![]() |
Citat:
O carte scrisa cu mult discernamint documentata din experientele sfintilor dar si ale altor persoane. Merita citita. |
Asa este Mirela, macar de nu am ura pe nimeni , sau macar sa fim indiferenti de cei ce ne pricinuiesc necaz, caci asa cum imi spunea si Duhovnicul, de ei traiesc inseamna ca si pe ei ii iubesc si ii rabda Dumnezeu, nefiind cu nimic mai prejos ca noi.
|
Citat:
Mai ascultati si voi ce ne spun marii nostri duhovnici ,precum par, A.PAPACIOC ,IN FILMULETUL DESPRE ECUMENISM si in cel DESPRE MARTURISIREA ADEVARULUI,APOI MAI ASCULTATI CE SPUN SI MONAHII in ECUMENISM 4GLOBALIZARE luti-l de pa www.arhiva-ortodoxa/info.Mie imi placa sa ascult si pareri mlt mai competemte decit ale mele proprii si in functie de ce aud ,cum aud judec ,cacu judecata lui Dumnezeu este dreapta! |
Citat:
|
Dumnezeu de aceea ne-a dat IUTIMEA sa o folosim in APARAREA ADEVARULUI,iar nu contra aproapelui,adica in certuri omenesti ce tin de duhul acestei lumi.
|
Mirela, daca ajungi sa nu mai urasti pe nimeni si sa nu mai fii nepasator fata de ceilalti sunt semne ca te hranesti cu iubirea desavarsita. Ea devine prezenta in tine in momentul in care traiesti si pentru altii. Iata cine poate avea dragostea desavarsita printre noi.
|
Se vorbeste atat de mult despre iubire dar atunci cand un semen (mai ales daca e de sex opus) iti spune te iubesc frate(sora) imediat mergem cu gandul la desfranare sau fatarnicie. Este primul gand ce ne vine in minte, apoi analizam si posibilitatea ca acel om poate simti o iubire sincera frateasca asemenea crestinilor de odinioara. Astfel prin impulsurile noastre (cele cu care primim consideratia, iubirea aporoapelui) aratam de fapt starea inimii noastre. Sa nu uram, este prima treapta dar a primi cu recunostinta si simplitate iubirea aproapelui, fara a ii da conotatie lumeasca este a doua treapta.:) Daca am avea mai multa simplitate lumea ar deveni mult mai buna si mai frumoasa:)
|
Citat:
|
CLD: "Sa stii ca prima judecata se face asa: vei fi întrebat de ce n-ai crezut." ???
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu zic ca e mai important sa retinem ca in lumea de dincolo vom primi potrivit faptelor noastre. Intunericul vesnic pentru intunericul nestiintei, adancul fara auz pentru mandrie, uratenia fetei pentru cuvintele fara de rusine, etc. Asa ca este bine sa ne obisnuim ochii sa vada, urechile sa auda, limba sa graiasca dupa fire, ca sa nu ajungem in acesta negura si tacere, ci sa ne facem vazatori ai slavei dumnezeiesti. Nu aflam ce nu am cautat. Nu ni se deschide usa Imparatiei cerurilor fiindca n-am batut la usa virtutilor. Deci, sa fim cu luare aminte pe ce fapte ne sprijinim.
|
ei..degeaba ne batem noi capul..om trai .. om muri..si om vedea.
|
Citat:
|
vsovi..m-am referit la cum ne inchipuim judecata de apoi...trraim , facem cum credem adica ori pe calea buna ori pe cea rea , om muri , si atunci vedem cum va fi.
|
Citat:
|
Citat:
|
simt bucurie,emotie,entuziasm si pot spune ca imi pot imagina Judecata de Apoi foarte bine..nu simt nici un fel de frica,desi ar trebui.
|
Daca simti bucurie ca vine Judecata de Apoi...inseamna ca nu stii ce faci! Poate ca te afli intr-o mare inselare, crezand ca tot ceea ce faci e bine...
Sunt multe pe care le facem si nu stim ca le facem rau! Judecata de Apoi se mai numeste si INFRICOSATA JUDECATA! Nu e o gluma... |
JUDECAA DE APOI E CA O MASURARE CU METRUL ,DUPA CUM AU FOST SI FAPTELE NOASTRE.Daca faptele nostre au fost bune metrul va fi mai lung ,iar noi mai inalti in ochii lui Dumnezeu:D
|
Ce as putea sa spun!O groaza cumplita ma cuprinde afland din Sfanta Scriptura, din Apocalipsa ce ma asteapta!Nu mi-o inchipui altfel decat cum este descrisa.
Cu noi este Dumnezeu ! |
Citat:
|
pentru cei drepti si sfinti, judecata va fi asteptata cu pace in suflet. pentru nelegiuiti, cu teama/spaima, infricosare.
|
Citat:
|
Celor rai le va zice:
Psalmi 6:8 [color=red]Departati-va de la mine toti cei ce lucrati faradelegea,[/color] ca a auzit Domnul glasul plangerii mele. Daca unii ar putea sa admita ca Dumnezeu a pregatit un rai second hand pentru cei ce practica nelegiuirea se inseala pentru ca Sfanta Scriptura spune ca ochii lui Dumnezeu sunt atat de curati incat nu pot sa vada raul... Dar cei buni vor fi primiti: Psalm 6:9. Auzit-a Domnul cererea mea, Domnul rugaciunea mea a primit. |
Mie unul nu sunt prea multumit.Ma refer ca ma voi duce in alta lume ,sufletul va trai vesnic dar cand te gandesti ca ceilalti sunt pe Pamant si te plang este catastrofal.Mai bine murim cu toti o data decat sa murim pe rand .Degeaba traiesti vesnic daca nu traiesti alaturi de familie ,de mama ,de tata.
|
Citat:
|
Eu ma refer ca e o banalitate dorinta oamenilor de a nu veni niciodata APOCALIPSA .Mai bine murim cu totii suferinta numai e asa mare.
|
Citat:
|
Sa nu uitam ca primul martor al judecatii este propria constiinta. De toate putem fugi, dar de propria constiinta niciodata. Daca avem o constiinta curata vom intelege cat de necesara este pocainta si vom cere de la Dumnezeu timp pentru pocainta, ca in Pateric, cand un parinte ii cerea lui Dumnezeu sa-l mai lase pe pamant macar un ceas pentru ca sa se pocaiasca. Ortodoxia este cea care tine pe om intr-un vesnic dinamism intre "deja mantuit" si "nu inca mantuit"
|
In ce sens ingrozitoare Andrei?..adica ne vom speria sau va fi dureroasa fizic, insa care fizic daca nu-l mai avem, deci din ce se deduce durerea va fi ma mult la nivel de mustrare de constiinta?... pentru cei care nu vor capata viata vesnica?
|
Ziua de Apoi va fi îngrozitoare pentru toti, deoarece atunci se va arata Dumnezeu în toata maretia Lui. Sfântul Siluan spune ca un om obisnuit nu poate suporta vedera lui Dumnezeu.
Iar pentru cei nepocaiti va fi si mai îngrozitoare, fiindca vor întelege instantaneu ce îi asteapta în vesnicie. |
Mantuitorul spune ca "Felul nostru de vorbire sa fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte, vine de la cel rau" (Matei 5,37). Iar de vom face bine unuia dintre semenii nostri, lui i-am facut. De vom implini cele de mai sus, nu avem de ce sa ne mai temem de judecata, cacu nu suntem morti ci vii pentru Hristos.
Ce minunat ar fi ca orice cuvant al nostru sa fie o rostire a lui Dumnezeu in lume. Asadar, e vremea sa ne luam in serios viata. |
[COLOR=darkred]Judecata de Apoi va fi de negrait ![/COLOR]
|
Judecata de Apoi = Dreptatea lui Dumnezeu.
Minunata pentru cei drepti, ingrozitoare pentru cei nelegiuiti ! Mai mult nu vreau sa imi imaginez :68: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:28:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.