![]() |
Citat:
nimeni nu zice sa nu-ti sustii o parere, chiar si un spirit de gluma poate ca sa dsetinzi o situatie, dar cu bolile sufletului si ale mintii nu e de glumit. sa nu ne ascundem in spatele anonimitatii internetului si sa dam frau liber patimilor spunand ce ne vine la gura. sa nu dam un branci unui om pe care nu stim daca il mai putem ridica. apropo, sa stii ca georgiana a mai deschis si alte topice pe problema sa, pe alte sectiuni, unde a si primit raspunsuri la vremea respectiva. deci, "reaprinderea" lui poate nu era tocmai necesara. |
Sper ca stii de gluma si tu si ceilanti,vezi tu,eu fac haz de necaz si in cele mai grele situatii(exceptie face meseria mea,unde,repet nu e loc de gafe..).....sa nu crezi cumva ca eu nu am trecut prin situatii(foarte) grele in viata,da intotdeauna,oricat de greu a fost,am preferat sa depasesc situatiile cu zambetul pe buze....cand ceilanti ma vedeau,ma credeau ori foarte tare dpdv sufletesc,ori nebun,eu cred ca sunt un pic din amandoua....Deci pentru mine gluma(chiar nesarata)a fost intotdeauna o arma tare in fata obstacolelor ce miau iesit in cale dintotdeauna....si ingrijorarea sa tramsformat in zambet(chiar fortat)...Daca nu stii de gluma esti un robot,o leguma serioasa si necazul te doboara rapid,nu rezisti.....Insusi Domnul Iisus a zambit si a ras cu ucenicii sai,desi stia ca il asteapta o moarte grea....Insasi martirii crestini din Roma,in timp ce erau dusi catre moarte cantau...Eu gasesc un motiv de gluma chiar si in cele mai grele situatii,ale mele si ale altora......nu pot sa ma complac intro seriozitate tampita,rigida,grava...sunt o fire vesela,si asa voi ramane pana in ultima zi a mea in lumea asta,desi in situatiile grele am incercat sa fiu serios,niciodata asta nu mia ajutat cu nimic....tot ce am scris aici,au fost ironii,glume(proaste),idei fanteziste,nimc serios...si daca am suparat pe cineva cu ceva imi cer iertare din nou,dar asa e felul meu de a fi,nu am ce face...Niciodata nu o sa ma vedeti postand citate din Biblie nici explicatii"savante",cum fac multi,pentru ca eu consider ca credinta nu sta in citate,nici in vorbe,ci in fapte...oricum cu bla-blaurile nu ajuti pe nimeni cu nimic......FAPTELE SUNT TOTUL,VORBELE SUNT 0!!!!Ideea e ca nu poti sa ajuti pe cineva scriindui niste citate si sfaturi,e o idiotenie sa crezi asa ceva,un om nu poate fi ajutat cu adevarat decat cu fapte,cunoscandul atat fizic cat si sufleteste.....Cand am deschis topicul cu ajutorul la domiciliu "crestinii" de pe forum mau luat la misto,dandumi ei,marii intelepti sfaturi si facanduma in tot felul..daca treb. sa fiu serios,cum ma sfatuiesti,le trageam niste injuraturi "on-line" cum numai in curtea scolii mai vezi....dar sper ca ai obs. ca am luat in gluma toate provocarile si macar treb.sa recunosti ca,indiferent de ce tampenii scriu eu,sunt totusi decent si nu vulgar....Concluzia e ca eu iau viata in gluma,la misto,si nu treb. sa puneti la suflet toate prostiile pe care le scriu,nu sunt din rautate,poate cel mult din prostie.....:D:D:D
|
Citat:
|
Cristi,in ce spui tu aici,nu aduci nimic nou.Vii cu aceleasi vechi si plictisitoate critici,spui exact ce ai spus si in celalant post al tau.Nu vii cu numic nou.....deci scuzama dar deja devii previzibil si plictisitor.Adica,cand eu si ceilanti forumisti vedem ca ai mai scris ceva pe topicul asta,nu stim daca mai are rost a le citi,pentru ca stim deja ce contin:critici si "sfaturi" la adresa mea! Atat! Tu,marele crestin(si ortodox-adica dreptcredincios,pe deasupra),dai lectii "tari" imoralului, jignitorului si defaimatorului bitza(adica io ma).Tu,marele moralist "pui la punct",imoralul.....Bravo! Sunt sigur ca toti "crestinii" o sa te laude,o sa te aprobe,si o sati zica "bine ma!" Iai ziso nemernicului,lai pus la punct!iai dat o lectie cum nici nu se astepta!Ticalosul!Bine iai facut! Toate bune si frumoase,totusi,de unde stim noi ca tu esti credibil?Te cunoastem cumva?NU! Poate,in spatele imaginii de bun crestin(ortodox) afisata de tine,zac vicii ascunse,perverse,pe care o minte normala nici nu le pot inchipui!Nu avem de unde sti!!!Poate in spatele multor "crestini(ortodocsi)" se ascund fapte murdare,perversiuni obsesive,minti intunecate! De unde stim? Poate eu,datoritata catorva propozitii gresite si a felului de a gandi(mai "direct") apar aici ca cel mai rau,in timp ce persoane cu o viata ascunsa,plina de vicii,dar care scriu frumos,moralizator si apar ca buni crestini sunt considerati buni! Deci draga,mai domol cu sfaturile,ca totul e relativ.......
|
Citat:
|
Pina la urma Georgiana a cerut un sfat ,dar vad ca discutia a deviat.
Nimic nu e mai rau decat boala de nervi ,te macina si iti face viata un infern Sa nu criticam sa nu cadem si noi in aceeasi ispita ,caci toate sunt trimise de Domnul. Georgiana numai mersul la duhovnic si la sf.Maslu si sf.Liturghie te va ajuta sa scapi ,dar nu deodata ,sa ai rabdare ,caci pot trece ani.Incredinteaza-te in mainle Domnului dar nu lasa medicamentele pina nu iti revii.Eventual cere de la medic un tratament care sa scada gradat in intensitate ,deci cand incepi sa te simti mai bine cere scaderea cantitatii prescrise. Iar cu serviciul ,mai sunt si alte posibilitati de a castiga bani ,nu in cluburi unde iti dereglezi somnul . |
Citat:
|
Citat:
Intrebarea este valabila doar daca esti tanar necasatorit, insa daca ai familie nu baga de seama ce te-am intrebat. |
Citat:
|
Georgiana, cum te mai simti? Sper ca nu tot cu gandurile acelea de sinucidere si nici cu inchipuirea ca ai fi suferind de schizofrenie paranoida...
Razvan Doamne ajuta, Georgiana. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Mantuieste Doamne, poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta! Biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste Si cu Crucea Ta pazeste pe poporul Tau! |
Draga razvan, eu nu cerd ca pacatele stramosilor apasa pe urmasi, nu are logica, Dumnezeu judeca pe fiecare individual.
Draga Georgiana, tu ai fost obosita rau, de aceea nu poti dormi. Sa nu te mai gandesti la schizofrenie, eu chiar am o forma din aceata, cu diagnosticul pus de mai multi medici, sunt mult mai mare ca tine, e adevarat, dar uite ca tot pot trai cu aceasta boala, acum sunt intr-o perioada buna. Eu sunt sigura ca tu nu ai. Tu te-ai sugetionat avand-o pe mama ta bolnava, ai si citit multe pe net. este bun si internetul, dar uneori te influenteaza. Scumpa mea, daca nu poti sa mergi deocamdata la biserica nu e nimic, Dumnezeu tot lucreaza in fiinta ta, sunt sigura ca esti o fata cuminte si buna. Dumnezeu sa te pazeasca! |
georgiana, eu te-as sfatui sa mergi la un parinte si sa te spovedesti, sa urmezi canonul pe care il vei primi, sa participi la Sfintele Liturghii si sa nu mai mergi la vechiul tau loc de munca.
in rest, multa rabdare, staruinta in rugaciune si speranta. cam atit. |
Citat:
|
Draga Cristiboss, nu ma supar deloc, asta este parerea ta.
Unii oameni cad in fanatism cand sunt sensibili, de asta Dumnezeu nu ne siluieste sa mergem mereu la biserica. eu nu zic ca nu este bine sau ca nu este sfintenie in biserica, ma ales in timpul sfintei liturghii duminica. vezi insa ca sufletul si mintea unui om sunt ceva delicat. Un anumit preot te poate tulbura cu o predica daca nu este asa de logic in exprimare sau chiar putin fanatic. Eu o sfatuiam pe Georgiana sa nu se forteze in nici un fel. Este obosita, nu prea poate dormi , are probleme familiale si este si speriata ca ar avea boala psihica a mamei ei. Poate la biserica unde merge ea nu este un preot cu har prea mult. Sa lasam lucrurile sa decurga firesc. Iisus ne spune : "nu va temeti" " pace voua" sau "Indrazniti ca Eu am biruit lumea" . Eu am inteles ideea ta ca trebuie sa fim crestini practicanti, nici eu nu sfatuiesc pe nimeni sa nu mai mearga la biserica ci sa faca ceea ce POATE pe moment, fara a se forta sau chinui. Este si cazul Georgianei, care si asa este spreiata. Sa auzim de bine si Doamne ajuta! |
Euftalia,
Scrie undeva in Biblie, parca prin V.T. ca Dumnezeu rasplateste pacatele unui om pana in al patrulea neam, deci chestiunea aceasta e cat se poate de reala, pacatele stramosilor apasa asupra urmasilor pana inclusiv la a patra generatie. Nu e de glumit cu astfel de lucruri si toata logica noastra limitata este un mare zerou in fata Domnului. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50,1) |
Citat:
e vorba de porunca a doua shi acolo scrie ca "...EU dau vina parintzilor pe copii... shi...celor ce ma urasc pe Mine shi Ma milostivesc..." sau exact asha cum este scris cu virgula shi punct la porunca respectiva.... deci nicaieri nu este vorba ca pacatele in copii ar rezulta de la sine cu atat mai mult cu cat sunt shterse toate pacatele ce s-ar propaga in vre-un fel prin sfantul Botez creshtin ortodox... Deci ma iarta ca mi-am spus parerea cumva combatandu-te... ca sa nu mergem spre escaladare sau spre osanda ???:(:( dar forma extinsa a poruncii din decalog este: "2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor." ??? |
Ovidiu,
Da-mi voie sa-ti spun ca nu la porunca "Sa nu-ti faci idoli nici sa te inchini lor" m-am referit, ci pur si simplu la rasplatirea pacatelor parintilor pana la a patra generatie de urmasi. Citez: " Dumnezeu este ravnitor. El rasplateste pacatele parintilor in fiii lor pana la al treilea si chiar al patrulea neam " ( Iesire 20, 5). Si iarasi: " Dumnezeu aduce faradelegile parintilor peste fii, si peste fiii fiilor, pana la al treilea si al patrulea neam " (Iesire 34, 7; Deuteronom 5, 9; Psalm 36, 28;108, 13; Isaia 14, 21). Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- "Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale curateste toata faradelegea mea". (Psalm 50, 1) |
Ai grija , draga razvan , sa nu devii fanatic. Este foarte periculos, pe urma devii de un perfestionism care este dat de logica pura .
mai gandeste si cu sufletul. Nu uita ca evreii pe vremea VT erau mai nestiutori decat suntem noi astazi si trebuiau inpiedicati de la pacat cu forta. pe vremea aceea ei omorau pacatosii cu pietre care este un lucru strigator la cer. Deci trebuiau "speriati" cumva sa nu mai pacatuiasca. Uiti ca Iisus spune;" Lege noua va dau voua : sa va IUBITI unii pe altii asa cum v-am iubit si Eu pe voi" Iisus este Dumnezeul iubirii si nu al razbunarii. Ceea ce citezi tu s-ar putea referi la faptul ca, daca ai o viata pacatoasa, cu betii sau desfranari etc, s-ar putea sa dai o mostenire genetica proasta copiilor, dar nu pacatele, este spus figurat. Mie Bibila mi se pare o opera literara cu multe intelesuri ascunse, totusi vorbele Mantuitorului sunt asa frumoase si clare, ca nici nu se poate o exprimare a adevarului mai buna. Doamne ajuta tuturor! |
Citat:
Poti sa il contrazici?..??? |
Sau o fi fost si sfintia sa tot un fanatic?..
|
quasar draga dumneata nu prea pricepi ce inseamna "EU arunc vina parintzilor pe copii"? iar euftalia spune foarte bine ca nu are niciologica cu atat mai mult cu cat aceshtia sunt botezatzi adica spalatzi shi curatzitzi de pacatul stramoshesc... dar fireshte ca nu sunt scutitzi de pacatele din familie shi din neam... shi asha mai departe... deci iata ca Parintele pr Arsenie Boca are perfecta dreptate ca se duc pana la al 9-lea neam shi n-ar fi bine sa adaug dar mie imi pare ca se duce direct prin al 10-lea 10x???:(:(
|
Dar da parintii au murit, cu pacate grele fiind? Nu trebuie cineva aici pe pamant sa le ispaseasca, ca sa usureze situatia lor din iad si sa-i urce din ce in ce mai mult spre "suprafata" iezerului de foc pana vor iesi cu totul din gheena? Aceasta, impreuna cu rugaciunile si pomenile facute de urmasi in numele parintilor lor raposati le usureaza raposatilor chinul lor din iad, iar pe de alta parte ii scuteste pe urmasi si de mai multe si ingrozitoare chinuri aici, pe pamant.
Situatia, dupa stiinta mea, a pacatosului si nemilostivului, este cam as: facand tot ce se cuvine pentru morti, urmasii inceteaza a le mai duce pacatele pana la al patrulea neam, ei nevinovati fiind. Insa daca nu fac toate acestea (parastasele, pomenile si pomelnice pentru morti), vor trage "din greu" de pe urma pacatelor strabunilor lor. Si nu exagerez in niciun fel. Euftalia, de unde stii ca, ceea ce am citat din V.T. a fost numai pentru "spaimantarea" evreilor spre a nu mai pacatui??? Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
:|
|
Iezechiel 18
14. Iar de i s-a născut un fiu, care, văzand păcatele, văzand toate cate le-a făcut tatăl său, el se păzeste si nu face nimic asemenea; 15. In munti nu mănancă jertfe idolesti, nu-si ridică ochii spre idolii cei mincinosi ai casei lui Israel si femeia aproapelui său nu o necinsteste; 16. Pe nimeni nu apasă, zălog nu ia si avutul altuia nu-l risipeste; celui flămand ii dă din painea sa, cu haina sa imbracă pe cel gol; 17. Pe sărac nu asupreste, nu ia nici camătă, nici dobandă; poruncile Mele le păzeste si se poartă după legile Mele; acest om nu va muri pentru nedreptătile părintelui său, ci in veci va trăi. 18. Iar tatăl său, pentru că a apăsat pe altii, a răpit ceea ce era al fratelui său si a făcut in poporul său ceea ce nu era ingăduit, iată va muri pentru nedreptatea sa. 19. [color=green]Dar veti zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept[/color] si legiuit si toate legile Mele le-a tinut si le-a implinit; [color=red]de aceea va trăi.[/color] Nu este tot una sa te nasti intr-o familie de oameni care te pot indruma sa te apropii de Dumnezeu sau sa traiesti intr-o familie de vames care isi tulbura casa cu castigul lui nedrept. Dar asa cum scrie in capitolul 18 din Iezechiel cel ce se intoarce la Domnul va fi mantuit daca este drept. Daca cineva se intoarce cu credinta la Iisus si face fapte bune, pacatul parintilor lui este in cea mai mare parte sau complet anulat pe acest pamant, iar in cer omul va primi viata vesnica in imparatia lui Iisus. |
Citat:
|
Georgiana,
Te rog din inima, intoarce-te cu fata catre biserica, la propriu, mergi duminica de duminica la Sfanta Liturghie, numai asa vei putea depasi starea sufleteasca in care te afli. Razvan |
Georgiana paranoia se poate controla prin disciplina afectiva si printr-o motivatie sufleteasca nobila.dar tu suferi de altceva tu esti debusolata in fata vietii pt ca te simti singura si parasita.Exista si pt asa ceva remediu sufletesc.dar pot continua doar dacaesti de acord sa fac asa ceva in mod public pt ca se pot trage prin analiza psiologica multe concluzii despre intimitatea ta sufleteasca.eu pot sa-ti spun ca este doar un puseu al tineretii nesigure.
|
"puseul tineretii nesigure", poate continua in puseul vietii nesigure. Nu ! Aceasta este deznadejdea, uitarea. Sentimente si trairi venite de la diavol pe fondul necredintei. Viata , tineretea cu tot ce are ea bun ,trebuie iubita. Raul si cele rele nu sunt specifice vietii insasi. Toate cele potrivnice sunt rodul pacatelor noastre . Nu trebuie sa amestecam planurile. Georgiana stie la ce ma refer, mai ales cand ma refer la puterea si influenta gandului asupra mintii noastre.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:46:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.