![]() |
Iertare, Rabdare si iar Iertare si iar Rabdare...
,,,ca tot se intreba cineva: -Ce sa facem la "cumpana" dintre ani...?
Pai,... exemplul de mai sus, sa ne iertam unii pe altii si sa avem rabdare unii cu altii si astfel iertatori si rabdatori sa pasim prin "cumpana" dintre ani...La Multi Ani ! |
Citat:
|
La multi ani tuturor,ma bucur ca v-ati impacat,niste membri vechi si cinstiti nu au cum sa ramana suparati..E foarte bine ceea ce zice Constantin,sa ne iertam unii pe altii ca si cum am goli totul din sufletul si memoria noastra,toate lucrurile rele ,bolile etc.Fie ca anul 2009 sa va aduca multa sanatate,impliniri,pace sufleteasca ,mult mai multa liniste si mai multa CREDINTA.LA MULTI ANI!!!
|
Referitor la desfranare - intelepciune si iertare !
Apostolul Pavel , in Epistola catre Corintheni, mustra un desfranat, despre care zice ca a savarsit o fapta care nici intre pagani nu s-a pomenit, ca s-a culcat cu femeia tatalui sau. Si Apostolul le scrie sa dea trupului acestuia satanei, ca macar sufletul acestuia sa se mantuiasca. Dar dupa o vreme scrie alta scrisoare, in care spune :" Iertati-l, ajunge lui mahnirea pe care a avut-o din cauza ca a fost despartit de frati, ca nu cumva, fiind mahnit peste masura, sa fie rapit de diavol". Asa ca l-a canonisit Apostolul Pavel pentru acest pacat, dar cand a vazut ca l-a cuprins deznadejdia si putea sa se piarda cu totul, indata a scris si a zis : " Iertati-l , ca sa-l aducem inapoi, i-ajunge cat a patimit."
|
Citat:
si cu toate ca acesta patima, Curvia, este atit de puternica, este totusi asezata la inceputul patimilor. Sfintul Evagrie Ponticul spune clar: satana nici nu a mincat, nici nu a curvit, insa s-a mindrit si a cazut. au fost oameni drepti care s-au indepartat de patimile trupului si au fost ispititi de cele ale sufletului. si au cazut... daca este atit de greu de indepartat aceasta patima, nu-mi pot inchipui cum as putea sa sting in mine orice urma de mindrie si sa las smerenia sa lucrez macar o miime din cit au reusit Sfintii. geo, un an bun iti doresc. si sa dea Dumnezeu sa te intorci cu bine la Manastire. |
Toate se pot indrepta, de lasam Voia lui Dumnezeu sa lucreze intru noi. Am trecut prin multe patimi, dar pot spune cu mana pe inima ca nici una nu este imposibil de indreptat. Ura impotriva patimei este primul pas in lupta cu raul din noi, apoi rugaciunea, postul si nu in ultimul rand un Duhovnic bun. Nu exista nu pot si nu exista rau neanvins !
|
Citat:
Ca sa zdrobeasca Dumnezeu mandria din om care s-a ridicat atat de mult prin ea, sloboade asupra lui dracul curviei! (nu o spun eu, ci Sf.Vasile cel Mare si altii) Daca omul nu cauta sa fie smerit si sa isi plnaga pacatele clipa de clipa, si sa ia asupra sa orice vina, dreapta cat mai ales nedrepta, NU dobandeste Harul nici pe Duhul Sf. NIMIC nu avem al nostru, totul este al lui Dumnezeu, fiecare mana, fir de par, glas si miros, auz si pipait, etc, toate sunt ale lui XC! Si ne mandrim cu ele? Avem nesimtirea asta? din pacate da... defapt de la inceput omul a tras mai mult sa asculte de dracu decat de Dumnezeu, Tatal sau, Creatorul sau... Sunt atatia parinti in Paterice care au fost "smeriti" de Dumnezeu prin ingaduinta Sa de a veni asupra lor dracul curviei... Unul s-a luptat 40 ani si tot a cazut... mandria din el nu l-a lasat... daca se smerea, nu se apropia de el dracul curviei... Si cate N exemple... Mai bine sa ne SMERIM NOI PE NOI INSINE decat sa ne smereasca Dumnezeu!!! Sa fiti Binecuvantati!!! |
Citat:
Sa ne curatim inimile de pacate si patmi, pentru a ne face inima salas Duhului Sfant! Sa ne straduim, ca tot ce zicem si tot ce facem sa fie intru slava lui Dumnezeu! Si astfel intariti, sa suportam fara a ne clinti, ca niste adevarati ostasi ai Domnului, toate greutatile si ispitele care vin asupra noastra. |
Citat:
|
Va multumesc (cu intarziere) pentru traducere. :1::77:
|
Rog pe cel care stie, sa ne spuna si noua cum se fac aceste traduceri pe Google, ca pe viitor sa postam direct traducerea.
|
Finance
Hi,
I am newly join in this site.It's was very useful to others.Ce inseamna doliul la ortodocsi ? De ce purtam haine negre si cat timp? Daca nu le purtam inseamna ca nu suntem crestini sau ca nu am iubit suficient persoana decedata ? Nu este suficient sa aprindem o lumanare pentru cel decedat , sa ne rugam pentru el sa facem pomana.. cu ce il ajuta acolo in cer la judecata haina noastra neagra purtata vreme indelungata? Ma iertati . ================= sharoo Drug Intervention Nevada |
Patima curviei ! ( in cateva cuvinte din cele lasate in invataturile Sf.Parinti )
Pofta trupeasca vine la oameni uneori : 1. Din multimea sangelui, alteori, 2. Din hrana sau bautura pre multa, din somn mult si din rasfatare, apoi, 3. Din lucrarea diavolului, 4. Din clevetire si 5. Din inaltarea mintii, cand cel nepata se inalta intru sine, socotindu-se mai vrednic decat altii. Pe unii ca acestia din urma il slobozeste Dumnezeu sa cada, pentru a-si veni intru șimtire din smerenie, facandu-li-se cu asta pricina de mantuire. Caci cel mandru pana nu cade , nu se smereste.
|
Citat:
|
Citat:
http://translate.google.com/translate_t?hl=ro# Anca,intra pe acest link si iti apare direct spatiul in care sa postezi textul apoi dai traducere. |
Un pericol al celui aflat in desfranare , in curvie !
Patima desfranarii este patima cea mai grea si cea mai grea in vindecare. Ea ne modifica din toate punctele de vedere. Trupul , sufletul sunt inrobiti de aceasta grea si umilitoare patima. Am citit multe despre aceasta patima, ce nu iarta si nu tine cont de pregatire, rang sau mai stiu eu ce. Un pericol al celui cazut este asa zisa stare a preacurviei sufletesti, des intalnita la crestinul ce ramane doar cu numele crestin , dar nu are nimic comun cu Dumnezeu si traieste in duhul lumii, intorcand spatele lui Dumnezeu. Cel aflat in preacurvie sufleteasca este cel ce primeste Sf. Botez, trupul lui se face Biserica lui Hristos, iar sufletul lui traieste o viata destrabalata, nemaiputandu-se numi mireasa lui Hristos. Preacurvarul( sufletesc) este sau poate fi ori care dintre noi care dupa unirea cu Hristos prin : Botez, Mirungere si Sf. Impartasanie cu dumnezeiescul Trup si Sange, se intoarce la stapanul cel dintai, adica satana. Preacurvia sufleteasca este o realitate ce nu poate fi ignorata, find mult legata de patima trupeasca, patima ce ne departeaza de Hristos si ne apropie de satana. Omul ce-si face cu o mana crucea si cu alta sau poate cu aceeasi cauta placerea si desfraul , va fi cu siguranta in preacurvia sufleteasca si nu numai ! ! ! . . .
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:08:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.