Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Ecumenism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2678)

MARIUS_DANIEL 21.11.2007 17:20:45

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de ancah
Da, chiar asa, Mirean, daca stii din ce Biserica face parte Marius_Daniel, spune-ne si noua. Dar daca nu stii, si doar banuiesti si il deranjezi cu afirmatiile tale in mod gratuit, atunci te rog da tu dovada de bun crestin, contribuind constructiv la acest forum. Din putinele postari, in care ai spus ceva substantial, am vazut ca ai cunostinte, pe care ai putea sa le imparti cu noi.

Iarta-ma , Doamne, ca in post am indraznit sa spun aceste cuvinte.
Doamne ajuta!

Citeste TOATE postarile anterioare ale lui marius_daniel si iti vei raspunde singura.Cat despre putinele mele postari din care ti-ai dat seama ca as putea spune ceva...daca vrei sa afli ceva intreaba-ma....
In cazul lui marius_daniel, care spune ca e pe picior de plecare, il compar cu cei care sunt pe punctul de a cadea in prapastie si incearca sa mai agate pe careva ca sa il ia cu ei.
Iar daca te uiti cum scrie "noi - voi" vei intelege ca este deja in drum spre adancimile rapei....

Amice,tu nu stii pe ce lume traiesti si ne spui noua ce sa facem?Da,nu stii pe ce lume traiesti,altfel nu mai vorbeai aiurea pe forum.Asa ca vezi-ti de tine si lasa-i pe ceilalti.

Mirean 21.11.2007 17:36:53

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Amice,tu nu stii pe ce lume traiesti si ne spui noua ce sa facem?Da,nu stii pe ce lume traiesti,altfel nu mai vorbeai aiurea pe forum.Asa ca vezi-ti de tine si lasa-i pe ceilalti.

Bine zici, tu pentru mine esti "ceilalti". Si nu pot sa-i las pe "ceilalti" sa atace aiurea BOR ;)

ancah 21.11.2007 20:08:40

Citat:

În prealabil postat de omulet
Citat:

Dupa fapte, omulet. Dar sa ne rugam sa nu fie asa.

Ancah, ai avea tu inima sa-i privesti in ochi pe Patriarhul Daniel sau PS Sofronie si sa le spui: "Faptele voastre imi arata ca veti merge in iad"?

nu, omulet, nu as face asa ceva, caci ar insemna ca judec, si nu intentionez...

ancah 21.11.2007 20:24:42

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Da, chiar asa, Mirean, daca stii din ce Biserica face parte Marius_Daniel, spune-ne si noua. Dar daca nu stii, si doar banuiesti si il deranjezi cu afirmatiile tale in mod gratuit, atunci te rog da tu dovada de bun crestin, contribuind constructiv la acest forum. Din putinele postari, in care ai spus ceva substantial, am vazut ca ai cunostinte, pe care ai putea sa le imparti cu noi.

Iarta-ma , Doamne, ca in post am indraznit sa spun aceste cuvinte.
Doamne ajuta!

Citeste TOATE postarile anterioare ale lui marius_daniel si iti vei raspunde singura.Cat despre putinele mele postari din care ti-ai dat seama ca as putea spune ceva...daca vrei sa afli ceva intreaba-ma....
In cazul lui marius_daniel, care spune ca e pe picior de plecare, il compar cu cei care sunt pe punctul de a cadea in prapastie si incearca sa mai agate pe careva ca sa il ia cu ei.
Iar daca te uiti cum scrie "noi - voi" vei intelege ca este deja in drum spre adancimile rapei....

Le-am citit de fiecare data, dar tot nu mi-am dat seama ca nu ar fi din BOR. Au fost o mare mangaiere pentru sufletul meu predicile Pr. Gheorghe, pe care Marius_Daniel le-a postat pe forum. De aceea nu-l pot suspecta ca ar face parte din alta Biserica. Nu stiu tu de unde stii ca nu ar fi?!? El insusi nu a facut afirmatii in sensul ca nu ar apartine BOR.
Mirean, cu parere de rau constat o oarecare agresivitate in postarile tale. Nu stiu la ce ajuta. Teme de discutii sunt cu miile, nu trebuie sa te intreb eu ceva, pentru ca sa ai o contributie constructiva pe acest forum. Agresivitatea, indiferent de scop, tot negativa ramane.
Si apoi Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Deci sa-l folosim cu intelepciune. Unii considera intelept a fi de partea ecumenismului. Altii, din contra, considera intelept a i se opune. Sa acceptam punctul de vedere al fiecaruia si sa-l pastram pe al nostru personal. In final ceea ce credem tine de constiinta fiecaruia, si nu putem intra cu bocancii in sufletul nimanui.

Mirean 22.11.2007 00:28:41

Citat:

Le-am citit de fiecare data, dar tot nu mi-am dat seama ca nu ar fi din BOR. Au fost o mare mangaiere pentru sufletul meu predicile Pr. Gheorghe, pe care Marius_Daniel le-a postat pe forum. De aceea nu-l pot suspecta ca ar face parte din alta Biserica. Nu stiu tu de unde stii ca nu ar fi?!? El insusi nu a facut afirmatii in sensul ca nu ar apartine BOR.
Mirean, cu parere de rau constat o oarecare agresivitate in postarile tale. Nu stiu la ce ajuta. Teme de discutii sunt cu miile, nu trebuie sa te intreb eu ceva, pentru ca sa ai o contributie constructiva pe acest forum. Agresivitatea, indiferent de scop, tot negativa ramane.
Si apoi Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Deci sa-l folosim cu intelepciune. Unii considera intelept a fi de partea ecumenismului. Altii, din contra, considera intelept a i se opune. Sa acceptam punctul de vedere al fiecaruia si sa-l pastram pe al nostru personal. In final ceea ce credem tine de constiinta fiecaruia, si nu putem intra cu bocancii in sufletul nimanui.

marius_daniel zice: "Am spus ca vreau sa plec,inca nu am facut-o.Da,ma roade o asa invidie ca sunteti niste papistasi ca nu mai pot sa dorm,am regrete,remuscari,amintirile ma rascolesc...nu vezi ca esti patetic?Nu e vorba de lovit in B.O.R.Eu spun adevarul,voua va place minciuna,va mintiti singuri,crezand ca va lucrati mantuirea,dar de fapt va duceti spre muncile vesnice ale iadului,cu patriarhul vostru in frunte.Ierarhia si Sinodul B.O.R. nu mai are nici o treaba cu mantuirea,a devenit o sluga politica pentru antihrist.Dar lasati ca vor plati ei corespunzator"
no comment

omulet 23.11.2007 11:02:59

Citat:

Citat:

Ancah, ai avea tu inima sa-i privesti in ochi pe Patriarhul Daniel sau PS Sofronie si sa le spui: "Faptele voastre imi arata ca veti merge in iad"?

nu, omulet, nu as face asa ceva, caci ar insemna ca judec, si nu intentionez...

Ei, pai daca asa sta treaba, atunci nici sa spunem pe forum ca dupa faptele lor ar putea Marius_Daniel sa concluzioneze ca in iad vor ajunge.

ancah 23.11.2007 11:52:48

omulet: faptele vorbesc. Tot aceste fapte trebuie sa le uram, daca sunt negative. Dar pe om trebuie sa-l iubim, ca asa ne porunceste Domnul Iisus Hristos. Faptele ecumenistilor moderni se cunosc: pregatesc venirea Antihristului.

Iar Marius_Daniel spune ce ii dicteaza lui constiinta.

omulet 23.11.2007 12:13:49

Citat:

Faptele ecumenistilor moderni se cunosc: pregatesc venirea Antihristului.

No, bine, aparitia Antihristului se pregateste de aproape 2000 de ani. Noi, ca si crestini, trebuie sa traim tot timpul "in asteptare". Si nu in asteptarea aparitiei Antihristului, ci a venirii Domnului!

In alta ordine de idei... daca tot spunem ca venirea Antihristului e pregatita de ecumenisti, oare noi ce cautam in vestul Europei, in tari guvernate si chivernisite (in toate aspectele) de protestantii si catolicii pe care ii consideram eretici?

Marta 23.11.2007 14:24:20

Si ce daca ar veni Antichristul? Daca suntem tari in credinta, avem de ce ne teme?

ancah 23.11.2007 21:58:59

Citat:

Citat:

Faptele ecumenistilor moderni se cunosc: pregatesc venirea Antihristului.

No, bine, aparitia Antihristului se pregateste de aproape 2000 de ani. Noi, ca si crestini, trebuie sa traim tot timpul "in asteptare". Si nu in asteptarea aparitiei Antihristului, ci a venirii Domnului!

In alta ordine de idei... daca tot spunem ca venirea Antihristului e pregatita de ecumenisti, oare noi ce cautam in vestul Europei, in tari guvernate si chivernisite (in toate aspectele) de protestantii si catolicii pe care ii consideram eretici?

aparitia Antihristului se pregateste de aproape 2000 de ani

Este o buna scuza, ca sa ne culcam pe urechea bleaga...

Am venit in vest inainte de a sti de toate acestea. Tocmai in vest L-am descoperit pe Dumnezeul cel Adevarat, Iisus Hristos. Si apoi de unde stii ce plan are cu mine Dumnezeu? Nici eu nu-l cunosc inca, dar astept sa mi se descopere.

ancah 23.11.2007 22:09:49

Citat:

În prealabil postat de Marta
Si ce daca ar veni Antichristul? Daca suntem tari in credinta, avem de ce ne teme?

Nu a vorbit nimeni de teama. Sa avem doar teama de Dumnezeu.
Antihristii nu suporta credinta crestina si au mijloace a o indeparta din subconstientul omului, prin adormirea constiintei. Se cheama "vindecarea constiintei".
Vor veni vremuri grele pentru crestini si poate tocmai de aceea explozia de literatura religioasa de pe piata, ca sa ramanem treji.

cozia 23.11.2007 22:21:55

Citat:

aparitia Antihristului se pregateste de aproape 2000 de ani.

oare noi ce cautam in vestul Europei?

Mai nou "graficul "aparitiei Antihristului dintr-o forma cit de cit liniara a luat o forma exponentiala(in sus), deci critica, si conform celor spuse chiar de Mintuitor se vad semne ,as spune, fara precedent in istoria omenirii... o sa continui pe alt topic

Suntem in Vest de foame, curiozitate, studiu, sila..., samd fiecare din diverse motive

cozia 23.11.2007 22:49:58

Citat:

În prealabil postat de Marta

Semnele sunt relatate de intiiul vazator cu Duhul, Mintuitorul nostru cind a fost intrebat de ucenicii Lui si una din ele care este relatata pe scurt si la care mi s-a pus un nod in git cind am citit prima oara a fost TIMPUL CARE SE VA SCURTA din ce in ce mai mult pentru ca cei care se vor mintui sa nu sufere prea mult!!! si ca cei 3,5 ani de stapinire a Antihristului sa treaca repede...
Ce este cel mai infricosator este ca SCURTAREA TIMPULUI (Mat 24)NU SE SIMTE dpdv al legilor fizicii mecanice, al secundelor/minutelor/orelor ci ALTFEL ( perceptie senzoriala din ce in ce mai acuta/mintal, sufleteste, nu stiu)
Parca cineva mai spunea ca simte ca timpul trece mult mai repede decit in copilarie. Multe din cunostintele mele spun acelasi lucru fara sa fi deschis vreodata subiectul...ca nu mai reusesc sa faca intr-o zi cite faceau acum 15-20 de ani.

Eu unul stiu ca la un moment dat: Lucram de la 7 la 3, dupa care fugeam la cursuri, aveam timp si de un spectacol, dupa care conduceam prietena acasa, venam acasa, si mai aveam timp sa vorbesc si cu mama despre fete...si timpul( in perceptia de atunci) se scurgea...normal. Tinerii nu au cum sa-si dea seama despre graba timpului, despre ce vorbesc, pentru ca ei fac deja parte din ACEST TIMP si nu au cu ce compara!

omulet 23.11.2007 23:06:06

Citat:

În prealabil postat de cozia
Parca cineva mai spunea ca simte ca timpul trece mult mai repede decit in copilarie. Multe din cunostintele mele spun acelasi lucru fara sa fi deschis vreodata subiectul...ca nu mai reusesc sa faca intr-o zi cite faceau acum 15-20 de ani

No bun, asta-i ceva absolut normal! S-a intamplat de cand lumea! Acum, intr-adevar, avem un ritm de viata atat de haotic si de rapid, incat timpul nu ne mai ajunge. Si daca am vrea intr-adevar sa iesim din acest iures, ar trebui in primul rand sa renuntam la mobil si internet!

omulet 23.11.2007 23:13:19

Citat:

aparitia Antihristului se pregateste de aproape 2000 de ani

Este o buna scuza, ca sa ne culcam pe urechea bleaga...

Am venit in vest inainte de a sti de toate acestea. Tocmai in vest L-am descoperit pe Dumnezeul cel Adevarat, Iisus Hristos. Si apoi de unde stii ce plan are cu mine Dumnezeu? Nici eu nu-l cunosc inca, dar astept sa mi se descopere.

No, nu exista nicio scuza pentru a ne culca pe urechea bleaga. Un crestin incearca in permanenta sa fie cu Dumnezeu. Tocmai de aceasta sfarsitul lumii nu a-l trebui sa-l sperie, caci stie ca poate veni in orice moment!

Ne-a spus odata IPS Iosif: "Sa zicem ca toate aceste spuse sunt adevarate, ca masoneria conduce lumea, ca diavolul ne pecetluieste prin tot felul de mijloace. Ce pot eu sa fac sa impiedic aceste lucruri? Nimic concret! Tot ce pot sa fac e sa-mi tin inima neatinsa."

In alta ordine de idei, nici cu mine nu stiu ce plan are Dumnezeu, d-apoi cu altii. :) Ideea era ca noi, ortodocsii care traim in vest, avem tendinta de a critica tot ce vedem pe aici, dar totusi mancam mancarea lor, primim ca salar banii lor, etc.

mirelat 24.11.2007 02:15:12

Citat:

In alta ordine de idei, nici cu mine nu stiu ce plan are Dumnezeu, d-apoi cu altii. :) Ideea era ca noi, ortodocsii care traim in vest, avem tendinta de a critica tot ce vedem pe aici, dar totusi mancam mancarea lor, primim ca salar banii lor, etc.

:) bine zis, omuletule!... sa incercam sa fim mai putin "Gica-contra", sa fim mai constructivi.

cozia 24.11.2007 03:39:31

Citat:

Ideea era ca noi, ortodocsii care traim in vest, avem tendinta de a critica tot ce vedem pe aici, dar totusi mancam mancarea lor, primim ca salar banii lor, etc.

:D
Stii Omulet care a fost primul lucru pe care la facut Soljenitzin cind a ajuns in America la o ferma din Vermont? Si-a pus gard inalt cu sirma ghimpata in jur si camere video pe la porti iar pe copii i-a scolit acasa si asa a locuit acolo vre-o 15 ani parca fara contact cu lumea Antihristului pina s-a intors inapoi in Sfinta Rusie...si asta cu toata mincarea lor si milioanele cistigate din premiul Nobel si carti si nu s-a jenat sa le-o spuna de la obraz studentilor si profilor de la Harvard in ce stare catastrofala se gaseste societatea lor(vezi pe Net) de au ramas reporterii snobi de la Wash.Post masca, ei care erau obisnuiti cu fugari de doi lei gen Pacepa care sa se gudure la picioarele lor pentru niste dolarei... crezi ca daca in Ro exista o stare cit de cit rezonabila mai pleca cineva? chiar se si intorceau multi...

Lipsa spiritului critic al unor romani care ajung in Occident se datoreaza complexului de inferioritate al multor romani si care de regula este invatat din familie si unele medii negative,...si de aici si lepadarea usoara de credinta si trecerea la cel care "are grija de mine", imi gaseste de munca, adica sectele etc

cozia 24.11.2007 04:02:39

Cititi-i biografia Par. Serafim Rose care desi crescut si format in mediu agresiv protestant a reusit sa se rupa de vraja si atractia Americii si in sinul ei sa devina cel mai aprig aparator si traitor al Ortodoxiei ..de au ajuns rusii din Rusia sa-l aprofundeze in Institutele teologice!!!

Noesis 24.11.2007 04:20:21

Voi ati trait macar un an in America? Cu greu poti sa judeci o societate dupa ce vezi pe internet. Mie nu mi se pare ca Romania este intr-o situatie mai putin catastrofala decat America, la drept vorbind. Sa nu ne uitam la paiul din ochiul altuia pana ce nu vedem barna din ochiul nostru.

MARIUS_DANIEL 24.11.2007 12:06:25

Citat:

În prealabil postat de Noesis
Voi ati trait macar un an in America? Cu greu poti sa judeci o societate dupa ce vezi pe internet. Mie nu mi se pare ca Romania este intr-o situatie mai putin catastrofala decat America, la drept vorbind. Sa nu ne uitam la paiul din ochiul altuia pana ce nu vedem barna din ochiul nostru.

Eu nu as trai o zi in America nici daca mi-ar da toti banii din lume.Si asta nu inseamna ca noi suntem intr-o situatie mai buna.

ancah 24.11.2007 12:09:18

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

:) bine zis, omuletule!... sa incercam sa fim mai putin "Gica-contra", sa fim mai constructivi.

omulet: Pentru salariu muncesc din greu, iar mancarea mi-o platesc din munca mea. Si nu numai mancarea... Dar bunurile materiale aduc bucurie pe moment, in vreme ce spiritualitatea aduce o bucurie permanenta.
Imi pare rau ca nu ai inteles ce ma nemultumeaste, dar ma bucur ca i-ai dat Mirelei ocazia sa ma apostrofeze. Probabil ca Dumnezeu a grait prin ea. Totusi nu stiam ca pot fi distructiva, de vreme ce-mi dau silinta sa fiu constructiva. Dar cei din afara vad mai bine greselile mele. Il voi ruga pe Dumnezeu sa ma ajute sa devin constructiva. Multumesc, Mirela.

ancah 24.11.2007 12:13:32

Scuze pentru off-topic.

mirelat 24.11.2007 16:48:19

:dozingoff: imi pare rau, draga anca, ca te-ai simtit apostrofata... n-a fost intentia mea, dar pur si simplu m-am regasit in ceea ce spunea omulet; iar ceea ce am spus a fost in general, pentru noi romanii care traim in strainatate (si nu numai, as adauga). ultima lui postare este de asemenea foarte pertinenta, dupa umila mea parere. mi se pare important sa stii sa gasesti calea de mijloc in tot ceea ce faci, sa stii sa apreciezi si sa multumesti pentru ceea ce Dumnezeu ti-a dat, prin mana alor tai sau a unor straini.

ancah 24.11.2007 22:59:51

omulet [i]As zice nu se leapada de credinta decat cei care n-au trait credinta decat la un nivel formal si in Romania".

Cum avem incercari pana la moarte, oricine poate cadea din credinta, oricand din cauza pacatelor. Iar cel care cade de mai sus, cade mai rau.

Nu toate locurile din vest sunt la fel. Deci nu poti afirma ferm ca in vest nu este iadul. Acorda-ti o marja de siguranta si spune ca tu nu l-ai intalnit, ceea ce , sincer, nici nu-ti doresc. Dar incearca sa nu minimalizezi suferintele altora, care realmente sunt in iad. Dar in iad fiind, poti gasi scara catre rai.

Mirela: mie mi-a folosit ce ai spus. Si la urma urmei ai si tu dreptul sa ai o parere.

cozia 24.11.2007 23:59:30

1) Dimpotriva, romanii din ocident au un acut spirit critic. Pt. ca romanii in general au spirit critic.

Aici ai dreptate, insa din multimea romanilor cunoscuti de mine am aflat cu tristete ca spiritul lor critic si ura este indreptata impotriva altor romani si a Romaniei, iar binecunoscuta de toti dezbinare din Diaspora sta ca dovada a ceea ce spun...si CEL MAI AMUZANT este cum romanii veniti doar de 6 luni!!! de care-ti vorbesc, ajung cei mai inflacarati patrioti americani, mai patrioti si sustinatori ai politicii brutale americare mai ceva ca americanii, ca sa nu-ti mai spun ca peste 3 luni nici nu mai stiu bine romaneste, asa ca nu stiu ce le baga aia in mincare ca toti bat pas de defilare cind vad steagul american...sau ajung in Franta sau Germania si devin rasisti si nationalisti, intoleranti cu auslanderii adica mai ceva ca nemtii!...adica in conditiile acelea austere, de frustrare de nerealizare poate profesionala si muncind alaturi de turci si arabi la cine stie ce munci... sa facem un efort si sa raminem smeriti sa traim si sa paracticam credinta in Hristos si sa-i invatam prin purtarea noastra si pe ei ce-i smerenia,...in schimb noi ne mulam dupa ei si mai si exageram, ne transformam in cireasa de pe tort si iesim ca paduchele-n frunte.

2) As zice nu se leapada de credinta decat cei care n-au trait credinta decat la un nivel formal si in Romania.

Ai dreptate, insa multi vad ca ortodocsi fiind isi dau copiii la scoli catolice disperati sa scape de "karma" scolilor de stat iar din acel moment incepe...schimbarea coplului si implicit ratacirea familiei

3) Ideea mea era ca noi am ales sa traim aici, deci aici nu e (inca) iadul... Atunci sa nu vorbim de aceste locruri ca despre iad..

Traiul in occident nu se poate percepe ca fiind iad daca nu practici ortodoxia si sa fi traitor al ei ca sa POTI te vezi cit de mort/adormit esti in acea societate "vesela 25 din 24"... si cum TOTUL te indeamna spre adormite si nesimtire sufleteasca
Iisus ne-a avertizat: "Nu doar cu piine traieste omul, ci cu cuvintul lui Dumnezeu" iar problema tocmai in asta consta ca in Vest se traieste numai cu piine si circ.

cozia 25.11.2007 00:11:08

:)mesajul de mai sus este pentru Omulet

Ecumenismul se bazeaza pe adormirea sufleteasca generala si ca, din pacate, vor fi tot mai putini cei care-i VOR LASA PE MORTI SA-SI INGROAPE MORTII SI SA-L URMEZE PE HRISTOS

omulet 25.11.2007 01:30:41

Citat:

Nu toate locurile din vest sunt la fel. Deci nu poti afirma ferm ca in vest nu este iadul. Acorda-ti o marja de siguranta si spune ca tu nu l-ai intalnit, ceea ce , sincer, nici nu-ti doresc. Dar incearca sa nu minimalizezi suferintele altora, care realmente sunt in iad. Dar in iad fiind, poti gasi scara catre rai.

Doamne ajuta Anca!

Pentru mine iadul este starea de despartire totala de Dumnezeu. De aceea as zice ca in iad esti doar atunci cand nu-L mai lasi pe Dumnezeu sa spuna niciun cuvant in viata ta.

De aceea nu ma grabesc sa cataloghez un loc drept iad.

omulet 25.11.2007 01:35:39

Citat:

iar problema tocmai in asta consta ca in Vest se traieste numai cu piine si circ.

Dar in Romania nu-i tot la fel?

Si daca unii de acasa nu sunt chiar atat de adormiti (din pricina greutatilor pe care le au in viata de zi cu zi), de multe ori asta e doar o stare superficiala. Caci odata ajunsi in vest... imbratiseaza consumerismul la fel ca si bogatii de acasa.

Din pacate parca nu mai este loc de simplitate nicaieri :-(

ancah 25.11.2007 07:36:25

Citat:

Citat:

Doamne ajuta Anca!

Pentru mine iadul este starea de despartire totala de Dumnezeu. De aceea as zice ca in iad esti doar atunci cand nu-L mai lasi pe Dumnezeu sa spuna niciun cuvant in viata ta.

Mai sunt si durerile iadului si pe acelea le putem simti in timpul vietii, bolnavi fiind, sau durerile nasterii.

Despartirea de Dumnezeu este iadul, dar avand sufletul mort, nu-l mai percepi.
Dar fiind cu Dumnezeu si traind printre cei rupti de Dumnezeu, tot iad este.

nicolae_nicolae 25.11.2007 11:00:36

Trebuie sa facem o deosebire intre religia crestin ortodoxa si celelalte religi.Ortodoxia se manifesta prin Duhul Sfant,celelalte credinte fiind profane.Ecumenismul doreste o reformare in sanul bisericilor.Dar cine vorbeste in numele ecumenismului?Ecumenismul va fi drept de crezare atunci cand nu vor vorbi oamenii ci Duhul Sfant.Ori Duhul Sfant se reveleaza doar in religia ortodoxa.Mihai Patrascu(cunscut in istorie sub numele de Mihai Viteazu)dupa ce intra in Alba Iulia decide sa ridice o biserica.Orasul fiind condus de catolici,in acea vreme,acestia nu sunt de acord.Mihai le propune un test.Preotii catolici sa sfinteasca apa,si cei ortodocsi la fel,sa puna fiecare vas cu apa la pastrat si pecetluit timp de 40 de zile,iar dupa 40 de zile apa celor care nu este stricata va fi cea sfanta,si dreptatea lor va fi cea dreapta.Bineinteles ca rezultatul este binecunoscut celora care au citit despre Sfantul Ierarh Petru Movila Mitropolitul Kievului,povestitorul intamplari.Asa a reusit Mihai sa ridice biserica.Ce vrea ecumenismul asta?Sau, tradus, ce vor oamenii astia?

ancah 25.11.2007 14:07:59

nicolae_nicolae: Ce vrea ecumenismul asta?Sau, tradus, ce vor oamenii astia?

Vor inlocuirea ADEVARULUI cu "alt adevar". Sau cu alte cuvinte: indepartarea de la adevar.

nicolae_nicolae 25.11.2007 17:25:01

Citat:

Vor inlocuirea ADEVARULUI cu "alt adevar". Sau cu alte cuvinte: indepartarea de la adevar.

"Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar.Mai multe adevaruri.zic eu,raportate la Dumnezeu,este egal cu nici un adevar.Iar daca adevarul este unul singur,fiind transcendent in esenta,sediul lui nu este nici in stiinta, nici in filosofie,nici in arta.Si cand un filosof,un om de stiinta sau un artist sunt religiosi,atunci ei nu se mai disting de o baba murdata pe picioare care se roaga Maicii Domnului" PETRE TUTEA.Deci nu au cum sa modifice Adevarul.Cei ce cred in Adevar vor birui,si nu in lumea cealalta ci in lumea asta.CU NOI ESTE DUMNEZEU IN NOI AVEM DREAPTA CREDINTA,CREDINTA ORTODOXA.

sofiaiuga 25.11.2007 19:59:36

citind pe siteul indicat de Anca eu am tras concluziile urmatoare:
-monahul de la man Huta A GRESIT pt faptul ca si-a permis sa vorbeasca cu alt coleg,cu voce tare ,el trebuind sa se abtina de la orice comentariu gen scolaresc[adica cum fac copii la scoala]pina la vorbi in fata tuturor. Aceasta atitudine a lui a determinat pe ierarh sa nu-i mai dea cuvintul si din aceasta cauza monahul a pierdut, caci teritoriul unde functioneaza manastirea Huta este revendicat de catolici si era important ca el ,monahul sa ia cuvintul.
-daca avem si ierarhi care ne indica ,noua celor din turma sau preotilor,care sint pastorii nostri,sa NU ASCULTE de marii nostri duhovnici si corifei ai credintei ortodoxe romane, care au fost MARTURISITORI ai lui HRISTOS in vremuri grele,platind pt curajul lor cu ani grei de puscarie ,oameni care au dat singe si au primit DUH SFINT , atunci noua nu ne ramine decit sa ne rugam pentru astfel de arhierei ca DOMNUL sa le dea intelepciune si smerenie ca si ei sa -i intrebe pe acesti mari oameni de credinta ,monahi ca si ei,in cele ale credinrei pentru a pastori mai bine turma incredintata lor.Sa ne rugam ca Dumnezeu sa le inlature TINA DE PE OCHII SUFLETULUI LOR,spre a lor si spre a noastra mintuire. Dumnezeu sa-i ajute si sa ne ajute si pe noi.

Mirean 25.11.2007 20:03:43

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
citind pe siteul indicat de Anca eu am tras concluziile urmatoare:
-monahul de la man Huta A GRESIT pt faptul ca si-a permis sa vorbeasca cu alt coleg,cu voce tare ,el trebuind sa se abtina de la orice comentariu gen scolaresc[adica cum fac copii la scoala]pina la vorbi in fata tuturor. Aceasta atitudine a lui a determinat pe ierarh sa nu-i mai dea cuvintul si din aceasta cauza monahul a pierdut, caci teritoriul unde functioneaza manastirea Huta este revendicat de catolici si era important ca el ,monahul sa ia cuvintul.
-daca avem si ierarhi care ne indica ,noua celor din turma sau preotilor,care sint pastorii nostri,sa NU ASCULTE de marii nostri duhovnici si corifei ai credintei ortodoxe romane, care au fost MARTURISITORI ai lui HRISTOS in vremuri grele,platind pt curajul lor cu ani grei de puscarie ,oameni care au dat singe si au primit DUH SFINT , atunci noua nu ne ramine decit sa ne rugam pentru astfel de arhierei ca DOMNUL sa le dea intelepciune si smerenie ca si ei sa -i intrebe pe acesti mari oameni de credinta ,monahi ca si ei,in cele ale credinrei pentru a pastori mai bine turma incredintata lor.Sa ne rugam ca Dumnezeu sa le inlature TINA DE PE OCHII SUFLETULUI LOR,spre a lor si spre a noastra mintuire. Dumnezeu sa-i ajute si sa ne ajute si pe noi.

Nu vi se pare ciudat ca intreaga "poveste" se bazeaza pe marturia unui singur monah, si ala cam neascultator (scolareaste, vorba ancah-ai)?
Adica atata zarva pentru un calugaras (oare este calugar cu adevarat?) care prezinta o versiune nesustinuta de nimeni....
Nu zic ca n-o fi fost asa, dar nimeni nu-l sustine....

cozia 25.11.2007 20:24:09

Citat:

În prealabil postat de nicolae_nicolae
(.....)Asa a reusit Mihai sa ridice biserica

...si de ce nu facem si noi la fel?... nu zic sa-i tragem pe eretici prin sabie ca Sf. Ilie insa ii putem convinge de partea cui este Adevarul

nicolae_nicolae 25.11.2007 22:34:02

Citat:

Citat:

(.....)Asa a reusit Mihai sa ridice biserica

...si de ce nu facem si noi la fel?... nu zic sa-i tragem pe eretici prin sabie ca Sf. Ilie insa ii putem convinge de partea cui este Adevarul

Care noi?Pe cine intereseaza dreapta credinta?

ancah 26.11.2007 01:02:27

Citat:

Citat:

"Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar.Mai multe adevaruri.zic eu,raportate la Dumnezeu,este egal cu nici un adevar.Iar daca adevarul este unul singur,fiind transcendent in esenta,sediul lui nu este nici in stiinta, nici in filosofie,nici in arta.Si cand un filosof,un om de stiinta sau un artist sunt religiosi,atunci ei nu se mai disting de o baba murdata pe picioare care se roaga Maicii Domnului" PETRE TUTEA.Deci nu au cum sa modifice Adevarul.Cei ce cred in Adevar vor birui,si nu in lumea cealalta ci in lumea asta.CU NOI ESTE DUMNEZEU IN NOI AVEM DREAPTA CREDINTA,CREDINTA ORTODOXA.

Tocmai la asta m-am referit: mai multe adevaruri, nici un adevar.

ancah 26.11.2007 01:53:26

Mirean: Cred ca daca e cineva de tras de urechi, din cate am citit pana acum, este ierarhul locului care a permis asa ceva si care nu a reactionat postum...

Adica cum sa reactioneze postum, adica dupa moarte? Presupun ca ai vrut sa zici ulterior.

ancah 26.11.2007 02:09:08

Citat:

Citat:

Doamne ajuta Anca!

Locuri ca Sodoma si Gommora se pot numi iadul pe pamant?
Un loc in care ti se ia credinta (vindecarea memoriei), fara sa fii intrebat, folosind anumite tehnici orientale, poate fi numit iad?

cozia 26.11.2007 03:58:38

Citat:

Care noi?Pe cine intereseaza dreapta credinta?

cum care noi? cum pe cine intereseaza????

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:19:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.