Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   PATRIARHUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2324)

krabu 15.09.2007 13:30:56

Foarte important pentru cei ce vorbesc de rau (uneori aprope de hula) despre actualul patriarh:

FAPTELE SFINTILOR APOSTOLI - CAPITOLUL 23

1. Si Pavel, fixand sinedriul cu privirea, a zis: Barbati frati, eu cu bun cuget am vietuit inaintea lui Dumnezeu pana in ziua aceasta.
2. Arhiereul Anania a poruncit celor ce sedeau langa el sa-l bata peste gura.
3. Atunci Pavel a zis catre el: Te va bate Dumnezeu, perete varuit! Si tu sezi sa ma judeci pe mine dupa Lege, si, calcand Legea, poruncesti sa ma bata?
4. Iar cei ce stateau langa el au zis: Pe arhiereul lui Dumnezeu il faci tu de ocara?
5. Iar Pavel a zis: Fratilor, nu stiam ca este arhiereu; caci este scris: "Pe mai-marele poporului tau sa nu-l vorbesti de rau".

Laurentiu 15.09.2007 14:56:14

IPS Daniel, pe numele sau de mirean Dan Ilie Ciobotea, este nascut in 1951 in satul Dobresti, judetul Timis. A stat 12 ani in strainatate inainte de 1989, studiind la Strasbourg si la Freiburg im Breisgau, apoi fiind profesor la Institutul Ecumenic din Bossey - Elvetia, de unde si suspiciunea ca ar fi colaborat cu Securitatea, lucru insa nedovedit pina acum de nici un document. A intrat in viata monahala in 1987, la Manastirea Sihastria, avindu-l ca parinte duhovnicesc pe Ilie Cleopa. Intre 1 septembrie 1988 si 1 martie 1990 a indeplinit functiile de consilier patriarhal, director al Sectorului Teologie Contemporana si Dialog Ecumenic si conferentiar la catedra de misiune crestina a Institutului Teologic din Bucuresti, dupa care a fost ales episcop-vicar in Mitropolia Banatului, cu numele de Lugojanul. A facut parte din Grupul de Reflectie pentru Reinnoirea Bisericii, infiintat in ianuarie 1990, grup care s-a desfiintat in vara aceluiasi an, cind PS Daniel a devenit mitropolit la Iasi.

urzicuta 15.09.2007 18:19:23

si..care-i treaba?sunt informatii pe care le cunoastem luate din ziare,sau de pe site,ce vrei sa demonstrezi cu aceste inf.?orice om are o biografie mai mult sau mai putin reala.E oK prezentarea...

Z.Lidia 16.09.2007 09:50:51

Pro-ecumenism evident. Si ziceti ca l-au ales prin vot?
Sper numai sa apere bine ortodoxia. ca doar, majoritatea romanilor suntem ortodocsi.

kvlr 16.09.2007 12:41:30

asta se întâmpla când noi ca persoane neavizate ne dam cu parerea într- o problema atât e importanta.. haos total.. tot felul de aberatii strigatoare la cer.. ma întreb ce parere ar avea un necrestin daca as citi aceste mesaje.. ne ar plânge de mila cu toata ortodoxia noastra milenara.. nu vedeti fratilor ca suntem patetici? sunt alte lucruri mai importante, mai ziditoare pt suflet decât discutia despre patriarh. nu situ care au dreptate cei pro sau cei contra ips Daniel dar stiu ca asemenea discutii nu aduc nimic bun ci numai pacate grele pt sufletele noastre. ar fi bine sa ne vedem lungul nasului si sa ne îngrijim mai mult de noi decât e viata patriarhului.. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

OvidiuO 16.09.2007 14:08:02

Mesajul Cuviosului Paisie Aghioritul, potrivit si noua astazi:
http://www.razboint rucuvant. ro/2007/09/ 07/epistola- plina-de- durere-a- cuviosului- paisie-aghioritu l-despre- tulburarile- din-biserica/

"În vremurile noastre vedem ca multi fii credinciosi ai Bisericii noastre, monahi si mireni, din pacate, s-au desprins de Ea, din pricina filo-unionistilor. Cred ca nu este deloc bine sa ne despartim de Biserica de fiecare data când Patriarhul greseste, ci fiecare are datoria si obligatia de a protesta si de a lupta dupa puterile sale în sânul Bisericii. A întrerupe pomenirea Patriarhului, a te desprinde si a crea propria Biserica, si a continua sa vorbesti de rau pe patri*arh cred ca este un lucru irational.

Daca pentru o abatere sau alta a patriarhilor ne despartim si facem propriile noastre biserici - sa ne fereasca Dumnezeu! - îi vom întrece chiar si pe protestanti. Usor se desparte cineva, însa greu se întoarce. Din nefericire, avem multe „biserici" în vremea noastra. Ele au fost create fie de grupuri mari, fie chiar si de catre o persoana. Deoarece s-a întâmplat ca în chilia lor sa existe biserica (ma refer la cele ce se petrec în Sfântul Munte), unii au crezut ca pot sa faca si propria lor Biserica independenta[ 4]. Daca filo-unionistii dau prima lovitura Bisericii, acestia mentionati mai sus dau a doua lovitura.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne lumineze pe toti, si pe Patri*arhul nostru PF Atenegora (inlocuiti daca vreti cu Daniel, nota noastra), pentru ca mai întâi sa se faca unirea acestor „biserici", sa se restabileasca linistea în rândul tuturor or*todocsilor scandalizati, pacea si dragostea duhovniceasca între Bi*sericile Ortodoxe Rasaritene, si dupa aceea sa se ia în atentie si unirea cu celelalte confesiuni, daca si întrucât doresc cu sinceritate sa îmbratiseze învatatura ortodoxa.

As vrea sa mai spun ca exista si o a treia grupare în Biserica noastra. Sunt acei frati care ramân fii credinciosi ai Ei, dar care nu au o întelegere duhovniceasca între ei. Sunt preocupati cu a face critica unul altuia, iar nu pentru binele luptei în general. Se urmaresc unul pe altul (mai mult decât pe propriul sine) spre a vedea ce va spune sau ce va scrie celalalt, ca pe urma sa-l loveasca fara mila. În timp ce, daca el însusi ar fi spus sau ar fi scris acelasi lucru, l-ar fi sustinut cu multe marturii din Sfânta Scriptura sau de la Sfintii Pa*rinti. Raul care se face este mare, deoarece, pe de o parte îl nedrep*tateste pe aproapele sau, iar pe de alta îl si doboara înaintea ochi*lor celorlalti credinciosi. De multe ori împrastie si necredinta în su*fletele celor slabi, fiindca îi sminteste.

Din nefericire, multi dintre noi avem pretentii nesabuite de la ceilalti. Vrem ca toti sa aiba acelasi caracter duhovnicesc ca si noi. Când cineva nu se potriveste cu caracterul nostru, adica fie este putin mai indulgent, fie putin mai taios, îndata tragem concluzia ca nu este om duhovnicesc. Toti sunt de trebuinta Bisericii. Toti Parintii, atât cei cu un caracter blând, cât si cei severi, i-au oferit slujirile lor. Asa cum pentru tru*pul omului sunt absolut necesare si cele dulci si cele acre, chiar si papadia cea amara (fiecare are propriile sale substante hranitoare si vitamine), tot astfel este si pentru Trupul Bisericii. Toti sunt ab*solut necesari. Unul completeaza caracterul celuilalt si toti suntem datori sa suportam nu numai caracterul celuilalt, ci si slabiciunile pe care le are ca om.

Din nou cer iertare la toti ca am îndraznit sa scriu. Eu sunt un monah simplu si lucrarea mea este sa încerc, pe cât este cu putinta, sa ma dezbrac de omul cele vechi si sa ajut pe ceilalti si Biserica prin rugaciune. Dar fiindca au ajuns pâna la sihastria mea vesti triste despre Sfânta noastra Ortodoxie, m-a durut mult si am con*siderat ca este bine sa scriu cele pe care le-am simtit.

Sa ne rugam cu totii ca Dumnezeu sa pogoare harul Sau si fie*care sa ajute în felul sau spre slava Bisericii noastre".

kvlr 16.09.2007 14:21:50

ar fi bine sa punem în inimi aceste cuvinte. poate ne mai linistim..

flory25 16.09.2007 21:18:57

sincer nu prea sunt pro ips daniel,dar atata timp cat nu provoaca vreo separare a BOR e perfect sa-l tina dumnezeu.fiecare are greseli dar nu trebuie sa provocam un haos total.il preferam pe ips teoctist dumnezeul sa-l odihneasca dar nu poate fii vesnic...e totusi bizar modul in care a fost ales noul patriarh..s-au incalcat niste reguli...sper sa aiba macar putin din popularitatea ips teoctist si sa ajunga la inimile noastre
doamne ajuta-ne si en iarta!

MARIUS_DANIEL 19.09.2007 13:19:47

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de antiecumenism
"Intr-un oras oarecare traia un episcop care, prin lucrarea lui Satana, a cazut in preacurvie. Dupa cateva zile urma sa fie savarsita Liturghia in Biserica si, fara ca cineva sa cunoasca pacatul episcopului, el s-a marturisit inaintea oamenilor, zicand:
- Am savarsit pacatul preacurviei.
Dupa ce a rostit aceste cuvinte, el si-a scos omoforul si l-a pus pe sfanta masa.
- Nu pot continua astfel, a zis episcopul.
In urma acestei scene de sincera marturisire, oamenii au fost cuprinsi de emotie si au strigat cu glas tare lamentandu-se:
- Acest pacat sa fie asupra noastra, ramai insa in episcopat.
- Daca doriti sa raman cu voi, a raspuns episcopul, faceti ceea ce va zic. El a poruncit ca usile bisericii sa fie de indata inchise, s-a asezat cu fata in jos de o parte a usii si le-a zis oamenilor:
- Cel ce nu calca pe mine atunci cand iese din biserica nu este de partea lui Dumnezeu.
Toti oamenii au facut ceea ce le spusese episcopul, adica l-au calcat in picioare in timp ce plecau din biserica. In timp ce ultima persoana era pe punctul de a iesi din biserica, o voce s-a auzit din ceruri, zicand:
- I-am iertat episcopului pacatul datorita marii sale smerenii." (DIN EVERGHETINOS)

Ce ziceti daca ar proceda in felul acesta toti episcopii,mitropolitii si chiar patriarhul?
Eu cred ca lucrurile s-ar schimba in bine in BOR.

DE-AR FI DACA DITROPOLITUL DANIEL AR ZICE DA AM FACUT PARTE DIN LOJA CUTARE,AM ACCEPTAT ECUMENISMUL (CARE ESTE EREZIE) DAR ACUM M-A LUMINAT DUMNEZEU SI AM RENUNTAT ATAT LA MASONERIE CAT SI LA ECUMENISM.CE BINE AR FI,CATI OAMENI S-AR INTOARCE LA ADEVARATA TRADITIE A SFINTILOR SI AR RENUNTA LA EREZIA ECUMENISTA.MULTI OAMENI S-AR APROPIA DE BISERICA SI DE DUMNEZEU.

Ce bine daca unii ar zice: am savarsit pacatul mandriei, al clevetirii, al neascultarii de ierarhi, am denigrat clerici (fara dovezi). Si apoi sa ii invite pe forumisti sa ... ma rog ce considera ei ca li se potriveste!

Tati,esti cazut in freza...Iti dau eu dovada incontestabila(daca mmai era nevoie) a implicarii masoneriei in alegerea patriarhului si legaturile mitropolitului Daniel cu aceasta.Sa-mi explice si mie cineva de ce cunoscutul politician mason Sorin Frunzaverde s-a antepronuntat in privinta noului patriarh ca acesta va fi Daniel,apropiat valorilor masonice.In primul rand ce cauta masoneria si politica in alegerea noului patriarh si colac peste pupaza decid ei si patriarhul dinainte.Asta e un semn clar ca jocurile erau facute dinainte si alegerile n-au fost decat un fiasco,exact ca cele politice.Parca masoneria era sub afurisenia data de B.O.R.,nu?A spus bine cineva ca dracul este primul in biserica,in acest caz masoneria.Abia astept sa vad ce motive(imbecile)mai gasiti acum...va stiti voi care.

kvlr 19.09.2007 13:32:38

frate marius fa o vizita pe la topicul privind limpezirea apelor de la generalitati... :-)

Mirean 19.09.2007 13:44:58

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Tati,esti cazut in freza...Iti dau eu dovada incontestabila(daca mmai era nevoie) a implicarii masoneriei in alegerea patriarhului si legaturile mitropolitului Daniel cu aceasta.Sa-mi explice si mie cineva de ce cunoscutul politician mason Sorin Frunzaverde s-a antepronuntat in privinta noului patriarh ca acesta va fi Daniel,apropiat valorilor masonice.In primul rand ce cauta masoneria si politica in alegerea noului patriarh si colac peste pupaza decid ei si patriarhul dinainte.Asta e un semn clar ca jocurile erau facute dinainte si alegerile n-au fost decat un fiasco,exact ca cele politice.Parca masoneria era sub afurisenia data de B.O.R.,nu?A spus bine cineva ca dracul este primul in biserica,in acest caz masoneria.Abia astept sa vad ce motive(imbecile)mai gasiti acum...va stiti voi care.

Trec peste limbajul specific gruparii din care faci parte...m-am obisnuit!
Apoi asta nu-i dovada amice. Ca daca un nebun ar fi venit la Tv si ar fi spus ca IPS Daniel va candida, atunci ar fi fost nebun?

Si ma gandesc ca poate nu stii ce este o dovada...poate ne spui din ce loja face parte, ce grad are, poate ai poze.... Si, bineinteles, cum ai facut rost de dovezile astea (ma gandesc ca, in cazul tau, ar putea fi doar inventii).

Si tot n-ai spus...care ar fi fost mai bun de patriarh? Si care sunt ierarhii "curati"? Nu de alta, dar ai pus tunurile pe IPS Daniel si nu ne oferi si alta alternativa pentru cazul ca nu-i potrivit....

marilena12 19.09.2007 14:45:09

Incepusem sa scriu un mesaj care ar fi socat multa lume pe aici, insa am realizat ca pe unii ii poate sminti, asa ca am renuntat. Insa va spun un lucru: nu mai excludeti atat de vehement masoneria din treburile bisericii...mai ales daca nu stiti! Nu e buna judecata, insa nici sa te pui gaj pentru cineva...nu e bine.
Cine stie unele lucruri tace. Din pacate, este foarte posibil ca masoneria sa fi facut mult mai mult decat sa se implice in alegeri. Sa ma ierte Dumnezeu, ma opresc aici.

Mirean 19.09.2007 15:37:00

Citat:

În prealabil postat de marilena12
Asta este o interpretare personala a ta, si nu stiu daca iei in calcul ca Dumnezeu este si deasupra mea, si a ta. Adevarul absolut cum il numesti tu este de fapt o colectie de informatii completa, care arunca dovezi clare asupra unor chestiuni deosebit de grave. Eu te sfatuiesc sa fii mai ponderat in razboiul pe care il duci, nu-ti ajunge viata pe care o ai ca sa speli unele imagini! Biserica este Hristos, nu numai ceea ce se vede! Mai sunt si oameni, supusi pacatului, Sfantul Sinod este compus din oameni, nu sfinti! Clar? Dreapta socoteala in toate! Lucrurile nu sunt nici albe, nici cu desavarsire negre! Nu-ti pune sufletul chezasie pentru ce nu cunosti, fii rezervat, pt ca nu cumva din nestiinta si patima sa te duci o data cu unii dintre contemporanii nostri in iad! M-ai auzit pe mine spunand vreun nume de ierarh? Nu. Atunci de ce frate te repezi? Esti sigur ca tu stii mai mult decat mine? Daca nu, nu te temi ca poate sunt oameni care iti pot dovedi ca ai gresit facand din ascultare - urmare oarba pana in panzele albe? Am spus ce-am spus mai sus, pt ca meriti temperat putin, ca prea te avanti sa faci gafe si la subiectul Tanacu si pe aici. Nu tu spuneai ca trebuie vazuta problema pe toate fetele? Pai atunci tu esti cumva subiectiv cand vine vorba de noua situatie a bisericii? Ia mai gandeste-te, ca dincolo de nasul tau mai exista o infinitate de lucruri, e bine sa nu le excluzi existenta chiar daca nu crezi cu toata fiinta ta ca ele sunt acolo. Si sa stii ca ai cam multa ironie.
Doamne ajuta!

Soro, dar eu nu spal imaginea nimanui. Asta si fac: intorc problema pe o alta fata! Adica: daca unii tot acuza masoneria de implicare in BOR...sa aduca dovezi. In caz contrar apreciez afirmatia ca o minciuna.

Mai mult, daca il numiti pe IPS Daniel "mason" (te rog, nu o lua in nume personal), nu este normal sa fie aduse si dovezi concrete?

Apoi, daca stii mai multe, ce te impiedica sa le spui? Asta cu "stiu dar daca spun va smintesc" mi se pare, "nu spun cum, ca se smintesc pe multi".

Si accept ca "dincolo de nasul meu", ca si dincolo de al tau exista multe necunoscute, nebanuite.... Dar daca vorbim de cele de sub nasul nostru, hai sa o facem in cunostinta de cauza, concret...

Ma bucur ca ai constat ca am cam multa ironie. O prefer incrancenarii si cuvintelor dure. Au fost unii care s-au simtit luati peste picior de mine si si-au dat arama pe fata... Nu ca asta a fost intentia, dar totusi...

Inca ceva: nu vreau sa te supar, sau sa ma cert, sau sa ma contrazic de dragul de acontrazice, dar daca tot spunem cate ceva, mai ales o acuza, nu ti se pare potrivit si un argument, o dovada, ceva concret?

Era sa uit...eu nu duc nici un razboi, nici macar o lupta....discut numai.

moro.d 19.09.2007 15:47:56

iertati-ma ca ma bag, probabil, ca nuca-n perete...
Citat:

...sa aduca dovezi. In caz contrar apreciez afirmatia ca o minciuna.

dar in Dumnezeu crezi?

moro.d 19.09.2007 15:48:34

Citat:

dar in Dumnezeu crezi?

Mirean 19.09.2007 16:04:31

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

dar in Dumnezeu crezi?

Cred. Dar nu-s vreun "luminat" ca sa-mi vorbeasca! S-apoi daca voi ati facut acuzele, nu-i normal ca sa le si sustineti?

Inca ceva, postarea ta e chiar ca nuca in perete. Nu de alta, dar nu puneam in discutie calitatea ta de om, ci ceream doar sa argumentezi cele postate.

Iar credinta este o chestiune intima, personala...nu cred ca e un "ceva" cu care sa faci parada pe net!

moro.d 19.09.2007 16:52:18

btw,
stie tot poporul ca masoneria e o organizatie cat se poate de misterioasa...
o dovada concreta ca X face parte din masonerie nu este decat, probabil, un act semnat de persoana in cauza... cum putem face rost, noi, de asa ceva?

faptul ca ceva nu se poate demonstra concret nu inseamna ca nu exista... poti spune, in cel mai rau caz, "poate ca da, poate ca nu". de aceea ti-am pus intrebarea aia... ca sa intelegi.
este ciudat faptul ca nici macar capii Bisericii nu neaga implicarea masoneriei...

"MASONERIA VA INCLINA BALANTA IN PRIVINTA NOULUI PATRIARH"
http://www.despremasonerie.go.ro/msnoupatriarh.html

ciudate mai sunt si nenumaratele "coincidente"

marilena12 19.09.2007 17:07:13

Pai eu nici nu am spus ca Patriarhul Daniel este mason, inca o data te intorci la Daniel, asta este subiectivismul pe care il suspectam.
Am spus ca masoneria are legaturi in biserica,dovezi se pare ca mai au si altii, si eu am unele greu de demolat, din pacate, numai ca nu pot spune mai mult, pt ca sunt persoane pe care nu le pot aminti fara acordul lor. Si stiu ca nu as primi acest acord de a aduce intr-o discutie pe un forum public niste persoane care ocupa functii publice. Este corect? Si in plus de asta, eu am fost prea tulburata si am avut multa tristete si indoiala in suflet cand am auzit din surse pe care nu le pot contasta unele lucruri. De ce sa tulbur atata lume? De-aia m-am limitat la ceea ce am spus.
As fi preferat cuvinte dure dar sincere din partea unui frate crestin, mai degraba decat ironie si deradere.
Te rog sa ma ierti!

Mirean 19.09.2007 17:09:09

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
o dovada concreta ca X face parte din masonerie nu este decat, probabil, un act semnat de persoana in cauza... cum putem face rost, noi, de asa ceva?

Atunci pe ce baze se aduc acuzatii?

Mirean 19.09.2007 17:09:57

Citat:

În prealabil postat de marilena12
Pai eu nici nu am spus ca Patriarhul Daniel este mason, inca o data te intorci la Daniel, asta este subiectivismul pe care il suspectam.
Am spus ca masoneria are legaturi in biserica,dovezi se pare ca mai au si altii, si eu am unele greu de demolat, din pacate, numai ca nu pot spune mai mult, pt ca sunt persoane pe care nu le pot aminti fara acordul lor. Si stiu ca nu as primi acest acord de a aduce intr-o discutie pe un forum public niste persoane care ocupa functii publice. Este corect? Si in plus de asta, eu am fost prea tulburata si am avut multa tristete si indoiala in suflet cand am auzit din surse pe care nu le pot contasta unele lucruri. De ce sa tulbur atata lume? De-aia m-am limitat la ceea ce am spus.
As fi preferat cuvinte dure dar sincere din partea unui frate crestin, mai degraba decat ironie si deradere.
Te rog sa ma ierti!

E numai ironie, nu si deradere!

antiecumenism 20.09.2007 10:48:51

Citat:

Si ma gandesc ca poate nu stii ce este o dovada...poate ne spui din ce loja face parte, ce grad are, poate ai poze.... Si, bineinteles, cum ai facut rost de dovezile astea (ma gandesc ca, in cazul tau, ar putea fi doar inventii).

http://www.atac-online.ro/dezvaluiri_29/razboiul-crucilor_13207

Afilierea unor inalti Prelati ortodocsi romani la miscarea ecumenica, si nu numai, respectiv la unele loji masonice ne indreptateste sa ne gandim ca va urma o perioada extrem de dificila pentru Ortodoxia romaneasca in ceea ce priveste calea de urmat. Conform relatarilor jurnalistului Carol Harsan, apropierea unor Episcopi si Mitropoliti ai BOR, a unor membri ai Sfantului Sinod, precum si a unor clerici de rang mediu, la structurile masonice se constituie intr-un eveniment aparte pentru viata spirituala romaneasca de dupa 1989. Dintre personalitatile citate de catre jurnalist mentionam:

1. IPS Pimen Suceveanul (Templier si afiliat la Loja Fiii coloniei lui Traian din nordul Moldovei),
2. IPS Teofan, Mitropolit al Olteniei (in relatie cu Loja Armonia din Craiova),
3. IPS Ambrozie Sinaitul, vicar patriarhal (Loja Armonia din Craiova),
4. IPS Teodosie Tomitanul, fost Snagoveanul, fost Episcop vicar la Mitropolia Bucurestilor (Loja Ovidius din Constanta),
5. IPS Daniel Ciobotea, Mitropolit al Moldovei,
6. IPS Ion Salajeanul, Episcop de Covasna si Harghita
7. IPS Sofronie, Episcop de Gyula (aflat in relatie cu lojele masonice ungare). 

ancah 20.09.2007 14:51:51

Antiecumenim: Ma intreb de ce trebuie luat in serios un mason. Ii e lui frica de Dumnezeu, pentru a afirma numai adevarul? Sau exista si posibilitatea de a dori sa puna aceste personalitati intr-un con de umbra, ca apoi sa scoata la lumina pe un altul, mult mai placut masonilor, care sa le faca jocul si sa-i slujeasca dupa placul inimii lor. Este doar o intrebare pe care mi-o pun.

e ca si cand americanii sau altii, l-ar arata cu degetul pe cel infiltrat de ei intr-o organizatie adversa.

Incep sa-mi pun serioase semne de intrebare, fara ca acest lucru sa ma faca mai putin antiecumenista.

antiecumenism 20.09.2007 15:00:15

Citat:

În prealabil postat de ancah
Antiecumenim: Ma intreb de ce trebuie luat in serios un mason. Ii e lui frica de Dumnezeu, pentru a afirma numai adevarul? Sau exista si posibilitatea de a dori sa puna aceste personalitati intr-un con de umbra, ca apoi sa scoata la lumina pe un altul, mult mai placut masonilor, care sa le faca jocul si sa-i slujeasca dupa placul inimii lor. Este doar o intrebare pe care mi-o pun.

e ca si cand americanii sau altii, l-ar arata cu degetul pe cel infiltrat de ei intr-o organizatie adversa.

Incep sa-mi pun serioase semne de intrebare, fara ca acest lucru sa ma faca mai putin antiecumenista.

De unde stiti daca cel care a scris articolul e mason ?

Nici eu nu stiu dar cred ca are dreptate.

Ca sunt masoni multi dintre ierarhi am aflat si din alte surse.

moro.d 20.09.2007 16:38:51

cu siguranta n-ar tacea daca nu s-ar stii cu musca pe caciula... ar nega. dar n-a negat niciun mitropolit pana acum. ceea ce e dubios...
daca stii ca acuzatiile sunt in defavoarea Bisericii (si nu tie ca om), pt ca multi s-ar putea sminti, ba chiar indeparta de Biserica din cauza pierderii increderii in capii Bisericii... n-ar trebui sa taci.
mi se pare ilogic

krabu 21.09.2007 14:33:15

Un crestin din BOR.

Constat ca mirenii celor din BORR sunt diferiti de calugarii lor. Calugarii din BORR mi`au vorbit mai mult de rugaciune si de Dumnezeu decat de masonerie si ecumenism.

Este urat totusi ca acum cand IPS Teofan numai este in opozitie cu IPS Daniel se arunca si in el cu noroi. Desi persoana respectiva care a postat nu a specificat daca face sau nu parte din BOR vreau sa constat oarecum cu bucurie ca nimeni din BOR nu a denigrat, judecat sau aruncat cu noroi in vreun reprezentant al BOR.

Acest lucru arata ca incercam, dupa puteri sa ne mantuim decat sa avem dispute.

Cu iubire si rugaciune bataile dracilor vor inceta.

Doamne ajuta si ne apara de vrajmas.

marilena12 21.09.2007 15:07:56

Inaltul Teofan nu este mason. Cunosc masoni craioveni, insa Teofan repet, nu este mason. Nu mai citati articole despre care nu stiti cat de reale sunt, ca sa nu cadeti in pacatul asupririi de arhierei. S-a spus ca este securist, Dinescu a recunoascut ca de cand este el in CNSAS, Teofan nu a avut vreun dosar acolo din care sa rezulte ca a colaborat vreodata cu securitatea. Asa ca articolul citat de antiecumenism este eronat, cum s-au dovedit si altele in care tot Sfantul Sinod era bagat in oala cu securisti.

mikiuasa 21.09.2007 15:44:56

ar trebui sa va opriti de a mai comenta la nesfirsit ceea ce tine de patriarh si cele aferente,lasati sa mai treaca ceva timp si apoi daca e ceva de spus sa spunem tare!Parerea mea !

urzicuta 22.09.2007 15:47:15

pai da..eu am initiat topicul propun atunci sa vb.despre Linda Evanghelista...mai defileaza pe podium?:D

urzicuta 22.09.2007 15:57:52

si parerea mea este ca trebuie sa asteptam sa nu ne pripim,deja am vazut pe alte topicuri ca sunt multi din BORR care arunca cate o stire bomba despre Patriarh,iar noi o luam de buna.Sa fim vigilenti sa nu ne pripim,recunosc ca si pe mine ma cam luase valul antiecumenist.Sa nu fim extremisti.

krabu 22.09.2007 16:53:02

Eu cred ca trebuie sa avem nadejde. NADEJDE!!!
Si cu smerenie (ce mult imi lipseste mie aceasta smerenie!) Hristos ne va mantui.

Daca noi deznadzjduim asa usor, vai si amar de sufletele noastre. Ca ceea ce pierdem e insusi sufletul nostru. Cu fiecare pas cu care cedam in favoare deznadejdi dam drumul scarii care ne duce sufletul spre mantuire. Sa nu uitam ca noi nu mergem la biserica ca sa`l mantuim pe patriarh, pe preot sau pe catolici. Ci mergem pentru sufletul nostru, al sotiei (pentru ca un trup suntem) al copiilor. Mergem e adevarat si ca sa ne rugam pentru cei apropiati dar totusi noi trebui sa nu uitam ca luptam sa ne mantuim.

Si cu cine luptam? Nu imi place sa dau paste dar iata un text cu ce trebuie sa luptam pentru a invinge pe cei trei uriasi ai satanei: uitarea, trandavia si nestiinta.

Marcu Ascetul

Epistola catre Nicolae monahul

[...] Dar din pricina negrijii, nestiintei si a trandaviei, n-au fost cu prevedere si n-au cunoscut cu de-a-manuntul roiul patimilor ascunse inauntru si puse in lucrare de duhurile rele. Din aceasta pricina cugetarea lor a fost stricata de inrauririle vrajmase, incat s-au invoit cu ele prin gandurile lor.
Si asa au fost amagite intr-ascuns si biruie
1. de pizma cea a tot rea,
2. de ciuda care uraste binele,
3. de vrajba,
4. de galceava,
5. de ura,
6. de manie,
7. de amaraciune,
8. de pomenirea raului,
9. de fatarnicie,
10. de furie,
11. de mandrie,
12. de slava desarta,
13. de dorinta de-a placea oamenilor,
14. de bunul plac,
15. de iubirea de argint,
16. de trandavire,
17. de pofta trupeasca ce trezeste in ganduri voluptatea,
18. de necredinta,
19. de lipsa de temere,
20. de lasitate,
21. de intristare,
22. de impotrivire,
23. de molesire,
24. de somn,
25. de inalta parere de sine,
26. de vointa de-a se scuza,
27. de ingamfare,
28. de laudarosenie,
29. de nesaturare,
30. de risipa,
31. de zgarcenie,
32. de deznadejdea care-i mai cumplita decat toate, si
33. de celelalte miscari subtiri ale pacatului.

Acum ca le`am si numarat, facand al 32`lea pacat va dati seama ca suntem vai de noi. Le`am agonisit in inima deja si pe celelalte. Ca acest drac ii aduce pe toti ceilalti.

Iar cum scapam de deznadejde, spune Ioan Scararul:

Rugaciunea este, dupa fiinta ei, apropierea si unirea omului cu Dumnezeu, iar dupa lucrare, rugaciunea este sustinatoarea lumii, impacare cu Dumnezeu, maica lacrimilor si totodata fiica lor, ispasirea pacatelor, punte impotriva ispitelor, zid impotriva necazurilor, zdrobirea razboaielor, lucrarea ingerilor, hrana tuturor cetelor netrupesti, veselia viitoare, lucrare fara margini, izvorul virtutilor, pricinuitoarea darurilor, propasire nevazuta, hrana a sufletului, luminarea mintii, secure ce taie deznadejdea, baza a bunatatilor viitoare, alungarea intristarii, bogatia monahilor, comoara sihastrilor, slabirea maniei, oglinda inaintarii, aratarea masurilor, darea pe fata a starii ajunse, descoperirea celor viitoare, semnul maririi. Rugaciunea este judecatoarea celui ce se roaga, scaunul de judecata al lui Hristos inainte de scaunul Judecatii viitoare - rugaciunea nu e nimic altceva decat instrainarea de lumea vazuta si nevazuta!

MARIUS_DANIEL 22.09.2007 19:12:29

Vorbe,vorbe si iar vorbe...daca in vorbe va puneti voi credinta si speranta,atunci ortodoxia se va duce de rapa cu succes...deoarece masoneria TACE SI FACE,iar noi ce facem?Vorbim...da,foarte frumos,iar masonii sunt asa de speriati de vorbele noastre incat si-au impus omul in fruntea bisericii...Janic si groaznic.

iosif 22.09.2007 19:15:14

Acuzati fara niciun fel de dovada! Eu cred ca acest lucru este si mai jalnic!

cristiboss56 22.09.2007 19:35:45

Citat:

În prealabil postat de iosif
Acuzati fara niciun fel de dovada! Eu cred ca acest lucru este si mai jalnic!

Stilul anilor 50 al fostului regim totalitar.

GDI 22.09.2007 19:54:44

Hawk!

ancah 23.09.2007 00:08:30

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Vorbe,vorbe si iar vorbe...daca in vorbe va puneti voi credinta si speranta,atunci ortodoxia se va duce de rapa cu succes...deoarece masoneria TACE SI FACE,iar noi ce facem?Vorbim...da,foarte frumos,iar masonii sunt asa de speriati de vorbele noastre incat si-au impus omul in fruntea bisericii...Janic si groaznic.

Marius-Daniel: De cand am intrat pe forum am citit mesajele tale si ale lui antiecumenism , referitoare la ecumenism. Acum ca suntem avertizati de marii nostri duhovnici, nu putem face altceva decat sa facem ascultare duhovniceasca,neuitand insa avertismentele lor.
Ar fi jalnic si groaznic, daca in ciuda avertismentelor vom face altceva decat asteapta Domnul Iisus de la noi. Sa nu ne miram, deci, daca vor veni vremuri in care bisericile vor fi renovate dar goale, manastirile renovate, dar lipsite de har, oamenii vor merge dupa invatatorii mincinosi, etc. Doar stim ce avem de facut.

alexandra28again 01.10.2007 11:36:41

a fost cineva la intronizarea patriarhului?

dan73 01.10.2007 11:46:45

Eu am reusit sa ajung. Nu am fost prezent in Biserica, insa, am fost prezent in Aula Patriarhiei cand s-au sustinut mesajele de felicitare.

MARIUS_DANIEL 09.11.2007 12:28:09

Moarte fostului patriarh e foarte suspecta,dupa cum au aparut dovezi in presa.Mai mult,cazul a fost repede expediat si trecut sub tacere.Cine avea interes in a-l inlatura cat mai repede?Iata ca totul se confirma din nou,si ca moartea subita a lui Teoctist,ca si acea interventie chirugicala nu sunt intamplatoare.Sa fie iertat,dar a fost un om slab si a cedat presiunilor catolicilor si a tolerat ecumenismul eretic.In noaptea de Pasti,dupa ce a vorbit de trupul lui Hristos,Teoctist a simtit sa se justifice spunand ca pentru unitatea crestina trebuie timp,asta fiind adresata masoneriei si ecumenistilor.De aceea s-a vrut inlaturat cat mai repede,deoarece le incurca planurile ecumenistilor,chiar inainte de adunarea ecumenista de la Sibiu.Un ziarist ortodox si curajos a remarcat si o similitudine aproape perfecta intre moartea lui Teoctist si moartea altui patriarh,predecesorul sau,tot in 30 iulie si tot in aceleasi conditii.De asemenea,exista o similitudine izbitoare si fata de cazul unui preot curajos,ce predica in timpul comunismului impotriva ateismului,si care a fost ucis cu aprobarea sa de catre comunisti,tot printr-o operatie chirurgicala.Astfel,cea mai plauzibila ipoteza este ca patriarhul a fost ucis cu buna stiinta,cel mai probabil printr-o supradoza de anestezic,lucru fatal pentru varsta sa,ce a fost folosita ca si argument pentru apararea medicului.Din pacate,noul patriarh,dupa toate acuzele fondate,a mai fost si decorat de presedinte la intronizare.Aceasta dovedeste inca o data ca e supus regimului politic si orientarea sa lumeasca,pe cand ar fi trebuit sa fie invers,cand conducatorii erau unsi de patriarh in fruntea statului.

09.11.2007 13:07:17

Am si eu o intrebare. De ce nu mai este pomenit la Sfanta Liturghie (iesirea cu Sfintele Daruri)PF Teoctist alaturi de ceilalti doi patriarhi adormiti in Domnul? Nici la Cuv. Parascheva (14 oct)nu a fost pomenit. Ba mai mult, ascult zilinic Sfanta Litrughie la radio Trinitas, si nu am auzit dupa cele 40 de zile sa mai fie pomenit. Nici parintele meu din parohie nu il pomeneste. De ce? Exista vreo randuiala specifica? sau:|.. de ce?

anita 09.11.2007 13:30:48

Citat:

În prealabil postat de jenica
Am si eu o intrebare. De ce nu mai este pomenit la Sfanta Liturghie (iesirea cu Sfintele Daruri)PF Teoctist alaturi de ceilalti doi patriarhi adormiti in Domnul? Nici la Cuv. Parascheva (14 oct)nu a fost pomenit. Ba mai mult, ascult zilinic Sfanta Litrughie la radio Trinitas, si nu am auzit dupa cele 40 de zile sa mai fie pomenit. Nici parintele meu din parohie nu il pomeneste. De ce? Exista vreo randuiala specifica? sau:|.. de ce?

Unde merg eu la Sf.Liturghie de duminica este pomenit cand vin preotii cu sf.Daruri.
Nu imi dau seama de ce se intampla asta in anumite biserici.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:28:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.