![]() |
Domnul si Maicuta Domnului sa ne ierte pe amandoi si sa ne invete iubirea de aproapele:)
cu drag jenica cea plina de pacate si spurcaciune |
Ce sa mai pretindem sa aducem la dreapta credinta sectantii cand noi nu reusim sa ii aducem pe cei apropiati la credinta ,la pocainta.
Mai mult ne smintim pe noi incercand sa ii convingem si ne dam seama la ce nivel duhovnicesc ne aflam. Eu cred ca cel mai important lucru pentru salvarea sufletului este dobandirea smereniei si a iubirii de Dumnezeu.Caci nici in aceste nu suntem statornici ,dar poate unii sunt ,eu nu . Si e suficient ca in ceasul sfarsitului sa ne gandim la Dumnezeu ca sa ne mantuim? Ne iarta Dumnezeu daca ne gandim la El si avem totusi multe pacate neiertate?Ne primeste in rai cu sufletul intinat? |
Anita, Anita..raspunsul il vom afla chiar la judecata! Ceea ce intrebi tu este peste puterile noastre de a raspunde..cel putin a mea.. va rog sa nu mai discutam pe acest topic la nesfarsit. va rog din inima:)
|
Citat:
Sa nu ne pese de sectanti ,asta spuneam ,decat daca ne sunt foarte apropiati . |
Rugaciune
Doamne, invata-ma sa-Ti cunosc marirea si bunatatea. Da-mi inima curata si lesne iertatoare si cainta pentru supararile ce am facut altora. Fa sa am dragsote crestineasca sa sa pot rabda cu pace toate necazurile ce-mi vin din partea lor, facand porunca Ta. Ma fagaduiesc sa nu mai fac rau celor ce imi fac rau, pe cel ce ma bleasta-ma il voi binecuvanta. De va flamanzi vrasmasul ii voi da paine, iar de va inseta il voi adapa. De va cadea il voi ridica, iar de se va rataci il voi povatui. Doamne, eu nu sunt decat un rob neputincios..de aceea ajuta-mi Tu cu Harul Tau sa fiu statornic in aceste porunci ale Tale. Trimite binecuvantarile Tale peste vrasmasii mei si ii intoarce cu dragsote asupra mea. Alunga suferintele si neodihna ce imi vine de la dansii si ne impaca pe noi. Da-mi pacea Ta..ca sa putem sa vietuim pe pamant in unire si cu inima senina si cu pace sa putem spune: "Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri..". Ca ti se cuvine slava, cinstea si inchinarea in veci, AMIN. |
:) foarte frumoasa rugaciune, jenica. n-o stiam, drept pentru care iti multumesc. am scos-o la imprimanta si am pus-o in geanta, sa o citesc cand am un minut liber, mai ales cand plec/vin de la serviciu.
|
As vrea sa stiu daca si baptistii au un forum, unde am putea merge si noi cu niste topicuri. Ar fi interesant de vazut ce raspunsuri se dau acolo problemelor puse de noi.
|
Domnule Ciobota, Stefan Lepadat a devenit baptist pana la urma ?
|
Citat:
|
Hai ca nu ma rabd sa nu va spun cum ne privesc ei.
Fiti atenti. O prietena de familie merge la o nunta de protestanti, pentru simplu motiv de a ajuta tanara pereche. Acolo, pentru ca unul dintre miri, ea sau el, era ortodox, in cazul asta fost ortodox, vine si un parinte, dragul de el, pe bune ca sa ii insoteasca. Ca la orice nunta de a protestantilor, cred, se tin cuvantari. Si da-i cu cuvantarile de nu se mai terminau, toti si-au dat cu parerea despre "adevarata invatatura". Sigur ca parintele nu poate ramane pe dinafara si ia si el cuvantul. Ba chiar este incurajat. Si le spune cate in luna si-n stele doar doar ceva se va lega de ei. Nici gand. Cand a coborat de pe podium, toti s-au dus la el ca sa-l felicite de cuvant, pe care oricum nu-l intelesesera pentru ca aveau valul necredintei pe fata, si il compatimeau. "Nu-i nimic parinte, mai trecem prin viata prin multe necazuri" de parca parintele era cel sarac cu duhul, dar altfel decat am vrea noi si ii pareau rau despre el, in ce credinta desarta, ptiu, se zbatea el. Ei uite asa ne vad ei. Intr-o mare gresala, intr-o mare necredinta, ne compatimesc, pentru ca vorba d-lui Ioan C. din alta parte, credinciosi au ramas putini, adica ei, dar intr-o zi toti vom veni si ii vom felicita si ne vom recunoaste "gresala". Dar sper asta sa fie ultima postare pe topicul asta sa nu il mai umplem cu vorbe desarte. Pr. Arsenie Boca era sa ia o biblie(de a lor) peste cap de la un protestant, eu chiar vreau sa o iau, asta in cazul in care nu ma cuminteste cu o palma Sf. Ierarh Nicolae, ca dupa aia numa in genunchi umblu, macar spiritualiceste. Doamne ajuta necredintei mele. |
Este norma ca si ei sa ne priveasca asa cum ii privim si noi pe ei, si uite asa fiecare credinta este privita de alta credinta ca fiind erezie. Iar adevarul unde este? In ortodoxie? Da, pt. noi ortodocsii aici este, dar pt. protestanti este in cultul lor, pt. catolici este acolo la ei in catedralele lor, pentru budisti adevarul se afla in templele pline de meditatie, la hindusi adevarul este atingerea celei mai inalte stari spirituale: nirvana, iar evreii inca spera si asteapta pt. venirea profetului promis de VT ce are sa-i scape de tot teatrul asta cu Iisus. Evreii ne considera o secta, asa cum ii consideram si noi pe ei ca fiind in afara Adevarului. Nu vedeti ca pana la urma fiecare religie isi are standarde bine definite si implementate in cultul celor care se nasc in ea, nefiind influentabila in nici un fel de vre-un eventual factor exterior. As vrea sa-mi raspunde-ti la o intrebare: Din punct de vedere obiectiv, asa ca o analiza din exterior, ce religie detine adevarul, daca atatia oameni mor in religia lor plini de convingere ca aceea a fost calea spre desavrsire?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:53:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.