Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   casatorie cu probleme -ajutati-ma (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2862)

mirelat 19.12.2007 21:05:02

Pai ce sa facem, fiecare isi duce crucea cum poate si cum stie. Iar cine e mai sarguitor si vrea sa ajunga cu bine la capat, il roaga pe Dumnezeu sa-l lumineze. Doamne ajuta!

mirelat 19.12.2007 21:06:56

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Pai ce sa facem, fiecare isi duce crucea cum poate si cum stie. Iar cine e mai sarguitor si vrea sa ajunga cu bine la capat, il roaga pe Dumnezeu sa-l lumineze. Doamne ajuta!

era vizavi de intrebarea lui stefan, alias veilur.

veilur 19.12.2007 23:05:06

Citat:

În prealabil postat de mirelat

Pai da, asta este valabil pentru noi ortodocsii, dar sectantii nu vor deloc sa fie luminati de Dumnezeu, ei considerand ca religia lor este la fel de adevarata ca si a noastra, ba chiar mai adevrata ca a noastra, ortodoxia fiind considerata o secta din punctul lor de vedere, dupa cum bine stiti ca si evreii ne considera o secta de 2000 de ani.
Citat:

În prealabil postat de jeny11
Cred ca este o problema foarte grava deoarece sectantii de rit adventist sunt foarte habotici ei traiesc dupa legi drastice

Jeny, eu cred ca religia lor nu este atat de drastica, pentru ca daca era asa, nu se mai converteau atat de multi la celelalte culte. Ba dimpotriva, ortodoxia este religia anevoioasa, amintiti-va numai de sfintele canoane ale Sfantului Vasile cel Mare cate restrcitii impune :|

paraschevaiasi 20.12.2007 16:09:49

Citat:

În prealabil postat de cdiasimi
Nu pot sa-ti spun dac-ai facut bine sau nu referitor la decizia pe care ai luat-o. Vreau doar sa te incurajez si nu uita, timpul le rezolva pe toate. Daca sufera sau nu n-ai de unde sa stii sau ti-a impartasit ce simte? Numai tu stii daca a incercat sa mai vorbeasca cu tine, sa-ti vorbeasca despre ea, la ce ar fi dispusa sa renunte, sa schimbe ... la fel si tu. Nu uita (sa nu uitam), nu trebuie numai sa cerem, sa asteptam sa primim de la celalalt, trebuie si sa oferim in schimb din suflet, DIN IUBIRE.

Foarte bine spus, trebuie sa oferim dar sa si primim.

adri 20.12.2007 20:18:02

Citat:

În prealabil postat de veilur
Stiti ce ma inteb eu? Ce faceati daca va nastea-ti intr-o familie de alta credinta asa cum s-a nascut si domnisoara cu care ar trebui sa se casatoreasca Berlusconii?

Buna intrebare. Trebuie sa ne punem si in situatia celuilalt.

Banuiesc ca ea spera ca in timp sa-l convinga sa treaca el la adventisti. Ceea ce nu e bine.

Dar ce vrea Dumnezeu pentru ea? Poate ca prin aceasta relatie vrea s-o aduca la credinta cea dreapta.

Dar asta implica din partea lui silviu o cruce grea. Sa continue aceasta relatie cu speranta ca ea se va schimba. Adica rugaciune si rabdare. (Si iubire, bineinteles, dar asta am inteles ca exista).
......
Nu stiu ce sa zic... Pare mai buna aceasta varianta. Dar ar putea el duce aceasta cruce ? As putea eu ?

PS. Sper totusi sa nu-mi faca Dumnezeu figura si sa ma indragostesc de vreo sectara. :)

veilur 21.12.2007 00:07:06

Citat:

În prealabil postat de adri

PS. Sper totusi sa nu-mi faca Dumnezeu figura si sa ma indragostesc de vreo sectara. :)

Da da! De asta sa ne fereasca Dumnezeu! :)

paraschevaiasi 21.12.2007 00:13:24

Am am fost la sectanti de la 17 ani pana la varsta de 24 de ani. Nu e ceva fff rau in invatatura lor, dar tinand cont ca nu e adevarata credinat asta e grav. Ei zic ca ei sunt cei mai buni si ca cei din lume sunt pacatosi, adica se refera la ortodocsi. Ortodoxia este lumea cea rea si cea mai pacatoasa pt ei. Eu in acea secta mi-am cunoscut sotul, dar dumnezeu a facut ca amandoi sa ne intoarcem in ortodoxie deodata. Asta a fost minunea lui Dumnezeu. Deci Dumnezeu face minuni cu ereticii. Nu trebuie sa rupem neapparat o relatie cu o persoana pe care o iubim ca nu stim ce vrea Dumnezeu sa faca. Dar ce-i drept ca si sf Pavel spune sa te casatoresti cu cineva asemenea tie, si eu cred ca se refera sa aibe aceeasi credinta. Poate ca ar trebui sa te sfatuiesti cu un duhovnic nu sa mergi pe ceea ce spunem noi. Sper sa auzim de bine. Dragostea adevarata il schimba pe om, si atunci cand simti ca esti iubit cu adevarat te schimbi cum poti tu mai bine pt acel om de langa tine, iti dai si viata pt el. Sunt Oameni ce sunt sectanti din neam in neam, de unde sa stie ei de ortodoxie daca noi le intoarcem spatele. Sectantilor le e ffff greu sa priceapa ortodoxia. Ei se lovesc in primul rand de icoane, ei spun ca icoanele sunt idoli si ca noi ne rugam la idoli, ei nu pot vedea dincolo de acea pictura. Asta e invatatura sectantilor. Si mai grav e ca ei nu vb despre Maica Domnului. Cel putin in acei ani cat am fost eu la sectanti nu stiu daca s-a pomenit de Maica Domnului de 3 ori. Pt ei cel ma important e doar Domnul Iisus. Un sectant trece la ortodoxie doar prin minunile lui Dumnezeu, asta mi-a spus-o duhovnicul meu. Roaga-te la Dumnezeu si vezi ce ai de facut, parerea mea e sa nu dai cu piciorul asa repede unei relatii, nu sti ce va fi. Te poti casatori si peste un an si peste 3, asta pt a vedea daca va fi vreo schimbare in viata ei legat de ortodoxie. Tu trebe sa fi un exemplu viu pt ea.

veilur 21.12.2007 01:18:08

Citat:

În prealabil postat de paraschevaiasi
Sectantilor le e ffff greu sa priceapa ortodoxia. Ei se lovesc in primul rand de icoane, ei spun ca icoanele sunt idoli si ca noi ne rugam la idoli, ei nu pot vedea dincolo de acea pictura. Asta e invatatura sectantilor. Si mai grav e ca ei nu vb despre Maica Domnului. Cel putin in acei ani cat am fost eu la sectanti nu stiu daca s-a pomenit de Maica Domnului de 3 ori. Pt ei cel ma important e doar Domnul Iisus.

Sa stii ca si eu am fost ispitit rareori cu privire la cinstirea icoanelor si a sfintelor moaste. Cu icoanele eram tentat sa cred ca ar fi idolatrie fix in perioada cand am scultat radiouri eretice, iar cu sfintele moaste la fel. Dar mi-a parut rau ca am cazut in astfel de indoieli asupra ortodoxiei, marturisind pacatele. Acum am credinta nestramutata asupra ortodoxiei, nu ma mai poate ispiti nimica. :)

Alexandra-Ioana 21.12.2007 01:51:28

In general, atunci cand spunem "stau in picioare si nimic nu ma va dobori" se intampla "minunea" si ne trezim pe jos. :( Ma refer la ispitire in general.

Modul de a actiona al diavolului e acelasi intotdeauna... l-as numi lipsit de originalitate, pentru ca intotdeauna plagiaza si doar copiaza, altceva nu stie sa faca, dar uneori tocmai pozitia asta "sigura" ii da mana libera, pentru ca atunci cand spui "eu sunt tare", nu te mai increzi in Cel ce poate sa iti dea puterea sa invingi orice ispita, cat mai degraba in propria-ti putere.

Nu imi place sa zic despre mine "sunt tare", pentru ca stiu ca nu e asa, dar recunosc ca "sunt slaba", pentru ca in slabiciunea mea puterea Lui e facuta desavarsita... atunci cand spun sunt slaba, ma bizui pe Dumnezeu si pe puterea Sa de a-mi da si mie putere.

Sa luptam lupta cea buna, alergarea noastra sa fie placuta lui Dumnezeu!

Multa pace! ;)

Hartford 22.12.2007 03:15:20

Citat:

În prealabil postat de silviuberlusconii
Aseara am luat o hotarare foarte grea , din pacate am rupt o relatie care mergea cred destul de bine ,intradevar nu era exclus sa nu apara probleme in viitor ;oare gestul pe care l am facut aseara va merita ?Nu stiu ce sa mai spun ,ma simt penibil fata de ea ,vinovat si poate chiar las ,pentru ca va suferi enorm din cauza mea . Revin deseara poate voi fi intr o dispozitie mai buna .

Eu zic ca nu trebuia rupta relatia asa dintr-o data.
Trebuia sa discuti cu ea intii motivul, sa-i spui punctul tau de vedere, sa stie si ea care e durerea ta, ceeace cred ca ai facut.:)
Bineiteles ca ai facut un suflet sa sufere.
Dar mai bine acum decit mai tirziu.

silviuberlusconii 22.12.2007 05:31:02

am hotarat sa rediscut situatia cu ea ,marea majoritate a celor care scriu vad problema din exterior doar din punct de vedere religios care cei drept se cam bat cap in cap . Am reusit aproape sa stric o relatie catre mergea chiar foarte bine in care exista respect ,dragoste destul de multe lucruri in comun ;am facut un bilant al relatiilor mele si am tras linie , este singura relatie si persoana care se apropie cel mai mult de ceea ce i mi doresc eu . Ultimile zile au fost cumplite pentru mine cat si pentru ea ,ramane sa mai dicutam deci nu sa rupt definitiv totul intre noi si sper intr o rezolvare cat mai rezonabila pentru ambele parti .DUMNEZEU SA MI AJUTE SI SA MI CALAUZEASCA INIMA SI PASII CUM VA CREDE EL . Voi mai revenii cu noi stirii,promit.

roxanica 23.12.2007 21:23:33

normal ca tu stii cel mai bine ce ai de facut. colegii nostri nu au facut decat (cum de fapt au spus si ei)sa iti spuna parerea lor , fie din experietele trecute sau pur si simplu din ceea ce cred ei ca ar face in situatia ta. este adevarat ca este foarte usor sa dai 25 de lovituri la fundul altuia. dar sa nu minimalizam si faptul ca 90% dupa parerea mea au avut dreptate. ei gandesc la rece si pot fi mai obiectivi decat tine. oricum este o situatie destul de dificila si necesita o parere avenita de la un preot duhovnic. nu face nici o miscare fara sa discuti cu el. nici eu nu pot sa te incurajez sa mergi pe calea asta pentru ca eu nu asi fi pregatita sa port asa o cruce. acum , datorita faptului ca tu o iubesti spui ca esti dispus sa treci peste toate. dar cu timpul nu se stie daca nu cumva ajungi la concluzia ca nu ai ales corect. exact cum au spus si cei dinaintea mea mai bine suferi acum si gata.sau daca tu ai analizat problema si crezi ca poti sa duci o astfel de cruce, este foarte bine. oricum cred ca iubita ta nu se va dezice de religia ei si cred ca tu vei fi cel care pana la urma va ceda. nu pot decat sa iti doresc ca dumnezeu sa iti lumineze mintea sa faci alegerea corecta.repet si eu ca si colegii mei care au scris ,MERGI LA DUHOVNIC.spuneai parca ca mergi marti . ai fost? ce ti-a spus? sa ne tii si pe noi la curent cu deciziile tale si sa nu contenesti a te ghida dupa indemnul Evangheliei: ,,Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate celelalte se vor adauga voua’’.

Negroponte 23.12.2007 22:05:13

:)Silviu,am cunoscut o familie sot,sotie in care el era ortodox si ea adventista.Traiau in camere diferite.El primea preotul si se spovedea si ea tinea legatura cu adventistii.Ceea ce-i unea era un oarecare ajutor pe care si-l dadeau reciproc.Fiind oameni varstnici el s-a imbolnavit si a murit.Ea nu s-a implicat cu nimic la inmormantare.Au organizat cele necesare rudele lui.Ea,sotia lui,a motivat ca daca se trecea la adventisti se implica,altfel nu.Ceea ce deducem este ca ea a dorit tot timpul convertirea lui la adventisti.Merita sa te mai gandesti in ce vrei sa te implici.Craciun fericit!

paraschevaiasi 24.12.2007 12:41:59

Dar ce te faci atunci cand iubesti ffff mult pe cel de langa tine? Sa-i dea Dumnezeu putere lui Silviu sa ia decizia corecta pt mantuirea lui, ca de fapt asta e problema. Ar fi trist ca dintro dragoste curata sa te trezesti peste cativa ani ca nu mai poti trai cu pers pe care o iubeai si asta din cauza diferentei de religie.

30.12.2007 10:13:25

Silviu sunteti bine?:)

dragomirna 30.12.2007 12:36:08

In legatura cu problema lui Silviu: nu va fi usor sa o aduci si pe ea la credinta ortodoxa si asta ca practicanta la fel cum va trebui si tu sa fii acum mai cu interes; dar cred ca experienta asta iti este si utila pentru ca te-a facut sa deschizi ochii, chiar daca dupa prea mult timp, asupra importantei pe care trebuie sa o dai religiei crestin-ortodoxe in viata ta. Dar problema nu e "rezolvata" numai daca ea va trece la ortodoxie sau va veti casatori la un preot chiar fara sa se boteze apoi va veti continua vietuirea impreuna pentru simplul fapt ca "va intelegeti"; parintii mei s-au casatorit la un preot ortodox, deci au facut cununia, dar tatal meu era adventist si nu e botezat nici pana in ziua de azi (desi a renuntat la a practica religia lui), si asta pentru ca mama nefiind o persoana religioasa nu s-a preocupat de importanta religiei in viata noastra ca familie crestin-ortodoxa iar acum e foarte greu in primul rand pentru noi care suntem copiii lor (eu am 18 ani si mai am 2 surori mai mici) sa ne apropiem de biserica pentru ca ne lovim de neintelegerea si chiar descurajarea parintilor de a avea o viata religioasa crestin-ortodoxa si asta din nenumarate prejudecati si argumente departe de adevar. Sper ca iti dai seama ca e necesar sa incepi sa-ti construiesti o credinta sanatoasa si sa duci o viata cat mai apropiata de Biserica iar asta nu trebuie sa fie inteles in sensul de fanatism pentru ca e cel mai firesc lucru din lume sa te apropii de Dumnezeu si sa-L primesti pe Domnul nostru Iisus Hristos in viata ta, fiindca e Singurul care te poate ajuta sa treci prin toate si poate chiar sa o aduci si pe prietena ta la drepta credinta. Maicuta Domnului sa-ti fie mereu ocrotitoare si sa te ajute in tot ce vei hotari cu credinta in Domnul!

Hartford 12.01.2008 05:29:09

Citat:

Am o relatie de 1 an de zile cu o fata ,problema e ca ea e adventista , ma inteleg foarte bine cu ea ca si persoana . Nu am avut probleme in ceea ce priveste religia fiecare a mers cu religia lui dar incep sa mi pun probleme intrucat se pune problema casatoriei si sincer nu stiu ce sa fac , singurul lucru care ne deosebeste este religia in rest ne intelegem foarte bine bine pot spune ca este femeia pe care mi am dorit o . Din ce stiu ea nu este botezata e practicanta din ce am discutat cu ea refuza sa treaca la religia mea / ortodoxa / desi nu sunt om foarte religios ,,cred,, , i mi pun problema daca m as casatori la ce discutii vor fii
;ea nu face nimik sambata , nici macar nu gateste mancare cu porc nu musai ca as fi mare consumator , SUNT DISPERAT SI NU STIU CE SA FAC .

Silviu esti okay?
Ai promis ca ne tii la curent :)

Hartford 12.01.2008 05:45:05

Citat:

Stiti ce ma inteb eu? Ce faceati daca va nastea-ti intr-o familie de alta credinta asa cum s-a nascut si domnisoara cu care ar trebui sa se casatoreasca Berlusconii?

Poi daca eram adventista imi cautam un adventist, simplu nu?

cod_gabriel 12.01.2008 11:03:55

Citat:

Am o relatie de 1 an de zile cu o fata ,problema e ca ea e adventista , ma inteleg foarte bine cu ea ca si persoana . Nu am avut probleme in ceea ce priveste religia fiecare a mers cu religia lui dar incep sa mi pun probleme intrucat se pune problema casatoriei si sincer nu stiu ce sa fac , singurul lucru care ne deosebeste este religia in rest ne intelegem foarte bine bine pot spune ca este femeia pe care mi am dorit o . Din ce stiu ea nu este botezata e practicanta din ce am discutat cu ea refuza sa treaca la religia mea / ortodoxa / desi nu sunt om foarte religios ,,cred,, , i mi pun problema daca m as casatori la ce discutii vor fii
;ea nu face nimik sambata , nici macar nu gateste mancare cu porc nu musai ca as fi mare consumator , SUNT DISPERAT SI NU STIU CE SA FAC .

Parearea mea: daca este posibila oficierea casatoriei in aceste conditii, in biserica ortodoxa (ea ramanand la religia ei), faceti-o. Dar nu stiu, s-ar putea sa nu se poata.
Daca incearca sa-ti impuna religia ei, renunta. Nu numai din motive reilgioase, ci si pentru ca ar fi doar un prim pas intr-un sir de impuneri si nu un bun inceput pentru o familie.

jeny11 12.01.2008 11:05:14

Citat:

În prealabil postat de Hartford
Citat:

Poi daca eram adventista imi cautam un adventist, simplu nu?

Da cred ca veilur a pus punctul pe i caci din cate cunosc eu acest cult ei sunt foarte agresivi in cea ce priveste alte religi,ma gandesc la ce simpte biata fata in sufletul ei are de ales intre familie si iubit! dar poate gresesc caci sincer nu stiu cat de adanca este credinta in dogmele adventiste si ii rog pe cei care nu inteleg cu adevarat diferentele intre un adventist si celelante culturi sa se abtina caci cand un om prefera sa faca puscarie decat sa puna mana pe arma(sa faca armata}cand respectarea legilor tari in care traiesti nu este posibila din motive religioase cand pana si sa fii prieten sau sa discuti cu un om de alta religie iti este interzis{lucru trait de mine in realitate]NU IMI POT IMAGINA CUM SE VA SFARSI ACEASTA POVESTE.

dillema 12.01.2008 20:15:54

MAi Berlusconi...las-o balta, daca nu vrei probleme si sa tai raul de la radacina...las-o pe fata in pace si respecta si a spus Biserica. Biserica ortodoxa nu va oficia casatoria religioasa intre tine si ea tocmai pe motivul diferentieirii religioase. Ea va avea pretentii ca plozii rezultati dupa casatorie sa aiba religia ei si nu numai...si viata ta spirituala va avea de suferit. Nu vei putea duce o viata autentic ortodoxa, vei simti nevoia sa iti impartasesti bucuriile spirituale cu partenera de viata...dar in cazul tau nu vei avea cu cine

silviuberlusconii 15.01.2008 19:01:17

Momentan nu e alba nici neagra , acum avem de depasit alte probleme e posibil sa ma casatoresc ,nu e sigur si sa nu fac cununia religioasa . Nu mi a impus sa trec la religia ei sub nici o forma ,sa vedem ce o sa mai fac momentan sunt in ,, aer,, ...

roxanica 16.01.2008 10:28:14

trebuie sa te gandesti foarte bine ca dragostea e oarba. daca accepti sa traiesti in pacat ( necununat in fata lui dumnezeu) nu faci bine pentru ca problemele tale se adancesc in loc sa se rezolve. ea nu iti poate impune sa treci la religia ei daca tu nu vrei dar nu se va casatori religios niciodata si dupa cum s-a mai spus cum botezati copiii? sper ca dumnezeu sa iti lumineze mintea si sa iti dai seama la ce te inhami. tine-ne la curent cu ceea ce vrei sa faci si mergi la un duhovnic mai bine si mai cere sfaturi

Casiana 16.01.2008 12:36:16

Doamne ajuta!
Draga Silviu , parerea mea este sa ii dai pace;
sa o lesi sa isi traiasca ea credinta ei tu pe a ta.
Eu stiu ca e greu, chiar foarte greu sa te desparti de o persoana fata de care nutresti un sentiment asa frumos , insa dupa cum bine a mentionat cineva sigur exista o fata ortodoxa si pt tine, caci populatia Romaniei e majoritar ortodoxa.
O casatorie chiar mixta fie ea nu aduce prea multa pace in caminul sotilor.
Sa nu crezi ca vb de pe pereti!
E greu sa impaci si capra si varza!
Aici la tine nici nu ar fi vb de o casatorie mixta , caci nu cred ca preotul o sa va cunune religios.
Nu iti lua pe spatele tau o povara asa de grea.
Si plus de asta fete bune sunt Slava Domnului nu e ea ultima din univers!
Sa iti lumineze bunul Dumnezeu mintea si sufletul ca sa poti sa iei decizia corecta!
Doamne ajuta!

nimeni 16.01.2008 13:55:57

calea rezolvarii problemelor tale este dialogul si compromisul. nu sunt incantat de raspandirea sectelor, insa nu poti cere nimanui renunta la religia ta pentru a fi cu mine. daca s-a ajuns la o asemenea cerinta inseamna ca dragostea nu este suficient de puternica pentru a intemeia o casatorie.

adesea diferentele confesionale au dus la ruperea de relatii. adesea parintii s-au impotrivit uniunilor. oricum problema ta consider ca trebuie rezolvata inainte de casatorie, avand in vedre ca vei avea probabil copii si vei te vei lovi toata viata.

confesiunea nu este importanta pentru mine si consider ca doi oameni se pot intelege foarte bine si pot merge impreuna o viata dincolo de barierele artificiale legate de religie. insa sunt oameni pentru care aceste aspect sunt deosebit de importante si atunci apare un blocaj.

O reevaluare a comptabilitatii dintre parteneri ar fi necesara panand in balanta toate aspectele la care va ganditi?
Merita o viata fara persoana care o iubesti? Merita sa iti schimbi religia pentru persoana pe care o iubesti. Desigur aceste raspunsuri trebuie sa si le puna si partenera ta.

Nu consider ca doar pentru ca este femeie are o anumita obligatie de a te urma, de a schimba ea confesiunea. A fi barbat sau femeie nu ofera nimanui un privilegiu sau un dezavantaj intr-o situatie data.

nicoletajuravle 16.01.2008 21:23:43

e greu sa te desparti de cineva mai ales daca te-ai gandit sa -ti unesti viata cu acea persoana dar mai bine acum, decat sa te trezesti ca din cauza educatiei, a credintei ,a obiceiurilor ,cu care a crescut fiecare si care s-au intiparit in inima ,minte si care cu greu pot fi sterse -ma gandesc la mine ca eu nu as putea sa imi schimb credinta pt cineva -sa ajungi sa nu te intelegi ,sa mai apara si copiii si sa distrugeti si sufletele copiilor vostrii din cauza dizarmoniei dintre voi ,mai bine zis din cauza diferentelor religioase ,pt ca intr-o familie toti tb sa mearga pe un drum ,sa se bazeze pe aceleasi principii.....nu unul tine sambata, altul tine duminica unul tine post ,altul nici nu vrea sa auda, unul face semnul Crucii si se inchina la icoane etc
femeia este cea care iti va educa copiii asa ca gandeste-te

quasar 16.01.2008 22:48:34

Stiti ce "bine" pica un sfat de genul lasa ca mai sunt si alte fete,cand baiatul poate o iubeste intr-atat de mult cat sa considere ca ea este EA.Cred ca,daca si fata vrea, mergeti sa vbti cu un preot ortodox,sau cu duhovnicul tau,sa fie asa o discutie...si poate ..poate...

dragomirna 17.01.2008 01:09:47

Cred ca toti cei care iti spun, desi cu delicatete, ca mai sunt fete in univers, nu te ajuta deloc pentru ca nu pot sti mai bine decat tine cat o iubesti. Dar dupa cum vezi toti iti spunem sa ai grija si sa nu faci nimic pripit, mai ales daca simti ca facand un "mic compromis" lucrurile se vor rezolva de la sine pe urma. Casatoria este o legatura sfanta intre soti si conteaza mult ca ea sa fie facuta in Biserica Ortodoxa pentru ca este una din Sf. Taine instituite de Domnul nostru Iisus Hristos si pastrata de Biserica noastra in tot acest timp asa cum ne-au invatat Apostolii. Sa nu te lasi influentat mai mult de sentimentele pentru ea decat de propria constiinta si de dorinta ta de a vedea lucrurile in mod limpede chiar daca te va durea sa iti dai seama ca nu poti face decat sa va despartiti! Sa nu te superi pe noi daca suntem "neintelegatori", dar cred ca daca ai apelat la parerea celor de pe site-ul acesta (pe care eu personal ii admir mult pentru oamenii care sunt in spatele mesajelor si le multumesc, pentru ca si eu am gasit raspuns la unele nelamuriri in ceeea ce am "frunzarit" de cateva luni de cand "am dat" de acest site) inseamna ca stii ca ai nevoie sa asculti nu doar simple indemnuri ci si sa gasesti in tine curajul sa vezi daca merita sa renunti nu la niste dogme ci la posibilitatea de a invata sa traiesti dupa cuvintele Adevarului - iar asta merita orice, chiar si sa renunti la ceva dupa care vei suferi un timp! Dar poate asta e si o incercare de la Domnul, iar daca iti vei deschide ochii vei avea mult mai multe bucurii decat iti imaginezi ca vei avea daca vei alege sa traiesti cu ea fara sa va cununati in Biserica! Domnul sa te indrume cum stie El si Maicuta Domnului sa te mangaie cand ti-e greu!

Hartford 17.01.2008 04:02:50

Citat:

Momentan nu e alba nici neagra , acum avem de depasit alte probleme e posibil sa ma casatoresc ,nu e sigur si sa nu fac cununia religioasa . Nu mi a impus sa trec la religia ei sub nici o forma ,sa vedem ce o sa mai fac momentan sunt in ,, aer,, ...

Silviu :)tu ai cerut ajutorul nostru si vad ca vrei sa faci tot cum iti dicteaza constinta. Atunci nu stiu la ce bun iti dam atitea sfaturi.
Ce casatorie ai vazut tu fara cununia in fata altarului la care vine si Hristos?
Atunci o sa stati concobinaj in pacat adica.
Dumnezeu sa iti ajute.

vsovi 17.01.2008 11:27:12

Citat:

Citat:

Silviu :)tu ai cerut ajutorul nostru si vad ca vrei sa faci tot cum iti dicteaza constinta. Atunci nu stiu la ce bun iti dam atitea sfaturi.
Ce casatorie ai vazut tu fara cununia in fata altarului la care vine si Hristos?
Dumnezeu sa iti ajute.

adica vrei sa spui cum ca a noastra casatorie, daca ar fi, n-ar fi un concubinaj cu acte in regula? sau daca ar sta separatzi n-ar pacatui sarmanii cu gandul cu ochiul sau cu inimioara lor romantica ce abea ashteapta sa faca abstinentza sexuala in vederea sexului care e mult mai grava decat faptele sexuale?... shi zice cineva ca din mamona asta ovreiasca pare a se nashte antihristul...pacii.

nimeni 17.01.2008 11:32:24

Citat:

Citat:

Dumnezeu sa iti ajute.

Cred ca este suficient sa ne spunem opinia. Nu cred ca ideile noastre sunt solutia perfect si noi avem dreptate. Este foarte usor sa vorbesti atunci cand NU SIMTI NIMIC. Insa omul asta iubeste si se pare ca este iubit. Si nu este foarte usor sa renunti la dragoste. Uneori dragostea adevarata o intalnesti doar odata in viata, iar noi practic cu totii ii cerem sa renunte la dragoste. Silviu, ca noi toti este o persoana cu SENTIMENTE. Nu uitati asta. Sau sentimentele nu mai conteaza?

alynnna 18.01.2008 15:29:55

Citat:

Mai exista un aspect ce nu trebuie neglijat defel. Daca silviule, ti se va impli dorinta si prietena ta va trece la ortodoxie.:) Te-ai gandit vreodata ca vei fi responsabil pentru drumul ei de acum incolo? Domnul a adus-o asa cum ai voit, dar ce vei face tu in continuare cu aceasta? Responsabilitatea ta va fi mai are, pentru ca El a adus-o pe cale pentru tine si oarecum ti-a incredintat viata ei.;) Ca de o lasa-i asa, in legea ei, nu se stie ce randuia Domnul cu ea.;) Cerem, cerem, dar nu ne intrebam cum vom fi intrebati la judecata de cerintele acestea?:|

silviuberlusconii 19.01.2008 00:21:13

asa e , una e sa privesti din exterior alta e sa fii implicat , nu mi am inchipuit ca voi trece vreo data prin asemenea dileme /IN ULTIMUL TIMP AM MEDITAT MULT LA VIATA MEA , CREDINTA SI DUMNEZEU.

roxanica 21.01.2008 12:10:56

draga silviu , asi dori sa te intreb si daca poti sa imi spui care este acum pozitia prietenei tale fata de relatia voastra. cum vede ea relatia si eventuala casatorie? stiu ca este usor sa privesti de afara si asa cum am mai scris este foarte usor 25 de lovituri la fundul altuia dar sa stii ca mai usor gandesti limpede cand esti in afara problemei si fara stres.tot ceea ce s-a spus este adevarul gol golut si nu trebuie ignorat pentru ca sunt posibile situatii ce trebuie neaparat luate in calcul. noi nu o cunoastem pe prietena ta si nu avem nimic personal cu ea sau cu religia ei. tu ne-ai cerut sfatul si ne straduim fiecare sa intoarcem situatia pe toate partile ca sa incerci tu sa iti faci o idee despre ceea ce ar putea sa iti rezerve viitorul alaturi de persoana iubita. dumnezeu sa te lumineze si sa faci alegerea potrivita si te rog tine-ne la curent si pe noi cu ceea ce faci( daca vrei desigur).

Cauta mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate celelalte lucruri ti se vor adauaga tie. Nu te îngrijora dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei“ - dar trebuie sa luam in calcul ca ceea ce facem astazi are repercursiuni si in viitor motiv pentru care trebuie foarte bine cantarit tot ceea ce dorim sa facem.

Liana-Dorothea 20.12.2008 16:13:40

Comentariu cu intarziere

:25: Regret ca te-a ingretosat ,,slugarnicia" acelui preot, incat te-ai simtit datoare sa o postezi pe un forum crestin. Din pacate, ,,sfintisorii " de noi, mirenii banali ca mine si ca tine, nu ne prea framanta preocuparea de a ne ingretosa de patimile noastre ascunse, precum mandria si parerea prea buna despre propriile noastre persoane ! Cum ar putea fi unii preoti , decat asa cum suntem si noi in mijlocul carora au crescut ? ! Facultatea de teologie nu e fabrica de sfinti , asa ca suntem datori sa ne cautam preoti pe care sa-i respectam si ascultam pentru credinta lor vie si vietuirea pe masura. Pentru cei ca acesta care v-a dezamagit, va rugati lui Dumnezeu sa-l lumineze ?

Liana-Dorothea 20.12.2008 16:41:55

Citat:

În prealabil postat de erzbet (Post 53577)
m-a amuzat copios mesajul tau; asta dovedeste multe despre studenii la teologie, viitori preoti.(nu m-a surprins cu nimic totusi). Apropo de preoti, a venit acum 2 seri preotul si dupa ce si-a primit suta de mii(ca altfel nu mai vine si a doua oara) ne-a urat slugarnic tot ce putea sa ureze(de unde venise sobru si tacut) incat m-a ingretosat

Mesajul anterior era o replica tardiva, la acest mesaj al lui Erzbet.
Sa-i lasam judecatii lui Dumnezeu pe acestia care fac ceea ce ai povestit.:103:
Silviu, a trecut peste un an. Mai ai problema dezbatuta aici ?
Am 26 ani de casatorie , ( :67:ortodox- ortodoxa) si as putea spune cate ceva , poate util, celor ce vor sa afle din greselile si izbanzile altora.

mirelat 20.12.2008 21:40:55

Citat:

În prealabil postat de Liana-Dorothea (Post 105109)
Am 26 ani de casatorie , ( :67:ortodox- ortodoxa) si as putea spune cate ceva , poate util, celor ce vor sa afle din greselile si izbanzile altora.

Foarte frumos, Liana... da sigur ca este util sa invatam din experienta altora, multumim. :6:

adys 25.12.2008 19:37:54

da, sunt si eu curios ce a facut Berlusconi pana la urma. A invins dragostea sau religia?

scrabble 25.12.2008 21:39:34

Probabil o sa-mi atrag oprobiul forumistilor pentru ce urmeaza, insa nu pot sa stau pasiv si sa vad cum viata unui om este distrusa, cu concursul lor.

Draga silviuberlusconii, nu rata aceasta sansa unica de a fi impreuna cu femeia iubita doar pentru ca unii pe forum iti spun sa nu faci asta. Cine a spus ca "daca te iubeste se converteste la ortodoxie" este un ipocrit fara margini! Fata la care tii ar putea sa iti spuna acelasi lucru, insa nu o face, pentru ca te iubeste mai presus de religia pe care o ai, si tu ar trebui sa faci la fel!

Cine sunteti voi, fatarnicilor, de va pretindeti atat de curati la suflet incat sa-i spuneti altuia cum sa nu-si traiasca viata? Ce drept aveti? Nu va vine sa intrati in pamant de rusine? Cum va suportati soriciul gros de pe obraz?

Adu-ti aminte, silviuberlusconii, ca prejudiciul casatoriilor mixte a existat la crestini si in privinta casatoriilor interrasiale, nu cu mult timp in urma! Astazi inca se mai vad cicatricile pe care acestei prejudecati le-a lasat pe obrazul omenirii, inca exista parinti care nu si-ar lasa fetele sa se casatoreasca cu un negru, de exemplu, chiar daca acesta s-ar converti la ortodoxism.

Viata ta nu este proprietatea altora, sa-ti spuna cu ipocrizie cum sa ti-o traiesti! Nu fii las! Nu lua fara sa te gandesti o decizie pe care poate ai s-o regreti amarnic mai tarziu! Nu te adaposti la umbra dogmei, pentru ca s-ar putea sa nu-ti mai fie de ajuns cand o sa plangi c-ai fost un prost!

Solutia nu este nici alba, nici neagra. Nimeni din voi doi nu trebuie sa lase mai mult de la el pentru celalalt in aceasta privinta, daca va iubiti veti ajunge la un compromis, cumva, asa cum ati facut pana acum in alte privinte. Veti face in asa fel incat sa fiti impreuna, daca va doriti asta cu adevarat.

Daca va casatoriti legal si omiteti casatoria religioasa ce-o sa se intample? O sa va blesteme Dumnezeu si o sa aveti o casnicie proasta? Ce Dumnezeu crud si cu probleme psihice judeca in termeni atat de simplisti deciziile fundamentale din viata oamenilor, se joaca cu destinele lor ca si cum ar fi din hartie? O sa ajungi in Iad? Eu in locul tau m-as insura cu ea, chiar si cu riscul asta, pentru a sfida personal un astfel de Dumnezeu, pentru a avea ocazia sa-i zic in fata ca poate suntem noi creatia lui si poate ca dispune el cum vrea de noi, insa nu trebuie sa fim si noi de acord cu luciditatea judecatii sale. O dictatura oricat de stricta si sangeroasa are rezistenta ei. O fi atotputernic, dar just nu.

Acum faceti-ma albie de porci, spuneti despre mine ce vreti, nu ma intereseaza. La altele ma abtin, insa aici n-am putut. Daca sunt banat de pe forum o sa ii transmit personal pe messenger acest mesaj lui silviuberlusconii, sa ma asigur ca ajunge la el.

scrabble 25.12.2008 22:04:44

In retrospectiva imi pare rau ca v-am jignit si va cer iertare pentru asta. Nu-mi sta in fire si este pentru prima oara cand imi ies din pepeni aici pe forum.

Postez de ceva vreme si intr-un fel am facut gresala sa uit ca eu si voi avem credinte atat de diferite despre viata. Acum a iesit la iveala din nou contrastul dintre noi, in mod mai mult decat evident, si asta m-a facut sa pierd controlul.

Inca o data, imi pare rau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:38:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.