Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   trebuie sa eavem tinuta aprte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=257)

vsovi 07.06.2007 16:32:09

Citat:

În prealabil postat de krabu
Concluzia este totusi clara la prima citire a textului: Femeia trebuie sa aiba capul acoperit. Cand? Cand se roaga.
Altfel ce se intampla? Este ca si cum ar avea capul ras (de necinste).

1 si 2 de ce nu este trecut? oricum concluzia domniei tale este comica... cu atat mai mult cu cat nu imi vine sa cred ca este la prima citire...

Concluzia este alta:

-femeile care nu au bagat foarfeca in par trebuie sa se acopere cu val cand proorocesc sau se roaga pentru ca ingerii si unii sa nu creada ca este vre-un obicei prin care femeile nu poarta semn de cinstire a capului lor, adica a barbatului lor.
-femeile care au bagat foarfeca sau cum se spune, s-au cuafat, nu trebuie sa-shi puna nici un val si nimic cand se roaga.
-barbatzii nu trebuie sa-shi acopere capul cand proorocesc sau se roaga dar nu inseamna ca nu pot sa shi-l acopere, nu au nici o obligatzie, in schimb:
-nu trebuie lasat sa se intzeleaga ca avem ca si creshtini ortodocshi obiceiul ca femeile sa se roage cu capul descoperit, in cazul in care cuiva i se pune pata si ne gaseshte pricina, adica atunci cand ridica problema trebuieshte bine lamurit ca nu avem un obicei nou de acest fel.

nu asta era de concluzionat?

Asha le-ai concluzionat :dontgetit:de ne-ai cinstit multzumesc la fel si domniei tale :)

???

vsovi 08.06.2007 12:04:43

Domnule, aici se vede cel mai clar cum piatra lepadata de zidari, pe mine m-a ca mantuit in sensul ca mi-a demonstrat cum ca femeile alea lude (care seamana cu sectantele) care purtau batic prin biserica deshi nu faceau neaparat voia lui Dumnezeu m-au adus pe mine, si pe altzii sa pricep lumina venita de la Dumnezeu, deci au fost inaintea mea in misiunea lor mantuitoare de credintza creshtin ortodoxa. :D Am dreptate domnule Iosif? parinte ca un balsam? Mie asha mi se pare... sigur ca se mai pot trage cateva concluzii, mai bine cu ajutorul lui Dumnezeu... ca altfel vin din ashtia ca mine sau ca si krabu si de te sperii ce poate sa debiteze... auzi tu doamne profesoare universitare... ce bun exemplu de urmat... krbule... si tu esti un simpatic :D

D.C. 09.06.2007 20:18:45

Pai doamnelor si domisoarelor eu imi iubesc sotia si cu batic pe cap, ba o iubesc mai mult asa. Deci daca eu o iubesc ea pentru cine sa se mai gateasca in biserica? Voi pentru cine va gatiti? Pentru soti? Sau pentru lume?

krabu 16.06.2007 17:18:33

Draga Vsovi,

atasez si punctele 1 si 2

CAPITOLUL 11 - Corinteni I
Despre cuviinta cu care sa stam in Biserica si la Cina Domnului.

1. Fiti urmatori ai mei, precum si eu sunt al lui Hristos.
2. Fratilor, va laud ca in toate va aduceti aminte de mine si tineti predaniile cum vi le-am dat.

krabu 16.06.2007 17:21:05

Nu inteleg de ce se neaga ce este scris.

De fapt inteleg. Cu totii vrem sa traim asa dupa cum ne taie capul.

mirelat 17.06.2007 04:11:25

Citat:

În prealabil postat de D.C.
Pai doamnelor si domisoarelor eu imi iubesc sotia si cu batic pe cap, ba o iubesc mai mult asa. Deci daca eu o iubesc ea pentru cine sa se mai gateasca in biserica? Voi pentru cine va gatiti? Pentru soti? Sau pentru lume?

da, da, domnilor soti, sigur ca va intelegem (si va iubim si noi indiferent de circumstante)... dar oare asa intelepti ati fost voi dintotdeauna ?! ca sa nu mai vorbim ca atunci cand v-ati insurat ma indoiesc ca ati "ales" dupa criteriul asta, al baticului, ba din contra...:p

D.C. 19.06.2007 09:51:55

dar mirelat dar daca eu am fost nestiutor, trebuie sa inedemni si pe altii la asta?:):)

mirelat 20.06.2007 04:33:46

in general, cred ca barbatii ar trebui sa stea in banca lor si sa nu mai dea "indicatii pretioase" pe tema baticului sau a tinutei femeii in biserica.

repet ce am mai spus si cu alta ocazie, cred ca singurii in masura sa faca observatii de genul acesta sunt preotii; stiu ei mai bine daca trebuie sa spuna ceva si cui.

iar "atotstiutorii" si "binevoitorii" sa isi vada de ale lor mai bine.

mirelat 20.06.2007 04:47:57

Citat:

Nu e de folos sa tragem de maneca afara din biserica ca nu au tinuta corespunzatoare, harul coboara peste toti si poate transforma sufletul cu voia sau fara voia noastra.

:):) ia uite, D.C., ce ziceai tu aici, acum vreo 2-3 saptamani...

20.06.2007 22:00:39

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

Nu e de folos sa tragem de maneca afara din biserica ca nu au tinuta corespunzatoare, harul coboara peste toti si poate transforma sufletul cu voia sau fara voia noastra.

:):) ia uite, D.C., ce ziceai tu aici, acum vreo 2-3 saptamani...

Mirelat, rabdare...rabdare...rabdare...
Ei isi justifica lipsa barbii, iar noi prezenta pantalonilor...
cu dragoste frateasca jenica :rolleyes:

mirelat 21.06.2007 06:11:06

*** pentru cei animati de duhul indreptarii altora cu orice pret, spicuire din cartea "Langa Parintele Porfirie" / Rugaciune si nu mustrari :

Intr-o Duminica dimineata Parintele cobora cu un cunoscut de-al sau, un taran batran, catre biserica din satul respectiv. Pe drum s-au intalnit cu un grup de sase-sapte tineri, ce se indreptau in directia opusa. Taranul i-a intrebat pe tineri: "Unde mergeti, copii?". Iar ei i-au raspuns: "La cafenea". Atunci taranul, care era foarte aspru, le-a spus plin de indignare: "Nu va e rusine, sa va duceti Duminica dimineata la cafenea, in loc sa mergeti la biserica? Crestini sunteti voi?". Si a inceput sa le tina o predica in aer liber. Tinerii i-au vorbit jignindu-l si si-au vazut de drum. Parintele tacea. Taranul, plin de entuziasm si multumire de sine, ii spuse Parintelui: "Nu le-am zis bine ce le-am zis acestor tineri rai?" Atunci Parintele i-a spus: "Nu le-ai zis bine". Taranul, care astepta sa fie felicitat, s-a intristat auzindu-i raspunsul.

Au ajuns la biserica, Parintele a intrat in Altar, iar taranul s-a asezat in strana. Nu trecu o jumatate de ora si iata, toti tinerii pe care ii intalnisera, intrara in biserica. Taranul isi freca mainile de multumire. Indata ce s-a terminat Sfanta Liturghie si Parintele a iesit din Altar, taranul s-a grabit sa-i arate tinerii, spunandu-i: "Ai vazut, si tu care mi-ai zis ca nu le-am spus bine! S-au gandit la cuvintele mele si-au venit la biserica". Parintele insa a suras si i-a explicat ca au venit, fiindca el s-a rugat in tacere pentru ei si nu fiindca au fost impresionati de comportamentul taranului.

*** pilda este general valabila, dupa parerea mea, dar am gasit de cuviinta sa o alatur acestui topic.

21.06.2007 06:55:25

Multumim mirelat, pilduitoare povestioara:)
nadajduim sa ne si ramana macar un strop si in inima..
cu dragoste frateasca jenica

SHOTO 25.06.2007 13:21:45

DRAGA BEATRICE,

TINUTA VESTIMENTARA TI SE VA SCHIMBA CU CAT TE APROPII MAI MULT DE DUMNEZEU!

SHOTO

romandragut 30.06.2007 22:51:06

Citat:

În prealabil postat de SHOTO
DRAGA BEATRICE,

TINUTA VESTIMENTARA TI SE VA SCHIMBA CU CAT TE APROPII MAI MULT DE DUMNEZEU!

SHOTO

de la o simpla batistuta mai jos si mai sus de buric ajungi sa porti cortina teatrului national.

krabu 02.07.2007 12:32:57

Tu trebuie sa porti pantaloni si sa ai camasa (nu ai voie cu maieu). Bineinteles fara batic sau sapca.

Si sa te mai apropii si tu de Dumnezeu

Sufletell 25.10.2007 21:21:48

In Biserica femeia e bine sa fie imbracata decent. Pe cat posibil sa poarte fusta si sa aiba capul acoperit. Machiajul nu-si are locul atunci cand mergem in Casa Domnului. Orice preot spune acest lucru.
Putin diferit stau lucrurile cand luam parte la un Botez sau la o Cununie. Atunci purtam haine elegante, suntem coafate si machiate. Ce spuneti ?

GEORGIANA22 30.10.2007 01:16:59

CITEZ: Machiajul nu-si are locul atunci cand mergem in Casa Domnului. PAI SA STI CA MACHIAJUL NU ISI ARE ROSTUL DELOC MAI ALES LA SF. BISERICA. DACA DUMNEZEU CONSIDERA NE NASTEAM VOPSITE SI MACHIATE.
SCUZE CA POATE AM FOST RAUTACIOASA

Hartford 30.10.2007 03:18:44

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Pai normal ca nu le spune nimic preotul, ca si lui i se scurg ochii dupa ele

Ai dreptate ca si ei sint oameni si mai ales daca e preot tinar ce astepti.
Parintele nostru e tinar si a zis sa vina femeile cum vor imbracate numai sa vina la biserica cu timpul isi dau ele seama cum sa se imbrace, apoi si virsta isi spune cuvintul,o fata de 18 ani ce vreti sa se imbrace ca babele?

Noesis 30.10.2007 03:32:44

Nu vreau sa vorbesc de rau, dar:

Georgiana -- luand logica ta -- daca Dumnezeu considera, ne nasteam cu haine pe noi -- asa cum i-ar place Lui, nu? Si acum nu ar mai fi topic pe forum despre chestia asta.

Nu iau apararea nimanui, eu nu ma machiez niciodata, dar mi s-a parut amuzanta logica.

dan73 30.10.2007 11:19:55

Asumam diverse roluri in diverse situatii. Atunci cand stam de vorba cu un prieten, cu un preot, cu seful, mesajul nostru este altfel. Atunci cand mergem la biserica, intr-o excursie, ... tinuta noastra difera. Cred ca trebuie sa privim dincolo de tinuta. Sa vedem ceea ce suntem, ceea ce ascundem sub acesta tinuta si aceste mesaje. Degeaba am un mesaj potrivit cu persoanele mentionate si o tinuta potrivita cu situatiile in cauza, daca intre mine si ele exista dezacord. Scriptura pune accent pe ceea ce suntem si trebuie sa fim. Nu spune ca daca vom fi imbracati intr-un anumit fel, fericirea vesnica ne este data. Daca ne vom impartasi de acesta viata divina, vom cunoaste ce trebuie sa spunem si cum sa ne imbracam. Altfel, doar speculatie. Ce cuvinte inalte: Cautati mai intai imparatia cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua. Si noi ne pierdem vremea cautand "celelalte".

urzicuta 30.10.2007 11:28:32

dar despre miresele care in prop.de 80%apar despuiate cu decolteuri pana la buric in fata preotului ce parere aveti..e scuzabila vestimentatia lor avand in vedere ca e o zi altfel decat toate celelalte?Mie mi se pare de prost gust cand se intampla asa taina mare sa para mirese transparente cu sanii goi in fata preotului si sa-i tulbure pe toti incepand cu nuntasii,cintinuand cu cantaretii bis.&co.

omulet 30.10.2007 14:31:12

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
e scuzabila vestimentatia lor avand in vedere ca e o zi altfel decat toate celelalte?

Pai sa zicem ca e scuzabila in aceeasi masura in care ar fi scuzabila aparitia mirelui intr-un "maieu cu muschi" care sa ii demonstreze masculinitatea (ca de obicei femeile justifica decolteurile prin faptul ca vor sa fie feminine).

mirelat 30.10.2007 19:16:29

:thumbsup: nu cred ca masculinitatea sta in muschi, la fel cum nici feminitatea nu sta in decolteuri.

oricum, nu cred ca e bine sa generalizam si sa criticam miresele "just because", cine stie din ce motive apar ele in asemenea rochii... poate n-au gasit altceva! o sa radeti, dar cumnatei mele chiar i s-a intamplat asta, nu avea rochie de nunta si ptr ca era urgent s-a dus si si-a cumparat o rochie de seara alba, de gata, cei drept cam decoltata (mai ales ca ea nu e f. inalta si proportiile variaza functie de inaltime) asa ca toata slujba a stat cu buchetul la piept, ca sa evite privirile mai mult sau mai putin curioase.

kvlr 03.11.2007 16:02:59

mai da ce tare sunt luate in vizor saracele mirese!ideea ca nu au gasit altceva de imbracat sare din schema din prima...cel putin la noi in tara unde magazinele de rochii pentru mirese au o oferta foarte variata si prospera la fel ca cele de pompe funebre:D poate cuvantul de ordine ar trebui sa fi simplu :"buna-cuviinta"... daca am avea mai multa frica de Dumnezeu si rusine fata de oamneni ne am ingriji mai mult de modul cum aparem in public si mai ales la biserica...dar cum asta lipseste oamenilor..normal ca avem patrte de exepmle ca cele de mai sus...am fost la numeroase nunti si la unele iti era jena tie de tinunata inedcenta a miresei asa cum la altele iti era mai mare dragul sa o privesti... Dumnezeu sa ne lumineze!

urzicuta 04.11.2007 13:42:14

..nu a fost prea elegant din partea mea sa le critic pe "sarmanele"mirese,de multe ori am stat in curtea Bisericii cu copiii, unde am putut privi nuntasii si miresele care urmau sa intre in Biserica.Eu nu cred ca nu exista modele frumoase, de bun simt in oras,cel putin in Bucuresti..toate rochiile pe care le-am vazut erau sfasiate,jumulite,pline ,incarcate ostentativ cu tot felul de paiete,broderii...cele care nu erau cu spqatele dezgolit erau cu bustul pe afara,cele care erau acoperite in partea de sus erau transparente sau dezgolite jos,puse la un loc din toate acele rochii faceai una buna:D.Nu ma pot abtine sa nu constat.Opulenta si prostul gust alaturi de lipsa bunului simt,a rusinii..iata ce caracterizeaza nuntile romanilor.Cat despre sarmanii porumbei tinuti captivi pentru poza de final,tiganii care canta in curtea Bisericii la acordeon..no comment.De ce oamenii se slutesc singuri?chiar nu ne putem da seama ca lucrurile simple sunt cele mai frumoase?de ce atatea artificii?atatea frizuri,coafuri caraghioase la nunti si botezuri cocuri in forma de cozonac,de rachete,banane ,sarmalute si frizuri uleioase..plus rujuri si unghii sangerii ochii incarcati ca Charlie Chaplin,ochi de clovn,si nelipsitul sclipici pus cu sprayul din cap pana in picioare?Stau si eu si ma minunez singura...de ce atata spoiala?

erzbet 04.11.2007 15:30:59

Nunta e nunta doar nu ar fi frumos sa vedem mireasa intr-un sac nu?(desi daca e frumoasa si dintr-un sac va atrage atentia-asta aviz celor care sustin ca femeia trebuie sa se imbrace in fuste lungi si baticuri ca sa nu atraga atentia...daca e frumoasa o atrage oricum).
Una este despuiala, kitch-ul si alta eleganta.

cristiboss56 13.11.2007 22:02:57

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Nunta e nunta doar nu ar fi frumos sa vedem mireasa intr-un sac nu?(desi daca e frumoasa si dintr-un sac va atrage atentia-asta aviz celor care sustin ca femeia trebuie sa se imbrace in fuste lungi si baticuri ca sa nu atraga atentia...daca e frumoasa o atrage oricum).
Una este despuiala, kitch-ul si alta eleganta.

Rochia traditionala de mireasa, nu-i cu nimic mai prejos nici macar acum la inceput de secol xx1.

Paul B 26.05.2025 13:47:16

Ținuta vestimentară în biserică

Ținuta vestimentară în biserică trebuie să fie decentă adică fără trening mi se pare indecent la biserică cel mai decent este blugul și coostumul și cămașa și sacoul deoarece este casa lui Dumnezeu

Iorest 27.05.2025 01:04:46

Citat:

În prealabil postat de Paul B (Post 681892)
Ținuta vestimentară în biserică trebuie să fie decentă adică fără trening mi se pare indecent la biserică cel mai decent este blugul și coostumul și cămașa și sacoul deoarece este casa lui Dumnezeu

Ce treabă are treningul, sunt Biserici unde e slujbă în fiecare zi a săptămânii, Utrenie, Liturghie, Vecernie/ Vecernie cu Litie, Maslu, tot te nimerești la una în trening.

Nu e ca și cum ai veni în șlapi la Biserică.

Nu e păcat nici să vii de la alergare la Biserică, măcar stai la slujbă.

cozia 27.05.2025 02:27:25

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 681897)
Nu e ca și cum ai veni în șlapi la Biserică.

Asta-i dreptul tau sa vezi slapii ca fiind o problema, eu nu. Bat Bisericile Bucurestiului vara cand le vizitez numai in sandale si slapi si nu vad nici o problema in asta si in plus te poti racori pe picioare la cismelele din cartier.
Mantuitorul nu a folosit in viata Sa scurta decat slapi/sandale si camasa lunga de in sau canepa( precum stagarul Dac). Mie nu mi se pare aberant sa stai si descult la Liturghie. Odata cu asta se intareste si mai mult legatura fizica a credinciosului cu cladirea sfanta a Bisericii, plus racoarea care vine de la ciment este un adevarat bonus cand afara trece de 40C.
Ce rost are sa vii vara la Biserica inclatat ca la armata , ca doar nu te fugareste nimeni. Concentrarea si relaxarea este cheia!

Paul B 27.05.2025 09:16:19

Slapi pentru mine la biserică sunt indecenți

Șlapi mi se par indecenți la biserică deoarece biserica nu este piață este un lăcaș de cult și este o jignire pentru biserică. La biserică bărbați trebuie să fie îmbrăcați ori casual ori in costum

Iorest 28.05.2025 09:34:35

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 681899)
Asta-i dreptul tau sa vezi slapii ca fiind o problema, eu nu. Bat Bisericile Bucurestiului vara cand le vizitez numai in sandale si slapi si nu vad nici o problema in asta si in plus te poti racori pe picioare la cismelele din cartier.

Trăiască chinezăriile din gumă nu ?

Citat:

Mantuitorul nu a folosit in viata Sa scurta decat slapi/sandale si camasa lunga de in sau canepa( precum stagarul Dac).

Se deplasa prin deșert și nu erau pantofi pe vremea aceea ca acum, probabil și sandalele erau mai grele și tot era un chin să mergi prin arșiță în sandale, iar șlapi nu a folosit să nu exagerăm, se vorbește de cureaua încălțămintei.

Citat:

Mie nu mi se pare aberant sa stai si descult la Liturghie. Odata cu asta se intareste si mai mult legatura fizica a credinciosului cu cladirea sfanta a Bisericii,

Dacă unul are ciupercă la picior ce faci, până și la ștrand nu se recomandă să mergi desculț .

Citat:

plus racoarea care vine de la ciment este un adevarat bonus cand afara trece de 40C.
Ce rost are sa vii vara la Biserica inclatat ca la armata , ca doar nu te fugareste nimeni. Concentrarea si relaxarea este cheia!

E o nevoință mersul la Biserică, bine că se merge părerea mea, sandale, trening, etc sunt detalii, nu am văzut niciun preot să comenteze de sandale și trening, am văzut oameni care vin în trening și Duminica la Liturghie nu doar în timpul săptămânii, de ce să judec chestiuni de gusturi.

Paul B 24.06.2025 09:41:15

Ținuta vestimentară de sărbători

La ținuta vestimentară de sărbători după părerea mea nu ar trebui să venim în trening și nici în șlapi deoarece sunt indecenți mai bine o pereche de blugi și pantofi nicidecum adidași

Iorest 24.06.2025 10:19:08

Citat:

În prealabil postat de Paul B (Post 682075)
La ținuta vestimentară de sărbători după părerea mea nu ar trebui să venim în trening și nici în șlapi deoarece sunt indecenți mai bine o pereche de blugi și pantofi nicidecum adidași

Frăția ta nu vezi ce val de scumpiri și falimente personale o să vină, tu crezi că oamenii o să aibă timp și bani să umble după haine, când mâncarea și utilitățile plus întreținerea unei mașini sunt scumpe ?

După părerea ta, altfel nu am auzit niciun preot să abordeze problema sandalelor, șlapilor, treningului sau încălțămintei sport.

În șlapi nu am văzut oameni la biserică, în sandale da, chiar și preoți am văzut, personal mi se par mai practici pantofii sport care sunt și ușori, unele perechi sunt special construite să poți merge mult pe jos, au spații prin care se face ventilația, au tălpi cloud foam șamd.

Paul B 24.06.2025 14:43:49

Tinuta vestimentară în biserică de sărbători

Când mergem la o sărbătoare la biserică trebuie să ne îmbrăcăm elegant adică pantofi și blugi iarna și sus ori un pulover ori o cămașă iar vara pantaloni lungi subțiri și o cămașă de in și pantofi

Iorest 24.06.2025 19:04:48

Citat:

În prealabil postat de Paul B (Post 682079)
Când mergem la o sărbătoare la biserică trebuie să ne îmbrăcăm elegant adică pantofi și blugi iarna și sus ori un pulover ori o cămașă iar vara pantaloni lungi subțiri și o cămașă de in și pantofi

Și cât e bugetul ?
Nu cumva trebuie să mergem și-n Armani, Versace, Dolce&Gabbana, pantofi de firmă Prada et co, curea cu cataramă de firmă, cămașă cu butoni de firmă, cravată de firmă, accesorizare, parfumel de firmă de iarnă și de vară ?

Paul B 29.06.2025 15:51:33

Ținuta vestimentară în biserică

Mie cel mai decent mi se pare pare pantaloni de blugi lungi și un tricou sau cămașă și pantofi casual sau costum cu sacou, eu de sărbători câteodată port sacou și blugi și pantofi casual nu mi se pare ok pantaloni scurți nici la copii nici la oameni mari

Iorest 30.06.2025 00:05:43

Citat:

În prealabil postat de Paul B (Post 682150)
Mie cel mai decent mi se pare pare pantaloni de blugi lungi și un tricou sau cămașă și pantofi casual sau costum cu sacou, eu de sărbători câteodată port sacou și blugi și pantofi casual nu mi se pare ok pantaloni scurți nici la copii nici la oameni mari

E plin de oameni cu pantaloni până la genunchi vara în Biserici, până acum nu am văzut să li se atragă personal atenția, ce treabă am eu dacă unul poartă sandale pe caniculă ?

cozia 30.06.2025 03:47:31

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682167)
E plin de oameni cu pantaloni până la genunchi vara în Biserici, până acum nu am văzut să li se atragă personal atenția, ce treabă am eu dacă unul poartă sandale pe caniculă ?

Una peste alta folositi-va de razele solare pentru a va stimula cu masura(reprize de 15-20 minute) productia de Vitamina D pe maini, pe picioare, gat, prin portul camasilor si tricourilor cu maneca scurta si a pantalonilor scurti indiferent de varsta si a slapilor, papucilor usori si sandalelor.
Soarele de la Dumnezeu ne ofera sanatate si imunitate GRATIS (cuvant cheie:). Nu fugiti de el. In caz contrar vor incepe sa va "napadeasca" programarile la chirurgie, la operatii de inlocuiri de solduri si genunchi, se vor aglomera gonartrozele care necesita injectii "lubrifiante" sub rotula mai ales la cei care de decenii continua sa consume Colele carbogazoase si alte mizerii de care sunt pline rafturile.
Eu unul toata vara, toamna pana-n Noiembrie uneori chiar Decembrie port pantalonii scurti , fara discutie, oriunde Maslu, Liturghii si discut des cu preotii mai ales cei cunoscuti si niciodata nu i-am auzit sa glumeasca referitor la tinuta.
Am si camasi lungi, curele si chimir ca cele purtate de Iisus si ucenicii sai si de Stegarul Dac.

Iorest 01.07.2025 00:04:46

Citat:

În prealabil postat de Paul B (Post 682150)

Cel mai bine ar fi să aduci frăția ta predici, sau indicații de la preoți legate de ținută.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:18:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.