![]() |
Citat:
De parca Dumnezeu ar fi un mos ursuz care sta cu bastonul dupa usa si te pandeste cand intri pe poarta, sa iti dea la cap!!! Peste tot ne batem cu pumnul in piept ca DUMNEZEU E IUBIRE dar pe de alta parte ne exprimam de ca si cum el nu stie decat sa aplice pedepse, corectii! |
Citat:
In cazul de fata e si mai grav: un om poate sa moara din cauza ca tu n-ai vrut sa te lupti cu duhul mandriei! Du-te omule si salveaza o viata, ca nu conteaza deloc argumentele si teologia si filosofia si morala faptei tale. Ceea ce conteaza este ca ai salvat un suflet, poate nepocait inca la momentul respectiv... La urma urmei, daca dau 2 lei unui copil orfan care cerseste pe la semafoare, stiu ca acela isi va cumpara o paine si isi va astampara foamea. Pot sa ma si mandresc cu asta (probabil ca voi pierde razboiul de o clipa, dar daca voi cadea ma voi pocai), ideea este ca foamea aceluia s-a amanat cu cateva ore... Viata unui om s-a prelungit datorita sangelui tau, ce dovada mai buna de dragoste poate fi asta? Care este cea mai inalta porunca in care se implinesc legea si proorocii? Pun pariu c-o stie toata lumea care citeste pe acest forum. |
Curaj,haide-ti sa donam
curaj haide-ti cei ce santeti din bucuresti sa donam sambata 15.11.2008,nu va fie teama nu e greu
|
[quote=Dia20_diana;63031]stim cu totii ca centrele de transfuzie de sange din tara sunt in criza de sange
avantajele donarii de sange sunt: in primul rand este un gest umanitar, nu poti sa stii niciodata cand vei avea nevoie de o transfuzie, aflarea grupei ( in caz ca unii nu o stiu), analize complete gratuite si o zi libera de la lucru. Nu se recolteaza decat 400 de ml. ca si reguli nu se mananca in ziua donarii, iar in ziua precedenta a se evita dulciurile si grasimile[/quote Intr-adevar problema transfuziilor este destul de mare in Romania... mama prietenei mele a pierdut mult sange in urma unei interventii chirurgicale .. NU I S-A FACUT TRANSFUZIA pana nu a gasit mai multi donatori care sa poata asigura exact cantitatea de sange necesara mamei ei. Sa ne feresca Dumnezeu sa avem nevoie de sange, ca uite ce ne asteapta... eu personal am avut nevoie de transfuzie acum 1 an si jumatate, noroc ca la mine cantitatea necesara nu era atat de mare si am avut niscaiva "PCR-uri"(Pile Cunostinte& Relatii) la acel spital.. caci altfel precis ca si eu trebuia sa alerg disperata dupa donatori:2: |
Cine are nevoie de sange sa spuna,eu donez
DA fara teama sa spuna cine stie un om in necaz ,asa cum am mai donat eu sant dispusa s-o fac oricand,asa de la inima la inima
|
Azi m-a sunat o prietena, cauta donatori pentru o ruda de-a ei, internata la un spital de urgenta.
Haideti sa donam sange! E nevoie. |
Mantuitorul si-a varsat angele pt a salva omenirea.Eu care sunt doar un om nevrednic pot sa salvez doar viata unui om donand 250 ml sange.Un om de 70 kg are cam 5oooml sange.cu o alimentatie normala sangedonat se reface in maxim 6zile.eu am donat de multe ori cam la 1.5 luni.Am inceout sa donez cand aveam 18ani.Acum am trecut de 100 de donari si ma simt sanatos si mai ales multumt sufleteste stiind ca niste necunoscuti traiesc acum su datorita sangelu meu!
|
Nimeni,nimeni
Da,nimeni din pacate nu vrea sa mergem sa donam,de ce ?
|
va cer scuze de mii de ori
da cu tot respectu va cer scuze tuturor,poate v-am suparat,cu apelu si chemarea mea,in caz ca stiti pe cineva in nevoie din bucuresti eu sant dispusa sa ajut,am grupa A2 pozitiv
o zi buna tuturor |
Citat:
|
Draga mea pe 15 voi fi si eu in Bucuresti o perioada. Te-as ajuta cu drag insa..am hepatita si nu pot dona. Daca pot ajuta cumva..stiu ca esti departe..poate nu are cine sa merga la spital sa ii duca ceva de mancare sau.. ce stiu eu....cu o rugaciune..da-ne numele celui/celei bolnav/ve. Maica Domnului sa ii daruiasca sanatate pentru rugaciunile Sfantului Nectarie si a tuturor Sfintilor, amin!:63::77:
|
marinalca
te ajut cu draga inima ,da-mi un semn
|
Cine cauta donator de sange pentru Cluj sa ma anunte . Ne motiveaza Mara :1: . Am incercat sa donez pentru cineva din Bucuresti si mi-au spus ca nu se prea poate .
|
http://www.monitorulvn.ro/?stire=5944
Un articol ce ar trebui sa dea de gandit si celor ce doneaza sange si celor ce il folosesc. :2: si inca un link mai vechi f.relevant.. http://www.monitorulvn.ro/?stire=5629 |
Saptamana aceasta o sa merg sa donez sange. Daca cineva din orasul Sibiu are nevoie in mod special de aceasta donatie, adica sa mentionez pe buletin pt. cine anume donez, la cine sa ajunga neaparat sangele, poate sa ma anunte aici. Multumesc.
|
Nu cred ca este pacat sa donezi sange sau sa faci transplant de organe.Credeti ca pe Dumnezeu il supara faptul ca noi spunem ca am ajutat la viata noastra ?Conteaza gestul,salvezi o viata.Nu se stie importanta salvarii unei vieti,este cea mai mare fapta de milostenie.
Inainte de a da sange trebuie verificat daca omul este sanatos sau indeplineste toate conditiile,pentru ca e posibil ca sangele meu sa fie scazut in proteine,globule rosii,colesterol etc si nu e bine,sau sa contina prea multe etc. |
Eu sunt bucuros ca s-au eliminat anumite recompense ce se dadeau donatorilor (bonuri de masa, abonamente reduse pe transportul in comun, bani sau mai stiu eu ce).
Donarea de sange trebuie sa fie exact ce este: un act benevol, nu unul facut in asteptarea unei anumite recompense. (Ziua libera se impune.) O alta restrictie pentru cine vrea sa doneze sange: oricine infectat cu virusul Herpes simplex (de orice tip) nu poate fi donator. In Romania ati ramane cu gura cascata daca ati stii cati sunt infectati cu acest virus (zeci de procente din populatie, la fel ca si in alte tari europene). |
Citat:
|
Citat:
Asta a fost dealtfel si motivatia autoritatilor cand au retras aceste avantaje, altfel riscam ca oamenii sa se invete prost si sa doneze sange numai atunci cand ar fi existat vreun profit. Caritatea nu implica profit, implica omenie si altruism. |
Cam rece aceasta gandire. Iarta-ma dar asa vad eu. Nu am nimic impotriva solidaritatii, dar simtul civic nu mi-l educ dand sange, ci luand atitudine acolo unde e necesar.
A dona sange e semn de iubire de aproapele, asa cum ne-a poruncit Hristos. Eu insami am primit odata sange de la doua persoane si le-am ramas recunoscatoare pana in ziua de azi, caci mi-au salvat viata. Oare daca omul acela primeste o farfurie de mancare dupa ce a dat sange, si-a facut mai putin datoria fata de aproapele? Poate cumva sa abuzeze de acea farfurie de mancare? Nu, caci nu are voie sa doneze decat la un anumit interval. Dupa ce ca acesti oameni doneaza sange, spre deosebire de mine, care am avut hepatita si nu pot dona, ne mai apucam si sa-i judecam pentru ce primeau pe drept cuvant. Dar sistemul strange surubul sub diferite pretexte. Obligatiile cresc in vreme ce drepturile scad, incet dar sigur. Si culmea e ca unii dintre noi chiar suntem incantati de acest lucru. Scrabble, tu esti donator? Eu nu sunt, din motive intemeiate, dar fiul meu si sotul sunt donatori de ani de zile. |
Citat:
In Romania existau foarte multi oameni care traiau din asa ceva, in loc sa-si caute de munca. Acum ca s-au scos beneficiile au sarit cu totii in sus, pentru ca asa percepeau ei actul, ca pe un troc. Dar statul a procedat bine si problema s-a rezolvat, acum doneaza numai cine o face din solidaritate cetateneasca. Iar criza de sange nu e ceva nou, a fost si inainte si va fi mereu. Citat:
Citat:
|
Citat:
La saracia unora si acea farfurie de mancare inseamna ceva. Dar ai o raceala in gandire, care mie imi inghiata sangele! |
E important sa donati sange, cei care puteti
Fiica mea a trait 17 ani si jumatate. Din cauza unei boli cumplite, a avut toata viata ei scurta si chinuita nevoie de transfuzii. A ajuns sa fie eleva de liceu, a intrat la liceu fara sa ia meditatii desi ea lipsea de la scoala lunar, de mai multe ori pe luna uneori, tratament medicamentos a facut in permanenta in fiecare zi a vietii ei, acasa facea perfuzii cu care dormea si noaptea.
Pana la 3 ani i-am dat sange de-al meu, era cel mai potrivit, apoi nevoile ei au crescut si am avut nevoie de sange de la alti donatori. Daca toti acei oameni care i-au dat sange- si cu voia Tatalui Ceresc- nu ar fi facut acel gest ce credeti ca s-ar fi intamplat cu acest copil? Cum ar fi trait? Ce ar fi trebuit sa fac? Cum ar fi ajuns fiica mea o adolescenta frumoasa, desteapta, credincioasa, prietenoasa, care si acum dupa 10 ani este amintita de prietenii ei, de toti cei care au cunoscut-o, multora dintre cei pe care i-a cunoscut marcandu-le viata, schimbadu-le ceva in viata, in bine? Nu credeti ca Dumnezeu a vrut ca ea sa poata supravietui atata timp, tocmai pentru ca atat a considerat El necesar sa-si indeplineasca ea misiunea pe acest pamant? Si daca fara transfuzii nu ar fi putut supravietui, nu credeti ca El a fost de acord cu acel tratament? Nu vreau sa mai scriu prea multe, dar cred ca intelegeti cat de important este acest gest. |
Citat:
|
Citat:
|
Multumesc
Citat:
Fiecare parinte isi iubeste copilul si crede ca al lui e cel mai cel. Despre fiica mea, insa, multi cunoscuti de-ai nostri au si astazi amintiri care le-au marcat viata, parca pentru totdeauna. E o mangaiere sa auzi astfel de cuvinte, dupa 10 ani de cand ea nu mai este, sa vezi ca a ramas in amintirile lor, ca nu au uitat-o. Lacrimile nu trec oricum, dar... Dumnezeu stie cel mai bine de ce a fost sa fie asa. Nimic nu e la voia intamplarii. Eu as dona sange si acum, dar am fost la centru si nu-mi recolteaza, intr-o vreme nu aveam greutatea necesara, plus cauza unei boli (thalasemie minora) pe care o am. Eu as dona si in asemenea situatie, inainte aveam mult mai putine kilograme (cand donam pentru fiica mea) si nu am patit nimic niciodata. Dar regulile sunt foarte stricte acum la Centrul de Recoltare, si oamenii nu-si risca serviciul, ma gandesc. |
De ce?
Citat:
|
Este nevoie de sânge
Scot de la naftalină acest topic pentru că nevoia de sânge se pare că este foarte mare în ultimele zile, iar donarea de sânge consider că este o faptă creștinească la îndemâna multora dintre noi, chiar și a celor săraci; doar să fii sănătos.
Sunt mulți cei a căror viață atârnă de o pungă de sânge: accidentați, oameni care au nevoie urgentă de operație, talasemicii (care nu pot trăi decât făcând transfuzii toată viața). În București, donarea se face la Centrul de Transfuzii Sanguine, care se află aproape de Piața Victoriei. Centrele de transfuzii din țară pot fi găsite aici, inclusiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca donator. La CTS, în perioada verii programul pentru recoltarea de sânge este între 7,30 și 12.00. Dacă ajungi devreme și vezi multă lume, asta nu înseamnă că nevoia de sânge este acoperită. O bună parte dintre cei veniți nu vor fi admiși ca donatori. |
Încă ceva. În perioada asta este o campanie mediatică pentru donarea de sânge, așa că numărul donatorilor va crește (dar nu neapărat până la a acoperi necesarul).
Ceea ce este important, însă, este să donezi cu regularitate, pentru că de la donatorii sporadici se recoltează doar sânge total iar, pe de altă parte, nevoia de sânge este permanentă. |
Experienta personala, am intrebat cum se doneaza sange, te prezinti la prima ora si stai la o coada de asteptare imensa, completezi un formular, si astepti si astepti..
Nu poate sa-ti spuna nimeni cat dureaza pentru ca de la prima ora deja sunt o gramada de doritori, majoritatea de o anumita conditie sociala si culoare etc. Asistenta care am intrebat-o chestiile astea se uita ciudat la modul "da' tu de ce ai nevoie sa donezi?". Nu vreau sa descurajez pe nimeni, poate prin alte parti lucrurile stau altfel. Pana la urma e o chestie care tine de cerere si oferta, daca cererea ar fi mai bine stimualta financiar cu certitudine si oferta ar fi mult mai substantiala, momentan este un gest ori de saracie extrema ori de bunavointa extrema. |
La București lucrurile merg bine, sunt organizate cum trebuie. Totuși, cred că durează vreo două ore (n-am stat până la capăt, fiind eliminat pe parcurs). Dar se mișcă repede și organizat. Dacă te duci pe la 11-12 se pare că e mai degajat.
Donatori de toate felurile: unii vin pentru apropiații/cunoscuții lor, alții probabil pentru beneficii (7 bonuri de masă, zi liberă la muncă, 1/2 la transportul în comun, din ce am citit), iar alții pentru că au auzit că este nevoie. Sunt și persoane care au nevoie de sânge pentru apropiații lor și te roagă să donezi pentru ei, dacă ai grupa corespunzătoare. Atmosfera e civilizată. P.S. Cea mai bună perioadă pentru a dona este cea a posturilor sau măcar după o zi de post (vegetal): trebuie măcar 48 de ore fără alcool și 24 de ore fără grăsimi înainte de donare. |
Din cate am inteles trebuie sa vii la prima ora pentru inscriere, si pe urma revii/astepti pana cand iti vine randul..
Da, atmosfera este civilizata, din cate am inteles un beneficiu suplimentar este si ca ti se fac niste analize gratuite cu ocazia asta desi la ce intrebari era in formularul ala se pare ca e mai mult o chestie "pe propria raspundere"... |
Nu e nevoie să vii la prima oră. Mi s-a spus că pot veni pe la prânz pe viitor. Formularul e pe proprie răspundere, bineînțeles, dar analizele ți se fac pe bune și sunt eliminatorii. Pe mine m-a eliminat pentru niște extrasistole.
|
Apropo de beneficii, practic nu ele ar trebui să fie stimulentul pentru a dona.
Donarea de sânge trebuie să fie un act gratuit, generos. Altfel, dacă ai în vedere foloasele obținute, minți la completarea formularului dacă nu îndeplinești condițiile și nu dai un sânge de calitate. Sângele nu este de vânzare, iar în momentul în care s-ar ajunge să fie suficienți donatori dezinteresați, ar putea să retragă și o parte din beneficii (cum ar fi tichetele de masă). |
Ideal ar fi sa doneze in special cei cu grupe de sange care nu se intalnesc asa de des in populatie (O, B, AB), cei cu Rh negativ. Majoritatea populatiei si in consecinta si a celor care doneaza au A+, stocurile de sange din spitale sunt aproape pline cu acest tip.
|
E bine de știut asta. Totuși, astăzi o femeie avea nevoie tocmai de donatori de AII pozitiv pentru soțul ei aflat în spital la Fundeni, unde nu aveau sânge pentru el.
|
Citat:
Si crede-ma, ca nu le-ar fi dificil sa minta si pentru mult mai putin decat alea 7 tichete de masa. Citat:
Spune-mi si mie, cate lucruri marete ai vazut ca s-au facut doar cu "hei rup"? Oricum, cred ca mai fac o incercare sa donez :) |
Ieri n-am avut impresia că „cei dispuși să mintă” ar fi fost majoritari. În urmă cu mai mulți ani, da. Oricum, formularul e cu scop eliminatoriu, ca să scutească pierderea de timp, de muncă și de reactivi, pentru că sângele e testat și dacă nu e corespunzător, nici nu se recoltează, analizele făcându-se înainte de recoltarea propriu-zisă.
Ca donatorii cu adevărat benevoli să vină în număr suficient, eu cred că e nevoie de mai multă informare. Inclusiv – sau mai ales – în biserici. Doritorii de a face o faptă bună sunt mulți, dacă au încredințarea că fapta lor are o finalitate. Oricum, se pare că primul semn că ești pe drumul bun sunt obstacolele care apar, și nu doar cele obiective, ci, mai ales, cele subiective – gândurile: nu e nevoie de mine (sunt destui donatori), nu sunt tratat cum trebuie (eu, care vin să dau, nu să iau), e coadă, îmi pierd vremea, îmi displace compania ș.a.m.d. Constat că așa mi se întâmplă și atunci când mă pregătesc să merg la spovedanie sau la liturghie: potrivnicul e nelipsit. El e primul care trebuie biruit, și prin asta orice faptă bună poate fi o victorie duhovnicească. P.S. Să ne spui și nouă cum a mers, dacă te duci. Sper să-mi rezolv problemele de sănătate și să mă duc și eu din nou. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:10:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.