![]() |
eu nu ma numesc ateu...dar din cate stiu ateu este opusul deistului(cel care crede in existenta unei divinitati). Deci bazandu-ne pe DEX ateu inseamna persoana care nu crede in existenta unei divinitati.
|
Diferenta este intre credinta si a crede in relatie cu adevarul, restul numit, altfel decit zeu, el fiind un simbol spiritual.
|
Citat:
|
Ceea ce au scris cei care au facut religia crestina este in scopuri dominatoare, specifice acelei epoci. A gasi intelegere in studiu si experienta nu este ca despre istoria cu Adam si Eva, zeul, tatal lui Isus si cine nu este de acord, nu este bine. Cred ca astazi aceste spirite inchipuite si reprezentate nu se pot impune ca fiinte reale.
|
Citat:
|
Cristi...roaga-te la Dumnezeu...la orice ...sa devii in mod miraculos o persoana de inteligenta medie...
|
Citat:
|
Iti multumesc pentru vorbele calduroase. Sa fiu sincer..nu m-am simtit atat de magulit niciodata.
Este trist...dar iti multumesc pt faptul ca mi-ai aratat ca sunt si mai ales de ce sunt retrograd, involuat, un virus periculos, urat mirositor(pesemne ca trebuie sa imi schimb produsele ce tin de igiena personala),plin de pacate si orbit de mandrie. Si pe deasupra mai sunt si unul din virusurile periculoase de la marginea societatii umane. Roaga-te la Dumnezeu sa imi gasesc si eu pacatosul calea. |
Ateismul se refera la faptul ca legile din timpurile religioase au evoluat la cele de astazi si ca ideea de creatie de un mare personaj a materiei este fara informatie, fiind mit.
|
Citat:
|
Obiceiuri instaurate cu biblia si credinta in supranatural.
|
Citat:
|
Zeul este doar simbol, al naturii, binelui, iubirii, justitiei, in mituri care au devenit religii. Experiente avute in relatie cu idei religioase m-au convins de influenta negativa a unor credinte inchipuind duhuri in natura.
|
Salutare. Niceboyrom, vreau sa te intreb ceva: Ce crezi ca se va intimpla cu tine dupa ce vei muri? Nu vreau sa te stresez, sunt curios sa vad cum gandeste un ateu despre moarte, ce vede el dupa moartea omului, pur si simplu se stinge lumina si nu mai simiti nimica? :)
|
Citat:
In ce conditii au avut loc, si care au fost urmarile ? |
Este personal, dar am mai intilnit care, neavind idei clare despre zei, au trait astfel de experiente, fiind influentati. A urmat ca am studiat aceste idei si mi-am dat seama de caracterul lor simbolic.
|
Poat sa fiu sigur de faptul ca si niceboyrom si jennifer sunt constienti de existenta Domnului. Sunt sigur ca intr-o situatie extrema sau pericol de moarte ei ar striga catre Domnul ori intr-un caz mai bun s-ar ruga sa scape cu viata...asta o face orice om fara voia lor...
|
Citat:
|
Diferenta majora intre un ateu si un crestin este ca primul nu are capacitatea sa-l cunoasca pe al doilea, in timp ce un crestin il poate cunoaste pe ateu mai bine decat se cunoste ateul pe sine insusi.
|
Citat:
|
Citat:
|
Este o diferenta intre a cunoaste oameni si a crede ca duhuri invizibile inchipuite in preistoire se ocupa de ei. Influenta cu magia religioasa exista si ateismul este o protectie in fata acestor idei.
|
Citat:
|
Salutare. Eu nu inteleg cum este crestin-ortodox cristibos56, cand el nu face decat sa jigneasca si sa-l ponegreasca atat de mult pe niceboyrom si pe ceilalti care se pretind a fi atei si homo, cand Biblia spune clar: "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Eu sunt de parere ca trebuie sa acceptam pe aproapele nostru, indiferent de cum este el(ateu, homo, hot, desfranat, drogat,etc.), noi sa le spunem adevarul din Biblie, dar fara insulte si aroganta, pt ca acestea sunt roadele MANDRIEI si in rest sa-L lasam pe DUMNEZEU sa le deschida mintea si vointa de a-si reveni la viata placuta Lui. Pace!
|
cristiboss, nu ma lua in nume de rau, dar te agiti prea mult pentru a critica niste oameni pacatosi, cum suntem si noi deasemenea. Stiu ca a fi credincios inseamna in primul rand a fi smerit, ori din replicile scrise de tine am observat xenofobie pt oamenii care traiesc cum vor ei, avand atitudini extremiste de izolare si indepartare fata de cei cu idei ateiste, plus ca poate niceboyrom si ceilalti de-o parere cu el afirma intentionat ca sunt necredinciosi cu scopul a te enerva pe tine, iar tu chiar stai acum sa crezi un oarecare tip care si-a facut user pe acest forum ca este ateu si alte alea, facundu-i pe plac lui dandui raspunsuri pe masura. Ai face mai bine daca te-ai ruga pt ei cum a facut Iisus pt noi, nu crezi? Pace voua!
|
Despre ateism, faptul ca personajele imaginare nu se explica altfel.
|
jeniffer draga...noi te intelegem pe tine, dar intelege si tu pe ceilalti si incearca sa ne mai lasi cu ideile tale ateiste. Stim si noi ca ateii cer dovezi si demonstratii stiintifice, dar gata, vorbeste si tu despre altceva ca deja ne-ai plictisit.
:| |
Citat:
|
Duhurile simbolice de bine si rau descrise in culturile antice au devenit cu monoteismul fiinte reale pentru unii, dar scrierile fantastice despre zei nu sint realitate.
|
Citat:
|
Veiluur!M-ai luminat !Iti multumesc tare mult.Fara misto!Nu stiu cui sa-i multumesc!Lui Dumnezeu,sau tie,pentru aceasta ultima postare!!!Chiar!!Iti multumesc!Sincer!
|
06dec, daca te-am lamurit cu ceva, spune-mi si mie cu ce te-am lamurit? Oricum, cred mai mult ca ai facut misto de mine...fie, dar in orice caz eu nu ma supar daca razi de mine> poate asta merit, :)
|
Veilur!stii ce spunea sfântul din filmul Ostrovul când fratii din manastire il dojeneau!?"Mai fratilor!Voi ma iubiti pe mine!"Iar când il rugau sa se roage pentru el,le spunea"Mai fratilor!Voi ma urâti pe mine!"Misto!?Aici pe acest forum?Mi-e tare teama!Tu crezi ce vrei...
|
dupa cate vad ai vorbit serios. Si inca ceva: multumestei Domnului, pt ca atunci cand noi scriem ceva folositor sau adevarat se datoreaza numai Celui de sus si nu noua. Dar tot nu mi-ai spus cu ce "te-am luminat", poate o sa-mi spui si mie, daca vrei...multumesc pt atentie.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Te cred, da, e normal sa ne corectam, daca stau si ma gandesc chiar e bine sa ne ajutam intre noi in acest fel fara nici o suparare. :)
|
Eu cred ca e bine sa ne mai cerem si iertare din cand an cand .
Si ca o davada ca chiar regretam unele luari de pozitie ar trebui sa mai si cerem stergerea sau repararea unor postari care stim noi ca n-au foast an regula , daca ne mai aducem aminte si daca le mai gasim . Important e sa ne dam seama de greseli cred eu . Nici critica nu e rea dar trebuie facuta cu duhul blandetii si ca sa fie bine primita ar fi bine sa ne criticam antai pe noi cei care vrem sa atragem atentia . Chiar mi-as dori sa ne aducem aminte de roada Duhului : este dragostea ,bucuria , pacea , andelunga rabdarea , bunatatea , facerea de bine ,credinta , blandetea , anfrinarea , curatia . In lumea asta totul se mai poate andrepta , dincolo nimic ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:17:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.