Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dependenta de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2842)

cozia 15.12.2007 16:22:29

Citat:

În prealabil postat de alynnna
Citat:

În prealabil postat de veilur
Nu, iertarea este sansa ce o dai celuilalt de a-i atrage atentia sa nu mai greseasca, cerandu-ne iertare de la cineva, noi intr-un fel il mustram, dar indirect, fara ca el sa-si dea seama. El vazand ca tie iti pare rau ca s-a intimplat asa, poate data viitoare isi va aminit si nu va mai face aceeasi greseala.

Cred ca asta face mereu jenica prin acele mii de iertari;)

Adevaratul crestin nu-si cere iertare ca sa te mustre ci CHIAR ISI CERE SINCER IERTARE!,... si asta face Jenica, deci este gresit ce spui. Pe de alta parte ce se intimpla cu noi in sufletul nostru este ca INVATAM de la ei, cei ca Jenica, sa ne cerem si noi iertare cu SINCERITATE, DIN TOATA INIMA, CU LACRIMI IN OCHI, uitindu-ne ADINC in ochii celui caruia i-am gresit, un lucru ff greu de facut, MAI ALES INTRE PRIETENI SI SOTI!

cristina83 15.12.2007 17:27:50

Am citit tot ce s-a scris pana acum si doresc sa va povestesc ceva: in urma cu 4-5 ani, daca nu si mai bine, la biserica unde mergeam eu a venit o cunostinta de-a parintelui, un baiat care isi cumparase o masina f scumpa. Cum baiatul venea de departe, parintele l-a intrebat ba de una, ba de alta. El avea duhovnic pe parintele Arsenie Papacioc. Preoteasa, poate putin invidioasa a dorit sa stie care era parerea duhovnicului, daca era deacord sa conduca o masina asa de scumpa, daca l-a sfatuit el sa o cumpere, etc. si l-a intrebat: ce parere are pr. Arsenie ? iar baiatul i-a raspuns: parintele a spus ca nu conteaza masina, doar conducatorul sa fie smerit. Asa ca.....smereniea fratilor e sfinta.

veilur 15.12.2007 18:43:27

Citat:

În prealabil postat de cristina83
Preoteasa, poate putin invidioasa a dorit sa stie care era parerea duhovnicului, daca era deacord sa conduca o masina asa de scumpa, daca l-a sfatuit el sa o cumpere, etc. si l-a intrebat: ce parere are pr. Arsenie ? iar baiatul i-a raspuns: parintele a spus ca nu conteaza masina, doar conducatorul sa fie smerit. Asa ca.....smereniea fratilor e sfinta.

Acest post mi-a adus zambetul pe buze, preoteasa saraca era cuprinsa de un gram de invidie sau poate ceva mai mult :), dar asta trece prin evitarea "judecatii de aproapele". Sunt de acord cu ce a spus paintele Arsenie Papacioc, asa ca sa nu cautam prima oara la starea materiala, ci la sufletul omului, iar daca vedem ca nu este credincios sa nu il judecam nici asa, ;)

Noesis 15.12.2007 20:58:26

Ei da, de ce ar cumpara cineva masina super scumpa, super luxoasa daca nu ca sa fie admirat? :D O masina mai putin scumpa e la fel de buna, dar nu sare in ochi chiar asa... spuneti voi sa nu judecam, dar un crestin adevarat, la fel cum nu se imbraca cu cele mai aurite haine care se gasesc, nici nu isi ia o masina foarte scumpa, chiar daca isi permite.
Acum din nou, n-as vrea sa judec, dar stiu un parinte care si-a luat o masina foarte scumpa si de teren, un fel de Jeep cred, in fine, masina faina. Problema este ca parintele sta si slujeste in oras, rar ar avea nevoie de o masina de teren :D Daca ar trebui sa urce muntele prin noroi si ar avea o droaie de copii..da. Dar cand conduce numai pe asfalt si are doar un copil.... Poate iarna cand ninge...in rest...:D In fine, da, ceea ce conteaza e sufletul omului si nu ce masina conduce. Dar totusi, de ce sa smintesti pe altii si sa dai ocazii de barfa cand nu trebuie?

Noesis 15.12.2007 20:58:29

Ei da, de ce ar cumpara cineva masina super scumpa, super luxoasa daca nu ca sa fie admirat? :D O masina mai putin scumpa e la fel de buna, dar nu sare in ochi chiar asa... spuneti voi sa nu judecam, dar un crestin adevarat, la fel cum nu se imbraca cu cele mai aurite haine care se gasesc, nici nu isi ia o masina foarte scumpa, chiar daca isi permite.
Acum din nou, n-as vrea sa judec, dar stiu un parinte care si-a luat o masina foarte scumpa si de teren, un fel de Jeep cred, in fine, masina faina. Problema este ca parintele sta si slujeste in oras, rar ar avea nevoie de o masina de teren :D Daca ar trebui sa urce muntele prin noroi si ar avea o droaie de copii..da. Dar cand conduce numai pe asfalt si are doar un copil.... Poate iarna cand ninge...in rest...:D In fine, da, ceea ce conteaza e sufletul omului si nu ce masina conduce. Dar totusi, de ce sa smintesti pe altii si sa dai ocazii de barfa cand nu trebuie?

veilur 15.12.2007 21:20:46

Nu stie nimeni de ce parintele acela are o masina de teren, ci numai Dumnezeu. Am citit un articol in ziarul Catavencu de pe luna noiembrie, cum ca un preot ajuta multi copii abandonati, multe fete care fac scoala cu ajutroul lui, multe femei gravide izgonite de soti. El intretine si le are grija, facand mai multe case din banii pe care ii capata din mila oamenilor, ca sa poata sa ii adaposteasca. Am fost foarte impresionat de acest parinte care este in tara noastra. Ziaristul care a redactat articolul din ziar a spus asa: "Ca sa ai doua sute de copii, nu este nevoie sa ai 10 de neveste cum avea sultanul in haremul lui" :D

cristiboss56 15.12.2007 21:23:51

Citat:

În prealabil postat de Noesis

Mandria, bat-o vina ! Iubirea de sine este foarte periculoasa, de la ea, multe pleaca-n rau.

mariana_m. 16.12.2007 21:31:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Mandria, bat-o vina ! Iubirea de sine este foarte periculoasa, de la ea, multe pleaca-n rau.

Problema suntem noi, cei care barfim, nu ceilalti... daca si-ar vedea fiecare de patratica lui, ce bine ar fi!!!

Hartford 17.12.2007 03:42:52

Citat:

În prealabil postat de jenica
Citat:

În prealabil postat de calator
nu am inteles de ce sa fie o rusine sa fii pe acelasi forum cu cineva care prefera calitatea

Imi este mie rusine de mine, ca nu stiu sa ma ridic la nivelul vostru. Nu ma imbrac cu haine de firma, Nu traisesc in lux, Nu am parfumuri scumpe, ba mai mult imi amintesc de perioada cand zaceam prin spitale si ma multumeam cu un colt de paine mucegaita, ai mei fiind prea departe sa vina la mine zilnic. Asa ca imi e mie rusine de mine ca indraznesc sa ma amestesc cu oamneii inalti ca voi.Desconsiderati-ma ca sunt un om simplu care a mancat paine mucegaita... Da nu e pacat sa ai lucruri de calitate dar e pacat sa desconsideri pe cei ce Nu isi permit sa si le cumpere!! Toti suntem romani chiar daca acum tarim in occident. Eu sunt fericita in simplitatea mea judecati-ma..eu tot fericita raman..

Jenica ai ramas asa cum esti.
Dar nu inteleg ce lagatura are topicul asta cu ortodoxia noastra?
Tare e bine cind nu uita omul de unde a plecat.
Cred ca ati retinut ca eu sint de vreo 20 ani pe aici si nu pun baza pe lux si pe lucruri scumpe si tare fericita sint cu cele de calitate asa si asa.
Asta inseamna ca voi de pe aici tineti mai mult la trup si nu la suflet.

Hartford 17.12.2007 03:43:51

Citat:

În prealabil postat de mirelat
vi s-a intamplat sa folositi produse/servicii de o anume calitate, in mod constant, si sa nu mai puteti folosi altele de calitate inferioara?

Scuze dar unde e lagatura cu ortodoxia aici?

Hartford 17.12.2007 04:07:53

Citat:

În prealabil postat de veilur
Ha!Ha!Ha!:)
Nu-mi vine sa cred pana unde s-a ajuns! Daca voi mai stati acum sa va contraziceti pana si dupa haine, inseamna ca ati ajuns tragic! Nu este pacat sa porti o haina scumpa asa cum nu este pacat sa porti o "carpa".
Oare voi nu stiti ca Dumnezeu nu ne va judeca dupa haine?
Si apropo: parfum de la dutty?? Hainute din Japonia?? wow, chiar ca ma faceti sa fiu ironic...:rolleyes:(pacatul meu). Voi crede-ti in Dumnezeu, dar de fapt in ascuns stati sa va dati cu parfumuri de milioane?? Heh, eu stau si ma intreb daca unii de pe acest forum sunt cine zic ca sunt, dar fie, judecata nu este a mea ci a Domnului.
In loc sa va ganditi cum sa faceti sa va lepadati de aceste ganduri si de gama de pacate de care toti suntem dependenti intr-un fel sau altul, voi stati acum sa faceti filosofia calitatii :dozingoff:. Calitatea este necesara doar pentru strictul necesar, simplu.
Va recomand sa luati "Almanahul Fitelor" al ziarului Catavencu din acest an si sa il cititi ca sa va mai dezamortiti un pic din aceste selectii ale magazinelor din care sa cumparati eu stiu ce parfum scump sau altele :D
Si da, si eu cred ca nu este pacat sa iei un pic, dar BUN! ;)

Uf,uf... bine ca cineva aici mai scrie ceva in legatura cu religia . Era sa cred ca am gresit forumul. Chiar asa Dumnezeu nu se uita la ce purtam si citi bani am dat pe ele el nu ne judeca dupa haine sau parfumuri.

cristiboss56 17.12.2007 08:32:38

Noi suntem inrobiti celor trecatoare si asta face sa ne indepartam de cele vesnice. Sa ne-mbracam sufletul cu haina cea mai scumpa a Lui Hristos . De multe ori ne pare rau ca nu avem bani sa cumparam nu stiu ce carte si cand ajungem s-o cumparam, bucurie mai mare nu cred ca este. Daca le-am avea pe toate, viata ar fi groaznica. Asa fiecare lucru obtinut cu truda , e mare bucurie. Gram cu gram se face kilogram !

veilur 17.12.2007 15:18:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Daca le-am avea pe toate, viata ar fi groaznica. Asa fiecare lucru obtinut cu truda , e mare bucurie.

Da, si eu cred ca ar fi monotonie daca ne-am naste bogati ca sa le avem pe toate din prima, "servite pe tava". Eu zic ca este mai mare bucuria unui om de rand decat a unui bogat, atuni cand isi achizitioneaza cu multa munca un lucru de trebuinta. Dar in viata noastra trebuie sa aibe intaietate Dumnezeu, pentru ca El ne da toata cele de trebuinta.

Noesis 17.12.2007 15:52:10

Spune vulpea cand nu poate ajunge la struguri...

anita 17.12.2007 16:05:58

Sfantu Ioan Gura de Aur zice ca putini din cei bogati isi afla numele inscris in Cartea Vietii.
Iubirea de argint e f.daunatoare pt.suflet,impietreste inima.
Un sfant parinte zicea ca cei saraci sa se poarte ca si cum ar fi bogati iar cei bogati ca si cum nu ar avea nimic.

alynnna 17.12.2007 16:24:41

Citat:

Spune vulpea cand nu poate ajunge la struguri...

Strugurii ingrasa;):D

alynnna 17.12.2007 16:41:41

Citat:

În prealabil postat de Hartford

:D:D:D
Ortodoscii nostri practicanti:D de peste hotare, cu bani si conditii:D cauta bucuria adevarata in saracia lui Teofil, Proclu, Arsenie, Cleopa, Iustin. Calitatea produselor din occident inca nu au invatat sa imite gustul sarac al ortodoxiei. :D:D:D
;)

alynnna 17.12.2007 16:43:10

hauuuuuuuu hauuuuuuuu si uite asa urlam a saracie;););):D:D:D dar cu bucurie :rolleyes::D:D:D

erzbet 17.12.2007 16:53:17

Citat:

hauuuuuuuu hauuuuuuuu si uite asa urlam a saracie;););):D:D:D dar cu bucurie :rolleyes::D:D:D

Da,intr-adevar, foarte mare veselie cand mor oamenii de foame. Dar Romania e o tara ortodoxa, deci nu are importanta! sa ne bucuram! Copii umbla cu punga de aurolac in mana! Ce bucurie! Produsele din occident sunt nimic, pentru ca nu au nimic ortodox in ele. Sunt convinsa ca daca mergem la o cocioaba cu alimente din occident, bietii oameni nemancati vor spune " gustul sarac al ortodoxiei nu poate fi imitat de produse din occident. Noi suntem prea fericiti fiind crestini, noi nu mancam, noi mergem la Biserica!" Ce frumoasa si fericita e Romania!

veilur 17.12.2007 16:54:26

Alynna, cu referire la mottoul tau: eu zic ca cine se baga intre lupi este mancat! - stii la ce ma refer, nu?

alynnna 17.12.2007 17:01:57

;) Sunt romanca deci: put! Asa ca nu riscati:D
Vorbeam de bucuria sfintilor, care nu poate fi imitata de produse occidentale. Deranjat este ca unii dintre voi aparati cu atata tarie tara in care traiti acum, in schimb va ponegriti propriile origini! Saraci, inculti, maidanezi, limitati:| Cum ar trebui sa reactionez? Inca traiesc in Ro:):D:D:D

erzbet 17.12.2007 17:22:35

Citat:

;) Sunt romanca deci: put! Asa ca nu riscati:D
Vorbeam de bucuria sfintilor, care nu poate fi imitata de produse occidentale. Deranjat este ca unii dintre voi aparati cu atata tarie tara in care traiti acum, in schimb va ponegriti propriile origini! Saraci, inculti, maidanezi, limitati:| Cum ar trebui sa reactionez? Inca traiesc in Ro:):D:D:D

Traiesc in Romania si ma uit in jur; Si ma doare, dar accept realitatea. Si in ciuda acestor lucruri nu as pleca niciodata de aici, nu pot

ory 17.12.2007 17:30:41

M-am ratacit!Despre ce vorbim aici,despre calitatea lucrurilor,sau a oamenilor?
Prefer a lucrurilor,caci despre oameni s-a tot vorbit...nu stiu daca s-a si soldat cu vre-un rezultat benefic.

cristiboss56 17.12.2007 17:38:02

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Citat:

Da,intr-adevar, foarte mare veselie cand mor oamenii de foame. Dar Romania e o tara ortodoxa, deci nu are importanta! sa ne bucuram! Copii umbla cu punga de aurolac in mana! Ce bucurie! Produsele din occident sunt nimic, pentru ca nu au nimic ortodox in ele. Sunt convinsa ca daca mergem la o cocioaba cu alimente din occident, bietii oameni nemancati vor spune " gustul sarac al ortodoxiei nu poate fi imitat de produse din occident. Noi suntem prea fericiti fiind crestini, noi nu mancam, noi mergem la Biserica!" Ce frumoasa si fericita e Romania!

Romania de multisor a cam terminat cu cei dornici de aurolac. Aceasta imagine de arhiva este vehiculata obsesiv de cei ce nu ne simpatizeaza din occident sau ramasi in urma cu informatiile despre Romania. Ortodoxia nu este egal saracie ci modestie si mult bun simt. Probabil ca imbuibarea si mandria unora, fac ca modestia si bunul simt sa fie confundate cu saracia. Veniti fratilor si vizitati Romania, dar cu inima deschisa si cu ortodoxia -n suflet si cu siguranta veti vedea altfel "saracia lucie" din Romania.

erzbet 17.12.2007 17:46:13

Acum 4 zile am vazut in 313 un copil de 10 ani cu o punga cu aurolac in mana

cristiboss56 17.12.2007 17:58:37

Citat:

Acum 4 zile am vazut in 313 un copil de 10 ani cu o punga cu aurolac in mana

Doamne, hai nu mai cautam si sa dam exemple cazuri izolate. Comparativ cu anii trecuti, sunt cazuri izolate. Ne-am format gandirea si modul de a reactiona gen "Pro tv". Oare cei care traim, muncim aici in Romania ne cunoastem tara ? cate locuri si lucruri minunate avem sa mai descoperim ! o tara minunata si bine cuvantata de Dumnezeu. Am avea atatea si ata ea de vazut , ca nu ne-ar ajunge o viata !

erzbet 17.12.2007 18:04:40

Acum cand am zis ca traiesc in Romania, deci acuzatiile tale sunt nefondate, te iei de cu totul altceva, si acum spui ca sunt cazuri izolate. Ori nu traiesti tu in Romania ori iti pui mana la ochi cand treci pe langa oamenii sarmani si vezi nenorocirile din jur. Suntem o tara secatuita de comunism,asta suntem

cristiboss56 17.12.2007 18:16:58

Citat:

Acum cand am zis ca traiesc in Romania, deci acuzatiile tale sunt nefondate, te iei de cu totul altceva, si acum spui ca sunt cazuri izolate. Ori nu traiesti tu in Romania ori iti pui mana la ochi cand treci pe langa oamenii sarmani si vezi nenorocirile din jur. Suntem o tara secatuita de comunism,asta suntem

Eu nu cuz si nici nu doresc sa polemizez cu tine. Nici gand. Dar crede-ma ai o fire pesimista , bacoviana. Iti respect parerea , dar nu pot fi intru totul de acord cu tine. Dumnezeu sa ne lumineze !

cristiboss56 17.12.2007 18:20:44

Citat:

Ai o fire pesimista, bacoviana. Dar nu putem fi toti la fel. Nu doresc a polemiza cu tine si iti respect parerea si te rog sa o respecti si tu pe a mea. Nu putem gandi cu toti la fel. Dumnezeu sa ne lumineze !

mirelat 17.12.2007 20:03:07

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Hartford

:D:D:D
Ortodoscii nostri practicanti:D de peste hotare, cu bani si conditii:D cauta bucuria adevarata in saracia lui Teofil, Proclu, Arsenie, Cleopa, Iustin. Calitatea produselor din occident inca nu au invatat sa imite gustul sarac al ortodoxiei. :D:D:D
;)

are legatura cu ortodoxia, vedeti sirul discutiilor... dar oricum ptr mai multa prudenta ca vor aparea si comentarii ca ale voastre, l-am plasat la Generalitati - unde cica se poate discuta despre orice. OK?

cozia 17.12.2007 22:53:30

Citat:

Suntem o tara secatuita de comunism

atunci prin analogie, occidentul a fost secatuit de capitalism, de indiferentism de sunt asa de multi drogangii si homelesi, zeci de milioane pe Paxil, iar saraci lipiti pamintului, girla , numai ca sunt poleiti cu "sclipici" si nu nespalati ca ai nostri, asta este singura diferenta.

Nu stiu cum o fi in alte orase dar in Bucuresti inca este plin de Aurolaci, in centru, la Televiziune, ca sa nu mai vorbim de cei de la Gara

veilur 18.12.2007 00:08:31

Aurolaci sunt peste tot in Bucuresti, ei sunt produsul parintilor inconstienti si iresponsabili, niste parinti care nu au vrut sa intemeieze o familie, abandonandu-si copiii.

Traditie 18.12.2007 01:04:17

A cauta lucruri mai smerite este obiectiv gresit fiindca introduce preocuparea pentru administrarea lucrurilor lumesti, care trebuie abandonata lui Dumnezeu.

Asta nu înseamna ca trebuie cautat luxul, e alta greseala.

urzicuta 18.12.2007 16:10:18

Pana la aurolaci..Nu toti aurolacii au parinti irensponsabili,unii au avut niste parinti .autoritari ,altii au pur si simplu parinti oameni normali,unul era fiu de politist(de ex.)alti copii au fugit de acasa dintr-o dorinta prea mare de nesupunere, de libertate si au devenit dependenti de aurolac iar alti parinti saraci(s-au facut anchete sociale)nu au avut posibilitatea sa-i mai gaseasca avand posibilitai materiale mici(e o rusine sa fii sarac?)Orice copil normal care se pierde intr-in magazin de parinti,poate ajunge aurolac peste noapte..iar autoritatile numai de gasirea parintilor nu sunt preocupati.Imaginati-va un copil fara parinti devine copilul nimanui,are nesansa de cele mai multe ori sa aiba tutore un alt copil mai mare ganditi-va la intalnirea lui pinochio cu motanul si vulpea greu mai poate fi integrat in familie dupa evadarea lui,unii nu se intorc acasa de rusine,altii de frica,altii s-au deprins prea mult cu asa zisa libertate,altii devin dependenti de furat,de cersit dar cei mai multi nu au unde.macar de Craciun sa fim mai buni si sa le dam si lor acolo cat ne lasa inima si sa nu-i mai judecam,ei dorm iarna in canal sau pe astfalt la - cateva grade,sufera de tot felul de boli cel mai adese ade ulcere,cancere,sida,sifilis.Platesc destul de scump pt.libertatea lor si sa nu-i maI DISPRETUIM.iN GENEral asa cum a precizat si Cristi ei sunt monitorizati nu avem insa cum sa-i integram deoarece nu au acte,deci nu au identitate nu pot munci,nu se pot intretine stiu familii cu copii care spera intr-o sansa de la Dumnezeu,sa aiba o casa,cunosc de asemenea niste baieti talentati care au stat la Pinochio pana la 18 ani,copii necajiti dar curati,cuminti la 18 i-au aruncat ca pe niste gunoaie in strada direct,au venit la Concordia la fundatie plangand sa ne ceara sa-i ajutam.cum??fundatia cauta locuri de munca,doi participasera la tot felul de preselectii muzicale f.talentati,altul incercase sa stea si pe al o manastire,o sorata f.trista daca as sta sa va povestesc toate dramele lor pe mine m-au cutremurat si in orice copil care cerseste vad un inger cu aripile taiate.Nu e cazul sa starmbam atat din nas noi cei care am avut tot timpul un parinte alaturi,care s-a aocupat de noi,ne-a indrumat sa studiem(sa citim cateva carti)..cu atat mai mult cu cat viata noastra nu s-a incheiat inca nu se stie niciodata ce vom deveni in final,daca copiii proprii ne vor ingriji la batranate,daca casa in care locuim nu va fi mistuita de flacari si alte imagini(apocaliptice).mie-mi duhneste mai mult murdaria noastra din suflet decat murdaria din hainele lor.Statul roman nu face nimic pentru acesti oameni fara capatai decat sa rada de ei,sa-i ia peste picior,sa-i paseze dintr-un loc in altul.Chiar nu s-o putea gasi o solutie la aceasta problema si eu m-am saturat sa-i tot vad pe strada as vrea sa stiu ca pot avea sansa la o viata normala ca mine,ca oricare altul care merita mai putin decat ei.Noi vorbim de calitate, pentru ei hainele second chiar si cele mai vechi dar curate erau de calitate,cand imbracau o haina curata dupa 2-3 saptamani de purtat aceleasi haine si nespalati se simteau de parca se imbracau de la Versace.Se bucurau si purtau tin minte chiar haine mai mari cu 5-6 masuri sau pantofi mai mari cu 3-4 numere.Voi stiti cat de tare se bucurau copiii de 8-9 ani ca faceau si ei o baie o data pe luna?Voua nici o vacanta in jamaica nu va mai produce nici o impresie...

cozia 18.12.2007 19:21:27

Sa ne tinem cu sfintenie de saracie si sa ne straduim sa intelegem crestineste suferinta ca fiind necesara pentru mintuirea noastra. Ca bogati si cu mentalitati de avuti sansele sunt aproape zero!

mirelat 19.12.2007 04:35:16

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
Voua nici o vacanta in jamaica nu va mai produce nici o impresie...

urzicuta, iarta-ma ca-ti spun, dar ai cam luat-o pe aratura. si oricum, aici nu vorbeam despre aurolaci. daca tineti neparat, puteti face un topic separat pe tema lor.

mirelat 19.12.2007 04:53:49

Citat:

În prealabil postat de Traditie
A cauta lucruri mai smerite este obiectiv gresit fiindca introduce preocuparea pentru administrarea lucrurilor lumesti, care trebuie abandonata lui Dumnezeu.

Asta nu înseamna ca trebuie cautat luxul, e alta greseala.

Foarte interesant punctul tau de vedere, Traditie, multumesc!

alynnna 19.12.2007 14:46:26

Citat:

În prealabil postat de mirelat
urzicuta, iarta-ma ca-ti spun, dar ai cam luat-o pe aratura. si oricum, aici nu vorbeam despre aurolaci. daca tineti neparat, puteti face un topic separat pe tema lor.

Fericiti sunt cei care fie s-au nascut betegi, fie s-au facut din neatentia lor, dar nu murmura, ci slavoslovesc pe Dumnezeu. Acestia vor avea locul cel mai bun in rai impreuna cu marturisitorii si mucenicii, care pentru dragostea lui Hristos si-au dat mainile si picioarele lor spre taiere, iar acum, in rai, neincetat saruta cu evlavie picioarele si mainile lui Hristos.
Fericiti sunt cei care s-au nascut urati si sunt dispretuiti aici, pe pamant, deoarece acestora, daca slavoslovesc pe Dumnezeu si nu cartesc, li se pastreaza locul cel mai frumos din rai.;)

alynnna 19.12.2007 14:59:25

Mirenii ii numesc norocosi pe cei care traiesc in palate de cristal si au toate inlesnirile, insa mai fericiti sunt cei care au izbutit să-si simplifice viata lor si s-au eliberat de lantul acestei evolutii lumesti a multor inlesniri (de fapt a multor greutăti) si astfel s-au slobozit de nelinistea infricosatoare a epocii noastre.
Mirenii ii numesc norocosi pe cei care pot sa dobandeasca bunatatile lumii. Dar mai fericiți sunt cei care le dau pe toate pentru Hristos si se lipsesc de orice mangaiere omeneasca aflandu-se astfel langă Hristos zi ai noapte în mangaierea Sa dumnezeiasca, care de multe ori este atat de mare, încat unii ii spun lui Dumnezeu: “Dumnezeul meu, dragostea Ta nu o pot suferi, deoarece este multa si nu incape in inima mea cea mica”.
Mirenii ii numesc norocosi pe cei care au functiile cele mai inalte, dar mai fericiti sunt cei care au numai un cuib in care se adapostesc si putina hrana si imbracaminte, dupa cum spune dumnezeiescul Pavel. In felul acesta ei au izbutit sa se instraineze de lumea cea desarta folosind pamantul doar ca reazem picioarelor lor, ca niste fii ai lui Dumnezeu, iar cu mintea aflandu-se mereu langa Dumnezeu, Bunul lor Parinte.
Norocosi sunt cei care devin generali si ministrii, dar si cei care devin si pentru cateva ore, atunci cand se imbata si se bucura pentru aceasta. Dar mai fericiti sunt cei care au omorat pe omul lor cel vechi, s-au imaterializat si au izbutit prin Duhul Sfant sa devina ingeri pamantesti.
Fericiti cei care s-au nascut nebuni, caci vor fi judecati ca nebuni si astfel vor intra in rai fara pasaport! Dar mai fericiti si de trei ori fericiti sunt cei foarte invaatati, care o fac pe nebunii pentru dragostea lui Hristos și își bat joc de toată desertaciunea lumii. Aceasta nebunie pentru Hristos pretuieste mai mult decat toata stiinta si intelepciunea inteleptilor intregii lumi.
Sf.Paisie Aghioritul;);)

erzbet 19.12.2007 16:29:50

"Fericiti sunt cei care fie s-au nascut betegi, fie s-au facut din neatentia lor, dar nu murmura, ci slavoslovesc pe Dumnezeu."

O sa ma bucur din tot sufletul daca o sa nasc un copil handicapat!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:51:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.