![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Daca ar fi venit, ar fi dat ochii cu mama ta si cu tine, care o aparai.
Cred ca ai multe intrebari de pus tatalui tau. |
Citat:
|
ai dreptate sa nu iti pese de tatal tau in aceste momente, dar macar incearca sa nu-l urasti, ca poate peste ani de zile(sau chiar mai repede) o sa va impacati, mai ales ca zici ca esti singur si sangele apa nu se face.sincer, planul cu plecatul in strainatate nu mi se pare bun pentru ca aici, de bine, de rau, mai ai o cunostinta, un amic ceva, o ruda, dar acolo iti zic eu ca nu te ajuta nimeni, nu le pasa, ba mai mult, le pun bete in roate romanilor si daca ii angajeaza, au grija sa ii exploateze si sa ii plateasca putin...asta in cazul in care nu ai acolo o pila ceva(cazul tau), dar si cand ai te descurci greu, asa ca ramai aici, ca tot ai mai mari sanse sa gasesti ceva...
|
De fapt, nu stiu cum se poate sa nu iti pese si totodata sa il urasti, sa ai atatea sentimente pentru el. Ori una, ori alta.
|
Citat:
|
Citat:
|
Decent nu inseamna zeci de milioane de lei ci 12-14 mil
|
Citat:
Ar fi 3 variante: ori iubesti pe cineva,ori il urasti, ori nu iti pasa de el. Cel mai rau e cand nu iti pasa. Celelalte 2 sunt deja un fel de relatii, implica sentimente. Acum, cand inca ai nevoie de ajutor tatal nu e aici. Sentimentele iti sunt intr-un fel intretinute. Poate cand iti vei aseza viata sa te mai eliberezi de ele. Poate ii vei da vreo sansa vreodata sa spuna de ce s-a purtata asa. Gandesc ca asa e crestineste. |
Citat:
|
"De fapt, nu stiu cum se poate sa nu iti pese si totodata sa il urasti, sa ai atatea sentimente pentru el. Ori una, ori alta."
eu cred ca totusi se poate, in sensul ca daca il urasti nu il ajuti si nu iti pasa ce se intampla cu el daca ar pati ceva rau:| |
Citat:
|
acest baiat a cerut ajutor. S-a gandit cineva sa-l si ajute, sau lumea se rezuma doar la a da numai sfaturi "valoroase" si eventual critici "constructive"?!?
|
:D si daca ar fi asa, ce crezi ca o sa vina sa bata toba aici? pentru ca mai apoi astia "induhovniciti" sa vina sa spuna chestii gen unde e smerenia, sa nu stie stanga ce face dreapta samd...
|
Mirela, daca te uiti bine, vei constata ca eu celorlalti ma adresez, nu lui "el". Si apoi avem experienta de pe acest forum, cand toata lumea da sfaturi cu nemiluita, fara a face cu adevarat un gest de omenie. S-au mai afisat conturi pe aici, dar care au ramas complet goale...
Deci, daca vreti sa ajutati, atunci notati-va si nr. de cont in lei si valuta, ca sa nu creada acest baiat aflat in anaghie, ca noi suntem crestini de carton. Evident totul este benevol si nimeni nu trebuie sa se simta constrans, nici sa astepte laude, in cazul in care face un gest. Stiti: rasplata o primim in ceruri. |
da, anca, si eu tot de "ceilalti" vorbeam, nu de "el".
|
Citat:
|
Au scris singuri pe forum!
|
cu riscul ca o sa ziceti ca sunt rea, nu pot sa spun decat ca... le-a dat Domnul dupa sufletul lor. :|
|
Citat:
|
ce vroiam sa spun este ca daca cineva ar fi dat un ajutor financiar nu ar fi venit sa spuna aici "uitati-va ce am facut eu..."
|
Nu, Mirela, nu cred ca esti rea, ci mai degraba saraca, si poate esti si tu in situatia de a cere ajutor. Daca am inteles corect, atunci spune-ne si te vom ajuta.
Eu cand promit ma tin de cuvant! Dar daca am inteles gresit si aceasta este doar o manifestare rautacioasa din partea ta, atunci e cazul sa te spovedesti si sa te indrepti, caci cuvintele rautacioase aduc osanda, dupa cum stii! |
Citat:
|
:dozingoff: anca, cu siguranta ai inteles gresit (poate ca ar fi cazul sa te spovedesti?!) ptr ca nu am fost rautacioasa ci pur si simplu am spus ceea ce cred despre acele conturi ramase goale, dupa cum spuneai tu; iar saraca nu ma consider, desi nu ma dau banii afara din casa. in ceea ce priveste ajutoarele financiare care s-au mai solicitat aici pe forum, eu una nefiind asa perfecta precum altii, am retineri cand vad ca oameni care nu stiu sa ierte asteapta ajutor din partea altora!
|
Citat:
|
Mirela, daca stii ca nu vrei sa ajuti, din motive cunoscute tie, macar nu judeca.
Sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne judece! Iar a judeca pe omul sarac, e lucrul cel mai rau posibil! |
Citat:
|
Mirela: perfecta precum altii, am retineri cand vad ca oameni care nu stiu sa ierte asteapta ajutor din partea altora!
Daca tu nu esti perfecta, de ce nu accepti ca nici ceilalti nu sunt perfecti, si ca din motive stiute de ei nu pot ierta inca?!? |
Citat:
|
Mirela, nu ai de ce ma felicita, caci nu ti-am dat detalii, ca sa stii pentru ce ma feliciti.
Am inteles perfect ce spui si ti-am raspuns, ca sa vezi ca se poate privi si cu altfel de ochi. " Fiii mei, sa nu iubim cu vorbe, numai din gura, ci cu fapta si cu adevarul." (I Ioan3,18) Cat timp fratele nostru sufera, iar pe noi ne lasa rece suferinta si lipsurile lui, si il mai si judecam, nu suntem decat crestini de carton, farisei. |
:rolleyes: nu stiam ca trebuie sa am detalii ca sa te pot felicita... la urma urmei, ce, crezi ca cineva care pune cateva sute de euro merita sa fie felicitat spre deosebire de altul care pune doar cativa lei?!... si fiindca veni vorba de crestini de carton, parca tu erai mai deplasata ca imparteai binecuvantari in stanga si in dreapta fara a avea calitatea de a face asa ceva. imi pare rau ca trebuie sa ti-o spun din nou, dar nu suntem pe aceeasi lungime de unda... dar nu-i nimic, daca am fi toti la fel lumea ar fi prea monotona.
|
Accentul nu trebuia pus pe felicitari, caci nu am spus "am pus", ca sa ma felicite cineva, ci pentru a incuraja si pe altii sa urmeze exemplul. [b]Accentul trebuia pus insa pe intr-ajutorarea fratelui aflat in nevoi. [/i]Si citatul dat subliniaza acest lucru.
Nu cred ca foloseste cuiva, a se face ca nu vede sau ca nu intelege, mai ales cand e vorba de suferinta altuia. Spun asta pentru cei preocupati doar de propria fericire si indestulare. Iar in privinta binecuvantarilor, mai citeste in biblie si vei vedea ca e mai bine sa binecuvantezi, decat sa te certi cu cineva. |
Anca, voi acolo in Suedia mergeti la biserica? prelegerile tale ex-cathedra ma fac sa cred ca nu prea, dar tii neparat sa traiesti a la carte.
|
Citat:
Doamne ajuta ! |
mda, pe mine una m-au cam obosit forumistii astia care "traiesc" ortodoxia numai din carti, citate, etc. si cred ca am sa iau o pauza de la acest forum... la buna vedere!
|
Citat:
|
Citat:
Eu nu tin prelegeri, ci vorbesc de ceea ce fac eu cu adevarat. La ce mi-ar folosi sa teoretizez, iar in practica sa fiu o egoista fara seaman? Si sarcastica, pe deasupra. Vom fi judecati nu numai pentru fapte, pe care am fi putut sa le facem si nu le-am facut, ci si pentru orice cuvant irosit de pomana. Iar vizitele mele in Romania le folosesc pentru a merge la duhovnic si la manastiri si pentru a-mi cumpara literatura religioasa, cu care sa-mi incant sufletul pana la noua calatorie in patrie. Dragostea de aproapele nu trebuie sa fie teorie, ci practica. |
Nu stiu daca e rau sau bine dar mie mi se inmoaie sufletul numai cand vad cu cei doi ochi ai mei situatii,persoane,cand ma conving cel putin olfactiv ca este o situatie reala nu o regie nascocita aiurea,e adevarat ca nu trebuie sa ne para rau cand dam chiar de dam unui impostor ,eu personal(rusine sa-mi fie nu am virat niciodata bani in conturi,nici macar nu stiu care-i procedura,mergi pur si simplu cu banii si-i virezi in contul respectiv?Sa nu mor proasta...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:30:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.