Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   BISERICA SF.MERCURIE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3122)

cristiboss56 09.11.2009 20:36:32

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga (Post 180038)
multumesc,icoane am cu sfintul pt ca le-am cumparat de la manastirea Sfintului din CAIRO ,ulei am primit tot de acolo ,acuma in octombrie ,anul asta,iar acatistul mi-l poti trimite scris dc e pe calculator pe emailul meu.Am copiat acatistul cintat de pe site ..acu ma pregatesc sa-l ascult.

Nu - l am pe calculator , îl am în cărticică , luat de la Biserică. Mă bucur mult că îl asculți ! ! ! www.mercurie.ro Adresa mea este : cristiboss56@yahoo.com sau cristiboss56@gmail.com Când pot să te ajut cu ceva, o fac cu mult drag și bucurie. Doamne ajută !

sofiaiuga 09.11.2009 21:25:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 180057)
Nu - l am pe calculator , îl am în cărticică , luat de la Biserică. Mă bucur mult că îl asculți ! ! ! www.mercurie.ro Adresa mea este : cristiboss56@yahoo.com sau cristiboss56@gmail.com Când pot să te ajut cu ceva, o fac cu mult drag și bucurie. Doamne ajută !

multumesc f.fmult ,am gasit acatistul aci pe site-ul crestinortodox si l-am copiat.

cristiboss56 09.11.2009 21:53:59

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga (Post 180083)
multumesc f.fmult ,am gasit acatistul aci pe site-ul crestinortodox si l-am copiat.

Nu ai pentru ce . Sa fi binecuvantata !:77::53::53::53:

cristiboss56 24.11.2009 17:45:34

Miercuri 25 Noiembrie : Sfântul Mare Mucenic Mercurie +

Troparul Sf. Mercurie : << Nevoințele muceniciei răbdându-le ca un ostaș nebiruit ai stătut înaintea împăratului celui nemuritor, Mare Mucenice Mercurie , unde împreună cu cetele pătimitorilor luând îndrăzneală , grăbește cu rugăciunile tale spre ajutorul celor ce cu credință cinstesc pomenirea ta >>.
Condacul Sf. Mercurie : << Astăzi prăznuim credincioșii cu cântări într-un glas toată întrămarea cea sfințită a lui Mercurie. Îngerii cu veselie împreună binevestesc , mucenicii acum se bucură cu veselie . Pentru aceasta s-a arătat slavă și laudă mucenicilor >> .

costel 24.11.2009 18:05:42

Minunile Sfantului Mercurie

Cand se ruga Sfantul Vasile cel Mare inaintea icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu - langa care era icoana Sfantului Marelui Mucenic Mercurie, cu sulita ca un ostas -, ca rau-credinciosul imparat Iulian Paravatul, mare prigonitor si pierzator al drept-credinciosilor crestini, sa nu se mai intoarca de la razboiul cu persii, spre pierderea credintei crestinesti. Atunci a observat ca s-a facut nevazuta, dupa putin timp, icoana Sfantului Mercurie, care era langa cea a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu; apoi, dupa aceea, s-a aratat cu sulita sangerata. Chiar in acelasi timp, imparatul Iulian a murit de sulita unui ostas necunoscut care s-a si facut nevazut. Iar ticalosul Iulian, luand sange din rana sa, a aruncat in sus, catre cer, si, graind hule asupra lui Hristos, a zis: "Ai biruit Galileene!". Din aceasta minune intelegem ca ostasul necunoscut a fost chiar Sfantul Mare Mucenic Mercurie.

cristiboss56 24.11.2009 18:22:51

Invitație la Hram !

Mâine , miercuri 25 noiembrie 2009 , se săvârșește Sfânta Liturghie cu ocazia hramului bisericii- Sfântul Mare Mucenic Mercurie ! Cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfântului Mercurie , în ziua hramului , vom avea bucuria de a avea în mijlocul comunității noastre pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sau pe Preasfințitul Ciprian Câmpineanul ! Dumnezeu să fie cu noi !+

cristiboss56 25.11.2009 17:54:07

Hramul Bisericii Sf. Mare Mucenic Mercurie - Bucuresti 25 Nov 2009

Poze de la Hram

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6591

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6592

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6593

cristiboss56 25.11.2009 17:57:35

tot la hram

credinciosi venereaza moastele Sf. Mare Mucenic Mercurie

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6599

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6598

cristiboss56 25.11.2009 18:02:46

pictura bisericii avanseaza

biserica innoita, in cinstea hramului

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6596

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6595

http://www.crestinortodox.ro/forum/p...pictureid=6594

Marius22 25.11.2009 18:05:05

Multumim pentru imagini, Cristi! :6:
Sfantul Mucenic Mercurie sa ne ocrocroteasca si sa mijloceasca, inaintea lui Dumnezeu, pentru noi toti!

glykys 25.11.2009 18:38:19

Multumiiim. Ce pictura frumoasa si luminoasa in biserica!

alexyus 25.11.2009 20:39:08

Hramul bisericii

In aceasta seara, am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu la sfintele moaste. Am fost cuprins de o liniste sufleteasca foarte rar intalnita...si avut bucuria sa-l revad si pe parintele Paul, care prin predica dansului, a reusit sa-mi aduca aminte, de multe lucruri foarte importante din viata, dar pe care din pacate cu toate grijile si lucrarea celui rau de zi cu zi, uneori uitam de ele. Am plecat profund impresionat de toata organizare, ca de fiecare data, binenteles, dar si de un mare gol in suflet, deoarece biserica nu era asa plina de credinciosi asa cum ma asteptam...dar probabil din lipsa cunoasterii unora, sau a ignorantei altora...atata timp cat la Sf.M.Mc. Mina, a fost o coada de aproximativ 8 ore...dar cum se spune, poate mai bine mai putini dar mai evlaviosi.

Dumnezeu sa fie alaturi de noi!

kream10 27.11.2009 11:40:29

Sf. Maslu

Buna!

Imi puteti spune cum ajung la aceasta biserica de la Unirea?Lunea dupa amiaza se face sf. Maslu si se citesc moliftele Sf. Vasile si ale Sf. Ioan Gura de Aur?
Multumesc!

cristiboss56 27.11.2009 12:14:51

Doamne ajută !

Citat:

În prealabil postat de kream10 (Post 185604)
Buna!

Imi puteti spune cum ajung la aceasta biserica de la Unirea?Lunea dupa amiaza se face sf. Maslu si se citesc moliftele Sf. Vasile si ale Sf. Ioan Gura de Aur?
Multumesc!

De la Piața Unirii , se ia metroul în direcția Republica și cobori la stația Titan . Sunt două ieșiri , vei folosi ieșirea din Parcul I. Cuza ( fost I.O.R. ) , iar de aici mergi circa 5-8 minute prin parc și ajungi la Biserică. Sf. Maslu începe la ora 17 , dar dacă poți să vi la ora 16.30 ar fi minunat , pentru că este Acatistul Sf. Mercurie. Multă sănătate și nădejde ! Cristian

ioanaz 27.11.2009 12:28:31

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 59890)
biserica sfantul mare mucenic mercurie o adevarata capodopera , situata in sectorul 3 din capitala, langa parcul i.cuza fost ior, face un apel catre toti cei cu posibilitati materiale sa ajute prin donatii, la finalizarea picturilor din interior, ce vor fi executate din mozaic , unice in felul lor . Lucrarea per ansamblu are un cost la peste cateva sute de mii de euro. Tot la aceasta biserica, la sf.liturghie si nu numai, vin si o parte din membrii acestui forum crestin ortodox. Veniti cu drag la aceasta biserica si va asigur ca va veti indragosti de acest locas sfant si minunat unde sunt si moastele facatoare de minuni ale sfantului mare mucenic mercurie.

cineva care a urmarit trinitas tv aseara. Foarte bine!

cristiboss56 05.02.2010 11:15:25

Mozaicul de la Biserica Sf.Mercurie realizat de la "ArtGeorgies&MozaicArt"

Metoda originală,ce este atestată prin brevetul de invenție 122032 permite îmbinarea armonioasă a transparenței cu opacul,a reliefului sticlei cu prețioasele ornamente din mozaic de aur în diferite nuanțe. Preoții au început să înțeleagă prin forța exemplului unor biserici din spațiul ORTODOX, precum cele din Grecia , că modalitatea cea mai nobilă și prețioasă din punct de vedere artistic a împodobirii bisericilor este mozaicul artistic. Bolta bisericii împodobită în acest fel este ca diamantul . Strălucirea miilor de lumini, care diferă în funcție de ceasul din zi , în care pașii ne îndreaptă spre lăcașul de cult fac un dialog permanent cu sufletul credinciosului ,ajutându-l în rugăciunea sa. Vă chem la o temă de meditație: Mozaicuri de mare anvergură la BISERICA "SFÂNTUL MARE MUCENIC MERCURIE", lait motiv al SPERANȚEI și MÂNTUIRII ÎN DOMNUL IISUS !

cristiboss56 08.02.2010 14:29:28

Sărut mâna Părinte !

În urmă cu mai puțin de o oră , Bunul Dumnezeu mi-a făcut cea mai mare bucurie din ultimul timp , un dar de mult preț: Biblia în formatul de lux cu scris mare, cu hărți în legătură cu Vechiul și Noul Testament ,cu unitățile de măsură și monede menționate în Sfânta Scriptură, cu multe explicații și lămuriri . Poate acest dar de la Bunul Dumnezeu nu ar fi fost unul din cele mai mari de până acum , dacă nu ar fi avut un mesaj scris personal de Duhovnicul meu, bunul Părinte Paul Lepădatu: "Pentru domnul Ștefan cu speranța și încrederea că va găsi calea ce duce la mântuire. Cu multă considerație Preot Paul Lepădatu -08.02.2010". Sărut mâna Părinte și vă mulțumesc și aici pentru multa răbdare ce-o aveți față de mine, căci nu sunt un mirean ușor de modelat, ușor de îndreptat, și lesne de lucrat cu el. Slavă lui Dumnezeu că mi-a scos în cale această Biserică ! Slavă lui Dumnezeu, că am un astfel de Duhovnic ! Slavă lui Dumnezeu pentru toate !+:77::6:

geo.nektarios 08.02.2010 14:31:44

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 209714)
În urmă cu mai puțin de o oră , Bunul Dumnezeu mi-a făcut cea mai mare bucurie din ultimul timp , un dar de mult preț: Biblia în formatul de lux cu scris mare, cu hărți în legătură cu Vechiul și Noul Testament ,cu unitățile de măsură și monede menționate în Sfânta Scriptură, cu multe explicații și lămuriri . Poate acest dar de la Bunul Dumnezeu nu ar fi fost unul din cele mai mari de până acum , dacă nu ar fi avut un mesaj scris personal de Duhovnicul meu, bunul Părinte Paul Lepădatu: "Pentru domnul Ștefan cu speranța și încrederea că va găsi calea ce duce la mântuire. Cu multă considerație Preot Paul Lepădatu -08.02.2010". Sărut mâna Părinte și vă mulțumesc și aici pentru multa răbdare ce-o aveți față de mine, căci nu sunt un mirean ușor de modelat, ușor de îndreptat, și lesne de lucrat cu el. Slavă lui Dumnezeu că mi-a scos în cale această Biserică ! Slavă lui Dumnezeu, că am un astfel de Duhovnic ! Slavă lui Dumnezeu pentru toate !+:77::6:

...Cel ce a facut ochiul oare nu vede? Numai El stie tot ce are nevoie omul... De aceea nu ii lasa in lipsa pe copiii Lui! Bucurie!!!

maria32 09.02.2010 01:52:11

Pentru Cristi... zambesc :) atat... cu drag, tie si duhovnicului tau si fericirii tale si linistii si mai ales multumesc si eu alaturi de tine Bunului Dumnezeu pentru multele sale daruri cu care ne invredniceste pe noi pacatosii si-I aduc slava

cristiboss56 29.04.2010 19:31:06

Bucurie

Putem sa donam 2% pentru terminarea lucrarilor la pictura mozaic aurificat din interiorul bisericii Sf. Mercurie. Detelii pe : www.mercurie.ro

cristiboss56 22.08.2010 20:09:56

6 ani !

Duminica trecută Biserica Sfântul Mare Mucenic Mercurie a sărbătorit șase ani de la prima Sfântă Liturghie ( 15 August 2004 ) . În această Duminică , 22 August 2010 , am comemorat trecerea a șase ani de la sfințire ( 22 August 2004 ) . Slavă lui Dumnezeu pentru toate ! Amin !

mirelat 23.08.2010 00:40:53

La cat mai multe aniversari, Cristi! :67::53:

... iar comemorarile sa le lasam pentru situatii mai triste.

cristiboss56 23.08.2010 18:25:54

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 280598)
La cat mai multe aniversari, Cristi! :67::53:

... iar comemorarile sa le lasam pentru situatii mai triste.

Mulțumesc frumos, Mirela ! Da, ai dreptate, cuvântul comemorare nu e tocmai potrivit , ci ANIVERSARE ! Doamne ajută !+

arwein 23.08.2010 18:40:34

Sa va ajute Dumnezeu sa terminati cat mai curand mozaicul, dar si asa e un loc frumos si are o atmosfera minunata!:53:

cristiboss56 14.11.2010 19:08:00

Cateva imagini , cu ultimile realizari la pictura in mozaic aurificat

3 atașament(e)
Din nou au fost montate schelele in interiorul bisericii , pentru ca pe 25 noiembrie , de hramul Bisericii Sf. Mare Mucenic Mercurie , alte picturi sa se infatiseze credinciosilor ce vor pasi in aceasta minunata Biserica . Voi posta trei din ultimile picturi realizate la aceasta Biserica , si-mi cer iertare pentru calitatea mai slaba a pozelor , ele find facute cu mobilul din dotare dupa care scriu in proportie de 95% si pe acest forum . Un post binecuvantat tuturor !

Rodica50 14.11.2010 20:50:04

Foarte frumoasa pictura! Multumim pentru dar! .E un dar de suflet!Post binecuvantat!

arwein 14.11.2010 21:30:28

Partea frumoasa e ca nu e pictura, e mozaic!

cristiboss56 14.11.2010 22:02:34

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 305252)

Da , dar denumirea este tot pictura mozaic aurificat , ce isi schimba nuantele in functie de lumina interioara , ele infatisandu-se dimineata , la pranz si seara in nuante diferite, greu de descris in cuvinte !:1:

Rodica50 14.11.2010 22:13:26

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 305252)

Cu atat mai mult- superb!

tigerAvalo9 14.11.2010 23:01:22

Superba Biserica intr-adevar.Pacat ca nu sunt din Bucuresti.Dar cand o sa mai ajung o sa vizitez Manastirea Radu Voda si poate si pe aceasta biserica.Am auzit ca aveti cateva biserici superbe in Bucuresti.Sa va ajute Dumnezeu sa va bucurati de biserica inca foarte multi ani de acum inainte si sa va terminati lucrarile!!!!Doamne ajuta

Carmen FUNIERU 14.11.2010 23:12:06

Cu un an înainte de a fi aduse moaștele sfântului Mercurie la biserica din Titan, am avut drum la Râmnicu Vâlcea. Acolo am fost și la Catedrala Episcopiei, unde se afla racla ce avea, alături de încă un sfânt (pe care nu mi-l amintesc), capul sfântului Mercurie. Când am plecat mă gândeam dacă voi mai avea vreodată prilejul să mă închin lui.
A fost o surpriză deosebită să aflu apoi că sfântul său cap a fost adus în București, și chiar definitiv.
Singura mea mâhnire este că acum sfintele moaște nu se mai pot săruta direct, ca și atunci, fiind acoperite de o folie protectoare. Dar poate așa este mai bine.
Oricum ele sunt în biserică și revarsă har bogat și mult ajutor celor care se închină lor cu credință. Personal pot spune că am văzut și am simțit aceasta.
Este încă o binecuvântare pentru creștinii din orașul nostru, care se luptă cu tot mai multe greutăți și încercări.

cristiboss56 21.11.2010 20:27:44

Cateva imagini realizate in aceasta dimineata

5 atașament(e)
O noua etapa in realizarea picturilor mozaic aurificat s-a incheiat ! Noi picturi mozaic s-au infatisat astazi celor ce au participat la Sfanta Liturghie , lucrari finalizate in cinstea hramului Bisericii din 25 noiembrie . Iata cateva imagini in premiera :

Rodica50 21.11.2010 21:29:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 306745)
O noua etapa in realizarea picturilor mozaic aurificat s-a incheiat ! Noi picturi mozaic s-au infatisat astazi celor ce au participat la Sfanta Liturghie , lucrari finalizate in cinstea hramului Bisericii din 25 noiembrie . Iata cateva imagini in premiera :

Este intradevar ceva foarte frumos!

Carmen FUNIERU 22.11.2010 22:27:52

Aș vrea să aflu la ce oră începe slujba, la Biserica Sfântul Mercurie, în ziua de Hram. Dar Vecernia? Se scot spre închinare sfintele Moaște?

cristiboss56 23.11.2010 19:46:53

Draga Carmen

Citat:

În prealabil postat de Carmen FUNIERU (Post 306957)
Aș vrea să aflu la ce oră începe slujba, la Biserica Sfântul Mercurie, în ziua de Hram. Dar Vecernia? Se scot spre închinare sfintele Moaște?

Deci , programul incepe de maine astfel : Miercuri - 24 noiembrie : 16:00 se va scoate racla cu Sfintele Moaste ale Sfantului Mare Mucenic Mercurie , iar la ora 16:30 incepe Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mercurie . La ora 17:30 - Vecernie si Litie . Joi , 25 noiembrie , cand va fi hramul Bisericii , ziua incepe cu Utrenia ce se va savarsi cu incepere de la ora 8:00 , urmata de Sfanta Liturghie care va incepe la ora 10:00 . Ziua se va incheia cu Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mercurie de la ora 17:00 . :1:

cristiboss56 24.11.2010 21:33:33

Imagini din aceasta seara

5 atașament(e)
Imagini surprinse in aceasta seara ( 24 noiembrie )

cristiboss56 24.11.2010 21:36:00

( ii )

5 atașament(e)
Tot din aceasta seara de 24 noiembrie :

solentina 25.11.2010 22:47:39

Multumim pentru pozele puse din pacate noi cei de departe nu am putut fi fizic in acest loc binecuvintat,dar spiritual am fost acolo.Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe noi toti romanii de pretutindeni.Doamne Ajuta.

arwein 26.11.2010 20:29:41

Ar fi frumoase si poze facute ziua, pentru ca intra lumina prin ferestre si mozaicul are o lucire mai blanda.

cristiboss56 26.11.2010 20:55:49

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 307941)
Ar fi frumoase si poze facute ziua, pentru ca intra lumina prin ferestre si mozaicul are o lucire mai blanda.

Promit ! Doamne ajută !+

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:38:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.