Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Ateismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=379)

Alexandr_Bazil 17.01.2007 20:05:10

eu nu ma numesc ateu...dar din cate stiu ateu este opusul deistului(cel care crede in existenta unei divinitati). Deci bazandu-ne pe DEX ateu inseamna persoana care nu crede in existenta unei divinitati.

jeniffer 18.01.2007 13:57:44

Diferenta este intre credinta si a crede in relatie cu adevarul, restul numit, altfel decit zeu, el fiind un simbol spiritual.

cristiboss56 18.01.2007 16:03:58

Citat:

În prealabil postat de jeniffer
Diferenta este intre credinta si a crede in relatie cu adevarul, restul numit, altfel decit zeu, el fiind un simbol spiritual.

"ORCINE VA ZICE VREUN CUVINT IMPOTRIVA FIULUI OMULUI, IERTAT VA FI LUI; DAR CINE VA FI ZIS IMPOTRIVA DUHULUI SFINT NU VA FI IERTAT LUI NICI IN VEACUL ACESTA, NICI IN CEL CE VA SA FIE " ( MATEI 12,32 ). Dumnezeu n-are cum sa ierte oameni ca tine jennifer....

jeniffer 19.01.2007 16:31:13

Ceea ce au scris cei care au facut religia crestina este in scopuri dominatoare, specifice acelei epoci. A gasi intelegere in studiu si experienta nu este ca despre istoria cu Adam si Eva, zeul, tatal lui Isus si cine nu este de acord, nu este bine. Cred ca astazi aceste spirite inchipuite si reprezentate nu se pot impune ca fiinte reale.

cristiboss56 19.01.2007 20:11:11

Citat:

Ceea ce au scris cei care au facut religia crestina este in scopuri dominatoare, specifice acelei epoci. A gasi intelegere in studiu si experienta nu este ca despre istoria cu Adam si Eva, zeul, tatal lui Isus si cine nu este de acord, nu este bine. Cred ca astazi aceste spirite inchipuite si reprezentate nu se pot impune ca fiinte reale.

De ce incerci sa domini tu acest forum cu ideile tale pagine si neavenite. Bun, tu nu crezi in divinitate si atunci te intreb cu toata sinceritatea: ce cauti pe un site ortodox? Sau iti place sa-ti bati joc de cei in credinta? Nu ar fi mai normal sa cauti alte adrese pe net, compatibile cu gindirea ta atee? Sau ai satisfactia sadica si bolnava de a creea in jurul tau animozitati? Jennifer a lui lucifer du-te unde tie locul !

Alexandr_Bazil 19.01.2007 20:28:19

Cristi...roaga-te la Dumnezeu...la orice ...sa devii in mod miraculos o persoana de inteligenta medie...

cristiboss56 19.01.2007 21:52:11

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Cristi...roaga-te la Dumnezeu...la orice ...sa devii in mod miraculos o persoana de inteligenta medie...

Sti la ce ma rog la DUMNEZEU sa nu am parte de oameni ca voi plini de pacate si orbiti de mindrie si fara de simtire care fac parte din scursurile societatii in care traim. Degajati un miros urit , unic celor de la marginea societatii umane, involuati si retrograzi. Din pacate trebuie sa va suportam cu stoicism pentru ca faceti parte din lumea aceasta, numai ca trebuie sa stim sa va depistam si sa va izolam precum un virus periculos, pentru a preintimpina infestarea celorlalti. Mergeti in lumea voastra cea intunecata si greu mirositoare!

Alexandr_Bazil 19.01.2007 23:14:17

Iti multumesc pentru vorbele calduroase. Sa fiu sincer..nu m-am simtit atat de magulit niciodata.

Este trist...dar iti multumesc pt faptul ca mi-ai aratat ca sunt si mai ales de ce sunt retrograd, involuat, un virus periculos, urat mirositor(pesemne ca trebuie sa imi schimb produsele ce tin de igiena personala),plin de pacate si orbit de mandrie.
Si pe deasupra mai sunt si unul din virusurile periculoase de la marginea societatii umane.

Roaga-te la Dumnezeu sa imi gasesc si eu pacatosul calea.

jeniffer 20.01.2007 14:31:44

Ateismul se refera la faptul ca legile din timpurile religioase au evoluat la cele de astazi si ca ideea de creatie de un mare personaj a materiei este fara informatie, fiind mit.

cristiboss56 20.01.2007 16:06:00

Citat:

Ateismul se refera la faptul ca legile din timpurile religioase au evoluat la cele de astazi si ca ideea de creatie de un mare personaj a materiei este fara informatie, fiind mit.

Jennifer draga, m-ar interesa foarte mult parerea ta despre biserica ortodoxa de la noi in mod special si cum te raportezi tu fata de DUMNEZEU si fata de Sfinta Treime. Vreau parerea ta sincera , pentru a lamuri unele probleme iscate in ceea ce te priveste.

jeniffer 20.01.2007 18:52:47

Obiceiuri instaurate cu biblia si credinta in supranatural.

cristiboss56 20.01.2007 22:44:40

Citat:

Obiceiuri instaurate cu biblia si credinta in supranatural.

Raspunsul tau este neconcludent draga Jennifer. Te mai intreb atunci daca ai crezut vreodata in DUMNEZEU, sau cind s-a produs ruptura? De ce esti impotriva bibliei, a bisericii ? Ceva s-a intimplat cu tine la un moment dat. Vreau sa te inteleg, dar nu pot pentru ca imi lipsesc multe elemente despre tine. Oricum , ori vrei tu sa fi mai "unic" in felul tau, ori viata a fost un fiasco pentru tine, si de aici aceasta adversitate continuua si stupida. Oricum va veni un moment cind vei regreta propria ta filozofie. DUMNEZEU SA-TI LUMINEZE VIATA SI CALEA PE CARE MERGI ! +

jeniffer 22.01.2007 00:08:45

Zeul este doar simbol, al naturii, binelui, iubirii, justitiei, in mituri care au devenit religii. Experiente avute in relatie cu idei religioase m-au convins de influenta negativa a unor credinte inchipuind duhuri in natura.

veilur 22.01.2007 11:28:41

Salutare. Niceboyrom, vreau sa te intreb ceva: Ce crezi ca se va intimpla cu tine dupa ce vei muri? Nu vreau sa te stresez, sunt curios sa vad cum gandeste un ateu despre moarte, ce vede el dupa moartea omului, pur si simplu se stinge lumina si nu mai simiti nimica? :)

Macarie 22.01.2007 12:38:42

Citat:

Experiente avute in relatie cu idei religioase m-au convins de influenta negativa a unor credinte inchipuind duhuri in natura.

Spune-ne si noua care sint aceste experiente ?
In ce conditii au avut loc, si care au fost urmarile ?

jeniffer 22.01.2007 19:05:56

Este personal, dar am mai intilnit care, neavind idei clare despre zei, au trait astfel de experiente, fiind influentati. A urmat ca am studiat aceste idei si mi-am dat seama de caracterul lor simbolic.

veilur 23.01.2007 11:19:48

Poat sa fiu sigur de faptul ca si niceboyrom si jennifer sunt constienti de existenta Domnului. Sunt sigur ca intr-o situatie extrema sau pericol de moarte ei ar striga catre Domnul ori intr-un caz mai bun s-ar ruga sa scape cu viata...asta o face orice om fara voia lor...

cristiboss56 23.01.2007 18:57:23

Citat:

Zeul este doar simbol, al naturii, binelui, iubirii, justitiei, in mituri care au devenit religii. Experiente avute in relatie cu idei religioase m-au convins de influenta negativa a unor credinte inchipuind duhuri in natura.

Ce fel de experiente negative ai avut, raportat la anumite religii? Te referi si la biserica ortodoxa? Este bine sa lamuresti mai bine problema. Esti foarte ambigu in ceea ce spui tu, neadugind argumente solide ,palpabile, facind declaratii generale neargumentate.

dan73 23.01.2007 19:24:07

Diferenta majora intre un ateu si un crestin este ca primul nu are capacitatea sa-l cunoasca pe al doilea, in timp ce un crestin il poate cunoaste pe ateu mai bine decat se cunoste ateul pe sine insusi.

Alexandr_Bazil 23.01.2007 20:05:57

Citat:

În prealabil postat de dan73
Diferenta majora intre un ateu si un crestin este ca primul nu are capacitatea sa-l cunoasca pe al doilea, in timp ce un crestin il poate cunoaste pe ateu mai bine decat se cunoste ateul pe sine insusi.

Si totusi...unde e smerenia crestina?? E cam arogant si exagerat sa zici ca poti cunoaste un om mai bine decat se poate cunoaste singur, ateu, budist, crestin sau musulman. Am mai spus: nici unii nici altii nu sunteti mai cu mot.

cristiboss56 23.01.2007 20:12:47

Citat:

În prealabil postat de dan73

Esti sigur ? Salut Alexandru!

jeniffer 23.01.2007 20:40:31

Este o diferenta intre a cunoaste oameni si a crede ca duhuri invizibile inchipuite in preistoire se ocupa de ei. Influenta cu magia religioasa exista si ateismul este o protectie in fata acestor idei.

Alexandr_Bazil 23.01.2007 21:30:03

Citat:

Este o diferenta intre a cunoaste oameni si a crede ca duhuri invizibile inchipuite in preistoire se ocupa de ei. Influenta cu magia religioasa exista si ateismul este o protectie in fata acestor idei.

Devine frustrant...replicile tale pot avea macar o data tangenta cu subiectul? Te rog...Cer prea mult??! E o dovada de la fel de multa logica si coerenta cat a unui copil de doi ani. Desi de data asta citisem primele 8 cuvinte si speram ca va fi acesta postul care va avea legatura cu subiectul...apoi ai trantit vesnicul "duhuri invizibile inchipuite"...esti probabil unul din putinele exemple de atei fundamentalisti :D oameni care nu pot spune mai mult de "duhuri invizibile" si "zeitatile sunt simboluri"...GATA...am priceput ideea ta...acum...de dragul tau...mai spune si altceva...hai ca poti...

veilur 23.01.2007 21:46:31

Salutare. Eu nu inteleg cum este crestin-ortodox cristibos56, cand el nu face decat sa jigneasca si sa-l ponegreasca atat de mult pe niceboyrom si pe ceilalti care se pretind a fi atei si homo, cand Biblia spune clar: "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Eu sunt de parere ca trebuie sa acceptam pe aproapele nostru, indiferent de cum este el(ateu, homo, hot, desfranat, drogat,etc.), noi sa le spunem adevarul din Biblie, dar fara insulte si aroganta, pt ca acestea sunt roadele MANDRIEI si in rest sa-L lasam pe DUMNEZEU sa le deschida mintea si vointa de a-si reveni la viata placuta Lui. Pace!

veilur 23.01.2007 22:41:23

cristiboss, nu ma lua in nume de rau, dar te agiti prea mult pentru a critica niste oameni pacatosi, cum suntem si noi deasemenea. Stiu ca a fi credincios inseamna in primul rand a fi smerit, ori din replicile scrise de tine am observat xenofobie pt oamenii care traiesc cum vor ei, avand atitudini extremiste de izolare si indepartare fata de cei cu idei ateiste, plus ca poate niceboyrom si ceilalti de-o parere cu el afirma intentionat ca sunt necredinciosi cu scopul a te enerva pe tine, iar tu chiar stai acum sa crezi un oarecare tip care si-a facut user pe acest forum ca este ateu si alte alea, facundu-i pe plac lui dandui raspunsuri pe masura. Ai face mai bine daca te-ai ruga pt ei cum a facut Iisus pt noi, nu crezi? Pace voua!

jeniffer 24.01.2007 00:39:39

Despre ateism, faptul ca personajele imaginare nu se explica altfel.

veilur 01.02.2007 22:23:59

jeniffer draga...noi te intelegem pe tine, dar intelege si tu pe ceilalti si incearca sa ne mai lasi cu ideile tale ateiste. Stim si noi ca ateii cer dovezi si demonstratii stiintifice, dar gata, vorbeste si tu despre altceva ca deja ne-ai plictisit.
:|

cristiboss56 02.02.2007 21:53:29

Citat:

În prealabil postat de veilur
cristiboss, nu ma lua in nume de rau, dar te agiti prea mult pentru a critica niste oameni pacatosi, cum suntem si noi deasemenea. Stiu ca a fi credincios inseamna in primul rand a fi smerit, ori din replicile scrise de tine am observat xenofobie pt oamenii care traiesc cum vor ei, avand atitudini extremiste de izolare si indepartare fata de cei cu idei ateiste, plus ca poate niceboyrom si ceilalti de-o parere cu el afirma intentionat ca sunt necredinciosi cu scopul a te enerva pe tine, iar tu chiar stai acum sa crezi un oarecare tip care si-a facut user pe acest forum ca este ateu si alte alea, facundu-i pe plac lui dandui raspunsuri pe masura. Ai face mai bine daca te-ai ruga pt ei cum a facut Iisus pt noi, nu crezi? Pace voua!

Draga Veilur,ai dreptate si inca foarte mare dreptate.Nu este o reactie normala pentru un crestin, dar m-am saturat de cei care ne iau peste picior sau repeta mereu si mereu aceleasi ineptii. Din cauza lor am facut intradevar jocul necuratului .Dar crede-ma nu am facut-o cu rautate ci dintr-o revolta interioara ajunsa in asemenea cazuri la extrema. Ce vor ei? Sa le demonstram un adevar de cind lumea! Existenta lui DUMNEZEU. O fac in deridere sau pentru a ne enerva. Ai dreptate. O sa aiba cine o sa-i judece. Astfel de oameni sint de plins si de compatimit pentru suferinta si pacatul lor.

jeniffer 03.02.2007 18:10:21

Duhurile simbolice de bine si rau descrise in culturile antice au devenit cu monoteismul fiinte reale pentru unii, dar scrierile fantastice despre zei nu sint realitate.

cristiboss56 03.02.2007 21:29:10

Citat:

Duhurile simbolice de bine si rau descrise in culturile antice au devenit cu monoteismul fiinte reale pentru unii, dar scrierile fantastice despre zei nu sint realitate.

Cum faci diferenta dintre real si fictiune ? Argumenteaza-ti teoria! Dezvolta-ti ideile, nu le expui mecanic si atit. Sper ca nu esti un "robot"ci o finta reala nu o fictiune asa cum iti place tie la nebunie. Pentru o fata ar trebui sa fi mai nuantata, mai sensibila in ceea ce exprimi si crezi cu atita tarie. Oricum, realul este al meu si fictiunea este a ta .DUMNEZEU este omniprezent inclusiv in ceea ce nu crezi tu, in lumea in care traim, respiram, ne bucuram, ne intristam, ridem, plingem si murim trupeste. DUMNEZEU SA TE LUMINEZE ! +

06dec 06.02.2007 19:32:39

Veiluur!M-ai luminat !Iti multumesc tare mult.Fara misto!Nu stiu cui sa-i multumesc!Lui Dumnezeu,sau tie,pentru aceasta ultima postare!!!Chiar!!Iti multumesc!Sincer!

veilur 06.02.2007 20:49:17

06dec, daca te-am lamurit cu ceva, spune-mi si mie cu ce te-am lamurit? Oricum, cred mai mult ca ai facut misto de mine...fie, dar in orice caz eu nu ma supar daca razi de mine> poate asta merit, :)

06dec 06.02.2007 20:59:44

Veilur!stii ce spunea sfântul din filmul Ostrovul când fratii din manastire il dojeneau!?"Mai fratilor!Voi ma iubiti pe mine!"Iar când il rugau sa se roage pentru el,le spunea"Mai fratilor!Voi ma urâti pe mine!"Misto!?Aici pe acest forum?Mi-e tare teama!Tu crezi ce vrei...

veilur 06.02.2007 23:54:21

dupa cate vad ai vorbit serios. Si inca ceva: multumestei Domnului, pt ca atunci cand noi scriem ceva folositor sau adevarat se datoreaza numai Celui de sus si nu noua. Dar tot nu mi-ai spus cu ce "te-am luminat", poate o sa-mi spui si mie, daca vrei...multumesc pt atentie.

cristiboss56 08.02.2007 20:13:47

Citat:

În prealabil postat de 06dec
Veiluur!M-ai luminat !Iti multumesc tare mult.Fara misto!Nu stiu cui sa-i multumesc!Lui Dumnezeu,sau tie,pentru aceasta ultima postare!!!Chiar!!Iti multumesc!Sincer!

Inteleg"entuziasmul" tau,dar vocabularul folosit (fara misto), nu credeam ca o sa-l intilnesc pe un forum crestin. Deci marea rugaminte cu tot respectul, a se folosi un vocabular decent intru respect si dragoste pentru membrii acestui forum crestin ortodox. Daca nu te poti abtine, indicat ar fi sa discuti pe, privat. Sper ca demersul meu l-ai inteles corect si fara suparare.

cristiboss56 08.02.2007 20:14:51

Citat:

Inteleg"entuziasmul" tau,dar vocabularul folosit (fara misto), nu credeam ca o sa-l intilnesc pe un forum crestin. Deci marea rugaminte cu tot respectul, a se folosi un vocabular decent intru respect si dragoste pentru membrii acestui forum crestin ortodox. Daca nu te poti abtine, indicat ar fi sa discuti pe, privat. Sper ca demersul meu l-ai inteles corect si fara suparare.

veilur 08.02.2007 21:13:18

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Cristiboss, trebuia sa ma mustri si pe mine ca si eu am folosit cuvantul "misto", adica am comis-o, ce sa mai...:|

cristiboss56 09.02.2007 20:34:14

Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Cristiboss, trebuia sa ma mustri si pe mine ca si eu am folosit cuvantul "misto", adica am comis-o, ce sa mai...:|

Te rog sa ma crezi ca obs. nu am facut-o cu nici o tenta de rautate. E bine sa ne "corectam" intre noi atunci cind "deraiem" fara voie sau chiar cu voie. DUMNEZEU SA NE LUMINEZE CALEA PE CARE MERGEM ! +

veilur 09.02.2007 22:09:06

Te cred, da, e normal sa ne corectam, daca stau si ma gandesc chiar e bine sa ne ajutam intre noi in acest fel fara nici o suparare. :)

maria55 11.02.2007 16:13:50

Eu cred ca e bine sa ne mai cerem si iertare din cand an cand .
Si ca o davada ca chiar regretam unele luari de pozitie ar trebui sa mai si cerem stergerea sau repararea unor postari care stim noi ca n-au foast an regula , daca ne mai aducem aminte si daca le mai gasim .
Important e sa ne dam seama de greseli cred eu .
Nici critica nu e rea dar trebuie facuta cu duhul blandetii si ca sa fie bine primita ar fi bine sa ne criticam antai pe noi cei care vrem sa atragem atentia .
Chiar mi-as dori sa ne aducem aminte de roada Duhului :
este dragostea ,bucuria , pacea , andelunga rabdarea , bunatatea , facerea de bine ,credinta , blandetea , anfrinarea , curatia .
In lumea asta totul se mai poate andrepta , dincolo nimic !

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:17:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.