Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   are nevoie de ajutor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2806)

mirelat 03.01.2008 20:20:43

Citat:

În prealabil postat de el
De tatal meu nici sa nu aud ca daca il prind la mine in casa il omor.

:angry: orice ar fi facut, asta nu e o replica crestineasca... pacat ca gandesti asa... si vezi ca gandurile astea rele ti se intorc ca un bumerang.

el 03.01.2008 21:04:16

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

:angry: orice ar fi facut, asta nu e o replica crestineasca... pacat ca gandesti asa... si vezi ca gandurile astea rele ti se intorc ca un bumerang.

Eu cred ca tu nu stii ce inseamna sa traiesti fara tata 24 de ani, sa vezi cum mama se chinuie sa te creasca singura si sa-ti ofere din putinul care il are, sa incerce sa-ti ofere si dragostea de tata in acelasi timp. Daca ai fi fost in locul meu si ti s-ar fi intamplat ceea ce mi s-a intamplat mie nu ai mai fi vb asa. Nu mi-a dat nici o ciocolata de cand m-am nascut, nu a venit macar sa ma vada daca mai traiesc sau cum traiesc, el in schimb ma da in judecata. Ti se pare un tata de iertat? Mie nu mi se pare.

el 03.01.2008 21:06:29

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Pai,imi confirmi, nu am zis ca nu ar fi adevarat ca se purta urat tatal cu mama ta, dar cu tine cum se purta? In clipe cand nu era beat si cand nu te repezeai tu sa iti descarci sentimentele pe el, daca au fost asemenea clipe?
Ce a fost intre tatal si mama ta banuiesc ca nu e asa simplu: a fost o vreme cand s-au iubit si ai aparut tu, apoi s-a intamplat ceva si nu s-au mai inteles. A trecut destul timp, poate si tatal tau s-a schimbat. Ai reactionat bine, aparand-o pe mama ta de el, cat a fost in viata, Dumnezeu s-o odihneasca, dar acum furia aceea, tie nu iti face bine.

Nu a venit sa ma vada 24 de ani, nu l-am interesat, la interesat doar un aspect, sa-mi ia pensia alimentara ca si asa mi-o dadea degeaba(zicea el).

Z.Lidia 03.01.2008 21:12:50

Daca ar fi venit, ar fi dat ochii cu mama ta si cu tine, care o aparai.
Cred ca ai multe intrebari de pus tatalui tau.

el 03.01.2008 21:46:31

Citat:

Daca ar fi venit, ar fi dat ochii cu mama ta si cu tine, care o aparai.
Cred ca ai multe intrebari de pus tatalui tau.

Sincer nu ma intereseaza persoana lui asa cum nici pe el nu la interesat prin greutatile care le-am trecut cu mama si acum la trec singur ca ea nu mai este langa mine sa ma ajute si sa-mi ofere caldura si dragostea de mama. E greu oricine ar zice ca poate sa treaca peste acest hop. Sincer cateodata imi vine sa plang dar nu stiu cum ma abtin sa nu plang. Toti banii din lume nu ar puteo inlocuii pe ea. Nu cred ca am sa fac fata toate celor ramase cu salariul care il am si mai ales sa ma mai si hranesc. In ultimul timp am mai slabit. As vrea sa-mi gasesc ceva cu un salariul mai mare ca sa pot fata cheltuielilor, dar nu prea cred ca am sa am unde, mai ales ca in ziua de azi patronii te angajeaza doar prin pile sau spagi.Am vb cu un patron aici in galati, am un proiect in cap dar din pacate nu am piata de desfacere in galati, este un proiect in IT. Mie imi plac calculatoarele si asta mi-ar fi placut sa fac dar din pacate din cauza imprejurimilor in care am fost a trebuit sa-mi schimb cariera. Mi-ar fi placut sa plec si pe vase, am facut liceul de marina dar tot din aceeasi cauza nu am putut face nimik. Am vegheato pe mama pana in ultima clipa. E greu sa fii intr-o situatie cum sunt eu acum. Nu am ce face, sunt prea mic pt a putea face fata la toate. Si intradevar totul se rezuma la bani, pt ca fara bani nu poti trai, nu poti sa te hranesti. In romania in ziua de azi e saracie mare si o sa fie si mai si peste cativa ani. Pe cei care iam votat nu le pasa decat de ei , nu le pasa de pensionari, nu le pasa de copii, nu le pasa de studenti. Cred ca singura varianta imi ramane de a pleca afara pt a incercat sa-mi fac o viata mai buna, ca aici in romania nu prea am sanse. Nu stiu ce sa fac nu am pe nimeni care sa ma sprijine intr-un moment din acesta. Astept pana in 2009 sa vad daca pot sa-mi fac viata aici daca nu plec singur in lume.

oni91 03.01.2008 22:24:13

ai dreptate sa nu iti pese de tatal tau in aceste momente, dar macar incearca sa nu-l urasti, ca poate peste ani de zile(sau chiar mai repede) o sa va impacati, mai ales ca zici ca esti singur si sangele apa nu se face.sincer, planul cu plecatul in strainatate nu mi se pare bun pentru ca aici, de bine, de rau, mai ai o cunostinta, un amic ceva, o ruda, dar acolo iti zic eu ca nu te ajuta nimeni, nu le pasa, ba mai mult, le pun bete in roate romanilor si daca ii angajeaza, au grija sa ii exploateze si sa ii plateasca putin...asta in cazul in care nu ai acolo o pila ceva(cazul tau), dar si cand ai te descurci greu, asa ca ramai aici, ca tot ai mai mari sanse sa gasesti ceva...

Z.Lidia 03.01.2008 23:47:06

De fapt, nu stiu cum se poate sa nu iti pese si totodata sa il urasti, sa ai atatea sentimente pentru el. Ori una, ori alta.

el 03.01.2008 23:53:27

Citat:

De fapt, nu stiu cum se poate sa nu iti pese si totodata sa il urasti, sa ai atatea sentimente pentru el. Ori una, ori alta.

Unde am zis ca am sentimente fata de el?

el 04.01.2008 01:04:15

Citat:

În prealabil postat de oni91
ai dreptate sa nu iti pese de tatal tau in aceste momente, dar macar incearca sa nu-l urasti, ca poate peste ani de zile(sau chiar mai repede) o sa va impacati, mai ales ca zici ca esti singur si sangele apa nu se face.sincer, planul cu plecatul in strainatate nu mi se pare bun pentru ca aici, de bine, de rau, mai ai o cunostinta, un amic ceva, o ruda, dar acolo iti zic eu ca nu te ajuta nimeni, nu le pasa, ba mai mult, le pun bete in roate romanilor si daca ii angajeaza, au grija sa ii exploateze si sa ii plateasca putin...asta in cazul in care nu ai acolo o pila ceva(cazul tau), dar si cand ai te descurci greu, asa ca ramai aici, ca tot ai mai mari sanse sa gasesti ceva...

Bun atunci daca spui sa nu plec afara, aici in romania unde pot gasi de munca cu un salariul cat de cat decent ?

el 04.01.2008 01:20:30

Decent nu inseamna zeci de milioane de lei ci 12-14 mil

Z.Lidia 04.01.2008 01:31:47

Citat:

1. Pt ca m-a dat in judecata pt pensia alimentara cand eu faceam postliceala(el zicea ca eu sunt vagabont si de ce sa-mi dea el pensie )
2. O batea pe mama, era un betivan a si inselat-o si m-a lasat singur numai cu ea(putea sa-si schimbe atitudinea dar nu a vrut)

Uite, aici ti-ai recunoscut sentimentele fata de tatal tau. Oare poti vorbi asa despre un om de care nu iti pasa? Tatal tau a gresit fata de tine. Iar tu i-ai raspuns.
Ar fi 3 variante: ori iubesti pe cineva,ori il urasti, ori nu iti pasa de el. Cel mai rau e cand nu iti pasa. Celelalte 2 sunt deja un fel de relatii, implica sentimente.
Acum, cand inca ai nevoie de ajutor tatal nu e aici. Sentimentele iti sunt intr-un fel intretinute. Poate cand iti vei aseza viata sa te mai eliberezi de ele. Poate ii vei da vreo sansa vreodata sa spuna de ce s-a purtata asa. Gandesc ca asa e crestineste.

el 04.01.2008 01:38:26

Citat:

Citat:

1. Pt ca m-a dat in judecata pt pensia alimentara cand eu faceam postliceala(el zicea ca eu sunt vagabont si de ce sa-mi dea el pensie )
2. O batea pe mama, era un betivan a si inselat-o si m-a lasat singur numai cu ea(putea sa-si schimbe atitudinea dar nu a vrut)

Uite, aici ti-ai recunoscut sentimentele fata de tatal tau. Oare poti vorbi asa despre un om de care nu iti pasa? Tatal tau a gresit fata de tine. Iar tu i-ai raspuns.
Ar fi 3 variante: ori iubesti pe cineva,ori il urasti, ori nu iti pasa de el. Cel mai rau e cand nu iti pasa. Celelalte 2 sunt deja un fel de relatii, implica sentimente.
Acum, cand inca ai nevoie de ajutor tatal nu e aici. Sentimentele iti sunt intr-un fel intretinute. Poate cand iti vei aseza viata sa te mai eliberezi de ele. Poate ii vei da vreo sansa vreodata sa spuna de ce s-a purtata asa. Gandesc ca asa e crestineste.

Mai bine ma duc langa mama decat sa primesc ceva de la "tatal meu". Da nu imi pasa si nu vreau sa-l vad din motivele alea 2. Cum poti fi tata si sa-ti dai in judecata propiul fiu pt o amarata de pensie alimentara ? Cel fel de tata e asta? Asta m-a durut cel mai tare. Adik eu m-am chinui sa fac o postliceala pe care am si platito, numai eu stiu cum ca era particulara si el ma da in judecata ca eu sunt vagabont. Hai sa fim seriosi.

oni91 04.01.2008 10:50:37

"De fapt, nu stiu cum se poate sa nu iti pese si totodata sa il urasti, sa ai atatea sentimente pentru el. Ori una, ori alta."
eu cred ca totusi se poate, in sensul ca daca il urasti nu il ajuti si nu iti pasa ce se intampla cu el daca ar pati ceva rau:|

alexa.oni 04.01.2008 18:57:39

Citat:

Citat:

În prealabil postat de oni91
eu sincer nici nu stiu cum as fi reactionat in situatia ta, cred ca moartea mamei este cel mai dureros moment din viata unui om, mai ales in acest mod...nu cred ca experienta imi permite sa-ti dau un sfat, dar sper ca Dumnezeu te va ajuta sa treci peste aceasta pierdere...:|

Da e foarte greu , nici mie nu-mi vine sa cred ca casa e goala, si mama a plecat si m-a lasat singur. In ultimile clipe mi-a zis sa o iert si a inceput sa planga, si am iertat-o si i-am zis sa nu mai planga ca o sa fie bine pt ea. Dar eu acum am ramas doar cu amintirile si mie greu sa cred ca am ramas singur pe lume la doar 24 de ani.

Nu,nu esti singur!Il ai pe Dumnezeu,si pe El nu ti-L va lua nimeni roagate Lui si ai sa vezi ca am dreptate!Dumnezeu o sa iti intinda mana tot ce trebuie sa faci e sa ii ceri ajutorul!

ancah 06.01.2008 17:21:01

acest baiat a cerut ajutor. S-a gandit cineva sa-l si ajute, sau lumea se rezuma doar la a da numai sfaturi "valoroase" si eventual critici "constructive"?!?

mirelat 06.01.2008 22:27:29

:D si daca ar fi asa, ce crezi ca o sa vina sa bata toba aici? pentru ca mai apoi astia "induhovniciti" sa vina sa spuna chestii gen unde e smerenia, sa nu stie stanga ce face dreapta samd...

ancah 06.01.2008 22:40:43

Mirela, daca te uiti bine, vei constata ca eu celorlalti ma adresez, nu lui "el". Si apoi avem experienta de pe acest forum, cand toata lumea da sfaturi cu nemiluita, fara a face cu adevarat un gest de omenie. S-au mai afisat conturi pe aici, dar care au ramas complet goale...

Deci, daca vreti sa ajutati, atunci notati-va si nr. de cont in lei si valuta, ca sa nu creada acest baiat aflat in anaghie, ca noi suntem crestini de carton. Evident totul este benevol si nimeni nu trebuie sa se simta constrans, nici sa astepte laude, in cazul in care face un gest. Stiti: rasplata o primim in ceruri.

mirelat 06.01.2008 22:45:23

da, anca, si eu tot de "ceilalti" vorbeam, nu de "el".

mirelat 06.01.2008 22:46:38

Citat:

În prealabil postat de ancah
S-au mai afisat conturi pe aici, dar care au ramas complet goale...

de unde stii, i-ai intrebat?

ancah 06.01.2008 22:47:46

Au scris singuri pe forum!

mirelat 06.01.2008 23:40:23

cu riscul ca o sa ziceti ca sunt rea, nu pot sa spun decat ca... le-a dat Domnul dupa sufletul lor. :|

el 07.01.2008 00:10:53

Citat:

:D si daca ar fi asa, ce crezi ca o sa vina sa bata toba aici? pentru ca mai apoi astia "induhovniciti" sa vina sa spuna chestii gen unde e smerenia, sa nu stie stanga ce face dreapta samd...

Nu te supara dar ce ai vrut sa zici aici? ca eu sunt cersetor? eu pot arata cu acte oricand ca sa intamplat ce sa intamplat

mirelat 07.01.2008 00:20:35

ce vroiam sa spun este ca daca cineva ar fi dat un ajutor financiar nu ar fi venit sa spuna aici "uitati-va ce am facut eu..."

ancah 07.01.2008 00:48:21

Nu, Mirela, nu cred ca esti rea, ci mai degraba saraca, si poate esti si tu in situatia de a cere ajutor. Daca am inteles corect, atunci spune-ne si te vom ajuta.
Eu cand promit ma tin de cuvant!
Dar daca am inteles gresit si aceasta este doar o manifestare rautacioasa din partea ta, atunci e cazul sa te spovedesti si sa te indrepti, caci cuvintele rautacioase aduc osanda, dupa cum stii!

ancah 07.01.2008 00:51:07

Citat:

Nu mai exista dragoste in ziua de azi ci doar interes

Existadragoste! Stai putin pe acest forum si vei gasi oameniplini de dragoste crestina. Eu i-am gasit.

mirelat 07.01.2008 01:30:08

:dozingoff: anca, cu siguranta ai inteles gresit (poate ca ar fi cazul sa te spovedesti?!) ptr ca nu am fost rautacioasa ci pur si simplu am spus ceea ce cred despre acele conturi ramase goale, dupa cum spuneai tu; iar saraca nu ma consider, desi nu ma dau banii afara din casa. in ceea ce priveste ajutoarele financiare care s-au mai solicitat aici pe forum, eu una nefiind asa perfecta precum altii, am retineri cand vad ca oameni care nu stiu sa ierte asteapta ajutor din partea altora!

mirelat 07.01.2008 01:31:53

Citat:

poate ar fi cazul sa pui tu ceva in conturile acelea...

ancah 07.01.2008 01:50:56

Mirela, daca stii ca nu vrei sa ajuti, din motive cunoscute tie, macar nu judeca.
Sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne judece!
Iar a judeca pe omul sarac, e lucrul cel mai rau posibil!

ancah 07.01.2008 01:53:08

Citat:

Citat:

poate ar fi cazul sa pui tu ceva in conturile acelea...

Am pus!

ancah 07.01.2008 02:03:09

Mirela: perfecta precum altii, am retineri cand vad ca oameni care nu stiu sa ierte asteapta ajutor din partea altora!

Daca tu nu esti perfecta, de ce nu accepti ca nici ceilalti nu sunt perfecti, si ca din motive stiute de ei nu pot ierta inca?!?

mirelat 07.01.2008 02:09:27

Citat:

Mirela, daca stii ca nu vrei sa ajuti, din motive cunoscute tie, macar nu judeca.
Sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne judece!
Iar a judeca pe omul sarac, e lucrul cel mai rau posibil!

anca, nu e prima oara cand am impresia ca vorbesc chinezeste pentru tine... oricum, felicitari ca ai facut primul pas ca sa "dezgheti" acele conturi.

ancah 07.01.2008 04:19:58

Mirela, nu ai de ce ma felicita, caci nu ti-am dat detalii, ca sa stii pentru ce ma feliciti.
Am inteles perfect ce spui si ti-am raspuns, ca sa vezi ca se poate privi si cu altfel de ochi.
" Fiii mei, sa nu iubim cu vorbe, numai din gura, ci cu fapta si cu adevarul."
(I Ioan3,18)

Cat timp fratele nostru sufera, iar pe noi ne lasa rece suferinta si lipsurile lui, si il mai si judecam, nu suntem decat crestini de carton, farisei.

mirelat 07.01.2008 05:16:29

:rolleyes: nu stiam ca trebuie sa am detalii ca sa te pot felicita... la urma urmei, ce, crezi ca cineva care pune cateva sute de euro merita sa fie felicitat spre deosebire de altul care pune doar cativa lei?!... si fiindca veni vorba de crestini de carton, parca tu erai mai deplasata ca imparteai binecuvantari in stanga si in dreapta fara a avea calitatea de a face asa ceva. imi pare rau ca trebuie sa ti-o spun din nou, dar nu suntem pe aceeasi lungime de unda... dar nu-i nimic, daca am fi toti la fel lumea ar fi prea monotona.

ancah 07.01.2008 13:46:42

Accentul nu trebuia pus pe felicitari, caci nu am spus "am pus", ca sa ma felicite cineva, ci pentru a incuraja si pe altii sa urmeze exemplul. [b]Accentul trebuia pus insa pe intr-ajutorarea fratelui aflat in nevoi. [/i]Si citatul dat subliniaza acest lucru.
Nu cred ca foloseste cuiva, a se face ca nu vede sau ca nu intelege, mai ales cand e vorba de suferinta altuia. Spun asta pentru cei preocupati doar de propria fericire si indestulare.
Iar in privinta binecuvantarilor, mai citeste in biblie si vei vedea ca e mai bine sa binecuvantezi, decat sa te certi cu cineva.

mirelat 08.01.2008 05:11:09

Anca, voi acolo in Suedia mergeti la biserica? prelegerile tale ex-cathedra ma fac sa cred ca nu prea, dar tii neparat sa traiesti a la carte.

OvidiuO 08.01.2008 08:31:52

Citat:

Anca, voi acolo in Suedia mergeti la biserica? prelegerile tale ex-cathedra ma fac sa cred ca nu prea, dar tii neparat sa traiesti a la carte.

:)nu vad nimic rau in faptul ca ancah doreste sa traiasca a la carte cum spui.
Doamne ajuta !

mirelat 08.01.2008 09:34:42

mda, pe mine una m-au cam obosit forumistii astia care "traiesc" ortodoxia numai din carti, citate, etc. si cred ca am sa iau o pauza de la acest forum... la buna vedere!

cod_gabriel 08.01.2008 09:59:29

Citat:

mda, pe mine una m-au cam obosit forumistii astia care "traiesc" ortodoxia numai din carti, citate, etc. si cred ca am sa iau o pauza de la acest forum... la buna vedere!

Pacat. Se simtea nevoia de putin echilibru pe forumul asta, si tu aveai o contributie la asta. Sper sa fie o pauza scurta.

ancah 08.01.2008 15:03:34

Citat:

Esti nostima, Mirela. Nu numai ca mergem la biserica, ce-i drept doar o data pe luna, dar rugaciunea zilnica nu-mi lipseste. Mai citim si carti, iar invataturile le aplicam in viata de zi cu zi. Sfintii Parinti sunt invatatori intelepti, dar si Patricul e foarte bun. Ar fi bine sa traim intocmai dupa carte, dar inca nu am ajuns atat de departe. Totusi aplicam ce e mai usor, si anume a da un ban pentru cel care are stringenta nevoie. Am inceput chiar sa ma las pe mine mai la urma, pentru a putea face fata necesitatilor altora. Deci, o poseta sau o pereche de pantofi cu captuseala de piele mai putin, si poti ajuta un frate din lume. Cum altfel crezi ca poti ajunge in rai? Cele citite nu trebuie sa fie doar literatura ci sa-I aratam lui Dumnezeu ca si facem din cele citite.

Eu nu tin prelegeri, ci vorbesc de ceea ce fac eu cu adevarat. La ce mi-ar folosi sa teoretizez, iar in practica sa fiu o egoista fara seaman? Si sarcastica, pe deasupra.
Vom fi judecati nu numai pentru fapte, pe care am fi putut sa le facem si nu le-am facut, ci si pentru orice cuvant irosit de pomana.

Iar vizitele mele in Romania le folosesc pentru a merge la duhovnic si la manastiri si pentru a-mi cumpara literatura religioasa, cu care sa-mi incant sufletul pana la noua calatorie in patrie.

Dragostea de aproapele nu trebuie sa fie teorie, ci practica.

urzicuta 08.01.2008 18:53:57

Nu stiu daca e rau sau bine dar mie mi se inmoaie sufletul numai cand vad cu cei doi ochi ai mei situatii,persoane,cand ma conving cel putin olfactiv ca este o situatie reala nu o regie nascocita aiurea,e adevarat ca nu trebuie sa ne para rau cand dam chiar de dam unui impostor ,eu personal(rusine sa-mi fie nu am virat niciodata bani in conturi,nici macar nu stiu care-i procedura,mergi pur si simplu cu banii si-i virezi in contul respectiv?Sa nu mor proasta...

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:30:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.