Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

mirelat 30.03.2008 04:57:17

:angry: bine ca v-ati gasit voi sa-l invatati teologie pe iosif... macar de v-ati destupa urechile ati face diferenta intre ce spune el si stereotipiile pe care le aveti in cap despre ecumenism.

ancah 30.03.2008 12:28:10

Si asta tine de credinta si cunoastere.

iosif 30.03.2008 15:12:48

Fratilor, sa facem deosebirea dintre atitudinea ecumenica si ecumenismul ca miscare! Eu vorbesc aici despre modul in care trebuie sa ii privim pe ceilalti, despre modul in care trebuie sa ii tratam pe fratii nostri de alte confesiuni, de marturia pe care trbeuie sa o dam noi mai ales prin ceea ce suntem si facem si apoi prin ceea ce spunem!

Nu putem inghiti calupuri pe care nici macar nu suntem in stare sa le mestecam! Fratilor, ecumenismul are si crizele lui, la nivel oficial ma refer, are ereziile lui...insa Ortodoxia da marturie reala, vie! Nu s-au facut compromisuri in materie de credinta! Mai incetati cu viziunile acestea apocaliptice!

Da, Ortodoxia este dreapta credinta, dreapta slavire! Da, Ortodoxia este calea deplina! Insa Parintele Staniloae, cel mai mare teolog roman, numeste celalalte Biserici, BISERICI NEDEPLINE, ceea ce inseamna ca ele nu sunt lipsite de lucrarea Duhului, ci de deplinatatea harului.

Sa ne rugam sa mai si intelegem ceea ce auzim, vedem, citim.... e bine ca exista ANTIECUMENISM, dar acest antiecumenism nu trebuie sa fie o miscare a URII, VRAJMASIEI, a nebuniei cu care multi au crezut ca apara credinta! Asa cum ECUMENISTII au ispitele lor si ANTIECUMENISTII au ispita de cadea din iubire!

Sa nu credeti ca daca sunteti ANTIECUMENISTE sunteti neaparat n DREAPTA SLAVIRE! E o mare inselare! O sesizati?

ancah 30.03.2008 16:15:17

Iosif, eu am duhovnic, si fac ascultare de el.

Negroponte 30.03.2008 18:46:09

:)Iosif,tot parintele Staniloaie a zis ca ecumenismul este produsul masoneriei,iar expresia

"biserici nedepline" nu se refera la o masura mai mica a Harului,ci la faptul ca nu au Har.Doamne ajuta!

georgeval 30.03.2008 19:01:20

Negroponte, Parintele Staniloae nu este pentru ecumenism, dar este pentru dialogul teologic.

iosif 31.03.2008 09:49:30

Deci, e bine sa facem distinctia intre dialog ecumenic si alte forme ecumeniste. Eu sunt pentru dialog! Eu sunt pentru respect! Eu sunt pentru toleranta! Dar sunt in acelasi timp pentru o propovaduire ortodoxa autentica, ce nu trbeuie compromisa de dragul iubirii. Nu stirbim adevarul pentru iubire si nici iubirea pentru adevar!

Ma intelege si pe mine cineva pe acest forum???????:dozingoff:

Anca, fa ascultare de duhovnicul tau, e foarte bine si nu te mai baga atunci in probleme care te depasesc. Ecumenismul te depaseste...deocamdata! Vom afla cu timpul mai multe lucruri, Dumnezeu nu ne va lasa fara lumina intelepciunii.

Negroponte 31.03.2008 10:52:01

:)Draaga Iosif te inteleg si te aprob ca trebuie sa fim exemple de iubire fata de toata lumea inclusiv alte religii,dar dialogul nu trebuie sa minimalizeze adevarul de credinta.Nici eu nu sunt de partea "ultraortodocsilor" cu un verb aspru si destul de taios.Sa ne rugam pentru intelegerea corecta a ortodoxiei.Doamne ajuta!

vsovi 31.03.2008 11:58:10

Citat:

În prealabil postat de iosif
Citat:

În prealabil postat de vsovi

poi vezi Iosif draga, ca aici e minciuna, ca un astfel de catolic sau protestant daruit intru totul lui Dumnezeu, asta ar fi ortodox adica român, iar diferentza ar face-o patimile lor ....

Frate Vsovi,

Poate ca nu stiu sa citesc...sau poate am luat-o din loc...totul e posibil!

Insa in fraza de mai sus eu nu inteleg nimic altceca decat faptul ca orice catolic sau protestant daruit lui Dumnezeu ar fi un ortodox adica român! Adica ortodoxul roman este un om daruit lui Dumnezeu....

De ce nu poate sa devina un ortodox rus sau grec? De ce trebuie sa fie roman?

NU iti miroase deloc a nationalism pe aici?

nu draga Iosif, de ce le complici prea mult, poi era vorba ca nu exista catolic sau protestant sau orice altceva care nu sa fie daruit lui Dumnezeu ci sa fie daruit complet lui Dumnezeu iar daca totushi exista, acela deja nu mai este nici catolic shi nici protestanta shi nici grec shi nici rus, ci ala, daca chiar exista shi este daruit complet lui Dumnezeu, acele este roman, fiindca s-a facut pe sine creshtin-ortodox adevarat ca nu se poate altfel in cazul lui ca sa se fi dauit complet, adica roman ajunge sa iubeasca a fi cum spun Cuvantul Lui Dumnezeu care totushi spune ca shi evreii din vechime care se daruiau complet lui Dumnezeu erau Creshtini aceia, iar daca erau creshtini, tot romani ii numea Dumnezeu...

deci am vrut sa scot in evidentza folosindu-ma de Cuvantul Lui Dumnezeu ca nu exista un ecumenism cu apropiatzii, al unei iubiri din asta in adevar shi un echilibru cum spui dumneata shi ca asta ar fi o cale echilibrata a bunei vietzuiri shi ca exista asha o desavarshire, adica asha cum ai vazut dumneata ca chiar ar fi cineva credincioshi shi buni shi daruitzi complet lui Dumnezeu de alte credintze shi neamuri, poi nu sunt, shi trebuie citita pilda cu cel cazut intre talhari ca sa intzelegem cine sunt apropiatzii noshtrii, shi mai trebuie auzit ce spune Domnul Hristos cine sunt fratzii Lui shi ai noshtrii, apostolii shi sfintzii shi credincioshii Lui ce trebuie urmatzi... romanii sunt, ca asha ii numeshte Hristos, romanii creshtini-ortodocsi, dar nu e vorba de natzionalismul pentu politichie, de propaganda ieftina, sau Barnabian, ci romanii aia care fac voile lui Hristos, in taina... aia care ridica dig intre ei shi lume intru Hristos...

dar ce spui Dumneata cu echilibrul intre dragoste shi adevar vine din pacate din desfranare, shi este foarte larg raspandita aceasta traditzie lumeasca care nu respecta legea data pentru trup: "7.Sa nu fi desfranat." Caci noi ne gandim ca ar fi antonimul infranarii, dar antonimul infranarii este neinfranarea... sau ne gandm doar la curvie shi adulter... dar Domnul ne spune ca: "Cine Voieshte sa-shi ia crucea shi sa-Mi urmeze Mie.... in acest neam desfranat shi pacatos" deci ce insemneaza desfranat shi pacatos? poi desfranat vine din insashi termenul respectiv, ca desfranat este un fel de echilibrat, dar ce fel de echilibrat poate sa fie acela intre iubire shi adevar? Shi e mare mirare pentru dumneata shi precis iar te enervezi ca zici ca spun prostii... poi ia citeshte corect cuvantul desfranat? care este radacina? care este sensul cuvantului, ia-o pe litere, ce scrie? scrie des? sa ne gandim la des ca la de multe ori? da, des inseamna shi de multe ori, dar a frana des ar putea sa insemne infranat, dar atunci de ce spune ca sa nu fi des-franat? am putea sa pricepem ca e vorba sa fi infranat shi sa nu pacatuieshti de multe ori ca sa fi obligat sa te reinfranezi de prea multe ori, deci ca ar fi mai bine sa fi o data shi bine infranat shi apoi veshnic franat la ceva, shi nu neinfranat shi iar infranat shi iar neinfranat shi iar infranat ajungand sa fi foarte des-franat... da, ar fi o explicatzie a intzelegerii corecte a terminologiei... shi se potriveshte perfect cu pacatele cu patimile, cu curvia, dar atunci de de foloseshte Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos tocmai cei doi termeni in pericopa de ieri? vorbind despre un neam desfranat shi pacatos? cand era suficient sa-i zica doar pacatos, ca mie imi pare ca ar fi fost suficient... Dar iata ca nu e suficient, fiindca e vorba tocmai de echilibrul pe care-l invoci dumneata.... ca e foarte rau echilibrul asta al traditziei lumeshti, ca ar fi un fel de cumpatare, adica putzin din toate inclusiv pacate, cu un fel de masura... dar nu se refera la asha ceva Hristos, ca ce sens are sa faci toate pacatele cu masura? ce? daca faci pacatele cu masura shi echilibrat atunci nu mai eshti pacatos? eshti chiar un mare pacatos dar cu aere de sfant, de intzelepciune, de smerenie, deci e calea compromisului, a echilibrului cu pacatele, faci din toate shi pacatuieshti mereu, dar putzin, asha cat sa nu itzi atenteze la trup, sa nu mori, sa nu tzi se faca rau, sa nu ametzeshti,....in timp ce sufletul itzi merge in gheena.... Dar Hristos cum a spus?, cum e Cuvantul? la ce face trimitere cuvantul DES? Poi sigur ca da, la DES-adevar-Vartos-shire de la un shirag de virtutzi... da, de la DESAVARSIRE vine termenul in opinia mea.... deci iata intzelesul stricat shi traditzional al echilibrului, al minciunii, shi mie asha imi pare ca de asta a folosit Hristos ambele termene, neam Desfranat shi pacatos, adica neamul asta viclean ishi infraneaza desavarshirea pentru a face pacate, din toate, in mod echilibrat, ash cum itzi pare tzie corect a avea un echilibru intre adevar shi dragoste, poi Adevarul shi Dragostea nu au echilibruri intre ele, caci Adevarul e complet, shi ce masura potzi sa pui in el? il ciunteshti shi ce iese? nu iese minciuna?.... iar dragostea, daca e intru Hristos, ce echilibru potzi sa-i ceri ca shi cum ar face cel cuprins de dragoste de Dumnezeu ceva rau ca iubeshte, ar exagera in opinia echilibratzilor care repede l-ar tempera de la dragoste intru Hristos ca shi cum ar face pacate prin iubirea shi ascultarea lui, sau ar putea face el rau iubind? poate face pomul bun roade rele?, ei vezi cata stricaciune este in indemnul domniei tale la echilibru in Dragoste in Adevar, ca spunand de echilibru deja ai shi socotit ca Dragostea in Adevar ar fi o extrema periculoasa shi ar trebui infrnata, eliminate extremele shi lasat doar comromisul de mijloc al caii aurite, adica tocmai asta spui domnia ta, spui dar nu realizezi ce inseamna deci spui sa fim desfranatzi... ai vazut draga Iosif? de asta tzi-am cerut sa citeshti corect scriptura! dar shi ce scriu unii shi altzii, ca in mii de ani noi n-am deslushit-o shi doar doar cu Ajutorul lui Hristos ajungem sa pricepem ce spun defapt Cuvintele ei shi propozitziile, deoarece lumea creeaza o traditzie lumeasca a intzelegerii, indemnand la o falsa cumpatare.... traditzi care se baga cu nerushinare in traditzia Scripturistica shi atunci iar ne spune Hristos noua de neamul cel DesFranat shi Pacatos... dar ne mai spune nu numai Creshtini shi Romani, ci shi Israele mai spune cand ni se adreseaza, deci ne considera israelitzi, dar cercuitzi nu in carne ci la invartosharea inimii, ca Israel e nume sfant, nume ceresc...

Doamne ajuta, dar te rog nu mai incerca sa-mi iei ochii cu ideea ca din texte ar rezulta ceea ce vrei dumneata sa vezi, shi scotzi in evidentza mereu rastalmacind cand nu-tzi convine ca ai calcat in strechini, caci daca sensul cuvintelor nu le pricepi shi te faci ca nu shtii sa citeshti, shi ca ar rezulta altceva din frazele folosite ale altora atunci nu are sens discutzia, shi nu se cade, cu atat mai mult cu cat textele de pe blogul/site-ul domniei tale mi se par foarte profunde, intzelepte, corecte, frumoase....... dar nu uita ca daca o cirta, o iota, a unuia dintre aceshti mici copilashi ai lui Hristos calcam, e vai de noi, ca mai bine ne legam de gat o piatra de MOARA shi ne aruncam in mare(acolo de unde se pescuiesc oamenii) ca pedepsa va fi mai mica decat pentru unul care ii necinsteshte... :)

Sigur ca Dragoste in Adevar... dar unde sunt poruncile? unde e legea Harului? unde e lucrarea lui Hristos....adica Biserica, Umilintza shi Desavarshirea? Deci aproapele shi fratele e acela care il defineshte Hristos shi nu ce definesc ecumenishtii sau catolicii sau protestantzii adica totzi cei ce vehiculeaza tolerantza ca un melodie lugubra ce te face sa te crezi intolerant... caci Adevarul intotdeauna tolereaza mincinoshii, dar mincinoshii, de aia se numesc mincinoshi ca defapt ei sunt intolerantzi, ei nu pot suporta Adevarul, il leapada... din pricina nevoii de laudaroshenie probabil sau pur shi simplu din lacomie shi trufie naturala shi libertate... ca shi domniei tale itzi place foarte mult sa vorbeshti de libertatea naturala dar aia vine de la animale ca libertatea intru Hristos e in legea sfanta a Harului iar pentru lepadre de trup sint toate legile shi poruncile proorociile shi Cuvantul lui Dumnezeu, a le plini, a le face shi a rabda 40 de ani de drumuri cu picioare descultze ajungand a le straluci Hristos ca arama... dar a zis foarte clar: cine Voieshte... deci iata libertatea... ca daca nu voieshti, lasa pe altzii shi nu le inchide drumul spre Imparatzia Cerurilor... ca nu se supara Hristos daca vede ca nu iubeshti, nu voieshti nu shtii Adevarul shi incerci sa stai deoparte, dar daca vrei slava de la lume, de la shefi, de la Hristos doar asha ca sa te lauzi tu, atunci mai bine stai deoparte ca ai fi mai de apreciat... ca nu se supara Hristos ci chiar zice pleaca Creshtinule du-te nu sta aici, mergi la ale tale... ca decat sa fii "lumi/lupi in haina de oaie sau de miel" shi sa darami shi sa distrugi cu miile sau cu sutele atunci mai bine pashti la locul tau, la viatza ta unde ai fost dat, shi nu creezi traditzie falsa intre creshtini... shi iata ca itzi lasa Hristos toata Libertatea, dar nu uita ca shi asha vei da socoteala dupa ce tzi-ai ales, dupa cum tzi-ai dus viatza, dupa cum va considera Cel ce toate le Socoteshte shi le ia in seama daruindu-tzi acum cu Milostivire shi Adevar... iar la a doua venire, cand va veni nu numai sa judece pe fiecare ci shi sa plateasca fiecaruia dupa faptele sale, atunci se va vedea shi tot Adevarul shi Desavarshirea shi viatza pe care ai trait-o asha cum a fost ea... exact asha cum te-ai priceput in libertatea pe care tot Dumnezeu a creat-o shi a lasat-o la indemana omului... dar ashteptandu-se totushi cu indelunga rabdare shi blandetze ca omul sa-I urmeze lui Dumnezeu.... nu pentru altceva ci pentru ca Lumina este mai buna decat intunericul shi Dragostea decat rautatea... mai buna shi pentru om... pentru creshtin...pentru roman.:)

ancah 31.03.2008 13:46:07

Citat:

Deci, e bine sa facem distinctia intre dialog ecumenic si alte forme ecumeniste. Eu sunt pentru dialog! Eu sunt pentru respect! Eu sunt pentru toleranta! Dar sunt in acelasi timp pentru o propovaduire ortodoxa autentica, ce nu trbeuie compromisa de dragul iubirii. Nu stirbim adevarul pentru iubire si nici iubirea pentru adevar!

Ma intelege si pe mine cineva pe acest forum???????:dozingoff:

Anca, fa ascultare de duhovnicul tau, e foarte bine si nu te mai baga atunci in probleme care te depasesc. Ecumenismul te depaseste...deocamdata! Vom afla cu timpul mai multe lucruri, Dumnezeu nu ne va lasa fara lumina intelepciunii.

Iosif, nu problemele ma depasesc. Am citit si m-am informat si sunt de acord cu cele spuse de marii teologi ortodocsi si traitori ai ortodoxiei. Duhovnicul meu este unul dintre acestia. Pe el il urmez.
Problema este, ca tu si cu mine nu suntem de aceeasi parte a baricadei, in ceea ce priveste ecumenismul. Si nu intelegem acelasi lucru nici prin iubire, caci nu vad iubire in mesajele tale. Vad mai degraba o incercare de prozelitism in ceea ce priveste ecumenismul. Nu uita ca ortodoxia in decursul timpului a fost aparata cu pretul vietii. E prea pretioasa s-o sacrificam celor, care s-au rupt odata de noi.
Pana una alta, iarta-ma frate, dar pe tine te vad depasit, caci nu esti la curent cu ce spun marii teologi si traitori ai ortodoxiei. Daca gasesti inadvertente in cele afirmate de acestia, te rog sa ne atentionezi aici pe forum, ca sa intelegem si noi ce eventual este gresit.

iosif 31.03.2008 18:28:10

Anca, am o intrebare pentru tine? Tu cand te-ai intors la credinta ortodoxa?

ancah 31.03.2008 20:23:03

Citat:

Anca, am o intrebare pentru tine? Tu cand te-ai intors la credinta ortodoxa?

Non multum, sed multam. Eu am descoperit credinta ortodoxa acum 20 ani. Dar de ce ma intrebi?

iosif 31.03.2008 22:33:37

Si nu ai 20 de ani din cate ne-ai spus. Spune-mi concret acum cat timp simti ca te-ai convertit cu adevarat la Ortodoxie?

ancah 31.03.2008 22:43:23

Nu inteleg ce spui. Am 58 ani si sunt botezata ortodox, dar acum 20 ani am inceput sa cred cu adevarat. Iosif, in general nu mint, iar cu cele sfinte nu ma joc.

iosif 01.04.2008 09:39:54

Anca, multi ani fericiti si binecuvantati de acum inainte spre bucuria ta si a lui Dumnezeu si a celor incredintati tie de Domnul.

Tu te poti incadra in grupa celor convertiti. Sunt 20 de ani de cand ai auzit cu adevarat chemarea lui Dumnezeu. Sa iti fie spre bucurie si sa te intaresti intru toate. Cred ca au fost grei anii fara Dumnezeu.

Acum e tare important sa stii ca, in general, cei convertiti mai tarziu, au tendinta sa cuprinda totul dintr-o data, fara sa inteleaga cele pe care le citesc, le aud. Si le interpreteaza literal. De fapt, Hristos a spus multe lucruri in pilde pentru ca omul sa patrunda in profunzimea lucrurilor si sa le inteleaga.

Sfatul meu fratesc, din toata inima, chiar daca nesolicitat de tine, este acela de a te tine departe de discutii ecumenice si relatii cu alte confesiuni/religii. Tu ai nevoie sa te intaresti pentru asta. Sunt oameni randuiti de Dumnezeu sa poarte acest dialog.

Lasa lucrarea aceasta sa se faca, se va strica de la sine daca nu e lucrul lui Dumnezeu. Si lasa-i pe cei randuiti de Dumnezeu sa se impotriveasca, cei ce au experienta in acest domeniu, cei ce cunosc cu adevarat cum stau lucrurile.

Suntem multi cei care vorbim despre ecumenism, dar habar nu avem ce inseamna, ce se intampla. E foarte bine daca duhovnicul tau nu este de acord cu ecumenismul, asta nu iti da tie dreptul sa devii in vreun fel o anti-ecumenista militanta.

Dumnezeu sa ne dea lumina tuturor sa intelegem cat de mult se bucura El de iubire si adevar!

MARIUS_DANIEL 01.04.2008 11:33:11

Adica toti marii duhovnici spun ca ecumenismul e erezia ereziilor,iar noi ar trebui sa tacem?Sau ce?Tu nu stii ca cine nu-L marturiseste pe Hristos pana la capat,nici Hristos nu va marturisi pentru el in fata Tatalui?Daca tu si altii vreti sa va pierdeti mantuirea e treaba voastra.Oricum gresesti prin aceasta atitudine.

vsovi 01.04.2008 11:52:10

:dontgetit:

Nu te lua Ancah dupa stimatul Iosif, ca daca este asha de cucernic cum nu se cuvine, precis e de la cel rau...

Shi vorbeshte ca shi cum ar shtii doar maimarii ce e acela ecumenism, poi n-a tradus sfintzii?

1)Erezia tuturor ereziilor,
2)Caderea Bisericii prin insushi slujitorii ei,
3)Pan eretismul, eresul, globalismul, minciuna
4)Inaintemergerea intronarii lui antihrist
5)Entuziasmul pecetluirii shi primirii bunastarii compromisului,
6)Drumul spre iad poleit cu bune intentzii
7)Lepadarea dogmelor shi sfintelor canoane
8)Modificarea scripturilor, schimbarea calendarelor, a datelor, a simbolului de credintza
9)mergerea dupa cel ce s-a autointronat cu participarea patriarhului care il va desconspira shi va fi omorat de antihrist, slujirea raului
10)slujirea la idolul lacomiei shi mandriei, fiul pacatului, legii faradelegii, din tatal minciunii shi maica patimilor

shi lista poate continua,

iar al treilea razboi spre distrugere a inceput demult, ca suntem in plin razboi, dar nu cu mitraliera shi cu grenada, ci cu ceva mai groaznic cu sabiile de foc ingereshti shi cu fumul arderilor patimilor,

deci nu te lua Ancah de cei ce se fac ca nu vad in ce mocirla suntem invaluitzi shi te indeamna la miere shi lapte cand de jur imprejur shi din noi e doar intunericul de afara cu aripile negre shi apoi galbene ca ceara cu care pe dulci melodii shi simtzuri ispititoare ne doboara fiecare pas, fiecare adevar, fiecare lucru facut dupa voia lui Dumnezeu...... ca sa toleram minciuna, pacatul, patima, dracul.... nu Ancah, cearta dracul shi alege calea grea...

ca eu doar de cateva luni sunt shi eu ceva mai credincios... shi mereu ma intreb daca nu cumva in loc de credintza am parte doar de laudaroshenie...

Iosif, nu ne mai da lectzii cu cucernicia celor ce primesc shi slujesc minciunii shi ecumenismului tolerant de pe langa noi... ca tzi-am zis, noi nu suntem nici ecumenishti nici antiecumenishti nici anti-antiecumenishti ci urmatori ai lui Hristos, in LITERA shi VIRGULA shi PUNCT .... ca nu litera ucide ci litera pentru litera shi pentru trup shi pentru pamant, deci aia care face din duh traditzie mincinoasa pentru trup .... asha cum fac preitenii tai cu care ai discutzii speciale... dumneata sau maimarii tai... nu domnule, totzi sunt chematzi sa-shi apere credintza shi sa-shi urmeze buna credintza de la locul lor... shi nu ca shtim noi mai bine ce facem.... noi ashtia mai... ecumenishti care facem dialog civilizat...

Deci Iosif, ne invetzi cum sa ne purtam cu ei? cu manushi adica shi cand le dam jos sa avem ghiare la unghii? Nu, ci Hristos ne invatza sa traim creshtineshte, intru Hristos, shi nu sa avem "vrajeala" shi zambete protocolare shi sa-i periem ca pe fratzii noshtrii sau biserici surori... NU, sunt eretici shi asta este un adevar... shi nu eu ii acuz, nu eu ii fac astfel, nu eu ii judec, ci ei singuri s-au facut shi s-au shi judecat deja... deci noi nu facem altceva decat sa le dam pace, sa nu-i luam in seama, sa rabdam minciunile shi interesele lor ascunse shi prozelit, sa rabdam intru Hristos, daca e ceva de rabdat...

DECI nu transforma pe militarii shi oshtile lui Dumnezeu in prietenii shi indulgentzii cu mocirla... Fiecare shtie ce are de facut shi daca nu shtie intreaba sau se lamureshte sau se pune la punct daca nu e in credintza, nu crede, ar vrea ceva, shtie multe, dar nu crede suficient, se pune la punct, cauta, cerceteaza, afla shi se straduieshte sa traiasca conform, asemenea, ION shi KNON....

Nu Lasa! lucrarea asta sa se faca, shi nu se va strica de la sine, ci vei ostenii pe Domnul, vei mania, vei atrage fratzi in minciuna.... Au vorbit degeaba sfintzii ortodocshi shi duhovnicii noshtrii? Au vorbit in pustie? au vorbit la peretzi? au vorbit catre tot "cel ce voieshte sa-shi ia crucea, sa se lepede de sine shi sa-Mi urmeze Mie.... din acest neam desfranat shi pacatos..." dar dinpacate, multzi aud, putzin pricep shi aproape niciunul nu face... shi atunci :(??????:(

ancah 01.04.2008 13:07:28

Iosif, multumesc de sfaturi si in masura in care voi putea voi tine cont de ele.
Sa stii ca Dumnezeu stie ca pe lume sunt si prosti ca mine, care s-au convertit la maturitate, si pentru acestia a lasat oamenii Lui sfinti, care au scris carti indrumati de Duhul Sfant. Asemenea carti citesc si eu, si pe cat citesc pe atat imi dau seama ce putin stiu. Continui deci. Ei bine, asa mi-am format eu credinta, nu dupa capul meu. Si poate dupa capul meu, si in necunostinta de cauza, as fi inclinata sa fiu ecumenista, dar acum stiu ca nu e bine. E chestie de constiinta.

iosif 01.04.2008 15:18:40

Mai fratilor, ne intelegem ca turcii...cum se spune!

Deci...sa ne intelegem:

1. Nu sustin ecumenismul institutional care se bazeaza pe ranjeli si tot felul de compromisuri.
2. Nu urasc pe ceilalti pentru ca sunt diferiti de mine si de credinta mea.
3. Imi apar credinta cu tot ce imi sta in putinta si nu as face nici cel mai mic compromis vizavi de adevarul ortodox.

Deja lucrurile astea spun multe!

Ceea ce cred eu ca fac MULTI ANTIECUMENISTI:

1. Nu inteleg suficient Ortodoxia.
2. Nu sunt capabili sa mentina viu echilibrul dintre iubire si adevar.
3. Multi sunt convertiti de curand la Ortodoxie si au tendinta de a intrepreta gresit multe lucruri.
4. Nu au avut niciodata vreo experienta ecumenica in care sa trebuiasca sa dea marturie Ortodoxa prin modul lor de a fi.
5. Vorbesc de cele mai multe ori din carti si nu din experienta.
6. Nu sunt suficient de concentrati pe dezvoltarea propriei vieti duhovnicesti, ci pe atacarea celorlalti

Astea sunt numai cateva dintre aspectele pe care as putea sa le mentionez!

Mentionez de asemenea ca nu e valalbi pentru toti antiecumenistii, ci pentru cei mai multi!

Va imbratisez pe toti si va doresc din toata inima bucuria unui post cu mult folos! Si daca v-am suparat, sa ma iertati, fratilor. Marturisesc si eu ceea ce mi-a daruit Dumnezeu sa marturisesc din ceea ce am trait si am vazut.

Ecumenismul actual mai are mult pana va ajunge la masura sinceritatii necesare pentru a da roade! Dar e un pas inainte....

Sunt o multime de familii mixte pe care le ignorati! Sunt o multime de copii ortodocsi cu parinti catolici, protestanti...etc sau invers parinti cu copii de alta confesiune! Voi deja i-ati condamnat pe toti!

Eu cred ca aceasta este o si mai mare erezie! Sa condamni! Sa judeci! Sa te gandesti doar la ce e in mintea ta, in inima ta, in viata ta...fara sa intelegi ce se intampla in jurul tau.

vsovi 01.04.2008 16:11:55

Poi de aceea ne intzelegem ca turcii fiindca nu citeshti ce scriu ceilaltzi ci pricepi ce vrei dumneata shi ne faci pe noi sa credem ca asha e drept...

Poi ne iarta shi dumneata ca nu a judecat nimeni domnule, nu pricepi ca deja s-au shi judecat ei inshishi? Deci unde vezi dumneata judecata daca nu tu insutzi ne judeci pe noi ca ii judecam, dar nu-i judecam ca s-au lepadat ei, s-au judecat singuri, sunt eretici ei nu ca zic eu sau cineva ci ca asha s-au facut ei sau i-a facut parintzii lor. Dar dumneata nu vrei sa pricepi ci o dai inainte cu familiile mixte, cu roadele ecumenismului shi dialogului, cu tot felul de texte ciudat:

2.Echilibrul viu intre iubire shi adevar, nu tzi-am zis ca asta este DESFRANARE?

3.Ce convertitzi la ortodoxism cand poporul roman e ortodox de 2000 de ani, despre ce convertitzi vorbeshti? cand e doar invers, multzi ortodocsi se leapada de ortodocsie fie pentru a deveni ecumenishti fie catolici sau protestantzi sau chiar musulmani daca nu atei purshisimplu

4.Doamne fereshte-ne de experientze ecumenice, poi marturie dai in fatza lui Dumnezeu, clipa de clipa, care vede in ascuns, shi nu pe la intrunirile ecumenice sau eretice...

5.Cine face in teorie, adica in cartzi face shi in experientza ca nu inventam cartzi din propriile experientze ca shi paganii, ci experientza ortodoxa este in spiritul, litera, duhul lui Dumnezeu, iar Dumnezeu apreciaza shi cine face o cirta sau o iota dar shi cine face un capitol, shi se bucura mai degraba de cei doi bani ai vaduvei decat de bogatzia spurcata a unora

6. Cine ataca domnule? Poi dumneata nu vezi cum ne ataca de pestetot ereziile, pacatele, patimile, shi celelalte, shi tot ei se simt atacatzi? ei vor mereu indulgentza shi tolerantza? talharii domnule, shi dumneata vorbeshti de ortodocsi, ca ei greshesc? Vezi sa nu te auda Dumnezeu la ce faci propaganda...

Urarile insa, le primesc shi itzi doresc asemenea shi domniei tale,

Dar rodele ecumenismului NU EXISTA, sau daca vor exista trabuie sa fugim de ele ca de impreunarea Adevarului cu Minciuna... rezultand dumnedracul.... ca doar nu degeaba se arata el mereu inger de lumina... poi pui de ecumenism este el...

Deci sa fi sanatos, shi nu va mai datzi voi asha lovitzi ca nu intindem noi hora mare cu tot pamantul, shi va simtzitzi ofensatzi, ca daca e asha, atunci de ce sa nu fim farzti shi apropiatzi cu tot omul shi cu tot pacatosul shi cu toate pacatele shi patimile, cu tot eresul, nu ca ar fi pace shi intzelegere? dar domnule, dumneata nu pricepi ca aceea se cheama MOCIRLIRE? adica indulgentza cu patima, cu pacatul, cu violul, cu orgia, cu alcoolul tare, cu tzigara, cu jocurile de noroc, cu vrajitoria shi mai ales cardashia cu CAFEAUA neagra shi aburinda pentru caramizile lui Faraon shi acuma te shi pecetluieshte...

Deci Iosif Draga... nu mai gasi argumente favorizante la "ciuma" ca nimeni nu-i osandeshte ci Hristos i-a chemat pe totzi, toata lumea, "ca oricine crede in Hristos sa se mantuiasca"... dar daca ei au alte treburi shi vor mereu

echilibru in Adevar shi Dragoste ca shi leitmotivul tolerantzei adica pecetluirea legii faradelegii prin care se accepta calea compromisului in toate atunci pentru ce mai vorbim de ortodoxie, ca ortodoxia este cale niciunui compromis, dar e greu pana acolo shi de aceea are Dumnezeu multa milostivire.... ca shtie ca suntem mici, pacalitzi de lume shi de diavoli...

Deci Multzumesc frate de urari shi de incercarile tale de a ramane fidel ortodoxiei, dar fidelitate inseamna a raman fidel shi la ce-tzi convine shi la ce nu-tzi convine... nu ca ar fi ceva rau shi de nesuportat, dar nu-tzi convine din cauzele propriilor convingeri, shi trebuie dusa lupta ratzionala impotriva ratzionalitatzilor shi intzelepciunilor lumii antihristice shi ecumeniste....

Dar a nu primii ecumenismul nu este a devenii potrivnici filoxeniei shi eupraxiei shi bunei cuviintze shi cinste a poporului roman, adica nu inseamna a lepada drapta credintza, umilintza, smerenia, shi poruncile lui Hristos, shi vietzuirea intru Hristos prin legea sfanta a Harului....

Deci nu mai insinua ca daca nu e Adevarul shi urmarea lui Hristos cum vrei dumneata am deveni intolerantzi... fatza de ceilaltzi... eretici shi pagani... poi cine-i opreshte sa nu vina la Hristos? Ca mai degraba a fi ecumenism inseamna exclusivist, dar asha un exclusivism de mase.... exlusivist adica de ala ce se ocupa cu excluderea, el fiind din cluburile shi "lojele" mai inalte...

Noi intzelegem foarte bine, dar e adevarat ca cele bune shi sfinte nu le-a descoperit intzeleptzilor shi filozofilor ci micilor urmatori ai sai... copiilor aceia cu o cirta shi cu o iota, aceia ce strang firmituri shi la propriu shi la figurat.

Doamne Ajuta! ("A" de le adevar in Hristos, "j" de la Judecata lui Dumnezeu, "u" de la Uniunea sfanta a dragostei, ta de la Voia TA Doamne Iisuse Hristoase, "ă" de la blid, trupul curatzat in care este turnat Duhul Sfant al Adevarului de la Dumnezeu)

iosif 01.04.2008 18:55:22

Echilibrul dintre iubire si adevar este unul intrinsec pe care se pare ca nu-l cunosti frate, din cate se vede!

Si incearca sa scrii niste mesaje mai la obiect!

vsovi 01.04.2008 19:50:30

Citat:

Echilibrul dintre iubire si adevar este unul intrinsec pe care se pare ca nu-l cunosti frate, din cate se vede!

Si incearca sa scrii niste mesaje mai la obiect!

Nici nu doresc sa-l cunosc, fiindca daca faci apel la echilibru cand e vorba de Adevar shi Iubire inseamna ca le consideri dezechilibrante, shi deci foloseshti exagerarea ca sa le temperezi, invoci extremismul, deci te apropii de cei ce infraneaza desavarshirea, adica incerci sa ne tarashti in a fii desfranatzi pe lanag ca suntem destul de pacatoshi... shi atunci te intreb iarashi: poate Adevarul shi Dragostea Curata De Dumnezeu shi aproape (care face voile lui Dumnezeu) sa faca roade rele ca sa necesite echilibru? Mereu apelul la un echilibru criminal? Poate Pomul Bun (Credintza intru Hristos cu vietzuirea in proorocie) sa faca roade rele? Astfel ca echilibrul intrinsec este altceva pe care eu nu-l cunosc fiindca nu l-am atins din cauza multzimii de pacate in care am cazut, dar dumneata nu-l pricepi dar poate il cunoshti ca nu itzi dai seama ca acela vine din smerenie shi dreapta judecata shi bineintzeles pe calea dreptei socotintze, adica atunci cand te stradui sa faci sa ajungi intr-un loc astfel incat sa pacatuieshti cat mai putzin shi sa nu provoci din nimic, pentru nimicuri, manipuland nimicul o foarte mare galceava, vrajba, sau tulburare...

Shi am vorbit mai mult decat la obiect caci am vorbit cu dumneata, dar tzinand seama ca poate citesc shi altzii... deci sper sa ai ochi shi urechi nu numai trupeshti ci shi intrinseci... daca tot ai folosit un termen stiintzific... ca eu la ceva shtiintza materialelor sau la fizica am auzit de termenul asta la proprietatzi... pe cand noi noi creshtinii ortodocsi folosim termenul de launtric... deci vorbeshti de echilibrul launtric, poi ala banui ca e pacea de sus ce se obtzine cu linishtirea inimii prin rugaciunea mintzii, rugaciunea permanenta de care ne vorbesc sfintzii shi lepadare de cele lumeshti, mortificare.... dar dumneata vorbeshti de echilibrul ecumenic

iar echilibrul intrinsec ecumenic adica rugaciuni comune shi alte lucruri impreuna cu ereticii contrar canoanelor este un fel de comunism cu fatza umana sau eretism cu fatza umana shi limba dulce de lemn... adica intolerantzii mincinoshi arata cu degetul la Adevar ca nu suporta minciuna shi astfele discrimineaza mincinoshii shi talharii... dar atunci ce ar trebui sa facem ca sa fim in pace cu ei, sa mintzim cot la cot cu ei in mod echilibrat? Poate asta este in opinia dumitale acea cale de echilibru intre Adevar shi Iubire... poi sigur ca da ca dumneata nu vorbeshti de Iubirea curata ci doar de iubire, shi unde nu este curatzenie, sfintzenie, acolo trebuie echilibru, ca Adevarul spune cea shi Iubirea spune hais, ca iubirea nefiind curata, ne fiind dupa Hristos, se ajunge la coshmar launtric ce se extinde shi da pe delaturi... deci iata, incep sa intzeleg unde batzi... shi ai vrea sa ne echilibram, asha impreuna cu tot poporul ecumenist, cu ecumenishtii de langa noi, cu catolicul shi reformatul shi protestantul din jur shi sa le zicem ca trebuie echilibru intre noi shi intre dragoste shi adevar shi asha ajungem la pace, prin echilibru... nu domnule ci prin pocaintza ca sa nu mai fie nici un dezechilibru intre adevarul din tine shi Adevarul lui Hristos, iubirea ta shi Iubirea Curata....

Oricum multzumesc de sfat, ca un sfat nu e niciodata inutil.

Mai mult decat atat n-am cum fi la obiect la persoana, dar dumneata zici la obiect dar ai vrea sa scriu o propozitzie doar ca intr-un dialog scurt... ei uite ca inca nu m-am obijnuit sa las vorbaria pentru fapte bune.

ancah 01.04.2008 22:25:45

Iosif: "Ceea ce cred eu ca fac MULTI ANTIECUMENISTI:

1. Nu inteleg suficient Ortodoxia.
2. Nu sunt capabili sa mentina viu echilibrul dintre iubire si adevar.
3. Multi sunt convertiti de curand la Ortodoxie si au tendinta de a intrepreta gresit multe lucruri.
4. Nu au avut niciodata vreo experienta ecumenica in care sa trebuiasca sa dea marturie Ortodoxa prin modul lor de a fi.
5. Vorbesc de cele mai multe ori din carti si nu din experienta.
6. Nu sunt suficient de concentrati pe dezvoltarea propriei vieti duhovnicesti, ci pe atacarea celorlalti "

In ocul tau m-as ruga lui Dumnezeu sa-mi dea idei mai bune, ca acestea de acum sunt perimate. Chiar nu observi ca tu esti cel care ataca?
Sa zicem ca mie mi se potriveste ceea ce scrii; dar eu nu sunt singura antiecumenista de aici. Exista oameni, cu experienta printre antiecumenisti, care au inteles problema in adancime, nu superficial ca mine. Gandeste-te ca ii atingi si pe ei, desi nu merita. Probabil sunt smeriti si nu vor spune nimic; dar tot mi se pare o indrazneala sa te exprimi asa la adresa unor oameni pe care ii cunosti doar tangential.
Daca ca preot vei vorbi la fel enoriasilor, cam ce crezi ca se va intampla?!?

iosif 01.04.2008 22:44:44

Anca, de ce porti tu grija altora? Se vor exprima ei daca e nevoie!
Eu nu atac pe nimeni....de ce te simti atacata? Asta e un dialog, un atac?

Vezi...nu stim sa comunicam, nu stim sa dialogam! Ne este frica si cand suntem luati asa la intrebari raspundem cu violenta, cu "hotarare", uitam de blandete, bunatate, dragoste si fermitatea care alte forme decat cele pe care ni le inchipuim noi.

Vsovi...degeaba vorbim!

Nu intelegi echilbrul acela....da ele pot fi in dezechilibru in viata noastra, pentru ca multi uita de adevar pt a se darui "iubirii" si multi uita de iubire, crezand ca apara adevarul! E o minciuna gogonata!

Dumnezeu sa ne ajute tuturor!

Anca, ce te face sa crezi ca nu ma rog lui Dumnezeu??? Si de unde stii ca ideile acestea nu imi vin tocmai de la Dumnezeu?

cozia 01.04.2008 22:54:05

1. Din cite am vazut, citit si ascultat la altii(rusi, greci, macedoneni) cred ca romanii au forumul in care ecumenismul si diferentele intrei ei si alte culte este discutat la nivele astronomice, mai mult decit orice alt subiect care tine de cel mai important lucru- schimbarea in bine a noastra - metanoia, infringerea inimii, si educarea smereniei!

2. Am asistat la citeva conferinte cu diversi profesori in teologie si arhierei inalti si cind vine vorba de ecumenism/antiecumenism am observat la toti un zimbet ironic in barba urmat de apostrofarea " Mai fratilor, voi nu stiti despre ce vorbiti"...insa nici unul nu a explicat ce vor sa spuna prin asta, si ce INTELEG EI PRIN ASTA? doar se uita unii la altii intelegator si ...TAC... oare a devenit un subiect TABU in cercurile lor inalte?
...ma rog, nu este treaba mea nici nu ma pasioneaza prea mult subiectul deoarece Judecatorul nu imi va da dreptate daca-i voi argumenta ca am fost preocupat nu de smerenia mea, si nemernicia mea ci de judecarea altora deoarece aceasta judecata este un bun paravan si justificare SA NU FAC NIMIC!

ancah 01.04.2008 23:01:34

Citat:

Anca, de ce porti tu grija altora? Se vor exprima ei daca e nevoie!
Eu nu atac pe nimeni....de ce te simti atacata? Asta e un dialog, un atac?

Vezi...nu stim sa comunicam, nu stim sa dialogam! Ne este frica si cand suntem luati asa la intrebari raspundem cu violenta, cu "hotarare", uitam de blandete, bunatate, dragoste si fermitatea care alte forme decat cele pe care ni le inchipuim noi.

Vsovi...degeaba vorbim!

Nu intelegi echilbrul acela....da ele pot fi in dezechilibru in viata noastra, pentru ca multi uita de adevar pt a se darui "iubirii" si multi uita de iubire, crezand ca apara adevarul! E o minciuna gogonata!

Dumnezeu sa ne ajute tuturor!

Anca, ce te face sa crezi ca nu ma rog lui Dumnezeu??? Si de unde stii ca ideile acestea nu imi vin tocmai de la Dumnezeu?

Dar tu de ce proti grija altora, frate? As zice sa te mai uiti si in ograda ta, atunci cand faci afirmatii. Chiar nu vezi ca ataci? Atunci reciteste pasajul evidentiat de mine in raspunsul trecut.
Iosif, asta nu e comunicare, caci comunicarea presupune un schimb de idei. Probabil ca asa va fi si ecumenismul: va dialoga cu noi, spunandu-ne ce sa gandim si ce nu. Asta numesti tu blandete, bunatate, dragoste? Mai cerceteaza Sfintele Scripturi si vezi cum s-a purtat Iisus Hristos cu oamenii!
De ce port de grija oamenilor? Pentru ca si Iisus aflat pe cruce, a purtat de grija talharului; nu a fost indiferent. De aceea nu sunt nici eu indiferenta, cand ranesti oamenii, fara sa-ti pese. Doamne ajuta!

iosif 02.04.2008 09:10:20

Doamne ajuta, Anca. Vad ca tu pui prea mult lucrurile la inima, bine ar fi sa ma si intelegi. Poate daca ai pleca de la alta premiza in ceea ce ma priveste, te-ar ajuta.

Vezi si partea buna....tu ai tras concluzia ca generalizez, e o chestiune de interpretare de-a ta.

Cozia, multumesc pentru interventia ta inteleapta.

Post cu biruinte tuturor!

vsovi 02.04.2008 10:30:19

Sigur ca e degeaba, ca e un dialog al surzilor, dumneata vorbeshti ca un super intzelept shi plin de intzelegere, dar cand e sa dialoghezi atunci te faci ca ploua

poi domnule, nu avem nevoie sa intzelegi dumneata cu ecumenishtii pentru noi, ci intzelege Dumnezeu shi ne da shi noua, daca nu suntem capabili sa citim pe litere, pe cuvinte, pe propozitzii, pe fraze, pe aliniate shi pe capitole... sau sa observam ce se intampla, ca e adevarat ca nu avem minte ca ea ne sta mai multa spre pacate shi cum sa facem rau... asha ca avem de lucru cu noi inshine cu ajutorul lui Hristos, shi nu avem vreme sa intindem hora mare a veseliei shi echilibrului intre Adevar shi Iubire cu tot omul... eretic adica antihristic, adica slujitor al dracului.

dar e adevarat ca stam de vorba aproape degeaba, inutil,

acuzi antiecumenishtii pentru termenul anti, dar tzi-am zis ca nu sunt antiecumenishti ci urmatori ai lui Hristos, iar de aici e firesc ce rezilta, impotriva patimilor, pacatelor, eresurilor, incepatoriilor shi stapanirilor veacului acestuia, cel mai cel dintre toate

dupa aia faci apeluri la pace shi intzelegere, la echilibru intre dragoste shi adevar, poi dumneata nu observi ca voi nu il avetzi din moment ce tot apelatzi ca altzii sa-l aiba? poi altzii il au, voi nu-l avetzi ca de l-atzi fi avut, nu veneatzi cu astfel de initziative, ci aplicatzi sloganele in taina in viatza voastra, deci daca il folositzi pentru prozelitism insemana ca nu-l avetzi shi-l vretzi de la noi ca sa va linishtitzi conshtiintza voastra.

dupa apeluri repetate pe care le faci din care ar rezulta ca noi suntem cei rai, hotzii shi talharii, ca doar pe aia ii mustri shi ii indemni, cand eshti lamurit cum n-am lamurit pe nimeni in viatza mea mai bine, dumneata tai dialogul, repudiezi interlocutorii de pe pozitzia singurului sau singurilor care intzeleg, restul sunt proshti, iratzionali, deci ai preluat mesajele specifice celor din "lojele" inalte care nu se coboara la a avea discutzii ca ailaltzi, ca sunt suboameni, ca sunt rai, neinstruitzi, fara shcoala, dar nu noi suntem asha shi nici rai, ci voi evitatzi sa cititzi adevarul shi sa-l aplicatzi shi sa-l recunoashtezti... pentru ce? pentru ca avetzi echilibrul adica infranarea de la desavarshire, adica mandria desfranarii... adica tocmai calea de nimic spre nimic... shi nu e o judecata ca sa te osandesc, sa va fac vre-un rau, sa va jignesc prin ceva, ci este o concluzie pentru a nu ne lasa taratzi shi pe noi in groapa spre care va indreptatzi, deci o fac in sperantza ca auzind explicatziile va venitzi in fire shi lasatzi bunele intentzii cu care poleitzi drumurile spre iad shi incepetzi sa ascultatzi de sfintzii parintzi shi Teologi, de Cuvantul Lui Dumnezeu... dar nu cum ii pricepetzi voi ci asha cum scrie, cu punct shi virgula, cu sensul cuvintelor, shi daca nu-l pricepetzi nici asha sau va indoitzi din cauza lumii atunci de ce nu privitzi la vietzile sfintzilor shi le vetzi deslushi.

iar in final laudand pe cei din echipa de ecumenishti tzi-ai dat arama pe fatza caci se vede clar ce tactici viclene de dialog foloseshti in sensul de a perverti mintzile in scop prozelit ca shi ecumenismul are prozelitismul ei... un "comunism" religios.

deci daca intr-adevar observ ca nu tzii seama de nici un intzeles ca sa te cutremuri shi sa te intorci la mintea lui Dumnezeu, la caile Lui, la Scrierile Lui prin sfintzi atunci itzi dau pace, shi e treba ta, dar da-mi voie sa-mi scutur praful atat ecumenist cat shi antiecumenist cat shi anti-antiecumenist al dialogului sau al monologului...shi haina dar shi camasha...

shi nu mai tot acuza cu anti ca stiu ca cine e enti pare rau, dar poate ca la tine anti-antihristmul e tot rau adica acele ce e impotriva vietzii in mocirla patimilor shi pacatelor... shi daca e rau, shi tot eshti plin de intzelegere atunci ia citeshte:

antihrism = ecumenism = erezia tuturor ereziilor = panteism ecumenic = "comunism" religios shi eretic = caderea Bisericii prin slujitorii ei, caderea unde? in iad, nu in groapa ci in iadul iadului! = Hula lui Dumnezeu

Daca nici acum n-ai priceput, shi tot intzelegi dumneata mai bine shi shtii tu ca ne inshelam, atunci ramai domnule cu fratzii tai ereticii shi cand vei realiza inshelarea sa nu umblii cu scuza catre Dumnezeu: "Stii doamne, n-am intzeles" ca iata tzi-am explicat de 1000 de ori. Ca nu e dupa cum vrem noi shi spunem noi shi ne-ar place noua asha mare shi insemnata prroz-shtie dar frumosa ci dupa cum e VOIA lui Hristos, care spune ca "fratzii MEI shi surorile Mele sunt cei ce fac voile Tatalui Meu care este in Ceruri", deci cei ce au crezut, au facut, n-au intzeles, n-au shtiut, n-au priceput, n-au vazut ca aceia sunt mai fericitzi decat cei care macar de au vazut shi s-au inchinat ca shi aceia sunt fericitzi... spre deosebire de voi care deshi totzi sfintzii au afirmat mereu, ii ridiculizatzi, ii minimizatzi shi-i neglijatzi ca sa premergetzi intronarea prietenului vostru, "gandul" sau "nimicul" sau legea faradelegii" sau compromisul sau dumnedracul sau minciunoadevarul, sau shi cu Dumnezeu dar shi cu Lumea lui mamona...

Deci am cam terminat discutzia cu tine dar in sperantza ca tzii seama de ea, ca a avut un cutremur in inima ta, ca iei aminte la tine, ca nu mai incerci shantajele viclene pentru atragerea altora in cursa....

Ca defapt nu exista nici un ecumenism ci ascultare de Dumnezeu, iar sinodurile ecumenice nu au facut decat sa aduca in lumina ascultarea de Dumnezeu, de Cuvantul Lui Dumnezeu, de Hristos... deci ecumenismul este o inshelatorie... ca nu de Dumnezeu vor sa ascultam ci de reuniunea shfilor bisericilor ce s-au despartzit, eretice shi apoi reunite dar pastrand ereziile toate....

Le-a cerut Dumnezeu sa se reuneasca? Nu!

Ci a ashteptat cu indelunga rabdare shi blandetze ca fiul risipitor sa se reintoarca la Biserica, la Una sfanta Biserica lui Hristos, creshtin-ortodocsa...

deci ce ecumenism de langa noi, cu vecinul, cu colegul, cu aproapele fizic? Poi asta nu inseamna ca sa ne strangem noi shi sa dezbatem fiecare ce crede shi sa ne facem noi asha o credintza ecumenica de apartament, de bloc, de strada sau de cartier, sau de la servici, NU ci trebuie sa lepadam credintza shi mintea noastra ca sa traim in credintza shi proorocia lui Dumnezeu, dar asta nu se face lumesc shi intronari lumeshti shi politica lumeasca ci asta fiecare "cine Voieshte, ishi ia crucea se leapada de sine shi-i urmmeaza lui Hristos... in acest neam desfranat shi pacatos".

Asha ca Iosif draga, Doamne Ajuta-tzi sa te lumineze ca se pare ca eu am eshuat complet oricat m-am enervat shi m-am straduit de am dialogat cu domnia ta... papagalizand dupa El...Dupa Domnul Nostru Iisus Hristos asha cum marturiseshti.

Asha ca sa nu ne fie noua spre judecata sau spre osanda ... shi nici sarutare ca iuda nu-tzi voi da........... faca-se voia Ta Doamne.

anita 02.04.2008 12:40:26

Am mai spus ca diavolul isi face in aceste zile de cap ,fiecare vrea sa aiba dreptate.
E buna si citirea cartilor sfinte daca e ziditoare pt.noi ,adica daca sporim in cele duhovnicesti ,ne schimbam launtric.
Va citez din cuv.Paisie Aghioratul despre acest subiect:

"Unii mireni citesc ziarul, altii citesc vreun roman, vreo peripetie, altii urmaresc cum joaca pe teren, si timpul trece. La fel fac si unii care citesc carti duhovnicesti. Stau chiar toata noaptea si citesc cu manie carti duhovnicesti si sunt satisfacuti. Iau o carte duhovniceasca, se asaza putin mai comod si citesc. “M-am folosit”, spune acela. Spune mai bine ca ai fost satisfacut, ca ti-ai petrecut timpul cu placere. Pentru ca acesta nu este folos. Te folosesti numai atunci cand vezi ce se spune in ceea ce citesti, cand te cercetezi pe tine si incerci sa te silesti sa pui in practica: “Ce spune cartea aceea pe care am citit-o? Eu unde ma aflu duhovniceste? Ce trebuie sa fac?”. Dupa aceea, cu cat invata cineva mai multe, cu atat are mai multa responsabilitate. Nu spun sa nu citeasca pentru ca sa nu stie multe si sa nu aiba responsabilitate, pentru ca aceasta este viclenie, ci sa nu citeasca numai pentru satisfactie. Raul este ca, daca citeste si are memorie buna, tine minte multe, poate spune si multe si se poate insela pe sine insusi crezand ca le-a si pus in practica. Astfel isi pricinuieste un simtamant fals si lui insusi si celorlalti. De aceea nu va odihniti gandul vostru prin multa citire. Sa va intoarceti la punerea in practica. Cititul mult educa enciclopedic. Nu se spune asa?"

Cititi in razbointrucuvant pagina de azi,mult folos capatam din ce zice el.

ancah 02.04.2008 14:08:48

Tot din cuv. Paisie Aghioratul:

"Vezi, cel ce are nelinistea duhovniceasca afla ce-i lipseste, cere si se foloseste. Eu, ca incepator, atunci cand citeam ceva, scriam ca sa nu uit si incercam sa le pun in practica. Nu citeam ca sa-mi petrec timpul in mod placut. Exista in mine nelinistea cea buna, si atunci cand nu intelegeam ceva, intrebam ca sa aflu cum este. Citeam putin, dar ma cercetam mult pe mine insumi prin cele pe care le citeam. “Unde ma aflu? Ce fac?”. Ma cercetam cu dinadinsul. Cele pe care le citeam nu le treceam asa, neimpozabile."

ancah 03.04.2008 02:19:19

cozia: iata corespondenta grecilor cu Patriarhul Ecumenic adunata intr-un volum de catre arhimandrit Epifanie Teodoropulos. Explica foarte multe lucruri, care mie personal mi-au fost de mare folos.
Dar, citeste singur si te convinge de atitudinea grecilor fata de ecumenism, care nu seamana cu datul din cap ci mai degraba cu datul din picior:

http://www.scribd.com/word/download_preview/1026786?secret_password=1iryzcioml5w6i35d6vk

istoica 04.04.2008 23:10:38

Pentru ca este vremea postului imi cer iertare celor pe care i-am necajit si SA NE LUMINEZE SI SA NE OCROTEASCA DUMNEZEU PE TOTI!

iosif 09.04.2008 23:12:35

Daca li se spune altora ca gresesc sau ca au vederi inguste, cel care le spune acest lucru este considerat MANDRU, unul care se da mare si intelept...

Poate ar mai trebui sa intelegeti si punctul de vedere ecumenic!

Daca in inima ta simti ura si dispret fata de cei din alte confesiuni crestine, atunci NU AI IN TINE ADEVAR SI NICI CREDINTA SI NIMIC DIN HARUL LUI DUMNEZEU! Traiesti din propriile impresii si senzatii...caci la asta se reduce intreaga simtire a celor care ii iubesc doar pe ai lor!

Nu intelegeti nimic pentru ca nu stiti sa judecati lucrurile! Si mai ales pentru ca va bagati unde nu va fierbe oala, va considerati soldati si aparatori ai Ortodoxiei chiar daca nu sunteti chemati! Atunci cand va va chema Biserica la marturisire, atunci veti fi indreptatiti sa faceti asta...pana atunci, ar fi cazul sa mai cercetati Cuvantul lui Dumnezeu si sa va intariti in rugaciune.

Rugaciunea insotita de ura si dispret e ca jertfa lui Cain...nu e de mirare ca multi se comporta precum Cain, crezand ca aduc jertfa lui Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie de o astfel de jertfa!

AndreiB 10.04.2008 00:15:52

poi frate Iosif, eu nu stiu ce te indeamna sa zici asta, insa, Sfintul IOAN GURA DE AUR NE GRAIESTE ASTFEL:
" DACA CINEVA VA JIGNI PE MAICA DOMNULUI, SA-L PLESNESTE PESTE GURA" si sa simti mina cu care l-ai lovit, pentru ca nu va veni creatura sa spurce lucrarea lui Dumnezeu.
si parca si Sfintul NICOLAE, EPISCOPUL MIRELOR LICHIEI a facut acelasi lucru cu ARIE, CEL CARE AVEA CEVA IMPOTRIVA MAICII DOMNULUI. l-a plesnit peste fata, ca sa-si inghita cuvintele.
TOLERANTA IN CEEA CE PRIVESTE DREAPTA CREDINTA ESTE DIAVOLEASCA.

frate iosif, nu te scandaliza de vorbele mele, ci mai degraba cugeta inca o data la ceea ce ai spus tu.
un crestin ortodox aflat in Cuvintul Lui Dumnezeu nu va permite altora sa spurce numele Domnului, nici al Maicii Lui si nici al Sfintilor Parinti.
tu pregateste-te de intilnirea cu Iisus, Fiul Lui Dumnezeu, Cel care va judeca si sa-i spui si Lui, in fata, ce ai spus aici.

MARIUS_DANIEL 10.04.2008 12:28:22

Citat:

Daca li se spune altora ca gresesc sau ca au vederi inguste, cel care le spune acest lucru este considerat MANDRU, unul care se da mare si intelept...

Daca in inima ta simti ura si dispret fata de cei din alte confesiuni crestine, atunci NU AI IN TINE ADEVAR SI NICI CREDINTA SI NIMIC DIN HARUL LUI DUMNEZEU! Traiesti din propriile impresii si senzatii...caci la asta se reduce intreaga simtire a celor care ii iubesc doar pe ai lor!

Nu intelegeti nimic pentru ca nu stiti sa judecati lucrurile! Si mai ales pentru ca va bagati unde nu va fierbe oala, va considerati soldati si aparatori ai Ortodoxiei chiar daca nu sunteti chemati! Atunci cand va va chema Biserica la marturisire, atunci veti fi indreptatiti sa faceti asta...pana atunci, ar fi cazul sa mai cercetati Cuvantul lui Dumnezeu si sa va intariti in rugaciune.

Rugaciunea insotita de ura si dispret e ca jertfa lui Cain...nu e de mirare ca multi se comporta precum Cain, crezand ca aduc jertfa lui Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie de o astfel de jertfa!

Eu n-am nimic nici cu catolicii,nici cu protestantii,nici cu budistii.O singura conditie am,sa ne lase credinta in pace.Vorba aceea lasa-l mai,pai ii lasam noi dar nu ne lasa ei,intelegi care-i problema?

iosif 10.04.2008 13:24:42

Citat:

În prealabil postat de AndreiB
poi frate Iosif, eu nu stiu ce te indeamna sa zici asta, insa, Sfintul IOAN GURA DE AUR NE GRAIESTE ASTFEL:
" DACA CINEVA VA JIGNI PE MAICA DOMNULUI, SA-L PLESNESTE PESTE GURA" si sa simti mina cu care l-ai lovit, pentru ca nu va veni creatura sa spurce lucrarea lui Dumnezeu.
si parca si Sfintul NICOLAE, EPISCOPUL MIRELOR LICHIEI a facut acelasi lucru cu ARIE, CEL CARE AVEA CEVA IMPOTRIVA MAICII DOMNULUI. l-a plesnit peste fata, ca sa-si inghita cuvintele.
TOLERANTA IN CEEA CE PRIVESTE DREAPTA CREDINTA ESTE DIAVOLEASCA.

frate iosif, nu te scandaliza de vorbele mele, ci mai degraba cugeta inca o data la ceea ce ai spus tu.
un crestin ortodox aflat in Cuvintul Lui Dumnezeu nu va permite altora sa spurce numele Domnului, nici al Maicii Lui si nici al Sfintilor Parinti.
tu pregateste-te de intilnirea cu Iisus, Fiul Lui Dumnezeu, Cel care va judeca si sa-i spui si Lui, in fata, ce ai spus aici.

Iubite frate...fa acest lucru cum spune Sf Ioan Gura de Aur si vei vedea ce patesti!

Mai adu-ti aminte si de Cuvantul Mantuitorului vizavi de palme!

Cred ca apararea credintei astazi se poate face si fara violenta!

Multumesc pentru cuvantul tau oricum...ajuta foarte mult sa cunosti ambele parti! Si sa iti dai seama de atitudinea corecta.

iosif 10.04.2008 13:31:18

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

Eu n-am nimic nici cu catolicii,nici cu protestantii,nici cu budistii.O singura conditie am,sa ne lase credinta in pace.Vorba aceea lasa-l mai,pai ii lasam noi dar nu ne lasa ei,intelegi care-i problema?

Bine, Marius. Sa se vada ca nu ai nimic cu ei si sa iti aperi credinta asa cum iti va descoperi Dumnezeu. Bucurie iti doresc din toata inima si binecuvantarea Domnului, El ne invata toate prin rugaciune!

vsovi 10.04.2008 13:42:31

Citat:

Iosif draga, dumneata ai priceput ce inseamna shi cine se uita la femeia altuia ca s-o pofteasca a shi savarshit pacatul in inima sa? sau sa tanjasca dupa viatza asta echilibrata shi ecumenica, asha cam ca shi nevasta lui Lot...

Deci inainte sa dai lectzii de iubirea vrajmashilor shi sa-i trimitzi pe altzii la rugaciune ca ai vezi dumneata plini de dispretz shi mandrie mai stai te rog shi mediteaza, mai rumega la ce insemneaza cuvantul Adulter iar apoi incearca sa taci din gura... shi adutzi aminte ce au patzit evreii cand Domnul le-a varsat peste ei din potirul maniei geloziei Lui...

tu vorbeshti aiurea, e vorba de de atzi iubi dushmanii pentru mantuirea lor, ca sa ajunga shi ei sa faca voile lui Hristos, sa te mantui tu dar sa se mintuie shi el, shi nicidecum sa te apuci sa faci ce face dushmanul shi paganul.... ca tu pentru asta tot te plangi atat ca sa facem noi ce facetzi voi ca sa fitzi linishtitzi in conshtiintza vostra ca facetzi bine.... shi daca nu facem ca voi ne acuzatzi de ura, dispretz, mandrie sau ca nu pricepem Cuvantul Lui Dumnezeu....

dar vorbim degeaba ca cine a intrat in hora shi a inceput sa joace nu mai ai ce-i face.... ca a surzit shi il papa nu numai lumea ci il papa shi antihristmul...

deci te plang Iosif, shi asha ma stradui sa te iubesc, incecand sa te lamuresc nu ca gresheshti ci sa nu ne mai dai lectzii ca sa ne tarashti in cursa.... ???:(:(

irina77 10.04.2008 13:46:37

Citat:

mai lasa-ne cu atata iubire ca ni se face rau.
Calitatea cea mai de dorit astzi este DREAPTA SOCOTEALA. Dreapta socoteala ii da doua palme copilului mic care se duce sa bage degetele in priza. Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor, asta o spun marii duhovnici.

AndreiB 10.04.2008 14:22:38

poi frate Iosif, cind cineva te palmuieste pe tine personal, sa intorci si celalat obraz. asata zice Iisus Hristos. nu sa stai cu miinele in sin cind iti este batjocorita credinta.
sau, ca sa nu astepti palma de la unul sau altul, te poti palmui si tu si atunci sa vezi cum sare in sus mindria din tine isi isi cere drepturile.
apararea credintei va fi facuta de catre Marturisitori, care nu vor fi pe toate drumurile, ca nu toti se vor mintui.
daca voi fi vreodata Marturisitor, o voi face. imi voi apara credinta pe fata.
pina atunci ma rog pentru iertarea pacatelor, care-s multe.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:57:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.