.si precum a fostin zilele lui Noe, așa va fi venirea Fiului Omului. Căci precumin zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncausi beau, seinsurausi se măritau, pânăin ziua când a intrat Noein corabie,si n-austiut până ce a venit potopulsi i-a luat pe toți, la fel va fisi venirea Fiului Omului. Atunci, din doi care vor fiintarină, unul se va luasi altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va luasi alta se va lăsa. Privegheați deci, că nustițiin care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoașteți, că de-arsti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar privegheasi n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceeasi voi fiți gata, căin ceasulin care nu gândiți Fiul Omului va veni. Cine, oare, este sluga credincioasăsiințeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp? Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând așa. Adevărat zic vouă că peste toate avuțiile sale o va pune. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zicein inima sa: Stăpânul meuintârzie,si vaincepe să bată pe cei ce slujescimpreună cu el, să mănâncesi să bea cu bețivii, veni-va stăpânul slugii aceleiain ziua când nu se așteaptăsiin ceasul pe care nu-l cunoaște,si o va tăia din dregătoriesi partea ei o va pune cu fățarnicii. Acolo va fi plângereasi scrâșnirea dinților". (Matei 24, 36-51)

mirelat 22.04.2008 20:49:53

Citat:

În prealabil postat de georgeval
Atunci, din doi care vor fi in tarină, unul se va lua si altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va lua si alta se va lăsa.

multumim, george. poate cineva sa explice putin ce inseamna asta?

georgeval 22.04.2008 22:38:53

Din comentariul Sfantului Ioan Gura de Aur reiese cunoasterea amanuntita a sfarsitului lumii dar si a fiecaruia dintre noi de catre Hristos. Spre a accentua si mai mult, aceasta cunoastere, Mantuitorul recurge la o serie de exemple menite sa sublinieze ca viata pamanteasca se afla permanent sub semnul incertitudinii, fiecare putand fi chemat in orice clipa in fata Judecatorului. Cu toate semnele date de catre Hristos viata isi cunoaste firescul grijilor cotidiene. (Sfantul Ioan Gura de Aur, Comentariu la Evanghelia dupa Matei, Natalia Manoilesc , Iisus Hristos in lumina Sfintelor evanghelii)

mirelat 23.04.2008 04:11:33

eu vroiam sa aflu mai exact despre ceea ce am citat eu, cum se interpreteaza.

ca totul sta sub semnul incertitudinii, asta stiam.

ancah 23.04.2008 13:38:36

Citat:

În prealabil postat de mirelat
eu vroiam sa aflu mai exact despre ceea ce am citat eu, cum se interpreteaza.

ca totul sta sub semnul incertitudinii, asta stiam.

Nu e cam mult spus "sub semnul incertitudinii"? Noi nu ne stim viitorul, dar in rest avem destule certitudini; in primul rand aceea legata de Domnul nostru Iisus Hristos.
Poti sa ne spui, Mirela, unde ai citit de aceasta incertitudine? M-as bucura sa inteleg afirmatia ta.

mirelat 23.04.2008 20:34:05

pai citeste comentariul lui georgeval, postat inainte de al meu.

georgeval 23.04.2008 22:46:47

Evanghelia zilei: inceputul suferintelor Mantuitorului

"Fiind Iisus in Betania, in casa lui Simon Leprosul, s-a apropiat de El o femeie, avand un alabastru cu mir de mare pret, si l-a turnat pe capul Lui, pe cand sedea la masa. si vazand ucenicii, s-au maniat si au zis: «De ce risipa aceasta? Caci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea saracilor». Dar Iisus, cunoscand gandul lor, le-a zis: «Pentru ce faceti suparare femeii? Caci lucru bun a facut ea fata de Mine. Caci pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna; ca ea, turnand mirul acesta pe trupul Meu, a facut-o spre ingroparea Mea. Adevarat zic voua: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune si ce-a facut ea, spre pomenirea ei». Atunci, unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducandu-se la arhierei, a zis: «Ce voiti sa-mi dati si eu il voi da in mainile voastre?». Iar ei i-au dat treizeci de arginti. si de atunci cauta un prilej potrivit ca sa-L dea in mainile lor." (Matei 26, 6-16)

georgeval 23.04.2008 22:52:37

Citat:

În prealabil postat de mirelat
pai citeste comentariul lui georgeval, postat inainte de al meu.

Eu personal ma feresc de orice speculatie, ma rog sa inteleg interpretatrea Sfantului Ioan Gura de Aur.

7th_Brigade_TzHL 24.04.2008 21:53:58

Filipeni 4
4. Bucurati-vă pururea intru Domnul. Si iarăsi zic: Bucurati-vă.
5. Ingăduinta voastră să se facă stiută tuturor oamenilor. Domnul este aproape.
6. Nu vă impovărati cu nici o grijă. Ci intru toate, prin inchinaciune si prin ruga cu multumire, cererile voastre să fie aratate lui Dumnezeu.
7. Si pacea lui Dumnezeu, care covarseste orice minte, sa pazeasca inimile voastre si cugetele voastre, intru Hristos Iisus.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:06:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.