![]() |
un articol interesant :)http://www.ziua.net/display.php?data=2008-02-20&id=233436&kword=manuscrise+de+1600+ani
|
Citat:
|
Citat:
|
II Petru 1,4: " Prin care El ne-a harazit mari si pretioase fagaduinte, ca prin ele sa va faceti partasi dumnezeiestii firi, , scapand de stricaciunea poftei celei din lume".
Imi este greu sa-ti explic. Pe scurt: sa ajungi sa Il iubesti pe Dumnezeu mai mult decat orice din viata ta. Cine reuseste ajunge la indumnezeire, adica a fi aidoma lui Dumnezeu, fara insa a fi Dumnezeu. Adica a ajunge la starea de Adam din rai, dar cu o experienta, care face ca diavolul sa nu mai aiba putere asupra ta. Pentru mai multe amanunte foarte valoroase, pe care nu le-am gasit in alta parte, citeste "Viata Sf. Ierarh Nifon" pe care o asesti aici pe Crestin-Otrodox la cartile de pe prima pagina. O lecutura usoara si placuta, plina de invataminte. Ne arata in special felul in care ne ajta Dumnezeu in acest proces de indumnezeire, intr-o masura hotaratoare si definitiva. Intelegem de aici de ce efortul oamenilor este necesar dar nu e suficient. |
Citat:
sti tu pe cineva care a reusit sa ajunga la indumnezeire(aidoma lui Dumnezeu) fara a fi insa Dumnezeu?Oricum nu cred ca ADAM intra in categoria asta. eu stiu pe cineva care a dorit asa ceva.tu sti alte exemple? |
Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa, insa, dupa cadere, omul si-a cam pierdut asemanarea cu Dumnezeu pentru ca a devenit din ce in ce mai rau, iar indumnezeirea reprezinta acea recapatare a asemanarii cu Dumnezeu, adica a deveni sfant(sau cat mai aproape de sfintenie).Asa au fost si Sfintii de-a lungul timpului, pentru ca Duhul Sfant lucra prin ei.Asta inseamna indumnezeire, iar nu inlocuirea lui Dumnezeu;)...(pt tot_jean)
|
exista o scala,un etalon sa stim cit de aproape sau de depart suntem de sfintenie?sau exista un etalon pentru a fi numit Sfant?
|
Citat:
|
nu cred ca percep eronat.....doream sa inteleg ce vrea sa zica oni91.daca ai vazut.....ca o citam.
|
Pentru a ne da seama daca santem pe cale ,trebuie sa facem ce spune Hristos : Cine vrea sa fie primul sa fie ultimul si sluga a tuturor . (sluga , cuvantul nu place oamenilor) . Adica sa fii saritor , sa-i servesti pe altii , sa fie ultimul care se aseaza la masa , sa dai intaietate in orice imprejurare ,sa-l lasi pe altul sa vorbeasca inaintea ta ,sa te faci ca nu vezi cand cineva te ia in ras ,sa acoperi greseala altuia(gresala care care duce la vrajba ,neintelegere , razbunare, orice suferinta ) ca si Dumnezeu sa te acopere pe tine , sa-i multumesti necontenit lui Dumnezeu pentru toate. Si lista poate continua la infinit . Sa -i consideri pe altii (cel putin) cu nimic mai prejos decat tine . Si eu m-am gandit , acest lucru este imposibil, nu se poate . Dar nu-i adevarat , e Duhul Sfant care lucreaza care te face sa vezi lumea cu alti ochi ,fie chiar si pentru cateva secunde ,pentru inceput ! O lume de frati , ce frumos ar fi !!!!!!!!!!! Dac am face macar o scurta "pauza ", sa ne gandim ca avem ceva comun , enoooorm de mult ne leaga ,este chipul lui Dumnezeu , santem toti oameni . Deci cum sa-l asupresc pe cel asemenea mie ? De nepriceput ! Sa indrepti unde se poate , unde nu , sa taci . Caci daca omul are urechile " astupate "degeaba-i vorbesti , stim cu totii sau, cu siguranta , eu . Ii vine si lui chemarea . Rabdare , rabdare , rabdare ! Fiecare primeste sansa lui in viata . Deci daca am inceput macar sa tac , sa nu raspund la provocari ieftine, sa ma stapanesc in orice situatie , sa nu-i doresc raul nimanui , inseamna ca am facut deja un pas ....! Greuuuuuuuuu, greu de tot . Dar nu imposibil . Despre gradul de sfintenie ,sa-i intrebam pe sfinti ,sau sa luam seama cum traiesc ! Iertare ca v-am rapit timpul! |
Citat:
Iar ei varsandu-si sangele pentru apararea credintei s-au invrednicit de aceasta cinste... ![]() Imaginea de deasupra reprezintă un osuar cu Sfinte Moaste din catacombele primelor veacuri crestine. Nu este o cameră a misterelor si nici una a terorii, ci una a înfiorării sfinte. |
Citat:
|
Citat:
|
Metaforic Jeane, nu te mai face chiar ca nu pricepi ! Stilul asta de neancredere si nedumerire cel manifesti , este teatral si rautacios. Orice ti s-ar spune, zici mecanic , de ce, unde scrie sau mai stiu eu ce.
|
Citat:
|
in paranteza trebuia NEGRU PE ALB
|
Citat:
|
Citat:
oricum nu fac bascalie pe forum....oricum ma baneaza si daca sunt serios |
Admir sinceritatea fie ea si a unui ateu ! Recunosti neseriozitatea ta ! Bun lucru.
|
Citat:
|
Realitati si certitudini !
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citisem undeva la un pangar tot despre deznadejde un cuvant al Par Paisie Olaru ( ce m-a facut sa tin mult la acest parinte desi nu ii cunosc scrierile ) in care spunea ceva de genul: "Ce daca nu simti nimic special in prezenta Sf. Moaste? SI mie mi s-a intamplat asa ceva!" sau "zici ca daca ai hulit pe Dumnezeu e hula impotriva Duhului Sfant si nu se mai iarta. Ce daca ai hulit? Nu tu ai hulit ci dracu care te-a indemnat" sau "CUm adica nu Il iubesti pe Dumnezeu? Daca ai venit la manastire arata ca Il iubesti" si alte asemenea vorbind despre cei care din cauza ca nu simt nimic special in prezenta locurilor sfinte cadeau in deznadejde. Maica DOmnului cu noi! |
Am folosit ulei din candela, care arde la moastele Sfantului Grigorie Decapolitul din manastirea Bistrita din Oltenia. Sotul meu atepta sa fie operat a doua zi. L-am uns cu acest ulei si ne-am rugat mai multe persoane, printre care si la doua manastiri. Cu o ora inainte de a urca pe masa de operatie, "buboiul" s-a spart, iar medicii i-au spus ca s-a autovindecat. A aflat astfel pe propria-i piele, ce inseamna sa primesti ajutor din Cer.
Desigur, ca si medicii l-ar fi putut fac bine prin operatie, cu o convalescenta de 10 zile si cu un crater rezultat in urma interventiei chirurgicale. Sotul meu a putu merge la lucru dupa doua zile si se simte f bine. Cine nu crede ca Sfintii ne ajuta, sa incerce sa-i cheme in ajutor. Cu siguranta vor raspunde la chemare. |
Citat:
De fapt, in toate vremurile si toate generatiile si-au deplans decaderea morala. De cand e lumea lume si oamenii in ea, ei au fost convinsi ca sfarsitul e aproape. Dar adevaratul sfarsit pe care oamenii si l-au simtit aproape era sfarsitul vietii fiecaruia. De ce am fi acum mai decazuti decat in alte timpuri? In Evul Mediu omorul era ceva obisnuit. In Antichitate aproape toata omenirea se inchina la idoli si sacrificiul uman era la fel de obisnuit ca omorul, ca sa nu mai vorbesc de prostitutia sacra si alte minuni. In secolul trecut, omenirea a trecut prin doua razboaie mondiale si nenumarate masacre la scara industriala. Depravarea nu e nici o noutate. Toate-s vechi si noua toate. |
Citat:
- Unul din ele este cresterea, nemaiintilnita pina acum, de tip exponentiala a unor fenomene demografice si climatice, globalizarea relatiilor internationale, economice si sociale si apostazia cea rezultata mai ales din raspindirea globala a ereziilor care se folosesc de numele lui Iisus. - Altul care mi se pare foarte ciudat si prezis direct de Hristos este, scurtarea timpului, care se poate doar simti, nu masura cu ceasul, desi se pare ca a fost si masurat prin intermediul vibratiile pamintului care s-au marit si ca urmare noi avem in prezent la dispozitie doar 16 ore in loc de 24 De asemenea explicatia mea in citatul folosit de tine este explicatia duhovniceasca reala de intarire sufleteasca de care trebuie sa ascultam pentru a nu ne rataci sau a cadea in deznadejde. |
Citat:
|
Citat:
Exista doua fenomene: 1. Accelerarea evenimentelor si transformarilor datorita perfectionarii comunicatiilor. 2. Senzatia de accelerare a timpului, veche de cand lumea, care apare cu iaintarea in varsta. Pentru copii, timpul nu are valoare. Pentru ei exista doar prezentul si percep timpul altfel decat adultii. Cu inaintarea in varsta, pare ca timpul trece mai repede. Si e normal. Consumam o resursa limitata, si cu cat ne apropiem de epuizarea ei, fiecare unitate consumata are o valoare mai mare. Vei vedea ca, pe masura ce imbatranesti, timpul va trece din ce in ce mai repede. |
"Depravarea nu e nici o noutate. Toate-s vechi si noua toate."
Asa este ,dar depravarea nu era ca acum pe cale de a fi oficializata(prostituti ,homosexualitate) si nici nu aparea in mass media sau chiar pe strada prin tinuta indecenta a multor tinere. |
Daca nu am avea nici un folos cinstind sfintele moaste, daca in ele nu am intalni nimic dumnezeiesc, cu siguranta ar inceta pelerianjul la ele, rugaciunile... Cineva spunea ca "Nu are rost sa va frecati fruntea de o racla numai pentru a scapa de bube sau tremuraturi!". Si avea mare dreptate. Caci mai important este sa ne vindecam sufleteste si asa se va bucura si trupul de sanatate. Altfel, ne vom adanci in stricaciune.
|
Citat:
oamenii cauta cai "mai usoare", fac orice ....numai ce este necesar(si simplu) nu. oamenii au vazut ceva dumnezeiesc in unele persoane si le adora si venereaza.OAMENII au dorit sa faca asa.DUMNEZEU nu ne-a cerut asa ceva. este paraxoxal.NU? |
Citat:
In numeroase religii, inclusiv cele ale grecilor si romanilor, se practica prostitutia sacra, in templu. In Grecia antica, homosexualitatea era norma de comportament. In numeroase religii antice sau chiar mai recente, se practica sacrificiul animal - inclusiv in religia iudeilor (scenele cu stropirea cu sange si indicatiile cu lux de amanunte cu privire la sacrificiu, prescrise in VT sunt absolut socante). In altele, deopotriva numeroase, se practica chiar sacrificiul uman. S-a sfarsit lumea pentru asta? Acum cel putin, prostitutia si sexul si-au pierdut caracterul sacru, cu exceptia catorva idioti, iar homosexualitatea nu e totusi generalizata nicaieri cum a fost in Grecia. Iar in timpuri mai vechi, nu exista mass media, altfel ia sa fi vazut acolo depravare! Dar erotismul nu lipsea, chiar destul de pronuntat. De exemplu, Decameronul lui Boccaccio. |
jean, este ultimul mesaj pe care ti-l adresez. Si asta nu pentru ca nu as avea ce sa-ti mai spun, dar observ ca deageaba iti spun. Iti marturisesc ca daca nu L-ai descoperit pe Hristos in sfinti, nu L-ai cunoscut pe adevaratul Hristos. Mai ai de mers dupa cum gandesti, pana vei ajunge sa intelegi ca mersul la sfintele moaste e un drum de la chinuri la odihna si de la necazuri la mangaiere. Nu astept raspuns, pentru ca cel orb nu ma poate calauzi. Dar sa nu deznadajduiesti, exista si astazi Siloamul - locul unde iti poti recapata vederea - Biserica.
|
Citat:
intr-adevar orbii nu te pot calauzi.nu te baza pe ei.viata lui Iisus relatata in NT e o lumina destul de buna. |
Citat:
|
Citat:
Matusica esti cam surda! N-are baba, n-are urda! Cam asa se desfasoara si dialogul cu sectarii. |
Citat:
El sta la usa si bate.daca ii deschid....bine...daca nu ....EL bate in continuare( parafrazez). asta e nadejdea mea nu preoti, Sinti Parinti sau Moaste.acestia nu ma pot ajuta cu nimic.doar cu sfaturi sau povete. |
Preotii au har transmis de la Sfintii Apostoli prin punerea mainilor. Deci afirmatia ta nu este exacta. Iar persoane sfinte in viata nu exista, ci abia dupa moarte. Sfantul are moaste bine mirositoare, si poate face minuni, precum insanatosiri instantanee, pot izvora mir, etc.
Si noi ne punem nadejdea in Iisus Hristos si in Maica Domnului. Si in cei, care printr-o viata de renuntare au ajuns Sfintii lui Dumnezeu. Sfintii Parinti te pot invata adevarul cuprins in Scripturi. In privinta ajutorului pe care il poti primi de la moastele sfintilor...pana nu simti pe pielea ta, e greu de inteles. Imagineaza-ti ce simte un paralitic, care vine in carut la moastele Sf. Grigorie Decapolitul, si pleaca pe picioare. S-a intamplat aceasta minune. Sf. Grigorie face necontenit minuni; nu lasa pe nimeni care il roaga sa-i ajute. Daca esti tanar si sanatos, esti indiferent la aceste minuni, caci nu te ating. Dar un bolnav, fara speranta de a fi vindecat de catre medici, si care se reface doar rugandu-l pe un sfant sa-l ajute, nu va uita acest lucru. Rabdare, omul nu e vesnic tanar, si nici vesnic sanatos. Atunci iti vei aduce aminte de sfinti, de apa sfintita, de anafura, de tamaia, care alunga certurile din casa, etc. |
Citat:
Acum suntem la fel ,vad ca iti place sa te amagasti,asta e realitatea.Dar daca in antichitate erau prostituate ,acelea nu isi etalau goliciunea peste tot. Iar homosexualitatea nu ajunsese la o asa amploare si reclama. Iar Decameronul ,sa intelegem ca e vorba de niste calugari catolici care se destrabalau ,dar sa nu generalizam. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:59:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.