![]() |
dar daca situatia era inversa, cristi, cine trebuia sa lase mai mult de la el?! :dozingoff:
|
Oricum o parte din mine e la Dumnezeu...dar nu vreau sa fiu oligat sa o dau shi pe celalata...vreau sa i_o ofer Lui din suflet...vreau sa il inteleg singur...fara sa fiu obligat pentru ca asha e bine...
|
Iar daca ea ar fii fost crescuta ca mine ar fii facut la fel...sunt aproape convins...are 17 ani in care a fost crescuta in spiritul credintei...eu nu cred ca am nimic...
|
scz..nu ca nu am nimic...doar ca nu in aceeashi masura...sa nu se inteleaga gresit...
|
Citat:
|
Va multumesc din suflet pentru parerile dv...nu ma ashteptam sa imi raspunda cineva...
|
voi revenii.........
|
Nu stiu cum sa-ti spun DayDream,insa daca-ti placea cu adevarat acea fata,nu era nevoie sa te oblige careva sa "fii credincios"si sa te adaptezi modelului ei de viata,ci o faceai instinctiv,din dorinta nestavilita de-a fi alaturi de ea.Stii,este vorba despre energia aceia colosala pe care ti-o da iubirea,sau sentimentul indragostirii,si datorita ei nu ar trebui sa ti se para nimic greu...dar,absolut nimic.
Poate par eu demodata,insa tind sa cred ca de fapt nu va prea potriviti,si asta ar trebui sa te resemneze.Bine-nteles ca nu aveai cum sa devii deodata practicant in cele religioase,insa era nevoie de efortul tau sustinut,pentru ca rudele fetei si,implicit,fata sa vada in tine dorinta de apropiere,sincera si dezinteresata.Poate la un moment dat nu-ti mai cereau atat efort,insa intotdeauna conteaza impresia pe care o lasi cand doresti sa incropesti o relatie. Cand eram adolescenta,aveam un coleg de clasa care se tinea scai de mine,si la fel,eu ai vorbeam mai mult de Dumnezeu,dar nu-i sugeram sa ma urmeze la biserica,ci doar ai vorbeam de credinta..Acesta nu a protestat,dar nici nu s-a aratat prefacut in a ma intelege.Dupa putin timp m-am pomenit cu acest baiat la biserica,era direct in strana si incerca sa invete cantarile.Surprinzator a fost faptul ca eu nici macar nu incercam sa ma implic chiar atat in cele bisericesti.Nu era duminica in care sa lipseasca de la biserica,si tin sa precizez faptul ca era f.inteligent.... Gandeste-te,ca asa cum tu pretinzi ca trebuie sa o iei cu incetul,asa si fata trebuie sa o i-a sistematic pentru a te intelege pe tine,asa mai libertin si mai "modern",sa-i spunem asa.Daca ea este in stare sa te paraseasca pentru ca tu nu vrei sa te adaptezi,atunci inseamna ca tu esti mai prejos decat statutul ei spiritual,asa cum devine si ea fata de tine,prin comoditatea si justificarea ta,care in acest caz nu are temei... Acum,sincer,nu cunoastem noi toata situatia ca sa fim capabili sa o analizam,ne dam pur si simplu cu parerea,realitatea,insa,ramane cea pe care numai tu,fata si familia acesteia o stie.Sa stii ca o relatie cu o fata super credincioasa,implica multe alte lucruri,pe care s-ar putea sa nu le poti face fata,daca nu esti dispus sa fii "ca ea",si deci,fii sincer cu tine insuti si accepta realitatea asa cum este ea,"omul potrivit la locul potrivit!". |
insa era nevoie de efortul tau sustinut,pentru ca rudele fetei si,implicit,fata sa vada in tine dorinta de apropiere,sincera si dezinteresata.Poate la un moment dat nu-ti mai cereau atat efort,insa intotdeauna conteaza impresia pe care o lasi cand doresti sa incropesti o relatie.
Asta nu inseamna sa mint?Sa ma prefac ca imi place ceea ce imi impun ei? |
De ce trebuie ca intr-o relatie unul din parteneri sa se schimbe ptr celalalt.Daca iubesti pe cineva il iubesti ptr ceea ce este,nu pentru ce ai vrea sa fie.
|
Asta am sustinut de la inceput...Cine ar accepta o dragoste conditonata oricat de mult ai iubii?Pentru ca altfel totul e bazat pe o minciuna...
|
Citat:
|
Pai asta zic shi eu...nu trebuie sa ma judece ei pentru ca nu il simt pe Dumnezeu asha cum o fac ei...sa il lase pe El sa ma invetze asta...
|
Poate ca am doar 19 ani dar imi pare rau ca ganditzi asha...ceea ce imi spunetzi ca atzi face orice pentru dragoste nu cred ce este 100% adevarat...faci orice pentru dragoste...dar o faci pentru ca asha simtzi tu...nu pentru ca asha scrie...asta cred eu la 19 ani...
|
DayDream si tu crezi ca iti va fi mai bine cu alta fata care nu ar merge la bierica sa-nteleg????
SAu cu una care nu iti ceresa mergi la biserica. Dar sin experienta mea atata cata este pot sa-ti spun ca ai putine sanse sa -ti fie ea iubita pentru ca o fata care este crescuta de mica in duh ortodox nu prea face compromisuri in astfel de situatii [adica nu se va da dupa obiceiuri straine] Altminteri este o fata normala in afara de faptul ca pentru cei care nu merg la biserca ar parea ciudat acest obicei al ei..dar pentru mine acet lucrul este esentialul intr-o relatie sa fie prospera si sa fie pace, iubire, si intelegeri intre cei doi tineri indragotiti caci Dumnezeu este cel care intretine aceste sentimente |
Citat:
|
Citat:
|
Daydream, situatia aceasta este foarte provocatoare pentru tine. Te smulge din toate temeliile fiintei tale, pentru ca tu spui ca iubesti enorm si atunci cand iubirea intalneste astfel de incercari, se cutremura adanc.
Iata, te descoperi. Nu vrei mai mult, nu ai aspiratii inalte. Problema ta aceasta este, lipsa de vointa si de credinta. Daca tu crezi in Dumnezeu, ai putea sa ii ceri din toata inima sa iti arate calea spre El, sa iti arate modul in care poti face din suflet lucrurile acelea pe care le vrea ea de la tine. Sincer, nici eu personal nu mi-as dori pentru fata mea un baiat care nu crede in Dumnezeu. Cine crede in Dumnezeu crede si in Cuvantul Lui, iar cuvantul acesta ne este de folos pentru viata vesnica pe care EL Insusi a marturisit-o. Tu crezi in Hristos?? |
Dar vreau sa il descopar pe Dumnezeu pentru ca asha vreau eu...inca nu am dorinta asta...dar unele aspecte din viatza ma obliga sa ma grabesc...de ce?Prin Dumnezeu inteleg totul...e peste tot...dar este o parte din mine care inca nu l_a simtit cum este el de fapt...shtiu,gresesc...dar inca sunt confuz...sunt tanar...cred ca e prea devreme sa patrund in ceea ce vor altzii sa ma oblige...sa renunt la dragoste pentru ca nu sunt pregatit pentru ceva atat de mare...in familia ei sunt inconjurat aporape numai de oameni extrem de credinciosi...in timp ce eu sunt un strain care incearca sa se strecoare...nu vreau sa ma mai ascund...sa ma prefac...poate am sa ma schimb....nu shtiu...dar va rog...avetzi rabdare...
|
Daydream....rabdarea e una, vointa e alta. Cine are vointa, primeste si puterea necesara.
Acum poate chiar esti putin confuz. Dar, daca ai fi avut dorinta, le-ai fi spus: eu imi doresc acest lucru, insa am nevoie de timp, de rabdarea si intelegerea dumneavoastra. Nu ma pot obisnui peste noapte cu o lume pe care nu o cunosc si nu o inteleg. Asta e problema. E bine sa te gandesti....si sa te rogi lui Dumnezeu! NU mi-ai raspuns la intrebarea referitoare la Hristos! |
Dar trebuie sa le spun eu ca e nevoie de timp pentru ca sa fac pasul asta.......?Cred ca ei shtiu asta...
Shi da...Cred in Sfanta Treime... |
In prima luna in care am inceput sa ne cunoastem cate de cat am mers cu ea la biserica...numai duminica...dar...nu aveam acea "scanteie divina"...iar incet...am renuntat sa mai merg...
|
Va multumesc inca o data pentru sfaturile shi gandurile dv...Shi imi cer scuze daca v-am suparat sau daca v-am jignit...
Dar acum ash vrea sa faca o pauza...sunt terminat...maine am o zii grea la shcoala... Va multumesc ca v-atzi facut timp pentru mine... Ash aprecia orice sfat pe care mi l-atzi da in continuare... |
daydream..nu cred ca sunt in masura sa te sfatuiesc dar sincer niciodata nu esti prea tanar sa iti pui intrebari despre dumnezeu si tot ceea ce cuprinde El.ptr c adiavolul asta vrea:sa ne tot amane (pai da,esti prea tanar sa mergi l abiserica..doar n-o sa te pocaiesti! lasa ca ai vreme...)si apoi...mai zice un parinte(serafim rose):"incercam sa fim crestini pe jumatate, sa dobandim ce-i mai bun din ambele lumi.pana la urma trebuie sa alegem.fericirea noastra sta intr-una din cele doua lumi, nu in amandoua.D-zeu ne da tarie sa urmam pe calea rastignirii"
spuneai:"cred in SF.Treime" dar in inviere crezi? caci in cazul in care crezi in sf treime arfi logic sa crezi si in inviere iar daca iti dai seama de semnificatia invierii atunci automat crezi in viata de dupa moarte si deci in rai...daca ii multumesti lui D-zeu ca te-a creat inseamna ca in sinea ta il iubesti..deci nu iti doresti ca dupa moarte sa mergi in imparatia Lui?acolo ii vei putea multumi si mai mult... in schimb cu ceea ce traiesti tu...ar trebui sa ii spui iubitei tale ca"omul far libertate e un om mort,un om care nu iubeste.Nu poti iubi daca nu esti liber" si ca D-zeu ne-a facut liberi deci daca crede in El si il iubeste nu trebuie sa-ti impuna ceva ca-ti reduce libertatea pe care o ai de la Domnul... dar trebuie sa intelegi ca prin gestul ei te iubeste...vrea (asa cum stie) sa te readuca pe calea credintei si a mantuirii iar vointa asta vine din iubire(crede-ma traiesc o chestie similara) doamne ajuta ! |
Citat:
|
Eu vreau sa II multumesc prin faptele mele...aici, Pe Pamant...Iar una din aceste fapte ar fii sa o iubesc pe ea mai peresus de viatza mea...sa o fac fericita...dar...nu ash vrea sa iubesc doar eu...
|
Multumesc mult cristiboss56...
|
nu-ti face griji, sigur te iubeste si ea:)
|
bla-bla-bla..................:sleep:Somnul este un sfatuitor bun(parca shakespeare).Noapte buna tinere Romeo!Ce vremuri!Daca esti singur si neconsolat ia-l pe City star de manuta si iesiti la un suc impreuna .fireste insotiti.fiecare de deprimarea lui pereche..copilarii...fiecare are in traista lui cateva povestioare eu am vreo doua care dateaza de cand eram la gradinita...eu il placeam eram soimi ai patriei,numa ca ai lui nu ma lasau sa ma joc cu el fiindca eram mai saracuta ,mai saracacios imbracata el fiind fiul inginerului din sat...s.a.m.d.p.Si uite ca am supravietuit acelei iubiri fantastice(eu spre deosebire de tine am insistat...nu m-am data batuta tot incercam sa ma joc cu el ba ma jertfeam sarind gardul gradinitei sa-i cumpar si eugenii..spirit de sacrificiu,nu?)Succes!Cine stie daca donsoara ta nu o fi cumva vreo prefacuta de aia batuta la cap de catre mumasa sa se marite musai numa cu preot.din acelea carora li se scurg ochii dupa studentii la teologie.ca sunt atatea mironosite de astea pudice,mimoze.Poate gresesc dar cerceteaza de ce ea vrea tu sa fii preot..in primul rand tu sa fii omul pe care il iubeste..si apoi preotii nu se fac preoti ca vor nevestele lor sa manance coliva si colaci o fac din tatiuni mult mai inALTE.Sper ca nu te-am descurajat,esti atat de tanar si ai preocupari atat de inalte!
|
=))))))))))))...ce pot sa zic...nu ma mai opresc din ras...
Mi_a mai descretzit fruntea...Multumesc... =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) |
Mandra floare trandafir...am diploma de musafir...
Cred ca "ma duc si eu acasa" ca e un pic cam tarziu shi...am stat destul pe capul vostru... Dar nu ma las...maine o sa revin(defapt azi)...;) Va multumesc ca m_atzi ascultat... |
de ce nu ma poate accepta asha cum sunt?. Pentru ca ea nu doreste doar o prietenie pentru placere si atat. Ea doreste o dragoste si o familie crestina, lucru de care tu n-ai habar. Te-ai gandit sa-i ceri carti cu literatura crestina pentru a cunoaste ceva despre ceea ce ea pune mai presus de dragostea ta? Ia si citeste din cartile on line de la sfaturi ortodoxe.ro indeosebi cele scrise de Danion Vasile. Succes si mai vorbim dupa.
|
DayDream dar cred ca nu ti-a impus neparat sa fii preot poate ca ti-a spus ca asa i-ar placea ei. DAr daca vei comunica cu ea sigur va intelege.Poti sa-i spui ca nu toti au aceasta chemare sa fie preoti si unul a fost chemat de Domnul sa fie medic altul elctrician altul primar etc
Eu nu cred ca te-ai indragostit asa degeaba de fata asta [ cred ca are ea ceva mai special in afara de fizic], care te-a atras pe tine? Deci daca ai incerca sa-i explici sa te ia mai usor ca sa te poti acomoda si tu cu felul ei de a fi cred ca te va intelege nu cred ca este o fata chiar asa de rea...??? |
"Ea doreste o dragoste si o familie crestina, lucru de care tu n-ai habar. Te-ai gandit sa-i ceri carti cu literatura crestina pentru a cunoaste ceva despre ceea ce ea pune mai presus de dragostea ta?"-Iustin44-
Shtitzi ce nu inteleg eu...de ce trebuie sa fac numai eu scrificiul asta...de ce sa las numai eu de la mine?daca ea atat de mult pune credinta mai presus decat ce simt eu pentru ea...atunci care mai e rolu meu?De ce sa ma duc eu pe calea ei?Eu nu i_am cerut sa vina pe drumul pe care il parcurg eu niciodata...de ce nu poate accepta numai dragostea mea?De ce imi cere atat de mult?Shtie ca eu nu voi fii fericit daca ma obliga...Nu shtiu de ce incearca sa ma schimbe... |
Day Dream ea te iubeste mai mult decit crezi tu. Tu esti hotarit sa faci totul pentru ea aici pe pamint, toata viata. Ea doreste sa fiti impreuna vesnic.
Ce te deranjaza asa mult sa mergi la biserica 2 ore pe saptamina? Daca nu ar fi biserica ci ar trebuii sa faci alt lucru care nu-ti place...ai face-o? Este jertfa care ti-o cere ea. O jertfa buna. Daca o iubesti...fa-o! Daca crezi ca nu esti capabil de atita jertfa nu esti capabil nici de iubire toata viata. Casnicia inseamna in primul rind jertfa. Pentru sot/sotie, pentru copiii, pentru parinti, pentru .... In tinerete am iubit si eu o colega. Nu ma puteam deloc apropia de ea. Avea pasiunea concertelor simfonice. Eu uram muzica simfonica. Am inceput sa ma pun la costum si sa merg la fiecare concert. Stii cit de greu este sa nu-ti placa muzica simfonica si sa trebuiasca sa stai nemiscat mai 2 ore, sa nu tusesti, sa nu te foiesti sa nu...? Din iubirea mea s-a ales praful.....dar am inceput sa iubesc muzica clasica. Acum uitindu-ma in spate vad ca fara iubirea asta asi fi ramas doar o jumatate de om si asi fi pierdut f. mult din ceea ce inseamna viata. Poate la tine functioneaza altfel. Poate tu o sa poti sa te apropii si de inima ei si de Dumnezeu. Dar nu o sa stii decit daca incerci. Sfatul meu este sa faci jertfa. O fata credincioasa in lumea de astazi este o pasare rara. Nu o scapa din mina!!! O sa vina si vremea cind ea fi nevoita sa faca jertfa pentru tine...din pacate esti tu acum la rin si liber de a o face sau nu. |
Citat:
|
De aceea ma shi lupt de patru luni sa nu o pierd...pentru ca e mai mult decat speciala...
|
Dar cand toti sunt impotriva mea...aproape ca imi vine sa renunt...
|
Dragul meu, daca renunti vei ramane doar o bucata de ceara modelata frumos. In schimb daca vei alege sa te jertfesti din dragsote te vei topi..e drept:) dar vei raspandi lumina si caldura.. Merita?
:rolleyes: |
Neamtul spune Ohne Fleiss kein Preis..... adica orice premiu se cistiga cu sudoare:)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:37:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.