Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ce-ati spune sa ne intalnim la fiecare in oras? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2199)

ion52 02.10.2007 22:51:51

Citat:

În prealabil postat de rebellu007
ma gandeam sa ne prezentam toti mandria zonei. sa zicem o manastire dintr-un loc. si sa ne intalnim toti intr-un weekend. sa facem schimb de experienta. nu stiu. incerc si eu oceanul cu degetul. spuneti-mi daca e o idee buna sau din contra...

Va invit pe toti la schitul Sfantul Ilie, Tg.Neamt:)

icamilin 03.10.2007 00:28:16

Mi-ar face o mare placere sa ne intalnim la hramul SFANTULUI GRIGORIE DECAPOLITUL , ce va fi pe data de 20 noiembrie 2007. Este o zi de marti, putem sa ne intalnim de duminica si sa stam pana miercuri cand va fi " Intrarea in biserica a Maicii Domnului ". N-o sa va para rau ! Cine se poate rupe de treburile cotidiene va dobandi impliniri duhovnicesti. Incercati, eu cu ajutorul bunului Dumnezeu voi fi acolo. DOAMNE AJUTA-NE! Va astept cu mult drag,icamilin

irina-elena 03.10.2007 01:11:53

se apropie sarbatoarea sfintei Parascheva,14 octombrie, daca vine cineva in pelerinaj la moastele sale, la iasi, sa ma anunte. poate sunt amatori, pt ca e foarte frumos la sarbatorile iasilor, si vine multa lume credincioasa, nu numai negustori.
n-am inteles unde este hramul sfantului Grigorie Decapolitul.

icamilin 03.10.2007 02:51:43

Citat:

În prealabil postat de irina-elena
se apropie sarbatoarea sfintei Parascheva,14 octombrie, daca vine cineva in pelerinaj la moastele sale, la iasi, sa ma anunte. poate sunt amatori, pt ca e foarte frumos la sarbatorile iasilor, si vine multa lume credincioasa, nu numai negustori.
n-am inteles unde este hramul sfantului Grigorie Decapolitul.

Da, imi cer iertare ca am omis sa amintesc unde se afla Sfintele Moaste ale Sfantului Grigorie Decapolitul. Este vorba de MANASTIREA BISTRITA (olteana).
Draga Irina, anul trecut mi-am dorit tare mult sa ajung la Iasi, la sarbatoarea Sfintei Parascheva, din anumite pricini nu am reusit, insa ma uitam la televizor la imagini din Iasi, cum credinciosii se inchinau la racla cu Sfintele Moaste, plangeam ca nu sunt si eu acolo, si in acel moment primesc un telefon de la un vecin, care mergea la Manastirea Prislop, unde este ingropat PARINTELE ARSENIE BOCA, si ma intreaba daca nu vreau sa merg cu ei acolo, ca au un loc liber in masina ( plecam dimineata iar seara ne intorceam ). Fiind distanta mai scurta decat pana la Iasi, am avut permisiunea sotului si chiar a copiilor sa merg si am stiut in acel moment ca Sfanta Parascheva a facut o minune si daca nu am reusit sa ajung la ea mi-a inlesnit plecarea la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Am fost tare fericita ca in accea duminica nu am stat acasa si am ajuns totusi la o manastire unde mi-am " incarcat bateriile sufletesti ".
Daca as reusi in acest an sa fac acest drum spre Iasi, te voi cauta cu siguranta.
Am s-o rog pe Sfanta Parascheva sa-mi inlesneaca plecarea de acasa.
La manastirea Bistrita merg deja de 8 ani ( nu o spun ca lauda ci doar ca toti ai casei sunt constienti de binefacerile acestui sfant drag si nu -mi pun oprelisti. Ispite sunt, discutii sunt dar se sfarsesc cu bine. Fiind sotie, mama si bunica, avand in casa cu mine si pe fiul meu si pe fiica mea cu perechile lor si cu copii lor, zic ei ca fara mine nu se poate in casa, au nevoie in fiecare ceas de mine si le este greu sa lipsesc mai multe zile, insa pentru mine este ceva vital, am mare nevoie de aceste iesiri, ma incarc sufleteste si am putere mai mare de munca.) Dar ca sa lipsesc in fiecare luna cateva zile, asta ar fi pentru ei groaznic ( nu si pentru mine). Noroc ca sunt in pensie si nu depind de vreun sef de la care sa fiu nevoita sa-mi cer permisiunea de-a pleca.
Ne mai auzim, draga Irina ! DOAMNE AJUTA ! cu mult drag, icamilin

10.10.2007 07:16:03

Cu ajutorul Maicii Domnului si a Sfintei Cuv. Parascheva, nadajduiesc sa ajung cu fam. la Iasi pe 14 oct. Cei ce doriti imi puteti scrie numele de botez a celor din fam. sa va trec in acatist! Mai ales Maria, Anca, Mirela, Andrei, voi cei dinafara tarii. Nu sunt vrednica sa va duc jertfa..dar pentru rug. voastre vor fi primite.
cu dragoste frateasca jenica

ory 10.10.2007 10:29:23

...Eu si sora mea geamana am fost nascute prematur,si am avut diferite complicatii,astfel incat pe sora mea nici n-o declarase doctorul,nu se credea a supravietui,iar pe-atunci femeile nu faceau ecografie.Am fost vai de capul nostru,mereu ne invineteam,eram hranite prin gavaj,am stat o gramada de timp la incubator.
Dupa ce ne-a adus acasa,la fel,dadeam mereu in complicatii si mama,descaltata,fugea cu noi la spital.Eram,"nemuntuite",cum spune ea,si eram mult prea mici pentru varsta aceia,nu prea reuseam sa evoluam.Eu eram un pic mai bine,mai putin sora mea,care fusese,de altfel,si mult mai micuta.Tot umbland mama pe la doctori,cam pana la varsta de 4 ani,si vazand ca nu se intrevede nici o ameliorare,cica nici nu vorbeam si aratam de 2 ani,mama a luat-o pe calea bisericii.Si asa ne-a dus la Cuvioasa Parascheva,si dupa cum spune ea,atunci s-a-ntamplat o minune si am inceput sa vorbim si sa zambim si noi ca toti copii.Cica toata lumea s-a mirat,inclusiv doctorii.De-atunci ne-a dus aproape in fiecare an la Cuvioasa Parascheva,de ziua acesteia,si stateam cam trei zile,ca asa se proceda pentru a reusi sa te atingi de Sfanta.Si asa am mers pana la varsta de 14 ani.
La 15 ani,din nu stiu ce motive,mama nu mai putea merge in acel an.Atunci mi-am facut bagajele,si spunandu-le doar fratilor,am plecat singurica la Cuvioasa,bine-nteles,tot cu o zi sau doua inainte de marea sarbatoare.Nici acum nu-mi vine sa cred ca am indraznit sa plec singura atata drum,mai ales pe tren si altele.Aveam,insa,o dorinta nestavilita de-a ma rugam si de-a o atinge pe Cuvioasa,cu osteneala.Cand am ajuns acolo,lumea de pe lume,care mai de care adormeau pe unde apucau,mai ales in biserica,si era tare frig.M-am atasat si eu de o batranica si mi-am facut culcusul,pentru acea noapte,in bisericuta,langa aceasta,ca sa ma simt oarecum in siguranta.Plangeam si ma rugam neincetat la Cuvioasa Parascheva,imi amintesc,chiar ca am urcat in genunchi acele scari,la capatul carora trebuia sa te rogi cu infocare,si sa plangi pentru iertarea pacatelor.Uite-asa,am rezistat doua zile si doua nopti in nebuneala de oameni care era acolo,dupa care am luat trenul si am plecat la o manastire(unde aveam duhovnicul),la Suceava.Cuvioasa Parascheva este,de altfel si mijlocitoarea mea,nu nevrednicie,si mult timp i-am citit Acatistul aproape in fiecare zi,acum insa......RUSINE MIE!!!!
Sa ajungeti cu bine Jenica,imi este dor de Cuvioasa,sa o mai simt la locul ei cel sfintit,eu nu am mai fost de multi ani pe la Ea,de ziua ei nici atat.Si tare mi-as dori sa ma pomenesti si pe mine,chiar daca nu sunt in masura sa-ti cer asa ceva.Numai daca vrei!!!
Sa aveti grija de voi si sa va-ntoarceti acasa cu bine!!!

10.10.2007 10:44:31

Eu nici atat Nu sunt vrednica sa ajung acolo dar pentru rugaciunile voastre voi ajunge.. Povestea ta Ory, mi-a dat aripi sa zbor pana acolo:p
te imbratsiez cu dragoste aceeasi jenica

ps- VA ROG FRATILOR NU VA TEMETI NICI NU VA RUSINATI DATI-MI NUMELE VOASTRE, va rog..aici sau pe privat:)

irina-elena 10.10.2007 11:48:23

sincer va spun ca va admir ca aveti atata credinta in sfantaParascheva si mi-e rusine, ca as putea merge mereu la moastele sale si nu merg si chiar cand am fost nu am stiut sau nu am putut sa ma rog cu atata putere incat sa constat ca se intampla ceva extraordinar in viata mea. de fapt s-au intamplat lucruri bune mereu in viata mea dar in limitele firescului, banalului. acuma poate ca eu sunt asa de nerecunoscatoare si ticaloasa incat sa nu recunosc influenta lui Dumnezeu si a rugaciunilor sfintilor sai. m-am rugat cand eram insarcinata sa am copii normali si sanatosi si lucrul asta s-a intimplat. dar eu stiu, ofi datorita Sfintei, o fi datorita ingrijirilor medicale competente, o fi datorita alimentatiei corecte din timpul sarcinii, o fi datorita fondului genetic bun al familiei noastre? uite asa ma indoiesc in viata asta pacatoasa, ezit intre atitudini si conceptii contrarii si mai fac si pacate spunand ceea ce spun.
dar sa revin de unde am plecat, admir mult pe doamna ica milin, o bunicuta cum mi-as dori si eu sa am, pe doamna jenica si pe ory si o sa incerc sa ma rog si eu asa, cu tot sufletul, cum faceti domniile voastre. cei care vin in Iasi in pelerinaj sa ma anunte, va dau numarul meu de telefon si poate facem impreuna o masa rotunda in care sa ne cunoastem, macar cativa oameni de aici de pe forum. numai daca doriti, bineinteles.

Z.Lidia 10.10.2007 11:59:00

Dumnezeu sa va ajute sa ajungeti cu bine la Sf! Eu nu pot ajunge tocmai pana la Iasi, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, poate ajung la moastele Sf Paraschiva, in Bucuresti, la biserica de langa gara Basarab.

anita 10.10.2007 12:44:23

Citat:

În prealabil postat de jenica
Cu ajutorul Maicii Domnului si a Sfintei Cuv. Parascheva, nadajduiesc sa ajung cu fam. la Iasi pe 14 oct. Cei ce doriti imi puteti scrie numele de botez a celor din fam. sa va trec in acatist! Mai ales Maria, Anca, Mirela, Andrei, voi cei dinafara tarii. Nu sunt vrednica sa va duc jertfa..dar pentru rug. voastre vor fi primite.
cu dragoste frateasca jenica

Iti doresc sa te intorci sanatoasa si sa "rezisti".
Si bineinteles ,mult folos ,bucurie sufleteasca.
Eu nu ma simt in stare sa stau atata in picioare ,imi vine rau.
Acatistul se da pt.a fi citit pe loc?
Vreau sa dau unei prietene care merge pentru toata familia.

Negroponte 10.10.2007 14:25:03

:)eu voi fi in rugaciune la sfanta liturghie alaturi de voi.Pe 15,adica luni voi veni la Iasi sa ma inchin cuvioasei Parascheva si voi ramane mai multe zile pentru ca am de facut cursuri de promovare pentru gradul 2 in preotie.Poate ne intalnim.Doamne ajuta!

10.10.2007 14:31:43

:)Mare, MARE bucurie, parintele nostru drag si bun:)
Pentru Anita:
Draga mea, eu nu stiu exact cum se vor pomeni acolo la Sfanta, dar spre ex. la Sihastria, se strang mii de pomelnice. Ele sunt impartite la mai multi parinti/calugari care au in ascultare sa le pomeneasca pe TOT parcursul Sfintei Liturghii. Fiind fff multe nu pot fi pomenite de un singur parinte (cel slujitor). Probabil asa se procedeaza si la Sfanta in aceasta zi cand cu siguranta se vor strange mii si mii de pomelnice/acatiste. Daca intrebarea era cat vor fi pomenite cele pe care le voi duce eu..va rog sa ma lasati sa tin taina aceasta infima jertfa pe care cu ajutorul rugaciunilor voastre o voi face.:) Cele cu perioada mai mare de pomenire (daca dai o suma de bani mai insemnata) vor fi pomenite pe putin 40 de zile:) Sper ca ai inteles, poate ma ajuta si parintele cu o completare daca am gresit pe undeva.
cu dragsote frateasca jenica

mariana_m. 13.10.2007 23:02:19

Citat:

În prealabil postat de rebellu007
ma gandeam sa ne prezentam toti mandria zonei. sa zicem o manastire dintr-un loc. si sa ne intalnim toti intr-un weekend. sa facem schimb de experienta. nu stiu. incerc si eu oceanul cu degetul. spuneti-mi daca e o idee buna sau din contra...

SF MANASTIRE "PETRU VODA", COM POIANA TEIULUI, JUD NEAMT, STARET PR IUSTIN PIRVU. ESTE UN LOC FOARTE PLACUT FAM. MELE,AICI SE FAC SF SLUJBE CA LA MUNTELE ATHOS IAR PRIVELISTEA ESTE NEMAIPOMENITA. VIZITATI-O MACAR O DATA. CU SIGURANTA VA VETI MAI INTOARCE!

rebellu007 16.10.2007 15:05:05

am inceput acest topic si vreau sa-mi cer iertare de la voi ca nu l-am dus pana la sfarsit. intentiile noastre, ale tuturor, sunt, fara indoiala, de laudat. pacat ca raman la stadiul de intentii. si aici imi insusesc vina deoarece ar trebui cineva sa gestioneze aceste discutii si sa le duca spre stadiul de realizare. intru foarte rar in ultimul timp. am crezut ca se va abandona ideea. insa vad ca mai prinde la unii dintre noi.
ma bucur ca exista initiative ca ale jenicai, care preia pomelnice de la voi. chiar sper ca intr-o zi sa va intalniti, cat de putini, intr-un loc comun, in care sa va impartasiti experientele si trairile. tocmai ce m-am intors din sfantul munte. cuvintele sunt de prisos. si cred ca cei dintre voi care au avut sansa sa ajunga acolo stiu despre ce vorbesc. mi-ar placea sa va intalnesc intr-o zi si sa vorbim ca si cum ne-am cunoaste de-o viata. sa simtim duhul fiecaruia dintre noi si bucuria impartasirii simtirilor noastre, a celor care suntem aproape de biserica.
iertati-ma ca nu pot sa-mi asum gestionarea acestui topic si sper sa fie cineva dintre voi hotarat sa-l duca mai departe.
Doamne ajuta!

ory 31.10.2008 23:48:40

La Galati,ce-ati putea vedea?Sincer,nici eu nu prea stiu,sau nu sunt sigura ca poate sa existe un program incarcat de sens si satisfactie in priviinta vizionarii unor locuri sfinte,pentru ca nu prea sunt...nu din cele "mult laudate".
Este Manastirea Tudor Vladimirescu,care este foarte mare si are hramul Adormirii Maicii Domnului,deci a trecut.Dar este o manastire tare ingrijita si plina de flori.Am pe undeva poze recente,dar nu-mi sunt la indemana.
Am auzit inca din copilarie de Manastirea Adam,si spre rusinea mea nu am vizitat-o,aproape in fiecare weekend imi propun,dar apare altceva.
Cat eram copil(pana la 14 ani) cantam la Biserica care tinea loc de Catedrala,cat timp aceasta era in reconditionari,si stiu ca se aflau acolo Moastele Sf.Tamaduitor Pantelimon.Am inteles ca nu mai sunt acolo...nu stiu daca au fost mutate la Catedrala de drept.
Nu stiu,initiativa ar fi buna,eu sunt genul care deschid usa casei larg pentru cine are nevoie,insa,pe lumea aceasta exista si tot felul de ciudati,trebuie sa existe o oaresce reticienta cand vine vorba de o persoana necunoscuta,mai ales cand sunt si copii in jur.Poate doar daca se formeaza o oarecare prietenie cu o persoana sau mai multe de pe forum,poate sa apara si aceasta incredere de apropiere.Personal,nu sunt genul(sunt cam speriata de bombe).
Pe 1 decembrie,Sfantul Andrei,la Galati se organizeaza sarbatorile orasului,care incep de pe 30 nov,au,de asemenea loc si manifestatii religioase in oras...de care aud la televizor,abia.In perioada aceia,de regula este post.
Nu stiu de ce m-am apucat sa scriu aici,caci vad ca nu am deschis vre-o cale concreta de incurajare a "pelerinajului" prin orasul din care facem parte,totusi,daca ne desclestam de atata crispare si anonimat,poate vom reusi sa ne si vedem careva,cumva.Eu nu prea ma pot deplasa,decat daca o iau pe soramea ca sofer si daca-l priponesc pe baiatul meu cel neastamparat.
P.S.Acum nu mai este de cort!,e clar!

veilur 01.11.2008 20:46:28

Ca sa te intilnesti cu cineva de pe forumu asta, tre' s-ai si-o doza de curaj si sa n-ai frica de neprevazut...de ce credeti ca multi sunt rezervati in privinta asta? Din cauza nesigurantei! :1:

cristiboss56 01.11.2008 20:53:41

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 98711)
Ca sa te intilnesti cu cineva de pe forumu asta, tre' s-ai si-o doza de curaj si sa n-ai frica de neprevazut...de ce credeti ca multi sunt rezervati in privinta asta? Din cauza nesigurantei! :1:

Nesigurantei ? ? ? Ce este sigur in asta lume Stefane ? Sigure sunt doar patimele noastre , in rest gandurile si mintea patimasa ne creaza nesiguranta, deznadejdia, uitarea, ura, tinerea de minte a raului , a supararii fata de cel de langa noi. Nu crezi ?

cristiboss56 01.11.2008 21:04:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 98716)
Nesigurantei ? ? ? Ce este sigur in asta lume Stefane ? Sigure sunt doar patimele noastre , in rest gandurile si mintea patimasa ne creaza nesiguranta, deznadejdia, uitarea, ura, tinerea de minte a raului , a supararii fata de cel de langa noi. Nu crezi ?

Vorba din Psalmi "Ce poate sa-mi faca mie omul", este atat de adevarata, mai adevarata ca oricand. De nadajduim in Domnul, ori este adevarat, ori e declarativ ? Si atunci iti spun apasat: NIMIC NU E FARA VOIA LUI IN LUMEA ASTA ! ! ! Nesiguranta e venita de la diavol Stefane. Lasa-l in pace si atunci nu i se va permite mai mult decat trebuie si putem duce, dar cu o simpla si sigura conditie: SA CREDEM CU ADEVARAT IN DUMNEZEU ! EL E STRAJA SI APARAREA NOASTRA INTRU TOATE CE SANT SI CE VA SA VINA.

antoniap 01.11.2008 21:44:02

E atat de frumos ca ne intalnim in duh. Cand intru pe acest forum imi inchipui ca toti forumistii se afla de fata cu mine intr-o biserica si stau cu privirile atintite spre pamant si cu mintea la rugaciune.

Curiozitatea prea mare de a afla mai multe unii despre altii nu stiu daca ne poate aduce roade duhovnicesti. Eu zic sa nu fortam nota, caci nu noi ca persoane fizice suntem importanti , ci Dumezeu. Si mai ales relatia noastra cu El.

cristiboss56 01.11.2008 21:56:42

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 98727)
E atat de frumos ca ne intalnim in duh. Cand intru pe acest forum imi inchipui ca toti forumistii se afla de fata cu mine intr-o biserica si stau cu privirile atintite spre pamant si cu mintea la rugaciune.

Curiozitatea prea mare de a afla mai multe unii despre altii nu stiu daca ne poate aduce roade duhovnicesti. Eu zic sa nu fortam nota, caci nu noi ca persoane fizice suntem importanti , ci Dumezeu. Si mai ales relatia noastra cu El.

Excelent spus ! Persoana fizica , azi este, maine se va ofili ca iarba, te uiti si nu mai e . Dar relatia noastra, a sufletului nostru cu Dumnezeu, va dainui o vesnicie. Cel putin asta nadajduim si pentru asta trebuie sa trudim neancetat.

eclat_de_lune 01.11.2008 22:03:21

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 98711)

Nesiguranta de ce? Ca nu suntem pe masura vorbelor pe care le graim aici? Ca ne-am dezvalui adevaratul chip, nemascat de vorbe si de citate? Ca ne-am arata asa cum suntem?
Sau frica de oameni?

mirelat 01.11.2008 22:20:58

frumos...

multumim eclat_de_lune, pentru pozele pe care le-ai atasat pe user profile... eu una ma bucur ca tot mai multi sparg gheata si trec de bariera neincrederii!

mirelat 01.11.2008 23:15:44

pentru cei din RO

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 98635)
...totusi,daca ne desclestam de atata crispare si anonimat, poate vom reusi sa ne si vedem careva, cumva...

Ory, eu va doresc sa reusiti mult mai mult de atat, adica sa petreceti ceva mai mult timp impreuna, pe viu, sa mergeti chiar intr-un pelerinaj scurt intr-un week-end. cum discutam si in particular, eu mi-am propus obiectivul acesta pentru urmatoarea mea vizita in tara. Doamne ajuta!

C.tin 01.11.2008 23:35:55

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 98747)
Ory, eu va doresc sa reusiti mult mai mult de atat, adica sa petreceti ceva mai mult timp impreuna, pe viu, sa mergeti chiar intr-un pelerinaj scurt intr-un week-end. cum discutam si in particular, [COLOR="Red"]eu mi-am propus obiectivul acesta pentru urmatoarea mea vizita in tara.[/COLOR] Doamne ajuta!

Ti-ai propus....si noua nu ne zici nimic ...? Cum planuim atunci "reuniunea" ???

mirelat 01.11.2008 23:39:17

Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 98751)
Ti-ai propus....si noua nu ne zici nimic ...? Cum planuim atunci "reuniunea" ???

ohoo, mai e timp destul... de-acum in 2-3 ani!

ps: data viitoare poate fac o escala mai lunga in amsterdam!!!

C.tin 01.11.2008 23:43:59

Propunere...

Eu propun sa organizam in august, anul viitor, un pelerinaj la manastirile din Romania, doar cu noi, frati si surori de pe forum... Cotizam cu totii, cati vrem sa participam si ne inchiriem singuri un microbuz, ne planuim singuri pelerinajul....
Ce ziceti?

C.tin 01.11.2008 23:58:05

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 98752)
ohoo, mai e timp destul... de-acum in 2-3 ani!

ps: [COLOR="Red"]data viitoare poate fac o escala mai lunga in amsterdam[/COLOR]!!!

Aoleu ! Tocmai in amsterdam? Ultima data cand am fost cu mama in orasul asta, m-a intrebat nedumerita: -mama, da dece toate indicatoarele astea incep cu homo? homomonument, homomuzeu..., homostraat..., homopark...? ...Pai daca asa e limba olandeza, mai mama...!!!
Pa dinafara vopsit gardul,...inauntru leopardul....Asta e amsterdamul!

mirelat 02.11.2008 00:00:56

vroiam sa zic in Schiphol :3:... si ce bine ca nu pricep o iota olandeza!

eclat_de_lune 02.11.2008 00:20:38

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 98734)
multumim eclat_de_lune, pentru pozele pe care le-ai atasat pe user profile... eu una ma bucur ca tot mai multi sparg gheata si trec de bariera neincrederii!

Cu mult drag.

veilur 02.11.2008 18:38:06

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 98716)

Pai da' asta am vrut si eu sa spun, de ce ne-ar fi frica sa ne intilnim fata-n'fata sa ne vedem care suntem ?
Citat:

În prealabil postat de antoniap

Antonia, iti spun din proprie experienta ca intilnirile fata in fata sunt mult mai valabile decat inchipuirile tale. Ti-am spus-o ca o recomandare, un stimulent la ceva mai mult ;)
Citat:

În prealabil postat de eclat_de_lune
Nesiguranta de ce? Ca nu suntem pe masura vorbelor pe care le graim aici? Ca ne-am dezvalui adevaratul chip, nemascat de vorbe si de citate? Ca ne-am arata asa cum suntem?
Sau frica de oameni?

Eclat, m-am referit la frica de oameni, care as crede eu ca o au unii de nu prea sunt de acord cu aceasta idee. Eu unu m-am intilnit cu cativa membrii ai acestui forum si nu am murit, traiesc, sunt bine sanatos, iar pe langa asta am mai si ramas cu amintiri placute.:1:
A, si referitor la faza cu evitarea de a ne dezvalui adevaratul chip: n-am nici un stress in privinta asta, n-am de ce sa ma feresc in a ma intilni cu cineva, atata timp cat individul se comporta decent si in limia bunului simt. :3:

Florin-Ionut 03.11.2008 06:52:55

Okay. Cine este in Timisoara? Ne putem intalni intr-un weekend viitor undeva, sa schimbam impresii... Daca la biserica majoritatea dintre noi intra, se inchina, se roaga si, neuitandu-se in stanga si in dreapta, pleaca fara sa schimbe o vorba cu cel de langa el la sfarsitul slujbei, atunci putem s-o facem "in afara" bisericii, nu?

sherlock_holmes 03.11.2008 09:33:21

Nu stiu daca o sa ma intilnesc cu voi in aceasta viata ( cu siguranta ne vom reintilni Acasa )...dar citeva imagini cu orasul si locurile unde m-a trimis printul Charles in misiune pot sa va dau:

citeva filmulete aici:
http://www.2010vancouverphotos.com/video/index.php
si poze aici:
http://www.2010vancouverphotos.com/

Le-am gasit si eu pe net,daca muzica sau unele poze nu va plac...sariti peste ele...ideea conteaza,ma plasati si pe mine prin imaginile care chiar va plac ( sau nu va plac )...dupa cum doriti.

cristiboss56 03.11.2008 10:06:27

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 98891)
Nu stiu daca o sa ma intilnesc cu voi in aceasta viata ( cu siguranta ne vom reintilni Acasa )...dar citeva imagini cu orasul si locurile unde m-a trimis printul Charles in misiune pot sa va dau:

citeva filmulete aici:
http://www.2010vancouverphotos.com/video/index.php
si poze aici:
http://www.2010vancouverphotos.com/

Le-am gasit si eu pe net,daca muzica sau unele poze nu va plac...sariti peste ele...ideea conteaza,ma plasati si pe mine prin imaginile care chiar va plac ( sau nu va plac )...dupa cum doriti.

Multumim ! Poti sa- ti pui poze si in pagina ta personala de aici, de pe forum sau sa treci link_urile . Obtiunea e a ta . Pace, intelepciune si multa bucurie sa ai !

eduardd 03.11.2008 14:59:46

Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 98753)
Eu propun sa organizam in august, anul viitor, un pelerinaj la manastirile din Romania, doar cu noi, frati si surori de pe forum... Cotizam cu totii, cati vrem sa participam si ne inchiriem singuri un microbuz, ne planuim singuri pelerinajul....
Ce ziceti?

Da! Este o intiativa frumoasa. Eu votez pentru.:8:

laraG 03.11.2008 15:19:03

Sunt de acord cu propunerea lui C.tin.Ar fi prea frumos sa mi se intample si mie un lucru asa de minunat, sa vizitez manastiri,si impreuna cu voi cei doritori de pelerinaje , prieteni de pe acest forum.Asa putine manastiri am vizitat pana la aceasta varsta!M-as simti bine cu voi.Cred ca as fi ocrotita ca o bunica sau ca o mama, voi fiind marea majoritate foarte tineri.Ma rog la Maicuta Domnului sa va ajute ca initiativa voastra sa devina realitate.
Draga Sherlock_holmes!Am vizionat filmuletele din Canada si mi-au placut imaginile si muzica.Mi-am imaginat ca esti acolo pe tarm de ocean dis de dimineata admirand rasaritul de soare dar si in alte minunate locuri .Stii, nu te superi ca alaturi de tine i-am plasat si pe copiii mei !Sunt si ei tot in Canada.Cu inima curata dintr-un suflet de mama incarcat de dor, te imbratisez si va astept pe toti ACASA!

Cu noi este Dumnezeu !

mara2008 04.11.2008 08:59:52

Poate ca....

Frumos ar fi si cum zicea florin-ionut:care e din timisoara,sa ne intalnim pentru inceput cei ce locuiesc in acelasi oras si in apropiere
poate gresesc,dar poate nu,am invata poate cate ceva,am invinge unele lucruri.

Florin-Ionut 04.11.2008 17:26:01

Citat:

În prealabil postat de mara2008 (Post 99020)
Frumos ar fi si cum zicea florin-ionut:care e din timisoara,sa ne intalnim pentru inceput cei ce locuiesc in acelasi oras si in apropiere
poate gresesc,dar poate nu,am invata poate cate ceva,am invinge unele lucruri.

Pai daca asteptam pana la vara... Cand, sa fim sinceri, cum/cand/unde o sa ne intalnim si sincronizam pentru pelerinaj? Ideea e buna, dar cam greu de pus in aplicare. Pentru inceput ar fi mai simplu sa ne intalnim local. Eu n-am depasit faza in care ma duc la biserica si plec asa cum am venit, necunoscand pe nimeni acolo, fara sa fac cunostinta cu cineva, fara sa schimb o vorba - si nu ca nu-s sociabil, caci sunt destul de comunicativ...

Deci, cine e din Timisoara si e pentru?

mihai anton 07.05.2010 20:32:53

http://www.sihastriaputnei.ro/

Citat:

În prealabil postat de rebellu007 (Post 39760)
pai nu va opreste nimeni.
ne spunem parerea si apoi descriem locul care ni se pare, personal, reprezentativ pentru zona.
spun bucovina si, cu totii, va inchipuiti athosul romanesc, cu salba de manastiri si biserici... voronet, sucevita, humor, arbore, moldovita, dragomirna, putna...
insa din toate aceste pietre pretioase o sa ma opresc la cea inspre care se duc pasii mei in fiecare duminica, de vreo 2 ani incoace... SIHASTRIA PUTNEI.
un loc binecuvantat, sub obladuirea Maicii Domnului. biserica reconstruita pe ruinele unui asezamant monahal mentionat de istorici inca inainte de putna mare, are hramul Buneivestiri. biserica noua, ce se ridica acum, are hramul Izvorul Tamaduirii. iar paraclisul din cimitirul manastirii are hramul Sf. Serafim de Sarov.
la 4 km de putna mare, iti iese in cale un asezamant ca din basme... locurile sunt de o frumusete tulburatoare (in sensul bun al cuvantului). oamenii vin din toate colturile tarii pentru ca au auzit de puterea cuvantului staretului Arh. Nectarie Clinci, de predicile Pr. Damaschin, de spiritualitatea Pr. Antonie (Bunicul cum il alintam cei apropiati), de maturitatea, intelepciunea si verticalitatea Protos. Leontie (duhovnicul meu) si de ceilalti pana la 40 de membri ai obstii... unul si unul. fiecare monah in parte are personalitatea sa, insa, cunoscandu-i indeaproape, te folosesti de cuvintele fiecaruia... Pr. Vartolomeu, Andrei, Atanasie, Teofil, Iosif, Nicolae, Dimitrie, Ioanichie, Dositei, Paisie, Mihail si ceilalti, pana la ultimul frate.
de curand a fost editat un album foto de catre fotograful Dragos Lumpan. daca dati un search pe google o sa vedeti si imagini.
una peste alta, va invit sa descoperiti rugaciunea impreuna cu monahii sihastriei putnei. va invit sa va incarcati bateriile asa cum o fac eu saptamanal.
Doamne ajuta!

daaa, total de acord ...
locul asta are ceva prea special ... cine vine e cam 'prins' si greu mai scapa ... :)
http://www.sihastriaputnei.ro/

Langu 07.05.2010 21:10:47

Citat:

În prealabil postat de rebellu007 (Post 39736)

Excelenta idee!Scuze,m-am trezit tarziu.

cuvant 07.05.2010 21:47:07

Hristos a inviat

Da.. ar fi foarte frumos sa ne intalnim..

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:26:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.