![]() |
ohohohooo vaad cat de induhovnicit esti. trebuie sa recunosc, chiar se reflecta cei 30 de ani de monahism... :cool:
|
si nici nu ma asteptam sa ma aprobi, stai linistit
|
ISPITA_TA, sre cunostinta ta generala, diferenta dintre mine si HRISTOFOR este MARE, din punct de vedere profesional, monahal, ierarhic, si spre deosebire de el, eu am 30 de ani de calugarie, iar el are cateva luni. dar, te asigur eu ca nu m-ai mai vazut pe mine pe accest forum. Am si eu cativa ani buni decand intru si public pe internet, dar te asigur ca dupa revelion am intrat prima data pe acest forum, si Hristofor m-a anuntat de acesta, ca se discuta si despre stil vechi, si am crezut ca e ceva interesant, dar e ceva smintitor in cele pe care le afisati voi acolo pe topic.
|
PAREREA MEA DESPRE AFIRMATIILE TALE ispita-ta, ESTE TOTAL NEPASATOARE.
stii ceva? pe paramanul meu scrie ca m-am das spre batai si spre ocara pentru HRISTOS. Deci, ma bucur ca ma judeci in privinta anilor si duhovniciei mele calugaresti. oricum, poti sa ma ataci cat vrei tu, poti sa afirmi ce vrei tu! eu stiu ca nu mi se cade sa ma slavesc inaintea mirenilor, ca mirenii din urma sunt ca ..., precum 'calugarii iadului' |
credeti ca PATRIARHUL DANIEL a fost randuit de Dumnezeu in fruntea SINODULUI, chiar darca este ecumenist si prigonitor al monahilor?
|
Citat:
in al doilea rand da cred ca a fost randuit de Dumnezeu chiar daca am zice ca nu e vrednic, iar asta cu prigonirea monahilor, dovezi adu-ne nu basme, si spun ca a fost randuit de Dumnezeu, chiar tu contesti ca l-ar fi randuit El pot sa aduc argument biblic din evanghelia lui Ioan, cand arhiereul Caiafa face o profetie cu referire la Mantuitorul cand spune: "mai bine sa moara un om pt popor.." Si fac o precizare incepand cu ocupatia romana funcita de arhiereu se dadea cu bani si adeseori se incalca porunca divina ca arhiereii sa fie doar aronitii(sau cei din neamul lui aron) Repet inca odata A FOST VOIA LUI DUMNEZEU CA PF DANIEL SA AJUNGA PATRIARH |
Citat:
|
Citat:
ucenici exista si in ortodoxie... apostolii au fost ucenicii lui Iisus Hristos ;) |
Citat:
|
Citat:
|
presupun ca tu cand esti ispita-ta, cand esti seminarist. esti multifunctional... Ointrebare am: TU ESTI PE STIL VECHI SI STAI PE UN FORUM NU PE STILVECHI, SI MAI SI FACETI PROZELITISN STIL-VECHI. TU STII CINE ESTI SI CE RELIGIE ESTI?
|
eu sunt crestin ortodox nu schismatic si cu impresii de Cerber al Ortodoxiei.
|
DA, SE VEDE CA ESTI ORTODOX...NUMAI ACCENTUL CUVINTELOR TALE TE CATALOGHEAZA... Oi fi dumneata nrice, numai ortodox nu. nu zic eu asta, ci tu te definesti prin felul tau de a fi... Dar, te rog să ne lasi in pace sa discutam civilizat despre ceea ce am si inceput, si am fi continuat daca nu interveneai tu si ispita.
|
Citat:
astea nu-s dovezi, ispita_ta, sunt doar niste banuieli personale si f. subiective. cine ti-a dat dreptate, admin?! poate ar fi cazul sa ne lumineze si pe noi. |
|
Citat:
|
APOI, MARE DREPTATE AI, CA ATHOSUL ARE MULTE BIJUTERII ALE ORTODOXISMULUI, SI ARE SI CEA MAI ADANCA TRAIRE DUHOVNICEASCA, CHIAR DACA SI ACOLO S-AU DUS LTPII... TOTUSI, ATHOSUL A RAMAS MULTORA EXEMPLU DE MANTUIRE. DAR, IN GENERAL MONAHISMUL ORTODOX A AVUT, INCA DE LA INCEPUT, PE HRISTOS IN DANSUL, PRIN TRAIRE SI ADEVARATUL GRAI INDUMNEZEITOR.
|
|
Citat:
|
DAR, ATHOSUL ROMANIEI CARE ESTE? STII UNDE ESTE TRAIREA ATHONITA IN ROMANIA?
|
Cred ca te referi la Manastirea Frasinei din comuna Muiereasca VALCEA ..AColo este lasat legamant de Sf. CAlinic care a lasat scris pe o piatra cu litere chilirice ca nu este ingaduit sa intre nici o femeie in Biserica de sus a Manastirii ..Si pentru toate cele care vor incalca acest legamant este scris bolile si alte dureri si neajunsuri sa vina peste ele...Iar peste cele care vor respecta acest legamant sa fie binecuvantare pace ..nu stiu exact cum scrie...
DAr sunt multe cazuri de femei care au incalcat legamantul si au venit nenorocirile peste ele.... |
DAr in Biserica de jos au si femeile voie sa intre ..Asta ca sa nu fie intristate ca au venit pana la Manastire si nu au putut lua parte la Slujba:)
|
Athosul rominilor este CREDINTA DREAPTA. DAR AL MONAHILOR ESTE PUSTIA!!
TOTI CARE NE-AM LUAT JUGUL (PARAMANUL) TANJIM DUPA PUSTIE. 'O PREAFRUMOASA PUSTIE, POFTESC SA TE AM SOTIE, SOTIE PREAIUBITA' cum spune cantarea. stii, toate drumurile vietii au o frumusete; insa calugaria le are pe toate, alaturi de mantuire. |
totusi, sa nu uitam cat de frumos scrie pr. Silviu-Petre Pufulete intr-un articol chiar pe acest site:
<<Un lucru fundamental nu trebuie uitat: casatoria, dupa Sfanta Scriptura, este starea normala a relatiei umane in mersul ei catre imparatia lui Dumnezeu, monahismul este starea exceptionala doar. Datorita acestui adevar fundamental, Biserica a randuit, in conformitate cu vointa intemeietorului ei, ca starea casatoriei sa fie o sfanta taina, in timp ce tunderea in monahism numai o ierurgie.>> Doamne ajuta! |
Da, dar prin schimbarea numelui se schimba si viata. astfel, prin monahism scapi de pacate. la nunta nu! si, citind ce zice Sf. Antonie cel Mare, vede ka monahi sunt cu mult mai inalti duhovniceste decam mirenii, oricum ar avea ei viata.
|
Citat:
|
pardon * una
|
DOAMNE FERESTE! NU POT CONTESTA NUNTA!! NUNTA ESTE INITIATA DE DUMNEZEU SPRE MANTUIRE MIRENILOR, IAR MONAHILOR CALUGARIA. DECI, POTI NEGA TU CA MONAHISMUL NU ESTE DE LA DUMNEZEU?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Tati,ai halucinatii,ti-am zis sa mai termini cu pastilele alea se ecstasy...
Unde s-a gasit dosarul?S-a gasit asa cum s-a gasit si dosarul lui Basescu.Da-mi un link,o dovada ceva,nu asa pe vorbe... |
Si tu vrei sa cred CNSAS-ul,care e controlat politic de Basescu?Toate deciziile lui n-au nici o valoare pentru mine.E o arma politica.Sa publice dosarele pe internet sa se lamureasca fiecare,nu sa dea ei decizii dupa interes.
|
Citat:
Daca ai fi trecut prin Facultatea de Teologie Ortodoxa ai vedea ca nici carti nu prea sunt. Si nu sunt pentru ca in perioada comunista nu prea sa scris pe teme teologice.... Si nici nu s-a tiparit. Nu ma fac de nimic prietene. Eu, cel putin, stiu despre ce vorbesc! Si vorbesc in cunostinta de cauza. Tu, in schimb, esti orbit de "stii tu cine" spui orice numai sa denigrezi BOR. Incet - incet ne obisnuim cu tine si nu te mai luam in seama. Esti pe fundal. Ca masina de spalat care isi face programul de stoarcere... |
Citat:
|
Citat:
Nu sunt niste "superiori", din contra, ar trebui sa fie exeplu de smerenie. Olivian, rasa monahala nu schimba nimic. Sub ea tot tu esti. Faptele te recomanda intr-un sens sau altul! Un cavaler in armura, care nu stie sa lupte, dar pleca la razboi este de ras, de mila sau dispret. Iar armura ii devine in final inchisoarea care il duce la pieire. La fel si calugarul! Bine spune mirelat: "sa ne vedem toti cat suntem de mici, mai bine, nu cat de inalti" |
Citat:
|
Citat:
(incearca sa vezi si dimeniunea cronologica a evenimentului. Cand studia daniel si cand Staniloae? Incadreaza in contextul istoric! Succes!) Ĩn 1927, termină facultatea și susține teze de licență cu subiectul "Botezul copiilor" , sub îndrumarea prof. Vasile Loichiță, care-i va rămâne un bun prieten și nașul său de cununie, precum și al primilor copii. Ĩn același an, primește din partea mitropolitului Nicolae Bălan o bursă la Atena, pentru studiile de doctorat. Ĩntors după un an în țară, în 1928, își susține la Cernăuți teza de doctorat: "Patriarhul Dositei al Ierusalimului și legăturile lui cu Tările Românești". Ĩn același an, primește o nouă bursă, pentru studii de istorie și dogmatică, pentru un an la Munchen, unde frecventează cursurile prof. A. Heisenberg, tatăl celebrului fizician. Ĩn primăvara anului 1929, pleacă la Berlin și Paris, pentru studii și cercetări asupra vieții și operei Sf. Grigore Palama, rămânând la întoarcere două luni la Belgrad, pentru studii de Patristică. La întoarcere, la 1 septembrie 1929 este încadrat ca profesor suplinitor la Academia Teologică din Sibiu, la numai 26 de ani. Ĩn 1930, pleacă la Constantinopol pentru studii în legătură cu aceeași temă. Traduce "Dogmatica lui Andrutsos", care se publică în același an. Ĩn 10 mai 1931, se nasc primii doi copii,gemenii Mioara (Maria) și Mituș (Dumitru), care moare la numai patru luni și jumătate de la naștere, botezați de prof. Loichiță. Ĩntre anii 1968 și 1982 a fost invitat în numeroase rânduri să conferențieze la Koln, Freiburg, Heidelberg, Tubingen, Bonn, Paris, Strasbourg, Berna, Geneva, Bossey, Atena și Salonic, Londra, Oxford și în USA la Chicago, New York, Boston , Detroit, Washington. A făcut parte din Comisia ortodoxă română de dialog cu Biserica evanghelică, participând la numeroase întruniri ale acesteia. A primit numeroase distincții. Astfel: 1980- Premiul "Dr. Leopold Lucas" al Facultății de Teologie din Tubingen. 1981- Doctor Honoris Causa al Institutului Saint Serge din Paris. Ĩn același an primește la Londra distincția "Crucea Sf. Augustin din Cantembury". 1982- Doctor Honoris Causa al Facultății de Teologie din Belgrad. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:31:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.