Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sfantul salon auto (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3311)

AndreiB 09.03.2008 22:48:09

frate danyel
mai multa opulenta nu inseamna mai putina smerenie, cum mai multa saracie nu inseamna mai multa smerenie.
nu amesteca cele doua concepte, pentru ca ele nu interrelationeaza, ca in lume.
deci, frate, daca te supara ca banutii tai, munciti cu singe si sudoare, nu sint bine chivernisiti, NU TE OPRESTE NIMENI SA NU CUMPERI OBIECTE CE TIN DE CULTUL ORTODOX
nu mai fiti fatarnici, nimeni nu va obliga sa dati bani. donati obiecte... si toata lumea este multumita!

jeny11 10.03.2008 10:03:59

E normal sa nu umble cu harburi dar intrebarea mea este de unde bani pentru a le cumpara dar mai ales a-le intretine totusi la cat de mari au inceput sa fie taxele nu ma mir ca au bani nu sunt ipocrita si nu ma astept sa-i vad imbracati in zdrente(nici nu ar da bine)sau sa umble pe jos dar totusi sa mergi intr-un catun prapadit in limuzina imi pare lipsa de bun simpt cel putin.Cat despre obiectele de cult ce sa mai spun atata timp cat nu se cauta si o mica inselatorie nu am nimic de reprosat dar sa va spun concret la ce ma refer:la o manastire nu dau nume ca nu are rost ,am vrut sa cumpar o mica candela chit ca pretul era cel putin dublu fata de cea ce vazusem in alte locuri caci era un mic afis obiecte sfintite am cerut candela si ma impins pacatul sa spun e sfintita nu? la care maicuta nu stiu cum se face poate sa nu pacatuiasca in ziua de Pasti ma privit incurcata si mi-a raspuns cu voce inceata dute dumneata cu ea sa o sfinteasca parintele, da eu cat costa? numai 20 de lei ce se intampla daca nu intrebam!? credeam ca nu poate exista asa ceva in lacasul sfant dar exista .

C-tin 10.03.2008 10:46:47

Danyel are dreptate fratilor! Mirenii nu au voie sa-i judece pe Ierarhi, dar ca sa-i ajute sa se smereasca, asta o pot face, ca sa nu ajunga apoi s-o faca Cel de Sus si sa le fie mai rau...
Ierahii nostri sunt slujitorii a lui Hristos si pilda vietuirii smerite a lui Hristos trebuie sa le fie urmasi.

Nimeni nu zice sa umble in harburi de automobile!
Ca se vorbea de Dacia... A binecuvantat-o Dumnzeu acum ca a ajuns sa se vanda pana si-n occident! Si eu ma intreb de ce alearga dupa altele mai scumpe daca au la usa lucru bun si mai ieftin?

danyel 10.03.2008 10:47:18

AndreiB nu vrei sa intelegi, nu-i fatarnicie din partea noastra, e obraznicie din partea lor crede-ma, da bineinteles de oameni ca tine se bucura Ierarhii ca tu ii pupi in.... si ei se lafaie in lux, da ma mir totusi ei care la o anumita vreme au depus voturile monahale de saracie si simplitate tocmai ei sa faca asemenea treburi? du-te pe strada si asculta vocea oamenilor sa vezi ce spun? din banii dati pe masini mai bine s-ar tipari carti si reviste de spiritualitate care sa fie la un pret accesibil si "Preasfintitii" sa mai viziteze parohiile din eparhie nu numai la sfintiri ci si altcanva sa vada ce-i face turma daca tot i-a dat masina buna sa poata umbla atunci sa umble nu numai la "case mari" ci si in satucul uitat de lume sa vada oamenii ca au si ei un episcop care vine cu un cuvant bun de invatatura si de mangaiere pentru ei

AndreiB 10.03.2008 12:23:32

sora jenny, ce ghinion ai, soro, nu? pacat de acea maicuta si de acea manastire!!!
mai ai si alte exemple decit acesta?
nu mai generalizati, oameni buni.
nimeni nu spune ca nu exista padure fara uscaturi!

C-tin 10.03.2008 13:09:18

Citat:

În prealabil postat de danyel
"Preasfintitii" sa mai viziteze parohiile din eparhie nu numai la sfintiri ci si altcanva sa vada ce-i face turma daca tot i-a dat masina buna sa poata umbla atunci sa umble nu numai la "case mari" ci si in satucul uitat de lume sa vada oamenii ca au si ei un episcop care vine cu un cuvant bun de invatatura si de mangaiere pentru ei

Sa dea Dumnezeu sa urmeze sfatul tau, Danyele...
Altfel o sa fim ca Schindler la sfarsitul filmului (filmul "Lista lui Schindler"). Dupa cat bine facuse omul asta, la sfarsit el tot mai plangea de parere de rau ca nu a dat mai inainte si insigna aurita din piept, inelul de aur din deget, etc pt care ar fi putut salva alti condamnati la exterminare.
Asa e si cu Judecata de Sus, o sa vedem mai degraba binele pe care puteam sa-l facem si nu l-am facut ...si ce-o sa ne mai para rau...:( Doamne Miluieste!

C-tin 10.03.2008 13:14:17

Citat:

În prealabil postat de AndreiB
dar oare oamenii politici, care isi bat joc de banul public, ce ar trebui sa faca?
cel putin nimeni nu va obliga sa faceti donatii la biserici, da?

Multumesc frate! ca bine zici!
Toti cei care au pe mana banii publici trebuie sa bage de seama cum ii administreaza...

C-tin 10.03.2008 13:18:47

Draga frate Andrei!
Cu nedreptatea nu trebuie sa te faci frate!
...macar ca s-o mania Irodiada si ne-o cere capul pe tipsie!

danyel 10.03.2008 13:22:01

Nu putem compara politicienii cu preotii si ierarhii acestia din urma sunt prin natura meseriei lor chemati nu cu o chemare omeneasca ci cu una Dumnezeiasca la sfintenie, smerenie si bun simt, AndreiB asta este un discurs bun "sa ne vedem de smerenia si pacatele noastre" dar daca toti ar fi in tocmai asa, pacatul n-ar mai fi condamnat niciodata noi ca si crestini suntem chemati si sa indreptam sa invatam si sa dam o oarecare directie celor slabi si necunoscatori ca de multe ori cei ce pacatuiesc nu stiu ca nu e bine pt ca multi prea multi "dreptcredinciosi" nu ii indreapta deloc

danyel 10.03.2008 13:26:23

jeny11 ma intristeaza ceea ce ai povestit si mi-au ajuns pana in gat povestile cu preoti care nu-si merita numele, da nu exista padure fara uscaturi, dar in asta a noastra cam multe uscaturi sunt chiar prea multe, si orice gradina se curata de uscaturi pentru a avea roade mai bune Preasfintitilor ierarhi luati "uneltele" si curatati aceasta padure de prea multele ei uscaturi

AndreiB 10.03.2008 13:46:52

Dumnezeule Doamne, ce nedreptate ai suferita soro jenny. INtr-adevar ma intreb oare, de ce nu ai depus nicio plingere importiva acelui preot, si la politie si la mitropolia de care apartii?
vai de mine surioara, nedreptatea, oricine o face, trebuie sa plateasca! poate ne spui si noua de ce nu ai depus nici o plingere? te-a impiedicat ceva anume?
si dupa parerea ta, poate sau nu umila, ce ar trebui facut?
oare sa schimbam regulile in biserica ortodoxa, nu-i asa? sau poate sa acuzam intreaga biserica ortodoxa, dupa cazul tau si a miilor (poate) de crestini, ca si tine , nemultumiti?
vai de mine, dar ce nedreptate!
soro, eu zic, ce tie nu-ti place, altuia nu face!
asa ca, daca te simti neimplinita spiritual in acdrul credintei in care ai fost botezata, incearca sa-ti gasesti implinirea sufleteasca in alta parte, pentru ca, nu-i asa, cu totii trebuie sa ne mintuim.
deci, soro jenny, ai liberul arbitru si propria constiinta si actioneaza in consecinta!
dar fa bine, si nu mai denigra o institutie doar pe baza unor cazuri izolate.

AndreiB 10.03.2008 13:53:13

danyel,
ar fi mai bine intro multime, care o fi ea, in romania, sa se plimbe un om politic si un ierarh si vom vedea mai bine care va fi reactia oamenilor la adresa lor.
asa ca, sa lasam deoparte fatarnicia, si sa recunoastem faptul ca POLITICA este ceva impus noua, pe cind religia, nu!
esti credincios in cadrul unei confesiuni in urma unui act unilateral, la inceput. Tu alegi sa fii parte dintr-o religie, pe cind un regim politic, oricare ar fi el, poate fi impus cu ajutorul majoritatii. Accepti sau nu, ii simti consecintele. nu acelasi lucru se poate spune si in ceea ce priveste religia careia ii apartii.
ca sa revenim la subiectul topicului: mi se pare foarte normal ca Patriarhia si Mitropoliile sa aiba masini foarte bune.
ele apartin unei institutii, nu ierahilor!

ory 10.03.2008 14:15:54

Stiu ca o sa fiu off topic,dar sa stiti ca are dreotate Daniel,nu putem sa ne facem ca nu vedem nedreptatile ce ni se fac,danduni-se in cap cu "teoriile religioase" pentru a tacea,fiindca aceste nedreptati vor continua si vor capata amploare,si pana la urma biserica traieste din "credinta" ienoriasilor.
In sat la soacramea este un preot de toata frumusetea,inalt,vanjos,cu o statura impunatoare si...mafiot,cam asa este perceput el dupa invartelile pe care le face cu banii.Ei bine,nu demult a fost dat si la televizor datorita unui conflict de nerezolvat dintre dansul si unii sateni.Acest preot a gasit nu stiu in ce documente vechi,pe la nu stiu ce primarie,ca o parte din terenul in care se aflau cateva case locuite,de altfel,de oamenii ce le construisera cu 40-50 de ani in urma,deci o parte din acest teren ar apartinand de fapt bisericii.Buuun!Astfel,el cunoscut fiind ca avand pile peste tot,primarie,judecatorie,relatii cu diferiti patroni importanti,a scos niste acte care-i permitea sa evacueze zona si sa-si i-a in primire terenul pe care sustinea ca apartinea bisericii,si care era locuit de un numar de 2-3 familii.Cand oamenii au auzit,oameni simpli de la tara,s-au ingrozit.Va dati seama,urma sa le fie distruse casele si munca lor de-o viata,urma sa fie lasati de izbeliste pe drumuri FARA NIMIC,si bine-nteles ca si acesti oameni detineau acte pe casele si terenurile aferente acestora,insa le era greu sa umble prin tribunale,si destul de costisitor pentru niste oameni simpli si saraci cum sunt majoritatea de la tara.Si asa datorita disperarii satenilor nedreptatiti,si a lipsei de intelegere si compasiune a preotului,cazul a ajuns in atentia mass mediei,in ziua in care preotul respectiv a venit la fata locului cu excavatoare,hotarat sa demoleze zona respectiva,chiar daca oamenii nu se dadeau iesiti din casele lor,nedorind sa cedeze acestui abuz,in conceptiunea lor.Dar preotul a bagat efectiv excavatoru peste oameni...si tipand si certandu-i le-a impus sa plece de-acolo cu orice pret,fara sa-l intereseze catusi de putin ca acestia nu aveau unde sa se duca.S-au rugat oamenii de preot sa le gaseasca o solutie,in acest sens,ca nu pot ramanea pe drumuri,respectiv pe ulita.Dar acesta cu o raceala infernala si cu o absoluta lipsa de compasiune le-a spus ca nu-l intereseaza ce fac ei,ca este dreptul bisericii si cu asta basta,chiar a strigat raspicat;"BA!,NU VA PUNETI CU BISERICA!!!"...de parca Dumnezeu l-ar fi sustinut in demersul lui "avar",de altfel.Fiindca sa nu uit sa specific faptul ca acest preot,pe langa masina bengoasa pe care o avea,daca aveai ochi bun,puteai remarca la mana acestuia si un ROLLEX de toata frumusetea(care,probabil a costat cat toate casele amaratilor acestora).Chiar imi spunea sotul meu ca este incredibil cat de smecher si de prefacut poate fi acest om,predicand cu lacrimi de crocodil despre credinta,insa ducand o viata absolut "profitabila",realizata astfel pe diferite cai.
Sincer,nu stiu cum s-a terminat acest caz,insa preotul parea sigur si neindurator la nevoile ienoriasilor care odinioara l-au slavit si i-au pupat atat mana,si care din putinul lor au contribuit la biserica satului,atat cat a fost nevoie.Exact cum spunea cineva pe-aici,nu este credinta faptul de-a nu ne interesa cand lucrurile batjocoritoare de credinta se-ntampla in jurul nostru,trebuie sa se mai faca si curatenie,caci multi oameni in straie "slavite" nu sunt vrednici,si le intineaza si numele celor care sunt cinstiti si cu Farica de Dumnezeu,si Slava Domnului sunt destui.

monica73 10.03.2008 14:34:02

in ziua de azi se castiga foarte bine din preotie,tocmai de aceea unii devin preoti,fara a avea nimic la inima.acum or sa intre si in politica,vor candida la consilieri.

monica73 10.03.2008 14:39:18

se apropie ziua aceea despre care vorbea un Sfant Parinte,sa ne ferim de a intra in anumite biserici ,caci vai de noi ce vom intalni acolo,in nici un caz oameni cu adevarat credinciosi.

seminaristul 10.03.2008 14:39:48

Citat:

În prealabil postat de ory
Stiu ca o sa fiu off topic,dar sa stiti ca are dreotate Daniel,nu putem sa ne facem ca nu vedem nedreptatile ce ni se fac,danduni-se in cap cu "teoriile religioase" pentru a tacea,fiindca aceste nedreptati vor continua si vor capata amploare,si pana la urma biserica traieste din "credinta" ienoriasilor.
In sat la soacramea este un preot de toata frumusetea,inalt,vanjos,cu o statura impunatoare si...mafiot,cam asa este perceput el dupa invartelile pe care le face cu banii.Ei bine,nu demult a fost dat si la televizor datorita unui conflict de nerezolvat dintre dansul si unii sateni.Acest preot a gasit nu stiu in ce documente vechi,pe la nu stiu ce primarie,ca o parte din terenul in care se aflau cateva case locuite,de altfel,de oamenii ce le construisera cu 40-50 de ani in urma,deci o parte din acest teren ar apartinand de fapt bisericii.Buuun!Astfel,el cunoscut fiind ca avand pile peste tot,primarie,judecatorie,relatii cu diferiti patroni importanti,a scos niste acte care-i permitea sa evacueze zona si sa-si i-a in primire terenul pe care sustinea ca apartinea bisericii,si care era locuit de un numar de 2-3 familii.Cand oamenii au auzit,oameni simpli de la tara,s-au ingrozit.Va dati seama,urma sa le fie distruse casele si munca lor de-o viata,urma sa fie lasati de izbeliste pe drumuri FARA NIMIC,si bine-nteles ca si acesti oameni detineau acte pe casele si terenurile aferente acestora,insa le era greu sa umble prin tribunale,si destul de costisitor pentru niste oameni simpli si saraci cum sunt majoritatea de la tara.Si asa datorita disperarii satenilor nedreptatiti,si a lipsei de intelegere si compasiune a preotului,cazul a ajuns in atentia mass mediei,in ziua in care preotul respectiv a venit la fata locului cu excavatoare,hotarat sa demoleze zona respectiva,chiar daca oamenii nu se dadeau iesiti din casele lor,nedorind sa cedeze acestui abuz,in conceptiunea lor.Dar preotul a bagat efectiv excavatoru peste oameni...si tipand si certandu-i le-a impus sa plece de-acolo cu orice pret,fara sa-l intereseze catusi de putin ca acestia nu aveau unde sa se duca.S-au rugat oamenii de preot sa le gaseasca o solutie,in acest sens,ca nu pot ramanea pe drumuri,respectiv pe ulita.Dar acesta cu o raceala infernala si cu o absoluta lipsa de compasiune le-a spus ca nu-l intereseaza ce fac ei,ca este dreptul bisericii si cu asta basta,chiar a strigat raspicat;"BA!,NU VA PUNETI CU BISERICA!!!"...de parca Dumnezeu l-ar fi sustinut in demersul lui "avar",de altfel.Fiindca sa nu uit sa specific faptul ca acest preot,pe langa masina bengoasa pe care o avea,daca aveai ochi bun,puteai remarca la mana acestuia si un ROLLEX de toata frumusetea(care,probabil a costat cat toate casele amaratilor acestora).Chiar imi spunea sotul meu ca este incredibil cat de smecher si de prefacut poate fi acest om,predicand cu lacrimi de crocodil despre credinta,insa ducand o viata absolut "profitabila",realizata astfel pe diferite cai.
Sincer,nu stiu cum s-a terminat acest caz,insa preotul parea sigur si neindurator la nevoile ienoriasilor care odinioara l-au slavit si i-au pupat atat mana,si care din putinul lor au contribuit la biserica satului,atat cat a fost nevoie.Exact cum spunea cineva pe-aici,nu este credinta faptul de-a nu ne interesa cand lucrurile batjocoritoare de credinta se-ntampla in jurul nostru,trebuie sa se mai faca si curatenie,caci multi oameni in straie "slavite" nu sunt vrednici,si le intineaza si numele celor care sunt cinstiti si cu Farica de Dumnezeu,si Slava Domnului sunt destui.

unde-i lege nu-i tocmeala:D(glumesc desigur)

C-tin 10.03.2008 14:47:40

De acum a intrat dracul discordiei pe acest topic...nu are rost sa continuam!

Dupa cate am spus ca oameni, sa-l lasam acum pe Dumnezeu sa ia atitudine!

danyel 10.03.2008 14:53:13

da, sa aveti un post binecuvantat cu totii

jeny11 10.03.2008 15:03:06

Trebuai sa depun plangere dar va dati seama ca era cuvantul meu impotriva cuvantului preotului si in acele zile gandul nu imi statea la plangeri, mai tarziu mi sa spus ca preotul nu a facut nimic ilegal ci imoral caci binenteles ca chitanta pe locul vandut sa facut pe suma corecta nu pe cat a luat el si sa nu credeti ca am fost singurii care au patit-o cu el si sa nu va spun ce masina si-a tras parintele?!Sa nu mai spun ca acum iar a modificat tarifele 1000 lei noi pe cinci ani si am aflat si asta pe ascuns de la ingrijitorul cimitirului care a primit ordin ca la intrebarile apartinatorilor despre costuri sa faca pe prostul ca nu stie.

danyel 10.03.2008 15:29:47

cel putin la mine in ardeal nu se intampla cestii de astea cu cimitiru, odata cumparat locul ramane a tau nu ti-l mai cere nimeni dupa 5-7-10 ani iar aici preotii n-au nici o implicatie in administrarea cimitirelor, ar trebui sa treaca in admin consiliilor locale cimitirele si poate ar fi altfel, rusine acelor preoti care profita si de morti asa odihna le v-a da si lor Dumnezeu precum a u lasat si ei pe altii sa se odihneasca, la slujba inmormantarii exista inainte de acoperire o formula pe care o zice preotul "se pecetluieste acest mormant pana la a doua si infricosetoarea venire a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos in Numele tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh amin(Molitfernic-slujba inmormantarii) deci de ce se mai scot mortii din morminte da catre unii preoti? sa-si faca manevrele lor urate? si cand te gandesti la preotii care prin simpla lor prezenta iti transmitun sentiment de pace si duhovnicie care sunt plini de harul cel sfant, vazandu-i apoi pe acesti talhari iti vine sa-i scuipi ca fac de rusine Sfanta Taina si sfanta slujire

AndreiB 10.03.2008 15:35:51

se pare ca multa ura au unii dintre voi la adresa proetilor.
fatarnicia a invadat romania, un adevar adevarat.
deci, toti cei fatarnici si plini de ura, sa ia distanta fata de BOR si sa ii lese in pace pe oamenii care vor sa apartina de aceasta religie.
indreptati-va ura impotriva celor care isi bat joc de banii vostri si ai altora.

danyel 10.03.2008 15:47:27

nu-i vorba de ura, ci de un semnal de alarma impotriva acelor care au luat slujirea preotiei din interes, ortodoxia nu este religie este o confesiune din religia crestina si noi nu vrem sa o parasim pt ca nu suntem indiferenti fata de ea pentru ca ne pasa de Biserica noastra spunem aceste lucruri fi sigur ca daca eram indiferenti ne durea in cot de tot ce fac preotii sau ierarhii

monica73 10.03.2008 16:33:27

Citat:

se pare ca multa ura au unii dintre voi la adresa proetilor.
fatarnicia a invadat romania, un adevar adevarat.
deci, toti cei fatarnici si plini de ura, sa ia distanta fata de BOR si sa ii lese in pace pe oamenii care vor sa apartina de aceasta religie.
indreptati-va ura impotriva celor care isi bat joc de banii vostri si ai altora.

nu este vorba de ura,nici de 'dracul discordiei',cum zicea cineva ,ci aceasta este realitatea,acestea sunt adevaruri despre care prea putin se vorbeste,deoarece adevarul ii supara pe cei vizati,se simt cu musca pe caciula.cei fatarnici sunt deobicei chiar cei care conduc BOR,deci ziceai sa i-a distanta?:cool:istoria de acum 2000 de ani se repeta.nu trebuie sa ne indreptam ura impotriva nimanui,caci ne otravim sufletul si sa dam cartile pe fata.

AndreiB 10.03.2008 16:40:03

sint sigur ca daca te durea macar in cot ai fi facut ceva constructiv pentru Biserica...deci, semnalul de alarma ce l-a produs? existenta unor masini, de lux, dupa parerea ta? si?
masinile nu sint in proprietatea lor, deci nu si le insusesc ei.
sora monica a ajuns la un adevar, dupa parerea ei, de netagaduit, si anume : ei fatarnici sunt deobicei chiar cei care conduc BOR. Foarte interesant.
iti dai cartile pe fata, sora?

monica73 10.03.2008 16:52:35

Citat:

sint sigur ca daca te durea macar in cot ai fi facut ceva constructiv pentru Biserica...deci, semnalul de alarma ce l-a produs? existenta unor masini, de lux, dupa parerea ta? si?
masinile nu sint in proprietatea lor, deci nu si le insusesc ei.
sora monica a ajuns la un adevar, dupa parerea ei, de netagaduit, si anume : ei fatarnici sunt deobicei chiar cei care conduc BOR. Foarte interesant.
iti dai cartile pe fata, sora?

dar cine este fatarnic,amaratul ,omul de rand care abea are dupa ce bea apa,ca ziceai 'fatarnicia a pus stapanire peste tara',la cine te refereai ,la bietii pensionari care abia isi duc zilele,la oamenii care cersesc in fata Patriarhiei,fii mai explicit.cartile mele sunt date pe fata de mult frate B.,eu nu sunt decat o simpla enoriasa din popor,mult prea mica si prea umila in fata straielor stralucitoare.

AndreiB 10.03.2008 17:47:56

sora monica
as zice ca fatarnici sint in primul rind oamenii politici, PENTRU CA EI GUVERNEAZA ROMANIA, NU?
din cite stiu BOR nu guverneaza nimic.
si daca sint cersetori in fata TUTUROR BISERICILOR DIN ROMANIA, asta este din cauza Bisericii? sau din cauza modului in care este administrata Romania?

nu prea stiu de programe sociale prin care sa fie ajutati saracii romaniei, in schimb Biserica face atit cit poate.
deci, pina la urma, oamenii politici nu sint vinovati, tot "popii" sint, nu?

Laurentiu 10.03.2008 23:44:29

Pe mine nu ma intereseaza ce masina are P.F.Daniel sau alti ierarhi ci ma intereseaza sa ramana credinciosi si cu frica de Dumnezeu sa nu vanda ortodoxia sa nu aduca ecumenismulsa pastreze ortodoxie asa cum este ea curata si sincera..intr- un cuvant sa nu amestece invatatura bisericii ortodoxe cu erezii.

Noesis 11.03.2008 01:10:23

Nu cred ca foloseste nimanui sa ignoram ceea ce e sub ochii nostri. Si nici nu e nimic de facut. Nu pot sa impui unui om sa nu cheltuiasca mai mult decat trebuie daca nu sunt nici banii lui, si nici nu are impresia ca ar cumpara pentru sine. Asa si eu as risipi si cumpara cate si mai cate si mai scumpe daca nu ar fi din banii mei, si daca in locul celor cheltuiti ar aparea altii si altii si altii. Si ce bine! Apoi mi-ar aparea si aparatori care sa spuna ca de fapt eu nu am facut nimic rau ca doar folosesc acea masina, si nu e a mea, si nici nu o sa ramana rudelor mele. Nici macar nu trebuie sa ma scuz me mine, sunt altii care sa imi gaseasca scuze.

Mie nici nu mi-ar pasa daca as avea o masina super sa o conduc daca este sau nu in proprietatea mea. :D Cui ii pasa, masina super sa fie! :D

jeny11 11.03.2008 09:54:58

Cred ca Nesis a pus punctul pe i cum se spune,intradevar justificarea lor se pare ca este aceasta nu cumpara pentru ei dar oare conteaza asta cand singurii care le folosesc sunt ei sincer daca ar da mai multi bani parohiilor sarace nici nu m-ar interesa aceste lucruri, dar cand exista lacasuri in paragina in sate unde saracia credinciosilor este mare si care cu greu isi permit sa cumpere o lumanare darmite sa mai de-a ceva bani dar nimeni nu ii ajuta sa nu credeti ca nu exista astfel de locuri eu una am vazut si pot spune ca acolo am intalnit oameni smieriti cu adevarat credinciosi dar care se vad nevoiti sa se roage printre ruine cunosc un caz in care ani de zile peretii,tavanul erau sprijinite de grinzi sa nu cada si degeaba cereau sprijin de la mitropolie caci nu l-au primit din lipsa de fonduri apoi credinciosi au mers prin sate si au cerut oamenilor ajutor si au primit fiecare a dat ce a avut chiar si pasari,grane pe care vanzandule au reusit sa consolideze bisericuta sa o renoveze apoi la sfintire au aparut prea inaltul mitropolit intr-o limuzina care sincer contrasta cu saracia din jur si in jurul careia sa strans tot satul si mi-a ramas in minte vorbele unui batran"ce biserica frumoasa iesea din asta"

eea 11.03.2008 10:22:19

se cunoaste ca a inceput postul...:(

cristiboss56 11.03.2008 12:23:14

Citat:

În prealabil postat de Noesis
Nu cred ca foloseste nimanui sa ignoram ceea ce e sub ochii nostri. Si nici nu e nimic de facut. Nu pot sa impui unui om sa nu cheltuiasca mai mult decat trebuie daca nu sunt nici banii lui, si nici nu are impresia ca ar cumpara pentru sine. Asa si eu as risipi si cumpara cate si mai cate si mai scumpe daca nu ar fi din banii mei, si daca in locul celor cheltuiti ar aparea altii si altii si altii. Si ce bine! Apoi mi-ar aparea si aparatori care sa spuna ca de fapt eu nu am facut nimic rau ca doar folosesc acea masina, si nu e a mea, si nici nu o sa ramana rudelor mele. Nici macar nu trebuie sa ma scuz me mine, sunt altii care sa imi gaseasca scuze.

Mie nici nu mi-ar pasa daca as avea o masina super sa o conduc daca este sau nu in proprietatea mea. :D Cui ii pasa, masina super sa fie! :D

Si uite asa, incet , incet vom fi super in toate ai in asta lume caci in cealalta m-as mira dupa felul nostru de a fi, dupa modul de a gandi, dupa judecatiile noastre cele de toate zilele. Oricum noi si nu noi musai vedem limuzinele, mai mult le vad cei pusi sa faca audienta la tv. Dar nu se vad noile Biserici construite, nu se vad sutele de noi cantine moderne si asezaminte pentru nevoiasi ale BOR , nu se vad noile tipografii moderne intru raspandirea cuvantului ortodox, nu se vad noile studiouri radio-tv intru credinta ortodoxa si multe , multe altele. Se vad in schimb 5 masini , vezi Doamne ,de lux, dupa mintea si priceperea noastra. Sa tot discutam si sa clevetim, ca ori cum ne plictisim in Postul Mare ca-i lung si foarte greu pentru smerenia noastra si chiar am putea continua sa ne taiem chiar craca de sub picior, spre satisfactia si deliciul sectantilor si ereticilor. Inainte fratilor !

AndreiB 11.03.2008 14:41:01

da, noesis, asa e
iata numai ce am aflat ieri CA PRESEDINTELE SI-A LUAT O MASINA NOUA, DE 100.000 EURO.
pai cite se puteau face din banii astia?
nu-i asa ca pe tine si pe altii ca tine te intereseaza masinile patriarhiei?
nu care cumva sa aiba patriarhul masina noua, lasa... bine ca are presedintele masina super luxoasa
si nimeni nu vrea sa RECUNOASCA FAPTUL CA NIMENI NU VA OBLIGA SA DATI BANI LA BISERICA, DECI PUTETI SA FACETI CE VRETI CU BANII VOSTRII, inschimb, ca PRESEDINTELE ARE MASINA DE 100.000 EURO, NU MAI SUPARA PE NIMENI.

vai vai vai, fatarnicia e in floare.
ei lasati... nu mor caii cind vor cinii cei fatarnici.

Noesis 11.03.2008 16:23:48

Eh, de politicieni stiam ca sunt niste risipitori incompetenti. :D Nici nu ma asteptam la altceva de la Basescu. Si bineinteles ca supara. Bineinteles ca daca topicul ar fi despre cum cheltuieste guvernul banii nostri, am vorbi despre guvern si parlament, si presedinte si eu stiu cine.
Sigur, patriarhul are salariu de presedinte, deci ar trebui si el sa aiba masina de presedinte, nu? DAr chiar trebuie sa se ia patriarhul la intrecere cu presedintele in masini? Hehehe-heh. :D

Intr-adevar nimeni nu ne obliga sa dam bani la biserica--tocmai de aceea banii care sunt dati trebuie chivernisiti cu grija. Banii aia sunt banii vaduvei si a orfanului, banii celui care vrea sa ii dea la biserica, deci trebuie cheltuiti cu grija si nu risipiti pe lucruri inutile.

In fine, nu ma intereseaza masinile patriarhiei. Din partea mea...nici in Romania nu prea stau, nici bani la stat nu dau, nici bani la biserica nu prea dau. Deci, asa cum spui ti AndreiB, de ce sa imi bat eu capul cu asa ceva. Se vede ca sunt capete mai luminate ca al meu care cred ca o masina de 100 000 de euro nu e risipa. Cand cei 98% din romania nu or sa aiba in viata lor 100 000 la indemana.

danyel 14.03.2008 13:39:21

de politicieni bineinteles suntem lamuriti de 18 ani, dar din partea inaltilor prelati ne asteptam la un mai bun exemplu si sa nu se faca singuri de ras si de batjocura pt ca sunt sau ar trebui sa fie propovaduitorii Cuvantului, in ceea ce priveste posesia masinilor, atata timp cat ei le folosesc ce mai conteaza daca sunt a lor sau nu, nu stiu ce e asa greu de inteles pentru unii, nu vrem sa-i vedem jegosi pe ierarhi, vrem se-i vedem cu bun simt si dupa cum s-a mai spus sunt masini foarte bune si nu costa zeci de mii deci se poate daca se vrea

veilur 14.03.2008 13:57:05

Citat:

În prealabil postat de C-tin

Si inca ce drac mare bantuie acest topic ??? ! De unde atata cleveteala la adresa ierarhilor?
Danyele, fara suparare, crezi ca prin carteala asta de pe forum se rezolva ceva? Eu sincer iti spun ca nu se rezolva nimic. Dumnezeu le vede pe toate si va face El dreptate in vremurile cele din urma, ;).

danyel 14.03.2008 14:21:24

veilur suntem creati de Dumnezeu cu ratiune si cu putere de observatie,nu trebuie sa traim ca niste plante si sa tacem asteptand si iar asteptand. Biserica este a noastra a tuturor nu e numai a lor, si m-am saturat sa vad cum primeste Biserica palme tocmai din cauza conducatorilor ei

ory 14.03.2008 15:42:17

Danyel,cred ca tu incerci aici sa lupti cu morile de vant,si se pare ca vorbesti cam degeaba,ca de inteles tot cum stie toata lumea se intelege.Oamenii,mai ales cei care reprezinta credinta au fost si vor fi intotdeauna subiectivi,atunci cand vine vorba de astfel de subiecte,realiste ,de altfel.Prefera sa bage ca strutul capul in tarana,decat sa-si puna mintea aia daruita de Dumnezeu,cu atata maiestrie,la contributie,si sa fie originali.Tu ai dreptate in felul tau,insa biserica va gasi intotdeauna portite de iesire,in astfel de situatii,negative de altfel,portite de iesire si de scuze prin insasi manipularea si indoctrinarea spiritului de religie,prin supunere si indobitocire.Si asa viata va continua,si nimic nu se va schimba pana la sfarsitul veacului,si asa unii vor trai bine mersi in lux pe,iar altii vor trai in mizerie...paradoxal,ambele parti bazate pe "spiritualitate",si dorinta de mantuire.Cam paradoxal!,dar groaznic de real.

danyel 14.03.2008 15:54:25

stiu ca nu se rezolva nimic prin acest topic, numai ca avem dreptul la opinie si la a arata unele parti urate , a fi crestin nu inseamna a accepta totul neconditionat si a nu-ti spune parerea la urma urmei nimeni nu te poate condamna daca critici anumite aspecte urate si incomode din Biserica, nimeni nu e perfect si toti luptam sa crestem duhovniceste in acelasi timp aratand raul si buba acolo unde este si dand de inteles ca aceste lucruri n-ar trebui sa fie prezente intr-o Institutie mai aparte asa cum e Biserica, cine stie, poate peste ani unii din cei ce utilizeaza acest forum vor ajunge acolo sus si poate vor tine cont de ceea ce se discuta aici, pan la urma acest forum cu bunele si cu relele sale este vocea poporului credincios care-si spune aici parerea, doleanta si nevoia, Doamne Ajuta

C-tin 14.03.2008 16:41:16

Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

În prealabil postat de C-tin

Si inca ce drac mare bantuie acest topic ??? ! De unde atata cleveteala la adresa ierarhilor?
Danyele, fara suparare, crezi ca prin carteala asta de pe forum se rezolva ceva? Eu sincer iti spun ca nu se rezolva nimic. Dumnezeu le vede pe toate si va face El dreptate in vremurile cele din urma, ;).

Fratioare, eu ii dau dreptate lui Danyel!
Si am zis ce am zis fiindca la un moment dat dicutiile erau doar doar de dragul dicutiilor...care pe care sa se incuie din vorbe fara sa mai vada altceva...

danyel 14.03.2008 17:54:44

Tocmai s-a difuzat o stire cu un copil care are nevoie de un tratament extrem de costisitor pentru a supravietui, 4000$ fiecare doza injectabila, te intreb pe tine cel ce citesti si scri pe acrest forum,dak ai fi ierarh te-ai putea urca intr-o masina de 30000 euro cand sti nu ca exista saracie ci boala si suferinta crunta in randul atator copii, Da stiu, Biserica face asistenta sociala si inca de milioane de euro , nu contest dar cu toate acestea nu se poate acoperi nevoia ,tristetea si suferinta dar fiecare om salvat este o marturie a milosteniei si cred ca Biserica are doar doua roluli , aceea de a arata Calea spre mantuire si cel de asistenta sociala, pe acestea ar trebui sa se concentreze toti ierarhii, au ales o viata de slujire a Lui Dumnezeu si a aproapelui, atunci asta sa faca pana la ultima suflare

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:06:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.